Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+7 oy
355 okuma
mustafaharputi Lusid kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Rüya gören kişinin, rüya görmekte olduğunu farkında olup, rüyanın hikayesi, karakterleri ve geçmekte olduğu mekanı ile ilgili detayları bir dereceye kadar kontrol etmesine lüsid rüya denir.
Zeynel45 Rüya Yorumcusu (11.6k puan)  
Lusid Rüya Rüyayı Kontrol Etmek GÜnah mı ?

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

8 Yorum

+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Lüsid rüya, bilimsel olarak kanıtlanmış mı?

Tibetli rahipler, binlerce yıldır üzerinde çalıştıkları, rüya yogası felsefesinde, rüyaları kontrol etme tekniklerini kullanmışlardır. Fenomenle ilgili en eski referansa, Antik Yunan’da rastlanmıştır. Aristoteles’e ait metinlerde bilinçli rüyadan söz edilmiştir. Fakat modern şekli ile terim, 1800’lerde konu ile ilgili tutkulu çalışmalar ortaya koymuş olan araştırmacı, Marquis d’Hervey de Saint-Denys tarafından kullanılmıştır.

1968 yılında, Celia Green, konu ile ilgili daha önce yayınlanmış kaynakları tarayarak ve bu tür rüyaları gören kişilerle iş birliği yaparak, lüsid rüyaların temel karakteristik özelliklerini belirlemiştir. Lüsid rüyanın, sıradan rüyalardan çok farklı karakteristik özellikleri olduğunu ve REM (uykunun hızlı göz hareketleri içeren bölümü) döneminde ortaya çıktığını tespit etmiştir. Bununla birlikte Green, lüsid rüyanın sahte uyanış ile ilişkili olduğunu, ortaya koyan ilk kişi olmuştur. Ardından parapsikolog Keith Hearne, gönüllü bir denek üzerinde gerçekleştirdiği deneyle hızlı göz hareketlerini kayıt ederek, lüsid rüya ile ilişkilerini incelemiştir. Hearne’in araştırmaları, ana akım bilim yayınlarının radarına girince, Stanford Universitesi’nden Stephen LaBerge, deneyleri tekrardan yaparak, bulgularını resmi olarak yayınlamıştır. Kendisi de verimli bir lusid rüyacı olan LaBerge, 1987 yılında Lüsidise Enstitüsü’nü (The Lucidity Institute) kurmuştur. Enstitününün misyonu, lüsid rüyanın doğallığını ve potansiyelini araştırmaktır. Bu bilmece, insan zekasını anlamada önemli gelişmeler sağlayabilir.
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Lüsid rüyada iken, rüya dünyası adeta gerçek dünyaya dönüşür. Gerçek dünyada olduğu gibi her şeyi görmek, duymak, hissetmek, tatmak ve hatta koklamak mümkün olur. Lüsid rüya sırasında beyin farklı bir bilinç durumu içine girer. Uyku durumu ve rüya devam etmekteyken bilinçte bir uyanıklık durumu hasıl olur. Normal rüyada bilinç kapalıdır. İşte bu yüzden normal rüyada, mesafe ve belirsizlik hissi vardır. Lüsid rüyada ise beyin uyanık, doğal ve güvenli bir bilinç durumundadır.
Lüsid rüyada olan kişi, uyumakta olduğunu ve dilediği zaman uyanabileceğini bilir. Ancak söz konusu olan lüsid rüya ise uyanmak isteyene pek rastlanmaz. Çünkü bu deneyim tüm duyuları canlandıran, bilinçsiz benliğin iç işleyişini keşfedeceğimiz gerçek bir özgürleşme anı sunar.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Deney nasıl yapılıyor? Lüsid rüyanın varlığı, deneysel olarak, nasıl tespit ediliyor?

REM sırasında, gözlerimizi hızla hareket ettiriyoruz. Lüsid rüya da REM döneminde gerçekleşiyor. Araştırmacı ve denek, deney öncesinde özel bir göz hareketini, sinyal olarak belirliyorlar. Örneğin denek, araştırmacıya ‘lüsid rüyadayım’ mesajını vermek için, önce sağa, sonra sola, sonra tekrar sağa göz hareketini tekrarlayacak, böylece araştırmacı deneğin mesaj iletmekte olduğunu anlayacaktır. Denekler bunu yapabilmişlerdir. Böylece, REM devam ederken, bilinçli bir mesajı, fiziksel bir sinyal ile iletebilecek bir bilinç durumunun hasıl olduğu ispatlanmış olur.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Lusid Rüya görmeyi öğrenebilir miyiz?

Uzmanlar, lüsid rüya görmeyi herkesin öğrenebileceğini iddia ediyor. Hatırlasak da hatırlamasak da hepimiz rüya görüyoruz ve hepimizin bilinçli rüya görme kapasitesi var. Çocuklar lüsid rüya görmeyi, sezgisel olarak öğreniyorlar. Parkinson Hastalığı gibi dejeneretif durumlarda kullanılan ilaçlar, lüsid rüyaya neden olabiliyor. Yaşın ve bilinç kabiliyetinin bir önemi yok, herkes çeşitli teknikleri kullanarak lüsid rüya görmeyi başarabiliyor.

