Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+13 oy
3.9k okuma
mustafaharputi Tabir kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Ekmek
Zengin ve hayatınızdan memnun olacağınız anlamına gelir. fırından yeni çıkmış Ekmek görmek ya da kokusunu duymak, maddi sıkıntıdan kurtulacağınız anlamındadır.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

173 Yorum

+10 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Ekmek
zengin ve hayatinizdan memnun olacaginiz anlamina gelir. firindan yeni cikmis Ekmek görmek ya da kokusunu duymak, maddi sikintidan kurtulacaginiz anlamindadir.
beyaz Ekmek, kolaylikla meydana gelen ve hazmi kolay olan rizka ve bol gecime isarettir. siyah ekmek, yasayis ve gecimde darliga isarettir. bazilari, yufka denilen ekmegin her tanesi, kirk senelik ömürdür. bazilarida yufka ekmek, Rüyayi görenin haline ve liyakatina göre, bin, yüz yahuton adetten ibaret olan birtakim mal biriktirmeye isarettir, dediler. aci ekmek, güclükle gecinmektir. ekmek eger Bal ve seker gibi tatil olursa, piyasanin pahalihgina isarettir, bugdayin tabiri de böyledir. ekmek, ilme islamiyete, bazen hayat ve hayit idame eden mala isarettir. bazi kere yufka ekmek, anneye isaret eder. pak ve temiz undan yapilmis halis ekmek, güzel ve hos gecime, ilime, güzel bir hanima isarettir. tnsanlara yahut zayiflara ekmek dagittigini gören kimse talebeyse, ilimden muhtac oldugu seye isarettir. eger vaiz ise, dagittigi ekmek, vaazlari, nasihatlaridir. bir kimse rüyada bir ölünün kendisine ekmek verdigini görse, o kimseye ümid etmedigi yerden ve baskasinin elinden vasil olacak mal ve riziktir. ekmegi, bulutlarin yahut evin yahut hurma agacinin üzerinde görmek, ekmegin pahali olmasina isarettir. rüyada ekmegin ayaklar altinda cignenir görülmesi bolluk ve ucuzluga isarettir.
+10 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
issiz kimsenin rüyada bir ölünün kendisine ekmek aldigini, yahut o ekmegi atese, helaya yahut katrana biraktigini görse, o kimse bir bid'ata cagrilir ve halk fitneye düser. bir kimse ekmek üzerine isedigini görse mahremi ile cinsi münasebette bulunmasina isarettir. ekmek pisirdigini gören kimse, daimi menfaat ümidiyle gecimi icin calisir. firini sogutmamak icin ekmegi aceleden pisirildigini gören kimse devlete isarettir. tandirdan cikan ekmek miktan eline mal gecer. bazilari, bir yufka ekmek, ucuzluk, bereket ve hazir bir riziktir ki, baskasi onun icin calisir ve ondan üzüntü gider. kendi yaninda ayn ögütülmüs undan yapilmis yufka ekmek gören kimsenin güzel gecimine ve dininin orta halli olmasina isarettir. eger ekmek Arpadan olursa, zühd ve perhizle gecimin siddet ve darligina isarettir. ekmegin kuru olmasi yine gecim darligidir. kendisine rüyada verilen bir cok ekmekleri hemen yedigini gören kimsenin ecelinin yaklasip ömrünün bitmesine isarettir. bazilari ise bu rüya, temiz gecim e isarettir. Ekmekten bir lokma aldigini gören kimsenin tamahkar olmasina isarettir. bekar icin yufka ekmek, zevcedir.
+10 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
dari ve nohut ekmegi, darliga ve piyasanin pahaliligina isarettir. ekmegin cöplüklerde görülmesi ucuzluk ve bolluktur. genis yufka ekmek, bol nzik ve uzun ömürdür. ekmek, üzüntü ve kederin gitmesine isarettir. kücük ekmek kisa ömür ve az riziktir. yemesi adeti olmayan kimse icin Arpa ekmegi, gecim sikintisina ve piyasanin pahali oimasina isarettir. sicak ekmek, nifak ve süpheli riziktir. bozulmus ve küflenmis görülen ekmek, sahibine taydasi olmayan ve zekat verilmemis maldir. katiksiz ekmek yedigini gören kimse yalniz olarak hasta olur, tek ve garip olarak vefat eder. pismemis ekmek siddetli sitmaya isarettir. ekmek, fakir icin hastalica ve umdugu seyin meydana cikmamasina isarettir. ayri ögütülmüs undan yapilan ekmek, zenginler icin fakirliktir. bazilan da, halis undan yapilan sicak ekmek cocuga isarettir, dediler. ince ekmek yemek, bol riziktir. bazi tabirciler, ekmegin inceligi Ömrün kisaligi, bazilan da, cok görünen cüz'i bir faydadir, dediler. cörek az kazanc, yufka ekmek, cok kazanctir. peksimet vücut sihhatidir. porsumus ve kokmus ekmek ucuzluk ve bolluktur. ekmegin kanatlanip uctugunun görülmesi, kitlik ve pahaliliktir. kirilmis ekmek, bolluk, rizkin genisligi ve kolay kazanctir. kuru ekmek rahat yasayanlar icin sikinti ve ihtiyactir. peksimet yolculuktur. onu yemeye muktedir olmayan kimseye götürmek, üzüntü, keder ve ugursuzluga delidir. rüyada peksimet gören kimseler gerek hayirdan ve gerekse ayrildigi seylerden dönerler. yufka ekmek yolculuga, bazen de, güc seyleri kolaylastirmaya isarettir. yufka ekmegin tazesi, izzet ve seref kurusu serdir. kokmus ve cürümüs ekmek, dinen bozulmaya ve islamdan dönmeye, hanimin ve evladin malinin bozukluguna isarettir. tat ve renkleri muhtelif olan ekmek parcalari dogruluga yahut faizden kazanca isarettir. ekmegin icleri faydali ilme, söz ve iste ihlasa (samimiyete) ve gizliliklere isaret eder. ekmegin kabugu, gösteris ve abartili Övgüye ve ayrilikciliga isarettir.
+10 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ekmek
Taze, yuşak yahut Sıcak Ekmek zahmetsiz helal kazanca ve bol nimete, Katıksız ekmek yemek garip yaşamaya ve yalnız ölmeye, Aşırı sıcak ekmek yemek gam ve kedere, Esmer ekmek yahut mısır Ekmeği geçim sıkıntısıyla beraber dinde kurtuluşa, Pide ve yufka yemmek bol rızka yahut kısa ömre, Arpa ekmeği takva ve kanaate, Pirin Unundan mamül ekmek işlerin durmasına ve sıkıntıya, Mercimek ve bakla unundan yapılmış ekmek yoksulluk ve hüzne, Birine ekmek vermek o sene bollok olacağına, Ekmek aramak yolculuğa, aradığı ekmeği bulmak yolculuktan elde edilecek dünyalığa, Birçok Ekmeğe sahip olmak uzun ömre, dost ve ihvanın (din kardeşlerinin) artmasına ve bol rızka, Birkaç ekmek bulduğunu görmek gam ve kederden kurtulmaya, Bilinmeyen bir yerde yarım ekmek bulup bunu bir türlü yiyememek ecelin yaklaşmasına, Bilnen bir yerde yarım ekmek bulup onu eline almak yarı ömrün geçtiğine,
+10 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ekmek hayırdır. Rüyasında ekmek gören kişi çok kısa bir süre sonra muradına erecek, iş yaşamında başarılı olacak, bol para ve berekete kavuşacak demektir. Ekmek kabuğu kesmek çözümü çok zor bir sorunu çözümlemek demektir. Fırından yeni çıkmış ekmek görmek ya da kokusunu almak, para darlığından kurtulacağınıza işarettir.Buğday ekmeği görmek belirsiz olan önemli işler yoluna girecek demektir. Darı ekmeği biraz zorluk ve sıkıntıdan sonra refaha ulaşılacağına yorulur. Arpa ekmeği para durumunuzda beklenmedik bir miktarda artış işaretidir. Nohut ekmeği kazancınızda azalma olacağını ancak sağlığınızın iyiye gideceğini işaret eder. Çavdar ekmeği ruh sıkıntısından kurtulmak demektir. Yufka ekmeği büyük bir mutluluğa ulaşılacak anlamındadır. Ekmek kesmek: Bir işi sonuçlandırmak anlamına gelir.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Yüksek yerde ekmek
Rüyada ekmeği yüksek bir yerde görmek, fiyatının artacağına yorulur
+10 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ekmek yemek hayatınızdan memnun olacağınız anlamına gelir. Fırından yeni çıkmış ekmek kokusunu duymak, maddi sıkıntıdan kurtulacağınızın işaretidir.
Kişinin maddi durumunun düzeleceğine işaret eder. Bolluk, bereket, başarı, kısmet, mutlu yuva gibi pek çok anlamı yapılır. Gören kişiye ve görülen şeyle birlikte yorumlanmalıdır.
Rüyada ekmek görmek sevince yorumlanir. Rüyasinda bir, iki veya yarim ekmek buldugunu görenin kederi kal maz. Bilmedigi görmedigi bir yerde yarim ekmek bulup onu yemek istedigi halde yiyemedigini görenin eceli yaklasmistir. Bildigi bir yerde yarim ekmek bulup bunu eline alanin yari ömrü geçmistir. Birçok ekmegi oldugu halde bunlardan yemedigini gören akrabasina zarar getirir, veya onlardan zarar görür. Eger bu ekmeklerden yer ise büyük bir mala konar. Gayet sicak ekmek yedigini gö ren keder ve sikintiya düser. Rüyasinda ince Ekmek, pide yedigini görmek ömrün kisaligina, bir ekmegi yanina astigini görmek fa kirlige isarettir. Rüyada birine ekmek verdigini görmek o memlekette o yil ucuzluk olacagina, ekmek bulmak için firin, firin dolastigini gör mek yolculuga çikacagina, katiksiz ekmek yedigini görmek hasta liga isarettir. Siyah ekmek yedigini görmek sikintiya, arpa ekmegi yedigini görmek kanaata, çavdar ekmegi yedigini görmek islerinin azalacagina delalet eder.
+10 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir baska rivayete görede: Beyaz ekmek, kolaylikla meydana gelen ve hazmi kolay olan rizka ve bol geçime isarettir. Siyah ekmek, yasayis ve geçimde darliga isarettir. Bazilari, yufka denilen ekmegin her tanesi, kirk senelik ömürdür. Bazilari da, yufka ekmek, rüyayi görenin haline ve liyakatina göre, bin, yüz yahut on adetten ibaret olan birtakim mal biriktirmeye isarettir, dediler. Aci ekmek, güçlükle geçinmektir. Ekmek eger Bal ve seker gibi tatli olursa, piyasanin pahaliligina isarettir, Bugdayin tabiri de böyledir. Ekmek, ilme Islamiyete, bazen hayat ve hayit idame eden mala isarettir. Bazi kere yufka ekmek, anneye isaret eder. Pak ve temiz undan yapilmis halis ekmek, güzel ve hos geçime, ilime, güzel bir hanima isarettir. tnsanlara yahut zayiflara ekmek dagittigini gören kimse talebeyse, ilimden muhtaç oldugu seye isarettir. Eger vaiz ise, dagittigi ekmek, vaazlari, nasi hatlandir. Bir kimse rüyada bir ölünün kendisine ekmek verdigini görse, o kimseye ümid etmedigi yerden ve baskasinin dinden vasil olacak mal ve riziktir. Ekmegi, bulutlarin yahut evin yahut hurma agacinin üzerinde görmek, ekmegin pahali olmasina isarettir. Rüyada ekmegin ayaklar altinda çignenir görülmesi bolluk ve ucuzluga isarettir. tssiz kimsenin rüyada bir ölünün kendisine ekmek aldigim, yahut o ekmegi atese, helaya yahut katrana biraktigini görse, o kimse bir bid ata çagrilir ve halk fitneye düser. Bir kimse ekmek üzerine isedigini görse mahremi ile cinsi münasebette bulunmasina isarettir. Ekmek pisirdigini gören kimse, daimi menfaat ümidiyle geçimi için çalisir. Firini sogutmamak için ekmegi aceleden pisirildigini gören kimse devlete isarettir. Tandirdan çikan ekmek miktan eline mal geçer. Bazilan, bir yufka ekmek, ucuzluk, bereket ve hazir bir riziktir ki, baskasi, onun için çalisir ve ondan üzüntü gider. Kendi yaninda ayn ögütülmüs undan yapilmis yufka ekmek gören kimsenin güzel geçimine ve dininin orta halli olmasina isarettir. Eger ekmek Arpadan olursa, zühd ve perhizle geçimin siddet ve darligina isarettir. Ekmegin kuru olmasi yine geçim darligidir.
+10 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kendisine rüyada verilen bir çok ekmekleri hemen yedigini gören kimsenin ecelinin yaklasip ömrünün bitmesine isarettir. Bazdan ise bu rüya, temiz geçime isarettir. Ekmekten bir lokma aldigini gören kimsenin tamahkar olmasina isarettir. Bekar için yufka ekmek, zevcedir. Dan ve nohut ekmegi, darliga ve piyasanin pahaliligina isarettir. Ekmegin çöplüklerde görülmesi ucuzluk ve bolluktur. Genis yufka ekmek, bol rizik ve uzun ömürdür. Ekmek, üzüntü ve kederin gitmesine isarettir. Küçük ekmek kisa ömür ve az riziktir. Yemesi adeti olmayan kimse için arpa ekmegi, geçim sikintisina ve piyasanin pahali olmasina isarettir. Sicak ekmek, nifak ve süpheli riziktir. Bozulmus ve küflenmis görülen ekmek, sahibine faydasi olmayan ve zekati verilmemis maldir. Katiksiz ekmek yedigini gören kimse yalniz olarak hasta olur, tek ve garip olarak vefat eder. Pismemis ekmek siddetli sitmaya isarettir. Ekmek, fakir için hastaliga ve umdugu seyin meydana çikmamasina isarettir, Ayri ögütülmüs undan yapilan ekmek, zenginler için fakirliktir. Bazilari da, halis undan yapilan sicak ekmek çocuga isarettir, dediler. ince ekmek yemek, bol riziktir. Bazi tabirciler, ekmegin inceligi ömrün kisaligi, bazilari da, çok görünen cüz i bir faydadir, dediler. Çörek az kazanç, yufka ekmek, çok kazançtir. Peksimet vücut sihhatidir. Porsumus ve kokmus ekmek ucuzluk ve bolluktur. Ekmegin kanatlanip uçtugunun görülmesi, kitlik ve pahaliliktir. Kinimis ekmek, bolluk, rizkin genisligi ve kolay kazançtir. Kuru ekmek rahat yasayanlar için sikinti ve ihtiyaçtir. Peksimet yolculuktur. Onu yemeye muktedir olmayan kimseye götürmek, üzüntü, keder ve ugursuzluga delidir. Rüyada peksimet gören kimseler gerek hayirdan ve gerekse aynidigi seylerden dönerler.
