Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+10 oy
1.6k okuma
mustafaharputi Tabir kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
üyada anahtar görmek sağlık, mutluluk, şans, evlilik, mülk edinmek, iş hayatı, bolluk ve bereket gibi durumları sembolize eder.

Anahtar kişinin hayatında varmak istediği hedefe ne kadar yakın olduğuna dair ipuçları verir.

Kişinin rüyasında anahtar görmesi bir türlü ilerleme göstermeyen işlere, borç ve alacak gibi maddi konulara, geleceğe dair beklentilere, iyi şans ve kısmet açıklığı gibi yaşam koşullarına dair uyarılarda bulunabilir.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

106 Yorum

+10 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Rüyada Anahtar Görmek Nasıl Yorumlanır

Rüyada anahtar görmek zor günlerin bittiğine, bir türlü sonuca ulaşmayan işlerin sonuçlanmasına, kendi işini kurmaya, evliliğe, ev almaya veya değiştirmeye, iyi talih, şanslı günler içinde bulunmaya, zorlu yaşam koşullarının iyileşmesine, kederden kurtulmaya, müjdeli bir habere, eğitim hayatına ve başarıya işaret eder.

Kişinin rüyada anahtar ile bir yeri açması; şanslı günler içinde olmaya, güzel gelişmelere, sevince, bir yeri kilitlemek ise tedbirli olmaya, güven duygusunun eksikliğine yorumlanır. Anahtarı kaybetmek veya bulmanın da farklı yorumları vardır. Detaylı analiz için yazımızı okumaya devam edin.
+10 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Elinde Anahtar Görmek

Elinde anahtar görmek; dua ve dileklerin gerçekleşmesine, gerçek yaşam da o günlerde almak istediği ne varsa, ev veya araba, arsa, dükkan gibi, almakla ilgili fırsatların eline geçeceğine ve eline geçen fırsatları iyi değerlendirmesi gerektiğine tabir edilir.

Kişinin elinde anahtar görmesi; eğitim hayatı ve iş dünyasıyla da ilişkilidir. Bekar biri için, evlilik haberi, evli kişiler için, maddi konular ve iş hayatında başarılı olmaya, yeni fırsatlar elde etmeye, işsiz kişiler için, iş teklifine yorumlanır.
+9 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çok Sayıda Anahtar Görmek

Saygınlık kazanmaya, maddi ve manevi bolluğa, murada ermek, mirasa konmak, çok sayıda çocuk sahibi olmaya, çok çeşitli mülk edinmeye, sorumluluk gerektiren işlerde yönetici olarak çalışmaya, işinde terfi etmeye delalet eder.
+9 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtarla Kapı Açtığını Görmek

Dua ve dileklerin gerçekleşmesi, başarıya ulaşmak, yeni fırsatlar elde etmeye, bol şansa, mal varlığı edinmeye, arzu ve dileklerin gerçekleşmesine, problemlerin çözümüne ve baht açıklığına, evlenmeye, ev yada iş değiştirmeye, kendi işini kurmaya mülk sahibi olmaya ayrıca bir sırra ortak olmaya işaret eder.
+9 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtarla Kapı Kilitlemek

Kapıyı içeriden kilitlemek, sır saklamaya, güvende olma isteğine, kapıyı dışarıdan kilitlemek; korunma veya korumak ihtiyacına, tedbirli olmaya, iş hayatında durağanlık dönemine, mevcut şartları gözden geçirmeye delalet eder.
+8 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtar Almak

Evlilik teklifi almaya, iş hayatında terfi etmeye, makam ve mevki değişikliğine, yaşamdaki yeni fırsatlara ve bunlara kolaylıkla ulaşmaya, bir çok konuda yardım almaya delalet eder. İş hayatında büyük başarı elde etmeye, hasta kişi için şifa bulmaya, ihtiyaç sahibi kimselere yardımcı olmaya, hayırlı işlerde bulunmaya, ailesi tarafından dua edilen kişi olmaya yorumlanır.
+8 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtar Kaybettiğini Görmek

Kaçan fırsatlara, boşanmaya, iş hayatındaki kayıplara ve değiştirilmesi gereken kötü alışkanlıkları sembolize eder. Rehavete kapılmadan elinizde olanın farkına varmak, şükretmek, sahiplenmek gibi konularda uyarılar içerir.
+8 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtarın Çalındığını Görmek

Kişinin yakın çevresine ve iş arkadaşlarına dikkat etmesi gerektiğine, sahip olduğu olanakları kıskanan insanların varlığına ve zarar vermek için fırsat beklediklerine işaret eder.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtar Vermek

Maddi açıdan bol kazanç getirecek olan bir işte ortaklık kurmaya, bekar biri için, evlilik teklifinde bulunmaya, uzun zamandır ödenmeyen borçları kolayca ödemeye, karlı yatırımlarda bulunmak ve kişinin sevdiklerinin mutlu olacakları şeyler vermeye, hediye almaya, iş ortamındaki rakipleri mağlup etmeye delalet eder.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kırık Anahtar Görmek

Sorunlu bir dönemin içinde olmaya, iş hayatındaki fırsatları kaçırmaya, maddi açıdan sıkıntıya düşmeye, sağlık problemlerine, boşanmaya, iflasa ve kısaca yaşanacak olumsuzlukların habercisi bir rüyadır. Aslında böyle bir rüyada umutsuzluğa kapılmadan yaşam koşullarını kontrol ederek, kısa yoldan çıkış noktası bulunabilir, zarar önlenebilir ve hiç bir şey için geç değildir.

Rüyada anahtar görmek; pek çok anlama gelir, rüyanın bütününe bakarak yorum çıkarılabilir ve bu rüyayı gören kişiye göre de anlamları değişir. Her ne açıdan görülürse görülsün, rüyada anahtar görmek hayırlı bir rüyadır ve bu rüyada görülen olumsuzluklar var ise de uyarı niteliğindedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Sahip olduğunuz bilgiyi ve zekâyı kullanamayıp, kötü duruma düşmeye.

* Anahtar bulmak: İşlerinizin çok iyi gideceğine işarettir.

* Hapishane anahtarı görmek: Zamanında sizi destekleyenlerin şimdi sizin desteğinize ihtiyaçları olduğu anlamına gelir.
* Kırık anahtar görmek: Çevrenizde yüzünüze gülüp arkanızdan dolaplar çeviren doslarınızın varlığına işarettir.

* Anahtarın çalınması: İşlerinizi savsaklamanızdan dolayı çok zor durumlara düşeceğinize işarettir.

* Anahtarla kapı açmak: Problemlerin çözümünün göründüğünden daha kolay olduğuna işarettir.

* Kapının üzerinde anahtar olması: Hapse girmeye işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bilindiği gibi anahtar, kapılar açan bir âlettir. Bu sebeple Rüyada anahtar görmek, Rüya sahibi için Allahu Teâlâ'nın lütuf ve ihsanına delâlet eder..

Anahtar, ilim ve Kur'ân'ın kapısını açmakla da tabir olunur.

Kirmanı demiştir ki:
- Rüyada anahtar ile bir yeri açtığını görmek hayra, kapamak ise şerre delâlet eder.

Cafer-i Sâdık hazretleri derler ki:
- Anahtar, güç işlerin açılmasına, keder ve gamdan kurtulmağa, hastalıktan şifa bulmağa, muradın hâsıl olmasına, dinde kuvvete, duanın kabulüne, ilim ve marifete
delâlet eder..
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada elinde cennetin anahtarı olduğ unu görmek, ibadet, ilim, hikmet ve marifetle nasiplenmeye delâlet eder..

Elinde birçok anahtarın olduğunu görmek, büyük ve şerefli bir saltanata işarettir.

Rüyada bir kapıyı veya bir kilidi açtığını görmek, düşmanlar üzerine galip olmaya delâlet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İmam Nablusî rüyada anahtar görmeyi şu veçhe ile tabir etmiştir:
1) Rızık,
2) Muavenet,
3) İlim,
4) Zevç ve evlâd,
5) Mal,
6) Felah,
7) Kabul olunan dua,
8) Hac farizası,
9) Vali ve melik...
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada elinde dişsiz bir anahtar olduğunu görmek, yetime zulmetmeye işarettir.

Elinde Kabe'nin anahtarını görmek, yüksek şahsiyetlerden birine erişmeye ve onunla dost olmaya delâlet eder.

Yine anahtar, hazineler ile de tabir edilir. Zira her kapı anahtar ile açılır.

Rüyada demirden bir anahtar görmek, kuvvetli ve şöhretli bir kimseye ve işlerin selâmetine delâlet eder.

Bazı kere de anahtar görmek, evlâda, casuslara, yolculuğa, hizmetçilere, kadınlar için de kocaya delâlet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada elinde ağ açtan yapılma anahtar görmek, emanet bıraktığı malı varsa zayi olacağına işarettir.

Cabirü'l-Mağribî demiştir ki:
- Rüyada elinde bir anahtar olduğ unu görmek, temiz Su ile Abdest almaya ve ibadetlerde devama işarettir. Elinden anahtarın düştüğünü görmek, namaz hususunda tenbelliğe delâlet eder..
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada anahtar görmek görülme şekline göre farklı tabir edilir. Rüyada anahtar kaybetmek, erkekler için, ev değişikliğine, kadınlar için, evliliğinde geçimsizliğin işaretidir. Kırık anahtarı görmek, çevrenizde arkanızda konuşan dostlarınızın varlığına işarettir. Rüyada anahtar çalınması, işlerinizi boş vermenizden dolayı çok zor durumlara düşeceğinize işarettir.

Anahtar, kapılar açan bir Alettir. Bu sebeple rüyada anahtar görmek, rüya sahibi için Allahu Teâlâ'nın lütuf ve ihsanına delalet eder. Anahtar, ilim ve Kur'an'ın kapısını açmakla da tabir olunur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kirmanı demiştir ki: Rüyada anahtar ile bir yeri açtığını görmek hayra, kapamak ise şerre delâlet eder.Cafer-i Sadık hazretleri derler ki: Anahtar, güç işlerin açılmasına, keder ve gamdan kurtulmağa, hastalıktan şifa bulmağa, muradın hâsıl olmasına, dinde kuvvete, duanın kabulüne, ilim ve marifete delâlet eder.

