Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+8 oy
547 okuma
Ay Parçası Bilgi kategorisinde Rüyakar (3.1k puan)  
1. Herakles

Yunan mitolojisi tanrılarından Herakles’in adı Roma mitolojisinde Herkül’dür. Herakles’in annesi Alkmene, Amphitryon’la evlidir fakat Zeus Alkmene’ye aşık olur ve onunla olmak için kılık değiştirip kocasının yerine geçer ve onu elde eder. Alkmene gün içinde kocası ile de birlikte olur ve bunların sonucunda ikizleri olur.

Doğan ikizlerden Herakles Zeus’un oğlu, İphikles ise Amphitryon’un oğludur. Hera, Herakles’in Zeus’un oğlu olduğunu anlayınca intikam almak için fırsat kollar.

Öncesinde Zeus’u oyuna getirip Perseus’un soyundan doğan ilk çocuğun hükümdar olacağına dair yemin ettirir. O sırada Perseus soyundan Stheneos’un karısı Eurystheus’a hamiledir.

Hera Alkmene’nin doğumunu geciktirir ve Eurystheus’un daha önce doğmasını sağlar. Bu şekilde Herakles daha doğmadan taht hakkı elinden alınmış olur.



2. Poseidon

Denizlerin ve toprakların tanrısı, depremleri yaratan ve üç dişli yabanın sahibi, Zeus’un kardeşi Poseidon. Roma mitolojisinde Neptün olarak bilinir. Babası Kronos, annesi ise Rhea’dır.

Kronos, Zeus dışında tüm çocuklarını yutmuştur ve Poseidon’da onlardan biridir. Zeus Kronosla savaşıp diğerleriyle birlikte Poseidon’u da kurtarmıştır.


3. Demeter

Yunan mitolojisi tanrıçalarından Demeter tarım, bereket, tahıl ve hasat tanrıçasıdır. Roma mitolojisinde adı Ceres olarak bilinir. Ekinleri ve en önemlisi buğdayı simgeler. Aynı zamanda anne sevgisini de temsil etmektedir.


4. Serapis

Yunan ve mısır kültürünün ortak tanrısı serapis o kadar ilginç bir tanrıdır ki mısırlılar bile onun gerçek karakteri hakkında bir fikir sahibi değiller. Ayrıca bu tanrının dini ritüellerine dair herhangi bir orijinal kaynak dahi bulunamamıştır.

5. Hera

Zeus Yunan mitolojisi içinde birçok kadınla birlikte olmuştur. Bu konuda durdurulamayan Zeus’un tek ve sürekli eşi olarak bilinen sadece Hera’dır. Aynı zamanda Zeus’un kardeşidir.


6. Apollon

Apollon ışığın ve sanatın tanrısıdır. İlyada destanında çok iyi bir okçu olarak çıkar karşımıza. İkiz kardeşi Artemis’le birlikte okçuluktaki yetenekleri onlara büyük bir üstünlük sağlar. Onların oku ile ölmek ansızın gelen tatlı bir uykuya dalmak gibidir.


7. Artemis

Yunan mitolojisi ‘nde Artemis Apollon’un ikiz kız kardeşidir. Apollon ışık ve ateşle ilişkilendirilirken Artemis, ay ile ilişkilendirilir. Artemis’in birkaç farklı versiyonda anlatımı vardır fakat bunlardan birincisi ve en çok bilineni avcılık ve bakirelik sembolü olan Artemis’tir.


8. Helios

Yunan mitolojisi ‘nde Helios, Hyperion ve Theia adlı titanların birleşmesinden varolan tanrılardan biridir. Helios güneş tanrısı olarak bilinmesine rağmen aslında güneşin kendisidir. Ay tanrıçası ile Şafak tanrıçası ise onun kız kardeşleridir.


