Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+7 oy
3.9k okuma
mustafaharputi Tabir kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Rüyada kendini çıplak görmek, genellikle iyiye işaret eder. Rüya sahibinin aile ve sosyal hayatındaki sorunların sona ereceğine, yaşanan sıkıntıların çözüleceğine ve iş hayatındaki problemlerin en kısa sürede ortadan kalkacağına delalet eder.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

79 Yorum

+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Diyanet: Temiz bir insanın rüyasında kendisini çıplak görmesi; her türlü tasa, gam ve kaygıdan kurtulacağına yorumlanır. Ahlâksız bir kimsenin rüyasında kendisini çıplak görmesi; onun keder, üzüntü ve kaygıya düşeceğine, kişinin rüyasında üzerindeki elbiselerinin yırtık olduğunu görmesi; o kimsenin refaha ulaşacağına, eğer kişinin üzerindeki elbiseleri yırtık değilse bu takdirde görmüş olduğu rüya; onun sıkıntı ve üzüntüye maruz kalacağına işaret şeklinde tabir olunur. Bir kimsenin rüyasında elbiselerini çıkardığını görmesi; o kimseye zahirde öğüt veren ve dost görünen, düşmanlığını gizleyen bir düşmanı olduğuna yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında kendisini bir mecliste çıplak olarak görmesi; o kimsenin rezil ve rüsvâ olacağına, rüyasında bir yerde tek başına çıplak olduğunu gören kimsenin; düşmanı tarafından bir hatasının araştırıldığına ve fakat buna muvaffak olamayacağına delalet eder. Rüyanızda çıplak olduğunuzu ve halktan da utandığınızı, ancak örtünecek bir şey bulamadığınızı görmeniz; sizin zarar ederek fakirleşeceğinize delalet eder. Üzüntülü bir kimsenin rüyasında kendisinin çıplak olduğunu görmesi; o kimsenin keder ve üzüntülerinden kurtulacağına yorumlanır. Bazı rüya tabircilerinin çıplaklık ile ilgili yorumları şöyledir:
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Câbiru'l-Mağribî'nin yorumuna göre: Rüyanızda anadan doğma çıplak olduğunuzu görmeniz; zahmet ve meşakkat çekeceğinize ve halkın önünde rezil ve rüsvâ olacağınıza delalet eder. Rüyanızda arkanızdaki elbiseyi çıkarıp çıplak kaldığınızı görmeniz; size sevgi gösterisinde bulunan hilekâr bir düşmanın musallat olacağına yorumlanır.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kirmânî'nin yorumuna göre: Bir kimsenin bir mescidde soyunduğunu görmesi; o kimsenin günahlarından kurtulacağına, bir rivayete göre de: Dinî vazifelerini yerine getirmeye gayret göstereceğine işaret eder.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Nablusi: Rüyada çıplaklık, iç yüzünün selametine delalet eder. Bazan da insana pişmanlık verecek şeye delalet eder. Bir kimse rüyada elbiselerini çıkardığını görse, o kimse için zahirde öğüt verip dost görünen ve düşmanlığını gizleyen bir düşmanı olduğunu anlar. Rüyada bir mecliste çıplak olduğunu gören kimse rezil ve rüsva olur. Bir yerde tek başına çıplak olduğunu görse, o kimsenin düşmanı onun bir hatasını araştırır. Ancak maksadına kavuşamaz.
Avret mahallini farkedemeyen bir kimse kendisinin çıplak olduğunu ve halktan da utanmadığını görse, bir iş yapar ve işte çok çalışmak suretiyle yorulur. Rüyada çıplak olduğunu, halktan da utandığını ve kendisini örtecek bir şey aradığım ancak bir şey bulamadığını gören kimse, zarar eder ve fakirleşir. Halkın kendisinin avret mahalline baktıklarını gören kimse, vali ise azledilir veya devlet hizmetinde bulunan başka bir kimse ise, rütbe ve makamından ayrılır.
Hasta olan bir kimse, san renkli bir elbisesinden soyunduğunu görse, o kimsenin iyileşmesine delalet eder. Kırmızı ve siyah elbiseden soyunmanın tabiri de böyledir. Eğer soyunduğu elbise kirli olursa, o kimse kederden kurtulur. Bazı tabirciler, çıplak olmak ithamdan kurtulmaya delalet eder, dediler. Köle olan bir kimse soyunup çıplak kaldığını görse, azad olur.
Ölmüş bir kimse rüyada çıplak ve avret mahalli örtülü olduğu halde görüldüğü görülse, ölü olan o şahıs dünyadan sevabsız gittiği halde cennetin nimetleriyle nimetlene-ceğine delalet eder.
Üzüntülü bir kimse, rüyada çıplak görülse, o kimse üzüntü ve kederinden kurtulur. İbadet ehli olan zatlar için rüyada çıplak olmak onların dindarlığına ve çok hayır yapmalarına delalet eder. Tanınmayan bir kadının rüyada çıplak görülmesi, biçilmek veya başka bir sebeple yerin ziraatten ve ağaçların yapraklardan çıplak kalmasına delalet eder. Erkek bir kimsenin rüyada çıplak olması, hac farizesini yapmaya delalet eder, eğer hayra delalet edecek bir delil de görülürse.
Bazı tabirciler rüyada çıplak olmak, çapkın olmaya delalet eder. Bir kadının rüyada siyah bir elbiseden soyunup çıplak kaldığını görmesi, karanlıktan sonra aydınlığa kavuşmaya delalet eder. Çünkü kadın gece ile tabir edilir. Kadın siyahsa, karanlık gece ile, beyazsa, mehtaplı bir gece ile tabir edilir. Rüyada çıplak olmak yeni elbise giymeye delalet eder. Hasta olan bir kimse, rüyada elbisesinden soyulduğu nu ve elbisesi cebren kendisinden alındığını görse, ölmesine delalet eder. Kadının çıplak olması evinden ayrılmasıdır.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Seyyid Süleyman: Rüyasında çıplak olup, halktan utandığını ve onlardan örtünmek için bir şey istediğini gören; halk arasında hem rezil olur, hem de sırrı anlaşılır. Çıplak olmasına rağmen utanmadığını ve örtünecek bir şey istemediğini gören hacca gider. Edep yerinin örtülü olması kaydıyla çıplaklık; affa mazhar olmaya ve zafere işarettir.
Ancak yukarıdaki yorum, rüya sahibinin buna layık olması halinde geçerlidir. Aksi takdirde hayırla tabir edilmez.
