Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+8 oy
4.0k okuma
mustafaharputi Tabir kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Rüyada bıçak görmenin birden fazla anlamı ve yorumu vardır. Örneğin; genel anlamda bıçak görmek özlem ve hasret gidermeye işaret ederken, rüyada bıçak satın aldığını gören kişiye tuzak kurulacağı anlamına gelir. Bıçak kaybettiğini gören kişi ise içine düştüğü belayı son anda atlatacaktır.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

130 Yorum

+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Rüyada keskin bıçak görmek
Rüyada keskin bıçak görmek faydalı bir kişiye işarettir. Keskin bıçak ise rüya sahibinin zeki ve çalışkan bir arkadaş edineceğine işaret eder. Bu rüyayı gören kişi kadınsa gönlünü bir erkeğe kaptırır. Keskin olmayan bir bıçaksa sadece iyi gün dostu olan birine işarettir.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada büyük bıçak görmek
Bıçağın büyük olması bolluğun işaretidir. Rüyasında büyük bıçak gören kişinin kazancı da aynı oranda artacaktır.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bıçak çekmek
Bu rüyayı gören kişi herhangi biriyle bir sorun yaşayacağını ve ortamın gerileceğini ifade eder. Taraflar arasında sıkıntılı ve zorlu günler yaşanacaktır.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada sofrada bıçak görmek
Rüyada sofra üzerinde görülen bıçak, rüya sahibinin üzerinde durduğu bir işin sonuçlanacağı anlamına gelir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bıçak atmak
Bu rüyayı gören kişinin bıçağı neden attığı ya da nasıl attığına bağlı olarak yorumlanır. Eğer karşıdaki kişiyi öldürmek ya da yaralamak maksadıyla atıyorsa stresli günler geçireceği anlamına gelir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bıçak kırılması
Bu rüyayı gören kişinin aile bağlarında olumlu sonuçlar elde edilir. küs olduğu kişilerle barışır ve bir araya gelerek eski günlerdeki gibi yan yana olurlar.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA BIÇAK GÖRMEK NE DEMEKTİR?
Rüyada bıçak görmek, bazı yorumculara göre, bıçak ev¬lada, bıçağın mahfazası zevceye (hanıma) işarettir şeklinde yorumlanır. Tek başına bıçak görmek, çocuğa işarettir. Bıçağın yanında başka bir silah da görmek, şan ve şerefinin artacağına, mevki ve makamının yükseleceğine işarettir. Bazı yorumcular, rüyasında bıçak görmek için rüya sahibi kimsenin kendi hizmetçisiyle ve adamlarıyla güçlenip para ve mal sahibi olacağına işarettir demişlerdir.
Rüyada bıçak görmek, özlem çeken kişilerin bir araya gelerek, ayrı kaldıkları yılların acısını çıkarıp, hasretle özlem gidermeleri anlamına gelir. Rüyada bıçak satın aldığını gören kişiye bir tuzak kurulacağı ve tuzağa düşürüleceği anlamına gelir. Rüyada bıçak kaybettiğini gören kişi bir kazayı ya da içine gireceği bir belayı son anda atlatacak demektir. Rüyada bıçağın keskin hale getirilmesi için bilenmesi kişinin yapmadığı bir işle ya da işlemediği bir suçla itham edileceğine işaret eder. Bıçak tek başına görüldüğü zaman kişinin bir rakibi ya da hasmı olduğuna işaret eder. Bazı durumlarda da çok yetenekli, elinden her iş gelen, elini attığı her işi başarıyla icra eden bir erkeğe delalet eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA BIÇAK SAKLAMAK
Rüyada bıçağı saklamak, bıçak keskin söze, kişinin elde edeceği güce, varlığa ve zenginliğe işaret edilir. Bıçağını sakladığını gören kimsenin elde ettiği imkanlara sahip çıkacağına ve en iyi şekilde değerlendirmeye, varlığının kıymetini bilerek hareket edeceğine işarettir. Ayrıca düşünerek konuşmanın alameti olarak görülür.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
HAMİLE BİRİNİN RÜYADA BIÇAK GÖRMESİ
Gebe kadının rüyasına bıçak girmesi dikkatli olması anlamına gelir. Rüya gören hamile kadının başına gelebilecek tehlikelere karşı daha dikkatli ve düşünerek hareket etmesi gerekir. Rüyada bıçak, olabilecek iyi veya kötü beklentilerin zamanının geldiğiyle tabir olunur.
Rüyada hamilenin bıçak görmesi bebeğini düşürme korkusu içinde olmasına işaret edebilir. Rüyayı gören kişi uzun zamandır görmediği dostuna, akrabasına veya eşine kavuşabilir. Bıçağın süslü veya eski bir bıçak olmasına bağlı olarak farklı yorumlar yapılabilir.
Bıçak eğer gösterişli ve küçük değilse kuvvete, bıçak eğer sıradan bir bıçak ise güçsüzlüğe tabir olur. Bıçak saklamak veya kaybetmek olası tehlikelerden haber verir. Kötü bir insan öldürülmediyse ve rüyada başka kötü hadiseler yaşanmadıysa rüya genel olarak hayırlara işaret eder. Bazen de tek olarak bıçak görülmesi çocuk demektir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA BIÇAK SAPLAMAK
Rüyada bıçak saplamak, kişinin sivri dilli oluşuna delalet eder. Kişinin açık sözlü olması nedeniyle bazı sözlerinin insanlara dokunduğuna, onları rahatsız ettiğine, öfkelendirdiğine ve kızdırdığına alamettir. Kişinin bu huyu başını ağrıtabilir. Bazen düşünceleri içinde tutmak daha hayırlı olacaktır.
Rüyada bıçak saplanması, bıçak saplanarak yaralandığını gören kimsenin başına büyük bir talihsizliğin geleceğine, başında kara bulutların dolaştığına yorumlanır. El yahut ayağına bıçak saplanması, sağlıklı bir hayat sürdüremeyeceği, kendi eliyle düştüğü hataların, yanlışların bedelini ödeyeceğine yorumlanır. Kalbe bıçak saplanması ise, kötü bir bahta, gönül ilişkilerinden yana kısmetinin kapalı olduğuna işarettir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA KIRIK BIÇAK GÖRMEK
Rüyada kırık bıçak görmek, rüya sahibinin bazı davranışlarının çevresindeki insanların tepkisini çekeceğine işarettir. Kişinin çevresindeki insanların, rüya sahibine bu tepkilerini davranışlarla veya sözlü olarak dile getireceği rivayet edilir. Bazı rüya yorumcuları bu rüyayı daha farklı bir pencereden yorumlamaktadır. Bu rüyayı gören kişinin çok girişken davranacağı ve yapmak istediği bütün işlerde çok büyük başarılar elde edeceği şeklinde yorumlanır.
Rüyada kırık bıçak görmek eğer bıçağın kırık kısmı ucuysa rüya sahibinin çevresinde nerede ne söyleyeceğini bilemeyen patavatsız insanların olacağına ve bu insanların can sıkacağına işaret edilir. Ancak bu kişiler sadece boş konuştuğu için rüya sahibine bir zararı dokunmayacaktır.
Rüyada kırık bıçak görmek, kırılmış bıçak kullanmak, kırık bıçak kullandığını görmek, kendinizi reddedilmiş, sosyal ve aile bağları kesilmiş hissettiğinizi ifade eder. Ancak bu düşüncenizin yanlış olduğunu anlayacaksınız demektir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA BIÇAK SATIN ALMAK
Rüyada bıçak satın almak, rüyayı gören kişinin kafaya taktığı ve diş bilediği bir düşmanına ve onu düşündükçe canının sıkıldığına ve kaba bir tabirle tepesinin attığına ve aklına kötü şeyler gelmesine rağmen kendisine hâkim olmayı ve de sinirini kontrol etmeyi başardığına delalettir.
Rüyayı gören kişinin kafaya taktığı ve diş bilediği bir düşmanına ve onu düşündükçe canının sıkıldığına ve kaba bir tabirle tepesinin attığına ve aklına kötü şeyler gelmesine rağmen kendisine hâkim olmayı ve de sinirini kontrol etmeyi başardığına delalettir.
Bu rüya için farklı bir yoruma göre rüyada bıçak satın almak kısa sürede yapılacak bir evliliğe işarettir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA BİRİNİN BIÇAK ÇEKMESİ
Rüyada birinin bıçak çektiğini görmek yorucu bir çalışma düzeni yüzünden tedavi edilmesi biraz zor olan bir rahatsızlık yaşanacağına ancak, hastaneye gidip tedavi olmak, tedaviyi desteklemek için de diyet yapılması ile beraber şifaya kavuşulacağına işaret eden bir rüya olarak yorumlanır.
Rüyada birinin bıçak çekmesi sarf edilen sözler nedeniyle rüya sahibinin ablasıyla arasında giderek artan sıkıntıların, bazı kişilerin araya girmesiyle beraber anlaşmayla sonuçlanacağına, bu sayede rüya sahibinin ablasıyla arasındaki arzu edilen sağlıklı ilişkinin yakalanılacağına yorumlanır.
Rüyada birinin bıçak çekmesi düşmanlardan zarar görmeye ve korkuya kapılmaya, hayata bakışın değişmesine hayata küsmeye ve eve kapanmaya, insanlarla arasına mesafe koyarak daha mutlu olmaya işaret eder. Rüyada birinin bıçak çekmesi kötü insanların içinde kalmaya ve ne yapacağını bilmemeye yorumlanır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA BİRİNİN SİZE BIÇAK ÇEKMESİ
Rüyada birinin bana bıçak çekmesi hijyen konusunda yeterince dikkatli davranmamak yüzünden tedavi edilmesi biraz zor olan bir rahatsızlık yaşanacağına ancak, düzenli olarak doktora gitmek, bununla beraber de gereğince dinlenmek ile beraber sağlığa kavuşulacağına işaret eden bir rüya olarak tabir edilir.
Rüyada birinin bana bıçak çekmesi şanslı bir dönem girmeye ve sorunlardan kurtulmaya, olumlu düşünmeye ve hayırlı olanı istemeye delalet etmektedir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bıçak bilemek
Rüya sahibinin gerçekleşmesini istediği iş için emek harcaması gerektiğine delalet eder. Benzer bir anlamı da öğüt anlamına gelmesidir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bıçak tutmak
Rüyada bıçak tutmak güzel şeylere işaret eder. Bıçak tuttuğunu gören kişi saygın bir kişilik olur ve ömrü boyunca da bu saygınlığını devam ettirir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bıçakla elini kesmek
Rüyasında bıçakla elini kestiğini gören kişi kendisini çok şaşırtacak bir olay yaşayacak demektir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bıçak bulmak
Rüyada bıçak bulan kişinin bir ilişkiyi, dostluğu ya da ailesinden birileri ile bağını koparacağı anlamına gelir. Benzer olarak da kişinin yaşayacağı kayıp ya da zarar olarak nitelendirilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada başkasının elinde bıçak görmek
Bu rüyayı gören kişi insanlara karşı temkinli ve mesafeli olmak gerektiğine inanır. İnsanlardan gelecek tehlikelere karşı kendini korumak ve savunmak zorunda olduğunu hisseder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Sustalı Bıçak Görmek
Dişli ve çetin bir rakip anlamıma gelir. Rüyayı gören kişinin yakın çevresinde ve sürekli olarak iletişim halinde olduğu yenilmesi zor, sırtı yere getirilmesi neredeyse imkânsız bir insana işaret eder. Kişinin bu kimseyle sürekli mücadele halinde olacağına yorulur. Aynı zamanda, erken hamlede bulunan bir kişinin, girdiği tüm işlerde başarılı olacağına, kazancını katbekat arttıracağına, yakın arkadaşı ile işle ilgili bir ortaklık kuracağına ve zorlu durumlardan kurtulacağına alamet eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Başkasının Elinde Bıçak Görmek
İnsanlara karşı temkinli ve mesafeli olmak gerektiğine, tabiri caizde kuyruğuna basıldığında her insanın bir canavara dönüşebileceğine alamet eder. İnsanlardan gelecek tehlikelere ve bunlara karşı kendini düşünmek ve korumak durumunda olmaya yorulur.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ucu Kırık Bıçak Görmek
Bir zararı olmayacak, içinde kötülük olmayan yani bir tehlike arz etmeyen fakat kendini de taşımayı bilmeyen, dilinin kemiği olmayan, ağzına her geleni söyleyen bu nedenle sinir bozan birtakım kişilerin varlığına alamettir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çatal Bıçak Görmek
Kalabalık demektir. Rüyayı gören kişinin bir yerden bir davet alacağına, insanlarla bir araya geleceğine, uzun sohbetler edeceğine, eğleneceğine, yiyip içeceğine yani keyifleneceğine işaret eder. Zevk alınacak bir mekânda eksiksiz ve kusursuz bir şekilde ağırlanmak anlamına gelir.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada elinde bıçak tutmak; güç ve zenginliğin hayatı boyunca devam edeceğine işaret eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kırık Bıçak Görmek
Rüyada kırık bıçak görmek, rüyayı gören kişinin bir imayla karşılaşacağına alamet eder. Yani; kişinin bir konuşması, davranışı ya da tavrı nedeniyle çevresindeki bazı kimselerin rahatsız olacağına ve o kimselerin tepkilerini rüyayı gören kişiye üstü kapalı şekilde de olsa dile getireceklerine yorulur.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada büyük bıçak görmek; yakın bir zamanda size ulaşacak olan tehlike ile tabir edilir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kör Bıçak Görmek
Gereksiz, angarya ve işe yaramayacak bazı işler üzerinde meşgul olmak demektir. Rüyayı gören kişinin vaktini ve nefesini harcadığına, kafasını da yorduğuna değmeyecek bir mesele üzerinde varını yoğunu kaybetmesine, yok canıyla savaşmasına fakat karşılığında umduğunu bulamamasına işaret eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Yarası Görmek
Yakın bir arkadaşla arada bir düşmanlık olması ya da zaten bir düşmanlık söz konusuysa onun perçinlenmesi, hatırlanması ve yeniden gündeme gelmesidir. Rüyayı gören kişinin anlaşmazlık içinde olduğu bir kişi ile anlaşmazlıkları üzerinde karşılıklı olarak ısrarcı davranması iki tarafında inadından vazgeçmemesi demektir. Geçmişte kalan bir mevzunun tekrar konuşulur olacağına ve insanların acılarının yeniden kanamaya başlamasına alamettir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Atmak
Kişinin bıçağı neden attığına ya da nasıl attığına bağlı olarak yorumlanır. Eğer kişi elindeki bir bıçağı yere atıyorsa bu onun bir konudaki inadını kıracağına ve bir işe rıza vereceğine işarettir. Eğer kişi elindeki bıçağı birine onu öldürmek ya da yaralamak maksadıyla atıyorsa o halde kendisine karşı yapılacak bir hata nedeniyle stresli günler geçireceğine işaret eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Vermek
Rüyayı gören kişinin bir kimsenin davasında şahitlik yapacağı anlamına gelir. Kişinin, bir haksızlık karşısında birine destek olacağına ve onunla birlikte savaşacağına delalettir. Aynı zamanda, rüya sahibinin kimseye hayır diyemeyecek kadar naif, paylaşımcı ve ince bir karakteri olduğuna alamettir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Kırılması
Aile bağlarında hayır olarak yorumlanır. Rüyayı gören kişinin küs olduğu ve görüşmediği kimselerle el sıkışacağına, bir araya geleceğine ve eski günlerde olduğu gibi yan yana ve omuz omuza olacağına işaret eder. Aslında bu rüya sahibinin çok ihtiyaç duyduğu bir şeydir ve bu gönül birlikteliği ve anlaşma ona çok iyi gelecektir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Görmek

