Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+7 oy
3.4k okuma
mustafaharputi Tabir kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Rüyada gök görmek, rüyayı gören kişinin, iş hayatında çok büyük atılımlar gerçekleştireceğine, bu sayede sıkıntılarını bir kenara kaldıracağına, yapacağı işler karşılığında eline geçecek olan kazanç sayesinde büyük başarılar gerçekleştireceğine, kendisine sorun yaratan olayların kısa süre içinde son bulacağına, kendisini üzen insanları hayatından çıkartacağına ve yaşanan üzücü olaylardan ötürü ortaya çıkan endişenin sona ereceğine alamet eder. Ayrıca, rüya sahibinin, büyük bir ferahlık yaşayacağına rivayet eder.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

190 Yorum

+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
eger gökten bir cukur veya bir kuyu icine düsüp oradan cikmamissa, tabir o cukur ve kuyunun onun kabri olmasina isaret eder. bu rüyada onun müslüman olarak vefat edecegine müjde vardir. rüyada göge yaklasmak, ibadet eden ve iyi amel sahibi kimseler icin allah-u teala hazretlerine (c.c.) yaklasmaya isaret eder. bazen de bu rüya, muzdarip ve aciz kimsenin duasinin kabul edilmesine isaret eder. anne-babaya, kocaya, arzu ettigi seye yaklasmaya isaret eder. gögün yeryüzüne düsmesi, yeryüzünde meydana gelecek kitliga isaret eder. eger ates, arazi ve harman yeri ve nebatat biten yerlere düsse, ekinlere dolu ve cekirge gibi gök afetleri erisir. ikinci gökte oldugunu görmek o kimseden halkin ögrenecegi edebe, zihin acikligina, liderlige isarettir. Ücüncü gökte oldugunu görse, o kimse nimete, güzellige, ferah ve sevince isarettir. dördüncü gökte oldugunu görse, o kimse mülk, güc ve heybete isarettir. kendisinin besinci gökte oldugunu görse, o kimse, emniyet müdürlügüne, ordu hizmetine ve bu gibi seylere memur edilir. altinci gökte oldugunu görse, hakimlik ve ibadetle riziklanir, islerinde azimli ve ihtiyatli olur. yedinci gökte oldugunu görse, emlak ve araziye, ziraat ve kurtulusa isarettir. eger rüyayi gören anlatilan mertebelere layik degilse, rüyanin tabiri o kimsenin lideri, yahut cocugu, torunu, benzeri yahut adasi hakkinda meydana gelir. kendisini yedinci gögün üstünde oldugunu görse, o kimse yükseklik ve azamete isarettir. ancak helaki ve ölümünden korkulur. göge ciktigini gören kimse, vefat eder ve ahirete gider. gögün yesillendigini görmek, o sene ziraat ve hububatin bol olmasina isaret eder. gögün sararmasi ise, o senede hastaligin olmasidir. gögün demirden görülmesi, o senenin yagmurunun azligidir. gök tabakalarinin birbirine yapistigini görse, yagmur yagmaz. tabakalarin birbirinden ayrilmasi ise, yagmur ve nebatin ve hububatin cok olmasidir. gök kapilarinin acilmis oldugunu görse, yagmurlar cok ve dualar kabul olunur. kapilarinin kapanmis olarak görülmesi, yagmurun yagmamasina isaret eder. gökten yeryüzüne indigini görse, ona siddetli hastalik büyük tehlikeli seyler isabet eder ve ölüme yaklasan bir hastaliga yakalanir ve sonradan bundan kurtulur.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada gök görmek, Rüyada gökyüzü görmek
Rüyada gök görmek veya Rüyada gökyüzü görmek, bolluk ve berekete, umuda, yeniliklere ve rahmete işaret eder. Rüyada gök görmek, olumlu ve güzel gelişmelerin habercisidir. Rüyada gök görmek, zenginliğe, iş hayatında terfi alıp yükselmeye işaret eder. Ancak rüyanızın diğer detaylarını hatırlayarak rüyanızı daha doğru bir şekilde yorumlayabilirsiniz.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzü Görmenin Anlamı Ve Yorumu
Rüyada gökyüzü görmek,farklı anlamlar içereceğine yorulur. Rüyada bir kişinin gökyüzü görmesi, huzura erişmeye, şefaate ermesine ve maneviyatının artmasına işaret eder. Rüya sahibinin hayatında bazı değişimler olacağına, olumlu ve olumsuz durumlar gelişeceğine yorumlanır. Rüyayı gören kişinin gökyüzüne yükselmesi, bir makama erişeceğine delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada gökyüzüne cikmak, üzüntünün isaretidir. eger merdivenle cikiyorsaniz, bu, basarili ve ünlü olacaginiz anlamina gelir.
gökten evler üzerine atesin düstügünü görmek, allah (c.c.) tarafindan halka gelecek hastalik ve ölümdür. göge tamamen ciktigini görse, isin sonuna da kavusur. yine yeryüzüne dönse, yerildigi seyden kurtulur. yerinden düsse, ona anz olan ve azalarinda kirik ve cikik miktarinca, onun halinde noksanlik ve helak meydana gelir. rüyada göge cikan, uyaniklikta hasta ise ve gökten yere tekrar inmese, o kimse o hastaliktan ölür. tekrar yere inse, onun zarari ve hastaligi son haddine varir. aile ve yakinlarinin ümidi kesilir sonra insallah yine bundan kurtulur. bir kimse rüyada merdiven veya bir iple semaya ciktigini görse, izzet, yükseklik ve korkuya isaret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
büyük is pesinde olan kimsenin göge elini sürmesi, isinde muvaffak olamayacagina isaret eder. yükselip göge yaklastigi halde ona cikmadigini görse, o kimsenin din veya dünya sahibi olduguna ve her ikisinde de yükseklige nail olacagina isaret eder. rüyada göge bakmak, dünya devlet baskanlarindan birisine bakmaktir. dogu ve bati taraflarina baksa, o kimse yolculuga cikar. bazen de o kimse büyük otoriteye isarettir. gögün sadece kendisi ve ailesi üzerine düsmesi, o kimsenin evinin tavaninin yikilmasina, üzerine gök düsen kimse uyaniklikta hasta idiyse, ölümüne isaret eder. göge dogru yükseldigini ve oraya girdigini görse, o kimse sahadete ve bununla beraber seref ve övgüye isarettir. allah'in (c.c.) yardimiyla kurtulusa erer. bir kimse rüyada gökte oldugunu görse, amir olur. yeryüzüne bakmak icin göge ciktigini görse, yükseklige isarettir, kacirdigi bir sey icin üzüntü ve kedere düser. gök kapilarinin acildigini gören kimse, sevince, hayra ve nimete isarettir. düz olarak göge ciktigini gören kimse, zarar, ziyan, beden ve malinda noksanliga düser. mesakkatsiz göge ciktigini gören kimse, güc ve otoriteye nail olur. düsmaninin kötülük ve hilesinden kurtulur. gögü disleriyle tuttugunu görse, o kimsenin kendisine yahut malina noksanlik erisir, yahut elinin erisemeyecegi bir is talebinde bulunur. göge cikip oradan inmedigini görse, ölümüne, yahut ölüme yaklasmasina isarettir. göge cikip orada dolastigini gören kimse, astronomi ilmini ve gizli ilimleri ögrenerek halk arasinda meshur ve maruf olur. göge dayandigini gören kimse, baskan olur, kendisine muhalif kimselere zafer bulur. ne zaman ciktigini bilmedigi halde göge cikmis oldugunu gören kimse, insallah cennete girer. gökte binalari oldugunu ve bu binalarin da yerdeki halkin binalarina benzemedigini gören o kimse bulundugu halden baska bir sekilde dünyadan cikar. yer ile gök arasinda, aslini kötü gördügü bir seyden duvarinin oldugunu görse, dince kötü bir seye, duvar aslini kötü görmedigi bir seyden yapilmissa din ve dünyaca serefe isaret eder. gerek kendisi ve gerekse bütün halk icin rüyada gökten kapi acildigini görse, yine kendisi ve halk icin üzüntü ve kederden halasa ve hayra isaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
gök tarafindan bir ipe asili oldugunu görse, yerden ayrildigi kadar dince velayete isarettir. ipin kesildigini görse, velayet kendisinden gider. gökte bir kandilin yanip söndügünü görse, günes tutulur. gök, denize de isaret eder. ziraatcinin gögü görmesi, hububat ve meyvelerde meydana gelecek büyüme ve berekete isaret eder. bazen de gök, ona cikip inmeyen kimse icin ölürne, isa a.s.'in kissasina binaen töhmete isaret eder. gök, yükseklikle de tabir edilir. rüyada gögün yarilmis görülmesi bid'at ve sapikliga isaret eder. bazen de gögü görmek, hacca, gökyüzünden yere inmek düsman ile anlasmaya isaret eder. bazen göge yükselmek, inatci ve düsman ile münazaa ve husumete isaret eder. hayirli seylerden sayilanlarin rüyada gökyüzüne cekilmesini görmek, piyasanin pahali olmasina, iyi kimselerin kaybolmasina yahut gazilerin ve hacilarin ölümüne isaret eder. kötü seylerden sayilanlarin rüyada gökyüzüne cekilmesini görmek, inancsizlarin helakina yahut zulmün ortadan kalkmasina isaret eder. bazen de rüyada gÖge cikmak, büyüklerin evlerine girmeye isaret eder. eger gökten birsey alsa, hirsizliga ve haber arastirmaya isaret eder. günahkar kimsenin göge cikmasi, onun ölümüne, inancsiz cikmasi ise, müslüman olmasina isaret eder. göge giren kimse hasta ise iyilesmemisse, ölür. bazen de uzak bir yere yolculuk yapar. bazen de gök hapse ve ona yönelmek de yüksek düsünceye isaret eder. gögün yanlarak icerisinden ihtiyar birisinin ciktiginin görülmesi, o yer halkina gelecek hayra, ucuzluk ve bollukla beraber ülfet ve sevince isaret eder. genc birisinin ciktiginin görülmesi, düsmanin o yer halkina fenalik etmesine ve aralanndan düsmanlik ve ayrilik meydana cikmasina isaret eder. koyunun ciktiginin görülmesi ganimettir. deve cikarsa, yagmur yagar ve seller gider. arslan ve yirtici hayvan cikarsa, o yerin halki cok acimasiz bir valinin zulmüne ugrar. eger gökten bal, zeytin, incir ve arpa gibi bolluga isaret eden seyler inse, halka menfaatii yagmurlar yagar ve halkin menfaati gökten inen seylerle meydana gelir. kendisi hazir bulundugu halde gögün yapildigini görse o kimse yalan yere sahitlikte bulunur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
gökten yeryüzüne düstügünü görse, büyük bir günah isler. düstügü zaman basi asagi olsa. ömrünün uzun olmasina isaret eder. bazen de bu rüya onun günah islemesinden dolayi korkutulmasina isaret eder. bazi kere de hastanin sihhat ve rahatindan sonra yine hastalanmasina, tevbe edenin tevbesinden dönerek yeniden günah islemesine isaret eder. bir kimse rüyada gökten nur ciktigim görse, o yer balkinin hidayetine, gökte karanligin meydana geldigini görse, o yer halkinin sapikligina isaret eder. gökten kamci gibi seyler indigini görse, kazandiklari günah ve suctan dolayi halka siddet ve sikinti isabet eder. rüyada gökleri görmek, ilim sahipleri icin esyanin hakikatim kesfetmeye ve ona muttali olmaya ahiret islerine ihtimam göstermeye isaret eder. bazen de gökleri görmek ve oraya cikmak büyük sehirlere yapilacak yolculuga kara ve denizde ticaretin cok siniflarindan kar ve faydali ticaretlere isaret eder. gögü görmek, sehire, kaleye, eve, ese, anne-babaya, hocaya, kendisinden menfaat umulan ve zaranndan korkulan yere isaret eder. bazen göge cikmayi arzu etmek, rizik aramak icin calismaya, vaadin yerine getirilmesinden ümit ettigi seyin cabukluguna isaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Gökten toprak, kum yağdığını görmek, az ise hayır ve berekete, çok ise sıkıntıya, gökten ateş, akrep ve yılan, taş düştüğünü görmek, o bölgeye bela ve felaket geleceğine, gök kapısını açık görmek, selamete, hayır ve bereket, gökten buğday, un vs. yiye¬cekler yağdığını görmek, feyiz ve berekete, gökte bir takım kan¬diller görmek, tanınmış kimselerden ve alimlerden bir haylisinin ölümüne, gökyüzünü beyaz görmek, bereket ve nimet, yeşil gör¬mek, hayır ve ferah, siyah görmek, kıtlık, kırmızı görmek ise sa¬vaş ile yorumlanır.Uyku aleminde görülen gökyüzü (sema) ile il¬gili rüyalara, çeşitli şekillerde yorum getirilmiştir. Yüksel¬mek (terakki etmek), yolculuğa, yağmura, kaybolmağa ve rüyanın görülüş şekline göre daha bir kısım özel işaretlere delalet eder denmiştir.Rüyasında gökyüzüne çıktığını görmek, rüya sahibi için, yükselmeye nimete ermeye ve başkan olmaya gibi şeylere işaret eder denmiştir.Rüyada gökyüzünün kapılarının açılmış olduğunu veya gökyüzünün açılmış bir halde olduğunu görmek, çok yağ¬mur yağacağına, yani o senenin bol yağmurlu olacağına ve insanların dualarının kabul olacağına işaret eder şeklinde yorumlanır. Gökyüzünün kapılarının kapalı olduğu¬nun görülmesi, o sene yağmurun yağınamasına işarettir.Kişinin gökten yere indiğini rüyasında görmesi, fenalıktan, zarar ve ziyandan, kederden ve korkulardan kurtulacağı¬na işaret eder şeklinde yorumlanmıştır.Kişinin rüyasında gökyüzünden düştüğünü görmesi iyi sa¬yılmaz. Bu rüyası, onun işten çıkarılmasına, itibarının, saygınlığının kaybolacağına işarettir denmiştir.Rüyada göğü görmek, şehire, kaleye, eve, eşe, anne-babaya, hocaya, kendisinden menfaat umulan ve zararından korkulanyere işâret eder.Bazen rüyada gök görmek, yükseklikle ta¬bir edilir.Bazen de rüyada göğü görmek, hacca işâret eder.Bazı kere de rüyada görülen gök, denize işâret eder.Ziraatla uğraşan bir kimsenin rüyada göğü görmesi, hububat ve meyvelerde meydana gelecek büyüme ve berekete işâret eder.Bazen de rüyada görülen gök, hapse; göğe yönelmek de, yüksek düşünceye işâret eder.Rüyada gökleri görmek, ilim sahipleri için eşyanın hakikatini keşfetmeye ve ona muttali olmaya âhiret işlerine ihtimam göstermeye işâret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bazen de rüyada gökleri görmek ve oraya çıkmak, büyük şehirlere yapılacak yolculuğa, kara ve denizde yapılacak faydalı ticaretlere işâret eder.Rüyada gökyüzünü yıldızlarla pırıl pırıl bir halde görmek, din ve takvaya işâret eder.Rüyada göğe yaklaştığını görmek, ibadet eden ve yi amel sahibi kimseler için Allah Teâlâ Hazretlerine (c.c.) yaklaşmaya işâret eder. Bazen de, rüyada göğe yaklaştığını gör¬mek, muzdarip ve âciz kimsenin duâsının ka¬bul edilmesine işâret eder. Bazı kere de rüyada göğe yaklaştığını gör¬mek, anne-babaya, kocaya, arzu ettiği şeye yaklaşmaya işâret eder.Bir kimsenin rüyada merdiven veya bir iple semâya çıktığını görmesi, o kimse için izzet, yükseklik ve korkuya işâret eder.Bir kimsenin rüyada gökten bir çukur veya bir kuyu içine düşüp oradan çıkmadığını gör¬mesi, o çukur ve kuyunun onun kabri olması¬na işâret eder.Yine bir kimsenin rüyada gökten bir çukur veya bir kuyu içine düşüp oradan çıkmadığını görmesi, o kimsenin Müslüman olarak vefat edebileceğine işâret eder.Rüyada gökten evler üzerine ateşin düştü¬ğünü görmek, Allah (c.c.) tarafından halka gelecek hastalığa ve ölüme işâret eder.Rüyada göğe tamamen çıktığını görmek, işin sonuna kavuşmaya işâret eder..Rüyada göğe tamamen çıkıp arkasından yeryüzüne döndüğünü görmek, yerildiği şey¬den kurtulmaya işâret eder.Rüyada göğün yeşillendiğini görmek, o sene ziraat ve hububatın bol olmasına işâret eder.Rüyada göğün sarardığını görmek ise, o sene hastalığın olmasına işâret eder.Rüyada göğün demirden görülmesi, o sene yağmurun az olacağına işâret eder.Rüyada gök tabakalarının birbirine yapıştı¬ğını görmek, yağmur yağmayacağına işâret eder.Rüyada gök tabakalarının birbirinden ayrıl¬dığını görmek ise, yağmur ve nebatın ve hu¬bubatın çok olmasına işâret eder.Rüyada gök kapılarının açılmış olduğunu görmek, yağmurların çok ve duâların kabul olunmasına işâret eder.Rüyada kapılarının kapanmış olduğunu görmek, yağmurun yağmamasına işâret eder.Bir kimsenin rüyada gökten yeryüzüne indi¬ğini görmesi, o kimseye şiddetli hastalık veya büyük tehlikeli şeyler isabet edeceğine veya ölüme yaklaşan bir hastalığa yakalanacağına ve sonradan bundan kurtulacağına işâret eder.Rüyada göğün yeryüzüne düştüğünü gör¬mek, yeryüzünde meydana gelecek kıtlığa işâret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada gökten bir ateşin, arazi ve harman yeri ve nebatat biten yerlere düştüğünü gör¬mek, ekinlere dolu ve çekirge gibi gök afetle¬rinin erişmesine işâret eder.Bir kimse kendini birinci kat gökte görmüşse eceli yaklaşmıştır anlamına gelir.Bir kimsenin rüyada ikinci gökte olduğunu görmesi, o kimseden halkın öğreneceği ede¬be, zihin açıklığına, liderliğe işârettir.Bir kimsenin rüyada üçüncü gökte olduğunu görmesi, o kimsenin, nîmete, güzelliğe, ferah ve sevince erişmesine işârettir. Ayrıca izzet ve ikbali artar anlamına gelir.Bir kimsenin rüyada dördüncü gökte oldu¬ğunu görmesi, o kimsenin mülk, güç ve hey¬bete erişmesine işârettir. Dördüncü kat aynı zamanda büyüklere yakın olur anlamına da gelir.Bir kimsenin rüyada beşinci gökte olduğu¬nu görmesi, o kimsenin, emniyet müdürlüğü¬ne, ordu hizmetine ve bu gibi şeylere memur edilmesine işâret eder. Be¬şinci kat korkuya ve kedere uğrar anlamına da gelmektedir.   yedinci katta görürse yüksek bir makama geçer.Bir kimsenin rüyada altıncı gökte olduğu¬nu görmesi, o kimsenin, hakimlik, züht ve ibadetle rızıklanmasına, işlerinde azimli ve ihtiyatlı olmaya işâret eder. Rüyada altıncı katın görülmesi saadet ve servetin artmasına işaret eder.Bir kimsenin rüyada yedinci gökte olduğu¬nu görmesi, o kimsenin, emlak ve araziye, ziraat ve kurtuluşa erişmesine işârettir. Bir kimsenin rüyada kendisinin yedinci göğün üstünde olduğunu görmesi, o kimsenin yükseklik ve azamete erişmesine işârettir.Eğer rüyayı gören anlatılan mertebelere lâyık değilse, rüyanın tabiri o kimsenin lideri, yahut çocuğu, torunu, benzeri yahut adaşı hakkında meydana gelir.Hasta bir kimsenin rüyada göğe girmesi, ölebileceğine; bazen de uzak bir yere yolculuk yapacağına işâret eder.Bir kimsenin rüyada göğün sadece kendisi ailesi üzerine düştüğünü görmesi, o kimse¬nin evinin tavanının yıkılmasına işâret eder.Hasta olan bir kimsenin rüyada göğün üzerine düştüğünü görmesi, o kimsenin ölebileceğine işâret eder.Bir kimsenin rüyada gökte olduğunu gör¬mesi, o kimsenin âmir olmasına işâret eder.Bir kimsenin rüyada göğe dayandığını gör¬mesi, o kimsenin, başkan olmasına, kendisine muhalif kimselere zafer bulmasına işâret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimsenin rüyada gökte binaların oldu¬ğunu ve bu binaların da yerdeki halkın binala¬rına benzemediğini görmesi, o kimsenin bu¬lunduğu halden başka bir şekilde dünyadan çıkmasına işâret eder.Bir kimsenin rüyada gök kapılarının açıldı¬ğını görmesi, o kimsenin, sevince, hayra ve nîmete erişmesine işârettir.Bir kimsenin rüyada gerek kendisi ve gerek¬se bütün halk için gökten kapı açıldığını görme¬si, yine gerek kendisi ve gerekse halk için üzüntü ve kederden halasa ve hayra işâret eder.Rüyada gök tarafından bir ipe asılı olduğu¬nu görmek, yerden ayrıldığı kadar dince vela¬yete; ipin kesildiğini görmek, velayetin kendi¬sinden gitmesine işâret eder.Bir kimsenin rüyada göğü dişleriyle tuttu¬ğunu görmesi, o kimsenin kendisine yahut malına noksanlık erişmesine, yahut elinin eri¬şemeyeceği bir iş talebinde bulunmasına işâret eder.Hayırlı şeylerden sayılanların rüyada gök¬yüzüne çekilmesini görmek, piyasanın pahalı olmasına, iyi kimselerin kaybolmasına yahut gazilerin ve hacıların ölebileceğine işâret eder.Kötü şeylerden sayılanların rüyada gökyü¬züne çekilmesini görmek, inançsızların helâkına yahut zulmün ortadan kalkmasına işâret eder.Rüyada gökyüzünden yere inmek, düşman ile anlaşmaya işâret eder.Rüyada gökte bir kandilin yanıp söndüğü¬nü görmek, güneş tutulmasına işâret eder.Rüyada gökten bal, zeytin, incir ve arpa gibi bolluğa işâret eden şeyler indiğini gör¬mek, halka menfaatli yağmurlar yağmasına ve halkın menfaatinin gökten inen şeylerle mey¬dana gelmesine işâret eder.Rüyada gökten nûr çıktığını görmek, oyer halkının hidayetine işâret eder.Rüyada gökte karanlığın meydana geldiğini görmek, oyer halkının sapıklığına işâret eder.Rüyada gökten kamçı gibi şeyler indiğini görmek, kazandıkları günâh ve suçtan dolayı halka şiddet ve sıkıntı isabet etmesine işâret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada gökten yeryüzüne düştüğünü gör¬mek, büyük bir günâh işlemeye işâret eder.Büyük iş peşinde olan kimsenin göğe elini sürmesi, işinde muvaffak olamayacağına işâret eder.Başı Aşağıda Gökten Düştüğünü GörmekRüyada gökten yeryüzüne düştüğünü ve düştüğü zaman başı aşağı olduğunu görmek, ömrünün uzun olmasına işâret eder.Bazen de rüyada gökten yeryüzüne düş¬tüğünü ve düştüğü zaman başı aşağı olduğu¬nu görmek, rüya sahibinin günâh işlemesin¬den dolayı korkutulmasına işâret eder.Bazı kere de rüyada gökten yer yüzüne düştüğünü ve düştüğü zaman başı aşağı oldu¬ğunu görmek, hastanın sıhhat ve rahatından sonra yine hastalanmasına, tövbe edenin töv¬besinden dönerek yeniden günâh işlemesine işâret eder.Göğün Yarıldığını GörmekRüyada göğün yarılmış görülmesi, bidat ve sapıklığa işâret eder.Rüyada göğün yarılarak içerisinden ihtiyar birisinin çıktığının görülmesi, o yer halkına gelecek hayra, ucuzluk ve bollukla beraber ülfet ve sevince işâret eder.Rüyada göğün yarılarak içerisinden genç birisinin çıktığının görülmesi, düşmanın o yer halkına fenalık etmesine ve aralarından düş¬manlık ve ayrılık meydana çıkmasına işâret eder.Rüyada göğün yarılarak içerisinden koyu¬nun çıktığının görülmesi, ganîmete işâret eder.Rüyada göğün yarılarak içerisinden deve çıktığının görülmesi, yağmur yağmasına işâret eder.Rüyada göğün yarılarak içerisinden arslan veya yırtıcı hayvan çıktığının görülmesi, o ye¬rin halkının çok acımasız bir valinin zulmüne uğramasına işâret eder
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada gökyüzüne çıkmak, hüznü işaret eder. Eğer merdivenle çıkıyorsanız, bu, başarı ve şöhret sahibi olacağınız anlamına gelir.
Masmavi bir gökyüzü, sıkıntıların geride kalacağını ve kişinin işinde ilerleyeceğini, istediğine kavuşacağına işaret eder.
Gökten evler üzerine atesin düstüGünü görmek, Allah (C.C.) tarafından halka gelecek hastalık ve ölümdür. Göğe tamamen çiktigini görse, isin sonuna da kavusur. Yine yeryüzüne dönse, yerildiği seyden kurtulur. Yerinden düşse, ona arız olan ve azalarında kırık ve çıkık miktarınca, onun halinde noksanlik ve helak meydana gelir. Rüyada göğe çıkan, uyanıklıkta hasta ise ve gökten yere tekrar inmese, o kimse o hastalıktan ölür. Tekrar yere inse, onun zarari ve hastaligi son haddine varir. Aile ve yakinlarinin ümidi kesilir sonra inşallah yine bundan kurtulur. Bir kimse rüyada merdiven veya bir iple semaya çiktigini görse, izzet, yükseklik ve korkuya işaret eder. Eger gökten bir çukur veya bir kuyu içine düşüp oradan çıkmamışsa, tabir o çukur ve kuyunun onun kabri olmasina işaret eder. Bu rüyada onun Müslüman olarak vefat edeceğine müjde vardir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada göğe yaklaşmak, ibadet eden ve iyi amel sahibi kimseler için Allahu Teala Hazretlerine (C.C.) yaklasmaya işaret eder. Bazen de, bu rüya, muzdarip ve aciz kimsenin duasının kabul edilmesine işaret eder.
Anne Babaya, kocaya, arzu ettiği şeye yaklaşmaya işaret eder. Göğün yeryüzüne düşmesi, yeryüzünde meydana gelecek kitliga işaret eder. Eger ates, arazi ve harman yeri ve nebatat biten yerlere düşse, ekinlere dolu ve çekirge gibi gök afetleri erişir. ikinci gökte olduğunu görmek o kimseden halkin öğreneceği edebe, zihin açıklığına, liderlige işarettir. Üçüncü gökte oldugunu görse, o kimse nimete, güzellige, ferah ve sevince işarettir. Dördüncü gökte oldugunu görse, o kimse mülk, güç ve heybete işarettir. Kendisinin besinci gökte oldugunu görse, o kimse, emniyet müdürlüğüne, ordu hizmetine ve bu gibi şeylere memur edilir. Altinci gökte oldugunu görse, hakimlik, züht ve ibadetle riziklanir, islerinde azimli ve ihtiyatli olur. Yedinci gökte oldugunu görse, emlak ve araziye, ziraat ve kurtuluşa işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Eger rüyayi gören anlatılan mertebelere layik degilse, rüyanin tabiri o kimsenin lideri, yahut çocugu, torunu, benzeri yahut adasi hakkinda meydana gelir. Kendisini yedinci göğün üstünde oldugunu görse, o kimse yükseklik ve azamete işarettir. Ancak helaki ve ölümünden korkulur. Göge çiktigini gören kimse, vefat eder ve ahirete gider.
Göğün yeşillendiğini görmek, o sene ziraat ve hububatin bol olmasina işaret eder. Göğün sararmasi ise, o senede hastalığın olmasıdır.
Göğün demirden görülmesi, o senenin yağmurunun azlığıdır.
Gök tabakalarinin birbirine yapistigini görse, yagmur yagmaz. Tabakalarin birbirinden aynimasi ise, yağmur ve nebatin ve hububatin çok olmasıdır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Gök kapılarının açılmış oldugunu görse, yagmurlar çok ve dualar kabul olunur. Kapilarinin kapanmış olarak görülmesi, yağmurun yağmamasına işaret eder. Gökten yeryüzüne indiğini görse, ona şiddetli hastalık büyük tehlikeli şeyler isabet eder ve ölüme yaklasan bir hastaliga yakalanir ve sonradan bundan kurtulur. Büyük is pesinde olan kimsenin göğe elini sürmesi, isinde muvaffak olmayacağına işaret eder. Yükselip göğe yaklastigi halde ona çıkmadığını görse, o kimsenin din veya dünya sahibi olduguna ve her ikisinde de yüksekliğe nail olacagina işaret eder. Rüyada göğe bakmak, dünya devlet başkanlarından birisine bakmaktir. Dogu ve bati taraflarina baksa, o kimse yolculuga çikar. Bazen de o kimse büyük otoriteye işarettir. Gögün sadece kendisi ve ailesi üzerine düsmesi, o kimsenin evinin tavaninin yikilmasina, üzerine gök düsen kimse uyaniklikta hasta idiyse, ölümüne işaret eder. Göge dogru yükseldiğini ve oraya girdiğini görse, o kimse sahadete ve bununla beraber seref ve övgüye işarettir. Allah’in (C.C.) yardimiyla kurtulusa erer.
Bir kimse rüyada gökte oldugunu görse, amir olur. Yeryüzüne bakmak için göge çiktigini görse, yükseklige işarettir, kaçirdigi bir şey için üzüntü ve kedere düser. Gök kapilarinin açildiğini gören kimse, sevince, hayra ve nimete işarettir. Düz olarak göge çiktigini gören kimse, zarar, ziyan, beden ve malinda noksanliga düser. Mesakkatsiz göge çiktigini gören kimse, güç ve otoriteye nail olur. Düsmaninin kötülük ve hilesinden kurtulur. Gögü disleriyle tuttugunu görse, o kimsenin kendisine yahut malina noksanlik erisir, yahut elinin erisemeyecegi bir is talebinde bulunur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Göge çikip oradan inmediğini görse, ölümüne, yahut ölüme yaklasr işarettir. Göge çikip orada dolastigini gören kimse, astronomi ilmini ve gizli ilimleri öğrenerek halk arasinda meshur ve maruf olur. Göge dayandiğini gören kimse, baskan olur, kendisine muhalif kimselere zafer bulur. Ne zaman çiktigini bilmedigi halde göge çikmis oldugunu gören kimse, insallah cennete girer.
