Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+5 oy
309 okuma
mustafaharputi Analiz kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Tabir (Yorum), Arapça (عَبَّرَ) kökünden alınmış تفعيل babından mastar olup, “geçmek, geçirmek, rüyayı tefsir etmek ve onun için en uygun izahı yapmak” manasına gelir.

Rüya tabiri, hem Kurân'da hem de hadislerle örneklerle anlatılmıştır. Dolayısıyla rüya tabiri için Kur'ân ve Hadislerde bir engel yoktur. Kur'ân-ı Kerîm'de Hz. İbrahim, Hz. Yusuf, Hz. Muhammed, Peygamberlerin rüyaları ile Mısır meliki ve zindana atılan iki gencin rüya ve yorumları anlatılmaktadır.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

15 Yorum

+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
1. Tabir İlminin Tarihçesi

İnsanlık, başlangıçtan günümüze kadar, rüya konusuyla ilgilenmiştir. Aristo (M.Ö. IV. yy), “Rüyalar ve Onların yorumları Üzerine” adlı çalışmasıyla, bu konuda ilk eseri yazan kimsedir. Bugün elimizde bulunan en eski rüya yorumu kitaplarından biri British Museum'da yer alan Mısır Dönemi kitabıdır. (M.Ö. 2000–1800) Yine İsa'dan 7 yüzyıl önce Asur Kralı Asur Banibal zamanından kalma Ninevah'ta Kral'ın rüyalarından bahseder. Asurlar ve Mısırlılar, rüya yorumu konusunda diğer milletlerden daha ileri seviyede idiler. Eski Yunan ve Romalılar da rüya yorumunda Mısırlılardan etkilenerek eserler yazmışlardır.

Hintlilerin kutsal kitabı “Vedalar”da rüya yorumundan bahsedilir.


Yahudilikte Talmud kitabının son kısmında rüya yorumu konusu işlenmiş; hatta Hıristiyanlar arasında rüya tabircileri de çıkmıştır.

İslamiyet'in ortaya çıkması ile rüya yorumuna da yeni bir ufuk gelmiştir. Bu konunun Kur'ân-ı Kerîm'de işlenmiş olması ve Hz. Muhammed'in uygulamalarında görülmüş olması, önemini bir kat daha arttırmıştır.

Günümüzde bilim ve teknolojinin gelişmesi sonucu rüya yorumu konusunda da bazı ilerlemeler kaydedilmiştir. Ancak rüya yorumunda işin ilahi tarafını ya inkar ederek; ya da ihmal ederek; ya da rüyayı kesin bilgi derecesine götürerek bazı sapmalara gidilmiştir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Hadislerde sahabenin görüp Hz. Muhammed'in yorumladığı rüyalarda anlatılmıştır. Peygamberlerin rüyaları dışında hiçbir rüya, bağlayıcı değildir. Kişi, rüya yolu ile bazı doğruları öğrenebilir. Bu rüya ile ister amel eder, isterse amel etmez. Bu kişinin kendisini ilgilendirir. İslam inanç sistemine göre rüya ile sosyal hayat tanzim edilmez.

Rüyaların bir kısmı anlamlıdır. Bir kısmı ise anlamsızdır. Anlamlı olan rüyaların ise, bir kısmı açık; bir kısmı ise rumuzludur. Yani rüya görenin kendini açığa vurmasında ve rüyasını anlatmasında sakınca olabilir. Rumuzlu rüya yorumlatılacaksa uzmanına yorumlatılmalıdır. Herkesin rüya tabiri (yorumu) yapamayacağını aklımızdan çıkarmamalıyız.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Tabir İlmi

Tabir ilmi, gerekli şartları taşıyan kişilerin, rüyaları usulüne göre yorumlama sanatıdır. Rüya yorumu (tabiri), Kur'ân ve sünnetle sahihtir. Bu sebeple İslam Alimleri, bu konuya önem vermişler ve bu alanda eserler yazmışlardır. İslam Dünyasında zamanla ilmî yeterliliğe sahip ilim insanlarının çabalarıyla, rüya tabiri ilmi gelişmiş ve sınırları belirlenmeye çalışılmıştır. İslamiyet'ten önce, rüya yorumu konusunda çalışmalar yapılmış ve bu alanda da eserler yazılmıştır.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
2. Meşhur Tabirciler

Nablûsî, yorumcuları on beş tabakaya ayırmıştır:

1. Peygamberler: Hz. İbrahim, Hz. Yakup, Hz. Yusuf, Hz. Muhammed (as).
2. Sahâbe-i Kirâm: Hz. Ebubekir, Hz. Ömer, Hz. Osman, Hz. Ali, Abdullah b. Abbas, Abdullah b. Ömer, Abdullah b. Selam, Ebû Zer-i Gifârî, Enes b. Mâlik, Hz. Âişe, Hz. Esma.
3. Tâbiîn: Said b. Müseyyeb, Hasan-ı Basrî, Ata b. Ebî Rebah, Sâbi, Zührî, İbrahim en-Nehaî, Ömer b. Abdilaziz, Katâde, Mücâhid, Tavus, Saîd b. Cübeyr.
4. Fakihler: Ebû Sevr, Evzaî, Süfyân-ı Servî, Şâfiî, Ebû Yusuf, İbn-i Ebî Leyla, Ahmed b. Hanbel, İshak b. Râhûye, Buveytî, Mansur b. El-Mutemir.
5. Zâhidler: Muhammed b. Vasî, Temîm ed-Dârî, Şakîk-i Belhî, Mâlik b. Dirâr, Süleyman et-Teymî, Yahya b. Muaz.
6. Tabir İlminde Eser Yazanlar: İbn-i Sîrîn, İbrahim b. Abdillah b. Kirmânî, Abdullah b. Müslim el-Kuteybe, Ebû Ahmed Halef b. Ahmed er-Râzî,
7. Filozoflar: Eflâtun, Mihradiris, Aristoteles, Batlamyus, Yakup b. İshak el-Kindî ve Ebû Zeyd el-Belhî.
8. Tabibler: Calinus, Bukrat, Bahtişar, Ahran, Muhammed b. Zekeriyya er-Râzî.
9. Yahudilerden: Yahya b. Ahdıb, Ka'b b. Eşref, Musa b. Yakup.
10. Hıristiyanlardan: Huneyn b. İshak, Ebû Mihlet, Zeynu't-Taberî.
11. Mecusilerden: Hürmüz b. Esrir, Mihr b. Mahdikan, Adıl Mâlik Nûşirivân, Hesimur ve Camasip.
12. Arap Müşriklerinden: Ebû Cehl b. Hişâm, Abdullah b. Ubey, Nevfel b. Abdillah, Ömer b. Abdüvüb, İbn-i Zebârî, Ebu Asi.
13. Kâhinlerden: Şatıh, Sak Hazreci Evzece, Katamî, Ebû Zurâre.
14. Sihirbazlar: Abdullah b. Hilal, Kırad b. Zeyd el-İblî.
15. Feraset Sahibi Olanlardan Bazıları: Said b. Sinan, İlyah b. Muâviye, Muâviye b. Gülsüm.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyaların Sahih Olma Derecesi

Bir zaman ehl-i kalp iki çoban varmış. Kendileri ağaç kâsesini süt sağıp yanlarına bıraktılar. Kaval tabir ettikleri düdüklerini, o süt kasesinin üzerine uzatmışlardı. Birisi “uykum geldi.” Deyip yatar. Uykuda bir zaman kalır. Ötekisi yatana dikkat eder, bakar ki; sinek gibi bir şey, yatanın burnundan çıkıp süt kâsesine bakıyor ve sonra kaval içine giriyor öbür ucundan çıkar gider, bir geven altındaki deliğe girip kaybolur. Bir zaman sonra yine o şey döner yine kavaldan geçer, yatanın burnuna girer; o da uyanır. Der ki: “Ey arkadaş! Acayip bir rüya gördüm.” O da der: ”Allah hayır etsin nedir?” Der ki: “Sütten bir deniz gördüm. Üstünde acayip bir köprü uzanmış. O körünün üstü kapalı pencereli idi. Ben o köprüden geçtim. Bir meşelik gördüm ki, başları hep sivri. Onun altında bir mağara gördüm, içine girdim, altın dolu bir hazine gördüm. Acaba tâbiri nedir?”

Uyanık arkadaşı, dedi: “Gördüğün süt denizi, şu ağaç çanaktır. O köprü de şu kavalımızdır. O başı sivri meşelik de şu gevendir. O mağara da, şu küçük deliktir. İşte kazmayı getir, sana hazineyi de göstereceğim.” Kazmayı getirir. O gevenin altını kazdılar, ikisini de dünyada mesud edecek altınları buldular.