Umumiyetle Rüyada bıçak görülmesi ayrılıkla tabir edilir. Bir kimsenin rüyasında herhangi bir bıçak görmesi; aile ferdlerinin huzur ve refahı için gösterdiği çabalar neticesinde olumlu sonuçlar alacağına ve çoktandır ayrı olduğu bir dostu ile tekrar buluşacağına delalet eder. Rüyada bıçak görmek ayrılığa, düşmanlığa, marifetli bir adama, sanat ve maharette, bıçakçıyı görmek, insanlara sanat ve maharet öğreten birine delalettir.
Bıçak kavganın ve ayrılığın işaretidir Rüyada bıçak, hizmetçi, yardımcı, dost ve kendisi için gayret gösteren kimse ile de yorumlanır. İş hayatınızda zarar edeceğinizin habercisidir.
Rüyada elinde bıçak tutmak, güç ve zenginliğin sürekli olacağına, bıçakla bir şey kesmek, eline para geçeceğine işarettir.
Bıçak kaybetmek veya saklamak olası tehlikelerden kurtulacağınıza işarettir.
Rüyada bıçağı kırmak işlerin yolunda gitmesi, bıçak taşımak insanlardan zarar görmemek için dikkatli olmanız gerektiğine işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Seyyid Süleyman: Bıçak; evlatla, kını; zevce ile tabir olunur. Bıçak tek başına çocuğa işaret eder. Başka bir silahla beraber bıçak görenin, şanı ve makamı yüce olur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ebu Said'ül Vaaz diyor ki: Elinde kullanmak üzere bir bıçak gören, bulunduğu işten feragat eder. Bir rivayete göre, kendisine yardım edecek zeki bir oğlu olur. Bıçağı kınından çektiğini görenin karısı, erkek çocuk doğurur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kirmani şöyle diyor: Kendisine bir bıçak verildiğini gören, biriyle dostluk kurar. Bir rivayete göre, eline mal geçer. Elini bıçakla kesen, şaşılacak bir şeye tesadüf eder. Bıçağı kınına sokan, evlenir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cafer-i Sadık:
•    Sıhhat,
•    evlat,
•    zafer,
•    iltica,
•    erkek kardeş,
•    kuvvet,
•    zenginlik,
•    memuriyet.
Bir genç kızın rüyasında elinde bıçak tuttuğunu görmesi; asil bir aileye mensup bir gençle tanışacağına ve sevgisine kazanacağına, bir kimsenin, elinde bıçak tutan bir delikanlı görmesi; bir genç kızın sevgisini kazanacağına, kişinin rüyasında elinde bir bıçakla bir yerini kestiğini görmesi; bir hadise ile sarsılarak şaşkınlığa uğrayacağına işaretle tabir olunur.
Rüyanızda bir bıçakla bir şey kestiğinizi görmeniz; bir yolculuğa çıkacağınıza, rüyanızda bıçak bilediğinizi görmeniz; bir yere gitmek için hazırlık yaptığınıza, rüyanızda bıçakla bir şey kesmek istediğiniz halde kesemediğinizi görmeniz; teşebbüs ettiğiniz bir işi başaramayacağınıza işaretle yorumlanır.
Rüyanızda çarşıdan bir bıçak satın aldığınızı görmeniz; eğer bekar iseniz kısa süre içinde evleneceğinize ve eğer evli iseniz ve eşinizde hamile ise kolay ve rahat bir doğum yapacağına, rüyanızda birisini bıçakladığınızı görmeniz; çevrenizin tehlikeli insanlarla kuşatılmış olduğuna ve her an hayatî bir tehlike içinde bulunduğunuza yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir başka yoruma göre: Rüyada bıçak görülmesi; kuvvet ve kudretin devamlılığına, bıçakla bir şey kesildiğinin görülmesi; rüya sahibinin eline mal veya para geçeceğine delalet eder.
Bazı yorumculara göre de: Rüyada bıçak görülmesi; evlâd ile bıçağın kınının görülmesi; eş ile tabir edilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kişinin rüyasında elinde bir bıçakla bir iş yaptığını görmesi; yapmaya teşebbüs ettiği bir işten vazgeçeceğine, kişinin rüyasında kendisine bir bıçak verildiğini görmesi bir kimse ile dostluk kuracağına ve bir rivayete göre de, kendisine yardımcı olacak bir çocuğunun dünyaya geleceğine yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Molla Cami: Kasap bıçağı, kasaba; asker bıçağı da, güç ve hizmete işaret eder. Bıçak, delildir.
Bazı tabirciler, bıçak gören kimse, kendi hizmetçisi ve adamıyla kuvvet ve mala nail olur, dediler. Bıçağı yuttuğunu gören kimse, oglunun malım yer.
Rüyada görülen bıçak, hamile hanımı olan kimse için erkek çocuktur.
Mahkemede bulunan kimse, rüyada elinde bir bıçağın olduğunu görse, düşmanına galip gelir ve delil getirmekle davasını isbat eder. Çünkü bıçak, düşmanı defeden silah aleti erindendir.
Kendisinden başka silah olmayan bir adam, kendisine bıçak verildiğini görse, bir çocuk yahut erkek kardeş sahibi olur. Eğer böyle bir çocuk ve kardeş beklemiyorsa, iyiliklerle karşılaşır.
Kendisiniz bıçakla kesildiğini gören kimse, kuş, hayvan veya bıçakla boğazlanan bir hayvana saldinşından dolayı hesaba çekilir. Elini bıçakla kestiğini gören kimse, hayrette kalacağı taaccub edeceği bir şey görür.
Bıçak kazandığını gören kimse, bekar ise evienir, eğer hanımı hamile ise doğum yapar.
Rüyada gördüğü bıçakla beraber erkekliği teyid edecek bir şey de varsa, doğacak çocuk erkek olur. Erkekliği teyid edecek bir şey yoksa,doğacak çocuk kızdır. Kargı ve süngü gibilerin tabiri de bıçak gibidir. Bazı tabirciler rüyada görülen bıçak, dil ve hizmetçi bir kadınla tabir edilir. Bazen de bıçak görmek, rızık ve geçiminin iyi gitmesine işaret eder dediler.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA BIÇAK GÖRMEK
•    Hizmetçi, yardımcı ve arkadaştır.
•    Keskin bıçak çalışkan hizmetçiye, akıllı yardımcıya ve faydalı arkadaşa;
•    kör bıçak bunların tersine,
•    Kadının gördüğü bıçak onun sevdiği erkeğe,
•    Erkeğin gördüğü bıçak mal ve güçe,
•    Bıçak yutmak oğul evladından gelecek iyilliğe,
•    Hamile kadının ve onun kocasının gördüğü bıçak erkek çocuğa,
•    Mahkemesi olan kişinin elindeki bıçak sağlam delile,
•    Bıçağın eli kesmesi şaşkınlık uyandıracak bir duruma,
•    Büyük bıçak rızık ve hayra,
•    Bıçağın kapalı olması ya da kılıfında bulunması zelil olmaya, yalancı şahitliğe,
•    Kalem açacak bıçak yazma istidadı olan evlada yahut hesap yapmaya,
•    Bıçağı bilemek bir iş için gayrete gelmeye, çocuk terbiyecisine yahut insanlara çalışmayı öğütleyen birine delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Nablusi: Rüyada görülen bıçak, bir yerin hizmetçisine, yardımcı, arkadaş ve kölesi gibi evinin ihtiyacı ve menfaati için çalışan ve gayret gösteren kimsesine işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Keskin Bıçak Görmek
Bıçağın keskinliği, rüya sahibinin emir ve yasaklarının geçerliliğine yahut bıçağın delalet ettiği kimsenin hareketine delalet eder.
Bir kadının rüyada kendisiyle beraber bir bıçağın olduğunu veya kadınlardan birisine bir bıçak verdiğini görmesi, o kadının meşhur erkeklerden birisine sevgi beslemesine delalet eder.
Kalem açacak bıçak, katibe; kasap bıçağı, kasaba; asker bıçağı da, kuvvet ve hizmete delalet eder.
Çocukların velisi ve çocukları terbiye eden kimsenin bıçağını çaldığını gören kimse, o adamın terbiyesinden olan çocuklardan birini onun terbiyesinden meneder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada sofrada bıçak görmek
Sofra üzerinde görülen bıçak, onunla iş yapmayan künse için iş görmede hilekar, zeki bir köleye, eğer bıçakla iş yapılıyorsa, rüya sahibinin üzerinde durduğu bir işin nihayetlenmeslne yahut rüya sahibinin şecaat ve kahramanlığına delalet eder.
Bıçak, delil ve hüccettir. Bazı tabirciler, bıçak gören kimse, kendi hizmetçisi ve adamıyla kuvvet ve mala nail olur, dediler.
Bıçağı yuttuğunu gören kimse, oğlunun malını yer.
Rüyada görülen bıçuk, hamile hanımı olan kimse için erkek çocuktur. Bazı tabirciler, elinde bıçak gören kimse iklyüz dirhem gümüşe nail olur, dediler. Çünkü, bıçağın nisap denilen sapı maldan nisaptır.
Bazı kere bıçak, yirmibeş dirhem gümüşle tabir edilir.
Mahkemede bulunan kimse, rüyada elinde bir bıçağın olduğunu görse, düşmanına galip gelir ve delil getirmekle davasını isbat eder. Çünkü bıçak, düşmanı defeden silah alellerindendir.
Kendisinden başka silalı olmayan bir adanı, kendisine bıçak verildiğini görse, bir çocuk yahut erkek kardeşe nail olur. Eğer böyle bir çocuk ve kardeş beklemiyorsa, hayra erişir ve rızka nail olur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bıçaklanmak