+10 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Yufka ekmek yolculuga, bazen de, güç seyleri kolaylastirmaya isarettir. Yufka ekmegin tazesi, izzet ve seref kurusu serdir. Kokmus ve çürümüs ekmek, dinen bozulmaya ve Islamdan dönmeye, hanimin ve evladin malinin bozukluguna isarettir. Tat ve renkleri muhtelif olan ekmek parçalari dogruluga yahut faizden kazanca isarettir. Ekmegin içleri faydali ilme, söz ve iste ihlasa (samimiyete) ve gizliliklere isaret eder. Ekmegin kabugu, gösteris ve abartili övgüye ve ayrilikçiliga isarettir. Zengin ve hayatınızdan memnun olacağınız anlamına gelir. Fırından yeni çıkmış ekmek görmek ya da kokusunu duymak, maddi sıkıntıdan kurtulacağınız anlamındadır.
Zengin ve hayatınızdan memnun olacağınız anlamına gelir. Fırından yeni çıkmış ekmek görmek ya da kokusunu duymak, maddi sıkıntıdan kurtulacağınız anlamındadır.
+10 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ekmek Görmek
Rüyada ekmek görmek yaşayacağınız güzel günlerin habercisidir. Zenginlik ve renkli bir yaşantının göstergesidir. Eğer fırından yeni çıkmış taze ve dumanı üzerinde bir ekmek görmüş iseniz, maddi sıkıntıdan kurtulup rahat bir yaşama ereceğinize delalet etmektedir. Rüyada somun yani beyaz ekmek görmek rahatlığa ve güzel bir yaşantının geleceğine haber verirken, sarı ekmek yani buğday ekmeği görmek ise darlığa ve sıkıntının işaretidir. Yufka olarak tabir ettiğimiz ekmeği görmek ise uzun bir hayat sürüleceğinin göstergesidir. Aynı zamanda rüyada ekmek görmek genel itibarı ile birikim yapmaya ve elindeki malların fazlalaşmasına yorumlanmaktadır. İslamiyet’e göre ekmek yeniden doğuş ve bereketin temsilcisidir. Bu sebeple ekmek rüyalarda olumlu olarak yorumlanmaktadır.
+10 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ekmek görmek
Rüyada ekmek görülme biçimine göre farklı yorumlara gelebilmektedir. Taze sıcak ve yumuşak ekmek görmek, dünyada helal mal yemeye ve helal kazanca delalet etmektedir. Küflenmiş ve kokuşmuş ekmek görmek, mağdur bir biçimde hayatını idame ettirmeye ve yalnız bir biçimde ölmeye yorumlanmaktadır. Yumuşak açılmış yufka ekmeği ve sıcak pide ekmeği bol kazanca ve başarılı işlere yorulur. Buğday zenneleri içerisinde ekmek görmek ise dünya üzerinde uzun yıllar sağlıklı ve mutlu bir yaşantının gerçekleşeceğine ve sıkıntıların çok az yaşanacağına delalet etmektedir.
+10 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ekmek yemek görmek
Rüyada ekmek yemek görmek ferah bir yaşamın başlangıcı anlamına gelir. Bolluk içinde yaşamanız ve zengin bi yaşam sürmenize işarettir.  Bütün sıkıntılarınızdan kurtulacağınız manasına gelir.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Siyah ekmek
Yaşayış ve geçimde darlığa işarettir.
+10 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ekmek görmek nedir
Ekmeğin rızka, rahata, berekete, bolluğa çağrışım yaptığı bilinmektedir. Bu sebeple rüyada görülmüş olan ekmek eğer hoş ve taze ise hayatta güzel şeylerin olacağı ve helal bir para ile hayatın kazanılacağı manası ortaya çıkmaktadır. Rüyasında kokuşmuş veya çöplükte ekmek gören kişi haram para kazanmış ve hayatını haramdan yana seçmiştir. Bu sebeple olumsuzlukların sürekli başında olacağı manası ortaya çıkmaktadır. Rüyada fazlaca ekmek görmek ve bunları çevresindeki insanlar ile paylaşmak, ömrünün artmasına ve kaliteli bir yaşam sürülmesine delalet etmektedir.
+10 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ekmek görmek neye işarettir
Rüyada ekmek gören kişi için rüya yorumu sıkıntıdan rahatlığa, azlıktan bolluğa, kederden sevince geçen bir aşamanın habercisidir. Eğer kişinin maddi durumu orta ve alt seviyede ise helal para kazanıyor ise bu onun için yükselişin habercisidir. Rüyada fırından yeni çıkmış bir ekmeği görmek ve ondan bir parça yemek bolluk ve bereketin yakın olduğu manasına gelmektedir. Kişi ekmeği kendisi pişirirken görüyor ise sürekli birilerinden menfaat beklediği manasına gelmektedir. Bu yolla kazanç elde etmek ve kötü düşünceleri bünyesinde barındırmak ve saflıktan uzak olmak manası ortaya çıkmaktadır.
+10 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ekmek aldığını görmek
Kişinin rüyada ekmek aldığını görmesi bol kazancın ve helal paranın göstergesidir. Eğer aldığı ekmek sıcak ve taze ise iş hayatında çok büyük başarılar elde edeceği ve maddi durumunun yükseleceği manasına gelmektedir. Eğer kişi rüyasında çok ekmek görmüş ise uzun ve sağlıklı bir ömür onu bekliyor demektir.
+10 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada fırından ekmek aldığını görmek
Ekmeğin yapıldığı fırın ve tandır gibi elde olunan malların korunması ve bütün halinde muhafaza edilmesi manasına gelmektedir. Tandır veya fırın para saklanan bir kasa olarak yorumlanmaktadır. Bu sebeple oradan çıkartılarak verilmiş olan ekmek kısmet ve rızık olarak görülmektedir. Maddi yükselişin yanında manevi bir güzelliğinde de ortaya çıkacağına delalet etmektedir. Ayrıca fırından toplu bir biçimde alınan ekmek de uzun soluklu saadet dolu bir yaşantının habercisidir. Fırından yanmış ekmeğin çıkması ise olumsuz bir duruma işaret etmektedir. Yanmış ekmek görme yakınlarından birinin sana ihanet edeceğini ve teyakkuzda olunması gerektiğini belirtir.
+10 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ekmek arası peynir görmek
Ekmek ile peynirin bir arada güzel bir biçimde görülmüş olması malının artmasına, bereketlenmesine ve güzel bir geleceğin yaklaşmasına delalet etmektedir. Beka bir kişinin peynir ve ekmek görmesi mutlu bir evlilik yapmasına, çocuğu olmayan birinin ekmek ve peyniri görmesi çocuğunun olmasına, darda olan birinin görmesi ise sıkıntılarının biteceği manasına gelmektedir. Rüyada tadı kötü kokmuş ve çürümüş ekmek ve peynir görmek ise kötü duygulara işaret eder.
+8 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ekmek yapmak
Rüyada ekmek yapmak ve pişirmek helal kazanca ve güzel yaşantıya delalet eder. Eğer yapılan ekmek beyaz ise maddi kazancın artması ve sürekli yukarıya doğru bir yükselmeden bahsedilecektir. Bu ekmeği etrafınızdaki kişiler ile paylaşıyorsanız. İnsanlar ile iyi geçindiğiniz ve başarılı bir amir olacağınız mamasına gelmektedir. Eğer pişirdiğiniz ekmek siyah ise kötülüğe işarettir. Yapacağınız bir işten zarar göreceğiniz veya harama bulaşmış olacağınıza haber vermektedir.
+8 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ekmek kırıntısı görmek
Rüyada ekmek kırıntılarının görülmesi ufak çaplı sorunlara işaret eder. Ama bu sorunlar çok büyük sorunlar değildir. Bu kırıntılar eğer temizleniyor ise bir süre zahmet çektikten sonra çok güzel bir yaşantıya kavuşulacağı şeklinde yorumlanmaktadır.
+8 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ekmek vermek
Rüyada birine ekmek vermek fedakarlığa işarettir. Ekmeği parçalayarak vermek küçük fedakarlığa yorumlanırken, tüm halinde vermek ise büyük ve hayati bir fedakarlığa delalet eder. İslami inanca göre ekmek dinin direklerinden biridir. Çok büyük bir öneme sahiptir. Hatta ekmek ile ilgili birçok hadis vardır. Ekmeğin İslami inanca göre ilim ile bağdaştırılması, rüyada ekmek verilmesini ilmin paylaştırılması ve birinin gelişimine katkıda bulunulması manasına gelmektedir.
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ekmek kızartmak
Rüyada ekmek kızartma bir insana faydalı olmak, onu mutlu etmek ve hayır dualarını almak olarak yorumlanmaktadır. Ekmek ilme, rızka, berekete işaret ettiği için ekmek kızartmak bolluktan faydalanmış olmak manasına da gelmektedir.
+8 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ekmek kesmek
Ekmek genel itibarı ile hayırdır. Rüyada görülen ekmek bir isteği kısa sürede gerçekleşeceği ve muradın olacağı manasını ortaya çıkarmaktadır. Rüyada ekmek kesmek ise çok zor bir durumun ortadan kalkacağı ve rahata erişileceğini müjdelemektedir. Bekar birinin taze bir ekmeği kesip paylaşması ise mutlu bir birlikteliğe atılacak olan adım olarak görülmektedir.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada küçük ekmek görmek
Az rızık ile tabir edilir.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ekmek
Rüyada Ekmek görmek iyidir. Eğer ekmegi bir canlıya veriyorsanız, yakın bir zamanda biryakınız ölecek demektir; Eğer bir ölüye veriyorsanız, merak etmeyin daha çok yaşarsınız...
