Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+4 oy
1.8k okuma
mustafaharputi Tabir kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Rüyada güneş görmek, yaptığınız işte makamınızın daha çok artacağını, başarılı olmaya, mülk sahibi olmaya işarettir. İş hayatında gerçekleşecek olan birtakım değişiklikler, başarı elde etmenize neden olacak. Çalışma hayatınızda da mal sahibi olup iyi gelişmeler olacak. Rüyada güneş işte, aşkta başarıdır. Çok güzeldir. Güneş, zenginliğin ve mutluluğun işaretidir.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

126 Yorum

+2 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Rüyada Güneş Görmek
Rüyada Güneş Görmek
Rüyada güneş görmek, çekilen zorlukların ve acıların sonunun geldiğini ve hayallerinizin gerçekleşeceğine işarettir.

Rüyada Güneşi Bulutun Kapatması: Gören kişide bir eksiklik olacağına işarettir.

Rüyada Güneşi Tutmak: Gören kişi gerçekten hak ederse çok iyi bir mevkiye gelecek demektir.

Rüyada Güneşi Batarken Görmek: Hak ve hukukun herkes için eşit işleyeceği anlamına gelir. Bir başka yorum ise, çıkarlarınıza sahip olmak için uyanık davranmanız gerektiği şeklindedir.

Rüyada Güneşin Doğuşunu Görmek: İleride büyük bir adam olacak bir kişinin doğduğunu müjdeler.

Rüyada Güneş Tutulması Görmek: Sonucu sizin için ümitsizlik yaratacak bir durumu işaret eder.

Rüyada Güneş Saati Görmek: Söz verdiğiniz saatlere uymanız gerektiğine bir işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güneş doğması
Güneşin doğduğunu görmek; hacetinizin reva olacağına, battığını görmek ise, bunun aksine tabir edilir. Güneşin kendi evinde doğduğunu görmek, akrabadan biriyle evlenmeye işarettir.
Bekar bir kimse rüyada, güneşin kendi evinde doğduğun görse, rüya sahibinin hısımlarından biriyle evleneceğine işaret sayılır. Eğer güneşin başka bir evde doğduğunu görürse, rüya sahibinin o ailenin fertlerinden biriyle evleneceğine hükmedilir.
Evli bir kimsenin güneşin doğduğunu kendi evinde görmesi, o kişinin bir çocuğu doğacağına ve bu çocuğun hayırlı bir evlat olacağına işarettir. Kısır bir ailenin bu tür bir rüyayı görmesi ise, kendilerine bir evlâtlık alacaklarına yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güneşi tuttuğunu, güneşin kendinin olduğunu, kendinin güneş olduğunu, güneşin yörüngesinde bulunduğunu veya güneş gibi çevresine ışıklar saçtığını görmek, ehil kimse için bir insanın ulaşabileceği en yüksek mertebelere, ehil olmayan kimse için büyük hayırlara, itibar ve saadete işaret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Maddeler Halinde Rüyada Güneş Tabiri
Güneş tutulması görmek; kötüye işarettir.
Güneşin yeryüzüne inmesi, halkın yöneticilerden fayda ve menfaat görmesine işarettir. Rüyada güneş ışıklarının her yeri kapladığını görmek, umumi bolluk ve sevince alamettir.
Güneşin kendini yaktığını görmek, devlet tasarrufundan veya bir devlet görevlisinden gelecek zarara işarettir.
Güneş'in evinize ışıl ışıl ışıdığını görmek; akrabalarınızdan bir kıza talip olacağınıza...
Bulut veya herhangi bir şeyin Güneş ışığını kapattığını görmek; insanlar arasında söz sahibi biriyle yakınlık kuracağınıza, ama durumunuzun kötüye gideceğine...
Kararan Güneş'in aydınlandığını görmek; hüküm sahibi kimsenin hastalanacağına, ama hastalıktan çabuk kurtulacağına...
Güneşin aydınlandığını görmek; bir kabahat veya günahın ortaya çıkacağına...
Rüyada güneş, Ay ve yıldızların bir yerde toplandıklarını görmek, hepsini yakalamak ve ışıklarını almak; dünyaya egemen olacak ve tüm hükümdarları kendisine boyun eğdirecek hükümdara...
Güneşi altın parlaklığında doğarken görmek; çok güzel bir olayla karşılaşacağınıza...
Güneşin kızıl olarak doğduğunu görmek; sıkı bir çatışmayla karşılaşacağınıza ve bu çatışmaya son vermeniz gerektiğine...
Güneşi açık bir havada parlarken görmek; iyi ve hoş vakit geçireceğinize...
Güneşi gökyüzünde kızıl halde görmek; zor günler geçireceğinize...
Güneşin odanıza ışıdığını görmek; evde iyi zaman geçireceğinize...
Güneşin sudaki yansımasını görmek; sahte bir mutluluk yaşayacağınıza veya boş bir vaatle karşılaşacağınıza...
Güneşi bulutların arkasına girerken görmek; geçici bir sıkıntı yaşayacağınıza...
Güneşin sağa sola gidip geldiğini veya düşüp kalktığını görmek; yakın zamanda bir faciayla karşılaşacağınıza işarettir.
Güneşe sahip olmak, onun üzerinde bulunmak, onu kucaklamak ve benzeri rüyalar, devlet ve devlet adamlarıyla kurulacak yararlı ilişkiye, faydalı münasebete ve o nispette ciddi sorumluluklar üstlenmeye işarettir.
Güneşle konuşmak, makam ve rütbeye işarettir.
Güneşin düşmesi, musibete işarettir.
Rüyada güneşin sallandığını görmek, devlet yönetiminde zaaf ortaya çıkmasına, devleti yönetenlerin ciddi bir durumla karşılaşmalarına işarettir.
Güneşin batıdan doğduğunu görmek, ayıp bir iş yapmaya, büyük olayların habercisi olan bir alâmetin ortaya çıkmasına işarettir. Bazen güneşin batıdan doğduğunu görmek, hayret edilecek bir durumun başa gelmesine işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güneş batarken görmek
Güneşin battıktan sonra tekrar doğduğunu görmek, ümit kesilen bir işte başarılı olmaya işarettir. Eğer güneşin battığını gördüyseniz, birtakım kararlar almadan önce çok iyi düşünmeniz gerekiyor. Güneşin parlak doğup, batıdan gene parlak batması, o bölge insanları için hayra işaret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse rüyada güneşin kendini yaktığını görse, rüya sahibinin kara sevdaya tutulacağına hükmedilir. Eğer hamile bir kadın rüyada güneşin ışıklarını karnına vurduğunu görse, rüya sahibinin bir erkek çocuğu doğuracağına ve bu çocuğun onlara şeref kazandıracağına yorumlanır. Şayet güneşi yıldızlarla beraber görse, rüya sahibinin düşmanlarına karşı üstünlük sağlıyacağına işaret eder. Bazen da rüya sahibinin büyük sıkıntılarla karşı karşıya geleceğine yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Devlet başkanı, halife, baba, mal, mülk güzel kadına, Bolluk ve berekete, hayatı devam ettiren ana sebep ve unsurlara, Güneşin evde doğduğunu görmek akrabadan biriyle evlenmeye, Güneşin yeryüzüne inmesi, yönetimden halkın fayda görmesine, Güneşin yakması devletin tasarrufundan yahut bir görevlisinden gelecek zarara, Güneş ışıklarının her yere kaplaması umumi bolluk ve sevince, , Güneşin düşmeyi musibete, Batıdan doğması ayıp bir iş yapmaya yahut büyük olayları haber veren bir alamete, Güneşin parlak doğup, batıdan gene parlak batması o bölge insanları için hayra, Güneş batımı, bir ömrün akşamladığı vakte, Akşamüzeri gurubu seyretmek buruk sevinçlere, Güneş bazen güç ve kuvveti yanında zulmü ve gadri de olan kimseye delalet eder.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada gece güneşin doğduğunu görmek
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güneşin Battığını Görmek
Rüya sahibinin rüyasında güneşin battığını görmesi hayırlı bir rüya değildir. Rüyasında güneşin battığını gören kişi, sıkıntı ve sorunlar yaşar. Rüyada güneşin batması, para sıkıntısı çekmeye yorulur. Kişinin hayatında bazı sorunların baş göstereceğine, olumsuzluklarla uğraşacağına alamettir.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada gece güneşin doğduğunu görmek, hayır ve menfaate işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güneşin Doğduğunu Görmek
Rüya sahibinin rüyasında güneşin doğduğunu görmesi bir erkek evladı olacağına işaret eder. Eğer rüyayı gören kişi bekar ise hayırlı bir evlilik yapacağına, mutlu bir yuva kuracağına rivayet eder. Rüyada güneşin doğduğunu görmek en hayırlı rüyalardandır. Kişinin sıkıntılardan ve üzüntülerden kurtulup maddi kazancını arttıracağına işarettir.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güneşin yerin üstünde doğduğunu görmek
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güneşin Tersten Doğduğunu Görmek
Rüya sahibini rüyasında güneşin batıdan doğduğunu görmesi halk arasında rezil olacağına. Eğer bu rüyayı gören kimse ile diğer birisi arasında gizli bir sır varsa o sırrın ifşa olacağına veya gizli bir işin ortaya çıkacağına işaret etmektedir. Rüyada güneşin tersten doğduğunu görmek, uğranılan ciddi miktardaki zararı en kısa sürede telafi etmeye delalettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada İki Güneş Görmek
Rüya sahibinin rüyasında iki güneş görmesi iki komşu devletinin dostluğuna ve barışın devam ettiği manasına gelmektedir. Rüyada iki güneş görmek, huzura bulmaya ve doğru kararlar vermeye delalet eder. Kişinin hayallerine ulaşacağı, kendisinin bile hayal edemediği kadar çok mutlu olacağına alamettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güneş Tutulması Görmek
Rüya sahibinin rüyasında güneş tutulması görmesi devlet işlerine yorulur. Rüya sahibin yaşadığı ülkede sorunlar yaşanacağına, tehlike durumlar oluşacağına işaret eder. Rüyada güneş tutulması görmek, rüyayı gören kişinin elindeki maddi birikimi günden güne bitireceğine yorulur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güneşi Kucakladığını Görmek
Rüya sahibinin rüyasında güneşi kucakladığını görmesi dualarının kabul olacağına delalet etmektedir. Rüyada güneşi kucaklamak, bir karar vermeye ve bu karar sayesinde güzel günler yaşamaya işaret eder. Ayrıca kişinin pek çok insandan hayır duası aldığına delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güneşle Konuştuğunu Görmek
Rüya sahibinin rüyasında güneşle konuştuğunu görmesi büyük bir kazanç elde edeceğine işaret eder. Rüyada güneşle konuştuğunu gören kişi şan, şöhret ve makam sahibi olur. Rüyada güneşle konuşmak, iş hayatında verilen riskli kararlara ve sıkıntılı günlere alamettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güneşe Sahip Olduğunu Görmek
Rüya sahibinin rüyasında güneşin üzerinde bulunması, onu kucaklaması vs. görmesi devletle kurulacak faydalı bir ilişkiye sahip olunacağına ve üstüne sorumluluk yükleneceğine delalet eder. Rüyada güneşe sahip olmak, yeni bir ilişkiye veya dosta işaret etmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güneşin Yakıcı Sıcağından Kaçıp Gölgeye Sığındığını Görmek
Rüyada güneşten kaçıp gölgeye sığınmak, biriyle birlikte olmaya ve ona sığınmaya işaret eder. Rüyayı gören kişinin gönlünden geçen tüm arzularının ve isteklerinin günü geldiğinde gerçekleşeceğine alamet olunur. Rüya sahibinin mutluluğunun katlanacağına ve verdiği emeklerin karşılığını alacağına yorulur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güneşi Evinin Üstünde Görmek
Rüyada güneşi evinin üstünde gören rüya sahibinin rüyasında mutlu bir evlilik yapacağına yorumlanmaktadır. Rüyada güneşi evinin üstünde görmek, hanede yani evde bereketin olduğuna işaret eder. Ayrıca bu rüya, kişinin hanesinden huzurun eksik olmayacağının da habercisidir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güneşe Karşı Secde Ettiğini Görmek
Rüya sahibinin rüyasında güneşe karşı secde ettiğini görmesi arkanızdan yapılacak dedikodular demektir. düşmanlık edecek sağlam birine yorulur. Bu kişi size hem maddi hem de manevi zarar vereceği manasına gelmektedir. Rüyada güneşe karşı secde etmek, Allah'a sığınmaya ve ondan yardım istemeye işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güneş görmek ne anlama gelir?

Devlet başkanı, cumhurbaşkanı, kral, sultan, komutan, bilgin ve büyük insnların durum, çevre ve mevkilerine göre ayrı ayrı yorumlanır. Siyasetle uğraşan bir kimsenin güneş görmesi iktidara geleceğine, bilginse, insanlığı aydınlatacak bir buluş yapacağına, kavuşacağına; evlenme arefesinde ise, karşı tarafın asil ve itibarlı bir insan olacağına işaret eder. Güneşin tuttuğunu veya güneşle birleştiğini gören, eğer siyasetle uğraşıyorsa, en üst mevkiye ulaşır. Güneşin tutulduğunu görmek, çok büyük bir zatın öleceğine işarettir. İki güneş görülmesi pek makbul bir rüya sayılmaz. Güneş üzerinde oturduğunu veya ona yaklaştığını gören kimse devlet ricalinin nimet , mal ve kuvvettine erişir. Ay ve güneşin kendisine birşeyler söylediğini ve onlarla beraber gittiğini gören kişi ölür. Güneşin kaybolduğunu görmek iyi olsun kötü olsun başlanılan işe son verilmesidir. İşini gizli tutmak isteyen birisinin güneş görmesi o işinin meydana çıkacağına işarettir. Eğer bu rüyayı gören hasta ise iyileşeceğine ;yolcu ise, yolculuktan döneceğine işarettir. Bir kimse rüyasında birbirini kuşatmış birçok güneşler görse, yolcular hakkında hayra, hastalar hakkında şiddet ve ölüme işarettir. Güneşin yere veya denize düştüğünü, ateşte yandığını veya ışıklarının kaybolup karardığını yada gökte seyrettiği yerden kaybolduğnu veya yıldız kümesinin içine girdiğini gören kişi yakınlarından birisini kaybeder. Güneşi avucuna veya kucağına alarak ona malik olması veya ışığı ile evine indiğini görmesi o kişi için eğer ehilse, kuvvet ve yardıma mazhar ve mülkünde aziz olmasıdır veya o evin reisi kayıpsa, onun vatanına dönmesidir. Kış gününde güneşte oturduğunu gören için üzüntü, keder, fakirlik ve hastalıklara işaret eder.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Güneşte yanıp, gölgeye gelerek oraya oturduğunu görmek, gam ve kederden kurtulmaya işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güneş görmek
Devlet başkanı, halife, baba, mal, mülk güzel kadına, Bolluk ve berekete, hayatı devam ettiren ana sebep ve unsurlara, Güneşe sahip olmak, onün üzerinde bulunmak, onu kucaklamak vs., devletle kurulacak fayadıl münasebete ve o nisbette sorumluluk üstlenmeeye, Güneşin evde doğduğunu görmek akrabadan biriyle evlenmeye, Güneşin yeryüzüne inmesi, yönetimden halkın fayda görmesine, Güneşin yakması devletin tasarrufundan yahut bir görevlisinden gelecek zarara, Güneş ışıklarının her yere kaplaması umumi bollukve sevince, Güneşle konuşmak makam ve rütbeye, Güneşin düşmeyi musibete, Batıdan doğması ayıp bir iş yapmaya yahut büyük olayları haber veren bir alamete, Güneşin parlak doğup, batıdan gene parlak batması o bölge insanları için hayra, Güneş batımı, bir ömrün akşamladığı vakte, Akşam üreri gurubu seyretmek buruk sevinçlere, Güneş bazan güç ve kuvveti yanında zulmü ve gadri de olan kimseye delalet eder.

