Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+9 oy
178 okuma
mustafaharputi Analiz kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Beynimizi kullanarak bulmaca çözerken ya da okurken kontrolün bizde olduğunu sanırız; ama yeni bir deney birçok şeyin bilinçaltımızda olup bittiğini gösteriyor.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

4 Yorum

+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Kendi aklımızı, zihnimizi, beynimizi tanıyormuşuz gibi bir yanlış algı var. Günlük hayatımızın basit işlerini yerine getirirken, yürürken, konuşurken aklımızdan geçen düşünceler vardır. “Bugün ne yesem?” diye sorarız kendimize örneğin. Ya da “Acaba bu kadın neden böyle yaptı?” diye. Sonra da bu sorunun yanıtını bulmaya çalışırız kendimizce. Bu tür soru-cevapların aklımızda olup bitenlerin tamamı olduğunu düşünürüz. Ama bu bir yanılgıdır.

Bütün psikologlar şu konuda hemfikir: Her insanın bir bilinçaltı vardır ve düşünme sürecinde asıl işi bilinçaltı yapar. “Fransa’nın başkenti neresidir?” diye kendimize sorduğumuzda “Paris!” cevabı kendiliğinden gelir aklımıza. Parmaklarımızı oynatmak istediğimizde bunu yapmak için bilinçli bir karar vermemiz gerekmez; bilinçaltımız yoluyla bu eylemi uygulamaya geçeriz.

Psikologlar, bilinçaltı yoluyla yapılanlar ve bilinçli düşünme gerektiren şeyler nelerdir sorusunu aydınlatmaya çalışıyor. Bu alanda yapılan bir araştırmada “Bilinçaltı zeki midir yoksa aptal mı?” gibi ilginç bir başlık bile kullanılmıştır.
0 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bu konudaki yaygın görüşlerden biri, bilinçaltının yaptığı işleri şöyle sıralıyor: Basit uyarıcı-tepki gerektiren eylemleri hazırlamak, temel bilgileri sunmak, nesneleri tanımak ve sık tekrarlanan hareketleri yerine getirmek. Planlama, mantıksal açıklama ve fikirleri birleştirmeyi gerektiren karmaşık bilişsel işler bilinçli düşünmeyi gerektirir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bu konudaki yaygın görüşlerden biri, bilinçaltının yaptığı işleri şöyle sıralıyor: Basit uyarıcı-tepki gerektiren eylemleri hazırlamak, temel bilgileri sunmak, nesneleri tanımak ve sık tekrarlanan hareketleri yerine getirmek. Planlama, mantıksal açıklama ve fikirleri birleştirmeyi gerektiren karmaşık bilişsel işler bilinçli düşünmeyi gerektirir.
+3 oy
Yıldız Tozu Rüya Yorumcusu (19.4k puan)  
düzenledi
Bilinçaltı hayatta kalmamızı sağlayan yazılım programıdır sadece.  Biz 7 yaşına gelene kadar, bilinçaltı  kayıt ettiği kodlara göre otomatik olarak çalışır ve tehditleri algılama, refleks vb.  işlemleri otomatik olarak yapar.

Tamamen 7 yaşına kadar topladığı verilerle, kendi algısı doğrultusunda doğru kabul ettiklerine göre çalıştığı için çok zeki olduğu söylenemez.  Çünkü bir programdır. Aslında bilinç daha zekidir ve irade sahibi olan yanımızdır. Ancak bilinçaltı bilinçten kat ve kat güçlüdür. Oyüzden irade sahibi olmak ve yazılım programının üstesinden gelmek zordur.

Mesela şöyle düşünün başta çok güvendiğiniz ve güzel duygular hissettiğiniz, sonra zarar gördüğünüz belki  fiziksel ya da psikolojik şiddet gördüğünüz bir insana aşık oldunuz.  Bilinciniz bu ilişkiyi bitirmeniz gerektiğini biliyor. Ancak Bilinçaltınız o kişiden kopmanıza izin vermiyor, deli gibi zarar gördüğünüz insana kafaya takıyorsunuz, krizler geçiriyoruz, peşinden koşuyorsunuz. Çünkü bilinçaltına göre başta güvende ve iyi hissetmişşinizdir.  İşte bu tam bir otomatik program  hareketi yani bilinçaltı. Sitede bunun örneği bir sürü insan var mesela :)

Ya da tam tersi hiç bir zararı olmayan bir insanla gayet güzel, sağlıklı bir iletişiminiz var. Ancak bir şekilde Bilinçaltına göre, size kendinizi değersiz hissettirdi veya güvende hissetmediniz veya kendinizi tehdit altında hissetmenize sebep oldu. Tabi bilinçaltınızın kayıt ettiği yazılıma göre oluşuyor bu hisler. Bu durumda normal bir insanı da harcayabilirsiniz yani. Bilinçaltı tehdit olarak algıladığı bir durum karşında ya saldırır ya da kaçar.  Ben mesela önce saldırır sonra kaçarım, adamı orda bırakır kaçarım bir daha yüzümü göremez :) Bu tamamen otomatik yazılım işte.

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

282 Aktif
0 Üye ve 282 misafir
Bugün : 1345
Dün : 13860
Toplam : 47841774
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...