Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+64 oy
1.7k okuma
Karga Durugörü kategorisinde Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
Elbette karabasan olayından (yani uyurken geçirilen kısmı felçten) bahsedeceğiz ama bu konuyu açmamın asıl sebebi site üyelerini karabasandan kurtarmak.

Karabasan olan üyelirimiz dikkatle okusun

Gelelim yöntemlere.
asiya Rüya Yorumcusu (15.2k puan)  
tüm dikkatimi verip okuyordum ki sayfadaki karabasanlardan bahsedilmiş :)
asiya Rüya Yorumcusu (15.2k puan)  
teşekkür ederim Karga
Oskk91 Rüyazede (1.9k puan)  
Yazıyı ben mi göremedim acaba.
husooo111 Rüyazede (1.0k puan)  
Allah hayırlara çıkarsın inşallah
Mine Kızılaslan Rüya Tabircisi (5.7k puan)  
Bende aynı şekilde kaldım
Ahmetsalih Rüyazede (1.2k puan)  
Rüya sormak istiyorum.
Busra0000 Karabasan (992 puan)  
Rüya sormak istiyorum puan lzm
Mine Kızılaslan Rüya Tabircisi (5.7k puan)  
Yapılan yorumları oylayarak da puan kazanmış olursunuz
Sefa Söylemez Rüyazede (1.1k puan)  
Ben daha önce hiç yaşamadım neden oluyor ki?
Gulsm Rüyazede (1.5k puan)  
Teşekkürler
Üveyablaburhan Karabasan (992 puan)  
Hayırlısı olsum
Şeker Rüyakar (4.1k puan)  
Allah karabasandan korusun herkesi

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

19 Yorum

+39 oy
Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
Peki neler yapılabilir?
Karabasan üyelerimizin rüyalarına artı oy verilebilir, rüyalarının altına yorum yazılıp daha çok okunması sağlanabilir.

Elbette kendilerinin de biraz sağa sola oy vermesi ve yorum, düşünce yazması da gerekmektedir. Her şeyi devletten beklemeyin.
+31 oy
Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
Karabasandan kurtulmak için bol bol oy verin, rüya yorumu yazın, düşünce ekleyin, rüyalarınıza yapılan yorumlardan en iyi seçin. Bunlar size hep artı puan kazandıran etkinlikler.
GmzKnr Rüya Yorumcusu (13.9k puan)  
Nasil yani :D Oy verip yorum yazinca karabasandan kurtuluyor muyuz :Ddd
+25 oy
Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
pek kimsenin ilgisini çekmiyor bu yazılarım
POYRAZ50 Astral Gezgini (175k puan)  
mustafa bey h.g hadi sıra sende artık :) doldur sayfayı :D
POYRAZ50 Astral Gezgini (175k puan)  
kendine çok dikkat et inşallah düzelir herşey <3
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
sağolasın, teşekkür ederim.
POYRAZ50 Astral Gezgini (175k puan)  
<3 <3 hayırlı gcler .
0 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
aslında pandemi nedeniyle  idari izindeyim zaman zaman kafama göre işe gidiyorum ama aile içi işlerim hiç bitmiyor.
+26 oy
POYRAZ50 Astral Gezgini (175k puan)  
Uyku felcinin nedenleri neler? İşte uyku felcinden kurtulma yolları
Uyku felci, halk arasında karabasan olarak da adlandırılan uyanıklık ve uykuya geçiş arasında görülen bir sorun. Peki uyku felci neden olur? Uyku felcini engellemek için yapılması gerekenler neler?   İnsanların hemen hemen yarısı hayatında bir kere bu kötü deneyimi yaşıyor. Karabasan olarak sıkça söz edilen, fakat aslında bir uyku sorunu olan uyku felci nedir? Uyku felcine sebep olan etkenler neler?

