Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+3 oy
2.3k okuma
mustafaharputi Tabir kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Bende rüyamda bugün en yakın kız arkadaşımla birlikteydim ve gök yüzünde ileriye bakıyoruz, karşıda dağlar, deniz ve muhteşem bir yeşillik var, bir ses “burası cennet” diyor ve daha sonra çok geçmiş yıllara gidiyoruz birden ve cehennemin oluşunu izliyoruz, su iyice ısınıp ateşe dönüşüyor. Herkes ateş olunca korkuyor ve kaçıyor, bizde arkadaşımla beraber hadi gel cennete gidelim diyoruz ve ben uçabiliyorum ( istediğim zaman uçup istediğim zaman durabiliyorum ) kanatlarım olmadan.

Herkes şaşırıyor, uçarak en yükseğe bir dağın tepesindeki hayata geçiyoruz ve sonra bizim evde buluyoruz kendimizi, anneme cenneti ve cehennemi anlatıyordum ve dedim ki cennet daha güzelmiş eve geldiğimize göre bizim burasıda cennet o zaman diyorum annemde evet cennet diyor ve uyanıyorum. Bunun yorumu ne olabilir acaba ?

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

134 Yorum

+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Cennette olduğunu ve oranın meyvelerinden yediğini görmek, ırmaklarında yüzdüğünü ve gölgesinde oturduğunu görmek salih amellerin güzel sonuçlarını almaya, mutlu evliliğe ve hayırlı evlatlara nail olmaya; Cennette gezindiğini görmek hayırlı ve sürekli rızka, şeref ve itibar kazanmaya ve korkudan emin bulunmaya,

Cennete girdiği halde oranın nimetlerinden yiyip, sularından içemediğini görmek, alim olduğu, imkânı bulunduğu halde bu ilim ve olanaktan hayırlı yönde istifade etmemeye,

Cennetten kovulduğunu görmek fakirlik ve zillete düşmeye, imtihanlara tabi tutulmaya;

Cennetin haznedarını görmek sürekli sevince; onun iltifat ve ihsanına nail olmak Allah Teâlâ'nın rızasını kazanmaya, bu meleğin kendine iltifat etmediğini görmek, Cenneti hak ettirecek hal ve davranışları henüz göstermediğine delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada cennet görmek, rüyanda cenneti görmek genelde iyiye yorumlanır Size yardım etmek isteyen sadık dostlarınız var demektir. Eğer hasta veya zor durumdaysanız, yakında hayatınızın yoluna gireceği anlamındadır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada cennette olmak, cennete gitmek, cennete girmiş olduğunu görmek günahlardan ve kötülüklerden uzaklaşmaya, karamsar duygu ve düşüncelerden kurtulmaya, korku ve endişeleri terk edip huzura kavuşmaya sebep olacak güzel gelişmeler rivayet edilir. Bu rüya alternatif olarak miras kalacağını, zenginliği işaret eder,
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada cennete girmek istediği halde engellendiğini görmek hacca gidilemeyeceğini ifade eder. Cennet kapılarından birinin kapandığını görmek akrabalardan birinin vefat edeceğini bildirir. Cennete girmek rahat bir yaşam sürmeyi anlatır. Cennetten kovulmak hastalığı işaret eder. Rüyada huri görmek, cennet hurisi görülmesi rüyayı gören insanın hayatta bir çok şeyi hayırlı bir şekilde başaracağına işaret eder. Huri ile evlenmek kişinin murada ermesine yorumlanır, başına güzel şeyler geleceğine delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada cennet görmek camiye, zikir meclisine, hacca, cihada, salih amellere, gerçek ilme ve çarşı pazara işarettir. Rüyada elinde cennetin anahtarı olduğunu görmek, ibadet, ilim, hikmet ve marifetle nasiplenmeye delâlet eder. Cennet, yüce Allah'ın mümin kulları için hazırladığı saadet yurdudur ve onun rahmetinin bir eseridir. Bu sebeple rüyada cennet görmek hayır ve müjde ile tâbir olunur. Bir kimsenin rüyada cenneti açıkça görmesi, arzu ettiği ve istediği her şeye nail olacağına delâlet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cennete girdiğini görmek sevinç ve sürura ermeye, hayır ve berekete, nimet ve güzel rızka nail olmaya yorumlanır.Rüyada cennetin içine girdiğini görmek, her iki âlemde de emniyet ve sevinç işaretidir. Bir kimsenin rüyada cennetin hazinedarını görmesi, sevinç ve nimete, yaşadığı müddetçe temiz bir hayata ve belâlardan emin olmaya delâlet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cennet görmek demek, sizi seven yardımınıza koşan iyi dostlara sahipsiniz demektir. Eğer sağlığınız bozuksa ya da sıkıntı çekiyorsanız, yakında durumunuz düzelecek anlamına gelir.

Rüyada Cennete girmek mutlu ve rahat bir hayat, cennetten kovulmaksa rahatsızlık demektir.

Cennet melekleriyle konuşmak işinizde iyi bir yere sahip olarak iyi bir evlilik anlamına da gelir. Sizi seven yardımınıza koşan iyi dostlara sahipsiniz demektir. Eğer sağlığınız bozuksa ya da sıkıntı çekiyorsanız, yakında durumunuz düzelecek anlamına gelir. Cennete girmek mutlu ve rahat bir hayat, cennetten kovulmaksa rahatsızlık demektir. Cennet melekleriyle konuşmak işinizde iyi bir yere sahip olarak iyi bir evlilik anlamına da gelir. Size yardım etmek isteyen sadık dostlarınız var.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında cennet gören kişi, umduğuna kavuşur, düşlediğinden, umduğundan kat kat üstün duruma gelir.

Rüyada cennete girdiğini görmek, ferah ve sevince ve Allah (C.C) tarafından hayra ve selamete ulaştırılacağına delalet eder. Cennet meyvelerinden yediğini veya kendisine biri tarafından verilip, onları yediğini görmek, hayra, menfaate ve bolluğa işarettir. Eliyle cennet meyvesini toplayıp yediğini gören ilim öğrenir, ama ondan kimse faydalanamaz.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cennet hurileri ile birlikte olduğunu görmek, son nefesine kadar nimet içinde bulunmaya delalet eder. Cennete girmek istediğini, fakat girmekten yasaklandığını görmek, dünyada fesat ve isyana meyil etmeğe delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Yüzüne cennet kapısının kapandığını gören, anne ve babasına isyan eder. Bir meleğin kendisini elinden tutarak cennete götürdüğünü gören, Allah Teâla (C.C.) huzurunda tövbe eder ve yakında vefat eder. "Cennete gir" denildiği halde girmekten çekindiğini gören, din yolunda yürümekten kaçınır. "Cennete girer misin?" diye kendisinden sorulduğunu gören miras yer.

Kılıcını çekerek cennete girdiğini gören tövbekâr olup, yeni den ibadete baslar. Tuba ağacının altında oturduğunu gören kimsenin, dünya ve ahirete ait muradı hasıl olur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cennette şerbet veya süt içtiğini gören âlim ve zengin olur. Cennet nimetlerini görüp de yemek istemediğini gören, dine karşı ilgisiz olur. Cennette olduğu halde ateş te yakıldığını gören, bir başkasının haram malından yer.

Cennette kendisine büyük bir köşk verildiğini gören, büyük bir ise girer ve ya çok iyi bir evlilik yapar. Cabir ül Mağribi ye göre; rüyasında cenneti gören, son derece feraha ve bolluğa kavuşur. Yüksek bir yerde bulunduğunu ve orasının cennet olduğunu sanan kişi, bir bilgine veya zengin birine arkadaşlık eder.

Elinde cennet kapısının anahtarları bulunduğu nu görmek, iman ile vefat edeceğine işarettir. Cennette olup, kendisinin oraya layık olmayan bir is işlediğini gören, günah isle mis olur. Bir hastanın cennete girdiğini görmesi, onun öleceğine delalet eder. Abdülgani Nablusi ye göre: rüyada cenneti görmek, daima hayırla yorumlanır.

Cennete girdiğini, fakat içeriye giremediğini görmek, bu rüyayı gören için bir müjdedir. Cenneti rüyasında açıkça gören, dünyada her şeye, her muradına erişir, bükün sıkıntısı geçer.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
îbni Kesir e göre: rüyasında kendisine ""cennete gireceksin"" denildiğini gören kimse, dünyada bilgi ve ilim sahibi olur. Cennete gülerek girdiğini görmek, Allah i (C.C.) çok, çok anmaya delalet der. Kendisini cennet bahçelerinde dolaşıyor görmek, ferahlık ve sevince; cennet meyvelerini ağaçlarından kopararak yediğini görmek, halk içinde sevilen bir kişi olduğuna; cennetin suyundan, şerbetlerinden avuçlan ile alıp içtiğini görmek, dünyanın her türlü nimetinden faydalanacağına işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cennette meleklerin yanına gelip, onu selamladıklarını görmek, dünyada iken cennete girecek kadar iyi bir sevap islediğine; cennet hurmasını yediğini görmek, dünyada rahat bir ömür süreceğine delalet eder. Bütün dünya insanlarının cennete girdiklerini görmek, ucuzluğa, hükümetin adaletine, ekin ve yiyeceklerinin bolluğuna, bereketine işarettir.

Cennetten kovulduğunu görmek fakirliğe düşmeğe delildir. Bir başka rivayete göre de: Cenneti görüp fakat oraya girmediğini gören kimsenin rüyası, onun için hayır ameliyle müjdedir. Bazen, Cenneti açıkça gören kimse, arzu ve istediği şeye işarettir ve ondan üzüntü ve keder gider demislerdir.

Cennete girmek isteyip fakat bundan menedildiğini gören kimse niyet ve kast ettiği hac ve cihattan yahut üzerinde ısrar ettiği günah ve kusurdan tövbeyi murat ettiği halde, bunlardan menedilir. Cennet kapılarından birisinin, üzerine kapandığını gören tövbe etmelidir.

Cennetin bütün kapılarının üzerine kapanıp açılmadığını gören kimse, anne ve babasına asi olduğuna ve ondan razı olmadıklarına işarettir. İstediği kapıdan cennete girdiğini gören kimsenin anne ve babasının kendi sinden razı ve hoşnut olduklarına işarettir. Cennete girdiğini gören kimse her iki dünyada emniyet ve sevince erişir.

Cennet meyvelerinden yediğini gören kimse, yediği meyve kadar ilimle rızıklanır. Cennetin su, şarap ve sülünden içtiğini gören, ilim ve zenginliğe işarettir. Cennetin sergilerine yaslandığını görenin rüyası, hanımının iffetli, namuslu ve halinin hoş olduğuna delildir. Cennete ne zaman girdiğini bilmeyen dünyada bulunduğu müddetçe izzet ve nimete işarettir.

Cennetin meyvelerinden birini yerden alıp başkasına verdiğini gören kimse, amel etmediği ilmini amel edecek birisine öğretmeye işarettir. Kevser suyundan içtiğini gören kimse bir makarna nail olup, düşmanlarını yener. Kendisini cennet köşklerinden birinde görse, güzel bir kadınla evlenir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cennete girmek, bağ ve bahçeye sahip olmaya faydalı ve menfaatle şeylerin eline geçmesine ve rızka işarettir. Rüyada insanların hepsinin cennete girdiklerini görmek, senenin bolluk ve ucuzluğuna, meyve hububat ve ziraata gelecek berekete delildir. Cennete girmek, şehitlik mertebesine ermekle de tabir edilir. Savaş aletleri ile cennete giren şehit olarak ölür.

Kitapla beraber cennete girdiğini görmek ilim ve güzel amele işarettir. Cennete mal ve yürüyen hayvanlarla girdiğini gören kimse, malının zekâtını vermek sayesinde cennete girer.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cennetin kapıcısınI görmek sevinç ve nimete, yaşadığı müddetçe temiz yaşayışa ve belalardan emin olmaya işarettir. Meleklerin onun yanına girip kendisine cennete selam verdiğini gören kimse, onu cennete götürecek bir amel işlemiş olmasına ve iyi bir sonla öleceğine işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cennete girmeyi görmek, cennete girmeye vesile olacak amel islemeye delildir. Cennete girmek bazen güçlüklerden, üzüntü ve kederden kurtuluşa işarettir. Hasta bir kimse cennete girildiğini görse hastalığından iyileşir. Bazı kere de cennete girmek, helal mala, ailesi için iyilik etmeye ve Allah tan korkmaya işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Hanımıyla beraber cennete girdiğini görmek, dünyada hanımıyla iyi geçinmeye işarettir. Rüyada cenneti görmek, camiye, zikir etmesine, sokak ve pazarda kazanç yapmaya, hacca, cihada, iyilikle emredip kötülükten nehye etmeye, ilme ve güzel amele işarettir.

Rüyada cennet nehirlerinden içtiğini, meyvelerinden yediğini veya ağaçların gölgesinde gölgelendiğini yahut cennetin hurilerinden bir şey gördüğünü görse, ilim, hidayet, rızk, mülk, nesil ve uzun ömre nail olmaya yahut şehit olarak ölmesine işarettir. Cennet nehirlerinden içilen şey tabirce muteber tutulur. Şöyle ki, su nehri rızka süt nehri fıtrata şarap nehri, Allah sevgisinden meydana gelen sarhoşluğa ve Allah in haram kıldığı şeylere buğz etmeye, bal nehri ise ilim ve Kur ana işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cennet meyvelerinden yemek, güzel amellerin neticesine, ese ve hayırlı evlada işarettir. Tuba ağacının gölgesinde oturup gölgelenen ve ona dayanarak durduğunu gören kimsenin gideceği yerin hoş ve güzel olmasına işarettir. Bazen de ağacın altında oturmak, kendisini ibadete hasretmeye, arkadaş dost ve rütbe makam sahibi kimselerden menfaatlanmaya işarettir.

