Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+11 oy
3.2k okuma
mustafaharputi Tabir kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Rüyada balık görmek, mal ve ganimete delâlet eder.

Küçük küçük balıkları görmek üzüntü ve keder ile tabir olunur.

Ibn-i Sîrîn (rh.a.) demiştir ki: "- Rüyada Tuzlu balık görmek keder ve gamdır. Tuzlu balığın kızartılmış veya pişirilmiş olduğunu görmek ve ondan yemek, ilim ve rızık talebi için sefere çıkmaya delâlet eder.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

101 Yorum

+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
 
En İyi Yorum
Rüyada Balık Görmek

Rüyada balıkları ırmak ya da denizden çıkarmak ganimetle, canlı ve taze balık bakire kadınla, suda balık avlamak sevinçli haberle, taze balık avlamak hayır ve fayda, küçük ve çok balık avlamak elden çabuk çıkacak dünyalıkla, ölmüş deniz balığı ham hayallerle tabir edilir. Bulanık suda ve kuyudan balık avlamak üzüntü ve günaha, su üzerinde çalışan kimsenin yatağında balık görmesi suda boğulmasına, tatlı suda avladığı balığın tuzlu olması keder ve sıkıntıya, balığı canlı canlı yemek mülk edinmeye, tuzlu balık yemek şiddet ve zahmete, tuzlanmış balık faydası sürekli olan mala, kızartılmış balık genç için okuma amaçlı yolculuğa, diğerleri için davete icabet etmeye, balıkçıdan balık almak evlenmeye, yapay göl ya da havuzda yakaladığı balığı kaçırmak borçlunun borcunu inkar etmesine, balığın karnında yüzük bulmak devlet, şeref ve izzete, karada balık avlamak sevinçli habere, denizdeki balıkların yer değiştirmesi askerler arasındaki ihtilafa, su yüzüne çıkan balık uzak ihtimallerin gerçekleşmesine, işlerin kolaylaşmasına, miras malına ve gizli şeylerin aşikar olmasına delalet eder.

Büyük ve küçük balıkların bir arada görülmesi sevinç ve üzüntüleri iç içe yaşamaya; denizin yarılıp oradan inci bulmak ledün ilmi edinmeye; denizin yarılarak kişinin oradan geçmesi olmaz sanılanın gerçekleşmesine; içi temizlenmemiş balığı yemek iftira yapmaya, hile ve entrikaya; yunus balığı yoksul için fakirlikten kurtulmaya; bir şeyden çekinen için emniyete işaret eder.

Rüyada canlı balık görmek, aşkta ve işte şansının açıldığına işaret eder. Balık yediğini görmek, mülk ve çocuk sahibi olacağına, suda balık avlamak iç açıcı bir haber duyacağına, balık sürüsü görmek yönetici durumuna gelineceğine işarettir.

Balık daima kısmet sayılır. Canlı balık görmek, aşkta ve işte şansının açıldığı anlamındadır. Balık yediğini görmek, mülk ve çocuk sahibi olacağına, suda balık avlamak iç açıcı bir haber duyacağına, balık sürüsü görmek yönetici durumuna gelineceğine işarettir. Balık tuttuğunu gören kimsenin eline toplu para geçer. Çok sayıda balık tutmak büyük servet demektir. Suda yüzen balıklarda yaklaşan kısmetlerdir.

Temiz suda yüzen balıklar zenginlik ve mutluluk işaretidir. Balık tuttuğunuzu gördüyseniz, kendi alın teriniz sayesinde elinize para geçecek demektir.

Balık rüyaları daima kısmet sayılır. Rüyasında balık tutan kişi toplu para alır.

Rüyada balık görmek, gördüğü balığın sayısı belli ise kadına, belli değilse, yağma edilmiş mala delalet eder. Denizin dibinde büyük ve taze balıkları bir yerde toplanmış olarak görmek, onları teker teker denizden çıkarıp yiyor veya bölüyorsa o kimseye adı geçen balıklardan çıkardığı kadar yağmadan, çok mal düşeceğine delalet eder. Büyük balık o ülkenin büyük devlet adamı veya başbakanıdır. Balıklar memleketin askerlerine, deniz de devlete benzetilir. Kendisi suda bir balık avlıyorsa, fenalık verecek bir haber işitir. Büyük balık avlıyor görmesi de menfaat ve hayra yorumlanır. Küçük balıklar elde edilecek gelirin kesilmesine işarettir. Rüyasında sazan balığı görmek, evlenmek isteyen bir kimsenin evlenmesine, veya başkası ile ortaklık kurmasına ve iyiliğe yorumlanır. Yatağında balık görmesi deniz yolculuğunda bulunan bir kimse için hastalanmaya; bulanık suda balık avlamak tasa, kaygı veya sıkıntıya; balığı diri diri yediğini görmek, mülk sahibi olacağına veya bir çocuğun doğacağına işarettir.

En iyiye yorulan rüyalar arasındadır. Balık daima kısmet sayılır. Balık tuttuğunu gören kimse toplu para alır. Sayısız balık tutmak büyük servet demektir. Suda yüzen balıklarda yaklaşan kısmetleri delalet eder.
+10 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kişinin kendisine semadan kızartılmış balık indiğini görmesi, duasının makbuliyetine, düşmanlarına karşı zafer bulmaya, kadr ve şanının yüce olmasına işarettir.

Rüyada büyük balık görmek,, salih kimselerin mescidi, âbidlerin meclisi olarak tabir edilir.

Cafer-i Sâdık (r.a.) demiştir ki: Balık rüyası altı vech ile tabir olunur: a) Vezir (bakan), b) Asker, d) Bakire kız, c) Ganimet, d) Gam, e) Hizmetçi.

İbn-i Kesir (rh.a.) demiştir ki:

“- Rüyasında gayet büyük ve cesim bir balık tuttuğunu görmek, büyük ve şerefli bir Ailenin zengin kızı ile evlenmeye delâlet eder."

Hamile bir kadının karnından balık çıktığını görmesi, doğacak çocuğun kız olacağına işarettir.

İsmail el-Eş'aş der ki: “- Rüyasında balık sattığını görmek, kendi ve çoluk çocuğu için hayır ve menfaate delâlet eder."

Bir Su yolundan balık tuttuğunu gören kimse mekr ve hile ile halkın malını elinden alır.

İmam Nablusi demiştir ki: “-Rüyada sayısı bilinen balık görmek, kadınlara, sayısı bilinmeyip çok olanlar, ise ganimetten elde edilen mala işarettir."
+10 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada büyük bir balık avladığını görmek, fayda ve hayra, küçük balık avladığını görmek de, zevk ve menfaatinin gitmesine delâlet eder.

Rüyada tuzlu balık görmek, devamlı ve hayırlı mala işarettir. Çünkü Tuz, balığı kokmaktan beri kılar. Rüyada balıktan bir şey aldığını görmek, devletin askerinden bir nesneye nail olmaya işarettir.

Rüyada Yunus balığını görmek, korkudan emin olmaya, fakirlikten zenginliğe, şiddet halinden selamete ve hayırlı bir mülke delâlet eder.

Rüyada adaya benzeyen büyük bir balık görmek, salih bir kumandanın nezdinde cihada gitmeye ve ganimet malı elde etmeye alâmettir.

Rüyada sazan balığı görmek, bekâr ve evlenmeyi murad eden biri için hayra alâmettir.

Bulanık su içinde balık avladığını görmek, ne türlü olursa olsun iyi değildir.

Rüyada yanında bulunan güzel ve temiz yemeği bırakarak kokmuş bir balığı yediğini görmek, kendisine helâl olan hanımını bırakıp başkalarının peşine düşeceğine işarettir. Böyle bir rüya gören dikkatli olmalıdır. Bir kimsenin rüyada bir balığın karnında bir mühür bulduğunu görmesi, devlet, izzet ve şerefe delâlet eder.
+10 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Balıkları ırmak ya da denizden çıkarmak ganimetle, Canlı ve taze balık bakire kadınla, Suda balık avlamak sevinçli haberle, taze balık avlamak hayır ve fayda, küçük ve çok balık avlamak elden çabuk çıkacak dünyalıkla, ölmüş deniz balığı ham hayallerle taabir edilir. Bulanık suda ve kuyudan balık avlamak üzüntü ve günaha, Su üzerinde çalışan kimsenin yatağında balık görmesi suda boğulmasına, Tatlı suda avladığı balığın Tuzlu olması keder ve sıkıntıya, Balığı canlı canlı yemek mülk edinmeye, tuzlu balık yemek şiddet ve zahmete, Tuzlanmış balık faydası sürekli olan mala, Kızartılmış balık genç için okuma amaçlı yolculuğa, diğerleri için davete icabet etmeye, Balıkçıdan balık almak evlenmeye, Taze yemek olduğu halde kokmuş balık yemek kötü Ahlaklı kadınla evlenmeye, Yapay Göl ya da havuzda yakaladığı balığı kaçırmak borçlunun borcunu inkar etmesine, Balığın karnında yüzük bulmak devlet, şeref ve izzete, Karada balık avlamak sevinçli habere, Denizdeki balıkların yer değiştirmesi Askerler arasındaki ihtilafa, Su yüzüne çıkan balık uzak ihtimallerin gerçekleşmesine, işlerin kolaylaşmasına, miras malına ve gizli şeylerin aşikar olmasına, Büyük ve küçük balıkların bir arada görülmesi sevinç ve üzüntüleri iç içe yaşamaya, Denizin yarılıp oradan inci bulmak ledün ilmi edinmeye, denizin yarılarak kişinin oradan geçmesi olmaz sanılanın gerçekleşmesine, İçi temizlenmemiş balığı yemek iftira yapmaya, hile ve entrikaya, Yunus balığı yoksul için fakirlikten kurtulmaya, bir şeyden çekinen için emniyete, şiddet altın
+10 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada canlı balık görmek, aşkta ve işte şansının açıldığına işaret eder. Balık yediğini görmek, mülk ve çocuk sahibi olacağına, suda balık avlamak iç açıcı bir haber duyacağına, balık sürüsü görmek yönetici durumuna gelineceğine işarettir.

