Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+6 oy
402 okuma
Karga Durugörü kategorisinde Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
Yataktan dışarı uzanıp da ellerinin duvara değmeyişine şaşırıp kaldı Plume."Vay canına," diye düşündü, "Karıncalar yemiş olmalı..." ve yeniden uykuya daldı.

Az sonra karısı Plume'ü omzundan tutup sarsalamaya başladı: "Uyansana be miskin adam! Sen uykudayken evimizi çalmışlar!" dedi. Gerçekten de dupduru bir gökyüzü dört bir yana yayılıyordu. "Adaam sen de, olan olmuş bir kere," diye düşündü.

Aradan çok geçmedi, bir gürültü duyuldu. Bir tren olanca hızıyla üzerlerine geliyordu. "Geliş hızına bakılırsa belli ki bizi geçer" diye düşündü ve yeniden uykuya daldı.

Sonra üşüdüğü için uyandı. Her yanı kana bulanmıştı. Karısından kalmış bir kaç parça duruyordu yanı başında. "İşin içine kan karışmaya görsün, adamın başı dertten kurtulmaz; şu tren geçmemiş olsaydı, ne iyi olacaktı. ama madem olan oldu bir kere..." diye düşündü ve yeniden uykuya daldı.

-Yahu, diyordu yargıç, karınızın sekiz parçaya bölünmüş bulunacak kadar kazaya kurban gitmesini, buna karşılık yanında olup da onu kurtarmak için en ufak bir hareket yapmamanızı, farkına bile varmamanızı nasıl açıklayacaksınız? Anlaşılması gereken bu. İşin can alacak noktası burda.

-Bu konuda ona yardımcı olamam, diye düşündü Plume ve yeniden uykuya daldı.

-Yarın idam edileceksiniz. Söylemek istediniz bir şey var mı, suçlu?

-Bağışlayın, dedi Plume, davayı izlemedim. Ve yeniden uykuya daldı.

Henri Michaux

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

7 Yorum

+3 oy
Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Plume sevdiyseniz, bir hikaye daha.

Plume öğle yemeğini yiyordu lokantada, tam o sırada yanına şef garson yaklaştı, yüzüne ters ters baktıktan sonra alçak ve gizemli bir sesle: “ O tabağınızdaki yemek listede yok” dedi.

Plume hemen özür diledi.

-Hani, işim acele olduğundan listeye bakamadım. Ne bileyim, pirzolaları vardır, yoksa da yakında bir yerlerden kolayca bulabilirler diye düşünmüş olacağım, işte öylesine bir pirzola söyleyiverdim, ama pirzolamız yok deselerdi başka bir şey de isteyebilirdim. Garsonun pek öyle şaşırmış gibi bir hali yoktu, gitti, az sonra da bunu getirdi, işte böyle…

Elbette parası neyse ödeyeceğim. Pirzola da güzelmiş hani, hiçbir diyeceğim yok. Parasından kaçacak değilim ya. Bilseydim, başka bir et seçerdim, niye olmasın? Ya da sadece bir yumurta, her neyse şimdi ayrık pek aç da değilim. Borcum neyse, size ödeyeyim hemen.

Gelgelelim şef garsonun kılı kıpırdamaz. Plume patlayacak derecede sıkıntılıdır. Aradan kısa bir süre geçtikten sonra gözlerini çevirince… hımmmm… şimdi de lokantanın sahibi karşısında durmuyor mudur?

Plume hemen özür diledi.

- Pirzolanın yemek listesinde olmadığını bilmiyordum, dedi. Bakmadım listeye, hem gözlüksüz seçemem de, kelebek gözlüğümü de almamışım yanıma, dahası okumak hep bir işkence gibi gelir bana. Aklıma gelen ilk şeyi söyleyiverdim, bu da canımın çektiği şeyi istemekten çok garsonun yiyeceğim yemeği şeçmeme yardımcı olması içindi. Herhalde kafasını kurcalayan bir sürü işi olmalı ki, öyle uzun boylu arayıp sormadan bunu getirdi işte, benim de üzerimde her zaman ki dalgınlığımla başlamışım atıştırmaya, neyse hazır siz de buradayken hesabı size ödeyeyim bari.