Rüyada elinde cennetin anahtarı olduğunu görmek, ibadet, ilim, hikmet ve marifetle nasiplenmeye delâlet eder. Elinde birçok anahtarın olduğunu görmek, büyük ve şerefli bir saltanata işarettir. İmam Nablusî rüyada anahtar görmeyi şu şekilde tabir etmiştir:

    Rızık
    Muavenet
    İlim
    Zevç ve evlat
    Mal
    Felah
    Kabul olunan dua
    Hac farizası
    Vali ve melik
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada elinde dişsiz bir anahtar olduğunu görmek, yetime zulmetmeye işarettir. Elinde Kâbe'nin anahtarını görmek, yüksek şahsiyetlerden birine erişmeye ve onunla dost olmaya delâlet eder.

Yine anahtar, hazineler ile de tabir edilir. Zira her kapı anahtar ile açılır. Rüyada demirden bir anahtar görmek, kuvvetli ve şöhretli bir kimseye ve işlerin selâmetine delâlet eder.

Bazı kere de anahtar görmek, evlâda, casuslara, yolculuğa, hizmetçilere, kadınlar için de kocaya delâlet eder. Rüyada elinde ağaçtan yapılma anahtar görmek, emanet bıraktığı malı varsa zayi olacağına işarettir.

Cabirü'l-Mağribî demiştir ki: Rüyada elinde bir anahtar olduğunu görmek, temiz su ile abdest almaya ve ibadetlerde devama işarettir. Elinden anahtarın düştüğünü görmek, namaz hususunda tembelliğe delâlet eder. Anahtar, Allah tan bir şey istemeyle, dua ve istiğfar ile tabir edilir.

Elinde bir anahtar olduğunu görmek abdest alıp ibadet etmeye; elinden anahtarın düştüğünü görmek namazı eda etmekte gevşek davranmaya delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ayrıca anahtar görmek, rızık, ilim, evlat, elçi, mal, define, koca ve hacca gitmekle tabir edilir. Elinde birçok anahtar olduğunu gören kimse büyük bir mertebeye erişir.

Anahtar ile bir kapıyı veya kilidi açtığını gören, büyük bir zatın yardımıyla düşmanına galip gelir. Kırık anahtarı görmek, çevrenizde arkanızda konuşan dostlarınızın varlığına işarettir. Anahtar çalınması, işlerinizi boş vermenizden dolayı çok zor durumlara düşeceğinize işarettir.

Hayatınızda beklenmedik değişiklikler olacağının işaretidir. Anahtar, kaybetmekse gereksiz maceralara yorumlanır. Anahtar yeni bir umut, yeni bir fırsattır.

Anahtar, eliyle halkın islerinin yapılması için aracı olan bir kimse ile tabir olunur. Elinde birçok anahtarlar olduğunu gören, rütbe ve şeref sahibi olur.

Kirmani ye göre: anahtar ile bir yeri kapatmak şerre delalet eder. Kilitlemek evlendirmeğe, elinde cennetin anahtarlarını görmek sonu, hayırlı bir is yapacağına işarettir.

Bazıları demişlerdir ki: Anahtar görmek Allah (C.C.) Teâlâ Hazretlerinden istenen bir şey veya dua veya mağfiret ile tabir olunur. Cabir ül Mağribi ye göre: elinde bir anahtar olduğunu görmek, temiz su ile ab dest almaya, ibadete delalet eder. Elinden anahtarın düştüğünü gören, namaz kılmakta tembellik eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cafer i Sadik (R.A.) a göre: rüyada anahtar görmek, güç islerin aşılmasına, kederden kurtulmaya, hastalıktan iyileşmeye, muradın oluşuna, dinde kuvvete, duaların kabulüne, ilim ve marifete delalet eder. Bir kadın, kendisine bir anahtar verildiğini görse, bekâr ise evlenir. Kendi sine bir anahtar veya anahtarlar verildiğini gören, halka hükmedecek büyük bir ise girer. Bu rüya her suretle hayırlıdır. Anahtarın veya dişlerinden birinin girildiğini görmek, hayır delildir.

Rüyada anahtarının kaybolduğunu veya çalındığını görenin isleri yarım kalır. Anahtarı kilidin deliğine soktuğunu görmek, nikâha işarettir. Eğer anahtar yeni ise bakire bir kızla, eski ise dul bir kadınla evlenilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ebu Sait EI Vaiz e göre: demirden anahtar kuvvet ve kudret sahibi bir kimsedir. Elinde anahtarlar olduğunu görenin eline mal geçer. Anahtarla bir yerin açılması, dua ile bir şey istemeye delalet eder.

Abdülgani Nablusi ye göre: anahtar görmek, düşünce ile yorumlanır. Rüyasında bir anahtarı olduğu halde evinin veya kasasının yahut dolabının kapısını açamayanın hayatta çok çeliştiği halde kazancı ancak karin doyurmasına yeter.

Bir başka rivayete göre de: Anahtar görmek, eliyle halkın islerinin yapılması için aracı olan bir kimse ile tabir olunur. Elinde birçok anahtarlar olduğunu gören, rütbe ve şeref sahibi olur. Anahtar, rızka veya yardıma işaret eder.

Bir kadın rüyada kendisine anahtar bırakıldığını görse, o kadın birisiyle nikâhlanır. Anahtar, hac ile de tabir edilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir başka rivayete göre de; Rüyada, anahtar görmek, rızka veya yardıma yahut Cenabı Hak tarafından olacağı şeyle ilim ve Kur an in kapısını açmaya delalet eder. Özellikle kendisiyle beraber birçok anahtar varsa, rızık ve ilme nail ve bunlara sebep olan şeylere yardımcı ve düşmana galip gelmeye mazhar olur.

Bazen anahtar evlada, casuslara, yolculuğa, kölelere, kadınlar için kocaya ya da mala delalet eder. Bazen anahtar Cenabı Hakkın gayb hazinesinden ümit ve arzu ettiği şeye nail olmasına delalet eder.

Rütbe ve makam sahipleri için anahtar görmek şehirlere, köle için kurtuluşa delalet eder.

Rüyada elinde dilsiz bir anahtar olduğunu gören kimse, yetime zulmeder. Anahtar, duanın kabul olmasına da delalet eder. Anahtarlar, hazinelere de delalet eder, çünkü hazineler onlarla açılır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Demirden yapılmış anahtar, kuvvetli ve şöhretli bir kimseye ve islerinin açılmasına delalet eder. Bazen de kuvvetli bir kimsenin yardımı ile galip gelir. Eğer anahtarsız açarsa, o kimse dua veya iyilik ve ebeveyninin duasıyla maksadına nail olur.

Hayatınızda beklenmedik değişiklikler olacağının işaretidir. Anahtar kaybederseniz, gereksiz deneyimler edineceğiniz ve maceralar yaşayacaksınız.

Rüyada anahtar görmek, aklını kullanamayarak fakirleşmeye, hapishane kapısını anahtar ile kilitlemek, destek aldığınız kimselerin sıkıntıya düşeceklerine işarettir. Artık sizin desteğinize ihtiyaç duyduklarına, kapı üzerinde anahtar, mahkumiyete, kırılmış anahtar, malınızı korumanız gerektiğine işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtar Görmek

Rüyada anahtar görmek tek bir şekilde yorumlanmaz. Rüya sahibi elindeki anahtarla eğer bir yeri açabiliyorsa bu iyiye kapatıyorsa bu da kötüye işaret eder. Rüyada görülen anahtar bir dileğin ya da rüya sahibinin olmasını çok istediği bir şey için Allah’a yakarışın işareti olarak kabul edilir. Rüyada salt bir anahtar görmek dini vecibeleri yerine getirmeye işaret eder. Anahtarın elden düşürülmesi, dini vecibeleri tamamen bırakıldığı anlamına gelmez ama rüya sahibinin dini görevlerini yaparken isteyerek yapılmadığı anlamına gelir. Anahtar tek başına görüldüğünde çok hayırlı şeylere işaret eder. Sağlığa, huzura, müjdeli haberlere, hayırlı çocuklara, kazanca, helal rızka gibi, bir kimse rüyasında anahtar aldığını görürse bu onun büyük bir varlığa ve zenginliğe kavuşacağı anlamına gelir. Rüyada birden fazla anahtar görülmesi tek bir anahtar görülmesinden kat be kat daha iyidir. Birden fazla anahtar gören kişinin büyük bir servete sahip olacağı anlamına gelir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtar Kaybetmek

Rüyada anahtar kaybetmek herkes için aynı anlama gelmez. Kadın için farklı, erkek için farklı şekilde yorumlanır. Bir kadın rüyasında anahtar görürse bu eşiyle yaşayacağı sorunlara işaret eder. Bir erkek rüyasında anahtar görürse o rüya sahibi için bir hane değişikliği olacağı anlamına gelir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtar Aramak

Rüyada anahtar aramak, gerçek hayatta da iş görecek birilerini aramak anlamına gelir. Rüya sahibi anahtar aradığı zaman kendi işleri için ona yardımcı olacak birini arıyor demektir. Aynı zamanda bu rüyanın anlamı, rüya sahibinin sermayesini bir iş için kullanmak istediğini ve bu yöndeki düşüncelerini işaret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çok Sayıda Anahtar Görmek

Rüyada çok sayıda anahtar görmek en hayırlı şeylere işaret eder. Kişinin mesleğindeki başarıları, yükselişi ve artacak olan kıdemine delalettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtar Vermek

Uzun bir zamandan beri yapılan işte büyük başarılar kazanılacağına, maddi açıdan çok kazanç getirecek bir işe girileceğine, epeydir ödenemeyen borçların kısa süre içinde kolayca ödeneceğine, bu sayede uykusuz geçen gecelerin sona ereceğine, sevilen kişileri mutlu edecek bir haber alınacağına ve düşmanların ortaya konacak bir projeyle yenilgiye uğratılacağına işaret eder. Kişinin, sevenleri sayesinde sırtının hiçbir zaman yere getirilemeyeceğine ve en zor anında bile kendisine yardım eli uzatacak birisinin bulunacağına delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtar Kırılması