Balık daima kısmet sayılır. Canlı balık görmek, aşkta ve işte şansının açıldığı anlamındadır. Balık yediğini görmek, mülk ve çocuk sahibi olacağına, suda balık avlamak iç açıcı bir haber duyacağına, balık sürüsü görmek yönetici durumuna gelineceğine işarettir. Balık tuttuğunu gören kimsenin eline toplu para geçer. Çok sayıda balık tutmak büyük servet demektir. Suda yüzen balıklarda yaklaşan kısmetlerdir.

Temiz suda yüzen balıklar zenginlik ve mutluluk işaretidir. Balık tuttuğunuzu gördüyseniz, kendi Alın teriniz sayesinde elinize para geçecek demektir.

Balık rüyaları daima kısmet sayılır. Rüyasında balık tutan kişi toplu para alır.

Rüyada balik görmek, gördügü baligin sayisi belli ise kadina, belli degilse, yagma edilmis mala delalet eder. Denizin dibinde büyük ve taze baliklari bir yerde toplanmis olarak gör mek, onlari teker, teker denizden çikarip yiyor veya bölüyorsa o kimseye adi geçen baliklardan çikardigi kadar yagmadan, çok mal düsecegine delalet eder. Büyük balik o ülkenin büyük devlet Ada mi veya basbakanidir. Baliklar memleketin askerlerine, deniz de devlete benzetilir. Kendisi suda bir balik avliyorsa, fenalik verecek bir haber isi tir. Büyük balik avliyor görmesi de menfaat ve hayra yorumlanir. Küçük baliklar elde edilecek gelirin kesilmesine isarettir. Rüya sinda sazan baligi görmek, evlenmek isteyen bir kimsenin evlenmesine, veya baskasi ile ortaklik kurmasina ve iyilige yorumla nir. Yataginda balik görmesi deniz yolculugunda bulunan bir kim se için hastalanmaya; bulanik suda balik avlamak tasa, kaygi ve ya sikintiya; baligi diri, diri yedigini görmek, mülk sahibi olacagina veya bir çocugu dogacagina isarettir.
+10 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
En iyiye yorulan rüyalar arasındadır. Balık daima kısmet sayılır. Balık tuttuğunu gören kimse toplu para alır. Sayısız balık tutmak büyük servet demektir. Suda yüzen balıklarda yaklaşan kısmetlerdir.

En iyiye yorulan rüyalar arasındadır. Balık daima kısmet sayılır. Balık tuttuğunu gören kimse toplu para alır. Sayısız balık tutmak büyük servet demektir. Suda yüzen balıklarda yaklaşan kısmetlerdir.
+9 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
üyük ve küçük balıkların bir arada görülmesi sevinç ve üzüntüleri iç içe yaşamaya; denizin yarılıp oradan inci bulmak ledün ilmi edinmeye; denizin yarılarak kişinin oradan geçmesi olmaz sanılanın gerçekleşmesine; içi temizlenmemiş balığı yemek iftira yapmaya, hile ve entrikaya; yunus balığı yoksul için fakirlikten kurtulmaya; bir şeyden çekinen için emniyete işaret eder.

Rüyada canlı balık görmek, aşkta ve işte şansının açıldığına işaret eder. Balık yediğini görmek, mülk ve çocuk sahibi olacağına, suda balık avlamak iç açıcı bir haber duyacağına, balık sürüsü görmek yönetici durumuna gelineceğine işarettir.

Balık daima kısmet sayılır. Canlı balık görmek, aşkta ve işte şansının açıldığı anlamındadır. Balık yediğini görmek, mülk ve çocuk sahibi olacağına, suda balık avlamak iç açıcı bir haber duyacağına, balık sürüsü görmek yönetici durumuna gelineceğine işarettir. Balık tuttuğunu gören kimsenin eline toplu para geçer. Çok sayıda balık tutmak büyük servet demektir. Suda yüzen balıklarda yaklaşan kısmetlerdir.
+8 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
emiz suda yüzen balıklar zenginlik ve mutluluk işaretidir. Balık tuttuğunuzu gördüyseniz, kendi alın teriniz sayesinde elinize para geçecek demektir.

Balık rüyaları daima kısmet sayılır. Rüyasında balık tutan kişi toplu para alır.

Rüyada balık görmek, gördüğü balığın sayısı belli ise kadına, belli değilse, yağma edilmiş mala delalet eder. Denizin dibinde büyük ve taze balıkları bir yerde toplanmış olarak görmek, onları teker teker denizden çıkarıp yiyor veya bölüyorsa o kimseye adı geçen balıklardan çıkardığı kadar yağmadan, çok mal düşeceğine delalet eder. Büyük balık o ülkenin büyük devlet adamı veya başbakanıdır. Balıklar memleketin askerlerine, deniz de devlete benzetilir. Kendisi suda bir balık avlıyorsa, fenalık verecek bir haber işitir. Büyük balık avlıyor görmesi de menfaat ve hayra yorumlanır. Küçük balıklar elde edilecek gelirin kesilmesine işarettir. Rüyasında sazan balığı görmek, evlenmek isteyen bir kimsenin evlenmesine, veya başkası ile ortaklık kurmasına ve iyiliğe yorumlanır. Yatağında balık görmesi deniz yolculuğunda bulunan bir kimse için hastalanmaya; bulanık suda balık avlamak tasa, kaygı veya sıkıntıya; balığı diri diri yediğini görmek, mülk sahibi olacağına veya bir çocuğun doğacağına işarettir.