İşte, yatan adamın gördüğü doğrudur, doğru görmüş, fakat rüya da iken ihâtasız olduğu için tabirde hakkı olmadığından âlem-i maddi ile âlem-i maneviyi birbirinden fark etmediğinden hükmü kısmen yanlıştır ki, “Ben hakiki maddi bir deniz gördüm.” der. Fakat uyanık adam âlem-i misal ile âlem-i maddiyi fark ettiği için tabirde hakkı vardır ki, dedi: "(Risale-i Nur, 18. Mektup)
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüya'nın En Sahih'i Ne Zaman Görülür?

"En sadık rüya, seherlerde görülen rüyadır." 548548-Râmûz-ul Ehâdîs. Hadîs No: 996; Sünen-i Tirmizî, c.4. Hadîs No: 2376.

"En doğru rüya, gündüz görülen rüyadır. Çünkü Allah, vahyi gündüz tahsis etmiştir." 549549-Râmûz-ul Ehâdîs, Hadîs No: 999.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüya Hakkındaki Hâdisler

Ebû Hureyre (ra) rivayet ederler. Resûl-i Ekrem (sav) buyurdular ki:

- Nübüvvetten sonra bâkî kalacak ancak mübeşşirâttır."

Sahabeler, sordular:

- Mübeşşirât nedir, ey Allah'ın Resulü?

Buyurdular ki:

"- Sâlih rüyâdır,"

Ebû Saîd el-Hudrî (ra)'den: Nebiyy-i Zîşan Efendimiz buyurdular:

"- Sizden biriniz, hoşuna gidecek bir rüyâ görürse; bu rüyâ, Allah'tandır. Onun için Allah Teâlâ'ya hamd etsin ve onu söylesin,"

Yine Kâinatın Nûru ve Allah'ın Sevgilisi buyuruyorlar:

"Beni rüyâda gören kimse, uyanık iken de görecektir ya da görmüş gibidir. Zirâ Şeytân, benim sûretime giremez,"

Müslim'in diğer bir rivayetinde Allah'ın Aziz Peygamberi'nin şöyle dediği nakledilir:

"- Sizden hanginiz en doğru sözlü ise onun rüyası da en doğrudur,"

O halde rüyâlarımızın gerçekleşmesini istiyorsak, doğru sözlü olmalıyız. Günahtan, haramdan, yalan ve gıybetten ve yüce dinimizin men ettiği şeylerden uzak durmalıyız. Kişi, salih olursa; rüyâsı da salih olur. Kişi, Rabb-i Kerîm'ine kulluk eder, Rabb'ini severse; Rabbi de onu ilâhî müjdelerle rızıklandırır.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüya Tabirinde Dikkat Edilecek Hususlar

Rüya tabirinde iki önemli hususa dikkat edilmelidir. Birincisi, rüya yorumcusu, ikincisi ise, rüya ve rüyayı görendir.
1. Tabircide bulunması gereken özellikler

    a. Tabircinin rüyalarda görülen misal alemindeki şekillerin şahâdet alemindeki karşılıklarını bilmesi gerekir.
    b. Tabirci, rüyanın doğru olup olmadığına, tabirinin tez çıkmasına, görülen şeyin mahiyetine, görüldüğü zamana, iklime ve mevsime, gören şahsın inanç ve zihniyetine, bilgi ve mevkine, hal ve davranışlarındaki dürüstlük ve sahteliğine dikkat etmelidir.
    c. Tabirci, yaptığı yorumun rüyayı gören üzerinde etki yapacağını bilerek kendisinin zeki ve takva sahibi olması, Kur'ân ve Hadise âşinâ olması ve diğer ilimlerden haberdar olması, dinleri mezhepleri, örf ve âdetleri, kültürleri, atasözlerini, şiir vb. şeyleri bilmelidir.
    d. Tabirci, Peygamberin rüya ve yorumları dışındaki rüyaların bağlayıcı olmadığını bilmelidir.
    e. Tabirci, bu ilmin Vehbî ve keşfî ilimlerden olduğunu bilmelidir.
    f. Rüya ve hulmü birbirinden ayırabilmelidir.
    g. Yorumlarını hep hayra yormaya çalışmalıdır.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
2. Rüyalarda ve rüya sahibinde olması gereken özellikler

    a. Yorumlanacak rüyanın sâdık rüya olması gerekir.
    b. Rüyanın şekli, yönü, mahreç ve miktarı bilinmeden rüya tabirinde acele edilmemelidir.
    c. Rüya sahibi, kendini kıskanan, iyi niyetli olmayan insanlara rüyasını anlatmamalı ve tabir ettirmeye çalışmamalıdır.
    d. Rüya sahibi tam bilmediği, hatırlayamadığı rüyaları tabir ettirmemelidir.
    e. Rüya sahibi, hoşlanmadığı rüyaları, başkalarına anlatmamalı; tabir ettirmemelidir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Herkes, Rüyâ Tabir Edebilir mi?

