Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+26 oy
9.6k okuma
mustafaharputi Analiz kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
uykuya dalmadan tam önceki fazdır. tam önceki derken, uykuya dalmadan bir saniye öncesi manasında değil. açık, temiz, uyanık bilinç ile tam uyku, bilinçsizlik veya rüya arası anlamında. yoksa ne kadar sürdüğü kişiden kişiye, durumdan duruma göre değişir. kimi zaman birkaç dakika sürerken kimi zaman bütün gece bu fazda kalırsınız ki "tavşan uykusu" "tilki uykusu" "tek gözü açık uyumak" da denir.bu fazda iken işitsel, görsel, dokunsal veya diğer deneyimler odaklı halüsinasyonlar olabilir fakat bir rüya içinde değilsinizdir, yalnızca; tam uyanık bir kafayla paylaştığınızda kopuk, anlamsız, deli saçması bulacağı düşünceler zihninizden akar durur, hipnoz, meditasyon, madde gibi yardımcılarla bu duruma geçilebilir. bilinç-dışı mekanizmalarla yüzleşmek için en mükemmel fırsattır. bilinç tamamiyle devreden çıkmamıştır gerçekten; bu durumun tam ortasındayken kendi kendime kaç kereler "evet, beynim yine saçmalamaya başladı, uyumam çok yakındır" dediğimi biliyorum zira ben mesela. "hipnagojik halüsinasyon" denilen canlı sanrılarımız da olabilir bu esnada, ama korkmayalım, patolojik değildirler.
islami  ve tasavvufi açıdan buna yakaza denir.Yakaza halinde maddenin iç yapısı, ruh, gayb/meleküti, maddeötesi/metafizik âlemle irtibata geçmek mümkündür. Kimi zaman, “Ben bu durumu, hali, manzarayı aynen gördüm, yaşadım!” dediğimiz şey, ya “yakaza”yla misal âlemine, ya daha önce yaşadıklarımızın toplandığı / resmedildiği / arşivlendiği misal boyutuna geçmek veya daha önce rüyamızda gördüğümüzü görmek veya yaşamaktır. Rüyadaki halin, şuur uyanıkken meydana gelmesi halidir yakaza. Yakazada zihin hisseder, dıştan gelen mesajları alır cevap verir, görür (gözün gördüğü gibi ayan beyan); konuşur, muhakeme eder... Çünkü yakaza uyku değildir ve o durumda rüya görülmez. Diğer bir ifadeyle, yakazada görünenler rüya değildir.Yakaza durumunda kaslar gevşer, dış uyarılarla irtibat kesilir, zihin boşaltılarak bir noktaya odaklanıp sabitlenir. Yakazada şuur / bilinç açıktır ve idrak / dikkat yeteneği kaybolmaz. Yakaza halinde duyuların duyarlılığı / bedenî hareketlilik hali gider, zihnî tesirleri azalır. Melekût / metafizik âleminin yüce ruhlarından telkin almaya, uyanıklık haline nispetle daha çok müsait olunur. Rüyada ölmüş insanların ruhlarıyla görüşmek mümkün olduğu gibi, yakaza halinde de mümkündür. Çünkü irtibatı yine ruh, duygular kuruyor. yani tasavvufi açıdan bu mesaj sayılabilir.
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
genelde stresi gösterir

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

54 Yorum

+17 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
tasavvufi açıdan bazı mutasavvıfların konuyla alaklı görüşleri
İslâm kültür ve uygarlık tarihinde, rûya konusuyla en çok ilgilenen tabaka hiç şüphesiz bu yaşantının mensupları olan mutasavvıflardır. Çünkü irfânlı bilginin kaynağı, genel anlamda ilhamdır. Bu da bazen uykuda, bazen uyanıkken, bazen de uykuyla uyanıklık arası denilen yakaza hâlinde meydana gelmektedir.

Yakaza hali, uykuyla uyanıklık arasında bir hâldir. Bu hal üzere görülenler, uyanıkken görülenlerden daha net ve daha kesindir. Uyanıkken görülenler üstünde kişinin kendi varlık gölgesi düşer ki onu gerçeğinden bulanıklaştırır. Cürcanî, bunu şöyle tanımlar: "Hak'tan gelen ve zecrden (yasaktan) neyin kastedildiğini bildiren idrâke, yakaza denir. Nurların tecellîsi nedeniyle, insanın kendine gelişi, gafletten kurtuluşu, uyanma."