Ancak, lokantanın sahibi yerinden kıpırdamaz. Plume sıkıldıkça sıkılmaktadır. Kağıt parayı uzatırken ansızın üniformalı birinin kolu gözüne çarpar; karşısında dikilip duran bu kez de bir polisti.

Plume hemen özür diledi.

- Hani bir parça kafasını dinlemek için girmişti buraya. İçeri girmesiyle kendisine hemen “Ne istersiniz? Ne yiyeceksiniz …? Diyen garsonun bağırtısını duyar ansızın.

- “Şeyy… ufak bir bira,” der. “Ya sonra?...” diye bağırdı, öfkesi burnunda garson; o zaman da başka şey istemekten çok garsonu başından savmak için: “Pekala, bir pirzola!”

Bir tabağın içinde getirip önüne koyduklarında artık pirzolayı falan düşündüğü yoktu; yani, hani, önüne gelince de…

- Bakın, bu işin içinden çıkmama yardımcı olursanız, bana çok büyük iyilik yapmış olursunuz. Alın bu sizin.

Polise bir yüz frank uzatır. Ayak seslerinin uzaklaştığını duyarak bir an vartayı atlattığını sanırken şimdi de bir komiser karşısına dikilmiş durmuyor mudur?

Plume hemen özür diledi.

- Bir arkadaşıyla buluşmak için sözleşmişti. Öğleye kadar arkadaşını boşu boşuna arayıp durmuştu. İşten dönerken arkadaşının bu sokaktan geçeceğini bildiğinden buraya girmiş, pencere kenarında bir masaya ilişmişti ilişmesine ya öte yandan uzun süre bekleyebileceği ve paradan kaçıyormuş izlenimini yaratmak istemediği için de bir pirzola söyleyivermişti; hani masada bir şeyler bulunsun diye. Yemek yemek aklının köşesinden bile geçmiyordu. Ama, pirzla önüne konunca da başlamıştı atıştırmaya, alışkanlıkla, ne yaptığının şu kadarcık olsun farkında bile olmadan.

İşin şu yanı var ki o dünyada gitmezdi lokantaya. Evinin dışında yemez yemeğini. Huy edinmiş. Sinirlenmiş her insanın başına gelebilecek türden basbayağı bir dalgınlık işte, bir anlık bir boş bulunma; başka bir şey değil.

Gelgelelim, komiser, emniyet müdürünü telefona çağırarak, Plume’e , “Hadi bakalım”, der, almacı uzatarak. “Olduğu gibi her şeyi anlatın bize. Tek kurtuluş umudunuz bu.” Bir polis Plume’ü sertçe iterek: “Artık aklınızı başınıza devşirseniz iyi olur,” der. İtfaiyeciler de lokantaya dalınca, lokantanın sahibi, Plume’e: “Lokantamın uğradığı zararı görüyor musunuz? Tam bir felaket!” Bütün müşterilerin bir anda kendilerini dışarı attıkları salonu gösteriyordu.

Sivil polisler Plume’e : “İşler çığrından çıkıyor, söylemedi demeyin. En iyisi herşeyi açık açık olduğu gibi anlatmak. İnanın, bu işi ilk kez yapmıyoruz. İşler bu noktaya gelmeye görsün, haliniz dumandır.”

Bu sırada, iri yarı, kaba saba bir polis de Plume’ün omzunun üzerinden: “Bana bakın, elimden bir şey gelmez. Emir neyse odur. Almaçta konuşmazsanız yersiniz yumruğu. Anlaşıldı mı? Hadi bakalım, çıkarın ağzınızdan baklayı! Sonra söylemdi demeyin. Konuşmazsanız dağıtırım suratınızı.”