Rüyada güneş görmek, erkek çocuğunun doğmasına; bir kadının rüyasında güneşi taşıması onun evlenmesine işarettir.

Zenginliğin ve mutluluğun işaretidir. Güneşin batışını izlemek, bazı kararlar almadan önce iyice düşünmeniz gerektiğinin habercisidir.

Güneş, zenginliğin ve mutluluğun işaretidir. Eğer güneşin battığını gördüyseniz, birtakım kararlar almadan önce çok iyi düşünmeniz gerekiyor
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İşte, aşkta başarıdır. Çok güzeldir.

Günes, devlet büyükleri olarak yorumlanir. Gü-neste bir karalti görmek, devlet büyügünün kendisine yakismaya-cak bir harekette bulunduguna isarettir. Gökyüzünde günesi eliyle tuttugunu, kendisine mal ettigini veya günesin yaninda durdugunu, yahut günes gibi isik saçtigini gören kimse eger o ise layiksa, en yüksek mevkilere ulasir. Rüyayi gören eger halktan biri ise, kendi derecesine göre hayir ve mutlu-luga erisir. Günesi elinde tuttugunu, ama onda nur ve isik olmadigini ve simsiyah oldugunu gören gamdan, kederden ve sikintidan kurtu-lur. Bazi yorumcular günesi ana ile tefsir ederler. Parlak günesin kendi evinde dogdugunu gören, akrabasindan bir kadinla evlenir. Baska bir evde dogdugunu gören, baska bir ai-lenin kizi ile evlenir. Her iki halde de o kadinin akrabalarindan ha-yir görür. Günese secde ettigini gören, bir günah isler. Günesi yere inmis görmek devlet büyügünün sanina delalet eder. Günesi elinde si-yah ve karanlik içinde oldugu halde tutmak, istemedigi bir seyin olacagina isarettir. Günesi karanlik bulutlar altinda kaybolur görmek, büyük adamlardan birisinin ölümüne isarettir. Günesle konustugunu görmek, devlet büyügü tarafindan bir iyilik görecegine ve bir serefe kavusacagina delalettir, iki günesin birbiriyle çarpistigini görmek, iki milletin birbiriyle savasacagina yorumlanir. Günesin dogarak, parlak oldugu halde gökte yükseldigini gör-mek, devlet büyügünün sanina , hasta ise iyilesecegine, gurbette adami varsa selametle gelecegine delalet eder. Günes battiktan sonra yeniden dogdugunu görmek, ümit etme-digi bir isinin yoluna girecegine, tüccar ise elindeki malinin satilacagina, veya nikah tazeleyecegine isarettir. Günes ters taraftan dogarsa basina bir is gelecegine ve sasiracagina delildir. Günesin gögün etrafinda devir etmesini görmek, devlet büyügünün her yana sözünün geçecegine delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Imam Nablusi, Ibn-i Kesir ve Nafi gibi tabircilerin kabul ettiklerine göre; uykuda günesi görmek, devlet büyügü, basba-kan gibi kisilere delalet ettiginden, güneste görülen her degisiklik rüya sahibine degil, bütün insanlara ait olacak degisiklige isaret-tir. Günesin yeniden dogusunu görmek, sonradan büyük bir adam olacak bir kisinin dogumu, gögün tam ortasinda bulundugunu görmek, hükümetin büyüklügünü, batisini görmek de büyüklerden birinin ölecegine yorumlanir. Günesi parlak görmek zamanin büyügünün sagligina, adalet ve kuvvetine, günesi çok parlak görmek hükümet islerinin kolay-likla yürüdügüne, günesi bir takim bulutlarla örtülmüs görmek, idareniz zorluguna, büyüklerin zahmetle idareyi yürüttüklerine, günesi kirmizi renkte görmek devlet büyüklerinin zulümle idarelerine, günesin üzerinde siyah ve siyaha yakin lekeler görmek, si-yasi ahvalde bocalamaya, bütünü ile günesi siyah olarak görmek, devlet nüfuzunun artik geçmedigine, yesile yakin bir renkte gör-mek, devlet adamlarinin dindar ve ibadete devam etmekte olduklarina isarettir. Gökyüzünde iki günes görmek iki komsu hükümet arasinda dostluk ve sulhun devam ettigine isarettir, iki günesin birbiriyle çarpistigini görmek,iki milletin birbirleriyle savasacaklarina delalet eder. Günesin gökten inerek kendi yanina geldigini gören veya ken-disinin günesin yanina gittigini gören, devlet büyüklerine yakin olur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Günesin yanina gelerek koynuna, koluna girdigini veya ken-disinin günesin içine girdigini gören, devlet büyügü tarafindan büyük bir rütbe veya hediyeye nail olur. Kendisinin günes oldugunu gören kimse, eger devlet hizmetinde ise daha büyük bir mevkie gelecegine, eger halktan biri ise, çok zengin olacagina veyahut okuyup bilgin bir adam olacagina yo-rumlanir. Günesin siddetli sicagi karsisinda kaldigini gören, kötülükle karsi karsiya gelmis sayilir. Günesin oksayici ve tatli sicakligini duyan kimse, büyüklerinden yardim görür. Günesin gittikçe büyüdügünü görmek, mülkünün artacagina ve sözünün daha çok geçecegine isarettir. Bir baska rivayete görede: Rüyada görülen günes, baba, altun. devlet adami veya güzel bir kadindir. Rüyada kendisinin günes oldugunu gören kimse, günes isigi nisbeünde büyük bir mülke erisir. Zincirle asilmis günese ulastigini gören kimse, bir vilayete amir olur ve orada adaletli is yapar. Günes üzerinde oturdugunu veya ona yaklastigini gören kimse, devlet ricalinden nimet, mal ve kuvvete erisir. Günesin ziyasinin dogudan batiya kadar bütün yeryüzünü aydinlattigini görmek, eger rüyayi gören ehilse, yeryüzüne malik olur ve dünyanin her tarafinda anilacagi bir ilme sahip olur. Günesi saf ve parlak olarak üzerine dogdugunu gören kimse, eger vali ise, valiliginde kuvvet ve kudrete isarettir. Halktan birisi ise, helal kazanca, erisir. Kadin ise, kocasindan gönlünün hoslanacagi bir seye kavusur. Günesin evinde dogdugunu gören kimse, evlenir. Rüyayi gören kadinsa, o da evlenerek dünyada saadete erer. Bu rüyayi gören tüccar ise, alisverisinde kar eder. Günesin kendisine birseyler söyledigini gören kimse, yüksek bir mevkiye getirilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ay ve Günesin kendisine bir seyler söyledigini ve onlarla beraber gittigini gören kimse, ölür. Günesin bir yerde bulunup diger bir yerde bulunmadigini gören savasta ise, san ve nam kazanir. Savasta degilse, bir meslek ögrenir. Günesin basinin üzerinde dogdugunu gören kimse, büyük bir is ve dünyaliga yalnizca iki ayaklari üzerine dogdugunu gören, meyve ve hububat gibi seylerin ziraatim yapmaga ve helalindan dünyada geçiminin bollasmasina isaret eder. Günesten ates çikarak etrafindaki yildizlari yaktigini görmek, devlet baskaninin etrafindakileri kovmasina isaret eder. Günesin kirmiziligi, memleketinde olan bozukluktur. Günesin kayboldugunu görse, iyilik olsun kötülük olsun istedigi isini sona erdirir. Günesin isinlarinin noksan oldugunu görse, gördügü bu noksanlik miktan devlet büyügünün heybeti noksan olur. Günesin dogudan parlak dogdugunu, batarken de ayni parlakligi ile battigini görse, bu rüya, o sehir halki için hayra isaret eder. iyi bir hayat süreceklerine isarettir. Günesi evinin içinde dogup evin her tarafim aydinlattigini gören kimse izzet, seref, söhret ve rütbeye isarettir. Günesin batidan dogdugunu gören halk arasinda rezil olur. Eger bu rüyayi gören kimse ile diger birisi arasinda gizli bir sir varsa o sir ifsa olur, bazen de gizli olan bir is meydana çikar. Günesin ziyasina ulastigini gören kimse, hazine ve büyük bir servete isaret tir. O kimseye Allah (C..C.) hayir ihsan eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Günesin dogudan dogup, yine dogudan battigini görmek, bütün insanlar hakkinda hayra ve güzel islere isaret eder. Günes görmek, bazi kisiler hakkinda rüyayi görenin erkek bir çocugunun dogmasina isarettir. isini gizli tutmak isteyen kimsenin günesi görmesi, o isin meydana çikmasina isaret eder. Eger bu rüyayi gören hasta ise, iyilesecegine gözleri agriyorsa, kör olmayacagina, yolcu ise, yolculuktan dönecegine ve günesin dogdugu yön bilinmiyorsa, bati tarafina yolculuga çikmak isteyen kimse hakkinda hayra isaret eder. Günesin güneyden kuzeye dogru dogdugunu görmenin tabiri de, günesin batidan dogmasinin tabiri gibidir. Günesin, karanlik ve kan renginde oldugunu veya günesin seklinin bozulmus oldugunu görmek, bütün insanlar için kötüdür. Bazilari için issiz kalmaga bazilari için de rüya sahibinin çocugunun hastalanmasina veya çocuguna anz olacak siddete ya da gözlerinin agrimasina tabir edilir. Bu rüya, isini gizlemek isteyen kimse hakkinda ise, isinin uygun ve yolunda olduguna isaret eder. Günesin yatagina inip kendisini korkuttugum görmek, siddetli hastaliga isaret eder. Günesin kendisi için hayirli bir sey yaptigini görmek, bolluk, kolaylik ve hate isaret eder. Günesi perisan bir halde görmek bütün insanlar hakkinda islerinde çabukluk göstermege, çok defa körlüge veya rüyayi görenin çocugunun ölümüne isaret eder. Bir kimse birbirini kusatmis birçok günesler görse, yolcular hakkinda hayra hastalar hakkinda siddet ve ölüme isaret eder. Günesin kendi kendisine birseyler verdigini veya günesin kendisinden birsey ler aldigini görmek, iyi degildir. Günesin ve ayin isik ve nurlariyla yaninda toplandigini gören kimsenin, güzel bir kadinla evlenecegine isaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Günesin batidan dogmasi, mülke, bazi tabirciler, rüya sahibinin rezil olacagi na, bazilari tevbe edecegine, bazilari ise, ecelinin yaklasacagina, bazilari da yeryüzünde meydana gelecek bir hadiseye isaret eder, dediler. Bu rüya hasta için sihhate isaret eder. Bulut veya baska bir seyin günesi örttügünü ve günesin tutuldugunu görmek, devlet baskaninin hastalanmasina veya durumunun bozulmasina isaret eder. Bulutun açildigini görse, endise, hastalik ve kötü duruma zail olur. Ancak, güneste yürüyebildigini gören kimse, yolculuga çikar. Günesin yerin üstünde dogmasi kitlik ve yangina isarettir, Günesin yere düstügünü veya denize düstügünü veya atesle yandigina yahut ziyasinin gidip karardigini ya da gökte seyrettigi yerin disinda kayboldugunu yahut yildiz kümesinin içine girdigini görse, yakinlanndan birisi ölür. Günesi tutulmus veya bulut kaplamis yahut üzerinde toz veya duman birikmek suretiyle isigi eksilmis ya da kararsiz bir sekilde dalgalandigini gören kimse hastalik, endise keder, siddet veya insani izdiraba düsüren bir hadisenin meydana gelecegine isaret eder. Günesin kendisi üzerine isaret ettigi kimse, uyamkken hasta olursa ölümüne isaret eder. Hiçbir sebep olmadan ve tutulmadigi halde günesin karardigini görse, günese nisbet edilen kimsenin zulüm veya küfrüne yahut sapkinligini isaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Hiçbir sebep olmadan ve tutulmadigi halde günesin karardigini görse, günese nisbet edilen kimsenin zulüm vey küfrüne yahut sapkinligina isaret eder. Günesi avucuna veya kucagina alarak ona malik oldugunu yahut isigi ile evlne indigini gören kimse, ehilse kuvvet ve yardima mazhar ve mülkünde aziz olur. Veya o evin sahibi kayipsa, vatanina döner. Bu rüyayi ister ev sahibinin kendisi, ister çocugu, isterse hanimi görsün zira ev sahibi hepsinin büyügü ve idarecisidir. Günesin dogduktan sonra kayboldugunun görülmesi, yaninda hamile bulunan kimsenin dogum yaptiktan sonra çocugun ölmesine, kayip kimsenin yolculuktan garip mallar ile geri dönmesine, hapisli kimsenin hapisten çiktikatna sonra yine hapse girecegine, tevbe eden kimsenin tekrar sapitacagina isaret eder. Bazen de günesin kaybolduktan sonra dogmasi hanimim bosamis olan kimsenin tekrar onu almasina, yaninda yüklü bulunan kadinin kurtulmasina ve zor geçinen kimsenin geçim veya sanatinin deger kazanmasina isaret eder. Bu rüya, hasta olan kimsenin ölümüne ve savasta bulunan kimsenin galip gelmesine tabir edilir. Rüyada günes gittigi halde onun arkasina düsüp onu takip ettigini ve onun batmadigini gören kimse, esir olur. Gölge düstügünü ve güneste oturdugunu gören kimseden fakirlik gider. Ay, günes ve yildizlarin bir yerde toplandiklarim ve onlann nuriu ve ziyall olduklanm gören kimsenin, ileri gelenler yaninda sözü geçerli olur. Eger onlarin isigi yoksa tabirde rüya sahibi için hayir yoktur. EGer günes ve ayin kendi üzerine dogduklarim görse, o kimsenin anne ve babasi kendisinden memnundur. Eger onlar isikli ve parlak degilseler, anne ve babasi da, ona dargindir. Eger kendi sagindan ve solundan veya önünden ya da arkasindan ay ve günesi görse, o kimseye üzüntü, keder, korku veya bela yahut bir perisanlik isabet eder. Günes, ay ve yildizin siyah ve bulanik olmasi dünyanin durumun degismesine isaret eder. Bir kimse iki günesin birbiriyle çatistigini görse, iki devlet biribiriyle savasirlar. Günes veya aya secde ettigini gören kimse, büyük bir günah ve kusur isler.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kendisinden günes isigi çiktigini gören kimse, otorite ve güce sahip olur. Rüyada günesin yildizlarla beraber oldugunu ve günesin yildizlara galip geldigim gören kimse, düsmanim kahreder. Onlara galip gelir. Nasibi güzel ve zenginligi artar. Bir kimse rüyada kis gününde güneste oturdugunu veya günese malik oldugunu görse, Allahin emirlerine uymaya, güzel elbiselere ve hastaliktan sifa bulmaya isaret eder. Rüyada yaz gününde güneste oturdugunu veya günese malik oldugunu gören kimse için, üzüntü, keder, sikinti, fakirlik ve hastaliklara isaret eder. Bazen de günesi görmek dogu veya bati taratma yolculuk yapmaya isaret eder. Günesi yüksek bulundugu yerinde görmek, rüya sahibinin, deger ve saninin yüce olmasina günesi yüksekten asagi meylettigi yerinde görmek ise, fakirlik, zarar, keder ve sikintiya isaret eder. Güneslerin çoklugu, bidad, korku ve geçimin durgunluguna isaret eder. Eger günesler çok ve isigi da fazla olmasa, kuvvet ve iktidar sahiplerinin birtakim islerde ittifak etmelerine isaret eder.. Rüyada Günesi yedigini gören kimse, günesten istifade eder ve onunla faydali mal eline geçer. Rüyada bilhassa günesin kendisini yaktigini gören kimse, yüzü güzel, benzeri olmayan bir sevgili vadiyle, alaka ve sevgi ugruda helak olur. Bazen de bu rüya, rüya sahibinin itikadinin bozulmasina isaret eder. Bir kadinin rüyada Günesi yüklenmesi, o kadinin kocaya varmasina veya güzel bir çocugu olmasina tabir edilir. Ay, günes ve yildizlari görmek, Yusuf (A.S.)in meshur kissasina binaen belaya giriftar olmaya, zindana girmeye, ailesi ve akrabalari tarafindan kendislne hased edilmesine sonra mülk ve güce sahip olmasina veya dininde bir sonuca varmasina isaret eder. Bazen de bu rüya korku ve siddete isaret eder. Günesin batidan dogmasi, korku ve bagirmaya, devlet baskaninin halkina zulmetmesine ve adaletten uzaklasmasina isaret eder. Bazen bu rüya, gurbette bulunan kimsenin bulundugu yerden, üzüntü ve keder içinde dönmesine. Bazen de din degistirmesine, tevbe etmis bir kimsenin kötü isler islemesine isaret eder. Bir kimse rüyada günesin, ziraati, bag ve bostanlari yaktigini veya günesin hararetinin insanlara zarar verdigini görse, hastaliklara veya ileri gelen insanlar tarafindan yapilacak zulme ya da yiyecek maddelerinde rayicin pahali olmasina isaret eder. Gökte birtakim günesler oldugunu ve insanlara eziyet verdiklerim görse, acimasiz ve kötü kimselere isaret eder. Gökte bir çok güneslerin bulundugunu ve onlarin ziyasindan insanlarin faydalandiklanm görse, adil ve kazanç sahibi kimselere isaret eder. Bazen de bu rüya, ziraat ve yetismesinde günese muhtaç olan her seye günesin erismesine isaret eder.

