Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+10 oy
3.8k okuma
mustafaharputi Tabir kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Kuran ı kerım

Rüyada Kur an ayetlerini Kur anin üzerinde okumak, emir, nehiy, seref, sevinç ve yardima isarettir. Bir kimse rüyada Kur an i Kerimi mushafsiz olarak asikare okudugunu görse, o kimsenin davasinda hakli olduguna ve üzerinde olan emaneti eda eden, iyilikle emir ve kötülükten nehyeden birisi olduguna isarettir. Rüyada Kur an i Kerimden kendisine bir sey verildigini ve elinde Kur an i Kerimden bir ayet oldugunu gören kimse, o ayet ve Kur anda olan seyi hafizasinda tutsun.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

110 Yorum

+8 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Rüyada Kur an i Kerim üzerine yazi yazdigini gören kimse. Kur an i kendi görüsüyle tefsir eder. Hafiz olmayan bir kimse Kur an i ezberledigini görse, mülke nail olur. Kur an dinledigini gören kimsenin devlet ve saltanati kuvvetli ve güzel bir sonuca erisir. Rüyada yerini bilmedigi bir ayet okudugunu veya okudugu yeri bilmedigini gören kimse, eger hasta ise Allah (C.C.) ona sifa ve afiyet ihsan eder. Kur an i diliyle yaladigini gören kimse, bir günah isler. Rüyada Kur an okumak, çokça salih amel yapmaya, derece ve mertebesinin yüksekliGine isarettir. Rüyada Kur an veya ondan bir sey okudugum gören kimse, izzet ve yücelige erisir. Eger günahkarsa Allah (C.C.) onun günahini af ve tövbesini kabul eder, fakirse zengin, borçlu ise, borcunu öder. Sahitlik yapacak ise, dogru sahitlik yapar. Veya yaninda bulunan emaneti sahibine teslim eder. Kur an i güzel bir ses ve makamla okusa, izzet, yücelik ve güzel bir söhrete erisir. Harflerini tahrif ederek Kur an okudugunu gören kimse, Hakktan döner ve ahdine hiyanet eder Eger okudugunun ne oldugunu bilmezse, bazen o kimse yalan yere sahidlik yapar veya bilmedigi seyi söyler. Kur an okurken insanlarin kendisini dinledigini gören kimse, bir ise memur olur ve o isteki selahiyetine göre emrettigi ve nehyettigi seyler kabul edilir. Rüyada ekseriya ölü üzerine okunan süreleri okumak, hastanin ölümüne isarettir. Rüyada Kur an i Kerim i okuyan kurralari görmek, kavmin serefli ve reislerine isarettir. Bundan dolayi bir kimse bir takim kurralan bir yerde toplu bir sekilde görse o yerde insanlarin sereflilerinden, bir cemaat toplanir.
+8 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Eger o ayet rahmet veya müjde hakkinda ve o kimse de o vasiyet geregince Amel eder ise Allah (C.C.) tarafindan menfaat elde edecegine isarettir. Eger ayet azab hakkinda ise, o kimsenin isledigi bir günahtan dolayi görecegi ceza ve azapla korkutulmasina isarettir. Bir kimse rüyada Kur an okudugunu ve manasini anladigini görse, o sahsin akilli birisi olduguna ve Allah (C.C.) in ona akil ve zeka verdigine isarettir. Bir sahis rüyada kendisine Kur an okudugunu, hayir ve hikme telkin edildigi halde bunlari kabul etmedigini görse, o kimsenin giriftar olacagi eza veya hak tarafindan düsecegi azaba isarettir. Cahil bir sahis rüyada Kur an okudugunu görse, ölür. Çiplak olarak Kur an okudugunu gören kimsenin. nefsinin isteklerine uyduguna isarettir. Kur an i yedigini gören kimsenin, Kur an okumak vasitasiyle geçindigine isarettir. Kur an i hatim ettigini gören kimse için Allah (C.C.) karinda sevap kazanacagina, arzu ve temenni ettigi seye nail olacagina isarettir. Bazi tabirciler, Kur an okumak, ihtiyaçlarini görmeye ve sefali olduguna isarettir, dediler. Bir kimse, rüyada bir kavmi çiplak olduklari halde Kur an okuyorlar görse, o kavmin sirf nefis ve hevalan arzusunda bulunduklarina isarettir.
+8 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kuran ı kerim

Rüyada Kuran okumak veya Kuran okuyan birini dinlemek, iyiliklerin, güzelliklerin, mutlulukların işaretidir.
+8 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuran-ı kerim görmek

Rüyada Kuran-ı kerim görmek ilim ve hikmete, mirasa, emanete, hüküm ve kuvvete, helal rızka; aydınlık ve dosdoğru istikamete, dünya ve ahirete ait bütün meselelerin bağlı bulunduğu kanun ve prensiplere işaret eder..

Kuran bazen bağ ve bahçeye, bostana, iç açıcı yerlere delalet eder..
Bir kimse kendisine Kuran'dan bir şey verildiğini yahut elinde Kuran-ı Kerimden bir ayet olduğunu gören kimse, bu ayeti unutmayıp, ayetin anlamına bakmalıdır. Eğer görülen ayet, rahmet ve müjde anlamında ise, bu ayetin hükmünce amel eden kimse için menfaate işaret eder, Eğer ayet, azap ve ikaz anlamında ise, işlenen bir günahtan dolayı çarptırılacak cezaya ve rüya sahibini uyarmaya işaret eder. Yahut ayet, geçmiş ümmetlerin başından geçen kıssaları anlatıyorsa, rüya sahibi için öğüt ve ibrete delalet eder.

Kuran veya ondan bir şey okumak izzet ve yüceliğe, tövbenin kabulüne, yoksulluktan kurtulmaya, borcu ödemeye, Kuran okumak ve manasını anlamak akıl ve zekaya, Çıplak olarak Kuran okumak nefsine uymaya, Kuran-ı Kerimi hatmetmek arzu ve isteğinin yerine gelmesine, Mushaf satın almak din yolunda mal sarfetmeye, satmak ise ilimden mahrum kalmaya, hor ve hakir olmaya, Harflerini tahrif ederek Kuran okumak haktan yüz çevirmeye, süzünde durmamaya Kuran ayetlerini tahrif etmek günah işlemeye, Mushaftan bir parçayı yemek ilme, hikmete ve Kuran okumaya, onun ilmiyle amel etmeye, Kuranı yüksek bir yere açarak koymak ehli için makam ve mevkiye, Mushafı açtığı halde onun yazılarının silindiğini görmek hayırsızlığa, Mushafı hürmetle öpmek hayırlı işlerde başarılı olmaya, Ehlinin Kuranı yastık yapması ya Rüyada Kuran ayetlerini Kuranin üzerinde okumak, emir, nehiy, seref, sevinç ve yardima işarettir.

Bir kimse rüyada Kuran-i Kerimi mushafsiz olarak aşikare okuduğunu görse, o kimsenin davasında hakli olduğuna ve üzerinde olan emaneti eda eden, iyilikle emir ve kötülükten nehyeden birisi olduguna işarettir. Rüyada Kuran-i Kerimden kendisine bir sey verildigini ve elinde Kuran-i Kerimden bir ayet oldugunu gören kimse, o ayet ve Kuranda olan seyi hafızasinda tutsun. Eğer o ayet rahmet veya müjde hakkında ve o kimse de o vasiyet geregince amel eder ise Allah (C.C.) tarafindan menfaat elde edecegine delalettir. Eger ayet azab hakkinda ise, o kimsenin isledigi bir günahtan dolayi görecegi ceza ve azapla korkutulmasina delalettir. Bir kimse rüyada Kuran okudugunu ve manasini anladigini görse, o sahsin akilli birisi olduguna ve Allah (C.C.)in ona akıl ve zeka verdigine işarettir. Bir sahis rüyada kendisine Kuran okudugunu, hayir ve hikme telkin edildigi halde bunlari kabul etmedigini görse, o kimsenin giriftar olacagi eza veya hak tarafindan düşeceği cezaya işarettir.

Cahil bir sahis rüyada Kuran okudugunu görse, ölür. Çıplak olarak Kuran okudugunu gören kimsenin. nefsinin isteklerine uyduguna delalettir. Kurani yedigini gören kimsenin, Kuran okumak vasitasiyle geçindigine delalettir. Kurani hatim ettigini gören kimse için Allah (C.C.) karinda sevap kazanacagina, arzu ve temenni ettiği şeye nail olacagina delalettir. Bazi tabirciler, Kuran okumak, ihtiyaçlarini görmeye ve sefali olduguna delalettir, dediler. Bir kimse, rüyada bir kavmi çiplak olduklari halde Kuran okuyorlar görse, o kavmin sirf nefis ve hevalan arzusunda bulunduklarina delalettir.

