Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+8 oy
2.3k okuma
mustafaharputi Tabir kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Rüyada karga görmek, zeka, bilgelik, farkındalık, rehberlik eden, fırsatları iyi değerlendiren, birlikte hareket eden veya edebilen, gizli olanın açığa çıkması gibi bir çok olayı sembolize eder.

Kargalar, tarihler boyunca yol gösteren, yer belli eden, haber veren, bilen ve bildiren rolünde olduğunu bilmekteyiz ve bu rüyanın bize vermek istediği mesaja dikkatimizi vermeliyiz.

Bu özelliklerinden dolayı, rüyada karga görmek, kişinin dış dünya ile ilişkisine ve iş hayatındaki gelişmelerle ilgili konulara dikkat çeker.

Ele geçecek olan yeni fırsatları iyi değerlendirerek ve gözlemleyerek, gelecekle ilgili bağlantıları farketmenin önemine işaret eder. Bazen de kurnaz ve çıkarcı bir kişiliği temsil eder.

Rüyada kargayı toprağı eşelediğini ve bir şeyler gömdüğünü görmek, yakın zamanda bir ölüm haberi almaya delalet eder.

Kişide ki organize olabilme veya edebilme yeteneğini açığa çıkarma vaktinin geldiğini ve belli bir strateji oluşturmak gerektiğini bu konunun geleceğine yön vereceğinin önemine dikkat çeker.

Rüyada karga görmek ile ilgili olumsuz tabirler çok fazla mevcut bunları fazla dikkate almamakta fayda var. Bu rüya haberci bir rüyadır ve kişinin dikkatini çevresinde gelişen olaylara ve ilişkilerine vermesi gerektiğini hatırlatır.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

123 Yorum

+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Rüyada Karga Görmek Ne Anlama Gelir

Rüyada karga ve kuzgun sembolü görmek, kişinin hayatında önemli bilgilere ulaşarak, merak ettiği bir konuyla ilgili gelişmelere şahit olacağına delalet eder.

Gerçek yaşamda karga kuşların en zeki olanıdır ve kişiye rüyada aklını kullanarak sorunların üstesinden geleceğine, çözümün nerede veya kimde olduğuna dair ipuçları verir. Aynı zamanda sabırla beklenmesi gereken bir döneme de tabir edilir.

Rüyada karga görmek, bilgelik ile yakından ilişkilidir ve kişinin farkındalığının yükselmekte olduğu bir zaman diliminde bulunduğu ve sezgilerinin güçlendiğini hatırlatır. Özünde varolan bilgiyi kullanacağına delalet eder.

Rüyanın detayları önemli olmakla beraber karga görmek, kişinin araştırmacı ve bilinmeze meraklı olan yönünü kullanmak istediğine ve bu konuda amacına ulaşıp, başarılı olacağına yorumlanır.

Kişinin çözümleyemediği bir sorunu var ise içsel olarak bu rüyadan sonra cevabını alacaktır veya rüya içinde karga belli bir şeye dikkat çekerek haber veriyor da olabilir.

rüyada karga görmek ne anlama gelir
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Karga Yaşamda Neleri Sembolize Eder

Rüyada kargayı nerede ve hangi durumda gördüğünüz ve rüya içindeki diğer semboller, yorumu etkiler. Öncelikle böyle bir rüya kişi için özel haberler içerir.

Rüyayı iyi analiz edebilmek için, karganın tarih boyunca bizler için neleri sembolize ettiğini yeniden hatırlamak faydalı olacaktır.

Bir çok toplumda insanlara esin kaynağı olmuştur. En fazla bilinen mitlerden bazıları, Antik Yunan tanrılarından Apollon’un sembolüdür. İskandinav mitolojisinde göklerin tanrısı Odin’in omuzlarında, “hafıza” ve “düşünce” isimli iki karga bulunur.

Japon ve Kore mitolojisinde savaş ve ölümü simgelerken, Roma’da geleceğin sembolü olmuştur. Zekası nedeniyle Kızılderililer tarafından yaratıcılıkla ilişkilendirilmiştir.

Türk mitolojisinde kurtla beraber anılır ve saygın bir yeri vardır. Kurtarıcı ve yön gösterici bir role sahiptir. “Kurda kuşa yem olmak” sözü de buradan gelir.

Leş yemeleri aslında kainatta her bir zerrenin bir başka zerreye hizmet etmesine ve ölümün yaşamın besini olduğuna dair bir işarettir.

Kuran-ı Kerim’de aktarılan kıssada, kardeşi Kabili öldüren Habil’e elindeki cesedi ne yapacağını öğrensin diye yanına bir karga gönderilir. O günden sonra insanoğlu ölülerini toprak altına yerleştirmeye başlar.

Ölümle ilişkilendirilen karga aslında uzun bir ömür ile ilişkilidir. Kuzgunlar 100 yıldan fazla yaşarlar hatta 150-250 yıl bile yaşayanları vardır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga Sürüsü Görmek

Rüyada karga sürüsü görmek, kişinin iş hayatında başarılı olacağına, geniş bir kitle tarafından tanınmaya, ünlü olmaya delalet eder.

Kişi için bazen de iş dünyasındaki rakiplerin güçlü oldukları anlamına gelir. Rekabet ortamının canlılığına ve ekstra dikkatli olmak gerektiğine yorumlanır.

Karga sürüsünün belli bir noktaya veya kişiye saldırdığını görmek, kişiyi fazla etkilemecek olan bir olayın gerçekleşeceğine ama aynı zamanda uyaran bir rüyadır. Kişiye bu durumda iş veya sosyal yaşamındaki arkadaşlarına karşı daha dikkatli davranması gerektiğini hatırlatır. Fırsat kollayan kişilerin varlığını haber verir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ala Karga Görmek

Rüyada ala karga görmek, kişinin etrafındaki negatif enerjiden arınarak ve hayatında yolunda gitmeyen şeyleri çözüme kavuşturup rahat bir nefes alacağına delalet eder.

Bazen de elde edilmesi güç olan bir kişiliği temsil eder. Rüya sahibinin sağlıklı bir ömür varlık içinde yaşayacağına yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Evde Karga Görmek

Rüyada evde karga görmek, kişinin evine gelecek bilge bir kişiye ve ondan kendisi ve ailesi için faydalı bilgiler öğreneceğine yorumlanır. Sıkıntılı ve zor zamanlar içinde olan bir kimse için feraha kavuşmak, dert ettiği şeylerden kurtulmaya delalet eder.

Edineceği bilgi ile kendisine yeni bir fırsat yaratacağına, sevinçli haberler alarak mutlu olacağı anlamına gelir.

Karganın eve bir şey getirdiğini görmek, beklenmeyen yerden gelecek bir kısmet demektir. Bazen de aile bireylerinden birinin eğitim veya iş için uzak bir yere gidecek olmasına işaret eder.

Bu rüyadan sonra kişi çok istediği bir mülke sahip olabilir, bir arsa veya tarlayı alabilir yatırım amaçlı.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga Öldürmek

Rüyada karga öldürmek, kişinin kendisine zarar vermeye çalışan bir rakibini etkisiz hale getirerek, yeniden gücüne kavuşacağı anlamına gelir.

Bir başka yorumu ise kişinin çevresinde, kendisine faydadan çok zarar veren bir arkadaşı veya ilişki yaşadığı kimse ile bağlarını koparması gerektiğine işaret eder.

Kişi bazen de kendini hayatın içinde engellenmiş, hapsolmuş hissediyor ve bu durumdan özgürleşmek istiyor olabilir. Bu rüyası kişiye istediği fırsatın eline geçeceğine dikkat çekiyor olabilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga Kovalamak

Rüyada karga kovaladığını görmek, kişinin boş işlerle vakit kaybettiğine delalet eder.

İnsanlara her ne kadar sevimsiz gelse de karga kişinin eline geçecek bilgiyi ve onu kullanmayı veya içindeki potansiyeli dışarı çıkarması gerektiğini haber verir.

Bazen de var olanın içinden kendi fırsatlarını yaratmayı, deneyim kazanarak ilerlemeyi ve destek bulana kadar veya yeni bir alan yaratana kadar emek vermek gerektiğine tabir edilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga Yavrusu Görmek

Rüyada karga yavrusu görmek, sevinç ve mutluluğa delalet eder. Sıkıntı ve kederden kurtulmak, yeni bir seçim yaparak, bireysel anlamda kendini geliştirecek ortamlara girmek anlamına gelir.

Yüksek farkındalık ve önsezi ile birlikte başkalarına da faydalı olmaya delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kargayı Bir Şeyler Yerken Görmek

Rüyada kargayı bir şeyler yerken veya yeme çabası içinde görmek, kişinin iş hayatında bir fırsat yakalayabilir veya var olan durumu bir fırsata dönüştürebileceğine delalet eden hayırlı bir rüyadır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga Sesi Duymak

Rüyada karga sesi duymak, rüya sahibinin uzakta olan bir yakınından, beklemediği bir anda alacağı habere delalet eder. Bir başka yorumu da kişinin çevreden duyduğu sözlerin, gerçekliğini araştırmadan inanmaması gerektiğine veya başkalarından gelecek tavsiyelere dikkat etmesi gerektiğine yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga İle Konuştuğunu Görmek

Rüyada karga ile konuştuğunu görmek, sevinç ve mutluluğa delalet eder. Kişi için haberci bir rüyadır ve konuşulan şeyi hatırlamak yorum için önemlidir. Kişi ne koştuğunu hatırlıyor ise dikkatini bu sözlere verebilir çünkü bu sözler de kendisi için bir mesaj olabilir.