Cabir'ül Mağribi'ye göre, bilhassa edep yerinin tamamiyle açık olması, çile ve rezilliktir. Bir kadının, edep yeri de açık olmak üzere çıplak olduğunu görmesi; halk arasında rezil olmasına ve mihnet çekmesine delalettir. Fakat rüyayı gören iyiliği ile tanınmışsa, bu rüya ona zarar vermez. Hatta affedilmesine bile işarettir. Bir yerde kendisini çıplak gören, rüsvay olur. Çok ayıplanacak hallere düşer. Rüyasında arkasındaki elbiseyi çıkararak çıplak kaldığını görenin, kendisine sevgi gösteren fakat aslında hilekar olan bir düşmanı ortaya çıkar.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bir Kadının Kendini Çıplak Görmesi
Rüyada bir kadının kendini çıplak görmesi, genellikle hayra yorulmaz. Rüyayı gören kişi hakkında ortaya çıkacak dedikodulara, sıkıntılara işaret etmektedir. Ayrıca bazı yorumlara göre, rüya sahibi evli ise eşinden ayrılacağına da yorumlanır.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bazı tabirciler de soyunmak, zulümdür, demişlerdir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bir Yerde Kendini Çıplak Görmek
Rüyada bir yerde kendini çıplak görmek, rüya sahibinin kötü ve sıkıntılı bir duruma düşeceğine, geri dönülmesi zor olan yollara gireceğine alamet eder.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çıplak Vaziyette Koştuğunu Görmek
Rüyada çıplak vaziyette koştuğunu görmek, rüya sahibinin haksız yere suçlanacağına, insanların üzerine iftiralar atacağına delalet eder.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anadan Doğma Birini Görmek
Rüyada anadan doğma birini görmek, rüya sahibinin işlediği günahların ve yaptığı kötülüklerin Allah katında affedileceğine alamet eder.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kalabalıkta Kendini Çıplak Görmek
Rüyada bir mecliste çıplak olduğunu görmek, kişinin düşük ve aciz bir durum ile karşı karşıya kalacağına delalet eder.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Hasta Adamın Kendisini Çıplak Görmesi
Hasta bir adamın kendisini rüyada çıplak görmesi hastalıktan şifa bulmaya delâlet eder. Kırmızı ve siyah elbiseden soyunmak da böyle tabir edilir.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Üzüntülü Kişinin Kendisini Çıplak Görmesi
Dertleri olan ve bu yüzden üzüntülü olan kederli ve üzüntülü bir adamın, rüyada çıplak görülmesi, artık üzüntüden halâs olacağına işarettir.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kendisinin Çıplak Görmek
Bir kimsenin rüyada çıplak olduğunu, insanlardan da utandığını ve fakat kendisini örtecek bir şey aradığını ancak bulamadığını görmesi, zarar ve ziyana ve fakirliğe delâlet eder.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kişinin Çıplak Vücudunun Başkaları Tarafından Görülmesi
Rüyada halkın kendisinin avret yerine baktıklarını görmek, vali veya devlet memuru için vazifeden azledilmeye delâlet eder.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ölmüş Kişinin Çıplak Görülmesi
Ölmüş bir zatın rüyada çıplak ve avret mahalli örtülü olduğu halde görülmesi, o ölü zatı n dünyadan sevapsız gittiğine fakat cennetin nimetleriyle nimetleneceğine delâlet eder.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kadının Siyah Elbiseyi Soyunup Çıplak Görülmesi
Bir kadının rüyada siyah bir elbiseden soyunup çıplak kaldığını görmesi, karanlıktan sonra aydınlığa ve feraha kavuşmaya alâmettir.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada İş İçin Soyunmak
Rüyada bir iş için soyunduğunu ve bu yüzden çıplak olduğunu gören kişinin, eğer bu iş dine ait ise (gusl gibi) hayra ve ibadete vâsıl olmağa delâlet eder. Rüyada bir mescit de soyunduğunu görmek, günahlardan soyunmaya ve tövbeye delâlet eder.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kadının Kendisini Çıplak Görmesi
Yine bir kadının rüyada kendisini çıplak halde görmesi, iyiye alâmet değildir. Eğer evli ise boşanır veya bir başka musibete duçar olur.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Diyanet: Temiz bir insanın rüyasında kendisini çıplak görmesi; her türlü tasa, gam ve kaygıdan kurtulacağına yorumlanır. Ahlâksız bir kimsenin rüyasında kendisini çıplak görmesi; onun keder, üzüntü ve kaygıya düşeceğine, kişinin rüyasında üzerindeki elbiselerinin yırtık olduğunu görmesi; o kimsenin refaha ulaşacağına, eğer kişinin üzerindeki elbiseleri yırtık değilse bu takdirde görmüş olduğu rüya; onun sıkıntı ve üzüntüye maruz kalacağına işaret şeklinde tabir olunur. Bir kimsenin rüyasında elbiselerini çıkardığını görmesi; o kimseye zahirde öğüt veren ve dost görünen, düşmanlığını gizleyen bir düşmanı olduğuna yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında kendisini bir mecliste çıplak olarak görmesi; o kimsenin rezil ve rüsvâ olacağına, rüyasında bir yerde tek başına çıplak olduğunu gören kimsenin; düşmanı tarafından bir hatasının araştırıldığına ve fakat buna muvaffak olamayacağına delalet eder. Rüyanızda çıplak olduğunuzu ve halktan da utandığınızı, ancak örtünecek bir şey bulamadığınızı görmeniz; sizin zarar ederek fakirleşeceğinize delalet eder. Üzüntülü bir kimsenin rüyasında kendisinin çıplak olduğunu görmesi; o kimsenin keder ve üzüntülerinden kurtulacağına yorumlanır. Bazı rüya tabircilerinin çıplaklık ile ilgili yorumları şöyledir: Câbiru'l-Mağribî'nin yorumuna göre: Rüyanızda anadan doğma çıplak olduğunuzu görmeniz; zahmet ve meşakkat çekeceğinize ve halkın önünde rezil ve rüsvâ olacağınıza delalet eder. Rüyanızda arkanızdaki elbiseyi çıkarıp çıplak kaldığınızı görmeniz; size sevgi gösterisinde bulunan hilekâr bir düşmanın musallat olacağına yorumlanır. Kirmânî'nin yorumuna göre: Bir kimsenin bir mescidde soyunduğunu görmesi; o kimsenin günahlarından kurtulacağına, bir rivayete göre de: Dinî vazifelerini yerine getirmeye gayret göstereceğine işaret eder.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Seyyid Süleyman: Rüyasında çıplak olup, halktan utandığını ve onlardan örtünmek için bir şey istediğini gören; halk arasında hem rezil olur, hem de sırrı anlaşılır. Çıplak olmasına rağmen utanmadığını ve örtünecek bir şey istemediğini gören hacca gider. Edep yerinin örtülü olması kaydıyla çıplaklık; affa mazhar olmaya ve zafere işarettir.
Ancak yukarıdaki yorum, rüya sahibinin buna layık olması halinde geçerlidir. Aksi takdirde hayırla tabir edilmez.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cabir'ül Mağribi'ye göre, bilhassa edep yerinin tamamiyle açık olması, çile ve rezilliktir. Bir kadının, edep yeri de açık olmak üzere çıplak olduğunu görmesi; halk arasında rezil olmasına ve mihnet çekmesine delalettir. Fakat rüyayı gören iyiliği ile tanınmışsa, bu rüya ona zarar vermez. Hatta affedilmesine bile işarettir. Bir yerde kendisini çıplak gören, rüsvay olur. Çok ayıplanacak hallere düşer. Rüyasında arkasındaki elbiseyi çıkararak çıplak kaldığını görenin, kendisine sevgi gösteren fakat aslında hilekar olan bir düşmanı ortaya çıkar.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kirmani demiştir ki: Bir iş için soyunduğunu, çıplak olduğunu görmek; eğer iş dine ait ise (gusul gibi) hayır ve ibadetle yorumlanır. Fakat soyunmaya sebep olan iş, dünyaya ait ise ve zina gibi kötü bir fiile dayanıyorsa, rüya sahibi dünyada menfaat sağlar, ancak ahirette hüsrana uğrar.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Çarşıda veya bir insan topluluğu arasında edep yeri ile beraber bütün vücudunun çıplak olduğunu, herkesin kendisine baktığını ve bu durumdan utandığını görenin; bilinmesini istemediği ve herkesten sakladığı bir ayıbı ortaya çıkar.