Cennetin köşklerine girdiğini görmek, yüksek rütbe elde etmeye, iftihar edilecek ise girmeye, genişlik ve zenginliğe ve güzel akıbete işarettir. Cennetin hazneden Rıdvan (R.A.) i görmek, vaadin yerine getirilmesine, ihtiyaçların görülmesine ve duanın kabul edilmesine işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cennete girip onun meyvesinden yemediğini, nehirlerinden içmediğini gören kimsenin, sahip olduğu ilimden fayda görmesine işarettir. Cennetten kovulduğunu görmek, Âdem (A.S.) in hikâyesinden ötürü fakirliğe giriftar olmasına işarettir. Korku halinde olan kimsenin cennete girdiğini görmesi korkudan emin olmasına, üzüntü ve kederde ise üzüntü ve kederinden kurtulmasına, eğer bekar ise evlenmesine işarettir. Size yardım etmek isteyen sadık dostlarınız var. Eğer hasta veya zor durumdaysanız, yakında hayatınızın yoluna gireceği anlamındadır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada cenneti görmek; miras kalınacağına, cennete girmek istediği halde engellenirse; hacca gidilemeyeceğine, cennet kapılarından birinin kapandığını görmek; akrabalardan birinin vefat edeceğine, cennete girmek; rahat bir yaşam sürmeye, cennetten kovulmak; hastalığa işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada cenneti görmek, iyi talih ve mirasa işa­rettir. Cennete girmek, istediği halde engellenirse hacca gideme­yeceğine işarettir. Cennet kapılarından birinin kapandığını görmek, akrabasından birisinin öleceğine işarettir. Cennete girmek, neşe, güven ve refah içinde yaşamaya işarettir. Cennet meyvelerini tatmak ömür boyunca rahat bir hayat geçireceğine işarettir. Cennette malikane görmek görenin büyük bir servete ve mirasa kavuşacağı­na işarettir. Cennet melaikelerinin etrafını sardığını görmek, büyük bir memuriyete, mevkiye sahip olmaya, çok güzel birisiyle evlen­meye işarettir.Rüyada cennet görmek, iyidir. Cennet rüyaları hayra ve iyiye yorumlanır. Rüyasında cenneti gören kimse, istek ve arzusuna, maksat ve muradına kavuşur şeklinde yo­rumlanır.İmam-ı Nablusi'nin yorumu:Bir kimse rüyasında cenneti olduğu gibi, tam ve net olarak açık bir şekilde görse, bu rüyası onun tüm istek ve arzularına kavuşacağına, mura­dının gerçekleşeceğine, üzüntülerinin, keder ve sıkıntıla­rının gideceğine işaret olarak yorumlamıştır.Rüyasında kendisinin cennete girdiğini gören kişi, cennete girmesine sebep ve vesile olacak hayırlı ameller işleyece­ğine işarettir şeklinde yorumlanmıştır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kişinin rüyasında bütün insanların cennete girdiklerini gör­mesi, o senenin bolluk ve ucuzluk olacağına, meyve ve seb­zelerin, ziraat ürünlerinin çok bereketli olacağına işarettir.Rüyasında eşiyle (hanımı ile) beraber cennete girdiğini gören kişi bu dünya da eşiyle iyi bir şekilde geçindiğine işarettir.Kişinin rüyasında cennet nehirlerinden içtiğini, cennet mey­velerinden yediğini veya cennet ağaçlarının gölgesinde gölgelendiğini veyahut cennet hurilerinden bir iyilik, gü­zellik görmüş olduğunu görmesi, ilim, hidayet, rızık, mülk, iyi temiz nesil ve uzun ömür ve şehit olma gibi rüya sahibine sevap ve mertebe, itibar ve huzur sağlayacak güzel­liklerden birine veya bir çoğuna kavuşacağına işarettir.Not: Cennet nehirlerinden içtiğini ve içilen şey yorumca mute­ber sayılır. Çünkü cennette çeşitli nehirler vardır: Su neh­ri, süt nehri, cennet şarapı ismi verilen şarap nehri ve bal nehirleri gibi nehirler mevcuttur. Cennet nehirlerinden iç­tiğini görmek, yorumunda bunlara işaret vardır. Su nehri, rızka işaret; süt nehri fıtrata (hidayete) işaret; şarap nehri, Yüce Allah'ın sevgi ve muhabbetinden meydana gelen sarhoşluğa ve yüce Rabbimizin haram kıldığı şeylere bugz etmeye işaret; bal nehri ise, ilim ve Kur'an'a işaret eder şeklinde yorumlamışlardır. Cennet meyvelerinden yemek ise, güzel (salih) amellerin hayırlı neticesine, eşe ve hayırlı evlada işaret eder şeklinde yorumlanır.Rüyasında cennetin köşklerine girdiğini görmek, yüksek rüt­be, mevki ve makam elde etmeye itibar kazanacağı işe gir­meye, ferahlık ve zenginlik gibi güzel şeylere ermeye ve akıbetinin, sonunun güzel ve hayırlı olacağına işarettir.Rüyasında cennetten kovulduğunu gören kişi, fakirliğe ve sıkıntıya düşeceğine işaret eder. Adem Peygamber'in (A.S.) cennetten kovulma hikayesi bu sıkıntıya işaret eden örnektir şeklinde yorumlanır.Bazı yoruma göre: Rüyasında cennete girdiğini görmek, zahmet ve meşakkatten (güçlüklerden zorluklardan) kurtul­maya, üzüntü ve kederden kurtuluşa, selamete çıkmaya işaret eder şeklinde yorumlanır.Hasta olan bir kişinin rüyasında cennete girdiğini görme­si, içinde bulunduğu hastalığından iyileşeceğine, pek ya­kında hastalığından şifa bulacağına, eski sıhhat ve sağlığı­na kavuşacağına işaret olarak yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bazı yoruma göre de: Rüyasında cennete girdiğini gör­mek, helal mala, helal kazanacağına, aile efradına çok iyi­lik yapacağına ve Yüce Allah'ın azabından, sorgu sualin­den korktuğuna işaret eder şeklinde yorumlanır.Bazı kere de: Rüyada cennete girdiğini görmek, kişinin bağ ve bahçe gibi faydalı ve güzel şeylere sahip olacağına ve rızkının bolluğuna işaret eder demişlerdir.Bazı yorumculara göre ise: Rüyasında kendisinin cennete girdiğini gören kişinin bu rüyası, ecelinin (ölümünün) ya­kın olduğuna işarettir şeklinde yorumlanmıştır.Rüyasında cennetin koltuk ve divan örtüleri ve tefriş edil­miş, serilmiş eşyalarına dayanıp yaslandığını gören kişi­nin bu rüyası, hanımının iyiliğine, iffetli, hal ve hareketle­rinin hoş ve güzelliğine işaret eder demişlerdir.Bir kimsenin rüyasında istediği kapıdan cennete girebildi­ğini ve girdiğini görmesi, anne ve babasının kendisinden razı ve hoşnut olduklarına işaret olarak yorumlamışlardır.Bir kimse rüyasında kendisini cennet bahçesinde dolaştı­ğını görse, bu onun ferahlığa ereceğine ve sevinçli bir ha­yat süreceğine işarettir demiştir yorumcular.Cafer-i Sadık (A.S.)'ın yorumu:Rüyada cenneti görmek, cami' zikir meclisleri, hac, cihat, ilim ve güzel amel gibi şeylere işaret olarak yorumlanır.Rüyasında cennete girdiğini ve cennet nehirlerinden içti­ğini, cennet meyvelerinden yediğini, cennet ağaçlarının gölgesinde oturduğunu, cennet hurilerini görmek, ilme, hidayete, rızka, zürriyete, uzun ömürlü ol­maya ve şehit olarak (veya şehit sevabı kazanarak) ölmeye işaret olarak yorumlanır.Enhar-ı Cennetten (cennet nehirlerinden) su nehri, rızka; süt nehri, hidayet ve fıtrata; şarap nehri, Yüce Allah'ın sevgi ve muhabbetiyle kendinden geçmeye (adeta sarhoşluğa); bal nehri, ilim ve Kur'an'a işaret olarak yorumlanır.İsmail el Eşas'ın yorumu:Rüyasında cennete girdiğini görmek, helal mala ve bol berekete, Yüce Allah'tan kork­maya (takva ehli olmaya), rızkın artmasına, üzüntü ve ke­derden kurtuluşa işarettir şeklinde yorumlanır.Rüyasında bütün insanların cennete girdiklerini görmek, meyvelerin ve ziraat ürünlerinin bereket ve bolluğuna ve devlet başkanının adaletli olmasına işaretle yorumlanır.Rüyasında eşiyle beraber cennete girdiğini görmek, aile geçiminin güzel ve mutluluk içinde olduğuna, aile efradı­na karşı iyilik sever, hayırhah davranan biri olduğuna işa­rettir.Rüyasında hanımı ile cennete girdiğini gören kişi, ailesine karşı iyi davranışlı bir insan olduğuna, ailesinin kendisin­den memnun olduğuna işarettir şeklinde yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İbn-i Kesir'in yorumu:Rüyada cenneti gören kişi, cömert ve iyi kimselerle beraber olur. Herkese iyilik yapar ve her­kese iyi davranır. Cenab-ı Allah'ın emirlerini yerine getirir şeklinde yorumlamıştır.Rüyasında kendisinin cennette bulunuyormuş olduğunu, fakat ne zaman cennete girdiğini bilmediğini görmesi, bu dünya yaşamında kesintisiz, devamlı olarak nimetler için­de yaşayacağına işarettir.Cabir-il' Mağribi'nin yorumu:Rüyasında bulunduğu yük­sek mekanın (yerin) cennetmiş olduğunu sanan kişi, adil bir devlet başkanıyla veya değerli büyük bir alimle, ya da zengin biriyle tanışır şeklinde yorumlanır.Rüyasında kendisinin cennete dönmüş olduğunu gören kim­se, hak yoluna döner, hidayete yönelir şeklinde yorumlanır.Rüyasında cennetin anahtarlarının kendi elinde olduğunu gören kişi, İslam ve tevhit üzere olur ve Müslüman olarak vefat eder, iman ile öleceğine işaretle yorumlanır.Rüyada cennet görmek, hayır ve müjde ile tabir olunur.Rüyada cennete girdiğini görmek, sevinç ve sürura ermeye, hayır ve berekete, nîmet ve güzel rızka nâil olmaya işârettir.Bir kimsenin rüyada cenneti görmesi, arzu ettiği ve istediği her şeye nâil olacağına işâret eder.Rüyada cennete girdiğini görmek, her iki alemde de emniyet ve sevinç işâretidir.Bazen cennete girdiğini görmek, cennete girmeye vesile olacak güzel ve makbul ameller işlemeye işâret eder.Yine rüyada cennete girdiğini görmek, ca­miye, zikir meclisine, hacca, cihada, güzel amellere, iyilikle emredip kötülükten nehyet- meye, gerçek ilme ve çarşı ve pazarda kazan­ca işâret eder.Bazen de rüyada cennete girdiğini gör­mek, helal mala, ailesi için iyilik etmeye ve Allah Teâlâ'dan korkmaya işâret eder.Yine cennete girmek, bağ ve bahçeye sa­hip olmaya, faydalı ve menfaatli şeylerin ele geçmesine ve geniş rızka işâret eder.Bazen rüyada cennete girmek, güçlükler­den, üzüntü ve kederden kurtulmaya işârettir.Cennete girdiğini görmek, şehitlik merte­besine ermekle de tabir olunur.Hasta bir kişinin cennete girdiğini görme­si, hastalığının iyileşeceğine işârettir.Rüyada elinde bir kitapla cennete girdiğini görmek, ilim ve güzel amele işâret eder.Rüyada tebessüm ederek cennete girdi­ğini görmek, Allah Teâlâ'yı çok zikretmeye işârettir.Cennete mal ve yürüyen hayvanlarla girdi­ğini görmek, malın zekatını vermek sebebiyle cennete girmesine işâret eder.Rüyada insanların hepsinin cennete girdik­lerini görmek, o senenin bolluk ve bereketine, devlet reisinin adaletine, meyve, hububat ve ziraata gelecek berekete işârettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir Müslüman'ın rüyada cennete girdiğini görmesi, Allah'ın izni ile cennete gireceğine işâret eder. Bu rüya, o Müslüman'ın nefsi için gönderdiği veya göndereceği hayrın kabul edildiğinin bir müjdesidir.İnançsız birinin rüyada cennete girdiğini görmesi, bâtıl dinini bırakıp Hak din olan İslâm'ı seçeceğine ve Müslüman olacağına işâret eder.İnançsız ve ve aynı zamanda hasta olan bir kimsenin cennete girdiğini görmesi, hastalı­ğından kurtulacağına işârettir.Mü'min ve aynı zamanda hasta olan bir kimsenin rüyada cennete girdiğini görmesi, rüya sahibi ve akrabaları için üzüntü ve kedere işârettir.Rüyada cennete girdiğini gören kimse, bekâr ise evleneceğine; fakir ise zengin olaca­ğına; hasta ise şifâ bulacağına işârettir.Rüyada cennete girdiğini görmek, bir mi­rasa erişeceğine de işârettir.Hac yolunda bulunan kimsenin rüyada cennete girdiğini görmesi, onun Kabe'ye git­mesine ve haccının tamam olmasına işârettir.Rüyada hanımı ile beraber cennete girdiği­ni görmek, dünyada eşi ile iyi geçineceğine işâret eder.Rüyada zikir ve teşbihlerle cennete girdiği­ni görmek, teheccüd namazı, teşbih ve tahlili sebebiyle cennete girmesine işâret eder.Korku halinde olan bir kimsenin cennete girdiğini görmesi, korkudan emin olmasına; üzüntü ve kederli ise, üzüntü ve kederden kur­tulmasına; eğer bekâr ise evlenmesine işârettir.Rüyada Reyyan kapısından cennete girdi­ğini görmek, tuttuğu orucu sebebiyle cennete girmeye işâret eder.Rüyada cennette tavaf ettiğini görmek, rızkın genişliğine, şanın yüceliğine, korku ve tehlikelerden emin olmaya işâret eder.Rüyada cennet köşklerinden birine girdi­ğini görmek, yüksek rütbe elde etmeye, ifti­har edilecek işe girmeye, genişlik ve zengin­liğe, güzel âkıbete ve güzel bir kadınla ev­lenmeye işâret eder.Rüyada Kevser suyundan içtiğini görmek, bir makama nâil olmaya, düşman üzerine ga­lip gelmeye ve kuvvete işâret eder.Cennette şerbet veya süt içtiğini görmek, âlim, hakîm ve zenginlik ile tabir olunur.Rüyasında cennetin sütünden, içki ve sula­rından içtiğini görmek, ilme, hikmete, nîmete, güzel itikada ve Sünnet-i Seniyye'i işlemeye işâret eder.Rüyada cennete girip ırmaklarından içmek, meyvelerinden yemek, ağaçlarının gölgesinde oturmak; ilme, hidayete, rızka, mülke, nesil ve uzun ömre nâil olmaya, son nefesinde şehit olarak vefat etmeye işârettir.Rüyada cennet nehirlerinden içilen şey ta­birce muteber tutulur. Şöyle ki: Rüyada su nehri görmek rızka; süt nehri fıtrata, şarap nehri, Allah sevgisinden meydana gelen sar­hoşluğa ve Allah Teâlâ'nın haram kıldığı şeyle­re buğz etmeğe; bal nehri ise ilim ve Kur'ân-ı Kerim'e delâlet eder.Cennet meyvelerinden yemek, güzel amel­lerin neticesine, eşe ve hayırlı evlada işârettir.Rüyasında cennete girip onun meyvesin­den yemediğini, nehirlerinden içmediğini ve nimetlerine el uzatmadığını görmek, sahip olduğu ilimden bir fayda görememeye işârettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada cennette muz ağacının meyvesini yediğini ve gölgesinde oturduğunu görmek, muradının incisini elde etmeye işarettir.Cennetin meyvelerinden birini yerden alıp, başkasına verdiğini gören kimse, amel etmediği ilmini amel edecek birisine öğretmeye işârettir.Rüyada cennet kapılarından birinin üzeri­ne kapandığını görmek, anne veya babasından birinin vefat edebileceğine işârettir.Rüyada cennetin bütün kapılarının üzerine kapanıp açılmadığını görmek, anne ve babası­na âsi olmaya ve ondan razı olmadıklarına işâret eder.Rüyada istediği kapıdan cennete girdiğini görmek, anne babasının kendisinden razı ol­duğuna işarettir.Rüyada cennete ne zaman girdiğini gör­memek, dünyada bulunduğu müddetçe izzet ve nîmete nâil olmaya işâret eder.Rüyada cenneti cehenneme attığını gör­mek, bağ ve bostanı veya başka bir şeyi sat­maya işâret eder.Rüyada cennetten kovulduğunu görmek, Adem aleyhisselâm'ın hikâyesinden ötürü, fa­kirliğe giriftar olmaya işâret eder.Rüyada tûbâ ağacının altında oturup göl­gelenen ve ona dayanarak durduğunu gören kimsenin gideceği yerin hoş ve güzel olması­na, dünya ve âhirette muradın hasıl olacağına işâret eder.Bazen de tûbâ ağacının altında oturmak, kendisini ibadete hasretmeye, arkadaş, dost, ve rüt ve, makam sahibi kimselerden menfaat- lenmeye işâret eder.Rüyada cennet ağaçlarından birini gör­mek, ilmiyle amel eden kimseye, insanları ir- şad eden mürşide ve hurilere işâret eder.Rüyada cennet ağaçlarına mâlik olduğunu veya o ağaçlardan bir şey yaptığını görmek, evlat ve kadınlara işârettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada cennet görmek ne anlama gelir?
Rüyada cennet görmek ne anlama gelir?

Cennet ve cennet ile ilgili şeyler görmek aynıdır. Cennete girdiğini gören refaha ulaşır. Sıkıntıda ise, kurtulur. Cennet meyvelerinden koparıp yediğini gören kimse başkalarının da yararlanacağı bir ilme mazhar olur. Din ilimlerinde ileri gider.

Cennet' girmesinin engellendiğini gören sapkınlık ve ızdıraba düşer. Cennet'teki Kevser Suyu'ndan içtiğini gören "ledün ilmi" dedikleri ilahi ilimlere mazhar olur. Cennet şarabı içtiğini gören evliya olarak Allah'a kavuşur. Bunu gören iffetsiz bir kadın veya günahkar bir insansa, tövbekar olur. Cennetten kovulduğunu görmek ise, görülebilecek en kötü rüyadır.

Cennet'i açıkça gören kimseden üzüntü ve keder gider, istediği şeye nail olur. Cennet'e girmek istediğini; fakat buna izin verilmediğini gören kişi, niyet ettiği hayırlı amelleri veya tövbeyi gerekleştiremez.

Cennet'e girdiğini gören kişi için iki dünyada da sevinç ve emniyet vardır. Cennet kapılarından birisinin üzerine kapandığını gören kimsenin ana veya babasından biri ölür. Cennet kapılarının hepsinin yüzüne kapandığını gören kişi ana babasına asi olmuş ve onlar da ondan razı olmamıştır.

