Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+8 oy
3.9k okuma
mustafaharputi Tabir kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Rüyada Ateş Görmek
Rüyada ateş gören kişinin duygu, düşünce ve davranışlarında bazı değişiklikler meydana gelecek demektir. Çünkü bu rüyanın anlamı, rüya sahibinin zamanla değişmesi şeklinde yorumlanır. Bir yanda da hayatın çok hızlı akmasına ve her gün yeni bir şeyler getirmesine tabir edilir. Rüyada ateş görmek, rüyayı gören kişinin kişilik özelliklerine göre değişim gösterir.
Eğer rüyayı gören iyi biriyse iyi anlamlara yorulur: alınacak müjdeli bir habere ve hanede bolluk ve berekete tabir olunur. Eğer rüyayı kötü bir kişi görmüşse, kötüye yorumlanır; yapılan bir hatadan dolayı ömür boyu pişmanlık duyup kahır çekmeye, bu hatadan ötürü büyük zarara girmeye, günahkâr olmaya ve ortalığı düzeltmeye çalıştıkça daha kötü bir hale sokmaya işaret edilir.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

101 Yorum

+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Ateş

Ateşinizin çıktığını görmek, gereksiz işlerle uğraştığınız ve hayatta asıl güzellikleri yaşayamadığınız anlamına gelir. Kendinize biraz çeki düzen verip daha verimli olmaya çalışın. Kendisini ateş olan bir yerde görmek, kokuya kapılmaya ve zarar görmeye, ateş ve duman görmek, hediye almaya, evini yanarken görmek, haram mala, ateşin bir yerini yaktığını görmek, malın zekatının verilmediğine, kendisini ateşte görmek, büyük bir yerden tedbirle karşılanmaya, ateş söndürmek, iyi haberlere işarettir.

Bir kimsenin Rüyada ateş görmesi, acele olan rızka ve hazırlanmış maksada işarettir.

Rüyada ateşten menfaatlandığını görmek, bol rızıkla mükâfatlandırılmaya delâlet eder. Bazı kere de ateş, ilim taleb etmeye ve ilmi arzulamaya delâlet eder.Rüyada elinde alevli bir ateşin yandığını görmek, devlet tarafından veya yüksek makam sahibi biri eliyle gelecek rızık ve mala işarettir.

Rüyada bir cemaatin aralarına kıvılcım döküldüğünü görmek, o kişiler için düşmanlık ve kavga husulüne delâlet eder. Ateşle bir şey pişirdiğini görmek, güzel ve faydalı sohbetlerde bulunmaya ve iyi havadislere işarettir.

Karanlıkta birine yol göstermek için ateş yaktığını görmek, ilim ve irfanca ilerlemeye ve fazilete delâlet eder.

Rüyada kış mevsiminde ateşte ısındığını görmek, zenginliğe; ateşe çekilmek de zindana işarettir. Ve yine ateşte mahvolduğunu görmek, haram mala; ateşe girip hiçbir şey olmadan çıktığını görmek, feyiz ve Allahu Teâlâ tarafından mağfirete delâlet eder.
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA ATEŞ GÖRMEK