Gökte binalari oldugunu ve bu binalarin da yerdeki halkin binalarina benzemediğini gören o kimse bulundugu halden baska bir sekilde dünyadan çikar. Yer ile gök arasinda, aslim kötü gördügü bir seyden duvarinin oldugunu görse, dince kötü bir seye, duvar aslim kötü görmedigi bir seyden yapilmissa, din ve dünyaca serefe işaret eder. Gerek kendisi ve gerekse bütün halk için rüyada gökten kapi açildiğini görse, yine kendisi ve halk için üzüntü ve kederden halasa ve hayra işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Gök tarafindan bir ipe asili oldugunu görse, yerden ayrildigi kadar dince velayete işarettir, ipin kesildiğini görse, velayet kendisinden gider. Gökte bir kandilin yanip söndügünü görse, günes tutulur. Gök, denize de işaret eder. Ziraatçinin gögü görmesi, hububat ve meyvelerde meydana gelecek büyüme ve berekete işaret eder. Bazen de gök, ona çikip ihmeyen kimse için ölüme, isa A.S.’in kissasina binaen töhmete işaret eder. Gök, yükseklikle de tabir edilir. Rüyada gögün yarilmis görülmesi bid’at ve sapikliga işaret eder. Bazen de gögü görmek, hacca, gökyüzünden yere inmek düsman ile anlasmaya işaret eder. Bazen göge yükselmek, inatçi ve düsman ile münazaa ve husumete işaret eder. Hayirli seylerden sayilanlarin rüyada gökyüzüne çekilmesini görmek, piyasanin pahali olmasina, iyi kimselerin kaybolmasina yahut gazilerin ve hacilarin ölümüne işaret eder. Kötü seylerden sayilanlann rüyada gökyüzüne çekilmesini görmek, inançsizlann helakina yahut zulmün ortadan kalkmasina işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bazen de rüyada göğe çıkmak, büyüklerin evlerine girmeye işaret eder. Eger gökten bir şey alsa, hirsizliga ve haber arastirmaya işaret eder. Günahkar kimsenin göğe çıkması, onun ölümüne, inançsız çikmasi ise, Müslüman olmasina işaret eder. Göge giren kimse hasta ise iyilesmemisse, ölür. Bazen de uzak bir yere yolculuk yapar. Bazen de gök hapse ve ona yönelmek de yüksek düşünceye işaret eder. Göğün yanlarak içerisinden ihtiyar birisinin çiktiginin görülmesi, o yer halkina gelecek hayra, ucuzluk ve bollukla beraber ülfet ve sevince işaret eder. Genç birisinin çiktiginin görülmesi, düsmanin o yer halkina fenalik etmesine ve aralarindan düsmanlik ve aynlik meydana çikmasina işaret eder. Koyunun çiktiginin görülmesi ganimettir. Deve çikarsa, yagmur yagar ve seller gider.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Arslan ve yırtıcı hayvan çıkarsa, o yerin halki çok acımasız bir valinin zulmüne uğrar. Eğer gökten bal, zeytin, incir ve arpa gibi bolluga işaret eden şeyler inse, halka menfaatli yağmurlar yağar ve halkın menfaati gökten inen seylerle meydana gelir. Kendisi hazir bulundugu halde göğün yapildiğini görse o kimse yalan yere şahitlik bulunur. Gökten yeryüzüne düştüğünü görse, büyük bir günah işler. Düştüğü zaman basi asagi olsa, ömrünün uzun olmasina işaret eder. Bazen de bu rüya onun günah işlemesinden dolayı korkutulmasına işaret eder. Bazi kere de hastanin sıhhat ve rahatindan sonra yine hastalanmasina, tevbe edenin tevbesinden dönerek yeniden günah islemesine işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse rüyada gökten nur çiktigini görse, o yer balkinin hidayetine, gökte karanlığın meydana geldiğini görse, o yer halkinin sapikligina işaret eder. Gökten kamçi gibi seyler indigim görse, kazandiklari günah ve suçtan dolayi halka şiddet ve sıkıntı isabet eder. Rüyada gökleri görmek, ilim sahipleri için eşyanin hakikatini kesfetmeye ve ona muttali olmaya ahiret işlerine ihtimam göstermeye işaret eder. Bazen de gökleri görmek ve oraya çıkmak büyük şehirlere yapılacak yolculuga kara ve denizde ticaretin çok siniflarindan kar ve faydali ticaretlere işaret eder. Göğü görmek, sehire, kaleye, eve, ese, anne babaya, hocaya, kendisinden menfaat umulan ve zararından korkulan yere işaret eder. Bazen göğe çıkmayı arzu etmek, rizik aramak için çalışmaya, vaadin yerine getirilmesinden ümit ettigi şeyin çabukluguna işaret eder.
Rüyada gökyüzüne çıkmak, üzüntünün işaretidir. Eğer merdivenle çıkıyorsanız, bu, başarılı ve ünlü olacağınız anlamına gelir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada gök görmek, rüyayı gören kişinin, iş hayatında çok büyük atılımlar gerçekleştireceğine, bu sayede sıkıntılarını bir kenara kaldıracağına, yapacağı işler karşılığında eline geçecek olan kazanç sayesinde büyük başarılar gerçekleştireceğine, kendisine sorun yaratan olayların kısa süre içinde son bulacağına, kendisini üzen insanları hayatından çıkartacağına ve yaşanan üzücü olaylardan ötürü ortaya çıkan endişenin sona ereceğine alamet eder. Ayrıca, rüya sahibinin, büyük bir ferahlık yaşayacağına rivayet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gök Gürültüsü ve Şimşek Görmek   
Rüya sahibinin, iş hayatı içinde çok hayırlı ve güzel çalışmalar gerçekleştireceğine, büyük başarılar kazanacağına, sorun yaratan işlerde kısa zaman içinde bazı kötü kişiler tarafından çeşitli aldatmacalar yaşanacağına, işlerin başarı kazanması sayesinde kıskançlık duyan kişilerle tartışma yaşanacağına ve çok rahat bir döneme gireceğine işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gök Yarılması
Rüyayı gören kişinin, iş hayatında çok büyük bir işe gireceği sırada kendisi ile ortaklık kurmuş bir kişi ile arasına kara kedi gireceğine, bu sayede hayırlı bir şekilde başlamış olan bir işin kötü bir şekilde süreceğine, büyük umutlarla girilmiş olan bir işte sıkıntılı günler yaşanacağına ve kısa süreli de olsa bazı kırgınlıklar olacağına delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gök Cisimleri Görmek   
Rüya sahibinin, hayatı içinde hiç beklemediği bir anda ve beklemediği bir konu üzerinde çeşitli gelişmeler yaşanacağına, bu sebeple bazı girişimlerde bulunulacağına, çeşitli çalışmalar yapılacağına ve insanların zor olduğunu söylediği bir konuda bazı büyük çalışmalar gerçekleştirileceğine alamet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gök Görmek
Rüyada gök görmek, rüyayı gören kişinin, iş hayatında çok büyük atılımlar gerçekleştireceğine, bu sayede sıkıntılarını bir kenara kaldıracağına, yapacağı işler karşılığında eline geçecek olan kazanç sayesinde büyük başarılar gerçekleştireceğine, kendisine sorun yaratan olayların kısa süre içinde son bulacağına, kendisini üzen insanları hayatından çıkartacağına ve yaşanan üzücü olaylardan ötürü ortaya çıkan endişenin sona ereceğine alamet eder. Ayrıca, rüya sahibinin, büyük bir ferahlık yaşayacağına rivayet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İmamı Nablusi Rüya Tabirleri : Rüyada göğe yaklaşmak, ibadet eden ve iyi amel sahibi kimseler için Allah-u Teala Hazretlerine (C.C.) yaklaşmaya yorumlanır. Bazan da, imam ve sultana, alime, ana-babaya, eşe, efendiye ve arzu ettiği şeye yaklaşmaya yorumlanır.
Göğe doğru yükseldiğini ve oraya girdiğini görse, o kimse şahadete ve bununla beraber şeref ve medhe kavuşur. Allah’ın (C.C.) yardımıyla kurtuluşa erer
Bir kimse rüyada gökte olduğunu görse, emir ve yasak sahibi olur. Yeryüzüne bakmak için göğe çıktığını görse, yüksekliğe kavuşur, kaçırdığı bir şey için üzüntü ve kedere düşer.
Göğün yeşillendiğini görmek, o sene ziraat ve hububatın bol olmasına yorumlanır. Göğün sararması ise, o sene hastalığın olmasıdır.
Göğün demirden görülmesi, o senenin yağmurunun azlığıdır.
Rüyada göğe bakmak, dünya meliklerinden birisine bakmaktır. Doğu ve batı taraflarına baksa, o kimse yolculuğa çıkar. Bazan da o kimse büyük saltanata kavuşur.
Düz olarak göğe çıktığını gören kimse, beden ve malında noksanlığa düşer. Kaplayarak Ve meşakkatsiz göğe çıktığını gören kimse, devlet ve saltanata kavuşur. Düşmanının şer ve hilesinden emin olur.
Göğe çıkıp oradan inmediğini görse, ölüme yaklaşmasına işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ne zaman çıktığını bilmediği halde göğe çıkmış olduğunu gören kimse, inşallah cennete girer.
Bir kimse rüyada gökten nur çıktığını görse, o yer halkının hidayetine, gökte karanlığın meydana geldiğini görse, o yer halkının sapıklığına yorumlanır.
Rüyada gökleri görmek, ilim sahipleri için eşyanın hakikatim keşfetmeye ve ona muttali olmaya, ahiret işlerine ihtimam göstermeye yorumlanır.
Rüyada göğün yarılarak, içerisinden ihtiyar birisinin çıktığının görülmesi o yer halkına gelecek hayrı, ucuzluk ve bollukla beraber dostluk ve sevinci ifade eder. Genç birisinin çıktığının görülmesi, düşmanın o yer halkına fenalık etmesini ve aralarından düşmanlık ve bölücülüğün meydana çıkmasını ifade eder.
Rüyasında göğü dişleriyle tuttuğunu gören kimsenin, kendisine yahut malına bir noksanlık erişir, yahut erişemeyeceği bir iş talebinde bulunurveya amiri tarafından gazaba uğrar.
Rüyasında göğe çıkıp, orada dolaştığını gören kimse, astronomi ilmini ve gizli ilimleri öğrenerek halk arasında meşhur olur.
Rüyada göğün yeşillendiğini görmek, o yıl tarım ve ürünün bol olmasına,göğün sarardığını görmek ise o yıl hastalığın olmasına işaret eder.
Rüyasında gök tarafından bir ipe asılı olduğunu gören, yerden ayrıldığı kadar saltanat ve nimet kazanır.
Gökyüzünde bir iple asılı olduğunu gören, başarıya ulaşır ve hayır görür. Göğün kapılarını açık görmek, duasının kabul edileceğine, bereketli yağmurlara, ve mahsulün bol olacağına işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Gökyüzündeki yıldızların birbirine karıştığını ve yerlerini değiştirdiklerini görmek, milletler arasında savaş çıkacağına işarettir. Gökyüzüne asılı bir takım fenerler ve kandiller görmek, bunları milletlerin büyükleri, ilim adamları olarak kabul edersek, bunlardan birisinin birdenbire söndüğünü görmek, o büyüklerden birisinin öleceğine işaret eder. Bunlardan bir çoğunun söndüğünü görmek, veba, kolera gibi salgın hastalıklardan birisinin çıkması veya büyüklerden bir kaçının ölmesi ile yorumlanır.
Bir kuşun üzerine binmiş olarak gökyüzüne doğru uçtuğunu görmek, hayırlı bir şekilde işinde yükseleceğine, memursa terfi edeceğine, işçi ise ücretinin artacağına, tüccar ise kazancının bollaşacağına, ev kadını ise rızkının artacağına, hasta ise iyileşeceğine, gurbette ise sılaya döneceğine delâlet eder.
Göğün rengini beyaz görmek öereket ve nimettir. Yeşil görmek hayır ve bolluktur. Sarı görmek hastalıktır. Kırmızı görmek savaş ve kan alametidir. Siyah görmek kıtlık ve darlıktır .Gökyüzünün renkten renge girip durmadan değiştiğini görmek, o yerde büyük bir karışıklığın çıkacağına işarettir.
Gökyüzünde büyük çizgiler halinde kırmızı işaretler görmek, o yerin devlet başkanmm başarılı işler yaparak halkı mutlu edeceğine delâlet eder.
Gökten buğday, un ve benzeri şeylerin yağdığını görmek, berekete ve çok büyük bir nimete ulaşacağına delâlet eder. Gökyüzünde bir takım kandillerin yandığını görmek, dünyadaki insanlardan büyük bir kitlenin savaşıp öleceklerine işarettir.
Gökyüzünden yere doğru salınmış ip, zincir gibi şeyler görmek, Cenâb-ı Hakk’ın (C.C) kullarını kurtarmak için uzattığı ipler din, İslâm, sünnet, farz ve vacipler olarak kabul edilmiş olup, rüya sahibi bu iplerden birine sarılır ise, sırat köprüsünden kolayca geçeceğine işarettir. İnsanlardan bir çoğunu bu iplere asılmış ve tutunmuş olarak görmek, halkın hak dini İslâm’a nefislerini teslim ettiklerine işaret sayılır.
Bir kimse rüyasında, bulunduğu yerden bir direğin yükselerek göğe kadar ulaştığını görse, bu, onun duâsının kabul edildiği anlamına gelir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Seyyid Süleyman Rüya Tabirleri : Rüyasında göğün birinci katında olduğunu görenin, eceli yaklaşmıştır. Göğün ikinci katında olmak; ilim ve hikmettir. Göğün üçüncü katı izzet ve ikbalin artmasıdır. Talih güzelliğidir. Dördüncü sema; padişahlara ve alimlere yakın olmaktır. Beşinci sema; korku ve üzüntüye uğramakla tabir olunur. Göğün altınca katı; saadet ve mertebenin büyümesidir. Kendini yedinci semada görenin, kuvvet ve kıymeti yücelir. Refahı artar, bahtiyar olur.
Semaya çıktığı halde, kapısını kapalı bulan, arzusuna nail olmaz. Göğe bakamayıp başını yere eğenin işleri bozulur, bedbaht olur. Semaya yükseldiğini gören; uzun bir yolculuğa çıkar. Bunun neticesinde, birçok hayır ve menfaat sağlar. Gökyüzüne yürüyerek çıkan ve bir daha geri dönmeyen; ömrünün sonuna gelmiştir. Başını semaya ulaşmış gören; büyük makam sahibi olur. Gökyüzünden bir ses duymak; hayra delalet eder.
Semada bir bina yapan, kısa zaman sonra vefat eder. Gökten az miktarda kum ve toprak yağması; hayırdır. Yağan kum ve toprak çoksa; iyi değildir. Gökten ateş, akrep ve taş düşmesi; o bölge halkının başına gelecek belayı haber verir. Semaya bir iple asılı olduğunu görmek; hayırdır. Gök kapılarının açık olması; duanın kabulüne, bereketli yağmurlara delalettir. Semaya bir merdivenle yahut başka bir vasıtayla çıktığını gören; devlet sayesinde izzet ve ni’met sahibi olur. Merdivensiz olarak çekilmek; korku habercisidir.
Kendisini semada gören ve ne vakit çıktığını bilmeyen; Cennet’e girer. Hangi semada olduğunu bilmeyen ve geri dönmeyen; yakın zamanda vefat eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Gökyüzünden düşmek; iyi bir rüya değildir. Zarara uğramaktır. Memursa; azl edilir. Bir kuş tarafından semaya götürülmek; makam sahibi olmaktır. Bu her bakımdan hayırlı bir rüyadır. Gökyüzünün yarılması; insanlar arasında meydana gelecek ihtilafa işarettir. Semanın renginin beyaz olması; bereket ve ni’mettir. Yeşilse; hayır ve refahtır. Sarıysa; hastalık, kırmızıysa; harp ve kan, siyahsa; kıtlıktır. Gökyüzünün renkten renge girdiğini görmek; o bölgede meydana gelecek büyük fitne ve belaya işarettir.
Gökte kırmızı, direklere benzer şeyler görmek; devlet idarecilerinin zaferine delalettir. Bu alametlerin siyah olması ise, hükümdarın zaaf ve mağlubiyetidir. Semadan buğday ve un yağdığını görmek; feyiz, bereket ve ni’met bolluğu ile tabir edilir. Gökte kandiller görmek; bir cemaatin ahirete intikaline işarettir. Semanın yere inmesi; adil bir devlet idarecisini ifade eder. Yerden göğe yönelen doğru bir yol görmek; o sene hacıların çok olacağına işarettir.
Semadan yere doğru ip, zincir gibi şeyler görmek; Cenab-ı Hakk’ın kullarını kurtarmak için uzattığı ipleri yani din, islam, farzlar vb.ni temsil eder. Rüya sahibi bunlardan birine yapışırsa; dinde doğru yol üzerinde olacak demektir.
Kalabalık bir topluluğun bu iplere tutunması; halkın islam dinine sıkıca sarılmasıdır.
Yerden semaya doğru bir merdiven görmek; hidayet ve selamettir. Bu merdivenden çıkan; doğru yol üzerindedir. Bu merdivenden çıkması teklif olunduğu halde, bunu reddeden; islamdan uzaklaşır. Böyle bir merdivenden veya ipten göğe doğru çıkarken ayağı kayan yere düşen, dinde doğru yol üzerindeyken; fesata düşer. Günahkar olur.
Yerden semaya doğru uzanmış direkler görmek; din ve islamla yorumlanır. Bu direklerden birini kucaklamak veya tırmanarak göğe çıkmaya çalışmak; dine sarılıp Hakk’a vasıl olmaya delalet eder. Sonu gökyüzünde biten direkler; kabul edilmiş ibadetlerdir. Direğin yarı yolda kalması ise duaların reddidir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Semayı karanlık bulutlarla kaplı, şimşekler ve gürültüler içinde görmek; o bölgede çıkacak büyük fitne ve belaya işarettir. Bu halin kendisine bir zarar vermeden düzeldiğini gören; o musibetten kurtulur.
Gök cisimlerinin birbirine karışması; milletler arasında savaş çıkacağına delalettir. Semada asılı bir takım kandil ve fanuslar görmek; milletlerin ulemasıyla yani alimleiyle tabir olunur. Bunlardan birinin sönmesi; o zatlardan birinin ölümüne işarettir. Tamamına yakını birden sönerse veba, kolera gibi hastalıkların ortaya çıkmasına ve ulemayla diğer büyüklerden çok kişinin vefat etmelerine delalettir.
Semanın yarıldığını buradan nur çıktığını gören; Allah’ın rahmetine mazhar olur. Dünya ve ahiret ni’metlerine kavuşur. Gökten yere doğru ışıklar saçıldığını ve bölgeyi aydınlattığını görmek; Cenab-ı Hakk’ın o mahal halkına ihsan edeceği büyük bereket ve ni’metlere işarettir.
Gökyüzünün parçalanarak devrildiğini görmek hiç iyi değildir. Bu rüya; ihtilal, fitne yahut dünyayı alt üst edecek büyük bir harbin habercisidir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Diyanet Rüya Tabirleri : Bir kimsenin rüyasında şöyle masmavi ve berrak bir gök görmesi; o kimsenin sonsuz sevincine ve huzuruna, kişinin rüyasında bulutlu ve kapalı bir gök görmesi; herhangi bir hadise nedeni ile çok üzüleceğine, kişinin rüyasında korkutacak nitelikle gök gürültüsü işitmesi; o kimsenin benliğini derin acı ve ıstırapların saracağına yorumlanır. Rüyanızda ateş gibi kızarmış bir gök görmeniz; yakında hayatınız da önemli değişikliklerin olacağına, rüyanızda göğe doğru yükseldiğinizi görmeniz; makam ve rütbenizin yükseleceğine, rüyanızda gökten düştüğünüzü görmeniz; iş hayatınızda önemli bir sarsıntı geçireceğinize ve bundan dolayı da uzun süre kendinizi toparlayamayacağınıza işaret eder. Bir kimsenin rüyasında göğün kendisi ve aile ferdlerinin üzerine düştüğünü görmesi; o kimsenin evinin tavanının yıkılacağına, rüyasında hasta olan bir kimsenin üzerine gök düştüğünü görmesi; o kimsenin öleceğine delalet eder. Bir kimsenin rüyasında kendisini birinci kat göğe çıktığını görmesi o kimsenin vezir (bakan) olacağına veya bakanın hizmetine gireceğine kişinin rüyasında kendisini ikinci kat göğe çıktığını görmesi; toplumun o kimseden edep öğreneceğine, rüyasında üçüncü kat göğe çıktığını görenin nimete ereceğine, dördüncü kat göğe çıktığını gören kimsenin; mülke ve saltanata nail olacağına, beşinci kat göğe çıktığını gören kimsenin; emniyet müdürlüğüne veya benzeri bir hizmete tayin edileceğine, altıncı kat göğe çıkanı kimsenin; fıkıh ilmi ve hâkimlik görevi gibi bir nimetle rızıklanacağına, yedinci kat göğe çıktığını gören kimsenin; emlâk ve araziye nail olacağına işaret şeklinde tabir olunur. Rüyanızda gök kapılarının açıldığını görmeniz; sevince, hayra ve nimete nail olacağınıza, rüyanızda düz bir şekilde göğe çıktığınızı görmeniz; zarar ve ziyana uğrayacağınıza yorumlanır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Molla Cami Rüya Tabirleri : Gökten yeryüzüne düştüğünü görse, büyük bir günah işler. Düştüğü zaman başı aşağı olsa. ömrünün uzun olmasına işaret eder. Bazen de bu rüya onun günah işlemesinden dolayı korkutulmasına işaret eder. Bazı kere de hastanın sıhhat ve rahatından sonra yine hastalanmasına, tevbe edenin tevbesinden dönerek yeniden günah işlemesine işaret eder.
Bir kimse rüyada gökten nur çıktığım görse, o yer balkının hidayetine, gökte karanlığın meydana geldiğini görse, o yer halkının sapıklıgına işaret eder. Gökten kamçı gibi şeyler indiğini görse, kazandıkları günah ve suçtan dolayı halka şiddet ve sıkıntı isabet eder. Rüyada gökleri görmek, ilim sahipleri için eşyanın hakikatim keşfetmeye ve ona muttali olmaya ahiret işlerine ihtimam göstermeye işaret eder. Bazen de gökleri görmek ve oraya çıkmak büyük şehirlere yapılacak yolculuğa kara ve denizde ticaretin çok sınıflarından kar ve faydalı ticaretlere işaret eder. Göğü görmek, şehire, kaleye, eve, eşe, anne-babaya, hocaya, kendisinden menfaat umulan ve zaranndan korkulan yere işaret eder. Bazen göğe çıkmayı arzu etmek, rızık aramak için çalışmaya, vaadin yerine getirilmesinden ümit ettiği şeyin çabukluğuna işaret eder.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzünün  demirden görülmesi, o yıl yağmurun azlığıdır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Molla Cami: Gökten evler üzerine ateşin düştüğünü görmek, Allah (C.C.) tarafından halka gelecek hastalık ve ölümdür. Göğe tamamen çıktığını görse, işin sonuna da kavuşur. Yine yeryüzüne dönse, yerildiği şeyden kurtulur. Yerinden düşse, ona anz olan ve azalarında kırık ve çıkık miktarınca, onun halinde noksanlık ve helak meydana gelir. Rüyada göğe çıkan, uyanıklıkta hasta ise ve gökten yere tekrar inmese, o kimse o hastalıktan ölür. Tekrar yere inse, onun zararı ve hastalığı son haddine varır. Aile ve yakınlarının ümidi kesilir so a inşallah yine bundan kurtulur. Bir kimse rüyada merdiven veya bir iple semaya çıktığını görse, izzet, yükseklik ve korkuya işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Molla Cami: Eğer gökten bir çukur veya bir kuyu içine düşüp oradan çıkmamışsa, tabir o çukur ve kuyunun onun kabri olmasına işaret eder. Bu rüyada onun Müslüman olarak vefat edeceğine müjde vardır. Rüyada göğe yaklaşmak, ibadet eden ve iyi amel sahibi kimseler için Allah-u Teala Hazretlerine (C.C.) yaklaşmaya işaret eder. Bazen de bu rüya, muzdarip ve aciz kimsenin duasının kabul edilmesine işaret eder. Anne-babaya, kocaya, arzu ettiği şeye yaklaşmaya işaret eder. Göğün yeryüzüne düşmesi, yeryüzünde meydana gelecek kıtlığa işaret eder.Eğer ateş, arazi ve harman yeri ve nebatat biten yerlere düşse, ekinlere dolu ve çekirge gibi gök afetleri erişir. İkinci gökte olduğunu görmek o kimseden halkın öğreneceği edebe, zihin açıklığına, liderliğe işarettir. Üçüncü gökte olduğunu görse, o kimse nimete, güzelliğe, ferah ve sevince işarettir. Dördüncü gökte olduğunu görse, o kimse mülk, güç ve heybete işarettir. Kendisinin beşinci gökte olduğunu görse, o kimse, emniyet müdürlüğüne, ordu hizmetine ve bu gibi şeylere memur edilir. Altıncı gökte olduğunu görse, hakimlik ve ibadetle rızıklanır, işlerinde azimli ve ihtiyatlı olur. Yedinci gökte olduğunu görse, emlak ve araziye, ziraat ve kurtuluşa işarettir. Eğer rüyayı gören anlatılan mertebelere layık değilse, rüyanın tabiri o kimsenin lideri, yahut çocuğu, torunu, benzeri yahut adaşı hakkında meydana gelir. Kendisini yedinci göğün üstünde olduğunu görse, o kimse yükseklik ve azamete işarettir. Ancak helaki ve ölümünden korkulur.Göğe çıktığını gören kimse, vefat eder ve ahirete gider.Göğün yeşillendiğini görmek, o sene ziraat ve hububatın bol olmasına işaret eder. Göğün sararması ise, o senede hastalığın olmasıdır. Göğün demirden görülmesi, o senenin yağmurunun azlığıdır. Gök tabakalarının birbirine yapıştığını görse, yağmur yağmaz. Tabakaların birbirinden ayrılması ise, yağmur ve nebatın ve hububatın çok olmasıdır.Gök kapılarının açılmış olduğunu görse, yağmurlar çok ve dualar kabul olunur. Kapılarının kapanmış olarak görülmesi, yağmurun yağmamasına işaret eder. Gökten yeryüzüne indiğini görse, ona şiddetli hastalık büyük tehlikeli şeyler isabet eder ve ölüme yaklaşan bir hastalığa yakalanır ve so adan bundan kurtulur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Molla Cami: Gökten yeryüzüne düştüğünü görse, büyük bir günah işler. Düştüğü zaman başı aşağı olsa. ömrünün uzun olmasına işaret eder. Bazen de bu rüya onun günah işlemesinden dolayı korkutulmasına işaret eder. Bazı kere de hastanın sıhhat ve rahatından so a yine hastalanmasına, tevbe edenin tevbesinden dönerek yeniden günah işlemesine işaret eder.Bir kimse rüyada gökten nur çıktığım görse, o yer balkının hidayetine, gökte karanlığın meydana geldiğini görse, o yer halkının sapıklıgına işaret eder. Gökten kamçı gibi şeyler indiğini görse, kazandıkları günah ve suçtan dolayı halka şiddet ve sıkıntı isabet eder. Rüyada gökleri görmek, ilim sahipleri için eşyanın hakikatim keşfetmeye ve ona muttali olmaya ahiret işlerine ihtimam göstermeye işaret eder. Bazen de gökleri görmek ve oraya çıkmak büyük şehirlere yapılacak yolculuğa kara ve denizde ticaretin çok sınıflarından kar ve faydalı ticaretlere işaret eder. Göğü görmek, şehire, kaleye, eve, eşe, anne-babaya, hocaya, kendisinden menfaat umulan ve zaranndan korkulan yere işaret eder. Bazen göğe çıkmayı arzu etmek, rızık aramak için çalışmaya, vaadin yerine getirilmesinden ümit ettiği şeyin çabukluğuna işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Diyanet: Bir kimsenin rüyasında şöyle masmavi ve berrak bir gök görmesi; o kimsenin sonsuz sevincine ve huzuruna, kişinin rüyasında bulutlu ve kapalı bir gök görmesi; herhangi bir hadise nedeni ile çok üzüleceğine, kişinin rüyasında korkutacak nitelikle gök gürültüsü işitmesi; o kimsenin benliğini derin acı ve ıstırapların saracağına yorumlanır. Rüyanızda ateş gibi kızarmış bir gök görmeniz; yakında hayatınız da önemli değişikliklerin olacağına, rüyanızda göğe doğru yükseldiğinizi görmeniz; makam ve rütbenizin yükseleceğine, rüyanızda gökten düştüğünüzü görmeniz; iş hayatınızda önemli bir sarsıntı geçireceğinize ve bundan dolayı da uzun süre kendinizi toparlayamayacağınıza işaret eder. Bir kimsenin rüyasında göğün kendisi ve aile ferdlerinin üzerine düştüğünü görmesi; o kimsenin evinin tavanının yıkılacağına, rüyasında hasta olan bir kimsenin üzerine gök düştüğünü görmesi; o kimsenin öleceğine delalet eder. Bir kimsenin rüyasında kendisini birinci kat göğe çıktığını görmesi o kimsenin vezir (bakan) olacağına veya bakanın hizmetine gireceğine kişinin rüyasında kendisini ikinci kat göğe çıktığını görmesi; toplumun o kimseden edep öğreneceğine, rüyasında üçüncü kat göğe çıktığını görenin nimete ereceğine, dördüncü kat göğe çıktığını gören kimsenin; mülke ve saltanata nail olacağına, beşinci kat göğe çıktığını gören kimsenin; emniyet müdürlüğüne veya benzeri bir hizmete tayin edileceğine, altıncı kat göğe çıkanı kimsenin; fıkıh ilmi ve hâkimlik görevi gibi bir nimetle rızıklanacağına, yedinci kat göğe çıktığını gören kimsenin; emlâk ve araziye nail olacağına işaret şeklinde tabir olunur. Rüyanızda gök kapılarının açıldığını görmeniz; sevince, hayra ve nimete nail olacağınıza, rüyanızda düz bir şekilde göğe çıktığınızı görmeniz; zarar ve ziyana uğrayacağınıza yorumlanır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Nablusi: Rüyada gökten veya göğün bir tarafından inen şeyin benzeri ve halkın bir müdahalesi olmadan Allah (C.C.) tarafından gelir. Şöyle ki, gökten evler üzerine ateşin düştüğünün görülmesi, Allah (C.C.) tarafından halka gelecek alaca, çiçek hastalığı ve ölümdür.
Eğer ateş, arazi ve harman yeri ve nebatat biten yerlere düşse, nebatat yakılır. Ekinlere dolu ve çekirge gibi gök âfetleri erişir.
Eğer gökten bal, zeytin, incir ve arpa gibi bolluğa delâlet eden şeyler inse, halka menfaatli yağmurlar yağar ve halkın menfaati gökten inen şeylerle meydana gelir.
Bazan gök, sultanın cismine ve zatına, bazen de, sultanın köşküne, çadırına, evine ve malına delâlet eder.
Bir kimse rüyada merdiven veya bir iple semaya çıktığını görse, melik tarafından izzet, yüksekliğe, korku ve çetinliğe delâlet eder. Göğe çıkmaktan maksadı söz dinleyip onu kapıp kaçırmak ise, o kimsenin sultanın aleyhinde haber araştırmasına yahut hırsızlık için sultanın haznesine veya köşküne girmesine delâlet eder.
Göğe tamamen çıktığını görse, işin sonuna da kavuşur. Yine yeryüzüne dönse, tan edildiği şeyden kurtulur.
Yerinden düşse, ona arız olan ve azalarında kırık ve çıkık miktarınca, onun halinde noksanlık ve helak meydana gelir.
Rüyada göğe çıkan, uyanıklıkta hasta ise ve gökten yere tekrar inmese, o kimse o hastalıktan ölür ve ruhu göklere çıkar. Tekrar yere inse, onun zararı ve hastalığı son haddine varır.
Aile ve yakınlarının ümidi kesilir sonra inşallah yine bundan halâs olur.
Eğer gökten bir çukur veya bir kuyu içine düşüp oradan çıkma-mışsa, tâbir o çukur ve kuyunun onun kabri olmasına delâlet eder. Bu rüyada onun Müslüman olarak vefat edeceğine müjde vardır. Çünkü kâfirler için gök kapıları açılmaz. Onların ruhları göğe çıkmaz.
Bir kimse rüyada gökten halk üzerine oklar atıldığını görse, halkta da taun hastalığına dair bazı emareler görülse, onlar üzerine taun kapıları açılıp hepsine şamil olur. Atılan oklar yara açar ve isabet edenden kan akıtırsa, hissesine göre her insana sultan tarafından yapılacak müsadereye delâlet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Eğer oklar insanlar üzerine zararsız olarak düşer ve halk da onları toplayıp biriktirirse, Allah (C.C.) tarafından gönderilecek kuşlar vasıtasıyla meydana çıkacak nimet ve ganimetlere yahut sultanın ci-had ve gazasında kazanacağı beyt-i malını ve haznesini açarak hissesine göre mücahit ve gazilere bahşedeceği ganimetlere ve ihsanlara delâlet eder.
Rüyada göğe yaklaşmak, ibadet eden ve iyi amel sahibi kimseler için Allah-u Tealâ Hazretlerine (C.C.) yaklaşmaya delâlet eder. Bazen de, bu rüya, muzdarip ve âciz kimsenin duasının kabul edilmesine delâlet eder. Bazan da, imam ve sultana, âlime, ana-babaya, kocaya, efendiye ve uyanıklığı halinde arzu ettiği şeye yaklaşmaya delâlet eder.