En iyiye yorulan rüyalar arasındadır. Balık daima kısmet sayılır. Balık tuttuğunu gören kimse toplu para alır. Sayısız balık tutmak büyük servet demektir. Suda yüzen balıklarda yaklaşan kısmetleri delalet eder.
+8 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Nablusi: Rüyada sayısı bilinen balık, kadınlara, sayılı bilinmeyip çok olanlar ise ganimetten elde edilen mala delalet eder.
Bir kimse, rüyada deniz ve nehirde toplanmış büyük ye taze balıklan istediği gibi çıkardığını veya yediğini yahut taksim ettiğini görse, denizden çıkardığı balıkların miktarı kadar ganimet malına kavuşur ve o malı rüyada yediği veya taksim ettiği yahut yığdığı şekilde sarfeder. Büyük balık melikin veziridir. Çünkü deniz melikle balıklar da askeri ile tabir edilir.
Rüyada görülen balık, diri ve taze ise bakire bir cariyedir. Rüyada görülen çok balık kötü ganimet ve alması ve hesabından korktuğu melik tarafından gelecek çok maldır.
Rüyada kuyudan balık avladığını gören kimse, Lût kavminin inlini işler veya bir kimsenin hizmetçisinin peşine düşer. Nasıl görülürse görülsün bulanık suda balık avlamayı görmede hayır yoktur.
Suda balık avladığını gören kimse, ferahlanacağı bir sözü işitir.
Büyük bir balık avladığını görmek, fayda ve hayra, küçük balık avladığını gören kimsenin de zevk ve menfaatinin gitmesine delalet eder. Derisi yumuşak olan balık, birisim aldatmak isteyen için hayra delalet eder. O şahıs işini gizli tutar ve halkın .malım hile ile ahr. Bu rüya diğer insanlar hakkında iş ve maksatlarının düğümlenmesine, gecikmesine ve işlerinde tembellik ve gevşeklik göstermeye delalet eder.
+9 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Sazan balığını görmek, evlenmek isteyen ve birisiyle şirket kurmayı düşünen kimse için hayra delalet eder. Derisiz ve bu cinsten uzun olan her balık batıl amellere, zahmet, meşakkat ve meydana gelmeyen ümit ve arzulara delalet eder. Çünkü bu gibi balıklar elden sıyrılarak kayarlar.
Kaynak sularında görülen balık, kolay olan hayra delalet eder. Rüyada denizde ölmüş balık görmek, kötü ve çirkin şeylere ve bilhassa bitmeyen ve meydana gelmeyen ümit ve arzulara delalet eder. Bir kimse rüyada canlı olan bir balığı su veya başka bir yerden tuttuğunu ve onu yediğini görse, menfaata kavuşur.
Rüyada yatağında balık görmek, deniz yolculuğunda bulunan ve hasta olanlar için durumlarının bozulmasına delalet eder. Şöyle ki, deniz yolcusu için şiddete; rutubet dolayısıyla de hastanın, ağrılarının artmasına delalet eder. Bulanık olan suda balık avladığını gören kimseye, şiddetli bir keder isabet eder.
Canlı balık yediğini gören kimse, mülke nail olur. Onun erkek bir çocuğu olursa bahtiyar olur. Temiz suda avlanan tuzlu balık, melik tarafından gelecek kederdir. Tuzlu balık yediğini görse, zahmet ve şiddet isabet eder. Bazı tabirciler, görülen balıklar dört tane olursa, kadınlara; dörtten fazla olursa ganimet malına delalet eder, dediler.
Deniz yolculuğunda bulunan bir kimsenin yatağında balık görmesi, sıkıntıya düşmesinden ve boğulmasından korkulur. Çünkü o, balıkla bir yerde yatmıştır.
+9 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Tuzlu balık hayır ve devamlı olan mala delalet eder. Çünkü tuz, balığı kokmadan korur. Bazı tabirciler, bu rüya, kölelerden gelen üzüntü ve kederdir, dediler.
Tenasül uzvundan balık çıktığını gören kimsenin hanımı hamile ise, bir kız doğurur.
Kızartılmış balık, davete icabet etmeye delalet eder. Bazı tabirciler, kızartılmış balık, ilim öğrenmek için yapılacak yolculuktur, dediler.
Büyük balıklar mal ve ganimettir. Küçükleri üzüntü ve kederdir. Çünkü küçük balığın kılçığı etinden çok ve yiyene zahmet verir. Büyük ve küçük balıkları avlamakta bir beis yoktur. Ve bu rüya rızka delüdir.
Balıktan bir şey aldığını gören kimse, melikin askerinden bir şeye nail olur. Bir kimse büyük bir balığın tutulduğunu görse, islami-yete muhalefette bulunan, isyankar ve zalim bir kimsenin helak olmasına delalet eder. Balıkçıdan bir balık satın aldığını gören kimse, bir cariye satın alır. Veya bir kadınla evlenir. Yanında bulunan güzel bir yemeği bırakarak kokmuş bir balığı yediğini gören kimse,-bir cariye satın alır. Veya bir kadınla evlenir. Yanında bulunan güzel bir yemeği bırakarak kokmuş bir balığı yediğini gören kimse, kendisine helal olan hanımını terk eder zina eder.
Rüyada havuz içerisinde veya su biriken bir yerde büyük bir balık aradığım, balığın kurtularak kaçtığını gören kimsenin borçlusu, alacağım inkar eder. Ve o borcu zorla ondan alır. .
+9 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada havuzda veya su birikintisinde ağzını açmış büyük bir balık gören kimsenin hapiste bulunmasına delalet eder. Balığın karnında bir mühür bulsa rüya sahibi için devlet, izzet ve şerefe delalet eder. Ağzından bir balık çıktığını gören kimse bir kadın hakkında mümkün olmayan boş söz söyler.
Rüyada bir balığa rastladığını ve balığın karnında yağ bulunduğunu gören kimse, hayır ve mal elde edeceği bir kadına rastlar. Rüyada karada balık avlamak, fuhuş işlemektir. Bazı tabirciler, bu rüya sevinilecek bir haberdir, dediler.
Bir kimse kılçıklı bir balık avladığım görse, sağlam bir yerde muhafaza edilen ve zekatı verilmemiş gümüş veya altına delalet eder. Çünkü zekatı verilmeyen mal iyi olmadığı gibi balığı kılçığı ile yemek de iyi değildir. Rüyada silahlı balık görmek, düşmana yardım etmeye bazen da rüyayı görenin şerli kimselere rastgelmesine delalet eder. Eğer gördüğü balık güneşte kurutulan balıklardan olursa, sermaye sahiplerinin sermayesine delalet eder.
Rüyada tatlı deniz balığının tuzlu deniz, tuzlu deniz balığının da tatlı denize geçtiklerini görse, askerler arasında çıkacak nifaka veya alışılagelmiş bir zulmün, veya bir bid'atın çıkmasıyla bütün insanlar arasında meydana gelecek ihtilafa delalet eder.
Balığın su üzerine çıktığının görülmesi, işlerin kolaylaşmasma, uzak olan şeylerin yaklaşmasına, sırları ve gizli şeyleri çıkarmaya veya mirastan olan bir mala delalet eder.
+9 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse rüyada yanında küçük ve büyük balıkların bulunduğunu görse, sevinç ve üzüntülere ihtimam göstermeğe veya iyi ve fena olan bir şeyin bir yerde toplanmasını icap ettiren şeylere delalet eder. Bir kimse yanında insan veya kuşa benzeyen bir balık olduğunu görse, tüccarın veya deniz ve karadan gelip geçenlerin hallerini araştırıp sormağa veya çeşitli dilleri bilen şahısların yaptıkları tercümeler ve güzel ahlak sahiplerine delalet eder. Balığın insana ve kuşa benzemesinde, benzeri, tabirce muteber tutulur. Eğer benzer iyi bir şey olursa, rüya sahibinin ahlakı iyi olur. Eğer benzeri kötü bir şey olursa rüya sahibinin ahlakı da kötüdür.
Eğer rüyayı görenin' yanında dağ keçisinin erkeği gibi insana alışık veya evde beslenen bir şey olursa, rüya sahibinin yetim ve gariplere ihsanda bulunmasına ve onlara ihtimam göstermesine delalet eder. Rüyada denizin derin yerlerinden balık tuttuğunu gören kimsenin, sanatca şöhreti artar ve faydalı bir rızık eline geçer. Eğer o şahıs sanatkar değilse sultanların mallarına taarruz eder. Veya casusluk yapar.
Eğer deniz açılsa ve oradan bir balık alarak yese veya bir cevher bulsa, o kimse Ledünnî ilme muttali olarak doğru yola girer. Bu durumda onun akibeti iyi olur.
Eğer balık onun elinden çıkarak tekrar denize girse o şahıs velilerle sohbet ve arkadaşlık eder. Eğer o kimse yolculuk yapmak arzu ederse arkadaş bulur, sonra yerine salimen döner.
Rüyada adaya benzeyen bir balık gören kimse, salih bir emirin maiyetinde cihad yaparak ganimet malına nail olur. Bu husus balığın gözünden yağ alır veya etinden bir parça yerse.
Rüyada temizlemeksizin balıktan bir şey yediğini gören kimse, insanların ırz ve namusu hakkında söz söyler. Haksız olarak halkın malını almak için hile yapar. bazen da bu rüyayı görmek, zinaya ve felç hastalığına delalet eder.
+9 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada balığı yer üzerinde bulan kimsenin deniz yolculuğundan olan kazancının, karada yapılacak kazanca dönmesine delalet eder. Eğer ticaretçi değilse malını bilir ve onu muhafaza eder. Yahut dağınık olan aile ve akrabalarım bir araya toplar.
bazen balık görmek, sucular, gemiciler, dalgıçlar ve yüzücüler gibi geçimleri sudan olan maişet sahiplerini görmeğe delalet eder. Bir kimseye rüyada gökten kızartılmış balık inse, o kimsenin duasının kabul edilmesiyle müjdeye, düşmanına zafer bulmasına, kader ve şanının yüce olmasına delalet eder. Bazen de balık görmek, üzüntü, keder, sıkıntı, hastalık, şiddetli haberlere ve bulunduğu yerde öleceğine delalet eder.
Rüyada büyük balık görmek, yemine delalet eder. bazen büyük balık, salihlerin mabedine ve abidlerin mescidine delalet eder.
bazen da büyük balığı görmek, üzüntü ve şiddete rütbenin gitmesine ve gazabın gelmesine delalet eder. Rüyada yunus balığım görmek, korkan kimse için eminliğe, fakir için zenginliğe, şiddet halinde olan kimse için de mülke delalet eder. Yine, Yusuf (A.S.)'m hapishanesini, As-hab-ı Kehf'i ve mağarasını ve Nuh (A.S.)'in tandırını görmenin tabiri de böyledir.