Bazen kendini rüyada Cennet'te görmek ilim ve hidayettir. Rüyada insanların hepsinin Cennet'te görmek bolluk, ucuzluk, adalet ve bereket anlamlarına gelir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cennet Görmek

Rüyada cennet görmek, rüya sahibinin etrafının dolu, çevresinin de geniş olmasına, herkes tarafından çok sevilip, sayılmasına, ailesinin hayır dualarını almasına ve kötülüklerden uzak olmasına delalet eder. Güzel ve mutluluk verici haberler almaya, kişinin sevdiği insanların hayırlı haberlerini duyup sevinmesine, heyecan verici olayların üst üste yaşanmasına tabir edilir. Rüyada cennet görmek, bir bakıma hayatta cenneti yaşamak anlamına gelir. Rahatlık, mutluluk, sevinç, esenlik ve ferahlık anlamına gelir.
Rüyada Cennetin Kapısını Görmek
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında cennetin kapısını gören kişi, kısmet ve şans kapılarını çok yakın zamanda aralayacak ve büyük bir rızkla mükâfatlandırılacak demektir. Rüya sahibi hikmetli bir kişi olacak, Allah tarafından kendisine arzu ettiği her şey nasip edilecektir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cennete Girmek

Rüya sahibinin ağız tadıyla geçireceği uzun ve sağlıklı bir ömrü olacağına delalet eder. Büyük sıkıntıların, gözyaşının, çilenin ve kederin olmayacağı, bol kahkahanın, neşenin ve mutluluğun hüküm süreceği bir ömür yaşanacağı anlamına gelir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cennet Kuşu Görmek

Çok hayırlı haberler duymaya tabir edilir. Rüya sahibi öylesine güzel haberler alacak ki ömründe hiç heyecanlanmadığı kadar heyecanlanacak hiç mutlu olmadığı kadar mutlu olacak demektir.
Rüyada Cennet Bahçesi Görmek

Rüyada cennet bahçesi görmek, rızkın genişliğine hane içindeki nimetin bolluğuna delalet eder. Rüya sahibinin evinde bin bir çeşit nimet olacak ve bu bolluk hayat boyunca devam edecek demektir.
Rüyada Cennet Meyvesi Yemek

Rüyasında cennet meyvesinden yediğini gören kişi hiçbir zaman geçim derdine ve telaşına düşmeyecektir. Kişi kolaylıkla ailesini geçindirebilecek, yaşlılığında da yaptığı birikim sayesinde kalan ömrünü lüks içinde geçirebilecek diye yorumlanır.
Rüyada Cennetten Kovulmak

Kişinin çok umutsuz ve üzgün olduğu bir anda çok olumlu bir gelişme sayesinde şansının geri dönmesine ve kendisine çok büyük sürpriz olmasına işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada cennet görmek

Cenneti rüyada bile görmek, hayırlara vesiledir, Rüyayı gören şahsın, cenneti görmesi hayatının, güzelleşeceği, olumsuzlukların yoluna gireceği, maddi sıkıntı, veye çözümsüz bir işin çözüme kavuşması gibi güzel işlere delalet eder. Cenneti gören kişinin.Rüyada cennete girmek, inanan he müminin isteğidir , rüyada bile cennete girdiğini görmek farklı olmaktır. Allah katında hayırlı kullardan sayılan, kul hakkı yememiş, alçak gönüllü, elini başkasının malına uzatmamış,diliyle kimsenin gönül tahtını yıkmamış, fesatlık, yapmamış, özü sözü bir olmuş, dini vecibelerini elinden geldiğince, aklının yettiğince yerine getirmeye çalışmış, aç doyurmuş fakir giydirmiş, imkanları doğrultusunda, bir çocuğun başını okşayarak onu mutlu etmiş, kısaca Allah’ın yarattığı insan, kendi gibi başka bir insanın hak hukukuna bir zara getirmemişse, elinden geldiğince kulluk vazifesini yapmışsa, Cenneti, rüyasında görüRse çok sevinir. Aşağıda cenneti rüyasında görme ile ilgili İslami yorumcuların yorumlarından alınarak hazırlanmıştır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cennete girdiğini görmek sevinç ve huzura ermeye, hayır ve berekete, nimet ve güzel rızka nail olmaya,

Cennette olduğunu ve oranın meyvelerinden yediğini, ırmaklarında yüzdüğünü ve gölgesinde oturduğunu görmek Salih amellerin güzel sonuçlarını almaya, mutlu evliliğe ve hayırlı evlatlara nail olmaya

Cennette gezindiğini görmek : hayırlı ve sürekli rızka, şeref ve itibar kazanmaya ve korkudan emin bulunmaya,

Cennete girdiği halde oranın nimetlerinden yiyip, sularından içemediğini görmek, alim olduğu, imkanı bulunduğu halde bu ilim ve olanaktan hayırlı yönde istifade etmemeye,

Cennetten kovulduğunu görmek fakirlik ve zillete düşmeye, sınavlara tabi tutulmaya

Cennetin haznedarını görmek sürekli sevince,onun iltifat ve ihsanına nail olmak Allah Teala nın rızasını kazanmaya, bu meleğin kendile iltifat etmediğini görmek, Cenneti hak ettirecek hal ve davranışları henüz göstermediğine delalet eder. Sizi seven yardımınıza koşan iyi dostlara sahipsiniz demektir. Eğer sağlığınız bozuksa ya da sıkıntı çekiyorsanız, yakında durumunuz düzelecek anlamına gelir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cennete girmek mutlu ve rahat bir hayat,

cennetten kovulmaksa rahatsızlık demektir.

Cennet melekleriyle konuşmak işinizde iyi bir yere sahip olarak iyi bir evlilik anlamına da gelir.

Rüyasında cennet gören kişi, umduğuna kavuşur, düşlediğinden, umduğundan kat kat üstün duruma gelir.

Rüyada cennete girdiğini görmek, ferah ve sevince ve Allah (C.C) tarafından hayra ve selamete ulaştırılacağına delalet eder.

Cennet meyvelerinden yediğini veya kendisine biri tarafından verilip, onları yediğini görmek, hayra, menfaate ve bolluğa işarettir.

Eliyle cennet meyvesini toplayıp yediğini gören ilim öğrenir, ama ondan kimse faydalanamaz.

Cennet hurileri ile birlikte olduğunu görmek, son nefesine kadar nimet içinde bulunmaya delalet eder.

Cennete girmek istediğini, fakat girmekten yasaklandığını görmek, dünyada fesat ve isyana meyil etmeye delalet eder.

Yüzüne cennet kapısının kapandığını görmek: anne ve babasına isyan eder.
Rüyada cennet görmek
Rüyada cennet görmek

Cennete yaklaştığını ve sonra yoldan geri döndüğünü gören: hasta olur ve bu hastalıktan ölür. Bir meleğin kendisini elinden tutarak cennete götürdüğünün gören: Allahu Teala  huzurunda tövbe eder ve yakında vefat eder.

Cennete gir,denildiği halde girmekten çekindiğini gören; din yolunda yürümekten kaçınır.

Cennete girer misin?, diye kendisinden sorulduğunu gören: miras yer.

Kılıcını çekerek cennete girdiğini gören: tövbekar olup, yeni den ibadete başlar.

Tuba ağacının altında oturduğunu gören kimsenin, dünya ve ahirete ait muradına kavuşur.

Cennette şerbet veya süt içtiğini gören: bilge ve zengin olur.

Cennet nimetlerini görüp de yemek istemediğini gören: dine karşı ilgisiz olur.

Cennette olduğu halde ateş te yakıldığını gören: bir başkasının haram malından yer.

Cennette kendisine büyük bir köşk verildiğini gören: büyük bir ise girer ve ya çok iyi bir evlilik yapar.

Cabir ül Magribiîn yorumu;

rüyasında cenneti gören, son de rece feraha ve bolluğa kavuşur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Yüksek bir yerde bulunduğunu ve orasının cennet olduğunu sanan kisi: bir bilgine veya zengin birine arkadaşlık eder.

Elinde cennet kapısının anahtarları bulunduğu nu görmek, iman ile vefat edece gine işarettir.

Cennette olup, kendisinin oraya layik olmayan bir is işlediğini gören, günah isle mis olur.

Bir hastanın cennete girdiğini görmesi: onun öleceğine delalet eder.

Abdulgani Nablusi ye göre:

Rüyada cenneti görmek, daima hayırla yorumlanır.

Cennete girdiğini, fakat içeriye giremediğini görmek, bu rüyayı gören için bir müjdedir.

Cenneti rüyasında açıkça gören, dünyada her seye, her muradına erisir, bükün sikintisi geçer……

îbni Kesir e göre:

rüyasinda kendisine “”cennete gireceksin”” denildigini gören kimse, dünyada bilgi ve ilim sahibi olur.

Cennete gülerek girdigini görmek, Allah i (C.C.) çok ,çok anmaya delalet der.

Kendisini cennet bahçelerinde dolasiyor görmek, ferahlık ve sevince delalet eder.

cennet meyvelerini agaçlarindan kopararak yedigini görmek, halk içinde sevilen bir kisi olduguna

cennetin suyundan, serbetlerinden avuçlan ile alip içtigini görmek, dünyanin her türlü nimetinden faydalanacağına işarettir.

Cennette meleklerin yanına gelip, onu selamladiklarini görmek, dünyada iken cennete girecek kadar iyi bir sevap isledi-gine;cennet hurmasını yedigini görmek, dünyada rahat bir ömür sürecegine delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bütün dünya insanlarının cennete girdiklerini görmek, ucuzluga, hükümetin adaletine, ekin ve yiyeceklerinin bolluğuna, bereketine işarettir.

Cennetten kovulduğunu görmek fakirlige düşmege delildir. Bir baska rivayete görede: Cenneti görüp fakat oraya girmediğini gören kimsenin rüyasi, onun için hayir ameliyle müjdedir.

Cennete girmek isteyip fakat bundan menedildiğini gören kimse niyet ve kasd ettigi hacc ve cihaddan yahut üzerinde işrar ettiği günah ve kusurdan tevbeyi murat ettiği halde, bunlardan menedilir.

Cennet kapılarından birisinin, üzerine kapandığını gören kimsenin anne ve babasından birisi vefat eder.

Cennetin bütün kapılarının üzerine kapanıp açılmadığını gören kimse, anne ve babasına asi olduğuna ve ondan razı olmadıklarına işarettir.

istediği kapıdan cennete girdiğini gören kimsenin anne ve babasının kendi sinden razı ve hoşnut olduklarına işarettir.

Cennete girdiğini gören kimse her iki dünyada güven ve sevince erişir.

Cennete girdiğini gören kimsenin eceli ve ölümü yakin olur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada cenneti görmek, bu hayatın tüm nimetlerinden faydalanmak demektir. Yani rüya sahibinin bu dünyada cenneti yaşayacağına yorulur. Hayatının bolluk, bereket, huzur ve refah bir şekilde geçeceği anlamına gelir. Bu nedenle oldukça hayırlı bir rüya olarak nitelendirilen bir rüya olduğuna delalet eder.

Kimi tabirciler, rüyada cenneti görmek konusunu kişinin çevresinden hayır duası aldığı şeklinde açıklamıştır. Bu dualar sayesinde kişinin her zaman işlerinin rast gideceğine alamet eder. Bazı tabircilere göre ise kişinin ardı ardına yaşayacağı birbirinden güzel olaydır. Rüyada cenneti görmenin yorumu, rüya sahibinin çok içten istediği şeyin gerçekleşeceği şeklinde ifade edilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
cennet görmek camiye, zikir meclisine, hacca, cihada, salih amellere, gerçek ilme ve çarşı-pazara; Cennete girdiğini görmek sevincç ve sürura ermeye, hayır ve berekete, nimet ve güzel rızka nail olmaya, Cennette olduğunu ve oranın meyvelerinden yediğini,, ırmaklarında yüzdüğünü ve gölgesinde oturduğunu görmek salih amellerin güzel sonuçlarını almaya, mutlu evliliğe ve hayırlı evladlara nail olmaya; Cennette gezindiğini görmek hayırlı ve sürekli rızka, şeref ve itbar kazanmaya ve korkudan emin bulunmaya, Cennete girdiği halde oranın nimetlerinden yiyip, sularından içemediığini görmek, alim olduğu, imkanı bulunduğu halde bu ilim ve olanaktan hayırlı yönde istifade etmemeye, Cennetten kovulduğunu görmek fakirlik ve zillete düşmeye, imtihanlara tabi tutulmaya; Cennetin haznedarını görmek sürekli sevince; onun iltifat ve ihsanına nail olmak Allah Teala'nın rızasını kazanmaya, bu meleğin kendile iltifat etmediğini görmek, Cenneti hak ettirecek hal ve davranışları henüz göstermediğine delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyanızda cennete girdiğinizi görmeniz; sevince, Allah'ın sizi hayra ve selâmete kavuşturacağına ve her ne muradınız varsa nail olacağınıza yorumlanır.Rüyanızda cennetin kapılarından birisinin yüzünüze kapandığını görmeniz; babanızın veya annenizin ya da yakın bir dostunuzun vefat etmesinin muhtemel olduğuna, cennet kapılarından ikisinin yüzünüze kapandığını görmeniz; dostlarınızdan birisinin vefat edeceğine delalet eder. Rüyanızda cennetin bütün kapılarının yüzünüze kapandığını görmeniz; babanızın veya annenizin size darılmış olacaklarına işaretle yorumlanmaktadır. Bir kimsenin elinde kılıç olduğu halde cennete girdiğini görmesi; o kimsenin sevilmeyen huylarını terk edip iyi bir insan olacağına ve sevap kazandıracak bir iş işleyeceğine, kişinin rüyasında cennetin meyvelerinden yediğini görmesi; o kimsenin hayra, menfaata ve bolluğa kavuşacağına, kişinin rüyasında eliyle cennetin meyvesini topladığını ve yediğini görmesi; o kimsenin ilim öğreneceğine, ama onun ilminden herhangi bir kimsenin istifade edemeyeceğine böyle bir rüyanın görülmesi işaret eder. Bir kimsenin rüyasında cennet hurileriyle birlikte olduğunu görmesi; o kimsenin ölünceye kadar nimet içinde olacağına, kişinin rüyasında cennet bahçelerinde gezdiğini görmesi; o kimsenin bundan sonra kendisini din işlerine vererek muttaki bir kimse olacağına yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında cennetin sütünden ve suyundan içtiğini görmesi; o kimsenin rızkının artarak evine bolluk ve bereket geleceğine, bir kimsenin rüyasında cennette bulunan Kevser suyundan içtiğini görmesi o kimsenin düşmanlarına galip geleceğine ve işlerinde de başarılar elde edeceğine delalet eder. Rüyanızda cennete girmek istediğinizi ve fakat bundan men olunduğunuzu görmeniz; sizin dünyada fesat çıkarmaya ve isyan etmeye meyilli olduğunuza, rüyanızda yüzünüze cennetin kapısının kapandığını görmeniz; anne-babanıza âsî olacağınıza, rüyanızda cennete yaklaştığınızı ve sonra da geri döndüğünüzü görmeniz; bir hastalığa yakalanarak öleceğinize, rüyanızda bir meleğin elinizden tutarak sizi cennete götürdüğünü görmeniz; Allah'ın huzurunda günahlarınızdan tövbe ettikten kısa bir süre sonra vefat edeceğinize işaretle yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyanızda size "Cennete gir" denildiği halde girmekten çekindiğinizi görmeniz; din yolunda yürümekten kaçınacağınıza, rüyanızda "Cennete girer misin?" diye size sorulduğunu görmeniz; bir mirasa konacağınıza, rüyanızda cennete eşinizle birlikte girdiğinizi görmeniz; çok mes'ut bir aile hayatı yaşayacağınıza ve fakirlik nedir bilmeyeceğinize delalet eder. Bir kimsenin rüyasında cennette hurilerle eğlendiğini görmesi; o kimsenin rızkının bolluğuna ve ömrünün de uzun olacağına, kişinin rüyasında Cennet'te Tûbâ ağacının altında oturduğunu görmesi; o kimsenin dünya ve âhirete ait arzularının gerçekleşeceğine, kişinin rüyasında cennette süt veya şerbet içtiğini görmesi; o kişinin bilgili ve zengin olacağına, kişinin rüyasında cennet nimetlerini gördüğü halde yemek istemediğini görmesi; dînî vecibeleri yerine getirme hususunda istekli olmadığına, kişinin rüyasında cennette olduğu halde ateşte yakılarak azap edildiğini görmesi; başkalarına ait haram bir maldan yiyeceğine, kişinin rüyasında cennette kendisine büyük bir köşkün verildiğini görmesi; o kimsenin büyük bir işe atılacağına veya mes'ut bir evlilik yapacağına yorumlanır. Rüyanızda cennetten kovulduğunuzu görmeniz; aile çevrenizden uzaklaşarak uzun yıllar gurbette kalacağınıza ve hayatınızın da türlü zorluklar içinde geçeceğine işaret eder. Buraya kadar cennet görülmesi ile ilgili genel yorumları yaptıktan sonra şimdi de ünlü rüya tabircilerinin bu husustaki yorumlarını ayrı ayrı ele alarak siz okuyucularıma sunmaya çalışacağım.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
âbiru'l-Mağribî'nin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında cennette yüksek bir yerde olduğunu görmesi; o kimsenin bir âlime veya bir zengine arkadaşlık edeceğine, kişinin rüyasında elinde cennetin anahtarlarının olduğunu görmesi; o kimsenin iman ile öleceğine, kişinin rüyasında cennette olduğunu ve oraya lâyık olmayan bir iş işlediğini görmesi; o kimsenin günah işlediğine, bir hastanın rüyasında cennete girdiğini görmesi; o hastanın öleceğine işaretle tabir olunmaktadır. İmam-ı Nablusî'nin yorumuna göre: Rüyada cennet görülmesi daima hayırla tabir edilir. Kişinin rüyasında cennete girdiği, fakat içeri giremediğini görmesi; o kimsenin bir müjde alacağına delalet eder. İbn-i Kesîr'in yorumuna göre: Bir kimseye rüyasında "Cennete gireceksin" denildiğini görmesi; o kimsenin dünyada ilim sahibi olacağına, kişinin rüyasında gülerek cennete girdiğini görmesi; o kişinin Allah'ı çok anacağına, kişinin rüyasında kendisini cennet bahçelerinde dolaşır olduğunu görmesi; ferahlık ve sevince, kişinin rüyasında cennet meyvelerini ağacından koparıp yediğini görmesi; o kişinin toplum içinde sevilen, sayılan bir kişi olduğuna yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında cennetin o güzelim sularından ve şerbetinden avuçları ile içtiğini görmesi; o kimsenin dünya nimetlerinden istifade edeceğine, kişinin rüyasında cennette meleklerin yanına gelerek kendisini selâmladıklarını görmesi; o kimsenin cennete girecek kadar hayır işlerde bulunduğuna, rüyasında cennet hurmasını yediğini gören kimsenin; dünyada huzurlu bir ömür geçireceğine böyle bir rüyanın görülmesi işaret eder. Bir kimsenin rüyasında bütün dünya insanlarının cennete girdiklerini görmesi; o beldede ucuzluk olacağına, devletin âdil davranacağına, gıda maddelerinin bolluğuna ve bereketine işaret eder. Kişinin rüyasında cennetten kovulduğunu görmesi; o kimsenin fakir duruma düşeceğine delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyanızda cenneti cehenneme attığınızı görmeniz; bağınızı ve bahçenizi satacağınıza ve parasını yiyeceğinize, rüyanızda kendinizi cennet köşklerinden birinde olduğunuzu görmeniz; bir kuruma veya bir yere başkan olacağınıza ya da güzel bir hanımla evleneceğinize yorumlanır. Rüyada cennetin ırmaklarından içmek değişik şekillerde tabir edilir bir kimsenin rüyasında su nehrinden içtiğini görmesi; rızka, süt nehrinden içtiğini görmesi; fıtrata, şarap nehrinden içtiğini görmesi; Allah sevgisinden meydana gelen sarhoşluğa ve Allah'ın haram kıldığı şeylere nefret duymaya, bal nehrinden içtiğini görmesi; Kur'an'a işaret eder. Allah Teâlâ Kur'an-ı Kerîm'inde bu ırmaklardan şöyle söz etmektedir: "(Küfürden)sakınanlara va'd edilen Cennetin hali (şu): Orada tadı ve kokusu bozulmayan bir sudan ırmaklar var; tadı değişmeyen bir sütten ırmaklar var; içenlere lezzet veren şa-rabdan, (sarhoşluk vermeyen tatlı içkiden) ırmaklar var; saf süzme baldan ırmaklar var..." (Muhammed Sûresi: 15). Bir kimsenin rüyasında cennetin saraylarına girdiğini görmesi; o kimsenin yüksek mertebeye nail olacağına, övünülecek bir işe girişeceğine hür hanımlarla evleneceğine, genişliğe, bolluğa ve zenginliğe kavuşacağına yorumlanır. Rüyanızda Tûbâ ağacının gölgesinde oturduğunuzu ve ona yaslanarak durduğunuzu görmeniz; gideceğiniz yerin iyi bir yer olacağına, bendinizi ibâdete vereceğinize işaretle tabir olunur. Rüyanızda Sidre-i Müntehâ'yı görmeniz; maksat ve arzunuza erimeğinize delalet eder. Kişinin rüyasında cennete girdiğini görmesi; bazen de şehid olacağına, özellikle harp aletleriyle birlikte cennete gireni gören kimsenin şehid olarak öleceğine yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Nablusi: Cenneti görüp fakat oraya girmediğini gören kimsenin rüyası onun için hayır ameliyle müjdedir. Bu rüya insaf sahibi ve zalim olmayan kimseye mahsustur. Bazıları, «Cenneti açıkça gören kimse, arzu ve istediği şeye nail olur ve ondan üzüntü ve keder gider» demişlerdir.
Cennete girmek isteyip fakat bundan men edildiğini gören kimse, niyet ve kastettiği hac ve cihattan yahut üzerinde ısrar ettiği günah ve kusurdan tövbeyi murat ettiği halde, bunlardan men edilir. Cennet kapılarından birisinin, üzerine kapandığını gören kimsenin ana ve babasından birisi vefat eder.
Cennetin bütün kapılarının üzerine kapanıp açılmadığını gören kimse, ana ve babasına asi olduğuna ve ondan razı olmadıklarına delalet eder. İstediği kapıdan cennete girdiğini gören kimsenin ana ve babasının kendisinden razı ve hoşnut olduklarına delalet eder.
Cennete girdiğini gören kimse her iki dünyada emniyet ve sevince erişir. Cennete girdiğini gören kimsenin eceli ve ölümü yakın olur.
Onu cennete sokan kimsenin elinde tövbe ederek günahlardan temizlenmek nasip olur, (şayet o kimseyi tanırsa) demişlerdir.
Cennete girdiğini gören kimse mihnet ve taatla çevrilmiş ve gizlenmiştir, şeklinde tabir edenler de vardır. Bazı tabirciler ise, bu rüyanın sahibi, kavmin büyükleri, şereflileriyle arkadaş olur ve insanlarla güzel geçinir. Allah'ın farz ettiği şeyleri tamamıyla yerine getirir.
Bir kimse kendisine «Cennete gir» denildiği halde girmediğini görse, o kimsenin dinini terk etmesine delalet eder.
Bir kimseye «Sen cennete girersin», denilse, o kimse mirasa ve kendisini Firdevs-i alada görse, ilim ve hidayete nail olur. Tebessüm ederek cennete girdiğini gören kimse, Allah'ı çok zikreder. Güya kılıcını kından çıkararak cennete girdiğini gören kimse, iyilikle emreder, kötülükten nehyeder, nimet, medh ve sevaba nail olur. Tuba ağacı altında oturduğunu gören her iki dünyada da hayra nail ve cennet bahçelerinde olduğunu gören kimse ihlas ve kamil imana sahip olur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cennet meyvelerinden yediğini gören kimse, yediği meyve kadar ilimle rızıklanır. Cennetin su, şarap ve sütünden içtiğini gören, hikmete, ilme ve zenginliğe nail olur. Cennetin sergilerine yaslandığını görenin rüyası, hanımının iffetli, namuslu ve halinin hoş olduğuna delalet eder. Cennete ne zaman girdiğini bilmeyen dünyada bulunduğu müddetçe izzet ve nimete nail olur. Cennetin meyvelerinden birini yerden alıp başkasına verdiğini gören kimse, amel etmediği ilmini amel edecek birisine öğretmeye delalet eder.
Cenneti cehenneme attığını gören kimse, bağ ve bostanını satar, parasını yer, Kevser suyundan içtiğini gören kimse reisliğe nail olup, düşmanlarına galip gelir. Kendisini cennet köşklerinden birinde görse, reis olur veya güzel bir kadınla evlenir.