Arapça olan yakaza (يقظه) kelimesinin 2 anlamı vardır. 1. anlamı; uyanıklık, 2. anlamı; şuuru ayakta tutan, hafıza ve hassasiyeti azami seviyede tutma halidir. Yani maddî-manevî varlığı (potansiyeli) toplama halidir. Bediüzzaman’a göre bu hâl, ancak sadık rüya hâli, yani ruhu teksif, yani ruhu yoğunlaştırarak “o kesif zulmet” içinde aradığı ‘nur’u bulma kapısı açıyor.
Uyanıklık anlamına gelen yakaza, kimi kişilerin uykuyla uyanıklık arasında ya da doğrudan uyanıkken, rüyây-ı sâdıka türü kimi hadiselere tanık olmasıdır. Bu hale daha çok riyâzet yapan ve nefsini kötülüklerden arındıran kişiler ulaşır. Böyle bir durum, uyumadan gerçekleştiği için rüyadan ayrılır. Bilinen maddî âlemin şartlarından uzak olmasıyla da uyanıklıktan ayrılır. Ruhun yükselerek ulvi makamlara ulaşmasıyla elde edilen bir sonuç olan bu duruma, Hz. Ömer’in cemaat önünde hutbe verirken komutanı Sâriye’ye “Dağa, dağa.” diyerek, harp anında önemli bir taktik vermesi örnek gösterilir. Değerlendirme açısından yakaza, sâdık rüya kapsamındadır. Örneğin uyanık olduğu zamanda bir kişinin Hz. Muhammed gibi kimi büyük zevatı ya da velîleri müşahede etmesi böyledir. Varlığındaki öze ulaşanlar için bu oldukça normaldir. Çünkü bu seviyeyi elde eden Hz. Muhammed'in, uyku halinde bile kalbine gaflet gelmediği müsellemdir. Bu nedenle O'na hakkıyla vâris olanların yakaza halinde, rüyada görülenlere benzer şeyler görmesi normaldir. Çünkü bu hal yakînin neticesidir. Bu durum ise insan-ı kâmil seviyesine ulaşanların, doğrudan ötelere geçiş sağlayabileceğini gösterir.

Peygamberlerin ve veli zatların rüyaları yakazadır. Fakat kimi rüyaların tabiri gerekmektedir. Bunun için de asfiye denilen zatların bu rüyaları tabir etmesi gerekir ki maksat ve mana anlaşılsın. Sekr haliyse, manevi bir sarhoşluk hali olduğundan, bu durumdaki bir velinin söylediği kimi sözler ölçüsüz olabileceğinden tefsir ve tabiri gerekebilir. Bu açıdan sekr halinin tam bir yakaza olmadığı, kimi şeylerin mutlaka tabir ve tefsiri lazım geldiği açıktır. Yakaza ehli, seyr-i sülûk-i ruhânînin hemen her mertebesinde basiret üzere hareket eder ve her davranışıyla: “De ki: İşte benim yolum budur! Ben basiret ve idraklerine seslenerek insanları Allah'a çağırıyorum." (Yûsuf, 12/108) gerçeğini temsil eder. Duyup işittiği her şeyden kendine göre bir nasihat çıkarır. Gördüğü her nesne ve her olayı farklı bir ibret levhası gibi değerlendirir ve sürekli tezekkür, tefekkür ve tedebbür ufuklarında dolaşır. Sözlerinde hikmet, susmasında ibret, tavırlarında da mehâbet vardır. Karşılaştığı her çehrede Hakk'ı hatırlar ve ürperir, onun sîmâsının müşahedesinde de hep Hak hatırlanır. Göz ve gönlün yakazası, Hakk'ın her ân, her halimizi görmesi, bilmesi ve yaratması bilincini sürekli korumakla, his, idrak, irade ve kalplerimizle O'na yönelerek, ömrümüzü hep O'nun huzurunda bulunma âdâbıyla sürdürmektir.

Sözlükte “uyanıklık” anlamındaki yakaza, Allah’a ulaşmayı, O’nu bilmeyi ve idrak etmeyi tüm varlığıyla arzulayan insan kalbinin Hak tarafından gelen bir uyarıcı, bir tembih, bir ışıltıyla uyanıklık hâline kavuşmasıdır. İnsan böylelikle Allah’tan uzaklığına işaret eden, Allah'la kendisi arasında kalın perdeler geren gaflet uykusundan uyanarak kendisi, çevresi, içinde bulunduğu âlem, dünyada meydana gelen olaylar ve tüm bunların biricik halikı Allah’a dair bir farkındalığa ve ayıklığa kavuşur. Bu farkındalık sayesinde kendisini Allah’tan uzaklaştıran geçmiş günahlarından tövbe eder, pişman olur, gözyaşı döker. Akıtılan gözyaşları insanın ferahlamasına nedeniyet verir. Bu ferahlık kulun Allah’a yakınlaşması için gayretini durmadan artırmasına yol açar.

İrfana ermek ve eşyanın gerçeklerine dair bilgi sahibi olmak oldukça çileli bir yolculuktur. Yolculuğun başlangıcında yolcu öncelikle manevi bir farkındalık ve uyanış hâlindedir. Mutasavvıflarda bu agâhlık “yakaza” terimiyle karşılanmıştır. Yakaza gaflet teriminin zıddıdır ve gafletten uyanma hâlinde görülen ilk ürpertidir.
Rüya, ikidir. Gaflet ehlinin rüyası ve ariflerin rüyası. Gaflet ehlinin rüyası gündüz gördüğün etkisindendir. Rüyalarında bundan başkasını görmezler. İster manevi kasıtlardan olsun ister her ne kasıttan olursa olsun, Onların rüyalarına giren ancak suretlerdir. Rüya görenin hayalini ancak his âleminde olan şey doldurur, ondan başkası değil. Gaflet ehli nasıl ki gözünü kapatır nefsinden geçerek görür, ariflerse rüyasını histen geçerek görür. Onların uyumaya ihtiyacı yoktur. O rüyayı yasarken görür. Bu yüzden ona yakaza denilir. Onun için Muhammedi olan ve onun varislerinin ilmiyle Yusuf’un durumu arasında fark vardır.

