Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+4 oy
267 okuma
mustafaharputi Analiz kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Beyindeki "sıcak bölge" nin keşfedilmesi büyüleyicidir. Bilincimizin, daha önce bilim adamlarının düşündüğü gibi ön ve pariyetal loblarında değil, arka kortikal bölgede olduğu anlaşılıyor.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

5 Yorum

+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
“Sıcak bölge” hakkındaki görüşler

Bazı insanlar bunun bize rüyalarımızın içeriği hakkında bilgi verebileceğine inanıyor. Ancak, herkes buna ikna olmuş değil. Harvard Tıp Fakültesindeki bir psikiyatri profesörü olan Dr. Stickgold, bu çalışmanın rüyalarımızı tespit etmemize yardımcı olacağına inanmıyor.

Stickgold, hatırladığımız ve unuttuğumuz rüyaların muhtemelen farklı bir elektronik “imzası” olduğuna inanmaktadır. Bununla birlikte, Dr. Stickgold, bu araştırma ile ilgili en ilginç şeyin, insan ırkının en büyük gizemlerinden biri olan bilincin doğası ve kökenini anlama olanağı olduğu konusunda herkesle hemfikirdir.

Beynin farklı bölümlerinin rüya gördüğümüzde farklı davrandığı fikri on yıldan uzun bir süredir incelenmektedir. Birçok araştırmacının ortak görüşüdür. Bunun doğru olduğundan şüpheleniyorlardı ancak kanıtlamak için yeterli ampirik kanıtları yoktu.

    “Bu tekniğin gücü, beynin uyku derinliğinde olmasından ziyade, yerel alanların mı yoksa belirli beyin bölgelerinin mi belirli faaliyetlerden sorumlu olup olmadığı fikrine odaklanabilmesidir.”

    -Neuroscience Research Australia’dan (NeuRA) Dr. Danny Eckert
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Uyku bilimindeki yeni araştırmalar ve yeni keşifler her zaman büyüleyicidir. Birçok insan için, rüyalar önemli bir kişisel keşif kaynağıdır. Amerika Birleşik Devletleri, İtalya ve İsviçre’den gelen sinirbilimcilerden oluşan bir araştırma ekibi, rüya gördüğümüzde harekete geçen ve beyindeki “sıcak bölge” olarak adlandırdıkları şeyi keşfetti.

Beyindeki “sıcak bölge”, rüya gördüğümüzde beyinde “açılıyor” gibi görünen bir bölgedir. Bilim adamları ayrıca yalnızca REM (hızlı göz hareketi) uyku aşamasındayken rüya görmediğimizi keşfetti. Bu, rüyalarımızın içeriği hakkında bir şeyler anlamamıza yardımcı olabilir. Bu ilginç keşifler insan bilincini daha iyi anlamamızı sağlayabilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Araştırma ekibi, uyku laboratuvarlarındaki 32 test deneğinin beynindeki elektriksel aktiviteyi izlemiştir. Onları beş ila on gece boyunca incelediler. Özneleri sık sık uykularının nasıl geçtiğini ve rüya görüp görmediklerini sormak için uyandırdılar. Araştırmacılar, çalışma katılımcılarına rüyalarını kısmen hatırlayıp hatırlamadıklarını veya rüyalarıyla ilgili herhangi bir şey hatırlayıp hatırlamadıklarını sordular.

Bu çalışma ile geçmişteki uyku çalışmaları arasındaki fark, kullanılan elektrotların sayısıdır. Bu kez araştırmacılar 256 elektrotlu bir başlık kullandılar. Bu onlara çok daha eksiksiz bir tablo sundu.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Sonuçlar

Ekip, beynin belirli bir kısmı olan “sıcak bölge” nin, deneklerin rüya gördüğü sırada elektriksel aktivitesini arttırdığını keşfetti. “Sıcak bölge” beynin parieto-oksipital sulkusunda bulunur. Her şey bunun rüya görmenin sinirsel bağıntıları olabileceğine işaret ediyor gibi görünüyor.

Beynin bu alanı uyanıklık sırasında uyarıldığında, “paralel bir dünyada ya da rüya gibi bir durumda olma hissini uyandırabilir”. Bu büyüleyici bir keşiftir. Bu bulgunun önerdiği şey, bilincin beynin arka bölgesinde yer almasıdır. Şimdiye kadar, bilim adamları bilincin ön ve parietal loblarda olduğuna inanıyorlardı.

“Bilinçli deneyimler üretmek için sadece beynin oldukça sınırlandırılmış, çok kısıtlı bir aktivasyonuna ihtiyaç duyuyor gibi görünüyor. Şimdiye kadar beynin büyük bölgelerinin bilinçli deneyimler üretebilmek için aktif olması gerektiğini düşündük ” diyor çalışmanın yazarlarından biri olan Francesca Siclari.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Gelecekteki sıcak bölge çalışmaları

Bilim adamları komada olan veya epilepsi nöbeti geçiren hastalarda bu tür bir “sıcak bölge” stimülasyonunu yapmayı düşünüyorlar.

Neredeyse herkes gelecekteki araştırmaların potansiyel olarak diğer bilinç durumlarına erişmemizi sağlayabileceğini kabul eder. Sadece bu değil, aynı zamanda bu farklı bilinç durumlarında başka hangi beyin bölgelerinin yer aldığının netleştirilmesine de yardımcı olur.

Belki de, bilinci vurgulayarak ona nereden ve nasıl bağladığımızı keşfederiz. Kim olduğunuz ve nasıl yorumlamak istediğinize bağlıdır. Bu konuya nasıl bakarsanız bakın, anlamaya gittikçe daha da yaklaştığımız heyecan verici bir konudur.

    “Bu bölgeler, rüyaları karakterize eden bir dünyanın sanal simülasyonunu desteklemek için oldukça uygun bir çok algılı entegrasyon sunuyor gibi görünüyor.”

    – Dr. Lampros Perogamvros, Wisconsin – Madison Üniversitesi

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

622 Aktif
1 Üye ve 621 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 8107
Dün : 21898
Toplam : 48088281
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...