9. Hestia

Yunan mitolojisi yaratılış kısmında anlattığımız Kronos’un yuttuğu çocuklarından biri olan Hestia, kardeşler arasında en büyüğüdür. Tanrısal varlıkların en cömert ve en erdemli olanı olarak bilinir. Kendisine ibadet edenler onu fazilet timsali olarak görürler. Hestia’nın saygınlığını sarsacak hiçbir mite rastlanmamıştır.



10. Sisyphos

Yunan mitolojisi ‘nde Aiolia adasında yaşayan ve rüzgarlarını tulumunda saklayan rüzgar tanrısı Aiolos’un oğlu Sisyphos… Bilirsiniz Prometheus ateşi tanrılardan çalıp insanlara verdikten sonra düzene kafa tuttuğu için zincirlere vurulmuştur. Bana sorarsanız Sisyphos Prometheus’un üvey kardeşidir, çektiği sonu olmayan acılar noktasında.


11. Hades

Yunan mitolojisi ‘nde Hades, roma mitolojisinde Pluton olarak bilinir. Zeus ve Poseidon’un kardeşidir. Zeus dünyayı kardeşleri arasında paylaştırırken kendisine gökyüzünü almış, Poseidon’a denizleri ve Hades’e de yer altını vermiştir.


12. Zeus

Yunan mitolojisi tanrılarının ve insanların babası olarak bilinen Zeus.. Onu yakından tanımak için doğumuna ve efsanelerine bakmamız gerekir. Yunanlar binlerce yıl bu bencil, kibirli ve çapkın tanrıya dua etmişlerdir.



13. Asklepios

Yunan mitolojisi ‘nde tıp biliminin ve sağlığın tanrısı Asklepios Apollon ve Koronis’in oğludur. Oldukça ilginç bir doğum hikayesi vardır. Tehssallia Kralı Phlegyas’ın kızı Koronis bir gün Apollon ile birlikte olur ve hamile kalır.


14. İkarus

Yunan mitolojisi ‘nde yer alan İkarus karakteri hikayesiyle pek çok kişiyi derinden etkilemiş ve düşünmeye teşvik etmiştir. Öyküsünün insanlığa ders veren bir yanı olmasının dışında, ölümü aslında insanlığa pek çok şeyin sorgulanması gerektiğini de hatırlatır.


15. Medusa

Yunan mitolojisi ‘nde Medusa ile ilgili olarak birkaç farklı efsane vardır. Bu efsanelerden birkaçı çok güzel bir kızken bir ceza sonucu saçları yılan olan bir yaratığa dönüşmesi üzerine, diğeri ise Medusa’nın diğer iki kardeşiyle birlikte zaten birer yaratık olarak doğması şeklindedir.


16. Dionysos


Zeus, Hera, Apollon, Poseidon ve Athena gibi mitolojide önemli yeri olan tanrıları barındıran Antik Yunan dini; politeistik bir yapıya sahiptir. Antik Yunan inancına göre; tanrılar gökyüzünden yeraltına kadar yaşamın tamamında rol oynuyorlardı. Antik Yunan’da bir gelenek olarak tanrılar adına kutsal yerlerde ve tapınaklarda festivaller düzenlenirdi. Tanrıları onurlandırmak adına düzenlenen bu festivallerde müzik, tiyatro ve spor yarışmaları yapılırdı. Bu dini festivallerin en önemlilerinden bir tanesi yunan mitolojisi tanrısı Dionysos adına düzenlenmiş olanlardı.
asiya Rüya Yorumcusu (15.2k puan)  
bunun için önereceğiniz bir kaynak var mı daha detaylı olması için