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ekmek bölmek
Rüyada ekmek böldüğünü gören kişi gerçek hayatında adaletten şaşmayan ve her zaman doru yolda olan bir kişi olduğu manasını ortaya çıkarmaktadır. Ekmeği aile fertlerinden biri için bölmüş olan kişi akraba evliliğini yaşayacağına yorumlanmaktadır. Eğer bayt ve küflenmiş bir ekmek bölüştürülüyor ise kötü işler ve kötü olayların yaşanacağına ve bağların kopacağına işaret edilmektedir.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kokmuş ekmek görmek
Ucuzluk ve bolluktur.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Taze Ekmek Görmek
Hayırlı kazanç elde ederek helal lokma yiyen rüya sahibinin her muradının gerçek olacağına, dert yüzü görmeyeceği gibi, hayatı ile ilgili büyük sorunlarla da karşılaşmayacağına, berekete, bolluk içinde, zengin bir hayat sürüleceğine tabir eder. Fakir kimseler için rızıklarındaki artışa ve bundan sonraki hayatlarında rahat edeceklerine işaret eder.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ekmek Çalmak
Hayra alamet değildir ve gerçek hayatta da kişinin başını derde sokacağına, başkalarının malına göz dikeceğine, borçlarını ödemediği için haciz problemleriyle karşılaşacağına, yasa dışı yollara meyli olması nedeniyle kendisi dışında sevdiklerinin hayatına da sıkıntı vereceğine alamettir.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bayat Ekmek Görmek
Geç kalınmış bir fırsata hayıflanmaya, ele geçen şansı iyi kullanamamak yüzünden var olan şartların değişmeyeceğine, iş beğenmeyen veya gözü yüksekte olan kimselerin hayal kırıklıklarının çoğalacağına ve aza kanaat etmeyen rüya sahibinin elindekileri de kaybederek muhtaç bir duruma düşeceğine delalettir.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Acı ekmek
Güçlükle geçinmektir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Taze Ekmek Yediğini Görmek
Ağız tadının yerinde olmasına ve sıhhatli bir ömre yorumlanan rüya hayırlı evlatlara sahip olunacağını, evlilik yaşantısında uyumlu bir beraberliğin yanı sıra, eşten görülecek ilginin daim olacağına tabirdir. Taze ekmek yiyen kişinin rızkı kesilmez ve kısmetleri bollaşır. Başkalarına yardım eden kişilerin asla dara düşmeyeceklerini ve zor zamanlarda büyük destek göreceklerinin ifadesidir.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Darı ve nohut ekmeği
Darlığa ve piyasanın pahalılığına işarettir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuşlara Ekmek Atmak
Ticari kazanca alamet eden rüya, memuriyet gibi işlerde çalışanlar için terfi veya tayin anlamına gelir. Seyahatle ilgili bir haber geleceğini ve kişinin bir müddet ailesinden uzakta yaşamaya mecbur kalacağını, döndüğünde çok daha iyi bir konuma gelerek, maddi birikim yapacağını bildirir. Gönlü bol biri olunduğunu, Allah katında makbul işler yapıldığını ve günahlardan azat olunduğunu da delalet eder.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ekmeğin çöplüklerde görülmesi
ucuzluk ve bolluktur. Üzüntü ve kederin gitmesine işarettir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kepekli Ekmek Görmek
Kazanca haram karıştığını bildiren rüya, kişinin yaşamına itina etmesi gerektiğini, sadece dünya işleriyle değil, ahiret hayatıyla da ilgilenerek, düzgün bir hayat kurması gerektiğine dair bir uyarıdır. Kazancı yüksek olsa da kişinin yanlış bir yaşam sürmesinden dolayı iç huzurunu bir türlü sağlayamayacağını, korkuların, kuşkuların elinde oyuncak olacağını tabir eder.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Sıcak ekmek
Nifak ve şüpheli rızıktır.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ekmek Hamuru Açmak
Kendi emeğiyle para kazanan kişilerin eşlerinden ya da anne-babalarından alacakları destekle geleceklerini daha sağlam temeller üzerine inşa edeceklerini, yorulduklarında yüklerini sırtlayacak arkadaşlara sahip olacaklarını, şifasız bir hastalığa yakalanmadan, uzun yıllar huzurlu olacaklarını da bildirir.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kırılmış ekmek
Bolluk, rızkın genişliği ve kolay kazançtır.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çiğ Ekmek Hamuru Yemek
Olmamış duaya amin demek anlamına gelen rüya, aşırı aceleci tavırlar yüzünden pek çok kısmetin kaçırılacağına, düşüncesizce davranmak ve ağzından çıkan lafı işitmemek nedeniyle sevdiklerini kıracak konuşmalar yapmak manasındadır.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kuru ekmek
Rahat yaşayanlar için sıkıntı ve ihtiyaçtır.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ekmek Satan Birini Görmek
Helal kazanca sahip olan kişinin aynı zamanda dürüstlüğü ile de çevresinde takdir toplayacağını, itibar elde etse de insanlara karşı davranışlarında herhangi bir yanlış yapmayacağını, iyi bir yönetici olacağını, herkesin hakkını vereceği gibi, fakirlere yardımda bulunacağını da ifade eder.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kendisine Ekmek Verildiğini Görmek
Akla gelmeyecek kadar zor bir duruma düşmek, darlık çekmek ve başkalarına muhtaç olmak demektir. Birikim yapmayan ve eline geçen parayı savurgan bir şekilde harcayan rüya sahibinin pişman olmakta geç kaldığını, sıkıntılarını gidermek için çıkar yol aradığını ancak mevcut durumun uzunca bir süre devam edeceğini işaret eder.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Köpeğe Ekmek Vermek
Geçimsizlik, kargaşa ve tartışmalarla dolu bir ortamda yaşamak, hane içinde huzurun kalmaması demek olan rüya, iş yerinde de istenen verimin alınamayacağını, özellikle ticari alanda itibar kaybına neden olacak girişimlerin, borçların ödenmesinde güçlük çekildiği için iş küçültmek zorunda kalmak anlamındadır. Sahip olduklarının kıymetini geç anlayacak olan rüya sahibinin, başına gelecek felaketlerden sonra akıllanacağını, yaptığı hataların ceremesini uzun zaman çekeceğini ve kendi hatası yüzünden huzurunu kaçıracağını tabir eder.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ekmek Satmak
Başkalarına iş verecek kadar hali vakti yerinde olmak demektir. Ticarete girmek, iş değişikliği yapmak, yöneticilik makamında olmak suretiyle yanında eleman çalıştırmak şeklinde yorumlanır.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Yoksul Birine Ekmek Vermek
Hayır işlerine girişecek olan rüya sahibinin maneviyatının zenginleşeceğine, elinin darlık görmeyeceğine ve aldığı hayır duaları nedeniyle kazalardan uzak yaşayacağına, sevap hanesinin her geçen gün dolacağına tabir edilir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Diyanet: Rüyada ekmek görülmesi sevinçle tabir olunur. Bir kimsenin rüyasında bir, iki veya yarım ekmek bulduğunu görmesi; o kimsenin keder ve sıkıntılarından kurtulacağına, kişinin bilmediği bir yerde yarım ekmek bulup onu yemek istediği halde yiyemediğini görmesi; o kimsenin ecelinin yaklaştığına, kişinin rüyasında birçok ekmeği olduğu halde bunlardan yemediğini gören kimse akrabalarına zarar vereceğine veya onlardan zarar göreceğine yorumlanır. Kişinin rüyasında sıcak bir ekmek yediğini görmesi; o kişinin keder ve sıkıntıya maruz kalacağına, kışının rüyasında pide yediğini görmesi o kimsenin ömrünün kısalığına, rüyasında bir ekmeği yanına astığını gören kimsenin fakir duruma düşeceğine işaret eder. Bir kimsenin rüyasında bir başkasına ekmek verdiğini görmesi; o sene ucuzluk olacağına, kişinin rüyasında ekmek bulmak için fırınları dolaştığını görmesi; o kimsenin yolculuğa çıkacağına, kişinin rüyasında katıksız ekmek yediğini görmesi; o kimsenin hastalanacağına, bir kimsenin rüyasında siyah ekmek yediğini görmesi; o kimsenin sıkıntıya duçar olacağına, arpa ekmeği yediğini görmek; kanaate, kişinin çavdar ekmeği yediğini görmesi; o kimsenin işlerinin azalacağına delalet eder.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ekmek görmek psikolojik analiz
Rüyada ekmek görmek genel itibarı ile güzelliklere ve hayırlara vesile olan durumları çağrıştırır. Eğer kişi bir haber bekliyor ise, o haberi kısa sürede alır. Eğer istediği bir şey var ise, ona sahip olur. Ekmek eğer taze ve sıcak görülmüş ise çok başarılı bir iş yaşantısının olacağına ve bolluk ve refah içerisinde yaşanılacağına delalet etmektedir. Eğer ekmek yanmış, çürümüş, küflenmiş ve çamurlu gibi görünür ise kötülüklere ve kötü yaşantılara sebep olmaktadır. Çürük ekmek insanın vicdanıdır. Yaptığı yanlışlar ve kötülükler olarak karşısına çıkmakta ve ondan hesap sormaktadır.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Nablusi: Rüyada ekmeğin tabiri değişik şekilde yapılır. Beyaz ekmek, kolaylıkla meydana gelen ve hazmı kolay olan rızka ve bol geçime delalet eder. Siyah ekmek, yaşayış ve geçimde darlığa delalet eder. Bazıları, yufka denilen ekmeğin her tanesi, kırk senelik ömürdür. Bazıları da, yufka ekmek, rüyayı görenin haline ve liyaka-tına göre, bin, yüz yahut on adetten ibaret olan birtakım mal biriktirmeye delalet eder, dediler. Acı ekmek, güçlükle geçinmektir.
Ekmek eğer bal ve şeker gibi tatlı olursa, piyasanın pahalılığına delalet eder. Buğdayın tabiri de böyledir. Ekmeği pislikle yediğini gören kimse mumlu bal yer. Ekmeğin tabirce en mükemmeli, fırında kızartılmış olanıdır. Ekmek, ilme —dinin direği olduğundan— isla-miyete, bazan hayat ve hayatı idame eden mala delalet eder. Bazı kere yufka ekmek, terbiye edici anaya delalet eder.
Pak ve temiz undan yapılmış halis ekmek, güzel ve hoş geçime, halis ilime, güzel ve beyaz hanıma delalet eder. İnsanlara yahut zayıflara ekmek dağıttığını gören kimse talebeyse, ilimden muhtaç olduğu şeye nail olur. Eğer vaiz ise, dağıttığı ekmek, vaazları, nasihat-larıdır. Ancak, ekmek dağıttığı ve sadaka verdiği kimseler kendisinden üstün olur. Yahut onların muhtaç oldukları şey kendi yanında bulunursa, bu ekmek onların tarafmdan o kimseye döner ve buna nail olur. Onlar nasipçe daha noksandırlar. Çünkü veren el alan elden daha üstündür.
Sadaka ise halkın kiridir.
Bir kimse rüyada bir ölünün kendisine ekmek verdiğini görse, o kimseye ümid etmediği yerden ve başkasının elinden vasıl olacak mal ve rızıktır. Ekmeği, bulutların yahut evin yahut hurma ağacının üzerinde görmek, ekmeğin pahalı olmasına delalet eder. Diğer satılmış şeylerin ve yiyeceklerin tabiri de böyledir.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ekmeğin ayaklar altında çiğnenir görülmesi çok refah veren bolluk ve ucuzluğa delalet eder. İşsiz kimsenin rüyada bir ölünün kendisine ekmek aldığını, yahut o ekmeği ateşe, helaya yahut katrana bıraktığını görse, yahut bu bid'atların çıktığı zamanda olsa, o kimse bir bid'ata çağrılır ve halk fitneye düşer. Çünkü ekmek dindir. Onu ya kaybeder ya da ifsad eder. Hasta hanımı varsa ölür. Dini zayıfsa tamamen bozulur. Bir kimse ekmek üzerine sidik yaptığını görse mahremi ile cinsî münasebette bulunmasına delalet eder.
Ekmek pişirdiğini gören kimse, daimî menfaat "ümidiyle geçimi için çalışır. Tandırı soğutmamak için ekmeği aceleden pişirildiğini gören kimse devlete nail olur. Tandırdan çıkan ekmek miktarı eline mal geçer. Bazıları, bir yufka ekmek, ucuzluk, bereket ve hazır bir rızıktır ki, başkası onun için çalışır ve ondan üzüntü gider. Yemeksizin birçok ekmekler görse, o kimsenin kardeşleri ve arkadaşları aniden karşılaşır.
Kendi yanında ayrı öğütülmüş undan yapılmış yufka ekmek gören kimsenin güzel geçimine ve dininin orta halli olmasına delalet eder. Eğer ekmek arpadan olursa, zühd ve perhizle geçimin şiddet ye darlığına delalet eder. Ekmeğin kuru olması yine geçim darlığıdır.
Kendisine rüyada verilen bir çok ekmekleri hemen yediğini gören kimsenin ecelinin yaklaşıp ömrünün bitmesine delalet eder. Bazıları ise bu rüya, temiz geçime delalet eder, dediler. Ekmekten bir lokma aldığihı gören kimsenin tamahkar olmasına delalet eder. Bekar için yufka ekmek, zevcedir. Sultanın rüyada gördüğü pak ve güzel pişmiş ekmek, sultanın adalet ve insafıdır. Sanatkar için de onun sanatındaki nasihatidir. Darı ve nohut ekmeği, darlığa ve piyasanın pahalılığına delalet eder.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ekmeğin çöplüklerde görülmesi ucuzluk ve bolluktur. Geniş yufka ekmek, bol rızık ve uzun ömürdür. Ekmek, üzüntü ve kederin gitmesine delalet eder. Küçük ekmek kısa ömür ve az rızıktır. Yemesi adeti olmayan kimse için arpa ekmeği, geçim sıkıntısına ve piyasanın pahalı olmasına delalet eder. Çünkü arpa ekmeği, kıtlık ve pahalılık zamanında yenilmektedir. Sıcak ekmek, nifak ve şüpheli rızıktır. Çünkü kendisinde ateş vardır.
Rüyada alnına asılmış gördüğü yufka ekmek, ihtiyacı ve fakirliğidir. Bozulmuş ve küflenmiş görülen ekmek, sahibine faydası olmayan ve zekatı verilmemiş maldır. Sıcak kül ekmeği, yiyen için geçim darlığıdır.
Çünkü onu ancak aciz kalan adam pişirir. Katıksız ekmek yediğini gören kimse yalnız olarak hasta olur, tek ve garip olarak vefat eder. Pişmemiş ekmek şiddetli sıtmaya delalet eder.
Halis ekmek fakir için hastalığa ve umduğu şeyin meydana çıkmamasına delalet eder. Ayrı öğütülmüş undan yapılan ekmek, zenginler için fakirliktir. Bazıları da, halis undan yapılan sıcak ekmek çocuğa delalet eder, dediler. İnce ekmek yemek, bol rızıktır. Bazı tabirciler, ekmeğin inceliği ömrün kısalığı, bazıları da, çok görünen cüz'i bir faydadır, dediler. Bir kimse elinde iki yufka ekmeğin olduğunu, kah birinden, kah diğerinden yediğini görse, iki bacıyı bir nikahla birleştirir.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Çörek az kazanç, yufka ekmek, çok kazançtır. Peksimet vücut sıhhatidir. Porsumuş ve kokmuş ekmek ucuzluk ve bolluktur. Ekmeğin kanatlanıp uçtuğunun görülmesi, kıtlık ve pahalılıktır. Kırılmış ekmek, bolluk, rızkın genişliği ve kolay kazançtır. Yufka ekmek, zevce, yahut tam bir sene yahut yüz dirhemden ibaret maldır. Fetir denilen ekmek, rüyayı görenin borç almakla borçlanmasına delalet eder. Kuru ekmek rahat yaşayanlar için sıkıntı ve ihtiyaçtır.
Peksimet yolculuktur. Onu yemeye muktedir olmayan kimseye götürmek, üzüntü, keder ve uğursuzluğa delildir. Rüyada peksimet gören kimseler gerek hayırdan ve gerekse ayrıldığı şeylerden dönerler. Çünkü peksimetin sonu evveli gibidir.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Yufka ekmek yolculuğa, bazan da, güç şeyleri kolaylaştırmaya delalet eder. Yufka ekmeğin tazesi, izzet ve şeref, kurusu serdir.
Tel kadayıf ilim ve hidayete delalet eder. Kokmuş ve çürümüş ekmek, dinde fesada ve islamdan dönmeye, hanımın ve evladın malının bozukluğuna delalet eder. Tat ve renkleri muhtelif olan ekmek parçaları doğruluğa yahut faizden kazanca delalet eder.