Cennet kızlarından bir kızı cima ettiğini ve cennet gılmanları da etrafında tavaf ettiğini görse, bir memleket ve nimete nail olur.
Cennetin hazinedarını görmek sevinç ve nimete, yaşadığı müddetçe temiz yaşayışa ve belalardan emin olmaya delalet eder. Meleklerin onun yanına girip kendisine cennette selam verdiğini gören kimse, onu cennete götürecek bir amel işlemiş olmasına ve hüsn-i hatimeyle öleceğine delalet eder.
Cennete girmeyi görmek, cennete girmeye vesile olacak amel işlemeye delalet eder. Cennette muz ağacının meyvesini yediğini ve gölgesinde oturduğunu görse, maksadına nail olur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cennetin sütünden, içki ve şarabından yahut sularından içtiğini görse, hikmete ilme ve nimete, güzel itikada ve sünnet-i seniyeyi işlemeye muvaffak olur. Rüyayı gören kafir ise Müslüman olur, asi ise günahından tövbe ve istiğfar eder. Yahut haram kazançtan helal kazanca geçmeye delalet eder. Rüyada cennete girmek, Allahu Teala ile hüsn-i muameleye ve iyi mükafata, bazen da verasete delalet eder.
Cennete girmek bazen güçlüklerden, üzüntü ve kederden kurtuluşa delalet eder. Hasta bir kimse cennete girdiğini görse hastalığından iyileşir. Bazı kere de cennete girmek, helal mala, ailesi için iyilik etmeye ve Allah'tan korkmaya delalet eder. Cennete girmek, bağ ve bahçeye sahip olmaya faydalı ve menfaat şeylerin eline geçmesine ve rızka delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cennete girmek, bazı kere de üzüntü ve kederin gitmesine delalet eder. Rüyada insanların hepsinin cennete girdiklerini görmek, senenin bolluk ve ucuzluğuna, hükümdar tarafından adalete, meyve, hububat ve ziraata gelecek berekete delalet eder.
Cennete girmek, şehitlik mertebesine ermekle de tabir edilir. Harp aletleri olduğu halde cennete giren şehit olarak ölür. Kitapla beraber cennete girdiğini görmek ilim ve güzel amele delalet eder. Cennete mal ve yürüyen hayvanlarla girdiğini gören kimse, malının zekatını vermek sayesinde cennete girer.
Hanımı ile beraber cennete girdiğini görmek, dünyada hanımı ile iyi geçinmeye delalet eder.
Zikir ve teşbihle cennete girdiğini gören kimse, teheccüd namazı, teşbih ve taksidi sebebiyle cennete girmesine delalet eder. Reyyan kapısından cennete girdiğini gören kimse orucu sebebiyle cennete girmeye nail olur. Rüyada cenneti görmek, camiye, zikir meclisine, sokak ve pazarda kazanç yapmaya, hacca, cihada, iyilikle emredip kötülükten nehyetmeye, ilme ve güzel amele delalet eder.
bazen da cennet, düşmandan korunulup muhafaza edinilen kalkana delalet eder. Rüyada cennetin nehirlerinden içtiğini, meyvelerinden yediğini veya ağaçların gölgesinde gölgelendiğini yahut cennetin hurilerinden bir şey gördüğünü görse, ilim, hidayet, rızık, mülk, nesil ve uzun ömre nail olmaya, yahut şehit olarak ölmesine delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cennet nehirlerinden içilen şey tabirce muteber tutulur. Şöyle ki, su nehri rızka; süd nehri fıtrata; şarap nehri, Allah sevgisinden meydana gelen sarhoşluğa ve Allah'ın haram kıldığı şeylere buğzet-meye, bal nehri ise ilim ve Kur'an'a delalet eder. Cennet meyvelerinden yemek, güzel amellerin neticesine, hanımına ve hayırlı evlada delalet eder.
Tuba ağacının gölgesinde oturup gölgelenen ve ona dayanarak durduğunu gören kimsenin gideceği yerin hoş ve güzel olmasına delalet eder. bazen da ağacın altında oturmak, kendisini ibadete hasretmeye, arkadaş dost ve rütbe makam sahibi kimselerden menfaatlan-maya delalet eder. Sidre-i Münteha, kendisi için vaat edilen her şeyden maksat ve arzusuna erişmeye delalet eder.
Cennet ağaçları bazen da ilmiyle amel eden kimseye, mürşid insanlara hurilere delalet eder. Cennet ağaçlarına sahip olduğunu, yahut o ağaçlardan bir şey yaptığım görse, evlat ve kadınlardan sahip olur. İnsanların- havassı için huri görmek, Allah'tan başka şeylerle ilişkisi olup onlara kapılıp kalmasına delalet eder. İdarecilerin rüyada huri görmeleri, onların işlerine yahut, meskenlerine, geçimlerinin bolluğuna ve çeşit çeşit zevklerine dünyada nail olacaklarına delalet eder.
Cennetin köşklerine girdiğini görmek, yüksek rütbeye nailiyete, İftihar edilecek işe girmeye, hür kadınlarla evlenmeye, genişlik ve zenginliğe ve güzel akıbete delalet eder.
Cennetin haznedarı Rıdvan (R.A.)'ı görmek, melikin haznedarına, hayırlı haberle ortaya çıkacak sefirine, vaadin yerine getirilmesine, ihtiyaçların görülmesine ve duanın kabul edilmesine delalet eder.
Cennete girip onun meyvesinden yemediğini, nehirlerinden içmediğini gören kimsenin, sahip olduğu ilimden faide görmemesine delalet eder.
Cennetten kovulduğunu görmek, Adem (A.S.)'ın hikayesinden ötürü fakirliğe giriftar olmasına delalet eder. Cennette tavaf ettiğini gören kimsenin rızkının genişliğine, şanının yüceliğine korku ve tehlikelerden emin olmasına delalet eder. Korku halinde olan kimsenin cennete girdiğim görmesi korkudan emin olmasına, üzüntü ve kederde ise üzüntü ve kederinden kurtulmasına, eğer bekar ise evlenmesine delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Seyyid Süleyman: Rüyasında Cennete girdiğini gören, feraha çıkar. Sevinir. Hayra ve emniyete nail olur. Cennet meyvelerinden yemek te böyledir. Cennet meyvesini eliyle toplayıp yiyen, din tahsili yapar. Fakat, halk onun ilminden istifade etmez. Cennet hurileriyle beraber olduğunu görenin, iyi işleri kolaylaşır. Cennette oturduğunu gören, son nefesine kadar ni'met ve izzet içinde yaşar. Cennete girmek istediği halde men edildiğini gören, dünyada fesada ve isyana düşer. Yüzüne Cennet kapısını kapanması da böyle yorumlanır. Rüya sahibi asi olur.
Cennete yaklaştığını fakat, yoldan döndüğünü gören, hasta olur ve vefat eder. Meleklerin elinden tutup kendisini Cennete götürdüklerini gören, tevbe eder ve yakın zamanda ahirete göçer. Rüyasında kendisine "Cennete girer misin?" denildiğini gören, miras yer.
Tuba ağacının altında oturan, dünyada ve ahirette muradına erer. Cennete şerbet veya süt içen, alim, hakim ve zengin olur. Cennet ni'metlerini yemekten çekinen, dalalete düşer (günahkar olur, yoldan çıkar). Birine cennet meyvesi veren, onu ilminden ve malından faydalandırır. Cennette olduğu halde ateşe atıldığını gören, birinin malından haram yer.
Cabir'ül Mağribi şöyle diyor: Cennet-i Rıdvan'ı görüp memnun olan, büyük sevince ve ni'mete nail olur. Bulunduğu yüksek bir mekanın Cennet olduğunu zanneden; adil bir sultanla, faziletli bir alimle veyahutta zengin biriyle karşılaşır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cennete döndüğünü gören, Hakk yoluna yönelir. Cennet anahtarlarını elinde tutan, İslam ve tevhid üzerine vefat eder. Cennette münasebetsiz bir durum içinde olduğunu gören, günah işler. Bir hastanın Cennete girdiğini görmesi, onun vefatına işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Abdulgani'en Nablusi diyor ki: Cenneti gördüğü halde içeri girmeyenin rüyası hayırlı amellerinden dolayı müjde olarak yorumlanır. Bu insaf sahibi, adil insanların göreceği bir rüyadır. Cenneti rüyasında olduğu gibi tamamen gören, bütün arzularına kavuşur. Kederden kurtulur. Cennete girmek istediği halde bundan men edilen, önceden özendiği halde hacca gitmekten vazgeçer. Cihaddan kaçar veya günahına tevbe etmez. Cennet kapılarından birinin yüzüne kapandığını gören, ebeveyninden birini kaybeder. İki kapı birden yüzüne kapanırsa, hem anası hem babası ölür. Cennet kapılarının hepsinin yüzüne kapandığını görenin, ana babası kendisine dargın demektir. Cennete istediği kapıdan giren şahıs, ana babasını çok memnun etmiş, onların rızasını kazanmıştır. Cennete girmiş olduğunu görenin ebeveyni, emniyet ve sevinç içinde bulunurlar. Cennete alındığını görenin, eceli yakındır. Kendisini tutup Cennete alan zat vasıtasıyle tevbe ve istiğfar eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İbn-i Kesir demiştir ki: Rüya sahibi, cömert ve iyi insanlarla beraber olur. Herkese iyi davranır. Allah (C.C.)'ın emirlerini yerine getirir.
Kendisine "Cennet'e gir" denildiği halde girmeyen, dini terkeder. "Cennete gireceksin" denildiğini gören, miras yer. Firdevs-i Ala'da bulunan, hidayete ve ilme nail olur. Cennet'e gülerek giren, Allah-ü Teala Hazretlerini çok çok zikreder. Kılıcını çekip Cenete giren, Allah'ın emirlerini bildirir. Kötülükten men eder. Halkın övgüsünü kazanır. Sevaba girer. Ni'mete kavuşur. Tuba ağacının altında oturan, dünyada ve ahirette hayra nail olur. Kendisini Cennet bahçelerinde gören, samimi ve olgun bir dindar olarak yaşar. Cennnet meyvelerini yediğini gören, ilimle rızıklanır. Cennet suyundan, şarabından ve sütünden içen, ilim, hikmet ve servet sahibi olur. Cennet'te bir yatak üzerine dayandığını görenin, namuslu bir karısı olur. Cennet'te bulunduğunu ama, ne vakit girdiğini bilmediğini gören; hayatı boyunca ni'met içinde yaşar. Cennet meyvelerinden yemesi yasaklanan şahsın, dini bozulur.
Cennet meyvelerini toplayıp başkalarına yedirdiğini gören, ilmiyle başkalarını faydalandırır. Fakat, kendisi ilminden istifade edemez. Cennet'te bir bostan tarh eden, bir bostan satıp, ürününü yer. Kevser şarabından içen, başkanlık makamına gelir ve düşmanını yener. Cennet'te bir köşkte oturan; ya büyük mevki sahibi olur yahutta güzel bir kadınla evlenir. Cennet kadınlarından biriyle nikahlanmak, ni'met ve mertebedir. Cennet-i Rıdvan'ı görmek, selamet ve refahtır.
Meleklerin Cennet'te yanına gelip selam verdiklerini gören, Cennet'e girmesine vesile olacak bir hayır işler. Cennet hurmasından yemek, altında oturmak; murada kavuşmaktır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cafer-i Sadık'a göre Cennet; cami, zikir meclisi, hac, cihad, ilim ve iyi amelle tabir olunur.
Cennet nehirlerinden su nehri; rızka, süt nehri; fıtrata, şarap nehri Allah-ü Teala'nın güzelliği ile sarhoş olmaya, bal nehri; ilme ve Kur'an'a işarettir.
Bazılarına göre Cennet ağaçları alimler ve mürşitlerle tevil olunurlar. Cennet köşklerine girmek; yüksek makama, iyi akibete, şerefe ve hurrelerle(*) izdivaca delalettir.
Sidret'ül Münteha'yı görmek vaadedilen şeylere erişmektir. Cennet meyvelerinden yemek; hayırlı amellerle, evlilikle ve evlatla yorumlanır. Cennet'e girememek, oradan kovulmak vb. zarurete düşmeye delalettir. Cennette dolaşmak; geniş rızk, büyük şeref ve emniyettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kevser nehrinden içen, ilme nail olur. Sünnete uyar yahutta ahlaksız karısından ayrılır, iyi bir kadınla evlenir. Helal kazanca yönelir.
İbn-i Fuzale demiştir ki: Rüyada Cennet'e girmek, Allah-ü Teala'nın mükafatına delalettir. Cennet'e girdiğini gören, hasta ise şifa bulur. Bir kavle göre, miras yer. Darlıktan kurtulur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İbn'ül Eş'as diyor ki: Cennet'e girmek, helal mala, berekete, kederden kurtulmaya ve itikatlı olmaya işarettir.
Halkın tamamının Cennet'e girdiğini görmek, ucuzluğa, adalete ve berekete; kılıçla yahut mızrakla Cennet'e girmek; şehit olarak göçmeye delalet eder. Kitapla bera-ber Cennet'e girdiğini gören, ilmiyle amel eder. Malla veya hayvanla Cennet'e girmek, zekatı verip, sevap kazanmaya işarettir. Cenab-ı Hakk'ı tesbih ederek Cennete giren, teheccüd ve tesbihle Cennete hak kazanır. Bab'ül reyandan Cennete girmek, oruçla Cennetlik olmaya delalettir. Zevcesiyle giren, iyi davranışlı bir insandır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cennet görmek

cennet görmek camiye, zikir meclisine, hacca, cihada, salih amellere, gerçek ilme ve çarşı-pazara; Cennete girdiğini görmek sevincç ve sürura ermeye, hayır ve berekete, nimet ve güzel rızka nail olmaya, Cennette olduğunu ve oranın meyvelerinden yediğini,, ırmaklarında yüzdüğünü ve gölgesinde oturduğunu görmek salih amellerin güzel sonuçlarını almaya, mutlu evliliğe ve hayırlı evladlara nail olmaya; Cennette gezindiğini görmek hayırlı ve sürekli rızka, şeref ve itbar kazanmaya ve korkudan emin bulunmaya, Cennete girdiği halde oranın nimetlerinden yiyip, sularından içemediığini görmek, alim olduğu, imkanı bulunduğu halde bu ilim ve olanaktan hayırlı yönde istifade etmemeye, Cennetten kovulduğunu görmek fakirlik ve zillete düşmeye, imtihanlara tabi tutulmaya; Cennetin haznedarını görmek sürekli sevince; onun iltifat ve ihsanına nail olmak Allah Teala'nın rızasını kazanmaya, bu meleğin kendile iltifat etmediğini görmek, Cenneti hak ettirecek hal ve davranışları henüz göstermediğine delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Sizi seven yardımınıza koşan iyi dostlara sahipsiniz demektir. Eğer sağlığınız bozuksa ya da sıkıntı çekiyorsanız, yakında durumunuz düzelecek anlamına gelir. Cennete girmek mutlu ve rahat bir hayat, cennetten kovulmaksa rahatsızlık demektir. Cennet melekleriyle konuşmak işinizde iyi bir yere sahip olarak iyi bir evlilik anlamına da gelir.