Konuşulan şeyleri hatırlamıyor ise, hayatında istediği ancak gerçekleşmesinin sadece bir hayal olduğunu düşünen kimse, istediği şeyi elde edeceğine delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Omuzunda Karga Görmek

Rüyada omuzunda veya yakınında karga görmek, rüya sahibinin hayatında ihtiyacı olan konularda destek alacağına delalet eder. Çevresinde bulunan bilgili ve akıllı insanlardan yardım görmek anlamına gelir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada karga görmek

Ugursuzlugun simgesidir. Karga sesi duyduysaniz, bazi insanlarin önerilerini dikkate alip zarara ugrayacaginiza isarettir. Rüyada görülen karga kusu, iri, kaba, yalanci, sözünde durmayan sabirli bir adama isarettir, Rüyada karga görmek, kibirli, cimri, çok yalanci ve sözünde durmayan bir kimsedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada karga avladigini gören kimse

Fakirlik ve darlik içinde ve sikinti ile haram mala sahip olur. Karganin ekin ve agaç üzerinde görülmesi iyi degildir. Karga kisin habercisidir.

Bir kimse rüyada ev üzerinde bir karga görse, fasik bir adam o kimseye hanimi hakkinda hiyanet eder. Karga dosttan ayrilmaya ve gurbete isarettir. Rüyada karga etini yedigini gören kimse, hirsizlardan eline mal geçer. Bir kimseye rüyada bir karga verilse, o kimse sevince erisir.

Rüyada bir kargayi Kabe üzerine düstügünü gören, fasik (günahkar) kimsenin, temiz bir kadinla evlenecegine isarettir.

Rüyada evinde çok karga bulundugunu gören kimse, ömrünün sonuna kadar, izzet ve yücelik ve mala erisir. Çok kargalar çok lakirdi eden birtakim insana isarettir.

Karga, hilekar, harpçi, gaddar ve sirf nefsinin arzusu için çalisan bir adamdir. Bazen de karga, meskeninden uzak kalmaya, üzüntüye, kedere, sikintiya, uzun yolculuga, Aile ve akrabalari tarafindan beddua ve gücenmeyi gerektiren seyde bulunmaya ve kötü bir tedbir almaya isarettir. Karga fasik ve çok yalanci bir insandir. Rüyada bir karga ile ugrastigini gören kimse, fasik ve çok yalanci bir insanla ugrasir. Bir kimse, bir kargaya rastgeldigini veya kargayi elinde tuttugunu görse, o kimsenin kendi isinde aldanmasina ve isteginin iptal edilmesine isarettir.