Ekmeğin içleri faydalı ilme, söz ve işte ihlasa ve gizliliklere delalet eder. Ekmeğin kabuğu, riya ve mübalağalı medhe ve nifaka delalet eder.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Seyyid Süleyman: Rüyasında bir, iki veya yarım ekmek bulan; üzüntüsünden kurtulur. Meçhul bir yerde bulduğu yarım ekmeği yemek istediği halde, başaramayanın eceli yaklaşmıştır. Bilinen bir yerde yarım ekmek bularak bunu eline alanın yarı ömrü geçmiştir. Birçok ekmeği olduğu halde bunları yemeyen; akrabasına zarar verir yahut onlardan zarar görür. Şayet bu ekmeklerden yerse, mal ve ni'mete kavuşur. Çok sıcak ekmek yediğini gören, sıkıntı ve üzüntü içine düşer.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kirmani demiştir ki: Rüyada sıcak ekmek yemek; iyi geçim imkanına, güzel ve beyaz ekmek yemek; devlet başkanının adalet ve insafına, siyah ve kötü ekmek yemek; geçim zorluğuna fakat, dinde salaha işarettir. Darı ekmeği yemek te böyle tabir edilir. Arpa ekmeği yemek; zühd ve kanaate, pirinç unundan yapılmış ekmek yemek ise; sıkıntıya ve işlerin duraklamasına delalet eder. Mercimek unundan ekmek yiyen hüzün çeker ve fakir düşer. Bakla unundan yapılmış ekmek; aynı şekilde üzüntü ve zaruret işaretidir.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cabir'ül Mağribi demiştir ki: İnce ekmek, yani pide ve yufka yemek; iktidar içinde yaşamak, zevk sürmektir. Bir rivayete göre, ömrün kısalığına delalet eder. Bir ekmeği yanına astığını gören; fakir olur. İhtiyaç içinde kalır.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İsmail El Eş'as demiştir ki: Rüyada ekmek görmek; mertebe sahibi bir insana delalet eder.
Pişmiş ekmek kırığı görmek; hükümdar için memleket, emir için vilayet, tüccar ve zengin için kar elde etmekle yorumlanır.
Fakir için ise refaha işarettir. Karışık undan yapılmış ekmek görmek; iyi değildir. Birçok ekmeğe malik olduğunu görmek; çok mala, arkadaş ve dost çevresinin genişlemesine ve uzun ömre işarettir.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Danyal (A.S.) şöyle demiştir: Yemekle ilgili rüyalar içinde temiz ve yumuşak ekmek görmekten daha iyisi yoktur. Çünkü meşakkatsiz, külfetsiz helal mala ve bol ni'mete delalet eder. Rüyada birine ekmek vermek; o mekanda aynı sene içinde ucuzluk olacağına işarettir. Ekmek aradığını gören, yola gider. Aradığı ekmeği bulursa, gideceği yolculuktan para kazanır.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ebu Said'ül Vaaz'a göre, yufka ekmeği yediğini görenin rızkı bol olur. Katıksız ekmek yiyen, yalnızken hasta olur ve aynı şekilde yalnızken vefat eder. Pide yediğini görenin geçim imkanları, orta seviyede olur.
Bazı tabirciler için ekmeğin inceliği, ömrün kısalığına delalet eder. Bir başka rivayete göre ise, yufka ekmeği küçük bir ticarete işarettir.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ekmek Çiğneyip Tükürmek
Allah’a şirk koşmak, dinden çıkmak gibi durumları ifade eden rüya, kişi için hiç de hayırlı değildir. Belaların, uğursuzlukların habercisidir. Hapse girmeye neden olacak büyük yanlışların ve suçların içine düşmek şeklinde de tabir edilir.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Taze, yuşak yahut sıcak ekmek zahmetsiz helal kazanca ve bol nimete, Katıksız ekmek yemek garip yaşamaya ve yalnız ölmeye, Aşırı sıcak ekmek yemek gam ve kedere, Esmer ekmek yahut mısır ekmeği geçim sıkıntısıyla beraber dinde kurtuluşa, Pide ve yufka yemmek bol rızka yahut kısa ömre, Arpa ekmeği takva ve kanaate, Pirin unundan mamül ekmek işlerin durmasına ve sıkıntıya, Mercimek ve bakla unundan yapılmış ekmek yoksulluk ve hüzne, Birine ekmek vermek o sene bollok olacağına, Ekmek aramak yolculuğa, aradığı ekmeği bulmak yolculuktan elde edilecek dünyalığa, Birçok ekmeğe sahip olmak uzun ömre, dost ve ihvanın (din kardeşlerinin) artmasına ve bol rızka, Birkaç ekmek bulduğunu görmek gam ve kederden kurtulmaya, Bilinmeyen bir yerde yarım ekmek bulup bunu bir türlü yiyememek ecelin yaklaşmasına, Bilnen bir yerde yarım ekmek bulup onu eline almak yarı ömrün geçtiğine,
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Birine Ekmek Fırlatmak
Yapılan bir iyiliği başa kalkmak suretiyle günah işlemek ve o kimseyi tamamen kaybetmek manasına gelir. Kişinin yaptığı her işin karşılığını beklediği için bir süre sonra çevresinde kimseyi bırakmayacağını, kendisini hatalı görmediği için davranışlarını da düzeltmeyeceğini ve kazandığı paranın hayrını göremeyeceğini ifade eder.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ekmek hayırdır. Rüyasında ekmek gören kişi çok kısa bir süre sonra muradına erecek, iş yaşamında başarılı olacak, bol para ve berekete kavuşacak demektir. Ekmek kabuğu kesmek çözümü çok zor bir sorunu çözümlemek demektir. Fırından yeni çıkmış ekmek görmek ya da kokusunu almak, para darlığından kurtulacağınıza işarettir.Buğday ekmeği görmek belirsiz olan önemli işler yoluna girecek demektir. Darı ekmeği biraz zorluk ve sıkıntıdan sonra refaha ulaşılacağına yorulur. Arpa ekmeği para durumunuzda beklenmedik bir miktarda artış işaretidir. Nohut ekmeği kazancınızda azalma olacağını ancak sağlığınızın iyiye gideceğini işaret eder. Çavdar ekmeği ruh sıkıntısından kurtulmak demektir. Yufka ekmeği büyük bir mutluluğa ulaşılacak anlamındadır. Ekmek kesmek: Bir işi sonuçlandırmak anlamına gelir.

Rüyada ekmek hayırdır. Rüyasında ekmek gören kişi çok kısa bir süre sonra muradına erecek, iş yaşamında başarılı olacak, bol para ve berekete kavuşacak demektir. Ekmek kabuğu kesmek çözümü çok zor bir sorunu çözümlemek demektir. Fırından yeni çıkmış ekmek görmek ya da kokusunu almak, para darlığından kurtulacağınıza işarettir.Buğday ekmeği görmek belirsiz olan önemli işler yoluna girecek demektir. Darı ekmeği biraz zorluk ve sıkıntıdan sonra refaha ulaşılacağına yorulur. Arpa ekmeği para durumunuzda beklenmedik bir miktarda artış işaretidir. Nohut ekmeği kazancınızda azalma olacağını ancak sağlığınızın iyiye gideceğini işaret eder. Çavdar ekmeği ruh sıkıntısından kurtulmak demektir. Yufka ekmeği büyük bir mutluluğa ulaşılacak anlamındadır. Ekmek kesmek: Bir işi sonuçlandırmak anlamına gelir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Siyah ekmek, yasayis ve geçimde darliga isarettir. Bazilari, yufka denilen ekmegin her tanesi, kirk senelik ömürdür. Bazilari da, yufka ekmek, rüyayi görenin haline ve liyakatina göre, bin, yüz yahut on adetten ibaret olan birtakim mal biriktirmeye isarettir, dediler. Aci ekmek, güçlükle geçinmektir. Ekmek eger bal ve seker gibi tatli olursa, piyasanin pahaliligina isarettir, Bugdayin tabiri de böyledir. Ekmek, ilme Islamiyete, bazen hayat ve hayit idame eden mala isarettir. Bazi kere yufka ekmek, anneye isaret eder. Pak ve temiz undan yapilmis halis ekmek, güzel ve hos geçime, ilime, güzel bir hanima isarettir. tnsanlara yahut zayiflara ekmek dagittigini gören kimse talebeyse, ilimden muhtaç oldugu seye isarettir. Eger vaiz ise, dagittigi ekmek, vaazlari, nasi hatlandir. Bir kimse rüyada bir ölünün kendisine ekmek verdigini görse, o kimseye ümid etmedigi yerden ve baskasinin dinden vasil olacak mal ve riziktir. Ekmegi, bulutlarin yahut evin yahut hurma agacinin üzerinde görmek, ekmegin pahali olmasina isarettir. Rüyada ekmegin ayaklar altinda çignenir görülmesi bolluk ve ucuzluga isarettir. tssiz kimsenin rüyada bir ölünün kendisine ekmek aldigim, yahut o ekmegi atese, helaya yahut katrana biraktigini görse, o kimse bir bid'ata çagrilir ve halk fitneye düser. Bir kimse ekmek üzerine isedigini görse mahremi ile cinsi münasebette bulunmasina isarettir. Ekmek pisirdigini gören kimse, daimi menfaat ümidiyle geçimi için çalisir. Firini sogutmamak için ekmegi aceleden pisirildigini gören kimse devlete isarettir. Tandirdan çikan ekmek miktan eline mal geçer. Bazilan, bir yufka ekmek, ucuzluk, bereket ve hazir bir riziktir ki, baskasi, onun için çalisir ve ondan üzüntü gider.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kendi yaninda ayn ögütülmüs undan yapilmis yufka ekmek gören kimsenin güzel geçimine ve dininin orta halli olmasina isarettir. Eger ekmek arpadan olursa, zühd ve perhizle geçimin siddet ve darligina isarettir. Ekmegin kuru olmasi yine geçim darligidir. Kendisine rüyada verilen bir çok ekmekleri hemen yedigini gören kimsenin ecelinin yaklasip ömrünün bitmesine isarettir. Bazdan ise bu rüya, temiz geçime isarettir. Ekmekten bir lokma aldigini gören kimsenin tamahkar olmasina isarettir. Bekar için yufka ekmek, zevcedir. Dan ve nohut ekmegi, darliga ve piyasanin pahaliligina isarettir. Ekmegin çöplüklerde görülmesi ucuzluk ve bolluktur. Genis yufka ekmek, bol rizik ve uzun ömürdür. Ekmek, üzüntü ve kederin gitmesine isarettir. Küçük ekmek kisa ömür ve az riziktir. Yemesi adeti olmayan kimse için arpa ekmegi, geçim sikintisina ve piyasanin pahali olmasina isarettir. Sicak ekmek, nifak ve süpheli riziktir. Bozulmus ve küflenmis görülen ekmek, sahibine faydasi olmayan ve zekati verilmemis maldir. Katiksiz ekmek yedigini gören kimse yalniz olarak hasta olur, tek ve garip olarak vefat eder. Pismemis ekmek siddetli sitmaya isarettir. Ekmek, fakir için hastaliga ve umdugu seyin meydana çikmamasina isarettir, Ayri ögütülmüs undan yapilan ekmek, zenginler için fakirliktir. Bazilari da, halis undan yapilan sicak ekmek çocuga isarettir, dediler. ince ekmek yemek, bol riziktir. Bazi tabirciler, ekmegin inceligi ömrün kisaligi, bazilari da, çok görünen cüz'i bir faydadir, dediler. Çörek az kazanç, yufka ekmek, çok kazançtir. Peksimet vücut sihhatidir. Porsumus ve kokmus ekmek ucuzluk ve bolluktur. Ekmegin kanatlanip uçtugunun görülmesi, kitlik ve pahaliliktir. Kinimis ekmek, bolluk, rizkin genisligi ve kolay kazançtir. Kuru ekmek rahat yasayanlar için sikinti ve ihtiyaçtir. Peksimet yolculuktur. Onu yemeye muktedir olmayan kimseye götürmek, üzüntü, keder ve ugursuzluga delidir. Rüyada peksimet gören kimseler gerek hayirdan ve gerekse aynidigi seylerden dönerler. Yufka ekmek yolculuga, bazen de, güç seyleri kolaylastirmaya isarettir. Yufka ekmegin tazesi, izzet ve seref kurusu serdir. Kokmus ve çürümüs ekmek, dinen bozulmaya ve Islamdan dönmeye, hanimin ve evladin malinin bozukluguna isarettir. Tat ve renkleri muhtelif olan ekmek parçalari dogruluga yahut faizden kazanca isarettir. Ekmegin içleri faydali ilme, söz ve iste ihlasa (samimiyete) ve gizliliklere isaret eder. Ekmegin kabugu, gösteris ve abartili övgüye ve ayrilikçiliga isarettir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ekmek görmek



Zengin ve hayatınızdan memnun olacağınız anlamına gelir. Fırından yeni çıkmış ekmek görmek ya da kokusunu duymak, maddi sıkıntıdan kurtulacağınız anlamındadır.

Zengin ve hayatınızdan memnun olacağınız anlamına gelir. Fırından yeni çıkmış ekmek görmek ya da kokusunu duymak, maddi sıkıntıdan kurtulacağınız anlamındadır.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ekmek görmek
Zengin ve hayatınızdan memnun olacağınız anlamına gelir. Rüyada fırından yeni çıkmış Ekmek görmek, ekmak almak veya kokusunu duymak, maddi sıkıntıdan kurtulacağınız anlamındadır. Bir kimsenin rüyada ekmek görmesi, geçimin çok iyi ve genişliğine işaret eder. Rüyada fakirlere ekmek dağıttığını görmek, ucuzluk ve berekete, dinde sıdk ve sağlamlığa delâlet eder. Ekmek görmek, ilmin artmasına, güzel zevceye, tatlı ve hoş geçecek günlere, mal ve rızkın bolluğuna işarettir.
Ekmek, hayır, bereket, ilim ve İslâm'a delâlet eder. Ekmek dağıtmak, hayır işine vesile olmaya işarettir. Rüyada ekmeği yüksek bir yerde görmek, fiyatının artacağına, tandırdan ekmek çıkardığını görmek, çıkan ekmekler adedince ele geçecek mala delâlet eder. Rüyada içi ekmek dolu sepet görmek, helal rızka, mal ve menfaate ve zenginliğe delâlet eder. Yine Buğday ekmek, cihad ile de tâbir olunur. Ekmek öpmek, ihtiyaçları gidermeye işarettir.