Kendisinin bıçakla kesildiğini gören kimse, kuş, hayvan veya bıçakla boğazlanan bir hayvana saldırışından dolayı hesaba çekilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada elini bıçakla kesmek
Elini bıçakla kestiğini gören kimse, hayrette kalacağı taaccub edeceği bir şey görür.
Bıçak veya hançeri kınına soktuğunu gören kimse, bir kadınla cinsi münasebette bulunur.
Bıçak kazandığını gören kimse, bekar ise evlenmeye nail, eğer hanımı haımle ise çocuğu kurtulur. Rüyada gördüğü bıçakla beraber erkekliği teyid edecek bir şey de varsa, doğacak çocuk erkek olur. Erkekliği teyid edecek bir şey yoksa, doğacak çocuk kızdır. Kargı ve süngü gibilerin tabiri de böyledir.
Rüya sahibinin yanında yük olmazsa, halbuki rüya sahibi de meşru hakkını isbat etmek için şahid arıyorsa, aradığı şahidini bulur. Eğer bıçağı keskin olursa, bulduğu şahid de adaletli olur. Rüyada gördüğü bıçak keskin değilse yahut eğri olursa, şahidi kabul edilmez.
Bıçağını kının içine soktuğunu güren kimse, zelil ve hakir olur.
Yahut yapacağı şahitlikten başka bir şey söylediğinden dolayı şahitliği kabul edilmez. Rüya sahibinin böyle br meselesi yoksa, dünyaca nail olacağı faydaya yahut kavuşacağı iyiliğe ya da sohbet edeceği kardeşine, sadakat göstereceği bir dosta yahut da halkın işlerini görebilecek bir köleye delalet eder.
Rüyada görülen bıçak, dil ve hizmetçi bir kadınla tabir edilir. Bazen de bıçak görmek, rızık ve geçiminin iyi gitmesine delalet eder. Kalem açacak bıçak, kendisine hased edilen akıllı bir çocuktur. Bundan dolayı rüyada elinde kalem açacak olduğunu gören kimsenin, güzel bir çocuğu olur.
Yine rüyada elinde kalem açacak olduğunu gören kimse, ayrıldığı hanımını yeniden alır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Görmek
Rüyada bıçak görmek özlem çeken kişilerin bir araya gelerek, ayrı kaldıkları yılların acısını çıkarıp, hasretle özlem gidermeleri anlamına gelir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Bilemek
Rüyada bıçak bilemek, rüya sahibinin gerçekleşmesini istediği iş için zahmete girmesi ve emek harcaması anlamına gelir. Aynı zamanda öğüt anlamına gelir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Tutmak
Rüyada bıçak tutmak güzel şeylere işaret eder. Rüyasında bıçak tuttuğunu gören kişi itibar sahibi olan, saygı gören ve sevilen bir kişi olacak ve bu ömrü boyunca da böyle devam edecek demektir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Büyük Bıçak Görmek
Büyük bıçak bolluğun işaretidir. Rüyasında büyükçe bir bıçak görecek olan kişinin kazancı da rızkı da artacak demektir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçakla Elini Kesmek
Rüyasında elini bıçakla kestiğini gören kişi, onu hayrete düşürecek ve çok şaşırtacak bir olay yaşayacak demektir
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bıçakla elini kesmek; yemek yaparken veya herhangi bir şekilde bıçakla elinizi kestiğinizi görmeniz sizi şaşırtacak bir olay yaşayacağınıza işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bıçak saplamak; rüya sahibinin sivri dilli olduğunu gösteren bir rüyadır. Kişinin açık sözlü, dobra olmasından dolayı bazı sözlerinin karşısındaki kişileri rahatsız edebildiğini ve kızdırdığına işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada başkasının elinde bıçak görmek; insanlardan gelebilecek tehlikelere karşı temkinli olmak, söylenen sözlere dikkat etmek ve mesafeli olmak gerektiğine delalet eder.
+4 oy
geekone3388 Rüya Tabircisi (10.9k puan)  
....................................Farklı rüyalar ve yeşil yılan diye yazdığım rüyalarıma sizi etiketlemiştim onları yorumlayabilir misiniz acaba
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA BIÇAK BİLEMEK
Rüyada bıçak bilemek, rüya sahibinin gerçekleşmesini istediği iş için zahmete girmesi ve emek harcaması anlamına gelir. Aynı zamanda öğüt anlamına gelir
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA BIÇAK TUTMAK
Rüyada bıçak tutmak güzel şeylere işaret eder. Rüyasında bıçak tuttuğunu gören kişi itibar sahibi olan, saygı gören ve sevilen bir kişi olacak ve bu ömrü boyunca da böyle devam edecek demektir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA BÜYÜK BIÇAK GÖRMEK
Büyük bıçak bolluğun işaretidir. Rüyasında büyükçe bir bıçak görecek olan kişinin kazancı da rızkı da artacak demektir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA KESKİN BIÇAK GÖRMEK
Rüyada keskin bıçak görmek faydalı kişiye işaret eder. Rüyasında keskin bıçak gören kişinin zeki ve çalışkan bir arkadaş edineceğine delalet eder. Eğer bir kadın rüyasında keskin bir bıçak görürse gönlünü kaptırdığı erkeğe işarettir. Rüyada keskin olmayan bir bıçak görmekse sadece iyi gün dostu olan birine işaret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA BIÇAKLA ELİNİ KESMEK
Rüyasında elini bıçakla kestiğini gören kişi, onu hayrete düşürecek ve çok şaşırtacak bir olay yaşayacak demektir
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA BIÇAK ÇEKMEK
Bir kimse ile yaşanacak sorun nedeniyle ortamın gerileceğine ve tarafların arasında buz gibi rüzgârlar eseceğine alamettir. Rüyayı gören kişinin bir kimseyi hatası nedeniyle eleştireceğine ve uyaracağına bunun bir etkisi olmaması durumunda ise ona gözdağı verecek bir davranışta bulunacağına delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA BIÇAK BULMAK
Kişinin bir ilişkiyi, dostluğu, ya da aile bireylerinden birileri ile bağlarını keseceğine yorulur. Aynı zamanda kişinin yaşayacağı bir kayıp ya da zarar nedeniyle deyim yerindeyse şapkasını önüne alıp kara kara düşünmesine ve nerede hata yaptığını anlayama çalışmasına neden olacak bir bela atlatacağına delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA BIÇAK TUTMAK
Bu rüya kişinin bıçağı hangi maksat ya da hangi duyguyla tuttuğuna bağlı olarak yapılır. Kişi eğer bıçağı bir şey kesmek için tutuyorsa güç ve kudret demektir. Eğer kişi bıçağı öfkeyle tutuyor ve onu bir kimseye karşı kullanmayı planlıyorsa o halde sağduyusunu kaybederek, mantığı dışında bir davranışta bulunması tepki toplaması ve ayıplanması anlamına gelir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA BIÇAK YARASI GÖRMEK
Yakın bir arkadaşla arada bir düşmanlık olması ya da zaten bir düşmanlık sözkonusuysa onun perçinlenmesi, hatırlanması ve yeniden gündeme gelmesidir. Rüyayı gören kişinin anlaşmazlık içinde olduğu bir kişi ile anlaşmazlıkları üzerinde karşılıklı olarak ısrarcı davranması iki tarafında inadından vazgeçmemesi demektir. Geçmişte kalan bir mevzunun tekrar konuşulur olacağına ve insanların acılarının yeniden kanamaya başlamasına alamettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA BIÇAK ATMAK
Kişinin bıçağı neden attığına ya da nasıl attığına bağlı olarak yorumlanır. Eğer kişi elindeki bir bıçağı yere atıyorsa bu onun bir konudaki inadını kıracağına ve bir işe rıza vereceğine işarettir. Eğer kişi elindeki bıçağı birine onu öldürmek ya da yaralamak maksadıyla atıyorsa o halde kendisine karşı yapılacak bir hata nedeniyle stresli günler geçireceğine işaret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA BIÇAK VERMEK
Rüyayı gören kişinin bir kimsenin davasında şahitlik yapacağı anlamına gelir. Kişinin, bir haksızlık karşısında birine destek olacağına ve onunla birlikte savaşacağına delalettir. Aynı zamanda, rüya sahibinin kimseye hayır diyemeyecek kadar naif, paylaşımcı ve ince bir karakteri olduğuna alamettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA BIÇAK KIRILMASI
Aile bağlarında hayır olarak yorumlanır. Rüyayı gören kişinin küs olduğu ve görüşmediği kimselerle el sıkışacağına, bir araya geleceğine ve eski günlerde olduğu gibi yan yana ve omuz omuza olacağına işaret eder. Aslında bu rüya sahibinin çok ihtiyaç duyduğu birşeydir ve bu gönül birlikteliği ve anlaşma ona çok iyi gelecektir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA BIÇAK SAPLANMASI