Zenginliğin ve mutluluğun simgesidir. Güneşin battığını izlerseniz, birtakım kararlar almadan önce iyice düşünmelisiniz.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Işığı olmayan güneşi yakalamak; üzüntülerden kurtulacağınıza...
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güneş görmek : Güneş dünyamızında arasında bulunduğu sistemin etrafında döndüğü, üzerinde sürekli patlamalarla enerjisini ve ışığını kaybetmeyen bir ısı kaynağıdır, bizler için ve dünyanın varlığını sürdürmesi için gerekliği çok önemli bir varlıktır, rüya bu gerçekler bağlamında yorumlanmaktadır..

Ibn-i Kesir, Imam Nablusi ve Nafi gibi rüya tabircilerin kabul ettiklerine göre; uyurken güneşi görmek, devlet büyügüne işaret eder, Başbakan gibi kişilere delalet ettiğinden, güneste görülen her degisiklik rüya sahibine degil, bütün insanlara ait olacak degisiklige delalet eder.. Güneşin yeniden doğuşunu görmek, sonradan önemli bir adam olacak bir kişinin dünyaya gelişine, göğün tam ortasında bulundugunu görmek, hükümetin büyüklüğünü, batışını görmek de büyüklerden birinin öleceğine yorumlanır. Güneşi parlak görmek zamanin büyügünün sagligina, adalet ve kuvvetine, güneşi çok parlak görmek hükümet islerinin kolay-likla yürüdügüne, güneşi bir takim bulutlarla örtülmüs görmek, idareniz zorluguna, büyüklerin zahmetle idareyi yürüttüklerine, güneşi kirmizi renkte görmek devlet büyüklerinin zulümle idarelerine, güneşin üzerinde siyah ve siyaha yakin lekeler görmek, si-yasi ahvalde bocalamaya, bütünü ile güneşi siyah olarak görmek, devlet nüfuzunun artik geçmedigine, yesile yakin bir renkte gör-mek, devlet adamlarinin dindar ve ibadete devam etmekte olduklarina delalettir. Gökyüzünde iki günes görmek iki komsu hükümet arasinda dostluk ve sulhun devam ettiğine delalettir, iki güneşin birbiriyle çarpistigini görmek,iki milletin birbirleriyle savasacaklarina delalet eder. Güneşin gökten inerek kendi yanina geldigini gören veya ken-disinin güneşin yanina gittigini gören, devlet büyüklerine yakin olur. Güneşin yanina gelerek koynuna, koluna girdigini veya ken-disinin güneşin içine girdigini gören, devlet büyügü tarafindan büyük bir rütbe veya hediyeye nail olur. Kendisinin günes oldugunu gören kimse, eğer devlet hizmetinde ise daha büyük bir mevkie gelecegine, eğer halktan biri ise, çok zengin olacagina veyahut okuyup bilgin bir adam olacagina yo-rumlanir. Güneşin siddetli sicagi karsisinda kaldigini gören, kötülükle karsi karsiya gelmis sayilir. Güneşin oksayici ve tatli sicakligini duyan kimse, büyüklerinden yardim görür. Güneşin gittikçe büyüdügünü görmek, mülkünün artacagina ve sözünün daha çok geçecegine delalettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güneş görmek, halifeye, babaya, mal ve mülke, alımlı güzel bir kadına ve devlet başkanına delalettir. Bolluk ve berekete, hayatı devam ettiren ana sebep ve unsurlara, Güneşe sahip olmak, onün üzerinde bulunmak, onu kucaklamak vs., devletle kurulacak fayadı münasebete ve o nisbette sorumluluk üstlenmeeye, Güneşin evde doğduğunu görmek akrabadan biriyle evlenmeye, Güneşin yeryüzüne inmesi, yönetimden halkın fayda görmesine, Güneşin yakması devletin tasarrufundan yahut bir görevlisinden gelecek zarara, Güneş ışıklarının her yere kaplaması umumi bollukve sevince, Güneşle konuşmak makam ve rütbeye işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Güneşin düşmeyi musibete, Batıdan doğması ayıp bir iş yapmaya yahut büyük olayları haber veren bir alamete, Güneşin parlak doğup, batıdan gene parlak batması o bölge insanları için hayra, Güneş batımı, bir ömrün akşamladığı vakte, Akşam üreri gurubu seyretmek buruk sevinçlere, Güneş bazan güç ve kuvveti yanında zulmü ve gadri de olan kimseye delalet eder. Rüyada güneş görmek, erkek çocuğunun doğmasına; bir kadının rüyasında güneşi taşıması onun evlenmesine işarettir. Zenginliğin ve mutluluğun işaretidir. Güneşin batışını izlemek, bazı kararlar almadan önce iyice düşünmeniz gerektiğinin habercisidir. Güneş, zenginliğin ve mutluluğun işaretidir. Eğer güneşin battığını gördüyseniz, birtakım kararlar almadan önce çok iyi düşünmeniz gerekiyor İşte, aşkta başarıdır. Çok güzeldir. Günes, devlet büyükleri olarak yorumlanir. Gü-neste bir karalti görmek, devlet büyügünün kendisine yakismaya-cak bir harekette bulunduguna delalettir. Gökyüzünde güneşi eliyle tuttugunu, kendisine mal ettiğini veya güneşin yaninda durdugunu, yahut günes gibi isik saçtigini gören kimse eğer o ise layiksa, en yüksek mevkilere ulasir. Rüyayi gören eğer halktan biri ise, kendi derecesine göre hayir ve mutlu-luga erisir. Güneşi elinde tuttugunu, ama onda nur ve isik olmadigini ve simsiyah oldugunu gören gamdan, kederden ve sikintidan kurtu-lur. Bazi yorumcular güneşi ana ile tefsir ederler. Parlak güneşin kendi evinde dogdugunu gören, akrabasindan bir kadınla evlenir. Baska bir evde dogdugunu gören, baska bir ailenin kızı ile evlenir. Her iki halde de o kadınin akrabalarindan hayir, yardım, menfaat görür. Güneşe secde ettiğini gören, bir günah isler. Güneşi yere inmis görmek devlet büyügünün sanina delalet eder. Güneşi elinde si-yah ve karanlik içinde oldugu halde tutmak, istemedigi bir seyin olacagina delalettir. Güneşi karanlik bulutlar altinda kaybolur görmek, büyük adamlardan birisinin ölümüne delalettir. Günesle konustugunu görmek, devlet büyügü tarafindan bir iyilik görecegine ve bir serefe kavusacagina delalettir, iki güneşin birbiriyle çarpistigini görmek, iki milletin birbiriyle savasacagina yorumlanir. Güneşin dogarak, parlak oldugu halde gökte yükseldigini görmek, devlet büyügünün sanina , hasta ise iyilesecegine, gurbette adami varsa selametle gelecegine delalet eder. Günes battiktan sonra yeniden dogdugunu görmek, ümit etmediği bir kişinin yoluna gireceğine, tüccar ise elindeki malinin satilacagina, veya nikah tazeleyecegine delalettir. Günes ters taraftan dogarsa basina bir is geleceğine ve sasiracagina delildir. Güneşin gögün etrafinda devir etmesini görmek, devlet büyügünün her yana sözünün geçecegine delalet eder.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Sadece güneş ışığını görmek; yukarıdaki tabirin aksine işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir baska rivayete görede: Rüyada görülen güneş, baba, altın, devlet adamı veya güzel bir kadındir. Rüyada kendisinin günes oldugunu gören kimse, günes isigi nisbeünde büyük bir mülke erisir. Zincirle asilmis günese ulastigini gören kimse, bir vilayete amir olur ve orada adaletli is yapar. Günes üzerinde oturdugunu veya ona yaklastigini gören kimse, devlet ricalinden nimet, mal ve kuvvete erisir. Güneşin ziyasinin dogudan batiya kadar bütün yeryüzünü aydinlattigini görmek, eğer rüyayi gören ehilse, yeryüzüne malik olur ve dünyanin her tarafinda anilacagi bir ilme sahip olur. Güneşi saf ve parlak olarak üzerine dogdugunu gören kimse, eğer vali ise, valiliginde kuvvet ve kudrete işarettir. Halktan birisi ise, helal kazanca, erisir. kadın ise, kocasindan gönlünün hoslanacagi bir seye kavusur. Güneşin evinde dogdugunu gören kimse, evlenir. Rüyayi gören kadınsa, o da evlenerek dünyada saadete erer. Bu rüyayı gören tüccar ise, alisverisinde kar eder. Güneşin kendisine birseyler söyledigini gören kimse, yüksek bir mevkiye getirilir. Ay ve Güneşin kendisine bir seyler söyledigini ve onlarla beraber gittigini gören kimse, ölür. Güneşin bir yerde bulunup diger bir yerde bulunmadigini gören savasta ise, san ve nam kazanir. Savasta degilse, bir meslek ögrenir. Güneşin basinin üzerinde dogdugunu gören kimse, büyük bir is ve dünyaliga yalnizca iki ayaklari üzerine dogdugunu gören, meyve ve hububat gibi seylerin ziraatim yapmaga ve helalindan dünyada geçiminin bollasmasina isaret eder. Günesten ates çikarak etrafindaki yildizlari yaktigini görmek, devlet baskaninin etrafindakileri kovmasina isaret eder. Güneşin kirmiziligi, memleketinde olan bozukluktur. Güneşin kayboldugunu görse, iyilik olsun kötülük olsun istedigi isini sona erdirir. Güneşin isinlarinin noksan oldugunu görse, gördügü bu noksanlik miktan devlet büyügünün heybeti noksan olur. Güneşin dogudan parlak dogdugunu, batarken de ayni parlakligi ile battigini görse, bu rüya, o sehir halki için hayra isaret eder. iyi bir hayat süreceklerine delalettir. Güneşi evinin içinde dogup evin her tarafim aydinlattigini gören kimse izzet, seref, söhret ve rütbeye delalettir. Güneşin batidan dogdugunu gören halk arasinda rezil olur. Eğer bu rüyayi gören kimse ile diger birisi arasinda gizli bir sir varsa o sir ifsa olur, bazen de gizli olan bir is meydana çikar. Güneşin ziyasina ulastigini gören kimse, hazine ve büyük bir servete isaret tir. O kimseye Allah (C..C.) hayir ihsan eder. Güneşin dogudan dogup, yine dogudan battigini görmek, bütün insanlar hakkinda hayra ve güzel islere isaret eder.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Güneşle savaşmak; söz sahibi birinin sizinle husumet edeceğine...
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Günes görmek, bazi kisiler hakkinda rüyayi görenin erkek bir çocugunun dogmasina delalettir. isini gizli tutmak isteyen kimsenin güneşi görmesi, o isin meydana çikmasina isaret eder. Eger bu rüyayi gören hasta ise, iyilesecegine gözleri agriyorsa, kör olmayacagina, yolcu ise, yolculuktan dönecegine ve güneşin dogdugu yön bilinmiyorsa, bati tarafina yolculuga çikmak isteyen kimse hakkinda hayra isaret eder. Güneşin güneyden kuzeye dogru dogdugunu görmenin tabiri de, güneşin batidan dogmasinin tabiri gibidir. Güneşin, karanlik ve kan renginde oldugunu veya güneşin seklinin bozulmus oldugunu görmek, bütün insanlar için kötüdür. Bazilari için issiz kalmaga bazilari için de rüya sahibinin çocugunun hastalanmasina veya çocuguna anz olacak şiddete ya da gözlerinin ağrımasina tabir edilir. Bu rüya, isini gizlemek isteyen kimse hakkinda ise, isinin uygun ve yolunda olduguna isaret eder. Güneşin yatagina inip kendisini korkuttugum görmek, siddetli hastaliga işaret eder. Güneşin kendisi için hayırlı bir sey yaptigini görmek, bolluk, kolaylik ve hate isaret eder. Güneşi perisan bir halde görmek bütün insanlar hakkinda islerinde çabukluk göstermege, çok defa körlüge veya rüyayi görenin çocugunun ölümüne isaret eder. Bir kimse birbirini kusatmis birçok günesler görse, yolcular hakkinda hayra hastalar hakkinda siddet ve ölüme isaret eder. Güneşin kendi kendisine birseyler verdigini v eya güneşin kendisinden birsey ler aldigini görmek, iyi degildir. Güneşin ve ayin isik ve nurlariyla yaninda toplandigini gören kimsenin, güzel bir kadınla evlenecegine isaret eder. Güneşin batidan dogmasi, mülke, bazi tabirciler, rüya sahibinin rezil olacagi na, bazilari tevbe edecegine, bazilari ise, ecelinin yaklasacagina, bazilari da yeryüzünde meydana gelecek bir hadiseye isaret eder, dediler. Bu rüya hasta için sihhate isaret eder. Bulut veya baska bir seyin güneşi örttügünü ve güneşin tutuldugunu görmek, devlet baskaninin hastalanmasina veya durumunun bozulmasina isaret eder. Bulutun açildigini görse, endise, hastalik ve kötü duruma zail olur. Ancak, güneste yürüyebildigini gören kimse, yolculuga çikar. Güneşin yerin üstünde dogmasi kitlik ve yangina delalettir, Güneşin yere düstügünü veya denize düstügünü veya atesle yandigina yahut ziyasinin gidip karardigini ya da gökte seyrettigi yerin disinda kayboldugunu yahut yildiz kümesinin içine girdigini görse, yakinlanndan birisi ölür. Güneşi tutulmus veya bulut kaplamis yahut üzerinde toz veya duman birikmek suretiyle isigi eksilmis ya da kararsız bir sekilde dalgalandigini gören kimse hastalik, endise keder, siddet veya insani izdiraba düsüren bir hadisenin meydana gelecegine isaret eder
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