İbrahim Hakkı da rüyayı yalancı rüya ve gerçek rüya şeklinde 2 grupta değerlendirir. Gerçek rüyayı kendi içinde, gerçek rüya ve uyanıklık halindeki rüya (yakaza) olarak ikiye ayırır. Mârifetnâme’de ruhların mânâ, melekût, arş, kürs, semâ (7 kat gök) ve mülk âlemlerini (kavs-ı nüzûl) geçtikten sonra rüya aracılığıyla bu âlemleri zaman zaman tekrar ziyaret edebildiklerini anlatır.
Yakaza halinin yaşandığı yer, misâller âlemidir. Vehim kuvvetinin müdahalesi çok olur.Ulemanın çoğunluğu mi’racın da yakaza halinde ruh ve cesetle birlikte gerçekleştiğini söylemektedir. Delil olarak İsrâ âyeti ve Mi’rac hadisini zikredip şöyle diyorlar: “Nassların, aklen bir imkansızlık söz konusu olmadığı sürece, zahirî üzerine bırakılması vaciptir”
Yakazanın hatalarından bazıları şunlardır; Yakaza da tam uyku olmadığı için akıl ve hayal çok rol oynar. Görenin hali saf olmamıştır fakat gördüğünü safiyet sanır ve aldanır. Sürekli suya bakanın hayali suyla dolar da o gözünü yumunca hep su görür. Bu hayaldir ve hayal zuhuratta rol oynar. Kendisinin velilerle arasının hep iyi olduğunu düşünen kişi hayal yoluyla velilerin kendisine iltifatlar ettiğini görür durur. Hayal, bu görüntüleri film şeridi gibi oynatır durur. Bu hallerin gerçek olanı da vardır elbette ancak bunlar Mürşidinin terbiyesine hakkıyla teslim olup usul ve erkâna uyanlarda görünür.
İnsanları genelde küçük yaşlarda kandırıp ele geçiren CİNLER, ya İSLÂM’ı kullanarak bu işi gerçekleştirirler; ya İslâm dışı yolları empoze ederek!.. Kişiyi ele geçirmeleri genelde şu 2 yoldan biriyledir: Eline kalem almış kişiye kendi iradesi dışında yazı yazdırarak… Veya geçmişte yaşamış din büyüklerinin kisvesine bürünmek suretiyle rüya ya da yakaza halinde görünerek!..
Şeyh Muhammed el-Mağribî Rasûlüllâh’ın yakaza halinde görülmesi konusunda şunları söylemiştir: “Kim Rasûlüllâh’ı, sahâbenin onu gördüğü gibi gördüğünü iddia ederse o yalancıdır. Fakat kalp gözüyle sanki yakaza halindeymiş gibi görmesi mümkündür”
Kaynaklar
Toshiko İzutsu, " İbn Arabi'nin Füsûs'undaki Anahtar Kavramlar"
Şihabuddin Sühreverdi, " Avarif-ül Me´arif"
İbrahim Hakkı, Marifetname,
Prof. Dr. Ethem Cebecioğlu, " TASAVVUF TERİMLERİ VE DEYİMLERİ SÖZLÜĞÜ"
" Tasavvufta Yakaza Hâli", Diyanet (aylık dergi), Ağustos 2013,
aynı zamanda akrabam olan soyundan geldiğim, şeyh abdullatif harputi hz leri " YENİ KELAM İLMİ DÜŞÜNCESİNİN İNŞÂSI VE ABDULLATİF HARPUTÎ’NİN ROLÜ"
Rossess Rüyakar (3.5k puan)  
Çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz. Özellikle bu makaleyi paylaşarak.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
rica ederim.
+16 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
konuyla alakalı bilimsel ve tasavvufi açıdan iki açıklamayı derledim ekleme yapmak isteyen yapabilir. bu durumu yaşayanlar deneyimlerini paylaşabilirler. bilimsel olarak ve tasavvufi açıdan  ilginç mesajlar içerebilirler. ben hep bunu zihinsel yorgunluğa bağlardım . ama mesaj içerebilir ve ruhun metafiziksel bağ kurmasını sağlayabilirmiş.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
rica ederim. katılım için bende teşekkür ediyorum.
Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)  
Yarın daha değişik şeyler görüp de söyleyemeyenler de çıkar belki :)))
Rossess Rüyakar (3.5k puan)  
Aslında söyleyemediğim şeyler var :)
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
tamam nasıl isterseniz.
+7 oy
Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)  
Teşekkür ederim Mustafa Bey. Bi iki saniye gözüm kapalıyken kaybolcak diye bekledim yok sonra gözümü açmak zorunda kaldım korkunca etraf siyah sadece at kafası bembeyaz öyle bana bakıyo cam gibi görüntü. Sonradan pişman oldum acaba açmasam ne olurdu diye merak ettim :))))
+12 oy
Rossess Rüyakar (3.5k puan)  
Ben iki kez böyle bir durum yaşadım. Gözümü kapattığımda birinde bir evin mutfak tezgahını gördüm ve diğerinde beyaz tek boynuzlu bir at gördüm.
Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)  
Oh be yalnız değil mişim :))