Sorunlu geçen bir dönem yaşamaya, bu dönem içinde birçok sağlık sorunu ile boğuşmaya, iş fırsatlarını kaçırmaya, yakın bir akrabanın ihanetine uğramaya, iş konusunda yapılacak gereksiz bir hamleden ötürü üzüntü duymaya, darboğaza girmeye ve dertleri sıkıntıları ve sorunları arttıracak bir durumla karşılaşmaya alamettir.  Aynı zamanda, yapılacak bir işte sorun getirecek bir kişi ile tartışma yaşanacağına ve maddi açıdan zorluk çekileceğine rivayet edilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtar Almak

Kısa süre içinde hayallere kavuşmayı sağlayacak bir işe girileceğine, çalışmaların büyük başarı ve kazanç getireceğine, ele geçen fırsatların çok doğru ve kazançlı bir şekilde kullanılacağına, yeni gayrimenkuller alınacağına, sağlık sorunlarının son bulacağına, anne baba duasının alınacağına ve yardıma muhtaç kişilere yardım edileceğine yorumlanır. Kişi, Allah yolunda çok hayırlı işlere imza atacak ve vicdanı her zaman rahat olacak demektir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ölüden Anahtar Almak

Çalışma hayatında yaşanan bazı kötü olaylardan ötürü yeni bir işe girileceğine, bu işte yüksek bir mevkiye terfi alınacağına, yapılan hataların kısa süre içinde telafi edileceğine, kırgınların barışacağına, haneye bolluk ve bereket dolacağına, hasret çekenlerin buluşacağına ve ferahlığa çıkılacağına delalet eder. Ayrıca, alınacak bir kararla birlikte yeni bir şehirde bir işe girileceği ve maddi ve manevi olarak rahat bir hayata ulaşılacağına alamettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kırık Anahtar Görmek

Sağlık sorunları ile uzun bir süreden beri uğraşan bir kimsede çok üzücü bir haber alınacağına, kötü alışkanlıklardan birine tekrar başlanacağına, sevilen kişilerin arasını bozan bir kişi ile yüzünden eşlerin arasının açılacağına, hatalı bir adım yüzünden iş yerinde ihtar alınacağına ve uzun yıllardan beri hayal edilen şeylerden uzaklaşılacağına yorulur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtar Değiştirmek

Kişinin, akrabalarından birinin hayırsız bir evlada sahip olacağına, bu evladın aile bireylerini ve akrabalarını kötü duruma düşüreceğine, istenmeyen ve maddi manevi büyük zararlara yol açan bir işe kalkışacağına, bu yüzden bütün aile bireyleri ve akrabalar tarafından dışlanacağına ve buna rağmen yaptığı hatalara devam edeceğine işaret eder. Aynı zamanda, yakın bir arkadaşa ve maddi olarak büyük bir kazanca veda edileceğine delalettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtar Hediye Etmek

Rüyayı gören kişinin, yeterli ve düzenli beslenmesi, kendisine dikkat etmesi ve düzenli bir hayat sahip olması sayesinde sağlıklı bir vücuda sahip olacağına, hayatını ailesine adayacağına, huzurlu ve güzel bir hayata sahip olacağına, sevdiği bir kişi ile yakın zaman içinde dünyaevine gireceğine ve çok fazla vakit kaybetmeden bir çocuk sahibi olacağına tabir edilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtar Teslim Etmek

İş hayatında çok sorun yaratan bir durumun iş hayatında büyük tecrübe sahibi birisinin akıl hocalığı yapması sayesinde düzeltileceğine, çekilen çilelerin sona ereceğine, parasal ve ruhsal olarak çok iyi olunacağına, kötülerin ve düşmanların yenilgiye uğratılacağına ve çıkarılan dedikoduların ve söylenen yalanların sonunun getirileceğine rivayet edilir. Aynı zamanda, çıkılacak bir seyahatten hem iş hem aşk konularında güzel gelişmelerle dönüleceğine alamettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtar Fırlatmak

Yapılan bir iş karşılığında verilen sözlerin yerine getirilememesinden ötürü uykusuz ve üzüntülü zamanlar geçirileceğine, bu yüzden atılmak istenen adımlarda biraz daha korkak olunacağına, hayırsız bir kişi ile bir birliktelik yaşanacağına, kısa süre içinde yalnız kalınacağına, başka başka sebeplerden ötürü uzunca bir süre toparlanılamayacağına ve bu durumdan yararlanmak isteyen kişilerin çeşitli yollara başvuracaklarına yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtar Sakladığını Görmek

Kişinin, elinde olmadan sosyal hayatında yaşadığı bir kırgınlıktan ötürü büyük bir üzüntü duyduğuna, yaptığı bir hatanın bir türlü peşini bırakmayacağına, söylediği bir sözden ötürü pişmanlık duyacağına, sevdiği bir kişi ile ayrılık yaşayacağına, kardeşleri ile girdiği bir işte yalnız başına bırakılacağına ve çok sevdiği bir eşyayı kaybedeceğine rivayet edilir. Aynı zamanda, zor bir yol girildikten sonra yardım konusunda söz veren herkesin sırt çevireceğine ve bu yüzden bazı kişilerle aranın açılacağına yorulur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtar Ve Anahtarlık Görmek

Anne baba dualarının alınması sayesinde istene her şeye kısa süre içinde kavuşulacağına, uzun bir süreden beri özlem duyulan bir kişiye kavuşulacağına ve gidilen yolda çok başarılı olunacağına alamet eder. Ayrıca, eşler arasında yaşanan ve bazı kişiler tarafından körüklenen kavgaların sona ermesi için çalışılacağına ve işlerden kazanılan paranın yardıma muhtaç kişiler için harcanacağına işaret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Sarı Anahtar Görmek

Eskiden kalan bir hesabın tekrar açılacağı, gidilen yolda büyük sorunlarla karşılaşılacağı, verilen borçların bir türlü alınamayacağı, kazancın günden güne daha da azalacağı, işlerin ister istemez bir batağına saplanılacağı, rakiplerin yüzünü güldürecek gelişmelerin yaşanacağı ve uzun süre önce yaşanan bir sağlık sorununun tekrar edeceği şeklinde yorumlanır. Ayrıca, yeni bir işe girilmesi sebebiyle uzunca bir süre sıkıntı çekileceğine delalettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Boynuna Anahtar Takmak

Hırsı yüzünden uzun bir zamandan beri sorun yaşayan bir kişi ile muhatap olunacağına, bu kişinin söyleyeceği yalanlar yüzünden bir süre baş ağrısı çekileceğine, ancak bu kişi ile olan işin sona ermesi ile sorunların ortadan kalkacağına, kazançlı bir döneme girileceğine, verilen sözlerin yerine getirileceğine ve ferahlığa çıkılacağına yorulur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Büyük Bir Anahtar Görmek

Hayal edilen eve ve işe kavuşulduktan sonra bir süre tatil yapılacağı, işlerin geri plana atılacağı, kendi işini kurmak için bazı girişimlerde bulunulacağı, rahatsızlık verebilecek durumların ortadan kaldırılacağı, güzel günler yaşanacağı ve yakın bir zaman içinde tanışılan iyi kalpli ve anlayışlı bir kişi ile evlilik yolunda büyük bir adım atılacağı anlamına gelir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kadına Anahtar Vermek

Yakın bir zaman içinde zor bir işin altından kolayca çıkılacağına, yapılan bir işte yüklü miktarda para elde edileceğine, yeni bir işle ilgili olarak bilgi toplanacağına, anne ve baba duasının alınacağına ve zamansız bir şekilde karşılaşılacak bir borcun ödeneceğine rivayet eder. Aynı zamanda, tatsız başlayan bir işin günden güne daha iyi bir hal alacağına ve zenginlik yolunda adım atılacağına yorulur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtar Görmenin Psikolojik Yorumu

Çözümsüzmüş gibi duran bazı sorunların ve sıkıntıların kolay bir şekilde çözülmesi ve bu sayede uzun bir zamandan beri devam eden huzursuzlukların sona ermesi ile yaşanan sevincin rüyaları da hayırla ve güzel şeylerle dolduracağı şeklinde açıklanabilir. Aynı zamanda, kişideki yeni bir ev ya da araba yani anahtarla açılacak bir taşınmaz alma hayalinin rüyalarını süsleyecek olduğu olarak anlamlandırılır.

Kötü bir durumla ilgili olarak ve zor bir zaman içinde bazı sıkıntıların ve açmazların yaşanması ile  aklı ve kalbi zorlayacak kabuslar görülebileceği ve uykusuz gecelere yol açacağı söylenebilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA ANAHTAR GÖRMEK

Rüyalarda görülen şeylerin pek çok farklı yorumu vardır ki anahtar da tek bir şekilde yorumlanabilecek bir şey değildir. Örneğin rüyada görülen anahtar bir yeri açabiliyorsa hayırlı, hiçbir yeri açamıyorsa hayırsız olarak yorumlanır. Yani anahtarın görülme biçimine göre rüyanın yorumu değişmektedir. Temel olarak bakıldığında rüyada yalın olarak bir anahtar görülmüşse bu dini görevlerin yerine getirilmesi ile ilgilidir. Anahtarın tek başına görülmesi genel olarak olumlu bir şey olarak kabul edilir. Rüyasında anahtar gören kişi için sağlık, mutluluk, helal kazancın kapıları açılır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA ANAHTAR KAYBETMEK VE BULMAK

Rüyada anahtar kaybetmek ve bulmak, yakın vakitte geçeceğiniz bir imtihana, elindeki değerlerin kıymetini sonradan anlayacağına ve şükür etmeye, kişinin maddi ve manevi olarak var olan sıkıntılarından Allah'ın izni ile kurtulacağına, işlerinin yoluna gireceği anlamına da gelir. Aynı zamanda önünüzdeki kapıların sabırlı olduğunuz takdirde açılacağını ve engelleri aşarak dileklerini gerçekleştireceğini de söyleyebiliriz.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA ANAHTAR KAYBETMEK VE ARAMAK

Rüyada anahtar kaybetmek ve aramak, gerçek hayatta da iş görecek birilerini aramak anlamına gelir. Rüya sahibi anahtar aradığı zaman kendi işleri için ona yardımcı olacak birini arıyor demektir. Aynı zamanda bu rüyanın anlamı, rüya sahibinin sermayesini bir iş için kullanmak istediğini ve bu yöndeki düşüncelerini işaret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada anahtar görmek ne anlama gelir?
Rüyada anahtar görmek ne anlama gelir?
Şanstır,kısmettir. İnsanın işini yapacak makam sahibi kimsedir. Dinde sağlamlıktır. İhtiyacın giderilmesidir. Duanın kabulüdür, hastalıktan kurtulmaktır. İlimdir, bağışlanmaktır. İşlerin açılmasıdır. Hizmetçi,mevki,makam definedir. Anahtarla açmak bütün bunlara veya birine kavuşmaktır,zaferdir,başarıdır.