Rüyada Kurani Kerim üzerine yazı yazdığını gören kimse. Kuranı kendi görüşüyle tefsir eder. Hafız olmayan bir kimse Kuranı ezberlediğini görse, mülke sahip olur. Kuran dinlediğini gören kişi devlet ve saltanatı kuvvetli ve güzel bir sonuca ulaşır. Rüyada yerini bilmedigi bir ayet okudugunu veya okudugu yeri bilmedigini gören kimse, eger hasta ise Allah (C.C.) ona sifa ve afiyet ihsan eder. Kurani diliyle yaladigini gören kimse, bir günah isler.
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuran okumak, çokça salih amel yapmaya, derece ve mertebesinin yüksekliGine delalettir. Rüyada Kuran veya ondan bir sey okudugum gören kimse, izzet ve yücelige erisir. Eğer günahkarsa Allah (C.C.) onun günahını af ve tövbesinide kabul eder, fakirse zengin, borçlu ise, borcunu öder. Sahitlik yapacak ise, dogru sahitlik yapar. Veya yaninda bulunan emaneti sahibine teslim eder. Kurani güzel bir ses ve makamla okusa, izzet, yücelik ve güzel bir söhrete erisir. Harflerini tahrif ederek Kuran okudugunu gören kimse, Hakktan döner ve ahdine hiyanet eder Eger okudugunun ne oldugunu bilmezse, bazen o kimse yalan yere sahidlik yapar veya bilmedigi seyi söyler. Kuran okurken insanlarin kendisini dinledigini gören kimse, bir ise memur olur ve o isteki selahiyetine göre emrettigi ve nehyettigi seyler kabul edilir. Rüyada ekseriya ölü üzerine okunan süreleri okumak, hastanin ölümüne delalettir. Rüyada Kurani Kerimi okuyan kurralari görmek, kavmin serefli ve reislerine delalettir. Bundan dolayi bir kimse bir takim kurralan bir yerde toplu bir sekilde görse o yerde insanlarin sereflilerinden, bir cemaat toplanir.
Bu yoruma rüyada Mushaf-ı Şerif görmek olarak da ulaşabilirsiniz.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Nablusi: Rüyada Kur'an ayetlerini Kur'anın üzerinde okumak, emir, nehiy, şeref, sevinç ve yardıma delalet eder.
Denilmiştir ki, bir kimse rüyada Kur'an-ı Kerimi mushafsız olarak aşikare okuduğunu görse, o kimsenin davasında haklı olduğunu ve üzerinde olan emaneti eda eden, iyilikle emir ve kötülükten nehyeden birisi olduğuna delalet eder.
Rüyada Kur'an-ı Kerimden kendisine bir şey verildiğini ve elinde Kur'an-ı Kerimden bir ayet olduğunu gören kimse, o ayet ve Kur'anda olan şeyi hafızasmda tutsun.
Eğer o ayet ve sebeb-i nüzulü rahmet veya müjde hakkında ve o kimse de o vasiyet gereğince amel eder ise Allah (C.C.) tarafmdan menfaat müşahede edeceğine delalet eder.
Eğer ayetin nüzulü azab hakkında ise, o kimsenin işlediği bir günahtan dolayı göreceği ceza ve azapla korkutulmasına delalet eder. Eğer ayetin nüzulü, geçmiş ümmetlerin durumlarını anlatan kıssalar hakkında ise, rüya sahibi için öğüt ve ibrettir.
Bir kimse rüyada Kur'an okuduğunu ve manasmı anladığım görse, o şahsın akıllı birisi olduğuna ve Allah (C.C.)'ın ona akıl ve zeka verdiğine delalet eder.
Bir şahıs rüyada kendisme Kur'an okunduğunu, hayır ve hikmet telkin edildiği halde bunları kabul etmediğini görse, o kimsenin sultan tarafmdan giriftar olacağı eza veya hak tarafmdan düşeceği azaba delalet eder.
Cahil bir şahıs rüyada Kur'an okuduğunu görse, ölür.
Çıplak olarak Kur'an okuduğunu gören kimsenin, nefsinin isteklerine uyduğuna delalet eder. Kur'an-ı yediğini gören kimsenin, Kur'an okumak va-sıtasıyle geçindiğine delalet eder. Kur'anı hatim ettiğini gören kimse için Allah (C.C.) katında sevab kazanacağına, arzu ve temenni ettiği şeye nail olacağına delalet eder.
Bir Yahudi, rüyada Kur'an okuduğunu görse, onun hakkında dünyalığı için ona va'z ve öğüttür. Kur'an'ın azap ayeti ona dünyaca olan azap, nimet ayeti ise, dünyaca olan nimettir. '
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kur'an'ın kıssaları da dünyaca ibrettir. Kafirin rüyada Kur'an okuması onun imanlı olduğuna delalet etmez. Ancak, bu rüyası Kur'andan okuduğu azap ve rahmet ayetinin ifadesince o kafirin reisi bulunan kimsenin ona yapacağı muamelesiyle tabir edilir.
Kur'an'ı testi, saksı veya sedef gibi şeyler üzerine yazdığını gören kinişe zındıktır.
Bazı tabirciler, Kur'an okumak, ihtiyaçlarını görmeye ve sefalı olduğuna delalet eder, dediler.
Bir kimse, rüyada bir kavmi çıplak oldukları halde Kur'an okuyorlar görse, o kavmin sırf nefis ve hevaları arzusunda bulunduklarına delalet eder.
Rüyada Kur'an-ı Kerim üzerine yazı yazdığını gören kimse_. Kur'an-ı kendi görüşüyle tefsir eder. Hafız olmayan bir kimse Kur'an-ı ezberlediğini görse, mülke nail olur.
Kur'an dinlediğini gören kimsenin devlet ve saltanatı kuvvetli ve güzel bir sonuca erişir. Hilekarların hilelerinden de mahfuz kalır.
Rüyada yerini bilmediği bir ayet okuduğunu veya okuduğu yeri bilmediğini gören kimse, eğer hasta ise: «Müminler için bir hidayet ve rahmet gelmiştir.» (Sûre-i Yunus, ayet 57) mealindeki ayetin işaretince Allah (C.C.) ona şifa ve afiyet ihsan eder.
Kur'an-ı diliyle yaladığını gören kimse, bir günah işler. Rüyada Kur'an okumak, çokça salih amel yapmaya, derece ve mertebesinin yüksekliğine delalet eder.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Seyyid Süleyman: Rüyada Kur'an-ı Kerim görmek; ilim ve hikmetle tabir olunur. Kur'an-ı Kerim'e baktığını yahut okuduğunu gören ilmiyle, hikmetiyle ve adaletiyle meşhur olur. Kendisine miras kalır, selamete çıkar. İyilerden olur.
Rüyada Kur'an satın alan, malını Allah yolunda harcar. Onu bozmak; hayır değildir. Akıl azlığına ve dinde fesada işarettir. Kur'an-ı satan; ilim ve tahsilden mahrum kalır. Hakir olur.
Kirmani demiştir ki: Ehl-i Kur'an biri rüyasında Kur'an-ı açarak minber üzerine koyarsa, hayırla meşhur olur. Bir cemaatin başında bulunur. Kur'an'ın yapraklarını yiyen, onu çok okur. Dindar bir insan Kur'an sayfalarını silmek ister fakat başaramaz ise çalıştığı hıfzında muvaffak olur. Fakat, rüyayı gören dinden uzak ise, çalıştığından bir netice alamaz. Kur'an'ın yapraklarını yırtıp koparan; namazında tembellik eder. Kur'an-ı diliyle yalayıp yazılarını bozan; büyük bir günah işler. Kur'an okuyan, kimsenin yardımı olmaksızın bir işe girer. Kur'an yazılarının silindiğini görmek; hayır değildir.
Cabir'ül Mağribi demiştir ki: Rüyasında Kur'an-ı öpen, bir hayır işler. Kur'an'daki yazıları toprak üzerine yazan; dinden çıkar. Çıplak olduğu halde, Kur'an okuyan, geçimini O'ndan temin eder. Takva sahibi bir insan, Kur'an'a dayanır yahut O'nu başının üzerine koyarsa, hafız olur ve Kur'an konusunda muhteris davranır. Fesat birinin aynı rüyayı görmesi, günaha işarettir.
Mushaf-ı'nı kaybeden, ilmini ve Kur'an-ı unutur. Bir Mushafı boynuna asan, vali olur yahut kendisine bir emanet verilir. Hulasa bu rüya selamet, emniyet gibi güzel manalar taşır.
İsmail İbn-ül El Eş-as demiştir ki: Kur'an'daki ayetleri, serilen vb. bir şeyin üzerine yazan, O'nu yanlış olarak, istediği gibi tefsir eder. Mushaf'ın kendisiyle güzel bir şey konuştuğunu görmek; hayırdır. Konuşmada şerre işaret eden bir söz varsa, rüya iyi değildir. Kur'an'ın elinden düştüğünü veya alındığını gören, vazifedeyse azl edilir. Rüya sahibi, vazifede değilse rüya hayra yorulmaz.
Cafer-i Sadık demiştir ki: Bu rüya şunlarla tabir olunur: İlim, hikmet, miras, emanet, helal kazanç, hüküm ve kuvvet.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Seyyid Süleyman: Rüyada Kur'an-ı Kerim görmek; ilim ve hikmetle tabir olunur. Kur'an-ı Kerim'e baktığını yahut okuduğunu gören ilmiyle, hikmetiyle ve adaletiyle meşhur olur. Kendisine miras kalır, selamete çıkar. İyilerden olur.
Rüyada Kur'an satın alan, malını Allah yolunda harcar. Onu bozmak; hayır değildir. Akıl azlığına ve dinde fesada işarettir. Kur'an-ı satan; ilim ve tahsilden mahrum kalır. Hakir olur.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kirmani demiştir ki: Ehl-i Kur'an biri rüyasında Kur'an-ı açarak minber üzerine koyarsa, hayırla meşhur olur. Bir cemaatin başında bulunur. Kur'an'ın yapraklarını yiyen, onu çok okur. Dindar bir insan Kur'an sayfalarını silmek ister fakat başaramaz ise çalıştığı hıfzında muvaffak olur. Fakat, rüyayı gören dinden uzak ise, çalıştığından bir netice alamaz. Kur'an'ın yapraklarını yırtıp koparan; namazında tembellik eder. Kur'an-ı diliyle yalayıp yazılarını bozan; büyük bir günah işler. Kur'an okuyan, kimsenin yardımı olmaksızın bir işe girer. Kur'an yazılarının silindiğini görmek; hayır değildir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cabir'ül Mağribi demiştir ki: Rüyasında Kur'an-ı öpen, bir hayır işler. Kur'an'daki yazıları toprak üzerine yazan; dinden çıkar. Çıplak olduğu halde, Kur'an okuyan, geçimini O'ndan temin eder. Takva sahibi bir insan, Kur'an'a dayanır yahut O'nu başının üzerine koyarsa, hafız olur ve Kur'an konusunda muhteris davranır. Fesat birinin aynı rüyayı görmesi, günaha işarettir.
Mushaf-ı'nı kaybeden, ilmini ve Kur'an-ı unutur. Bir Mushafı boynuna asan, vali olur yahut kendisine bir emanet verilir. Hulasa bu rüya selamet, emniyet gibi güzel manalar taşır.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İsmail İbn-ül El Eş-as demiştir ki: Kur'an'daki ayetleri, serilen vb. bir şeyin üzerine yazan, O'nu yanlış olarak, istediği gibi tefsir eder. Mushaf'ın kendisiyle güzel bir şey konuştuğunu görmek; hayırdır. Konuşmada şerre işaret eden bir söz varsa, rüya iyi değildir. Kur'an'ın elinden düştüğünü veya alındığını gören, vazifedeyse azl edilir. Rüya sahibi, vazifede değilse rüya hayra yorulmaz.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cafer-i Sadık demiştir ki: Bu rüya şunlarla tabir olunur: İlim, hikmet, miras, emanet, helal kazanç, hüküm ve kuvvet.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kur'an-ı Kerim görmek ne anlama gelir?

