Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+5 oy
291 okuma
mustafaharputi Analiz kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Turmalin, kimyasal özellikleri az da olsa farklı ve fakat birbiriyle ilişkisi olan birçok taşın ortak (grup) adıdır.

 

Gemoloji (taş bilimi) ile ilgili uygulamada, Turmalini oluşturan her bir türün ayrı bir ismi vardır, ancak genel olarak bu isimler kullanılmamakta, her birine Turmalin denmektedir.

 

İsmini, çıkarıldığı “Turmali” adlı yerden alır.
kuzgun Astral Gezgini (153k puan)  
hocam kendinizi neden etiketliyorsunuz ? merak ettim...
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
blog olsaydı daha kolay olurdu ayrı bir forum gibi yazılarımı orada toplayabilirdim.
kuzgun Astral Gezgini (153k puan)  
Olabilir Mustafa bey o konuya çok vakıf değilim

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

11 Yorum

+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Uzun ve ışınsal kristalli olanlar süs taşı sektöründe ve dekoratif eşya olarak tercih edilir.
Turmalin Levha, klimalarda negatif iyon plakası olarak da kullanılmaktadır. İyon plakası, havayı kötü kokulardan arındırır, anti-bakteriyel ve uzak enfraruj yayıcı etkiye sahiptir. Bu levha kesintisiz olarak negatif iyonlar doğurur. Klima çalışmasa bile hiç elektrik harcamadan temiz orman havası sağlayan negatif iyonlar yaymaya devam eder.
Turmalinin en nadir üç türü, dünyanın en kıymetli tasları arasındadır.
Bunlardan ilki, koyu pembe-kan kırmızısı renklisidir. RUBELLİT diye adlandırılır. Rengini veren lityum elementidir.
Turmalinin keskin yeşil renkli alt türüne Kroma Turmalin adı verilir. Rengini, bünyesinde bulunan Krom ve Vanadyumdan alır. Piyasada daha çok Yeşil Turmalin olarak adlandırılır. Yeşil Turmalin, çoklukla Brezilya Zümrütü adıyla piyasaya sürümektedir.
Gerçek bir hazine olarak kabul edilen, elektrik mavisi (neon) rengindeki PARAİBA-TURMALİN’ dir.
1989 yılında, Heitor Dimas Barbosa isimli bir koleksiyoncu tarafından, Brezilya’nın PARAİBA eyaletindeki bir madende keşfedilmiştir. Adını da bu eyaletten almıştır.
Bugün mevcut örnekleri, yalnızca bir futbol sahası büyüklüğündeki bir alandan çıkarılmıştır.Yapısındaki bakır atomlarından kaynaklanan, “elektrik mavisi” veya “neon mavisi” olarak tabir edilen göz alıcı bir renge sahiptir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
1880 yılında bu taşa “elektrik” taşı adı verilmişti. Çünkü bu kristal sıkıştırıldığı veya ısıtıldığı zaman değişik yükte elektrik yükleri salmaktadır. Üzerinde hem anot hem de katot etkilerini taşımaktadır. Gözle görülmeyen kızıl ötesi ışık yaymaktadır.
Pozitif ve negatif kutuplara sahip, elektriksel özellikleriyle çok değişik ve olağandışı bir taştır
Çeşitli renklerde ve karışık renk biçimlerinde bulunan cinsleri vardır.
Mücevher ve süs eşyası yapımında çokça tercih edilen bir taştır.
Bazı mineraller sürtünme sonucunda elektriklenirler. Mesela kehribar veya kükürt sürtünmeyle negatif yükle elektriklenirken kuvars pozitif yükle yüklenir.
Bazı mineraller ise ısıtma ile elektriklenirler. "Piroelektrik" adı verilen bu özelliğe sahip minerallerden birisi turmalindir. Turmalin ısıtıldığında prizmatik kristalin bir ucu negatif, diğer ucu da pozitif yükle yüklenir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
u denli az bulunması ve alışılmadık güzellikteki rengi, PARAİBA turmalinini dünyanın en kıymetli mücevherleri arasına sokmuştur.Turmalinin mavi ve kobalt mavi renkli alt türüne İNDİKOLİT adı verilir. Piyasada daha çok Mavi Turmalin olarak adlandırılır.
Turmalinin çok renkli alt türüne Bİ-KOLOR TURMALİN adı verilir. Birbirine paralel halde iki veya daha çok renkli bölümlerden oluşur
Turmalinin yeşil ve beyaz içinde kırmızı renkli alt türüne VATERMELON TURMALİN adı verilir.
Bu renkler iç içe bantlar halinde birbirini sarar. Bu görüntüyü verecek biçimde dilimler halinde kesilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
KEDİGÖZÜ TURMALİN, mavi, indigo veya yeşil renkli fakat renk değiştiren yapıya sahip alt türüdür.