Pek çok rüyada olduğu gibi rüyada ateş görmenin hem farklı hem de çok sayıda yorumu vardır. Temel rüyada ateş görmek kişinin resmi kurumlarda üst düzey bir yönetici ile faydalı bir ilişki kuracağına yorulur. Bu anlamda rüyayı gören kişi için ateş, şans anlamına da gelir. Bunun dışında ateşin görülme biçimine göre farklı yorumlar yapılmaktadır. Yazımızın devamında bu yorumları ve doğal olarak ateşle ilgili rüyada yangın görmek ile ilgili rüya tabirlerini bulabilirsiniz.
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Murat amaç
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ateş
Yorumu değişik şekillerde yapılır: Ateş bazen müjde, bereket; bazen savaş, korku, hapis, zarar ve günahtır. İnsanın kalbini yakan ateş kara sevdaya, Ağaçları yakan Alev değerli bir insanın ölümüyle meydana gelecek sürtüşmelere, Ateşe zorla sokulmak hapisse, Yakın ateşte ısınmak korku ve sıkıntıya, Kışın ateşte ısınmak zenginliğe, Karanlıkta ışık saçmak amacıyla ateş yakmak insanları bir konuda uyarmaya, Ateşe girip ondan zarar görmek günah işlemeye, Ateşin üzerinden atlamak ya da ona girip ardı sıra çıkmak Cennet e girmeye, İnsanların çevresinde toplandığı ateş bereket, bolluk ve toplu sevince, Ateşin insana verdiği az zarar birinin vaadini yerine getirmesine, Bir yerde toplu yangın alevli ve uğultulu bir sesle görülürse savaşa, Evin önünde görülen dumansız, kor ateş hacca gitmeye, Bir yerde ateşin göğe doğru alevlenerek yükselmesi topluca işlenen çirkin davranışlara, Ateş üzerinde et kızartmak gıybet ve kedere, Parlak ve yararlı ateş sevinç ve sürura, Evde ateş çıkması meslek ya da işinde kuvvet bulmaya, Eve ateş düşmesi nimet ve bolluğa, Baş ya da vücuttan parlak renkli ateşin çıkması hanımı hamile ise kendisiyle hayır görülecek oğul evladına, değilse hanımından sevgi ve ilgi görmeye, Dağ başında yakılan ateş Allah a c.c. yakın olmaya, ihtiyaçların giderilmesine, yolcunun eve dönmesine, Tandır ateşi evdeşinin hamile kalmasına, İnsanlara zararı olacak ateşi çoğaltmak onlara düşmanlık etmeye, böyle bir ateşi söndürmek orada vaki olan fitneyi yatıştırmaya, Evde sönmeye yüz tutan ateşi rüzgarın
Ateşinizin çıktığını görmek, hayattın asıl güzellikleri varken sizin gereksiz işlerle uğraştığınız anlamına gelir. Kendinize biraz çeki düzen verip daha verimli olmaya çalışın. Başından ateş çıkması,önemli bir hastalık geçirmeye, evden ateş çıkması ise, işte başarı; ateşin sönmesi, evden yaşlı birinin vefatına; evin yanması hakkedilmeyen bir zenginliğe; ateş içinde olmak, önemli birilerini korkutmaya; ateş söndürmek, iyiliğe; sobada veya ocakta ateş görmek Rüyayı gören evli ise hamileliğine; ateşte et pişirmek dedikoduya; ateşte Tencere kaynatmak, işlerin yolunda gitmesine işarettir.
Ateşinizin çıktığını görmek, hayattın asıl güzellikleri varken sizin gereksiz işlerle uğraştığınız anlamına gelir. Kendinize biraz çeki düzen verip daha verimli olmaya çalışın. Başından ateş çıkması,önemli bir hastalık geçirmeye, evden ateş çıkması ise, işte başarı; ateşin sönmesi, evden yaşlı birinin vefatına; evin yanması hakkedilmeyen bir zenginliğe; ateş içinde olmak, önemli birilerini korkutmaya; ateş söndürmek, iyiliğe; sobada veya ocakta ateş görmek rüyayı gören evli ise hamileliğine; ateşte et pişirmek dedikoduya; ateşte tencere kaynatmak, işlerin yolunda gitmesine işarettir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ateşinizin çıktığını gördüyseniz, gereksiz işlerle uğraştığınız ve hayatın asıl güzelliklerini yaşamadığınız anlamına gelir.
Büyük güç, destek anlamına gelir. Rüyada ateş yakan bir kişi kendi zekası ve gayreti sayesinde başarılı olacak demektir. Ateşi söndürdüğünü gören kimsenin ise kısmeti açılacak demektir.
Rüyada ates görmek, müjde, korku, harp, azap, hapis, zarar, günah ve berekettir. Ses çikararak agaçlari yakan alev ve kivilcimli ates gören yaktigi miktarca bir alimin ölümüyle orada çikacak fitnedir. Karanlik bir gecede halka göstermek için ates yaktigini gören kimse, halkin onunla hidayete erisecekleri bir ilme nail olur. Karanlik olmadigi halde yol üzerinde ates yaktigini gören kimsenin bid at ve sapikça olan bir is yaptigina isaret eder. Ates gündüzün harp ve fitneye, gece ise ünsiyettir (ahbaplik) denilmistir. Rüyada kis gününde atesle isindigini gören kimse, Cennete gider. Rüyada atese girdigini ve orada azap edildigini gören kimse, malca zarar eder veya o sahis, Cehenneme girmesine sebep olacak bir günah isler. Rüyada atese girdigini ve atesin azabini tattigini gören kimse, bir fitneye düser. Bir kimse rüyada, insanlarin basina toplanmis oldugu alevli olan bir ates görse, onlarin bereket ve bolluga nail olmalarina isaret eder. Rüyada isinmasi için veya baskasini isitmasi için ates yaktigini gören kimse, faydalanacagi bir seyi tahrik ederek fakirlik ve ihtiyacini gidenr. Ates üzerinde et kizarttigini gören kimse, halkin giybet etmesini gerektiren bir seyi tahrik eder. Veya kendisi halki giybet eder. Kizartilmis o etten yiyen kimse, az bir rizka isarettir ve ona büyük bir keder isabet eder. içerisinde yemek olan bir kabi ates üzerinde kaynattigini gören kimse, ev is lerine bakan bir kimse tarafindan gelecek menfaattan uzak kalir. Rüyada kendisine atesin hararetinin dokundugunu gören kimse, halkin diline düser ve halk onun giybetini yaparlar. Faydali ve parlak ates korku halinde bulunan kimse için emniyet ve devlet adamina yaklasmaktir. Bir kimsenin rüyada kapisinin önünde dumansiz ates yandigini görmesi, hacca gidecegine isaret eder. Rüyada evini atesle yaktigini gören kimsenin, evi harap olur. Evli olan birisi rüyada tandir ve tandirda da yanmis ates görse, hanimi hamile kalir. Rüyada evine ates düstügünü gören kimse, ucuzluk, bolluk ve çokça nimete kavusur. Rüyada bir dag basinda ates yaktigini gören kimse, Allah (C.C.) a manen yaklasir. Bir kimse rüyada kendisine atesin dokundugunu ve kendisini yaktigini görse, o sahsa yapilan vaad yerine getirilir. Bir kimse atesle mahsulattan bir sey yaktigini görse, yaktigi seylere zam gelir. Atesin bir esya veya kumas parçasi üzerine düsmesinin tabiri de böyledir. Rüyada evinden bir ates çiktigini gören kimse, memuriyet, ticaret veya bir zanaatta kuvvet ve yardima nail olur.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Alev Görmek
Rüyada alev görmek, rüya sahibinin hayatında meydana gelecek olan küçük bir problemin büyüyüp çözülmez bir hal almasına tabir edilirken aynı zamanda da bunun tam tersi şekilde açıklanır. Yani bu yorumunun olumlu haliyle tabir edilir. Rüyada alev görmek, rüya sahibinin küçücük bir sermaye ile girdiği işin ileri de kendisine bir holding kazandırmasına işaret eder. Bu rüya, beklenmedik değişiklik anlamına gelir. Rüya sahibinin hazırlıklı olmadığı ve hiç tahmin etmediği şeylerle karşılaşmasına delalete eder.
Rüyada alev görmek, rüyayı gören kişinin hiç beklemediği bir anda çok uzak bir yerden gelecek ve şaşırtıcı ve bir anda birçok şeyi değiştirecek bir habere delalet eder. Yapılan işin ya da gerçekleştirilen çalışmaların tüm çabalara rağmen meyve vermemesine, ancak gösterilecek sabır ve azimle eski haline döneceğine işaret eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Alev Söndürmek
Rüyada alev söndürmek, rüya sahibinin küçük bir tartışmayla başlayan ve sonunun büyük bir kavgaya doğru gideceği belli bir işe hemen müdahale edip, olayın kötü bir hal almasını başından engelleyeceğine delalet eder. Bazı kimseler rüyada alev söndürmenin dinle bağını koparmak anlamına geldiğini söylemektedirler.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Alev Topu Görmek
Rüyada alev topu gören kişi, harca harca bitmeyecek, bir türlü sonu gelmeyecek bir mirasa konacak ve büyük bir zenginliğe kavuşacak demektir. Dünya malı ve dünya nimetlerine istenilenden de fazla oranda sahip olmak anlamına gelir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ateş Yakmak
Rüyasında ateş yaktığını gören kişi, iş hayatını da, özel hayatını da sağlam temeller üzerine atıyor bu nedenle de dış faktörlerden etkilenmiyor demektir. Çünkü inşaat çok sağlam temellere dayalıdır ve öyle her isteyenin istediği anda zarar vereceği gibi değildir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ateş Üstünde Yürümek
Rüya sahibinin rakiplerine karşı açık ara bir galibiyet alacağına işaret eder.
Rüyada Harlı Alev Görmek
Rüyada harlı alev görmek, uzun bir süredir iş hayatında yaşanan sorunların bir müddet sonra normale dönmesine ve kar sağlamaya ve para kazandırmaya başlamasına tabir olunur.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Alevle Bir Yerin Yanması
Rüyada alevle bir yerin yanması, rüya sahibinin, pek üzerinde durmadığı bir rahatsızlık yüzünden yataklara düşmesine ve daha sonra bir cerrahi operasyon geçirmek zorunda kalmasına delalet eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Yangın Görmek
Rüyada yangın görmek, girişilen bir işten başarıyla çıkmak için gereken destekle ilgili müjdeli bir haber gelmesine işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ateş Söndürmek
Rüyada ateş söndürmek, işlerin sıkışıklığa girdiği bir anda bir dost ya da arkadaştan görülecek ve yaşanan sıkıntıların çözümünde büyük payı olacak bir iyiliğe tabir edilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Alevde Yanmak
Rüyada alevde yanmak, rüya sahibinin kötü ve kendini bilmez davranışlarından rahatsız olan arkadaşlarının arkadaşlıklarını bitirip gitmesine ve rüyayı gören kişinin yalnız başına kalmasına yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA BİRİNİN ATEŞ YAKTIĞINI GÖRMEK
Rüyada birinin ateş yaktığını görmek gelecek haberle yeni güzel bir hayata, sorumluluk almaya ve hayatı yaşamayı çok sevmeye, kendini iyi hissetmeye ve sorunları kökünden çözmeye delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA ATEŞ TOPU GÖRMEK
Rüyada ateş topu görmek, kötü bir olay yaşamaya, etrafınızda bulunan bir akrabanızdan veya arkadaşınızdan kötülük görmeye ve bu konuda bazı sıkıntılı günler geçireceğinize fakat bunları kısa bir süre sonra atlatacağınıza tabir edilir. Bazen de rüyada ateş topu görmek, iş yaşantınızda bazı kötü olaylar yaşamaya ve bunun sıkıntısını kısa bir süre çekeceğinize tabir edilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ateş Üstünde Yürümek
Rüyada ateş üstünde yürümek, kimi yorumculara göre eğer ateşin üstünde yürüyüp ayağınızı karaya basarsanız, kurtuluş günü yakındır. Eğer rüyada ateşin üstünde kalır ve bir yere kaçamazsanız, gerçekleşmesini beklediğiniz şey olmayacak ve bu size acı verecek demektir. Eğer rüyada ateşin üstünde durmanıza rağmen ayağınız yanmıyorsa hiçbir şeyi kendinize sorun etmeyecek, bunun da size mutluluk getireceği düşünülür.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çöl Ateşi Görmek
Rüyada çöl ateşi görmek, yalnızlığa işaret eder.
Rüyada tandır ateşi görmek
Rüyada tandır ateşi görmek, çocuk sahibi olmaya işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ateş Söndürmeye Çalışmak
Bir kişinin rüyasında ateş söndürmeye çalıştığını görmesi o kişinin artık kendinde korkularının ve zorluklarının üstüne gitme cesaretini bulduğuna rivayet edilir. Rüya sahibinin daha iyi koşullara kavuşması adına uğraş verdiğine ve çektiği çilenin bitmesi için var gücüyle çalıştığına alamet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ateş söndürmek
Etrafa zarar veren ateşi söndürdüğünü gören kimsenin kısmeti açılacak demektir. Ateş söndürmek, iyi haberlere işarettir. Soba veya ocaktaki ateşi söndürmek; can sıkıcı haberlere işarettir. Zarar veren ateşi söndürmek, iyiliğe ve o bölgede vaki olan fitneyi yatıştırmaya yorumlanmaktadır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ateşte ısınmak
Rüyada kış gününde ateşle ısındığını gören kimse, cennete gider. Büyük bir ateşin başında ısındığınızı görmek; nüfuz sahibi biriyle yakınlık kuracağınıza yorulur. Rüyada ısınması için veya başkasını ısıtması için ateş yaktığını gören kimse, faydalanacağı bir şeyi tahrik ederek fakirlik ve ihtiyacını giderir. Yakın ateşte ısınmak korku ve sıkıntıya, kışın ateşte ısınmak zenginliğe işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ateşe girmek
Rüyada ateşe girdiğini ve orada azap edildiğini gören kimse, malca zarar eder veya o şahıs, Cehenneme girmesine sebep olacak bir günah işler. Rüyada ateşe girdiğini ve ateşin azabını tattığını gören kimse, bir fitneye düşer. Ateşin elinize girip kaybolduğunu görmek; işinizde haram mal elde edeceğinize işarettir. Ateşe girip ondan zarar görmek günah işlemeye yorulur. Ateşin üzerinden atlamak ya da ona girip ardı sıra çıkmak Cennet'e girmeye tabir olunur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kendisini ateş olan bir yerde görmek
Kokuya kapılmaya ve zarar görmeye, ateş ve duman görmek, hediye almaya, evini yanarken görmek, haram mala, ateşin bir yerini yaktığını görmek, malın zekâtının verilmediğine, kendisini ateşte görmek, büyük bir yerden tedbirle karşılanmaya, işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Dumanlı Ateş Görmek
Rüyada dumanlı ateş ve alev görmek, çok yakınından bir kimsenin vefatına işarettir.
Rüyada ateş görmek müjde ve bereket yahut zarar, savaş, korkuya ateş yakmak uyarıya, ateş söndürmek fitneyi yatıştırmaya işaret etmektedir. Rüyada ateş yorumu değişik şekillerde yapılır: Rüyada Ateş Görmek bazen müjde, bereket; bazen savaş, korku, hapis, zarar ve günahtır.
Rüya sahibinin dua etmesi ve tövbe etmesi gerekir. Rüyada ateş görmek, fitne, silah, husumet, nifak, ilim, korku, hizmet ve rızk şeklinde yorumlanır. Rüyada ateş gören kişi; iyi biriyse, alınacak olan iyi habere bereket ve bolluğa işarettir. Rüyada alev görmek; beklenmedik gelişmelere işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ateş yakmak
Büyük güç, destek anlamına gelir. Rüyada ateş yakan bir kişi kendi zekâsı ve gayreti sayesinde başarılı olacak demektir.
Karanlık bir gecede halka göstermek için ateş yaktığını gören kimse, halkın onunla hidayete erişecekleri bir ilme nail olur.
Karanlık olmadığı halde yol üzerinde ateş yaktığını gören kimsenin bidat ve sapıkça olan bir iş yaptığına işaret eder. Ateş gündüzün harp ve fitneye, gece ise ünsiyettir (ahbaplık) denilmiştir.
Bir kimsenin rüyada kapısının önünde dumansız ateş yandığını görmesi, hacca gideceğine işaret eder.
Karanlıkta ışık saçmak amacıyla ateş yakmak insanları bir konuda uyarmaya yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ünlü rüya tabircileri bu konuda şöyle açıklamalarda bulunmuşlardır;
Nablusi: Rüyada ateş görmek, müjde, korku, harp, azap, sultan hapis, zarar, günah ve berekettir. Ses çıkararak ağaçları yakan alev ve kıvılcımlı ateş gören yaktığı miktarca bir alimin ölümüyle orada çıkacak fitnedir.
Diyanet:Ünlü rüya tabircileri rüyada ateş görülmesini değişik şekillerde yorumlamışlardır Danyal (a.s) yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında dumansız ateş görmesi o kimsenin devlet başkanına yaklaşacağına, durgun olan işlerinin açılacağına ve zor olan işlerinin de kolaylaşacağına işaret eder. Kişinin rüyasında kendisini ateşe attığını ve fakat yanmadığını görmesi; devlet tarafından zulme uğrayacağına delalet eder.
 Rüyada Ateş Görmek
Seyyid Süleyman: Danyal (a.s) buyurmuşlardır ki; Rüyasında dumansız ateş gören, büyüklere yakın olur. Bağlı işleri açılır. Zor işleri kolaylaşır. Birinin kendini ateşe attığını fakat yanmadığını gören, hükumetin zulmüne uğrar ama, çabucak selamete çıkar. Şayet ateş kendisini yakarsa, istemediği halde yola gider yahut zarar görür.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Buhari Tabiri:
Ateşinizin çıktığını görmek;  luzumsuz  işlerlerle uğraştığınız ve hayatta asıl güzellikleri yaşayamadığınız anlamına gelir. Kendinize biraz çeki düzen verip daha verimli olmaya çalışın.
Kendisini ateş olan bir yerde görmek, kokuya kapılmaya ve zarar görmeye, ateş ve duman görmek, hediye almaya, evini yanarken görmek, haram mala, ateşin bir yerini yaktığını görmek, malın zekatının verilmediğine,
kendisini ateşte görmek, büyük bir yerden tedbirle karşılanmaya, ateş söndürmek, iyi haberlere işarettir. Bir kimsenin Rüyada ateş görmesi, acele olan rızka ve hazırlanmış maksada işarettir. Rüyada ateşten menfaatlandığını görmek, bol rızıkla mükafatlandırılmaya delalet eder. Bazı kere de ateş, ilim taleb etmeye ve ilmi arzulamaya delalet eder.
Rüyada elinde alevli bir ateşin yandığını görmek, devlet tarafından veya yüksek makam sahibi biri eliyle gelecek rızık ve mala işarettir.
Rüyada bir cemaatin aralarına kıvılcım döküldüğünü görmek, o kişiler için düşmanlık ve kavga husulüne delalet eder.
Ateşle bir şey pişirdiğini görmek, güzel ve faydalı sohbetlerde bulunmaya ve iyi havadislere işarettir.
Karanlıkta birine yol göstermek için ateş yaktığını görmek, ilim ve irfanca ilerlemeye ve fazilete delalet eder.
Rüyada kış mevsiminde ateşte ısındığını görmek, zenginliğe; ateşe çekilmek de zindana işarettir.  ateşte mahvolduğunu görmek, haram mala
Rüyada ateşe girip hiçbir şey olmadan çıktığını görmek, feyiz ve Alla-hu Teala tarafından mağfirete delalet eder. rüyada Ateş görmek
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Diyanet: Ünlü rüya tabircileri rüyada ateş görülmesini değişik şekillerde yorumlamışlardır Danyâl (a.s.)'ın yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında dumansız ateş görmesi; o kimsenin devlet başkanına yaklaşacağına, durgun olan işlerinin açılacağına ve zor olan işlerinin de kolaylaşacağına işaret eder Kişinin rüyasında kendisini ateşe attığını ve fakat yanmadığını görmesi; devlet tarafından zulme uğrayacağına delalet eder. Bir kimsenin kış gününde ateşte ısındığını görmesi; cennete gireceğine, ateşe girip azap gördüğünü görmesi; malından zarar edeceğine veya cehenneme girmesine sebep olacak bir günah işleyeceğine yorumlanır Bir kimsenin rüyasında insanların alevli ateşin başında toplandığını görse; o insanların bolluğa ve bereketli bir duruma kavuşacaklarına delalet eder. Rüyasında ateş üzerinde et kızarttığını gören kimse; insanların gıybet etmelerine sebep olacak bir iş işleyeceğine veya kendisinin dedikoducu olacağına işaret eder. Elinde yanmış ateş gören kimse; devletten yardım görür. Bir tüccar rüyasında dükkânının yandığını ve içinde bulunan eşyalarının kül olduğunu görmesi; malını aşırı fiyatla satıp halkı aldattığına, evinde yangın çıktığını gören kimsenin; malları zorbalar tarafından yağma edileceğine, elbisesinin yandığını gören kimsenin, akrabaları ve yakınları ile arasının açılacağına ya da malının zayi olmasından dolayı canının sıkılacağına yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Câbiru'l-Mağribî'nin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında gördüğü ateşte eğer alev yoksa; düşmanlık ve dâvaya, eğer alev varsa hastalık yüzünden sıkıntı çekmeye, yerin altından üstüne ve oradan göğe ateşin yükseldiğinin görülmesi; o beldenin insanlarının Allah'a isyan edeceklerine, ateşin bir yerden başka bir yere yayıldığını fakat hiçbir zarar vermediğinin görülmesi; rüyayı gören kimsenin menfaat göreceğine ve eğer fakir ise zengin olacağına delalet eder. Rüyanızda gökten yağmur gibi ateş yağdığını görmeniz; başka mil¬letler tarafından o rüyanın görüldüğü belde halkına savaş açılacağına ve savaş nedeniyle orada birçok insanların öleceğine işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ebu Saîd el-Vâiz'in yorumuna göre: Rüyada ateş görülmesi iki şekilde tabir edilir. Birincisi zararlı, ikincisi ise zararsızdır. Bir kimsenin rüyasında yakıcı olduğu halde etrafına ışık vermeyen bir ateş görmesi; üzüntüye, hastalığa ve veba hastalığına yakalanmaya delalet eder. Özellikle ışık vermeyen alevli ateşin görülmesi; belâ ve musibet ile yorumlanır. Evlerde yangın çıktığını ve böylece bütün mahallenin yandığını gören kimsenin; o rüyanın görüldüğü yerde çatışma olacağına ve böylece toplumun malının elden çıkacağına işaret eder. Bir ovada ateş görülmesi; orada savaş olacağına, ateşin ses çıkarmasının görülmesi; savaşan insanların çığlıklarına delalet eder. Bir kimsenin rüyasında büyük bir devlet adamı tarafından kendisine ateş verildiğini görmesi; haram bir mal alacağına, karnı yarılarak içinde ateş gören kimsenin zulmen yetim malı yiyeceğine delalet eder. Nisa Sûresi'nin onuncu âyeti de bu yorumu desteklemektedir. Şöyle ki. Allah (c.c.) "Haksızlıkla yetimlerin mallarını yiyenler şüphesiz karınlarına ancak ateş tıkınmış olurlar; zaten onlar alevlenmiş ateşe gireceklerdir" buyurmuştur. Faydalı olan ateş ışık veren ateştir. Işık menfaate işarettir. Rüyasında ışık veren ateşi gören kimse; selâmet ve emniyet içinde olacağına, büyükler tarafından kendisine sevgi ve itimat besleneceğine delalet eder. Bir kimsenin rüyasında devlet büyüklerinin kapıları önünde ateş yakıldığını görmesi; insanların onlardan fayda göreceklerine delildir. Bir kimsenin insanlarla birlikte bir ateşin etrafında oturduklarını ve ateşten zarar görmediklerini görse; o kimsenin nimete ve berekete nail olacağına işaret eder. Bir kimsenin rüyasında evinden ateş çıktığını ve fakat dumanı ol¬madığını görmesi; o kimsenin hacca gideceğine, karanlık bir gecede alevli ve ışıklı bir ateş gören kimsenin kuvvetli olacağına, üne ve şerefe nail olacağına delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ibn-i Kesîr'in yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında ateş yandığını ve yangın çıktığını görmesi; kendisine, güvenilen biri tarafından kötülük geleceğine bir ateşin başka bir ateşi içine alarak yangın alanını genişlettiğini görmesi; bir devletin başka bir devlet tarafından işgal edileceğine işaret eder. Rüyada herhangi bir mala veya bir tüccarın malına ateş düşerek yandığının görülmesi; o malın satılarak elden çıkacağına, bir kereste veya bir odun deposunda yangın çıktığının görülmesi; o beldeye bir musibet geleceğine delalet eder. Bir kimsenin rüyasında ışığından faydalanmak için ateş yaktığını görmesi; bir konuda bilgi almak için bir âlime başvuracağına, kişinin rüyasında ateş yaktığını ve o ateşten bir kıvılcım sıçrayarak bir yerini veya elbisesini yaktığını görmesi; o kimsenin veya bir sevdiğinin zarara uğrayacağına yorumlanır. Kişinin rüyasında büyük bir ateş yakarak kendisini o ateşin içine attığını görmesi; korktuğu ve çekindiği bir şeyden kurtulacağına, ateşi bir mangala koyup sakladığını gören kimsenin; haramdan kazandığı bir malı saklayacağına delalet eder. Rüyanızda sobanızda veya şöminenizde yanmakta olan bir ateşin söndüğünü görmeniz; fakirleşeceğinize, bir parça ateşi yatağınızda veya karyolanızda söndürdüğünüzü görmeniz; hasta iseniz iyileşeceğinize, sıkıntıda iseniz kurtulacağınıza işaret eder. Üzerinde tencere veya kazan bulunan bir ateşin söndüğünü görmeniz; hasta iseniz şifa bulacağınıza, sıkıntıda iseniz feraha kavuşacağınıza, başınız dertte ise o dertten kurtulacağınıza yorumlanır. Rüyanızda üzerinize kıvılcımlar sıçradığını görmeniz; arkanızdan dedikodu yapılacağına ve istemediğiniz sözlerin söyleneceğine, üzerinize sıçrayan kıvılcımların çok olduğunu görmeniz; hayra işaretle tabir olunur. Bazı tabircilere göre: Rüyanızda dumanı olmadığı halde ışık saçan alevli bir ateş görmeniz; devlet büyükleri için kudret, yüksek mevkide memurlar için iyi bir idarecilik, orta ve aşağı derecedeki memurlar için bir üst dereceye yükselme, ticâret erbabı için büyük kazanç, bekâr bir genç için güzel bir hanım, fakir bir kimse için güzel bir yaşam, zengin için servetinin artması ve genel ifade ile herkes için hayır ve berekete yorumlanır. Rüyada ateşten kıvılcımların saçıldığını görülmesi; kişinin kendisine olan ahdini yerine getireceğine, ateşten çevreyi karanlığa boğacak kadar duman çıktığının görülmesi; rüya sahibinin bulaşıcı bir hastalı¬ğa yakalanacağına, bu dumanın gökyüzünü kapladığının görülmesi; o belde halkının devletten bir kötülük göreceklerine, dumanın beyaz olduğunun görülmesi; kötülüğün geçici olduğuna işaret eder. Rüyada ısınmak veya herhangi bir maksatla ateş yaktığını gören kimsenin; kendisine yardım yapılması maksadıyla büyük bir zata başvuracağına, eğer yaktığı ateşten faydalanırsa arzuladığı yardımı göreceğine delalet eder. Bir kadının rüyasında ateş yaktığını ve yaktığı ateşin de alevli bir şekilde yandığını görmesi; o kadının bir erkek çocuk doğuracağına yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında bir yerde ışık saçan bir ateşin söndüğünü veya söndürüldüğünü görmesi; o yerde büyük bir kimsenin öleceğine işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Nablusi: Rüyada ateş görmek, müjde, korku, harp, azap, sultan hapis, zarar, günah ve berekettir. Ses çıkararak ağaçları yakan alev ve kıvılcımlı ateş gören yaktığı miktarca bir alimin ölümüyle orada çıkacak fitnedir. Bu kimsenin rüyada kalbinde ateş olduğunu germesi, aşka, muhabbete ve sevgilisi ve başka birisinden ayrılmakla kahra uğramaya delalet eder.
Karanlık bir gecede halkn göstermek için ateş yaktığını gören kimse, halkın onunla hidayete erişecekleri bir ilme nail olur. Karanlık olmadığı halde yol üzerinde ateş yaktığını gören kimsenin bid'at ve sapıklıkta olan bir işi yaptığına delalet eder. Ateş gündüzün harp ve fitneye, gece ise ünsiyettir denilmiştir.
Rüyada ateşe ibadet ettiğini gören kimse, harbi sever. Bazen de o şahıs günah işleyerek şeytana uyar.
Rüyada kış gününde ateşte ısındığını gören kimse, zengin olur.
Ateş yediğini gören kimse, zulmeti yetim malı veya haram olan bir mal yer. Ateşe çekildiğini gören kimse, hapsedilir.
Rüyada ateşe girdiğini ve ondan çıktığını gören kimse, Cennete gider. Rüyada ateş satarak bahçe aldığını gören kimse, bir hamam satarak yerine bir bahçe satın alır. Bunun aksi de yani bahçe satarak ateş alması, bostanı satarak hamam satın almasına delalet eder. Bazen de bu rüya sahibinin dünyaca hayır ve serden olan kendi alemine delalet eder.