Sizi seven yardımınıza koşan iyi dostlara sahipsiniz demektir. Eğer sağlığınız bozuksa ya da sıkıntı çekiyorsanız, yakında durumunuz düzelecek anlamına gelir. Cennete girmek mutlu ve rahat bir hayat, cennetten kovulmaksa rahatsızlık demektir. Cennet melekleriyle konuşmak işinizde iyi bir yere sahip olarak iyi bir evlilik anlamına da gelir.

Size yardım etmek isteyen sadık dostlarınız var.

Rüyasında cennet gören kişi, umduğuna kavuşur, düşlediğinden, umduğundan kat kat üstün duruma gelir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada cennete girdigini görmek, ferah ve sevince ve Allah (C.C) tarafindan hayra ve selamete ulastirilacagina delalet eder. Cennet meyvelerinden yedigini veya kendisine biri tarafindan verilip, onlari yedigini görmek, hayra, menfaate ve bol-luga isarettir. Eliyle cennet meyvesini toplayip yedigini gören ilim ögrenir, ama ondan kimse faydalanamaz. Cennet hurileri ile bir-likte oldugunu görmek, son nefesine kadar nimet içinde bulunmaya delalet eder. Cennete girmek istedigini, fakat girmekten yasaklandigini görmek, dünyada fesat ve isyana meyil etmege delalet eder. Yüzüne cennet kapisinin kapandigini gören, anne ve babasina isyan eder. Cennete yaklastigini ve sonra yoldan geri döndügünü gören hasta olur ve bu hastaliktan ölür. Bir melegin kendisini elinden tutarak cennete götürdügünü gören, Allahu Teala (C.C.) huzurunda tövbe eder ve yakinda vefat eder. "Cennete gir"denildigi halde girmekten çekindigini gören, din yolunda yürümekten kaçinir. "Cennete girer misin?" diye kendisinden soruldugunu gören miras yer. Kilicini çekerek cennete girdigini gören tövbekar olup, yeni-den ibadete baslar. Tuba agacinin altinda oturdugunu gören kimsenin, dünya ve ahirete ait muradi hasil olur. Cennette serbet veya süt içtigini gö-ren alim ve zengin olur. Cennet nimetlerini görüp de yemek iste-medigini gören, dine karsi ilgisiz olur. Cennette oldugu halde ates-te yakildigini gören, bir baskasinin haram malindan yer. Cennette kendisine büyük bir kösk verildigini gören, büyük bir ise girer ve-ya çok iyi bir evlilik yapar. Cabir'ül-Magribi'ye göre; rüyasinda cenneti gören, son de-rece feraha ve bolluga kavusur. Yüksek bir yerde bulundugunu ve orasinin cennet oldugunu sanan kisi, bir bilgine veya zengin birine arkadaslik eder. Elinde cennet kapisinin anahtarlari bulundugu-nu görmek, iman ile vefat edecegine isarettir. Cennette olup, kendisinin oraya layik olmayan bir is isledigini gören, günah isle-mis olur. Bir hastanin cennete girdigini görmesi, onun ölecegine delalet eder. Abdulgani Nablusi'ye göre: rüyada cenneti görmek, daima hayirla yorumlanir. Cennete girdigini, fakat içeriye giremedigini görmek, bu rüyayi gören için bir müjdedir. Cenneti rüyasinda açikça gören, dünyada her seye, her muradina erisir, bükün sikintisi geçer. îbni Kesir'e göre: rüyasinda kendisine "cennete gireceksin" denildigini gören kimse, dünyada bilgi ve ilim sahibi olur. Cennete gülerek girdigini görmek, Allah'i (C.C.) çok ,çok anmaya delalet der. Kendisini cennet bahçelerinde dolasiyor görmek, ferahlik ve sevince; cennet meyvelerini agaçlarindan kopararak yedigini görmek, halk içinde sevilen bir kisi olduguna; cennetin suyundan, serbetlerinden avuçlan ile alip içtigini görmek, dünyanin her türlü nimetinden faydalanacagina isarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cennette meleklerin yanina gelip, onu selamladiklarini görmek, dünyada iken cennete girecek kadar iyi bir sevap isledigine;cennet hurmasini yedigini görmek, dünyada rahat bir ömür sürecegine delalet eder. Bütün dünya insanlarinin cennete girdiklerini görmek, ucuzluga, hükümetin adaletine, ekin ve yiyeceklerinin bolluguna, bereketine isarettir. Cennetten kovuldugunu görmek fakirlige düsmege delildir. Bir baska rivayete görede: Cenneti görüp fakat oraya girmedigini gören kimsenin rüyasi, onun için hayir ameliyle müjdedir. Bazilan, Cenneti açikça gören kimse, arzu ve istedigi seye isarettir ve ondan üzüntü ve keder gider demislerdir. Cennete girmek isteyip fakat bundan menedildigini gören kimse niyet ve kasd ettigi hacc ve cihaddan yahut üzerinde israr ettigi günah ve kusurdan tevbeyi murat ettigi halde, bunlardan menedilir. Cennet kapilarindan birisinin, üzerine kapandigini gören kimsenin anne ve babasindan birisi vefat eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cennetin bütün kapilarinin üzerine kapanip açilmadigini gören kimse, anne ve babasina asi olduguna ve ondan razi olmadiklarina isarettir. istedigi kapidan cennete girdigini gören kimsenin anne ve babasinin kendi sinden razi ve hosnut olduklarina isarettir. Cennete girdigini gören kimse her iki dünyada emniyet ve sevince erisir. Cennete girdigini gören kimsenin eceli ve ölümü yakin olur. Cennet meyvelerinden yedigini gören kimse, yedigi meyve kadar ilimle n ziklanir. Cennetin su, sarap ve sülünden içtigini gören, ilim ve zenginlige isarettir. Cennetin sergilerine yaslandigini görenin rüyasi, haniminin iffetli, namuslu ve halinin hos olduguna delildir. Cennete ne zaman girdigim bilmeyen dünyada bulundugu müddetçe izzet ve nimete isarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cennetin meyvelerinden birini yerden alip baskasina verdigini gören kimse, amel etmedigi ilmini amel edecek birisine ögretmeye isarettir. Kevser suyundan içtigini gören kimse bir makarna nail olup, düsmanlanni yener. Kendisini cennet kösklerinden birinde görse, güzel bir kadinla evlenir. Cennetin kapicisini görmek sevinç ve nimete, yasadigi müddetçe temiz yasayisa ve belalardan emin olmaya isarettir. Meleklerin onun yanina girip kendisine cennete selam verdigini gören kimse, onu cennete götürecek bir amel islemis olmasina ve iyi bir sonla ölecegine isarettir. Cennete girmeyi görmek, cennete girmeye vesile olacak amel islemeye delildir. Cennete girmek bazan güçlüklerden, üzüntü ve kederden kurtulusa isarettir. Hasta bir kimse cennete girdigim görse hastaligindan iyislesir. Bazi kere de cennete girmek, helal mala, ailesi için iyilik etmeye ve Allah'tan korkmaya isarettir. Cennete girmek, bag ve bahçeye sahip olmaya faideli ve menfaatli seylerin eline geçmesine ve rizka isarettir. Rüyada insanlarin hepsinin cennete girdiklerim görmek, senenin bolluk ve ucuzluguna, meyve hububat ve ziraata gelecek berekete delildir. Cennete girmek, sehitlik mertebesine ermekle de tabir edilir. Savas aletleri ile cennete giren sehit olarak ölür. Kitapla beraber cennete girdigini görmek ilim ve güzel amele isarettir. Cennete mal ve yürüyen hayvanlarla girdigini gören kimse, malinin zekatim vermek sayesinde cennete girer. Hanimiyla beraber cennete girdigini görmek, dünyada hanimiyla iyi geçinmeye isarettir. Rüyada cenneti görmek, camiiye, zikir medisine, sokak ve pazarda kazanç yapmaya, hacca, cihada, iyilikle emredip kötülükten nehyetmeye, ilme ve güzel amele isarettir. Rüyada cennet nehirlerinden içtigini, meyvelerinden yedigini veya agaçlann gölgesinde gölgelendigini yahut cennetin hurilerinden bir sey gördügünü görse, ilim, hidayet, rizik, mülk, nesil ve uzun ömre nail olmaya, yahut sehit olarak ölmesine isarettir. Cennet nehirlerinden içilen sey tabirce muteber tutulur. Söyle ki, su nehri rizka süt nehri fitrata sarap nehri, Allah sevgisinden meydana gelen sarhosluga ve Allah'in haram kildigi seylere bugzetmeye, bal nehri ise ilim ve Kur'ana isarettir. Cennet meyvelerinden yemek, güzel amellerin neticesine, ese ve hayirli evlada isarettir. Tuba agacinin gölgesinde oturup gölgelenen ve ona dayanarak durdugunu gören kimsenin gidecegi yerin hos ve güzel olmasina isarettir. Bazen de agacin altinda oturmak, kendisini ibadete hasretmeye, arkadas dost ve rütbe makam sahibi kimselerden menfaatlanmaya isarettir. Cennetin kösklerine girdigini görmek, yüksek rütbe elde etmeye, iftihar edilecek ise girmeye, genislik ve zenginlige ve güzel akibete isarettir. Cennetin haznedan Ridvan (R.A.)'i görmek, vaadin yerine getirilmesine, ihtiyaçlarin görülmesine ve duanin kabul edilmesine isarettir. Cennete girip onun meyvesinden yemedigini, nehirlerinden içmedigini gören kimsenin, sahip oldugu ilimden faide gönnemesine isarettir. Cennetten kovuldugunu görmek, Adem (A.S.)'in hikayesinden ötürü fakirlige giriftar olmasina isarettir. Korku halinde olan kimsenin cennete girdigini görmesi korkudan emin olmasina, üzüntü ve kederde ise üzüntü ve kederinden kurtulmasina, eger bekar ise evlenmesine isarettir.


Size yardım etmek isteyen sadık dostlarınız var. Eğer hasta veya zor durumdaysanız, yakında hayatınızın yoluna gireceği anlamındadır.


Rüyada cenneti görmek; miras kalınacağına, cennete girmek istediği halde engellenirse; hacca gidilemeyeceğine, cennet kapılarından birinin kapandığını görmek; akrabalardan birinin vefat edeceğine, cennete girmek; rahat bir yaşam sürmeye, cennetten kovulmak; hastalığa işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cennet Görmek

Camiye gitmeye zikir meclisine katılmaya hacca gidip Allahın rızasına kavuşmaya, Allah için yapılacak olan cihada, dindar bir kimse için salih amellere, gerçek ilme işaret etmektedir.

Rüyada cennete giremediğini görmek

Rüyasında cenneti görüp fakat oraya giremediğini gören kimsenin rüyası onun için hayır ameliyle müjdelenmektedir. Bu rüya insaf sahibi ve zulüm etmeyen kimselere mahsustur. Cenneti açıkça gören kimse, arzu ettiği ve istediği şeye kavuşur ve ondan üzüntü ve keder gider.

Rüyasında cennetin bütün kapılarının üzerine kapanıp açılmadığını gören kimse, ana ve babasına karşı asi olduğuna ve ondan razı olmadıklarına delalet etmektedir bu konu hakkında temkinli olması gerekmektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cennet Görmek

Ayrıca bkz: Cehennem, Cennet Haznedarı

Rüyada cennet görmek, yüce Allah’ın mümin kulları için hazırladığı saadet yurdudur ve onun rahmetinin bir eseridir.

Rüyada cennet görmek tabiri hayır ve müjde ile tabir olunur.

Bir kimsenin rüyada cenneti açıkça görmesi, arzu ettiği ve istediği her şeye nail olacağına delalet eder.

Rüyada cennetin içine girdiğini görmek, her iki alemde de emniyet ve sevinç işaretidir.

Bir kimsenin rüyada cennetin haznedarını görmesi; sevinç ve nimete, yaşadığı müddetçe temiz bir hayata ve belalardan emin olmaya delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada cennete girdiğini görmek şu şekillerde tabir olunur:

    a) Cami,
    b) Zikir meclisi,
    c) Çarşı,
    d) Hac ibadeti,
    e) Allah yolunda cihat,
    f) İlim ve salih amel.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bazen de rüyada cennete girdiğini görmek, cennete girmeye vesile olacak güzel ve makbul ameller işlemeye delalet eder.

Bir adamın rüyada cennetin sütünden, içki ve şarabından veya sularından içtiğini görmesi; ilme, hikmete, nimete, güzel itikada ve Sünnet-i Seniyyeyi işlemeye delalet eder.

Rüyada cennet meyvelerinden yediğini görmek, yediği meyve kadar rızıklanacağına işarettir. Bazen de cennete girmek, üzüntü ve kederden halas olmaya işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimsenin rüyasında eşi ile beraber cennete girdiğini görmesi, dünyada eşi ile iyi geçineceğine delalet eder.

Rüyada cennet köşklerinden birine girdiğini görmek, yüksek mertebeye, iftihar vesilesi olarak iş işlemeye, genişlik ve zenginliğe ve güzel akıbete delalet eder.

Rüyada cennete girip ırmaklarından içmek, meyvelerinden yemek, ağaçlarının gölgesinde oturmak huri ve gılmanını görmek; ilme, hidayete, rızka, zürriyete, uzun ömre, son nefesinde vefat etmeye alamettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada cennet görmek çok sevilen bir kişilikte olduğunuza, saadet içinde geçecek ömre, zor günlerin geride bırakacağınıza, feraha ereceğinize, sadık olan dostlara, istediğiniz her şeye kavuşacağınıza muradınıza ereceğinize işarettir. Cennet melekleriyle konuşmak işinizde iyi bir yere geleceğinize ve hayırlı bir evlilik yapacağınıza tabir olunur. Cennete girdiğini görmek Allah tarafından hayra ve rahatlığa kavuşacağınızı göstermektedir. Cennet meyvesinden yediğini görmek, bol berekete, cennet hurisi görmek ömür boyu nimete boğulacağınıza, işarettir. Cennetin kapından içeri giremediğini görmek, sabretmeyip isyan ettiğinize, cennete götürüldüğünü görmek tövbe etmeniz gerektiğine yorumlanmaktadır. Cennete tuba ağacını görmek, dünya ve ahirette muradına ereceğine, cennette olup da yandığını görmek, haram mal yediğine, elinde cennet kapılarının anahtarı olduğunu görmek, imanla can vereceğine yorumlanmaktadır. Rüyada cenneti görmek; miras kalınacağına, cennete girmek istediği halde engellenirse; hacca gidilemeyeceğine, cennet kapılarından birinin kapandığını görmek; akrabalardan birinin vefat edeceğine, cennete girmek; rahat bir yaşam sürmeye, cennetten kovulmak; hastalığa işarettir. Cennet şarabından, suyundan ya da sütünden içtiğini görmek, ilim ve zenginliğe yorumlanmaktadır. Cennete girmek, şehitlik mertebesine ermekle de tabir edilmektedir. Cennetten kovulduğunu görmek, fakirliğe işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Yine cennet görüp ancak cennete giremediğini görmek gören kişi için hayır ile müjdelenebilir.bazıları ise cenneti apaçık gören kimselerin istedikleri şeylere işarettir derler ve onlardan üzüntü ve kederin gideceğini bildirirler. Cennete girmek istediğini fakat buraya girşinin engellendiğini gören kimse ise niyetlendiği hacc ve cihat gibi olaylardan veya ısrarla işlediği günahlardan tevbeyi umut etmesi ancak kabul görmediği şeklinmde tabir edilir. şayet bir kimse cennet kapılarından birinin kendisinin üzerine kapandığını görür ise anne yada babasından birini kaybedebilir. Aynı şekilde cennetim tüm kapılarının kendisi üzerine kapandığını gören kimsenin anne ve babasının kendisinden razı olmadığına delalet edebilir.Bunun tam tersine kendisinin seçtiği bir kapıdan cennete girdiğini gören kimsenin ise annesinin ve babasının kendisinden razı olduğuna delalet eder.Cennete girebildiğini gören kimse için hem bu dünyada hemde diğer dünyada sevinç ve emniyet vardır derler ancak bu kimsenin ölümününde yakın olduğu tabir edilebilir. Cennetteki meyvelerrden yediğini gören kimse için ise yediği meyve miktarınca ilim ile rızıklandırılır, cenetin suyundan , şarabından, sütünden içtiğini gören kimse ise yine ilim ve zenginliğe müjdelenebilir.cennetin sergilerine dayandığını gören kimsenin rüyası ise karısının namuslu, iffetli ve halinin hoş olduğuna delalet edebilir.Cennete hangi vakit girdiğini bilmeyen insan dünyada bulunduğu zaman içinde nimet ve izzete tabir edilebilir.Cennetteki meyveleri yada onlardan birini yerden alıp bir başkasına verdiğini gördü ise amel etmediği bir ilmini bi başkasına yani amel edecek birine öğretmeye işarettir.Rüyanızda cennet kçşklerinden birinde görür iseniz bu sizin güzel bir kadınlar evlenmenize tabir edilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cennetin kapıcısını görmeniz ise nimet ve sevince, hayatınız boyunca temiz bir hayatave belalardan korunmaya tabir edilir. Güzel rüyalardan biriside rüyanızda kendinizi cennette meleklerden selam aldığını zı görmenizdir bu rüya sizin cennete girecek bir amel işlemiş olduğunuza ve iyi bir sonla öleceğinize tabir edilir. Cennete girdiğinizi görmeniz bazende zorluklardan, kederden üzüntülerden kurtulmanıza tabir edilir. Şayet hasta biri kendisini cennete girerken gördü ise hastalığından kurtulur.Helal kazanılacak mala, ailenize iyilikte bulunucağınıza ve allah’ tan korkucağınıza tabir edilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cennete girmek, Bahçe ve bağlara sahip olmak faydalı şeylerin elinize geçeceğinize işarettir.