Bir mescidde soyunan günahlarından arınır. Bir görüşe göre ibadet ve itaatle yaşar. Dini vazifelerini en doğru şekilde yerine getirmek için canla başla çalışır. Edep yerini ve vücudunun bazı kısımlarını örtecek bir şeyi olduğunu gören; malının büyük kısmını kaybeder. Ancak geçinebilecek kadar malı kalır. Çırılçıplak olduğu halde kimsenin bakmadığı ve avret yerini açtığını fark etmeyen hastaysa; iyileşir, sıkıntısı varsa; selamete çıkar. Borçluysa; borcunu öder. Şayet zenginse malından olur, evini satar yahut eşinden ayrılır. Bir rivayete göre bu rüya, tevbeye, başka bir görüşe göre de eşinden ayrılmağa delalettir. Başka bir yoruma göre, tevbeye yahut dünyadan uzaklaşıp, ahirete yönelmeğe işarettir. Ayrıca malında zarar etmeğe veya aleyhinde konuşulmaya delalet eder.
Salih bir insan için soyunduğunu görmek, hayır, menfaat ve selamettir. Asi bir adam için ise üzüntüye, rezil olmaya sırlarının ortaya çıkmasına işarettir.
Rüyasında çıplak vaziyette koşan; haketmediği bir suçla itham edilir. Eğer memursa; vazifesinden alınır.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Sırtındaki elbisenin zorla çıkartılmasından dolayı çıplak kalmak; memur için vazifesini terke, zengin için malını kaybetmeğe delalet eder.
Bir kadının rüyasında çıplak olduğunu görmesi iyi değildir, evliyse boşanır. Kadın kendini çarşıda veya halk arasında başı açık, vücudunu çıplak vaziyette görürse; ya kendisi, ya eşi, yahut sevdiği biri musibete uğrar. Bir rivayete göre, rüya sahibi kendinde mevcut olmayan bir şeyle tanınır ve hayadan yani utanma duygusundan uzaklaşır. Genç veya ihtiyar herhangi bir kadının kendisi çıplak görmesi iyi değildir.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasinda anadan dogma soyundugunu gören, cahil ve bilgisiz bir kisidir. Bütün hayati boyunca bilgiden ve ilimden yoksun kalir. Eger ahlaki bozuk bir kimse ise, halk tarafindan kötü bir gözle görülür. Hiçbir zaman hiçbir isinde basarili olamaz ve toplum içinde sönük bir sekilde yasar, bir gölge halinde kalir. Rüyasinda çiplak olup halktan utandigini ve onlara karsi örtünmek için bir sey istedigini gören halk arasinda rezil olur ve sirri anlasilir. Çiplak oldugu halde halktan utanmadigini ve onlardan örtünmek için bir sey istemedigini gören, hacca gider. Vücudu çiplak, fakat cinsi organlari örtülü oldugunu gören, affa ugrar ve üstünlük kazanir. Din bakimindan buna layik degilse, bu rüya hakkinda hayirli degildir. Cabir'ül-Magribi'ye göre: anadan dogma çiplak olan kimse zahmet ve mesakkat çeker ve halk önünde rezil olur. Bir kadinin cinsi organi açik ve vücudunun çiplak oldugunu görmesi, halk arasinda rezil olmasina, zahmete ve kedere delalet eder. Eger rüya sahibi taninmis bir kimse ise bu rüyanin kendisine zarari yoktur. Belki aksine kendisine çok hayirli olacaktir. Bir yerde kendini çiplak görmek, rezil olmaktir. Rüyasinda arkasindaki elbiseyi çikarip çiplak kaldigini görene sevgi gösterisinde bulunan hilekar bir düsman musallat olur. Kirmani'ye göre: kendisini çiplak ve bir is için soyunmus gör-mek, eger bu is dine ait ise, mesela gusül gibi, hayra ve ibadete, eger dünyaya ait ise, dünyadan menfaat görmege, fakat ahirette fenaya delalet eder. Çarsida veya bir takim kimseler arasinda çip-lak oldugunu ve cinsi organlarinin meydanda oldugu için halkin kendisine baktiklarini ve herkesten utandigini görmek, herkes-ten sakladigi ve ögrenilmesini istemedigi bir ayibinin ortaya çikacagina isarettir. Bir mescitte soyundugunu gören, günahlarindan soyunur, bir rivayete göre de, ibadete ve dini vazifelerine gayret eder. Çiplak olup cinsiyet organlarini ve vücudunun bazi kisimla-rini kapatacak bir seyi oldugunu gören malinin büyük bir kismini kaybeder. Ancak geçinebilecek kadari ile yetinir. Çirilçiplak olup üzerinde hiç bir sey olmadigini ve fakat kendisine bakmadiklari gibi, kendisi de cinsiyet organlarinin açik bulundugunu bilmedigini gören, eger hasta ise iyilesir, kederli ise kurtulur, borçlu ise borcunu öder; zengin ise malini kaybeder, veya evini satar veya esin-den ayrilir. Bir rivayete göre bu rüya tövbeye, ve dünyadan göçerek ahirete yönelmege bazilarina göre ise, haram mal kazanarak baskalarinin hakkindaki dedikodularina sebebiyet verecegine delalet eder.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çıplak Görmek
İyi ve temiz bir insan kendini rüyada çıplak görmesi, her türlü tasa ve kaygıdan kurtulacağına, ahlâkı bozuk bir kimse ise, üzüntü, tasa ve kaygıya düşeceğine yorumlanır.
Elbiselerini yırtık gören refaha ulaşacağına, yırtık değilse sıkıntı ve üzüntüye düşeceğine yorumlanır.
Rüyasında anadan dogma soyunduğunu gören, cahil ve bilgisiz bir kişidir. Bütün hayati boyunca bilgiden ve ilimden yoksun kalır. Eğer ahlaki bozuk bir kimse ise, halk tarafından kötü bir gözle görülür. Hiçbir zaman hiçbir isinde başarılı olamaz ve toplum içinde sönük bir şekilde yasar, bir gölge halinde kalır.
Rüyasında çıplak olup halktan utandığını ve onlara karşı örtünmek için bir şey istediğini gören halk arasında rezil olur ve sırrı anlaşılır.
Çıplak olduğu halde halktan utanmadığını ve onlardan örtünmek için bir şey istemediğini gören, hacca gider.
Vücudu çıplak, fakat cinsi organları örtülü olduğunu gören, affa uğrar ve üstünlük kazanır.
Din bakımından buna layık değilse, bu rüya hakkında hayırlı değildir.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cabir’ül Mağribî’ye göre: anadan dogma çıplak olan kimse zahmet ve meşakkat çeker ve halk önünde rezil olur.
Bir kadının cinsi organı açık ve vücudunun çıplak olduğunu görmesi, halk arasında rezil olmasına, zahmete ve kedere delalet eder.
Eğer rüya sahibi tanınmış bir kimse ise bu rüyanın kendisine zararı yoktur. Belki aksine kendisine çok hayırlı olacaktır.