Anahtarlarla bir şeyi açamamak ise aksiyle yorumlanır. Anahtarın kırılması amaca ulaşamamaktır. Evinin kapısını açamadığını görmek ev halkıyla geçinememek ve işlerde aksaklıktır. Anahtar,vasıtadır. Açılmak istenen şeye göre tabiri değişir.

Bir şehrin anahtarını görmek oraya vali veya yönetici olmaktır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtar Hediye Etmek
Rüyayı gören kişinin, yeterli ve düzenli beslenmesi, kendisine dikkat etmesi ve düzenli bir hayat sahip olması sayesinde sağlıklı bir vücuda sahip olacağına, hayatını ailesine adayacağına, huzurlu ve güzel bir hayata sahip olacağına, sevdiği bir kişi ile yakın zaman içinde dünya evine gireceğine ve çok fazla vakit kaybetmeden bir çocuk sahibi olacağına tabir edilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Denizde Anahtar Bulmak
Rüyada denizde anahtar bulmak sevinçli bir haber işitip çok mutlu olacağına alamettir. İbadetlerini aksatmamaya, bir arkadaşının aracılığıyla tanıştığı kimseyle evlilik yoluna gireceğine delalettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtar Vermek
Rüyada her hangi birine anahtar vermek rüya sahibinin uzun zamandır arzuladığı hayatta kavuşacağına, borcunun biteceğine ve hastalığında şifa bulacağına işaret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtar ile Kapı Açmak
Rüyada anahtar ile kapı ya da her hangi bir kilit açmak hayırlı bir rüyadır. Rüyayı gören kişinin hayatında olumlu gelişmeler yaşanacağına ve şansın döneceğine yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtar ile Kapı Kilitlemek
Rüyada anahtar ile kapı kilitlemek ya da her hangi bir kilidi kapatmak rüya sahibinin ayağına gelecek olan fırsatlara kendini kapatacağına ve bu fırsatları kaçıracağına işarettir. Ayrıca özel hayatında da bazı şeyleri görmezden gelmesi ile sıkıntı yaşayacağına da yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çok Sayıda Anahtar Görmek
Rüyada çok sayıda anahtar görmek; rüya sahibi için hayırlıdır. Rüya sahibinin memuriyette yükseleceğine, işinde başarılı olacağına, terfi edeceğine, şan ve şöhrete, makam sahibi olacağına işaret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ölüden Anahtar Almak
Çalışma hayatında yaşanan bazı kötü olaylardan ötürü yeni bir işe girileceğine, bu işte yüksek bir mevkiye terfi alınacağına, yapılan hataların kısa süre içinde telafi edileceğine, kırgınların barışacağına, haneye bolluk ve bereket dolacağına, hasret çekenlerin buluşacağına ve ferahlığa çıkılacağına delalet eder. Ayrıca, alınacak bir kararla birlikte yeni bir şehirde bir işe girileceği ve maddi ve manevi olarak rahat bir hayata ulaşılacağına alamettir. Kaynak: Rüyada Anahtar Görmek
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Yabancı rüya tabiri yorumcularına göre rüyada anahtar gördüğünüzde kendinize sormanız gereken soru, "bugün bir çözüme ihtiyaç duyan sorunum nedir?" olmalıdır. Anahtar, rüyalarda yaygın olarak görülür ve yeni keşiflerin, yeni ortamların, yeni fikirler, düşünceler veya duygular, yeni deneyimler ve daha önce sizden gizlenmiş yeni bilgilere işaret edebilir.

Rüyada anahtar görmek bilinmeyeni keşfetmek için semboliktir ve esas olarak ruhunuza işaret eder. Rüyadaki bir anahtar, kişilik gelişimini ve ruhsal büyümeyi de yansıtabilir. Genellikle, hayatınızda gizli, gizemli bir durum vardır ve siz çözüm ararsınız; anahtar rüyasında göründüğü zamandır. Bir anahtarı kaybederseniz, bu sona yaklaşan bir "yaşam" döneminin alametidir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtar Bulmak

Rüyada anahtar bulmak, ruh eşinle tanıştığın anlamına gelebilir. Rüyada görülen anahtar bir uyarı da olabilir, özellikle gerçek yaşamınızda bir seyahat planlıyorsanız veya yaşam tarzınızda ve düzeninizde büyük bir değişiklik yapıyorsanız. Bu bağlamda bir anahtarın ortaya çıkması, bu yolculuk veya değişiklik için zamanın uygun olmadığını ve muhtemelen onu ertelemeniz gerektiğini gösterir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtar Kaybetmek – Rüyada Anahtar Kaybettiğini Görmek

Rüyada esir alındığını ve anahtarını kaybettiğini görmek, şu anda çok fazla problem taşıdığın anlamına geliyor. Bir anahtar ortaya çıkarsa (maviden dışarı), bu mevcut sorunlarınız için çözümler bulmanız gerektiğini gösterir - ve bunu ustaca ve incelikli bir şekilde yapmanız gerekir. Ruhsal olarak ifade etmek, rüyada anahtar görmek, şu anda kendinizi uyanık yaşamınızdaki suçlayıcı bir durumdan kurtarmanız ve olumlu durumlara ve tutumlara doğru gitmeniz gerektiğini göstermektedir. Rüyada gördüğünüz gümüş veya altından yapılmışsa, bu güçlü manevi gücü gösterir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtarla Kapı Açmak

Rüyada anahtarla kapı açmak, bazı gizli konulara karıştığınızı ve bunun için bazı açıklamalara ihtiyacınız olduğunu gösterir. Rüyada anahtar çoğaltmak, bu hayatınızdaki mutlu bir ilişkinin bozulacağını ve hatta sona erebileceğini önceden bildirir. Anahtar dükkanda olmak, sevginizi birine empoze edemeyeceğiniz anlamına gelir. Elinizde bir anahtar bulunması, kendinizden ve yaşamdaki hareketlerinizden çok emin olduğunuzu gösterir. Anahtar teslimi almak, yakında yeni fırsatların geleceği anlamına gelir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada anahtar görmek parayı, yardım elini, bilgi yoluna girmeyi temsil eder, ya da ilahi rehberlik almak anlamına gelebilir. Rüyada bir sürü anahtar taşımak, düşmanına karşı refah, bilgi ve güvenlik anlamına gelir. Bir rüyadaki anahtarlar ayrıca kişinin çocuklarını, elçilerini, casuslarını, hizmetkârını, eşini veya servetini temsil eder. Bir rüyadaki anahtarlar aynı zamanda kişinin amacına ulaşması veya dualarının gerçekleşmesi anlamına da gelir. Rüyadaki bir anahtar, kişinin düşmanı karşısında zafer anlamına da gelebilir. Bir rüyada ahşap bir anahtar bulundurmak, başkalarına yardım etmeyi reddeden kişinin karakterini gösterir veya paralarını güvende tutarsa, onları geri ödemediği anlamına gelir, çünkü bir rüyada ahşap görmek ikiyüzlülük demektir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Anahtar kişinin hayatında varmak istediği hedefe ne kadar yakın olduğuna dair ipuçları verir.

Kişinin rüyasında anahtar görmesi bir türlü ilerleme göstermeyen işlere, borç ve alacak gibi maddi konulara, geleceğe dair beklentilere, iyi şans ve kısmet açıklığı gibi yaşam koşullarına dair uyarılarda bulunabilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtar Görmek Nasıl Yorumlanır

Rüyada anahtar görmek zor günlerin bittiğine, bir türlü sonuca ulaşmayan işlerin sonuçlanmasına, kendi işini kurmaya, evlilik kararı almaya delalet eder.

Ev almak veya değiştirmek gibi konularda şanslı günler içinde bulunmaya ve talihin kişiden yana olduğuna yorumlanır.

Zorlu yaşam koşullarının iyileşmesine, kederden kurtulmaya, müjdeli bir habere, eğitim hayatının devamına ve başarıya işaret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kişinin rüyada anahtar ile bir yeri açması; şanslı günler içinde olmaya, güzel gelişmelere, sevinçli bir habere tabir edilir.

Bir yeri kilitlemek ise tedbirli olmaya veya güven duygusunun eksikliğine yorumlanır.

Anahtarı kaybetmek veya bulmak her ikisinin de farklı yorumları vardır. Detaylı analiz için yazımızı okumaya devam edin.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Elinde Anahtar Görmek

Elinde anahtar görmek; dua ve dileklerin gerçekleşmesine, gerçek hayatta hayallerinin gerçekleşeceğine delalet eder.

Son günlerde sahip olmak istediği ne varsa, ev veya araba, arsa, dükkan gibi, almakla ilgili fırsatların eline geçeceğine ve eline geçen fırsatları iyi değerlendirmesi gerektiğine tabir edilir.