KANARYA TURMALİN, parlak sarı renkli alt türüdür.
ŞORL, Turmalinin siyah renkli alt türüdür. SİYAH TURMALİN diye de adlandırılmaktadır. Demir ağırlıklıdır. Görünümü opaktır.
Elektriksel niteliktedir, artı ve eksi kutupları vardır. Kimyasal formülü NaFe3(Al,Fe)6Si6O18(BO3)3(OH)4 şeklindedir.DRAVİT, turmalinin kahve renkli alt türüdür. Magnezyum ağırlıklıdır. Kimyasal formülü NaMg3(Al,Fe)6Si6O18(BO3)3(OH)4 şeklindedir.
Yakın zamanda Zambiya ve Pakistan’da bulunmuştur. Siyaha yakın koyu kahverengi ve OPAK görünümdedir. Şu anda kahverengiye yakın sarı-portakal veya sarı-yeşil renklileri de bulunmaktadır.
 Turmalin, elmas tozu ile cilalanır. Kimyasal Formülü Na(Mg,Fe,Li,Al,Mn,)3Al6(BO3)3Si6O18(OH,F)4 olmakla birlikte bünyesinde eser oranda Cr, V, Ca, K mineralleri de bulunu.
ASLAN, TERAZİ, OĞLAK, İKİZLER burcu insanlarında daha etkilidir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Hormonal (iç salgı bezleriyle ilgili) sistemi düzenler ve dengeler, uyumlu çalışmasını sağlar.
    Uyku verir.
    Beden-zihin ikilisini kuvvetlendirici özelliğinin yanı sıra duyarlılık ve anlayışı da arttırır.
    Konsantrasyonu artırır.
    Sezgi yeteneğini güçlendirir.
    Ruhsal ve bedensel rahatsızlıklara karşı koruyucudur.
    Elektromanyetik özellik ile hem pozitif, hem de negatif kutuplara sahiptir. Bu nedenle bedenimizle temas ettiğinde ihtiyacımız olan enerjiyi yoğun şekilde karşılar, olumsuz enerjiden de temizler. Bir müddet sol avuç içinde tutmak yararını artıracaktır.
    İskelet sistemini güçlendirir.
    Geçmişteki acıları dindirir ve gerilimleri azaltır. Hayatı zevkli hale getirerek iş ve evliliklere yeniden başlamayı kolaylaştırır.
    Fiziksel ve ruhsal iyileştiricidir. Bedeni ve ruhu güçlendirir, ikisi arasındaki dengeyi sağlar. Fiziksel ve ruhsal gerginlikleri hafifletir.
    Sinir sistemini güçlü bir şekilde düzenler. Sinirlilik halini yatıştırır, olaylar karşısında bilinçli davranmamıza yardım eder.
    Timüs bezini sağlıklı / işlevsel tutar. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
    Kanı ve lenfleri toksinlerden (bedene yabancı parçacıklardan, işe yaramaz hücrelerden, zehirli veya kimyasal maddelerden) temizler.
    Radyasyondan (radyoaktif ışınlardan) korur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
bazı konuları daha rahat bulmakistiyorumhepsinde değil bazılarında etiketliyorum çok sayıda yazı yazıyorum bulmam zor bazen birileri sorduğunda o konulara rahat ulaşmak istiyorum.
+1 oy
kuzgun Astral Gezgini (153k puan)  
yorumlarınıza baktım gerçekten inanılmaz bir performans ,her konuda araştırıyor paylaşıyorsunuz ve bu mümkün ( bulamamanız) ... diğerlerini kaldırmıştım buna dokunmuyorum o zaman , teşekkürler Mustafa bey açıklama yeterli .
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
diğer kullanıcılaa yaptığım yorumlardaki olan diyalog tavsiye ve önerilerimi de favorilerime ekliyorum o yüzden karışmalarını istemedim etiket o yüzden.
+2 oy
kuzgun Astral Gezgini (153k puan)  
Başka bir yolu olmalı ama nedir bilemedim şu an , insanın kendini etiketlemesi doğru anlaşılmayabilir çünkü ... Analiz demişsiniz aslında kategorilendirmek bir çeşit yardımcı olmalı ararken bir şey deneyeceğim bakalım size çözüm olacak mı ?
+2 oy
kuzgun Astral Gezgini (153k puan)  
Şahsa tahsil edilmediği için bu zor görünüyor şimdilik ama kategori sadeleştiriyor biraz da olsa ... Umarım sonsuz@ çözüm sunar bu duruma...
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
daha öncede sanki sonsuza konuşmuştuk ama web tasarımdan kaynaklı durumlar olabilir muhtemelen eklenti desteği gerekiyordur. her web tasarımı  farklı yapıda olduğundan bu konuda imkanlar kısıtlı olabiliyor muhtemelen sonsuzunda web tasarımını aldığı firmadan destek alması gerekecektir. daha önce kendi web sitemde benzer sorunlar yaşadım ve siteyi kapatmak zorunda kaldım.

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

325 Aktif
1 Üye ve 324 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 4146
Dün : 13860
Toplam : 47844571
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...