Kur'an-ı Kerim: İlim, hikmet, doğruluk ve açık sözlülükle yorumlanır. Kur'an okuduğunu veya Kur'an'a baktığını gören halk arasında ilim, hikmet ve adaletiyle şöhret bulur. Kişi buna uygun değilse rüya o toplum için geçerlidir. Böyle bir rüya o kişiye miras kalacağını da gösterir.
Hafız olmayan bir kimse Kur'an ezberlediğini görse, mal sahibi olur. Rüyasında Kur'an dinlediğini gören kişinin devlet ve saltanatı kuvvetli ve güzel bir sonuca erişir. Rüyada yerini bilmediği bir ayet okuduğunu veya okuduğu yeri bilmediğini gören hasta ise, Allah ona şifa ve afiyet ihsan eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuran-I Kerim Görmek

Rüyada Kuran ayetlerini Kur anin üzerinde okumak, emir, nehiy, seref, sevinç ve yardima isarettir.
Bir kimse rüyada Kur an i Kerimi mushafsiz olarak asikare okudugunu görse, o kimsenin davasinda hakli olduguna ve üzerinde olan emaneti eda eden, iyilikle emir ve kötülükten nehyeden birisi olduguna isarettir.
Rüyada Kur an i Kerimden kendisine bir sey verildigini ve elinde Kur an i Kerimden bir ayet oldugunu gören kimse, o ayet ve Kur anda olan seyi hafizasinda tutsun.Kişinin her türlü sıkıntıdan kurtulacağına ve inancı sayesinde istediği duruma geleceğine işarettir. Çok iyi bir rüyadır.
Eger o ayet rahmet veya müjde hakkinda ve o kimse de o vasiyet geregince amel eder ise Allah (C.C.) tarafindan menfaat elde edecegine isarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Eger ayet azab hakkinda ise, o kimsenin isledigi bir günahtan dolayi görecegi ceza ve azapla korkutulmasina isarettir. Bir kimse rüyada Kur an okudugunu ve manasini anladigini görse, o sahsin akilli birisi olduguna ve Allah (C.C.) in ona akil ve zeka verdigine isarettir.
Bir sahis rüyada kendisine Kur an okudugunu, hayir ve hikme telkin edildigi halde bunlari kabul etmedigini görse, o kimsenin giriftar olacagi eza veya hak tarafindan düsecegi azaba isarettir. Cahil bir sahis rüyada Kur an okudugunu görse, ölür. Çiplak olarak Kur an okudugunu gören kimsenin. nefsinin isteklerine uyduguna isarettir. Kur an i yedigini gören kimsenin, Kur an okumak vasitasiyle geçindigine isarettir.
Kur-an'ı hatim ettigini gören kimse için Allah (C.C.) katında sevap kazanacagina, arzu ve temenni ettigi seye nail olacagina isarettir. Bazi tabirciler, Kur'an okumak, ihtiyaçlarini görmeye ve sefali olduguna isarettir, dediler.
Bir kimse, rüyada bir kavmi çiplak olduklari halde Kur an okuyorlar görse, o kavmin sirf nefis ve hevalan arzusunda bulunduklarina isarettir. Rüyada Kur an i Kerim üzerine yazi yazdigini gören kimse. Kur an i kendi görüsüyle tefsir eder. Hafiz olmayan bir kimse Kur an i ezberledigini görse, mülke nail olur.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kuranı güzel bir ses ve makamla okusa, izzet, yücelik ve güzel bir şöhrete erişir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kur an dinledigini gören kimsenin devlet ve saltanati kuvvetli ve güzel bir sonuca erisir. Rüyada yerini bilmedigi bir ayet okudugunu veya okudugu yeri bilmedigini gören kimse, eger hasta ise Allah (C.C.) ona sifa ve afiyet ihsan eder.
Kur an i diliyle yaladigini gören kimse, bir günah isler. Rüyada Kur an okumak, çokça salih amel yapmaya, derece ve mertebesinin yüksekliGine isarettir.
Rüyada Kur an veya ondan bir sey okudugum gören kimse, izzet ve yücelige erisir. Eger günahkarsa Allah (C.C.) onun günahini af ve tövbesini kabul eder, fakirse zengin, borçlu ise, borcunu öder. Sahitlik yapacak ise, dogru sahitlik yapar. Veya yaninda bulunan emaneti sahibine teslim eder.
Kur an i güzel bir ses ve makamla okusa, izzet, yücelik ve güzel bir söhrete erisir. Harflerini tahrif ederek Kur an okudugunu gören kimse, Hakktan döner ve ahdine hiyanet eder Eger okudugunun ne oldugunu bilmezse, bazen o kimse yalan yere sahidlik yapar veya bilmedigi seyi söyler.
Kur an okurken insanlarin kendisini dinledigini gören kimse, bir ise memur olur ve o isteki selahiyetine göre emrettigi ve nehyettigi seyler kabul edilir. Rüyada ekseriya ölü üzerine okunan süreleri okumak, hastanin ölümüne isarettir.
İyiliklerin, güzelliklerin, mutlulukların işaretidir. Çok hayırlı olan bu rüya, Tanrı nın rüya sahibini koruduğunun da işaretidir.
Rüyada Kur an i Kerim i okuyan kurralari görmek, kavmin serefli ve reislerine isarettir. Bundan dolayi bir kimse bir takim kurralan bir yerde toplu bir sekilde görse o yerde insanlarin sereflilerinden, bir cemaat toplanir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuran-ı Kerim görmek, okumak ne anlama gelir?
Rüyada Kuran okumak, üzüntü ve kederden kurtulunacağı anlamını taşır. Alimler rüyada Kur'an-ı Kerim okumayı farklı şekillerde yorumlamışlardır. Rüyada Kuran görmek, güzel şekilde yorumlanır. Mutluluk anlamı taşıyan bu rüya rüya sahibine mutluluk getirir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA BİRİNİ KUR’AN OKURKEN GÖRMEK
Rüyada Kuran okuyan birini görmek, okuyan kim ve hangi ayeti okuyor olursa olsun oldukça hayırlı ve güzel bir rüyadır. Bu rüyayı gören kişi tüm hastalıklarından kurtulur, eğer bir müşkülü varsa Allah yakın zamanda o sıkıntısını giderecek bir yardım gönderir. Rüyada Kuran okuyan kişi daima doğru söyleyen, özü sözü bir olan kişidir. Bu nedenle rüya sahibi, gerçek hayatta öyle bir adamla karşılaşır veya kendisi eğer hatalar yapıyorsa, tüm yanlışlarından tövbe ederek doğru yolu bulur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA KUR’AN OKUMAYA ÇALIŞMAK
Rüyada Kuran okumaya çalışmak, dini ve manevi hayatınızla alakalı kapsamlı değişimler yaşayacağınıza delalet eder. Rüyada kuran okumaya çalışmak tabiri doğrultusunda dini yaşantınızla alakalı birçok şey değişmeye başlayabilir. Özellikle daha muhafazakar ve aile inançlarınız konusunda daha tutucu olabilirsiniz. Rüyada kuran okumaya çalışmak aynı şekilde sosyal yaşantınızda da dini yaşantınızın etkilerinin görüleceğine delalet eden bir tabirdir. Bu yüzden sosyal yaşantınızı dini yaşantınız doğrultusunda yeniden şekillendireceğinizi söylemek yanlış olmayacaktır.
Rüyada Kuran okumaya çalışmak, tüm bunların yanı sıra manevi açıdan eskiden hiç olmadığınız kadar kuvvetli hissedeceğinize delalet eder. Rüyada kuran okumaya çalışmak aynı şekilde sosyal hayatınızdaki olumsuzlukların da günden güne sizi son derece etkilemekte olacağına delalet eder. Rüyada kuran okumaya çalışmak tabirince özellikle sosyal yaşantınızda ciddi meselelerle yüz yüze geleceğinizi söylemek doğru olacaktır. Rüyada okumaya çalışmak bir diğer anlam doğrultusunda çevrenizdeki insanları dini ve manevi açıdan beslemeye özen göstereceğinize de delalet eder. Bu yüzden manevi açıdan daha zengin hissedeceğinizi söylemek rüyada Kuran okumaya çalışmak tabirince doğru olacaktır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA KUR’AN OKUMAK İSTEYİP OKUYAMAMAK
Rüyada kuran okumak isteyip okuyamamak, çileli durumlarınızın bitmek bilmemesine delalet etmektedir. Sizi hayırlı adımları atmaktan alıkoyacak olan kişilerin bilgisini verir. Hiç hoşunuza gitmeyecek olan haberleri alacağınızın da bilgisini aktarmaktadır. Heyecanınızı yok edeceğinizin bilgisini verir ve elinizi attığınız işlerden olumsuz haberlerle döneceğinizi de gösterir. Problemlerin sürekli olarak artması manasına gelecek olan bir rüya olarak aktarılacaktır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA KUR’AN MEALİ OKUMAK
Rüyada kuran meali okumak, problemsiz ve huzurlu bir dönemin içerisinde yer alacağınızın bilgisini verir. Endişelerinizin yok edilecek olmasına tabir edilmektedir. Dini olarak eksiklerinizi tamamlayarak, ibadetlerinizi de yerine getireceğinizin bilgisini vermektedir. İşlerinizin açık olmasına delalet eder ve parlak dönemlerin sizden yana olmasına tabir edilmektedir. Her türlü engelin önünüzden çekileceğini ifade eder ve çilelerinizin ise yok olmasına tabir olur. İşlerinizin hayırla ilerleyecek olmasına delalet eder ve dileklerinizin gerçekleşecek olmasına tabir edilmektedir. Büyük kolaylıkların ve avantajların sizi bulacak olmasına delalet etmektedir. Sancılı dönemlerinizin yok edilecek olmasına delalet eder ve aydınlıkla ilerleyeceğinizin de bilgisini verir. Rüyada kuran meali okuyup dinlemek, umudunuzun daima yüksek olmasına delalet etmektedir. Engellerden de arınacağınızın haberini veren rüyalardan birisi şeklinde tabir olacaktır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA ÖLÜYE KUR’AN OKUMAK
Rüyada ölüye Kur’an-ı Kerim okuduğunu görmek, sevap kazanmak ve ölmüşler için hayır işlemek anlamına gelir. Yakın zamanda evinizde dua okutabilir ya da başkalarına yardımda bulunabilirsiniz. Yaptığınız yardımlar karşılığını bulur ve manevi yönden kendinizi çok daha güçlü hissedebilirsiniz. Dini yönden size yol gösteren kişiler ile birlikte ortak hayır işleyebilirsiniz. Rüyada ölmüş birine Kur’an okumak, aynı zamanda sağlık ve sıhhatin yerinde olmasına, uzun bir ömür geçirmeye yorumlanır. Yakın zamanda beklediğiniz bir haber artık gelebilir. Özellikle hasta olan biri varsa onunla ilgili müjdeli haberler alabilirsiniz. Hem siz hem de sevdikleriniz açısından hayırlı gelişmeler olabilir ve gelen haberler sayesinde içinize adeta serin su serpilir.
Rüyada başkasının ölüye Kur’an okuması, yakın çevrenizde yardıma muhtaç birine yardım etmek anlamına da gelir. Mesela sizinle dertleşmek ya da yardım talep etmek isteyen biri olabilir. İnsanlar sizin ne kadar iyi niyetli ve ne kadar hayırsever bir insan olduğunuza dair çok güzel yorumlarda bulunabilirler ve bu duyduğunuz şeyler sizin çok hoşunuza gidebilir. Başkaları tarafından övgüyle karşılanabilirsiniz. Sizi başkalarına çok iyi anlatabilirler.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA MEZARLIKTA KUR’AN OKUMAK
Rüyada mezarlıkta Kuran okumak, ailesinden ya da yakın çevresinden alacağı kötü bir habere delalettir. Eski anlamlar barındırmasına göre rüyada mezarlıkta Kuran okumak imgesi yakın arkadaş çevresinden birinin kayıp haberinin alınabileceğini ifade eder. Bu haber ile birlikte rüyayı gören kişinin büyük çapta bir şok yaşayacağını söylemek yanlış olmaz.
Rüyada mezarlıkta Kuran okumak Allah’ın sevdiği kullardan olmaya, yaşanacak güzel hayata ve mutlulukların daimi olmasına, sabretmeye ve şükretmeye delalet eder. Rüyada mezarlıkta Kuran dinlemek ise ölenlerin ruhlarının şad olmasına, sabırlı olmaya ve şükretmeye, hayata sıkı sıkı tutunmaya ve dua etmeye yorulur.
Tüm bunlara ek olarak rüyada mezarlıkta Kuran okumak, geçmişte aileden kayıp edilen yakınların ya da akrabaların rüyayı gören kişinin dualarına ya da kuranına ihtiyacı olduğunu ifade eder. Rüyada mezarlıkta Kuran okumak tabirine göre kişinin yakınları tarafından özlendiğini söylemek de doğru olacaktır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA KUR’ANI YANLIŞ OKUMAK
Hata içerisine düşeceğinizin bilgisini verir ve ümidinizin de kırılacak olmasına delalet etmektedir. Rüyada kuranı hatalı okumak, mutsuz hale geleceğinizin bilgisini verir. Tartışmaların içerisine girecek olmanıza delalet etmektedir. Çözüm içerisine girmeye çalışacağınızın haberini verir ve çilelerin de artacak olmasına tabir edilecektir. Hayırsızlık içerisinde olacağınızın haberini verir ve hedeflerinizi de gerçekleştiremeyecek olmanıza delalet etmektedir. Sıkıntılarınızın giderek artması manasına gelirken, moralinizin de yerle bir olacağını gösterir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
KUR’AN OKUMAK İLE İLGİLİ FARKLI RÜYALARIN TABİRLERİ
Rüyada Kuran Okumaya Ezberlemeye Çalışmak
Rüyada kuran okumaya ezberlemeye çalışmak, yakın bir süre içerisinde kendinizi inandığınız değerlere adayacağınıza delalet eder. Rüyada kuran okumaya ezberlemeye çalışmak tabirince özellikle değerlerinizi dolu dolu yaşayacağınızı ve bundan son derece keyif alacağınızı söylemek yanlış olmaz. Rüyada kuran okumaya ezberlemeye çalışmak bir diğer anlam doğrultusunda hayatınızı daha samimiyet odaklı yaşayacağınıza da delalet eder. Bu yüzden çevrenizdeki insanlarla özellikle de arkadaşlarınızla daha uzun süreli ya da uzun soluklu ilişkiler kuracağınızı söylemek doğru olacaktır. Rüyada kuran okumaya ezberlemeye çalışmak kısaca bazı şeylerin değişmek üzere olduğuna delalet eden bir tabirdir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Camide Kuran Okumaya Çalışmak
