Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+11 oy
421 okuma
mustafaharputi Analiz kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Bilinçaltı ve rüyalar arasında nasıl bir ilişkinin olduğu hem insanlar tarafından hemde alimler tarafından oldukça fazla merak edilen konuların başında gelmektedir. Peki, belirtildiği gibi bilinçaltı ile rüya görme arasında nasıl bir ilişki bulunmaktadır?

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

8 Yorum

+8 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Rüyalar ve Bilinçaltı

Her insan her gece ortalama iki saatini rüya görerek geçirmektedir. Ancak rüyaların çoğunu çok çabuk unuturuz. Uyku sırasında canlı, çarpıcı görsel ve işitsel yanılmalarla ortaya çıkan olgu düş olarak da bilinir. Çok sıradan ve gerçeğe yakın olabileceği gibi, fantezilerle yüklü gerçeküstü de olabilir.

Rüyalar insanın kendini bildiği çağlardan bu yana merak konusu olagelmiştir. Kökeni ve önemine ilişkin kavramlar ise yüzyıllar boyunca büyük ölçüde değişti. Uyanık geçen yaşamla rüyaların ayırt edilmesi konusu uzun süre tartışma konusu oldu.

Birçok kültürde ayrım net değil; rüyada yaşananların uyanıkken yaşananlar kadar gerçek olduğu varsayılır. Eskiçağlarda rüyaların geleceğe ilişkin kehanetler içerdiği düşünülmekteydi. Eski Mısırlılar da yaklaşık dört bin yıl önce rüya yorumlarını derlemişlerdir. Bu metinlerde kehanet içeren rüyalardan söz edilmektedir.

Eski yunanlılar da rüyaların kehanet gücüne inanırdı. Bununla birlikte Aristoteles rüyaları görece bilimsel bir yaklaşımla ele alır, duyu izlenimlerinin ve çoşkuların rolünü vurgular.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyaların anlamı ve önemi konusunda en çok tartışılan ve bilinen görüş ise Sigmund Freud'un geliştirdiği "psikanalizci" rüya kuramıdır. Freud'a göre, rüyada görülen olaylar, bilinç dışı arzuların örtülü olarak dışa vurumudur. Bunlar genellikle cinsellikle ilgili yasaklanmış dürtüleri simgeleyen bu arzulardır. Bu arzular kişinin normal yaşamında bilincin dışında tutulur ve bastırılır.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Uyku sırasında arzuları bastırmanın gücü azalmaktadır. Bastırmanın gücü azaldığında arzular serbestçe dışa vurulabilir. Rüya gören kişinin bilincine genellikle imgelere dönüşerek girmektedir. Bu dönüşümde uyku sırasında algılanan duyu uyaranlarından, önceden yaşanmış olaylardan ve derinde yerleşmiş anılardan etkilenmektedir. Bu nedenle psikanalizde rüyaların yorumlanarak bilinç dışının incelenmesine önem verilmektedir.

Freud'u izleyenlerden görüşlerden biri de Alfred Adler'e aittir. Adler, rüyaların geçmişten çok geleceğin planlanmasına yardımcı olma işlevini üstlendiğini ileri sürmektedir. Rüyalar ve yorumlarıyla ilgili en kapsamlı araştırmayı yapan Carl Gustav Jung'a göre ise, rüyadaki imge ve simgeler tek başına incelendiğinde kişi için özel anlam taşıdığı, kişinin kendini bunlara yansıttığı görüşünü ileri sürmektedir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüya Bilinçaltı Mıdır?

Zihnimiz bir buzdağı gibidir. Bilinçli zihin buzdağının su üzerinde kalan küçük kısmıdır. Bilinçaltı ise suyun altında kalan dev büyüklükteki asıl bölümdür. Uyanık olduğumuz zamanlarda bilinçli kısım faaliyettedir. Uykudayken ise bilinçdışı zihin ortaya çıkar ve bu sırada asıl bu bölüm etkin olmaktadır. Bilinçaltı sürekli olarak faaliyettedir.