İnternette rüya tabiri siteleri en çok ziyaret edilenler arasında yer alıyor. Kitapçılarda ise rüya tabiri kitapları her zaman alıcı buluyor. Rüya tabirinin adeta bir furya haline gelmeye başladığı günümüzde acaba dinimiz neler tavsiye ediyor?

Rüyalar, insanoğlunun yaratıldığı ilk günden bu yana en popüler konuların başında geliyor. Rüyalarda görülen sembol ve işaretlerin taşıdığı bir anlamı var. Kötü rüya gördüğümüzde endişelenirken, güzel rüyalarla içimiz içimize sığmıyor. Belki de rüya konusunda düşülen en büyük yanlış, tabir edilmeden rüyayla ilgili bir anlam çıkarmak.

Peki rüyalarda ölçü ne? Rüya tabiri yapacak kişilerin hangi özellikleri taşıması gerekir?

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. YAKUP ÇİÇEK:

"RÜYALAR HERKESE ANLATABİLİR MİYİZ? ANLATAMAYIZ. RÜYALARI ANLATIRKEN DE O KONUYLA İLGİLİ BİR TAKIM ÖN YARGILARI YANLIŞ BİR BİLGİ DONANIMINA SAHİP OLMAMASINA ANLATACAĞIMIZ İNSANLARIN BU DURUMLARINA DİKKAT ETMEMİZ LAZIM"
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
"ALİMLER, RÜYA TABİR EDECEK KİŞİLERİN SAHİP OLMASI GEREKEN ÖZELLİKLERİ İLMİ ŞAHSİ OLARAK İKİYE AYIRMIŞLARDIR. İLMİ ÖZELLİKLERDEN BİR TANESİ KUR`AN-I KERİM`DEKİ MESELLERİ, DARBI MESELELERİ BİLMEK GEREKTİĞİNİ İFADE ETMİŞLERDİR. İKİNCİ MADDE OLARAK SÖYLEYECEĞİMİZ. HADİS-İ ŞERİF`LERDE DARBI MESELLER TEMSİLLER VARDIR. BU MESELLERİ ÇOK İYİ BİLMEZ İSEK BUNLARIN MANALARINI ÇOK İYİ ANLAYAMAZ İSEK RÜYA TABİR ETMEYE KALKIŞMAMIZ KADAR İŞİN DOĞRUSU KOMİK BİR ŞEY OLAMAZ. RÜYA TABİR EDEN KELİMELERİN İŞTİKAKINI BİLMELİ. RÜYADA KARGA GÖREN İNSAN BUNUN FASIK İNSANA İŞARET ETTİĞİNİ BİLMELİ. BİR DE ŞAHSİ VASIFLAR VARDIR. BU ŞAHSİ VASIFLAR DA RÜYAYI TABİR EDECEK İNSANIN ALİM OLMASI ZEKİ OLMASI MÜTTAKİ OLMASI GEREKTİĞİ KÖTÜLÜKLERDEN KENDİNİ TEMİZLEMİŞ BİR İNSAN OLMASI GEREKTİĞİ İFADE EDİLMİŞTİR. İŞİN DOĞRUSU İHLASLI OLMASI GEREKTİĞİ DE SÖYLENMİŞTİR. YANİ BU ÇOK CİDDİ BİR İŞTİR."

Konunun uzmanları konuştukça rüyaların aslında hiç de hafife alınmayacak kadar önemli olduğu görülüyor. Rüya konusunda cevabı merak edilen sorulardan biri de kötü rüya görüldüğünde ne yapılması gerektiğidir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
"KÖTÜ RÜYA GÖREN KİMSE UYKUDAN UYANIYORSA YATMA ŞEKLİNİ HEMEN DEĞİŞTİRSİN. YANİ SAĞINA YATIYORSA SOLUNA DÖNSÜN VEYA TERSİ. GÖRDÜĞÜ BU KÖTÜ RÜYA GERÇEK BİR BİLGİYMİŞ GİBİ İTİBAR ETMESİN ONU YOKMUŞ GİBİ DÜŞÜNSÜN. BU TÜR KÖTÜ RÜYALARI ANLATMAK SURETİYLE YAYMASIN. PEYGAMBER EFENDİMİZ BUNLARI TAVSİYE EDİYOR."
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
"RÜYALARI PEYGAMBERİMİZ 3 DEĞİŞİK ŞEKİLDE İFADE ETMİŞ BUNLARDAN BİR TANESİ DE İŞTE ŞEYTANIN ALDATMASI KORKUTMASI ŞEKLİDE İFADE EDİLEN RÜYALARDIR Kİ BUNLARIN BAŞKA İNSANLARA ANLATILMAMASI GEREKTİĞİNİ TABİR EDİLMEMESİ GEREKTİĞİNİ İFADE BUYURMUŞTUR. BAŞKA RİVAYETLERDEN GELEN ŞÖYLE BİR DUA DA VARDIR Kİ, ALLAH`A SIĞINMAK GEREKTİĞİNİ EFENDİMİZ BU ŞEKİLDE İFADE BUYURMUŞLARDIR."
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
HADİS-İ ŞERİFLER
(Kırk Mevzuda, Kırk Hadîs Kitabı, s.583, Hadîs No: 4)