Rüyada camide kuran okumaya çalışmak, dini olarak kendinizi daha iyi hissedeceğinize delalet eder. Rüyada camide kuran okumaya çalışmak tabirince özellikle dini yaşantınızda daha net tavırlar sergileyeceğinizi söylemek yanlış olmaz. Rüyada camide kuran okumaya çalışmak aynı şekilde ailenize de aynı değerleri ve yargıları yansıtacağınızı da simgeler. Rüyada camide kuran okumaya çalışmak özet geçmek gerekirse dini yaşantınızdaki bazı sorunsalların üstesinden aile yardımı ile geleceğinize yorulur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuran okumaya çalışan birini görmek
Olumlu adımları atmaya başlayacağınızı ve hayatınızın da bu bağlamda iyi yerlere geleceğini ifade eder. Bir başkasından yardım göreceğinizi ve iyi bir yola gireceğinizi simgelemektedir. Huzurunuzun tam ve yerinde olması manasına geleceği gibi, sizler için de rahatsız edici tüm hususların silinmesi manasına gelecektir. Bununla birlikte beklemediğiniz bir anda sizleri sarıp sarmalayacak olan manevi bir desteğin farkına varacağınıza da işaret edecektir. Hayat şartlarınızın kötüleşmesinden ziyade, umduğunuzdan daha iyi bir hale geleceğini de göstermektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuran okumaya çalışmak ve başarmak
Aklınıza koyduğunuz her ne varsa hepsini gerçekleştireceğinize yorumlanacaktır. Dünyevi konulardan daha çok ahret yaşantısı için gayret gösterecek olmanıza yorumlanır. Beklediğiniz gibi gidecek olan işlerin size fayda getirmesi anlamına gelmektedir. Rüyada Kuran okumaya çalışmak ve başarmak, problemsiz ve rahat bir süreçten geçeceğinizi ifade ederken, işlerinizin de yolunda gideceğini simgelemektedir. Anlamsız gelen şeylerden sıyrılmaya başladıkça, hayatın sizin için daha güzel bir hale geleceğinin de haberini vermektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuran Okuduğunu Görmek
Rüyasında Kuran okuyan kişi, kadri kıymeti yüksek bir âlim olur. Bu rüya hayırlı ilimle meşgul olmaya, eğer okuduğu ayeti tamamlamışsa, çok güzel bir ölümle dünyadan göçeceğine ve ahiretinin iyi olacağına delalettir. Rüyada merhamet ile ilgili ayetler, gerçekte de rahmete kavuşmaya, affedilmeye, eylemlerinde, sözlerinde daima doğru ve dürüst olmaya; azap ayetlerini okumak ise Allah’tan korkması gerektiğine, yaptığı günahlardan kurtulmak için tövbe etmeye işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuran’ı Hatmettiğini Görmek
Rüyasında Kuran’ı hatmeden kişi, çok büyük ve üstün bir makama gelir bu rüya aynı zamanda hayatı boyunca helal yollardan geçimini kazanan, tüm yasaklara uyan, ahlaklı ve Allah’tan korkan bir adamdır. Bu rüyayı gören kimse, eğer çok büyük bir dileği varsa tez zamanda bu arzusuna kavuşur. Eğer sıkıntısı varsa kısa sürede tüm sıkıntılarından kurtulur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Adetliyken Kuran Okumak
Kişi, pek hoş karşılanmayacağı, bazı kişiler tarafından kınanacağı ve kendisini savunmak zorunda kalacağı bir duruma düşecek, bir türlü güzel ve kesin bir çözüm bulup bu durumdan kurtulamayacak, birbiri ardına çıkacak dedikodular ve yaşanacak tartışmalarla daha sıkıntılı bir kişi olacak ve uzunca bir süre kendisini düze çıkartıp rahat bir nefes alamayacak demektir. Rüyada sarhoşken kuran okumak, rüya sahibinin, kendisini seven ve değer veren kişilerin tepki göstereceği bir işe gireceğine, rakiplerine kızmasına ve onlarla arasına duvar örmesine sebep olan davranışları huy edineceğine, önündeki engelleri aşamayacağına ve rahatsızlıklarla boğuşacağı bir döneme gireceğine alamettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cenazede Kuran Okumak
Alınan sorumluluğun tam anlamıyla yerine getirilmemesinden ötürü çok kısa sürecek bir çalışmanın araya sorunların da girmesiyle daha da uzayacağına, bu yüzden hem moral kaybına hem de hayal kırıklığına yol açılacağına, atılacak adımların boşa çıkacağına, sevilen bir kişi ile ters düşüleceğine ve bazı tartışmaların ortasında kalınacağına yorulur. Rüyada türbede kuran okumak, yakın bir akrabanın yaşayacağı kötü bir olaya tepki göstermek için ve yalnız olmadığını ortaya koymak amacıyla başının sıkıştığı bir anda yardımına koşulacağına ve ruhsal olarak kötü bir durumda bulunulacağına rivayet edilir. Rüyada sinagogda kuran okumak, yeni bir işe girileceğine, bu işle birlikte uzunca bir süre boyunca yetecek kadar sorunla karşılacağına ve sevilen bazı akrabalarla beklenmedik bir sebepten ötürü tartışılacağına yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuran-ı Kerim Görmek
Rüyada kuran görmek, iyiliklerin, güzelliklerin ve mutlulukların işaretidir.
Çok güzel bir rüya olan Kuran görmek rüya sahibinin Tanrı tarafından i korunduğunun işaretidir. Hasta bir kimse rüyasında Kuranı Kerimi görürse, hastalıktan kurtulur.
Kuranı Kerimi satın aldığını görürse, o kimse her türlü kötülükten kurtulur.
Mushaf-ı Şerifi görmek ilim ve hikmete, mirasa, emanete, hüküm ve kuvvete, helal rızka; aydınlık ve dosdoğru istikamete, dünya ve ahirete ait bütün meselelerin bağlı bulunduğu kanun ve prensiplere;
Mushaf bazen bağ ve bahçeye, bostana, iç açıcı yerlere,
Kendisine Kurandan bir şey verildiğini yahut elinde Kuran-ı Kerimden bir ayet olduğunu gören kimse, bu ayeti aklında tuturak, manasına bakmalıdır
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerimi Arapça Okumak
Her işi hakkıyla yapmak ve özü, sözü doğru biri olarak tanınmak, yanında çalıştırdığı insanlara yardımcı olmak, kazancını herkesle paylaşmak, eli açık biri olarak tanınmak demektir. İyilik yapmanın, herkese sevgiyle davranmanın doğruluğuna inanan rüya sahibinin Allah’ın sözünden çıkmadığına işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Hasta Birine Kuranı Kerim Okumak
Allah yolundan asla ayrılmayan rüya sahibinin kendisine verilen öğütleri dinleyerek hareket edeceğine, büyüklerine karşı saygılı ve vefalı biri olacağına, yoksul birine hayrı dokunacağına, sevaplarıyla Allah’ın sevgisini kazanacağına delalettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Evde Kuranı Kerim Okuyan Kadınlar Görmek
Geçim sıkıntısından kurtulacak olan rüya sahibinin evlatlarını daha iyi koşullarda yetiştirecek olmasına, fenalıklardan kurtulmasına, kötü niyetli birini kendi tuzağına düşürmeye, düşmanlara galip gelmeye, borçlu olanlar için rahatlamaya tabir edilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim Okunduğunu Duymak
Rüya sahibinin rüyasında kuranı kerim okunduğunu duyması bugüne kadar çektiği sıkıntılardan kurtulmak için ettiği tüm duaların nihayet karşılık bulacağına delalet eder. Rüya yorumcularına göre kuran dinletisi duymak kısa sürede hane içinde sevinçle karşılanacak haberler almaya, zengin ama kibirli olmayan bir eşe sahip olmaya yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim Satmak
Rüyasında kuranım kerim sattığını gören kimsenin ticarette haram iş yapmamak ve kazancını helal yollardan elde etmek anlamına gelmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim Çalmak
Rüya sahibinin rüyada kuranı kerim çaldığını görmesi kötüye yorumlanmaktadır. Rüya sözlüğü yorumcularına göre kötü bir çevreden, kişiye yanlış öğütler veren bir tanıdıktan uzaklaşmak, kalbindeki doğrulara göre hareket etmek anlamına gelmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Annenin Kuranı Kerim Okuduğunu Görmek
Rüya sahibinin başına rüyasında annesinin Kuranı Kerim okuduğunu görmesi, başına ne gelirse gelsin asla ailesine verdiği değeri eksiltmeyeceğini ve onların hayır dualarını alacağını delalet eder. Aynı zamanda anne ve babasına saygıda kusur etmediği gibi, işlerinin de yolunda gideceğini yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Elinde Kuranı Kerim Tutmak
Rüya sahibinin rüyada elinde kuranı kerim tuttuğunu görmek, çocuğu olmayan kimselerin muratlarına ereceklerine, evladı olanların onların başarılarıyla duygulanacaklarına, anne ve babadan alınacak hayır dualarına, iyilik yapıp, iyilik bulmaya yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Birine Kuranı Kerim Okumak
Rüya sahibinin rüyada bir başkasına Kuranı Kerim okuduğunu görmesi zor günler yaşayan, bir türlü sıkıntılarından kurtulamayan bir tanıdığın durumundan üzüntü duyarak ona el uzatacağına delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Camide Kuranı Kerim Okumak
Rüya tabiri yorumcularına göre, rüyada camii içerisinde kuranı kerim okuduğunu ören rüya sahibinni Allah’ın lütfuna erişmeye, hayırların en güzeline kavuşmaya, her muradın gerçek olmasına, müjdeli haberlere alacağına delalet eder. Rüya sahibinin elinin her zaman bol olacağına işaret edilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim Bulmak
Rüya sahibinin rüyasında Kuran- ı Kerim bulduğunu görmesi, rüya tabiri yorumcularına göre, kötü giden hayatına isyan eden rüya sahibinin kendisine el uzatan, doğru yolu gösteren biriyle karşılaşacağına ve bundan sonraki yaşamında daha huzurlu bir hayat sürecek olmasına tabir edilir. Hatalardan vazgeçecek olmaya ve Allah’ın hoşuna gidecek işler yapmaya yorumlanan rüya, hoşgörüsüyle, alçak gönüllülüğü ile herkesin beğenisini kazanan biriyle yuva kuracak olmaya, şefkat görmeye delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim Kursuna Gitmek
Rüyada sahibinin Kuran-ı Kerim öğrenmek için kursa gittiğini görmesi rüya sözlüğü yorumcularına göre; kişinin doğru yolu bulacağına, müjdeli haberler alacağına, hayatının iyi yönde değişeceğine ve kişinin hayatında güzel şeylerin olacağına delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim Hediye Almak
Rüya sahibinin ilim ve irfan sahibi kişilerden ya da aile büyüklerinden öğüt alacağı ve bu öğütleri kulağına küpe yağacağı anlamına gelir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimsenin rüyada kendisini eliyle bir Mushaf-i Şerifi yırttığını ve parçaladığını görmesi, o kimsenin Allah (C.C.)in inzal ettiği şeyi veya ondan bir kısmım inkar etmesine işarettir.
Rüyada kuranı kerim görmek, rüya sahibinin hayatta her daim hayırların en güzellerini bulmasına, kısmetin açık, şansın da hayat boyunca rüya sahibinden yana olmasına, aile içinde büyük ve kötü hastalıklar yaşanmamasına, uzun bir ömre, rızkın hiç eksik olmamasına, yapılan hayır işleri ve sevaplar nedeni ile Allah’ın lütuflarına ermesine delalet eder. Rüyasında kuranı kerim gören kişinin yüzü hep gülecek, işleri de her zaman yolunda gidecektir. Bu kişi için Allah katında makbul ve kalbi temiz olduğu yorumu yapılır ve bu rüyayı da herkes göremeyeceği için saflığı sayesinde gördüğü şeklinde değerlendirilir. Rüyada kuranı kerim bazen de rüya sahibi için yeşillikler ve kuş sesleri içinde, kedicikler, köpekcikler arasında geçirilecek doğal ve huzurlu bir yaşama tabir edilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim Tefsir Etmek
İnsanlığa yapılacak büyük bir yardıma, gelecek nesillere bırakılacak önemli eserlere alamet eden rüya, her konuda yüzün güleceğini, kişinin kalp temizliği ve iman gücüyle her zaman huzur içinde yaşayacağına, her işinde hayırla karşılaşacağına, kötülüklerden uzak olacağı gibi, kendisine kötülük yapanları da affedeceğini bildirir. Rüya sahibinin ilim irfan sahibi biri olduğunu ifade eden rüya, imanı eksik insanlara Kuranı Kerim hakkında bilgi vermek, bu insanların inançlarını kuvvetlendirmelerinde onlara yardımcı olmak anlamına gelir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim Tefsiri Okumak
Körü körüne inanç sahibi olunmadığını ve kişinin imanını kuvvetlendirmek için her fırsatı değerlendirdiğini, iyi bir ahlaka sahip olduğunu bildirir. Geleceğin güzel haberlerle dolu olacağını, kazançta sıkıntı yaşanmayacağını, eve giren paranın bereketinin artacağını ve evlatlardan görülecek iyilikler sayesinde mutlu olunacağını bildirir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuran okumak
Rüyada kuran okumak en hayırlı, en güzel rüyalardan biridir. Kişinin inandığı şeylere bağlı olduğu ve her daim bolluk bereket içinde olduğunu anlatır.
Rüyada kuran okumak; huzur, bolluk, bereket, esenlik ile tabir edilir. Kişinin huzurlu olması, ruhunu doyurması ve Allah katında ulvi bir kişi olduğuna delalet eder. Her zaman görülebilecek bir rüya değildir. Şansın ve bahtın açık olduğuna işaret eder. Ayrıca rüyada kuran okumak tüm günahlarının af olduğu şeklinde de tabir edilir.