Rüyayı gören kişinin bazı haklarının buna söz hakkı da dahil elinden alınması nedeniyle elinin kolunun bağlanması, sesinin çıkmaz olması ve büyük sıkıntılarının doğması anlamına gelir. Atlatılması zor ve gsancılı günler geçirilecek ve sonunda nefes alınacak demektir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Görmek
Rüyada bıçak görmek, bazen iyiye bazen de kötü¬ye işarettir. Bıçak satın almak, etrafınızda tehlikeli bir komplo ha¬zırlandığına, bıçak kaybetmek, muhtemel bir tehlikeden kurtulma¬ya, bıçak bilemek, iftiraya uğrayacağınıza, kırık bıçak, girişilen iş¬lerde başarılı olunacağına, üzerinde bıçak taşımak, etrafınızın teh¬likeli kimselerle çevrildiğine ve bir ayağınızın çukurda bulundu¬ğuna işaret eder.Rüyada bıçak görmek, bazı yorumculara göre, bıçak ev¬lada (çocuğa) bıçağın mahfazası (yani kını da) zevceye (hanı¬ma) işarettir şeklinde yorumlanır. Yalın (tek başına) bıçak görmek, çocuğa işarettir. Bıçağın yanında başka bir silah da görmek, şan ve şerefinin artacağına, mevki ve makamının yükseleceğine işarettir.Bazı yorumcular: Rüyasında bıçak görmek, rüya sahibi kimse, kendi hizmetçisiyle ve adamlarıyla güçlenip para ve mal sahibi olacağına işarettir demişlerdir.Rüyasında elinde bıçak tuttuğunu gören kimse, oğlunun ma¬lını yediğine veya oğlunun malından yiyeceğine işarettir.Hanımı hamile olan bir kimse, rüyasında bıçak görse, bu rüyası, onun hanımının bir erkek çocuğu doğuracağına işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kendisinde başka bir silah olmayan bir kimse, rüyasında kendisine bir bıçak verildiğini görse, bu rüya, onun bir er¬kek çocuğu veya bir erkek kardeşi olacağına ve onlarla güçleneceğine işarettir. Eğer böyle bir çocuk ve erkek kar¬deşi yoksa, büyük hayır ve iyiliğe kavuşacağına işarettir.Rüyada bir bıçak aldığını görmek, boşadığı hanımını tekrar geri almak (yeniden onunla evlenmekle), güç ve kuvvete ka¬vuşacağına işaretle yorumlanır.Rüyada bıçağını kınına soktuğunu görmek, eğer bekar ise, evleneceğine işaretle yorumlanır.Rüyasında bıçakla bir şey kestiğini görmek, rüyayı gören kimsenin eline geçecek mal veya paraya işaret eder.Rüyada bıçak ile elini kestiğini gören kimse, kendisini şaş¬kınlığa uğratacak, hayretler içinde bırakacak bir olayla karşılaşacağına işaret olarak tabir olunur.Rüyasında elinde kendisine ait bir bıçak bulunduğunu gören kimsenin bu rüyası, kendisinin başarıya kavuşacağına işarettir, diye tabir olunur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kirmani'nin Yorumu:Rüyasında kendisine bir bıçak verildi¬ğini görmek, rüya sahibinin birileriyle dostluk ve arkadaş¬lık kuracağına ve güçleneceğine veya eline mal ve para ge¬çeceğine işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ebu Said-ü'Vaiz'in Yorumu:Rüyasında elinde kullanmak üzere bir bıçak olduğunu görmek, rüya sahibi kişinin bu¬lunduğu işten vazgeçeceğine veya kendisine yardımcı ola¬cak akıllı bir oğlu olacağına işarettir.Rüyada görülen kasap bıçağı, kasaba; as¬ker bıçağı da, güç ve hizmete işâret eder.Bazen rüyada görülen bıçak, delile işâret eder.Bazen de rüyada görülen bıçak, hizmetçi¬ye, yardımcıya, marifetli bir adama veya hiz¬metçi bir kadına işâret eder.Bazı kere de rüyada bıçak görmek, rızık ve geçiminin iyi gitmesine işâret eder.Yine bir kimsenin rüyada bıçak görmesi, kendi hizmetçisi ve adamıyla kuvvet ve mala nâil olmasına işâret eder.Rüyada bıçak görmek, düşmanlığa da işâret eder.Rüyada bıçağı yuttuğunu görmek, oğlunun malını yemeye işâret eder.Hamile hanımı olan kimse için rüyada gö¬rülen bıçak, erkek çocuğa işâret eder.Mahkemede bulunan kimsenin rüyada elinde bir bıçağın olduğunu görmesi, düşma¬nına galip gelmesine ve delil getirmekle dava¬sını ispat etmesine işâret eder.Kendisinden başka silah olmayan bir ada¬mın, kendisine bıçak verildiğini görmesi, o kimsenin bir çocuk yahut erkek kardeş sahibi olmasına işâret eder.Bir kimsenin rüyada elini bıçakla kestiğini görmesi, o kimsenin, hayrette kalacağı taac- cub edeceği bir şey görmesine işâret eder.Bekâr bir kimsenin rüyada bıçak kazandı¬ğını görmesi, o kimsenin evlenmesine işâret eder.Hanımı hamile olan bir kimsenin rüyada bıçak kazandığını görmesi, hanımının doğum yapmasına işâret eder.Bir kimsenin rüyada kendisinin bıçakla ke-sildiğini görmesi, o kimsenin, kuş, hayvan veya bıçakla boğazlanan bir hayvana saldırı-şından dolayı hesaba çekilmesine işâret eder.Rüyada gördüğü bıçakla beraber erkekliği teyid edecek bir şey de görmek, doğacak ço¬cuğun erkek olmasına işâret eder.Rüyada gördüğü bıçakla beraber erkekliği teyid edecek bir şey yoksa, doğacak çocuğun kız olduğuna işâret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Görmek
Rüyada bıçak görmek özlem çeken kişilerin bir araya gelerek, ayrı kaldıkları yılların acısını çıkarıp, hasretle özlem gidermeleri anlamına gelir. Rüyada bıçak satın aldığını gören kişiye bir tuzak kurulacağı ve tuzağa düşürüleceği anlamına gelir. Rüyada bıçak kaybettiğini gören kişi bir kazayı ya da içine gireceği bir belayı son anda atlatacak demektir. Rüyada bıçağın keskin hale getirilmesi için bilenmesi kişinin yapmadığı bir işle ya da işlemediği bir suçla itham edileceğine işaret eder. Bıçak tek başına görüldüğü zaman kişinin bir rakibi ya da hasmı olduğuna işaret eder. Bazı durumlarda da çok yetenekli, elinden her iş gelen, elini attığı her işi başarıyla icra eden bir erkeğe delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Bilemek
Rüyada bıçak bilemek, rüya sahibinin gerçekleşmesini istediği iş için zahmete girmesi ve emek harcaması anlamına gelir. Aynı zamanda öğüt anlamına gelir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Tutmak
Rüyada bıçak tutmak güzel şeylere işaret eder. Rüyasında bıçak tuttuğunu gören kişi itibar sahibi olan, saygı gören ve sevilen bir kişi olacak ve bu ömrü boyunca da böyle devam edecek demektir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Büyük Bıçak Görmek
Büyük bıçak bolluğun işaretidir. Rüyasında büyükçe bir bıçak görecek olan kişinin kazancı da rızkı da artacak demektir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Keskin Bıçak Görmek
Rüyada keskin bıçak görmek faydalı kişiye işaret eder. Rüyasında keskin bıçak gören kişinin zeki ve çalışkan bir arkadaş edineceğine delalet eder. Eğer bir kadın rüyasında keskin bir bıçak görürse gönlünü kaptırdığı erkeğe işarettir. Rüyada keskin olmayan bir bıçak görmekse sadece iyi gün dostu olan birine işaret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçakla Elini Kesmek
Rüyasında elini bıçakla kestiğini gören kişi, onu hayrete düşürecek ve çok şaşırtacak bir olay yaşayacak demektir
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Çekmek
Bir kimse ile yaşanacak sorun nedeniyle ortamın gerileceğine ve tarafların arasında buz gibi rüzgârlar eseceğine alamettir. Rüyayı gören kişinin bir kimseyi hatası nedeniyle eleştireceğine ve uyaracağına bunun bir etkisi olmaması durumunda ise ona gözdağı verecek bir davranışta bulunacağına delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Bulmak
Kişinin bir ilişkiyi, dostluğu, ya da aile bireylerinden birileri ile bağlarını keseceğine yorulur. Aynı zamanda kişinin yaşayacağı bir kayıp ya da zarar nedeniyle deyim yerindeyse şapkasını önüne alıp kara kara düşünmesine ve nerede hata yaptığını anlayama çalışmasına neden olacak bir bela atlatacağına delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Tutmak
Bu rüya kişinin bıçağı hangi maksat ya da hangi duyguyla tuttuğuna bağlı olarak yapılır. Kişi eğer bıçağı bir şey kesmek için tutuyorsa güç ve kudret demektir. Eğer kişi bıçağı öfkeyle tutuyor ve onu bir kimseye karşı kullanmayı planlıyorsa o halde sağduyusunu kaybederek, mantığı dışında bir davranışta bulunması tepki toplaması ve ayıplanması anlamına gelir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Yarası Görmek