UYKU FELCİNİN NEDENLERİ

Uyku felcinin başlıca nedenleri arasında, uykusuzluk, uyku düzeninde değişiklikler, anksiyete gibi sorunlar, kalıtsal problemler, sırt üstü yatmak ve madde bağımlılığı görülüyor. REM uykusu sırasında vücut derin uykuda olur ve zihinde rüyalar görülür. Rüya sırasında vücudumuzu hareketsiz tutmak için beyin, kaslarımızı kontrol etmemizi engeller. Eğer REM uykusu sırasındaki döngü sona ermeden uyanılırsa bilinç açılır fakat vücut halen kontrolümüzde değildir, yani yeni uyanmış olsak da vücut hareket edemez.

UYKU FELCİ SIRASINDA GÖRÜLEN HALÜSİNASYONLAR

Uyku felci sebebiyle bazı halüsinasyonlar görülür, bunlardan en bilineni karabasandır. Kişi göğsünde bir baskı hisseder ve üzerinde biri oturuyor hissine kapılır. Nefes alması zorlaşır ve kendini paniğe sürükler. Uyku felci sırasında bazı kişiler, orta beynin aşırı tetik olma durumu sebebiyle odada olmayan kişilerin varlığını hissedebilir. Bazen de uçma, süzülme gibi deneyimler yaşanabilir. Uyku felci genellikle 14-17 yaş aralığında ilk kez deneyimlenir. Dünya nüfusunun yüzde 40’ında uyku felci görülür.

UYKU FELCİ NASIL ENGELLENİR?

Stressiz bir uyku, uyku felcini engellemede en önemli yöntemlerden biri. Bilinmeyen ilaçlar ve uyku düzensizliği ise uyku felcini tetikleyen etkenlerden. Uyku felcini engellemek için yan şekilde yatmanız bir çözüm olabilir. Vücudunuzda tek bir noktaya odaklanıp kendinizi hareket ettirebilirseniz uyku felci sona erecektir.               Uykuya dalma ve uykuyu sürdürme sırasında beyinde bazı fizyolojik değişiklikler meydana gelmektedir. Düz bir çizgiden ziyade sarmallar halinde devam eden bir uyku süreci oluşmaktadır. Her bir sarmal yaklaşık 90 dakika sürerken aynı zamanda biri biterken diğeri başlamaktadır. Sarmallar REM ve Non-REM uykularından oluşmaktadır. Uyku felci, REM uykusu sırasında ortaya çıkmaktadır. Beyin uyurken vücut kasları da uykudadır uyuyan bir insanın kolunu kaldırıp bıraktığınızda kolu düşer çünkü kaslar aslında felç konumundadır. REM uykusu sırasında beyin bazen birden uyanır fakat bu uyanma kaslarda olmaz.

Kaslar felç durumunda kalır ve beynin uyanıklığına eşlik edemez. Uyanan kişi sanki vücudunun üzerinde biri oturmuş veya ağırlık çökmüş gibi hisseder. Uyanan birey sanki vücudun üzerinde biri oturmuş ya da ağırlık çökmüş gibi hisseder aslında o anda olan durum kişinin kaslarını kıpırdatamaması sonucu hissettiği felç durumudur. Beyni uyuyan kişi bedeni ve kasları tam olarak uyanmadığından hareket edemez, konuşamaz çoğu zaman bunu yaşayan kişiler korkuya ve endişeye kapılırlar. Uyku felci birkaç dakika sürebileceği gibi birkaç saniye de sürebilir.

Olağandışı durumlarda uyku felcinin 4-5 saat sürdüğü de ifade edilmektedir. Uyku felcine bazen halüsinasyonlar da eşlik edebilir bu halüsinasyonlar işitsel, dokunsal ya da görsel olabilir. Uykuya geçişi sağlayan REM-non-REM döngüsünü bozmayan derin uyku kalitesini düzene sokan ilaçlar tedavide kullanılır. Kesinlikle bu ilaçları sosyal çevre yorumları ya da internet tavsiyesiyle temin etmek doğru olmayan bir tutumdur.

İlaçların etkileri ya da yan etkileri oldukça subjektif bir şekilde kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Bu nedenle hiçbir ilaç uzman önerisi ve kontrolü dışında kullanılmamalıdır. Antidepresanlar tek başına uyku bozuklarının tedavisinde yer almazlar fakat altta yatan depresyonu tedavi ettiklerinden uyku bozukluklarını giderebilirler.