Rüyada ateşe girdiğini ve orada azap edildiğini gören kimse, malca zarar eder veya o şahıs, Cehenneme girmesine sebep olacak bir günah işler.
Rüyada ateşe girdiğini ve ateşin azabını tattığını gören kimse, bir fitneye düşer.
Bir kimse rüyada, insanların basma toplanmış olduğu alevli olan bir ateş görse, onların bereket ve bolluğa nail olmalarına delalet eder.
Bir kimse' rüyada çölde bir ateş görerek gönül rahatlığına kavuştuğunu görse, o kimse vahşet ve yalnızlıktan ülfet ve rahatlığa kavuşur.
Bir kimse rüyada kendisine ateşin dokunduğunu ve kendisini yaktığını görse, o şahsa yapılan vaad yerine getirilir.
Bir kimse ateşle mahsulattan bir şey yaktığını görse, yaktığı şeylere zam gelir. Ateşin bir eşya veya kumaş parçası üzerine düşmesinin tabiri de böyledir.
Rüyada, içi boş bir çömlek altında ateş yaktığmı gören kimse, evinin işlerine bakan bir şahsa zarar gelecek bir işi yapmaya teşvik eder. Yakıcı ateş sultandan olan bir sıkıntıdır.
Bir vali ateşi yaktığı halde söndüğünü görse, vazifesinden alınır. Ve ateşi döner.
Bir kimsenin rüyada kapısının önünde dumansız ateş yandığını görmesi, hacca gideceğine delalet eder.
Evde bulunan ateş evlenmeye, parmaklardaki ateş de katiplerin zulmüne delalet eder.
Avuç içindeki ateş san'atta yapılan zulüm, ağız içindeki ateş de üzüntü ve kederdir. İtaatkar kimsenin Cehenneme girmesi, dünyada ateşi sevdiğine delalettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse rüyada bir şehire veya mahalleye ya da bir eve alevli ve korkunç bir ses çıkararak ateş düştüğünü ve düştüğü her yeri de yakıp mahvettiğini görse, orada çıkacak harbe veya taun, veba, delilik "e1 çiçek hastalığı gibi şeyler ya da ölüme delalet eder.
Eğer ateşin alev ve sesi yoksa, orada meydana gelecek hastalık ve olaylara delalet eder.. Eğer o ateşin gökten indiğini görürse, bu rüya oranın -fıalkında meydana gelecek çok şiddetli ve dehşetli bir şeye delalet eder.
O ateşin hiç bi:* şeyi mahvetmediğini görse, o yer halkının arasında zararsız olarak meydana gelecek dil kavgasına delalet eder.
Ateşin bir yerden göğe doğru çıktığını görse, o yer halkı çekinmeden günah işler ve Allah (C.C.)'a iftira ederler.
Rüyada ısınması için veya başkasını ısıtması için ateş yaktığını -gören kimse, faydalanacağı bir şeyi tahrik ederek fakirlik ve ihtiyacını giderir.
Ateş üzerinde et kızarttığım gören kimse, halkın gıybet etmesini gerektiren bir şeyi tahrik eder. Veya kendisi halkı gıybet eder. Kızartılmış o etten yiyen kimse, az bir rızka nail ve ona büyük bir keder isabet eder.
İçerisinde yemek olan bir kabı ateş üzerinde kaynattığını gören kimse, ev İşlerine bakarı bir kimse tarafuıdan —herhangi bir şeyden dolayı — gelecek menfaattan uzak kalır.