Kişinin elinde anahtar görmek; eğitim, özel veya iş hayatı ile yakından ilişkilidir. Bekar biri için, evlenmeye, evli kişiler için, aile refahının artacağına, maddi konular ve iş hayatında başarılı olmaya, yeni fırsatlar elde etmeye, işsiz kişiler için, iş teklifine yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada anahtar görmek, kişinin iş hayatında karşısında yeni fırsatlar çıkacağına, bu fırsatları güzel bir şekilde değerlendirmesi gerekeceği anlamına gelir. Rüyada anahtar görmek, aynı zamanda aile yaşantısını da ifade eder. Aile içerisinde yaşanan sıkıntıların sona ereceğine rüya sahibinin mutlu ve huzur dolu olacağına delalet etmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada anahtar almak, kurtuluşa ermektir. Rüya sahibinin yaşadığı sıkıntılardan, streslerden, huzursuzluklardan tamamıyla kurtulacağına delalet eder. Rüya sahibinin geçmişte yaptığı hatalarından ders çıkararak bundan sonraki adımlarını ona göre atacağına işaret eder. Bu sayede rüya sahibinin iyi bir geleceğe sahip olacağı tabir edilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada anahtar görmek, rüya sahibinin maddi yükü olan kişilerden uzak duracağı, umutlarının yeniden yeşerip hayallerini gerçekleştireceğidir. Rüyada anahtar almanın yorumu, kişinin sorunlar karşısında önce mağlup olacağı ardından ise tekrar ayağa kalkıp hedeflerine, hayallerine kavuşacağı şeklinde yapılır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Birinin Anahtar Verdiğini Görmek

Rüya sahibinin rüyasında birinin anahtar verdiğini görmek, kişinin kazanacağı veya kazanacak olduğu malda başkalarının gözü olacağına delalet eder. Rüyada birinin anahtar verdiğini görmek, yeni bir iş hayatına yorumlanır. Rüya sahibinin karşısına yeni fırsatların çıkacağına delalet etmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kırık Anahtar Görmek

Rüya sözlüğü yorumcularına göre rüyada kırık anahtar görmek, kişinin elde edeceği başarıda başkalarının göz olabileceğine, çok dikkat etmesi gerekeceğine yorumlanmaktadır. Rüyada kırık anahtar görmek, rüya sahibinin kötü alışkanlıklarını bir kenara bırakması gerekeceğine, sağlıklı beslenip hayatına güzel bir şekilde devam edeceğine rivayet etmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtar Yaptırmak

Rüya sahibinin rüyasında anahtar yaptırdığını görmesi kişinin, kendisine yakın bir akrabasından miras kalacağına, bu mirasta birçok insanın gözü olacağına, çok dikkat etmesi gerekeceğine delalet eder. Rüyada anahtar yaptırmak, rüya sahibinin sağlıklı beslenmesi gerekeceği aksi takdirde büyük bir hastalığa kapılabileceği anlamına da gelmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtar Aramak

Rüya sahibinin rüyasında anahtar aradığını görmesi kişinin yakın zamanda hayatında bulunan sıkıntıların sona ereceğine, işlerinin yoğunluğu yüzünden ailesine yeteri kadar zaman ayıramayacağına delalet eder. Rüyada anahtar aramak aynı zamanda kimi rüya yorumcularına göre rüyada anahtar aramak, bir akrabadan miras kalabileceğine yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Altın Anahtar Görmek

Rüya sahibinin rüyasında altın anahtar görmesi kişinin hayırlı bir ilişkisi olacağına, bir kişiye aşık olacağına, gözünün başka hiçbir şeyi görmeyeceğine rivayet eder. Rüyada altın anahtar görmek, rüya sahibinin kazanacağı başarı manafsını taşır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Büyük Anahtar Görmek

Rüya sözlüğü yorumcularına göre rüyasında büyük anahtar görmesi kişinin sahip olduklarının değerini bilmesi gerekeceğine delalet eder. Rüyada büyük anahtar görmek, uzun bir aradan sonra tekrardan rahata kavuşacağına yorumlanmaktadır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kapının Üzerinde Anahtar Görmek

Rüya tabircileri tarafından yapılan yorumlara göre rüyada kapının üzerinde anahtar görmek, rüya sahibinin herhangi bir konuda bekleyiş içerisinde olacağına delalet eder. Rüyada kapının üzerinde anahtar görmek, kazanılacak olan başarı ve kudret manalarını taşır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çok Anahtar Görmek

Rüyada çok anahtar görmek, rüya sahibinin hayatında karşısına çeşitli fırsatların çıkacağına, bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmesi için çok düşüneceğine, aile büyüklerinden yardım isteyeceğine delalet eder. Rüyada çok anahtar görmek, kısmet ve müjdeli haber anlamına da gelmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Birinden Anahtar Aldığını Görmek

Rüya sahibinin beklemediği bir anda çevresinden geleceği maddi destek ile aile ve iş hayatındaki maddi sıkıntılarından kurtulacağı ve eğitim hayatına devam edeceği şeklinde yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ölen Birinden Anahtar Aldığını Görmek

Rüya sahibinin ölen bir akrabasından kendisine miras kalacağı anlamına gelir. Bu sayede kişi borçlarından kurtularak refaha ve huzura ereceği şeklinde tabir edilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtar Verdiğini Görmek

Rüyada anahtar verdiğini gören rüya sahibi için hayırlı rüya olarak yorumlanmaz. Kişinin maddi ve manevi sorunlar yaşayacağına delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Elinde Anahtar Görmek

Rüyada elinde anahtar görmek kişinin sıkıntılarından ve sorunlarından kurtulacağına, mutluluğa ve başarıya koşacağına rivayet eder. Ayrıca rüyayı gören rüya sahibinin işlerinin yoluna gireceği manalarına da gelmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada anahtar görmek, kişinin mal ve mülk sahibi olacağı demektir. Kişi eğer zenginse daha da zenginleşeceğine, fakir ise durumunun düzeleceğine, ailesi ile birlikte rahat bir hayat geçireceği anlamına gelmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtar İle Kapıyı Açtığını Görmek

Rüyasında anahtar ile kapıyı açtığını gören kişinin başarıya ulaşacağına, bütün problemlerinin zamanla çözüleceğine, kişinin boş işlere canını sıkmaması gerektiğine yorulur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtarın Kırıldığını Görmek

Rüya sahibinin anahtarının kırıldığını görmesi istemeden de olsa bir fakirin, yetimin hakkını yiyeceğine, malına zarar vereceğine, hayatındaki yakın gördüğü kişilerin arkasından konuşacağına delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtar İle Bir Şeyi Açamadığını Görmek

Rüya sözlüğü yorumcularına göre anahtar ile bir şeyi açamadığını gören rüya sahibinin sevdiğine kavuşamayacağına, mutsuz ve huzursuz olacağına, dikkat etmesi gerekeceğine, sağlığının zarar görebileceğine yorumlanmaktadır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtar Kaybettiğini Görmek

Rüyasında anahtar kaybettiğini gören kişinin işlerinde sıkıntı yaşayacağına, maddi sorunlarla karşılaşacağına, kişi eğer bayan ise eşi ile kavga edeceğine eğer erkek ise bulunduğu yerden taşınacağına yorulur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtar Çaldırdığını Görmek

Rüya sahibinin anahtar çaldırdığını görmesi, kişinin hayatına aldığı insanlarda seçici olması gerektiğine, hayatındaki kişilerin iki yüzlü olabileceğine, işlerinin yoluna girip saygınlık kazanacağına delalet etmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Demir Anahtar Görmek

Rüyada demir anahtar gören kişinin hayata karşı güçlü duracağına, yakın zamanda bir iş bulacağına, mutlu olacağına yorulur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çok Fazla Anahtar Görmek