Rüyada kuran okumaya çalışmak; rüyada kuran veya ondan bir şey okumak şeref, şan ve yücelik demektir. Okumaya çalışmak bile iyidir, sizin gayretinizi gösterir. Ölüler için şifa ve rahmet anlamına gelir.

Rüyada mealini okumak; Güzel bir rüyadır. Allah'ın hayrına ve sevabına nail olma anlamına gelir.

Rüyada abdestsiz kuran okumak; hoşlanmadığınız ve genellikle huzursuzluk çıkaran insanlardan uzaklaşacağınıza, böylece kafanızın daha rahat olacağına delalet eder.

Rüyada abdest alıp kuran okumak; günahların affedileceğine, refaha ve sevenecek olaylar yaşanacağına delalet eder.

Rüyada kuranı yanlış okumak; kuranı eksik veya yanlış okuduğunu görmek bazı konularda daha fazla bilgi sahibi olmanız gerektiğine, sıkıntılarınızın yakın bir zaman içerisinde hafifleyerek geçeceğine ve bu rüyayı gören kişinin kimseye bilerek isteyerek zarar vermediğine işaret eder.

Rüyada mezarlıkta kuran okumak; rüya sahibinin istediği güzel ve anlamlı bir işe el atacağı manasına gelir. Kişinin bu iş sayesinde tecrübe kazanarak, daha çok bilgi sahibi olarak maddi anlamda iyi kazançlar elde edeceği ve işlerinin her geçen gün daha da büyüyeceği şeklinde yorumlanır. Ayrıca bazı dost ve akrabaların yardımı ile her şeyin daha düzene gireceğine delalet eder.

Rüyada kuran dinlemek; kuran okuyan bir kimseyi dinlediğini görmek güzellik ve iyilik ile tabir edilir. Rüya sahibini bekleyen güzel günlerin kapıda olduğuna işaret eder. Kişinin ömrünün güzel olacağına, hayırlı bir evlat olacağına ve uzun ömürlü olacağına işaret eder.

Rüyada cenazede kuran okumak;  rüya sahibinin sorumluluklarını yerine getirmesi şeklinde tabir edilir.

Rüyada Kuranı Kerim taşıdığını görmek; elinde düzgün bir şekilde taşımak ve boynuna asarak taşımak devlet kurumlarından birinde üst mercide olmak ile tabir edilir. Kişinin işlerinin iyiye gideceğine ve yükseleceğine delalettir.