Bazı elbise ve azaları ateşin yaktığını gören kimseye, o elbise veya azaya nisbet edilen birisinden bir musibet dokunur.
Yerden bir ateş çıktığını gören kimse, sultandan haram mal alır.
Rüyada kendisine ateşin hararetinin dokunduğunu gören kimse, halkın diline düşer ve halk onun gıybetini yaparlar.
Faydalı ve parlak ateş korku halinde bulunan kimse için emniyet ve sultana yaklaşmaktır.
Sultanın kapısında ateş yaktığını gören kimse, büyük bir mülk ve kuvvete nail olur.
Rüyada evinden bir ateş çıktığını gören kimse, memuriyet, ticaret veya bir saıı'atta kuvvet ve yardıma nall olur.
Bir kimse rüyada kendi ateşinin ziyası, doğudan batıya — kadar aydınlattığını görse, o şahıs Şark ve Oarp'ta bulacağı bir ilme nail olur.
Rüyada evine ateş düştüğünü gören kimse, ucuzluk, bolluk ve çokça nimete kavuşur.
Rüyada başından veya kendisinden parlak ve ışıklı bir ateş çıktığını gören kimsenin hanımı hamile ise, onun erkek bir çocuğu olur ve bundan dolayı kendisi yücelerek büyük bir hayra nail olur. Veya hanımından sevinç görür.
Rüyada bir dağ başında ateş yaktığını gören kimse, Allah (C.C.}'a manen yaklaşır. Veya onun bütün ihtiyaçları meydana gelir. Eğer o şahıs gurbet ve yolculukta ise, vatanına salimen döner. '
Rüyada evini ateşle yaktığını gören kimsenin, evi harap olur.
Evli olan birisi rüyada tandır ve tandırda da yanmış ateş görse, hanımı hamile kalır.
Ateşte oturduğunu ve ateşin onu yakmadığını gören kimse, melike yaklaşır. Onunla konuşurken surlarım söyler. Düşmanına galip gelir. Eğer bir şeyden şüpheleniyorsa, şüphesi zail olarak hak ve doğruyu bulur.
• Rüyada gökten bir ateş inerek onu yaktığını, ancak onda bir iz bırakmadığını gören kimsenin, evine asker gelir. Halk arasında bulunan ateşi alevlendirdiğini gören kimse, onların araşma düşmanlık sokar.
Rüyada, başından ateş çıktığını gören kimse, ateşli bir hastalığa veya deliliğe benzer bir hastalığa yakalanır. Ateşin ortasında olduğu halde ateşin hararetini hissetmediğini gören kimse, doğruluk, yakın ve mülke nail olur. Ve düşmanlarına galip gelir.
Bir kimse rüyada bir yerde bulunan bir ateşi söndürdüğünü görse, ateşin söndüğü yerde şer ve fitnelerin sönerek sükunete varmasına delalet eder.
Bir kimsenin rüyada evinde yanan bir ateşin söndüğünü görmesi, o evin işlerini yürüten kimsenin ölmesine delalet eder. Eğer ateş şehir içerisinde olursa, belediye reisinin veya orada bulunan bir alimin ölmesine delalet eder. Bostanında olan ateşin söndüğünü görmesi, rüya sahibinin veya çoluk çocuğunun öleceğine delalet eder.
Ateşin evinde söndüğünü ve ev içerisine giren rüzgarın tekrar onu alevlendirdiğini görse, o eve hırsız girer.
Rüyada ateşi bir kap içerisine koyarak kendisi için muhafaza ettiğini gören kimse, haram bir mala nail olur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bazan ateş, *cin tayfasına delalet eder. Çünkü onlar ateşten yaradümışlardır. Bazan ateş, kıtlık, pahalılık ve çekirge ve sultanın halka vurduğu vergi borçlarına delalet eder. İçerisinde ateş yakılan-, tandır, fırın ve ocak gibi yerlerde ateş görse, rüyayı görenin zenginliğine ve nail olacağı menfaata delalet eder. özellikle o kimsenin geçimi aşçılık ve fırıncılık gibi ateşle olur ve bu rüya kışın görülürse.
Bir kimse rüyada ateşin alevinin sakin olduğunu veya söndüğünü yahut kül olduğunu ya da ateşi su ve yağmurun söndürdüğünü görse, o kimse faklrleşir. Veya iş ve sanatı muattal olarak boşta kalır.
Rüyada topraktan bir testi ve bardak veya bir kırba içinde ya da erkek ve dişiye delalet eder, diğer kaplardan bir kab içinde ateşle korktuğunu gören kimse, sara hastalığına yakalanır. Ve cinler ona müdahale ve onun dilini vasıta ederek konuşurlar.
Ateş halka eziyet verirse, zalim bir sultanla, fayda verirse adil bir sultanla tabir edilir.
Bir kimse rüyada kendisinde olan bir ateş korunun dağıldığını görse, o kimsenin kendisinin ve başkalarının işlerine ilgi göstermemesine delalet eder. Bu tabir Arab'ın: «Ateş kışın meyvasıdır» atasözüne binaendir.
Rüyada ateş yemek, altın ve gümüş kap gibi haram kaplardan ye-yip içmeye delalet eder. Bazen de bu rüya fakirlik ihtiyaç ve dilenciliğe delalet eder. Bazan rüyada ateşin alevli yanması, meydana gelecek bir ölümden dolayı uyanıkken gönülde elem ve keder ateşinin alevlenmesine, Bazen de sıtma hastalığına delalet eder. Ateş, bıızan da kendisine tapan kimseye delalet eder. Nar ve zulmetin tabiri de böyledir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Seyyid Süleyman: Danyal (A.S.) buyurmuştur ki: Rüyasında dumansız ateş gören, büyüklere yakın olur. Bağlı işleri açılır. Zor işleri kolaylaşır. Birinin kendini ateşe attığını fakat yanmadığını gören, hükumetin zulmüne uğrar ama, çabucak selamete çıkar. Şayet ateş kendisini yakarsa, istemediği halde yola gider yahut zarar görür. Hasta olur veya bir belaya çatar. Kendini yakan ateşin kuvvetlendiğini ve içinden büyük, şiddetli bir sesin duyulduğunu görene, devlet eziyet eder. Ateşte duman varsa, yetimin malından yer. Ateşin kıvılcımlar saçması, yetim malı yüzünden kavgaya delalet eder. Elinde yanmış ateş gören, padişahtan hayır ve menfaat bulur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kirmani demiştir ki: Halkın üzerine ateş attığını gören, fitne ve karışıklık çıkarır. Dükkanından ateş çıktığını ve eşyasının yandığını gören tüccar, insafsız davranıp malını çok pahalı satar. Evinde yangın çıktığını görenin malını melikler, zalimler elinden alır. Ateşin elbisesini yaktığını gören, akrabaları ile darılır yahut malını kaybeder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cabir'ül Mağribi diyor ki: Alevsiz ateş; düşmanlık ve davaya, alevli ateş; hastalık yüzünden güçlüğe delalet eder. Yer altından ateş çıktığını ve göğe yükseldiğini görmek; orada yaşayanların Cenab-ı Hakk'a isyan edeceklerine işarettir. Ateşin bir mekandan başka bir mekana geçtiğini fakat, zarar vermediğini görmek; menfaate delalettir. Rüya sahibi fakirse zengin olur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İsmail El Eş'as demiştir ki: Semadan yağmur gibi ateş yağdığını görmek, sultanlar yüzünden bela ve fitne çıkacağına, harp olacağına ve çok kimselerin öldürüleceğine işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ebu Said'ül Vaaz'a göre rüyada yakıcı, ışıksız fakat alevli ateş bela ve musibettir. Evlerin tamamının yandığını görmek savaşa, halkın mallarının yok olacağına işarettir. Sahrada ateş görmek harp habercisidir. Buradan çıkan sesler savaşçıların naralarıdır. Bir padişahın kendisine köz (kor) verdiğini gören, haram mal alır. Karnının yarıldığını ve içinde ateş bulunduğunu gören, yetimin zulmen malını yer.
Rüyada ışık saçan alev görmek, iyidir. Her bakımdan selamet ve menfaattir. Rüya sahibi padişahtan iltifat görür. Bahtı açılır. Sarayların ve diğer büyüklerin kapıları önünde ateş yakıldığını görmek, onların halka faydalı olacaklarına delalettir. Bir toplulukla beraber ateşin etrafında oturan ve ondan zarar görmeyen, ni'met ve berekete nail olur. Evinde dumansız ateş gören, inşaallah hacca gider. Karanlık bir gecede alevli ışık saçan ateş gören sevinir. Kuvvet ve şerefe erişir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İbn-i Kesir demiştir ki: Ateş yandığını ve yangın çıktığını gören, itimat ettiği kişinin kötülüğü ile karşılaşır. Yanmakta olan bir ateşin başka bir ateşin içine girmesi, o mekandaki zalim hükümdarın başka bir zalim tarafından mağlup edilerek felakete uğrayacağına işarettir.
Semadan yere ateş indiğini fakat, kendisini yakmadığını gören, o bölgeye inen beladan muhafaza olur. Bazı malların yandığını görmek, o kadarının satılacağına işarettir. Bir binada odun veya kereste yığınında yahutta ormanda yangın çıktığını görmek, o mekanda bir musibet meydana geleceğine delalettir. Hanesinde ateş çıktığını gören, dargın olduğu kişiyle barışır. Onunla kardeş gibi olur. Ni'mete erer. Işığından istifade etmek için ateş yakan, ilim tahsil eder. Halk ta onun ilminden istifade eder. Ateş parlamazsa, o ilimden faydalanılmaz.
Ateşin bir organını yahut elbisesinin bir yerini yaktığını gören, ya kendisi ya çok sevdiği birisi zarara uğrar. Hiç görülmedik derecede büyük bir ateşe atıldığını gören, korktuğu ve sakındığı şeyden kurtulur. Ateşi bir kaba koyup kendisi için saklayan, haram mal biriktirir. Bir iş için yaktığı ateşin söndüğünü gören, o işten fayda sağlamaz. Ocağındaki ateşin söndüğünü gören, fakir düşer. Bir parça ateşi yatağının üstünde söndüren hasta ise; iyileşir. Bütün sıkıtılarından kurtulur. Tencerenin altında yanan ateşin söndüğünü, tencerenin soğuduğunu görmek te böyle yorumlanır.
Üzerine kıvılcımlar döküldüğünü gören, hakkında söylenen kötü sözleri duyar. Kıvılcımların çokluğu, bela ve musibettir. Bir cemaatin arasına kıvılcım dökülmesi, onlar için düşmanlık ve kavgaya işarettir.
Kıvılcımların düştükleri yeri yakmaları dedikodu, şer, kavga, harp ve düşmanlıktır. Bazılarına göre dumansız alev, herkes için çok iyidir. Ateşten kıvılcımlar saçılması, padişahın zulmudür. Bu kıvılcımlardan üstü başı yanan, devletten zarar görür.
Ateş bulduğunu gören, kendisine vaad edilen şeye nail olur. Ateşin dumanında kalan, humma hastalığına tutulur. Dumanın bulut halinde semayı örtmesi, sultanın zulmune işarettir. Duman beyaz ise, bu zulüm çabuk kalkar. Herhangi bir sebeple ateş yakan, zaruret (sıkıntı) içinde kalıp, katı kalpli ve güçlü birinden yardım ister. Şayet yaktığı ateşten istifade ederse beklediği yardımı alır. Yaktığı ateşin alevli olduğunu gören kadın, erkek çocuk doğurur.
Bir beldede ışık saçan ateşin söndüğünü yahut söndürüldüğünü görmek, oranın en büyük kişisinin ölümüne delalettir. Bir evdeki ateşin sönmesi, o hane sahibinin vefatına işarettir.
Duman, büyük korkuyu ve çok kanlı bir harbi ifade eder. Duman alevle beraber bulunursa, bu musibetler daha şiddetli olur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ateş Görmek
Rüyada harlı bir alev görmek, önceleri kötü giden bir işin sonradan düzeleceğini gösterir.
Alevle bir yerin yanması, tıbbi bir operasyona işarettir.
Rüyada görülen yangın alevi, iyi bir haberin işaretidir.
Rüyada harlı bir alev görmek, baştan kötü giden bir işin zamanla düzeleceğini gösterir.
Alev, ani ve şaşırtıcı haberdir.
Rüyada alev görmek Allah (C.C) Hazretleri tarafından bir uyarı niteliğindedir.
Böyle bir rüyayı gören kişi, dünyada islediği günahları affettirmek için daima dua etmeli ve tövbe etmelidir.
Bir başka rivayete göre de, rüyada ateş görmek, müjde, korku, harp, azap, hapis, zarar, günah ve berekettir.
Karanlık bir gecede halka göstermek için ateş yaktığını gören kimse, halkın onunla hidayete erişecekleri bir ilme nail olur.
Karanlık olmadığı halde yol üzerinde ateş yaktığını gören kimse, sapıkça olan bir iş yapacak demektir.
Rüyada kış gününde ateşte ısındığını gören kimse, cennete gider.
Rüyada ateşe girdiğini ve orada azap edildiğini gören kimse, malca zarar eder veya o şahıs, cehenneme girmesine sebep olacak bir günah işler.
Rüyada ateşe girdiğini ve ateşin azabını tattığını gören kimse, bir fitneye düşer.
Bir kimse rüyasında, insanların başına toplanmış olduğu alevli olan bir ateş görürse, onların bereket ve bolluğuna nail olur.
Rüyada kendisine ateşin hararetinin dokunduğunu gören kimse, halkın diline düşer ve dedikodu malzemesi olur.
Bir kimsenin rüyada kapısının önünde dumansız ateş yandığını görmesi, hacca gideceğine işaret eder.
Rüyada evini ateşle yaktığını gören kimsenin, evi harap olur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İmamı Nablusi Rüya Tabirleri : Rüyada dumansız ateş gören, büyük insanlara yakın olur. Bağlı işleri açılır.Işık saçan alev görmek her bakımdan hayırlıdır.Ateşte bir şey pişirdiğini gören güzel sohbetlerde bulunur ve iyi haberler alır.
Ateş ve duman gören hediye alır.
Ateşle bir yerini yakan malının zekatını vermelidir.
Ateş yiyen haksız kazançta bulunur, yetim malı yer.
Ateşe bakmak,bir haberden dolayı üzülmeye yorulur.
Ateşin mahsulü yakması, yanan ürünün fiyatının piyasada yükseleceğine,Boş tencere altında ateş görmek, yakınlardan zarar görmeye,
Ateşin gökten indiğini görmek, orada bir fenalığın meydana gelmesine,
Ateşte et piştiğini görmek, görenin aleyhinde dedikodu yapıldığına,
Ateşte tencere kaynatmak, beklenen işin olmayacağına,Evden ateş çıktığım görmek, kuvvet ve başarıya, Dağ başında ateş yakmak, uzaktan evine döneceğine, Bir ateşin söndüğünü görmek, evden birinin öleceğine, Bir ateşin su veya yağmurla söndüğünü görmek, mahrumiyete, Sönen ateşin tekrar yandığını görmek, hırsızlığa, Başından ateş çıktığını görmek ise tehlikeli bir hastalığa işarettir.
Rüyada görülen ateşte alevin olmaması düşmanlık ve davaya, eğer alev varsa hastalık yüzünden zorluk çekmeye delalet eder. Yerden göğe doğru ateş çıktığını ve semaya doğru yükseldiğini görmek, o yer halkının isyan ederek birbirlerine kötülük etmelerine işarettir. Ateşin bir yerden başka bir yere yayıldığını ve fakat hiç bir zarar vermediğini gören fayda görür ve fakirse zengin olur. Rüyasında halk üzerine ateş atıldığını gören, halk tarafından düşman gözüyle görülür. Bir tüccar dükkanının yandığını ve eşyalarının kül olduğunu görse, malını çok pahalı satıp halkı aldattığına işarettir. Evinde yangın çıktığını görenin zorbalar tarafından malı yağma edilir. Ateşin elbisesini yaktığını görenin akrabaları ve yakınları ile arası açılır veya zarara uğrar.Evinde ateşin söndüğünü gören fakirleşir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Seyyid Süleyman Rüya Tabirleri : Danyal (A.S.) buyurmuştur ki: Rüyasında dumansız ateş gören, büyüklere yakın olur. Bağlı işleri açılır. Zor işleri kolaylaşır. Birinin kendini ateşe attığını fakat yanmadığını gören, hükumetin zulmüne uğrar ama, çabucak selamete çıkar. Şayet ateş kendisini yakarsa, istemediği halde yola gider yahut zarar görür. Hasta olur veya bir belaya çatar. Kendini yakan ateşin kuvvetlendiğini ve içinden büyük, şiddetli bir sesin duyulduğunu görene, devlet eziyet eder. Ateşte duman varsa, yetimin malından yer. Ateşin kıvılcımlar saçması, yetim malı yüzünden kavgaya delalet eder. Elinde yanmış ateş gören, padişahtan hayır ve menfaat bulur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İsmail El Eş’as demiştir ki: Semadan yağmur gibi ateş yağdığını görmek, sultanlar yüzünden bela ve fitne çıkacağına, harp olacağına ve çok kimselerin öldürüleceğine işarettir.
Ebu Said’ül Vaaz’a göre rüyada yakıcı, ışıksız fakat alevli ateş bela ve musibettir. Evlerin tamamının yandığını görmek savaşa, halkın mallarının yok olacağına işarettir. Sahrada ateş görmek harp habercisidir. Buradan çıkan sesler savaşçıların naralarıdır. Bir padişahın kendisine köz (kor) verdiğini gören, haram mal alır. Karnının yarıldığını ve içinde ateş bulunduğunu gören, yetimin zulmen malını yer.
Rüyada ışık saçan alev görmek, iyidir. Her bakımdan selamet ve menfaattir. Rüya sahibi padişahtan iltifat görür. Bahtı açılır. Sarayların ve diğer büyüklerin kapıları önünde ateş yakıldığını görmek, onların halka faydalı olacaklarına delalettir. Bir toplulukla beraber ateşin etrafında oturan ve ondan zarar görmeyen, ni’met ve berekete nail olur. Evinde dumansız ateş gören, inşaallah hacca gider. Karanlık bir gecede alevli ışık saçan ateş gören sevinir. Kuvvet ve şerefe erişir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İbn-i Kesir demiştir ki: Ateş yandığını ve yangın çıktığını gören, itimat ettiği kişinin kötülüğü ile karşılaşır. Yanmakta olan bir ateşin başka bir ateşin içine girmesi, o mekandaki zalim hükümdarın başka bir zalim tarafından mağlup edilerek felakete uğrayacağına işarettir.
Semadan yere ateş indiğini fakat, kendisini yakmadığını gören, o bölgeye inen beladan muhafaza olur. Bazı malların yandığını görmek, o kadarının satılacağına işarettir. Bir binada odun veya kereste yığınında yahutta ormanda yangın çıktığını görmek, o mekanda bir musibet meydana geleceğine delalettir. Hanesinde ateş çıktığını gören, dargın olduğu kişiyle barışır. Onunla kardeş gibi olur. Ni’mete erer. Işığından istifade etmek için ateş yakan, ilim tahsil eder. Halk ta onun ilminden istifade eder. Ateş parlamazsa, o ilimden faydalanılmaz.
Ateşin bir organını yahut elbisesinin bir yerini yaktığını gören, ya kendisi ya çok sevdiği birisi zarara uğrar. Hiç görülmedik derecede büyük bir ateşe atıldığını gören, korktuğu ve sakındığı şeyden kurtulur. Ateşi bir kaba koyup kendisi için saklayan, haram mal biriktirir. Bir iş için yaktığı ateşin söndüğünü gören, o işten fayda sağlamaz. Ocağındaki ateşin söndüğünü gören, fakir düşer. Bir parça ateşi yatağının üstünde söndüren hasta ise; iyileşir. Bütün sıkıtılarından kurtulur. Tencerenin altında yanan ateşin söndüğünü, tencerenin soğuduğunu görmek te böyle yorumlanır.
Üzerine kıvılcımlar döküldüğünü gören, hakkında söylenen kötü sözleri duyar. Kıvılcımların çokluğu, bela ve musibettir. Bir cemaatin arasına kıvılcım dökülmesi, onlar için düşmanlık ve kavgaya işarettir.
Kıvılcımların düştükleri yeri yakmaları dedikodu, şer, kavga, harp ve düşmanlıktır. Bazılarına göre dumansız alev, herkes için çok iyidir. Ateşten kıvılcımlar saçılması, padişahın zulmudür. Bu kıvılcımlardan üstü başı yanan, devletten zarar görür.
Ateş bulduğunu gören, kendisine vaad edilen şeye nail olur. Ateşin dumanında kalan, humma hastalığına tutulur. Dumanın bulut halinde semayı örtmesi, sultanın zulmune işarettir. Duman beyaz ise, bu zulüm çabuk kalkar. Herhangi bir sebeple ateş yakan, zaruret (sıkıntı) içinde kalıp, katı kalpli ve güçlü birinden yardım ister. Şayet yaktığı ateşten istifade ederse beklediği yardımı alır. Yaktığı ateşin alevli olduğunu gören kadın, erkek çocuk doğurur.
Bir beldede ışık saçan ateşin söndüğünü yahut söndürüldüğünü görmek, oranın en büyük kişisinin ölümüne delalettir. Bir evdeki ateşin sönmesi, o hane sahibinin vefatına işarettir.
Duman, büyük korkuyu ve çok kanlı bir harbi ifade eder. Duman alevle beraber bulunursa, bu musibetler daha şiddetli olur.
Cafer-i Sadık bu rüyayı şunlarla tabir ediyor: Fitne, fesat, pişmanlık, kötü söz, idarecinin zulmü, emele nail olamamak, tedbirsizlik, azap, ceza, hükmün infazı, ilim, hikmet, hidayet, korku, endişe, bela, veba, haram mal, rızk, hayır, menfaat, rahat, geçim, yüksek mertebe, şevket, kudret, nasihat ve emniyet.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Diyanet Rüya Tabirleri : Rüyada Ünlü rüya tabircileri rüyada ateş görülmesini değişik şekillerde yorumlamışlardır Danyâl (a.s.)’ın yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında dumansız ateş görmesi; o kimsenin devlet başkanına yaklaşacağına, durgun olan işlerinin açılacağına ve zor olan işlerinin de kolaylaşacağına işaret eder Kişinin rüyasında kendisini ateşe attığını ve fakat yanmadığını görmesi; devlet tarafından zulme uğrayacağına delalet eder. Bir kimsenin kış gününde ateşte ısındığını görmesi; cennete gireceğine, ateşe girip azap gördüğünü görmesi; malından zarar edeceğine veya cehenneme girmesine sebep olacak bir günah işleyeceğine yorumlanır Bir kimsenin rüyasında insanların alevli ateşin başında toplandığını görse; o insanların bolluğa ve bereketli bir duruma kavuşacaklarına delalet eder. Rüyasında ateş üzerinde et kızarttığını gören kimse; insanların gıybet etmelerine sebep olacak bir iş işleyeceğine veya kendisinin dedikoducu olacağına işaret eder. Elinde yanmış ateş gören kimse; devletten yardım görür. Bir tüccar rüyasında dükkânının yandığını ve içinde bulunan eşyalarının kül olduğunu görmesi; malını aşırı fiyatla satıp halkı aldattığına, evinde yangın çıktığını gören kimsenin; malları zorbalar tarafından yağma edileceğine, elbisesinin yandığını gören kimsenin, akrabaları ve yakınları ile arasının açılacağına ya da malının zayi olmasından dolayı canının sıkılacağına yorumlanır. Câbiru’l-Mağribî’nin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında gördüğü ateşte eğer alev yoksa; düşmanlık ve dâvaya, eğer alev varsa hastalık yüzünden sıkıntı çekmeye, yerin altından üstüne ve oradan göğe ateşin yükseldiğinin görülmesi; o beldenin insanlarının Allah’a isyan edeceklerine, ateşin bir yerden başka bir yere yayıldığını fakat hiçbir zarar vermediğinin görülmesi; rüyayı gören kimsenin menfaat göreceğine ve eğer fakir ise zengin olacağına delalet eder. Rüyanızda gökten yağmur gibi ateş yağdığını görmeniz; başka mil¬letler tarafından o rüyanın görüldüğü belde halkına savaş açılacağına ve savaş nedeniyle orada birçok insanların öleceğine işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ibn-i Kesîr’in yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında ateş yandığını ve yangın çıktığını görmesi; kendisine, güvenilen biri tarafından kötülük geleceğine bir ateşin başka bir ateşi içine alarak yangın alanını genişlettiğini görmesi; bir devletin başka bir devlet tarafından işgal edileceğine işaret eder. Rüyada herhangi bir mala veya bir tüccarın malına ateş düşerek yandığının görülmesi; o malın satılarak elden çıkacağına, bir kereste veya bir odun deposunda yangın çıktığının görülmesi; o beldeye bir musibet geleceğine delalet eder. Bir kimsenin rüyasında ışığından faydalanmak için ateş yaktığını görmesi; bir konuda bilgi almak için bir âlime başvuracağına, kişinin rüyasında ateş yaktığını ve o ateşten bir kıvılcım sıçrayarak bir yerini veya elbisesini yaktığını görmesi; o kimsenin veya bir sevdiğinin zarara uğrayacağına yorumlanır. Kişinin rüyasında büyük bir ateş yakarak kendisini o ateşin içine attığını görmesi; korktuğu ve çekindiği bir şeyden kurtulacağına, ateşi bir mangala koyup sakladığını gören kimsenin; haramdan kazandığı bir malı saklayacağına delalet eder. Rüyanızda sobanızda veya şöminenizde yanmakta olan bir ateşin söndüğünü görmeniz; fakirleşeceğinize, bir parça ateşi yatağınızda veya karyolanızda söndürdüğünüzü görmeniz; hasta iseniz iyileşeceğinize, sıkıntıda iseniz kurtulacağınıza işaret eder. Üzerinde tencere veya kazan bulunan bir ateşin söndüğünü görmeniz; hasta iseniz şifa bulacağınıza, sıkıntıda iseniz feraha kavuşacağınıza, başınız dertte ise o dertten kurtulacağınıza yorumlanır. Rüyanızda üzerinize kıvılcımlar sıçradığını görmeniz; arkanızdan dedikodu yapılacağına ve istemediğiniz sözlerin söyleneceğine, üzerinize sıçrayan kıvılcımların çok olduğunu görmeniz; hayra işaretle tabir olunur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Odun Yakmak
Rüyada odun yakmak, rüyayı gören kişinin düşünmeden edeceği bir söz ya da hesap etmeden atacağı bir adım nedeni ile başının ağrıyacağına alamet eder. Kişi, huzurunu kaçıracak işler yapacak sonra da kötü günler geçirecek ve işin içinden çıkmaya çalışacak demektir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ateşe Odun Atmak
Rüyada ateşe odun atmak, hak yolunu tutmaya, sıkıntılarda ve darlıktan kurtulmaya, iş ve ekmek sahibi olmaya ve şifa bulunacak kapıları çalmaya alamet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ateş Görmenin Anlamı ve Yorumu
Rüyada ateş görmek, şansa yorulmaktadır. Oldukça hayırlı bir rüya olarak nitelendirilen bu rüya, devletin önemli makamlarında görev yapmış olan biri ile tanışacağına delalet eder. Rüya sözlüğü yazarlarının bir kısmı da rüyada ateş görmeyi kısmet olarak değerlendirmişlerdir. Rüya sahibinin özellikle iş yaşamında kısmetinin artacağı şeklinde delalet etmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Evin Yanması
Rüya sahibinin rüyasında ev yandığını görmesi, bazı sıkıntılar yaşayacağına işaret eder. Ancak yangında evde herhangi bir is görülmemesi, rüya sahibinin ya da ev halkından birisinin umre ziyareti yapacağı şeklinde tabir edilir.