Bir yerde kendini çıplak görmek, rezil olmaktır. Rüyasında arkasındaki elbiseyi çıkarıp çıplak kaldığını görene sevgi gösterisinde bulunan hilekâr bir düşman musallat olur. Kirmani’ye göre: kendisini çıplak ve bir is için soyunmuş görmek, eğer bu is dine ait ise, mesela gusül gibi, hayra ve ibadete, eğer dünyaya ait ise, dünyadan menfaat görmeğe, fakat ahrette fenaya delalet eder.
Çarsıda veya bir takim kimseler arasında çıplak olduğunu ve cinsi organlarının meydanda olduğu için halkın kendisine baktıklarını ve herkesten utandığını görmek, herkesten sakladığı ve öğrenilmesini istemediği bir ayıbının ortaya çıkacağına işarettir.
Bir mescitte soyunduğunu gören, günahlarından soyunur, bir rivayete göre de, ibadete ve dini vazifelerine gayret eder.
Çırılçıplak olup üzerinde hiç bir şey olmadığını ve fakat kendisine bakmadıkları gibi, kendisi de cinsiyet organlarının açık bulunduğunu bilmediğini gören, eğer hasta ise iyileşir, kederli ise kurtulur, borçlu ise borcunu öder; zengin ise malini kaybeder veya evini satar veya esinden ayrılır.
Bir rivayete göre bu rüya tövbeye ve dünyadan göçerek ahrete yönelmeğe bazılarına göre ise, haram mal kazanarak başkalarının hakkındaki dedikodularına sebebiyet vereceğine delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bir Yerde Kendini Çıplak Görmek
Rüyada bir yerde kendini çıplak görmek, rüya sahibinin kötü ve sıkıntılı bir duruma düşeceğine, geri dönülmesi zor olan yollara gireceğine alamet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anadan Doğma Birini Görmek
Rüyada anadan doğma birini görmek, rüya sahibinin işlediği günahların ve yaptığı kötülüklerin Allah katında affedileceğine alamet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çıplak Vaziyette Koştuğunu Görmek
Rüyada çıplak vaziyette koştuğunu görmek, rüya sahibinin haksız yere suçlanacağına, insanların üzerine iftiralar atacağına delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kalabalıkta Kendini Çıplak Görmek
Rüyada bir mecliste çıplak olduğunu görmek, kişinin düşük ve aciz bir durum ile karşı karşıya kalacağına delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Hasta Adamın Kendisini Çıplak Görmesi
Hasta bir adamın kendisini rüyada çıplak görmesi hastalıktan şifa bulmaya delâlet eder. Kırmızı ve siyah elbiseden soyunmak da böyle tabir edilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Üzüntülü Kişinin Kendisini Çıplak Görmesi
Dertleri olan ve bu yüzden üzüntülü olan kederli ve üzüntülü bir adamın, rüyada çıplak görülmesi, artık üzüntüden halâs olacağına işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kendisinin Çıplak Görmek
Bir kimsenin rüyada çıplak olduğunu, insanlardan da utandığını ve fakat kendisini örtecek bir şey aradığını ancak bulamadığını görmesi, zarar ve ziyana ve fakirliğe delâlet eder.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında Çıplak Olup Utandığını Görmek
Rüyasında çıplak olup kalabalıktan utandığını gören rüya sahibinin bazı yaptıklarından dolayı rezil olacağına ya da utanacağına delalet eder.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kalabalıkta Kendini Çıplak Görüp Utanmamak
Çıplak olduğu halde halktan utanmadığını ve onlardan örtünmek için bir şey istemediğini gören, hacca gider.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cinsel Organı Görülecek Kadar Kendini Çıplak Görmek
Çarşıda ya da merkezde kendisinin çıplak olduğunu görmek ve cinsi organlarının meydanda olduğu için halkın kendisine baktıklarını ve herkesten utandığını görmek, herkes ten sakladığı ve öğrenilmesini istemediği ayıbının ortaya çıkacağına delalettir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çıplaklık Görmenin Manası ve Rüya Tabiri
Rüyada çıplak kimse görmek, kötülükten, düşmandan ve dertten kurtulmak manalarına gelir. Rüyasında kendini çıplak gören kimse için yürya yorumcuları dertlerinden kurtulacağını söyler. Rüyasında çıplak olduğunu gören kimse için rüya yorumu, onu daha iyi günlerin beklediği şeklindedir. Borçları varsa ödeyecektir, başında hastalık varsa düzelmeye başlayacaktır ve kafasına takıntı ettiği şeyler güzel sonuçlanacak, bu dertlerinden kurtulacaktır.
Rüya sözlüğü yorumcularının bazılarına göre rüyada çıplak kimse görmek, o insandan size kötülük geleceği manasına gelir. Kıyafetlerini üzerinde olamayn kimseden düşmanlık bulacağınız ve o kimseye dikkat etmeniz gerektiği söylenir. Bu yorumculara göre çıplak kalan kimse savunmasızdır. Size karşı düşmanlık eden kimse de karşınızda zayıf ve basiretsiz olacaktır.
Rüya tabirleri kitaplarında rüyada çıplak kimse görmek hakkında ayrıca şu ifadeler yer alır:
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çıplaklık Görmek
Töhmet altında olan kimse için bundan kurtulmaya, Üzüntü ve sıkıntıda olan için ferah ve sevince, İbadet ehlinin çıplak görünmesi amellerinin güzelliğine, Ayıp yerleri görünerek bundan utanan kimse için pişmanlık verecek bir şeye, Hastanın kırımızı, siyah yahut sarı renk elbisesini kendi isteğiyle rahatça çıkararak çıplak kalması hastalıktan kurtulmasına işaret eder.
Kadının siyah elbiseden soyunması kederden sonra sevinç ve aydınlığa, Erkeğin soyunması hacca gitmeye, Soyunmak bazen yeni elbise giymeye, Hastanın elbisesinin zorla üzerinden çıkarılması vefatına delalet eder. (Ayrıca Bakınız; Soyunmak.)
Rüyada kişi kendisini çıplak olarak görürse her türlü dert ve tasadan kurtulacağına işarettir.
Başka insanların çıplak olduğunu görmek ise, insanlardan size kötülük geleceği anlamına gelir.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada elbiselerini başkasının yanında çıkardığını gören kimse, görünüşte dost görünen ve düşmanlığını gizleyen bir düşmanı olduğunu anlar.
Rüyada bir mecliste çıplak olduğunu gören kimsenin rezil ve rüsva olmasına işarettir. Rüyada çıplak olduğunu, halktan da utandığını ve kendisini örtecek bir şey aradığını ancak bir şey bulamadığını gören kimse, zarara uğrar ve fakirleşir.
Halkın kendisinin avret mahalline baktıklarını gören kimse, devlet hizmetinde bulunuyorsa, rütbe ve makamından ayrılır.
Bazı tabirciler, çıplak olmayı ithamdan kurtulmak şeklinde yorumladılar. Rüyada yalnız avret mahalli örtülü olduğu halde görülen ölü şahıs, dünyadan sevapsız gittiği halde cennetin nimetleriyle nimetleneceğine işarettir.
Üzüntülü bir kimse, rüyada çıplak görülse, o kimse üzüntü ve kederinden kurtulur. ibadet ehli olan zatlar için rüyada çıplak olmak onların dindarlığına ve çok hayır yapmalarına işarettir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada çıplak olduğunu ancak vücudunun boyalarla bir giysi gibi kapanmış olduğunu gören kimse bir kimsenin ya da duanın koruması altına girer.