Bilinçaltı hayatımızı bu şekilde, bu derece etkileyen bişey iken rüyalarımızı nasıl etkilediği konusuda oldukça tartışmalı bir konu olmuştur. Bilinçaltının rüyalarımızı etkilemesi ile ilgili genel olarak düşünülen kanılar şunlardır:

    Bilinçaltı biz farkında olmadan çalışan, biz uyku halindeyken vücut fonksiyonlarımızın çalışmasını sağlayan kısmımızdır.
    Hayatınızın negatif etki altında olduğu, huzursuz ve sıkıntılı olduğunuz dönemlerinde bu etkiler bilinçaltınıza da yansır. Gördüğünüz rüyalar çoğunlukla korkutucu olmasa bile huzursuz edici ve sıkıntı verici, olumsuz duygular uyandıran rüyalar olmaktadır.
    Pozitif etkiler altında olmanız ve kendinizi iyi hissetmeniz de aynı şekilde bilinçaltınıza yansımaktadır. Bu dönemlerdeki rüyalarınızın büyük kısmı güzel duygular uyandıran, ferahlık ve mutluluk veren rüyalar olur.
    Arnold Mindell, bilinçaltına farklı bir yaklaşımla "rüya nesnesi" adını vermiştir. Onu bir nehir gibi ara vermeksizin akan bir rüya olarak görür. Mindell'e göre rüyalarımız bu bütünlüğün içinden çekilmiş fotoğraflardır.
    Psikolog Erich Fromm ise rüyaların unutulmuş bir dil olduğunu ve rüyalarla hayallerin zihnimizin en önemli ifadeleri arasında yer aldığını söyler.
    Bilinç perdesi tarafından gizlenmiş olan birçok şey, biz uyku halindeyken bağlarından kurtularak serbest kalır. Rüyalar benliğimizin veya evrenin henüz bilmediğimiz gizli gerçeklerinden bize doğru simgeler veya doğrudan görüntüler halinde gelir.
    Psikologlar kişi uyku halindeyken bilinçaltının mesajlarına daha kolay ulaşır. Bilinçaltı uyku sırasında kontrolümüzde değildir ve bazen kendini tamamıyla ortaya sürer.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyalar, genellikle rüyayı görenin kişiliğini, ilgilerini, endişelerini ve duygusal yaşantılarını yansıtır. Bazı insanlar rüyaları karmaşık iş problemlerini çözmek için kullanmaktadırlar.

Örneğin, kimyager Friedrich August von Kekule, benzenin yapısını kendi kuyruğunun kavramış bir yılanla ilgili bir rüyadan sonra keşfetmiştir. Kekule, uykusundan molekülün bir yüzük şeklinde yapılanmış olması gerektiği ilhamıyla uyanmış ve bu içgörünün doğruluğunu kanıtlamıştır.

Rüyalarda duygusal olarak önemli olan olaylar daha önceki yaşantılarla bütünleştirilebilir. Rüyalara niçin gereksinim duyduğumuzu hala kesin bir şekilde ifade edemememiz, hem rüyaların hem de onların kullanımlarının ne kadar değişken olduğunu yansıtmaktadır.
+3 oy
Mirac Rüya Ustası (54.9k puan)  
Bana göre bilinçaltı rüyalar birbiri ile ilişkili sebebi de bizim kendi özümüz hakkında bilgi veriyor olması. Zaman zaman da kişiliğimizi yansıtmasıdır.
+2 oy
Aynur Altay Rüya Tabircisi (7.2k puan)  
bana gore Bilinçaltı rüyaları  kişinin zeka düzeyi ve zeka çeşidi ile doğrudan orantılı. Hayal gücü yüksek olan insanların ruyalarida karmaşık ve komplike olurken daha az zeki olan insanların rüyaları daha basit ve sıradan oluyor sizce bu bir tesadüf mü sanmıyorum. Kadınların rüyaları daha detaylı erkeklerin detay az fakat vukuat daha çok bu bir tesadüf fu sizce sanmıyorum . Hiç köyünden başka bir yer görmemiş iletişim aracı kullanmamış biri ile şehirde yaşayan kişinin rüyası aynı benzerlikte olabilirmi sanmam . Bu konuda bence uzmanlar biraz kafa yormali.
Mirac Rüya Ustası (54.9k puan)  
Aslında bu konuda hemfikiriz
+1 oy
Aynur Altay Rüya Tabircisi (7.2k puan)  
Bence çoğu zaman rüya bilinçaltı yansıması olduğu gibi bazen de Ender olmasına rağmen uyarıcı özellik taşıyan rahmani rüyalar gördüğünüzü de düşünüyorum.

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

418 Aktif
0 Üye ve 418 misafir
Bugün : 3547
Dün : 13860
Toplam : 47843973
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...