Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+5 oy
205 okuma
mustafaharputi Lusid kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Lüsid rüya ve beden dışı deneyim fenomenlerinin prafik yanları daha da büyük bir fırsat sunuyor. Faz durumunda dünyada, evrende ve zamanda yolculuk yapabilirsiniz. İstediğiniz herkesle buluşabilirsiniz: arkadaşlarınız, aileniz, ünlüler ve hatta merhumlar. Faz durumundan bilgi alabilir ve bunu günlük hayatınızı iyileştirmek için kullanabilirsiniz. Fizyolojinize etki edebilir ve çeşitli hastalıkları iyileştirebilirsiniz. Gizli tutkularınızı bulabilir, yaratıcılığınızı arttırabilirsiniz. Tüm bunları yaparken fiziksel engelleri bulunan kişiler, fiziksel dünyada sahip olamadıkları özelliklere erişebilir. Tabii bunlar sadece fenomeni günlük hayatınıza uygulama yollarında buz dağının görünen ucu!

Lüsid rüyaya ve beden dışı deneyime girmeden önce, ayrımdan sonra orada ne yapacağınızı açıkça belirlemelisiniz. 2-3'ten fazla eylem seçmeyin ve seçtiklerinizi iyi hatırlayın:

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

7 Yorum

+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
✓ Aynaya bakın (ilk aşama için çok önemli!)
✓ Sevdiğiniz bir şeyi yiyin ya da için
✓ Turistik bir yere gidin
✓ Dünya üstünde uçun
✓ Evrende dilediğiniz gibi uçun
✓ Yakınlarınızın, arkadaşlarınızın ve ailenizin yanına uçun
✓ Aşık olduğunuz biriyle buluşun
✓ Merhum bir yakınınızla buluşun
✓ Ünlülerle buluşun
✓ Tedavi için bir ilaç alın
✓ Faz nesnelerinden bilgi alın
✓ Geçmişe ya da geleceğe yolculuk edin
✓ Bir duvardan geçin
✓ Bir hayvana dönüşün
✓ Spor araba sürün
✓ Su altında nefes alın
✓ Elinizi vücudunuzun içine sokun
✓ Titreşimleri hissedin
✓ Aynı anda 2 bedende bulunun
✓ Başkasının bedenine girin
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
En Kolay Teknikler

Dolaylı teknik döngüleri, uyandıktan hemen sonra ayrılma denemelerini içerir. Eğer hemen ayrılma başarısız olursa bir dakika boyunca çeşitli tekniklerden oluşan bir döngüye girilir ve tekniklerden biri işe yarayıp bedenden ayrılmayı sağlayıncaya kadar süreç devam eder. Genelde sonuç almak için düzgün yapılan 1 ilâ 5 deneme yeterlidir.

Aşağıda anlatılan teknikler hem öğle şekerlemesinden kalkarken hem de gecenin ortasında uyandığınızda mükemmel işe yarar.
Adım 1: 6 Saat Uyuyun ve Alarm ile Uyanın

(Bu adımı atlayabilirsiniz)

İşiniz olmadığı ya da erken uyanmak zorunda olmadığınız bir günden önceki gece normal saatinizde yatağınıza gidin ve alarmı en az 6 saat uyuyabileceğiniz şekilde kurun. Alarm çaldığında kalkıp bir bardak su içmeli, tuvalete gitmeli ve bu yönergeleri tekrar okumalısınız.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Adım 2: Tekrar Uyurken Bir Amacınız Olsun

(Bu adımı atlayabilirsiniz)

3 ilâ 50 dakika arası uyanık kaldıktan sonra tekrar yatağa dönün ve dikkatinizi uykunuzu takip eden doğal uyanmalarda bedeninizi terk etmek ve eylem planınızı gerçekleştirmek için dolaylı teknik döngülerini nasıl uygulayacağınız üstünde yoğunlaştırmalısınız. Bunu takip eden tüm uyanmalar doğal olarak gerçekleşmelidir. Eğer odanın içi çok aydınlıksa özel bir uyku gözlüğü takabilirsiniz. Eğer gürültülüyse kulak tıkacı kullanın.

Aynı zamanda bedeninizi fiziksel olarak hareket ettirmeden nasıl uyanmayı deneyeceğinizde odaklanın. Bu gerekli bir şey değil ancak dolaylı tekniklerin etkisini büyük ölçüde arttıracaktır.