"Mü'minin rüyası, Rabbi ile uykuda konuştuğu bir (çeşit) kelâmdır." 543543-Feyz'ül-kadir, c.4, s.12.

Peygamberimiz (Sallallâhu aleyhi vesellem) buyuruyor:

"Benden sonra peygamber gelmez. Allâh-u Teala, sîzi mü'minin göreceği güzel rüyalarla ikaz eder."54 4544-Sünen-i İbn-i Mâce, c.10, Hadîs No: 3896, 3899; Sünen-i Tirmizî, c.4. Hadîs No: 2374, 2375; Riyâzü's- Sâlihin, Hadîs No: 835; Sahîh-i Buhâri Tecrîd-i Sarîh, c.12, Hadîs No: 2103.

"Mü'minin rüyası Peygamberliğin kırk altı parçasından bir parçadır." 545545-Sahîh-i Müslim, c.7, Hadîs No: 7: Sahîh-i Buhâri Tecrîd-i Sarîh, c.12. Hadîs No: 2102; Sünen-i; Tirmizî c.4, Hadîs No: 2372, 2393; Sünen-i İbn-i Mâce, c.10. Hadîs No: 3917; Kenzü'l-İrfan. Hadîs No: 975; Berîka, c.l, s.308. (Sünen-i ibn-i Mâce, Cilt 10, Hadîs No: 3916)

"...İbn-i Abbas (Radiyallâhu anhu)'dan rivayet edildiğine göre: Resulullah (Sallallâhu aleyhi vesel­lem) şöyle buyurdu, demiştir:
— Kim görmediği bir rüyayı gördüğünü iddia ederek yalan söylerse (Kıyamet günü) ona iki arpa tanesini bir birine düğümlemesi teklif edilir ve bunu yapamamasından dolayı tazib edilir (cezalandırılır)." (Sünen-i ibn-i Mâce, Cilt 10, Hadîs No: 3906)"Ebû Katâde (Radiyallâhu anhu)'den rivayete göre; Nebî (Sallallâhu aleyhi vesellem) şöyle buyurmuştur: Güzel rüya Allah'tandır. Fena rüyada şeytandandır. Biriniz korkunç yani karışık rüya gördüğünde hemen sol tarafına tükürüp, üflesin ve o rüyanın şerrinden Allah'a sığınsın, (Eûzubi'llâhi mineş şeytani'rracim, desin!). Bu suretle o rüya gören kimseye zarar vermez." (Muhtar'ul Ehâdîs-in Nebeviyye, Hadîs No: 1349 Peygamberimiz (Sallâllahu aleyhi vesellem): "Kim beni rüyada görürse hakikatte beni görmüş olur. Şeytan benim suretime giremez." 547547-Sünen-i İbn-i Mâce, c. IO, Hadîs No: 3900-3905; Sahîh-i Müslim, c.7. Hadîs No: 10 (2266-2267): Riyâzü's-Sâlihin, s.837; Sahîh-i Buhâri Tecrîd-i Sarîh, c.12. Hadîs No: 2104-2105; Kenzü'l-İrfan, Hadîs No: 977; Kırk Mevzuda Kırk Hadîs Kitabı, s.597. Hadîs No: 39-40.
+4 oy
 
Peki bi rüya gördük diyelim ama iyi bi rüya yani iyi şeyler görüyorsun rüyanda bu şeytanın aldatması olabilir mi? Yani sana iyi şeyler gösteriyor senle oynuyor tarzında. Eğer olabilirse nasıl anlıcaz?
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Şeytan gücünün yettiği her seyi yapar.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bi çok  seyide guzel gösterir
 
Tamam teşekkürler

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

431 Aktif
1 Üye ve 430 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 15629
Dün : 23857
Toplam : 48073955
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...