Rüyada Kabe'de Kuran okumak; hayırlı bir rüyadır. Hayatınızı kıskanan kimselerin varlığına rağmen her daim korunduğunuzu ve kötülüklerin size işlemediğini anlatır. Huzurlu, mutlu bir aile hayatınızın olacağına ve hanenizde her zaman bolluk-bereket olacağına işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İmamı Nablusi Rüya Tabirleri : KUR’AN-I KERİM: Rüyada Allah’ın yüce kitabını görmek, büyük hayırdır.
Bir kimsenin rüyada Kur’an-ı Kerim ayetlerinin Kur’an üzerinde okuması; emr-i maruf, nehy-i münker yapmaya, şeref, sevinç ve yardıma ermeye işarettir.
Rüyada Kur’an dinlediğini görmek; rüya sahibinin devlet ve saltanatının kuvvetli, akibetinin güzel olmasına yorumlanır. Hafız olmayan kimsenin rüyada Kur’an-ı ezberlediğini görmesi, mülke nail olmasına işarettir. Rüyada Kur’an-ı yediğini görmek; o kimsenin Kur’an okumak vasıtasıyla geçindiğine işarettir.
Rüyada Kur’an-ı Kerim okuduğunu ve manasını anladığını görmek; rüya sahibinin akıllı biri olduğuna yorumlanır.
Rüyada diliyle Kur’an-ı Kerim’i yaladığını görmek, günaha işarettir. Bazan rüyada Kur’an-ı Kerim okumak; güzel ve salih amel yapmaya, derece ve mertebesinin yüksekliğine yorumlanır. Cahil kişinin rüyada Kur’an okuduğunu görmesi, ölmesine işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Seyyid Süleyman Rüya Tabirleri : Rüyada Kur’an-ı Kerim görmek; ilim ve hikmetle tabir olunur. Kur’an-ı Kerim’e baktığını yahut okuduğunu gören ilmiyle, hikmetiyle ve adaletiyle meşhur olur. Kendisine miras kalır, selamete çıkar. İyilerden olur.
Rüyada Kur’an satın alan, malını Allah yolunda harcar. Onu bozmak; hayır değildir. Akıl azlığına ve dinde fesada işarettir. Kur’an-ı satan; ilim ve tahsilden mahrum kalır. Hakir olur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kirmani demiştir ki: Ehl-i Kur’an biri rüyasında Kur’an-ı açarak minber üzerine koyarsa, hayırla meşhur olur. Bir cemaatin başında bulunur. Kur’an’ın yapraklarını yiyen, onu çok okur. Dindar bir insan Kur’an sayfalarını silmek ister fakat başaramaz ise çalıştığı hıfzında muvaffak olur. Fakat, rüyayı gören dinden uzak ise, çalıştığından bir netice alamaz. Kur’an’ın yapraklarını yırtıp koparan; namazında tembellik eder. Kur’an-ı diliyle yalayıp yazılarını bozan; büyük bir günah işler. Kur’an okuyan, kimsenin yardımı olmaksızın bir işe girer. Kur’an yazılarının silindiğini görmek; hayır değildir.Cabir’ül Mağribi demiştir ki: Rüyasında Kur’an-ı öpen, bir hayır işler. Kur’an’daki yazıları toprak üzerine yazan; dinden çıkar. Çıplak olduğu halde, Kur’an okuyan, geçimini O’ndan temin eder. Takva sahibi bir insan, Kur’an’a dayanır yahut O’nu başının üzerine koyarsa, hafız olur ve Kur’an konusunda muhteris davranır. Fesat birinin aynı rüyayı görmesi, günaha işarettir.
Mushaf-ı’nı kaybeden, ilmini ve Kur’an-ı unutur. Bir Mushafı boynuna asan, vali olur yahut kendisine bir emanet verilir. Hulasa bu rüya selamet, emniyet gibi güzel manalar taşır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İsmail İbn-ül El Eş-as demiştir ki: Kur’an’daki ayetleri, serilen vb. bir şeyin üzerine yazan, O’nu yanlış olarak, istediği gibi tefsir eder. Mushaf’ın kendisiyle güzel bir şey konuştuğunu görmek; hayırdır. Konuşmada şerre işaret eden bir söz varsa, rüya iyi değildir. Kur’an’ın elinden düştüğünü veya alındığını gören, vazifedeyse azl edilir. Rüya sahibi, vazifede değilse rüya hayra yorulmaz.Mushaf-I Şerif’i görmek ilim ve hikmete, mirasa, emanete, hüküm ve kuvvete, helal rızka; aydınlık ve dosdoğru istikamete, dünya ve ahirete ait bütün meselelerin bağlı bulunduğu kanun ve prensiplere; Mushaf bazen bağ ve bahçeye, bostana, iç açıcı yerlere,, Kendisine Kur’an’dan bir şey verildiğini yahut elinde Kur’an-ı Kerim’den bir ayet olduğunu gören kimse, bu ayeti aklında tuturak, manasına bakmalıdır Ayet, rahmet ve müjde anlamında ise, bu ayetin hükmünce amel eden kimse için menfaate, Ayet, azap ve ikaz anlamında ise, işlenen bir günahtan dolayı çarptırılacak cezaya ve rüya sahibini uyarmaya, Ayet, geçmiş ümmetlerin başından geçen kıssaları anlatıyorsa, rüya sahibi için öğüt ve ibrete delalet eder.
Kur’an veya ondan bir şey okumak izzet ve yüceliğe, tövbenin kabulüne, yoksulluktan kurtulmaya, borcu ödemeye, Kur’an okumak ve manasını anlamak akıl ve zekaya, Çıplak olarak Kur’an okumak nefsine uymaya, Kur’an-ı Kerim’i hatmetmek arzu ve isteğinin yerine gelmesine, Mushaf satın almak din yolunda mal sarfetmeye, satmak ise ilimden mahrum kalmaya, hor ve hakir olmaya, Harflerini tahrif ederek Kur’an okumak haktan yüz çevirmeye, süzünde durmamaya Kur’an ayetlerini tahrif etmek günah işlemeye, Mushaftan bir parçayı yemek ilme, hikmete ve Kur’an okumaya, onun ilmiyle amel etmeye, Kur’an’ı yüksek bir yere açarak koymak ehli için makam ve mevkiye, Mushafı açtığı halde onun yazılarının silindiğini görmek hayırsızlığa, Mushafı hürmetle öpmek hayırlı işlerde başarılı olmaya,
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuran-ı kerim Görmek
Mushaf-I Şerifi görmek ilim ve hikmete, mirasa, emanete, hüküm ve kuvvete, helal rızka; aydınlık ve dosdoğru istikamete, dünya ve ahirete ait bütün meselelerin bağlı bulunduğu kanun ve prensiplere; Mushaf bazen bağ ve bahçeye, bostana, iç açıcı yerlere, Kendisine Kurandan bir şey verildiğini yahut elinde Kuran-ı Kerimden bir ayet olduğunu gören kimse, bu ayeti aklında tuturak, manasına bakmalıdır Ayet, rahmet ve müjde anlamında ise, bu ayetin hükmünce amel eden kimse için menfaate, Ayet, azap ve ikaz anlamında ise, işlenen bir günahtan dolayı çarptırılacak cezaya ve rüya sahibini uyarmaya, Ayet, geçmiş ümmetlerin başından geçen kıssaları anlatıyorsa, rüya sahibi için öğüt ve ibrete delalet eder. Kuran veya ondan bir şey okumak izzet ve yüceliğe, tövbenin kabulüne, yoksulluktan kurtulmaya, borcu ödemeye, Kuran okumak ve manasını anlamak akıl ve zekaya, Çıplak olarak Kuran okumak nefsine uymaya, Kuran-ı Kerimi hatmetmek arzu ve isteğinin yerine gelmesine, Mushaf satın almak din yolunda mal sarfetmeye, satmak ise ilimden mahrum kalmaya, hor ve hakir olmaya, Harflerini tahrif ederek Kuran okumak haktan yüz çevirmeye, süzünde durmamaya Kuran ayetlerini tahrif etmek günah işlemeye, Mushaftan bir parçayı yemek ilme, hikmete ve Kuran okumaya, onun ilmiyle amel etmeye, Kuranı yüksek bir yere açarak koymak ehli için makam ve mevkiye, Mushafı açtığı halde onun yazılarının silindiğini görmek hayırsızlığa, Mushafı hürmetle öpmek hayırlı işlerde başarılı olmaya,
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuran okumak veya Kuran okuyan birini dinlemek, iyiliklerin, güzelliklerin, mutlulukların işaretidir.
Rüyada Kuran ayetlerini Kuranin üzerinde okumak, emir, nehiy, seref, sevinç ve yardima işarettir. Bir kimse rüyada Kuran-i Kerimi mushafsiz olarak asikare okudugunu görse, o kimsenin davasinda hakli olduguna ve üzerinde olan emaneti eda eden, iyilikle emir ve kötülükten nehyeden birisi olduguna işarettir. Rüyada Kuran-i Kerimden kendisine bir şey verildiğini ve elinde Kuran-i Kerimden bir ayet oldugunu gören kimse, o ayet ve Kuranda olan seyi hafizasinda tutsun. Eger o ayet rahmet veya müjde hakkinda ve o kimse de o vasiyet geregince amel eder ise Allah (C.C.) tarafindan menfaat elde edecegine işarettir. Eger ayet azab hakkinda ise, o kimsenin isledigi bir günahtan dolayi görecegi ceza ve azapla korkutulmasina işarettir. Bir kimse rüyada Kuran okudugunu ve manasini anladiğini görse, o sahsin akilli birisi olduguna ve Allah (C.C.)in ona akil ve zeka verdigine işarettir. Bir sahis rüyada kendisine Kuran okudugunu, hayir ve hikme telkin edildigi halde bunlari kabul etmediğini görse, o kimsenin giriftar olacagi eza veya hak tarafindan düsecegi azaba işarettir. Cahil bir sahis rüyada Kuran okudugunu görse, ölür. Çiplak olarak Kuran okudugunu gören kimsenin. nefsinin isteklerine uyduguna işarettir. Kurani yediğini gören kimsenin, Kuran okumak vasitasiyle geçindigine işarettir. Kurani hatim ettigini gören kimse için Allah (C.C.) karinda sevap kazanacagina, arzu ve temenni ettigi seye nail olacagina işarettir. Bazi tabirciler, Kuran okumak, ihtiyaçlarini görmeye ve sefali olduguna işarettir, dediler. Bir kimse, rüyada bir kavmi çiplak olduklari halde Kuran okuyorlar görse, o kavmin sirf nefis ve hevalan arzusunda bulunduklarina işarettir. Rüyada Kurani Kerim üzerine yazi yazdiğini gören kimse. Kurani kendi görüsüyle tefsir eder. Hafiz olmayan bir kimse Kurani ezberlediğini görse, mülke nail olur. Kuran dinlediğini gören kimsenin devlet ve saltanati kuvvetli ve güzel bir sonuca erisir. Rüyada yerini bilmedigi bir ayet okudugunu veya okudugu yeri bilmediğini gören kimse, eger hasta ise Allah (C.C.) ona sifa ve afiyet ihsan eder. Kurani diliyle yaladiğini gören kimse, bir günah isler. Rüyada Kuran okumak, çokça salih amel yapmaya, derece ve mertebesinin yüksekliGine işarettir. Rüyada Kuran veya ondan bir şey okudugum gören kimse, izzet ve yücelige erisir. Eger günahkarsa Allah (C.C.) onun günahini af ve tövbesini kabul eder, fakirse zengin, borçlu ise, borcunu öder. Sahitlik yapacak ise, dogru sahitlik yapar. Veya yaninda bulunan emaneti sahibine teslim eder. Kurani güzel bir ses ve makamla okusa, izzet, yücelik ve güzel bir söhrete erisir. Harflerini tahrif ederek Kuran okudugunu gören kimse, Hakktan döner ve ahdine hiyanet eder Eger okudugunun ne oldugunu bilmezse, bazen o kimse yalan yere sahidlik yapar veya bilmedigi seyi söyler. Kuran okurken insanlarin kendisini dinlediğini gören kimse, bir ise memur olur ve o isteki selahiyetine göre emrettigi ve nehyettigi seyler kabul edilir. Rüyada ekseriya ölü üzerine okunan süreleri okumak, hastanin ölümüne işarettir. Rüyada Kurani Kerimi okuyan kurralari görmek, kavmin serefli ve reislerine işarettir. Bundan dolayi bir kimse bir takim kurralan bir yerde toplu bir sekilde görse o yerde insanlarin sereflilerinden, bir cemaat toplanir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim Görmek