Şayet rüyanızda tüm insanların cennete girdiğini gördüyseniz o yıl gelecek berekete ve bolluğa delalettir.

Cennete girmek şehit olmayada delalet edebilir.Savaş aletleri ile birlikte cennete girdiğinizi gördüyseniz şehit olursunuz. Kitapla cennete girdiğinizi gördüyseniz buda ilim ve güzel amel için işarettir.

Mallarınız ve yürüyen hayvanlarınızla cennete girdiğinizi gördüyseniz malınızın zekatı ile cennete nail olduğunuza işarettir.

Hanımınızla cennete girdiğinizi gördüyseniz hanımınızla iyi geçineceğinize işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cennet görmek aynı zamanda camiye zikir ortamına, pazarda sokakta kazanç sağlamaya, iyilik etmeye, cihada, hacca, ilime ve güzel amellere delalettir.

Rüyada cennetteki nehirlerden içtiğinizi gördüyseniz yada meyvelerden yediğinizi gördüyseniz uzun ömre, şehit olmaya, nesil sahibi olmaya, mülk edinmeye, rızık kazanmaya, hidayete, ilime delalettir.

Cennetteki nehirlerden içmek genel olarak iyidir, su nehrinden içmeniz rızık kazanmaya, süt nehrinden içmeniz fıtrata, şarap nehrinden içmeniz allah sevgisi ile meydana gelen hoş duruma yani sarhoşluğa ve yine allah’ın yasak ettiği şeylere buğuzetmeye bal nehrinden içmeniz kuran ve ilime delalettir. yine cennet meyvelerinden yemek iyi amellere hayırlı evlada delalettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada tuba ağacını görmek ve onun yanında dayanmak gölgelenmek o kimsenin gideceği yerin iyi olacağına delalettir.

Cennetin köşklerine gidiğinizi gördüyseniz yüksek rütbe elde etmeye, insanların sizinle iftihar edeceği işeler yapmaya zenginlik ve güzel akibete işarettir.

Cennete girip onun meyvesinden yemediğini gören kimse nehirlerden içmediğini gören kimse sahip olduğu bildiği ilimden faydalanmamaya delalettir.

Şayet rüyanızda cennetten kovulduğunuzu gördüyseniz bu sizin fakirliğinize delalet edebilir.

Yine bir insanın korku halinde cennete gridiğini görmesi ise bu korkudan emin olmasına, kerdelerinden ve üzüntülerinden kurtulmasına ve bu kişi bekar ise onun evlenmesine tabir edilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İmamı Nablusi Rüya Tabirleri : Cenneti görüp fakat oraya girmediğini gören kimsenin rüyası onun için hayır ameliyle müjdedir. Bu rüya insaf sahibi ve zalim olmayan kimseye mahsustur. Bazıları, «Cenneti açıkça gören kimse, arzu ve istediği şeye kavuşur ve ondan üzüntü ve keder gider» demişlerdir. Cennete girmek isteyip fakat bundan menedildiğini gören kimse, niyet ve kasd ettiği hac ve cihaddan yahut üzerinde ısrar ettiği günah ve kusurdan tevbeyi murat ettiği halde, bunlardan menedilir.

Cennet kapılarından birisinin, üzerine kapandığını gören kimsenin ana ve babasından birisi vefat eder. Cennetin bütün kapılarının üzerine kapanıp açılmadığını gören kimse, ana ve babasına asi olduğuna ve ondan razı ol­madıklarına delâlet eder. İstediği kapıdan cennete girdiğini gören kimsenin ana ve babasının kendisinden razı ve hoşnut olduklarına delâlet eder. Cennete girdiğini gören kimse her iki dünyada emniyet ve sevince erişir. Cennete girdiğini gören kimsenin eceli ve ölümü yakın olur. Onu cennete sokan kimsenin elinde tevbe ederek günahlardan temizlenmek nasip olur, (şayet o kimseyi tanırsa) demişlerdir. Cennet meyvelerinden yediğini gören kimse, yediği meyve kadar ilimle rızıklanır.

Cennetin su, şarap ve sütünden içtiğini gören, hikmete, ilme ve zenginliğe kavuşur. Cennetin sergileri­ne yaslandığını görenin rüyası, hanımının iffetli, namuslu ve halinin hoş olduğuna delâlet eder. Cennete ne zaman girdiğim bilmeyen dünyada bulunduğu müddetçe izzet ve nimete kavu­şur.Cennetin meyvelerinden birini yerden alıp başkasına ver­diğini gören kimse, amel etmediği ilmini amel edecek birisine öğretmeye delâlet eder. Cennete girmek bazan güçlüklerden, üzüntü ve kederden kurtuluşa delâlet eder. Hasta bir kimse cennete girdiğini görse hastalığından iyileşir. Bazı kere de cennete girmek, helâl mala, ailesi için iyilik etmeye ve Allah”tan korkmaya işaret eder. Cennete girip onun meyvesinden yemediğini, nehirlerinden içmediğini gören kimsenin, sahip olduğu ilimden fayda görme­mesine işaret eder.Cennetten kovulduğunu görmek, Adem (A.S.)’ın hikâyesin­den ötürü fakirliğe giriftar olmasına delâlet eder. Cennette tavaf ettiğini gören kimsenin rızkının genişliğine, şanının yüceliğine korku ve tehlikelerden emin olmasına delâlet eder. Korku ha­linde olan kimsenin cennete girdiğini görmesi korkudan emin olmasına, üzüntü ve kederde ise üzüntü ve kederinden kurtul­masına, eğer bekâr ise evlenmesine işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Seyyid Süleyman Rüya Tabirleri : Rüyasında Cennete girdiğini gören, feraha çıkar. Sevinir. Hayra ve emniyete nail olur. Cennet meyvelerinden yemek te böyledir. Cennet meyvesini eliyle toplayıp yiyen, din tahsili yapar. Fakat, halk onun ilminden istifade etmez. Cennet hurileriyle beraber olduğunu görenin, iyi işleri kolaylaşır. Cennette oturduğunu gören, son nefesine kadar ni’met ve izzet içinde yaşar. Cennete girmek istediği halde men edildiğini gören, dünyada fesada ve isyana düşer. Yüzüne Cennet kapısını kapanması da böyle yorumlanır. Rüya sahibi asi olur.

Cennete yaklaştığını fakat, yoldan döndüğünü gören, hasta olur ve vefat eder. Meleklerin elinden tutup kendisini Cennete götürdüklerini gören, tevbe eder ve yakın zamanda ahirete göçer. Rüyasında kendisine “Cennete girer misin?” denildiğini gören, miras yer.
Tuba ağacının altında oturan, dünyada ve ahirette muradına erer. Cennete şerbet veya süt içen, alim, hakim ve zengin olur. Cennet ni’metlerini yemekten çekinen, dalalete düşer (günahkar olur, yoldan çıkar). Birine cennet meyvesi veren, onu ilminden ve malından faydalandırır. Cennette olduğu halde ateşe atıldığını gören, birinin malından haram yer.
Cabir’ül Mağribi şöyle diyor: Cennet-i Rıdvan’ı görüp memnun olan, büyük sevince ve ni’mete nail olur. Bulunduğu yüksek bir mekanın Cennet olduğunu zanneden; adil bir sultanla, faziletli bir alimle veyahutta zengin biriyle karşılaşır.

Cennete döndüğünü gören, Hakk yoluna yönelir. Cennet anahtarlarını elinde tutan, İslam ve tevhid üzerine vefat eder. Cennette münasebetsiz bir durum içinde olduğunu gören, günah işler. Bir hastanın Cennete girdiğini görmesi, onun vefatına işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İbn-i Kesir demiştir ki: Rüya sahibi, cömert ve iyi insanlarla beraber olur. Herkese iyi davranır. Allah (C.C.)’ın emirlerini yerine getirir.
Kendisine “Cennet’e gir” denildiği halde girmeyen, dini terkeder. “Cennete gireceksin” denildiğini gören, miras yer. Firdevs-i Ala’da bulunan, hidayete ve ilme nail olur. Cennet’e gülerek giren, Allah-ü Teala Hazretlerini çok çok zikreder. Kılıcını çekip Cenete giren, Allah’ın emirlerini bildirir. Kötülükten men eder. Halkın övgüsünü kazanır. Sevaba girer. Ni’mete kavuşur. Tuba ağacının altında oturan, dünyada ve ahirette hayra nail olur. Kendisini Cennet bahçelerinde gören, samimi ve olgun bir dindar olarak yaşar. Cennnet meyvelerini yediğini gören, ilimle rızıklanır. Cennet suyundan, şarabından ve sütünden içen, ilim, hikmet ve servet sahibi olur. Cennet’te bir yatak üzerine dayandığını görenin, namuslu bir karısı olur. Cennet’te bulunduğunu ama, ne vakit girdiğini bilmediğini gören; hayatı boyunca ni’met içinde yaşar. Cennet meyvelerinden yemesi yasaklanan şahsın, dini bozulur.

Cennet meyvelerini toplayıp başkalarına yedirdiğini gören, ilmiyle başkalarını faydalandırır. Fakat, kendisi ilminden istifade edemez. Cennet’te bir bostan tarh eden, bir bostan satıp, ürününü yer. Kevser şarabından içen, başkanlık makamına gelir ve düşmanını yener. Cennet’te bir köşkte oturan; ya büyük mevki sahibi olur yahutta güzel bir kadınla evlenir. Cennet kadınlarından biriyle nikahlanmak, ni’met ve mertebedir. Cennet-i Rıdvan’ı görmek, selamet ve refahtır.

Meleklerin Cennet’te yanına gelip selam verdiklerini gören, Cennet’e girmesine vesile olacak bir hayır işler. Cennet hurmasından yemek, altında oturmak; murada kavuşmaktır.
Kevser nehrinden içen, ilme nail olur. Sünnete uyar yahutta ahlaksız karısından ayrılır, iyi bir kadınla evlenir. Helal kazanca yönelir.

İbn-i Fuzale demiştir ki: Rüyada Cennet’e girmek, Allah-ü Teala’nın mükafatına delalettir. Cennet’e girdiğini gören, hasta ise şifa bulur. Bir kavle göre, miras yer. Darlıktan kurtulur.
İbn’ül Eş’as diyor ki: Cennet’e girmek, helal mala, berekete, kederden kurtulmaya ve itikatlı olmaya işarettir.

Halkın tamamının Cennet’e girdiğini görmek, ucuzluğa, adalete ve berekete; kılıçla yahut mızrakla Cennet’e girmek; şehit olarak göçmeye delalet eder. Kitapla bera-ber Cennet’e girdiğini gören, ilmiyle amel eder. Malla veya hayvanla Cennet’e girmek, zekatı verip, sevap kazanmaya işarettir. Cenab-ı Hakk’ı tesbih ederek Cennete giren, teheccüd ve tesbihle Cennete hak kazanır. Bab’ül reyandan Cennete girmek, oruçla Cennetlik olmaya delalettir. Zevcesiyle giren, iyi davranışlı bir insandır.

Cafer-i Sadık’a göre Cennet; cami, zikir meclisi, hac, cihad, ilim ve iyi amelle tabir olunur.
Cennet nehirlerinden su nehri; rızka, süt nehri; fıtrata, şarap nehri Allah-ü Teala’nın güzelliği ile sarhoş olmaya, bal nehri; ilme ve Kur’an’a işarettir.

Bazılarına göre Cennet ağaçları alimler ve mürşitlerle tevil olunurlar. Cennet köşklerine girmek; yüksek makama, iyi akibete, şerefe ve hurrelerle izdivaca delalettir.
Sidret’ül Münteha’yı görmek vaadedilen şeylere erişmektir. Cennet meyvelerinden yemek; hayırlı amellerle, evlilikle ve evlatla yorumlanır. Cennet’e girememek, oradan kovulmak vb. zarurete düşmeye delalettir. Cennette dolaşmak; geniş rızk, büyük şeref ve emniyettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Diyanet Rüya Tabirleri : Rüyanızda cennete girdiğinizi görmeniz; sevince, Allah’ın sizi hayra ve selâmete kavuşturacağına ve her ne muradınız varsa nail olacağınıza yorumlanır.Rüyanızda cennetin kapılarından birisinin yüzünüze kapandığını görmeniz; babanızın veya annenizin ya da yakın bir dostunuzun vefat etmesinin muhtemel olduğuna, cennet kapılarından ikisinin yüzünüze kapandığını görmeniz; dostlarınızdan birisinin vefat edeceğine delalet eder.

Rüyanızda cennetin bütün kapılarının yüzünüze kapandığını görmeniz; babanızın veya annenizin size darılmış olacaklarına işaretle yorumlanmaktadır. Bir kimsenin elinde kılıç olduğu halde cennete girdiğini görmesi; o kimsenin sevilmeyen huylarını terk edip iyi bir insan olacağına ve sevap kazandıracak bir iş işleyeceğine, kişinin rüyasında cennetin meyvelerinden yediğini görmesi; o kimsenin hayra, menfaata ve bolluğa kavuşacağına, kişinin rüyasında eliyle cennetin meyvesini topladığını ve yediğini görmesi; o kimsenin ilim öğreneceğine, ama onun ilminden herhangi bir kimsenin istifade edemeyeceğine böyle bir rüyanın görülmesi işaret eder.

Bir kimsenin rüyasında cennet hurileriyle birlikte olduğunu görmesi; o kimsenin ölünceye kadar nimet içinde olacağına, kişinin rüyasında cennet bahçelerinde gezdiğini görmesi; o kimsenin bundan sonra kendisini din işlerine vererek muttaki bir kimse olacağına yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında cennetin sütünden ve suyundan içtiğini görmesi; o kimsenin rızkının artarak evine bolluk ve bereket geleceğine, bir kimsenin rüyasında cennette bulunan Kevser suyundan içtiğini görmesi o kimsenin düşmanlarına galip geleceğine ve işlerinde de başarılar elde edeceğine delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyanızda cennete girmek istediğinizi ve fakat bundan men olunduğunuzu görmeniz; sizin dünyada fesat çıkarmaya ve isyan etmeye meyilli olduğunuza, rüyanızda yüzünüze cennetin kapısının kapandığını görmeniz; anne-babanıza âsî olacağınıza, rüyanızda cennete yaklaştığınızı ve sonra da geri döndüğünüzü görmeniz; bir hastalığa yakalanarak öleceğinize, rüyanızda bir meleğin elinizden tutarak sizi cennete götürdüğünü görmeniz; Allah’ın huzurunda günahlarınızdan tövbe ettikten kısa bir süre sonra vefat edeceğinize işaretle yorumlanır. Rüyanızda size “Cennete gir” denildiği halde girmekten çekindiğinizi görmeniz; din yolunda yürümekten kaçınacağınıza, rüyanızda “Cennete girer misin?” diye size sorulduğunu görmeniz; bir mirasa konacağınıza, rüyanızda cennete eşinizle birlikte girdiğinizi görmeniz; çok mes’ut bir aile hayatı yaşayacağınıza ve fakirlik nedir bilmeyeceğinize delalet eder.

Bir kimsenin rüyasında cennette hurilerle eğlendiğini görmesi; o kimsenin rızkının bolluğuna ve ömrünün de uzun olacağına, kişinin rüyasında Cennet’te Tûbâ ağacının altında oturduğunu görmesi; o kimsenin dünya ve âhirete ait arzularının gerçekleşeceğine, kişinin rüyasında cennette süt veya şerbet içtiğini görmesi; o kişinin bilgili ve zengin olacağına, kişinin rüyasında cennet nimetlerini gördüğü halde yemek istemediğini görmesi; dînî vecibeleri yerine getirme hususunda istekli olmadığına, kişinin rüyasında cennette olduğu halde ateşte yakılarak azap edildiğini görmesi; başkalarına ait haram bir maldan yiyeceğine, kişinin rüyasında cennette kendisine büyük bir köşkün verildiğini görmesi; o kimsenin büyük bir işe atılacağına veya mes’ut bir evlilik yapacağına yorumlanır.