Rüyada ekmeğin ayaklar altında çiğnendiğini görmek, bolluk ve ucuzluğa delâlet eder. Beyaz ekmek görmek, hazmı kolay rızka ve geçim hususunda bolluğa işarettir. Rüyada yufka ekmek görmek, sefere ve güç şeylerin kolaylaşmasına delâlet eder.
Tel kadayıf görmek, ilim ve hidâyet ile tâbir olunur. Rüyada görülen ekmek, Bal ve şeker gibi tatlı ise, piyasanın pahalılığına işarettir. Askerlerin ekmeği olan tayın, meşakkatsiz elde edilen rızka, izzet ve kuvvete tabir olunur.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ekmek görmek
Zengin ve hayatınızdan memnun olacağınız anlamına gelir. Rüyada fırından yeni çıkmış Ekmek görmek, ekmak almak veya kokusunu duymak, maddi sıkıntıdan kurtulacağınız anlamındadır. Bir kimsenin rüyada ekmek görmesi, geçimin çok iyi ve genişliğine işaret eder. Rüyada fakirlere ekmek dağıttığını görmek, ucuzluk ve berekete, dinde sıdk ve sağlamlığa delâlet eder. Ekmek görmek, ilmin artmasına, güzel zevceye, tatlı ve hoş geçecek günlere, mal ve rızkın bolluğuna işarettir.
Ekmek, hayır, bereket, ilim ve İslâm'a delâlet eder. Ekmek dağıtmak, hayır işine vesile olmaya işarettir. Rüyada ekmeği yüksek bir yerde görmek, fiyatının artacağına, tandırdan ekmek çıkardığını görmek, çıkan ekmekler adedince ele geçecek mala delâlet eder. Rüyada içi ekmek dolu sepet görmek, helal rızka, mal ve menfaate ve zenginliğe delâlet eder. Yine Buğday ekmek, cihad ile de tâbir olunur. Ekmek öpmek, ihtiyaçları gidermeye işarettir.
Rüyada ekmeğin ayaklar altında çiğnendiğini görmek, bolluk ve ucuzluğa delâlet eder. Beyaz ekmek görmek, hazmı kolay rızka ve geçim hususunda bolluğa işarettir. Rüyada yufka ekmek görmek, sefere ve güç şeylerin kolaylaşmasına delâlet eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Nablusî (rh.a) demiştir ki: Ekmeğin tâbirce en mükemmeli, fırında kızartılmış olanıdır. Ekmek, ilme, islâmiyete, bazan hayat ve hayatı idame eden mala delâlet eder. Bazı kere de yufka ekmek, terbiye edici anaya işarettir.
Rüyada pâk ve temiz yapılmış undan halis ekmek görmek, güzel ve hoş geçime, halis ilme, güzel ve beyaz hanıma işarettir. Rüyada insanlara ekmek dağıttığını görmek, talebe için ilimden muhtaç olduğu şeye mâlik olmaya delâlet eder. Vaiz bir kimsenin rüyada ekmek dağıttığını görmesi, nasihat ve öğütleri ile tâbir olunur. Ancak, ekmek dağıttığı ve sadaka verdiği kişiler kendisinden üstün olur. Rüyada bir ölünün kendisine ekmek verdiğini görmek, kendisine hiç ümit etmediği yerden ve başkasının elinden gelecek mala ve rızka delâlet eder. Bir kimsenin rüyada ekmeği bulutların yahut evin veya ağaçlardan birinin üzerinde görmesi, ekmeğin pahalanmasına işarettir. Diğer yiyecek şeylerin tâbiri de bu şekildedir.
Rüyada kendisine verilen ekmekleri hemen yiyip bitirdiğini görmek, ecelin yaklaşıp ömrümün bitmesine alâmettir. Çünkü insan dünyadaki rızkını bitirmeden ölmez. Rüyada ekmekten sadece bir lokma aldığını görmek, tamahkârlık ile tâbir olunur. Bir devlet reisinin rüyada pâk ve güzel pişmiş halis ekmek görmesi, onun Adalet ve insafına işarettir. Rüyada küçük ekmek görmek, kısa ömür ve az rızık ile tâbir edilir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kişinin rüyada alnına asılmış yufka ekmeği görmesi, ihtiyacı ve fakirliğidir. Bozulmuş ve küflenmiş ekmek görmek, sahibine faydası olmayan ve zekâtı verilmeyen mala delâlet eder.
Pişmemiş ekmek şiddetli hastalığa veya sıtmaya işarettir. Rüyada ekmeğin kanatlanıp uçtuğunu görmek, kıtlık ve pahalılık ile tâbir olunur. Hani derler ya: "Ekmek arslanın ağzında". Bu sözden maksat, geçimin zorluğunu anlatmaktadır.
Rüyada yufka ekmek görmek, bazı kere yolculuğa, bazı kere de, güç şeyleri kolaylaştırmaya alâmettir. Tel kadayıf görmek, ilim ve hidâyet ve kalb safasıdır. Beyaz ekmek, kolaylıkla meydana gelen ve hazmı kolay olan rızka ve bol geçime işarettir. Siyah ekmek, yasayış ve geçimde darlığa işarettir.
Bazıları, yufka denilen ekmeğin her tanesi, kırk senelik ömürdür. Bazıları da yufka ekmek, Rüyayı görenin haline ve liyakatine göre, bin, yüz yahut on adetten ibaret olan birtakım mal biriktirmeye işarettir, dediler. Acı ekmek, güçlükle geçinmektir.
Ekmek eğer bal ve seker gibi tatil olursa, piyasanın pahalığına işarettir, buğdayın tabiri de böyledir. Ekmek, ilme İslamiyet'e, bazen hayat ve hayıt idame eden mala işarettir. Bazı kere yufka ekmek, anneye işaret eder. pak ve temiz undan yapılmış halis ekmek, güzel ve hoş geçime, ilime, güzel bir hanıma işarettir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Küçük ekmek kısa ömür ve az rızıktır. Yemesi âdeti olmayan kimse için Arpa ekmeği, geçim sıkıntısına ve piyasanın pahalı olmasına işarettir. Sıcak ekmek, nifak ve şüpheli rızıktır. Bozulmuş ve küflenmiş görülen ekmek, sahibine faydası olmayan ve zekât verilmemiş maldır.
Ayrı öğütülmüş undan yapılan ekmek, zenginler için fakirliktir. Bazıları da, halis undan yapılan sıcak ekmek çocuğa işarettir, dediler. Bazı tabirciler, ekmeğin inceliği Ömrün kısalığı, bazıları da, çok görünen cüz'i bir faydadır, dediler. Çörek az kazanç, yufka ekmek, çok kazançtır.
Peksimet vücut sıhhatidir. Kokmuş ekmek ucuzluk ve bolluktur. Ekmeğin kanatlanıp uçtuğunu görülmesi, kitlik ve pahalılıktır. Kırılmış ekmek, bolluk, rızkın genişliği ve kolay kazançtır. Kuru ekmek rahat yaşayanlar için sıkıntı ve ihtiyaçtır. Peksimet yolculuktur. Onu yemeye muktedir olmayan kimseye götürmek, üzüntü, keder ve uğursuzluğa delidir. Rüyada peksimet gören kimseler gerek hayırdan ve gerekse ayrıldığı şeylerden dönerler. Yufka ekmek yolculuğa, bazen de, güç şeyleri kolaylaştırmaya işarettir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Yufka ekmeğin tazesi, izzet ve şeref kurusu serdir. Kokmuş ve çürümüş ekmek, dinen bozulmaya ve İslamdan dönmeye, hanimin ve evladın malinin bozukluğuna işarettir. Tat ve renkleri muhtelif olan ekmek parçaları doğruluğa yahut faizden kazanca işarettir. Ekmeğin içleri faydalı ilme, söz ve iste ihlasa (samimiyete) ve gizliliklere işaret eder. Ekmeğin kabuğu, gösteriş ve abartılı övgüye ve ayrılıkçılığa işarettir. Bir ölünün ekmek verdiğini görmek ise, beklemediği yerden rızık ile tâbir olunur.
Ekmek yemek
Geniş ve bol rızka ve helal kazanca delâlet eder. Çavdar ekmeği yediğini görmek, sıhhat, afiyet ve iyi talih ile tâbir olunur. İnce ekmek yemek, bol rızıktır. Rüyada ekmekle Tuz yediğini görmek, dünyalıktan az bir şeyle kanaat etmeye işarettir. Ekmeği dürüp yediğini görmek, nimet ve rızka işarettir.
Rüyada kişinin ekmek ile sirke yediğini görmesi, takva, bereket, uzun ömür ve mala delâlet eder. Ekmeği kötü, fena bir şeyle yemek, mumlu bal yemeye işarettir. Ekmekten bir lokma aldığını gören kimsenin tamahkâr olmasına işarettir. Bekâr için yufka ekmek, zevcedir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ekmek pişirmek
ekmek yaptırmak, pişirmek, ihtiyaçlarının bitmesine, hastaysa şifa bulmaya ve hayra delâlet eder. Tandırda ekmek pişirmek, makam ve kevkinin yüksekliğine yorumlanır. Ekmek pişirdiğini gören kimse, daimi menfaat ümidiyle geçimi için çalışır. Fırını soğutmamak için ekmeği aceleden pişirildiğini gören kimse devlete işarettir. Tandırdan çıkan ekmek miktar eline mal geçer.
Hamurdan ekmek pişirdiğini ve halka dağıttığını görmek, büyük hayır ve sevaba nâiliyete işarettir. Tandırda ekmek pişirmek, kâr ve menfaata, rızık ve mala yorumlanır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ekmek bulmak
Rüyada bir ekmek bulduğunu görmek, büyüklüğe ve rızkın artmasına işarettir. Ekmek bulan üzüntüsünden kurtulur. Rüyasında aradığı ekmeği bulan kişi, gideceği yolculuktan para kazanır. Ekmek aramak yolculuğa, aradığı ekmeği bulmak yolculuktan elde edilecek dünyalığa yorumlanır. Birkaç ekmek bulmak gam ve kederden kurtulmaya delalettir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ekmek almak
Çocuğa, sevgiye, büyük mala ve genişliğe, yumuşak, şefkatli ve adaletli bir devlet reisine, temiz rızık ile istifadeye halkı sevk eden bir kimseye işaret eder. Acelece ekmek alan kişi devlete nail olur. Aldığı ekmek miktarı eline mal geçer.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ekmek Görmek

Rüyada ekmek görmek, güzel günlere yorulmaktadır. Oldukça güzel bir rüyadır. Kişinin yaşayacağı güzel günleri ifade eder. Rüyada ekmek görmek, zenginliğe ve farklı bir yaşama delalet eder.
Rüyada ekmek görmek, rüya sözlüğü yorumcularına göre oldukça hayırlı yorumlanır. Rüya sahibinin iş hayatında olumlu gelişmeler ile karşı karşıya kalacağı anlamına gelir. Aynı zamanda rüyada ekmek görmek, kişinin aile bireyleri ile arasının daima iyi olacağına, güçlü aile bağlarıyla önemli işler başaracağına delalet eder.
Rüya tabircilerine göre rüyasında ekmek gören kişinin işleri daima yolunda gider. Kişinin çevresinde ona destek çıkan daima arkasında duran insanların olacağına, en ufak bir sıkıntıda her daim yanında olacakları anlamına gelir. Arkadaşlık ve dostluk konusunda oldukça şanslı olacak olan rüya sahibi saygı değer bir makama sahip olacağı anlamına da gelmektedir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Nablusî (rh.a) demiştir ki: Ekmeğin tâbirce en mükemmeli, fırında kızartılmış olanıdır. Ekmek, ilme, islâmiyete, bazan hayat ve hayatı idame eden mala delâlet eder. Bazı kere de yufka ekmek, terbiye edici anaya işarettir.
Rüyada pâk ve temiz yapılmış undan halis ekmek görmek, güzel ve hoş geçime, halis ilme, güzel ve beyaz hanıma işarettir. Rüyada insanlara ekmek dağıttığını görmek, talebe için ilimden muhtaç olduğu şeye mâlik olmaya delâlet eder. Vaiz bir kimsenin rüyada ekmek dağıttığını görmesi, nasihat ve öğütleri ile tâbir olunur. Ancak, ekmek dağıttığı ve sadaka verdiği kişiler kendisinden üstün olur. Rüyada bir ölünün kendisine ekmek verdiğini görmek, kendisine hiç ümit etmediği yerden ve başkasının elinden gelecek mala ve rızka delâlet eder. Bir kimsenin rüyada ekmeği bulutların yahut evin veya ağaçlardan birinin üzerinde görmesi, ekmeğin pahalanmasına işarettir. Diğer yiyecek şeylerin tâbiri de bu şekildedir.
Rüyada kendisine verilen ekmekleri hemen yiyip bitirdiğini görmek, ecelin yaklaşıp ömrümün bitmesine alâmettir. Çünkü insan dünyadaki rızkını bitirmeden ölmez. Rüyada ekmekten sadece bir lokma aldığını görmek, tamahkârlık ile tâbir olunur. Bir devlet reisinin rüyada pâk ve güzel pişmiş halis ekmek görmesi, onun Adalet ve insafına işarettir. Rüyada küçük ekmek görmek, kısa ömür ve az rızık ile tâbir edilir.
Kişinin rüyada alnına asılmış yufka ekmeği görmesi, ihtiyacı ve fakirliğidir. Bozulmuş ve küflenmiş ekmek görmek, sahibine faydası olmayan ve zekâtı verilmeyen mala delâlet eder.
Pişmemiş ekmek şiddetli hastalığa veya sıtmaya işarettir. Rüyada ekmeğin kanatlanıp uçtuğunu görmek, kıtlık ve pahalılık ile tâbir olunur. Hani derler ya: "Ekmek arslanın ağzında". Bu sözden maksat, geçimin zorluğunu anlatmaktadır.