Şimdi 2 ilâ 4 saat arası uyuyun ve bu zaman zarfında doğal olarak uyanırsanız, durumu avantaja çevirin. Bu durum sandığınızdan daha sık gerçekleşiyor. Her bir denemeden sonra başarılı olsanız da olmasanız da uyanıp tekrar deneme niyetiyle uyumalısınız. Bu yöntemle tek bir sabah bile birçok deneme yapabilirsiniz.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Adım 3: Uyanır Uyanmaz Ayrılın

Her bir uyanışınızda hareket etmemeye ya da gözlerinizi açmamaya çalışın. Bunun yerine hemen bedeninizden ayrılmaya çalışın. Dolaylı tekniklerdeki başarının P'si bu ilk adım ile gelir. O kadar kolay bir adım ki insanlar işe yarayacağından emin olamıyorlar.

Bedeninizden ayrılmak için basitçe kalkmaya, havalanmaya ya da yataktan yükselmeye çalışın. Bunu bedeninizle yapmaya çalışın ancak fiziksel kaslarınızı oynatmayın. Bunun tamamen normal bir fiziksel hareket gibi hissettirdiğinden emin olun. O an geldiğinde bunu nasıl yapacağınız hakkında çok fazla düşünmeyin. Uyanıştan sonraki ilk anlarda bir şekilde, her nasıl yapabiliyorsanız, inatla vücudunuzdan ayrılmaya çalışın. Yüksek ihtimalle bunu nasıl yapacağınızı içgüdüsel olarak anlayacaksınız. En önemli şey çok fazla düşünmemek ve uyanışın ilk anlarını kaçırmamak.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Adım 4: Ayrılmak İçin Döngüsel Teknikler

Eğer anında ayrılamadıysanız (ki bu 3-5 saniye sonra belli olur) hemen oracıkta size uygun olduğunu düşündüğünüz 2-3 tekniği daha deneyin. Bu tekniklerden en az biri mutlaka işe yarayacaktır. Bu olduğunda tekrar ayrılmayı deneyebilirsiniz. Aşağıdaki 5 teknikten 2-3 tanesini seçin ve uyanış sırasında bunları kullanın:

A. Dönme

3 ilâ 5 saniye boyunca başınızdan ayaklarınıza kadar olan eksende herhangi bir yöne mümkün olduğunca hızlı biçimde döndüğünüzü hayal edin. Eğer hiçbir şey hissetmiyorsanız başka bir tekniğe geçin. Eğer gerçek ya da hafif bir dönme hissi duyarsanız dikkatinizi bu tekniğe yoğunlaştırarak daha enerji dolu biçimde dönmeye çalışın. Dönme hissi stabil ve gerçek bir hal aldığında bunu bir başlangıç noktası olarak alıp tekrar ayrılmayı denemelisiniz.

B. Yüzme tekniği

3 ilâ 5 saniye boyunca yüzdüğünüzü ya da kollarınızla yüzme hareketleri yaptığınızı hayal edin. Her ne olursa olsun mümkün olan en gerçek biçimde hissetmeye çalışın. Eğer bir şey olmazsa farklı bir tekniğe geçin. Eğer yüzme hissi oluşursa başka bir tekniğe geçmenize gerek yok. Onun yerine oluşan hisleri derinleştirin. Bunu takiben gerçek suda yüzme hissi duyacaksınız. Bu, fazda (lucid rüya ve beden dışı deneyim) olduğunuz anlamına gelir, yani zaten fazdayken ayrılmanıza gerek yoktur. Fakat suda yüzüyormuş gibi değil de yatakta olduğunuzu hissediyorsanız bir ayrılma tekniği uygulamalısınız. Yüzme duygularını bir başlangıç noktası olarak kullanın.

C. Görselleri gözlemleme

Gözlerinizi kapatmadan önce boşluğa 3-5 saniye boyunca dikkatle bakın. Eğer hiçbir şey olmazsa başka bir tekniğe geçin. Eğer herhangi bir görüntü görürseniz, görüntü daha gerçekçi bir hal alana kadar dikkatle bakın. Gerçekçi bir hal aldığındaysa hemen o anda bedeninizden ayrılın ya da görüntünün sizi çekmesine izin verin. Görüntüye odaklanırken tüm detayları gözden geçirmemek önemli çünkü öyle yaptığınız takdirde görüntü uçup gidebilir. Resme baktıkça, resim daha gerçekçi bir hal alacaktır.