+9 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Seyyid Süleyman: Büyük balıklar mal ve ganimet, küçük balıklar üzüntüdür. Bunları birarada görmek, mal ve paraya işarettir.
Balık avladığını gören, helalinden kazanır. Avladığı balığı yediğini gören, çok sevinir. Yenilmesi mekruh bir balık tutup sattığını yahut satmak istediğini gören, karısının akrabalarıyla veya damatlarıyla kavga eder.
Danyal (A.S.) demiştir ki: Balık rüyası sıcak ülkeler için bela ve meşakkat, soğuk ve mutedil memleketler için mal ve ni'mettir. Bir balığın karnında başka balık bulan, tek kadınla evlenir. İki balık bulan, iki kadınla izdivaç eder. Balık yağı gören ve içen, kadın sayesinde mal kazanır.
İbn-i Şirin diyor ki: Tuzlu balık; üzüntüye, bunun kızartılması veya başka şekilde pişirilmesi ve yenmesi; ilim ve rızk için yolculuk yapmaya yahutta büyüklerle sohbete delalet eder. Tuzlu balığı çiğ olarak yiyen, tedbirsiz davranır. Bundan dolayı sıkıntı çeker.
İbn-i Kesir demiştir ki: Rüyasında çok iri bir balık tuttuğunu gören, büyük bir aileden zengin kız alır. Bir kavle göre davasında delil gösterip, galip gelir. Bir kadının karnından balık çıkması, kız doğuracağına delalettir. Ağzından balık çıkarsa, kocasıyla kavga edip, üzülür. Denizden olta ile balık tutan zahmetle, ağ ve şebeke ile balık tutan kolaylıkla kazanır.
İsmail El Eş'as diyor ki: Rüyada balık satmak, rüya sahibi ve ailesi için hayır ve menfaattir. Su yolundan balık tutan, halkın malını hile yaparak alır.
Deniz balığının kendisiyle konuştuğunu gören, hükumetin sırlarına vakıf olur.
Cafer-i Sadık balık rüyasını şunlarla tabir ediyor: Vezir, asker, bakire, ganimet, gam ve cariye.
Bazılarına göre taze balık, zevce (kadın eş) ve cariye ile yorumlanır. Balık kavurduğunu gören lohusa cemiyeti, düğün gibi neş'eli yerler için masraf eder. Kokmuş balık alıp yemek, harama işarettir. Yemekte olduğu balıktan başka birinin de yediğini gören, karısını ve malını itina ile korumalıdır. Havuzda balık oynadığını gören, kötü huylu bir adamdan hakkını zorla alır. Ağzını açmış bir balık, hapse delalettir. Bir kapta veya kavanozda iki balık görmek, iki ortağa işarettir. Balık karnında inci bulan, bir evlada kavuşur. Balığın karnını yarıp yüzük yahut mühür çıkaran, mevki ve itibar sahibi olur. Cinsel organından balık çıktığını görenin, bir kızı dünyaya gelir. Yahut zina eder. Ağzından balık çıktığını gören, büyük bir vaadde bulunur. Bir kısım tabirci ise balık yemeyi kılçıklı oluşundan dolayı iyi saymazlar.
+8 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Diyanet: Rüyada sayıları belli miktarda balık görülmesi; kadına, rüyada sayıları belli olmayan miktarda balık görülmesi; ganimetten mal alınacağına delalet eder.Bir kimsenin rüyasında denizin dibinde büyük ve taze balıkları bir arada toplanmış olarak görmesi; rüya sahibi eğer onları denizden teker teker çıkarıp yiyorsa; o kimsenin denizden çıkardığı balık nispetinde ganimetten hissesine mal düşeceğine işaret eder.Bir kimsenin rüyasında büyük balık görmesi; devlet başkanına, küçük balık devletin askerlerine ve deniz de devletin kendisine yorumlanır.Bir kimsenin rüyasında suda balık avladığını görmesi; o kimsenin hoşuna gitmeyecek bir haber işiteceğine, büyük balık avladığını görmesi; menfaat ve hayır göreceğine, küçük balık avladığını görmesi; gelirinin kesileceğine delalet eder.Bir kimsenin rüyasında sazan balığı görmesi; eğer evlenmek istiyorsa evleneceğine veya başkası ile bir iş konusunda ortaklık kuracağına ve iyiliğe işaret sayılır.Kişinin rüyasında yatağında balık görmesi; deniz yolculuğu yapan kimse için hastalanmaya, bulanık suda balık avladığını gören kimsenin; tasa, kaygı ve sıkıntıya maruz kalacağına, balığı canlı olarak yediğini görenin mülk sahibi olacağına yorumlanır.Bir kimsenin rüyasında balık pişirdiğini görmesi; o kimsenin rızık elde edeceği ve kazanç sağlayacağı ile yorumlanır. Rüyada havuzda balık görülmesi; hem iş yönünden ve hem de davranış yönünden kötü bir kimseye işaret eder.Bir kimsenin rüyasında balık sattığını görmesi; faydalanmak ile, rüyasında tuzlu balık görmesi; keder ve üzüntü ile tabir edilir. Rüyanızda tuzlu balık pişirdiğinizi görmeniz; yolculuğa çıkacağınıza, bir kadının ağzından balık çıktığını görmeniz; o kadının kız çocuğu doğuracağına, rüyanızda karada balık avladığınızı görmeniz; kötülük yapacağınıza yorumlanır.Bir kimsenin rüyasında yunus balığı görmesi; korkan bir kimse için korkusunun geçeceğine, fakir bir kimse için zengin olacağına, endişe ve sıkıntı içinde olan için mala kavuşacağına ve dolayısıyla sıkıntısının geçeceğine delalet eder.
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada balık görmek; mal, ganimetle, büyük balık, salih kimselerin mescidi, âbidlerin meclisi, küçük balık üzüntü, birarada balık görülmesi, mal, parayla tabir edilir. Rüyada balık rızık demektir. Rüyada tuzlu "balık" görmek keder, gamdır. Rüyada tuzlu balığın pişirilmiş yada kızartılmış şekilde görmek, o pişirilmiş balıklardan yemek, para kazanma, rızık, eğitim için sefere çıkmaya işaret eder.
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada balık yemek
Balık yemek zenginlik, mutluluk, mal, para, mülk, çocuk sahibi olunacağına yorumlanır. Balığı canlı canlı yemek mülk edinmeye tabir, canlı balık yediğini görmek, mülke nail olcağı anlamını taşır.
Balığı rüyasında canlı yediğini görenin kişinin mülk sahibi olacağına, deniz veya nehirde toplanmış büyük balıkları yediğini gören, yediği miktarca menfaate, ganimet malına kavuşacağına, avladığı balığı yediğini gören kişinin sevineceğine delalettir
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Balık Pişirmek
Rüyada balık pişirmek rüyayı gören kişinin yakın zamanda kendisine yüklü miktarda para kazandıracak, sıkıntılarını giderecek, uğradığı zararı karşılayacak ve çok daha fazla sorun yaşamasının önüne geçecek bir işe gireceğine ve bu iş sayesinde çok daha güzel yerlere gelerek çok büyük bir rahatlığa kavuşacağına işaret eder
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Büyük balık görmek
Salih kimselerin mescidi olarak yorumlanır. Cafer-i Sâdık (r.a.) demiştir ki: Balık rüyası altı vech ile tâbir olunur:
1.    Vezir (bakan),
2.    Asker,
3.    Bakire kız,
4.    Ganimet,
5.    Gam,
6.    Hizmetçi.
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Havadan kızartılmış balık
Rüyada gökten kendisine kızartılmış balıkxx indiğini görmek, duasının kabulune, düşmanlarına karşı zafere, kadr ve kıymeti ile şanının büyüyeceğine işarettir.
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Büyük balık tutmak
Balık tuttuğunu gören kimsenin eline toplu para geçer. Çok sayıda balık tutmak büyük servet demektir. Suda yüzen balıklarda yaklaşan kısmetlerdir. İbn-i Kesir (rh.a.) demiştir ki: "Rüyasında gayet büyük ve cesim bir balık tuttuğunu görmek, büyük ve şerefli bir ailenin zengin kızı ile evlenmeye delâlet eder."
Rüyada balık tutmak, büyük kısmet olarak tabir edilir. Rüya sahibinin uzun yıllar çalışmasının ve emeğinin karşılığı olarak maddi anlamda eline rahat edeceği oranda mal ve kazanç geçeceği şeklinde ifade edilir. bazı rüya tabirleri, rüyada balık tutmayı, rüya sahibinin çalışmadan elde edeceği ama hak etmiş olduğu kazanç olarak tabir eder. Rüyada hamile kadının karnından balık çıkması, bir kız çocuğu doğuracağına işarettir.
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Balık satmak
İsmail el-Eş'aş der ki: Rüyasında balık sattığını gören, kendisi, çoluk çocuğu ve ailesi için menfat ve hayıra yorumlanır. Yine rüyada balık satmak, rüya gören ile ailesi için hayır, rızık, fayda ve menfaatte işaret eder.
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Balık satın almak
Rüyada bir balıkçıdan veya herhangi bir yerden balık satın aldığını gören bekarsa evleneceğine işarettir. Rüyayı gören kişi evliyse rızkının artacağına delalet eder. Bir su yolundan balık tuttuğunu gören kimse mekr ve hile ile halkın malını elinden alır. Rüyada balık satın almak, balığı satın alan kişinin yakın zamanda evleneceği anlamına gelmektedir.
İmam Nablusi demiştir ki: Rüyada sayısı bilinen balık görmek, kadınlara, sayısı bilinmeyip çok olanlar, ise ganimetten elde edilen mala işarettir."
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Balık Ticareti Yapmak
Rüyanızda taze balıklar satmak yasal para, bilgi, sır, iftiraların veya hilelerin açığa çıkması gibi anlamlara gelmektedir. Rüyanızda balık satın almak ayrıca evlilik anlamın da gelmektedir.
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada balık avlamak
Rüyada büyük bir balık avladığını görmek, fayda ve hayra, küçük balık avladığını görmek de, zevk ve menfaatinin gitmesine delâlet eder. Rüyada suda balık avlamak sevinçli haberlere, Nehir yada derede taze balık avlamak ise hayır ve faydaya işaret eder. Rüyada büyük balık avladığını germek yine menfaat ve hayır göreceğine yorumlanır. yine Suda balık avladığını gören kişi, ferahlanacağı bir sözü işiteceğine delalletir. Rüyada derede, nehirde yada her hangi bir suda balık avlamak iç açıcı, güzel bir haber duyacağına çıkar.