Rossess Rüyakar (3.5k puan)  
Bende sevindim yalnız olmadığıma burda da paylaşmaktan çekinmiştim :)
Rossess Rüyakar (3.5k puan)  
Başka bir alemden kastınız nedir acaba açıklayabilir misiniz
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
birazdan konuya yorum ekleyeceğim uzunbir kaynaktan özet alıyorum.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
keşke açmasaymışsın benzihin yorgunluğuna bağlardım ama mesaj içerebilirmiş. gerçi senin at çok hayırlıdır. devamını görseydin iyi olurmuş. zihnin en boş olduğu anlarda oluyormuş bu durum
+2 oy
Turna Rüya Tabircisi (6.7k puan)  
Bende bu çok oluyor tam uykuya dalacağım anda Rüya gibi bi şeyler görüyorum ama net değil. Bide tam uykuya dalacağım zaman birinin adımla seslendiğini duyuyorum.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
ikinci at durumu bu gün bir üye görmüştü  bunu araştırıp yazdım gerçektende ilginç oldu iki kişi at görmüş. peki sonrasında bir dileğin olması veya çevrenizde itibarınızın artışını deneyimledinizmi bu olaydan sonra.
+2 oy
Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)  
Çok pişman oldum açtığıma ama masmavi bakınca korktum daha önce yaşamadım bide ilk defa mavi gözlü at gördüm sonra epey bi uyuyamadım neydi o öyle diye.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
araştırmalar aslında net olduğunu söylüyor. rüya dışı bir zihin ruh ilişkisi olabilir. belki zihin yorgunluğu netliği engellemiştir.
+2 oy
Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)  
Bende bi değişiklik olmadı zaten eski rüyalarıma bakarsanız 4 aydır bu şekil şeyler yaşıyorum çoğunu da yazmadım artık deli derler diye rüyalarımın :)))
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
şu an at gören iki kişi oldu daha ilginç şeyler bekliyorum. ama yorum olarak yazsanız puanınız artar. bence yorum olarak yazabilirsiniz bu deneyimleri.
+2 oy
Rossess Rüyakar (3.5k puan)  
Yakın bir tarihte oldu bu durum. Ufak tefek isteklerim haricinde üç büyük dileğim  hala gerçekleşmedi.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
enerjini boşaltarak bilinçaltını temizleyerek yeniden deneyimleyebilirsiniz. yaren1989 senin kafanı karıştıran mesele olduğundan size hak veriyorum. belki deneyimlemeye odaklanamıyor olabilirsiniz. islami inancınız varsa dualarlada kendinizi relaks hale getirin mesela inşirah suresini bol okuyun kalbinizi ferahlatır. yada ya selam ismini okuyun.
+2 oy
Rossess Rüyakar (3.5k puan)  
Ben çalışmalar yapıyordum ve ibadetimi de aksatmamaya çalışıyorum. Ama bir sorun yaşadım bu yüzden çalışmalarıma ara vermek zorunda kaldım
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
bilim aslında buna düşünceler diyor. bilinç dışımızla yani arka planda kalan düşüncelerle yüzleşme gibi.  tasavvufta daha farklı bunun iletişim olabileceği düşünülüyor metafiziksel olarak yani kişi de etkileyici bir mekanizma olabilir. başka bir aleme geçiş gibi.
+2 oy
Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)  
Okuyorum mümkün mertebe geceleri bazen sabaha kdar sbh ama evet haklısınız kafam şuan malum meselede olduğu için pek rahat değilim okusam da kafamın bi tarafı orda
+1 oy
Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)  
Bende 2 defa olmuştu yankılı fısıltılı bir ses adımı seslendi hatta bi keresinde dua okuyup ışığı açıp uyumuştum. Bidaha olmadı sonra.
+2 oy
Turna Rüya Tabircisi (6.7k puan)  
Bi keresinde tam uykuya dalacağım zaman babaannemin yüzünü görmüştüm gerçek gibiydi yakın mesafedeydi. Yüzünü görünce uyandım. Babannem hayatta değil.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
tasavvufla ilgili dedelerimden birinin de kaynak olduğu bir yorum yazdım şimdide arkadaşımolan bir psikiyatri profesörünün yazısından alıp yorumluyorum.
+15 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
aynı zaman da bir dönem beraber çalıştığım arkadaşım ve çok değerli birisinin açıklamasındanalıntıdır.
psikiyatri doktoru profesör doktor medaim yanıktan alıntı.
 Ses duymanın farklı nedenleri var

