Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+9 oy
315 okuma
kuzgun Rüya kategorisinde Astral Gezgini (153k puan)  
O olduğunu bildiğim değer verdiğim biri,  siyah bir gömlek veya cüppe,  kolunu görüyorum sadece rüyayı kesen sadece bir yanını gördüğüm bir görüntü ve uzatıyor elini sonra arkada bir şeyi gösteriyor bakıyorum ama çok heyecanlanıyorum bir kapı açık (siyah bir kapıydı) kapının  aralığındaki aydınlık içinde yine bir kapı ve aydınlığında yine Aralık bir kapı böyle sonsuza kadar uzanan. Sanırım korkuyorum ve başka rüyalara kaçıyorum ama diğer rüyaları hatırlayamıyorum.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

6 Yorum

+7 oy
Mirac Rüya Ustası (55.2k puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Rüyanız hayırlı olsun kardeşim bu rüya gelecekte güzel günlere işaret eder. Azıcık sabırlı olsanız bu haber size ulaşacak.
kuzgun Astral Gezgini (153k puan)  
Teşekkür ederim :) sabırlıyım aslında
Mirac Rüya Ustası (55.2k puan)  
Rica ederim
+7 oy
Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
O kişi seni kapılardan geçirecek gibi görünüyor. Bu konuda destek olacak. Belki de çoktan olmaya başladı bile. Ama kapılardan geçmek için kendini önemsemenin üstünden gelinmesi gerekiyor.
kuzgun Astral Gezgini (153k puan)  
Evet başladı :) kendini önemsemenin üstünden gelmekle neyi kastettiniz ?
+2 oy
Yıldız Tozu Rüya Yorumcusu (19.4k puan)  
İyi bir hatırlatma. Bir savaşçı olarak en büyük kusurum, kendimi önemseme. Senin rüya yorumun bana işaret oldu Kuzgun . :)
+6 oy
Yıldız Tozu Rüya Yorumcusu (19.4k puan)  
“Kendini önemseme, insanın en büyük düşmanıdır. Onu güçsüz düşüren, yoldaşlarının kendisine yaptıkları ve yapmadıkları yüzünden incinmesidir. Kendini önemsemek, insan ömrünün çoğunu bir şey ya da bir kişi tarafindan incitilmiş olarak geçirmesi demektir.” Carlos Castaneda
+5 oy
Yıldız Tozu Rüya Yorumcusu (19.4k puan)  
Carlos Castaneda'nın kitaplarından,  kendini önemseme ile ilgili bir bölüm.

Don Juan, farkındalıkta ustalaşma konusunu benimle aylar sonrasına kadar konuşmadı. O sıralar, nagual topluluğunun yaşadığı evdeydik.

“Hadi, bi yürüyüş yapalım seninle,” dedi elini omzuma atarak. “Hatta daha iyisi, kentin meydanına bi dolu insanın olduğu yere gidelim ve orada oturup konuşalım.”

Benimle konuşmasına şaşırmıştım. Birkaç gündür evde kalıyorduk ve neredeyse bana bir merhaba bile dememişti.

Don Juan ve ben evden çıkacağımız sırada la Gorda yolumuzu kesip kendisini de yanımıza almamızı istedi. Hayır, yanıtını kabul etmemeye kararlı görünüyordu. Don Juan çok sert bir sesle benimle özel konuşması gerektiğini söyledi.

“Benim hakkımda konuşacaksınız, değil mi?” dedi la Gorda, sesinden ve tavırlarından, kuşkusu ve hışmı fark ediliyordu. “Haklısın,” diye yanıtladı don Juan kuru bir ses tonuyla. Sonra dönüp bakmadan, önünden geçerek yürüdü.

Peşi sıra gittim ve konuşmadan, kent meydanına kadar yürüdük. Oturduğumuzda ona, la Gorda’yla ilgili konuşacak ne gibi bir şey olduğunu sordum. Evden çıkarken üzerimize diktiği tehditkâr bakışlar hala canımı sıkıyordu.

“La Gorda ya da başkasından söz edecek değiliz,” dedi. “Yalnızca kendisine verdiği devasa önemi kışkırtmak için öyle söyledim. İşe de yaradı. Bize çok sinirlendi. Eğer onu iyi tanımışsam eminim şimdi oturmuş kendisiyle konuşuyor, kırılan özgüvenini onarmaya çalışıyor ve reddedilmenin, aptal yerine konmanın haklı öfkesini dindirmeye çalışıyordur. Burada, bu bankta otururken çıkıp gelirse hiç şaşmam.”

“Eğer La Gorda’dan söz etmeyeceksek, ne konuşacağız peki?” diye sordum.

“Oaxaca’da başladığımız konuşmayı sürdüreceğiz,” dedi. “Farkındalığın açıklamasını anlamak, farkındalık düzeyleri arasında yapacağın gidiş gelişlerde yüksek çaba ve isteklilik göstermeni gerektirecek. Tartışmamız boyunca senden tam yoğunlaşmanı ve sabırlı olmanı istiyorum.”