. Güneşin kendisi üzerine isaret ettiği kimse, uyamkken hasta olursa ölümüne isaret eder. Hiçbir sebep olmadan ve tutulmadigi halde güneşin karardigini görse, günese nisbet edilen kimsenin zulüm veya küfrüne yahut sapkinligini isaret eder. Hiçbir sebep olmadan ve tutulmadigi halde güneşin karardigini görse, günese nisbet edilen kimsenin zulüm vey küfrüne yahut sapkinligina isaret eder. Güneşi avucuna veya kucagina alarak ona malik oldugunu yahut isigi ile evlne indigini gören kimse, ehilse kuvvet ve yardima mazhar ve mülkünde aziz olur. Veya o evin sahibi kayipsa, vatanina döner. Bu rüyayi ister ev sahibinin kendisi, ister çocugu, isterse hanimi görsün zira ev sahibi hepsinin büyügü ve idarecisidir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Güneşin dogduktan sonra kayboldugunun görülmesi, yaninda hamile bulunan kimsenin doğum yaptıktan sonra çocugun ölmesine, kayıp kimsenin yolculuktan garip mallar ile geri dönmesine, hapisli kimsenin hapisten çiktikatna sonra yine hapse girecegine, tevbe eden kimsenin tekrar sapitacagina isaret eder. Bazen de güneşin kaybolduktan sonra dogmasi hanimim bosamis olan kimsenin tekrar onu almasina, yaninda yüklü bulunan kadınin kurtulmasina ve zor geçinen kimsenin geçim veya sanatinin deger kazanmasina isaret eder. Bu rüya, hasta olan kimsenin ölümüne ve savasta bulunan kimsenin galip gelmesine tabir edilir. Rüyada güneş gittigi halde onun arkasina düsüp onu takip ettiğini ve onun batmadigini gören kimse, esir olur. Gölge düstügünü ve güneste oturdugunu gören kimseden fakirlik gider. Ay, günes ve yildizlarin bir yerde toplandiklarim ve onlann nuriu ve ziyall olduklanm gören kimsenin, ileri gelenler yaninda sözü geçerli olur. Eger onlarin isigi yoksa tabirde rüya sahibi için hayir yoktur. Eğer günes ve ayin kendi üzerine dogduklarim görse, o kimsenin anne ve babasi kendisinden memnundur. Eger onlar isikli ve parlak degilseler, anne ve babasi da, ona dargindir. Eger kendi sagindan ve solundan veya önünden ya da arkasindan ay ve güneşi görse, o kimseye üzüntü, keder, korku veya bela yahut bir perisanlik isabet eder. Günes, ay ve yildizin siyah ve bulanik olmasi dünyanin durumun degismesine isaret eder. Bir kimse iki güneşin birbiriyle çatistigini görse, iki devlet biribiriyle savasirlar. Günes veya aya secde ettiğini gören kimse, büyük bir günah ve kusur isler. Rüyada kendisinden günes isigi çiktigini gören kimse, otorite ve güce sahip olur. Rüyada güneşin yildizlarla beraber oldugunu ve güneşin yildizlara galip geldigim gören kimse, düsmanim kahreder. Onlara galip gelir. Nasibi güzel ve zenginligi artar. Bir kimse rüyada kis gününde güneste oturdugunu veya günese malik oldugunu görse, Allahin emirlerine uymaya, güzel elbiselere ve hastaliktan sifa bulmaya isaret eder. Rüyada yaz gününde güneste oturdugunu veya günese malik oldugunu gören kimse için, üzüntü, keder, sikinti, fakirlik ve hastaliklara isaret eder. Bazen de güneşi görmek dogu veya bati taratma yolculuk yapmaya isaret eder. Güneşi yüksek bulundugu yerinde görmek, rüya sahibinin, deger ve saninin yüce olmasina güneşi yüksekten asagi meylettigi yerinde görmek ise, fakirlik, zarar, keder ve sikintiya isaret eder. Güneslerin çoklugu, bidad, korku ve geçimin durgunluguna isaret eder. Eger günesler çok ve isigi da fazla olmasa, kuvvet ve iktidar sahiplerinin birtakim islerde ittifak etmelerine isaret eder..
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güneşi yedigini gören kimse, günesten istifade eder ve onunla faydali mal eline geçer. Rüyada bilhassa güneşin kendisini yaktigini gören kimse, yüzü güzel, benzeri olmayan bir sevgili vadiyle, alaka ve sevgi ugruda helak olur. Bazen de bu rüya, rüya sahibinin itikadinin bozulmasina isaret eder. Bir kadınin rüyada Güneşi yüklenmesi, o kadınin kocaya varmasina veya güzel bir çocugu olmasina tabir edilir. Ay, günes ve yildizlari görmek, Yusuf (A.S.)in meshur kissasina binaen belaya giriftar olmaya, zindana girmeye, ailesi ve akrabalari tarafindan kendislne hased edilmesine sonra mülk ve güce sahip olmasina veya dininde bir sonuca varmasina isaret eder. Bazen de bu rüya korku ve siddete isaret eder. Güneşin batidan dogmasi, korku ve bagirmaya, devlet baskaninin halkina zulmetmesine ve adaletten uzaklasmasina isaret eder. Bazen bu rüya, gurbette bulunan kimsenin bulundugu yerden, üzüntü ve keder içinde dönmesine. Bazen de din degistirmesine, tevbe etmis bir kimsenin kötü isler islemesine isaret eder. Bir kimse rüyada güneşin, ziraati, bag ve bostanlari yaktigini veya güneşin hararetinin insanlara zarar verdigini görse, hastaliklara veya ileri gelen insanlar tarafindan yapilacak zulme ya da yiyecek maddelerinde rayicin pahali olmasina isaret eder. Gökte birtakim günesler oldugunu ve insanlara eziyet verdiklerim görse, acimasiz ve kötü kimselere isaret eder. Gökte bir çok güneslerin bulundugunu ve onlarin ziyasindan insanlarin faydalandiklanm görse, adil ve kazanç sahibi kimselere isaret eder. Bazen de bu rüya, ziraat ve yetismesinde günese muhtaç olan her seye güneşin erismesine isaret eder. Zenginliğin ve mutluluğun simgesidir. Güneşin battığını izlerseniz, birtakım kararlar almadan önce iyice düşünmelisiniz. Zenginliğin ve mutluluğun simgesidir. Güneşin battığını izlerseniz, birtakım kararlar almadan önce iyice düşünmelisiniz.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bu rüyayı gören kimselerin hayatları bir anda değişmeye başlar. Karamsar düşünceler sona erer, kişi ruhsal açıdan daha huzurlu, kendisine yeten, başkalarına da edindiği deneyimleri aktarabilen, bilge biri haline gelir. Nefsine hakim olmak, dünyevi güzellikleri tadarken, ruhsal yaşantısına da uygun şekilde hareket eden kimselerin güçlü bir iman gücüne sahip olacaklarını bildirir. Güneş ışığı görenler bekarsa, hayatlarına pek çok olumlu katkıda bulunacak bir eş adayı ile tanışırlar. Evliler için bugüne kadar çekilen her türlü sıkıntının biteceği müjdesini verir. Yaklaşan günlerin her açıdan parlak, güzel ve mutluluk dolu olacağını, ferah bir geleceğe sahip olunacağını da tabir eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Eve Güneş Işığı Girdiğini Görmek
Evin içine güneş ışığı giriyorsa, iyi bir evlilik yapılacak veya evli olanlar için evlerindeki huzurun asla bozulmayacağı anlamına gelir. Çile çeken veya eziyet gören, kötü sözlere maruz kalanların da nihayet tüm bu olumsuzluklardan kurtulacaklarını bildiren rüya, zorlukları geride bırakan rüya sahibinin kalbinin umutla dolacağını, yaralarını sararak geleceğe güçlü adımlar atılacağını delalet eder. Rızkın sürmesi ve hiçbir şekilde kesilmemesi, geçim sıkıntıları olmadan, maddi rahatlık içinde yaşam sürülmesi anlamına da gelir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güneş Tutulması Görmek
Rüyada güneş tutulması görmek, ülkenizdeki sorunların büyümesine, devlet yönetiminde sorunlar olabileceğine, devlet başkanının, cumhurbaşkanın ya da başbakanın ölümüne veya darbe olmasına, görevden alınmasına işarettir. Ya da başınıza çok önemli olaylar gelecektir, ancak sizin bu olayları düzeltmek için elinizden bir şey gelmeyebilir. Aynı zamanda rüyada güneş tutulması gören kişinin karar verirken ya da bir eylemi gerçekleştirirken dikkat etmediği takdirde başına gelebilecek olan büyük, tehlikeli ve etkili sağlık problemlerinin ortaya çıkabileceğine işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güneş Görmek
Rüyada güneş görmek, mutlu ve huzurlu zamanların, zenginliğin işaretidir. Rüyada güneş görmek genellikle hayra yorumlanır, ancak güneşin batışı gibi olaylar hayra yorumlanmaz.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güneş Doğması / Rüyada güneşin doğduğunu görmek, rüyayı gören kişi bekâr ise evlenmesine, borçlu ise borçlarından kurtulmasına, davalı ise davanın düşmesine işarettir. Rüyada kişinin üstüne güneş doğması, ancak etrafının karanlık kalması, kişinin günahlarından kaçıp hayırlı bir insan olacağına, Allah katında yükseleceğine işarettir. Rüyada doğan güneş evinizin içine doğuyor ise, ev hayatınızda veya eşinizle olan sıkıntıların düzeleceğine işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güneş Batması
Rüyada güneşin battığını görmek, rüyayı gören kişi evli ise boşanmasına, zendin ise fukaralığa, geçim sıkıntısı çekmeye, güzel bir gidişatı olan hayatının tersine dönmesine işaret eder. Rüyada güneşin doğudan battığını görmek, o yöre halkı için, o ülke için iyi şeylerin olacağına, hayra ve iyiliğe ereceklerine işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güneş Işığı Görmek
Rüyada güneş ışığı görmek, çok güzeldir ve kişi için mutluluk habercisidir. Hayra yorulan rüyalar arasında olduğu gibi, yaşanacak güzel gelişmelerin de müjdesini verir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güneş görmek genel olarak bolluk, bereket, iyi aile hayatı gibi konularla yorumlanmıştır. Rüyada güneşe dokunduğunu görmek devlet içersinde yetkili konumlara gelineceğine işaret eder. Rüyada güneşin evde doğduğunu görmek, halkın fayda göreceği gelişmeler yaşanacağına, rahat yaşam sürülebilecek ortamlar olacağına yorumlanmıştır. Güneşin ters istikametten doğması kötü haberlere işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Nablusi: Rüyada görülen güneş, melik, halife, baba, ajtun, devlet adamı veya güzel bir kadındır.
Rüyada kendisinin güneş olduğunu gören kimse, güneş ışığı nis-betinde büyük bir mülke erişir.
Güneşe yapışıp iliştiğini gören kimse, vezir veya kâtipten hayır ve kuvvete nail olur.
Zincirle asılmış güneşe ulaştığını gören kimse, bir vilâyete vali olur ve orada adaletli iş yapar.
Güneş üzerinde oturduğunu veya ona yaklaştığını gören kimse, melikten nimet, mal ve kuvvete erişir.
Güneşin ziyasının doğudan batıya kadar bütün yeryüzünü aydınlattığını görmek, eğer rüyayı gören ehilse, yeryüzüne mâlik olur ve dünyanın her tarafında anılacağı bir ilme sahip olur.
Kendisini güneşe veya ondan bir kuvvet ve kudrete malik olduğunu gören kimsenin, padişah yanında sözü geçerli olur.
Güneşi saf ve parlak olarak üzerine doğduğunu gören kimse, eğer vali ise, valiliğinde melikten kuvvet ve kudrete nail olur. Kumandan ise, melikin himayesinde geçinir. Halktan birisi ise, helâl kazanca erişir. Kadın ise, kocasından gönlünün hoşlanacağı bir şeye kavuşur.
Güneşin, evinde doğduğunu gören kimse, ehilse padişaha yakın olur ve halife ile görüşür. Buna ehil değilse, onu aldatacak birisinden kendisini korusun.
Güneşin evinde doğduğunu gören kimse, evlenir. Rüyayı gören kadınsa, o da evlenerek dünyada saadete erer. Bu rüyayı gören tüccar ise, alış-verişinde kâr eder.
Güneşin ışığı melikin heybet ve adaletidir.
Güneşin kendisine birşeyler söylediğini gören kimse, halife tarafından yüksek bir mevkiye getirilir. Rüyada ay'm konuşmasının tabiri de böyledir.
Ay ve Güneş'in kendisine bir şeyler söylediğini ve onlarla beraber gittiğini gören kimse, ölür.
Güneş'in bir yerde bulunup diğer bir yerde bulunmadığını gören savaşta ise, şan ve nam kazanır. Savaşta değilse, bir san'at öğrenir.
Güneş'in — vücuduna değil de — başının üzerinde doğduğunu gören kimse, büyük bir iş ve dünyalığa; yalnızca iki ayakları üzerine doğduğunu gören, meyve ve hububat gibi şeylerin ziraatını yapmağa ve helâlmdan dünyada geçiminin bollaşmasına delâlet eder.
Güneş'in elbisesinin altından karnına doğduğunu ve insanların da bu durumu bilmediklerini gören kimse, alaca hastalığına yakalanır. Güneş'in yalnız göğsüne doğduğunu gören kimse, hasta olur.
Bir kadın 1 oyada güneş'in gerdanlığından girip eteğinden çıktığını görse, bir melihie evlenir. Fakat melik onunla ancak bir gece kalabilir. Eğer melik boşayacak olsa, o kadın zina eder.
Karnının yarılıp oradan güneş'in doğduğunu gören kimse, ölür. Güneş'in arkasında gittiği halde tamamen kaybolduğunu gören kimsenin, rüyasının tabiri de böyledir. Güneş'in arkasında gittiğini fakat güneş'in tamamının kaybolmadığını gören kimse, esir olur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Güneş'in otuz yaşını geçkin bir adama dönüştüğünü görse, zamanının halifesinin Allah rızası için mütevazi, âdil, kuvvetli, Müslümanların çalışmalarına yardımcı olmasına, onların işlerini düzeltmesine, askeri arttırmasına ve Müslümanların düşmanlarını helak etmesine delâlet eder. Güneş'in genç adam şekline döndüğünü gören kimse, zulmeder ve Müslümanların durumunu zayıflatır.
Güneşten ateş çıkarak etrafındaki yıldızları yaktığını görmek, melikin etrafındakileri kovmasına delâlet eder. Güneşin kırmızılığı, memleketinde olan bozukluktur. Güneşin sararmasının görülmesi, melikin hastalığıdır. Eğer siyahlanırsa, melik mağlûp olur.
Güneşin kaybolduğunu görse, hayır ve serden istediği işini sona erdirir. Muhtelif yerlerden ve değişik vakitlerde güneşin çıktığını görmek, muhtelif yerlerden büyük melik üzerine haricilerin çıkarma yapmalarına delâlet eder.
Güneşle münazaa ettiğini görse, ehilse yabancı birisi melike zulmeder. Ehil değilse, emri yine kendisine döner.
Güneşe zulmettiğini gören kimse, melike zulmeder yahut onun emirlerine muhalefette bulunur.
Güneşin ışınlarının noksan olduğunu görse, gördüğü bu noksanlık miktarı melikin heybeti noksan olur. Güneşin şuasının üzerine düşmediğini gören sultan ise, melikin heybeti kendisinden gider. Rüyayı gören kumandansa, rütbesi gider, vali ise, azledilir.
Halktan birisi ise, geçimi darlaşır, kadınsa kocaya varır ve kocası kendisine nafakasını vermez.
Güneşin ikiye yarılarak yarısının gidip diğer yarısmı kendi hizasında kaldığını ve her ikisinin de ışığının olduğunu görse, yabancı bir kavim melikin üzerine yürür ve melikin sahip olduğu şeyin yarısına malik olur. Kalan kısım giderek giden yarıyla birleşse ve tam güneş olsa melikin mülkünün hepsi gider. Giden yarı gelerek kalan yarıya bitişse ve tam güneş olsa, melikin mülkünün hepsi gider. Giden yarı gelerek kalan yarıya bitişse ve tam güneş olsa, melikin giden mülkü yeniden yerine gelir ve ona yeniden sahip olur. Her iki yarı da birer tam güneş olsalar, melikin kumandanlarından birisi ona isyan eder ve melikin sahip olduğu şeye sahip olur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Güneşin düştüğünü görse, mülkü ile ilgili bir musibettir. Yere düştüğünü görse, melikin babası ölür.
Rüyada güneşin ışığına baktığını gören kimse, ehilse mülke nail olur. Veyahut mahallesinde ve ailesi içinde, reis olur.
Güneşin kendi şehrinde parlak olduğunu gören kimse, misafirse salimen vatanına döner.
Güneş'in doğudan parlak doğduğunu, batarken de aynı parlaklığı ile battığını görse, bu rüya, o şehir halkı için hayra delâlet eder ve melik sayesinde hayır ve sefalı bir geçime nail olurlar.
Güneşi evinin içinde doğup evin her tarafını aydınlattığını gören kimse izzet, şeref, şöhret ve rütbeye nail olur.