Göğün yeryüzüne düşmesi, yeryüzünde meydana gelecek kıtlığa delâlet eder. Göğün yer yüzüne düşmesinden sonra halk ona hizmet eder, bulundukları halde ayaklarıyla onu çiğner yahut halk ona erzak, ucuzluk ve bolluğa ait bazı şeyler kaldırılırsa, çok bereketli yağmurların yağmasına delâlet eder. Yağmurun gökten yağmasından dolayı araplar yağmura «sema» da derler.
Göğün sadece kendisi ve ailesi üzerine düşmesi, o kimsenin evinin tavanının yıkılmasına, üzerine gök düşen kimse uyanıklıkta hasta idiyse, ölümüne delâlet eder.
Göğe doğru yükseldiğini ve oraya girdiğini görse, o kimse şahadete ve bununla beraber şeref ve medhe nail olur. Allah'ın (C.C.) yardımıyla kurtuluşa erer.
Bir kimse rüyada gökte olduğunu görse, emir ve yasak sahibi olur. Yeryüzüne bakmak için göğe çıktığını görse, yüksekliğe nail olur, kaçırdığı bir şey için üzüntü ve kedere düşer.
Vezarete lâyık olan kimsenin kendisini dünya semasında görmesi, vezarete nail olması yahut bir vezirin hizmetine girmesidir. Çünkü dünya seması ayın yeridir. Ay ise tâbirde vezire delâlet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İkinci gökte olduğunu görmek o kimseden halkın öğreneceği edebe, zihin açıklığına, kitabete, reisliğe işarettir. Çünkü ikinci gök, merkür'ün yeridir.
Üçüncü gökte olduğunu- görse, o kimse nimet ve cariye, bezek, ferah ve sevince nail olur ve onlardan istifade ve nimetlenir. Çünkü üçüncü gök, venüs yıldızının yeridir.

