Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+6 oy
261 okuma
mustafaharputi Analiz kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Uyku laboratuarlarında yapılmış testler ve araştırmaların gösterdiği gerçek şudur ki hemen herkes bir gecede 4-5 tane rüya görür ve hayatımızın ortalama 5 yılı rüya görerek geçer. Rüya görmek olayına yüzeysel bakıldığında rüyaların bazı anlamsız ve dağınık görüntüler olduğu düşünülebilir; ama derinlemesine bakıldığında rüyalarımızın ruh halimize, geçmişte yaşadığımız bazı olaylara, bizi etkileyen şeylere, düşünmekten kaçınmaya çalıştığımız konulara işaret ettiği görülür. Herkes rüya görür; ‘rüya görmüyorum’ diyen kişiler rüyalarını hatırlamayanlardır. Rüyalarını hatırlayan kişilerin büyük bir kısmı ise rüya yorumu yaptırarak gördükleri görüntüleri anlamlandırma ihtiyacı duyarlar. Doğuştan gelen özümüz olan, milyarlarca yıla yayılmış yaşam deneyimlerinden süzülmüş olan bilinçaltı, en çok rüyalar sırasında ortaya çıkar.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

7 Yorum

+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Bütün zihninizi bir buzdağı gibi düşünün. Bilinçli zihin buzdağının suyun üstündeki küçük kısmıdır, bilinçaltı ise suyun altında kalan dev büyüklükteki asıl bölümüdür. Uyanık olduğumuz zamanlarda faaliyette olan kısım bilinçli yanımızdır, uykudayken ise bilinçdışı zihin ortaya çıkar ki bu bölüm hayatımızda asıl etkin olan bölümdür. 7/24 faaliyet halinde olan bilinçaltı uyumaz, bilinçli zihin uyku halindeyken de çalışmaya devam eder. Bütün istem dışı vücut fonksiyonlarını kontrol eden bilinçaltının bir nevi otomatik pilot, bir hafıza deposu olduğunu düşünebilirsiniz. Bilinçaltı biz farkında olmadan bilinçdışı çalışan, biz uyku halindeyken vücut fonksiyonlarımızın çalışmasını sağlayan kısmımızdır. Olağanüstü kapasitesine karşın bilinçaltı saftır; bilincin ona söylediklerine inanır. Örneğin bir yiyecek maddesinin midenizi bulandırdığına inanırsanız bilinçaltınız size o yiyecek maddesinin kokusunu her durumda ve her zaman buldurur, kimsenin fark etmediği bir hafiflikte olsa bile sizin onu fark etmenizi sağlar.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyalarımızı anlamakta güçlük çekmemizin ve bizi etkileyen bu görünümler için rüya yorumu kitaplarına, sitelerine başvurma ihtiyacı duymamızın esas nedeni onlara günlük dilin, bilinçli zihnin gözü ile bakmamızdır. Oysa rüyalarımız aynı zamanda doğanın da dili olan bilinçaltı dili ile konuşurlar. Rüya görmek kişilere yaşadıkları duygu trafiği ve ruh halleri ile ilgili birtakım ipuçları verir. Hayatınızın negatif etki altında olduğunuz, huzursuz ve sıkıntılı olduğunuz dönemlerinde bu etkiler bilinçaltınıza da yansır ve gördüğünüz rüyalar çoğunlukla korkutucu olmasa bile huzursuz edici ve sıkıntı verici, olumsuz duygular uyandıran rüyalar olur. Pozitif etkiler altında olmanız ve kendinizi iyi hissetmeniz de aynı şekilde bilinçaltınıza yansır ve böyle dönemlerdeki rüyalarınızın büyük kısmı güzel duygular uyandıran, ferahlık ve mutluluk veren rüyalar olur.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Günümüzde bazı hastaların tedavisi için rüya analizi yöntemini kullanan doktorlar vardır. Rüya yorumları ne kadar batıl dünyaya ait olgular olarak görülse de yaşadığımız dönemlerde birçok bilim adamı özellikle bazı psikolojik sorunların tedavisinde rüyalardan faydalanmaktadır. Rüya görmek olayından farklı bir yaklaşımla yararlanan bu bilimsel uygulama elbette ki rüyaların gelecekten haber veriyor olabileceği düşüncesine dayanmamaktadır. Bilinçaltının derinliklerine atılmış olan negatif kayıtların ortaya çıkarılmasına dayalı bir psikiyatrik tedavi yöntemi olan rüya analizi, unutulmuş gibi görünen ama kişileri bir şekilde olumsuz etkileyen bu kayıtların ortaya çıkarılmasına çalışılmasıdır. Psikiyatri bilimine göre rahatsız eden, hastalık yapan şeyler hatırlananlar değil, hatırlanmayanlardır; bilinçaltının karanlık bölgelerine itilmiş olanlardır. Birçok bilim adamı bu yöntemin iyileştirici özelliğine inanmaktadır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ruhumuzdan bize gelen mektuplar olarak da düşünebileceğimiz rüyaların tanrıların anlam, derinlik ve mecaz açısından son derecede zengin olan dili olduğu ve bizi uyku halinden yaşama uyanma haline yönelttiği kabul edilir. Arnold Mindell adlı ABD’li bilim adamı bilinçaltına farklı bir yaklaşımla ‘rüya nesnesi’ adını vermiştir ve onu bir nehir gibi ara vermeksizin akan bir rüya olarak görür. Mindell’e göre rüyalarımız bu bütünlüğün içinden çekilmiş fotoğraflardır. Psikolog Erich Fromm ise rüyaların unutulmuş bir dil olduğunu ve rüyalarla hayallerin zihnimizin en önemli ifadeleri arasında yer aldığını söyler.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bilinç perdesi tarafından gizlenmiş olan birçok şey biz uyku halindeyken bağlarından kurtularak serbest kalır. Rüyalar benliğimizin veya evrenin henüz bilmediğimiz gizli gerçeklerinden bize doğru simgeler veya doğrudan görüntüler halinde gelir. Psikologlar kişi uyku halindeyken bilinçaltının mesajlarına daha kolay ulaşır; zira bilinçaltı uyku sırasında kontrolümüzde değildir ve bazen kendini tamamıyla ortaya sürer.
+2 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Rüyaların dili, bilinçdışının dilidir, mesajları sözcükler ve konuşma dışında farklı bir yöntemle ileten psikolojik bir metindir. Sözcükler yerine görüntüleri, şekilleri ve sembolleri kullanır.