Rüyada kuranı kerim görmek, rüya sahibinin hayatta her daim hayırların en güzellerini bulmasına, kısmetin açık, şansın da hayat boyunca rüya sahibinden yana olmasına, aile içinde büyük ve kötü hastalıklar yaşanmamasına, uzun bir ömre, rızkın hiç eksik olmamasına, yapılan hayır işleri ve sevaplar nedeni ile Allah’ın lütuflarına ermesine delalet eder. Rüyasında kuranı kerim gören kişinin yüzü hep gülecek, işleri de her zaman yolunda gidecektir. Bu kişi için Allah katında makbul ve kalbi temiz olduğu yorumu yapılır ve bu rüyayı da herkes göremeyeceği için saflığı sayesinde gördüğü şeklinde değerlendirilir. Rüyada kuranı kerim bazen de rüya sahibi için yeşillikler ve kuş sesleri içinde, kedicikler, köpekcikler arasında geçirilecek doğal ve huzurlu bir yaşama tabir edilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim Öğrenmek
Rüya sahibinin günahlarının affı için Allah’a sığınıp yalvaracağına ve hak yolunda güzel işler yapmaya niyetleneceğine yorulur. Rüya sahibi tövbesinin kabul olması için hak yolunda hayırlı olacak her şeyi yapmaya ve bunun için malını harcamaya hazır demektir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim Yazısı Görmek
Yardım görmeye, takdir toplamaya ve sevilen biri olmaya tabir edilir. Rüya sahibi ne kadar derdi ve hastalığı varsa bunlara deva bulacak demektir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim Satın Almak
Rüya sahibinin Mekke’yi görme şansına ve mutluluğuna ereceğine ve bu sayede de hayatta en çok istediği şeyi gerçekleştirmiş olmanın huzuruna ereceğine işaret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim Tefsir Etmek
İnsanlığa yapılacak büyük bir yardıma, gelecek nesillere bırakılacak önemli eserlere alamet eden rüya, her konuda yüzün güleceğini, kişinin kalp temizliği ve iman gücüyle her zaman huzur içinde yaşayacağına, her işinde hayırla karşılaşacağına, kötülüklerden uzak olacağı gibi, kendisine kötülük yapanları da affedeceğini bildirir. Rüya sahibinin ilim irfan sahibi biri olduğunu ifade eden rüya, imanı eksik insanlara Kuranı Kerim hakkında bilgi vermek, bu insanların inançlarını kuvvetlendirmelerinde onlara yardımcı olmak anlamına gelir.Rüyada Kuranı Kerim Tefsiri Okumak
Körü körüne inanç sahibi olunmadığını ve kişinin imanını kuvvetlendirmek için her fırsatı değerlendirdiğini, iyi bir ahlaka sahip olduğunu bildirir. Geleceğin güzel haberlerle dolu olacağını, kazançta sıkıntı yaşanmayacağını, eve giren paranın bereketinin artacağını ve evlatlardan görülecek iyilikler sayesinde mutlu olunacağını bildirir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim Okumak İçin Kursa Gitmek
Doğru yolu bulacak olmanın müjdesini veren rüya, kişinin tüm hayatını değiştirmek için yeterli gücü bulacağını, maneviyatını güçlendirirken İslam hakkında daha detaylı bilgiler edineceğini, her zaman Allah adını dilinden düşürmeden ve şükrederek yaşayacağını, bol sevap işleyeceğini müjdeler.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim Okuyan Birini Dinlemek
İyi insanlarla karşılaşacak olan rüya sahibinin bekar ise evleneceği kişinin güzel ahlaklı olacağını, namazını ve dini ibadetlerini aksatmadan yerine getireceğini, dünyada yapacağı pek çok iyilikten sevap kazanacağını fakat ahiret hayatını da asla ihmal etmeyeceğini, her zaman iyi bir mümin olmak için çaba göstereceğini bildirir. Yokluk görmemek, hayırlı kısmetlerle karşılaşmak anlamına gelir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Sokakta Kuranı Kerim Bulmak
Kötü giden hayatına isyan eden rüya sahibinin kendisine el uzatan, doğru yolu gösteren biriyle karşılaşacağına ve bundan sonraki yaşamında daha huzurlu bir hayat sürecek olmasına tabir edilir. Hatalardan vazgeçecek olmaya ve Allah’ın hoşuna gidecek işler yapmaya yorumlanan rüya, hoşgörüsüyle, alçak gönüllülüğü ile herkesin beğenisini kazanan biriyle yuva kuracak olmaya, şefkat görmeye delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim Okurken Ağlamak
Kişinin kalbini sıkan ne kadar derdi varsa hepsinden kurtulacağına müjde veren rüya iyileşecek hastaların eskisinden daha da sağlıklı bir hayata kavuşacaklarına, hayata bambaşka yönlerden bakmaya başlayacaklarına ve tüm ömürlerini başkalarına yardımcı olmaya çalışarak geçireceklerine yorumlanır. Muradına ermek demek olduğu gibi, edilen duaların her zaman karşılık bulacağına, sevap işlenerek alınacak hayır dualarına da tabir edilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Yabancı Birinin Elinde Kuranı Kerim Görmek
Kötü yola düşmüş, inancını kaybetmiş, yalanlarla dolu bir hayatın içinde kaybolmuş birine yardım ederek doğru yolu bulmasına yardım edileceğine yorumlanır. Kişinin bir başkasına yapacağı yardımla kazanacağı büyük sevabın müjdesidir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Annenin Kuranı Kerim Okuduğunu Görmek
Rüya sahibinin başına ne gelirse gelsin asla ailesine verdiği değeri eksiltmeyeceğini ve onların hayır dualarını alacağını, anne ve babasına saygıda kusur etmediği gibi, işlerinin de yolunda gideceğini, kalbini temiz tuttuğu, Allah yolundan ayrılmadığı için bereketli olan kazancının daha da artacağını ifade eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Mezar Başında Kuranı Kerim Okumak
Vefat etmiş aile büyükleri için hayır yapılacak olduğuna, yoksullara para verileceğine veya camide yardım dağıtılacağına alamet eder. Kişinin kazancının bir kısmını daima yoksullar için dağıtacağını, hayırlı bir evlat olacağını, evliliğinde de, çalışma hayatında da asla sıkıntı yaşamayacağına yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim Okutmanı Olmak
Devlette alınacak bir görevle pek çok insanın hayatını iyileştirecek, doğru yolu bulmalarına yardım edecek, fakirlikten kurtulmalarını sağlayacak işler yaparak sevap kazanmak, iyi bir yönetici olmak, haksızlıklar karşısında dik durmak anlamındadır. Büyük bir devlet adamı olunacağına, ilahiyat alanında çalışmalar yaparak insanların aydınlanmalarına yardımcı olunacağına da haber verir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Birine Kuranı Kerim Okumak
Zor günler yaşayan, bir türlü sıkıntılarından kurtulamayan bir tanıdığın durumundan üzüntü duyarak ona el uzatacak olmaya, bu kimseye verilecek maddi yardıma alamettir. Rüya sahibinin hakkı olanı alacağına, haramdan uzak durduğu gibi, tüm çevresini de İslam konusunda eğiteceğini ifade eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Camide Kuranı Kerim Okumak
Allah’ın lütfuna erişmeye, hayırların en güzeline kavuşmaya, her muradın gerçek olmasına, müjdeli haberlere ve sağlık sorunu yaşamadan geçirilecek, uzun bir ömre yorumlanan rüya, hastalıklara deva bulmaya da alamet eder. Camide Kuran okuyan kişinin evine darlık girmez. Eli her zaman bol olur ve kazancı, rızkı artar.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim Ayetlerini Ezberlemek
Her türlü manevi külfetten kurtulmaya ve işlenen günahlardan tövbe edip, kurtuluşu İslam’da bulmaya yorumlanır. Kişinin Allah tarafından korunan bir kul olduğuna ve başına gelecek her türlü kazadan, beladan hiçbir sıkıntı yaşamadan kurtulacağına alamet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim Satmak
Ticarette haram iş yapmamak ve kazancını helal yollardan elde etmek, insanlara iyi davranmak, hayır yapmayı sevmek demektir. Kuranı Kerim satan kişi, başkalarına da hayrı dokunan, iyi kalpli biri olduğu gibi, kendi aile yaşantısında da her zaman örnek olur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim Hatmetmek
Zorlanmadan kazanılacak helal paraya, bekarlar için eli açık, gönlü zengin bir eş bulmaya, yaşlı birinden nasihat almaya yorumlanır. Günaha meyletmeden yaşamaya, kazancının bereketiyle zenginleşmeye, çözülmesi zor meselelerden alnı açık şekilde kurtulmaya ve esenlik içinde yaşamaya alamet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Evde Kuranı Kerim Okuyan Kadınlar Görmek
Geçim sıkıntısından kurtulacak olan rüya sahibinin evlatlarını daha iyi koşullarda yetiştirecek olmasına, fenalıklardan kurtulmasına, kötü niyetli birini kendi tuzağına düşürmeye, düşmanlara galip gelmeye, borçlu olanlar için rahatlamaya tabir edilir.Rüyada Kuranı Kerim Çalmak
Kötü bir çevreden, kişiye yanlış öğütler veren bir tanıdıktan uzaklaşmak, kalbindeki doğrulara göre hareket etmek, inancını kuvvetlendirmek için şer odaklarından uzak durup, kendi yolunu çizmek manasındadır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kur'an-ı Kerim görmek, hayırlı bir rüya olarak yorumlanmaktadır. Rüya sahibinin hayatının her daim güzel olacağına, kısmetinin açık, şansının bol olacağına ve uzun ömre alamet etmektedir.
Genel olarak rüya sözlüğü yazarları tarafından olumlu yorumlanan bu rüya, kişinin doğal ve huzurlu bir yaşam sürmesine de yorumlanmaktadır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim Kitabı Görmek
Rüya sahibinin rüyasında Kuran-ı Kerim görmesi rüya sözlüğü yorumcularına göre, rüya sahibinin şefaat bulmasına, huzur içinde yaşamasına, dinine bağlı bir kul olmasına delalet eder. Rüyada kuranı kerim kitabı görmek aynı zamanda kişinin güzel hareketlerine ve iyi niyetlerine delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim Okumak