Seyyid Süleyman Demiştir ki : Balık avladığını gören, helalinden kazanır. yine balığı avlayıp yediğini görenin çok sevineceğine işaret eder. Devamlı ve hayırlı mala işarettir. Çünkü tuz, balığı kokmaktan beri kılar. Rüyada balıktan bir şey aldığını görmek, devletin askerinden bir nesneye nail olmaya işarettir.
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Yunus balığı görmek
Rüyada Yunus balığını görmek, korkudan emin olmaya, fakirlikten zenginliğe, şiddet halinden selamete ve hayırlı bir mülke delâlet eder. Rüyada adaya benzeyen büyük bir balık görmek, salih bir kumandanın nezdinde cihada gitmeye ve ganimet malı elde etmeye alâmettir.
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Sazan Balığı görmek
Bekâr ve evlenmeyi murad eden biri için hayra alâmettir. Bulanık su içinde balık avladığını görmek, ne türlü olursa olsun iyi değildir. Rüyada temiz ve güzel yemeği bırakıp kokmuş balık yemek, kendi hanımını bırakıp başkalarının peşine düşeceğine işarettir. Kişinin rüyada balığın karnında mühür bulması, devlet, şeref ve izette işaret eder.
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Canlı balık görmek
Her zaman kısmet olarak yorumlanır. Rüyada canlı balık görmek, aşkta, ticarette, aile hayatında, kazancında ve işte şansının açıldığına yorumlanır.
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada balık tutmak; rüyada balık tuttuğunuzu görmeniz elinize bir yerden toplu bir şekilde para geçeceği manasına gelmektedir. Bir diğer anlamı ise emeklerinizin, karşılığını fazlası ile alacağınızdır. Bazen de bir arayış içerisinde olduğunuz anlamını taşıyabilir. Su yolunda balık tutmak; rüya sahibinin yapacağı birtakım hileler ile etrafındakilerin mallarını ellerinden alacağı manasına gelir. İçerisinde çeşit çeşit balıkların olduğu bir kova veya kap gördüyseniz işleriniz yolunda gidecek manasına gelir. Rüyada balığı tutup denizden çıkarmak ise elinize bir ganimet geçeceği anlamına gelir.
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kokmuş balık yediğini görmek; temiz ve lezzetli yemeğinizi yemeyip kötü lezzeti olan kokmuş bir balığı yediğinizi gördüyseniz bu rüya eğer evliyseniz eşinizi bırakarak çapkınlık peşinde koşacağınız manasına gelmektedir.
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada balık sürüsü görmek; kariyerinizde yükselişe geçeceğiniz manasına gelmektedir.  bu rüya bazende küçük sıkıntılara delalet eder.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada yunus balığı görmek; rüya sahibinin zengin olma yolunu bulduğu manasına gelmektedir. aynı zamanda akıllı v uysal biri olmaya yorumlanır.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ölü balık görmek; ya da kokmuş balık haram mal yemek ile yorumlanmaktadır. Rüyada ölü balık gören kişinin iş hayatında eline geçecek paranın hayırlı olmayacağına delalet etmektedir. Ayrıca rüyada ölmüş balık görmek yeni bir işe başlayacağınız fakat bu iş ile ilgili birtakım sorunlar yaşayacağınız anlamına da gelebilir.
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada balıkçı görmek; zengin birisi ile evlenmek isteyen kişi olarak yorumlanmaktadır. Rüyadaki balıkçının anlamı gününü gün etmek ve gezip tozmak manasına gelmektedir.
Rüyada balık satın aldığını görmek; bu kişinin yakın bir zaman içerisinde evleneceği şeklinde yorumlanmaktadır.
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada büyük balık görmek; beklemediğiniz bir anda gelecek olan para, servet, mal anlamı taşır. Balık bereketi sembolize eder. Bu yüzden rüyada balık görmek genellikle iyi bir şekilde yorumlanır ve bereket anlamına gelir.
Rüyada küçük balık görmek; genellikle sıkıntı ve dert anlamına gelir. Rüyasında küçük balık avladığını gören bir kişi aile bireylerinden dolayı bir şeye üzülür. Bir süre dertli ve mutsuz günlerin sizi beklediği anlamına da gelir. Ayrıca aile, iş, aşk hayatı ile ilgili sıkıntılar da olabilir.
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Balık ile İlgili Ticaret Görmek
Rüyanızda balık ticareti cami veya tam tersi anlamına gelmektedir çünkü insanlar ticaret yapar ve kazanır. ayrıca kimilerinin kazandığı ve kimilerinin kaybettiği bir savaş anlamına gelir.
Kur'an-ı Kerim'de ticaret Cihad (kutsal mücadele) ile eş anlamlı olarak kullanılmaktadır. "Ey iman edenler! Size bu acı azaptan kurtaracak bir ticaret göstermeli miyim?" yine aynı şekilde pazaryeri, pazaryerinin büyüklüğüyle doğru orantılı olarak kişinin şansını; öğrenme durumunu; sığınması gerektiğini veya haccı ima edebilir.
Genellikle et pazarları savaş bölgesini simgelemektedir. Mücevher ve kumaş pazarları anma törenlerini ve eğitim kurumlarını temsil etmektedir. kimi zamanlar pazar yerleri yalanları, adaletsizlikleri, endişeleri ve sefaleti temsil eder.
Aynı zamanda büyük balığın, küçük balığı yuttuğu denizleri de ima etmektedir ve genellikle eşlerin neden olduğu zorunlu harcamalara veya evliliklere ya da yeni çocukların doğumuna delalettir.
Nitekim her türlü pazar yerinin farklı yorumu vardır. Şunu belirtmek gerekir ki Peygamberimizin pazaryerini şeytanların meskeni olarak adlandırdığını da unutmamak gerekir. Hz. Muhammed Müslümanlara her zaman pazar yerine ilk giden ve son ayrılan kişi olmamalarını öğütlemiştir.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Balıkçı Görmek
Rüyanızda balıkçı, balık lokantası görmek zorluklardan, olumsuzluklardan, kavgalardan, kötü duygulardan, stres ve depresyondan kurtulma anlamına gelmektedir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Köpekbalığı Görmek
Rüyada köpekbalığı görmek ulu bir ruhu temsil etmektedir veya işinizde terfi edeceğiniz anlamına gelmektedir
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Balık Filetosu Görmek
Rüyanızda balık filetosu görmek, yemek veya kişi tarafından satın alınması birinin yardımıyla zenginlik ve varlığa kavuşacağınız anlamına gelmektedir. bu kişi büyük ihtimalle yetkili bir makam veya bir kadındır
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Taze Balık Görmek
Eğer rüyanızda gördüğünüz taze balıklar büyük ve sayısı çok ise balıklar sizin zenginliğinizi ve varlıklarınızı sembolize etmektedir. eğer balıklar küçük ve sayısı az ise keder ve üzüntüye kapılacağınız anlamına gelmektedir. eğer balıkların sayısı bir veya iki ise, o kadar miktarda kadından fayda göreceğinizi temsil etmektedir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Yumuşak Derili Balık Görmek
Rüyanızda yumuşak derili bir balık görmek sizi kandırmaya çalışan veya insanların parasını çalmaya çalışan birinden fayda göreceğiniz anlamına gelmektedir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Balık Sürüsü Görmek
Rüyada balık sürüsü görmek ise yönetici ve amir konumuna geleceğine yorumlanır. Rüyanızda balık tuttuğunuz denizin dibinde bir balık sürüsü görürseniz ve onları su yüzeyine getirip çiğ çiğ yerseniz veya bir sepette toplarsanız bu farklı girişimler ve tasarruf planları ile servetinize yatırım yapacağınız anlamına gelmektedir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Balık Sayısı, Miktarı
Rüyada gördüğünüz balıkların sayısını biliyorsanız, balıklar kadınları temsil etmektedir. ayrıca miktarı bilinen balık sayısı bir kadın ile iletişime geçeceğiniz ve bir kadınla evleneceğiniz anlamına gelmektedir. Ama eğer miktarını bilmiyorsanız şüpheli bir kaynaktan gelecek parayı veya zenginlik ya da ganimet elde etmeyi temsil etmektedir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kokan Balık Görmek
Rüyanızda kokan, ağır bir balık görmek yakın zamanda sorumluluğun altındaki birini kaybedebileceğiniz anlamına gelmektedir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyıda Balık Görmek
Rüyanızda suda değil de kıyıda veya karada balık görmek mesleğinizi değiştireceğiniz anlamına gelmektedir. Rüyanızda göreceğiniz değişik türdeki balıklar farklı insanları ve meslekleri temsil etmektedir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Denizde Balık Tutmak
Eğer rüyanızda denizde balık tutuyorsanız ve deniz kendi hazinelerini size sunuyorsa bu Yüce Allah'ın size yeni ruhani bilgileri sunacağı ve dinimizi anlamanız ve size rehberlik etmesi için size yardım edeceği anlamına gelmektedir.
Eğer tutacağınız balık elinizden kaçıp, denize geri dönerse doğru insanlarla arkadaşlık edeceğiniz ve içsel ruhani bilgiler öğreneceğiniz veya çıkmaya hazırlandığınız bir yolculuk için iyi bir yol arkadaşı bulacağınız anlamına gelmektedir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Balığın Yüzmesi
Eğer rüyanızda bir tatlı su balığı denizde yüzüyorsa veya bir tuzlu su balığı tatlı suda yüzüyorsa bu ikiyüzlü, yalancı, sahtekâr ve riyakâr insanlarla uğraşmak zorunda kalacağınız anlamına gelmektedir.