Rüya sözlüğü yorumcularına göre rüyada çok fazla anahtar gören kişi hanesinde bolluk ve bereketin eksik olmayacağına, en kısa zamanda rahata ve huzura kavuşacağına yorumlanmaktadır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada anahtar görmek, bilgisinden faydalanamayarak, fakir düşmeye; anahtar bulmak, yaptığınız işten fazla kâr sağlanacağına, anahtarla hapishane kapısını kilitlemek size şimdiye kadar yardımdan kaçmayanların kendilerinin sıkıntıya düştüklerine ve artık sizden yardım umduklarına işarettir. Anahtarı kapı üzerinde görmek, hapis olmaya işarettir. Anahtarı kırılmış gör­mek, iyi değildir. Etrafınızdakilerden sakınmak gerektiğine, ken­dini ve malını iyi muhafaza etmek gerektiğine, anahtarın çalınmış olduğunu görmek, ihmal yüzünden kaybedeceğinize, böyle gider­se fakir düşeceğinize, kapıyı anahtarla açtığını görmek, zor olaca­ğını zannettiğiniz bir işin çok kolay oluvereceğine işarettir.Rüyada anahtar görmek, kendi eliyle halkın işleri­nin vaktinde yapılmasını ve insanların işlerini düzelterek yoluna koyma hususunda çaba gösteren ve elinden gelen gayret ve çalışmayı yapan bir adama işaretle yorumlanır.Rüyasında elinde birçok anahtarlar bulunduğunu görmek, yüksek bir mertebeye, büyük bir itibar ve şerefe ermeye işaret şeklinde yorumlanır.Rüyada anahtar görmek, bazı yorumculara göre, rızka, ge­niş geçime kavuşmaya veya yardıma (yardım görülmeye, yardım edilmeye) işaret olarak yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse rüyasında bir kapıyı anahtar ile açtığını görse, Cenab-ı Hakkın yardımına kavuşarak muradına erer ve arzusuna kavuşur şeklinde yorumlanır.Rüyada anahtar görmek değişik şekilde yorumlanmıştır.Rüyada elinde anahtar görmek, mal sahibi olmak, yüksek makama sahip olmak ve başarıya ulaşmak gibi, iyi şeylere işaretle tabir edilir.Rüyada anahtar ile bir şeyi açmak, sıkıntı ve kederden kur­tuluşa ve başarıya işarettir, şeklinde tabir edilir.Rüyasında anahtar ile bir kapıyı açmak, başarı elde etmek, muradına ermek ve bahtının açılması gibi şeylere işaret olarak kabul edilir.Rüyada elindeki anahtar ile bir şeyi açamadığını görmek, di­lek ve muradına erememek ile tabir edilir.Rüyada bir kadının üzerine anahtar attığını görmek, nikah­lanan aya işarettir.Rüyasında bir kadına anahtar verdiğini görmek, o kadınla evlenmeye, evleneceğine işaret olarak tabir edilir.Rüyada anahtar kaybettiğini görmek, işten çıkarılacağını­za, işlerde durgunluk ve zorluklarla karşılaşmak gibi iyi olmayan şeylere yorulur.Rüyada birisinden anahtar aldığını görmek, ziraatçılık yo­luyla servet sahibi olmaya işarettir.Rüyada kırık bir anahtar görmek, bir yetimin malına veya kendisine zarar verileceğine sebep olunduğuna işarettir.Rüyada anahtarını çaldırdığını görmek, işlerin bozukluğu­na işaretle yorumlanır.Rüyada tahta bir anahtar görmek, gösterişçi ikiyüzlü bir adam vasıtası (aracılığı) ile isteğinizin yerine getirileceğine işaret olarak yorumlanır
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kirmani'nin YorumuKirmani'nin yorumu: Rüyasında bir yeri anahtar ile açtığını görmek, hayra ve iyiliğe işaret olarak yorumlanır. Bir yeri kapattığını görmek ise, şerre ve kötülüğe işarettir.Rüyasında bir yeri kilitlediğini görmek, birilerini evlendir­meye işaret olarak yorumlanır.Bazı yorumcular: Rüyada anahtar görmek, Cenab-ı Allah'a yaptığı dua ve niyazlarının kabul olacağına, tövbe ederse, tövbesinin kabul olunup günahlarının bağışlanacağına işaret olarak yorumlamışlardır.Cabirir Mağribi'nin YorumuCabirir Mağribi'nin yorumu: Rüyasında elinde bir anahtarı olduğunu gören kimse, temiz ve güzel bir su ile abdest ala­cağına ve ibadet edeceğine işaret olarak yorumlamıştır. Eğer anahtarının elinden düştüğünü görse, namaz kılmak­tan tembellik ederek uzak duracağına işaret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cafer-i Sadık (R.A.)'ın YorumuCafer-i Sadık (R.A.)'ın yorumu: Rüyasında anahtar gör­mek, güçlüklerin aşılmasına, zor işlerin kolaylaşacağına, kederi olanların kederlerinden kurtulacağına, hastalıkla uğraşanların, hastalıklarının iyileşeceğine, bir muradı olanların, muratlarına ereceklerine, dininde güçlü olmaya dua edenlerin duasının kabul edileceğine ve ilim sahibi olmaya, marifet nimetine kavuşmaya işaretle yorumlanır.Diğer bir yoruma göre: Rüyasında anahtarının kırıldığını veya anahtarın dişlerinden birinin kırıldığını görmek, iyiye işaret değildir. Bir zarara ve kötülüğe yorumlanır. Veya muradına, maksadına kavuşamamaya işaretle yorumlanır.Rüyasında anahtarını kilidin yuvasına soktuğunu görmek, nikahlanmaya (yani evlenmeye) işarettir şeklinde yorumla­nır. Şayet elindeki kullandığı anahtar yeni ise, bir kız ile, anahtar eski ise dul bir hanımla evlenmeye işarettir.Rüyasında anahtarının çalındığını veya kaybolduğunu gör­mek, işlerinin yarım kalacağına veya işlerinin bozulacağı­na ve zorluklarla karşılaşacağına işarettir.Rüyasında kendisine bir anahtar verildiğini veya üzerine bir anahtar bırakılmış olduğunu gören bir kadın, bekar ise ev­lenir şeklinde yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada anahtar görmek, rüya sahibi için Allah Teâlâ'nın lütuf ve ihsanına delâlet eder.Bazen rüyada anahtar görmek, rızka, yardıma, ilme, evlada, elçiye, mala, define­ye, kabul olunan duâya ve hacca gitmeye işâret eder.Bazı kere de rüyada anahtar görmek, düş­mana galip gelmeye, casuslara, yolculuğa, hizmetçilere, kadınlar için de kocaya ya da mala delâlet eder.Atyrıca rüyada anahtar görmek, güç işlerin açılmasına, keder ve gamdan kurtulmaya, has­talıktan şifâ bulmaya, muradın hâsıl olmasına, dinde kuvvete, duânın kabulüne, ilim ve mari­fete işâret eder.Yine rüyada anahtar görmek, hazineler ile de tabir edilir.Rüyada anahtar görmek, ilim ve Kuranın kapısını açmakla da tabir olunur.Rüyada demirden bir anahtar görmek, kuvvetli ve şöhretli bir kimseye ve işlerin açıl­masına delâlet eder.Rüyada elinde ağaçtan yapılma anahtar görmek, emanet bıraktığı malı varsa zayi ola­cağına işarettir.Rüyada elinde birçok anahtar olduğunu görmek, rüya sahibinin rütbe ve şeref sahibi olmasına ve büyük bir mertebeye erişmesine işârettir.Rüyada elinde dişsiz bir anahtar olduğunu görmek, yetime zulmetmeye işârettir.Bir kapıyı veya kilidi anahtarla açtığını gör­mek, rüya sahibinin Allah'ın yardımıyla murat ettiği şeye kavuşmasına veya düşmanlar üzeri­ne galip gelmeye işâret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir anahtar aldığını görmek, hazine bul­maya; eğer arazi sahibi ise toprağından istifa­de etmeye işârettir.Rüyada anahtarla bir yeri açmak, hayra, kapatmak ise şerre delâlet eder.Rüyada görülen anahtar, Allah'tan (c.c.) bir şey istemeyle, duâ ve istiğfar ile de tabir edilir.Rüyada elinde bir anahtar olduğunu gör­mek, abdest alıp ibadet etmeye işâret eder.Rüyada elinden anahtarın düştüğünü gör­mek, namazı edâ etmekte gevşek davranmaya delâlet eder.Bir kadının rüyada kendisine anahtar bıra­kıldığını görmesi, o kadının birisiyle nikahlana- cağına yorulur.Rüyada elinde cennetin anahtarı olduğunu görmek, ibadet, ilim, hikmet ve marifetle na­siplenmeye işâret eder.Rüyada elinde Kâbe'nin anahtarını gör­mek, yüksek şahsiyetlerden birine erişmeye ve onunla dost olmaya işâret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Anahtarla bir yeri açmak hayra, kapatmaksa şerre delalet eder. Anahtar, Allah'tan bir şey istemeyle, dua ve istiğfar ile tabir edilir. Elinde bir anahtar olduğunu görmek abdest alıp ibadet etmeye; elinden anahtarın düştüğünü görmek namazı eda etmekte gevvşek davranmaya delalet eder. Ayrıca anahtar görmek, rızık, ilim, evlat, elçi, mal, define, koca ve hacca gitmekle tabir edilir. Elinde birçok anahtar olduğunu gören kimse büyük bir mertebeye erişir. Anahtar ile bir kapıyı veya kilidi açtığını gören, büyük bir zatın yardımıyla düşmanına galip gelir. Bir anahtar aldığını gören hazine bulur; eğer arazi sahibi ise toprağından istifade eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Diyanet: Rüyada anahtar görülmesi değişik şekilde tabir edilmiştir. Bir kimsenin rüyasında elinde anahtar görmesi; o kimsenin mal sahibi olacağına, makam ve mevkice yükseleceğine, dolayısıyla başarıya ulaşacağına işaret sayılır. Rüyada anahtarla bir şeyi açmak; sıkıntı ve üzüntülerden kurtulmaya ve başarıya ulaşmaya işaret sayılır. Rüyada anahtar ile bir kapıyı açmak; başarıya ulaşmak, arzuya nail olmak ve bahtın açılması ile tabir edilir. Bir kimsenin rüyasında elindeki anahtar ile bir şeyi açamadığını görmesi; o kimsenin muradına erememesi ile tabir edilir. Bir kimsenin rüyasında bir kadının kendisi üzerine bir anahtar attığını görmesi; o kimsenin evleneceğine, bir erkeğin rüyasında bir kadına anahtar verdiğini görmesi; o kadınla evleneceğine, yine bir kimsenin rüyasında bir başkasından anahtar aldığını görmesi; o kimsenin ziraat yaparak zengin olacağına işaretle tabir olunur. Bir kimsenin rüyasında elinde bulunan anahtarın kırıldığını görmesi; o kimsenin muradına erememekle tabir edilir. Rüyada kırık bir anahtarın görülmesi; bir yetimin malına zarar verilmesine sebep olunacağına işaret olunur. Rüyanızda anahtar kaybettiğinizi görmeniz; devam etmekte olduğunuz işinizden çıkarılacağınıza, işlerinizde durgunluk ve zorluklarla karşılaşacağınıza delil sayılır. Bir kimsenin rüyasında anahtar çaldırdığını görmesi; işlerin bozukluğuna, elinde tahtadan bir anahtar görmesi; iki yüzlü birisinin vasıtası ile arzusunun yerine geleceğine yorumlanır. Rüyanızda birçok anahtar görmeniz; saygınlık kazanacağınıza, işlerinizin düzelip yolunda gideceğine işaret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Nablusi: Rüyada anahtar görmek, rızka veya yardıma yahut Cenab-ı Hak tarafından olacağı şeyle ilim ve Kur'an'ın kapısını açmaya delalet eder. Özellikle kendisiyle beraber birçok anahtar varsa, rızık ve ilme nail ve bunlara sebep olan şeylere yardımcı ve düşmana galip gelmeye mazhar olur.
Bazen anahtar evlada, casuslara, yolculuğa, kölelere, kadınlar için kocaya ya da mala delalet eder. Bazan anahtar Cenab-ı Hakkın gayb hazinesinden ümit ve arzu ettiği şeye nail olmasına delalet eder.
Rütbe ve makam sahipleri için anahtar görmek şehirlere, köle için kurtuluşa delalet eder.
Anahtar görmek: «Allah'tan nusret ve yakın fetih(dir)» (*) mealindeki ayet işaretince, düşmana galip gelmeye delalet eder.
Rüyada elinde ağaçtan bir anahtar olduğunu gören kimse, biricinin yanına emanet mal bırakmasın, bırakırsa o kimse onu inkar eder. Çünkü ağaç parçası nifaktır.
Rüyada elinde dilsiz bir anahtar olduğunu gören kimse, yetime zulmeder.
Elinde cennet anahtarı olduğunu gören kimse, ibadet ve ilme nail olur. Yahut hazine veya miras yoluyla helal mal elde eder.
Anahtar, duanın kabul olmasına da delalet eder. Bir kimse elinde birçok anahtar bulunduğunu görse, büyük bir saltanata erişir.
Anahtarlar, hazinelere de delalet eder. Çünkü hazineler onlarla açılır.
Anahtar, hac ile de tabir edilir.
Demirden yapılmış anahtar, kuvvetli ve şöhretli bir kimseye ve işlerinin açılmasına delalet eder.
Rüyada bir kapıyı veya bir kilidi açtığını gören kimse, düşmanına galip gelir. Bazan da kuvvetli bir kimsenin yardımı ile galip gelir. Rüyada bir kapıyı anahtarla açtığını gören kimse, Hakkın yardımı ile murad ettiği şeye kavuşur. Eğer anahtarsız açarsa, o kimse dua veya iyilik ve ebeveyninin duası ile maksadına nail olur.
Bir anahtar aldığını gören kimse, hazineye veya yer bitkilerinden yapılmış bir mala, eğer o kimse mal sahibi ise, onun malında Allah (C.C.)'ın hakkı vardır. Bu sebepten Allah (C.C.)'dan korksun ve malından Allah (C.C.)'ın hakkını çıkarıp versin.
Rüyada Kabe'nin anahtarlarının elinde olduğunu gören kimse, sultanın kapıcısı ve perdedarı olur.
Bir kadın rüyada kendisine anahtar bırakıldığını görse, o kadın birisiyle nikahlanır.
Rüyada kapıyı güçlükle açtığını gören kimse, kapıyı açıncaya kadar maksadına kavuşamaz.
Bazan anahtar, erkeğin tenasül uzvuna veya kabir içinde bulunan ölüye yahut ayağa kalkmış çocuğa delalet eder.
Bir şehrin anahtarı, o şehrin valisi veya melikidir. Bazan alim için anahtar ilimden keşfedeceği şeye delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Seyyid Süleyman: Anahtar, işlerini düzenleyen bir adam ile tabir olunur. Birçok anahtarlara sahip olduğunu gören büyük makama ve şerefe ulaşır.
Kirmani demiştir ki: Anahtarla açmak hayra, kapamak şerre delalettir.
Cabir'ül Mağribi diyor ki: Elinde bir anahtar olduğunu gören; temiz su ile abdest alıp, ibadet eder. Elindeki anahtarı düşüren, namaz kılmakta lakayd davranır.
Cafer-i Sadık'a göre anahtar; güç işlerin kolaylaşmasına, şifaya, selamete çıkmaya, din kuvvetine, duanın kabul olmasına, ilme ve ma'rifete delalet eder.
Muhammed Bin Şamuye demiştir ki: Elinde anahtar yahut anahtarlar gören, mal ve makam kazanır. Büyük hayra erer. Anahtarla bir şeyi açtığını gören, hacetinde bir kimseden yardım alır. Üzerine anahtar bırakıldığını gören bir kadın, evlenir. Kendisine bir veya bir çok anahtar verildiğini gören, eşrafa da hükmedecek büyük bir vazifeye gelir. Şayet layıksa hazineye muhafız olur. Bu rüya her bakımdan hayırdır. Anahtarın veya dişlerinden birinin kırıldığını görmek; iyi değildir. Anahtarının kaybolduğunu yahut çalındığını görenin, işleri bozulur. Anahtarı kilide sokmak, nikaha işarettir. Eğer yeni ise, rüya sahibi bakire ile izdivaç eder. Eski ise, dul bir kadınla evlenir.
Ebu Said'ül Vaaz şöyle diyor: Demirden anahtar, kuvvet ve kudret sahibi bir adamı temsil eder. Açmak, iyidir. Zafere delalettir. Anahtarla bir şeyi açmak isteyen, duasına ve emeline kavuşmayı diler.