Henri Michaux
+3 oy
Liz Rüya Yorumcusu (19.8k puan)  
Akışına mı bırakıyor herşeyi
+3 oy
kuzgun Astral Gezgini (153k puan)  
Umarım Plume uykudan uyandığında her şey rüyaymış diyecek ... pff sarsıcı bir hikayeydi :)
+4 oy
Rossess Rüyakar (3.5k puan)  
Rüya içinde rüya gibi uyanıp uyudukça kaldığı yerden devam ediyor sanki
+5 oy
Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
Otostopçunun galaksi rehberinden bu da...
"Bu halk, istek ve umut gibi geleceğe ilişkin tüm duygulardan yoksundular. "Evrende ne olmuşsa, öyle olması gerektiği için olmuştur." felsefesinin son noktasını yaşayan bu halkın, gelecekle ilgili en büyük istekleri susadıkları zaman gidip bir bardak su içmektir. Bazıları bu isteğini göz ardı edip ölmüştür. Boş zamanlarında voleybol oynarlar, ama kesinlikle kazanmak için değil. Bu yüzden oyunlarını seyretmek çok zevkli değildir. Onlar hakkında kabul etmeniz gereken en önemli şey, olan herşeyi kabul etmeleridir. Hiç şikayet ve istekte bulunmazlar. Gelecekle ilgili umut beslemezler. "

Sanırım plume bu halktan biri.
0 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
idamıda görseymiş bari
+2 oy
Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
Dikkat etmek lazım.

Bazen menüde olmayan bir şeyi istemek, hayatımızda istemediğimiz şeylere sebep olabilir. Çoğu insan isteklerinin neden olmadığını düşünür. Oysa secret okuyanlar bilir, evrene sipariş ver hemen gelsin, yada dua et olsun.

Halbuki olmamasının iki sebebi vardır. (Belkide daha çok)
1- Menüde yoktur.
2- Menüde olmadığı halde isteği gerçekleştiğinde sonuçlarına katlanacak Plume sabrı yoktur.

İlgili rüyalar

+15 oy
1 yorum 128 okuma
Üstat_Simuy_Alaca 4 Mayıs 2021 Durugörü kategorisinde Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)   yazdı
+6 oy
9 yorum 247 okuma
Kadim_derviş 9 Kasım 2020 Durugörü kategorisinde Kadim_derviş Rüyakar (2.4k puan)   yazdı
+17 oy
5 yorum 278 okuma
Üstat_Simuy_Alaca 24 Eylül 2020 Durugörü kategorisinde Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)   yazdı
+9 oy
2 yorum 218 okuma
Karga 19 Ağustos 2019 Durugörü kategorisinde Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)   yazdı
+2 oy
1 yorum 258 okuma
Kahin 20 Mayıs 2017 Tabir kategorisinde Kahin Lusid Rüyacı (76.0k puan)   yazdı
+2 oy
1 yorum 152 okuma
Arşiv 30 Nisan 2016 Rüya kategorisinde Arşiv Rüya Kurucu (78.0k puan)   yazdı
+2 oy
1 yorum 113 okuma
kağan0779 6 Mayıs 2020 Rüya kategorisinde kağan0779 Rüyazede (1.3k puan)   yazdı
+3 oy
1 yorum 149 okuma
Rüyazede 12 Nisan 2020 Rüya kategorisinde Rüyazede Rüya Yorumcusu (15.1k puan)   yazdı
+10 oy
7 yorum 668 okuma
+9 oy
6 yorum 495 okuma
Karga 18 Ağustos 2019 Durugörü kategorisinde Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)   yazdı
+1 oy
1 yorum 271 okuma
Nur6 27 Kasım 2021 Rüya kategorisinde Nur6 Rüyakar (3.3k puan)   yazdı
+3 oy
3 yorum 130 okuma
Sena_92 25 Ağustos 2021 Rüya kategorisinde Sena_92 Rüyazede (1.8k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

610 Aktif
1 Üye ve 609 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 9057
Dün : 21898
Toplam : 48089229
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...