Dördüncü gökte olduğunu görse, o kimse mülk, saltanat ve heybete nail olur yahut melik ve sultanın hizmetine girer. Zira dördüncü gök güneşin yeridir.
Kendisinin beşinci gökte olduğunu görse, o kimse, emniyet müdürlüğüne, harp hizmetine ve bu gibi şeylere memur edilir. Çünkü beşinci gök, merihin yeridir.
Altıncı gökte olduğunu görse, fıkıh, hâkimlik, züht ve ibadetle rı-zıklanır işlerinde azimli ve ihtiyatlı ya da melikin hazinedarı olur. Çünkü altıncı gök, jüpiterin yeridir.
Yedinci gökte olduğunu görse, emlâk ve araziye, ziraat ve kurtuluşa nail olur. Çünkü yedinci gök, satürn yıldızının yeridir.
Eğer rüyayı gören anlatılan mertebelere lâyık değilse, rüyanın tâbiri o kimsenin reisi, yahut kendisinin çocuğu, torunu, benzeri yahut adaşı hakkında meydana gelir.
Kendisini yedinci göğün üstünde olduğunu görse, o kimse yükseklik ve azamete nail olur. Ancak helaki ve ölümünden korkulur.
Göğe çıktığını gören kimse, vefat eder ve âhirete gider.
Göğün yeşillendiğini görmek, o sene ziraat ve hububatın bel olmasına delâlet eder. Göğün sararması ise, o senede hastalığın olmasıdır.
Göğün demirden görülmesi, o senenin yağmurunun azlığıdır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Göğün yarılarak içerisinden ihtiyar birisinin çıktığının görülmesi, o yer halkına gelecek hayra, ucuzluk ve bollukla beraber ülfet ve sevince delâlet eder.
Genç birisinin çıktığının görülmesi, düşmanın o yer halkına fenalık etmesine ve aralarından düşmanlık ve tefrikanın meydana çıkmasına delâlet eder.
Koyunun çıktığının görülmesi ganimettir. Deve çıkarsa, yağmur yağar ve seller gider. Arslan ve yırtıcı hayvan çıkarsa, o yerin halkı çok zalim bir sultanın zulmüne uğrar.
Gök tabakalarının birbirine yapıştığını görse, yağmur yağmaz. Tabakaların birbirinden ayrılması ise, yağmur ve nebatatın ve hububatın çok olmasıdır. Gök kapılarının açılmış olduğunu görse, yağmurlar çok ve dualar kabul olunur. Kapılarımn kapanmış olarak görülmesi, yağmurun yağmamasına delâlet eder.
Gökten yeryüzüne indiğini görse, ona şiddetli hastalık büyük tehlikeli şeyler isabet eder ve ölüme yaklaşan bir hastalığa yakalanır ve sonradan bundan kurtulur. Büyük iş peşinde olan kimsenin göğü mes-hetmesi, işinde muvaffak olamayacağına delâlet eder. Yükselip göğe yaklaştığı halde ona çıkmadığını görse, o kimsenin din veya dünya sahibi olduğuna ve her ikisinde de yüksekliğe nail olacağına delâlet eder.
Rüyada göğe bakmak, dünya meliklerinden birisine bakmaktır. Doğu ve hatı taraflarına baksa, o kimse yolculuğa çıkar. Bazan da o kimse büyük saltanata nail olur.
Göğü çalarak bir testi içerisinde gizlediğini görse, Kur'ân-ı Kerîmi çalarak hanımına verir.
Gök kapılarının açıldığını gören kimse, sevince, hayra ve nimete nail olur.

Düz olarak göğe çıktığını gören kimse, zarar, ziyan, beden ve malında noksanlığa düşer.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kaplayarak ve meşakkatsiz göğe çıktığını gören kimse, devlet ve saltanata nail olur. Düşmanının şer ve hilesinden emin olur.
Göğü dişleriyle tuttuğunu görse, o kimsenin kendisine yahut malına noksanlık erişir, yahut elinin erişemeyeceği bir iş talebinde bulunur ya da reisi tarafından bir gazaba düşer.
Göğe çıkıp oradan inmediğini görse, ölümüne, yahut ölüme yaklaşmasına işarettir.
Göğe çıkıp orada dolaştığını gören kimse, astronomi ilmini ve gizli ilimleri öğrenerek halk arasında meşhur ve maruf olur.
Göğe dayandığını gören kimse, reis olur, kendisine muhalif kimselere zafer bulur.
Ne zaman çıktığını bilmediği halde göğe çıkmış olduğunu gören kimse, inşallah cennete girer.
Gökte binaları olduğunu ve bu binaların da yerdeki halkın binalarına benzemediğini gören o kimse bulunduğu halden başka bir şekilde dünyadan çıkar.
Yer ile gök arasında, aslını kötü gördüğü bir şeyden duvarının olduğunu görse, dince kötü bir şeye, duvar aslını kötü görmediği bir şeyden yapılmışsa, din ve dünyaca şerefe* delâlet eder.
Gerek kendisi ve gerekse bütün halk için rüyada gökten kapı açıldığını görse, yine kendisi ve halk için üzüntü ve kederden halâsa ve hayra delâlet eder.
Bir kimse bir kerkes ve tavşancıl kuşunu göğe uçarak bir dahi inmediğini görse, o kimse hayra ve yüksekliğe erişir.