Rüyada ateş görmenin yorumu, rüya sahibinin iflas noktasına kadar geleceği ancak birden işlerinin açılacağı demektir. Ve rızkının bollaşacağı anlamına gelmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıvılcım Görmek
Rüya sahibinin rüyasında kıvılcım görmesi ayrılık demektir. Rüya sahibinin sevdiklerinden kısa süreli de olsa ayrılacağı şeklinde yorumlanır. Eğer rüyada kıvılcım üzerine değerse rüya sahibinin iş yerinden ihtar alacağına delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Üzerinin Yanması
Rüya sahibinin rüyasında üzerinin yandığını görmesi bir olaydan dolayı başını ağrıtacağı şeklinde ifade edilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Sönmüş Ateş Görmek
Rüya sahibinin rüyasında sönmüş ateş görmesi yerde hayırlı bir ömür geçiren, insanlara yaptığı hizmetleriyle adından güzel şekilde söz ettiren zengin bir kişinin öleceği şeklinde yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzünde Ateş Görmek
Rüya sahibinin rüyasında gökyüzünden ateş görmesi görüldüğü yerdeki halkın Allah’a başkaldıracağı anlamına gelir.
Ünlü rüya tabircileri rüyada ateş görülmesini değişik şekillerde yorumlamışlardır