Abdülgani'en Nablusi buyurmuştur ki: Anahtar görmek; geniş rızka, yardıma, evlada, ilme, elçiye, köleye, zevceye, mala, murada emanete, zafere, kabul olunan duaya, hacca, valiye, melike ve selamete işarettir. Bir anahtar bulduğunu görenin, rütbesi artar. İdarecilik makamında ise düşmanını yener, beldeler fetheder. Elinde tahtadan bir aahtar gören, malını kimseye emanet etmez. Emanet edilmiş malı varsa, geri alamaz. Elinde dişsiz bir anahtar gören, yetime zulmeder. Elinde Cennet'in anahtarını gören, ilme ve dine nail olur yahut hazine bulur veya eline miras yoluyla helal mal geçer.
Bazıları demişlerdir ki: Kilitlemek, evlendirmeye delalettir. Cennetin anahtarlarını görmek; hükümdara tabi olmaya işaret eder. İşlerin sonu hayır olur. Anahtar, Allah-ü Teala Hazretlerine istiğfar etmeye, niyazda bulunmaya da delalettir. Bir anahtar aldığını görenin, çiftçi ise, ekini bereketli olur.
Elinde Kabe'nin anahtarını gören, büyük bir imama veya hükümdara yakın olur. Kale yahut şehrin anahtarına malik olan layıksa, vali olur. Değilse, öyle bir idarecinin yakınında bulunur. (Ayrıca Bkz. Kilit)
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
ANAHTAR: Rüyada anahtar görmek değişik şekil­de yorumlanmıştır.

*Rüyada elinde anahtar görmek, mal sahibi ol­mak, yüksek makama sahip olmak ve başarıya ulaş­mak gibi, iyi şeylere işaretle tabir edilir.

*Rüyada anahtar ile birşeyi açmak, sıkıntı ve kederden kurtuluşa ve başarıya işarettir, şeklinde tabir edilir.

*Rüyasında anahtar ile bir kapıyı açmak, basan elde etmek, muradına ermek ve bahtının açılması gi­bi şeylere işaret olarak kabul edilir.

*Rüyada elindeki anahtar ile bir şeyi açamadığını görmek, dilek ve muradına erememek ile tabir edilir.

*Rüyada bir kadının üzerine anahtar attığını görmek, nikahlanmaya işarettir

*Rüyasında bir kadına anahtar verdiğini gör­mek, o kadınla evlenmeye, evleneceğine işarettir.

*Rûyâda birisinden anahtar aldığını görmek, zi­raatçılık yoluyla servet sahibi olmaya işarettir.

*Rûyâda anahtarın kırıldığını görmek, dilek ve muradına erememek ile tabir edilir.

*Rûyâda kırık bir anahtar görmek, bir yetimin malına veya kendisine zarar verileceğine sebeb olun­duğuna işarettir.

*Rûyâda anahtar kaybettiğini görmek, işden çı­karılacağınıza, işlerde durgunluk ve zorluklarla kar­şılaşmak gibi iyi olmayan şeylere yorulur.

*Rûyâda anahtannı çaldırdığını görmek, işlerin bozukluğuna işaretle yorumlanır.

*Rûyâda tahta bir anahtar görmek, gösterişçi iki yüzlü bir adam vasıtası (aracılığı) ile isteğinizin yeri­ne getirileceğine işarettir.

*Rûyâda elinizde çeşitli (bir çok) anahtar gör­mek, saygınlığa, işlerin düzelip yolunda olacağına işaretle yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bilindiği gibi anahtar, kişiye farklı kapıları açan bir alettir. Bu sebeple rüyada anahtar görmek, rüya sahibi için Allahu Teâlâ?nın lütuf ve ihsanına sahip olunacağına delalet eder. Rüyada görülen anahtar, ilim ve Kur?ân?ın kapısını açmakla da tabir olunur. Rüyada anahtar ile bir yerin kapısını açtığını görmek hayra, anahtar ile kapıyı kapamak ise şerre delalet eder. Anahtar, güç işlerin açılmasına, keder ve gamdan kurtulmaya, hastalıktan şifa bulmaya, muradın hasıl olmasına, dinde kuvvete, duanın kabulüne, ilim ve marifete delalet eder. Rüyada elinde cennetin anahtarı olduğunu görmek, ibadet, ilim, hikmet ve marifetle nasiplenmeye delalet eder. Elinde birçok anahtarın olduğunu görmek, büyük ve şerefli bir insanın varlığına işarettir. Rüyada bir kapıyı veya bir kilidi açtığını görmek, düşmanlar üzerine galip olmaya delalet eder. Rüyada anahtar görmek şu şekillerde tabir etmiştir: 1) Bolluk ve Rızık, 2) Muavenet, 3) İlimin yolundan sapmama, 4) Hayırlı eş ve evlat, 5) Mal sahibi olma, 6) Ferahlığa ulaşma, 7) Kabul olunan dua, 8) Hac ziyareti gerçekleştirme, 9) Vali ve devlet büyükleriyle karşılaşma. Rüyada elinde dişsiz bir anahtar olduğunu görmek, yetim birine zulmetmeye işarettir. Elinde Kabe?nin anahtarını görmek, yüksek şahsiyetlerden birine erişmeye ve onunla dost olmaya delalet eder. Rüyada demirden bir anahtar görmek, kuvvetli ve şöhretli bir kimseye ve işlerin selametine delalet eder. Rüyasında anahtar bulan kişi kuvvet bulur, işleri kolaylaşır; hasta ise sağlığına kavuşur; dini, imanı kuvvetlenir, hayır bulur; Rüyasında anahtar kaybeden kişi sıkıntıya düşer. Anahtar deliğinden içeriyi seyrettiğini görmek, kişinin etrafında samimiyetsiz insanlar bulunduğuna delalet eder. Anahtarla kapı açmak, problemlerin çözümünün göründüğünden daha kolay olduğuna işarettir. Kırık anahtarı görmek, çevrenizde arkanızdan konuşan dostlarınızın varlığına işarettir. Rüyada anahtar çalınması, işlerinizi boş vermenizden dolayı çok zor durumlara düşeceğinize işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtar görmek

Anahtarla bir yeri açmak hayra, kapatmaksa şerre delalet eder. Anahtar, Allah'tan bir şey istemeyle, dua ve istiğfar ile tabir edilir. Elinde bir anahtar olduğunu görmek abdest alıp ibadet etmeye; elinden anahtarın düştüğünü görmek namazı eda etmekte gevvşek davranmaya delalet eder. Ayrıca anahtar görmek, rızık, ilim, evlat, elçi, mal, define, koca ve hacca gitmekle tabir edilir. Elinde birçok anahtar olduğunu gören kimse büyük bir mertebeye erişir. Anahtar ile bir kapıyı veya kilidi açtığını gören, büyük bir zatın yardımıyla düşmanına galip gelir. Bir anahtar aldığını gören hazine bulur; eğer arazi sahibi ise toprağından istifade eder.