Gök tarafından bir ipe asılı olduğunu görre, yerden ayrıldığı kadar dince saltanat ve velayete nail olur. İpin kesildiğini görse, saltanat ve velayet kendisinden gider.
Gökte bir kandilin yanıp söndüğünü görse, güneş tutulur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kendisi hazır bulunduğu halde göğün yapıldığını görse, o kimse «Ben ne göklerin ve yerin yaradılışında ne kendilerinin yaratılışında onları şahit tutmadım» (Sûre-i Kehf, âyet 51.) âyet-i kerîmesinin meâl-i âlîsince yalan yere şahitlikte bulunur.
Gökten yeryüzüne düştüğünü görse, büyük bir günah işler. Düştüğü zaman başı aşağı olsa, ömrünün uzun olmasına delâlet eder. Ba-zan da bu rüya onun günah işlemesinden dolayı korkutulmasma delâlet eder. Razı kere de hastanın sıhhat ve rahatından sonra yine hastalanmasına, tevbe edenin tevbesinden dönerek yeniden günah işlemesine yahut kendi ailesinden alçakların büyük kimseler üzerine yükselmesine delâlet eder.
Bir kimse rüyada gökten nur çıktığını görse, o yer halkının hidayetine, gökte karanlığın meydana geldiğini görse, o yer halkının sapıklığına delâlet eder.
Gökten kamçı gibi şeyler indiğini görse, kazandıkları günah ve suçtan dolayı halka şiddet ve sıkıntı isabet eder.
Rüyada gökleri görmek, ilim sahipleri için eşyanın hakikatini keşfetmeye ve ona muttali olmaya ahiret işlerine ihtimam göstermeye delâlet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bazan da gökleri görmek ve oraya çıkmak bunların hepsi büyük şehirlere yapılacak yolculuğa kara ve denizde ticaretin çok sınıflarından kâr ve faydalı ticaretlere delâlet eder.
Göğü görmek, şehire, kaleye, eve, zevceye, ana-babaya, hocaya, kendisinden menfaat umulan ve zararından korkulan yere delâlet eder.
Gök, ona muttali olan kimse için, yemine delâlet eder. Nitekim, Kur'ân-ı Kerîm'de «O hareli yollara sahip gök hakkı için» (Sûre-i Zariyat, âyet 7), «Andol-sun burçlara malik olan göğe» (Sûre-i Buruç, âyet 7.), «Andolsun o göğe ve tarîka» (Sûre-i Tank, âyet 1.) buyurulmuştur.
Bazan da göğü görmek, acaip binaya delâlet eder. Bazan göğe çıkmayı arzu etmek, rızık aramak için çalışmaya, vaadin yerine getirilmesinden ümit ettiği şeyin çabukluğuna delâlet eder.
Gök denize de delâlet eder. Bu tâbir denizin genişliğinden ve kendisinde Allah'ın raahlûkatının bulunmasından dolayıdır.
Ziraatçinin göğü görmesi, hububat ve meyvelerde meydana gelecek büyüme ve berekete delâlet eder.
Rüyada göğü görmek, takke, külah, evin tavanı ve miğfer gibi başa giyilen her şeye, sultan ve çocuk gibi kendisiyle düşmandan kaçınılan, zevce, mal ve din gibi kişiyi muhafaza eden şeylere delâlet eder.
Bazan da gök, ona çıkıp inmeyen kimse için ölüme, İsa A.S.'ın kıssasına binaen töhmete delâlet eder. Gök, yükseklikle de tâbir edilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada göğün yarılmış görülmesi bid'at ve sapıklığa delâlet eder.
Bazan da göğü görmek, hacca, gökyüzünden yere inmek düşman ile anlaşmaya delâlet eder. Un, bal, yağ gibi hayırlı şeylerde gökten inen yılan akrep, gibi şerli şeyler de tâbirde muteber tutulur. Bundan dolayı bir kimse rüyada hayırlı şeylerden birisini alsa yahutta ona allardan bir zarar isabet etse üzüntü, keder, sıkıntı, hastalık ve dertter dolayı ölüme, mallarda meydana gelecek zarar ve ziyana deıâlet eder.
Bazan göğe yükselmek, inatçı ve düşman ile münazaa ve husumete delâlet eder.
Yukarda anlatılan ve hayırlı şeylerden sayılanların rüyada gökyüzüne çekilmesini görmek, piyasanın pahalı olmasına, iyi kimselerin kaybolmasına yahut gazilerin ve hacıların ölümüne delâlet eder. Şerli şeylerden sayılanların rüyada gökyüzüne çekilmesini görmek, Cüffarın helâkına yahut zulmün ortadan kalkmasına delâlet eder. Bazan da rüyada göğe çıkmak, büyüklerin evlerine girmeye delâlet eder. Eğer gökten birşey alsa, hırsızlığa ve haber araştırmaya delâlet eder.
Günahkâr kimsenin göğe çıkması, onun ölümüne, kâfirin çıkması ise, Müslüman olmasına delâlet eder.
Rüyada göğe çıkanı takip eden kimse varsa, o kimse bir yerde ¦ korkar ki oraya hiç kimsenin girmesi mümkün olmaz.
Göğe giren kimse hasta ise iyileşmemişse, ölür. Bazan da uzak bir yere yolculuk yapar. Eğer rüyayı gören hademe ise, sultana hizmet eder ondan kuvvet ve istikrara nail olur.
Bazan da gök hapse ve ona yönelmek de yüksek himmete delâlet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Seyyid Süleyman: Rüyasında göğün birinci katında olduğunu görenin, eceli yaklaşmıştır. Göğün ikinci katında olmak; ilim ve hikmettir. Göğün üçüncü katı izzet ve ikbalin artmasıdır. Talih güzelliğidir. Dördüncü sema; padişahlara ve alimlere yakın olmaktır. Beşinci sema; korku ve üzüntüye uğramakla tabir olunur. Göğün altınca katı; saadet ve mertebenin büyümesidir. Kendini yedinci semada görenin, kuvvet ve kıymeti yücelir. Refahı artar, bahtiyar olur.
Semaya çıktığı halde, kapısını kapalı bulan, arzusuna nail olmaz. Göğe bakamayıp başını yere eğenin işleri bozulur, bedbaht olur. Semaya yükseldiğini gören; uzun bir yolculuğa çıkar. Bunun neticesinde, birçok hayır ve menfaat sağlar. Gökyüzüne yürüyerek çıkan ve bir daha geri dönmeyen; ömrünün sonuna gelmiştir. Başını semaya ulaşmış gören; büyük makam sahibi olur. Gökyüzünden bir ses duymak; hayra delalet eder.
Semada bir bina yapan, kısa zaman sonra vefat eder. Gökten az miktarda kum ve toprak yağması; hayırdır. Yağan kum ve toprak çoksa; iyi değildir. Gökten ateş, akrep ve taş düşmesi; o bölge halkının başına gelecek belayı haber verir. Semaya bir iple asılı olduğunu görmek; hayırdır. Gök kapılarının açık olması; duanın kabulüne, bereketli yağmurlara delalettir. Semaya bir merdivenle yahut başka bir vasıtayla çıktığını gören; devlet sayesinde izzet ve ni'met sahibi olur. Merdivensiz olarak çekilmek; korku habercisidir.
Kendisini semada gören ve ne vakit çıktığını bilmeyen; Cennet'e girer. Hangi semada olduğunu bilmeyen ve geri dönmeyen; yakın zamanda vefat eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Gökyüzünden düşmek; iyi bir rüya değildir. Zarara uğramaktır. Memursa; azl edilir. Bir kuş tarafından semaya götürülmek; makam sahibi olmaktır. Bu her bakımdan hayırlı bir rüyadır. Gökyüzünün yarılması; insanlar arasında meydana gelecek ihtilafa işarettir. Semanın renginin beyaz olması; bereket ve ni'mettir. Yeşilse; hayır ve refahtır. Sarıysa; hastalık, kırmızıysa; harp ve kan, siyahsa; kıtlıktır. Gökyüzünün renkten renge girdiğini görmek; o bölgede meydana gelecek büyük fitne ve belaya işarettir.
Gökte kırmızı, direklere benzer şeyler görmek; devlet idarecilerinin zaferine delalettir. Bu alametlerin siyah olması ise, hükümdarın zaaf ve mağlubiyetidir. Semadan buğday ve un yağdığını görmek; feyiz, bereket ve ni'met bolluğu ile tabir edilir. Gökte kandiller görmek; bir cemaatin ahirete intikaline işarettir. Semanın yere inmesi; adil bir devlet idarecisini ifade eder. Yerden göğe yönelen doğru bir yol görmek; o sene hacıların çok olacağına işarettir.
Semadan yere doğru ip, zincir gibi şeyler görmek; Cenab-ı Hakk'ın kullarını kurtarmak için uzattığı ipleri yani din, islam, farzlar vb.ni temsil eder. Rüya sahibi bunlardan birine yapışırsa; dinde doğru yol üzerinde olacak demektir.
Kalabalık bir topluluğun bu iplere tutunması; halkın islam dinine sıkıca sarılmasıdır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Yerden semaya doğru bir merdiven görmek; hidayet ve selamettir. Bu merdivenden çıkan; doğru yol üzerindedir. Bu merdivenden çıkması teklif olunduğu halde, bunu reddeden; islamdan uzaklaşır. Böyle bir merdivenden veya ipten göğe doğru çıkarken ayağı kayan yere düşen, dinde doğru yol üzerindeyken; fesata düşer. Günahkar olur.
Yerden semaya doğru uzanmış direkler görmek; din ve islamla yorumlanır. Bu direklerden birini kucaklamak veya tırmanarak göğe çıkmaya çalışmak; dine sarılıp Hakk'a vasıl olmaya delalet eder. Sonu gökyüzünde biten direkler; kabul edilmiş ibadetlerdir. Direğin yarı yolda kalması ise duaların reddidir.
Semayı karanlık bulutlarla kaplı, şimşekler ve gürültüler içinde görmek; o bölgede çıkacak büyük fitne ve belaya işarettir. Bu halin kendisine bir zarar vermeden düzeldiğini gören; o musibetten kurtulur.
Gök cisimlerinin birbirine karışması; milletler arasında savaş çıkacağına delalettir. Semada asılı bir takım kandil ve fanuslar görmek; milletlerin ulemasıyla yani alimleiyle tabir olunur. Bunlardan birinin sönmesi; o zatlardan birinin ölümüne işarettir. Tamamına yakını birden sönerse veba, kolera gibi hastalıkların ortaya çıkmasına ve ulemayla diğer büyüklerden çok kişinin vefat etmelerine delalettir.