Rüyada çıplakken güzel bir hamamda yıkanıp üstüne temiz giysiler giyen kimse günahlarına tövbe eder, yanlış bildiği bazı şeyleri öğrenir onlara hakim olur ve onlardan uzak durur.
Rüyada bir büyüğü çıplak halde görüp onu yıkadığınızı görmek büyüklerinizin sizin onlara huzur verecek davranışlarda bulunmanıza ihtiyaçları olduğunu gösterir.
Rüyada çıplakken yanınızda size helal olmayan bir karşı cins varsa bu evlenmeye istekli olduğunuzun habercisidir.
Rüyada çıplakken yemek yemek biraz sıkıntıya düşeceğinize ancak karnınızın tok sırtınızın pek olacağına işaret eder.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada çıplaklık görmek ne anlama gelir?

Çıplak olup halktan örtünecek bir şey istediğini görmek rezil olup dile düşmek demektir. Çıplaklıktan utanmadığını ve halkında buna aldırmadığını gören hacca gider. Mahem yerlerinin örtülü olması şartıyla çıplak oldupunu gören davasında temize çıkar. Hapis ise kurtulur ve bütün günahlarından tövbe eder.
Çırılçıplaklık, bilhassa kadın için dile düşmeye işarettir. Eğer kimse kendisine bakmıyor ve kendisi de avret yerlerinin açık olmasından sıkılmıyorsa, bütün dert ve hastalıklardan kurtulur.
Zengin birinin bu rüyayı görmesi iflasına, evini satmasına veya karısından ayrılmasına yorulur. Memur kendisini çıplak görse, görevden alınır. Kadın, kocasının yanında çırılçıplak soyunduğunu görürse ondan boşanır.
Çıplaklık darda olan için iyi, zengin ve refah içinde yaşayanlar için ise, kötü bir rüyadır. Rüyada çıplak dünya hayatı için kötü, din ve ahiret hayatı için iyidir. Kendisini çıplak görüp de bundan utanmadığını gören şiddetli bir fakirliğe düşer; fakat dinini sağlamlaştırır.
ÇIplak iken üstüne başına giyecek bir şey arayan rızkının peşine düşer. Giyecek bir şey bulan rahata kavuşur, bulamayan rızık endişesi çeker. Kendisinin çıplak kaldığını, halkın kendisine bakıp ayıplamadığını ve kendinin de bundan utanmadığını görenin bağışlanmadık bir tek günahı kalmaz.
ÇIPLAK: Bir kimsenin rüyasında kendisini çıplak görmesi; her türlü tasa, gam ve kaygıdan kurtulacağına tabir edilir. Ahlâksız bir kimsenin rüyasında kendisini çıplak görmesi; onun keder, üzüntü ve kaygıya düşeceğine, kişinin rüyasında üzerindeki elbiselerinin yırtık olduğunu görmesi; o kimsenin refaha ulaşacağına, eğer kişinin üzerindeki elbiseleri yırtık değilse bu takdirde görmüş olduğu rüya; onun sıkıntı ve üzüntüye maruz kalacağına işaret şeklinde tabir olunur. Bir kimsenin rüyasında elbiselerini çıkardığını görmesi; o kimseye zahirde öğüt veren ve dost görünen, düşmanlığını gizleyen bir düşmanı olduğuna yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında kendisini bir mecliste çıplak olarak görmesi; o kimsenin rezil ve rüsvâ olacağına, rüyasında bir yerde tek başına çıplak olduğunu gören kimsenin; düşmanı tarafından bir hatasının araştırıldığına ve fakat buna muvaffak olamayacağına delalet eder. Rüyanızda çıplak olduğunuzu ve halktan da utandığınızı, ancak örtünecek bir şey bulamadığınızı görmeniz; sizin zarar ederek fakirleşeceğinize delalet eder. Üzüntülü bir kimsenin rüyasında kendisinin çıplak olduğunu görmesi; o kimsenin keder ve üzüntülerinden kurtulacağına yorumlanır. Bazı rüya tabircilerinin çıplaklık ile ilgili yorumları şöyledir: Câbiru l-Mağribî nin yorumuna göre: Rüyanızda anadan doğma çıplak olduğunuzu görmeniz; zahmet ve meşakkat çekeceğinize ve halkın önünde rezil ve rüsvâ olacağınıza delalet eder. Rüyanızda arkanızdaki elbiseyi çıkarıp çıplak kaldığınızı görmeniz; size sevgi gösterisinde bulunan hilekâr bir düşmanın musallat olacağına yorumlanır. Kirmânî nin yorumuna göre: Bir kimsenin bir mescidde soyunduğunu görmesi; o kimsenin günahlarından kurtulacağına, bir rivayete göre de: Dinî vazifelerini yerine getirmeye gayret göstereceğine işaret eder.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Birini Çıplak Görmek
Rüyada çıplak birini görmek, harama bakma ya da harama bulaşma gibi manalara gelir.

Bir kimse rüyasında kendisini ya da bir başkasını çıplak bir şekilde görmüş ise gördüğü kişi haram bir yola adım atmıştır. Eğer kalabalığın içine çıplak bir şekilde girmiş ise büyük bir haram işlemiştir, tövbe etmesi gerekmektedir.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Birini Çıplak Seyretmek
Rüyada soyunmuş birini seyretmek zina sebebidir. Fakat eşini seyretme de söz konusu olabilir. Bu sebeple âlimler eğer bir kimse eşini çıplakken seyretmiş ise hata yapmıştır, hatalı bir yola girmiştir, yolunu düzeltmesi gerekir şeklinde yorumlar. Eğer seyrettiği kişi mahremi değil de kendisine haram biri ise gören kişi haram işlemiştir ve hemen tövbe etmesi gerekmektedir, şeklinde yorumlamışlardır. Çünkü Allah (c.c.) Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor: “Zinaya yaklaşmayınız.” (İsra Suresi 32. Ayet)
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Birini Çıplak Bırakmak
Bu rüyayı gören kişinin yakın zamanda bir sahtekarlıkla karşılaşacağına veya düzenbazlık göreceğine işarettir. Çevireceği türlü oyunlarla sevmediği birisini ya da ona karşı düşmanlık besleyen bir kimseyi zor duruma düşürecektir. Bu kimse, bu davranışı eyleyeceği kişiden uzun zamandır çok çekmiştir ve bu kötülüğü, aslında bir yanıt verme isteğiyle yapacaktır. Kişi, haklı da olsa haksız da olsa içinde bulunacağı bu davranışlar bütünü ona hayırsızlık getirecektir. Kişinin eninde sonunda yaptığı ve yapacağı bütün oyunlar ortaya çıkacaktır, hiçbir işi cezasız kalmayacaktır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ölmüş Kişinin Çıplak Görülmesi