Danyâl (a.s.)ın yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında dumansız ateş görmesi; o kimsenin devlet başkanına yaklaşacağına, durgun olan işlerinin açılacağına ve zor olan işlerinin de kolaylaşacağına işaret eder

Kişinin rüyasında kendisini ateşe attığını ve fakat yanmadığını görmesi; devlet tarafından zulme uğrayacağına delalet eder. Bir kimsenin kış gününde ateşte ısındığını görmesi; cennete gireceğine, ateşe girip azap gördüğünü görmesi; malından zarar edeceğine veya cehenneme girmesine sebep olacak bir günah işleyeceğine yorumlanır

Bir kimsenin rüyasında insanların alevli ateşin başında toplandığını görse; o insanların bolluğa ve bereketli bir duruma kavuşacaklarına delalet eder.

Rüyasında ateş üzerinde et kızarttığını gören kimse; insanların gıybet etmelerine sebep olacak bir iş işleyeceğine veya kendisinin dedikoducu olacağına işaret eder. Elinde yanmış ateş gören kimse; devletten yardım görür.

Bir tüccar rüyasında dükkânının yandığını ve içinde bulunan eşyalarının kül olduğunu görmesi; malını aşırı fiyatla satıp halkı aldattığına, evinde yangın çıktığını gören kimsenin; malları zorbalar tarafından yağma edileceğine, elbisesinin yandığını gören kimsenin, akrabaları ve yakınları ile arasının açılacağına ya da malının zayi olmasından dolayı canının sıkılacağına yorumlanır.

Câbirul-Mağribînin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında gördüğü ateşte eğer alev yoksa; düşmanlık ve dâvaya, eğer alev varsa hastalık yüzünden sıkıntı çekmeye, yerin altından üstüne ve oradan göğe ateşin yükseldiğinin görülmesi; o beldenin insanlarının Allah a isyan edeceklerine, ateşin bir yerden başka bir yere yayıldığını fakat hiçbir zarar vermediğinin görülmesi; rüyayı gören kimsenin menfaat göreceğine ve eğer fakir ise zengin olacağına delalet eder.

Rüyanızda gökten yağmur gibi ateş yağdığını görmeniz; başka mil¬letler tarafından o rüyanın görüldüğü belde halkına savaş açılacağına ve savaş nedeniyle orada birçok insanların öleceğine işaret eder.

Ebu Saîd el-Vâizin yorumuna göre: Rüyada ateş görülmesi iki şekilde tabir edilir. Birincisi zararlı, ikincisi ise zararsızdır. Bir kimsenin rüyasında yakıcı olduğu halde etrafına ışık vermeyen bir ateş görmesi; üzüntüye, hastalığa ve veba hastalığına yakalanmaya delalet eder. Özellikle ışık vermeyen alevli ateşin görülmesi; belâ ve musibet ile yorumlanır.

Evlerde yangın çıktığını ve böylece bütün mahallenin yandığını gören kimsenin; o rüyanın görüldüğü yerde çatışma olacağına ve böylece toplumun malının elden çıkacağına işaret eder. Bir ovada ateş görülmesi; orada savaş olacağına, ateşin ses çıkarmasının görülmesi; savaşan insanların çığlıklarına delalet eder.

Bir kimsenin rüyasında büyük bir devlet adamı tarafından kendisine ateş verildiğini görmesi; haram bir mal alacağına, karnı yarılarak içinde ateş gören kimsenin zulmen yetim malı yiyeceğine delalet eder. Nisa Sûresinin onuncu âyeti de bu yorumu desteklemektedir. Şöyle ki. Allah (c.c.) "Haksızlıkla yetimlerin mallarını yiyenler şüphesiz karınlarına ancak ateş tıkınmış olurlar; zaten onlar alevlenmiş ateşe gireceklerdir" buyurmuştur.

Faydalı olan ateş ışık veren ateştir. Işık menfaate işarettir. Rüyasında ışık veren ateşi gören kimse; selâmet ve emniyet içinde olacağına, büyükler tarafından kendisine sevgi ve itimat besleneceğine delalet eder.

Bir kimsenin rüyasında devlet büyüklerinin kapıları önünde ateş yakıldığını görmesi; insanların onlardan fayda göreceklerine delildir. Bir kimsenin insanlarla birlikte bir ateşin etrafında oturduklarını ve ateşten zarar görmediklerini görse; o kimsenin nimete ve berekete nail olacağına işaret eder.

Bir kimsenin rüyasında evinden ateş çıktığını ve fakat dumanı ol¬madığını görmesi; o kimsenin hacca gideceğine, karanlık bir gecede alevli ve ışıklı bir ateş gören kimsenin kuvvetli olacağına, üne ve şerefe nail olacağına delalet eder.

Ibn-i Kesîrin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında ateş yandığını ve yangın çıktığını görmesi; kendisine, güvenilen biri tarafından kötülük geleceğine bir ateşin başka bir ateşi içine alarak yangın alanını genişlettiğini görmesi; bir devletin başka bir devlet tarafından işgal edileceğine işaret eder.

Rüyada herhangi bir mala veya bir tüccarın malına ateş düşerek yandığının görülmesi; o malın satılarak elden çıkacağına, bir kereste veya bir odun deposunda yangın çıktığının görülmesi; o beldeye bir musibet geleceğine delalet eder.

Bir kimsenin rüyasında ışığından faydalanmak için ateş yaktığını görmesi; bir konuda bilgi almak için bir âlime başvuracağına, kişinin rüyasında ateş yaktığını ve o ateşten bir kıvılcım sıçrayarak bir yerini veya elbisesini yaktığını görmesi; o kimsenin veya bir sevdiğinin zarara uğrayacağına yorumlanır.

Kişinin rüyasında büyük bir ateş yakarak kendisini o ateşin içine attığını görmesi; korktuğu ve çekindiği bir şeyden kurtulacağına, ateşi bir mangala koyup sakladığını gören kimsenin; haramdan kazandığı bir malı saklayacağına delalet eder.

Rüyanızda sobanızda veya şöminenizde yanmakta olan bir ateşin söndüğünü görmeniz; fakirleşeceğinize, bir parça ateşi yatağınızda veya karyolanızda söndürdüğünüzü görmeniz; hasta iseniz iyileşeceğinize, sıkıntıda iseniz kurtulacağınıza işaret eder. Üzerinde tencere veya kazan bulunan bir ateşin söndüğünü görmeniz; hasta iseniz şifa bulacağınıza, sıkıntıda iseniz feraha kavuşacağınıza, başınız dertte ise o dertten kurtulacağınıza yorumlanır.

Rüyanızda üzerinize kıvılcımlar sıçradığını görmeniz; arkanızdan dedikodu yapılacağına ve istemediğiniz sözlerin söyleneceğine, üzerinize sıçrayan kıvılcımların çok olduğunu görmeniz; hayra işaretle tabir olunur.

Bazı tabircilere göre: Rüyanızda dumanı olmadığı halde ışık saçan alevli bir ateş görmeniz; devlet büyükleri için kudret, yüksek mevkide memurlar için iyi bir idarecilik, orta ve aşağı derecedeki memurlar için bir üst dereceye yükselme, ticâret erbabı için büyük kazanç, bekâr bir genç için güzel bir hanım, fakir bir kimse için güzel bir yaşam, zengin için servetinin artması ve genel ifade ile herkes için hayır ve berekete yorumlanır.

Rüyada ateşten kıvılcımların saçıldığını görülmesi; kişinin kendisine olan ahdini yerine getireceğine, ateşten çevreyi karanlığa boğacak kadar duman çıktığının görülmesi; rüya sahibinin bulaşıcı bir hastalı¬ğa yakalanacağına, bu dumanın gökyüzünü kapladığının görülmesi; o belde halkının devletten bir kötülük göreceklerine, dumanın beyaz olduğunun görülmesi; kötülüğün geçici olduğuna işaret eder.

Rüyada ısınmak veya herhangi bir maksatla ateş yaktığını gören kimsenin; kendisine yardım yapılması maksadıyla büyük bir zata başvuracağına, eğer yaktığı ateşten faydalanırsa arzuladığı yardımı göreceğine delalet eder.

Bir kadının rüyasında ateş yaktığını ve yaktığı ateşin de alevli bir şekilde yandığını görmesi; o kadının bir erkek çocuk doğuracağına yorumlanır.