Semanın yarıldığını buradan nur çıktığını gören; Allah'ın rahmetine mazhar olur. Dünya ve ahiret ni'metlerine kavuşur. Gökten yere doğru ışıklar saçıldığını ve bölgeyi aydınlattığını görmek; Cenab-ı Hakk'ın o mahal halkına ihsan edeceği büyük bereket ve ni'metlere işarettir.
Gökyüzünün parçalanarak devrildiğini görmek hiç iyi değildir. Bu rüya; ihtilal, fitne yahut dünyayı alt üst edecek büyük bir harbin habercisidir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada gök görmenin anlamı.
Rüyada gökyüzüne çıkmak, hüznü işaret eder. Eğer merdivenle çıkıyorsanız, bu, başarı ve şöhret sahibi olacağınız anlamına gelir.
Rüyada gökyüzüne çıkmak, hüznü işaret eder. Eğer merdivenle çıkıyorsanız, bu, başarı ve şöhret sahibi olacağınız anlamına gelir.
Rüyada gökyüzüne çıkmak üzüntünün işaretidir. Eğer merdivenle çıkıyorsanız, başarılı ve ünlü olacağınız anlamına gelir.
Masmavi bir gökyüzü, sıkıntıların geride kalacağını ve kişinin işinde ilerleyeceğini, istediğine kavuşacağına işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Gökten evler üzerine atesin düstüGünü görmek, Allah (C.C.) tarafindan halka gelecek hastalik ve ölümdür. Göge tamamen çiktigini görse, isin sonuna da kavusur. Yine yeryüzüne dönse, yerildigi seyden kurtulur. Yerinden düsse, ona ariz olan ve azalarinda kink ve çikik miktannca, onun halinde noksanlik ve helak meydana gelir. Rüyada göge çikan, uyaniklikta hasta ise ve gökten yere tekrar inmese, o kimse o hastaliktan ölür. Tekrar yere inse, onun zarari ve hastaligi son haddine varir. Aile ve yakinlarinin ümidi kesilir sonra insallah yine bundan kurtulur. Bir kimse rüyada merdiven veya bir iple semaya çiktigini görse, izzet, yükseklik ve korkuya isaret eder. Eger gökten bir çukur veya bir kuyu içtne düsüp oradan çikmamissa, tabir o çukur ve kuyunun onun kabri olmasina isaret eder. Bu rüyada onun Müslüman olarak vefat edecegine müjde vardir. Rüyada göge yaklasmak, ibadet eden ve iyi amel sahibi kimseler için Allahu Teala Hazretlerine (C.C.) yaklasmaya isaret eder. Bazen de, bu rüya, muzdarip ve aciz kimsenin duasinin kabul edilmesine isaret eder. Annebabaya, kocaya, arzu ettigi seye yaklasmaya isaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Gögün yeryüzüne düsmesi, yeryüzünde meydana gelecek kitliga isaret eder. Eger ates, arazi ve harman yeri ve nebatat biten yerlere düsse, ekinlere dolu ve çekirge gibi gök afetleri erisir. ikinci gökte oldugunu görmek o kimseden halkin ögrenecegi edebe, zihin açikligina, liderlige isarettir. Üçüncü gökte oldugunu görse, o kimse nimete, güzellige, ferah ve sevince isarettir. Dördüncü gökte oldugunu görse, o kimse mülk, güç ve heybete isarettir. Kendisinin besinci gökte oldugunu görse, o kimse, emniyet müdürlügüne, ordu hizmetine ve bu gibi seylere memur edilir. Altinci gökte oldugunu görse, hakimlik, züht ve ibadetle riziklanir, islerinde azimli ve ihtiyatli olur. Yedinci gökte oldugunu görse, emlak ve araziye, ziraat ve kurtulusa isarettir. Eger rüyayi gören anlatilan mertebelere layik degilse, rüyanin tabiri o kimsenin lideri, yahut çocugu, torunu, benzeri yahut adasi hakkinda meydana gelir. Kendisini yedinci gögün üstünde oldugunu görse, o kimse yükseklik ve azamete isarettir. Ancak helaki ve ölümünden korkulur. Göge çiktigini gören kimse, vefat eder ve ahirete gider. Gögün yesillendigini görmek, o sene ziraat ve hububatin bol olmasina isaret eder. Gögün sararmasi ise, o senede hastaligin olmasidir. Gögün demirden görülmesi, o senenin yagmurunun azligidir. Gök tabakalarinin birbirine yapistigini görse, yagmur yagmaz. Tabakalarin birbirinden aynimasi ise, yagmur ve nebatin ve hububatin çok olmasidir. Gök kapilarinin açilmis oldugunu görse, yagmurlar çok ve dualar kabul olunur. Kapilarinin kapanmis olarak göriilmesi, yagmurun yagmamasina isaret eder. Gökten yeryüzüne indigini görse, ona siddetli hastalik büyük tehlikeli seyler isabet eder ve ölüme yaklasan bir hastaliga yakalanir ve sonradan bundan kurtulur. Büyük is pesinde olan kimsenin göge elini sürmesi, isinde muvaffak olamayacagina isaret eder. Yükselip göge yaklastigi halde ona çikmadigini görse, o kimsenin din veya dünya sahibi olduguna ve her ikisinde de yükseklige nail olacagina isaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada göge bakmak, dünya devlet baskanlarindan birisine bakmaktir. Dogu ve bati taraflarina baksa, o kimse yolculuga çikar. Bazen de o kimse büyük otoriteye isarettir. Gögün sadece kendisi ve ailesi üzerine düsmesi, o kimsenin evinin tavaninin yikilmasina, üzerine gök düsen kimse uyaniklikta hasta idiyse, ölümüne isaret eder. Göge dogru yükseldigini ve oraya girdigini görse, o kimse sahadete ve bununla beraber seref ve övgüye isarettir. Allah’in (C.C.) yardimiyla kurtulusa erer. Bir kimse rüyada gökte oldugunu görse, amir olur. Yeryüzüne bakmak için göge çiktigini görse, yükseklige isarettir, kaçirdigi bir sey için üzüntü ve kedere düser. Gök kapilarinin açildigini gören kimse, sevince, hayra ve nimete isarettir. Düz olarak göge çiktigini gören kimse, zarar, ziyan, beden ve malinda noksanliga düser. Mesakkatsiz göge çiktigini gören kimse, güç ve otoriteye nail olur. Düsmaninin kötülük ve hilesinden kurtulur. Gögü disleriyle tuttugunu görse, o kimsenin kendisine yahut malina noksanlik erisir, yahut elinin erisemeyecegi bir is talebinde bulunur. Göge çikip oradan inmedigini görse, ölümüne, yahut ölüme yaklasr isarettir. Göge çikip orada dolastigini gören kimse, astronomi ilmini ve gizli ilimleri ögrenerek halk arasinda meshur ve maruf olur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Göge dayandigini gören kimse, baskan olur, kendisine muhalif kimselere zafer bulur. Ne zaman çiktigini bilmedigi halde göge çikmis oldugunu gören kimse, insallah cennete girer. Gökte binalari oldugunu ve bu binalarin da yerdeki halkin binalarina benzemedigini gören o kimse bulundugu halden baska bir sekilde dünyadan çikar. Yer ile gök arasinda, aslim kötü gördügü bir seyden duvarinin oldugunu görse, dince kötü bir seye, duvar aslim kötü görmedigi bir seyden yapilmissa, din ve dünyaca serefe isaret eder. Gerek kendisi ve gerekse bütün halk için rüyada gökten kapi açildigini görse, yine kendisi ve halk için üzüntü ve kederden halasa ve hayra isaret eder. Gök tarafindan bir ipe asili oldugunu görse, yerden ayrildigi kadar dince velayete isarettir, ipin kesildigini görse, velayet kendisinden gider. Gökte bir kandilin yanip söndügünü görse, günes tutulur. Gök, denize de isaret eder. Ziraatçinin gögü görmesi, hububat ve meyvelerde meydana gelecek büyüme ve berekete isaret eder. Bazen de gök, ona çikip ihmeyen kimse için ölüme, isa A.S.’in kissasina binaen töhmete isaret eder. Gök, yükseklikle de tabir edilir. Rüyada gögün yarilmis görülmesi bid’at ve sapikliga isaret eder. Bazen de gögü görmek, hacca, gökyüzünden yere inmek düsman ile anlasmaya isaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bazen göge yükselmek, inatçi ve düsman ile münazaa ve husumete isaret eder. Hayirli seylerden sayilanlarin rüyada gökyüzüne çekilmesini görmek, piyasanin pahali olmasina, iyi kimselerin kaybolmasina yahut gazilerin ve hacilarin ölümüne isaret eder. Kötü seylerden sayilanlann rüyada gökyüzüne çekilmesini görmek, inançsizlann helakina yahut zulmün ortadan kalkmasina isaret eder. Bazen de rüyada göge çikmak, büyüklerin evlerine girmeye isaret eder. Eger gökten birsey alsa, hirsizliga ve haber arastirmaya isaret eder. Günahkar kimsenin göge çikmasi, onun ölümüne, inançsiz çikmasi ise, Müslüman olmasina isaret eder. Göge giren kimse hasta ise iyilesmemisse, ölür. Bazen de uzak bir yere yolculuk yapar. Bazen de gök hapse ve ona yönelmek de yüksek düsünceye isaret eder. Gögün yanlarak içerisinden ihtiyar birisinin çiktiginin görülmesi, o yer halkina gelecek hayra, ucuzluk ve bollukla beraber ülfet ve sevince isaret eder. Genç birisinin çiktiginin görülmesi, düsmanin o yer halkina fenalik etmesine ve aralarindan düsmanlik ve aynlik meydana çikmasina isaret eder. Koyunun çiktiginin görülmesi ganimettir. Deve çikarsa, yagmur yagar ve seller gider. Arslan ve yirtici hayvan çikarsa, o yerin halki çok acimasiz bir valinin zulmü ne ugrar.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Eger gökten bal, zeytin, incir ve arpa gibi bolluga isaret eden seyler inse, halka menfaatli yagmurlar yagar ve halkin menfaati gökten inen seylerle meydana gelir. Kendisi hazir bulundugu halde gögün yapildigini görse o kimse yalan yere sahitlikte bulunur. Gökten yeryüzüne düstügünü görse, büyük bir günah isler. Düstügü zaman basi asagi olsa, ömrünün uzun olmasina isaret eder. Bazen de bu rüya onun günah islemesinden dolayi korkutulmasina isaret eder. Bazi kere de hastanin sihhat ve rahatindan sonra yine hastalanmasina, tevbe edenin tevbesinden dönerek yeniden günah islemesine isaret eder. Bir kimse rüyada gökten nur çiktigini görse, o yer balkinin hidayetine, gökte karanligin meydana geldigini görse, o yer halkinin sapikligina isaret eder. Gökten kamçi gibi seyler indigim görse, kazandiklari günah ve suçtan dolayi halka siddet ve sikinti isabet eder. Rüyada gökleri görmek, ilim sahipleri için esyanin hakikatim kesfetmeye ve ona muttali olmaya ahiret islerine ihtimam göstermeye isaret eder. Bazen de gökleri görmek ve oraya çikmak büyük sehirlere yapilacak yolculuga kara ve denizde ticaretin çok siniflarindan kar ve faydali ticaretlere isaret eder. Gögü görmek, sehire, kaleye, eve, ese, annebabaya, hocaya, kendisinden menfaat umulan ve zaranndan korkulan yere isaret eder. Bazen göge çikmayi arzu etmek, rizik aramak için çalismaya, vaadin yerine getirilmesinden ümit ettigi seyin çabukluguna isaret eder.
Rüyada gökyüzüne çıkmak, üzüntünün işaretidir. Eğer merdivenle çıkıyorsanız, bu, başarılı ve ünlü olacağınız anlamına gelir.
Rüyada gökyüzüne çıkmak, üzüntünün işaretidir. Eğer merdivenle çıkıyorsanız, bu, başarılı ve ünlü olacağınız anlamına gelir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kızıl Gökyüzü Görmek
Rüyasında kızıl gökyüzü gören rüya sahibinin, hayatında sıkıntıları ve sorunları olacağına, hep mücadele içerisinde bir hayat geçireceğine, kişinin sorunlardan başını kaldıramayacağına rivayet edilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bulutlu Gökyüzü Görmek
Rüya sahibinin rüyasında bulutlu gökyüzü görmesi, büyük bir ailesinin olduğuna, bu ailesinin en ufak bir sıkıntıda birbirlerine kol kanat gereceğine, birbirlerine çok güveneceklerine işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karanlık Gökyüzü Görmek
Rüyasında karanlık gökyüzü gören rüya sahibinin, hayatının kötü yönde ilerleyeceğine, büyük bir maddi çöküş yaşayacağına, kişinin eski düzenine kavuşmak için çok çabalayacağına, fakat başaramayacağına anlamına gelmektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzünü Yeşil Görmek
Rüyasında gökyüzünü yeşil gören rüya sahibinin, hayırlı işler yapacağına, doğrudan şaşmayacağına, her zaman iyilik düşüneceğine, kötü kalpli bir insan olmayacağına, Allah'ın kişiye rızkının kat kat fazlasını vereceğine işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Yıldızlı Gökyüzü Görmek
Rüyasında yıldızlı gökyüzü gören kişinin, hayatının mucizelerle geçeceğine, kişinin çok mutlu olacağı bir eş sahibi olacağına, onunla sorun yaşamayacaklarına, mutlu, bolluk ve bereket içerisinde yaşayacaklarına delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gök Gürültüsü Duymak
Rüyayı gören kişinin, işlerinin kısa süre içinde büyük başarılar kazanacağına, çok büyük sevinçler ve mutluluklar yaşanacağına, işlerle ilgili sorunlu zamanlar yaşanacağına, ele geçen fırsatlar sayesinde çok büyük adımlar atılacağına ve hayırlı kazançlar elde edeceğine tabir edilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada masmavi bir gök görmek
Rüyada masmavi bir gök görmek, sevince, mutlu¬luğa işaret eder.
Rüyada yeşil gökyüzü görmek
Rüyada yeşil gökyüzü görmek, hayır işleri yapmaya ve hidayete ermeye işaret eder.
Rüyada bulutlu gök görmek
Rüyada bulutlu gök görmek ise, kederlenmeye, üzüntüye işa¬rettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada gök gürültüsü görmek
Rüyada gök gürültüsü görmek, ardından yağmur yağıyorsa, yaşadığınız bir musibetten ders çıkaracağınıza ve bir daha aynı hatayı yapmayacağınıza işaret eder. Rüyada gök gürültüsü sadece sesten ibaret ise, sağlık, huzur ve mutluluğa işaret eder
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada gök gürültüsü duymak
Rüyada gök gürültüsü duymak, işte başarı elde etmeye, büyük sevince, mutluluğa, hayırlı kazançlar elde etmeye işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada göğe bakmak veya Rüyada gökyüzüne bakmak
Rüyada göğe veya gökyüzüne bakmak, yolculuğa çıkmaya veya yüksek bir mevkiye geleceğine, ferah bir döneme, aydınlık günlere, aile saadetine ve huzura işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada açık ve mavi bir gökyüzüne bakmak
Rüyada açık ve mavi bir gökyüzüne bakmak, iyi kimseler ile karşılaşacağınıza, iç huzuru bulmaya, rahata ermeye işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kapalı ve koyu bir gökyüzüne bakmak
Rüyada kapalı ve koyu bir gökyüzüne bakmak, mutsuzluğa, hastalığın kapıda olduğuna hayal kırıklıkları yaşamaya işarete der.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada gök yarılması görmek veya Rüyada gökyüzünün yarıldığını görmek
Rüyada gök yarılması görmek veya Rüyada gökyüzünün yarıldığını görmek, bazen bir kimse ile aranızın açılacağına, kısa sürecek kırgınlıklara, iyi başlayan bir işin kötü bir şekilde devam edeceğine, sıkıntı yaşamaya, belirsizliğe ve tatsızlığa işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada göğe çıktığını görmek
Rüyada göğe çıktığını görmek ise hayatta ve işlerdeki başarıyla yüksek makamlara nâil olacağınıza bir işarettir. Rüyada gökyüzüne çıkmak bazen olumsuz bir şekilde yorumlanır. Acı kayıplarınız olabileceğinin, kederin habercisi olabilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada göğe doğru yükseldiğini görmek
Rüyada göğe doğru yükseldiğini görmek şahadete ermeye, kendisine itibar edileceğine, saygı duyu¬lacağına işarettir. Rüyada göğe yükselmek veya Rüyada gökyüzüne yükselmek, manevi yönden yükseleceğinize işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada gökyüzü görmek, kişinin hayata umut dolu bakacağına, sorunlarının biteceğine, feraha kavuşacağı demektir.Rüya sahibinin, hayatının olumlu yönde ilerleyeceğine, para sorunun olmayacağı, mutlu olacağı anlamına gelmektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzü Yarılması Görmek
Rüyasında gökyüzünün yarıldığını gören kişinin, sorunlarının biteceğine, maddi anlamda rahatlayacağına, iş hayatının kolay ve bolluk içerisinde geçeceğine delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Aydınlık Gökyüzüne Baktığını Görmek
Rüya sahibinin hayırlı bir kişi ile tanışacağına yorumlanır. Tanışacağı bu kişiden bir iyilik göreceğine ve mutlu olacağına işaret etmektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada gökyüzünden ateşlerin evlerin üzerine düştüğünü görmek
Rüyada gökyüzünden ateşlerin evlerin üzerine düştüğünü görmek, hane içinde bir kimsenin vefatı ile açıklanır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada göğe çıkıp sonra indiğini görmek
Rüyada göğe çıkıp sonra indiğini görmek,  rüya sahibi içi sıkıntı ve üzüntüye işaret eder.
Rüyada gökyüzünden düşmek
Rüyada gökyüzünden düşmek, günaha girmeye, hile ve fesada işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzünden Düştüğünü Görmek
Bir kimseye kötülük yapacağına işarettir. Rüya sahibinin bir günah işleyeceğine yorumlanır.

Rüyada Gökyüzüne Çıktığını Görmek
Rüya sahibinin yaşadığı kötü günlerin biteceğine işaret etmektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzüne Çıktığını Görmek
Rüyasında gökyüzüne çıkan kişinin, kötü günler geçireceğine, sevdiklerinden kötü bir haber alacağına, kişinin çöküş yaşayacağına rivayet edilir.

Rüyada Gökyüzünden Düştüğünü Görmek
Rüyada gökyüzünden düştüğünü gören kişinin, hiç beklemediği anda güzel haberler alacağına, hayatının iyi yönde değişeceğine yorulur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada gökten ateş indiğini görmek
Rüyada gökten ateş indiğini görmek, aynı zamanda o yere bir musibetin, belanın geleceğine işarettir.
Rüyada gök cisimleri görmek
Rüyada gök cisimleri görmek, Rüya sahibinin, beklemediğiniz olayların gerçekleşeceğine, zor bir işin altından kalkmaya işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada gökten yere toprak yağdığını görmek
Rüyada gökten yere toprak yağdığını görmek, bereket ve bolluğa işarettir.
Rüyada gökyüzünden ateşler düştüğünü görmek
Rüyada gökyüzünden ateşler düştüğünü görmek, hastalığa ve ölüme işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada gökten yeryüzünü seyretmek
Rüyada gökten yeryüzünü seyret¬tiğini görmek, bütün insanları ilgilendiren bir iş yapacağınıza işarettir.
Rüyada gökten sarkan ipe tutunarak yukarı çıkmak
Rüyada gökten sarkan ipe tutunarak yukarı çıktığını görmek, rüya sahibi kimse kemale erer.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada gökyüzüne uçup meleklerle konuşmak
Rüyada gökyüzüne uçup meleklerle konuşmak, çok hayırlı insanlarla kurduğunuz dostluğa işaret eder.
Rüyada göğün üzerinde oturduğunu görmek
Rüyada göğün üzerinde oturduğunu görmek, fakir için zengin olmaya, zengin için servetinin artmasına işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada göğe doğru uçmak ve dönememek
Rüyada göğe doğru uçmak ve dönememek, önemli sağlık sorunları ile karşılaşacaksınız..
Rüyada gökyüzüne yükselmek ve oradan düşmek
Rüyada gökyüzüne yükselmek ve oradan düşmek, iş hayatınızda yaptığınız çalışmaların umduğunuz sonucu alamayacağına yorumlanır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada birinin üzerinden göğe yükselmek
Rüyada bir adamın üzerinden göğe yükselmek, güç ve kudret sahibi bir kimseden yardım alacağınıza işaret eder.
Rüyada uçarak göğe yükselmek
Rüyada uçarak göğe yükselmek, saygın biri olduğunuza veya saygınlık kazanacağınıza, işinizde yükseleceğinize, liderliğe, yakın zamanda hacca gitmeye işaret eder.
Rüyada yedi kat göğe yükselmek
Rüyada yedi kat göğe yükselmek ise, iş hayatında makamının artacağına işaret eder..
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada gökyüzünün yere indiğini görmek
Rüyada gökyüzünün yere indiğini görmek, kıtlık içinde geçecek bir ömre, toprakların verimsiz olacağına, kuraklığa , sıkıntıya işaret eder.
Rüyada gökyüzüne ulaşmaya çalışıp bir türlü ulaşamadığını görmek
Rüyada gökyüzüne erişmeye çalışıp bir türlü erişemediğini görmek, hayal kırıklığı yaşamak ile açıklanır.
Rüyada göğe doğru yükselmek
Rüyada göğe doğru yükselmek, rüya sahibi arzu ve isteklerine kavuşur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada gök kapılarının açıldığını görmek
Rüyada gök kapılarının açıldığını görmek, sevince hayra ve helal mala işarettir.
Rüyada göğü açılmış olarak görmek
Rüyada göğü açılmış olarak görmek, mal ve kazanç kapılarının açılacağına işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzünü Görmek

Rüyada gökyüzünü görmek, rüyayı gören kişinin uçsuz bucaksız ve engin hayalleri olduğuna rivayet edilir. Rüya sahibinin özgürlüğüne düşkün kimse olduğuna, kendini arzularını gerçekleştirmeye adadığına, inancı ve özgüveni sayesinde mutlaka muradına ereceğine tabir edilir. Hayırlara alamet eder, şans, kısmet ve uğur olarak kabul edilir. Rüyayı gören kişinin en uzak hayallerini bile gerçekleştirmeyi başaracağı anlamına gelir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzünü Bulutlu Görmek

Rüyayı gören kişinin istediği hayata kavuşmak için tabiri caizse biraz daha dişini sıkması ve sabretmesi gerektiğine alamet eder. Rüya sahibinin karamsar ve umutsuz olacağı bir döneme gireceğine ama Allah’ın izni ve yardımı ile bu zor günleri atlatmayı bileceğine delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzünü İzlemek

Rüyayı gören kişinin alacağı zaferlere ve ardından bunun sefasını süreceğine, başarılarının tadına varacağına tabir edilir. Rüya sahibinin girişimlerinin istediği şekilde sonuçlanması sayesinde kendisini arzularına bir adım daha yaklaşmış hissedeceğine ve bunun doyumsuz hazzını duyacağına işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzünü Pembe Görmek

Rüyayı gören kişinin hem çok mutlu olacağı hem de şaşıracağı bazı olaylar yaşayacağına yorulur. Rüya sahibinin alışık olmadığı ama kendisini çok iyi hissedeceği ve mutluluk duyacağı gelişmelerle karşılaşacağına rivayet edilir.
Rüyada Gökyüzünü Mavi Görmek

Rüyayı gören kişinin dualarının ve dileklerinin kabul olacağına, tövbelerinin karşılık bulacağına ve içinin rahata ereceğine tabir edilir. Rüya sahibi dertlerinin şifasını bulacak ve kendini hiç olmadığı kadar huzurlu, mutlu ve iyi hissedecek demektir.
Rüyada Gökyüzünü Kırmızı Görmek

İyi bir rüya değildir. Şanssızlık, uğursuzluk ve kısmetsizlik olarak kabul edilir. Rüyayı gören kişinin ruhsal çöküntü içine gireceğine, kendini depresif, gergin, mutsuz yaşama karşı da isteksiz hissedeceğine delalet eder. Rüya sahibi manevi olarak zor günlerden geçecektir diye yorumlanır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada gökyüzünü seyretmek hane halkını çok mutlu edecek ve sevinçten havalara uçuracak bir haber alınacağına, maddi sıkıntıların geride bırakılacağına, fakat bu sıkıntının çok sürmeyeceğine, yeniden eski huzurlu günlerine kavuşacağına, kızgınlık duyulan bir konuda sakin bir karar verileceğine, mal varlığını artıracak paralar kazanacağına, mali olarak sıkıntıya düşeceğine, eline geçecek fırsatlar sayesinde çok iyi yerlere geleceğine, rüya sahibinin rahat bir hayata kavuşacağına, isteklerini yerine getireceğine yorulur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada gökyüzü seyretmek dertlerini ve kederlerini arkasında bırakacağına, insan ya da hayvan demeden, allah’ın yarattığı her canlıyı seveceğine yorulur.