Yakın bir arkadaşla arada bir düşmanlık olması ya da zaten bir düşmanlık sözkonusuysa onun perçinlenmesi, hatırlanması ve yeniden gündeme gelmesidir. Rüyayı gören kişinin anlaşmazlık içinde olduğu bir kişi ile anlaşmazlıkları üzerinde karşılıklı olarak ısrarcı davranması iki tarafında inadından vazgeçmemesi demektir. Geçmişte kalan bir mevzunun tekrar konuşulur olacağına ve insanların acılarının yeniden kanamaya başlamasına alamettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Atmak
Kişinin bıçağı neden attığına ya da nasıl attığına bağlı olarak yorumlanır. Eğer kişi elindeki bir bıçağı yere atıyorsa bu onun bir konudaki inadını kıracağına ve bir işe rıza vereceğine işarettir. Eğer kişi elindeki bıçağı birine onu öldürmek ya da yaralamak maksadıyla atıyorsa o halde kendisine karşı yapılacak bir hata nedeniyle stresli günler geçireceğine işaret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Kırılması
Aile bağlarında hayır olarak yorumlanır. Rüyayı gören kişinin küs olduğu ve görüşmediği kimselerle el sıkışacağına, bir araya geleceğine ve eski günlerde olduğu gibi yan yana ve omuz omuza olacağına işaret eder. Aslında bu rüya sahibinin çok ihtiyaç duyduğu birşeydir ve bu gönül birlikteliği ve anlaşma ona çok iyi gelecektir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Vermek
Rüyayı gören kişinin bir kimsenin davasında şahitlik yapacağı anlamına gelir. Kişinin, bir haksızlık karşısında birine destek olacağına ve onunla birlikte savaşacağına delalettir. Aynı zamanda, rüya sahibinin kimseye hayır diyemeyecek kadar naif, paylaşımcı ve ince bir karakteri olduğuna alamettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Saplanması
Rüyayı gören kişinin bazı haklarının buna söz hakkı da dahil elinden alınması nedeniyle elinin kolunun bağlanması, sesinin çıkmaz olması ve büyük sıkıntılarının doğması anlamına gelir. Atlatılması zor ve gsancılı günler geçirilecek ve sonunda nefes alınacak demektir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Saplamak
Kişinin sivri dilli oluşuna delalet eder. Kişinin açık sözlü olması nedeniyle bazı sözlerinin insanlara dokunduğuna, onları rahatsız ettiğine, öfkelendirdiğine ve kızdırdığına alamettir. Kişinin bu huyu başını ağrıtabilir. Bazen düşünceleri içinde tutmak daha hayırlı olacaktır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çatal Bıçak Görmek
Kalabalık demektir. Rüyayı gören kişinin bir yerden bir davet alacağına, insanlarla bir araya geleceğine, uzun sohbetler edeceğine, eğleneceğine, yiyip içeceğine yani keyifleneceğine işaret eder. Zevk alınacak bir mekânda eksiksiz ve kusursuz bir şekilde ağırlanmak anlamına gelir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kırık Bıçak Görmek
Rüyada kırık bıçak görmek, rüyayı gören kişinin bir imayla karşılaşacağına alamet eder. Yani; kişinin bir konuşması, davranışı ya da tavrı nedeniyle çevresindeki bazı kimselerin rahatsız olacağına ve o kimselerin tepkilerini rüyayı gören kişiye üstü kapalı şekilde de olsa dile getireceklerine yorulur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ucu Kırık Bıçak Görmek
Bir zararı olmayacak, içinde kötülük olmayan yani bir tehlike arz etmeyen fakat kendini de taşımayı bilmeyen, dilinin kemiği olmayan, ağzına her geleni söyleyen bu nedenle sinir bozan bir takım kişilerin varlığına alamettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Başkasının Elinde Bıçak Görmek
İnsanlara karşı temkinli ve mesafeli olmak gerektiğine, tabiri caizde kuyruğuna basıldığında her insanın bir canavara dönüşebileceğine alamet eder. İnsanlardan gelecek tehlikelere ve bunlara karşı kendini düşünmek ve korumak durumunda olmaya yorulur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kör Bıçak Görmek
Gereksiz, angarya ve işe yaramayacak bazı işler üzerinde meşgul olmak demektir. Rüyayı gören kişinin vaktini ve nefesini harcadığına, kafasını da yorduğuna değmeyecek bir mesele üzerinde varını yoğunu kaybetmesine, yok canıyla savaşmasına fakat karşılığında umduğunu bulamamasına işaret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Hediye Almak
Rüyayı gören kişiye deyim yerindeyse aba altından gösterilecek sopa demektir. Yani, kişinin üslubu tatlı sert olan bir kimseden yumuşak sözlerle tenkit edileceğine, yaptıklarıyla sorgulanacağına ve yargılanacağına işaret eder. Ayrıca, yapılan işin günden güne daha iyi bir hale getirilecek tecrübeye ulaşılacağına delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Satın Almak
Rüyayı gören kişinin kafaya taktığı ve diş bilediği bir düşmanına ve onu düşündükçe canının sıkıldığına ve kaba bir tabirle tepesinin attığına ve aklına kötü şeyler gelmesine rağmen kendisine hâkim olmayı ve de sinirini kontrol etmeyi başardığına delalettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Çalmak
Kişinin alt etmeye ve kendisine karşı üstün gelip, öne geçmeye çalıştığı bir kimse ile ilgili olarak eline geçecek önemli bir veriye, belgeye ya da gerçeğe alamet eder. Karşı tarafı hamle yapma konusunda kısıtlayacak ve ona engel olacak bir duruma ya da gerçeğe vakıf olmak demektir. Aynı zamanda, işlerle ilgili olan bir sorunun yetersiz bir kaynakla çözülmeye çalışılacağına, ancak bir türlü başabaş getirilemeyeceğine ve bu yüzden yeni bir gelir kaynağı arayışı içine girileceğine yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Düşürmek
Pek hayra alamet etmez. Rüyayı gören kişinin bazı kimselere ve durumlara karşı çok savunmasız kalacağı anlama gelir. Kişi öyle bir pozisyonda kalacak ki adeta deyim yerindeyse dili bağlanacak ve aslında söylemesi gereken onca söz varken ağzından tek bir kelime bile çıkmayacak demektir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Görmenin Psikolojik Yorumu
Bıçak, insan yaşamı için çok önemli ve vazgeçilmez aletlerden biridir. İlkel zamanlardan örnek vermek gerekirse ilk insanların hayatı alet yapmayı keşfettikten sonra çok daha kolay ve konforlu bir hale gelmiştir. Fakat amacı dışında kullanıldığı zaman da çok tehlikeli ve çok soğuk bir silahtır. Dolayısıyla bıçak bireyin psikolojisi üzerinde önemli bir yer edinmiştir.
Rüyada bir ekmeği, meyveyi ya da benzer birşeyi bıçakla kesmek çok sıradandır ve bıçak o durumda önemli bir obje olarak değerlendirilmez. Fakat durum bıçakla birini öldürmeye ya da yaralamaya gelince durum elbette farklılaşır. O zaman bireyin bir eylem hazırlığı içinde olduğu kanaatine varılması gerekir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Sustalı Bıçak Görmek
Dişli ve çetin bir rakip anlamıma gelir. Rüyayı gören kişinin yakın çevresinde ve sürekli olarak iletişim halinde olduğu yenilmesi zor, sırtı yere getirilmesi neredeyse imkânsız bir insana işaret eder. Kişinin bu kimseyle sürekli mücadele halinde olacağına yorulur. Aynı zamanda, erken hamlede bulunan bir kişinin, girdiği tüm işlerde başarılı olacağına, kazancını katbekat arttıracağına, yakın arkadaşı ile işle ilgili bir ortaklık kuracağına ve zorlu durumlardan kurtulacağına alamet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bıçak görmek
Rüyada bıçak görmek, birbirlerini uzun zamandan beri görmeyen kişilerin bir araya gelip hasret gidermesi şeklinde yorumlanır. Rüyada bıçak satın almak ise bıçak satın aldığını gören kişiye bir tuzak kurulacağına ve kişinin de bu tuzağa düşeceğine işaret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bıçak görmek; bazı tabircilere göre ayrılık şeklinde yorumlanır. Rüyada Bıçak Görmek marifetli bir adam ve düşmanlığa da işaret eder. Bazı rüya tabircilerine göre ise bıçak tek başına görülmüş ise çocuk şeklinde yorumlanır. Eğer birkaç bıçak ve başka silahlar da görülmüşse makamın yükselmesine işaret eder.