Rüyanızda cennetten kovulduğunuzu görmeniz; aile çevrenizden uzaklaşarak uzun yıllar gurbette kalacağınıza ve hayatınızın da türlü zorluklar içinde geçeceğine işaret eder. Buraya kadar cennet görülmesi ile ilgili genel yorumları yaptıktan sonra şimdi de ünlü rüya tabircilerinin bu husustaki yorumlarını ayrı ayrı ele alarak siz okuyucularıma sunmaya çalışacağım.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Câbiru’l-Mağribî’nin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında cennette yüksek bir yerde olduğunu görmesi; o kimsenin bir âlime veya bir zengine arkadaşlık edeceğine, kişinin rüyasında elinde cennetin anahtarlarının olduğunu görmesi; o kimsenin iman ile öleceğine, kişinin rüyasında cennette olduğunu ve oraya lâyık olmayan bir iş işlediğini görmesi; o kimsenin günah işlediğine, bir hastanın rüyasında cennete girdiğini görmesi; o hastanın öleceğine işaretle tabir olunmaktadır. İmam-ı Nablusî’nin yorumuna göre: Rüyada cennet görülmesi daima hayırla tabir edilir. Kişinin rüyasında cennete girdiği, fakat içeri giremediğini görmesi; o kimsenin bir müjde alacağına delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İbn-i Kesîr’in yorumuna göre: Bir kimseye rüyasında “Cennete gireceksin” denildiğini görmesi; o kimsenin dünyada ilim sahibi olacağına, kişinin rüyasında gülerek cennete girdiğini görmesi; o kişinin Allah’ı çok anacağına, kişinin rüyasında kendisini cennet bahçelerinde dolaşır olduğunu görmesi; ferahlık ve sevince, kişinin rüyasında cennet meyvelerini ağacından koparıp yediğini görmesi; o kişinin toplum içinde sevilen, sayılan bir kişi olduğuna yorumlanır.

Bir kimsenin rüyasında cennetin o güzelim sularından ve şerbetinden avuçları ile içtiğini görmesi; o kimsenin dünya nimetlerinden istifade edeceğine, kişinin rüyasında cennette meleklerin yanına gelerek kendisini selâmladıklarını görmesi; o kimsenin cennete girecek kadar hayır işlerde bulunduğuna, rüyasında cennet hurmasını yediğini gören kimsenin; dünyada huzurlu bir ömür geçireceğine böyle bir rüyanın görülmesi işaret eder.

Bir kimsenin rüyasında bütün dünya insanlarının cennete girdiklerini görmesi; o beldede ucuzluk olacağına, devletin âdil davranacağına, gıda maddelerinin bolluğuna ve bereketine işaret eder. Kişinin rüyasında cennetten kovulduğunu görmesi; o kimsenin fakir duruma düşeceğine delalet eder. Rüyanızda cenneti cehenneme attığınızı görmeniz; bağınızı ve bahçenizi satacağınıza ve parasını yiyeceğinize, rüyanızda kendinizi cennet köşklerinden birinde olduğunuzu görmeniz; bir kuruma veya bir yere başkan olacağınıza ya da güzel bir hanımla evleneceğinize yorumlanır.

Rüyada cennetin ırmaklarından içmek değişik şekillerde tabir edilir bir kimsenin rüyasında su nehrinden içtiğini görmesi; rızka, süt nehrinden içtiğini görmesi; fıtrata, şarap nehrinden içtiğini görmesi; Allah sevgisinden meydana gelen sarhoşluğa ve Allah’ın haram kıldığı şeylere nefret duymaya, bal nehrinden içtiğini görmesi; Kur’an’a işaret eder. Allah Teâlâ Kur’an-ı Kerîm’inde bu ırmaklardan şöyle söz etmektedir: “(Küfürden)sakınanlara va’d edilen Cennetin hali (şu): Orada tadı ve kokusu bozulmayan bir sudan ırmaklar var; tadı değişmeyen bir sütten ırmaklar var; içenlere lezzet veren şa-rabdan, (sarhoşluk vermeyen tatlı içkiden) ırmaklar var; saf süzme baldan ırmaklar var…” (Muhammed Sûresi: 15). Bir kimsenin rüyasında cennetin saraylarına girdiğini görmesi; o kimsenin yüksek mertebeye nail olacağına, övünülecek bir işe girişeceğine hür hanımlarla evleneceğine, genişliğe, bolluğa ve zenginliğe kavuşacağına yorumlanır.

Rüyanızda Tûbâ ağacının gölgesinde oturduğunuzu ve ona yaslanarak durduğunuzu görmeniz; gideceğiniz yerin iyi bir yer olacağına, bendinizi ibâdete vereceğinize işaretle tabir olunur. Rüyanızda Sidre-i Müntehâ’yı görmeniz; maksat ve arzunuza erimeğinize delalet eder. Kişinin rüyasında cennete girdiğini görmesi; bazen de şehid olacağına, özellikle harp aletleriyle birlikte cennete gireni gören kimsenin şehid olarak öleceğine yorumlanır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İhya Rüya Tabirleri : cennet görmek camiye, zikir meclisine, hacca, cihada, salih amellere, gerçek ilme ve çarşı-pazara; Cennete girdiğini görmek sevincç ve sürura ermeye, hayır ve berekete, nimet ve güzel rızka nail olmaya, Cennette olduğunu ve oranın meyvelerinden yediğini,, ırmaklarında yüzdüğünü ve gölgesinde oturduğunu görmek salih amellerin güzel sonuçlarını almaya, mutlu evliliğe ve hayırlı evladlara nail olmaya; Cennette gezindiğini görmek hayırlı ve sürekli rızka, şeref ve itbar kazanmaya ve korkudan emin bulunmaya, Cennete girdiği halde oranın nimetlerinden yiyip, sularından içemediığini görmek, alim olduğu, imkanı bulunduğu halde bu ilim ve olanaktan hayırlı yönde istifade etmemeye, Cennetten kovulduğunu görmek fakirlik ve zillete düşmeye, imtihanlara tabi tutulmaya; Cennetin haznedarını görmek sürekli sevince; onun iltifat ve ihsanına nail olmak Allah Teala’nın rızasını kazanmaya, bu meleğin kendile iltifat etmediğini görmek, Cenneti hak ettirecek hal ve davranışları henüz göstermediğine delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada görülen cennet nasıl yorumlanır ?

Rüyada cenneti görmek; miras bırakılacağına, cennete girmek istediği halde engellenirse hacca gidilemeyeceğine, cennet kapılarından birinin kapandığını görmek akrabalardan birinin vefat edeceğine, cennete girmek rahat bir yaşam sürmeye, cennetten kovulmak hastalığa işarettir. Size yardım etmek isteyen sadık dostlarınız var demektir. Eğer hasta veya zor durumdaysanız, yakında hayatınızın yoluna gireceği anlamındadır. Cenneti görüp oraya girmedigini gören kimsenin rüyasi, onun icin hayir ameliyle müjdedir. Cenneti acikca gören kimse için, arzuyla istediği seye kavuşur ve ondan üzüntü ve keder gider demislerdir. Cennete girmek isteyip bundan menedildigini gören kimse niyet ve kasd ettigi hacc ve cihaddan yahut üzerinde israr ettigi günah ve kusurdan tövbeyi murat ettigi halde, bunlardan menedilir. Cennet kapilarindan birisinin üzerine kapandigini gören kimsenin anne ve babasindan birisi vefat eder. Cennetin bütün kapilannin üzerine kapanip acilmadigini gören kimse, anne ve babasina asi olduguna ve ondan razi olmadiklarina isarettir. İstedigi kapidan cennete girdigini gören kimsenin anne ve babasinin kendisinden razi ve hosnut olduklarina isarettir. cennete girdigini gören kimse her iki dünyada emniyet ve sevince erisir. Cennete girdigini gören kimsenin eceli ve ölümü yakin olur. Cennet meyvelerinden yedigini gören kimse, yedigi meyve kadar ilimle riziklanir. cennetin su, sarap ve sütünden ictigini gören, ilim ve zenginlige isarettir. cennetin sergilerine yaslandigini görenin rüyasi, haniminin iffetli, namuslu ve halinin hos olduguna delildir. cennete ne zaman girdigini bilmeyen dünyada bulundugu müddetce izzet ve nimete isarettir. cennetin meyvelerinden birini yerden alip baskasina verdigini gören kimse amel etmedigi ilmim amel edecek birisine ögretmeye isarettir. Kevser suyundan ictigini gören kimse bir makarna nail olup, düsmanlariri yener. kendisini cennet kösklerinden birinde görse, güzel bir kadinla evlenir. cennetin kapicisini görmek sevinc ve nimete, yasadigi müddetce temiz yasayisa ve belalardan emin olmaya isarettir. Meleklerin onun yanma girip kendisine cennete selam verdigim gören kimse, onu cennete götürecek bir amel islemis olmasina ve iyi bir sonla ölecegine isarettir. Cennete girmeyi görmek, cennete girmeye vesile olacak amel islemeye delildir. Cennete girmek bazan güclüklerden, üzüntü ve kederden kurtulusa isarettir. Hasta bir kimse cennete girdigini görse hastaligindan iyislesir. bazi kere de cennete girmek, helal mala, ailesi icin iyilik etmeye ve allah'tan korkmaya isarettir. Cennete girmek, bag ve bahceye sahip olmaya faideli ve menfaatil seylerin eline gecmesine ve rizka isarettir. rüyada insanlarin hepsinin cennete girdiklerini görmek, senenin bolluk ve ucuzluguna, meyve Hububat ve ziraata gelecek berekete delildir. cennete girmek, sehitlik mertebesine ermekle de tabir edilir. Savas aletleri ile cennete giren sehit olarak ölür. Kitapla beraber cennete girdigini görmek ilim ve güzel amele isarettir. cennete mal ve yürüyen hayvanlarla girdigini gören kimse, malinin zekatini vermek sayesinde cennete girer. hanimiyla beraber cennete girdigim görmek, dünyada hanimiyla iyi gecinmeye isarettir. Rüyada cenneti görmek, camiiye, sokak ve pazarda kazanc yapmaya, hacca, cihada, iyilikle emredip kötülükten nehyetmeye, ilme ve güzel amele isarettir. Rüyada cennet nehirlerinden ictigini, meyvelerinden yedigini veya agaclarin gölgesinde gölgelendigini yahut cennetin hurilerinden bir sey gördügünü görse, ilim, hidayet,mülk, nesil ve uzun ömre nail olmaya, yahut sehit olarak ölmesine isarettir. Cennet nehirlerinden icilen sey tabirce muteber tutulur. Şöyle ki; Su nehri rizka süt nehri fitrata sarap nehri. Allah sevgisinden meydana gelen sarhosluga ve Allah'in haram kildigi seylere bugzetmeye, bal nehri ise ilim ve kur'ana isarettir. Cennet meyvelerinden yemek, güzel amellerin neticesine, ese ve hayirli evlada isarettir. tuba agacinin gölgesinde oturup gölgelenen ve ona dayanarak durdugunu gören kimsenin gidecegi yerin hos ve güzel olmasina isarettir. Bazen de agacin altinda oturmak, kendisini ibadete hasretmeye, arkadas dost ve rütbe makam sahibi kimselerden menfaatlanmaya isarettir. Cennetin kösklerine girdigini görmek, yüksek rütbe elde etmeye, iftihar edilecek ise girmeye, genislik ve zenginlige ve güzel akibete isarettir. cennetin haznedan ridvan (r.a.)'i görmek, vaadin yerine getirilmesine, ihtiyaclarin görülmesine ve duanin kabul edilmesine isarettir. Cennete girip onun meyvesinden yemedigini, nehirlerinden icmedigini gören kimsenin, sahip oldugu ilimden faide görmemesine isarettir. cennetten kovuldugunu görmek, adem (a.s.)'in hikayesinden ötürü fakirlige giriftar olmasina isarettir. Korku halinde olan kimsenin cennete girdigini görmesi korkudan emin olmasina, üzüntü ve kederde ise üzüntü ve kederinden kurtulmasina, eger bekar ise evlenmesine isarettir.rüyada cennetin haznedarini görmek, devamli sevince isarettir. Cennetin haznedarini görmek, nimete. temiz yasayisa ve allah'in rizasina isarettir. Bir kimse cennette oldugunu, meleklerin kendisine selam vererek cennetin her bir kapisindan girdiklerini görse, Allah-u teala hazretleri o kimseyi affeder ve uzun hayirla onu hayirlandirır. Bir kimse cennetin haznedarini görse üzüntü ve kederi gider, ferahliga kavusur ve gecimi güzel olur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada cennet görmek; cennetin güzel anlamlarını taşır. Rüya sahibinin sevilen, hakkında güzel konuşulan biri olduğuna, ailesinin ve yakın çevresinin hayır duaları aldığına işaret edilen bir rüyadır. Rüyayı gören kişinin yakın bir zamanda iyi haberler duyacağı, mutlu olacağı olayları peş peşe yaşayacağı anlamındadır. Rüyada görülen cennet kişi için yeryüzünde cenneti yaşadığının göstergesi de sayılabilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cennet Bahçesi Görmek

Rüyada cennet bahçesi görmek, kişinin güzelliklerle dolu ve bereketli bir yaşamının olacağını gösterir. Cennet bahçesi gören kişi; güzelliklerle, varlıkla, ihtişamla ve itibarla müjdelenir. Kişi, hem dünyada hem de ahirette mutluluğu bulacaktır. Hedeflerine ulaşacak olan kişi işlediği tüm sevapların karşılığını alacaktır. Kişinin rüyasında gördüğü cennet bahçesi, onun gönlünün de güzelliğine işaret olarak yorumlanmaktadır. Büyük hayırlara vesile olacak olan kişi, amel defterini kalınlaştıracaktır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cennet Kapısı Görmek

Rüyada cennet kapısı görmek, umudu ve beklentileri ifade eder. Cennet kapısı gören kişinin istekleri ve hayalleri büyüktür. Bunun için büyük umutlara da sahiptir. Kişi, bu hayallerinin peşinde umudunu kaybetmeden koşmalıdır. Eğer cennet kapısı kişi yaklaştığında açılıyorsa, cennetle müjdelendiğine işaret olabilir. Aksi şekilde, cennet kapısı bir türlü açılmıyor ya da kapanıyorsa, kişinin hayatta yaptığı bazı yanlışlar ve ihtimal ettiği görevleri var demektir. Bunlara dikkat edip, yanlışlarını düzeltmelidir, denir.
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
bir işi başarmak hayalin gerçeğe dönüşmesidir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cennet Kuşu Görmek

Rüyada cennet kuşu görmek, kişinin uzun süredir aradığı bir şeyi bulacağına dair yorumlanır. Bunun için kişi, çevresinden yardım alacaktır. Kişinin arayıp da bulamadığı şey onun ilim kazanmasına ve önünde uzun bir yol oluşmasına yardımcı olur. Bu rüyayı gören kişinin etrafındaki hayırlı kişilerin duasını alması tavsiye edilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cennet Hurması Görmek

Rüyada cennet hurması gören kişi, ilmiyle sınanacaktır, denir. Allah o kişiye ilim bahşedecektir ama karşılığında öğrendiği ilmi yaymasını bekleyecektir. Kişinin bu borç yükü altında çok çabalaması ve uğraşması gerekmektedir. Bu rüya ayrıca kişin evli ise hayırlı bir evladı; evli değilse de hayırlı bir eş bulacağına delalet olarak da kabul görülür. Genel anlamıyla hayırlı olarak yorumlanır ama kişiye büyük bir sorumluluğu da yanında yükler.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cennet Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyalarda görülen cisimlerin ve maddelerin dünya nazarında bir anlamı vardır. Fakat görülen şey aynı ile çıkmayabilir. Rüyada cennet görmek ile ilgili çeşitli yorumlar yapılmaktadır. Cennet görmek, rüyayı gören kişinin çevresinin geniş olduğuna, sevilip sayılan bir kişi olduğuna alamet olduğu şeklinde yorumlanır. Cenneti rüyasında gören kişinin ailesinden hayır dua aldığına ve kötülüklerden uzak durmasına yönelik ikaz mahiyeti de vardır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cennet Görmek Genel Anlamı

Mutluluk verici, sevindirici, güzel haberler almaya yorumlanır. Kişinin sevdiği kişilerle ilgili güzel haberler alıp mutlu olacağına, sevindirici olayların üst üste yaşanacağına yorulur. Rüyasında cenneti görenin gerçek hayatta cennet gibi harika bir hayatı olacağına işaret olarak düşünülür. Rahatlık, huzur, mutluluk, ferah, esenlik gibi anlamlara gelmektedir. Rüyada cennet görmek şu anlamlarla işaret olduğuna dair tabir edilir:

    Zikir meclislerine
    Camiye
    Çarşı pazara
    Hac ibadetine
    İlim ve Salih amele
    Allah yolunda cihada
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cennet Görmek ve Cennete Girmek

Kişinin kendisinin cennete girdiğini ve rüyada cennet görmek makbul ve güzel ameller işlemesine tabir edilir. Elinde cennetin anahtarının olduğunu gören kişi, ilim, hikmet, ibadet, marifet ile nasiplendirilir.