Yakınmayla karışık, geçen iki gün boyunca benimle konuşmak istememesinden ne denli rahatsızlık duyduğumu söyledim. Bana bakıp kaşlarını kaldırdı. Dudaklarında bir an için bir gülümseme belirip kayboldu. Bana, la Gorda’dan daha iyi olmadığımı göstermekte olduğunu ayırt ettim.

“Kibrini kışkırtıyordum,” dedi kaşlarını çatarak. “Kendini fazla önemseme en büyük düşmanımız bizim. Bi düşün bakalım bunu.. -bizi güçsüz düşüren, dostlarımızın yaptıklarına ve yapmadıklarına duyduğumuz gücenme duygusudur. Kibir, zamanımızın çoğunu başkaları tarafından yapılanlara alınarak geçirmemizi sağlar.

“Yeni görücüler, kibri savaşçılar olarak yaşamlarımızdan silmemiz için elimizden geleni yapmamızı önerirler. Ben bu öneriyi uyguladım ve bütün çabamla sana en çok kibri yaşamımızdan çıkardığımız an incitilemez hale geleceğimizi göstermeye çalıştım.”

Ben onu dinlerken gözleri birden parlayıverdi. Tam onun bir kahkaha koyuvermek üzere olduğunu ve bunun bir sebebi olmadığını düşündüğüm an sağ yanağıma çarpan sert bir tokatla yerimden sıçradım.
Ayağa fırladım. La Gorda eli hala havada arkamda duruyordu. Yüzü sinirden kıpkırmızı olmuştu.
“Şimdi hakkımda söyleyeceğin ne varsa söyleyebilirsin, daha haklı sebepler bulman kaydıyla tabii “ diye bağırdı. “Bununla beraber söyleyeceklerini yüzüme söyle!”

Bu çıkış onu tüketmiş olmalıydı ki, betona oturup ağlamaya başladı. Don Juan yüzünde anlaşılmaz bir neşeyle kılını kıpırdatmadan oturuyordu. Bense, sinirden kaskatı kesilmiştim. La Gorda bana bir baktı ve sonra don Juan’a dönüp zayıf bir sesle onu kınamaya hakkımız olmadığını söyledi.

Don Juan öyle bir kahkaha kopardı ki neredeyse yerinden yuvarlanacaktı. Gülmekten konuşamıyordu bile. İki ya da üç kez bana bir şeyler söylemeye çalıştıysa da sonunda kalkıp kahkaha sarsıntıları içinde yürüyerek uzaklaştı.

Gözlerimi dikmiş la Gorda’ya bakıyordum -o anda gözümde tüm değerini yitirmişti- don Juan’ın peşinden gitmek üzereydim ki bana olağanüstü bir şey oldu. Don Juan’ı bu denli neşelendiren şeyin ne olduğunu fark ettim. La Gorda ve ben korkunç benzeşiyorduk. Kibrimiz muazzam boyutlardaydı. Yediğim tokadın verdiği şaşkınlık ve öfkeyle, la Gorda’nın kızgınlık ve kuşku duyguları tümüyle aynıydı. Don Juan haklıydı. Kibrin yükü korkunç ağırdı.
+5 oy
Yıldız Tozu Rüya Yorumcusu (19.4k puan)  
Carlos Castaneda'nın kitaplarından kendini önemsemekle ilgili başka bir bölüm.

“Akşamın geç saatlerinde daha da yüksek bir yaylaya ulaşmıştım. Daha önce de oraya gelmişim gibi hissettim. Anımsamak amacıyla çevreme baktım ama orayı çeviren doruklardan hiçbirini tanıyamadım.

 Uygun bir yer seçtikten sonra çıplak kayalık bir alanın kıyısında dinlenmek için oturdum. Çok ılık ve asude bir yerdi. Su kabağımdan biraz yiyecek çıkarayım dedim, ama boşalmıştı. Biraz su içtim. Ilımış, bayatlamıştı. Don Juan’ın evine dönmekten başka çarem kalmadığını ve derhal geriye dönmek için yola koyulmam gerektiğini düşündüm. Karın üstü yere uzanarak başımı koluma yasladım. Rahat edemeyip pozisyonumu bir kaç kez değiştirdikten sonra batıya doğru dönmüş olduğumu gördüm. Güneş epey alçalmıştı. Gözlerim yorulmuştu.

Gözlerimi yere doğru çevirip baktığımda irice siyah bir böcek gördüm. Küçük bir kayanın ardından, boyunun iki katı irilikte bir gübre parçasını iterek gelmekteydi. Uzun bir süre onun hareketlerini izledim. Böcek benim mevcudiyetimle ilgilenmeksizin yükünü yerdeki kayaların, köklerin, girintilerin ve çıkıntıların arasından habire itmekteydi.