Rüyada anahtar kaybetme, erkekler için, ev değişikliğine,kadınlar için, aile yaşantısında geçimsizliğe işarettir. Anahtar bulmak güç ve iyi bir gelecek sağlıyacak bir işe başlanacağına işarettir.

Rüyada anahtar kaybetme, erkekler için, ev değişikliğine,kadınlar için, evliliğinde geçimsizliğe işarettir. Anahtar bulmak güç ve iyi bir gelecek sağlayacak bir işe başlanacağına işarettir. Anahtarla kapı açmak, problemlerin çözümünün göründüğünden daha kolay olduğuna işarettir Kırık anahtarı görmek,çevrenizde arkanızda konuşan dostlarınızın varlığına işarettir. Anahtar çalınması,işlerinizi boş vermenizden dolayı çok zor durumlara düşeceğinize işarettir..

Hayatınızda beklenmedik değişiklikler olacağının işaretidir. Anahtar bulmak, mutlu bir iş ve aile hayatına, kaybetmekse gereksiz maceralara yorumlanır.

Yeni bir umut, yeni bir fırsattır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Anahtar, eliyle halkin islerinin yapilmasi için araci olan bir kimse ile tabir olunur. Elinde bir çok anahtarlar oldugunu gören, rütbe ve seref sahibi olur. Kirmani'ye göre: anahtar ile bir yeri açmak hayra; kapatmak serre delalet eder. Kilitlemek evlendirmege, elinde cennetin anahtarlarini görmek sonu, hayirli bir is yapacagina isarettir. Bazilari demislerdir ki : Anahtar görmek Allah (C.C.) Teala Hazretlerinden istenen bir sey veya dua veya magfiret ile tabir olunur. Cabir'ül-Magribi'ye göre : elinde bir anahtar oldugunu görmek, temiz su ile ab dest almaya, ibadete delalet eder. Elinden anahtarin düstügünü gören, namaz kilmakta tembellik eder. Cafer'i Sadik (R.A.) 'a göre: rüyada anahtar görmek, güç islerin asilmasina, kederden kurtulmaya, hastaliktan iyilesmeye, muradin olusuna, dinde kuvvete, dualarin kabulüne, ilim ve marifete delalet eder. Bir seyi anahtarla açtigini gören istediginde yardim görür. Bir kadin, kendisine bir anahtar verildigini görse, bekar ise evlenir. Kendi sine bir anahtar veya anahtarlar verildigini gören, halka hükmedecek büyük bir ise girer. Bu rüya her suretle hayirlidir. anahtarin veya dislerinden birinin kirildigini görmek, hayir delildir. Anahtarinin kayboldugunu veya çalindigini görenin isleri yarim kalir. Anahtari kilidin deligine soktugunu görmek, nikaha isarettir. Eger anahtar yeni ise bakire bir kizla, eski ise dul bir kadinla evlenilir. Ebu Sait EI-Vaiz'e göre: demirden anahtar kuvvet ve kudret sahibi bir kimsedir. Açmak iyidir, zafere isarettir. Elinde anahtarlar oldugunu görenin eline mal geçer. Anahtarla bir yeri açmak, dua ile bir sey istemege delalet eder. Rüyasinda bir kapiyi açmak ,için cebinde anahtar aradigini görmek, büyük bir is kurmak için sermaye veya ortak aradigina, yahut önemli bir davaniz için, bir ünlü avukat bulmaya çalistiginiza, veya elinize geçen büyük miktarda bir paranizi nasil degerlendirmeyi düsündügünüze delalet eder. Abdulgani Nablusi'ye göre: anahtar görmek, düsünce ile yorumlanir. Rüyasinda bir anahtari oldugu halde evinin veya kasasinin yahut dolabinin kapisini açamayanin hayatta çok çalistigi halde kazanci ancak karin doyurmasina yeter. Anahtarla kolaylikla her kapiyi açtigini gören, zahmetsiz ve çok rahat para kazanir. Bir baska rivayete görede: Anahtar görmek, eliyle halkin islerinin yapilmasi için araci olan bir kimse ile tabir olunur. Elinde bir çok anahtarlar oldugunu gören, rütbe ve seref sahibi olur. Anahtar görmek, rizka veya yardima isaret eder. Rüyada bir kapiyi anahtarla açtigini gören kimse Allah'in yardimi ile murad ettigi seye kavusur. Bir kadin rüyada kendisine anahtar birakildigini görse, o kadin birisiyle nikahlanir. Anahtar, hacc ile de tabir edilir. Bir baska rivayete görede;Rüyada, anahtar görmek, rizka veya yardima yahut Cenab-i Hak tarafindan olacagi seyle ilim ve Kur'an'in kapisini açmaya delalet eder. Özellikle kendisiyle beraber birçok anahtar varsa, rizik ve ilme nail ve bunlara sebep olan seylere yardimci ve düsmana galip gelmeye mazhar olur.Bazen anahtar evlada, casuslara, yolculuga, kölelere, kadinlar için kocaya ya da mala delalet eder. Bazen anahtar Cenab-i Hakkin gayb hazinesinden ümit ve arzu ettigi seye nail olmasina delalet eder.Rütbe ve makam sahipleri için anahtar görmek sehirlere, köle için kurtulusa delalet eder.Rüyada elinde agaçtan bir anahtar oldugunu gören kimse, birisinin yanina emanet mal birakmasin, birakilirsa o kimse onu inkar eder. Çünkü agaç parçasi nifaktir. Rüyada elinde dilsiz bir anahtar oldugunu gören kimse, yetime zulmeder. Anahtar, duanin kabul olmasina da delalet eder.Anahtarlar, hazinelere de delalet eder, çünkü hazineler onlarla açilir.Demirden yapilmis anahtar, kuvvetli ve söhretli bir kimseye ve islerinin açilmasina delalet eder. Rüyada bir kapiyi veya bir kilidi açtigini gören kimse, düsmanina galip gelir. Bazen de kuvvetli bir kimsenin yardimi ile galip gelir. Rüyada bir kapiyi anahtarla açtigini gören kimse, Hakkin yardimi ile murad ettigi seye kavusur. Eger anahtarsiz açarsa, o kimse dua veya iyilik ve ebeveyninin duasiyla maksadina nail olur.

Hayatınızda beklenmedik değişiklikler olacağının işaretidir. Anahtar bulmak, mutlu bir aile hayatınız olacağına ve güzel iş teklifleri alacağınıza işarettir. Anahtar kaybederseniz, gereksiz deneyimler edineceğiniz ve maceralar yaşayacaksınız.

Rüyada anahtar görmek, aklını kullanamayarak fakirleşmeye, anahtar bulmak, yaptığınız iş sonucunda bol kazanç elde edeceğinize, hapishane kapısını anahtar ile kilitlemek, destek aldığınız kimselerin sıkıntıya düşeceklerine ve artık sizin desteğinize ihtiyaç duyduklarına, kapı üzerinde anahtar görmek, mahkum olunacağına, kırılmış anahtar görmek, malınızı korumanız gerektiğine,anahtarla kapı açmak, zor olacağını düşündüğünüz bir işin çok kolay olacağına işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtarlık Kırılmasıİş hayatında çok büyük ve güzel gelişmelere vesile olacak bir durumun ya da çalışmanın, çok sıkıntılı bir hal almasına, zora girmesine ve gerçekleştirilemeyecek bir hal almasına ve rüyayı gören kişinin bu durumdan ötürü çok büyük bir sıkıntı içine girmesine alamet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtarlık AlmakRüyayı gören kişinin, iş hayatında çok büyük başarılara imza atacağına, yüklü miktarda kazanç elde edeceğine ve rahat bir hayata kavuşacağına işaret eder. Kaynak: Rüyada Anahtarlar Görmek
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtarlık Vermek

İş hayatında çok büyük başarılar kazanan rüya sahibinin, çok sevdiği ve her zaman destek verdiği birisine yine yardımcı olacağına, sıkıntılarını çözeceğine, içine düştüğü karamsarlıktan kurtaracağına ve maddi olarak da büyük destek vereceğine işaret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtarlık BulmakRüya sahibinin, iş hayatında çok iyi yerlere geleceğine, çok büyük kazançlar elde edeceğine, sıkıntılarından kurtulacağına ve hiç beklemediği bir anda çok daha iyi işler gerçekleştirebilmesi için gereken bir şeye sahip olacağına tabir edilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Anahtarlık KaybetmekRüyayı gören kişinin, iş hayatında yaşayacağı sıkıntılar ve sorunlardan ötürü bulunduğu mevkiyi ve içinde bulunduğu rahat yaşamı kaybetmekten korktuğuna ve böyle bir şey olması durumunda kendi kontrolünü de kaybedebileceğine tabir edilir. Aynı zamanda, aile hayatında ve eğitim hayatında ortaya çıkabilecek sıkıntılara ve hayal kırıklıklarına delalet edilir.

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

417 Aktif
2 Üye ve 415 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 13443
Dün : 23857
Toplam : 48071776
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...