Çınlama ve gürültü gibi sesler duymak daha çok kulak hastalıklarının göstergesi olabilir. Benim sorun ettiğim ses duyma daha çok psikiyatrik / psikolojik deneyimler.

Kafa içinde ses duymak; şizofreni gibi akıl hastalıklarında, uyuşturucu madde kullanımının zehirlenme ve yoksunluk döneminde, çocukluk çağında yaşanan zorluklara bağlı oluşan disosiyatif kimlik bozukluğunda görülebilir. Bazen de uykuya dalarken veya uyanırken olabilir ki bu durum tamamen normal olarak kabul edilir.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
bu konuya daha fazla katılım bekliyorum.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
psikiyatri doktoru arkadaşım bunu kulak rahatsızlığı yada normal bir durum olarak anlatmış ses olayını.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
biz konuyu açtık ilginç şeyler çıkarsa şaşırmam gerçekten benim alanımda tam bilmediğim bir konuydu 30 yılda bu konuyu kaçırmış olmam ilginç.  tasavvufla çok iç içeymiş ama ben uzak kalmışım.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
özelmidir. özel değilse paylaşabilirsiniz bu konuyu daha iyi anlamamız gerekebilir çözemediğimiz şeyleri çözebiliriz.
+2 oy
Rossess Rüyakar (3.5k puan)  
Özel değil ama içim rahat değil paylaşma konusunda eğer paylaşmaya karar verirsem yazarım buraya
+2 oy
Rossess Rüyakar (3.5k puan)  
Sormaya korkuyorum. İnşallah hayırdır, ben yakaza halindeyken dumansız parlak bir ateş gördüm, sarı ve turuncu renkliydi. İçinde kuru odunlar vardı ama yanmamıştı. Yenide atılmış olabilir. Kötü mü anlamı acaba
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
bazen müjde, bereket; bazen savaş, korku, hapis, zarar ve günahtır.ateş gören kişi; iyi biriyse, alınacak olan iyi habere bereket ve bolluğa işarettir. Rüyada alev görmek; beklenmedik gelişmelere işaret eder. evin önünde dumansız ateş hacca gitmektir zararsız ateş bolluğa iyi habere dumanlı isli ve etrafa zarar veren ateş zarar ve fitneye işarettir. ateşi siz yakarsınız bu hayırdır bir işin olmasıdır. aslında daha çok yönlü tabirleri, vardır . ama anladığım kadarıyla senin ateş zararsız o yüzden sıkıntı yok.
+2 oy
Rossess Rüyakar (3.5k puan)  
Çok şükür, zararsızdı ve gördüğümde sıkıntı yoktu içimde sonradan ben evham yaptım kötü mü diye. Teşekkür ederim
+14 oy
kuzgun Astral Gezgini (153k puan)  
Benzer şeyi daha bir kaç gün önce gördüm , esmer çok güzel dalgalı saçlı bir kız bana gülümseyerek bakıyordu gözlerimi açtığımda bile sevgisini hissettim ( aaa bu benim dedim oysa benimle alakası bile yoktu gördüğüm kişinin )
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Nazara gelmeyesin kuzgun dikkat et.
kuzgun Astral Gezgini (153k puan)  
Neden Mustafa bey , öyle bir anlamı mı var ? Negatif bir durum hissetmedim ki
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Evet. O yuzden dedim.
kuzgun Astral Gezgini (153k puan)  
Ses duymak daha farklı bir haldir Mustafa beyin yorumlarında göreceksiniz Dd...
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Nazar icin kötü enerjiye gerek yok iyi enerjide nazar yapabilir
 Sana dikkatli bakılması bir nevi ilgidir. Kötü anlamı var demedim zaten.
+2 oy
kuzgun Astral Gezgini (153k puan)  
Nazar için evet iyi bakılması da dikkatli bakılması da olabilir ama her iki durum da sıkıntı yapar insanda o yüzden dikkat edin dediniz sanırım ,
 teşekkürler
+6 oy
 
Bende uyku ile uyanıklık arasında bazen yattigim yataktan kalktigimi etrafta gezdigimi görüyorum.. hatta çok gerçekçi oluyor.O esnada başım dönüyor defalarca yere düşüp kalkıyorum..Evdeki bireyleride görüyorum..Ama bir bakiyorum yataktayim basım agriyor,aşırı yorgun uyanıyorum.Ya da şöyle oluyor :yataktayim yanıma eşimin geldiğini görüyorum ,bana dokunduğunu hissediyorum,sonra geri dalıyorum,tekrar açmaya çalışıyorum gözümü zorla kapanıyor zorla,açmaya çalışıyorum tüm vücudum uyuşmuş oluyor(uyku felci olsa gerek) ,ya da o uyku uyanıklık arasında ses duyuyorum,beni çağıran,ya da bağırma,ya da evde biri var gibi ayak sesleri duyduğumda oldu..Bunlar olurken uyuyor muyum yoksa uyanık miyim anlamıyorum..Çünkü çok gerçekçi ve ben uyanıkken olduğunu düşünüyorum..
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
bilimsel bir kaynaktan kısaca aktarayım.Karabasan olarak da bilinen uyku felci uykuya dalmadan önce bedenin geçici olarak hareket edememe durumudur. Uzmanlara göre uyku felci normal olarak karşılanırken dini açıdan korkulan bir durumdur. Karabasan diye tarif edilen durumda kişinin bilinci açıktır, kişi kollarını ve bacaklarını hareket ettiremediği gibi sesini de çıkartamaz.Kaslar felç durumunda kalır ve beynin uyanıklığına eşlik edemez. Uyanan kişi sanki vücudunun üzerinde biri oturmuş veya ağırlık çökmüş gibi hisseder. Uyanan birey sanki vücudun üzerinde biri oturmuş ya da ağırlık çökmüş gibi hisseder aslında o anda olan durum kişinin kaslarını kıpırdatamaması sonucu hissettiği felç durumudur. Beyni uyuyan kişi bedeni ve kasları tam olarak uyanmadığından hareket edemez, konuşamaz çoğu zaman bunu yaşayan kişiler korkuya ve endişeye kapılırlar. Uyku felci birkaç dakika sürebileceği gibi birkaç saniye de sürebilir.
+7 oy
 