Rüya sözlüğü yorumcularına göre rüyada Kuran-ı Kerim okumak, körü körüne inanç sahibi olunmadığını ve kişinin imanını kuvvetlendirmek için her fırsatı değerlendirdiğine işaret eder.Rüya tabiri yorumcularına göre rüyada kuranı kerim okuduğunu görmek iyi bir ahlaka sahip olduğuna delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuran-ı Kerim Okumaya Çalışmak
Rüya sahibini rüyada kuranı kerim okumaya çalışması ya da kuranı kerimi okumaya çalışan birisini görmesi, kişinin gelecek hayatta daha iyi ve hayırlı işler yapacağına işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim Dinlemek
Rüya sözlüğü yorumcularına göre rüya sahibinin rüyasında Kuran-ı Kerim dinlediğini görmesi iyiye delalet edilmektedir. Rüya gören kişinin iyi insanlarla karşılaşacak olan rüya sahibinin bekar ise evleneceği kişinin güzel ahlaklı olacağını, sevaplar kazanacağına ve iyi ibadetler yapacağına yorumlanmaktadır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim Almak
Rüya sahibinin rüyasında kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim satın aldığını görmesi rüya tabircilerine Mekke’yi görme şansına ve mutluluğuna ereceğine ve bu sayede de hayatta en çok istediği şeyi gerçekleştirmiş olmanın huzuruna ereceğine işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuran-ı Kerim Okuyamamak
Rüya sahibinin rüyasında Kuranı Kerim okuyamaması, rüya tabiri yorumcularına göre çok iyi alamet değildir. Rüya sahibinin gelecek zamanlarda bazı adımlar atacağına ve bu adımların iyi mi kötümü olacağına karar veremeyeceğine delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim Öğrenmek
Rüya gören kişinin rüyasında Kuran-ı Kerim öğrendiğini görmesi rüya tabiri yorumcularına göre günahlarının affı için Allah’a sığınıp yalvaracağına delalet eder. Bunun yanı sıra, Kuran-ı Kerim öğrendiğinin görülmesi hak yolunda güzel işler yapmaya niyetleneceğine delalet edilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim Yazısı Görmek
Yardım görmeye, takdir toplamaya ve sevilen biri olmaya tabir edilir. Rüya sahibi ne kadar derdi ve hastalığı varsa bunlara deva bulacak demektir.Rüyada Kuranı Kerim Görmenin Psikolojik Yorumu
Yaşamını kendi ilkeleri ve inancı doğrultusunda yaşamak için uğraşan rüya sahibinin başkalarına da örnek teşkil ettiğini, iyiliğin, doğruluğun kendisini her zaman ileriye taşıdığını bildiği gibi, yaşayan her canlıya itina göstermeye çalıştığını ifade eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerimi Arapça Okumak
Her işi hakkıyla yapmak ve özü, sözü doğru biri olarak tanınmak, yanında çalıştırdığı insanlara yardımcı olmak, kazancını herkesle paylaşmak, eli açık biri olarak tanınmak demektir. İyilik yapmanın, herkese sevgiyle davranmanın doğruluğuna inanan rüya sahibinin Allah’ın sözünden çıkmadığına işarettir.Rüyada Kuranı Kerim Okuyup Ağlamak
Zengin bir maneviyata sahip olmak, yaptığı her işi Allah için yapmak, dünya nimetlerinden faydalanılsa da asla ahiret hayatını unutmamak demektir. Haramdan korkan rüya sahibinin kazancını doğru yollardan edindiğine, aza şükrettiği gibi, başına gelen sıkıntılarda da inancını kaybetmeyip, isyana düşmediğine yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
ama kibirli olmayan bir eşe sahip olmaya yorumlanır.
Rüyada Hasta Birine Kuranı Kerim Okumak
Allah yolundan asla ayrılmayan rüya sahibinin kendisine verilen öğütleri dinleyerek hareket edeceğine, büyüklerine karşı saygılı ve vefalı biri olacağına, yoksul birine hayrı dokunacağına, sevaplarıyla Allah’ın sevgisini kazanacağına delalettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim Okunduğunu Duymak
Rüya sahibinin bugüne kadar çektiği sıkıntılardan kurtulmak için ettiği tüm duaların nihayet karşılık bulacağına, kısa sürede hane içinde sevinçle karşılanacak haberler almaya, zengin
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim Okuyan Çocuk Görmek
Hayırlı işler yapan, vatana, millete yardımı dokunacak evlatlar yetiştirecek olmanın işareti olduğu gibi, çocuk sahibi olmayanlar için mucizevi bir gebeliğin de habercisidir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Elinde Kuranı Kerim Tutmak
Çocuğu olmayan kimselerin muratlarına ereceklerine, evladı olanların onların başarılarıyla duygulanacaklarına, anne ve babadan alınacak hayır dualarına, iyilik yapıp, iyilik bulmaya yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim Hediye Almak
Rüya sahibinin ilim ve irfan sahibi kişilerden ya da aile büyüklerinden öğüt alacağı ve bu öğütleri kulağına küpe yağacağı anlamına gelir.Rüyada Kuranı Kerim Kitabı Görmek
Rüya sahibinin şefaat bulmasına, huzur içinde yaşamasına, dinine bağlı bir kul olmasına, güzel hareketlerine ve iyi niyetlerine delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim Öğrenmek
Rüya sahibinin günahlarının affı için Allah’a sığınıp yalvaracağına ve hak yolunda güzel işler yapmaya niyetleneceğine yorulur. Rüya sahibi tövbesinin kabul olması için hak yolunda hayırlı olacak her şeyi yapmaya ve bunun için malını harcamaya hazır demektir.Rüyada Kuranı Kerim Hediye Almak
Rüya sahibinin ilim ve irfan sahibi kişilerden ya da aile büyüklerinden öğüt alacağı ve bu öğütleri kulağına küpe yağacağı anlamına gelir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim Satın Almak
Rüya sahibinin Mekke’yi görme şansına ve mutluluğuna ereceğine ve bu sayede de hayatta en çok istediği şeyi gerçekleştirmiş olmanın huzuruna ereceğine işaret eder.Rüyada ekseriya ölü üzerine okunan süreleri okumak, hastanın ölümüne işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim Yazısı Görmek
Yardım görmeye, takdir toplamaya ve sevilen biri olmaya tabir edilir. Rüya sahibi ne kadar derdi ve hastalığı varsa bunlara deva bulacak demektir.Kuranı yediğini gören kimsenin,
Kuran okumak vasıtasıyla geçindiğine işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bazı tabirciler, Kuran okumak, ihtiyaçlarını görmeye ve sefali olduğuna işarettir, dediler. Bir kimse, rüyada bir kavmi çıplak oldukları halde Kuran okuyorlar görse, o kavmin sırf nefis arzusunda bulunduklarına işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse rüyada Kuran-ı Kerimi mushafsız olarak aşikare okuduğunu görse, o kimsenin davasında haklı olduğuna ve üzerinde olan emaneti eda eden, iyilikle emir ve kötülükten nehyeden birisi olduğuna işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir şahıs rüyada kendisine Kuran okuduğunu, hayır ve hikme telkin edildiği halde bunları kabul etmediğini görse, o kimsenin giriftar olacağı eza veya hak tarafından düşeceği azaba işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuran veya ondan bir şey okuduğunu gören kimse, izzet ve yüceliğe erişir. Eğer günahkarsa Allah (C.C.) onun günahını af ve tövbesini kabul eder, fakirse zengin, borçlu ise, borcunu öder. Şahitlik yapacak ise, doğru şahitlik yapar. Veya yanında bulunan emaneti sahibine teslim eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Harflerini tahrif ederek Kuran okuduğunu gören kimse, Haktan döner ve ahdine hıyanet eder. Eğer okuduğunun ne olduğunu bilmezse, bazen o kimse yalan yere şahitlik yapar veya bilmediği şeyi söyler.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kuranı diliyle yaladığını gören kimse, bir günah işler. Rüyada Kuran okumak, çokça salih amel yapmaya, derece ve mertebesinin yüksekliğine işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kuran okurken insanların kendisini dinlediğini gören kimse, bir ise memur olur ve o işteki selahiyetine göre emrettiği ve nehyettiği şeyler kabul edilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Mushafı açtığı halde onun yazılarının silindiğini görmek hayırsızlığa, Mushafı hürmetle öpmek hayırlı işlerde başarılı olmaya, Ehlinin Kuranı yastık yapması ya
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuran okumak veya Kuran okuyan birini dinlemek, iyiliklerin, güzelliklerin, mutlulukların işaretidir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuran ayetlerini Kuranın üzerinde okumak, emir, nehiy, şeref, sevinç ve yardıma işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cahil bir şahıs rüyada Kuran okuduğunu görse, ölür. Çıplak olarak Kuran okuduğunu gören kimsenin nefsinin isteklerine uyduğuna işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kuranı hatim ettiğini gören kimse için Allah (C.C.) katında sevap kazanacağına, arzu ve temenni ettiği şeye nail olacağına işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim üzerine yazı yazdığını gören kimse. Kuranı kendi görüsüyle tefsir eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Hafız olmayan bir kimse Kuranı ezberlediğini görse, mülke nail olur. Kuran dinlediğini gören kimsenin devlet ve saltanatı kuvvetli ve güzel bir sonuca erişir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada yerini bilmediği bir ayet okuduğunu
veya okuduğu yeri bilmediğini gören kimse, eğer hasta ise Allah (C.C.) ona şifa ve afiyet ihsan eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim Kitabı Görmek
Rüya sahibinin şefaat bulmasına, huzur içinde yaşamasına, dinine bağlı bir kul olmasına, güzel hareketlerine ve iyi niyetlerine delalet eder.

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

411 Aktif
1 Üye ve 410 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 15173
Dün : 23857
Toplam : 48073501
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...