Bir kimse bir kargayi bir ev veya bir mahallede görse, o yerde fasik bir insan bulunduguna isarettir. Rüyada kendisi için bir karga avladigini gören kimse, batil ve esassiz bir husustan ganimete erisir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimsenin rüyada karga görmesi, pek iyiye yorumlanmamıştır. Rüyada görülen karga, fesat çıkaran, bozgunculuk yapan, sözünde durmayan dönek ve kaba saba hareketleriyle herkese rahatsızlık ve zarar veren bir yaramaz adamı temsil eder şeklinde yorumlanmıştır. Rüya sahibi böyle bir adamdır veya böyle bir adamla karşılaşıp sıkıntı çeker şeklinde yorumlanır denilmiştir.Alaca bir karga görmek de böyle yorumlanmıştır. Yani yalancı ve kendisini beğenmiş, yaramaz bir adamı temsil eder denilmiştir.Kirmani' nin yorumu:Bir kimsenin rüyada bayıltıcı bir madde kullanarak bir kargayı avladığını görmesi, onun (rüya sahibinin) hile ve yalan söyleyerek bir mal elde edeceğine işarettir. Rüyasında bir ağacın dalma konmuş bir karga gören kimse, gurbete gideceğine ve ailesinden ayrı düşeceğine işaret eder şeklinde yorumlamıştır.Bir kimsenin rüya da sabah vaktine yakın şafakla bir karganın ağaç üzerine konmuş öttüğünü görmesi, bir musibete düşmeye ve fakirleşmeye işarettir denmiştir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cabir'il Mağribi'nin yorumu:Bir kimsenin rüyada bir karganın kendisiyle (rüya sahibi ile) konuştuğunu görmesi, rüyayı gören kimsenin, yabancı birinden hayırlı bir yardım göreceğine veyahut hayırlı bir haber alacağına işarettir demiştir.Bir kimsenin rüyada bir karganın bir veya üç kere bağırdığını görmesi, iyi sayılmıştır. Hayra yorumlanır demiştir. Karganın, iki veya dört defa bağırması ise, iyi sayılmaz. Hüzün ve kedere işaret eder demiştir. Karganın ondan daha fazla gaklayarak bağırması ise, hayırla yorumlamıştır.Bir kimsenin rüyada bir karga avladığını görmesi, iyi değildir. Rüya sahibinin birtakım dalavereler çevirerek haksızlık ederek, yasal olmayan yollardan mal ve kazanç elde edeceğine işaret eder şeklinde yorumlamıştır. Rüyada karga görmek, sizi sevdiğiniz kimselerden ayırmaya uğraşanlar olduğuna ve sözünde durmaz, sözünü yerine getirmez bir adamla yorumlanır. Bir çok karganın sesini duymak kederli ve acı bir haber alacağınıza para kaybedeceğinize işarettir. Kargayı kendi evinizde görmek, kötü bir şahsın veya polisin zorla evinize gireceğine işaret eder. Kargayı avladığınızı görmek, hayırsız bir servete nail olacağınıza işaret olarak yorumlanır.Kişinin rüyada karga görmesi, kaba saba, yalancı, sözünde durmayan sabırlı birine işarettir.Bazen karga, hilekâr, gaddar ve sırf nefsinin arzusu için çalışan bir adama işaret eder.Bazen de karga, meskeninden uzak kalmaya, üzüntüye, kedere, sıkıntıya, uzun yolculuğa, aile ve akrabaları tarafından bedduâ ve gücenmeyi gerektiren şeyde bulunmaya ve kötü bir tedbir almaya işarettir.Bazı kere de rüyada görülen karga, fâsık ve çok yalancı bir insana işaret eder.Rüyada bir karga ile uğraştığını gören kimse, fâsık ve çok yalancı bir insanla uğraşır.Bir kimse, bir kargayı bir ev veya mahallede görse, o yerde fasık bir insan bulunduğuna işarettir.Rüyada karga avlamak, fakirlik ve darlık içinde, sıkıntı ile haram mala sahip olmaya işarettir.Bir karganın sizinle konuştuğunu görmeniz, üzüntüden sonra sevince, bir yabancıdan yardım görmeye ve iyi haberlere yorulur.Alaca karga görmek deyine,yalancı, kibirli ve cimri kimseye işaret eder.Karganın ekin ve ağaç üzerinde görülmesi iyi değildir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada görülen karga, kışın habercisidir.Rüyada bir ağacın dalı üzerinde karga görmek, gurbete gitmeye ve dostlarından ayrı kalmaya işaret eder.Rüyada karga etini yediğini görmek, hırsızlardan eline mal geçeceğine işarettir.Rüyada bir karganın Kâbe üzerine düştüğünü görmek, günahkar bir kimsenin, temiz bir kadınla evleneceğine işarettir.Rüyada evinde çok karga bulunduğunu gören kimse, ömrünün sonuna kadar, izzet, yücelik ve mala erişir.Rüyada çok kargalar görmek, çok konuşan bir takım adamlara işaret ederRüyada karganın bir kere çığlık attığını görmek, iyilik ile tabir olunur. İki defa bağırdığını işitmek, fena; üç kere bağırdığını duymak iyi haberdir. Dört kere bağırması ise hüzün ve gama işaret eder.Rüyada kendisine bir alaca karga verildiğini görmek, sevinmeye ve hayra işaret eder.Rüyada karganın öldüğünü veya toprağı kazdığını görmek, rüya sahibi için gurbette vefat etmeye işarettir.Bir kimsenin rüyada kırmızı gagalı karga örmesi, oyun, neşe ve kuvvet sahibi bir adağına işaret eder,
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Sabırlı ve tahammüllü olmakla birlikte kaba saba, sözüne yalan katan, cimri ve sözünde durmayan kimseye, gurbete gitmeye yahut dosttan ayrılmaya, Karga avlamak yoksulluk ve darlık çekmeye, şüpheli kazanca, Karganın insanla konuşması üzüntüden so a sevinnce, Karga hediye edilmesi sevinçli bir duruma, Karga uzun ömre, yaşlı kadına, kazanç ve menfaatin devamına, Karga yavrusu görmek ayrı kaldığı yakınlarına kavuşmaya, yoksulluktan kurtulup zengin olmaya delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada görülen karga kuşu, iri, kaba, yalancı, sözünde durmayan sabırlı bir adama işarettir, Rüyada karga görmek, kibirli, cimri, çok yalancı ve sözünde durmayan bir kimsedir. Rüyada karga avladığını gören kimse, fakirlik ve darlık içinde ve sıkıntı ile haram mala sahip olur. Karganın ekin ve ağaç üzerinde görülmesi iyi değildir. Karga kışın habercisidir. Bir kimse rüyada ev üzerinde bir karga görse, fasık bir adam o kimseye hanımı hakkında hıyanet eder. Karga dosttan ayrılmaya ve gurbete işarettir. Rüyada karga etini yediğini gören kimse, hırsızlardan eline mal geçer. Bir kimseye rüyada bir karga verilse, o kimse sevince erişir. Rüyada bir kargayı Kabe üzerine düştüğünü gören, fasık (günahkar) kimsenin, temiz bir kadınla evleneceğine işarettir. Rüyada evinde çok karga bulunduğunu gören kimse, ömrünün sonuna kadar, izzet ve yücelik ve mala erişir. Çok kargalar çok lakırdı eden birtakım insana işarettir. Karga, hilekar, harpçı, gaddar ve sırf nefsinin arzusu için çalışan bir adamdır. Bazen de karga, meskeninden uzak kalmaya, üzüntüye, kedere, sıkıntıya, uzun yolculuğa, aile ve akrabaları tarafından beddua ve gücenmeyi gerektiren şeyde bulunmaya ve kötü bir tedbir almaya işarettir. Karga fasık ve çok yalancı bir insandır. Rüyada bir karga ile uğraştığını gören kimse, fasık ve çok yalancı bir insanla uğraşır. Bir kimse, bir kargaya rastgeldiğini veya kargayı elinde tuttuğunu görse, o kimsenin kendi işinde aldanmasına ve isteğinin iptal edilmesine işarettir. Bir kimse bir kargayı bir ev veya bir mahallede görse, o yerde fasık bir insan bulunduğuna işarettir. Rüyada kendisi için bir karga avladığınıgören kimse, batıl ve esassız bir husustan ganimete erişir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Diyanet: Rüyada karga görülmesi; sözünde durmayan fesatçı ve yalancı bir kişi ile yorumlanır. Kirmanî'nin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında bayıltıcı bir şey yedirerek bir karga avladığını görmesi; o kimsenin hile ve yalan ile eline mal geçeceğine, kişinin rüyasında bir ağacın dalı üzerinde bir karga görmesi; o kimsenin gurbete giderek evinden ve aile yuvasından ayrılacağına işaret eder. Bir kimsenin rüyasında bir şafak vaktinde bir karganın bir ağaç üzerinde öttüğünü görmesi; o kimsenin bir musibete maruz kalacağına ve elinde bulunan nimetlerden mahrum olacağına işaret şeklinde tabir olunur. Câbiru'l-Mağribî'nin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında bir karganın kendisi ile konuştuğunu görmesi; o kimsenin tanımadığı bir yabancıdan iyilik göreceğine veya iyi bir haber alacağına delale yorumlanır Bir kimsenin rüyasında bir karganın bir kere bağırdığını iyiye, iki kere bağırdığım işitmesi; kötülüğe, üç kere bağırdığını işitmesi; çok güzel bir habere, dört kere bağırdığını işitmesi; hüzün ve kedere, daha çok bağırdığını işitmesi; hayra işaret eder. Bir kimsenin rüyasında bir karga avladığını görmesi; o kimsenin batıl yollardan mal ve ganimet elde edeceğine, kişinin rüyasında bir alacakarga görmesi; o kimsenin şaşılacak bir iş yapacağına, kişinin rüyasında kendisine bir alacakarga verildiğini görmesi; o kişinin sevineceğine, kişinin rüyasında bir karganın öldüğünü veya toprağı gagaladığını görmesi; o kimsenin gurbette vefat edeceğine, kişinin rüyasında hanımının veya yatağının üzerinde karga görmesi; o kimsenin hanımının bir başka erkeğe meylettiğine yorumlanır. Ebu Saîd el- Vâiz'in yorumuna göre: Rüyada karga görülmesi; haram mala yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında evinde karga görmesi; o kimsenin malının çalınacağına işaretle tabir olunur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Nablusi: Rüyada alaca karga görmek, kibirli, -cimri, çok yalancı ve sözünde durmayan bir kimsedir. Rüyada karga avladığını gören kimse, fakirlik ve darlık içinde ve sıkıntı ile haram mala sahip olur. Karganın ekin ve ağaç üzerinde görülmesi, çirkindir.
Bir kimse rüyada ev üzerinde bir karga görse, fasık bir adam o kimseye hanımı hakkında hiyanet eder. Rüyada karganın kendisine söz söylediğini gören kimsenin, fasık bir çocuğu olur. İbn-i Şirin (R. H.): «O kimse fazlaca üzülür, fakat sonra o üzüntüden kurtulur.» dedi.
Karga dosttan ayrılmaya ve gurbete delalet eder. Rüyada karga etini yediğini gören kimse, hırsızlardan eline mal geçer. Melikin kapısında karga gören kimse, sonunda pişman olacağı bir cinayet işler. Veya erkek kardeşini öldürür ve bunu yaptığından da pişman olur.
Bir kimsenin rüyada yeri kazdığını görmesi, o kimsenin erkek kardeşini öldüreceğine en kuvvetli bir delildir. Rüyada karga kuşunun, kendisini tırmaladığını gören kimse, şiddetli soğukta helak olur. Veya fazla günahkar ve fasık bir kavimden ona fenalık, elem, derd ve keder isabet eder. Bir kimseye rüyada bir karga verilse, o kimse sevince erişir.
Alaca karga uzun hayata, eşya ve menfaatin devamına delalet eder. Karga, yaşlı kadınlara delalet eder. Bu tabir ise karganın ömrünün uzunluğuna binaendir. Karga, kışın elçisidir. Binaenaleyh karga görmek, havanın soğukluğuna, sıkıntı ve ıztırap çekmesine delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bir kargayı Kabe üzerine düştüğünü gören, fasık kimsenin, temiz bir kadınla evleneceğine delalet eder. Alaca karganın doğurduğunu gören kimsenin, gözü aydın ve gönlü şen olmasına delalet eder. Rüyada, kargaya malik olmak fasık bir çocuğa delalet eder. Rüyada kargayı kesmek, fasık çocuğa ve kendisine atfedilecek haberlere galip gelmeye delalet eder.
Rüyada kendisiyle karganın konuştuğunu gören kimsenin, pis bir çocuğu olur. Rüyada evinde çok karga bulunduğunu gören kimse, ömrünün sonuna kadar, izzet ve yücelik ve mala erişir. Çok kargalar çok lakırdı eden birtakım insana delalet eder. Karga, hilekar, harpçi, gaddar ve sırf nefsinin arzusu için çalışan bir adamdır.
Bazen karga görmek, geçimce düşkünlüğe delalet eder. Bazen da görülen karga, yer kazan ve insan öldürmeyi helal gören bir kimseye delalet eder. Bazen da karga: «Sonra Allah' (C.C.) bir karga gönderdi. O, yeri eşiyordu ki ona kardeşinin ölü cesedini nasıl örteceğini göstersin.» (*) mealindeki ayetin işaret ettiğine göre, yerde bir şeyi gizlemeye ve ölüleri defnetmeye delalet eder.
Bazen da karga, meskeninden uzak kalmaya, haberlerle şumtut-maya, üzüntüye, kedere, sıkıntıya, uzun yolculuğa, aile ve akrabaları veya sultan tarafından beddua ve gücenmeyi gerektiren şeyde bulunmaya ve kötü bir tedbir almaya delalet eder.
Tarla ve ekin kargası, zinadan olan çocuğa, hayır ve şerle karışık bir adama delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Zira, onun hakkında ihtilaf edilmiştir. Fukuha-dan bazıları yenir, bazıları da yenmez demişlerdir.
Bir kimse kargayı ekin üzerinde görse, o ekine afet ve bela isabet eder. Kendi evinde bir karga olduğunu görse, sultan tarafından bir şalısın onun evine hücum etmesine delalet eder.
Karga fasık ve çok yalancı bir insandır. Rüyada bir karga ile uğraştığını gören kimse, fasık ve çok yalancı bir insanla uğraşır. Bir kimse, bir kargaya rast geldiğini veya kargayı elinde tuttuğunu görse, o kimsenin kendi işinde aldanmasına ve isteğinin iptal edilmesine delalet eder. Bir kimse bir kargayı bir ev veya bir mahallede görse, o yerde fasık bir insan bulunduğuna delalet eder. Rüyada kendisi için bir karga avladığını gören kimse, batıl ve esassız bir husustan ganimete erişir. Rüyada alaca karga gören kimse, uyanıkken taaccüp edeceği bir şey görür. Bu rüyada hayır yoktur.
Bir kimse rüyada bir yerde bir karga görse, o yerde garip bir insan ölür. Rüyada bir karganın yeri kazdığım gören kimse, pişman olacağı bir fiil işler. Bazı tabirciler, o kimsenin hayrette kaldığı ve ne yapacağını bilmediği bir şeye çare bulunur. Adem (A.S.)'ın oğlu Kabil'i öldüren erkek kardeşi Habil'in defni hususunda bulunan çare gibi, demişlerdir.
Rüyada alaca karga görmek, kadına da delalet eder.
' Kesmek için alaca karga satın aldığını ve boğazına üç defa bıçak sürdüğü halde kesemediğini, dördüncü defa sürdüğünde kesebildiğim gören kimse, bakire bir kızla evlenir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Seyyid Süleyman: Karga bozguncu ve dönek bir insanın temsilcisidir.
Kirmani demiştir ki; Bayıltmak suretiyle karga avladığını gören, hile ve yalanla mal temin eder. Bir ağaç dalı üzerinde karga gören, gurbete gider, ailesinden ve akrabalarından ayrılır. Karganın şafak vakti ağaç üzerinde ötmesi, musibet ve fakirliktir.
Cabir'ül Mağribi diyor ki; Rüyasında karganın kendisiyle konuştuğunu gören, bir yabancıdan hayır görür yahut hayırlı bir haber işitir. Karganın bir veya üç kere bağırması iyidir. İki yahut dört defa bağırması, fenadır. Hüzün ve üzüntüdür. Ondan fazla bağırdığını duymak hayra delalet eder. Bir karga avlayan, batıl bir sebeple mal kazanır. Ala karga gören, hayret edilecek bir iş yapar. Kendisine böyle bir karga verilen, sevinir. Karganın öldüğünü veya toprağı kazdığını gören, gurbette vefat eder.
Karısının yahut yatağının üstünde karga görenin eşi, başka biriyle münasebette bulunur.
Ebu Said ül Vaaz şöyle diyor; Ala karga; haram mala, bir rivayete göre, zorba ve fasık yani dinsiz bir adama işarettir. Evinde karga görenin karısı, başka biriyle gayr-ı meşru alaka kurar yahutta hanesine tecavüz edilir. Karga sesi, sonu ferahla neticelenecek şiddetli bir kedere delalettir. Karga eti, çalıntı maldır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga Görmek

Rüyada karga görmek düşman ya da rakip olarak tabir edilirken aynı zamanda rüya sahibini sevmeyen ve başarılarını çekemeyen kişilere delalet eder. Rüyada görülen karga dost gibi görünen gizli düşman anlamına gelir. Bu kişi içten içe kötü düşünceler ve kötü niyetler taşıyan, rüya sahibini seviyormuş gibi görünüp arkasından kuyusuna kazan kişidir.