Rüyada çatal bıçak takımı görmek; evinize gelecek olan kişiler ve bir davetin habercisidir. Bekar kimseler için köklü bir aileden gelen, işi gücü yerinde bir kimse ile evlilik şeklinde de yorumlanır.

Rüyada bıçak bilemek; rüya sahibinin gerçekleşmesini çok istediği bir iş için zahmete girerek emek harcamasına delalet eder.

Rüyada bıçakla elini kesmek; yemek yaparken veya herhangi bir şekilde bıçakla elinizi kestiğinizi görmeniz sizi şaşırtacak bir olay yaşayacağınıza işaret eder.

Rüyada bıçak saplamak; rüya sahibinin sivri dilli olduğunu gösteren bir rüyadır. Kişinin açık sözlü, dobra olmasından dolayı bazı sözlerinin karşısındaki kişileri rahatsız edebildiğini ve kızdırdığına işaret eder.

Rüyada başkasının elinde bıçak görmek; insanlardan gelebilecek tehlikelere karşı temkinli olmak, söylenen sözlere dikkat etmek ve mesafeli olmak gerektiğine delalet eder.

Rüyada elinde bıçak tutmak; güç ve zenginliğin hayatı boyunca devam edeceğine işaret eder.

Rüyada bıçak vermek; kişinin bir haksızlık karşısında bir başkasına yardım edeceğine delalet eder. Bir kimsenin davasında şahitlik yapmak olarak da tabir edilir. Ayrıca rüya sahibinin iyi huylu ve yardımsever bir kişi olduğunun göstergesidir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bıçak çekmek; sıkıntı ve sorun yaşamak manasına gelir. Bir kimse ile yaşayacağınız sıkıntıdan dolayı ortamın gerileceğine ve bu kişilerin birbirine küseceğine işaret eder. Yakın çevre ile ters düşmek manasına da gelir.

Rüyada keskin bıçak görmek; rüya sahibinin zeki, akıllı ve çalışkan bir kişi ile arkadaş olacağına işaret eder. Bir kadının rüyasında keskin bıçak görmesi ise gönlünü bir erkeğe kaptırdığına, aşık olduğuna işaret eder.

Rüyada bıçaklandığını görmek; hem bir hastalığın habercisi hem de rüya sahibinin bir korkusunun gerçekleşmesi manasına gelir.