Rüyanızda suyun yüzünde balığın yüzdüğünü görürseniz sırlarınızın açığa çıkacağı, gizli geçmişinizin birileri tarafından öğrenileceği veya eski bir mirası dağıtacağınız anlamına gelmektedir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Pişmiş Balık Temizlemek
Rüyayı gören kişinin, kendisini geliştirmek için yaptığı onca şeyden sonra gireceği ya da yapacağı işte çok büyük kazançlar elde edeceğine, çok iyi mevkilere geleceğine ve çok saygın bir kişi olacağına rivayet eder.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Pişmiş Balık Tutmak
Rüya sahibinin, çok büyük ve müjdeli haberler alacağına, bu haberlerden aldığı cesaret ile çok büyük işlere girişeceğine, çok büyük kazançlar elde edip iyi yerlere geleceğine ve başarılı bir kişi olacağına işaret eder.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Pişmiş Balık Yakalamak
Pişmiş balık tutmak ile neredeyse aynı anlama gelmektedir. Rüyayı gören kişinin, çok uzak bir yerden gelecek haber ile çok büyük ve kazançlı bir işe yatırım yapacağına ve bolluk ve bereket içinde yaşayacağına yorulur.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Pişmiş Balık Eti Görmek
Rüya sahibinin, aldığı eğitim ya da destek sayesinde iş hayatında büyük çalışmalar yapacağına, çok iyi bir kazanç elde edeceğine ve başarılı bir kariyere imza atacağına alamet eder.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Pişmiş Balık Görmek
Rüyada pişmiş balık görmek, rüyayı gören kişinin, çok büyük emekler verdiği eğitim ya da iş hayatı için dil öğrenmek ya da çok önemli bir iş toplantısına katılmak amacı ile çok uzak bir ülkeye yolculuk yapacağına ve bu yolculuk sonucunda çok hayırlı ve sevinçli gelişmeler yaşanacağına ve büyük başarılar kazanılacağına tabir eder.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Pişmiş Balık Yemek
Çok hayırlı bir rüya olmakla birlikte iki şekilde yorulur. Eğer rüya sahibi okul okuyan bir genç ise eğitim hayatı içerisinde kendisini daha fazla geliştirmek için başka bir ülkeye gideceğine ve hayırlı haberler eşliğinde döneceğine tabir eder. Eğer rüyayı gören kişi, bir iş ile meşgul ise işle ilgili bir görüşme için seyahate çıkacağına işaret eder.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada canlı balık toplamak
Çok kısmetli ve şanslı biri olduğunuzu gösterir. İçgüdülerinize güvenerek aldığınız kararlar sizleri yanıltmayacak. Birkaç yerden bir iş teklifi almanız söz konusu olabilir. Bekar olanların da talipleri artacak.
İslami Yorumu
Dini rüya tabiri yapanlara göre, rüyada canlı balık görmek yeni bir başlangıç olarak yorumlanır. Şu anki koşullarlınızı değerlendirerek yeni bir hayata başlamak ve bir şeyleri değiştirmek isteyebilirsiniz. Yeni fikirlere karşı açık olacaksınız ve önünüze yepyeni yollar çıkacak.
“Rüyada canlı balık görmek ne anlama gelir?” diye merak edenlerin bu dönemde şans ve bahtları açık olacak. Elinizin uğuru artacak ve sizi seven insanların desteğini görmeye başlayacaksınız. Yeni bir arkadaş çevresi edinebilirsiniz. İş ortamınız da değişebilir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada canlı balık kesmek
Mal mülk edinmek anlamına gelir. Bazı yorumculara göre ise, duygusal ve ruhsal açıdan iyileşme söz konusu olacak ve sizi strese sokan şeyler hayatınızdan bir bir çıkacak. Kendinizi daha özgür ve rahat hissedeceksiniz.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada canlı balık temizlemek
İş ya da eğitim hayatınızda çok fazla çalışmak zorunda kalabilirsiniz. Şu günlerde sorumluluklarınız daha bir artacak ve iş yükünüzün fazlalaşması ile kendi hayatınıza zaman ayırmaya zorlanacaksınız. Ancak tüm bu güçlüklerin karşılığını fazlası ile alacaksınız.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada canlı balık yutmak
El emeği ve alın teri ile elde edeceğiniz yüklü para ve zenginlik anlamına gelir. Finansal durumunuz her geçen gün iyileşecek ve evinizin de bereketi artacak. Yeni mal mülkler edinmeniz söz konusu olabilir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada canlı balık yakalamak
Çok sevineceğiniz bir haber alabilirsiniz. Menfaat ilişkilerinden uzak durmalısınız. Sizi sadece kendi çıkarı için kullanmak isteyen birileri olabilir. Bu kişilere prim vermemeye dikkat etmelisiniz. Sosyal hayatınızda yeni insanlar ile tanışabilirsiniz. Sizinle tanışmak için sabırsızlanan birileri de olabilir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada canlı balık tutmak
Beklediğiniz toplu para en nihayetinde elinize geçecek. Borcu olan kimseler yakında size borçlarını ödeyebilecekler. Hane içerisinden de miras kalabilir. Bu para sizin için çok hayırlı olacak. İyi bir şekilde değerlendirdiğiniz takdirde, faydasını göreceksiniz. Bekar olanların yeni bir kısmeti çıkabilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada canlı balık yemek
Yakın zamanda evinize çok istediğiniz bir eşyayı alabilirsiniz. Ya da elinize geçecek olan yüklü para ile mal mülk yatırımı yapabilirsiniz. Ev ya da araba almayı düşünenler kısa vadede bu isteklerini gerçekleştirecekler. Evli olan kimseler ise, çocuk sahibi olabilirler veya haneye yeni biri girebilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada akvaryumda canlı balık görmek
Hayat dolu ve enerjik biri olmanıza rağmen sizi kısıtlayan birileri olabilir. Mutluluğunuzu engelleyen veya sizi kıskanan kişiler bir süre daha sizi etkileri altında tutacaklar. Evli kişiler eşlerinden şikayetçi olabilirler ve aralarında ufak tefek tartışmalar geçebilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada canlı balık görmek; bazı konularda çok şanslı olmak anlamına gelir. Sağlık sorunu olan kişiler yakında güzel gelişmeler yaşayabilirler ve iyileşebilirler. Çevrenizde sağlık sorunları olan kimselerden de müjdeli haberler gelebilir. Aşk hayatında ise kariyer sahibi ve tanınan bir insan ile görüşmeye başlayabilir ve yeni bir ilişkiye yelken açabilirsiniz. Yine, iş hayatında da dürüst ve faydalı insanlar hayatınıza girecekler.
Bazı alimlere göre, rüyada canlı balıklar görmek güzel bir istikbalin habercisidir. Eğitim hayatınız devam ediyorsa, kendi alanınızda çok güzel başarılar sağlayabilirsiniz. Doğru ve dürüst bir kişiliğe sahip olduğunuz müddetçe hep iyi insanlar ile karşılaşacak ve kariyer hedeflerinize de en doğru kararlar ile ulaşacaksınız.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Karada Balık Tutmak
Rüyanızda karada balık tutmak, tutmaya çalışmak zina, günah işleyeceğiniz veya güzel haberler alacağınız anlamına gelmektedir. Eğer rüyanızda bol kılçıklı bir balık tutarsanız ödemeniz gereken borçları ödeyeceğiniz veya sahip olduğunuz varlıklar için sadaka vermeniz gerektiği anlamına gelmektedir çünkü balığınızın keyfini çıkarabilmek için onu tamamen temizlemeniz gerekmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Balığın Karnında bir Şey Bulmak
Eğer rüyanızda balığın karnından bir inci bulursanız zengin biri ile evleneceğiniz ve bulduğunuz inci miktarı kadar çocuğunuz olacağı anlamına gelmektedir.
Eğer rüyanızda balığın karnında bir yüzük bulursanız güç ve otorite sahibi olacağınız anlamına gelmektedir. Rüyada balığın karnında yağ bulursanız birinden para alacağınız anlamına gelmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Gölde Balina Yakalamak
Eğer rüyanızda küçük bir gölette özenle balina yakalamaya çalışırsanız bu para için mücadele edeceğiniz anlamına gelmektedir ama büyük engeller ve zorluklar ile karşılaşacaksınız ve bunları aşamadığınız sürece bu parayı elinizde tutamayacaksınızdır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Denizden Balık Tutmak
Eğer biri rüyasında kendisini denizden eli ile balık tutarken görürse mesleğinde geniş bir bilgiye sahip olacağı ve işlerinde başarıya ulaşacağı anlamına gelmektedir. Balık tutmaya çalışırken, balığı kaçırırsa bu kişinin etrafında onun işlerini bozan kimseler olduğu anlamına gelmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Balık Dolu Akvaryum Görmek
Eğer rüyanızda evinizde bir akvaryum varsa ve bu akvaryum kedi balığı, melek balığı veya benzer tipli balıklarla dolu ise hayırsever olmanız gerektiği veya yetimlere yardımcı olmanız gerektiği anlamına gelmektedir
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İnsana Benzer Balık Görmek
Rüyanızda insan görünümünde bir balık görmek bir iş veya ticaret yapacağınız veya bir girişimci ile toplantı yapacağınız anlamına gelmektedir. Aynı zamanda iyi huylu insanlarla tanışacağınız anlamına da gelebilmektedir.
Eğer gördüğünüz balığın insan yüzü güzel ise kişi, iyi arkadaşlar edinecektir. ancak kişinin gördüğü yüz çirkin ise bu durumda kötü niyetli insanlarla tanışacağı ve farkında olmadan arkadaşlık edeceği anlamına gelmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Yatakta Balık Görmek
Rüyanızda hasta bir adam veya bir gezgin ile birlikte yatağınızda balık bulursanız bu eklem ağrısı gibi bazı kötü rahatsızlıkların habercisidir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Sudan Balık Almak
Rüyanızda su içerisinden balık almak ve bunları canlı bir şekilde yemek karlı bir işe girişeceğiniz veya kariyerinizde terfi edebilmeniz için uyanık olmanız gerektiği anlamına gelmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
. Rüyada Ölü Balık Görmek
Rüyada ölü balık görmek veya su üzerinde ölü balıklar görmenin uğursuz bir çağrışımı bulunmaktadır ve yaşacağınız bazı olaylardan ötürü umutsuzluğa kapılacağınız anlamına gelmektedir
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Gölde Balık Görmek
Rüyanızda göl içinde balık görmeniz yakın zaman içerisinde çok büyük olmasa da bazı küçük faydalar tecrübe edeceğiniz anlamına gelmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Yılan Balığı veya Benzeri Balık Görmek
Rüyanızda yılan balığı veya yılana benzer balık görmek işlerinize kötü niyetli insanların karışacağı veya çok pişman olacağınız bir eylemde bulunacağınız anlamına gelmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Tatlı Su Balığı Görmek
Rüyada tatlı su veya havuz balığı görmek evlilik isteyen biri için pozitif bir anlama sahiptir veya kişinin yakın zamanda başarılı bir iş ortaklığına adım atacağı anlamına gelmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada çürümüş, kokmuş balık görmek