Cennet, Allah’ın rahmetinin göstergesi olup müminler için hazırladığı mutluluk ve huzur yurdudur. Rüyada cennet görmek, genel olarak hayır ve müjdeleyici olarak yorumlanır. İnsanın normalde cenneti bilmesi mümkün değildir. Fakat rüyalar aleminde cennet olduğunu düşündüğü yerde olduğunu görmesi dünya hayatında arzu ettiği, hedeflediği her şeye nail olacağına işaret olarak yorumlanır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kapısı ve Rüyada Cennet Görmek

Şans ve kısmet kapılarının aralanacağına ve büyük bir rızıkla mükafatlandırılacağına işaret olarak değerlendirilen rüyada cennet görmek, kapısını görmek, rüya sahibinin hikmetli kişi olacağına yorumlanır. Allah tarafından kendisine hedeflediği her şeyin verileceğine işaret olarak tabir edilir. Kapısından içine girdiğini gören kişi sevinç ve emniyete ulaşır. Hayatının belalardan uzak ve temiz olacağına yorumlanır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kuşuyla Meyvesiyle Rüyada Cennet Görmek

Bir kişi rüyada cennetin meyvelerini, kuşlarını ve güzelliklerini görüyorsa çok hayırlı haberler alacağına işaret olarak tabir edilir. Rüyada cennet görmek güzeldir fakat cennetin meyvelerinden yemek çok daha hayırlı olarak yorumlanır. Rüyayı gören kişi o kadar güzel haber alacaktır ki hayatı boyunca hiç heyecanlanmadığı kadar heyecanlanacağına işarettir. Kişinin hanesinde bolluk ve bereket olacağına tabir edilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cennet Görmek Meyvesini Yemek

Cennetin meyvelerinden yemek rüyayı gören kişinin hayatı boyunca hiç geçim derdine düşmeyeceğine, bolluk içinde yaşayacağına yorumlanır. Rüyada cennet görmek kadar meyvelerini yemek de hayırlı bir müjdedir. Gören kişinin aile bireylerini geçindirecek kadar birikiminin olduğuna ve birikiminin rahat içerisinde yaşamaya yeteceğine işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cennet Görmek ve Kovulmak

Cennet girdiği halde oradan kovulduğunu görmek rüyada cennet görmek yorumunun aksine fırsatı olduğu halde eline geçen nimetlerden istifade edememeye, imkanlardan hayırlı ve istenilen anlamda faydalanamamaya işarettir. Bazı tabirciler, cennetten kovulmayı olumsuzluklar içinde birden olumlu bir gelişmenin yaşanmasına delalet olarak düşünürler. Fakirlik, zillet ve hot görülmeye maruz kalmak ve imtihanlara tabi tutulmaya da yorulur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Melekleriyle Konuşmak Rüyada Cennet Görmek

İşinde iyi bir yere geleceğine, hayırlara sahip iyi bir evlilik yapılacağına işarettir. Rüyada cennet görmek ve içinde melekleriyle konuşmak rüyayı gören kişinin iyi dostlara sahip olduğuna yorumlanır. Sağlığı bozuk veya bedeni ile ilgili sıkıntısı olanların bunu atlatacağına ve çok yakın bir zaman dilimi içinde durumun düzeleceğine tabir edilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İbn-i Kesir’e Göre Rüyada Cennete Girmek

îbni Kesir’e göre rüyada cennet görmek ve rüyada kendine cennete gireceksin denmesi, dünyada ilim sahibi ve bilgili bir insan olmaya işarettir. Cennete gülerek mutlu bir şekilde girmek Allah’ı çok fazla anmaya yorulur. Kişinin kendini cennet bahçelerinde dolaşıyorken görmesi sevinç ve feraha, cennetin suyundan, meyvelerinden, şerbetinden içtiğini görmek dünyanın bütün nimetlerinden istifade etmeye tabir edilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında cenneti görüp, oraya girmediğin gören kimse, hayır işleriyle müjdelenmiştir. Bu rüyayı, ancak; insaf sahibi ve zalim olmayan kimseler görebilirler. Cenneti açıkça gören kimse, arzusuna nail olup, üzüntü ve kederi gider.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
üyasında cennete girmek isteyip fakat bundan menedildiğini gören kimse, niyet ve kastettiği Hac ve cihat dan yahut üzerinde ısrar ettiği günah ve kusurdan tövbeyi murat ettiği halde, bunlardan menedilir. Cennet kapılarından birisinin, üzerine kapandığını gören kimsenin ana ve babasından birisi vefat eder.

Rüyasında bir kimseye “Sen cennete girersin” denilse mirasa, kendisini cennette gören; ilim ve hidayete nail olur. Tebessüm ederek cennete girdiğini gören; ilim ve hidayete nail olur. Tebessüm ederek cennete girdiğini gören kimse, Allah’ı çok zikreder. Kılıcını kından çıkararak cennete girdiğini gören kimse, iyilikle emreder, kötülükten kaçınır. Nimet, övülme ve sevaba nail olur. Tuba ağacı altında oturduğunu gören her iki dünyada da hayra nail ve cennet bahçelerinde olduğunu gören kimse, ihlas ve kamil imana sahip olur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cennet meyvelerinden yediğini gören kimse, yediği meyve kadar ilimle rızıklanır. Cennettin su, şarap ve sütünden içtiğini gören kimse; hikmete, ilme ve zenginliğe nail olur. Cennetin sergilerine yaslandığını görenin rüyası; eşinin iffetli, namuslu ve halinin hoş olduğunu ifade eder. Cennete ne zaman girdiğini bilmeyen, dünyada bulunduğu müddetçe kudret ve nimete nail olur. Rüyasında cennetin meyvelerinden birini yerden alıp, başkasına verdiğini gören kimse; amel etmediği ilmini amel edecek birisine öğretecek demektir.

Cennetin hazinedarın görmek; sevinç ve nimeti, yaşadığı müddetçe temiz yaşayışı ve belalardan emin olmayı ifade eder. Meleklerin yanma girip, kendisine cennette selam verdiklerini gören kimse, onu cennete götürecek bir iş yapmış olduğunu güzel bir ölümle ifade eder.

Rüyasında cennetin sularından içtiğini gören; hikmete, ilme ve nimete güzel itikada ve Hz Peygamber’in emirlerine uymaya muvaffak olur. Rüyayı gören kafir ise Müslüman olur, asi ise günahından tövbe ve istiğfar eder. Yahut bu haram kazançtan helal kazanca geçmeyi ifade eder. Rüyada cennete girmek; Allahü Teâlâ ile hüsn-i muameleye ve iyi mükafata bazen de veraseti ifade eder.

Rüyada cennete girmek; güçlüklerden, üzüntü ve kederden kurtuluşu ifade eder. Hasta bir kimse cennete girdiğini görürse, iyileşir. Rüyada cennete girmek; helal malı, ailesi için iyilik etmeyi ve Allah’tan korkmayı, bağ ve bahçeye sahip olmayı faydalı ve menfaat sağlayan şeylerin eline geçmesini ve rızkı da ifade eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cennet meyvelerinden yemek, güzel işlerin neticesini iyi eşi ve hayırlı evladı ifade eder.

Rüyada görülen cennet, düşmandan korunulup kalkanı ifade eder. Rüyada cennetin nehirlerinden içtiğini, meyvelerinden yediğini ve ağaçların gölgesinde gölgelendiğini yahut cennetin hurilerinden bir şey görmek; ilim, hidayet, rızk, mülk, nesil ve uzun ömre nâil olmaya yahut şehit olarak ölmeyi ifade eder.

Eşiyle birlikte cennete girdiğini görmek; dünyada eşle iyi geçinmeyi ifade eder.

Rüyada cennet ağaçlarına sahip olmak yahut o ağaçlardan bir şey yapmak, iyi evlat ve eşe sahip olmaktır. İdarecilerin rüyada huri görmeleri, onların işlerine yahut meskenlerine, geçimlerinin bolluğuna ve dünyada çeşit çeşit zevklere nail olacaklarım ifade eder.

Rüyada cennetten kovulmak; Adem (A.S.)in hikayesinden dolayı fakirliğe düşmeyi ifade eder. Rüyasında cennette tavaf ettiğini görmek; o kimsenin rızkının genişliğini şanının yüceliğine, korku ve tehlikelerden emin olmasını ifade eder. Korku halinde olan kimsenin Cennet’e girdiğini görmesi; korkudan emin olmasını, üzüntü ve kederde ise; üzüntü ve kederinden kurtulmasını, eğer bekar ise evlenmesini ifade eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
CENNETİN HAZNEDARI – Rüyada cennetin hazne da­rını görmek; devamlı sevinci ifade eder. Yine bu hazne darı görmek, hükümdarın hazne darına ve hayırlı haber ile gönderdiği adamına vaadin yerine getirilmesine, ihtiyaçların giderilmesine, duanın kabul olmasına, hükümdarın kendisine kızdığı kimsenin de tekrar onun rızasına nail olmasına işarettir. Rüyada; cennetin hazne darı, kendisine cennet meyvelerinden bir şey vermiş veyahut cennet elbiselerinden bir elbise giydirmiş ve güler yüzlülük göstererek kendi tarafına yönelmişse; bunların hepsi veya bunların benzerleri Allahu Teâlâ Hazretleri’nin o kimseden razı olmasına, gizli ve açık olarak onun üzerine nimetlerini göndermesini ifade eder.

Rüyada cennetin haznedarını görmek; nimeti, temiz ya­şayışı ve Allah’ın rızasını ifade eder. Bir kimse rüyasında cennette olduğunu, meleklerin kendisine selam vererek, cennetin her bir kapısından girdiklerini görse, Allahü Teâlâ Hazretleri, o kimseyi affeder ve onu uzun hayırla hayırları dır. Bir kimse rüyasında cennetin hazne darını görse, üzüntü ve kederi gider, ferahlığa kavuşur ve geçimi güzel olur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada cennete girmek

Rüyada cennete girdiğini görmek, her iki dünyada emniyet, mutluluk ve sevince erişir. Rüyada cennete girdiğini gören kimsenin eceli ve ölümü yakın olur. Onu cennete sokan kimsenin elinde tövbe ederek günahlardan temizlenmek nasip olur ( şayet o kimseyi tanırsa ) demişlerdir.

Rüyada cennete girmek, bazen güçlüklerden üzüntü ve kederlerden kurtuluşa delalet eder. Rüyada hasta bir kimse cennete girdiğini görürse, hastalığından iyileşir. Bazı kerede cennete girmek, helal mala, ailesi için iyilik etmeye ve Allah’tan korkmaya işaret eder.

İbn-i Fadl’a göre; Rüyada cennete girmek, Allah tarafından ödüllendirilmek demektir. Bir rivayete göre mirasa, bir başka rivayete göre de baskı ve şiddetten genişlik ve refaha geçmeye işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada cennet görmek

Rüyada cennet görmek, size yardım etmek isteyen vefalı dostlarınız var. Rüyada cennet görmek, aynı zamanda hastalıklardan kurtuluşu ve güzellikleri simgeler. Hayatınızda olumlu ve güzel değişim ve gelişmeler olacak.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada cenneti görüp oraya girmediğini görmek

Rüyada cenneti görüp oraya girmediğini görmek, rüya sahibi kimsenin rüyası onun için hayır ameliyle müjdedir. Bu rüya insaf sahibi ve zalim olmayan kimseye mahsustur. Bazıları “Cenneti açıkça gören kimse, arzu ve istediği şeye kavuşur ve ondan üzüntü ve keder gider” demişlerdir.
Rüyada cenneti görüp de oraya giremediğini görmek

Rüyada cenneti görüp de oraya giremediğini görmek, hayırlı amel müjdesidir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Nabluslu Abdulgani’ye göre; Rüyada cenneti görüp içeri girmeyen kimseye bu rüya, güzel amellerinden dolayı bir müjdedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada cennete girmek isteyip bundan men edildiğini görmek

Rüyada cennete girmek isteyip bundan men edildiğini görmek, rüya sahibi kimse, niyet ve kast ettiği hac ve cihaddan yahut üzerinde ısrar ettiği günah ve kusurdan tövbeyi murat ettiği halde, bunlardan men edilir.
Rüyada cennet kapılarından birinin üzerine kapandığını görmek
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada cennet kapılarından birinin üzerine kapandığını görmek, rüya sahibi kimsenin ana ve babasından birisi vefat eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada cennetin bütün kapılarının üzerine kapanıp açılmadığını görmek

Rüyada cennetin bütün kapılarının üzerine kapanıp açılmadığını görmek, rüya sahibinin ana ve babasına asi olduğuna ve ondan razı olmadıklarına delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada istediği kapıdan cennete girmek
Rüyada istediği kapıdan cennete girdiğini görmek, rüyayı gören kişinin ana ve babasının kendisinden razı ve hoşnut olduklarına delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada cennet meyvelerinden yemek

Rüyada cennet meyvelerinden yediğini görmek, yediği meyve kadar ilimle rızıklanır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada cennetin su, şarap ve sütünden içtiğini görmek

Rüyada cennetin su, şarap ve sütünden içtiğini görmek, hikmete, ilme ve zenginliğe kavuşur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada cennetin sedirlerine yaslandığını görmek

Rüyada cennetin sedirlerine yaslandığını görmek, rüya sahibinin hanımının iffetli, namuslu ve halinin hoş olduğuna delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada cennete ne zaman girdiğini bilmemek

Rüyada cennete ne zaman girdiğini bilmediğini görmek, dünyada bulunduğu müddetçe, izzet ve nimete kavuşur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada cennetin meyvelerinden birini yerden alıp başkasına verdiğini görmek

Rüyada cennetin meyvelerinden birini yerden alıp başkasına verdiğini görmek, kimsenin amel ettiği ilmini amel edecek birisine öğretmeye delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada cennete girip onun meyvesinden yememek

Rüyada cennete girip onun meyvesinden yemediğini görmek, sahip olduğu ilimden fayda görmesine işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada cennete girip onun nehirlerinden içmemek

Rüyada cennete girip onun nehirlerinden içmediğini görmek, sahip bolduğunuz bilgi, beceri, yetenekleri doğru bir şekilde kullanacak ve bundan fayda sağlayacaksınız.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada cennetten kovulmak

Rüyada cennetten kovulduğunu görmek, Âdem (a.s)’nın hikayesinden ötürü fakirliğe giriftar olmasına delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada cennette tavaf etmek

Rüyada cennette tavaf ettiğini görmek, rüya sahibi kimsenin rızkının genişliğine, şânının yüceliğine, korku ve tehlikelerden emin olmasına delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada cennetin kapıcısını görmek

Rüyada cennetin kapıcısını görmek, sevinç ve nimete, yaşadığı müddetçe temiz bir hayata ve belalardan uzak durmaya işarettir.

Cennetin zıttı olarak cehennem, akılsal kaosu ya da hatta, her zaman fırsat kollayan benliğin tümden kaybolmasını simgeleyebilir. Oysa cennet kişisel bütünlük ve uyuma ulaşılmasını temsil etmesidir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cennete Girmek

Rüyayı gören kişinin hayatında her daim mutluluğun ve huzurun hüküm süreceğine yorumlanır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cennet Bahçesi Görmek

Rızk demektir. Rüya sahibinin bu dünyadaki rızkına bolluk geleceği şeklinde tabir edilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cennet Kuşu Görmek

Rüya sahibine hiç beklemediği yerlerden çok mükemmel haberler geleceğine işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cennetin Kapısını Görmek

Rüya sahibinin yapacağı hayırlı işler sayesinde ödüllendirileceğine alamet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cennetten Kovulmak

Rüya sahibinin hatalarını telafi etmesi için tekrardan bir fırsat yakalayacağına yorumlanır.
0 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cennetin Haznedarını Görmek

Kişinin yaptığı hatalar yüzünden başının derde gireceğine delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cennetin Melekleriyle Konuştuğunu Görmek

Kişinin rüyasında cennetin meleklerini görmesi, rüya sahibinin iyi varlığa sahip olarak evleneceğine yorulur.
0 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Eşiyle Beraber Cennete Girdiğini Görmek

Rüya sahibinin rüyasında eşiyle beraber cennete girdiğini görmesi, maddi anlamda yükselişe rivayet eder. Kişinin ailesiyle ilgili hiçbir sorun olmayacağı anlamına gelmektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cennet Meyvelerinden Yediğini Görmek

Kişinin hayırlı bir çocuk dünyaya getireceğine ve zengin insanlardan maddi anlamda destek geleceğine delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cennet Köşklerine Girdiğini Görmek

Rüyada cennet köşklerini görmek, kişinin makam sahibi olacağına ve bundan sonraki hayatını zengin olarak devam ettireceğine yorulur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Birinin Cennete Gittiğini Görmek

Kişinin iyi huylu olduğuna ve karşısına evleneceği birinin çıkacağına işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cennete Gideceğini Duyduğunu Görmek

Rüyada cennete gideceğini duymak, rüya sahibinin ailesiyle bazı sorunlar yaşayacağına ve vefat haberi alacağına rivayet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cennet Kokusu Duymak

Rüyasında cennet kokusunu duyan kişinin, uğraştığı sorunların ortadan kalkacağına delalet etmektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
üyada Cennet İsmini Duyduğunu Görmek

Rüya sahibinin rüyasında cennet ismini duyduğunu görmesi, kişinin özlem duyduğu kişilerin olduğuna ve en kısa sürede kavuşacağına alamet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
üyada Cennet Yolu Görmek

Rüyada cennet yolu görmek, kişinin maddi ve manevi sıkıntılar içerisine gireceğine işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cennet ile Cehennem Arasında Kalmak

Rüya sahibinin rüyasında cennet ile cehennem arasında kaldığını görmesi, kişinin bol kazançlı iş yapacağına ve kazancının bir kısmını fakir fukaraya vereceğine delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cenneti Gezdiğini Görmek

Kişinin rüyasında cenneti gezdiğini görmesi, rüya sahibinin ibadetlerine ara verdiğine yorulur

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

408 Aktif
1 Üye ve 407 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 12966
Dün : 23857
Toplam : 48071300
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...