Rüyada büyük bıçak görmek; yakın bir zamanda size ulaşacak olan tehlike ile tabir edilir. Büyük bıçak gören kimse yakınındaki kişilere karşı daha dikkatli olmalı ve herkese her şeyi anlatmamalıdır. Dikkatli olunmazsa başa gelebilecek tehlikeler konusunda uyarıcı niteliğindedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bıçak
Rüyada bıçak görmek; ayrılmış olduğunuz dostlara kavuşmaya, Bıçak satın almak; size tehlikeli bir oyun hazırlandığına, bıçak kaybetmek; muhtemel bir tehlikeden kurtulmaya, bıçak bilemek; iftiraya uğrayacağınıza işarettir.
Kavganın ve ayrılığın işaretidir. Bu rüya, iş hayatınızda zarara uğrayacağınız anlamındadır.
Bıçak kesici âlet olduğu için, rüyada bıçak görmek, düşmanlığa delâlet eder.
Bazı kere de marifetli bir adama işarettir. Bıçakçıyı görmek, insanlara sanat ve maharet öğreten birine delâlet eder.
Yine bıçak görmek, hizmetçi, yardımcı, dost ve kendisi için gayret gösteren kimse ile de tabir olunur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bıçak
Rüyada bicak görmek; ayrilmis oldugunuz dostlara kavusmaya, bicak satin almak; size tehlikeli bir oyun hazirlandigina, bicak kaybetmek; muhtemel bir tehlikeden kurtulmaya, bicak bilemek; iftiraya ugrayacaginiza isarettir. kavganin ve ayriligin isaretidir. bu rüya, is hayatinizda zarara ugrayacaginiz anlamindadir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bıçak
Hizmetçi, yardımcı ve arkadaştır. Keskin bıçak çalışkan hizmetçiye, akıllı yardımcıya ve faydalı arkadaşa; kör bıçak bunların tersine, kadının gördüğü bıçak onun sevğidi erkeğe, Erkeğin gördüğü bıçak mal ve güçe, Bıçak yutmak oğul evladından gelecek iyilliğe, Hamile kadının ve onun kocasının gördüğü bıçak erkek çocuğa, Mahkemesi olan kişinin elindeki bıçak sağlam delile, Bıçağın eli kesmesi şaşkınlık uyandıracak bir duruma, Büyük bıçak rızık ve hayra, Bıçağın kapalı olması ya da kılıfında bulunması zelil olmaya, yalancı şahitliğe, Kalem açacak bıçak yazma istidadı olan evlada yahut hesap yapmaya, Bıçağı bilemek bir iş için gayrete gelmeye, çocuk terbiyecisine yahut insanlara çalışmayı öğütleyen birine delalet eder. ( Ayrıca Bakınız; Bileği Taşı.)
Rüyada elinde bıçak görmek, güç ve varlığın sürekli olacağına, bıçakla birşey kesmek, eline maddi kazanç geçeceğine işarettir.
Kavganın ve ayrılığın işaretidir. Bu rüya, iş hayatınızda zarar edeceğinizin habercisidir. Rüyada elinde bıçak tutmak, güç ve zenginliğin sürekli olacağına, bıçakla bir şey kesmek, eline para geçeceğine işarettir. Bıçak kaybetmek veya saklamak olası tehlikelerden kurtulacağınıza işarettir. Bıçağı kırmak işlerin yolunda gitmesi, bıçak taşımak insanlardan zarar görmemek için dikkatli olmanız gerektiğine, ölümle burunu buruna gelebileceğinize işarettir.
Rüyada bıçak görmek, kavganın ve ayrılığın işaretidir. Bu rüya, iş hayatında zarara uğrayacağınız anlamına da gelir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında elinde bıcak olduğunu gören kişi yükselir ve mevki sahibi olur. Bıçak başkasından alınırsa kişinin yardım alarak iş sahibi olacağına işaret eder.
Genellikle biçak, ayriliga yorumlanir. Rüyasinda biçakla bir sey kestigini görmek, yolculuga çikacagina, biçak biledigini görmek, bir yere gitmek için hazirlik yaptigina; biçakla bir sey kesmek istedigi halde biçagin o seyi kesmedigini görmek, te sebbüs ettigi bir isi basaramayacagina isarettir. Bir rivayete göre; biçak görmek kuvvet ve kudretinin devamli olacagina, biçakla bir sey kesmek, eline geçecek mal ve para olarak yorumlanir. Bazilarina göre: Rüyada biçak evlat ile kini ise es ile tabir olunur. Elinde kendisine ait bir biçak oldugunu görmek basaridir. Elinde bir biçakla bir is gördügünü görmek, yapacagi bir isten vazgeçtigine delalet eder. Rüyasinda kendisine bir biçak verildigini gören, bir kisi ile dostluk kurar. Bir rivayete göre kendisi ne yardimci olacak bir çocugu dünyaya gelir. Bir baska rivayete görede: Kasap biçagi, kasaba Asker biçagi da, güç ve hizmete isaret eder. Biçak, delildir. Bazi tabirciler, biçak gören kimse, kendi hizmetçisi ve adamiyla kuvvet ve mala nail olur, dediler. Biçagi yuttugunu gören kimse, oglunun malini yer. Rüyada görülen biçak, hamile hanimi olan kimse için erkek çocuktur. Mahkemede bulunan kimse, rüyada elinde bir biçagin oldugunu görse, düsmanina galip gelir ve delil getirmekle davasini isbat eder. Çünkü biçak, düsmani defeden silah aletlerindendir. Kendisinden baska silah olmayan bir adam, kendisine biçak verildigini görse, bir çocuk yahut erkek kardes sahibi olur. Eger böyle bir çocuk ve kardes beklemiyorsa, iyiliklerle karsilasir. Kendisinin biçakla kesildigini gören kimse, kus, hayvan veya biçakla bogazlanan bir hayvana saldinsindan dolayi hesaba çekilir. Elini biçakla kestigini gören kimse, hayrette kalacagi taaccub edecegi bir sey görür. Biçak kazandigini gören kimse, bekar ise evlenir, eger hanimi hamile ise dogum yapar. Rüyada gördügü biçakla beraber erkekligi teyid edecek bir sey de varsa, dogacak çocuk erkek olur. Erkekligi teyid edecek bir sey yoksa, dogacak çocuk kizdir. Kargi ve süngü gibilerin tabiri de biçak gibidir. Bazi tabirciler rüyada görülen biçak, dil ve hizmetçi bir kadinla tabir edilir. Bazen de biçak görmek, rizik ve geçiminin iyi gitmesine isaret eder dediler.
Kavganın ve ayrılığın işaretidir. Bu rüya, iş hayatınızda zarara uğrayacağınız anlamındadır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Görmek
Rüyada bıçak görmek özlem çeken kişilerin bir araya gelerek, ayrı kaldıkları yılların acısını çıkarıp, hasretle özlem gidermeleri anlamına gelir. Rüyada bıçak satın aldığını gören kişiye bir tuzak kurulacağı ve tuzağa düşürüleceği anlamına gelir. Rüyada bıçak kaybettiğini gören kişi bir kazayı ya da içine gireceği bir belayı son anda atlatacak demektir. Rüyada bıçağın keskin hale getirilmesi için bilenmesi kişinin yapmadığı bir işle ya da işlemediği bir suçla itham edileceğine işaret eder. Bıçak tek başına görüldüğü zaman kişinin bir rakibi ya da hasmı olduğuna işaret eder. Bazı durumlarda da çok yetenekli, elinden her iş gelen, elini attığı her işi başarıyla icra eden bir erkeğe delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Bilemek
Rüyada bıçak bilemek, rüya sahibinin gerçekleşmesini istediği iş için zahmete girmesi ve emek harcaması anlamına gelir. Aynı zamanda öğüt anlamına gelir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Keskin Bıçak Görmek
Rüyada keskin bıçak görmek faydalı kişiye işaret eder. Rüyasında keskin bıçak gören kişinin zeki ve çalışkan bir arkadaş edineceğine delalet eder. Eğer bir kadın rüyasında keskin bir bıçak görürse gönlünü kaptırdığı erkeğe işarettir. Rüyada keskin olmayan bir bıçak görmekse sadece iyi gün dostu olan birine işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Büyük Bıçak Görmek
Büyük bıçak bolluğun işaretidir. Rüyasında büyükçe bir bıçak görecek olan kişinin kazancı da rızkı da artacak demektir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçakla Elini Kesmek
Rüyasında elini bıçakla kestiğini gören kişi, onu hayrete düşürecek ve çok şaşırtacak bir olay yaşayacak demektir
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Çekmek
Bir kimse ile yaşanacak sorun nedeniyle ortamın gerileceğine ve tarafların arasında buz gibi rüzgârlar eseceğine alamettir. Rüyayı gören kişinin bir kimseyi hatası nedeniyle eleştireceğine ve uyaracağına bunun bir etkisi olmaması durumunda ise ona gözdağı verecek bir davranışta bulunacağına delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Bulmak
Kişinin bir ilişkiyi, dostluğu, ya da aile bireylerinden birileri ile bağlarını keseceğine yorulur. Aynı zamanda kişinin yaşayacağı bir kayıp ya da zarar nedeniyle deyim yerindeyse şapkasını önüne alıp kara kara düşünmesine ve nerede hata yaptığını anlayama çalışmasına neden olacak bir bela atlatacağına delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Tutmak
Bu rüya kişinin bıçağı hangi maksat ya da hangi duyguyla tuttuğuna bağlı olarak yapılır. Kişi eğer bıçağı bir şey kesmek için tutuyorsa güç ve kudret demektir. Eğer kişi bıçağı öfkeyle tutuyor ve onu bir kimseye karşı kullanmayı planlıyorsa o halde sağduyusunu kaybederek, mantığı dışında bir davranışta bulunması tepki toplaması ve ayıplanması anlamına gelir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Yarası Görmek
Yakın bir arkadaşla arada bir düşmanlık olması ya da zaten bir düşmanlık sözkonusuysa onun perçinlenmesi, hatırlanması ve yeniden gündeme gelmesidir. Rüyayı gören kişinin anlaşmazlık içinde olduğu bir kişi ile anlaşmazlıkları üzerinde karşılıklı olarak ısrarcı davranması iki tarafında inadından vazgeçmemesi demektir. Geçmişte kalan bir mevzunun tekrar konuşulur olacağına ve insanların acılarının yeniden kanamaya başlamasına alamettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Atmak
Kişinin bıçağı neden attığına ya da nasıl attığına bağlı olarak yorumlanır. Eğer kişi elindeki bir bıçağı yere atıyorsa bu onun bir konudaki inadını kıracağına ve bir işe rıza vereceğine işarettir. Eğer kişi elindeki bıçağı birine onu öldürmek ya da yaralamak maksadıyla atıyorsa o halde kendisine karşı yapılacak bir hata nedeniyle stresli günler geçireceğine işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Vermek
Rüyayı gören kişinin bir kimsenin davasında şahitlik yapacağı anlamına gelir. Kişinin, bir haksızlık karşısında birine destek olacağına ve onunla birlikte savaşacağına delalettir. Aynı zamanda, rüya sahibinin kimseye hayır diyemeyecek kadar naif, paylaşımcı ve ince bir karakteri olduğuna alamettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Kırılması
Aile bağlarında hayır olarak yorumlanır. Rüyayı gören kişinin küs olduğu ve görüşmediği kimselerle el sıkışacağına, bir araya geleceğine ve eski günlerde olduğu gibi yan yana ve omuz omuza olacağına işaret eder. Aslında bu rüya sahibinin çok ihtiyaç duyduğu birşeydir ve bu gönül birlikteliği ve anlaşma ona çok iyi gelecektir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Saplanması
Rüyayı gören kişinin bazı haklarının buna söz hakkı da dahil elinden alınması nedeniyle elinin kolunun bağlanması, sesinin çıkmaz olması ve büyük sıkıntılarının doğması anlamına gelir. Atlatılması zor ve gsancılı günler geçirilecek ve sonunda nefes alınacak demektir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Saplamak
Kişinin sivri dilli oluşuna delalet eder. Kişinin açık sözlü olması nedeniyle bazı sözlerinin insanlara dokunduğuna, onları rahatsız ettiğine, öfkelendirdiğine ve kızdırdığına alamettir. Kişinin bu huyu başını ağrıtabilir. Bazen düşünceleri içinde tutmak daha hayırlı olacaktır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çatal Bıçak Görmek