Rüyanızda çürük balık yemeniz zinadan ve yasal olmayan ilişkilerden kaçınmanız gerektiği anlamına gelmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada büyük veya küçük balık görmek
Rüyada büyük balık görmek para anlamına gelmekte iken küçük balık görmek veya küçük balık tutmak zorluklar ve stres ile yüzleşeceğiniz anlamına gelmektedir çünkü küçük balıkların etten çok kılçıkları vardır aynı zamanda yemesi büyük balıklara kıyasla daha zordur.
Rüyanızda çeşitli büyüklükte birçok balık görmek ise para ve belayı aynı zamanda bulacağınız ve aynı zamanda iyi ve kötü insanlar ile uğraşacağınız anlamına gelmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kızarmış Balık Görmek
Eğer rüyanızda kızarmış bir balık gördüyseniz veya birinin balık kızarttığını gördüyseniz bu balık kızartan kişinin dualarının kabul olacağı anlamına gelmektedir. Aynı zamanda rüyada kızarmış balık görmek yakın zamanda seyahate çıkılacağı anlamına da gelmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cinsel Organdan Balık Çıkması
Eğer hamile iseniz ve rüyanızda eşinizin erkeklik organından balık çıktığını görüyorsanız dünyaya bir erkek çocuk getireceğiniz anlamına gelmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Tuzlu Su Balığı Görmek
Rüyada tuzlu su balığı görmek veya tuza bulanmış balık görmek kalıcı zenginlik anlamına gelmektedir çünkü balıklar tuz içerisinde korunur ve saklanır. Balık büyük veya küçük olsun, tuzlu içerisinde bir balık görmek yakınızdaki kardeşiniz gibi insanlar yüzünden keder ve üzüntü duyacağınız anlamına gelmektedir
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Balık Görmek ile ilgili diğer Tabirler
1.    Kuyudan balık avlamak ve çıkarmak; livataya ve yakınlarından birine livata etmek istediğine delâlet eder.
2.    Kay¬nak sularında görülen balık, kolay olan hayra delâlet eder.
3.    Bir ba¬lık avladığını gören kimsenin eline helalinden mal geçer.
4.    Uçan balık, kısmetlerinin değerini bilmeden geri çevirmeye işaret eder.
5.    Balık olmak, şanslı ve kariyerli bir kimse olacağına ve iddaa ve kurmadan uzak durmaya işaret eder.
6.    Ölü balık, nasip ve kısmetinin azalmasına yorumlanır.
7.    Balık Kesmek, hasta için şifa bulacak bir kimseden yardım almaya delalet eder.
8.    Kaygan balık, elinde bir miktar paranın eriyip gitmesine işarettir.
9.    Yüzen balıklar, gelecek bir miktar paraya ve harcama, borç ödemeye işarettir.
10.    Rüyada Balık kızartmak: şenlik ve eğlenceye veya düğüne delalet eder.
11.    Balık Vermek, borç vermek veya elindeki bir işi başkasına vermek ile tabir olunur.
12.    Balık Yetiştirme tesisi, bolluk ve genişlik ve büyük bir iş yeri kurmaya işaret eder.
13.    Rüyada Kırmızı Balık Görmek:, bir teklif almaya işaret eder.
14.    Rüyada ağzında Balık görmek, yaşam standarlarının iyileşeceine, geçimini rahaça yapacağına işlerinin yoluna gireceğie işaret eder.
15.    Rüyada Balıkla Konuşmak, dertli bir kimsenin derdine derman olacağına, borç isteye borç vermeye,
16.    Rüyada Balık Yutmak, kısa zamanda mal sahibi olacağına, miras veya mülk israfına delalet eder.
17.    Rüyada taze Balık görmek, tanınmış ünlü bir kişi tarafından yardım yapılacağına, bu kişiden yardım görmeye yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Elle Balık Tuttuğunu Görmek Neye İşaret Eder? Rüyada elle balık tutmak, kişinin, kısmetinin açılacağına, hayırlı bir iş tutturacağına ve arkadaş çevrenizin daha çok genişleyeceğine işaret etmektedir. Bu rüyanın tabiri için çoğu alim bu tabirleri bizlere ulaştırmışlardır. Bunun yanı sıra rüyayı gören kişiler için; Namuslu ve iyi huylu bir eşe Miras yoluyla servetin artacağı Hastalıklarının şifa bulacağı Fitneden korunacağı vb. Yorumları da yapılabilmektedir. İmam Cafer – i Sadık (r.a)’a göre; bu rüyayı gören kişiler için yakın zamanda bir izdivaç söz konusudur. Bu nedenle rüyayı daha çok hayırlı kısmetlere yormak daha doğru olacaktır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Renkli Balık Görmek Neye İşaret Eder? Renkli balık görmek hakkında yapılan tabirler balıkların renklerine göre farklılık gösterir. Fakat bu rüya genel anlamıyla, koyu renkler görülmediği sürece hayır demektir. Rüyada renkli balık görmek hakkında yapılan yorumlar; Rüya sahibinin, sır sahibi olacağına Yeni dostluklar kuracağına Samimi ilişkilerinin gelişeceğine Manevi destekle sıkıntılarının azalacağı Şeklindedir. Bu rüya hakkında yapılan olumsuz yorumlar ise sadece koyu renkli balıkların görüldüğü durumlarda karşımıza çıkmaktadır. Bu olumsuz yorumlardan bilinmesi gereken en önemli yorum ise; rüya sahibinin, haksız kazanç elde edip, yoksulluğa düşeceği şeklindedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Balıkla Konuştuğunu Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada konuşan balık görmek hakkında yorum yapmadan önce birçok detayın bilinmesi gerekir. Eğer balık sizin anlayabildiğiniz şekilde konuşuyorsa; Düşmanlarınızın açığa çıkacağına Beklenen haberlerin olumsuz olacağına ve Maddi kayıplar yaşanacağına İşaret etmektedir. Rüyada balığı konuşmalarını anlayamıyorsanız ise bu rüya hakkında biraz daha olumlu yorumlar yapılmıştır. Bu yorumlar; Eşiniz ya da sevgilinizle yaşanan soğukluğun gideceğine Küs olunan kişilerle barışmaya Maddi anlamda başarının artacağı ve Yaptığınız önemli bir hatanın farkına varacağınız Şeklindedir. Dini kaynaklarda bu rüya hakkında alimlerin ortak görüşleri bu şekildedir. Bu tabirlerin dışında İmam Nablusi (r.a)’nin yorumu ise; konuşan bir balığın, hayırdan çok şer getireceğine ve kişinin hanesinde bereketi azaltacağına delalet etmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Evde Balık Görmek Neye İşaret Eder? Evin içinde balık görmek, rüyanın temel özellikleri değerlendirilerek yorumlanmalıdır. Örneğin; rüyada evde balık görmek, eğer balık ölüyse; Hane halkının uğrayacağı zarara ve Evin içindeki fitneye işaret ediyor olabilir. Bunun yanı sıra eğer görülen balık canlıysa o zaman bu rüya tamamen hayra dönüşmektedir. Bu nedenle rüyaların taşıdığı işaretlere çok fazla dikkat etmeniz tavsiye edilmektedir. Buna ek olarak eğer rüyada evin için süs balıklarını görmeniz; Uzun süreli bir seyahate Yeni bir bineğe ve ferah bir eve İşaret etmektedir. Çocuk sahibi kişiler için bu rüya; çocuklarının mezuniyeti ya da iş hayatında kazanacakları büyük başarılara işaret etmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çok Sayıda Balık Görmek Ne Anlama Gelmektedir? Rüyada hayvanların çok sayıda görülmesi genellikle bereket ve hayrın işaretçisidir. Vahşi ya da haram kılınan hayvanlar dışında sürü şeklinde görülen çoğu hayvan, rüya sahiplerinin saygınlıklarının derecesinin artacağına ve ulaşılacak çok yüksek bir makama işaret etmektedir. Rüyada çok sayıda balık görmek hakkında yapılan yorumların çoğu maddi kazancın artacağına işaret ettiği yönündedir. İbn – i Sirin (r.a)’e göre; kişinin çok sayıda balık görmesi onun, mal sahibi olacağına delalet etmektedir. Bunun yanı sıra; Rüya sahibinin, balıkların adedince büyük hayırlar işleyeceğine Yeni dostlar kazanacağına Sıkıntılarından dost eliyle kurtulacağına Mal ve mülk sahibi olacağına ve Emeklerinin karşılığını alacağına İşaret etmektedir. Çok sayıda balık görmek hakkında hem alim yorumları hem de diğer yorumlar her açıdan hayırlı ve olumludur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Dini rüya tabirlerine göre, rüyada görülen balık doğurganlık ve kişisel gelişimi simgeler. Anlayışlı ve samimi biri haline dönüşebilirsiniz ve çevrenize iyilikleriniz dokunabilir. Ya da iyiliklerinizin karşılığını alabilirsiniz. Hane içerisinden bebek müjdesi de almanız an meselesi olabilir. Hasta kimseler şifa bulur ve dertli kimselerin de dermanı yakında gelir. Duygusal yönünüzü doğru kontrol ettiğiniz müddetçe, zenginlik ve servet, huzur ve mutluluk size çok yakın olacak demektir. Hayata karşı kendinizi daha olgun ve hazır hissedebilir, daha umutlu bir bakış açısı yakalayabilirsiniz.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Balık zamansal ve manevi güç anlamına gelir. Hisleriniz yönünde hareket etmek size kazandırabilir. Bazı olumlu gelişmeler vuku bulabilir. Bir fikir veya proje üzerinde çalışıyorsanız, başarı çok yakın demektir. Rüyanızda balık tuttuğunuzu görürseniz, birinden fikir alabilirsiniz. Bu kişi size fayda sağlayabilir. Eğer balık ve balıkçı görürseniz, hayallerinizin gerçeğe dönüşme sürecini temsil eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyanızda güzel ve sevimli bir süs balığı görmek; yetenekli ve hoş bir insanla tanışmak olarak değerlendirilir. Rüya sahibi bekarsa, yakında gönlüne göre bir kısmeti çıkabilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyanızda ölü balık görürseniz, bazı felaketlerin habercisi olabilir. Mal mülk kaybı ya da güç kaybı yaşayabilirsiniz. Maddi açıdan zarara uğramanız an meselesidir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Temiz bir akarsu içerisinde yüzen balıklar görmek, güçlü ve zengin olmak anlamına gelir. Güç ve irade sizden yana olacak.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyanızda balık yakalarsanız, henüz gerçek olmamış hayalleri temsil eder ve bu hayallere çok yakında sahip olacağınız manasını taşır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada balık görmek, hassas duygularınızın rüyalarına yaptığı baskıdan dolayı ortaya çıkan durumdur. Rüya tabirlerinde en çok aranan rüyada balık görmek genellikle hayırlı sonuçlar getirmektedir. Rüyada balık görmek, rüya sahibinin duygusal yönünü yansıtır, sembolü kaderdir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada görüldüğü yere bağlı olarak iş hayatında yaklaşan olumlu gelişmelere, ticari hayatta başarıya, sosyal hayatta müjdeli haber almak anlamına gelebilir. Şu günlerde duygusal yönünüzün daha ağır basacağı kararlar alabilirsiniz. Bazı yeteneklerinizi kullanırken duygularınız ön planda olabilir. Bazı olaylar karşısında içgüdüsel olarak karşılık verebilirsiniz. Aynı zamanda içinde bulunduğunuz durumu analiz ederken de aklınız değil duygularınız öne çıkacak.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Balık görmek