Bu gizli düşman sürekli rüya sahibinin arkasından dedikodu yapar ve onu gafil avlamak için hep zayıf bir anını yakalamayı bekler. Rüyada görülen karga bazen ne konuştuğunu bilmeyen, densiz, haram mal yiyen, hilebaz birine de yorulur. Bir başka tabire göre rüyada görülen karga kişinin ailesinden ve vatanından ayrılmasına delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga Sesi Duymak

Rüyada karga sesi duymak, kişinin etrafında yükselen çatlak seslere işaret eder. Bu kişiler rüya sahibine yanlış telkinlerde bulunup, onu yanlış bir iş yapmaya yönlendirecek ve kişi bu nedenle para ve mal kaybedecek demektir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA KARGA GÖRMEK NE ANLAMA GELİR? RÜYADA KARGA GÖRMEK NASIL YORUMLANIR?

Karga uzun ömre, yaşlı kadına, kazanç ve menfaatin devamına, Karga yavrusu görmek ayrı kaldığı yakınlarına kavuşmaya, yoksulluktan kurtulup zengin olmaya delalet eder.

Sabırlı ve tahammüllü olmakla birlikte kaba saba, sözüne yalan katan, cimri ve sözünde durmayan kimseye, gurbete gitmeye yahut dosttan ayrılmaya,

KARGA AVLAMAK

Yoksulluk ve darlık çekmeye, şüpheli kazanca, Karganın insanla konuşması üzüntüden sonra sevinnce, Karga hediye edilmesi sevinçli bir duruma,

Çevrenizde iki yüzlü, kötü niyetli insanlar var demektir. Karga sesi de insanların tavsiyesi sonucu girdiğiniz bir işten kayıplarla ayrılacağınıza yorumlanır. Entrikacı, çıkarcı, kötü niyetli ahbaptır. Rüyada karga görmek fesatçi ve sözünde durmaz bir erkekle tabir olunur.

Rüyanızda karga sesi duyduysanız, birtakım insanların kötü önerilerini dikkate alıp, iş yerinizde zarara uğrayabilirsiniz. Uğursuzluğun simgesidir.

Kirmani ye göre; bayiltici bir sey yedirmek suretiyle bir karga avladigini görenin hile ve yalan ile eline mal geçer. Bir agacin dali üzerinde karga gören, gurbete gidip evinden ve ailesinden ayrilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
SAFAK VAKTİ BİR KARGANİN AGAÇ ÜZERİNDE ÖTTÜGÜNÜ GÖRMEK

Cabir ül Magribi ye göre; rüyasinda bir karganin kendisi ile konustugunu gören, bir yabancidan hayir görür veya iyi bir haber isitir. Musibete ve nimetin elden gidecegine delalet eder.

Bir karga avladigini gören, batil bir sebeple mal ve ganimet elde eder.

Karganin bir kere bagirdigini isitmek iyidir, iki kere bagirdigini isitmek, fenadir. Üç kere bagirdigini duymak, çok iyi bir haberdir. Dört kere bagirdigini görmek, hüzün ve kedere isarettir. Daha çok bagirdigini duymak hayra yorumlanir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga Sürüsü Görmek

Rüyada karga sürüsü görmek, rüya sahibinin etrafında çok konuşan ama boş konuşan kişiler olduğuna delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga Ölüsü Görmek

Rüyada karga ölüsü görmek hiç iyi değildir, kişinin vatanına dönmeden gurbette son nefesini vereceği anlamına gelir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga Yavrusu Görmek

Rüyada karga yavrusu görmek iyidir. Kişinin sıkıntılı ve zor durumundan kurtulup feraha ereceği ve gurbetten dönüp sevdiklerine sarılacağı anlamına gelir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kargayla Konuşmak

Rüyada kargayla konuşmak hayırlıdır. Rüya sahibinin sıkıntılarının ve dertlerinin ardından gelecek olan sevince işaret eder. Yani ağlamaktan sonra
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga Öldürmek

Rüyada kargayı vurarak öldürmek helal olduğu kesin olmayan kazanca, mal ve para kaybetmeye bu nedenle de kıtlığa ve yokluğa düşerek, darda kalmaya delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada karga görmek, genellikle kişinin etrafında bulunan düşman ya da bir rakibe yorumlanır. Rüya sahibinin etrafında onu sevmeyen ve başarılarını çekemeyen birinin varlığına yorulur. Rüyada görülen karganın anlamı, dost görünen, gizli bir düşmana delalet eder.
Rüyada Karga Sürüsü Görmek
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada karga sürüsü görmek, rüyayı gören kişinin etrafında bulunan ancak boş konuşan kişilerin varlığına işaret eder. Rüyada karga sürüsü görmek, kişinin hayatında çeşitli sorunların meydana gelebileceğine, bu nedenle de mutsuz ve huzursuz olacağına rivayet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Siyah Karga Görmek

Rüya sözlüğü yorumcularına göre rüyada siyah karga görmek, kişinin hayatında kindar ve kötü niyetli insanların var olacağına, bu insanları hayatında çıkarması gerekeceğine yorumlanır. Rüyada siyah karga görmek, üzücü olay, üzücü haber, kayıp haberi olarak da yorumlanmaktadır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Evde Karga Görmek

Rüya tabircileri tarafından yapılan yorumlara göre rüyada evde karga görmek, kişinin uzun bir aradan sonra tatile çıkması gerekeceğine, iş hayatında zorlu bir dönem içerisine gireceğine delalet eder. Rüyada evde karga görmek, aynı zamanda kişinin aile bireyleri arasında çeşitli tartışmaların meydana gelebileceğine delalet etmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga Yavrusu Görmek

Rüyada karga yavrusu görmek iyiye yorumlanmaktadır. Kişinin sıkıntılı ve zor bir durumdan kurtulup feraha ereceği, sevdiklerine kavuşacağı anlamına gelmektedir. Rüyada karga yavrusu görmek, kişinin hanesinin bolluk içinde olacağına, ailesinin daima yanında olacağına delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga Ölüsü Görmek

Rüyada karga ölüsü görmek, iyiye yorulmamaktadır. Rüya sahibinin gurbete gideceği ve burada son nefesini vereceği anlamına gelir. Aynı zamanda rüyada karga ölüsü görmek, sıkıntıların ve sorunların son bulacağı anlamına gelmektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Eve Karga Girdiğini Görmek

Rüya sözlüğü yorumcularına göre rüyada eve karda girdiğini görmek, aile içerisinde huzursuzluğun meydana geleceğine, bu huzursuz ortamdan çıkmak için aile bireylerin anlayışlı davranması gerekeceğine rivayet eder. Rüyada eve karga girdiğini görmek tatsız olay demektir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga Saldırısı Görmek

Rüya sahibinin rüyasında karga saldırısı görmek, kişinin uzun seyahate çıkması gerekeceğine, aile hayatına yeteri kadar özen göstermeyeceğine, iş hayatına ara vermesi gerekeceğine delalet eder. Rüyada karga saldırısı görmek aynı zamanda rüya sahibinin hayatında bulunan düşmanlar anlamıa da gelir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga Kovmak

Rüya sözlüğü yorumcularına göre rüyasında karga kovması, kişinin iş hayatında veya eğitim hayatında rakiplerini alt edeceğine, herkesi kendisine hayran bırakacağına delalet eder. Bazı rüya yorumcuları tarafından yapılan değerlendirmelere göre rüyada karga kovmak, başarı üstünlük, huzur ve mutluluk anlamları taşır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga Yuvası Görmek

Rüya sahibinin rüyasında karga yuvası görmek, kişinin aile yaşantısını yansıtır. Aile bireyleri arasında ufak sürtüşmelerin meydana gelebileceği, tarafların birbirlerini alttan alarak bu duruma son verebileceklerine delalet eder. Rüyada karga yuvası aynı zamanda kişinin çektiği sıkıntıların sona ereceğine rivayet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga Sevmek

Rüya yorumcuları tarafından yapılan yorumlara göre rüyada karga sevmek, kişinin zorlu bir süreç içerisinden çok çalışarak çıkacağına, yorgun düşeceğine delalet eder. Rüyada karga sevmek, çekilecek olan sıkıntıların sona ereceğine, ailesi ile birlikte huzur dolu bir yaşam süreceği manasına gelir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga Isırması Görmek

Rüya sahibinin rüyasında karga tarafından ısırıldığını görmesi, kişinin hayatında sorunların meydana gelebileceğine delalet eder. Rüyada karga ısırması görmek, mutsuzluk, huzursuzluk, üzüntü anlamına gelmektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga Sesi Duymak

Rüyada karga sesi duymak, kişiyi yanlış yola yönlendirecek olan insanların varlığına delalet eder. Rüya sahibinin bu kişileri dinlediği takdirde para ve mal kaybedeceğine yorulmaktadır. Rüyada karga sesi duymak, kişinin işlerinin düzeleceğine, mutluluğa kavuşacağına da işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Konuşan Karga Görmek

Rüya tabircilerine göre rüyada konuşan karga görmek, rüya sahibinin uzun süreli aşk hayatına sahip olacağına, bu nedenle de mutsuz ve huzursuz olacağına, hayatında yeni aşklara yelken açacağına yorumlanır. Rüyada konuşan karga görmek, kişinin eğitim hayatında veya iş hayatında sorunlar ile baş başa kalacağına, yakın bir dostundan yardım isteyeceğine, fakat olumsuz yanıt alacağına rivayet etmektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga Isırması