Kalabalık demektir. Rüyayı gören kişinin bir yerden bir davet alacağına, insanlarla bir araya geleceğine, uzun sohbetler edeceğine, eğleneceğine, yiyip içeceğine yani keyifleneceğine işaret eder. Zevk alınacak bir mekânda eksiksiz ve kusursuz bir şekilde ağırlanmak anlamına gelir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kırık Bıçak Görmek
Rüyada kırık bıçak görmek, rüyayı gören kişinin bir imayla karşılaşacağına alamet eder. Yani; kişinin bir konuşması, davranışı ya da tavrı nedeniyle çevresindeki bazı kimselerin rahatsız olacağına ve o kimselerin tepkilerini rüyayı gören kişiye üstü kapalı şekilde de olsa dile getireceklerine yorulur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Başkasının Elinde Bıçak Görmek
İnsanlara karşı temkinli ve mesafeli olmak gerektiğine, tabiri caizde kuyruğuna basıldığında her insanın bir canavara dönüşebileceğine alamet eder. İnsanlardan gelecek tehlikelere ve bunlara karşı kendini düşünmek ve korumak durumunda olmaya yorulur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ucu Kırık Bıçak Görmek
Bir zararı olmayacak, içinde kötülük olmayan yani bir tehlike arz etmeyen fakat kendini de taşımayı bilmeyen, dilinin kemiği olmayan, ağzına her geleni söyleyen bu nedenle sinir bozan bir takım kişilerin varlığına alamettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Sustalı Bıçak Görmek
Dişli ve çetin bir rakip anlamıma gelir. Rüyayı gören kişinin yakın çevresinde ve sürekli olarak iletişim halinde olduğu yenilmesi zor, sırtı yere getirilmesi neredeyse imkânsız bir insana işaret eder. Kişinin bu kimseyle sürekli mücadele halinde olacağına yorulur. Aynı zamanda, erken hamlede bulunan bir kişinin, girdiği tüm işlerde başarılı olacağına, kazancını katbekat arttıracağına, yakın arkadaşı ile işle ilgili bir ortaklık kuracağına ve zorlu durumlardan kurtulacağına alamet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Satın Almak
Rüyayı gören kişinin kafaya taktığı ve diş bilediği bir düşmanına ve onu düşündükçe canının sıkıldığına ve kaba bir tabirle tepesinin attığına ve aklına kötü şeyler gelmesine rağmen kendisine hâkim olmayı ve de sinirini kontrol etmeyi başardığına delalettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Hediye Almak
Rüyayı gören kişiye deyim yerindeyse aba altından gösterilecek sopa demektir. Yani, kişinin üslubu tatlı sert olan bir kimseden yumuşak sözlerle tenkit edileceğine, yaptıklarıyla sorgulanacağına ve yargılanacağına işaret eder. Ayrıca, yapılan işin günden güne daha iyi bir hale getirilecek tecrübeye ulaşılacağına delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Çalmak
Kişinin alt etmeye ve kendisine karşı üstün gelip, öne geçmeye çalıştığı bir kimse ile ilgili olarak eline geçecek önemli bir veriye, belgeye ya da gerçeğe alamet eder. Karşı tarafı hamle yapma konusunda kısıtlayacak ve ona engel olacak bir duruma ya da gerçeğe vakıf olmak demektir. Aynı zamanda, işlerle ilgili olan bir sorunun yetersiz bir kaynakla çözülmeye çalışılacağına, ancak bir türlü başabaş getirilemeyeceğine ve bu yüzden yeni bir gelir kaynağı arayışı içine girileceğine yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Düşürmek
Pek hayra alamet etmez. Rüyayı gören kişinin bazı kimselere ve durumlara karşı çok savunmasız kalacağı anlama gelir. Kişi öyle bir pozisyonda kalacak ki adeta deyim yerindeyse dili bağlanacak ve aslında söylemesi gereken onca söz varken ağzından tek bir kelime bile çıkmayacak demektir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bıçak Görmenin Psikolojik Yorumu
Bıçak, insan yaşamı için çok önemli ve vazgeçilmez aletlerden biridir. İlkel zamanlardan örnek vermek gerekirse ilk insanların hayatı alet yapmayı keşfettikten sonra çok daha kolay ve konforlu bir hale gelmiştir. Fakat amacı dışında kullanıldığı zaman da çok tehlikeli ve çok soğuk bir silahtır. Dolayısıyla bıçak bireyin psikolojisi üzerinde önemli bir yer edinmiştir.
Rüyada bir ekmeği, meyveyi ya da benzer birşeyi bıçakla kesmek çok sıradandır ve bıçak o durumda önemli bir obje olarak değerlendirilmez. Fakat durum bıçakla birini öldürmeye ya da yaralamaya gelince durum elbette farklılaşır. O zaman bireyin bir eylem hazırlığı içinde olduğu kanaatine varılması gerekir.
Hizmetçi, yardımcı ve arkadaştır. Keskin bıçak çalışkan hizmetçiye, akıllı yardımcıya ve faydalı arkadaşa; kör bıçak bunların tersine, Kadının gördüğü bıçak onun sevdiği erkeğe, Erkeğin gördüğü bıçak mal ve güçe, Bıçak yutmak oğul evladından gelecek iyilliğe, Hamile kadının ve onun kocasının gördüğü bıçak erkek çocuğa, Mahkemesi olan kişinin elindeki bıçak sağlam delile, Bıçağın eli kesmesi şaşkınlık uyandıracak bir duruma, Büyük bıçak rızık ve hayra, Bıçağın kapalı olması ya da kılıfında bulunması zelil olmaya, yalancı şahitliğe, Kalem açacak bıçak yazma istidadı olan evlada yahut hesap yapmaya, Bıçağı bilemek bir iş için gayrete gelmeye, çocuk terbiyecisine yahut insanlara çalışmayı öğütleyen birine delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kasap bıçağı, kasaba; asker bıçağı da, güç ve hizmete işaret eder.Bıçak, delildir. Bazı tabirciler, bıçak gören kimse, kendi hizmetçisi ve adamıyla kuvvet ve mala nail olur, dediler.Bıçağı yuttuğunu gören kimse, oglunun malım yer. Rüyada görülen bıçak, hamile hanımı olan kimse için erkek çocuktur.Mahkemede bulunan kimse, rüyada elinde bir bıçağın olduğunu görse, düşmanına galip gelir ve delil getirmekle davasını isbat eder. Çünkü bıçak, düşmanı defeden silah aleti erindendir.Kendisinden başka silah olmayan bir adam, kendisine bıçak verildiğini görse, bir çocuk yahut erkek kardeş sahibi olur. Eğer böyle bir çocuk ve kardeş beklemiyorsa, iyiliklerle karşılaşır. Kendisiniz bıçakla kesildiğini gören kimse, kuş, hayvan veya bıçakla boğazlanan bir hayvana saldinşından dolayı hesaba çekilir.Elini bıçakla kestiğini gören kimse, hayrette kalacağı taaccub edeceği bir şey görür. Bıçak kazandığını gören kimse, bekar ise evienir, eğer hanımı hamile ise doğum yapar. Rüyada gördüğü bıçakla beraber erkekliği teyid edecek bir şey de varsa, doğacak çocuk erkek olur. Erkekliği teyid edecek bir şey yoksa,doğacak çocuk kızdır. Kargı ve süngü gibilerin tabiri de bıçak gibidir. Bazı tabirciler rüyada görülen bıçak, dil ve hizmetçi bir kadınla tabir edilir. Bazen de bıçak görmek, rızık ve geçiminin iyi gitmesine işaret eder dediler,
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada görülen bıçak, bir yerin hizmetçisine, yardımcı, arkadaş ve kölesi gibi evinin ihtiyacı ve menfaati için çalışan ve gayret gösteren kimsesine işarettir.Bıçağın keskinliği, rüya sahibinin emir ve yasaklarının geçerliliğine yahut bıçağın delalet ettiği kimsenin hareketine delalet eder.Bir kadının rüyada kendisiyle beraber bir bıçağın olduğunu veya kadınlardan birisine bir bıçak verdiğini görmesi, o kadının meşhur erkeklerden birisine sevgi beslemesine delalet eder.Kalem açacak bıçak, katibe; kasap bıçağı, kasaba; asker bıçağı da, kuvvet ve hizmete delalet eder.Çocukların velisi ve çocukları terbiye eden kimsenin bıçağını çaldığını gören kimse, o adamın terbiyesinden olan çocuklardan birini onun terbiyesinden meneder.Sofra üzerinde görülen bıçak, onunla iş yapmayan künse için iş görmede hilekar, zeki bir köleye, eğer bıçakla iş yapılıyorsa, rüya sahibinin üzerinde durduğu bir işin nihayetlenmeslne yahut rüya sahibinin şecaat ve kahramanlığına delalet eder.Bıçak, delil ve hüccettir. Bazı tabirciler, bıçak gören kimse, kendi hizmetçisi ve adamıyla kuvvet ve mala nail olur, dediler.Bıçağı yuttuğunu gören kimse, oğlunun malını yer.Rüyada görülen bıçuk, hamile hanımı olan kimse için erkek çocuktur. Bazı tabirciler, elinde bıçak gören kimse iklyüz dirhem gümüşe nail olur, dediler. Çünkü, bıçağın nisap denilen sapı maldan nisaptır.Bazı kere bıçak, yirmibeş dirhem gümüşle tabir edilir.Mahkemede bulunan kimse, rüyada elinde bir bıçağın olduğunu görse, düşmanına galip gelir ve delil getirmekle davasını isbat eder. Çünkü bıçak, düşmanı defeden silah alellerindendir.Kendisinden başka silalı olmayan bir adanı, kendisine bıçak verildiğini görse, bir çocuk yahut erkek kardeşe nail olur. Eğer böyle bir çocuk ve kardeş beklemiyorsa, hayra erişir ve rızka nail olur.Kendisinin bıçakla kesildiğini gören kimse, kuş, hayvan veya bıçakla boğazlanan bir hayvana saldırışından dolayı hesaba çekilir.Elini bıçakla kestiğini gören kimse, hayrette kalacağı taaccub edeceği bir şey görür.Bıçak veya hançeri kınına soktuğunu gören kimse, bir kadınla cinsi münasebette bulunur.Bıçak kazandığını gören kimse, bekar ise evlenmeye nail, eğer hanımı haımle ise çocuğu kurtulur. Rüyada gördüğü bıçakla beraber erkekliği teyid edecek bir şey de varsa, doğacak çocuk erkek olur. Erkekliği teyid edecek bir şey yoksa, doğacak çocuk kızdır. Kargı ve süngü gibilerin tabiri de böyledir.Rüya sahibinin yanında yük olmazsa, halbuki rüya sahibi de meşru hakkını isbat etmek için şahid arıyorsa, aradığı şahidini bulur. Eğer bıçağı keskin olursa, bulduğu şahid de adaletli olur. Rüyada gördüğü bıçak keskin değilse yahut eğri olursa, şahidi kabul edilmez.Bıçağını kının içine soktuğunu güren kimse, zelil ve hakir olur.Yahut yapacağı şahitlikten başka bir şey söylediğinden dolayı şahitliği kabul edilmez.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüya sahibinin böyle b>r meselesi yoksa, dünyaca nail olacağı faydaya yahut kavuşacağı iyiliğe ya da sohbet edeceği kardeşine, sadakat göstereceği bir dosta yahut da halkın işlerini görebilecek bir köleye delalet eder.Rüyada görülen bıçak, dil ve hizmetçi bir kadınla tabir edilir. Bazen de bıçak görmek, rızık ve geçiminin iyi gitmesine delalet eder. Kalem açacak bıçak, kendisine hased edilen akıllı bir çocuktur. Bundan dolayı rüyada elinde kalem açacak olduğunu gören kimsenin, güzel bir çocuğu olur.Yine rüyada elinde kalem açacak olduğunu gören kimse, ayrıldığı hanımını yeniden alır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bıçak; evlatla, kını; zevce ile tabir olunur. Bıçak tek başına çocuğa işaret eder. Başka bir silahla beraber bıçak görenin, şanı ve makamı yüce olur.Ebu Said'ül Vaaz diyor ki: Elinde kullanmak üzere bir bıçak gören, bulunduğu işten feragat eder. Bir rivayete göre, kendisine yardım edecek zeki bir oğlu olur. Bıçağı kınından çektiğini görenin karısı, erkek çocuk doğurur.Kirmani şöyle diyor: Kendisine bir bıçak verildiğini gören, biriyle dostluk kurar. Bir rivayete göre, eline mal geçer. Elini bıçakla kesen, şaşılacak bir şeye tesadüf eder. Bıçağı kınına sokan, evlenir.Cafer-i Sadık bu rüyayı şunlarla tabir ediyor: Sıhhat, evlat, zafer, iltica, erkek kardeş, kuvvet, zenginlik, memuriyet.Ustura da bıçak gibi yorumlanır.

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

396 Aktif
0 Üye ve 396 misafir
Bugün : 14850
Dün : 23857
Toplam : 48073180
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...