D. El görselleştirmesi

3-5 saniye boyunca ellerinizi gözünüze yakın bir şekilde tutarak birbirine sürttüğünüzü hayal edin. Ne olursa olsun hemen önünüzde hissetmeye, görmeye ve hatta birbirine sürtme sesini duymaya çalışın. Eğer bir şey olmazsa farklı bir tekniğe geçin. Yukarıdaki hislerden biri oluşmaya başlarsa o tekniğe bağlı kalın ve gerçekçi bir hal alıncaya kadar yoğunlaşın. Daha sonra bu tekniğin sizde uyandırdığı hisleri başlangıç noktası olarak kullnarak bedeninizden ayrılmaya çalışın.

E. Hayali kıpırdama

Ellerinizi ya da ayaklarınızı 3-5 saniye boyunca hareket ettirmeye çalışın. Hiçbir koşulda kaslarınızı oynatmayın ya da hareketin kendisini hayal etmeyin. Örneğin yoğun biçimde aşağı ve yukarı hareket etmeye çalışın, sağa ve sola hareket edin ve devam edin. Eğer hiçbir şey olmazsa başka bir tekniğe geçin. Eğer hafif ya da yavaş bir gerçek hareket hissi oluşursa dikkatinizi bu teknikte toplayın ve hareket aralığını mümkün olduğunca arttırmaya çalışın. 10 santimetrelik bir hareket aralığına ulaştığınızda tekniğin sağladığı hisleri bir başlangıç noktası olarak kullanarak hemen bedeninizden ayrılmaya çalışın.

Her bir deneme için yapmanız gereken şey, her birinde 3-5 saniye harcayacak şekilde bu tekniklerden 2 ya da 3 tanesini denemek. Bu, dolaylı teknik döngülerini oluşturur. Dolaylı teknik döngülerinde kişi hangi tekniğin işe yaradığını anlamak için bir dakikalık bir süreçte peş peşe birkaç teknik dener. Bir denemede 2-3 tekniği en az 4 döngü uygulamak çok önemlidir. Deneme süresi ise toplamda bir dakikayı aşmamalıdır.

Örneğin tüm süreç şu şekilde işleyebilir: bir fazcı (lucid rüyayı ve beden dışı deneyimi deneyen kişi) 23.30'da yatağa gidip alarmını sabah 6 için kurar; 6'da uyanır ve tuvalete gider, biraz su içer ve faz için ilgi çekici bulduğu eylem planlarını ve dolaylı teknikleri hatırlar.

(Örneğin aynaya bakmak ve Mars'a uçmak gibi); bir daha uyandığında faza girme niyetiyle 6.05'te tekrar yatağa girer; 7.35'te (veya doğal uyanma ne zaman gerçekleşirse) beklenmedik bir biçimde uyanır ve hemen orada bedeninden ayrılmaya çalışır; 3-5 saniyede ayrılamazsa dönme hareketlerini yapmayı dener ancak o da 3-5 saniyede işe yaramaz; bu kez fazcı yüzme tekniğini uygular ancak o da 3-5 saniyede işe yaramaz; hayali kıpırdanmayı dener fakat o da 3 -5 saniyede işe yaramaz; ardından fazcı tekrar dönme hareketini, yüzme hareketini ve hayali kıpırdanmayı her birine 3-5 saniye ayıracak biçimde denemeye devam eder.

3. döngüde beklenmedik bir şekilde dönme hareketi işe yarar, dönme hissi oluşur; fazcı bu tekniğe devam ederek mümkün olduğunca hızlı dönmeye çalışır ve dönme hissini kullanarak bedeninden hemen orada ayrılır ve aynaya koşar, etrafındaki nesnelere dokunur ve duygularını kuvvetlendirir; aynaya bakar ve konum değiştirme tekniğini kullanarak kendini Mars'ta bulur ancak beklenmedik bir biçimde bedenine geri döner; bedenine döner dönmez tekrar ayrılmayı denese de işe yaramaz; bir daha uyandığında Mars'ta daha uzun süre kalma niyetiyle tekrar uyur ve süreç böyle devam eder.