Rüyada yufka ekmek görmek, bazı kere yolculuğa, bazı kere de, güç şeyleri kolaylaştırmaya alâmettir. Tel kadayıf görmek, ilim ve hidâyet ve kalb safasıdır. Beyaz ekmek, kolaylıkla meydana gelen ve hazmı kolay olan rızka ve bol geçime işarettir. Siyah ekmek, yasayış ve geçimde darlığa işarettir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bazıları, yufka denilen ekmeğin her tanesi, kırk senelik ömürdür. Bazıları da yufka ekmek, Rüyayı görenin haline ve liyakatine göre, bin, yüz yahut on adetten ibaret olan birtakım mal biriktirmeye işarettir, dediler. Acı ekmek, güçlükle geçinmektir.
Ekmek eğer bal ve seker gibi tatil olursa, piyasanın pahalığına işarettir, buğdayın tabiri de böyledir. Ekmek, ilme İslamiyet'e, bazen hayat ve hayıt idame eden mala işarettir. Bazı kere yufka ekmek, anneye işaret eder. pak ve temiz undan yapılmış halis ekmek, güzel ve hoş geçime, ilime, güzel bir hanıma işarettir.
İnsanlara yahut zayıflara ekmek dağıttığını gören kimse talebeyse, ilimden muhtaç olduğu şeye işarettir. Eğer vaiz ise, dağıttığı ekmek, vaazları, nasihatleridir. bir kimse rüyada bir ölünün kendisine ekmek verdiğini görse, o kimseye ümit etmediği yerden ve başkasının elinden vasıl olacak mal ve rızıktır.
Ekmeği, bulutların yahut evin yahut hurma ağacının üzerinde görmek, ekmeğin pahalı olmasına işarettir. Rüyada ekmeğin ayaklar altında çiğnenir görülmesi bolluk ve ucuzluğa işarettir. issiz kimsenin rüyada bir ölünün kendisine ekmek aldığını, yahut o ekmeği ateşe, helaya yahut katrana bıraktığını görse, o kimse bir bid'ata çAğrılır ve halk fitneye düşer.
Bir kimse ekmek üzerine işediğini görse mahremi ile cinsi münasebette bulunmasına işarettir. Bazıları, bir yufka ekmek, ucuzluk, bereket ve hazır bir rızıktır ki, başkası onun için çalışır ve ondan üzüntü gider.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kendi yanında aynı öğütülmüş undan yapılmış yufka ekmek gören kimsenin güzel geçimine ve dininin orta halli olmasına işarettir. Eğer ekmek arpadan olursa, züht ve perhizle geçimin şiddet ve darlığına işarettir. Ekmeğin kuru olması yine geçim darlığıdır.
Darı ve nohut ekmeği, darlığa ve piyasanın pahalılığına işarettir. Ekmeğin çöplüklerde görülmesi ucuzluk ve bolluktur. Geniş yufka ekmek, bol nazik ve uzun ömürdür. Ekmek, üzüntü ve kederin gitmesine işarettir.
Küçük ekmek kısa ömür ve az rızıktır. Yemesi âdeti olmayan kimse için Arpa ekmeği, geçim sıkıntısına ve piyasanın pahalı olmasına işarettir. Sıcak ekmek, nifak ve şüpheli rızıktır. Bozulmuş ve küflenmiş görülen ekmek, sahibine faydası olmayan ve zekât verilmemiş maldır.
Ayrı öğütülmüş undan yapılan ekmek, zenginler için fakirliktir. Bazıları da, halis undan yapılan sıcak ekmek çocuğa işarettir, dediler. Bazı tabirciler, ekmeğin inceliği Ömrün kısalığı, bazıları da, çok görünen cüz'i bir faydadır, dediler. Çörek az kazanç, yufka ekmek, çok kazançtır.
Peksimet vücut sıhhatidir. Kokmuş ekmek ucuzluk ve bolluktur. Ekmeğin kanatlanıp uçtuğunu görülmesi, kitlik ve pahalılıktır. Kırılmış ekmek, bolluk, rızkın genişliği ve kolay kazançtır. Kuru ekmek rahat yaşayanlar için sıkıntı ve ihtiyaçtır. Peksimet yolculuktur. Onu yemeye muktedir olmayan kimseye götürmek, üzüntü, keder ve uğursuzluğa delidir. Rüyada peksimet gören kimseler gerek hayırdan ve gerekse ayrıldığı şeylerden dönerler. Yufka ekmek yolculuğa, bazen de, güç şeyleri kolaylaştırmaya işarettir.
Yufka ekmeğin tazesi, izzet ve şeref kurusu serdir. Kokmuş ve çürümüş ekmek, dinen bozulmaya ve İslamdan dönmeye, hanimin ve evladın malinin bozukluğuna işarettir. Tat ve renkleri muhtelif olan ekmek parçaları doğruluğa yahut faizden kazanca işarettir. Ekmeğin içleri faydalı ilme, söz ve iste ihlasa (samimiyete) ve gizliliklere işaret eder. Ekmeğin kabuğu, gösteriş ve abartılı övgüye ve ayrılıkçılığa işarettir. Bir ölünün ekmek verdiğini görmek ise, beklemediği yerden rızık ile tâbir olunur.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ekmek yemek
Geniş ve bol rızka ve helal kazanca delâlet eder. Çavdar ekmeği yediğini görmek, sıhhat, afiyet ve iyi talih ile tâbir olunur. İnce ekmek yemek, bol rızıktır. Rüyada ekmekle Tuz yediğini görmek, dünyalıktan az bir şeyle kanaat etmeye işarettir. Ekmeği dürüp yediğini görmek, nimet ve rızka işarettir.
Rüyada kişinin ekmek ile sirke yediğini görmesi, takva, bereket, uzun ömür ve mala delâlet eder. Ekmeği kötü, fena bir şeyle yemek, mumlu bal yemeye işarettir. Ekmekten bir lokma aldığını gören kimsenin tamahkâr olmasına işarettir. Bekâr için yufka ekmek, zevcedir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ekmek Kestiğini Görmek
Rüyada ekmek kestiğini görmek, rüya sahibinin istikrarlı ve kararlı olacağına işarettir. Hayatının düzene girmesine, doğru yolda ilerlemesine ve ideallerine kavuşmayı ifade eder. Rüyayı gören kişinin başlayacağı işleri olumlu şekilde sonuçlanmasına ve şanslı bir döneme gireceğini anlatır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ekmek Pişirdiğini Görmek
Rüyada ekmek pişirdiğini görmek, kişinin yüksek bir makama ve mevkiye yükseleceğini ifade etmektedir. Bir başka yorum ise kişinin pişirdiği ekmeklerin miktarı kadar mal sahibi olacağına işaret eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ekmek Verdiği Görmek
Hayırlı bir haber alacağını anlatır. Bir kişinin rüyasında birine ekmek vermesi hasta ise hastalığından kurtulacağına işarettir. Tanımadığı birine ekmek vermek ise kolay ve hayırlı para kazanacağını işaret eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Haşhaşlı Ekmek Görmek
Rüya sahibinin rüyada haşhaşlı ekmek görmesi, sıkıntı ve zorluk çekmeden para kazanacağına işaret etmektedir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ekmek Görmek
Rüyada ekmek görmek rüya sözlüğü yorumcularına göre yaşayacağınız güzel günlerin habercisidir. Eğer fırından yeni çıkmış taze ekmek görürseniz güzel bir geleceğe sahip olacağınıza işaret etmektedir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ekmek Görmek
Rüyada ekmek görülmesi oldukça farklı türlerde yer almaktadır. Taze sıcak ve yumuşak ekmek görmek, dünyada helal mal yemeye ve helal kazanca işaret edilirken, küflenmiş ve kokuşmuş ekmek görmek, mağdur bir biçimde yalnızlığa işaret etmektedir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ekmek Yemek Görmek
Rüya sahibinin rüyada kendisini ekmek yediğini görmesi ileriki günlerde ferah bir yaşamın başlangıcı anlamına gelir. Aynı zamanda bolluk içinde yaşanacağına delalet eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Taze Ekmek Görmek
Rüyada taze ekmek görmek, rüya sahibinin hayatında hoş ve güzel şeylerin olacağına delalet eder. Aynı zamanda, rüyada fazlaca ekmek görmek ve bunları çevresindeki insanlar ile paylaşmak, hayatının bolluk içerisinde geçeceğine delalet eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ekmek Aldığını Görmek
Rüya sahibinin herhangi bir yerden ekmek aldığını görmesi, kişinin ileride bol kazanç kazanacağı ve cebine helal paranın gireceğini göstergesidir. Eğer alınan ekmek taze ise hayatında güzel şeyler olacağına, bayat ise hayra yorulmayacağına delalet eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Fırından Ekmek Aldığını Görmek
Rüya sahibi eğer fırından ekmek aldığını görüyorsa, rüya sahibinin mallarının korunması ve bütün halinde muhafaza edilmesi manasına gelmektedir. Rüyada fırından ekmek alınması maddi yükselişin yanı sıra manevi bir güzelliğinde de ortaya çıkacağına delalet etmektedir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Fırından Yanmış Ekmek Çıktığını Görmek
Rüyada fırından yanmış ekmeğin çıkması ise olumsuz bir duruma işaret etmektedir. Yanmış ekmek görme yakınlarından birinin sana ihanet edeceğini ve teyakkuzda olunması gerektiğini belirtir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ekmek Arası Peynir Görmek
Rüyada ekmek arası peynir görmek, rüya sahibinin malının artmasına, bereketlenmesine ve güzel bir yaşam geleceğine delalet eder. Ayrıca rüyada peynir ekmek görmesi kişinin peynir ve ekmek görmesi mutlu bir evlilik yapmasına, delalet eder. Çocuğu olmayan birinin ekmek ve peyniri görmesi ileride çocuk sahibi olacağına delalet eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ekmek Pişirmek
Rüyada ekmek pişirdiğini ya da yaptığını gören kimse, hayatı içerisinde helal kazanca ve güzel yaşantı yaşayacağına delalet eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Beyaz Ekmek Pişirmek
Rüyada beyaz ekmek yaptığını gören rüya sahibinin maddi kazancın artması ve sürekli yukarıya doğru bir yüklemesine yorumlanmaktadır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Siyah Ekmek Pişirmek
Rüyada pişirdiğiniz ekmek siyah ise kötülüğe işarettir. Yapacağınız bir işten zarar göreceğiniz veya harama bulaşmış olacağınıza haber vermektedir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ekmek Kırıntısı Görmek
Rüyada ekmek kırıntılarının görülmesi küçük sorunların ortaya çıkacağına delalet eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ekmek Kırıntısı Temizlemek
Rüyada ekmek kırıntısının temizlendiğinin görülmesi, bir süre zahmet çektikten sonra çok güzel bir yaşantıya kavuşulacağı şeklinde yorumlanmaktadır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ekmek Vermek
Rüya sahibinin rüyada birisine ekmek vermesi rüya tabiri yorumcularına göre, eğer ekmeği parça parça veriyorsa küçük fedakarlığa yorumlanırken, tüm halinde vermek ise büyük ve hayati bir fedakarlığa delalet eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ekmek Kızartmak
Rüyada ekmek kızarttığını görmek, rüya sözlüğü yorumcularına göre bir insana faydalı olmak, onu mutlu etmek ve hayır dualarını almak olarak yorumlanmaktadır. Rüyada ekmek görmek ilme, rızka, berekete işaret ettiği için ekmek kızartmak bolluktan faydalanma anlamına da gelmektedir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ekmek Atmak
Rüyada birine ekmek attığınızı görüyorsanız yaptığınız bir yardımın karşılığını bulduğu ve o kişinin size dua ettiği manası ortaya çıkmaktadır. Ya da yakınlarınızdan birine vermiş olduğunuz sadaka o kişinin çok işine yaramış ve onu çok mutlu etmiştir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ekmek Bölmek
Rüya sahibinin rüyada ekmek böldüğünü görmesi, kişinin gerçek hayatında adaletten şaşmayan ve her zaman doru yolda olan bir kişi olduğu manasını ortaya çıkarmaktadır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ekmeği Aile İçinden Birisi İçin Bölmek
Ekmeği ailesinden birisi ile paylaşan rüya sahibinin eğer bekarsa akraba evliliğini yaşayacağına yorumlanmaktadır. Eğer bayt ve küflenmiş bir ekmek bölüştürülüyor ise kötü işler ve kötü olayların yaşanacağına ve bağların kopacağına işaret edilmektedir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Taze Ekmek Görmek
Rüyada taze ekmek gören rüya sahibinin, yaşantısında helal para kazanacağına delalet eder. Ayrıca kişinin dert yüzü görmeyeceği, güzellikler içerisinde yaşayacağına işaret etmektedir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ekmek Çalmak
Rüyada ekmek çalmak pek fazla hayra alamet değildir. Rüyada ekmek çaldığını gören rüya sahibinin gerçek hayatta başını derde sokacağı ve bu dertlerin uzun süre kişinin hayatından çıkamayacağına delalet edilmektedir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuşlara Ekmek Atmak
Rüyada kuşlara ekmek attığını gören rüya sahibinin gelecekte ticari kazançlarının artacağına yorumlanır. Aynı zamanda rüya sahibinin seyahat işlerinden dolayı ailesinden uzun bir süre ayrı kalacağına işaret edilmektedir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Taze Ekmek Yediğini Görmek
Rüyada taze ekmek yediğini görmek, kişinin ağız tadının yerinde olmasına ve güzel, sağlıklı bir ömre yorumlanan yorumlanmaktadır. Rüyada taze ekmek yiyen rüya sahibinin rızkı kesilmez ve kısmetleri bollaşır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kepekli Ekmek Görmek
Rüyada kepekli ekmek gören rüya sahibinin kazanca haram karıştığını bildirmektedir. Bunun yanı sıra kazanılan haram paraların bir şekilde kişinin kendisinden çıkacağına delalet etmektedir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ekmek Hamuru Görmek & Ekmek Hamuru Açmak
Rüya sözlüğü yorumcularına göre rüyada ekmek hamuru görmek ya da ekmek hamuru açmak, kendi imkanlarıyla para kazanan kişilerin, daha büyük paralar kazanacağına delalet eder. Aynı zamanda aile içerisinde yer alan kişilerden de işi ile alakalı büyük destekler göreceğine işaret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çiğ Ekmek Hamuru Yemek
Rüyada çiğ ekmek hamuru yemek, aceleci tavırlardan kurtulması gerektiğine ve bu yüzden ortaya çıkacak sıkıntılardan kaçınması gerektiğine yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ekmek Satan Birini Görmek
Rüyada ekmek satıp para kazanan birisini görmek, helal kazanca sahip olan kişinin aynı zamanda dürüstlüğü ile de çevresinde takdir toplayacağını delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kendisine Ekmek Verildiğini Görmek
Rüyada kendisine ekmek verildiğini gören rüya sahibinin, akla gelmeyecek kadar zor bir duruma düşeceğine ve ileriki günlerde darlık çekeceğine delalet eder. Aynı zamanda ele geçen paranın savurgan bir şekilde harcanacağına yorumlanmaktadır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Köpeğe Ekmek Vermek
Rüyada köpeğe ekmek verildiğini gören rüya sahibi, rüya sözlüğü yorumcularına göre, tartışmalı ortamda yaşanacağına ve insanın hayatında sıkıntıların eksik olmayacağına işaret eder. Rüyada köpeğe ekmek verilmesi rüya sahibinin hayatında yer alan kişilerden kötü tavırlar göreceğine yorumlanmaktadır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ekmek Satmak
Rüyada ekmek sattığını ya da satıldığını gören kimsenin başkalarına iş verecek kadar hali vakti yerinde olmak demektir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Yoksul Birine Ekmek Vermek
Rüyada yoksul bir insana ekmek verildiğinin görülmesi, hayır işlerine girişecek olan rüya sahibinin maneviyatının zenginleşeceğine, elinin darlık görmeyeceğine ve aldığı hayır duaları nedeniyle kazalardan uzak yaşayacağına, sevaplarının artacağına delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Birinden Ekmek İstemek
Rüyada başka birinden ekmek istediğini gören rüya sahibi, saf niyetlerle girişilen bir işte karşı tarafın vicdansızlığı ile karşılaşmak demektir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çöpten Ekmek Toplamak
Rüyada çöpten ekmek toplamak, zihin açıklığına, ele geçen fırsatları değerlendirerek hayat koşullarını iyileştirmeye, işsizler için güzel bir iş kapısına yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çöpe Ekmek Atmak
Rüyada çöpe ekmek atmak, kişinin yakın zamanda günah işleyebileceğine ve imanının zayıfladığına delalet eder. Ayrıca rüyada çöpe ekmek atmak, rüya sahibinin kendisini uyaranlarda da sırt çevireceğine işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ekmek Arabası Görmek
Rüyada ekmek arabasını görmek yeni bir kazanç kapısı demek olan rüya, ikinci bir işe girişmek, eldeki birikimi daha iyi bir gelecek için değerlendirmek, altın ya da döviz gibi yatırımlarda bulunmak şeklinde yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Yufka Ekmek Görmek
Rüyada yufka ekmek gören rüya sahibinin kazancın çok değil ama daha bereketli olacağına delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İmamı Nablusi Rüya Tabirleri : Rüyada ekmek hayırdır. Rüyasında ekmek gören kişi çok kısa bir süre sonra muradına erecek, iş yaşamında başarılı olacak, bol para ve berekete kavuşacak demektir. Ekmek kabuğu kesmek çözümü çok zor bir sorunu çözümlemek demektir. Fırından yeni çıkmış ekmek görmek ya da kokusunu almak, para darlığınndan kurtulacağınıza işarettir.Buğday ekmeyi görmek belirsiz olan önemli işler yoluna girecek demektir. Darı ekmei biraz zorluk ve sıkıntıdan sonra refaha ulaşılacağına yorulur. Arpa ekmeği para durumunuzda beklenmedik
bir miktarda artış işaretidir.