Güneşi yuttuğunu gören kimse mahzun olur.
Güneşin batıdan doğduğunu gören halk arasında rezil olur. Eğer bu rüyayı gören kimse ile diğer birisi arasında gizli bir sır varsa o sır ifşa olur, bazan da gizli olan bir iş meydana çıkar.
Bir melik rüyada güneşi yuttuğunu görse, ölür. Güneşin bulunduğu durumdan değiştiğini görse, o şehirde bir fitne kopar. Güneşte oturduğunu gören kimse bol nimete ve gökten inecek bir berekete kavuşur.
Güneşin ziyasına ulaştığını gören kimse, hazine ve büyük bir servete nail olur. Ve o kimseye Allah (C.C.) hayır ihsan eder. Güneşin doğudan doğup, yine doğudan battığını görmek, bütün insanlar hakkında hayra ve güzel işlere delâlet eder. Çünkü güneşin bu şekilde doğması halkı her zaman uykudan uyandırır ve çalışmağa sevkeder.
Güneş görmek, bazı kişiler hakkında rüyayı görenin erkek bir çocuğunun doğmasına, köleler hakkında ise, onların azad olmasına, diğer insanlar hakkında da sevince ermelerine delâlet eder.
İşini gizli tutmak isteyen kimsenin güneşi görmesi, o işin meydana çıkmasına delâlet eder. Zira, güneş eşyayı açığa vurup meydana çıkarır. Eğer bu rüyayı gören hasta ise, iyileşeceğine; gözleri ağrıyorsa, kör olmayacağına, yolcu ise, yolculuktan döneceğine ve güneşin doğduğu yön bilinmiyorsa, batı tarafına yolculuğa çıkmak isteyen kimse hakkında hayra delâlet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Güneş'in güneyden kuzeye doğru doğduğunu görmenin tâbiri de, güneşin batıdan doğmasının tabiri gibidir.
Güneşin, karanlık ve kan renginde olduğunu veya güneşin şekli' nin bozulmuş olduğunu görmek, bütün insanlar için kötüdür. Bazıları için işsiz kalmağa bazıları için de rüya sahibinin çocuğunun hastalanmasına veya çocuğuna arız olacak şiddete ya da gözlerinin ağrımasına delâlet eder. Bu rüya, işini gizlemek isteyen kimse hakkında ise, işinin uygun ve yolunda olduğuna delâlet eder.
Güneşin yatağına inip kendisini korkuttuğunu görmek, şiddetli hastalığa ve bedeninin iltihaplanacağına delâlet eder.
Güneşin kendisi için hayırlı bir şey yaptığını görmek, bolluk, kolaylık ve sıhhate delâlet eder.
Güneşi perişan bir halde görmek — işini gizli yapan kimseden başka— bütün insanlar hakkında işlerinde çabukluk göstermeğe, çok defa körlüğe veya rüyayı görenin çocuğunun ölümüne delâlet eder.
Bir kimse birbirini kuşatmış birçok güneşler görse, yolcular ve atlı kimseler hakkında hayra; hastalar hakkında şiddet ve ölüme delâlet eder.
Güneşin kendi kendisine birşeyler verdiğini veya güneşin kendisinden birşeyler aldığını görmek, iyi değildir. Zira güneşin vermesi şiddete, alması helâka delâlet eder.
Güneşin kendi üzerine ışıklar saçtığını gören kimse, halifeyle sohbet ve onun hediyesine müstağrak olur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Güneş'in sıcaklığı haddini geçip ve kendisine isabet ettiğini gören kimse, sultan tarafından endişeye uğrar.
Güneşten kaçtığını gören kimse, hanımından veya sultandan yahut hoşlanmadığı bir şeyden kaçar.
Güneş'in tenasül uzvundan çıktığını gören kimsenin, melik veya vezir olacak bir çocuğu olur.
Güneşin ve ayın ışık ve nurlarıyla yanında toplandığını gören kimsenin, güzel bir kadınla evleneceğine delâlet eder.
Güneşin batıdan doğması, mülke, bazı tâbirciler, rüya sahibinin rezil olacağına, bazıları tevbe edeceğine, bazıları ise, ecelinin, yaklaşacağına, bazıları da yeryüzünde meydana gelecek bir hâdiseye delâlet eder, dediler. Bu rüya basta için sıhhate delâlet eder.
Bulut veya başka bir şeyin güneşi örttüğünü ve güneş'in tutulduğunu görmek, melikin hastalanmasına veya durumunun bozulmasına delâlet eder.
Bulutun açıldığını görse, endişe, hastalık ve kötü durumu zail olur. Ancak, güneşte yürüyebildiğim gören kimse, yolculuğa çıkar.
Güneş'in yerin üstünde doğması; kıtlık ve yangına işarettir.
Rüyada on tane güneşi alıp, bir bez parçası içine koyduğunu gören kimse, onbin dirhem gümüşe sahip olur.
Bazan güneş kendisiyle hidâyete kavuşulan bir âlimdir.
Bazı tâbirciler, güneş'in bulutla kaybolması, maiyetinle meydana gelen bir zulümden dolayı melikin azline delâlet eder.
Bazan güneş, rüyayı görenin emiri, tanışı, hocası, ana ve babası gibi rüya sahibinin üzerinde sözü geçerli olan kimsesine; rüyayı gören kadınsa, onun da kocasına delâlet eder, dediler.
Bazan da güneş: melik, reis veya seyyidin hanımı, kızı veya anası gibi şerefli bir kadına veya rüyayı görenin hanımına, anasına, kızına, teyzesine veya üvey anasına yahut büyük annesine delâlet eder. Güneşte meydana gelen olayların tâbiri anlattığımız şeylerden güneşin delâlet ettiği kimselere aittir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Güneşin yere düştüğünü veya güneşi bir kuşun yuttuğunu yahut denize düştüğünü veya ateşle yandığına yahut ziyasının gidip karardığını ya da gökte seyrettiği yerin dışında kaybolduğunu veya kuzey kutba yahut «Büyük ayı» denen yıldız kümesinin içine girdiğini görse, yukarda zikredilenlerden birisi ölür.
Güneşi tutulmuş veya bulut kaplamış yahut üzerinde toz veya duman birikmek suretiyle ışığı eksilmiş ya da kararsız bir şekilde dalgalandığını gören kimse; hastalık, endişe, keder, şiddet veya insanı ız-dıraba düşüren bir hâdisenin güneşe nisbet edilen kimse üzerinde meydana geleceğine delâlet eder.
Güneş'in kendisi üzerine delâlet ettiği kimse, uyanıkken' hasta olursa ölümüne delâlet eder.
Hiçbir sebep olmadan ve tutulmadığı halde güneşin karardığını görse, güneşe nisbet edilen kimsenin zulüm veya küfrüne yahut sapkınlığına delâlet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Güneşi avucuna veya kucağına alarak ona malik olduğunu yahut ışığı ile evine indiğini gören kimse, ehilse sultandan kuvvet ve yardıma mazhar ve mülkünde aziz olur. Veya o evin sahibi kayıpsa, vatanına döner. Bu rüyayı ister ev sahibinin kendisi, ister çocuğu, isterse hanımı görsün; zira ev sahibi hepsinin büyüğü ve idarecisidir.
Eğer yukarda açıklanan durumlar olmaz ve ev sahibinin de hanım veya cariyesi hamile ise, güneşin doğduğunu veya battıktan sonra geri geldiğini yahut doğduğu yer tarafına döndüğünü görse, korkunç şeylerin meydana geleceğine delâlet eder.
Bazan da bu rüya, güneşe nisbet edilen kimsenin yolculuk veya adalet yahut zulüm gibi arzu ettiği şeylerden dönmesine delâlet eder. Keza böyle bir rüya güneş'e nisbet edilen kimsenin hastalıktan dolayı düşeceği meşakkate delâlet eder.
Güneş'in doğduktan sonra kaybolduğunun görülmesi, yanında hâmile bulunan kimsenin doğum yaptıktan sonra çocuğun ölmesine, kayıp kimsenin yolculuktan garip mallar ile geri dönmesine, hapisli kimsenin hapisten çıktıktan sonra yine hapse gireceğine; küfrü terkede-rek Müslüman olan veya zulümden dolayı tevbe eden kimsenin tekrar sapıtacağına delâlet eder. Bu rüyayı gören kimseye, o gece bir hanım zifafa verilmiş veya bir cariye satın alınmış olsa o hanım onu terk eder ve ailesine döner. Cariye de satıcısına iade edilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bazan da güneş'in kaybolduktan sonra doğması hammjnı boşa-mış olan kimsenin tekrar onu almasına, yanında yüklü bulunan kadının kurtulmasına ve zor geçinen kimsenin geçim veya san'atının — özellikle bu sanat güneşin varlığından istifade edilen bez çırpmak, yıkayıcılık yapmak, kerpiç yapmak v.s. gibi şeyler olursa — değer kazanmasına delâlet eder.
Bu rüya, hasta olan kimsenin ölümüne ve savaşta bulunan kimsenin galip gelmesine delâlet eder. Çünkü güneş Yuşe b. Nun (A.S.) için düşmanla savaşta iken tekrar geri döndü ve Allah (C.C.) bununla Yuşe b. Nun (A.S.) i mansur ve düşmana galip getirdi.
Rüyada güneş gittiği halde onun arkasına düşüp onu takip ettiğini ve onun batmadığını gören kimse, melikle beraber esir olur. Gölgede üşüdüğünü ve güneşte oturduğunu gören kimseden, fakirlik zail olur. Çünkü soğuk fakirlikle tâbir edilir.
Siyah ve kararmış olan bir güneşten kuvvet ve yardım istediğini görse, melik herhangi bir hususta çaresiz kalarak o kimseye muhtaç olur.
Ay, güneş ve yıldızların bir yerde toplandıklarını, onlara mâlik olduğunu ve onların nurlu ve ziyah olduklarını gören kimsenin, melik, vezir ve ileri gelenler yafıında sözü geçerli olur. Eğer onların nuru yoksa tâbirde rüya sahibi için hayır yoktur.
Eğer güneş ve ayın kendi üzerine doğduklarını görse, o kimsenin ana ve babası kendisinden memnundur.
Eğer onlar ışıklı ve parlak de-ğilseler, ana ve babası da, ona dargındır.
Eğer kendi sağından ve solundan veya önünden ya da arkasından ay ve güneşi görse, o kimseye üzüntü, keder, korku veya belâ yahut bir perişanlık isabet eder ki, onlarla beraber firar etmeye mecbur kain.
Güneş, ay ve yıldızın siyah ve bulanık olması dünyanın durumunun değişmesine delâlet eder.
Bir kimse iki güneş'in birbiriyle müsademe ettiğini ve birinin diğeriyle çatıştığını görse, iki melik birbiriyle savaşırlar.
Güneş veya aya secde ettiğini gören kimse, büyük bir günah ve kusur işler.
Rüyada kendisinden güneş ışığı çıktığını gören kimse, saltanat ve devlete erişir.
Rüyada güneşin yıldızlarla beraber olduğunu ve güneşin yıldızlara galip geldiğini gören kimse, düşmanını kahreder. Onlara galip gelir. Nasibi güzel ve zenginliği artar.
Bir kimse rüyada kış gününde güneşte oturduğunu veya güneşe mâlik olduğunu görse, o kimse için rızık, hidayet, apaçık Hakka uymaya, güzel elbiselere ve hastalıktan şifa bulmaya delâlet eder.
Rüyada yaz gününde güneşte oturduğunu veya güneşe mâlik olduğunu gören kimse için, üzüntü, keder, sıkıntı, fakirlik ve hastalıklara delâlet ec"er. Bazan da güneşi görmek doğu veya batı tarafına yolculuk yapmaya delâlet eder.