Rüyada sahibinin rüyasında karga ısırması kişinin eğitim hayatında veya iş hayatında çeşitli zorluklar ile karşı karşıya kalacağına delalet eder. Rüyada karga ısırması aynı zamanda düşmana ve kötü insanların varlığına da rivayet etmektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga Kovalamak

Rüya sözlüğü yorumcularına göre rüyasında karga kovaladığını gören kişinin ailesi ile arasının açılacağına, bu durumu düzeltmek için aile büyüklerinin devreye gireceğine, olayı tatlıya bağlayacaklarına delalet eder. Rüyada karga kovalamak, kişinin iş hayatında çok çalışıp yorulacağına da rivayet etmektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüya sahibinin rüyasında karga görmesi bu rüyayı gören kişi densiz, haram mal yiyen, hilebaz biriyle arkadaş olacak demektir. Başka bir tabire göre ise rüyada karga görmek, kişinin vatanından ve ailesinden ayrılmasına delalet etmektedir. Bazı rüya sözlüğü yorumcularına göre rüyada karga görmek, kişini zor bir dönemden çıkacağına, ailesinin ve dostlarının yardımıyla yeniden hayata bağlanacağı anlamına gelmektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga Öldürmek

Rüyada karga öldürdüğünü görmek haram kazanca, para ya da mala yorulur. Kişinin ileride bu kazancını ya da malını kaybederek dara düşeceğine işaret eder. Rüyada karga öldürmek, rüya sahibinin büyük bir günah işleyeceğin manasına da gelir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kargayla Konuşmak

Rüyada kargayla konuşmak genellikle hayra alamet eder. Rüyayı gören kişinin sıkıntılarının ve dertlerinin sona ereceği, çok büyük sevinçler yaşayacağı anlamına gelmektedir. Rüyada kargayla konuşmak, rüya sahibinin vurdumduymaz birisi olacağına, her daim rabbine şükredeceğine delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga GörmekRüyada karga görmek rüya sahibinin anlaşmazlık içinde olduğu ve onları kıskanan insanlara işarettir.Rüyasında karga gören kişi bunun anlamının gizli ve sinsi düşman olduğunu bilmelidir.Bu sinsi düşman rüya sahibine karşı güler yüzlü ve sevecen gözükse de aslında içten içte ona tuzaklar kuran kişi olarak da nitelendirilebilir.  Kaynak: Rüyada Karga Görmek Ne Anlama Gelir
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada karga görmek; sizi sevdiklerinizden ayırmak isteyen düşmanların varlığına, sözünü yerine getirmeyen biri ile tanışmaya, karga ile konuştuğunu görmek; güzel bir haber almaya, kargaların bağırdığını görmek; para kaybetmeye, kötü bir haber almaya, kargayı yakaladığınızı görmek; kötü işlere gireceğinize, şafak vakti karganın bağırması, uğursuz ve kötü şeylerin olacağına işarettir.Bu gizli düşman sürekli rüya sahibinin arkasından konuşmaktan çekinmez  ve onu gafil avlamak için hep zayıf bir anını kollar.Uğursuzluğun simgesidir. Karga sesi duyduysanız, bazı insanların önerilerini dikkate alıp zarara uğrayacağınıza işarettir.Rüyada görülen karga bazen patavatsız, densiz, haram mal yiyen, sahtekar birine de yorulur.Bir başka tabire göre rüyada görülen karga kişinin gurbete gideceğine işarettir. Kaynak: Rüyada Karga Görmek Ne Anlama Gelir
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kirmizi gagali kargayi görmek, oyun, nese ve kuvvet sahibi bir kimseye delalet eder. Bir kargayi görmek, ortakligi ve fakir bir kavmi seven asli ve daimi olmayan izdiraba delalet eder.Rüyada görülen karga kusu, iri, kaba, yalanci, sözünde durmayan sabirli bir adama isarettir.Rüyada karga görmek, kibirli, cimri, çok yalanci ve sözünde durmayan bir kimsedir.Rüyada karga avladigini gören kimse, fakirlik ve darlik içinde ve sikinti ile haram mala sahip olur.Karganin ekin ve agaç üzerinde görülmesi iyi degildir. Karga kisin habercisidir.Bir kimse rüyada ev üzerinde bir karga görse, fasik bir adam o kimseye hanimi hakkinda hiyanet eder. Kaynak: Rüyada Karga Görmek Ne Anlama Gelir
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Karga dosttan ayrilmaya ve gurbete isarettir. Rüyada karga etini yedigini gören kimse, hirsizlardan eline mal geçer. Bir kimseye rüyada bir karga verilse, o kimse sevince erisir.Rüyada bir kargayi Kabe üzerine düstügünü gören, fasik (günahkar) kimsenin, temiz bir kadinla evlenecegine isarettir.Rüyada evinde çok karga bulundugunu gören kimse, ömrünün sonuna kadar, izzet ve yücelik ve mala erisir. Çok kargalar çok lakirdi eden birtakim insana isarettir.Karga, hilekar, harpçi, gaddar ve sirf nefsinin arzusu için çalisan bir adamdir. Bazen de karga, meskeninden uzak kalmaya, üzüntüye, kedere, sikintiya, uzun yolculuga, aile ve akrabalari tarafindan beddua ve gücenmeyi gerektiren seyde bulunmaya ve kötü bir tedbir almaya isarettir. Kaynak: Rüyada Karga Görmek Ne Anlama Gelir
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Karga fasik ve çok yalanci bir insandir. Rüyada bir karga ile ugrastigini gören kimse, fasik ve çok yalanci bir insanla ugrasir.Bir kimse, bir kargaya rastgeldigini veya kargayi elinde tuttugunu görse, o kimsenin kendi isinde aldanmasina ve isteginin iptal edilmesine isarettir.Bir kimse bir kargayi bir ev veya bir mahallede görse, o yerde fasik bir insan bulunduguna isarettir.Rüyada kendisi için bir karga avladigini gören kimse, batil ve esassiz bir husustan ganimete erisir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ebu Sait El Vaiz e göre; rüyada alakarga haram mala delalet eder. Evinde karga görmek, karisi ile yabanci bir erkegin münasebetine, yahut evinin biri tarafindan tecavüze ugrayacagina ve çalinan mala delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga Sesi DuymakRüyada karga sesi duymak, kişinin etrafında yükselen çatlak seslere bir gösterge olabilir. Bu kişiler rüya sahibine yanlış yorumlarda ve isteklerde bulunup, onu yanlış bir şey yapmaya zorlayacak ve kişi bu nedenle para ve mal kaybına uğrayacak demektir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga ÖldürmekRüyada kargayı vurarak öldürmek helal kazanıldığından şüphe edilen mala, mal ve para kaybetmek suretiyle fakirliğe düşüleceğine ve zor durumda kalınacağına delalet eder.Rüyada Karga Sürüsü GörmekRüyada karga sürüsü görmek, rüya sahibinin çevresinde çok ve boş konuşan insanların fazlalığının göstergesidir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bir kargayi Kabe üzerine düstügünü gören, fasik (günahkar) kimsenin, temiz bir kadinla evlenecegine isarettir.Rüyada evinde çok karga bulundugunu gören kimse, ömrünün sonuna kadar, izzet ve yücelik ve mala erisir. Çok kargalar çok lakirdi eden birtakim insana isarettir.Karga hilekar, harpçi. gaddar ve sirf nefsinin arzusu için çalisan bir adamdir. Bazen de karga, meskeninden uzak kalmaya. üzüntüye, kedere, sikintiya, uzun yolculuga, aile ve akrabalari tarafindan beddua ve gücenmeyi gerektiren seyde bulunmaya ve kötü bir tedbir almaya isarettir. Karga fasik ve çok yalanci bir insandir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada karga avladigini gören kimse, fakirlik ve darlik içinde ve sikinti ile haram mala sahip olur. Karganin ekin ve agaç üzerinde görülmesi iyi degildir.Karga kisin habercisidir. Bir kimse rüyada ev üzerinde bir karga görse, fasik bir adam o kimseye hanimi hakkinda hiyanet eder. Karga dosttan ayrilmaya ve gurbete isarettir. Rüyada karga etini yedigini gören kimse, hirsizlardan eline mal geçer. Bir kimseye rüyada bir karga verilse, o kimse sevince erisir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga Ölüsü GörmekRüyada karga ölüsü görmek pek de iyi değildir, kişinin vatanına dönemeden gurbette hayatının sonlanacağına işarettir.Rüyada Karga Yavrusu GörmekRüyada karga yavrusu görmek iyidir denebilir. Kişinin sıkıntılı ve zor durumundan kurtulup rahata ereceği ve gurbetten dönüp sevdiklerine kavuşacağı anlamına gelir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kargayla Konuşmak GörmekRüyada kargayla konuşmak hayırlı bir eylemdir. Rüya sahibinin sıkıntılarının ve dertlerinin bitip sevince ve mutluluğa ulaşacağına işaret eder. Kişi çok sıkıntı çekmişse de artık rahat bir nefes alacaktır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga Görmek Ne Anlama Gelir?Sabırlı ve tahammüllü olmakla birlikte kaba saba, sözüne yalan katan, cimri ve sözünde durmayan kimseye, gurbete gitmeye yahut dosttan ayrılmaya,Karga avlamak yoksulluk ve darlık çekmeye, şüpheli kazanca, Karganın insanla konuşması üzüntüden sonra sevinnce, Karga hediye edilmesi sevinçli bir duruma,Karga uzun ömre, yaşlı kadına, kazanç ve menfaatin devamına, Karga yavrusu görmek ayrı kaldığı yakınlarına kavuşmaya, yoksulluktan kurtulup zengin olmaya delalet eder. Çevrenizde iki yüzlü, kötü niyetli insanlar var demektir. Karga sesi de insanların tavsiyesi sonucu girdiğiniz bir işten kayıplarla ayrılacağınıza yorumlanır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Çevrenizde iki yüzlü, kötü niyetli insanlar var demektir. Karga sesi de insanların tavsiyesi sonucu girdiğiniz bir işten kayıplarla ayrılacağınıza yorumlanır. Uğursuzluğun simgesidir. Rüyanızda karga sesi duyduysanız, birtakım insanların kötü önerilerini dikkate alıp, iş yerinizde zarara uğrayabilirsiniz. Entrikacı, çıkarcı, kötü niyetli ahbaptır. 
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga Görmek İslami Rüya Tabirleri