Karabasan neden gelir?

Karabasan olarak da bilinen uyku felci uykuya dalmadan önce bedenin geçici olarak hareket edememe durumudur. Uzmanlara göre uyku felci normal olarak karşılanırken dini açıdan korkulan bir durumdur. Karabasan diye tarif edilen durumda kişinin bilinci açıktır, kişi kollarını ve bacaklarını hareket ettiremediği gibi sesini de çıkartamaz.

İşte bu durum fizyolojik olarak REM uykusu sırasında oluşan geçici felçtir. Metobolizma uykuya geçtiğinde beyin tarafından, kaslar geçiçi felç durumuna getirilir bunun nedeni rüya görürken kolların ve bacakların hareket etmesini engellemek, bireyin kendisine zarar vermesini engellemektir.

Uyku felci beyin REM durumundan tamamen uyanık duruma geçse de beden felcinin devam etmesi durumunda oluşur.

Bireyin bilincinin açık olup hareket edememe durumu kişinin içinde bulunduğu durumu karabasan olarak nitelemesine neden olur.
+23 oy
yok Uzman Yorumcu (25.4k puan)  
Kendi taktiğimdir:
Öyle bir durumda alanınızın ortasını hissetmeye çalışın.Odaklanın.3-5 saniye sonra kendinize gelirsiniz :)
yok Uzman Yorumcu (25.4k puan)  
Niye ki :/
yok Uzman Yorumcu (25.4k puan)  
:) aynı şekilde bende severim
+1 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
Senin siteye yazdıkların dikkatimi çok çekiyor , yoğun bazı şeyler yaşıyorsun sanıcam bu gidişe:)
+1 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
Yo yo sorun yok bu tarz şeyler çok dikkatimi çeker insanların maneviyatını ruhunu geliştirirken yaşadıklarını dinlemeyi not almayı severim .
+1 oy
Duru Rüyazede (1.1k puan)  
taşındı
Merakla okuyorum bakalım nelermiş bunlar bende çok karabasan görüyorum.jdkdpdldoekdjejekıeıseoodldldkdjxıdırkrofkfodk
+18 oy
Ramazanjsj Rüyazede (1.7k puan)  
Yatarken yastık kullanma bizzat denenmiştir,birde kulaklıkla ilahi dinleyip uyumayı dene.Ve ayrıyetende meditasyon yapabilirmisin ruhunu rahatlatmak için herşey sende başlayıp sende bitiyor çünkü!
+12 oy
niloyya Rüyazede (1.2k puan)  
Tuhaf... ama karabasanın hala bilimsel bir durum olduğunu düşünüyorum, hiç cinlerle alakalı değilmiş gibi bence.
Mine Kızılaslan Rüya Tabircisi (5.7k puan)  
Bende öyle düşünüyorum ama yinede emin olamıyorum. Tuhaf ‍♀️
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
sitede karabasan yada uyku felci diye aratın yazılarım var
+9 oy
Hicaz Rüya Ustası (54.8k puan)  
Geçenlerde bir karabasan geldi fakat korku diye bir şey hissetmediğimi anladığımda kaçtı benden bu konuda ne yapabiliriz :D
+7 oy
lotusss Rüyazede (1.3k puan)  
Teşekkürler;) herkesin yaşadığı büyük bir problem. karabasan herkes bazen rüyasında koşmaya çalışıp veya bağırmaya çalışıp bu durumları gerçekleştiremediği haller olmuş olabilir
+5 oy
Mervesjsjsj_ Rüyazede (1.7k puan)  
Karabasandan nasıl kurtuluyorsunuz bilmek isterdim. Acaba öldürerekmi veya ondan cakarakmı. Eger karabanı öldürdüyseniz vr o sekilde kurtulduysaiz gonlunuzden gecirdiginiz tek dileginizin kabul olacagina veya kacarak ve elinden kurtulduysaniz duygularinizdan kacmak yerine cabalamayi caba gostermeniz gerektigini soyler.
+4 oy
madelame Rüyazede (1.2k puan)  
Karabasandan çok korkuyorum bu olay yüzünden ölenler de varmış Allah korusun hepimizi karabasan bastığında ses çıkaramıyormuşuz çırpınıyormuşuz sadece çok korkunç vallahi
+4 oy
spacex Rüyazede (1.2k puan)  
ben daha önce hiç yaşamadım karabasan olayını çok kötü olduğunu söylüyorlar ama genelde. siyah bir gölgenin üstlerine çıktığını söylüyorlar.
+2 oy
ronahi Rüyazede (1.7k puan)  
Ben de genelde karabasan benzeri şeyler  görüyorum rüyamda çoğu zaman çok korkarak uyanıyorum ve uyandıığımda bütün vücudum tutulmuş gibi oluyor.Rüamda tanımadığım insanlar ya üzerime çöküp dövüyorlar ya da boğmaya çalışıyorlar.Ama yine de ben de karabasın bilimsel bir şey olduğuna inanıyorum.İnsan psikolojik ve fizyolojik olarak sağlıklı olursa karabasanı görmeyeceğine
inanıyorum.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
bu konuda bilimsel bazı açıklamalar yazdım ana sayfadan okunabilir.
ronahi Rüyazede (1.7k puan)  
Çok teşekkür ederim.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
rica ederim.
+2 oy
ronahi Rüyazede (1.7k puan)  
merhaba Mustafa bey size mesaj atamadığım için buraya yazmak zorunda kaldım.Ben yeni üyeyim ve yorumlanması için rüyamı yazdım etiket kısmına bilmeden iki kişi etiketledim ve sonra da düzeltemedim rüyam yorumlanmadı lütfen bana yardımcı olur musunuz hem rüyamı sizin yorumlamanızı isterim hemde rüyamı nasıl düzeltebilirim yardımcı olursanız çok memnun olurum.