Güneşi yüksek bulunduğu yerinde görmek, rüya sahibinin, kadr ve şanının yüce olmasına; güneş'i yüksekten aşağı meylettiği yerinde görmek ise, fakirlik, zarar, keder ve sıkıntıya delâlet eder.
Güneşlerin çokluğu, bid'at, korku ve geçimin durgunluğuna delâlet eder. Ayların çokluğunun tâbiri de, böyledir.
Bazan da güneşlerin fazlalığı, üzerine binilmeye mâni olan serkeş at gibi binilecek şeylere delâlet eder.
Güneşler güzel yüzlülerin bir araya toplanmalarına delâlet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bazan da güneş'i görmek «Şemseddin» isimli kimseye delâlet eder. Nitekim Ayı görmek «Bedreddin» isimli zata delâlet ettiği gibi.
Eğer güneşler çok ve ışığı da fazla olmasa, kuvvet ve iktidar sahiplerinin birtakım işlerde itt'fak etmelerine delâlet eder. Güneşlerin ışığı fazla olduğundan, gözleri kamaştırsa, garazlar çoğalır ve işler zay'olur.
Rüyada Güneş'i yediğini gören kimse, güneşten istifade eder* ve onunla faydalı mal eline geçer. Bazan bu rüyanın sahibi güneş'in ha- . reketine muttali olarak onunla faydalanma arzusuyla müneccim veya vakitleri bilen bir müezzin olur.
Rüyada bilhassa güneş'in kendisini yaktığını gören kimse, yüzü güzel, benzeri olmayan bir sevgili vadiyle, alâka ve sevgi uğrunda helak olur. Veya Güneş'in kendisine delâlet ettiği bir kimse için, yanar ve acır. Bazan da bu rüya, rüya sahibinin itikadının bozulmasına delâlet eder. Veya bir günahı işlemek için nezreder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Seyyid Süleyman: Güneşi tuttuğunu, kendine mal ettiğini, kendisinin güneş olduğunu yahut güneşin yerinde durduğunu veya onun gibi ışıklar saçtığını gören kimse -ehil ve layıksa- bir insanın ulaşabileceği en yüksek mertebelere gelir. Rüya sahibi makam için ehil değilse bile, büyük hayra, saadet ve itibara işarettir. Siyah olmadığı halde, ışıktan mahrum bir güneşi elinde tutan; sıkıntısından kurtulur.
Bazı tabirciler güneşi, valideyle yorumlamışlardır. Güneşin parlayarak evinde doğduğunu gören; bir kadın akrabasıyla evlenir. Güneşin başka bir evden doğduğunu gören, dışarıdan bir kadın alır. Bu rüya, her halükarda hayırlı ve faydalı bir evliliğin habercisidir. Güneşe secde etmek; günah işlemektir. Güneşin yere inmesi; devlet başkanının şanına delalettir. Karanlık bir güneşi elinde tutmak; istenmeyen bir şeyin meydana geleceğine işarettir. Güneşi karanlık bulutlar altında kaybolurken görmek; devlet idarecilerinden birinin vefatına delalettir. Güneşle konuşmak; devlet başkanı sayesinde izzet ve itibara kavuşmaktır. İki güneşin birbiriyle çarpıştıklarını görmek; iki devlet arasında çıkacak savaşı haber verir. Güneşin parlayarak doğduğunu ve semada yükseldiğini görmek; devlet başkanının (padişahın) heybet ve şanının artmasına delalet eder. Bu rüyayı gören; hastaysa, şifa bulur, gurbetteki yakınına kavuşur. Güneşin battıktan sonra tekrar doğduğunu gören; ümidini kestiği bir işte muvaffak olur.
Kazancı çoğalır. Boşanmışsa; tekrar evlenir. Güneşin batıdan doğduğunu görenin başına, hayret edilecek bir iş gelir. Güneşin semanın etrafında dönmesi, devlet başkanının güçlü ve hür iktidarına işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kadmın rüyada Güneş'i yüklenmesi, o kadının kocaya varmasına veya güzel bir çocuğu olmasına delâlet eder.
Güneş, rüyada bir kimseye anlaşılır bir şekilde bir söz söylese, o kimse Cin tayfasını başına toplayacak bir ilme muttali olur. Ve ileri gelen insanlarla muhaberede bulunur veya o kimseye tercüman olur.
Ay, güneş ve yıldızları görmek, Yusuf (A.S.)'m meşhur kıssasına binaen belâya giriftar olmaya, zindana girmeye, ailesi ve akrabaları tarafından kendisine hased edilmesine sonra mülk ve saltanata erişmesine veya dininde bir sonuca varmasına delâlet eder.
Bazan da bu rüya korku ve şiddete delâlet eder ve Cenâb-ı Hakkın «(ona) Pırıl pırıl parıldayan bir kandil astık» (Sûre-i Nebe, âyet 13.) mealindeki âyetine binaen, güneş'i görmek, kandil ve lâmbaya delâlet eder.
Güneşin batıdan doğması, korku ve bağırmaya, padişahın, tebaasına zulmetmesine ve adaletten uzaklaşmasına delâlet eder. Bazan bu rüya, gurbette bulunan kimsenin bulunduğu yerden, üzüntü ve keder içinde dönmesine, bazan da din değiştirmesine, tevbe etmiş bir kimsenin kötü işler işlemesine ve cebren imana gelmesine delâlet eder.
Bir kimse rüyada güneş'in, ziraatı, bağ ve bostanları yaktığını veya güneşin hararetinin insanlara zarar verdiğini görse, hastalıklara veya ileri gelen insanlar tarafından yapılacak zulme ya da yiyecek maddelerinde rayicin pahalı olmasına delâlet eder.
Gökte birtakım güneşler olduğunu ve insanlara eziyet verdiklerini görse, zalim ve şerli kimselere delâlet eder. Gökte bir çok güneşlerin bulunduğunu ve onların ziyasından insanların faydalandıklarını görse, âdil ve kazanç sahibi kimselere delâlet eder. Bazan da bu rüya, ziraat ve yetişmesinde güneş'e muhtaç olan her şeye güneş'in erişmesine delâlet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Abdulgani'en Nablusi, İbn-i Kesir ve Nafi gibi büyük tabircilere göre, güneş; halifeyi, padişahı, emirleri, meşhur alimleri ve milletleri temsil eder. Güneşte bir eksiklik görmek, işaret ettiği bu şahıslardaki noksana delalettir. Rüya buna göre tabir edilmelidir. Güneşte meydana gelecek değişikler tek şahsı değil, bütün insanları alakadar eder.
Güneşin tekrar doğması; ileride makam sahibi olacak bir şahsın doğumudur. Güneşin batışı; devlet idarecilerinden birinin ölümüdür. Güneşi bulutlarla kaplı görmek, devlet işlerindeki güçlükleri ifade eder. Parlak olması ise, bunun aksidir. Kırmızı bir güneş; idarecilerin zulmüne işarettir. Güneşin üzerinde siyah vb. lekeler görmek; siyasi hayattaki gizli kapaklı işlere delalettir. Güneşi simsiyah görmek; idareciler için itibar ve otorite kaybıdır. Yeşilimsi bir güneş; devlet idarecilerinin dindarlığına işarettir. Sarı renkli güneş, alimlerin ve diğer büyüklerin sıkıntı ve üzüntü içinde olduklarını gösterir.
Gökyüzünde parlak iki güneş görmek; iki komşu hükumet arasında sulhe işarettir. Semada birbiriyle çarpışan iki güneşten birinin sönmesi veya parçalanması, savaşan iki devletten birinin helakine delalettir.
Harbeden iki güneşin yerlerine dönmeleri, vuruşan iki devletin muharebe sonunda eski hallerine devam edeceklerine işaret eder. Ayrıca iki güneşin birbirleriyle çarpıştıklarını görmek; bir padişahın diğerine harp ilan edeceğine delalettir.
Güneşin semadan inerek yanına geldiğini yahut bizzat güneşin yanına gittiğini gören, padişaha yakın olur. Güneşin yanına gelerek, koluna veya koynuna girdiğini yahut güneşe dahil olduğunu gören, devlet başkanından büyük lutuf görür. Ehilse, makam sahibi olur. Bu, herkes için hayırlı bir rüyadır. Güneşin yakıcı ışıklarına maruz kalan; zulme uğrar. Güneş ışıklarının yumuşak ve okşayıcı olması, bunun zıddıdır.
Güneşe inkılab eylediğini, ona dönüştüğünü gören şehzade, hükümdar olur. Halktan biri bu rüyayı görürse, hükümdar gibi itibara kavuşur. Adaletli davranır veya ya çok zengin yahutta alim olur.
Güneşin büyüyerek, nurunun arttığını görmek; mala ve hükumetin nüfuzuna yani gücüne işarettir.
Rüyada güneş görmek, rüya sahibinin karşısına çıkan her türlü zorluğa karşı sabırla davranacağına delalet eder. Haberimizde, güneşin battığını görmek, güneşin doğduğunu görmek ve güneşin tersten doğduğunu görmek gibi farklı rüya tabirlerini haberimizde bulabilirsiniz…
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA GÜNEŞ GÖRMEK HAKKINDA DİĞER YORUMLAR
Rüyada güneşi taşıdığını görmek evliliğe yorumlanmaktadır. Güneşle ilgili rüyalar birçok açıdan ekonomik olarak da anlamlandırılmıştır, rüyada görülen güneş bolluğun, zenginliğin, mutluluğun işaretidir. Rüyada güneşin yakmadan, rahatlatıcı şekilde ısıttığını görmek, büyüklerinden yardım görmeye, arkasında destek olacak insanları bulmaya yorumlanır. Rüyada güneş görmenin psikolojik yorumları ise, huzurlu dönemler geçirdiğinize, içsel rahatlığa kavuştuğunuza işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
GÜNEŞİN BATTIĞINI GÖRMEK
Rüyada güneşin battığını görmek, olumsuz anlamlara sahiptir ve rüyayı öğren kişinin sıkıntı ve sorunlar yaşayacağına delalet eder. Kimi rüya yorumcularına göre, rüyada güneşin battığını görmek, ekonomik sıkıntı çekmek olarak tabir edilir. Rüya sahibinin çeşitli sorunlarla boğuşmak zorunda kalacağı işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
GÜNEŞİN DOĞDUĞUNU GÖRMEK
Rüyada güneşin doğduğunu görmek, rüyayı öğren kişinin erkek evlat sahibi olacağı anlamını taşır. Bununla birlikte, rüyada güneşin doğduğunu gören kişi bekar ise, hayırlı bir evlilik yapar.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
GÜNEŞİN TERSTEN DOĞDUĞUNU GÖRMEK
Rüyada güneşin tersten doğduğunu görmek, rüyayı gören kişinin toplum içinde rezil bir duruma düşeceğine delalet eder. Rüyada güneşin tersten doğduğunu gören kişinin, bir başkası ile arasında olan sırrı ifşa olur ve gizli olan işleri ortaya çıkar. Farklı bir rüya tabirinde ise, kişinin uğradığı büyük miktardaki zararını çok kısa bir süre içinde telafi edeceğine işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İKİ GÜNEŞ GÖRMEK
Rüyada iki güneş görmek, rüya sahibinin doğru kararları alarak huzuru yakalayacağına işaret eder. Aynı zamanda rüyayı gören kişinin kendinin bile tahmin edemeyeceği kadar mutlu olacağı şeklinde yorumlanır. Rüyada iki güneş görmek, iki komşu devlet arasındaki işbirliği ve dostluk olarak da yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güneş Görmek Ne Anlama Gelir?
Rüyada güneş görmenin genel olarak tabiri devlet büyüklerine delalet eder. Rüyada güneş görmek hayırlı yorumlanan bir rüyadır. Rüyadaki güneş gam ve kederin sona ermesine, olmayacağı düşünülen işlerin olacağına, güzel bir kadına, babaya, devlet büyüklerine işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Güneş erkek çocuk sahibi olmaya, tüm insanlar için sevinecekleri durumların oluşmasına delalettir. Bazı durumlarda güneş görmek kendisinden fayda elde edilecek bir âlime işaret eder. Bazı durumlarda güneş rüya sahibinin annesine, kızına, teyzesine, halasına ve ailedeki büyük bayanlara işaret eder. Bu sebeple güneşte meydana gelen olaylar, güneşin delalet ettiği kimselere yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güneşin Doğuşunu Görmek
Rüyada güneşin doğuşunu görmek, rüyayı gören kişinin oldukça güzel ve hayırlı olan başlangıçlar yapacağına delalet eder. Rüya sahibinin bazı gelişmeler yaşayacağına, güzel ve sevindirici haberler alacağına tabir olunur. Rüyayı gören kişinin amaç olarak edindiği şeylere kavuşacağına, hayallerinin gerekleşeceğine, mutlu ve huzurlu günler yaşayacağına delalet eder. Rüya sahibinin işlerinin açılmasına ve durağan geçen günlerin ardından hareketli ve bereketli günlerin yaşanacak olmasına delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güneş Görmek
Rüyada güneş görmek, rüyayı gören kişinin manevi dünyasının güçleneceğine, ailesinde huzurun ve saadetin artacağına, mutlu günlerin yakın zamanda geleceğine delalet eder. Rüyada güneş görmek aynı zaman da rüya sahibinin yaşam enerjisinin artacağına, hareketli günler yaşayacağına, işlerinin tıkırında gideceğine delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gece Güneşin Doğduğunu Görmek
Rüyada gece güneşin doğduğunu görmek, rüyayı gören kişinin çevresinde dönen oyunların farkına varacağına, bazı kişilerin gerçek yüzlerini göreceğine, ihanette delalet eder. Rüya da gece güneş doğduğunu görmek uğursuzluk ve şanssızlık olarak da yorumlanıyor. Rüya sahibinin tüm işlerinin alt üst olacağına ve sıkıntılı bir döneme gireceğine yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Sabah Olduğunu Görmek
Rüyada sabah olduğunu görmek, rüyayı gören kişinin hayallerinin gerçekleşeceğine, mutlu olacağına ve huzurlu bir yaşam süreceğine, yeni başlangıçlar yapacağına, hasta ise şifa bulacağına, işlerinin birden açılacağına delalet eder. Rüyayı gören kişi sıkıntılarından ve dertlerinden kurtulur, hareketli ve oldukça güzel olan günler yaşar şeklinde yorumlanır. Rüyada sabah olduğunu görmek aynı zamanda rüyayı gören kişinin psikolojik olarak da rahatlamasına delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güneş Işığı Görmek
Rüyada güneş ışığı görmek, çok güzeldir ve kişi için mutluluk habercisidir. Hayra yorulan rüyalar arasında olduğu gibi, yaşanacak güzel gelişmelerin de müjdesini verir. Bu rüyayı gören kimselerin hayatları bir anda değişmeye başlar. Karamsar düşünceler sona erer, kişi ruhsal açıdan daha huzurlu, kendisine yeten, başkalarına da edindiği deneyimleri aktarabilen, bilge biri haline gelir. Nefsine hakim olmak, dünyevi güzellikleri tadarken, ruhsal yaşantısına da uygun şekilde hareket eden kimselerin güçlü bir iman gücüne sahip olacaklarını bildirir. Güneş ışığı görenler bekarsa, hayatlarına pek çok olumlu katkıda bulunacak bir eş adayı ile tanışırlar. Evliler için bugüne kadar çekilen her türlü sıkıntının biteceği müjdesini verir. Yaklaşan günlerin her açıdan parlak, güzel ve mutluluk dolu olacağını, ferah bir geleceğe sahip olunacağını da tabir eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güneş Doğması
Rüyada güneşin doğduğunu görmek, bekâr kişilerin evlenmesine, borçları olanların borçlarından kurtulmasına, davalıların ise davasının düşmesine işaret eder. Rüyada kişinin üstüne güneş doğması, ancak etrafının karanlık kalması, kişinin günahlarından uzaklaşarak hayırlı bir kişi olacağına, Allah katında makbul olacağına tabir edilir. Rüyada evinizin içine güneş doğduğunu görmek, aile hayatınızdaki sorunların çözüleceğine işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güneş Gözlüğü Görmek
Rüyada güneş gözlüğü görmek ya da takmak, güneş gözlüğünü takan kişinin olumsuz ve kötümser bir bakış açısına sahip olduğuna işaret eder. olayları karanlık ve olumsuz yanını dikkate aldığınız ya da bu eğilimde olduğunuz şeklinde yorumlanır. Olaylara iyi tarafından bakıp her şeyi alt üst etmeden önce karar verirken dikkatli olmanız gerektiğine işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güneş Tutulması Görmek
Rüyada güneş tutulması görmek, ülkenizdeki sorunların çoğalmasına, devlet yönetiminde sorunlar olabileceğine, devlet başkanının, cumhurbaşkanın ya da başbakanın ölümüne veya darbe olmasına, görevden alınmasına ya da kendi hayatınızda olacak önemli değişikliklere ve olaylar karşısında çaresiz kalacağınıza işaret eder. Rüya sahibinin bir karar verirken veya harekete geçerken dikkatli olmazsa önemli sağlık sorunlarıyla karşılaşabileceğine tabir edilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada gün doğuşu ya da batışını görmek