Rüyada karga görmeyi farklı şekillerde yorumlamak mümkündür İslami  Rüya yorumcularından; Cabir Mağribi ve Ebu Sait El-Vaize göre rüyayı  yorumlamak rüyanın görülme şekli ve gören kişinin durumuyla alakalıdır. Bir rüyayı yorumlamak rüyayı gören kişinin ne şekilde anlattığıyla alakalıdır demişlerdi.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Küçük Karga Görmek

Rüyada küçük bir karga görmek, kişinin yaşayacağı küçük bir sıkıntıya işaret eder. Rüya sahibinin yaşayacağı sorunun işaretçisi olan karga aynı zmanda kibirli, kendini beğenmiş huysuz bir insanın varlığıylada tabir olunur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çiftleşen Karga Görmek

Rüyada çiftleşen karga görmek hayra alamet etmediği gibi şahitlik edilecek bir kötü olaya işaret eder. Bu rüya, şahit olduğu bir konuda sıkıntı yaşamasına yorumlanır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Su Borusu Tamir Eden Karga Görmek

Rüyada Su Borusu Tamir Eden Karga Görmek veya rüya sahibi kendisinin karga olduğunu ve su borusu tamir ettiğini görmüşse, kişinin kendi bozduğu süzeni yeniden tesis etmeye çalışmasına yorumlanır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga Görmek
Rüyada karga görmek uğursuzluğun simgesidir. Karga sesi duysanız, bazı insanların önerilerini dikkate alıp zarara uğrayacağınızı simgesidir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga Sürüsü Görmek

Rüyada karga sürüsü görmek, rüya sahibinin çevresinde olan birkaç insanın çok da doğru olmadıklarına işaret eder. Rüya sahibin çevresinde olan insanların, çok konuşan ama boş konuşan kişiler olduğuna, laflarının hiçbir ehemmiyeti olmadığına işaret eder. Rüyada karga sürüsünün bir yerden uçarak geçtiğini görmek, yakın zamanda rüya sahibinin yakınının, vatani görevine gideceğine, kendi özel nedenlerinden dolayı asker ile karşılaşacağı bir yere gideceğine işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga Sesi Duymak

Rüyada karga sesi işitmek eşinizle aranızda sorun yaşayacağınıza işarettir. Bu rüya kişinin çevresinde yükselen çatlak seslere ve farklı görüşte olan bu insanların rüya sahibini yanlış yorum ve yönlendirmelerle yanlışa sevk etmelerine, mal ve para kaybına uğramasına yorumlanır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada karga sesi işitmek eşinizle aranızda sorun yaşayacağınıza işarettir. Bu rüya kişinin çevresinde yükselen çatlak seslere ve farklı görüşte olan bu insanların rüya sahibini yanlış yorum ve yönlendirmelerle yanlışa sevk etmelerine, mal ve para kaybına uğramasına yorumlanır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Karga öttüğünü görmek, malınıza zarar geleceğini işaret eder.
İbn-i şirin : Rüyada karga sözünde durmayan, fasık, inançsız ve yalancı kimseye işarettir diye yorumlamıştır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada karga yakalamak veya birinin size karga verdiğini görmek,art niyetli biri tarafından aldatılmadığınıza işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga Görmek

Sabırlı ve tahammüllü olmakla birlikte kaba saba, sözüne yalan katan, cimri ve sözünde durmayan kimseye, gurbete gitmeye yahut dosttan ayrılmaya, Karga avlamak yoksulluk ve darlık çekmeye, şüpheli kazanca, Karganın insanla konuşması üzüntüden sonra sevinnce, Karga hediye edilmesi sevinçli bir duruma, Karga uzun ömre, yaşlı kadına, kazanç ve menfaatin devamına, Karga yavrusu görmek ayrı kaldığı yakınlarına kavuşmaya, yoksulluktan kurtulup zengin olmaya delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Çevrenizde iki yüzlü, kötü niyetli insanlar var demektir. Karga sesi de insanların tavsiyesi sonucu girdiğiniz bir işten kayıplarla ayrılacağınıza yorumlanır.

Çevrenizde iki yüzlü, kötü niyetli insanlar var demektir. Karga sesi de insanların tavsiyesi sonucu girdiğiniz bir işten kayıplarla ayrılacağınıza yorumlanır.

Uğursuzluğun simgesidir. Rüyanızda karga sesi duyduysanız, birtakım insanların kötü önerilerini dikkate alıp, iş yerinizde zarara uğrayabilirsiniz.

Entrikacı, çıkarcı, kötü niyetli ahbaptır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada karga görmek fesatçi ve sözünde durmaz bir erkekle tabir olunur. Kirmani’ye göre; bayiltici bir şey yedirmek suretiyle bir karga avladiğini görenin hile ve yalan ile eline mal geçer. Bir agacin dali üzerinde karga gören, gurbete gidip evinden ve ailesinden ayrilir. Safak vakti bir karganin agaç üzerinde öttügünü görmek, musibete ve nimetin elden gidecegine delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cabir’ül Magribi’ye göre; rüyasinda bir karganin kendisi ile konustugunu gören, bir yabancidan hayir görür veya iyi bir haber isitir. Karganin bir kere bagirdiğini isitmek iyidir, iki kere bagirdiğini isitmek, fenadir. Üç kere bagirdiğini duymak, çok iyi bir haberdir. Dört kere bagirdiğini görmek, hüzün ve kedere işarettir. Daha çok bagirdiğini duymak hayra yorumlanır. Bir karga avladiğini gören, batil bir sebeple mal ve ganimet elde eder. Alaca karga gören, sasilacak bir is yapar. Kendisine bir alaca karga verildiğini gören sevinir. Karganin öldügünü veya topragi gagaladiğini gören gurbette vefat eder. Karisinin üstünde ve yataginin üzerinde karga görmek, karisinin yabanci birine meylettigine işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ebu Sait El-Vaiz’e göre; rüyada alakarga haram mala delalet eder. Evinde karga görmek, karisi ile yabanci bir erkegin münasebetine, yahut evinin biri tarafindan tecavüze ugrayacagina ve çalinan mala delalet eder. Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen karga kusu. iri. kaba. yalanci, sözünde durmayan sabirli bir adama işarettir. Rüyada karga görmek, kibirli, cimri, çok yalanci ve sözünde durmayan bir kimsedir. Rüyada karga avladiğini gören kimse, fakirlik ve darlik içinde ve sikinti ile haram mala sahip olur. Karganin ekin ve agaç üzerinde görülmesi iyi degildir. Karga kişin habercisidir. Bir kimse rüyada ev üzerinde bir karga görse, fasik bir adam o kimseye hanimi hakkinda hiyanet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Karga dosttan ayrilmaya ve gurbete işarettir. Rüyada karga etini yediğini gören kimse, hirsizlardan eline mal geçer. Bir kimseye rüyada bir karga verilse, o kimse sevince erisir. Rüyada bir kargayi Kabe üzerine düstügünü gören, fasik (günahkar) kimsenin, temiz bir kadinla evlenecegine işarettir. Rüyada evinde çok karga bulundugunu gören kimse, ömrünün sonuna kadar, izzet ve yücelik ve mala erisir. Çok kargalar çok lakirdi eden birtakim insana işarettir. Karga. hilekBr, harpçi. gaddar ve sirf nefsinin arzusu için çalisan bir adamdir. Bazen de karga, meskeninden uzak kalmaya. üzüntüye, kedere, sikintiya, uzun yolculuga, aile ve akrabalari tarafindan beddua ve gücenmeyi gerektiren seyde bulunmaya ve kötü bir tedbir almaya işarettir. Karga fasik ve çok yalanci bir insandir. Rüyada bir karga ile ugrastigini gören kimse, fasik ve çok yalanci bir insanla ugrasir. Bir kimse, bir kargaya rastgeldiğini veya kargayi elinde tuttugum görse, o kimsenin kendi isinde aldanmasina ve isteginin iptal edilmesin işarettir. Bir kimse bir kargayi bir ev veya bir mahallede görse,, o yerde fBsik bir insan bulunduguna işarettir. Rüyada kendisi için bir karga avladiğini gören kimse, batil ve esassiz bir husustan ganimete erisir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Uğursuzluğun simgesidir. Karga sesi duyduysanız, bazı insanların önerilerini dikkate alıp zarara uğrayacağınıza işarettir.