Bir kimsenin rüyasında bir yerde ışık saçan bir ateşin söndüğünü veya söndürüldüğünü görmesi; o yerde büyük bir kimsenin öleceğine işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bazı tabircilere göre: Rüyanızda dumanı olmadığı halde ışık saçan alevli bir ateş görmeniz; devlet büyükleri için kudret, yüksek mevkide memurlar için iyi bir idarecilik, orta ve aşağı derecedeki memurlar için bir üst dereceye yükselme, ticâret erbabı için büyük kazanç, bekâr bir genç için güzel bir hanım, fakir bir kimse için güzel bir yaşam, zengin için servetinin artması ve genel ifade ile herkes için hayır ve berekete yorumlanır. Rüyada ateşten kıvılcımların saçıldığını görülmesi; kişinin kendisine olan ahdini yerine getireceğine, ateşten çevreyi karanlığa boğacak kadar duman çıktığının görülmesi; rüya sahibinin bulaşıcı bir hastalı¬ğa yakalanacağına, bu dumanın gökyüzünü kapladığının görülmesi; o belde halkının devletten bir kötülük göreceklerine, dumanın beyaz olduğunun görülmesi; kötülüğün geçici olduğuna işaret eder. Rüyada ısınmak veya herhangi bir maksatla ateş yaktığını gören kimsenin; kendisine yardım yapılması maksadıyla büyük bir zata başvuracağına, eğer yaktığı ateşten faydalanırsa arzuladığı yardımı göreceğine delalet eder. Bir kadının rüyasında ateş yaktığını ve yaktığı ateşin de alevli bir şekilde yandığını görmesi; o kadının bir erkek çocuk doğuracağına yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında bir yerde ışık saçan bir ateşin söndüğünü veya söndürüldüğünü görmesi; o yerde büyük bir kimsenin öleceğine işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA ATEŞ YAKMAK
Rüyada ateş yaktığını görmek, hayra yorumlanır. Bu kimsenin başarılı bir kimse olduğuna, düzenli ve disipline bir şekilde çalıştığına ve verdiği emeklerin karşılığını almaya, asla pes etmeyen, işlerinin peşinde koşan kimse olduğuna da alamet eder. Ayın zamanda helal yollardan kazanç sağlamaya yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA ATEŞ KORU GÖRMEK
Rüyada ateş koru görmek, rüyayı gören kişinin aile bireyleri ve sevdikleri ile kendisini çok daha yakınlaştıracak, arasında husumet olan kişilerle aradaki buzları eritecek, bu sayede daha huzurlu, mutlu ve iyi hissetmesine vesile olacak çok umut verici olayların yaşanacağına işaret eder. Rüya sahibinin yaşamının her alanında önemli oranda iyileşmeler meydana gelecek ve bu da kendisine hem sürpriz hem de ilaç olacak demektir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Sönmüş Ateş Görmek
Rüyada, ateşin ışığından faydalanılan bir yerde ateşin sönmüş ya da birileri tarafınca söndürülmüş olduğunu görmek o yerde, herkese hayrı dokunana, güçlü ve zengin birinin öleceğine işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzünde Ateş Görmek
Rüyada yerde başlayan bir ateşin yukarıya doğru yükselerek gökyüzüne ulaştığını görmek, o coğrafyada yaşayan halkın ayaklanarak Allah’a karşı baş kaldıracaklarına ve isyan edeceklerine işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıvılcım Görmek
Rüyada kıvılcım görmek ayrılığa ve uzaklaşmaya işaret eder. Kişinin rüyasında kendisine kıvılcımların değmesi resmi bir kurumdan uyarı almaya ya da varlıklı birinden hakaret edici söz duymaya işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Köz Görmek
Rüyada köz görmek, yeni bir işe gireceğine, bu işi bitirmek için elinden geleni yapacağına yorulmaktadır. Rüya sahibinin sıkıntılarının ve sorunlarının zaman içinde çözüme kavuşacağına delalet etmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ateşe Tapmak
Rüyasında ateşe taptığını gören memleketine ihanet edenlere yardım etmiş olur. Eğer taptığı ateş kızgın ise haram mal bulmak için uğraşır. Kızgın ateş zalim bir adamla tabir olunur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Dumansız Ateş Görmek
Rüyada dumansız ateş görmek, rüya sahibi güçlü ve büyük insanlara yakın olur, bağlanmış- gerçekleşmesi zor işleri açılır ve kolaylaşır. Kimi yorumculara göre Rüyada dumansız ateş görmek, güç ve kuvvete, iktidara ve alim kimselerle beraber olmaya işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Parlak Ateş Görmek
Rüyada parlak ateş görmek, aydınlık bir geleceğe, itibar ve saygınlık kazanacağınıza yorumlanır.
Rüyada Büyük ve Parlak Ateş Görmek
Rüyada parlak ve büyük ateş görmek, rüya görenin kısa bir süre içinde zenginlik, güç ve mevki sahibi olacağına işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çakmak ile Ateş Yakmak
Rüyada çakmakla ateş çakmak, sağlık ve bir işin veya sırrın gerçeğini ortaya çıkarıncaya kadar o işi denetleyeceğinize, peşini bırakmayacağınıza işarettir. Rüyada bir kadın rüyada ateş çakıyorsa, erkek çocuk doğuracak demektir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Evde Ateş Yakmak
Rüyada evde ateş yakmak, deneyimlerinizden ve bilginizden dolayı hane içinde ve işinizde söz sahibi olacağınıza işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ateşe Hükmetmek
Rüyada ateşe hükmetmek kısmetini kaçırmaya ve uğursuzluk yaşamaya, şanslı bir insan olmaya ve bir çok işi aynı anda yürüterek takdir edilmeyi başarmaya, genç bir kocaya tabir olunur
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cehennem Ateş Görmek
Rüyada cehennem ateşi görmek, yaşam tarzınızda size ters bazı durumların yaşanacağına ve bu durumların sizi huzursuz edip üzeceğine, kafanızın karışık olmasına ve karar vermekte zorlandığınıza tabir edilir. Bazen de rüyada cehennem ateşi görmek, çalışma ortamınızda iş arkadaşlarınızdan bazılarının sizi sıkıntıya sokacak bazı davranışlarda bulunacağına, eğer kendi işinizi yapıyor iseniz rakiplerinizin sizi zor durumda bırakacak hamlelerde bulunacağına tabir edilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Denizde Ateş Görmek
Rüyada denizde ateş görmek, yakında sevineceğiniz bir haber alacaksınız, sağlıklı bir hayat sürecek ve hayırlı işler yapacaksınız. Arzu ettiğiniz güce kavuşacak, bol kazanç elde edecek, huzura ereceksiniz. Nadiren bazı yorumcular, korkularınızın gerçekleşmesine, iş nedeniyle üzüntü yaşamaya, maddi sıkıntıya yorumlamışlardır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İnsanın kalbini yakan ateş görmek
Rüyada insanın kalbini yakan ateş kara sevdaya yorumlanır. Ağaçları yakan alev ya da ateş değerli bir insanın ölümüyle meydana gelecek sürtüşmelere işaret eder.
Baş ya da vücuttan parlak renkli ateşin çıkması hanımı hamile ise kendisiyle hayır görülecek oğul evladına tabir edilir. Değilse hanımından sevgi ve ilgi görmeye yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ateşinizin çıktığını görmek
Hayattın asıl güzellikleri varken sizin gereksiz işlerle uğraştığınız anlamına gelir. Kendinize biraz çeki düzen verip daha verimli olmaya çalışın. Ateşinizin çıktığını görmek, gereksiz işlerle uğraştığınız ve hayatta asıl güzellikleri yaşayamadığınıza yorulur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ateşe sokulmak
Rüyada ateşe zorla sokulmak hapisle tabir olunur. İnsanların çevresinde toplandığı ateş bereket, bolluk ve toplu sevince işarettir.Ateşin insana verdiği az zarar birinin vaadini yerine getirmesine yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ateş Topundan Kaçmak
Genel olarak hayra yorulur. Kişinin kendisini az da olsa etkileyecek, beklenmeyen, kötü bir haber alacağını işaret eden bu rüya, alimlerin çoğu tarafından haberin kendisini etkilememesi dikkate alınarak olumlu olarak sınıflandırılır. Aynı zamanda, rüyasında ateş topundan kaçtığını gören kimse yakın zamanda sevdiği biriyle ciddi bir konu üzerinde ters düşecek demektir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ateş Üzerinde Yemek Pişirmek
Rüyada ateş üzerinde yemek pişirmek inanmaya başarılı bir hayata ve birçok insanı peşinden götürmeyi başarmaya, kendine olan güvene ve kısa sürede zirveye çıkmayı başarmaya tekabül eder. eldeki imkanların azalması ile zor günler geçirmeye işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ateşin göğe yükselmesi
Rüyada bir yerde toplu yangın alevli ve uğultulu bir sesle görülürse savaşa işarettir. Evin önünde görülen dumansız, kor ateş hacca gitmeye alamettir. Bir yerde ateşin göğe doğru alevlenerek yükselmesi topluca işlenen çirkin davranışlara yorumlanmaktadır. Ateş parlak ve yararlı ateşse sevinç ve sürura işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Evden ateş çıkması
Başından ateş çıkması, önemli bir hastalık geçirmeye, evden ateş çıkması ise, işte başarı; evin yanması hak edilmeyen bir zenginliğe; ateş içinde olmak, önemli birilerini korkutmaya; sobada veya ocakta ateş görmek rüyayı gören evli ise hamileliğine; ateşte et pişirmek dedikoduya; ateşte tencere kaynatmak, işlerin yolunda gitmesine işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ateş üzerinde et kızartmak
Ateş üzerinde et kızarttığını gören kimse, halkın gıybet etmesini gerektiren bir şeyi tahrik eder. Veya kendisi halkı gıybet eder. Ateş üzerinde et kızartmak gıybet ve kedere yorulur. Kızartılmış o etten yiyen kimse, az bir rızka işarettir ve ona büyük bir keder isabet eder. İçerisinde yemek olan bir kabı ateş üzerinde kaynattığını gören kimse, ev işlerine bakan bir kimse tarafından gelecek menfaatten uzak kalır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada evi ateşle yakmak
Rüyada evini ateşle yaktığını gören kimsenin, evi harap olur. Evli olan birisi rüyada tandır ve tandırda da yanmış ateş görse, hanımı hamile kalır. Rüyada evine ateş düştüğünü gören kimse, ucuzluk, bolluk ve çokça nimete kavuşur. Evde ateş çıkması meslek ya da işinde kuvvet bulmaya, Eve ateş düşmesi nimet ve bolluğa yorulur.
Rüyada evinden bir ateş çıktığını gören kimse, memuriyet, ticaret veya bir zanaatta kuvvet ve yardıma nail olur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ateş hararetini görmek
Rüyada kendisine ateşin hararetinin dokunduğunu gören kimse, halkın diline düşer ve halk onun gıybetini yaparlar. Faydalı ve parlak ateş korku halinde bulunan kimse için emniyet ve devlet adamına yaklaşmaktır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada dağ başında ateş yakmak
Rüyada bir dağ başında ateş yaktığını gören kimse, Allah (C.C.)'a manen yaklaşır. Bir kimse rüyada kendisine ateşin dokunduğunu ve kendisini yaktığını görse, o şahsa yapılan vaat yerine getirilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Maddeler halinde Rüyada ateş görmek Ne demek?
Ateş parçaları yemek; yetim malı yediğinize veya yiyeceğinize...
Rüyada ağzınızdan ateş çıktığını görmek; yalan ve iftiraya...
Yanınızda tutuşturulmuş ateş olduğunu ve bunun size zarar verdiğini görmek; size hayır ulaşacağına...
Büyük bir ateşte odunların yandığını görmek; o bölgede fitne ve savaş çıkacağına...
İnsanların evlerinin kapısını ateşe vermek; düşmanınıza karşı zafer elde edeceğinize...
Işığı olmayan bir ateşin sizi yaktığını görmek; menenjit hastalığına yakalanacağınıza...
Aynı ateşin ışık saçtığını görmek; sizden veya yakınlarınızdan halkın beğendiği ve övgüyle andığı evlatlar türeyeceğine, yanan ateşin miktarı kadar mal ve büyüklük elde edeceklerine...
Savaş meydanında ateş görmek; yanan ateş miktarınca suçiçeği, veba, menenjit vb. gibi ani ve ölümcül hastalıklar görüleceğine...
Aynı ateşi pazarda görmek; pazar esnafının insafsızlık, dinsizlik ve yalancılık üzere olduğuna...
Bir denize ateş düştüğünü görmek; o bölgedeki hüküm sahibinin yöre halkının malına zorla el koyup onlara zulmedeceğine...
Bilinmeyen bir yerde ateş olduğunu görmek; dinsizliğe...
Birinin elbisesine ateş düştüğünü görmek; o kişinin bela, korku ve endişe içinde olacağına...
Ateşin içinize düştüğünü görmek; sıkıntıya düşeceğinize işarettir.
Birinin sizi ateşe attığını ve ateşin sizi yaktığını görmek; bölgedeki söz sahibi birinin size zulmedeceğine, ama yakında o zulümden kurtulacağınıza ve iyi bir haberle müjdeleneceğinize işarettir.
Aynı rüyada ateşin sizi yakmadığını görmek; istemediğiniz bir yolculuğa çıkacağınıza...
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kor ateş görmek
Ateşli bir hastalığa yakalanacağınıza... Ateşin vücudunuzu yaktığını görmek; yanan miktar kadar sıkıntı yaşayacağınıza...
Evin kapısına alevli bir ateş düştüğünü, bedeninizin tamamını yaktığını, ama kalbinde bir korku oluşmadığını görmek; soğuk algınlığı, veba, suçiçeği, kızamık vb. hastalıklar karşısında zayıf düşeceğinize...
Ateşin çevrenizi kuşattığını görmek; ateş miktarınca haram mal elde edeceğinize...
Aynı ateşin dumanla karışık olduğunu görmek; haram mal yüzünden sıkıntı, hastalık, savaş veya düşmanlıkla karşılaşacağınıza...
Aynı ateşin sıcaklığının size ulaştığını görmek; biri tarafından gıybetinizin edileceğine işaret eder.
Ateş yakılan yere gitmek ve orada size bir şey verildiğini görmek; verilen miktar kadar zillet ve rezillik yaşayacağınıza, ancak sonunda kötülükten kurtulacağınıza ve daha önce yaptıklarınızdan dolayı pişman olacağınıza...
Kıvılcım görmek; kötü bir söz işiteceğinize... Kıvılcımların üzerinize sıçradığını görmek; şiddetli bir belaya veya aşka...
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Parlak Ateş Görmek
Parlak bir ateş sayesinde yönünüzü bulduğunuzu görmek; zahit olacağınıza...
Ateşin ışığının dimdik durduğunu görmek; bahtınızın oracıkta olduğuna...
Evinizin ateş kıvılcımlarıyla aydınlandığını görmek; iş bakımından kariyerinizin yükseleceğine ve bahtınızın açılacağına...
Bu kıvılcımları yok ettiğinizi görmek; aile içinde anlaşmazlık çıkacağına ve bu işin sonunun yargıya varacağına işarettir.
Dükkânınıza veya malınızın arasına ateş düştüğünü görmek; elinizdeki malın heder olacağına veya yapacağınız bir ticarette malınızı üç kat pahalı satacağınıza ve bu konuda kimseye acımayacağınıza...
Başkasının evine ateş düştüğünü görmek; o kişinin söz sahibi birinin eline düşeceğine ve fitneleriyle yüzleşeceğine...
Ateşin elbisenizi yaktığını görmek; akrabalarınızla bir sorun yaşayacağınıza veya dünya malından ötürü üzüleceğinize...
Herhangi bir yerde büyük bir ateş görmek; o yörede fitne ve savaş olacağına...
Yanık bir şey görmek; kadınlar yüzünden biriyle sorun yaşayacağınıza...
Bir şehir, mahalle veyahut eve, orayı tamamen yakıp kül edecek şekilde ateş düştüğünü ve alevlerinin yükseldiğini görmek; o yörede şiddetli bir savaş çıkacağına veya bir salgın hastalığının yayılacağına...
Ateşin bazı şeyleri yaktığını, bazı şeyleri yakmadığını görüp korkuya kapılmak; o yörede savaş çıkacağına...
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Alevsiz Ateş Görmek
Şiddetli hastalığa... Ateşle karışık duman görmek; işlerde endişe ve korkuya...
Gökten ateş düştüğünü ve bir bölgeyi yaktığını görmek; yukarıda belirtilen fitne ve belanın o yöre halkının başına geleceğine...
Alev saçan korkunç bir ateşin belirli bir yere düşüp etrafa zarar verdiğini görmek; o yöre halkı arasında tartışmaların baş göstereceğine...
Yerin altından korkunç bir ateşin çıktığını ve gökyüzüne doğru yükseldiğini görmek; o yöre halkının, Allah dostlarıyla iftira ve yalan yoluyla mücadele edeceğine...
Ateşin bir yerden başka bir yere düştüğünü, ancak zarar vermediğini görmek; menfaat elde edeceğinize, fakirseniz zenginleşeceğinize...
Bir yere kıvılcım düştüğünü görmek; o bölgede savaş veya fitne çıkacağına...
Aynı kıvılcımların oldukça büyük olduğunu görmek; o bölgeye ilahî azabın geleceğine...
İnsanların arasına kıvılcım düştüğünü görmek; bölge halkı arasında husumet çıkacağına...
Bir yere ateş atmak veya ateşle oynamak; çok çirkin söze işarettir.
Aynı ateşin dumanı olduğunu görmek; işinizden endişe edeceğinize...
İnsanlara ateş verdiğinizi görmek; davranışlarınızla insanlara zarar vereceğinize ve halkın nefretini kazanacağınıza...
Ateşte yemek pişirip yemek; güzel sözler işiteceğinize işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gökyüzünden Ateş Görmek
Gökyüzünden gelen bir ateşin yere düşerek yiyecekleri yaktığını görmek; ibadetlerin Allah katında kabul olduğuna...
Gökyüzünden ateşin geldiğini, ama kimseyi yakmadığını görmek; bir ilahî azabın yaklaştığına...
Ateşin üzerine bir şeyler dökmek; dünyevî işlerinizi sonlandırdığınıza...
Gökten ateşin düştüğünü ve çayırları yaktığını görmek; bölgede ani ölümlerin yayılacağına...
Büyük bir ateşin minare veya kubbeyi yaktığını görmek; bölgede yaşayan söz sahibi birinin öleceğine...
Yerden çıkan bir ateşin alev saçtığını görmek; bölgede gizli bir define olduğuna işarettir.
Ateşi aşırı dumanlı görmek; bir felaket veya sorunla karşılaşacağınıza...
Bayırda ateş yakmak ya da görmek; gönlünüze göre bir dost edineceğinize...
Ateşin etrafında dans etmek ya da başkalarını bu işi yaparken görmek; sevindirici bir haber alacağınıza...
Ateşe düşmek; büyük bir zarara uğrayacağınıza...
Ateş kıskacı görmek; zor bir durumla karşılaşacağınıza...
Dağ başında yakılan ateş Allah'a C.C yakın olmaya, ihtiyaçların giderilmesine, yolcunun eve dönmesine işarettir.
Bir kimse rüyada, insanların başına toplanmış olduğu alevli olan bir ateş görse, onların bereket ve bolluğa nail olmalarına işaret eder.
Bir kimse ateşle mahsulattan bir şey yaktığını görse, yaktığı şeylere zam gelir. Ateşin bir eşya veya kumaş parçası üzerine düşmesinin tabiri de böyledir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Evin Önünde Ateş Yakmak
Rüyada Evin Önünde Ateş Yakmak, rüya sahibi için çevresine veya ailesine sağlayacağı fayda ve maddi, manevi katkılarının olacağına yorumlanır. Aynı zamanda, kişinin işinde elde edeceği başarının büyüklüğü ile bir çok insanın hayatına mutluluk getireceğine tabir edilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Soba veya ocakta ateş görmek
Çocuk sahibi olmak için plan yapacağınıza veya çocuklardan yana sevineceğinize tabir edilir.
 