Rüyada gün doğuşu ya da batışı görmek, sırasıyla birşeylerin, yeniliklerin başlangıcı ya da bazı şeylerin bitişini simgeler.
Rüyada gün doğuşunu görmek, yenilikleri ve olumlu hadiselerin gerçekleşeceğini, hayatınızın güzelleşeceğini simgeler.
Rüyada gün batışı görmek, ölümü simgeler. İyi şans kehaneti. Pek çok kültürde belli durumlarda güneşin varlığı kutsanma ve tanrı tarafından kabullenme belirtisidir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güneş görmek
Rüyada güneşi görmek, geleceğinizin çok par¬lak olacağına, keder ve üzüntülerinizden kurtulacağınıza işarettir. Rüyada güneş, zenginliğin ve mutluluğun işaretidir.
Cassandra Eason’a göre: Rüyada güneş görmek, en olumlu yönleriyle mutluluğun, doğurganlığın, hamileliğin, bebeklerin ve çocukların evrensel bir simgesidir. Sürekli geleceğe bakmadan, bugünün, bir ilişkinin ya da hayatın her anının tadının çıkarılmasını hatırlatır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güneş Batması
Rüyada güneşin battığını görmek, rüyayı gören kişi evli ise boşanmasına, zengin ise maddi zorluk çekmesine, iyi giden hayatının bozulacağına işaret eder. Rüyada güneşin doğudan battığını görmek, o yöre halkı için, o ülke için iyi gelişmelerin olacağına, hayır ve iyilik göreceklerine tabir edilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güneşin yerin üstünde doğduğunu görmek, kıtlık ve yangına;
Rüyada güneşi yüksekte görmek
Rüyada güneşi yüksekte bulunduğu yerde görmek, rüya sahibinin şanının, itibarının artmasına işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güneşi batarken görmek
Rüyada güneşi batarken görmek, ise sıkıntılı hadiselerin yaşanmasına işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güneşin battıktan sonra tekrar doğduğunu görmek
Rüyada güneşin battıktan sonra tekrar doğduğunu görmek, ümit etmediğinizi bir işinizin yoluna gireceğine yorumlanır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güneşin batışını izlediğini görmek
Rüyada güneşin battığını izlediğini gördüyseniz; önemli kararlar almadan önce çok iyi düşünmeniz gerekiyor.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada öğle vakti güneşi görmek
Rüyada öğle vakti güneşi görmek, tam bilinçli ve gerçekçi olma hali. Şu anki durumunuzda her şeyin yolunda gittiğinden emin olmanız.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada eve güneş girdiğini görmek
Rüyada güneşin eve girdiğini görmek, yolculukta ya da gurbette olan ev sahibinin evine dönmesine ve büyük bir mutluluğa işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güneş Görmek
Rüyada güneş görmek, mutluluğa, huzura, rahatlığa ve zenginliğe işaret eder. Rüyada güneş görmek hayırlı ve iyi gelişmelere yorulur, ancak güneşin batması iyiye yorulmaz.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güneşi doğudan doğarken görmek
Rüyada güneşi doğudan doğarken görmek, arzu ve isteklerin gerçekleşmesine, kazancın artmasına işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güneşin doğduğunu görmek
Rüyada güneşin doğduğunu görmek, hayır ve menfaate haddinden fazla göz kamaştıracak kadar aydınlık görmek o yılın bolluk ve bereket içinde geçeceğine işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
GÜNEŞ TUTULMASI GÖRMEK
Rüyada güneş tutulması görmek, kişinin yaşadığı ülke içinde bazı sorunlar yaşanacağına ve tehlikeli durumların baş göstereceğine delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA GÜNEŞ GÖRMEK NE DEMEK?
Rüyada güneş görmek, mutluluk, bereket ve bol kazanç olarak yorumlanır. Bununla birlikte rüyada güneş gören kişinin devlet kapısında hayırlı bir iş bulacağı anlamını taşır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güneş görmek
Güneş, devlet büyükleri olarak yorumlanır.
Güneşte bir karalti görmek, devlet büyügünün kendisine yakismayacak bir harekette bulunduğuna işarettir.
Gökyüzünde güneşi eliyle tuttugunu, kendisine mal ettiğini veya güneşin yaninda durdugunu, yahut güneş gibi isik saçtığını gören kimse eğer o ise layiksa, en yüksek mevkilere ulaşır.
Rüyayı gören eğer halktan biri ise, kendi derecesine göre hayır ve mutluluğa erişir.
Güneşi elinde tuttugunu, ama onda nur ve isik olmadığıni ve simsiyah olduğunu gören gamdan, kederden ve sıkıntıdan kurtulur.
Bazı yorumcular güneşi ana ile tefsir ederler.
Parlak güneşin kendi evinde dogdugunu gören, akrabasından bir kadınla evlenir.
Başka bir evde doğduğunu gören, başka bir ailenin kızı ile evlenir.
Her iki halde de o kadının akrabalarindan hayir görür.
Güneşe secde ettiğini gören, bir günah işler.
Güneşi yere inmis görmek devlet büyügünün sanina delalet eder.
Güneşi elinde siyah ve karanlık içinde olduğu halde tutmak, istemedigi bir seyin olacağına işarettir.
Güneşi karanlık bulutlar altında kaybolur görmek, büyük adamlardan birisinin ölümüne işarettir.
Güneşle konuştuğunu görmek, devlet büyügü tarafından bir iyilik göreceğine ve bir şerefe kavusacağına delalettir, iki güneşin birbiriyle çarpistigini görmek, iki milletin birbiriyle savaşacağına yorumlanır.
Güneşin dogarak, parlak olduğu halde gökte yükseldığını görmek, devlet büyügünün sanina, hasta ise iyilesecegine, gurbette adamı varsa selametle geleceğine delalet eder.
Güneş battiktan sonra yeniden dogdugunu görmek, ümit etmedigi bir işinin yoluna girecegine, tüccar ise elindeki malının satilacağına, veya nikah tazeleyecegine işarettir.
Güneş ters taraftan dogarsa başına bir iş geleceğine ve sasiracağına delildir.
Güneşin gögün etrafinda devir etmesini görmek, devlet büyügünün her yana sözünün geçeceğine delalet eder.
Imam Nablusi, İbni Kesir ve Nafi gibi tabircilerin kabul ettiklerine göre; uykuda güneşi görmek, devlet büyügü, başbakan gibi kişilere delalet ettiğinden, güneşte görülen her degisiklik rüya sahibine değil, bütün insanlara ait olacak değişikliğe işarettir.
Güneşin yeniden dogusunu görmek, sonradan büyük bir adam olacak bir kişinin dogumu, gögün tam ortasinda bulunduğunu görmek, hükümetin büyüklügünü, batisini görmek de büyüklerden birinin ölecegine yorumlanır.
Güneşi parlak görmek zamanın büyügünün sağlığına, adalet ve kuvvetine, güneşi çok parlak görmek hükümet işlerinin kolaylikla yürüdügüne, güneşi bir takım bulutlarla örtülmüs görmek, idareniz zorluguna, büyüklerin zahmetle idareyi yürüttüklerine, güneşi kirmizi renkte görmek devlet büyüklerinin zulümle idarelerine, güneşin üzerinde siyah ve siyaha yakin lekeler görmek, siyasi ahvalde bocalamaya, bütünü ile güneşi siyah olarak görmek, devlet nüfuzunun artik geçmediğine, yesile yakin bir renkte görmek, devlet adamlarinin dindar ve ibadete devam etmekte olduklarına işarettir.
Gökyüzünde iki güneş görmek iki komsu hükümet arasında dostluk ve sulhun devam ettiğine işarettir, iki güneşin birbiriyle çarpistigini görmek, iki milletin birbirleriyle savaşacaklarina delalet eder.
Güneşin gökten inerek kendi yanina geldığını gören veya kendisinin güneşin yanina gittigini gören, devlet büyüklerine yakin olur.
Güneşin yanina gelerek koynuna, koluna girdiğini veya kendisinin güneşin içine girdiğini gören, devlet büyügü tarafından büyük bir rütbe veya hediyeye nail olur.
Kendisinin güneş olduğunu gören kimse, eğer devlet hizmetinde ise daha büyük bir mevkie geleceğine, eğer halktan biri ise, çok zengin olacağına veyahut okuyup bilgin bir adam olacağına yorumlanır.
Güneşin şiddetli sicagi karşısinda kaldığını gören, kötülükle karşı karşıya gelmis sayılır.
Güneşin oksayici ve tatli sicakligini duyan kimse, büyüklerinden yardım görür.
Güneşin gittikçe büyüdügünü görmek, mülkünün artacağına ve sözünün daha çok geçeceğine işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir başka rivayete göre de rüyada görülen güneş, baba, altun.
devlet adamı veya güzel bir kadındır.
Rüyada kendisinin güneş olduğunu gören kimse, güneş isigi nisbeünde büyük bir mülke erişir.
Zincirle asilmis güneşe ulastigini gören kimse, bir vilayete amir olur ve orada adaletli iş yapar.
Güneş üzerinde oturdugunu veya ona yaklaştigini gören kimse, devlet ricalinden nimet, mal ve kuvvete erişir.
Güneşin ziyasinin dogudan batiya kadar bütün yeryüzünü aydinlattigini görmek, eğer rüyayı gören ehilse, yeryüzüne malık olur ve dünyanin her tarafinda anilacagi bir ilme sahip olur.
Güneşi saf ve parlak olarak üzerine dogdugunu gören kimse, eğer vali ise, valiliginde kuvvet ve kudrete işarettir.
Halktan birisi ise, helal kazanca, erişir.
Kadin ise, kocasından gönlünün hoslanacagi bir şeye kavuşur.
Güneşin evinde dogdugunu gören kimse, evlenir.
Rüyayı gören kadınsa, o da evlenerek dünyada saadete erer.
Bu rüyayı gören tüccar ise, alışverişinde kar eder.
Güneşin kendisine birseyler söyledığını gören kimse, yüksek bir mevkiye getirilir.
Ay ve güneşin kendisine bir şeyler söyledığını ve onlarla beraber gittigini gören kimse, ölür.
Güneşin bir yerde bulunup diğer bir yerde bulunmadığını gören savaşta ise, şan ve nam kazanır.
Savasta değilse, bir meslek ögrenir.
Güneşin başınin üzerinde dogdugunu gören kimse, büyük bir iş ve dünyaliga yalnizca iki ayaklari üzerine dogdugunu gören, meyve ve hububat gibi şeylerin ziraatim yapmaga ve helalindan dünyada geçiminin bollasmasina işaret eder.
Güneşten ateş çıkarak etrafindaki yildizlari yaktığını görmek, devlet başkaninin etrafindakileri kovmasina işaret eder.
Güneşin kirmiziligi, memleketinde olan bozukluktur.
Güneşin kaybolduğunu görse, iyilik olsun kötülük olsun istediği işini sona erdirir.
Güneşin isinlarinin noksan olduğunu görse, gördügü bu noksanlik miktan devlet büyügünün heybeti noksan olur.
Güneşin dogudan parlak dogdugunu, batarken de aynı parlakligi ile battigini görse, bu rüya, o sehir halkı için hayra işaret eder.
iyi bir hayat süreceklerine işarettir.
Güneşi evinin içinde dogup evin her tarafim aydinlattigini gören kimse izzet, şeref, şöhret ve rütbeye işarettir.
Güneşin batidan dogdugunu gören halk arasında rezil olur.
Eğer bu rüyayı gören kimse ile diğer birisi arasında gizli bir sir varsa o sir ifsa olur, bazen de gizli olan bir iş meydana çikar.
Güneşin ziyasina ulastigini gören kimse, hazine ve büyük bir servete işaret tir.
O kimseye Allah (C.C.) hayır ihsan eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Güneşin dogudan dogup, yine dogudan battigini görmek, bütün insanlar hakkında hayra ve güzel işlere işaret eder.
Güneş görmek, bazı kişiler hakkında rüyayı görenin erkek bir çocuğunun dogmasina işarettir.
isini gizli tutmak isteyen kimsenin güneşi görmesi, o isin meydana çıkmasına işaret eder.
Eğer bu rüyayı gören hasta ise, iyilesecegine gözleri agriyorsa, kör olmayacağına, yolcu ise, yolculuktan dönecegine ve güneşin dogdugu yön bilinmiyorsa, bati tarafina yolculuğa çikmak isteyen kimse hakkında hayra işaret eder.
Güneşin güneyden kuzeye dogru dogdugunu görmenin tabiri de, güneşin batidan dogmasinin tabiri gibidir.
Güneşin, karanlık ve kan renginde olduğunu veya güneşin şeklinin bozulmus olduğunu görmek, bütün insanlar için kötüdür.
Bazıları için issiz kalmaga bazilari için de rüya sahibinin çocuğunun hastalanmasina veya çocuğuna anz olacak şiddete ya da gözlerinin agrimasina tabir edilir.
Bu rüya, işini gizlemek isteyen kimse hakkında ise, işinin uygun ve yolunda olduğuna işaret eder.
Güneşin yatagina inip kendisini korkuttugum görmek, şiddetli hastalığa işaret eder.
Güneşin kendisi için hayırlı bir şey yaptığını görmek, bolluk, kolaylik ve hate işaret eder.
Güneşi perisan bir halde görmek bütün insanlar hakkında işlerinde çabukluk göstermege, çok defa körlüge veya rüyayı görenin çocuğunun ölümüne işaret eder.
Bir kimse birbirini kusatmis birçok güneşler görse, yolcular hakkında hayra hastalar hakkında şiddet ve ölüme işaret eder.
Güneşin kendi kendisine birseyler verdiğini veya güneşin kendisinden birsey ler aldığını görmek, iyi değildir.
Güneşin ve ayin isik ve nurlariyla yaninda toplandığını gören kimsenin, güzel bir kadınla evlenecegine işaret eder.
Güneşin batidan dogmasi, mülke, bazı tabirciler, rüya sahibinin rezil olacağı na, bazilari tevbe edecegine, bazilari ise, ecelinin yaklaşacağına, bazilari da yeryüzünde meydana gelecek bir hadiseye işaret eder, dediler.
Bu rüya hasta için sıhhate işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bulut veya başka bir seyin güneşi örttügünü ve güneşin tutuldugunu görmek, devlet başkaninin hastalanmasina veya durumunun bozulmasina işaret eder.
Bulutun açildığını görse, endişe, hastalık ve kötü duruma zail olur.
Ancak, güneşte yürüyebildığını gören kimse, yolculuğa çikar.
Güneşin yerin üstünde dogmasi kitlik ve yangina işarettir, güneşin yere düstügünü veya denize düstügünü veya ateşle yandığına yahut ziyasinin gidip karardığını ya da gökte seyrettiği yerin dışında kaybolduğunu yahut yildiz kümesinin içine girdiğini görse, yakinlanndan birisi ölür.
Güneşi tutulmus veya bulut kaplamis yahut üzerinde toz veya duman birikmek suretiyle isigi eksilmis ya da kararsız bir şekilde dalgalandığını gören kimse hastalık, endişe keder, şiddet veya insani izdiraba düsüren bir hadisenin meydana geleceğine işaret eder.
Güneşin kendisi üzerine işaret ettiği kimse, uyamkken hasta olursa ölümüne işaret eder.
Hiçbir sebep olmadan ve tutulmadigi halde güneşin karardığını görse, güneşe nisbet edilen kimsenin zulüm veya küfrüne yahut sapkinligini işaret eder.
Hiçbir sebep olmadan ve tutulmadigi halde güneşin karardığını görse, güneşe nisbet edilen kimsenin zulüm vey küfrüne yahut sapkinligina işaret eder.
Güneşi avucuna veya kucagina alarak ona malık olduğunu yahut isigi ile evlne indığını gören kimse, ehilse kuvvet ve yardıma mazhar ve mülkünde aziz olur.
Veya o evin sahibi kayıpsa, vatanina döner.
Bu rüyayı ister ev sahibinin kendisi, ister çocuğu, isterse hanımı görsün zira ev sahibi hepsinin büyügü ve idarecisidir.
Güneşin dogduktan sonra kaybolduğunun görülmesi, yaninda hamile bulunan kimsenin dogum yaptiktan sonra çocuğun ölmesine, kayıp kimsenin yolculuktan garip mallar ile geri dönmesine, hapisli kimsenin hapisten çiktikatna sonra yine hapse girecegine, tevbe eden kimsenin tekrar sapitacağına işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bazen de güneşin kaybolduktan sonra dogmasi hanımım bosamis olan kimsenin tekrar onu almasina, yaninda yüklü bulunan kadının kurtulmasina ve zor geçinen kimsenin geçim veya sanatının değer kazanmasina işaret eder.
Bu rüya, hasta olan kimsenin ölümüne ve savaşta bulunan kimsenin galip gelmesine tabir edilir.