Araştırmalar, herkesin hayatında en azından bir defa lüsid rüya gördüğünü ortaya koymaktadır. Kendiniz için doğru mekanizmayı bir kez keşfederseniz, lüsid rüya görmeniz hiç de zor değildir.  Tek yapmanız gereken, rüya durumunu tanıma alışkanlığı kazanmaktır. Bunu başarmak için önerilen birçok yol var, örneğin:
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Meditasyon- Lüsid rüyaya olan isteğinize odaklanarak, meditasyon yapmak faydalı oluyor.

Görselleştirme– Bir nesne ya da bir renk belirleyerek, uyanık olduğunuz zamanlarda o rengi ya da nesneyi her gördüğünüzde, rüyada mıyım diye sorma alışkanlığını geliştirmek. Bir süre sonra bu egzersizi rüyalarınıza taşıyabiliyor, geliştirdiğiniz yeni bilinç durumu, lüsid rüya dünyasına giriş anahtarı olabiliyor.

Gerçeklik kontrolü– Rüyada mıyım sorusunu sormayı alışkanlık haline getirmek de etkili bir farkındalık geliştirme tekniği olarak kullanılıyor.

Rüya günlüğü tutmak– Rüyalarınızı yazacağınız bir günlük tutarak ve uyumadan önce en son gördüğünüz rüya ile ilgili notlarınızı okuyarak farklı bir bilinç durumu geliştirmede yardımcı oluyor.

Bunlardan birini seçebilir ya da hepsini aynı anda denemeye başlayabilirsiniz. Teknikleri uyguladıkça, lüsid rüyaların tohumlarını attığınızı göreceksiniz. Uykunuz sırasında zihninizin, bilinçsiz tarafını tetikleyecek bir mekanizmanın işlemeye başladığını fark edeceksiniz. İlk lüsid rüyayı görmek en zorudur. Bir kez bu bilinçsiz programlama çalıştıktan sonra, lüsid rüyaya geçmek daha kolay olur.

Lüsid rüya görme tekniklerini uygulayan öğrenciler arasında yapılan bir analiz, ilk lüsid rüyanın, uygulamalara başlanmasından 3 ile 21 gün arasında görüldüğü anlaşılmıştır. Lüsid rüya deneyimini yaşayan insanlar, ilk deneyimlerinin sunduğu keyfin büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu bildirmişlerdir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Lüsid rüya’nın bir faydası var mıdır?

Başlangıçta lüsid rüyalar cazibesini, günlük hayatımızdaki sıkıntılardan kaçma fırsatı sunmasına borçludur. Sanal rüya dünyanda, gerçekçi bir şekilde şehirlerin üzerinde uçabilir, hayranı olduğun kişilerle buluşur ya da eline kimsenin su dökemediği bir gizli servis ajanı olabilirsin. Üstelik bu sanki gerçekten oluyor gibidir. Ancak bu eğlenceli yararların yanı sıra, esasen lüsid rüya, bazı sorunların çözülmesinde ya da mental bazı alanlarda gelişme sağlanma amacı ile kullanılıyor. Bunlar kısaca şöyle özetlenebilir: Problem çözme, yaratıcılığın gelişmesi, korkularla yüzleşme, özgüvenin artması, yeni yetenekler geliştirme ve bilinçaltını keşfetme.

Sonuç olarak, Lusid Rüya’nın güçlü bir psikolojik araç ve zenginleştirici bilinçli bir deneyim olduğunu söyleyebiliriz.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
haram işlemedikten sonra günah olması için bir sebep olduğunu düşünmüyorum ancak bu çalışmalar kontrolsüz yapılırsa başka varlıklarla iletişime geçmek gibi o zaman zararlı olabilir.

İlgili rüyalar

+3 oy
2 yorum 249 okuma
Busraa 20 Ağustos 2022 Lusid kategorisinde Busraa Karabasan (288 puan)   yazdı
+4 oy
2 yorum 216 okuma
+2 oy
2 yorum 301 okuma
ahsen 3 Ekim 2021 Lusid kategorisinde ahsen Karabasan (790 puan)   yazdı
+3 oy
7 yorum 292 okuma
vetre 17 Haziran 2021 Lusid kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+17 oy
8 yorum 523 okuma
+18 oy
1 yorum 140 okuma
Şifacı 20 Nisan 2021 Lusid kategorisinde Şifacı Uzman Yorumcu (22.2k puan)   yazdı
+5 oy
1 yorum 225 okuma
Şifacı 6 Mart 2021 Lusid kategorisinde Şifacı Uzman Yorumcu (22.2k puan)   yazdı
+5 oy
7 yorum 505 okuma
vetre 6 Mart 2021 Lusid kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+4 oy
8 yorum 257 okuma
vetre 7 Şubat 2021 Lusid kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+8 oy
10 yorum 410 okuma
mustafaharputi 4 Şubat 2021 Lusid kategorisinde mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)   yazdı
+1 oy
2 yorum 138 okuma
mustafaharputi 31 Ocak 2021 Lusid kategorisinde mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)   yazdı
+9 oy
34 yorum 527 okuma
+3 oy
8 yorum 191 okuma
vetre 21 Ocak 2021 Lusid kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

403 Aktif
0 Üye ve 403 misafir
Bugün : 16314
Dün : 23857
Toplam : 48074637
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...