Rüyada karga görmek; sizi sevdiklerinizden ayırmak isteyen düşmanların varlığına, sözünü yerine getirmeyen biri ile tanışmaya, karga ile konuştuğunu görmek; güzel bir haber almaya, kargaların bağırdığını görmek; para kaybetmeye, kötü bir haber almaya, kargayı yakaladığınızı görmek; kötü işlere gireceğinize, şafak vakti karganın bağırması, uğursuz ve kötü şeylerin olacağına işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Genellikle uğursuzluğa, istenmeyen sözlere, kavga, gürültüye yorumlanan rüya, kötü haberler, kötü niyetli insanların etkilerine maruz kalmak manasındadır. Aynı zamanda görünüş olarak iri kıyım bir erkeğin, kişiyi aldatacağına yahut verdiği sözü tutmayacağına yorumlanır. Eğer birine borç para verildiyse geri almakta güçlük çekileceğine, elden arka arkaya paralar çıkacağına, masrafların bu dönemde artış göstereceğine delalettir. Kişiye yakın cimri birinin varlığına ve bu kimsenin rüya sahibini maddi anlamda sürekli kullanmaya çalıştığına, sözünün eri olmadığı gibi, çıkarları için yalanlar söylediğine de tabir edilir. Rüya sahibinin nazarı olduğuna ve insanların kıskançlıkları nedeniyle olumsuz etkiler altında kaldığına da yorulur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Siyah Karga Yakalamak
Birinin yalanını yakalamak, suçüstü yapmak, yalanını veya kabahatini ortaya çıkarmak anlamındadır. Genellikle uzun süredir rüya sahibinin farkında olduğu ve izini sürdüğü bir dolandırıcının yakalanacağı, kaptırılan bir para ya da malın geri alınacağı anlamına gelen rüya, kayıpların bulunacağı, alacakların geleceğini ifade eder. Bir süredir borçları yüzden bunalanların nihayet işlerin yoluna girmesiyle rahat bir nefes alacaklarını işaret eden rüya, huzurlu günlerin yakın olduğunu da bildirir. Kaynak: Rüyada Siyah Karga Görmek
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Siyah Karga Öldürmek
Sürekli rüya sahibinin kuyusunu kazan, kötülüğünü isteyen ve asla göründüğü gibi olmayan birinin varlığını işaret eden rüya, bu kimseyle yolların geri dönüşü olmayan bir şekilde ayrılacağını, tüm bağların kopacağını da vurgular. Yaşanacak bir olay sonrasında rüya sahibinin açıkça konuşarak bu kimseyi hayatından çıkaracağına, uğradığı zararları unutmaya çalışarak geleceğe daha pozitif bakmaya çalışacağını tabir eder. Kaynak: Rüyada Siyah Karga Görmek
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Siyah Karga Görmenin Psikolojik Yorumu
Rüya sahibinin yakın çevresinde öz güvenine zarar veren ve yaptığı konuşmalarla moral bozukluğu yaratan, kişinin yaşam şeklinden amaçlarına kadar her şeye burnunu sokan birinin varlığına yorumlanır. Bu kimsenin etkisi altında kalındığını ifade eder. Kaynak: Rüyada Siyah Karga Görmek
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada karga görmek hakkında merak edilen önemli detayların tabiri

Karga görme rüyaları halk arasında genellikle kötü olayların habercisi kabul edilmektedir. Bu rüyayı gören kişilere her zamankinden daha dikkatli ve daha tedbirli davranmaları tavsiye edilmektedir.

Ancak sahih rüya tabiri kitapları incelendiğinde rüyada karga görmenin her zaman olumsuz anlama gelmediği görülmektedir. Çünkü karga görme rüyalarında rüyada görülen her bir ayrıntı tabirin değişmesine neden olmaktadır. Hatta bazı ayrıntılara bağlı olarak karga görme rüyaları hayırlı durumların habercisi bile olabilmektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada karga sürüsü görmek

Kişinin rüyada karga sürüsü görmesi 3 olumsuz anlamda tabir edilir:

Kişi hakkında olumsuz dedikoduların çıkması ve rüya sahibinin isminin karalanması

Memleketinden ve ailesinden ayrılmak zorunda kalmak

Çok fazla istenilen bir arzunun gerçekleşmemesi yani hayal kırıklıkları yaşanması

Rüyada karga sürüsü görmenin tüm yorumları olumsuz olduğu için rüya gören kişinin dua ederek manevi destek talep etmesi ve daha tedbirli bir yaşam sürdürmesi isabetli olacaktır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada karga sesi duymak

Kişinin verilen bir tavsiyeye uyuduğu için zarar görmesi anlamındadır. Aslında fikirleri ile rüya sahibine yol gösteren kişi halk arasında sevilip sayılan ve kendisine itibar edilen bir şahıstır. Ancak bu kişinin yol göstermesi ne yazık ki rüya sahibinin maddi manevi zarar görmesine neden olacaktır.

Bir kişiyi rüyada karga sesi duyarsa alacağı bütün kararlarda sadece kendi aklına ve mantığına göre hareket etmelidir. Zira rüya sahibi bilmelidir ki başkasından alacağı her türlü fikir zararlı sonuçlara yol açacaktır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada karga beslemek

Rüyada karga beslemek kişinin kendisini yeni şartlara uydurmadığını ve bu yüzden pek çok güzel gelişmeden geri kaldığını ifade eder. Yani zamana ve yere göre hayat koşulları yeni gelişmeleri zorunlu kılarken rüya sahibi eski alışkanlıklarına göre yaşamaya devam etmektedir ve bu nedenle de pek çok konuda yetersiz kalmaktadır. Rüyasında karga beslediğini gören kişilerin yeniliğe açık olmaları en doğru tavır olacaktır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Allame Meclisî: Karga görmek; yalancı ve münafık biriyle arkadaş olacağınıza…

Karga sesi işitmek; eşinizle aranızda bir sorun yaşayacağınıza…

Karganın öttüğünü görmek; malınıza zarar geleceğine işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
» İbn-i Sîrîn: Karga, sözünde durmayan fasık, inançsız ve yalancı kimseye…

Karga yakalamak veya birinin size karga verdiğini görmek; yukarıda özellikleri belirtilen biri tarafından aldatılacağınıza…

Bir karganız olduğunu görmek; aynı özellikteki biriyle arkadaş olacağınıza…

Bir kargayı öldürdüğünüzü görmek; aynı özellikteki bir kişiyi alt edeceğinize…

Bir yerde kargaların toplandıklarını görmek; fasık ve hırsızların orada toplanacağına…

Birilerinin gayet rahat bir şekilde karga yakaladığını görmek; doğru olmayan bir yolla elde edilmiş nimet bulacağınıza işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kirmanî: Karga kadına, çok sayıda karga ise orduya…

Karga derisi yüzmek; yabancı bir kadınla gayrimeşru ilişki yaşayacağınıza…

Karga öldürmek; ev halkının musibet göreceğine…

Karganın sizinle konuştuğunu görmek; birtakım haberler alacağınıza…

Bir karga sürüsünün belirli bir yerden uçarak geçtiğini görmek; gördüğünüz karga sayısınca o bölgede askerlerin toplanacağına…

Karga avlamak; halkın malını hileyle zimmetinize geçireceğinize…

Dala konmuş bir karganın öttüğünü görmek; zorlu ve zahmetli bir yolculuk yapacağınıza işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cabir Mağribî: Bir kargayı tedavi ettiğinizi görmek; bir hırsıza nasihat edeceğinize…

Bir karga bulup gizlediğinizi görmek; kötü yolda olacağınıza ve nefsinize uyacağınıza…

Bir karganın, gagasıyla evinizden bir şey aldığını görmek; bir fasık veya hırsızın evinizden bir şey çalacağına işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Çağdaş Ulema: Karga görmek; bir hırsızlık veya yolsuzlukla karşılaşacağınıza…

Karga yakalamak; güçlü düşmanlar karşısında kendinizi savunacağınıza...

Çok sayıda karga görmek; bir kadının iftirasına uğrayacağınıza…

Karga öldürmek; bir yanlış anlaşılmanın telafi edileceğine…

Kargalar tarafından etrafınızın sarıldığını veya kargaların birinin başına konduğunu görmek; ölüm tehlikesi geçireceğinize…

Kargaları korkutmak; dikkatli davranacak olursanız, bir tehlikeyi zamanında engelleyeceğinize…