 Anladığım kadarıyla böcek benim orada olduğumun bilincinde değildi. Böceğin benim varlığımın bilincinde olup olmadığını bilmemin imkansız olduğunu düşündüm. Bu düşünce zihnime benim dünyama karşı bir böceğin dünyasına ilişkin bir sürü ussal değerlendirmelerin sükun etmesine yol açtı.

Böcek de ben de aynı dünyada yaşıyorduk ama kuşkusuz ki, bu dünya ikimiz için aynı dünya olmaktan uzaktı. Kendimi böceğe bakmaya kaptırıp o yükünü kayaların arasından ve yarıkların içinden taşıması için gereksindiği muazzam gücü hayretle düşündüm. Böceği uzun süre gözlemledikten sonra çevremdeki sessizliğin farkına vardım. Sadece çalılıklardaki dalların ve yaprakların rüzgarla titreştiğini işitebiliyordum.

Yukarı doğru baktım birden gayri ihtiyari olarak soluma doğru döndüm, belirsiz bir gölgenin ya da birkaç adım ötede bir şeyin titrediğini görür gibi oldum. Önce bunu önemsemedim ama o gölgenin solumda olduğu aklıma geldi. Tekrar ansızın döndüm ve kayanın üzerindeki bir gölgeyi açıkca sezgiledim.

 Gölgenin derhal kayadan yere doğru kaydığı ve toprağın, kurutma kağıdının mürekkebi çekivermesi gibi emdiği şekilde tekinsiz bir duyguya kapıldım. Tüylerim diken diken olmuştu. Ölümün bana ve o böceğe bakmakta olduğunu düşündüm.

Tekrar böceğe bakayım dedim ama onu bulamadım.Hedefine ulaşmış ve yükünü yerdeki bir deliğin içine bırakmış olabileceğini düşündüm.Yüzümü düzgünce bir kayaya yasladım. Böcek derin bir delikten çıkarak yüzüme beş on santimetre ötede durdu. Sanki bana bakmaktaydı, zira bir an için onun benim varlığımın bilincine, belki de benim de kendi ölümümün bilincine vardığım şekilde vardığını duyumsadım. Gene tüylerim ürperdi. O böcekle benim aramda o kadar da fark yoktu demek ki.

Ölüm, bir gölge gibi, ikimizi de koca bir kayanın ardından kollamaktaydı. Alışık olmadığım bir sevinçle doldu içim. O böcek de ben de birbirimizden farksızdık.. Hiçbirimiz, ötekinden daha üstün değildi. Ölümümüz bizi eşit kılıyordu.

İçimi dolduran sevincim, kıvancım öyle çoğaldı ki ağlamaya başladım. Don Juan haklıydı. Her zaman haklı olmuştu o. Başka herkes gibi ben de son kerte gizemli bir dünyada yaşıyordum, son kerte gizemli bir varlıktım ben ama gene de bir böcekten daha önemli değildim…”
kuzgun Astral Gezgini (153k puan)  
Hepsi birbirinden değerliydi ,
teşekkür ederim Yıldız Tozu :) teşekkür ederim Karga :)

İlgili rüyalar

+19 oy
1 yorum 294 okuma
+8 oy
3 yorum 210 okuma
Hulya 21 Ağustos 2019 Tabir kategorisinde Hulya Rüyazede (1.8k puan)   yazdı
+8 oy
2 yorum 803 okuma
Gamzekayra 16 Eylül 2019 Rüya kategorisinde Gamzekayra Rüyazede (1.7k puan)   yazdı
+9 oy
3 yorum 375 okuma
Ela 13 Eylül 2019 İstihare kategorisinde Ela Rüya Yorumcusu (18.9k puan)   yazdı
+15 oy
7 yorum 17.6k okuma
Ela 6 Eylül 2019 İstihare kategorisinde Ela Rüya Yorumcusu (18.9k puan)   yazdı
+3 oy
1 yorum 127 okuma
Hope 22 Nisan 2022 Rüya kategorisinde Hope Rüya Tabircisi (7.5k puan)   yazdı
+1 oy
2 yorum 120 okuma
Cemille 26 Şubat 2022 Rüya kategorisinde Cemille Karabasan (76 puan)   yazdı
+4 oy
1 yorum 144 okuma
+23 oy
3 yorum 339 okuma
+7 oy
2 yorum 193 okuma
fıstık 2 Mart 2021 Rüya kategorisinde fıstık Rüyazede (1.1k puan)   yazdı
+6 oy
1 yorum 143 okuma
Herhangibiri 22 Mayıs 2020 Rüya kategorisinde Herhangibiri Rüyazede (1.4k puan)   yazdı
+5 oy
3 yorum 201 okuma
jeandark34 13 Aralık 2019 Rüya kategorisinde jeandark34 Rüyakar (3.6k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

346 Aktif
2 Üye ve 344 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 3679
Dün : 21898
Toplam : 48083868
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...