Mal, ganimet, Rüyada büyük balık, salih kimselerin mescidi, âbidlerin meclisi, küçük balık üzüntü, balıkları birarada görmek: mal, parayla tabir edilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada tuzlu balık görmek

Ibn-i Sîrîn demiştir ki: Rüyada tuzlu "balık" Görmek keder, gamdır. Rüyada tuzlu balığın pişirilmiş yada kızartılmış şekilde görmek, o pişirilmiş balıklardan yemek, para kazanma, rızık, eğitim için sefere çıkmaya işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada balık yemek

Balık yemek zenginlik, mutluluk, mal, para, mülk, çocuk sahibi olunacağına yorumlanır. Balığı Canlı canlı yemek mülk edinmeye tabir, canlı balık yediğini görmek, mülke nail olcağı anlamını taşır. Balığı Rüyasında canlı yediğini görenin kişinin mülk sahibi olacağına, Deniz veya nehirde toplanmış büyük balıkları yediğini gören, yediği miktarca menfaate, ganimet malına kavuşacağına, avladığı balığı yediğini gören kişinin sevineceğine delalettir.

Rüyada Balık Pişirmek

Rüyada balık pişirmek Rüyayı gören kişinin yakın zamanda kendisine yüklü miktarda para kazandıracak, sıkıntılarını giderecek, uğradığı zararı karşılayacak ve çok daha fazla sorun yaşamasının önüne geçecek bir işe gireceğine ve bu iş sayesinde çok daha güzel yerlere gelerek çok büyük bir rahatlığa kavuşacağına işaret eder.

Rüyada büyük balık görmek

Salih kimselerin mescidi olarak yorumlanır. Cafer-i Sâdık (r.a.) demiştir ki: Balık rüyası altı vech ile tâbir olunur:
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Havadan kızartılmış balık

Rüyada gökten kendisine kızartılmış balık indiğini görmek, duasının kabulune, düşmanlarına karşı zafere, kadr ve kıymeti ile şanının büyüyeceğine işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Büyük balık tutmak

Balık tuttuğunu gören kimsenin eline toplu para geçer. Çok sayıda balık tutmak büyük servet demektir. Suda yüzen balıklarda yaklaşan kısmetlerdir. İbn-i Kesir demiştir ki: "Rüyasında gayet büyük ve cesim bir balık tuttuğunu görmek, büyük ve şerefli bir ailenin zengin kızı ile evlenmeye delâlet eder." Rüyada Balık Tutmak, büyük kısmet olarak tabir edilir. Rüya sahibinin uzun yıllar çalışmasının ve emeğinin karşılığı olarak maddi anlamda eline rahat edeceği oranda mal ve kazanç geçeceği şeklinde ifade edilir. bazı rüya tabirleri, rüyada balık tutmayı, rüya sahibinin çalışmadan elde edeceği ama hak etmiş olduğu kazanç olarak tabir eder.

Rüyada Hamile kadının karnından balık çıkması, bir kız çocuğu doğuracağına işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Balık satmak

İsmail el-Eş'aş der ki: Rüyasında balık sattığını gören, kendisi, çoluk çocuğu ve ailesi için menfat ve hayıra yorumlanır. Yine rüyada balık satmak, rüya gören ile ailesi için hayır, rızık, fayda ve menfaatte işaret eder.

Balık satın almak

Rüyada bir balıkçıdan veya herhangi bir yerden balık satın aldığını gören bekarsa evleneceğine işarettir. Rüyayı gören kişi evliyse rızkının artacağına delalet eder. Bir Su yolundan balık tuttuğunu gören kimse mekr ve hile ile halkın malını elinden alır. İmam Nablusi demiştir ki: Rüyada sayısı bilinen balık görmek, kadınlara, sayısı bilinmeyip çok olanlar, ise ganimetten elde edilen mala işarettir."
+1 oy
Şanslıxkelebek Rüya Ustası (46.6k puan)  
Deniz kenarında bir yerde uyanıyorum ama tam dışarıdayız. Denize elimi uzatsam değerim o şekilde yakınım. Yalı evlerinin denize sıfır konumda olan betonunda yer yatağında uyandım.
 Annemler de hemen yan tarafımda kahvaltı yapıyor. Ben denize doğru bakarken siyah bir tüy geçti denizden. Gerçekte de tüylerin anlamlarına ilgi duyarım. Daha sonra köpek balığı gibi yüzgeci dışarıda olan bir balığın yaklaştığını gördüm. Denizden hopladı ve yeniden suyun içine girdi. Kocaman siyah bir balık ama köpek balığı değildi. Sonra aynı balıktan bir tane daha geldi ikisi birden atlamaya başladılar. Annemler neredeyse hiç panik yapmadı ama ben çok korktum,hep de kaçtım. Bizim oturduğumuz yerin arka tarafında girilen bir yer var orada da kadınlar oturuyordu,kafe gibi. Ben hemen oraya girdim. Denizde rahat rahat yüzen iki tane kadın gördüm. Daha sonra balıklar yeniden geldiler. Sudan çıktılar ve hemen kapının önünde betonda kaldılar. Ben içerde uzaktan bakıyorum. İçeri girdi bir balık ve yüzü aslan şeklindeydi. Sarı yelesi olan büyük bir aslan. Daha sonra diğer balık yeniden suya atladı. Ben yan tarafta başka bir kapıdan hemen dışarı çıktım dışarıdaki bir kız elinde kovayla içerdeki aslan görünümlü balığa su atıyordu. Ben annemlerin yanına gittim yeniden içerden bir erkek hepimizi içeri çağırdı annemler o zaman kalktı. Nefes nefese kaldığım bir rüya oldu rüyamda da çok korktum uyanınca da.

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

386 Aktif
0 Üye ve 386 misafir
Bugün : 17203
Dün : 23857
Toplam : 48075525
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...