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

3 Yorum

+1 oy
Ay Parçası Rüyakar (3.1k puan)  
Mitolojiler ile rüya sembolizmi arasında bir bağlantı vardır. Rüya sembolizmini öğrenmek isteyenlerin dünya mitolojilerini okumasını tavsiye ederim.
+3 oy
Ruyaninmeali Astral Gezgini (121k puan)  
Hermes (tanrilarin habercisi olan tanri)
Hermes, Yunan mitolojisinde Zeus’un hem habercisi hem de oğludur. Bu nedenle “tanrıların habercisi” olarak kabul edilir. Aynı zamanda kurnazlığı ve hızıyla bilinir. Sembolü olan altın değneğini hep yanında taşır
Ruyaninmeali Astral Gezgini (121k puan)  
Bende ekleme yapmak istedim
+3 oy
Zeynel45 Rüya Yorumcusu (11.6k puan)  
Mitolojiler aslında ilk başlarda sözlü olarak aktarılmaktaydı. Tabi ki işin içine sözlü olarak aktarılan bir hadise elbet zamanla değişikliğe uğrayabiliyor. Bazen bir hayal ürünü bazense Rahiplerin halk üzerinde ki etkilerinin arttırılması, halkında korkmasının sağlanması için bazı hikayeler uydurulabiliyor.

Tabi bunların yanı sıra insanın tabiatında var olan iktidarlık olayı da Mitolojinin içine girebiliyor diyebilirim. Zira Milattan Önceki dönemlerde ve hatta sonra ki dönemlerde de insanlar sürekli bir arayış içindeydi. Her ne kadar Allah tarafından gönderilen bir çok ilahi emir olsa da insanlar zamanla bu emirleri kendi lehine çevirecek yöntemler bulmuş ve halk nazarında ki iktidarını güçlendirmeye başladılar.

Tabi ki okuma ve yazma oranı düşük toplumlarda ki Mitolojiye ait etkileri siz düşünün. Bunu şöyle örneklendirebiliriz.

Küçük yaşlarımızda büyüklerimizin bize anlattığı bir sürü masal vardır. Mutlaka bir iyi bir kötü karakter bir de kahraman karakteri mutlaka vardır. İşte bu anlatılan hikayelerin aslı Mitoloji’nin temelini oluşturmaktadır. Şimdi isterseniz Mitoloji Çeşitlerine daha doğrusu zaman içinde var olan toplumlara ait Mitolojik durumları tek tek incelemeye çalışalım

İlgili rüyalar

+8 oy
3 yorum 161 okuma
+8 oy
1 yorum 145 okuma
Gülben demir 18 Ocak 2020 Rüya kategorisinde Gülben demir Rüyazede (1.3k puan)   yazdı
+4 oy
7 yorum 261 okuma
Sonbahar 21 Haziran 2020 Paranormal kategorisinde Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)   yazdı
+5 oy
7 yorum 324 okuma
Sonbahar 21 Haziran 2020 Paranormal kategorisinde Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)   yazdı
+9 oy
19 yorum 1.1k okuma
Sonbahar 20 Mayıs 2020 Durugörü kategorisinde Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)   yazdı
+12 oy
5 yorum 295 okuma
Sonbahar 20 Mayıs 2020 Bilgi kategorisinde Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)   yazdı
+10 oy
5 yorum 155 okuma
Sonbahar 20 Mayıs 2020 Bilgi kategorisinde Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)   yazdı
+4 oy
1 yorum 168 okuma
Kahin 24 Mayıs 2017 Tabir kategorisinde Kahin Lusid Rüyacı (76.0k puan)   yazdı
+4 oy
1 yorum 123 okuma
Slahblt 3 Ağustos 2020 Rüya kategorisinde Slahblt Rüyazede (1.2k puan)   yazdı
+6 oy
9 yorum 219 okuma
Sonbahar 21 Haziran 2020 Paranormal kategorisinde Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)   yazdı
+3 oy
2 yorum 106 okuma
thetisinviosa 27 Temmuz 2021 Rüya kategorisinde thetisinviosa Karabasan (75 puan)   yazdı
+19 oy
3 yorum 295 okuma
Ferit 23 Ağustos 2020 Rüya kategorisinde Ferit Karabasan (991 puan)   yazdı
+6 oy
16 yorum 371 okuma
Sonbahar 29 Temmuz 2020 Paranormal kategorisinde Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

421 Aktif
0 Üye ve 421 misafir
Bugün : 11163
Dün : 23857
Toplam : 48069499
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...