Nohut ekmeği kazancınızda azalma olacağını ancak sağlınızın
iyiye gideceğini işaret eder. Çavdar ekmeği ruh sıkıntısından kurtulmak demektir. Yufka
ekmeği büyük bir mutluluğa ulaşılacak anlamındadır. Ekmek kesmek: Bir işi sonuçlandırmak
anlamına gelir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Seyyid Süleyman Rüya Tabirleri : Rüyasında bir, iki veya yarım ekmek bulan; üzüntüsünden kurtulur. Meçhul bir yerde bulduğu yarım ekmeği yemek istediği halde, başaramayanın eceli yaklaşmıştır. Bilinen bir yerde yarım ekmek bularak bunu eline alanın yarı ömrü geçmiştir. Birçok ekmeği olduğu halde bunları yemeyen; akrabasına zarar verir yahut onlardan zarar görür. Şayet bu ekmeklerden yerse, mal ve ni’mete kavuşur. Çok sıcak ekmek yediğini gören, sıkıntı ve üzüntü içine düşer.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kirmani demiştir ki: Rüyada sıcak ekmek yemek; iyi geçim imkanına, güzel ve beyaz ekmek yemek; devlet başkanının adalet ve insafına, siyah ve kötü ekmek yemek; geçim zorluğuna fakat, dinde salaha işarettir. Darı ekmeği yemek te böyle tabir edilir. Arpa ekmeği yemek; zühd ve kanaate, pirinç unundan yapılmış ekmek yemek ise; sıkıntıya ve işlerin duraklamasına delalet eder. Mercimek unundan ekmek yiyen hüzün çeker ve fakir düşer. Bakla unundan yapılmış ekmek; aynı şekilde üzüntü ve zaruret işaretidir.
Cabir’ül Mağribi demiştir ki: İnce ekmek, yani pide ve yufka yemek; iktidar içinde yaşamak, zevk sürmektir. Bir rivayete göre, ömrün kısalığına delalet eder. Bir ekmeği yanına astığını gören; fakir olur. İhtiyaç içinde kalır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İsmail El Eş’as demiştir ki: Rüyada ekmek görmek; mertebe sahibi bir insana delalet eder.
Pişmiş ekmek kırığı görmek; hükümdar için memleket, emir için vilayet, tüccar ve zengin için kar elde etmekle yorumlanır.
Fakir için ise refaha işarettir. Karışık undan yapılmış ekmek görmek; iyi değildir. Birçok ekmeğe malik olduğunu görmek; çok mala, arkadaş ve dost çevresinin genişlemesine ve uzun ömre işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Danyal (A.S.) şöyle demiştir: Yemekle ilgili rüyalar içinde temiz ve yumuşak ekmek görmekten daha iyisi yoktur. Çünkü meşakkatsiz, külfetsiz helal mala ve bol ni’mete delalet eder. Rüyada birine ekmek vermek; o mekanda aynı sene içinde ucuzluk olacağına işarettir. Ekmek aradığını gören, yola gider. Aradığı ekmeği bulursa, gideceği yolculuktan para kazanır.
Ebu Said’ül Vaaz’a göre, yufka ekmeği yediğini görenin rızkı bol olur. Katıksız ekmek yiyen, yalnızken hasta olur ve aynı şekilde yalnızken vefat eder. Pide yediğini görenin geçim imkanları, orta seviyede olur.
Bazı tabirciler için ekmeğin inceliği, ömrün kısalığına delalet eder. Bir başka rivayete göre ise, yufka ekmeği küçük bir ticarete işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Diyanet Rüya Tabirleri : Rüyada ekmek görülmesi sevinçle tabir olunur. Bir kimsenin rüyasında bir, iki veya yarım ekmek bulduğunu görmesi; o kimsenin keder ve sıkıntılarından kurtulacağına, kişinin bilmediği bir yerde yarım ekmek bulup onu yemek istediği halde yiyemediğini görmesi; o kimsenin ecelinin yaklaştığına, kişinin rüyasında birçok ekmeği olduğu halde bunlardan yemediğini gören kimse akrabalarına zarar vereceğine veya onlardan zarar göreceğine yorumlanır. Kişinin rüyasında sıcak bir ekmek yediğini görmesi; o kişinin keder ve sıkıntıya maruz kalacağına, kışının rüyasında pide yediğini görmesi o kimsenin ömrünün kısalığına, rüyasında bir ekmeği yanına astığını gören kimsenin fakir duruma düşeceğine işaret eder. Bir kimsenin rüyasında bir başkasına ekmek verdiğini görmesi; o sene ucuzluk olacağına, kişinin rüyasında ekmek bulmak için fırınları dolaştığını görmesi; o kimsenin yolculuğa çıkacağına, kişinin rüyasında katıksız ekmek yediğini görmesi; o kimsenin hastalanacağına, bir kimsenin rüyasında siyah ekmek yediğini görmesi; o kimsenin sıkıntıya duçar olacağına, arpa ekmeği yediğini görmek; kanaate, kişinin çavdar ekmeği yediğini görmesi; o kimsenin işlerinin azalacağına delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İhya Rüya Tabirleri : Taze, yuşak yahut sıcak ekmek zahmetsiz helal kazanca ve bol nimete, Katıksız ekmek yemek garip yaşamaya ve yalnız ölmeye, Aşırı sıcak ekmek yemek gam ve kedere, Esmer ekmek yahut mısır ekmeği geçim sıkıntısıyla beraber dinde kurtuluşa, Pide ve yufka yemmek bol rızka yahut kısa ömre, Arpa ekmeği takva ve kanaate, Pirin unundan mamül ekmek işlerin durmasına ve sıkıntıya, Mercimek ve bakla unundan yapılmış ekmek yoksulluk ve hüzne, Birine ekmek vermek o sene bollok olacağına, Ekmek aramak yolculuğa, aradığı ekmeği bulmak yolculuktan elde edilecek dünyalığa, Birçok ekmeğe sahip olmak uzun ömre, dost ve ihvanın (din kardeşlerinin) artmasına ve bol rızka, Birkaç ekmek bulduğunu görmek gam ve kederden kurtulmaya, Bilinmeyen bir yerde yarım ekmek bulup bunu bir türlü yiyememek ecelin yaklaşmasına, Bilnen bir yerde yarım ekmek bulup onu eline almak yarı ömrün geçtiğine,
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Peynir Ekmek Yemek
Rüyada peynir ekmek yemek, rüya sahibinin maddi sıkıntılar yaşayacağına, üzüntü duyacağı bir haber alacağına rivayet eder. Kişinin bir büyüğüyle sözlü olarak kavga edeceğine, bu kavganın büyüyüp sorunlara yol açacağına işaret etmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Yufka Ekmek Yemek
Rüyada yufka ekmek yemek, kişinin yumuşak kalpli bir insan olacağına, çocukları çok seveceğine, onlarla birlikte vakit geçirirken eğleneceğine delalet eder. Rüya sahibinin haram lokma yemeyeceğine, helal yoldan para kazanacağına rivayet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Köfte Ekmek Yemek
Rüyada köfte ekmek yemek, rüya sahibinin rızkının artacağına, evinden mutluluğun, huzurun ve bereketin eksik olmayacağına yorulmaktadır. Kişinin eşine değer veren onu hep seven birisi olacağına da delalet etmektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Somun Ekmek Yemek
Rüya tabiri yorumcularına göre rüyada somun ekmek yediğini gören rüya sahibinin, uzun bir yolculuğa çıkacağına işarettir. Kişinin kafa dinlemek için kimsenin olmadığı sakin bir mekana gideceğine alamet etmektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Balık Ekmek Yemek
Rüyada balık ekmek yediğini gören rüya sahibinin, genel olarak hayırlı olaylara ve maddi kazanca yorulmaktadır. Rüyayı gören kişinin büyük başarılara imza atacağına, iş hayatında kendisini kanıtlayarak mevkisini yükselteceğine işaret etmektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ekmek Yemek
Rüya sözlüğü yorumcularına göre, rüyada ekmek yemek, rüyayı gören kişinin içinde bulunduğu durumdan, maddi imkanlarından, sahip olduklarından ve Allah’ın kendisine bahşettiği yaşamından razı geldiğine ve huzurunun da mutluluğunun da yerinde olduğuna işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Sıcak Ekmek Yediğini Görmek
Rüyada sıcak ekmek yemek, sorun, sıkıntı, tatsızlık, baş ağrısı ve mutsuzluk olarak kabul edilir ve rüya sahibinin huzurunu kaçıracak, rahatını bozacak ve sinirlerini alt üst edecek sorunların yaşanacağına delalet eder. Kişi gergin ve stresli günler geçirecek demektir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ekmek görmek, kişinin hanesinin bolluk ve bereket içerisinde olacağına, maddi gelirinin artacağına, çok çalışacağı demektir. Rüya sahibinin sabırlı bir şekilde adım adım ilerleyerek başarıyla ulaşacağına, örnek alınır bir insan olacağı anlımına gelmektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bayat Ekmek Yediğini Görmek
Rüyada bayat ekmek yediğini görmek, nefsini köreltmiş olan rüya sahibinin daha fazlasında gözü olmadığı gibi, hayatın getirdiği her nimeti büyük bir şükranla kabul ettiğine alamettir. Allah katında makbul, sevabı bol bir mümin olunduğunu bildiren rüya, aza kanaat getiren, cefa çeken kimselerin niyetlerini bozmadıkları sürece her zaman iyilikle karşılaşacaklarına, hayatlarında pek çok iyi gelişme olacağına, rızık artışıyla beraber daha ferah bir hayata adım atacaklarına yorumlanır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Küflenmiş Ekmek Yediğini Görmek
Rüyada küflenmiş ekmek yediğini görmek, hayra yorulmaz ve kişinin hayırsız insanlarla karşılaşacağına, bu insanlardan gelecek bir fenalığa alamettir. Haksızlık ya da iftira gibi üzücü bir olayın etkisi altında kalmaya da yorumlanır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ekmek Pişirdiğini Görmek
Rüyada ekmek pişirmek, rüya sahibinin çevresinde hasta biri bulunuyor ise şifa bulacağına, makamının veya mevkisinin yükseleceğine, iş hayatından başarıdan başarıya koşacağına delalet etmektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ekmek Aldığını Görmek
Rüyada ekmek almak, rüya sahibinin mal varlığının artacağına, üzüntülerinden ve sıkıntılarından kurtulacağına rivayet etmektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ekmek Bulduğunu Görmek
Rüya sahibinin rüyasında ekmek bulduğunu görmesi hanesinin bolluk ve bereket içerisinde olacağına, uzun bir yolculuğa çıkacağına, rahatlayacağına huzur dolacağına yorulmaktadır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ekmek Sepeti Görmek
Rüyasında ekmek sepeti görmek, kişinin müjdeli haberler alacağına, mutlu olacağına, gelen haberin sadece kendisini değil ailesini de mutlu edeceğine rivayet etmektedir.