Ölmüş bir zatın rüyada çıplak ve avret mahalli örtülü olduğu halde görülmesi, o ölü zatı n dünyadan sevapsız gittiğine fakat cennetin nimetleriyle nimetleneceğine delâlet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kişinin Çıplak Vücudunun Başkaları Tarafından Görülmesi
Rüyada halkın kendisinin avret yerine baktıklarını görmek, vali veya devlet memuru için vazifeden azledilmeye delâlet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kadının Siyah Elbiseyi Soyunup Çıplak Görülmesi
Bir kadının rüyada siyah bir elbiseden soyunup çıplak kaldığını görmesi, karanlıktan sonra aydınlığa ve feraha kavuşmaya alâmettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada İş İçin Soyunmak
Rüyada bir iş için soyunduğunu ve bu yüzden çıplak olduğunu gören kişinin, eğer bu iş dine ait ise (gusl gibi) hayra ve ibadete vâsıl olmağa delâlet eder. Rüyada bir mescit de soyunduğunu görmek, günahlardan soyunmaya ve tövbeye delâlet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kadının Kendisini Çıplak Görmesi

Yine bir kadının rüyada kendisini çıplak halde görmesi, iyiye alâmet değildir. Eğer evli ise boşanır veya bir başka musibete duçar olur.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Mescitte Kendisini Çıplak Görmek
Rüya sahibinin kendisini bir mescit içerisinde soyunduğunu görmesi günahlarından soyunduğuna, bir rivayete göre de, ibadete ve dini vazifelerine gayret eder.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada çıplak kalmak: Rüyada çıplak olduğunu görmek, sıkıntılardan kurtulmaya, ferahlık ve mutluluk manalarına gelir. Çıplak kaldığı için utandığını gören kimse pişman olacağı bir hareket yapacaktır denir.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çıplak Birini Görmek
Rüyada çıplak birini görmek günaha işarettir. Rüyasında kendisini ya da bir başkasını çıplak olarak gören kişi yanlış bir yola sapmış, harama değmiştir. Bu kişi rüyasında ulu orta çıplak olduğunu ya da bir başkasının bu halde olduğunu gördüyse, bu çok büyük bir mahcubiyet yaşayacağına ve utanç duyacağına delalettir. Bir başka yoruma göre rüya sahibi büyük bir günah işlemiştir. Bu rüya ona tövbe etmesi için bir ikaz mahiyetindedir. Rüyasında mahrem yerlerinin örtülü, diğer yerlerinin çıplak olduğunu görmek ise kişinin pişman olduğu günahlarının affedileceğine işarettir. Yine de bu rüya, rüyayı gören kişinin ve gördüğü kişinin cinsiyetine göre farklı yorumlanabilir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çıplak Bir Erkek Görmek
Rüyasında çıplak bir erkek gören kişi için bu rüya nasibinin ve kısmetinin artacağı şeklinde tabir edilir. Sağlık sorunları varsa bunlardan kurtulacağı, sevdiği biri varsa onunla huzur içinde yaşayacağı, sıkıntılarla boğuştuğu bir dönemdeyse bu sıkıntılardan kurtulacağı manasındadır. Rüyayı gören bir kadınsa ve gördüğü çıplak kişi kocasıysa, bu rüya eşler arasındaki muhabbete ve bu muhabbetin saygı, sevgi ve bağlılık içerdiğine delalettir. Eşler arasındaki sevginin azalmadan süreceği şeklinde yorumlanır.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çıplak Bir Kadın Görmek
Rüyada çıplak kadın görmek mevcut sıkıntılardan kurtulmaya işarettir. Bir süredir beklenen hayırlı haberin alınacağı, askıda olan bir işin hayırla sonuçlanacağı, problemlerin çözüme kavuşacağı şeklinde yorumlanır. Ayrıca bu rüya kötü bir alışkanlıktan kurtulmak şeklinde de tabir edilir. Rüyayı gören kişi bir erkekse ve çıplak kadına bakmıyorsa, bu o rüyayı gören kişinin temiz bir ahlaka sahip olduğunu gösterir. Aynı zamanda o kişi için yaşayacağı hayatın refah içinde olacağı manasını da taşır.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çıplak Birini Giydirdiğini Görmek
Rüyasında çıplak birini giydirdiğini gören kişi birinin günah işlemesine sebep olmuştur. Bilerek ve isteyerek yapmasa dahi rüya sahibinin üzerinde kul hakkı olduğuna ve böylelikle hem giydirdiği kişiyi hem kendisini günaha soktuğuna delalettir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çıplak Birini Giydirmek
Zorla, istemeden birine günah işletmek manasına gelir. Bu durumda kul hakkı söz konusudur. Çünkü başka birinin günah işlemesine sebep olunmuştur. Böyle bir durumda bu günah işleyene de yazılır, işletene de. Çünkü birini öldürmüş bir insan ve katili azmettiren kişi aynı cezayı alır. Bu durumda da aynısı uygulanır.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çıplak Halde Koşmak
Rüyada çıplak vaziyette koştuğunu gören kişi iş hayatında kayba ya da özel hayatında itibarının zedelenmesine maruz kalır. Bu kişi suçlu olmadığı bir konuda suçlanabilir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada çıplak bir kimseyi yıkamak: Çıplak olarak gördüğünüz kimseye bir faydanızın dokunacağına işarettir.Rüyada hamamda çıplak olmak: Çıplak şekilde yıkanmak tövbe etmek ve yanlışlardan uzaklaşmak manalarına gelir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kalabalık içinde çıplak kalmak: Kalabalık insan arasında çıplak kaldığını gören ve bu durumda utancından yerin dibine giren kimse gerçek hayatta rezil olacağı bir durum yaşar. Bunun sonucunda maddi kayıp yaşar.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada sarı renkli kıyafeti çıkarmak: Sarı ve kırmızı kıyafet hastalık ve kötülüktür. Bu kıyafeti çıkarıp çıplak kaldığını gören kimse hastalıktan ve kederden kurtulur.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada siyah elbiseyi çıkarmak: Siyah kıyafeti çıkarıp çıplak kalan kimse ufak bir sıkıntı sonrasında ferahlayacak ve huzur bulacak denir.