Evet uyku felci olduğunu biliyorum geçmişte de çok yaşadığım için araştırmıştım.O nedenle uyandığımda hareket edemezsem korkmuyorum aksine gözlerimi kapatıp tekrar uyanmayı bekliyorum. Benim rahatsız olduğum şey görsel ve işitsel halüsinasyonlar ..
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
bunu psikiyatri uzmanıyla konuşman gerekebilir. halüsinasyonları özellikle.
+7 oy
 
iyi gunler bu sabah 6 da uyandim yatakta tek iken gozlerimi kapattim uyumaya calisir iken bilincim gayet acik sekilde ama gozlerimi acamiyorum uykuyla uyaniklik arasi birsey birden her yerim gicir gicir ottugu ve sallandigini hissettim deprem oldugunu hissediyorum ama gozlerim kapali ama beynim uyanik zihnimden konusuyorum insallah kisa surer diye deprem anindaki o ugultuyu duyuyor kulaklarim neyse 3 4 dk bu sekilde surdu sonra ufak ufak aralayayim dedim gozlerimi actim telefonu aldim elime deprem olmusmu diye baktim yok olmamis cok acayip bi durum
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
son zaman da yaşanan  deprem virüs  gibi bazı olaylar insanı etkileyebilir.
ayrıca şu sebepler uykuya dlarken uğultuya sebep olabilirler. bilimsel açıklamadan ekliyorum buraya  bunlar yoksa ve bu durum devam ediyorsa doktora görünmen faydalı olabilir enfeksiyon yada psikolojik olarak rahatsızlıkı belirtisi olabilir.
açıklamalar
Yüksek kan basıncı dediğimiz hipertansiyonun bilinen belirtileri arasında yorgunluk, baş ağrısı, düzensiz kalp atışı ve kulak çınlaması bulunur.

Yüksek sese maruz kalmak kişide kulak uğultusu yapabilir. Anlık sesler ya da bir konser ortamı ve ateşli silahlar kulak sinirlerine zarar vererek uğultuya neden olurlar.

Kulak enfeksiyonları gibi sağlıkla ilgili durumlar kulağa zarar vererek kulak uğultusu oluşturabilir.

Yine kulakta oluşan alerji kaynaklı sağlık sorunları kulağın tümünü etkiler ve kulakta uğultulara neden olabilir.

Kulak zarında oluşan yırtıklar kulakta uğultu ortaya çıkarabilir.

Vücutta bulunan herhangi bir tümör de kulak uğultusu sorununa yol açabilir.

Fazla alkol kullanımının bir getirisi de kulak uğultusudur. Özellikle alkol alımını takip eden 6 saat içinde uğultu sorunu yaşanabilir.

Kullanılan kimi ilaçların yan etkisi hastada kulak uğultusuna neden olmaktır. İlaç kullanımının bitmesiyle paralel olarak bu sorun da ortadan kalkacaktır.

Psikolojik destek için kullanılan sakinleştiriciler özellikle gece vakti hastada kulak uğultusu şikayeti doğurabilmektedir.
+4 oy
 
Merhabalar,az önce benim anladığım kadarıyla  yakaza halini yaşadım.Yinede yazıp görüşünüzü almak istedim.Ezan okundu kulağıma,sonra tır tir titremeye başladım ama soğuktan falan değil.Birsey titretiyordu beni bu hissedebiliyordum.Korktum kendime gelmeye çalıştım,Çok ama çok az kipirdayabildim.Kendime gelemeyecegimi anlayınca Ayetel Kürsiyi okudum.Bi beyaz ışık patlaması oldu ve hemen uyandım.Anlam veremedim ve ilk defa basima geldi.Suan gece saat 2  buçuk.Yorumlarinizi bekliyorum.Simdiden teşekkür ederim.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yakaza haline benziyor. ama titremen biraz ilginç bu durumda aşırı stres aşırı yorgunlu  panik atak  veya sinirlerin ve kaslarınla alakalı bir rahatsızlığıda işaret edebilir. devam etmesi halinde doktor desteği gerekebilir. ama son zamanlardaki salgında psikolojimizi bozmuş durumda etkiliyor olabilir.
+7 oy
 