Rüyada ekmek görmek, ilme İslamiyet'e, bazen hayat ve hayatı idame eden mala işarettir. Pak ve temiz undan yapılmış ekmekler, güzel ve hoş geçime, ilime, güzel bir hanıma işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ekmeği dağıtmak
Rüyada fakirlere ekmek dağıttığını görmek, ucuzluk ve berekete, dinde sıdk ve sağlamlığa delâlet eder. Ekmeği dağıtmak, hayır işine vesile olmaya işarettir. İnsanlara ekmeklerden dağıtmak, talebe için ilimden muhtaç olduğu şeye malik olmaya delâlet eder. Vaiz bir kimsenin ekmeği dağıtması, nasihat ve öğütleri ile tabir olunur. Ancak, ekmeği dağıttığı ve sadaka verdiği kişiler kendisinden üstün olur. İnsanlara yahut zayıflara ekmeğin dağıtıldığını gören kimse talebeyse, ilimden muhtaç olduğu şeye işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada tandırda ekmek görmek
Tandırdan ekmek çıkardığını görmek, çıkan ekmekler adedince ele geçecek mala delâlet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ekmek sepeti görmek
İçi ekmekle dolu sepeti, helal rızka, mal ve menfaate ve zenginliğe delâlet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Arpa ekmek görmek
Eğer ekmekler arpadan olursa, züht ve perhizle geçimin şiddet ve darlığına işarettir. Yemesi âdeti olmayan kimse için Arpa ekmeği, geçim sıkıntısına ve piyasanın pahalı olmasına işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada buğday ekmeği görmek
Yine Buğday ekmeği, cihat ile de tabir olunur. Ekmeği öpmek, ihtiyaçları gidermeye işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ayak altında ekmek
Rüyada ekmeğin ayaklar altında çiğnendiğini görmek, bolluk ve ucuzluğa delâlet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada beyaz ekmek görmek
Beyaz ekmekler, hazmı kolay rızka ve geçim hususunda bolluğa işarettir. Kolaylıkla meydana gelen ve hazmı kolay olan rızka ve bol geçime işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada yufka ekmek görmek
Sefere ve güç şeylerin kolaylaşmasına delâlet eder. İlim ve hidayet ile tabir olunur. Bazı kere yufka, anneye işaret eder. Bazı kere de yufka ekmek, terbiye edici anaya işarettir. Bazıları, yufka denilen ekmeğin her tanesi, kırk senelik ömürdür. Bazıları da yufka, ekmeğini görenin haline ve liyakatine göre, bin, yüz yahut on adetten ibaret olan birtakım mal biriktirmeye işarettir, dediler.
Bazen de rüyada yufka ekmek görmek, ucuzluk, bereket ve hazır bir rızıktır ki, başkası onun için çalışır ve ondan üzüntü gider.
Kendi yanında aynı öğütülmüş undan yapılmış yufka gören kimsenin güzel geçimine ve dininin orta halli olmasına işarettir. Geniş yufka, bol nazik ve uzun ömürdür.
Bekâr için yufka, zevcedir. Yufka yolculuğa, bazen de, güç şeyleri kolaylaştırmaya işarettir. Yufka ekmeğin tazesi, izzet ve şeref kurusu şerdir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada tatlı ekmek görmek
Rüyada görülen ekmeğin, Bal ve şeker gibi tadı tatlı ise, piyasanın pahalılığına işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada asker ekmeği görmek
Askerlerin ekmeği olan tayın, meşakkatsiz elde edilen rızka, izzet ve kuvvete tabir olunur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Nablusî (rh.a) Ekmek yorumu
Ekmeğin tabirce en mükemmeli, fırında kızartılmış olanıdır. Kızarmış ekmekler, ilme, İslamiyet'e, bazen hayat ve hayatı idame eden mala delâlet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada pak ekmek görmek
Pak ve temiz yapılmış undan halis ekmek, güzel ve hoş geçime, halis ilme, güzel ve beyaz hanıma işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ölü birinin ekmek vermesi
Rüyada bir ölünün kendisine ekmek verdiğini görmek, kendisine hiç ümit etmediği bir yerden gelecek mala ve rızka delâlet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Yüksekte ekmek görmek
Bir kimsenin rüyada ekmeği bulutların yahut evin veya ağaçlardan birinin üzerinde görmesi, ekmeğin pahalanmasına işarettir. Diğer yiyecek şeylerin tabiri de bu şekildedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ekmekten bir lokma almak
Rüyada ekmekten sadece bir lokma aldığını görmek, tamahkârlık ile tabir olunur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Yöneticilerin ekmek görmesi
Bir devlet reisinin rüyada pak ve güzel pişmiş halis ekmek görmesi, onun Adalet ve insafına işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bozuk ve küflenmiş ekmek görmek
Ekmeğin bozulmuş ve küflenmişi, sahibine faydası olmayan ve zekâtı verilmeyen mala delâlet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada pişmemiş ekmek görmek
Ekmeğin pişmemişi şiddetli hastalığa veya sıtmaya işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ekmeğin uçması
Rüyada ekmeğin kanatlanıp uçtuğunu görmek, kıtlık ve pahalılık ile tabir olunur. Hani derler ya: "Ekmek arsalanın ağzında". Bu sözden maksat, geçimin zorluğunu anlatmaktadır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Peksimet
Rüyada peksimet ekmek görmek, yolculuktur. Onu yemeye muktedir olmayan kimseye götürmek, üzüntü, keder ve uğursuzluğa delidir. Rüyada peksimet gören kimseler gerek hayırdan ve gerekse ayrıldığı şeylerden dönerler. Peksimet vücut sıhhatidir. Ekmeğin kanatlanıp uçtuğunu görülmesi, kıtlık ve pahalılıktır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bayat ekmek görmek ne anlama gelir; rüya sahibinin eline bir fırsat geçeceğine fakat bunu iyi kullanamayacağına; bundan dolayı üzüleceğine delalet eder. Kişinin olduğu durumdan daha kötü duruma düşeceğine işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ekmek hamuru görmek ve açmak; Uzun yıllar boyunca huzurlu bir şekilde yaşayacağına, yanında iyi dostlarının olacağına ve gerektiğinde anne ve babasının yardımına koşacağına delalet eder. Anne - babadan destek anlamına gelir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ekmek satmak; maddi durumunun iyi olmasına ve yüksekte olmaya bu nedenle de başkalarına iş vermeye, yanında eleman çalıştırmaya delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada yoksul birine ekmek vermek; gerçek anlamına benzer bir anlamı vardır. Hayır işlerine gireceğine ve kişinin aldığı hayır duaları nedeni ile elinin darlık görmeyeceğine, işlerinin yolunda gideceğine delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ekmek bölmek; rüyasında ekmek böldüğünü gören kişi her zaman dürüst ve adaletli biri olmak için çaba gösterir. Eğer böldüğünüz ekmek bayat ve küflenmiş ise bazı kötü olayların yaşanacağına ve ayrılığa delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada taze ekmek görmek ne demek; helal yemek yemeye, helal mal kazanmaya ve hayırlı işler yapmaya delalet eder. Bereket, bolluk içerisinde keyifli ve zengin bir hayat sürüleceği manasına gelir. Ayrıca rüyayı gören kişinin ne muradı varsa olacağı anlamını da taşır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ekmek kesmek; zor günlerin biteceğine veya zor bir durumdan kurtulunacağına, rahata erişileceğine işaret etmektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ekmek kızartması görmek; yoksul birine ekmek vermek ile aynı anlamı taşıyan rüyadır. Hayır duası almaya işaret eder ve bolluk bereket anlamına gelir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ekmek aldığını görmek; bol kazancın ve helal paranın işaretidir. Ekmekten yalnızca bir lokma aldığını görmek tamah etmeye yorulur. Aldığınız ekmek sıcak ise iş hayatınız ile ilgili büyük başarılar elde edeceğinize ve iyi yerlerde olacağınıza delalet eder. Rüyada birden fazla ekmek görmek ise uzun bir ömür ile tabir edilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ekmek arası peynir görmek; ekmek arası peynir yaptığınızı ve yediğinizi görmek malın artmasına daha bereketli olmasına ve güzel günlerin geldiğine delalet eder. Bekar bir kimsenin ekmek arası peynir görmesi mutlu olacağını, istediği bir evlilik yapacağını anlatır. Sıkıntıların biteceğine, karanlıkların aydınlığa ulaşacağına işaret eden rüyalardan biridir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada fırından yeni çıkmış ekmek görmek; taze, sıcacık ekmek aldığınızı görmeniz maddi sıkıntılardan kurtulup rahat bir yaşama kavuşacağınıza delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada yufka ekmek görmek; zor durumların bitmesine işaret eder. Aynı zamanda yolculuğa ve güç şeyleri kolaylaştırmaya delalet eder. Rüyayı gören kişinin durumuna ve yeteneğine göre mal sahibi olacağına da yorulur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ekmek görmek
Ekmek berekettir... Rüyada ekmek görmek sizi bekleyen güzel günlerin habercisidir. Rüyada ekmek görmek, hayatınızdan memnun olacağınız, huzurlu, mutlu ve zengin bir hayatın simgesidir.
Rüyada ekmek görmek; o kişinin geçiminin çok iyi olacağının işaretidir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Buğday ekmeği: Sürüncemede kalmış olan bazı önemli işler yoluna girecek demektir.
Çavdar ekmeği: İçinde bulunulan ruh sıkıntısından kurtuluş yolunun açılacağına işarettir.
Yufka ekmeği: Büyük bir sevince işarettir.
Arpa ekmeği: Kazançta umulmadık bir miktarda artış olacak demektir.
Darı ekmeği: Bir miktar sıkıntıdan sonra refaha erişileceğine işarettir.
Nohut ekmeği: Gelirde azalma, sağlık durumunda düzelmeye işaret sayılır.
Ekmek kesmek: Bir işi sonuçlandırmak anlamına gelir.
Ekmeği kabuğu kesmek: Çok güç bir meseleyi halletmek şeklinde yorumlanır
Ekmeğin kanatlanıp uçması: Kıtlık ve pahalılıktır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA EKMEK GÖRMEK
Ekmek maldır, ömürdür, menfaattir, rızıktır, evlattır, akrabadır. Bilmediği bir yerde yarım ekmek aldığını ve bunu yediğini gören, ömrünün yarısını geçirmiştir. Birkaç somun aldığını gören, bunlardan yerse, menfaattir; yemezse, düşmanı çok olur
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ekmek aramak
Rüyada ekmek aradığını görmek yolculuğa, aradığı ekmeği bulmak yolculuktan elde edilecek dünyalığa yorumlanır. Birkaç ekmek bulmak gam ve kederden kurtulmaya delalettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ekmek bulmak
Rüyada bir ekmek bulduğunu görmek, büyüklüğe ve rızkın artmasına işarettir. Ekmek bulan üzüntüsünden kurtulur. Rüyasında aradığı ekmeği bulan kişi, gideceği yolculuktan para kazanır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ekmek almak
Çocuğa, sevgiye, büyük mala ve genişliğe, yumuşak, şefkatli ve adaletli bir devlet reisine yorulur. Temiz rızık ile istifadeye halkı sevk eden bir kimseye işaret eder. Acelece ekmekleri alan kişi devlete nail olur. Aldığı ekmekler miktarı eline mal geçer.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ekmek pişirmek
Ekmek yaptırmak, pişirmek, ihtiyaçlarının bitmesine, hastaysa şifa bulmaya ve hayra delâlet eder. Tandırda ekmeği pişirmek, makam ve mevkiinin yüksekliğine yorumlanır. Rüyada Ekmek pişirdiğini görmek, daimi menfaat ümidiyle geçimi için çalışır. Fırını soğutmamak için ekmeği aceleden pişirildiğini gören kimse devlete işarettir. Tandırdan çıkan ekmeklerin miktar eline mal geçer.
Hamurdan ekmek pişirdiğini ve halka dağıttığını görmek, büyük hayır ve sevaba naili yete işarettir. Tandırda ekmek pişirmek, kâr ve menfaate, rızık ve mala yorumlanır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ekmek yemek
Geniş ve bol rızka ve helal kazanca delâlet eder. Çavdar ekmeği yediğini görmek, sıhhat, afiyet ve iyi talih ile tabir olunur. İnce ekmek yemek, bol rızıktır. Rüyada ekmek ve Tuz yediğini görmek, dünyalıktan az bir şeyle kanaat etmeye işarettir. Ekmeği dürüp yediğini görmek, nimet ve rızka işarettir.
Rüyada kişinin ekmekle sirke yediğini görmesi, takva, bereket, uzun ömür ve mala delâlet eder. Ekmeği kötü, fena bir şeyle yemek, mumlu bal yemeye işarettir. Ekmekten bir lokma aldığını gören kimsenin tamahkâr olmasına işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ekmeğin kabuğu
Gösteriş ve abartılı övgüye ve ayrılıkçılığa işarettir. Bir ölünün ekmeklerden vermesi , beklemediği yerden rızık ile tabir olunur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ekmek içi görmek
Ekmeğin içleri faydalı ilme, söz ve iste ihlasa (samimiyete) ve gizliliklere işaret eder.

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

399 Aktif
0 Üye ve 399 misafir
Bugün : 18709
Dün : 23857
Toplam : 48077027
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...