+4 oy
Mirac Rüya Ustası (55.2k puan)  
Benim bildiğim çıplak olmak veya çıplak kalmak toplumdan korkmak demektir. Yani toplum tarafından onaylanmamaktan korkan bir kişiyi temsil eder bu tabi bilinçaltı olarak ama mesajcı rüya ise imanda veya ibadetlerde sıkıntı olduğu anlamasına gelir
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada çıplak birini görmek günaha işarettir. Rüyasında kendisini ya da bir başkasını çıplak olarak gören kişi yanlış bir yola sapmış, harama değmiştir. Bu kişi rüyasında ulu orta çıplak olduğunu ya da bir başkasının bu halde olduğunu gördüyse, bu çok büyük bir mahcubiyet yaşayacağına ve utanç duyacağına delalettir. Bir başka yoruma göre rüya sahibi büyük bir günah işlemiştir. Bu rüya ona tövbe etmesi için bir ikaz mahiyetindedir. Rüyasında mahrem yerlerinin örtülü, diğer yerlerinin çıplak olduğunu görmek ise kişinin pişman olduğu günahlarının affedileceğine işarettir. Yine de bu rüya, rüyayı gören kişinin ve gördüğü kişinin cinsiyetine göre farklı yorumlanabilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada çıplak birini görmek için psikolojik sebepler olabilir. Aslında rüyaların bir çoğu psikolojik sebeplere bağlanmaktadır. Ama ilginç yönleri de var rüyaların mesela hiç görmediğiniz birini rüyanızda görüyorsunuz ertesi gün karşınıza çıkıyor ve siz ben bu kişiyi tanıyorum diye düşünüyorsunuz. Sonra hatırlıyorsunuz rüyamda görmüştüm diye... Her şeyi bilimsel açıklamakta zor bazen.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çıplak Kadın Görmek, genellikle hayra yorulmadığı bilinmektedir. Rüyada çıplak görülen kadın eğer tanınıyor ise kişinin kendi ile alakalı bir tür arınma ya da gizli bir niyetinizin ortaya çıkacağı anlamına gelmektedir. Ayrıca yine rüyasında tanıdık bir kadının çıplak görülmesi aile içerisinde her hangi bir ayrılık durum olacağı ve aile içerisinde sıkıntılar yaşanacağı anlamına da gelmektedir. Aynı zamanda sürekli bahsedilen olumsuz durumların dışında iyi yönde manevi bir değişimde rüya sahibi tarafından olacağı da bahsedilmektedir. Ayrıca rüyada çıplak kadın görmek çok çeşitli ve değişik konular ve anlamlar içermektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Görülen çıplak kadın için ortada herhangi bir nefis durumu söz konusu olmamalıdır. Kısaca rüyada cinsel içerik içeren durumun görülen rüyada çok fazla yer kaplamaması gereklidir. Eğer bu bahsetmiş olduğumuz konu içeri rüyada fazla yok ise bu tür rüyalar çok daha derinlikli olarak ele alınmaktadır. Bu tür rüyaların hayra yorulmadığından bahsetmiştir. Bu rüyayı gören ve rüyada görülen kişinin hayatında çok kötü olayların yaşanacağı anlamına gelmektedir. Ayrıca rüyasında çıplak kadın görenin ailesi ile çeşitli sorunlar yaşayacağı ve aynı şekilde rüyasında gördüğü kişininde ailesi ile bir takım sorunlar yaşayacağı ve anlaşmazlıklar çıkacağı anlamına da gelmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Görülen rüyada kişinin çıplak olarak gördüğü kişi yada kişiler, eğer aile ve yakın akrabalarından ise rüyanın asla hayra yorulmadığı anlamındadır. Özellikle rüyasında çıplak gördüğü kadın yaşlı ise bu yaşlı kadının öleceği anlamına gelmektedir. Eğer rüyasında genç bir kadını çıplak gören kişi bu durumda görülen rüyada o gördüğü genç kadının bir takım cesaret ve cüretkar gerektiren bir iş yapacağı yada kalkışacağı ve iş sonunda çevresinde bulunan insanlar tarafından dedikodusu ve bir takım sözler çıkacağı anlamındadır. Yani rüyasında genç bir kadının çıplak görülmesi diğer konularda olduğu gibi çokta korkunç olmadığı anlamı taşımaktadır. Son olarak rüyasında hiç tanımadığı bir kadını çıplak görmesi ise rüya sahibi üzerinden değerlendirilerek yapmak istediği ve ya yapacağı bir işten dolayı aile, akraba ve arkadaşları tarafından onaylanmayacağı ve kabul görmeyeceği anlamı bulacağına işaret edilmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Hiç tanımadığı bir kadını çıplak görmesi, yaşanacak olduğunuz yeni bir döneme ve manevi anlamda yenilik, arınma ve değişiklik yaşanacağı anlamı söz konusu edilmektedir. Ayrıca rüya sahibinin gizlediği hislerinin ortaya çıkacağı ve bu hislerin paylaşılacağı anlamına işaret edilmektedir. Rüyada çıplak kadın görmek herhangi bir suç ve töhmet altında kalan kimsenin bu durumdan kurtulacağı kederli, üzüntülü ve sıkıntılı hayatından kurtulacağı ve sevince, feraha ulaşacağı anlamına da gelmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada görülen çıplaklık, iç yüzün selâmetine ve iyi haline işâret eder. Rüyada kendi elbiselerini çıkararak, çıplak hale geldiğini görmek, rüya sahibinin itibarının artacağına, iç yüzün selâmetine işâret eder. Bazen de rüyada ayıp yerleri görünerek bundan utanan kimse için çıplaklık, insana pişmanlık verecek şeye işâret eder. İbadet ehli olan kişilerin rüyada çıplak olarak görülmeleri, onların dindarlığına, amellerinin güzelliğine ve çok hayır yapmalarına işârettir. Hasta olan kimsenin rüyasında, sarı renkli bir elbisesini çıkardığını görmesi, o kimsenin hastalıktan şifâ bulmasına ve hastalıktan kurtulmasına işârettir. Hasta olan kimsenin rüyasında, kırmızı ve siyah renkli bir elbisesini çıkardığını görmesi de, o kimsenin hastalıktan şifâ bulmasına ve hastalıktan kurtulmasına işâret eder. Üzüntülü ve sıkıntılı bir kimsenin rüyada çıplak görülmesi, o kimsenin üzüntü ve kederinden kurtulmasına; ferah ve sevince işârettir. Töhmet altında bulunan bir kimsenin rüyada çıplak görülmesi, töhmetten kurtulmaya işâret eder. Devlet hizmetinde bulunan bir kimsenin rüyasında, halkın, kendisinin avret mahalline baktıklarını görmesi, o kimsenin rütbe ve makamından ayrılmasına veya vazifesinden azledilmesine işârettir. Rüyada çıplak olduğunu fakat avret yeri örtülü olduğunu görmek, af ve mağfirete mahzar olmaya işâret eder. Rüyada çıplak olduğunu, insanlardan da utandığını ve kendisini örtecek bir şey aradığını; ancak kendisini örtecek bir şey bulamadığını görmek, rüya sahibinin zarara uğrayacağına ve fakirleşeceğine işârettir. Ölmüş bir kimsenin rüyada çıplak fakat yalnız avret mahalli örtülü olduğu halde görülmesi, o ölü kimsenin dünyadan sevapsız gittiği halde cennetin nîmetleriyle nîmetleneceğine işârettir. Rüyada gusl abdesti almak için soyunduğunu görmek, hayra ve ibadete işâret eder. Bir kadının rüyada çıplak olduğunu ve avret yerinin açık olduğunu görmesi, bütün insanlar içinde rüsvay ve rezil olmasına, mihnet ve kedere işâret eder. Evli bir kadının rüyasında kendisini çıplak halde görmesi, boşanmasına veya başka bir musibete dûçar olmasına işâret eder. Bir kadının rüyada üzerindeki siyah elbisesini çıkartıp çıplak kaldığını görmesi, sevinç ve aydınlığa ve feraha kavuşmasına işâret eder. Bir erkeğin rüyada üzerindeki siyah elbisesini çıkartıp çıplak kaldığını görmesi, hacca gitmesine işâret eder. Rüyada