Böyle bir konuyu aylardır arıyordum umarım bilen biri çıkar. Geceleri uykum çok geldiği zaman gözlerimi kaparım ve anlık 2 3 saniye sürecek kadarlık rüyalar görürüm ve bu rüyaları görürken bilincim açıktır. Hatta üni okurken oda arkadaşıma o an gördüğüm rüyaları anlık anlattığım da olmuştur. Önceleri sadece ses olarak duyuyordum son zamanlarda siyah beyaz görüntü olarak da görebiliyorum. Tekrar söylüyorum bunları görürken bilincim açık uykuda değilim. Şimdiden teşekkür ederim
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
hipnagojik yada yakaza denilen rüyalarla lusid yada bilinçli kontrollü rüyalar farklı şeyler sitede lusid rüya ile kontrollü rüyalar ile  ilgili çok yazı vardır. benimde yazılarım var başkalarınında aratabilirsiniz lusid lüsid ve rüya kontrol şeklinde. seninrüyaların daha çok bilinçli rüyalar  olarak geçerler ki bilim adamları bunun kısa hayaller olduğundan behsederler. ilgili bi bir link var paylaşayım oku.
https://epistemturkiye.org/bilincli-ruyalar-ile-ruya-kontrolu/
 
Çok teşekkür ederim ilginize :)
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
rica ederim.
+8 oy
 
Bi saatlik uykuda dicem ama uyumuyodum hissettim yaşadım uyanıktım fazla gerçekti..yaşadığım şey rüya değildi. Kapı çaldı oğlum açtı sevmediğim biri geldi uyuyormuş gibi devam ettim sonra Bi bayan sonra annesi şiddetli tartışma.. Yatak odama bebek koymuşlar kabul etmiyorum ama benim bebeğimmiş benden almışlar şimdi geri veriyorlar. (onlar yüzünden bebeğimi kaybetmiştim gerçekte.) bu o mu yinede Red ettim ve korktuğum kadına saldırdım kızı videoya çekti dalga geçti ama tüm gücümü toplayıp boğazına yapıştım sıktım.. Adam dur diyor ama engel olmuyordu kız yoktu. Kendime geldiğimde ellerim bileklerim çok ağrıyordu. Ve gerçek gibiydi bunun bir anlamı olmalı mesaj mı bu
+7 oy
 
Merhaba bende uyku bozukluğu var. Saatlerce yatakta kalıp tam dalamıyorum.Bu dönem dönem oluyor bir durum tetikleme yapıyor ne olduğunu çözemediğim sonra kaç gün böyle devam ediyor. Rüya gibi birseyler görüyorum ama bilincim açık.Normalde rüyalarımı hatırlamam çoğunlukla. Ama bu dönemde hatırlıyorum bilincim açık olduğu için. Tabi ertesi gün uyku alamadığım için bitkin ve yorgun oluyorum. Kabus dönemi benim için. Yatağa yatmak istemediğim bir dönem. Tekrar edeceğini düşündüğüm için. Aca bugün uyuyabilecekmiyim düşüncesi. Bazen kısa sürede geçiyor. Bazende uzun sürüyor.Ne kadar sürer tahmin edemiyorum. Bütün hayat kalitem mahvoluyor. Hergün pili bitik yorgun depresif haller. Aileme söylüyorum farklı rüyalar görüyorum diye onlar diyor rüya görüyorsan uyuyorsundur. Ama ben eminim uyumadığıma bilincimin açık olduğuna.Tam uykum gelmeye başladığında uyuşmalar yaşıyorum sanki beynim diyor uykuya dalamazsın uyumak yok. Uykumu alsam dinç ve zinde kalkıyorum farkı ayırt edebiliyorum. Yani uyumuyorum bundan eminim. Yazınızı görünce böyle bir durum var demekki dedim. Birde bu durumun çözümünü bulabilsem.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
psikiyatri nöroloji ve kbb ile görüşmen gerekebilir bazı psikoz durumlar bipolar majör depresyon aksiete bu hipersomniaya neden olabilir. . nörolojik olarak uyku apnesi ve narkolepsi olabilir. ve gene kbb ile ilgili alerjik rinit ve burun yapısındaki problem varsa bu sebep olabilir. ama anladığım kadarıyla uykuya dalma sebebin psikiyatrk bir sorunların sebep olduğu bu durum dönem dönem yaşanabilir bende de var bu durum ve en önemlisi kafada uçuşan düşünceler psikiyatri ile konuşmanı öneririm.
+2 oy
 
Merhaba. Az önce gördüm bende üst mahallede birileri ağıt yakıyordu rüya sandım ama değil.  Gerçekte değil  hayır olsun inşallah. Yardımcı olur musunuz
+5 oy
 
Merhaba. Hayır olsun i sallan. Bende az önce rüya gördüm uyandığımda araştırıp durdum anlamları korkuttu. Sonra uykuya dalmaya çalıştım bulundum yerinde farkındayım uyumuyorum ama üst sokakta ağıt yakan kadınlar duydum.  Rüya değil gerçekte değil açıkçası korktum
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
başkalarını kırmamak adına yaptığınız şeyler karşılığını bulmamış görünüyor
+4 oy
 
merhaba bende bu sabaha karşı bu durumu yaşadım yani yakaza halini, Hayırdır hayır inşallah İnançsız birisi Peygamber efendimiz Hz. Muhammet Mustafa (sav) hakkında ona ait olmayan çirkin bir sıfatı niteledi bende ona çıkıştım ve sağıma döndüğümde Efendimiz yanımdaydı ve Nur saçıyordu, herşeyi Hakkıyla bilen sadece Yüce Allah’tır.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
düşüncene sadık olmaktır kardeşim yakazan hayırlıdır.
 
