Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+5 oy
201 okuma
mustafaharputi Analiz kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Bilim dünyasında uzun yıllardır uykuda görülen rüyanın süresi hakkındaki tartışmalar sona erdi. İnsanların gerçekten rüya gördüğü ortaya kondu ve rüyaların süresi tespit edildi.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

5 Yorum

+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Dr. Klein araştırmalarını sürekli devam etti ve uzun mesailer uykusuz gecelerinin ardından 1953 yılında Chicago Üniversitesi uzmanlarından biri olan Dr. Kleitman ve öğrencisi Aserinsky ile geniş çaplı araştırma yapmaya başladılar. Objektif deneylerden aldıkları sonuçlar karşısında tatmin olmayan uzmanlar nörofizyolojik araştırmalara başladılar. Dr. Kleitman'ın 30 yılı aşkın süredir rüya görmemeye çalışmaktadır. 1 haftadan fazla bir süre rüya görmemeye dayanamamış ve araştırmasını diğer insanlar üzerinde yapmaya karar vermiştir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bilim adamlarının yaptıkları araştırmalar sonucu bazıları rüyaların saniyeler içersinde sona erdiğini bazılarıda saatlerce devam ettiğini söylemiştir. Dr. B. Klein isimli bir Amerikalı bilim adamı tartışmaların gölgesinden araştırmalarına devam etti. Araştırmasına gönüllü olarak katılan deneklerini hipnoz ederek uyuttu ve bir süre sonra uyandırıp gördükleri rüyayı ya da rüyaları anlatmalarını istedi.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Sonuç olarak insanların anlattıkları rüyalara göre rüya süresinin 20 saniyeyi geçmediğini tespit etmiştir. Araştırmanın ilginç tarafı uyandırdığı deneklerinin 3 ila 5 saniye süren rüyalarını saatlerce anlatabileceklerini görmüştür. Hatta bazılarının rüyalarını kalınca bir roman olacak şekilde ifade ettiklerinide belirlemiştir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Yaptığı deneyler ve incelemeler sonucunda rüya sırasında kısa ve uzun süren göz hareketleri olduğunu görmüştür. Deneklerini göz hareketlerinin başladığı ve bittiği anlarda uyandırarak incelemeler yapmıştır. Her seferinde deneklerin rüya gördüklerini tespit etmiştir. Yaptığı tespitleri bilimsel araştırmalara ışık tutması amacıyla sunma gereği duymuştur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Hayatı boyunca rüya görmediklerini söyleyen insanları toplayıp onlar üzerinde de inceleme ve deneyler yaptı. Göz hareketlerinin başladığı anda deneklerini uyandırdı ve denekler ilk kez rüya gördüklerini söylediler. Dr. Kleitman yaptığı araştırmalar sonucu, herkesin rüya gördüğünü bazı insanların rüyalarını hatırladığını bazılarının hatırlayamadığını ortaya koydu. Rüyaların en belirgin kanıtı ise uyayan kişilerin hızlı göz hareketlerini olduğunu belirtti.

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

590 Aktif
2 Üye ve 588 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 13688
Dün : 21898
Toplam : 48093839
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...