bir mecliste çıplak olduğunu görmek, rüya sahibinin rezil ve rüsvay olmasına işârettir. Rüyada bir mescitte soyunduğunu görmek, günâhlarından kurtulmaya ve tövbe etmeye işârettir. Bazen rüyada soyunmak, yeni elbise giymeye işâret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Töhmet altında olan kimse için bundan kurtulmaya, Üzüntü ve sıkıntıda olan için ferah ve sevince, İbadet ehlinin çıplak görünmesi amellerinin güzelliğine, Ayıp yerleri görünerek bundan utanan kimse için pişmanlık verecek bir şeye, Hastanın kırımızı, siyaah yahut sarı renk elbisesini çıkararak çıplak kalkası hastalıktan kurtulmasına, Kadının siyah elbiseden soyunması kederden sonra sevinç ve aydınlığa, Erkeğin soyunması hacca gitmeye, Soyunmak bazen yeni elbise giymeye, Hastanın elbisesinin zorla üzerinden çıkarılması vefatına delalet eder. (Ayrıca Bakınız; Soyunmak.)Rüyada kişi kendisini çıplak olarak görürse her türlü dert ve tasadan kurtulacağına işarettir . Rüyada kişi kendisinin çıplak olduğunu görürse sıkıntılara düşeceksiniz demektir. Mantıksız davranışlarınız nedeniyle bazı kötü olaylara karışacaksınız demektir. Başka insanların çıplak olduğunu görmek ise, insanlardan size kötülük geleceği anlamına gelir. Mantıksız davranışlarınızdan dolayı birtakım skandallara karışacağınız anlamına gelirRüyada elbiselerim çikardigini gören kimse, görünüste dost görünen ve düsmanligini gizleyen bir düsmani oldugunu anlar. Rüyada bir mecliste çiplak oldugunu gören kimsenin rezil ve rüsvay olmasina isarettir. Rüyada çiplak oldugunu, halktan da utandigini ve kendisini örtecek bir sey aradigini ancak bir sey bulamadigini gören kimse, zarara ugrar ve fakiriesir. Halkin kendisinin avret mahalline baktiklarim gören kimse, devlet hizmetinde bulunuyorsa, rütbe ve makamindan aynlir. Hasta olan kimse, san renkli bir elbisesini çikardigini görse, o kimsenin iyilesmesine isarettir. Kirmizi ve siyah elbiseden soyunmanin tabiri de böyledir. Bazi tabirciler, çiplak olmayi ithamdan kurtulmak seklinde yorumladilar. Rüyada yalniz avret mahalli örtülü oldugu halde görülen ölü sahis, dünyadan sevabsiz gittigi halde cennetin nimetleriyle nimetlenecegine isarettir. Üzüntülü bir kimse, rüyada çiplak görülse, o kimse üzüntü ve kederinden kurtulur. ibadet ehli olan zatlar için rüyada çiplak olmak onlann dindarligina ve çok hayir yapmalarina isarettir. Rüyada çıplak olduğunuzu görürseniz, bu, mantıksız davranışlarınızdan dolayı birtakım skandallara karışacağınız anlamına gelir. Başka insanların çıplak olduğunu görmek ise, insanların size kötülük yapacağı anlamına gelir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çıplak Olmak

Rüyada çıplak olup, halktan örtünecek bir şey istediğini görmek, rezil olup dile düşmektir. Çıplaklığından utanmadığını ve halkın da buna aldırmadığını gören kimse hacca gider. Mahrem yerinin örtülü olması şartıyla çıplak olduğunu gören kimse iddiasında temize çıkar. Hapiste ise kurtulur, bütün günahlarından tevbe eder. Rüyada çırılçıplaklık, bilhassa kadın için dile düşeceğine işarettir. Zengin birisinin bu rüyayı görmesi iflasına, evini satmasına veya karısından ayrılmasına yorulur. Kendisini çıplak gören kimse memur ise görevinden alınır. Rüyada çıplaklık, darda olan bir kimse için iyi, zengin ve refah içinde yaşayan kimse için kötü bir rüyadır. Rüyada görülen çıplaklık, cahil, bilgisiz dar görüşlü bir kimseyi işaret eder. Ayrıca pişmanlık duymaya işaret eder. Bazen çapkınlığa, yoksulluğa çağrışım yapar. Bazan da, günahtan arınmak olarak da yorumlanır. Kimi zaman ise, ayrılığa, yuvanın dağılmasına işaret sayılır. Üzüntülü bir kimse rüyada çıplak olduğunu görse, o kimsenin üzüntü ve kederinden kurtulacağına işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada yıkanmak, yatmak vb. meşru maksatlar için evinde soyunduğunu görmek, afiyet ve mutluluğa; eğer avret yerini görürse mekruh bir iş işlemeye delalettir. Kendinin başkası tarafından çırılçıplak soyulduğunu görmek, kişiye gelecek şerrin gitmesine delalet eder.
(Ayrıca Bakınız; Çıplaklık)
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında soyunup çıplak kalan kişi rahat eder. Ama çıplak vücudu kıllı ve çirkin ise sıkıntıdır. Rüyada anadan doğma soyunduğunu gören, günahlarından kurtulur ve sevaba erişir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada arkasındaki elbisenin zorla çıkarılıp çıplak bırakıldığını görmek, memur için işinden olmasına; zengin için malının elinden çıkacağına; hasta ise ağırlaşacağına yorumlanır. Bir kadının rüyasında kendisini çıplak olarak görmesi hayırlı değildir. Eğer evli ise kocasından boşanır; eğer çarşıda ve halkın arasında açık ve her tarafı meydanda olduğunu görse, kendi nefsinde veya kocasında, sevdiği bir kimsede büyük bir musibete uğrar. Bir rivayete göre, rüya sahibi kendinde olmayan bir şeyle ünlenir ve hayasızlıkla meşhur olur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada çıplaklık, rüyayı gören kimse için hayırlı bir rüyadır. Rüyada kendisini çıplak görmek; ruhani huzura kavuşmaya, selamete çıkmaya işaret eder.
Rüyada kendisini çıplak halde gören fakat avret yerleri kapalı olduğunu gören kimse; af ve mağfirete ereceğine, günahların bağışlanacağına, dünya işlerinde elini çekip, ahiret için gayret göstermeye işaret eder. Üzgün bir kimsenin rüyada soyunduğunu görmesi; üzüntü ve sıkıntılarının biteceğine işaret eder. Rüyada ilim ehli ve ibadet ehli bir kimsenin soyunduğunu görmesi; din yolunda olmaya ve çok hayır yapmaya işaret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Yarı Çıplak Görmek
Rüyada kendisini yarı çıplak halde görmek; sıkıntı, üzüntü ve rezilliğe işaret eder. Rüyada kendisini bir kalabalığın içinde yarı çıplak görmek; bir toplum içinde utanılacak bir söz veya davranışta bulunmaya ve insanlar tarafından ayıplanmaya, utanç duymaya işaret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kendini Çıplak Görmenin Anlamı ve Yorumu

Rüyada kendini çıplak görmek, genellikle iyiye işaret eder. Rüya sahibinin aile ve sosyal hayatındaki sorunların sona ereceğine, yaşanan sıkıntıların çözüleceğine ve iş hayatındaki problemlerin en kısa sürede ortadan kalkacağına delalet eder.
Genel olarak rüya sözlüğü yazarları tarafından bu rüya, kötü bir dönemden sonra feraha ermeye alamet etmektedir.
+1 oy
~}çu Rüyakar (2.9k puan)  
Rüyamda deniz kenarında sevgilimle el eleydim. Sevgilim yok bu arada ama eski sevgilimi hala seviyorum. Sağda uzakta düz bir kaya üzerinde çıplak yatan birini görüyorum sonra el ele otarafa gidiyoruz ve ben uzanıyorum bi bakıyorum ben çırılçıplağım ve diyorumki demek o çıplak adam benmişim....

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

427 Aktif
0 Üye ve 427 misafir
Bugün : 11107
Dün : 23857
Toplam : 48069444
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...