Rüyada gökyüzünde yıldızları seyretmek herkesi hayrete düşürüp, hüsrana uğratacağına, kısmetlerinin artacağına, hayırlı kişiler ile tanışıp çok büyük başarılar ve kazançlar elde edeceğine delalet etmektedir.

Rüyada gökyüzünü seyretmek arzularını, beklentilerini ve amaçlarını yerine getireceğine, çok büyük ve başarılı adımlar atılacağına işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzü görmek, pek çok farklı anlama gelebilmektedir. Rüyada görülen gökyüzü, bir taraftan hayra yorulan rüyalar diğer taraftan da kötülüklerle karşı karşıya gelmeye yorumlanır. Rüyada gökyüzü gören kimse için, olumlu olarak, şefaate ve rahmete kavuşmaya işaret edilir.

Rüyada gökyüzü olayları görmek, gönlün ferahlamaya ve manevi duyguların gün yüzüne çıkmasına yorumlanır. Rüyada gökyüzünün yarılması ise, olumsuz olarak da kötülüklere ve amansız düşmanlara delalet eder. Eğer rüyada bakılan gökyüzü siyah ve kapalı ise bu da hayal kırıklığına ve umutsuzluğa işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzü Görmek İslami Anlamı

Rüyada gökyüzü görmek, nasıl ve ne şekilde görüldüğüne göre farklı anlamlara işarettir. Rüyada gökyüzünde olduğunu gören kişi eğer kendini gökyüzüne çok yakın hissetmişse bu ömrünün artık tamam olduğuna işaret edilir.

Rüyada gökyüzünü seyretmek, mevki ve makamının artacağına işarettir. Rüyada gökyüzünde şekiller görmek, rüya sahibi iş hayatında yeni adımlar atacak ve adımları tam isabetli olacaktır. Ayrıca gökyüzü yarılması eş ve ya dostlarla bir ortaklığa girişileceğine de delalet eder. Rüyada göğe yükseldiğini gören kimse dünya işlerinden kendini soyutlamasına ve manevi hayata önem vermesine işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzüne Bakmak

Rüyada gökyüzüne bakmak, eğer bakılan gökyüzü mavi ve açıksa rüyayı gören kişinin iyi niyetli kişilerle karşılaşacağına, yapacağı işlerin hayra çıkacağına yorulur. Aynı zamanda rüya sahibinin kalbinin huzurla dolmasına ve ruhen esenliğe kavuşmasına da delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzünü Seyretmek

Rüyada gökyüzünü seyretmek, rüya sahibinin hanesine sevinçli bir haber gelmesine, bu haberle maddi sıkıntıların düzelmesine, eski huzurlu günlere tekrardan dönmeye delalet eder. Rüyayı gören kişinin daha önce kızgınlık duyduğu konularda artık sakinleşeceğine ve rahat bir hayata kavuşacağına yorulur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzü Yarılması

Rüyada gökyüzü yarılması, rüyayı gören kimsenin zor zamanlar geçirdiğine ancak zor günlerin
geride kalacağına işarettir. Kişi için yeni bir adım anlamına gelir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzüne Çıkmak

Rüyada gökyüzüne çıkmak, İmam Nablusi (r.a) tarafından ibadet eden kişiye ve bu kişinin Allah’a yaklaşmasına yorulmuştur. Göğe yükseldiğini ve göğe girdiğini gören kimse şahadete kavuşur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzünden Düşmek

Rüyada gökyüzünden düşmek, rüya sahibinin iyi ve yardımsever bir kişi olduğu anlamına gelir. Rüyayı gören kişinin ihtiyacı olanlara maddi ve manevi destek sağlayacağı ve hayırlı işler yapacağına yorulur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzünde Yıldız Görmek

Rüyada gökyüzünde yıldız görmek, rüyayı gören kişinin mutlu olacağına ve şansının her zaman yanında olacağına işarettir. Rüya sahibi yakın zamanlarda para sıkıntısı çekmeyecek ve alacağı haberler genellikle iyi olacaktır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzünü Kızıl Görmek

Rüyada gökyüzünü kızıl görmek, genellikle hayra yorulmaz. Kişinin şanssızlık ve kısmetsizlik yaşayacağına rivayet eder. Rüyayı gören kimsenin ruhsal çöküntü içine gireceğine ve zor günler geçireceğine delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzünü Yeşil Görmek

Rüyada gökyüzünü yeşil görmek, yakın zamanda kazanılacak bol kazanca, meslekte elde edilecek başarıya, istenen her şeye sahip olmaya ve hayallere ulaşmaya isabet eder. Rüyayı gören kişinin sıkıntıları yakın zamanda geçecek ve kişi refaha erecektir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyalarda gökyüzü, en genel anlamıyla zihninizin ve sahip olduğunuz potansiyelin temsilcisidir. Gökyüzünü izlerken aniden ortaya çıkan gelişmeler, söz gelimi bulutların birden toplanıp yağmur un başlaması ya da gökte uçan nesnelerin belirmesi, zihinsel süreçlerinizin hızlandığını ve yeni fikirler geliştirmekte, yeni yöntemler bulmakta olduğunuzu ifade eder. Gökyüzünün kararması ve bulanıklaşması da, buna paralel bir anlamla, zihninizin yorgunluğunun habercisidir. Gökyüzüne doğru yükselmek ve uçmak, kendi potansiyelinizi keşfetme ve bundan yararlanma isteğinizi vurgular. Dikkat etmeniz gereken ayrıntılar arasında, gökyüzüne egemen olan renk sayılabilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada; gökten evler üzerine ateş düştüğünü görmek; alaca, çiçek hastalığı veya ölümdür.

Eğer ateş, rüyada; arazi ve harman yeri ve bitki biten yerlere düşmüşse; bitkiler yakılır, ekinlere dolu ve çekirge gibi gök afetleri erişir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada; gökten; bal, zeytin, incir ve arpa gibi bolluğu ifade eden şeyler indiğini görmek; halka faydası olan yağmurların yağması demektir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında göğe çıkığını gören işe girer. Tekrar yeryüzüne dönerse, kötülendiği şeyden kurtulur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında merdiven veya bir iple gökyüzüne çıktığını görürse, devletçe kudret ve yüksekliğe ulaşır, korku ve çetinlikler den kurtulur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında göğün çöktüğünü gören; ona arz olan ve azalarına kırık ve çıkık kadar, halinde noksanlık meydana gelir veya helak olur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında göğe çıkıp tekrar yere inmediğini gören; uyanıkken hasta ise, o hastalıktan ölür. Tekrar yere inmişse, hastalığı son haddine varır, aile ve yakınlarının ümidi kesilirse de daha sonra iyileşir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında; gökten bir çukur veya bir kuyu içine düşüp oradan çıkmadığım gören için; o çukur ve kuyunun onun kabri olmasını ifade eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse rüyasında; gökten halk üzerine oklar atıldığını görmüşse; bu bir veba salgınına işarettir. Rüyada; atılan oklar yara açmış ve isabet edenden kan akıtmış sa, bu, her insana devletçe yapılacak el koymayı ifade eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada göğe yaklaşmak; ibadet eden ve iyi işler sahibi kimseler için Hakka yaklaşmayı yahut ıstırap çeken ve aciz kimsenin duasının kabul edilmesini ya da imana ve hükümdara alime, ana babaya, kocaya, efendiye ve arzu ettiği şeye yakınlaşmayı ifade eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzünün Yeryüzüne Düştüğünü Görmek; yeryüzünde meydana gelecek kıtlığı ifade eder. Rüyada görülen; göğün yeryüzüne düşmesinden sonra; halk ona hizmet eder, fakat ayaklarıyla onu çiğnerse, bu çok bereketli yağmurların yağmasını ifade eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada göğün sadece kendisi ve ailesi üzerine düştüğünü görmek; o kimsenin evinin tavanının yıkılmasını, üzerine göz düşen kimse uyanıkken hasta ise, ölümünü ifade eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzüne doğru yükseldiğini ve oraya girdiğini gören, şehadete, şeref ve övülmeye nail olur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kendisinin Gökte Olduğunu Görmek; emir ve yasak sahibi olur. Rüyasında; yeryüzüne bakmak için göğe çıktığını görmek; yüksekliğe çıkmayı, kaçırdığı bir şey için üzüntü ve kedere düşmeyi ifade eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bakanlığa layık bir kimsenin kendisini dünya semasında görmesi, bakan olması yahut bir bakanın hizmetine girmesidir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada İkinci Gökte Olduğunu Görmesi; Halkın o.kimseden öğreneceği edebe, zihin açıklığına, yazmaya başkanlığa işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Üçüncü Gökte Olduğunu Görmek; O kimsenin nimet, süs, ferahlık ve sevince nail olmasıdır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Dördüncü Gökte olduğunu görmek; O kimseye mülk, saltanat ve heybetin nail olması yahut devlet hizmetine girmesidir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada  Beşinci Gökte olduğunu Görmek; O kimsenin, emniyet müdürlüğüne, askerlik hizmetine ve benzeri işlerden birine memur edilmesidir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüya da  Altıncı Gökte olduğunu Görmek; Bu rüya fıkıh, hakimlik, züht ve ibadetle rızıklanması, işlerinde azimli ve ihtiyatlı ya da devlet hizmetinde olmasıdır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında Yedinci Gökte Olduğunu Gören Kimse;  Rüya sahibinin emlak ve araziye, tarım ve kurtuluşa ermesidir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kendisini Yedinci Göğün Üstünde Görmek; Bu Rüyayı gören kişinin yükseleceği şana ve şöhrete ulaşacağı anlamına gelir aynı zaman da da  ölümünden korkulur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında Gökyüzünün yeşillendiğini gören, o yıl tarım ve ürünün bol olmasını ifade eder. Rüyada görülen göğün sararması, o yıl hastalığın olmasıdır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzünün yarılarak, içerisinden yaşlı  birisinin çıktığının  görmek, o yer halkına gelecek hayrı, ucuzluk ve bollukla beraber dostluk ve sevinci ifade eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzünün Yarılarak İçinden Genç bir Çocuğun çıktığının görmek, düşmanın o yer halkına fenalık etmesini ve aralarından düşmanlık ve bölücülüğün meydana çıkmasını ifade eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında koyunun çıktığının görülmesi, ganimettir. Deve çıkarsa, yağmur yağar ve seller gider. Arslan ve yırtıcı hayvan çıkarsa; o yerin halkı, çok zalim bir hükümdarın zulmüne uğrar.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada; gök tabakalarının birbirine yapıştığını görmek, yağmur yağmaması dır. Tabakaların birbirinden ayrılması ise, yağmur ve bitkiler ve ürünün çok olmasıdır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada gök kapılarının açılmış olduğunu görmek; Bereketi işaret eder.yağmurların çoğalması, duaların kabul olmasıdır. Rüyada; gök kapılarım kapanmış olarak görmek; yağmurun yağmamasını ifade eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimsenin rüyasında gökten yeryüzüne indiğini görmesi, ona şiddetli hastalık, büyük ve tehlikeli şeyler isabet etmesi ve tehlikeli bir hastalığa yakalanması, sonradan bundan kurtulmasıdır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Büyük iş peşinde olan kimsenin rüyasında; göğü mesh etmesi, işinde başarılı olamayacağını ifade eder. Rüyasında; yükselip göğe yaklaştığı halde, ona çıkmadığım gören kimsenin yükselmesini ifade eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzüne Bakmak, bir hükümdara bakmaktır. Rüyasında doğu ve batı taraflarına bakan kimse yolculuğa çıkar yahut büyük bir saltanata nail olur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında göğü dişleriyle tuttuğunu gören kimsenin, kendisine yahut malına bir noksanlık erişir yahut erişemeyeceği bir iş talebinde bulunur veya amiri tarafından gazaba uğrar.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada göğe çıkıp, oradan inmediğini görmek, Rüyayı gören kişinin yada rüyada gördüğü kişinin ölüme yaklaşmasıdır..
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında göğe çıkıp, orada dolaştığını gören kimse, Bu rüyayı gören kişi ilim sahibi Salihlerden olacağına işaret eder. astronomi ilmini ve gizli ilimleri öğrenerek halk arasında meşhur olur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında göğe dayandığını gören kimse, Bu rüyayı gören kişi için nasip kapılarının açıldığına işarettir. Rüyayı gören kişi başkan olur, muhaliflerine karşı üstünlük sağlar.

Rüyasında; ne zaman çıktığını bilmediği halde, göğe çıkmış olduğunu gören kimseye hayır vardır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında; gökte binaları olduğunu ve bu binaların da yerdeki binalara benzemediğini gören kimse; Manevi hayatta gezintiye başka bir şekilde dünyadan çıkar.

Rüyasında yer ile gök arasında aslını kötü gördüğü bir şeyden duvarının olduğunu görmek, kötü bir şeye işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında gök tarafından bir ipe asılı olduğunu gören, yerden ayrıldığı kadar saltanat ve nimet kazanır. Rüyasında göğe asılı olduğu ipin kesildiğini gören, saltanat ve nimetler kaybeder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında gökte bir kandilin yanıp söndüğünü görmek, Yeryüzünde güneş tutulması olacağına işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzünden Nur İndiğini Görmek;Bu rüya da  o yer halkının Hakka tabi oluşunu gökte karanlığın meydana geldiğini görmek, o yer halkının sapıklığını ifade eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzünden Yeryüzüne Düştüğünü Görmek; büyük bir günah işler. Rüya sahibi düştüğü zaman başı aşağıda ise, bu onun ömrünün uzun olmasını ya da işlediği günahtan dolayı, korkutulmasını ifade eder. Başka yorumlara göre de, hastanın sıhhat ve rahatından sonra, yine hastalanmasını, tövbe edenin tövbesinden dönerek, yeniden günah işlemesini yahut kendi ailesinden bazı alçakların büyük kimseler üzerinde yükselmelerini ifade eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzünden Nur İndiğini Görmek;Bu rüya da  o yer halkının Hakka tabi oluşunu gökte karanlığın meydana geldiğini görmek, o yer halkının sapıklığını ifade eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzünden Kamçı gibi bir şeyler İndiğini Görmek; kazandıkları günah ve suçtan dolayı, halka şiddet ve sıkıntı isabet etmesidir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İlim Sahipleri için Gökyüzünü Görmek; Eşyanın hakikatini keşfetmeyi, onu öğrenmeyi ifade eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Diğer Bir Tabir ile Rüyada Gökyüzünü Görmek ve Oraya Çıkmak; büyük şehirlere yapılacak yolculuğa, kara ve denizde ticaretin çok sınıflarından kar etmeye ve faydalı ticaret lere işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzünü  Görmek; şehre, kaleye, eve, eşe, ana babaya, hocaya, kendisinden menfaat umulan ve zararından korkulan yere, acayip binaya işarettir. Bazen göğe çıkmayı arzu etmek; rızk aramak için çalışmayı, vaadin yerine getirilmesinden ümit edilen şeyin çabukluğunu ve denizi ifade eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Çiftçinin Gökyüzünü Görmesi ; ürün ve meyvelerden meydana gelecek büyüme ve bereketi ifade eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzünü Görmek; takke, külah, evin tavanı ve miğfer gibi başa giyilen her şeyi, hükümdar ve çocuk gibi kendisiyle düşmandan kaçınılan, eş, mal ve din gibi kişiyi koruyan şeyleri ifade eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzünün Yarılmış görülmesi; Bu rüya sapıklığı ifade ederse de rüyada, göğü görmek; Haccı, gökyüzünden yere inmeyi, düşman ile anlaşmayı ifade eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzüne Yükseldiğini Görmek; Bu rüya sahibinin inatçı bir düşmanla çekişmeyi ve husumeti ifade eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzüne Çekildiğini Görmek; hayatın pahalı olmasını, iyi kimselerin eksilmelerini ya da iyi insanların ölümünü ifade eder. Rüyada gökyüzüne çekildiğini görmek; kafirlerin yok olmalarını veya zulmün ortadan kalkmasını ifade eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzüne  Çıkmak; Makam sahibi büyüklerin evlerine girmeyi de ifade eder. Rüyada gökten bir şey almak ise, hırsızlığı ve haber araştırmayı ifade eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında Gökyüzüne Çıkmak; Rüyayı gören kişi hasta ise ölür veya uzak bir yere yolculuk yapar. Rüyayı gören hademe ise, hükümdara hizmet eder ondan kuvvet alır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Günahkar Bir Kimsenin Göğe Çıkması;  Rüyayı gören kişinin onun ölümünü; bir kafirin çıkması ise, Müslüman olmasını ifade eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Göğe Çıkanı Takip Ettiğini Gören Kişi;  Rüyada göğün bir yerinde korkar ki, oraya hiç kimsenin gitmesi mümkün olmaz.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
GÖKYÜZÜ: Bir kimsenin rüyada gökyüzünü yıldızlarla pı­rıl pırıl bir halde görmesi, din ve takva ile tâbir olunur. Gökyüzü­nün simsiyah şekilde görülmesi, bunun zıddı. Rüyada göğe yaklaştığını görmek, ibadet eden ve iyi amel sahi­bi kimseler için Allahu Teâlâ’ya yaklaşmaya ve amellerin makbu-liyetine delâlet eder. Bazı kere de bu türlü rüya, muzdarip ve âciz kişilerin duasının kabul edilmesine işarettir.  Rüyada göğsün yeryüzüne düştüğünü ve indiğini görmek, yer­yüzünde meydana gelecek kıtlığa ve şiddete delâlet eder. Gök görmek, devlet reisinin cismine ve zâtına, bazen de, onun köşküne, çadırına, evine ve malına delâlet eder. Rüyada gökyüzünden bal, zeytin, incir, hurma ve arpa gibi bol­luğa delâlet eden şeylerin indiğini görmek, insanlar üzerine men­faatti yağmurlar yağacağına alâmettir ve insanlar ondan istifâde ederler. Rüyada merdiven veya iple, yahut başka bir şeyle semaya çık­tığını görmek, devlet başkanı tarafından verilecek izzet ve ikrama ve yüksek makama veya korku ve çetinliğe delâlet eder. Rüyada göğe doğru yükseldiğini ve oraya girdiğini görmek, rü­ya sahibi için şehadete ve bununla beraber şeref ve medhe nail olmaya işarettir. O kişi, Allahu Teâlâ’nın yardımı ile kurtuluş ve selâmete erer. Bir adamın gökte çukur veya bir kuyu içine düştüğünü ve ora­dan çıkamadığını görmesi, o çukur ve kuyunun onun kabri olması­na alâmettir. Yine bu rüyada o zatın Müslüman olarak ölmesine bir müjde vandır. Çünkü kâfirler için gök kapıları açılmaz. Onla­rın habis ruhları göklere lâyık değildir. Denilmiştir ki: Rüyada gökleri görmek, şehire, kaleye, eve, zev­ceye, ana-babaya, hocaya, kendisinden menfaat umulan ve zara­rından korkulan yere alâmettir. İlim sahiplerinin rüyada gökleri görmesi, eşyanın hakikatini keşfetmeye ve ona muttali olmaya, ahiret işlerine ihtimam göster­meye ve kullukta devama delâlet eder. Ziraatçının rüyada göğü görmesi, hububat ve meyvelerde mey­dana gelecek büyüme, bolluk ve berekete işarettir. Yine rüyada göğün yeşillend iğini görmek, o sene içinde ziraat ve hububatın bol olmasına delâlet eder. Göğün sararması ise, o se­nede vuku bulacak hastalıklara alâmettir. Rüyada göğün yarılarak içinden ihtiyar birinin çıktığını gör­mek, o yer halkına gelecek hayra, ucuzluk ve bolluğa, ülfet ve se­vince delâlet eder. Rüyada genç bir adamın göğe çıktığının görül­mesi, düşmanın o yer halkına fenalık etmesine ve aralarında düş­manlık ve tefrikanın meydana çıkmasına delâlet eder. Rüyada kendisini yedinci kat göğün üstünde görmek, rüya sa­hibi için yükseklik ve azamete işarettir. Rüyada gök kapılarının açılmış olduğunu görmek, bol yağmu­ra, berekete, duaların kabulüne delâlet eder. Buna mukabil kapı­larının kapanmış olarak görülmesi, yağmurun yağmamasına ve kıtlığa işarettir. Rüyada başını kaldırıp göğe baktığını görmek, dünya sultanla­rından birisine bakmaya işarettir. Doğu ve batı taraflarına bak­mak, sefer ile tâbir olunur. Rüyada ne zaman çıktığını bilmediği halde göğe çıkmış olduğu­nu görmek, Hakk’ın izni ile cennete girmeye delâlet eder. Rüyada tavşancıl kuşunu göğe uçarak gittiğini ve bir daha in­mediğini görmek, çok hayra ve yüksek mertebeye delâlet eder. Bir kimsenin rüyada göğü yarılmış halde görmesi, bid’at ve sa­pıklığa işarettir. Bazı kere de göğü görmek, hacca, gökyüzünden yere inmek de düşman ile sulh olmağa delâlet eder.