Karga sesi duymak; kötü haber işiteceğinize işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada karga görülmesi; sözünde durmayan fesatçı ve yalancı bir kişi ile yorumlanır. Kirmanî'nin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında bayıltıcı bir şey yedirerek bir karga avladığını görmesi; o kimsenin hile ve yalan ile eline mal geçeceğine, kişinin rüyasında bir ağacın dalı üzerinde bir karga görmesi; o kimsenin gurbete giderek evinden ve aile yuvasından ayrılacağına işaret eder. Bir kimsenin rüyasında bir şafak vaktinde bir karganın bir ağaç üzerinde öttüğünü görmesi; o kimsenin bir musibete maruz kalacağına ve elinde bulunan nimetlerden mahrum olacağına işaret şeklinde tabir olunur. Câbiru'l-Mağribî'nin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında bir karganın kendisi ile konuştuğunu görmesi; o kimsenin tanımadığı bir yabancıdan iyilik göreceğine veya iyi bir haber alacağına delale yorumlanır Bir kimsenin rüyasında bir karganın bir kere bağırdığını iyiye, iki kere bağırdığım işitmesi; kötülüğe, üç kere bağırdığını işitmesi; çok güzel bir habere, dört kere bağırdığını işitmesi; hüzün ve kedere, daha çok bağırdığını işitmesi; hayra işaret eder. Bir kimsenin rüyasında bir karga avladığını görmesi; o kimsenin batıl yollardan mal ve ganimet elde edeceğine, kişinin rüyasında bir alacakarga görmesi; o kimsenin şaşılacak bir iş yapacağına, kişinin rüyasında kendisine bir alacakarga verildiğini görmesi; o kişinin sevineceğine, kişinin rüyasında bir karganın öldüğünü veya toprağı gagaladığını görmesi; o kimsenin gurbette vefat edeceğine, kişinin rüyasında hanımının veya yatağının üzerinde karga görmesi; o kimsenin hanımının bir başka erkeğe meylettiğine yorumlanır. Ebu Saîd el- Vâiz'in yorumuna göre: Rüyada karga görülmesi; haram mala yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında evinde karga görmesi; o kimsenin malının çalınacağına işaretle tabir olunur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Seyyid Süleyman : Karga bozguncu ve dönek bir insanın temsilcisidir.
Kirmani demiştir ki; Bayıltmak suretiyle karga avladığını gören, hile ve yalanla mal temin eder. Bir ağaç dalı üzerinde karga gören, gurbete gider, ailesinden ve akrabalarından ayrılır. Karganın şafak vakti ağaç üzerinde ötmesi, musibet ve fakirliktir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cabir'ül Mağribi diyor ki; Rüyasında karganın kendisiyle konuştuğunu gören, bir yabancıdan hayır görür yahut hayırlı bir haber işitir. Karganın bir veya üç kere bağırması iyidir. Iki yahut dört defa bağırması, fenadır. Hüzün ve üzüntüdür. Ondan fazla bağırdığını duymak hayra delalet eder. Bir karga avlayan, batıl bir sebeple mal kazanır. Ala karga gören, hayret edilecek bir iş yapar. Kendisine böyle bir karga verilen, sevinir. Karganın öldüğünü veya toprağı kazdığını gören, gurbette vefat eder.
Karısının yahut yatağının üstünde karga görenin eşi, başka biriyle münasebette bulunur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ebu Said ül Vaaz şöyle diyor; Ala karga; haram mala, bir rivayete göre, zorba ve fasık yani dinsiz bir adama işarettir. Evinde karga görenin karısı, başka biriyle gayr-ı meşru alaka kurar yahutta hanesine tecavüz edilir. Karga sesi, sonu ferahla neticelenecek şiddetli bir kedere delalettir. Karga eti, çalıntı maldır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada karga öldürmek
Rüyada bir karga öldürdüğünü görmek, bela ve musibete uğramaya, dileklerinizin gerçekleşmeyeceğine işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kimi yorumculara göre ise Rüyada kargayı vurarak öldürmek, haram kazanca, mal veya para kaybına, darlığa düşmeye işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada karga avlamak
Kirmani’ye göre: Rüyada bayıltıcı bir şey yedirmek suretiyle bir karga avladığını görmek, yalan, aldatma ve hileyle mal ve servet sahibi olur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada karga sesi duymak
Rüyada karga sesi duymak, bazı kişilere karşı önlem alın uyarısını yapar. Önlem almazsanız para ve mal kaybına uğrayabilirsiniz.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ölü bir karga görmek
Rüyada ölü bir karga görmek ise, hastalık ya da ölümün işaretidir. Bazen de sizden saklanan bir hilenin veya sırrın ortaya çıkacağına işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ölmüş karganın öttüğünü görmek
Rüyada ölü karganın tekrar öttüğünü görmek, iş hayatınız ile ilgili sabırsız davrandığınıza işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada karga yavrusu görmek
Rüyada karga yavrusu görmek, hayra yorumlanır. Özlemlerin son bulacağına, sıkıntı ve zorlukların son bulacağına işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada karga sürüsü görmek
Rüyada karga sürüsü görmek, etrafınızda boş ama çok konuşan kimselerin olduğuna işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bir karga ile konuşmak
Cabir’ül-Mağribi’ye göre: Bir karganın kendisiyle konuştuğunu gören, ya yabancı birinden hayır görür ya da iyi bir haber işitir. Kötü günlerin yerini güzelliklerin alacağına işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İmam Nablusi’ye göre: Rüyada karga görmek, kuşu, iri, kaba, yalancı, sözünde durmayan sabırlı bir adama delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada karga görmek
Rüyada karga görmek, farklı şekillerde yorumlanır. Bazen yolculuğa çıkmaya, geçime olan düşkünlüğe yorumlanır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada karga görmek, hileci, düzenbaz insanlar yüzünden huzurunuzun kaçacağı¬na, düşmana veya rakibe, sizi çekemeyenlerin varlığına işaret eder. Dost görünümlü gizli düşman olarakta tabir edilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bir karga görmek, aynı zamanda ölüm ya da şanssızlık simgesi olabilir. Uğursuzluk simgesidir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga Öldürmek

Rüyada kargayı vurarak öldürmek helal kazanıldığından şüphe edilen mala, mal ve para kaybetmek suretiyle fakirliğe düşüleceğine ve zor durumda kalınacağına delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga Sürüsü Görmek

Rüyada karga sürüsü görmek, rüya sahibinin çevresinde çok ve boş konuşan insanların fazlalığının göstergesidir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga Ölüsü Görmek

Rüyada karga ölüsü görmek pek de iyi değildir, kişinin vatanına dönemeden gurbette hayatının sonlanacağına işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga Yavrusu Görmek

Rüyada karga yavrusu görmek iyidir denebilir. Kişinin sıkıntılı ve zor durumundan kurtulup rahata ereceği ve gurbetten dönüp sevdiklerine kavuşacağı anlamına gelir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kargayla Konuşmak

Rüyada kargayla konuşmak hayırlı bir eylemdir. Rüya sahibinin sıkıntılarının ve dertlerinin bitip sevince ve mutluluğa ulaşacağına işaret eder. Kişi çok sıkıntı çekmişse de artık rahat bir nefes alacaktır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Büyük olasılıkla yaşamınızı zenginleştiren ya da yenileyen ruhunuzdaki bir şeyi temsil edebilir. (Kargalar bazen yüksekte uçar, dolayısıyla tanrıların mesajcıları; verimlilik simgeleri olarak görülmüşlerdir.) Rüyadaki karga sizi korkutsa bile bu doğru olabilir: Dolu bir yaşam için gereksindiğimiz her şeyi içermesine karşın ruhumuzun karanlık parçalarından çoğunlukla korkarız.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga Görmek
Rüyada karga görmek rüya sahibinin anlaşmazlık içinde olduğu ve onları kıskanan insanlara işarettir. Rüyasında karga gören kişi bunun anlamının gizli ve sinsi düşman olduğunu bilmelidir. Bu sinsi düşman rüya sahibine karşı güler yüzlü ve sevecen gözükse de aslında içten içte ona tuzaklar kuran kişi olarak da nitelendirilebilir.
Bu gizli düşman sürekli rüya sahibinin arkasından konuşmaktan çekinmez  ve onu gafil avlamak için hep zayıf bir anını kollar. Rüyada görülen karga bazen patavatsız, densiz, haram mal yiyen, sahtekar birine de yorulur. Bir başka tabire göre rüyada görülen karga kişinin gurbete gideceğine işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında karga gören kişi, rüyasını;  geçireceği uzun, sağlıklı bir ömre ve dünyaya kök salacak fikirsel mirasa yormalıdır. Çünkü karga kadim bir hayvandır, anlamı da ona göre şekillenmektedir. Kişi oluşturacağı kimliğiyle, dünyada etkisi silinemeyecek ve izleri takip edilecektir şeklinde yorumlanır. Aynı zamanda yapılan bir başka yoruma göre ise karga, renginden dolayı uğursuzluğun sembolü olarak kabul edilir. Kişinin yanlış hedefler belirleyip ilerleme yolu benimsediğine yorulur. Bu yüzden alimler, kişiye hedeflerini sorgulamasını, tartmasını ve analizden elde ettiği sonuçlarını objektif bir şekilde değerlendirmelidir şeklinde salık vermektedirler.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Karga Görmek
Rüyada karga görmek rüya sahibinin anlaşmazlık içinde olduğu ve onları kıskanan insanlara işarettir. Rüyasında karga gören kişi bunun anlamının gizli ve sinsi düşman olduğunu bilmelidir. Bu sinsi düşman rüya sahibine karşı güler yüzlü ve sevecen gözükse de aslında içten içte ona tuzaklar kuran kişi olarak da nitelendirilebilir.
Bu gizli düşman sürekli rüya sahibinin arkasından konuşmaktan çekinmez  ve onu gafil avlamak için hep zayıf bir anını kollar. Rüyada görülen karga bazen patavatsız, densiz, haram mal yiyen, sahtekar birine de yorulur. Bir başka tabire göre rüyada görülen karga kişinin gurbete gideceğine işarettir.Rüyada Karga Sesi Duymak
Rüyada karga sesi duymak, kişinin etrafında yükselen çatlak seslere bir gösterge olabilir. Bu kişiler rüya sahibine yanlış yorumlarda ve isteklerde bulunup, onu yanlış bir şey yapmaya zorlayacak ve kişi bu nedenle para ve mal kaybına uğrayacak demektir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada karga görmek bilgelik, zeka, farkındalık, sırların yakın zamanda açığa çıkması gibi pek çok olay ve durumu temsil eder.

Aynı zamanda kişiye rehberlik eden, yol gösteren, rüya sahibiyle birlikte hareket eden bir kişiye yorumlanır.

Yüzyıllar boyunca tüm medeniyetler tarafından yol gösterici, bilge ve haber verici olarak kabul edilen kargalar; bize rüyalar aracılığıyla mesaj vererek, dikkat etmemiz gereken durumlar ve olaylar hakkında bizlere bilgi verirler.

Rüyada karga görmek, aynı zamanda kişinin dış dünyayla ve çevresindeki kişilerle ilişkilerini simgeler. Rüya sahibinin iş hayatında karşılaşacağı birtakım fırsatları sembolize eder.

Bazen çıkarcı, sinsi ve kurnaz birini simgeleyen karga; rüya sahibini eline geçen fırsatları en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğine dair uyarır.

Rüyada kargayı toprağı eşelerken ya da toprağa bir şeyler gömerken görmek, rüya sahibinin yakında üzücü bir ölüme tanık olacağına ya da bir ölüm haberi alacağına işaret eder.Rüyada karga görmek; pek çok kişi tarafından olumsuz şeylere yorulsa da bunları dikkate almamak gerekir.

Çünkü haberci rüyalar içerisinde yer alan bu rüya, kişinin çevresinde gelişen tüm olaylara önem vermesi gerektiğine dair bir uyarı niteliğindedir.

Rüyada karga görmek, bir yandan da rüya sahibinin insanları organize edebilecek güce sahip olduğuna ve bu gücü kullanmasının vaktinin geldiğine delalet eder.

Rüya sahibini organize olarak ve birtakım doğru stratejiler geliştirerek, iş hayatında başarıyı yakalayabileceği ve geleceğine dilediği gibi yön verebileceği şeklinde öğütler.

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

430 Aktif
0 Üye ve 430 misafir
Bugün : 2768
Dün : 13860
Toplam : 47843194
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...