 

Kollektif ve kişisel sembollerden oluşan, kendimize özgü bir dille rüyalarımızı yaratırız. Rüya sözlüğü ortak geleneksel anlamları tespit edebilir, ama geçmiş tecrübelere bağlı olarak kişiye özel işaretlerin anlamlarını veremez.

 

Rüyalarımızı yorumlamak için kendi iç dünyamızın dilini ve kollektif sembolizmdeki geleneksel anlamları öğrenmemiz gerekir. Her rüyayı orijinal bir tablo olarak düşünmek insana yardımcı olur. Tüm tablolar gibi bazıları aynen göründükleri biçimde, bazıları ise ilk bakışta anlamsız, soyut izlenimler yansıtırlar. Bunlar sembolik rüyalardır ve açık rüyalardan çok daha güçlü ve derin anlam taşırlar.

 

Kollektif ve kişisel anlamları kendi şartlarınıza göre değerlendirirseniz, rüyanın nedenini ve mesajını anlarsınız. Şunu unutmayın ki rüya tabirinde hüner, benzetmeleri ve benzer durumları algılayıp, analiz etmektir.
+2 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Bilinçdışının dili farklıdır. Ruhumuz kendisini, hepimizin düşlerden de bildiği gibi, resimler aracılığıyla ifade eder. Bu resimlerin sözcüklerle ifade edilmeleri kolay değildir. Sözcükler sürekli olarak eskirler, yıpranırlar ve asıl anlamlarını yitirirler. Buna karşılık resimler ve özellikle semboller, insanlara binlerce yıldır aynı biçimde seslenmektedirler. Sembol dilinin temelinde kişisel tecrübe, his ve düşüncelerin sanki çevremizde oluşan olaylar ve bunların algılanmasıymış gibi olması yatar. Sembol dili, gün boyu kullandığımız konuşma dilinden farklı bir mantığa sahiptir. Bu dilin mantığında önemli olan zaman ve mekan değil yoğunluk, anlam ve çağrışımdır. Bütün insanlar düşüncelerini, duygularını ve hissettiklerini başkalarıyla paylaşma arzusu taşımaktadırlar. Bir insanın sahip olduğu duygu, düşünce ve ruhsal haller, diğer insanlarda da benzer bir biçimde vardır. Bundan dolayı sembol dili, bütün insanlar tarafından paylaşılabilen, insanlığın geliştirdiği tek evrensel dildir. Tarih boyunca mitoslar ve rüyalar, her zaman sembol dili ile anlatılmışlardır. Çağdaş insan bedenimizin, ruhumuzun ve duygularımızın özellikleriyle ilgili bu evrensel mirasın değerini anlayamamış ve insanlık tarihinin bize hediye ettiği tek evrensel konuşma dilini öğrenip geliştirememiştir.

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

460 Aktif
0 Üye ve 460 misafir
Bugün : 10585
Dün : 23857
Toplam : 48068922
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...