https://www.ruyadaruya.com/187113/ruyada-yildiz-galaksisi-gormek
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
rüyanı yorumladım düzeltmeyide yaptım ayrıca birden fazla etiket olunca yorumcular birbirine bırakırlar rüyayı o yüzden yorumsuz kalıyor

İlgili rüyalar

+21 oy
9 yorum 724 okuma
Karga 15 Mayıs 2021 Durugörü kategorisinde Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)   yazdı
+11 oy
2 yorum 309 okuma
sonsuz 11 Ocak 2020 Durugörü kategorisinde sonsuz Astral Gezgini (163k puan)   yazdı
+25 oy
12 yorum 677 okuma
sonsuz 5 Ağustos 2019 Durugörü kategorisinde sonsuz Astral Gezgini (163k puan)   yazdı
+5 oy
4 yorum 543 okuma
+5 oy
1 yorum 118 okuma
sonsuz 23 Mart 2022 Bilgi kategorisinde sonsuz Astral Gezgini (163k puan)   yazdı
+27 oy
6 yorum 439 okuma
Karga 25 Nisan 2021 Bilgi kategorisinde Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)   yazdı
+10 oy
4 yorum 307 okuma
geekone3388 10 Aralık 2020 Rüya kategorisinde geekone3388 Rüya Tabircisi (10.9k puan)   yazdı
+38 oy
29 yorum 1.3k okuma
sonsuz 3 Kasım 2020 Bilgi kategorisinde sonsuz Astral Gezgini (163k puan)   yazdı
+7 oy
2 yorum 178 okuma
Bukere 30 Mayıs 2020 Rüya kategorisinde Bukere Rüyazede (1.4k puan)   yazdı
+17 oy
4 yorum 473 okuma
Karga 29 Kasım 2019 Bilgi kategorisinde Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)   yazdı
+7 oy
15 yorum 651 okuma
Eyja 16 Ağustos 2019 Bilgi kategorisinde Eyja Rüya Yorumcusu (17.5k puan)   yazdı
+53 oy
17 yorum 1.4k okuma
sonsuz 19 Haziran 2019 Bilgi kategorisinde sonsuz Astral Gezgini (163k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

460 Aktif
0 Üye ve 460 misafir
Bugün : 10607
Dün : 23857
Toplam : 48068944
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...