Rüyada güneş gittigi halde onun arkasına düsüp onu takip ettiğini ve onun batmadığını gören kimse, esir olur.
Gölge düstügünü ve güneşte oturdugunu gören kimseden fakirlik gider.
Ay, güneş ve yildizlarin bir yerde toplandiklarim ve onlann nuriu ve ziyall olduklanm gören kimsenin, ileri gelenler yaninda sözü geçerli olur.
Eğer onların isigi yoksa tabirde rüya sahibi için hayır yoktur.
EGer güneş ve ayin kendi üzerine dogduklarim görse, o kimsenin anne ve babası kendisinden memnundur.
Eğer onlar isikli ve parlak değilseler, anne ve babası da, ona dargindir.
Eğer kendi sagindan ve solundan veya önünden ya da arkasından ay ve güneşi görse, o kimseye üzüntü, keder, korku veya bela yahut bir perisanlik isabet eder.
Güneş, ay ve yildizin siyah ve bulanik olması dünyanin durumun degismesine işaret eder.
Bir kimse iki güneşin birbiriyle çatistigini görse, iki devlet biribiriyle savaşirlar.
Güneş veya aya secde ettiğini gören kimse, büyük bir günah ve kusur işler.
Rüyada kendisinden güneş isigi çıktığını gören kimse, otorite ve güce sahip olur.
Rüyada güneşin yildizlarla beraber olduğunu ve güneşin yildizlara galip geldigim gören kimse, düşmanım kahreder. Onlara galip gelir. Nasibi güzel ve zenginliği artar.
Bir kimse rüyada kış gününde güneşte oturdugunu veya güneşe malık olduğunu görse, Allah’ın emirlerine uymaya, güzel elbiselere ve hastalıktan şifa bulmaya işaret eder.
Rüyada yaz gününde güneşte oturdugunu veya güneşe malık olduğunu gören kimse için üzüntü, keder, sıkıntı, fakirlik ve hastalıklara işaret eder.
Bazen de güneşi görmek dogu veya bati taratma yolculuk yapmaya işaret eder.
Güneşi yüksek bulunduğu yerinde görmek, rüya sahibinin, değer ve saninin yüce olmasına güneşi yüksekten asağı meylettiği yerinde görmek ise, fakirlik, zarar, keder ve sıkıntıya işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Güneşlerin çoklugu, bidad, korku ve geçimin durgunluguna işaret eder.
Eğer güneşler çok ve isigi da fazla olmasa, kuvvet ve iktidar sahiplerinin birtakim işlerde ittifak etmelerine işaret eder.
Rüyada güneşi yedığını gören kimse, güneşten istifade eder ve onunla faydalı mal eline geçer.
Rüyada bilhassa güneşin kendisini yaktığını gören kimse, yüzü güzel, benzeri olmayan bir sevgili vadiyle, alaka ve sevgi ugruda helak olur.
Bazen de bu rüya, rüya sahibinin itikadının bozulmasina işaret eder.
Bir kadının rüyada güneşi yüklenmesi, o kadının kocaya varmasina veya güzel bir çocuğu olmasına tabir edilir.
Ay, güneş ve yildizlari görmek, Yusuf (A.S.)’ın meshur kıssasına binaen belaya giriftar olmaya, zindana girmeye, ailesi ve akrabalari tarafından kendislne hased edilmesine sonra mülk ve güce sahip olmasına veya dininde bir sonuca varmasina işaret eder.
Bazen de bu rüya korku ve şiddete işaret eder.
Güneşin batidan dogmasi, korku ve bagirmaya, devlet başkaninin halkına zulmetmesine ve adaletten uzaklasmasina işaret eder.
Bazen bu rüya, gurbette bulunan kimsenin bulunduğu yerden, üzüntü ve keder içinde dönmesine.
Bazen de din degistirmesine, tevbe etmis bir kimsenin kötü işler işlemesine işaret eder.
Bir kimse rüyada güneşin, ziraati, bag ve bostanlari yaktığını veya güneşin hararetinin insanlara zarar verdiğini görse, hastalıklara veya ileri gelen insanlar tarafından yapilacak zulme ya da yiyecek maddelerinde rayicin pahali olmasına işaret eder.
Gökte birtakim güneşler olduğunu ve insanlara eziyet verdiklerim görse, acimasiz ve kötü kimselere işaret eder.
Gökte bir çok güneşlerin bulunduğunu ve onların ziyasindan insanların faydalandiklanm görse, adil ve kazanç sahibi kimselere işaret eder.
Bazen de bu rüya, ziraat ve yetismesinde güneşe muhtaç olan her şeye güneşin erismesine işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güneşte bronzlaştığını görmek
Rüyada güneşte bronzlaştığını görmek, sıkıntılı ve kötü günlerin geride kaldığına, başarı elde etmeye, rakiplerine ve düşmanlarına galip gelmeye, sağlığınızın çok iyi olduğuna veya hastalığınıza şifa bulmaya, maddi ve manevi mutluluğa, çevrenizden yardım göreceğiniz güzel bir dönem geçirmeye, ihtiyaç sahiplerine yardımınızın dokunacağına işarettir. Bazen de yakın bir zamanda tatile gitmeye işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güneş Işığı Görmenin Psikolojik Yorumu
Umudun simgesi olan rüya, gerçek hayatında kendisini çok yorgun ve bunalmış hisseden, bir şekilde rahata kavuşmak için yollar arayan kimselerin mücadelelerini de simgeler. Yeniden başlamak için gerekli gücü toplamanın da sembolüdür.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güneşin gün içindeki tüm evrelerini görmek
Rüyada güneşin gün içindeki her evresi yaşamınızın, bir işin ya da ilişkinin evrelerine karşılık gelir. Ya gerçek babanızı ya da size ne yapmanız ve yapmamanız gerektiğini söyleyen veya sessizce sizi yargılayan bir otorite figürü olarak babayı temsil eden bir baba simgesi olabilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güneş yanığı görmek
Rüyada güneş yanığı görmek Simgesel olarak biri tarafından “başı yakılmış” olmak ya da genel olarak tüm insanlara karşı bir kırgınlık duymak. Başka bir yoruma göre, hararetli dönemlerde aklını fazla kullanmak ve sezgilerini ihmal etmek demektir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güneş Işığına Çıkmak
Kapalı bir yerdeyken bir anda güneş ışığına çıktığını görmek esaretin son bulması anlamına gelir ve özellikle hapis hayatı yaşayanlar için özgürlük müjdesini verir. Hapse düşenin kurtulacağı, kötü muameleyle karşılaşanların rahatlayacağı, mutlu ve rahat günlerin çok yakında geleceğini haber veren hayırlı bir rüyadır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güneş Gözlüğü Görmek
Rüya sahibinin rüyasında güneş gözlüğü görmesi olayları karanlık ve olumsuz yanını dikkate aldığınıza yorulmaktadır. Olaylara iyi tarafından bakıp her şeyi alt berbat etmeden önce tedbirli davranmanız gerektiğine delalet edilir. Çoğu rüya tabircisi tarafından rüyada güneş gözlüğü görmek, kişinin geri kalan hayatını lüks içerisinde yaşayacağına yorulmaktadır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güneş görmenin anlamı, mutluluk demektir. Rüya tabiri yorumlarına göre rüyada güneş görmek, mutluluğa ve berekete rivayet eder. Rüyada güneş görmek kişinin dertlere, zorluklara ve sıkıntılara karşı sabırlı olacağı manasına gelmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güneş görmek, bol kazanç olarak yorumlanır. Hayır bir rüyadır. Rüyada güneş görmek, kişinin devlet kapısında hayırlı bir iş bulacağına delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güneşin Batıdan Doğması
Hasta bir kimse rüyada güneşin batıdan doğduğunu görse, o kişinin kısa bir zamanda iyileşeceğine işaret sayılır. Rüyada ay ile güneşin üstüne doğduklarını görmek, anne ve babanın rüya sahibinden hoşnut olduklarına hükmedilir. Eğer güneşle ayın ışıklan solgunsa ana ve babanın rüyayı görene dargın olduklarına yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse rüyada güneşin battıktan sonra hemen doğduğunu görse, rüya sahibinin bulmaktan umudunu kestiği kaybolan bir şeyini bulacağına işaret sayılır. Veya bozulan işinin yeniden düzeleceğine hükmedilir. Eğer yakınını kaybeden biri bu tür bir rüyayı görürse, o kişinin kaybetti sandığı kimseye kavuşacağına bir işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güneşin karardığını görmek, rüya sahibinin aile ferdinden hatırı sayılan birinin hastalanacağına işarettir. Güneşin aniden kaybolduğunu görmek ise, böyle bir kişinin öleceğine yorumlanır. Bazen da rüya sahibinin işini kaybedeceğine hükmedilir. Bir kimse güneşi yatağında görse, rüyayı görenin yakın bir zamanda bir hastalığa yakalanacağına işaret eder. Rüyada güneşle ay ışığım bir arada görmek ise, rüya sahibinin sevdiği ile buluşacağını gösterir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Hz. Danyal (a.s): Güneş, hâkime veya büyük bir kimseye işarettir.
Rüyada görülen güneş, gücü, kudreti, büyüklüğü çağrıştırır. Kimi zaman ise, ailede babayı, yönetimde devlet başkanını, ticarette altını, din dünyasında büyük bir bilgin zatı ve duygu dünyasında da eşsiz güzel bir kadını simgeler. Bazen sevinç duymaya, üzüntüye; bazen de, haber almaya, işaret eder. Kimi zaman ölümün yaklaştığına, zenginliğe; kimi zaman da, hastalığa çağrışım yapar.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bir kimse güneşe ibadet ettiğini görse, o kişinin isyankâr olacağına işarettir. Güneşin gece doğduğunu görmek ise, rüyayı görenin sıkıntıdan bolluğa kavuşacağına hükmedilir. Bazen da bu rüya tamamen aksi olarak yorumlanır. Kimi zaman da güneşi görmek, rüya sahibinin kıskanılmasına işaret eder. Bu rüya Hz. Yusuf un kıssasını çağrıştırır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cabir Mağribî: Güneş ve Ay'da görülen her türlü noksanlık anne, baba ve kardeşlere yorulur. Rüyada "Güneş" babaya, "Ay" anneye, "yıldızlar" da askerlere... ["Bir zamanlar Yusuf, babasına demişti ki: Babacığım! Ben (rüyamda) on bir yıldızla güneşi ve ayı bana secde ederlerken gördüm."
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güneş görmek, yaptığınız işte makamınızın daha çok artacağını, başarılı olmaya, mülk sahibi olmaya işarettir. İş hayatında gerçekleşecek olan birtakım değişiklikler, başarı elde etmenize neden olacak. Çalışma hayatınızda da mal sahibi olup iyi gelişmeler olacak. Rüyada güneş işte, aşkta başarıdır. Çok güzeldir. Güneş, zenginliğin ve mutluluğun işaretidir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İmam Cafer Sadık (a.s): Rüyada güneş görmek anlamını sekiz madde ile açıklamıştır. Bunlar:
1.    Yönetici
2.    Büyük hakim
3.    Reis
4.    Rızk
5.    Hakimin adaleti
6.    Menfaat
7.    Eş
8.    Geleceği parlak ve güzel iş.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güneş görmek, erkek çocuğunun doğmasına; bir kadının Rüyasında güneşi taşıması onun evlenmesine işarettir.
Zenginliğin ve mutluluğun işaretidir. Güneşin batışını izlemek, bazı kararlar almadan önce iyice düşünmeniz gerektiğinin habercisidir.
Güneş, zenginliğin ve mutluluğun işaretidir. Eğer güneşin battığını gördüyseniz, birtakım kararlar almadan önce çok iyi düşünmeniz gerekiyor
İşte, aşkta başarıdır. Çok güzeldir.
Zenginliğin ve mutluluğun simgesidir. Güneşin battığını izlerseniz, birtakım kararlar almadan önce iyice düşünmelisiniz.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İslami Rüya Tabirlerinde Güneş Görmenin Anlamı ve Yorumu
Rüyada güneş görmek, devlet başkanına, babaya, anneye, mal ve mülke veya sadık bir eşe işarettir. Bazen de güneş, bolluk ve berekete, hayatın devamı için gerekli sebep ve unsurlara işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Güneşe secde etmek; söz sahibi birinin size şefkat göstereceğine, yanına alacağına, iş konusunda kariyerinizin yükseleceğine ve bulunduğunuz yerin halkının adalet ve insafla yönetileceğine yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Güneşi yakalamak veya onu kendi mülkiyetiniz altına almak; büyüklük elde edeceğinize veya söz sahibi biriyle akraba veya dost olacağınıza yorulur. Güneşi olduğu gibi elinde tuttuğunu görmek, sıkıntılardan kurulmaya işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Güneşin büyüyüp, şavkının arttığını görmek, devletin gücüne, bol mala ve dünyalığa işaret eder. Güneşin gökyüzünde döndüğünü görmek, devlet veya hükümet başkanının hür ve güçlü iktidarına işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada gölgede üşüyüp, güneşin altına giderek ısındığını görmek, yoksulluktan kurtulmaya işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güneş Görmek Nasıl Yorumlanmalıdır?
Rüyada güneş görmek, erkek çocuğunun doğmasına; bir kadının rüyasında güneşi taşıması onun evlenmesine işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Gün batımı; bir ömrün akşamladığı vakte işaret eder. Akşamüzeri gurubu seyretmek, buruk sevinçlere işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Güneşin ışıdığını ve sıcaklığının insanlara zarar verdiğini görmek; bölgede yaşayan insanların söz sahibi birinden zarar göreceklerine yorulur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Güneşin gökten inerek yanma geldiğini veya bizzat güneşin yanına gittiğini görmek, devlet başkanına yakın olmaya işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Güneşi kucağınıza aldığınızı veya güneşin yanınıza düştüğünü görmek; saygınlığınızın artacağına...
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Güneşin ışıdığını ve sıcaklığının kimseye bir zarar vermediğini görmek; bulunduğunuz bölgede yaşayan insanların asayiş içinde yaşayacaklarına...
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Güneşi görmenin altı tabiri vardır: Yönetici, imam, başkan, aydınlık, yaşlı kadın ve koca.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Güneşe secde ettiğinizi görmek; çocuk sahibi olmayı arzuluyorsanız, bu arzunuzu elde edeceğinize...
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Güneş veya Ay'ın yerinde oturduğunu görmek; nüfuz sahibi biri olacağınıza ve memleket işlerinin idaresini üstleneceğinize...
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Güneşin karanlık olduğunu ve kendi yörüngesinde olmadığını görmek; söz sahibi birinin, işlerinde size ihtiyaç duyacağına işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güneş sarardığını görmek
rüya sahibinin bulunduğu çevrede ünlü bir kişinin hastalanacağına yorumlanır. Yada bir salgın hastalığın yayılacağına hükmedilir.
+1 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Rüyada Güneş Görmek - Nablusi Yorumu
Rüyada güneş görmek, rüyayı gören kişi için oldukça güzel bir gelişmedir. Rüya sahibinin var olan dertleri ve sorunları artık son bulacaktır. Zenginlik ve servetle de tabir edilir. Güneşi batarken görmek ise, pek hayra yorulan bir rüya değildir.
+1 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Rüyada Güneş Görmek - Genel Yorum
Rüyada güneş görmek, genel olarak hayra yorulur. Rüyayı gören kişi için güzel günlerin habercisidir. Ancak rüyada güneşi batarken görmek, ev hayatında sorunlara, fakirliğe ve ayrılığa işarettir. Rüyada güneş doğması, bekar olan kişiler için evliliğe ve varsa sıkıntıların sonlanmasına yorumlanır.

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

606 Aktif
1 Üye ve 605 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 9210
Dün : 21898
Toplam : 48089382
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...