Allah’ın Rahmeti ve Bereketi üzerlerinize olsun..Hayırlı Kandiller Kardeşim
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
rica ederim. hayırlı kandiller.
+3 oy
 
Daha bugün yaşadığım bir durum sanırım 'kardeşlerim(2) yatağımın yanındalarbiri bi bileğimden tutmuş biri diğerinden bi şekilde gürültü yapıp beni rahatsız etmeye çalışıyorlar ben her seyin farkındayım ama gözlerimi açamayıp kafamı kaldırıpta onları engelleyemiyorum sonra bi sekilde bu durum geçti ve daha donrasında kendi odamdayken kedi sesi duyup aramaya başlıyorum'kendime geldiğimde ilk iş kardeşlerime bakmak ve kediyi aramak oldu çok gerçekçiydi baş ağrısına sebep oldu bir de
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
iç dünyanda bir huzursuzluk olabilir. kedi her ne kadar sevecen bir hayvan olsada bu tür hayvanlar huzursuzluğu gösterbilir.
+5 oy
 
Ders çalışmak için saat 7 ye alarm kurup yatmıştım sabah alarm çaldı fakat kapattım ve  tekrar uyumaya başlamadan kalkmaya çalıştım ama sanırım uyku felcine yakalandım ben de gözlerimi açmaya çalışıyorum ama açamıyorum dönmeye çalışıyorum dönemiyorum sonra masamdan parmaklarını sırayla vuran bir ses duydum sanki biri elleriyle ritim tuttu o an korktum ve Ayetel Kürsi okudum ve geçti .Ayetel kürsi her okuduğumda bu durum geçiyor . Bayadir yaşamıyordum bu hali.. Şu an o sesten dolayı masaya oturmaya korkuyorum.. Bu gerçek bir sesti ve ben bunu duydum..
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
felak nasıda oku. uyku düzensizliği  nörolojik yada psikolojik bir durum olabilir. ancak panik yapmadan bu durumun devam edip etmediğine bak. ama uykunu her gün aynı saatlere denk getirmeye çalış. mesela akşam 10 sabah 6 akşam 11 sabah yedi gibi durumunu izle daha sonra değerlendirelim.
+4 oy
Bilinmeyenrm Rüyazede (1.3k puan)  
Tam uykuya dalacagim sıra annemin içine cin kaçmış gibi üstüme geldiğini gördüm şimdi ve sesler çıkardığını ittirmeye çalıştım dualar okudum aynı yataktayim bi an sesleri gerçek sandım zaten bu olmadan hemen önce anliyorum olacağını heryerim agirlasiyor sesimi dahi cikaramiyorum en fazla 10 saniyelik gibi geliyor hep bana sürekli oluyor bu bazen daha korkuncu boşlukta tuhaf çınlayan sesler bile geliyor kulağıma tam olarak ne oluyor bu????
+2 oy
 
Bende aynı şekilde uykuda orucumu bozmaya çalışıyorlardı. Uyandım ama kalkamadım hareket edemedim. Karartır gölge veya su gibi duru şekilde varlıklar hareket ve sesleri dokunmalrı ben ise ayet el kürsü felak nas okuyarak korkumu yendiğinde onlar gitmişti ama ben yine kalkamıyorum. Daha önce ki Bir günde sabah namazı kılarken Bi an sırtım acıldı ama düzeltemem diye geçirdim içimden uyanığım sabah namazı kılıyorum ve bir an bir varlık dokunuyor sırtıma hissettiğim an bilincim gitti ne ara namazı bitirip selam verdim ayet el kürsüye geçtim hatırlayamadım tekrar ayet el kürsü bitti emin olmak için sağa ve sola selam verip zikir tespih kaza namazını kıldım ve hep o varlığı hissettim arkamda dokunuşun sağ ve solda duru su gibi olusunu. Sürekli uyku yada uyanıkken sesler rüyalarımın gerçek olması gibi şeyler görüyorum.
+4 oy
RuyAra Astral Gezgini (200k puan)  
Harika bir konu. Üyelerimizin özellikle yeni üyelerimizin bu konuda deneyimlerini dinlemek isteriz. Öyle değil mi.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Evet oyle
+3 oy
 
Benim de uyku uyanıklık arasında gözümün önünde bişey canlanmıştı. Bu da hipnagojik e girer mi yoksa bu olay durugörü mü sayılır?
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
durugözü daha düşünerelk olur. hipnogajijk daha karışık yarı bilinçli olur
+1 oy
 
Çok farklıydı sanki bir yerden başka bir yere ışınlanıyor gibiydim önce büyük bir tarla/bahçe gibi bir yerdeydim daha sonra kumsala gittim bir kaç saniyede bir süre sonra (rüyadayken) uyandım ve her gün yaptığım şeyleri hallettim fakat bilmediğim bir odaya girdim ve karşımda mastürbasyon yapan birisini gördüm bundan sonrasını hatırlamıyorum bunların mantıklı bir açıklaması olabilir mi?

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

402 Aktif
0 Üye ve 402 misafir
Bugün : 16301
Dün : 23857
Toplam : 48074624
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...