Rüyada gökyüzü görmek, pek çok manayı bir arada bulundurur. Bir yandan hayır bulmak şeklinde tabir edilirken, rüyanın niteliğine bağlı olarak kötülüklerle karşılaşmaya da yorulabilir. Rüyada gökyüzü görmek, rahmete ve şefaate kavuşmaya, gönül ferahlığına, manevi duyguların uyanışına, hayata daha umutlu bakmaya, yeniliklerle karşılaşmaya tabir edildiği gibi aynı zamanda da aksiliklere, kötülüklere, düşmanlıklara tabir edilir. Örneğin rüyasında gökyüzüne erişmeye çalıştığı halde bir türlü erişemediğini görüp uyanan kişinin hayal kırıklığı yaşayacağı anlamına gelir. Ya da rüya sahibinin kendini yerden bir miktar yukarıda, elini uzatsa gökyüzüne değebilecek kadar yakın bir yerde görmesi ömrünün tamam olduğuna, yedi kat göğe yükselmesi ise makamının artacağına yorulur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzü Yarılması

O yerde yaşayan kişilerin fikir olarak bölünmesine ya da rüya sahibinin ortağı ile görüş ayrılığı yaşamasına bu nedenle de karışık, belirsiz ve tatsız günler geçireceğine tabir edilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzüne Çıkmak

Rüya sahibinin kötü günlerden geçeceğine işaret eder. Çünkü rüyada gökyüzüne çıkmak kara haberler almaya, acı kayıplar yaşamaya, manevi anlamda çöküntü yaratacak olaylar yaşamaya işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzüne Bakmak

Açık ve mavi bir gökyüzüne baktığını görmek iyi kişilerle karşılaşmaya, işlerden hayır görmeye, kalpte huzura ve esenliğe kavuşmaya delalet ederken, kapalı ve koyu bir gökyüzüne baktığını görmek hayal kırıklığına, mutsuzluğa ve hastalığa yorulur.
Rüyada Gökyüzünden Düşmek

Allah katındaki güzel ve hayırlı yerinden düşecek fena bir iş yapmaya ve günaha bulaşmaya tabir edilir. Rüya sahibi hiç yapmadığı işlere bulaşacak kalbine hile ve fesat sokacaktır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzünü Yeşil Görmek

Rüya sahibinin yapacağı hayır işleri sayesinde hidayete ereceğine ve hayır için verdiği bir lokmanın Allah tarafından kendine kat be kat fazlasının verilmesine yorulur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada gök görmek veya Rüyada gökyüzü görmek, bolluk ve berekete, umuda, yeniliklere ve rahmete işaret eder. Rüyada gök görmek, olumlu ve güzel gelişmelerin habercisidir. Rüyada gök görmek, zenginliğe, iş hayatında terfi alıp yükselmeye işaret eder. Ancak rüyanızın diğer detaylarını hatırlayarak rüyanızı daha doğru bir şekilde yorumlayabilirsiniz.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada masmavi bir gök görmek

Rüyada masmavi bir gök görmek, sevince, mutlu­luğa işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada yeşil gökyüzü görmek

Rüyada yeşil gökyüzü görmek, hayır işleri yapmaya ve hidayete ermeye işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bulutlu gök görmek

Rüyada bulutlu gök görmek ise, kederlenmeye, üzüntüye işa­rettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada gök gürültüsü görmek

Rüyada gök gürültüsü görmek, ardından yağmur yağıyorsa, yaşadığınız bir musibetten ders çıkaracağınıza ve bir daha aynı hatayı yapmayacağınıza işaret eder. Rüyada gök gürültüsü sadece sesten ibaret ise, sağlık, huzur ve mutluluğa işaret eder
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada gök gürültüsü duymak

Rüyada gök gürültüsü duymak, işte başarı elde etmeye, büyük sevince, mutluluğa, hayırlı kazançlar elde etmeye işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada göğe bakmak veya Rüyada gökyüzüne bakmak

Rüyada göğe veya gökyüzüne bakmak, yolculuğa çıkmaya veya yüksek bir mevkiye geleceğine, ferah bir döneme, aydınlık günlere, aile saadetine ve huzura işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada açık ve mavi bir gökyüzüne bakmak

Rüyada açık ve mavi bir gökyüzüne bakmak, iyi kimseler ile karşılaşacağınıza, iç huzuru bulmaya, rahata ermeye işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kapalı ve koyu bir gökyüzüne bakmak

Rüyada kapalı ve koyu bir gökyüzüne bakmak, mutsuzluğa, hastalığın kapıda olduğuna hayal kırıklıkları yaşamaya işarete der.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada gök kapılarının açıldığını görmek

Rüyada gök kapılarının açıldığını görmek, sevince hayra ve helal mala işarettir.
Rüyada göğü açılmış olarak görmek
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada göğü açılmış olarak görmek, mal ve kazanç kapılarının açılacağına işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada gökyüzünün yere indiğini görmek

Rüyada gökyüzünün yere indiğini görmek, kıtlık içinde geçecek bir ömre, toprakların verimsiz olacağına, kuraklığa , sıkıntıya işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada gök yarılması görmek veya Rüyada gökyüzünün yarıldığını görmek

Rüyada gök yarılması görmek veya Rüyada gökyüzünün yarıldığını görmek, bazen bir kimse ile aranızın açılacağına, kısa sürecek kırgınlıklara, iyi başlayan bir işin kötü bir şekilde devam edeceğine, sıkıntı yaşamaya, belirsizliğe ve tatsızlığa işaret eder.
+1 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Rüyada gökyüzü görmek veya gök ile konular görülmesi en sık görülen rüyalar arasındadır ve derin anlamlar çıkabilir. Burada önemli olan gökyüzünü durumu, rengi ve neler olduğudur. Genel olarak açık gökyüzü hayırlı gelişmeleri, kapalı olanı ise sıkıntıyı işaret eder.
+1 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Rüyada gökyüzüne bakmak rüya tabiri nedir?
Rüyada gökyüzüne bakıyorsanız bu içinizde taşıdığınız umutları, sahip olduğunuz yaratıcılık yeteneği, barış ve ifade özgürlüğü özlemlerini ifade eder. Gökyüzü açık ise bunlara kavuşmak için elinizde yeterli olanak bulunduğunu ve onları kullanmanız gerektiğine yorumlanır. Gökyüzü kapalı ise bir üzüntü veya sorun içinde olduğunuzu haber verir.
+1 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Rüyada mavi gökyüzü görmek neye delalettir?
Rüyada görmüş olduğunuz masmavi gökyüzü, beyninizin sinyallerinin kendini aş, ilerle, mutluluğu doya doya yaşamak seninde hakkın dediğini ve bu söze kulak vermenizi işaret eder.
+1 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Rüyada beyaz gökyüzü görmek neyi işaret eder?
Gökyüzü beyazsa, çok hayırlı bir rüya olup, o zaman saf ve temiz arzularına yakında kavuşmayı simgeler. Karanlıktan aydınlığa geçişin simgesidir. Geçmişteki karanlık, acı veren durumların ortadan kalktığını artık mutluluk zamanı geldiğine delalet eder.
+1 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Rüyada karanlık gökyüzü görmek neye çıkar?
Gökyüzü rüyanızda karanlıksa bu sizin şu anda bazı olaylar yüzünden karamsarlık içinde olduğunuzu ve bunun böyle süreceğine inandığınızı gösterirken aynı zamanda bu duygunun yanlış olduğunu belirtir her gecenin bir sabahı, her karanlığın bir aydınlığı olduğunu akıldan çıkarmamak gerektiğini temsil eder. Rüyada gökyüzünün karardığını görmek ise duygularınızı bastırarak aslında kendinize kötülük ettiğinizi ifade eder, zihninizin derinliklerindeki negatif duygu ve düşüncelerden kurtulmak gerektiğini belirtir.
+1 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Rüyada kırmızı gökyüzü görmek nasıl yorumlanır?
Rüyada bir kırmızı renkli gökyüzü görmek uyanık hayatta tehlike baş gösteren bir durum ortaya çıktığını temsil ederken, bir şeyin sonuna gelindiğini başka bir şeyin başlayacağını gösterir. Burada önemli olan konu yeni başlangıcın zor, sancılı veya size sıkıntı verme ihtimalinin olmasıdır.
+1 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Rüyada yeşil gökyüzü görmek neyi gösterir?
Rüyada bir yeşil gökyüzü görürseniz bu muhteşem bir rüyadır ve huzurun işaretidir. Sahip olduğunuz yüksek umutları işaret ederken bu umutların gerçekleşmesiyle büyük bir iç huzura kavuşacağınızı, tüm korku ve endişelerden uzaklaşıp, hafifleyeceğini, ayaklarınızın yerden kesileceğini işaret eder.
+1 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Rüyada renkli gökyüzü görmek ne manaya gelir?
Rüyada gördüğünüz gökyüzü alacalı renkte, karışık renkli ise bu romantizm gösterir. Romantik duyguların yoğun olduğu bir dönem içinde olduğunuzu ancak mantığınızı kullanmayı ihmal etmemek gerektiğine yorumlanır.
+1 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Rüyada gökyüzünde Allah yazısı görmek ne demektir?
Rüyada gökyüzünde Arapça Allah yazısı görmüş olmanız, rüyaların en hayırlılarından biri olup, hayırlara işaret eder, korunduğunuzu, bela ve musibetlerden uzak durduğunuzu simgeler. Yüce yaradanın 99 güzel isminden birincisi olan tüm isimlerin vasfını ihtiva eden öz adı. Kendinden başka ilah bulunmayan tek Allah yazısı, yazının görüldüğü yere, zaman göre önemli anlam taşır ve mutlaka dikkatle analiz edilmeli ve bu kıymetli rüyanın mesajından faydalanılmalıdır. Çünkü bu rüya kolay kolay herkese kısmet olmaz.
+1 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Rüyada gökyüzünde garip şekiller görmek neye işarettir?
Şekiller rahatsız edici şekilde değilse uyanık hayatınızda dikkat etmenizi gerektiren bir durum olduğunu ve üzerinde durulması gereken konuya gereken ilgiyi göstermeniz halinde olumlu bir bakış açısı ve müreffeh bir gelecek göstergesidir. Görülen şekiller rahatsız edici ise ( şeytan, bıçak, tabanca benzeri ) bir tehdidin yaklaştığına tabir edilir.
+1 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Rüyada gökyüzünün yere indiğini görmek nasıl tabir edilir?
Gökyüzünün yere düştüğünü görmeniz bilinmeyen bir korkunuzu temsil eder. Gökyüzünden yere indiğini görmek ise rüyayı gören kişinin umut ve hayallerinin paramparça olduğunu hissettiğini gösterirken aslında buna sebep olan şeyleri tespit edip ve çözdükten sonra, hiç bir şeyin hayatınızı olumsuz etkilemesine izin vermeyeceğine işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada gökyüzünün delindiğini görmek nasıl çıkar?
Rüyada gökyüzünün delinmiş olduğunu görmek çok özel bir rüyadır ve rüya sahibinin manevi hayatı hakkında bilgi verir, Allah’a yaklaşma, ona samimi duygularla ettiği dualarının kabul olacağına, manevi zenginliğe kavuşmanın huzurunu yaşayacağına yorumlanır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada gökyüzünden bir şey düştüğünü görmek ne demek?
Rüyada gökyüzünden bir şey düştüğünü görürseniz bu çok idealist bir insan olduğunuzu ve bu idealist düşüncelerinizi gerçeğe uyarlama konusunda sıkıntı yaşadığınız gösterirken kimi zamanlar kötümser duygulara sürüklendiğini gösterir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada gökten insan düştüğünü görmek ne anlama gelir?
Bir insanın gökyüzünden düştüğünü görürseniz bu hayatınızdaki kötümser düşüncelerden acilen kurtulmanız gerektiğini aksi takdirde olaylara doğru bakış açısını kaybedeceğinizi ifade eder. Düşen insanın gölgesi sizin üzerinize gelirse bu önemli bir rüyadır ve tam bilgi sahibi olmadığın bir konuda fikir yürüterek o konudaki cahilliğini etrafına gösterdiğini anlatır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada gökten para yağdığını görmek rüya yorumu nedir?
Rüyada gökyüzünden para yağması, elinizdeki mal, mülk, değerler ya da sağlığınızın kıymetini bilmeniz gerektiğini temsil eder. İlk bakışta insana huzur veren bir rüyadır ancak anlamı derindir.
+1 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Rüyada göğe yükseldiğini görmek ve oraya girdiğini görmek rüyayı gören kişini çok düzgün bir karaktere sahip olduğunu, bu özelliğiyle işlerinin hep yolunda gideceğini simgelerken aynı zamanda  o kimsenin yüksek itibar sahibini olmasına ve bununla beraber şeref ve övgüye kavuşacağına  işarettir. Bu kişi Allah’ın (c. c. ) yardımıyla kurtuluşa erer. Bir kişi rüyada gökte olduğunu görürse bu rüya onun yüksak mevkilere çıkacağına, çevresi tarafından beğenilen ve saygı duyulan, güvenilen biri olacağına rivayet edilir. Rüyasında yeryüzüne bakmak için göğe çıktığını görmek anlamı ne demektir yüksekliğe işarettir, kaçırdığı bir şey için üzüntü ve kedere düşer. Rüyasında gök kapılarının açıldığını gören kimse sevince, hayra ve nimete kavuşur. Rüyasında düz olarak göğe çıktığını gören kimse zarar, ziyan, beden ve malında noksanlığa düşer. Rüyasında kolayca gökyüzüne çıktığını gören kişi güç ve otoriteye sahip olur. düşmanının kötülük ve hilesinden kurtulur.

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

471 Aktif
0 Üye ve 471 misafir
Bugün : 18173
Dün : 23857
Toplam : 48076493
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...