Yukarıdaki tekniklerden size en doğal gelenleri uygulayın ve kendinizi yeni bir evrene açın: lucid rüya ve beden dışı deneyim! Günlük 10 ilâ 30 dakika ayırıp bu teknikleri ve prosedürü denerseniz metotu hatırlarsınız ve daha iyi çalışır. Bu sayede uyandığınızda faza geçme başarınız da artar.

Rüyada bilinçli olma durumu da bir faz deneyimi olarak karşımıza çıkar. Eğer uyuduğunuzun ve rüya gördüğünüzün farkındaysanız, bu fazda olduğunuz anlamına gelir. Bu yüzden de eylem planınızı uygulamaya koymalı ve fazı stabilize etmelisiniz. Eğer bilinçli rüya durumu ortaya çıkarsa, bu uyandığınızda uyguladığınız teknik döngülerin bir yan etkisi olabilir. Bu yan etki oldukça sık görülür-buna hazır olun.

Eğer fazdaki hisleriniz (lucid rüya ve beden dışı deneyim) gerçekçi değilse (iyi göremiyorsanız ya da bedensel hisleriniz uyuşuyorsa), çevrenizdeki her şeye dokunmaya çalışın ve nesnelerin detaylarına yakından bakın. Bu size daha gerçekçi bir deneyim sunacaktır. Aynı aktiviteler, bedene dönüşün ilk semptomları görüldüğünde (örneğin her şey sönükleştiğinde) faz halini korumak için de yapılmalıdır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
düzenledi
Adım 5: Denemeden Sonra

Başarılı olsun olmasın her bir denemeden sonra bir sonraki uyanışınızda bedeninizi terk etmeyi tekrar denemek için (lucid rüya görmek için) tekrar uykuya dalın. Bu sayede bir günde bedeninizi sadece terk edebilecek hale gelmekle kalmayacak, aynı zamanda ilk günden birden fazla lucid rüya görebileceksiniz.

En başarısız denemeniz bile bir dakikadan fazla sürmemelidir. Eğer o zaman periyotunda hiçbir şey olmazsa o denemenin sonuçlarını zorlamak yerine uykuya dönüp bir sonraki uyanışı yakalamak çok daha etkilidir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Lüsid Rüyalarda ve Beden Dışı Deneyimlerde Yapılan Tipik Hatalar

✓ Ayrılma denemesini unutmak: Teknik döngüsüne girmeden önce, uyandıktan hemen sonra ayrılma denemesini unutmak bir sıkıntı olabilir. Tüm deneyimlerin P'sinin bu şekilde ortaya çıktığını unutmamalıyız.

✓ Kararlılık eksikliği: Bir tekniğin her ne olursa olsun işe yaramasını istemek, dolaylı teknik prosedürlerinde başarıyı yakalamak için temel kriterdir. Aynı zamanda kararlılık ve iyi odaklanma da yapılacak eylemlerin tamamlanması adına oldukça önemli.

✓ Dörtten az döngü yapmak: Ne olursa olsun ve ne düşünürseniz düşünün,
teknikleri en az 4 döngü uygulamalısınız. Şimdiye kadar işe yaramamış olması işe yaramayacağı anlamına gelmiyor.

✓ Gereksiz Teknik Değiştirmek: Yönergeler her ne kadar açık olsa da acemiler teknikler çalışsın çalışmasın, farklı teknikler üstünde 3-5 saniye harcıyorlar. Bu ciddi bir hata. Eğer bir teknik, hafif de olsa çalışmaya başladıysa, lucid rüya/beden dışı deneyim için ayrılma denemeleri de başlamalıdır.

✓ Bir Tekniği Gereksiz Yere Sürdürmek: Eğer bir teknik 3-5 saniye sonra çalışmaya başlamadıysa başka bir tekniğe geçilmelidir.

✓ Gereksiz Analiz: Eğer uyandıktan sonraki teknik döngüsünde neler yaptığınızı analiz ediyorsanız, tekniklerde yeteri kadar yoğunlaşamamış ve amacınızdan sapmışsınızdır. İşe yarayan tekniği bulma uğraşı aklınızı meşgul edip, aklınızda analiz ya da farklı düşüncelere yer bırakmamalıdır.