Rüyada evde ateş yakmak, rüya sahibinin hane içinde ve mesleğinde daha fazla söz sahibi olacağına işaret eder. Kişi, gerek aile bireyleri arasında gerekse iş yaşamında bilgisi ve tecrübeleri sayesinde herkes tarafından saygınlık görecektir diye yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Evinden Ateş Çıktığını Görmek
Rüyada evinden ateş çıktığını görmek, rüya sahibi kuvvet ve başarıya ulaşır.
Rüyada Evine Ateş Düştüğünü Görmek
Rüyada evine ateş düştüğünü görmek, bolluk ve berekete, ucuzluğa, geçim kolaylığına işaret eder. Aynı zamanda vefat haberi almaya ve üzülmeye de işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ateşi Suyla Söndürmek
Rüyada ateşi suyla söndürmek kişinin kısmetinin bağlandığına, engelleyen kimselerin bulunduğuna işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ateş İçinde Olmak
Rüyada ateşin içinde olmak, kişinin kendini alevli ateşin içinde görmesi, görülenin aksine hayatında meydana gelecek güzel gelişmelerin habercisidir. Kişinin arzu ettiği hayata kavuşacağının ve hayallerini gerçekleştirme imkanı elde edeceğinin habercisidir. Kişinin ateş içinde olması, geleceğinin aydınlık olduğu ve iş hayatında elde edeceği başarılarının aile hayatına da yansıdığına yorumlanabilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ateş Yakmaya Çalışmak
Rüyada ateş yakmaya çalışmak gelirinin artacağına ve rahat bir hayata kavuşmaya, annesinden çok hayırlı ve güzel haberler alacağına delalet etmektedir. Aynı zamanda bu rüya annesinin hayır dualarını alacağına delalet etmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Dağ Başında Ateş Yaktığını Görmek
Rüyada dağ başında ateş yakmak, gurbetten evine döner. Rüyada bir dağ başında ateş yakmak, rüya sahibi kimse kimi yorumculara göre, Allah’a manevi olarak yaklaşır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Işık Vermesi İçin Ateş Yaktığını Görmek
Menfaate ve berekete işarettir. Rüyasında ışık kaynağı olarak bir ateş yaktığını gören kişi maddi ve manevi hedeflerine bir bir ulaşacaktır. Ayrıca bir devlet büyüğü ile tanışacak, aralarında oluşacak dostluk bağı sayesinde bu devlet büyüğü ona kol kanat gerecektir. Bu sayede çevresindeki insanların fitne fesadından kurtulacağının, maddi kazançları katlanarak artacağının ve saygıdeğer biri olarak hayatına devam edeceğini gösterir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ateşin İçinden Geçmek
Rüyada ateşin içinden geçmek, büyük sıkıntılar yaşayacak ve üstesinden geleceksiniz. Canınız çok yanacak, çok üzüleceksiniz ancak hepsi bir süre sonra geçecek. Gönlünüzü kaptırdığınız kişi veya değer verdiğiniz bir dostunuz sizi hayal kırıklığına uğratabilir ve çok üzebilir, yüreğiniz yangın yeri olsada siz dimdik ayakta kalmayı başaracaksınız. Sorunlarla boğuşacaksınız ancak sonunda üzüntü ve sıkıntılara galip gelmeyi ve mutlu olmayı, yaralarınızı sarmayı başaracaksınız.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ateş Görmek
Rüyada ateş görmek, gönül hoşluğu yaşamaya ve mutlu olacak haberler almaya yorulur. Rüyayı gören kişinin yüzünü güldürecek bazı olaylar yaşayacağına, ayrı olduklarıyla bir araya geleceğine ya da onların yaşayacağı hayırlı olayları duyacağına delalet eder.
Rüyada Mangal Yakmak
Rüyada mangal yakmak, rüya sahibinin geleceğini düşünerek, bazı adımlar atacağına, yeni girişimlerde bulunacağına ve gelirinin arttırmak için atılıma geçeceğine işaret eder.
Rüyada Ateş Yakmak İçin Odun Toplamak
Rüyada ateş yakmak için odun toplamak, rüyayı gören kişinin yapacağı güzel işler sayesinde mesleğinde tek olacağına ve tüm rakiplerini arkasında bırakacağına tabir edilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ateşe Su Dökmek
Rüyada ateşe su dökmek evleneceğine ve hayatının umulmadık bir şekilde değişeceğine, işlerinin hız kazanacağına ve başarılarının takdir edileceğine işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ateş Etrafında Toplanmak
Rüyada ateş etrafında bir topluluk bulunduğunu müşahede etse; topluluğun berekete kavuşmasına delâlet eder
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kamp Ateşi Görmek
Rüyada kamp ateşi görmek, gençlik hevesleriniz olduğuna, gençliğinize özlem duyduğunuza işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ateş Tutmak
Rüyada elinde veya avucunun içinde ateş tutmak, kişi devletten yardım görür veya devlet işine girer. Bazı yorumculara göre eğer kendinizi kontrol etmezseniz bazı yanlışlar yapacağınıza ve bu yanlışlar sonucunda çok büyük zararlar göreceğinize delalettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA ATEŞ GÖRMEK İLE İLGİLİ DİĞER RÜYA TABİRLERİ
Rüyada Üşüyüp Ateş Yakmak
Rüyada üşüyüp ateş yakmak, rüya sahibi kimse fakir ise zengin olur. Bekar ise evlenir.
Rüyada Ateşe Bakmak
Rüyada ateşe bakmak, alacağınız bir haber nedeniyle üzüleceğinize yorumlanır.
Rüyada Kalbinin Ateşle Yandığını Görmek
Rüyada kalbinin ateşle yandığını görmek, büyük aşk yaşamaya, aşk acısıyla kavrulmaya işaret eder.
+2 oy
Mirac Rüya Ustası (55.2k puan)  
Ben de ne zaman ateş görsem her zaman kavga olur. Benim için ateş iyi bir şey değil. Bu arada son paylaştığım rüyayı yorumlar mısınız?

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

404 Aktif
1 Üye ve 403 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 19031
Dün : 23857
Toplam : 48077343
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...