✓ Fazla Ayık Olarak Uyanmak: (Deneme Yok ya da Saçma bir Deneme Yapılıyor) Otomatik olarak aşağıdaki yönergeleri takip etmeli ve uyandıktan sonraki algılara dikkat etmemelisiniz.

✓ Bir Dakikayı Aşkın Süre Deneyin: Eğer bir dakikalık bir döngüden sonuç elde edilmemişse tekrar uykuya dönüp bir sonraki uyanışta denemek çok daha iyidir.

✓ Tamamlanamayan Ayrılma: Ayrılma denemeleri bazen kolay olmayabilir ya da tamamlanamayabilir. Halsizlik, sıkışan vücut bölümleri, 2 bedende aynı anda sıkışma gibi durumlar ortaya çıkabilir. Her ne olursa olsun vazgeçmeyin ve böyle bir durumla karşılaştığınızda ayrılmayı durdurmayın.

✓ Fazda Olduğunu (Lüsid Rüya ve Beden Dışı Deneyim) Fark Edememe: Deneme yapanlar, görselleri gözlemlerken sıklıkla manzaranın içine girerler ya da dönme hareketi yaparken diğer dünyaya geçerler. Çoğu zaman ayrılma hissini deneyimlemeleri gerektiğini düşündüklerinden faza geçtikleri halde ayrılmayı deneyimlemek için bedenlerine geri dönerler. Aynı şey rüya görürken kazanılan bilinç için de geçerli. Faza geçtiğiniz anda tek yapmanız gereken yapmak istediğiniz eylemi gerçekleştirmek.

✓ Hareket ile Uyanmak (Deneme Yok ya da Saçma Bir Deneme Yapılıyor): Hareketsiz uyanmak her zaman daha iyidir fakat gerekli değildir. Teknikleri denemek için doğru uyanışı beklemek diye bir şey yok. Her uyanışınızdan istifade etmelisiniz.

✓ İlk Saniyeleri Boşa Harcamak: Uyanır uyanmaz, bir saniye bile kaybetmeden tekniklere geçme alışkanlığı kazanmalısınız.

✓ Tek Bir Teknikte Takılı Kalmak: Uyandıktan sonra çeşitli tekniklerden oluşan bir döngüyü denemek yerine tek bir teknikte takılı kalmak, faza (lucid rüya ve beden dışı deneyim) girme ihtimalinizi azaltır.[1]
Kaynaklar

[1] Michael Raduga, " The Phease", çev. Ahmet Yılmaz Vural, OOBE Araştırma Merkezi, obe4u.com/tr/, s. 5-15

İlgili rüyalar

+3 oy
2 yorum 248 okuma
Busraa 20 Ağustos 2022 Lusid kategorisinde Busraa Karabasan (288 puan)   yazdı
+4 oy
2 yorum 216 okuma
+2 oy
2 yorum 300 okuma
ahsen 3 Ekim 2021 Lusid kategorisinde ahsen Karabasan (790 puan)   yazdı
+3 oy
7 yorum 291 okuma
vetre 17 Haziran 2021 Lusid kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+17 oy
8 yorum 522 okuma
+18 oy
1 yorum 140 okuma
Şifacı 20 Nisan 2021 Lusid kategorisinde Şifacı Uzman Yorumcu (22.2k puan)   yazdı
+5 oy
1 yorum 225 okuma
Şifacı 6 Mart 2021 Lusid kategorisinde Şifacı Uzman Yorumcu (22.2k puan)   yazdı
+5 oy
7 yorum 505 okuma
vetre 6 Mart 2021 Lusid kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+4 oy
8 yorum 256 okuma
vetre 7 Şubat 2021 Lusid kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+8 oy
10 yorum 409 okuma
mustafaharputi 4 Şubat 2021 Lusid kategorisinde mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)   yazdı
+1 oy
2 yorum 138 okuma
mustafaharputi 31 Ocak 2021 Lusid kategorisinde mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)   yazdı
+9 oy
34 yorum 526 okuma
+3 oy
8 yorum 190 okuma
vetre 21 Ocak 2021 Lusid kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

432 Aktif
0 Üye ve 432 misafir
Bugün : 11821
Dün : 23857
Toplam : 48070156
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...