Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+9 oy
501 okuma
sonsuz Bilgi kategorisinde Astral Gezgini (163k puan)  
Rüyalarla ilgili bilim kurgu filmleri hangileridir? Veya rüyalarla ilgili fantastik, bilim kurgu içeren film, dizi gibi yapımları bu başlık altında toplayalım. Yorumlarda ve cevaplarda ilginç olanları hep birlikte belirleyelim, üzerine konuşalım.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

6 Yorum

+7 oy
Sibel Atasoy Rüya Tabircisi (8.6k puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Güzel bir konu, aklıma geldikçe diğerlerini de yazacağım, şu an öncelikle bu konunun şaheseri inception dan bahsetmek isterim:
İnception
Bu film benim için hiç eskimiyor, tıpkı zamanında Matrix’e, Dövüş Klübü’ne, 13.Kat vs gibi kült filmlere yaptığım gibi önüme her geldiğinde yeniden izliyorum. Film her seferinde değişip netleşiyor çünkü ben değişmiş oluyorum.
Bilimkurgu dendiğinde ilk aklımıza gelen uzay oluyor sanırım, özellikle genç ve çocuklar nezdinde .
Uzay yalnız dışımızda mı?
Peki ya içimizdeki uçsuz bucaksız uzay?! Çocukluktan merakla başlayıp gençlik romantizminde gözümüzü yıldızlara dikiyor, iç geçiriyoruz, bunu yadırgamıyorum. Fakat içimizdeki uzayın bilinmezliği ve derinliğiyle de başa çıkmalıyız, onun serüvenleri çok zengin donanımlar içeriyor. Yani belki süslü heybetli uzay gemileri olmayabilir ama yine de bir bakın ve anlamaya çalışın derim. İnception filmi bu konuda bir baş yapıt.
İnsanlar olarak handikabımız konular hakkında ayrı ayrı bilgi edinmeyi, biriktirmeyi sevdiğimiz halde bunları birleştirme girişiminde bulunmayışımız! Adeta o bilgiler birbirinden ayrı gezen yıldızlarmış gibi yaşıyoruz. İç dünya maneviyat barış dünya biyoloji fizik hele psikoloji sosyoloji sanki birbirlerine on üssü on ışık yılı uzaktalar! Öyle değil işte, hepsi iç içe sarmaş dolaş ve hepsi iç ve dış birliğimizde şu an tastamam. Metafor nedir bilmiyoruz, sözlük anlamını ezbere söyleriz ama yemeğin tuzu içinde göremeyiz! İç uzayımıza tohum nasıl yerleşir bunların muhafızları var mıdır?
Freud, jung okuyup yutmuş olabiliyoruz, travma tedavisi duymuşuzdur örneğin ancak bunu küçük yaşta yöntem öğrenmediğimiz için uygulama içinde göremiyoruz, dolayısıyla inception gibi asla görselleştirilemez zannettiğimiz olguları ele alan kurgular doğrudan göz hizamızda sunulunca sanki karışık bir şey gibi geliyor.
İnception bence bir deha eseri. Nolan’ın en iyisi (fikrimce)
Yine de bu filmden neden bu kadar çok nefret eden var bazen merak ederim. Gerçi bir şeyin beğenen ve sevenleri çok ise nefret edenleri de ortaya çıkıyor, bir çeşit fizik kanunu olsa gerek
Bilimkurgu Klubü’nün bu yıl yapacağı en iyi bilimkurgu film yarışmasına aday adayları seçimi yabılıyor. Tıklayınız. Oradaki yorumlara baktığınız zaman gülümsemeniz yüzünüzden silinmiyor.
Bilimkurgu yalnızca kimlik belgesinden genç olanların tekelinde olmamalı, genç hisseden, düşünen ve yaşayanların da sahip çıkmaları güzel olurDeğişim, hayal ve bilimin ortak çalışmasını gereksiniyor. Siz de oy kullanın, inception ilk onaltıya girsin ve yarışa katılabilsin. Bunu hak etmiyor mu?
İnception (Başlangıç) filminin en büyük özelliklerinden biri Castaneda kültünde bahsi geçen ve büyük önem verilen rüya görme bahsi bu filmin ana fikri denilebilir . Bu kımı ayrıca yazmak lazım.
Ben çok konuştum, biraz da sizleri dinleyelim ☺️
+9 oy
sonsuz Astral Gezgini (163k puan)  
Rüyalarla ilgili bilim kurgu dendiğinde aklıma ilk gelen Inception (başlangıç) filmidir. Bu film hakkında detaylı konuşmak isterim ama öncelikle Bilim Kurgu kulübünün düzenlediği bir yarışma var. Facebookta aktif üyeliğiniz varsa şu linkteki anketten Inception u seçmenizi öneririm.

Böylece yarışma finaline rüya üzerine yapılan Inception gibi önemli bir bilim kurgu filmi final aşamasına taşıyabiliriz.

Bu konuda desteğinizi bekliyoruz.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Gerçi gerilim fântastik  ama  cehennemden gelen johny deep
+6 oy
kuzgun Astral Gezgini (153k puan)  
Papurika (2006) bir anime film ama rüyalarla ilgili fantastik dünya , hatta  Inception'un kökleri de sanki bu filmden .

The Fountain , çok başarılı bulduğum bu konu başlığına yakışacak cinsten bir başyapıt :)
+5 oy
Sibel Atasoy Rüya Tabircisi (8.6k puan)  
düzenledi
Rüyalar konusunu işleyen müthiş kitaplar da var. Rüya konusunu yalnızca "rüya yorumu" kitaplarından açıklığa kavuşturmak mümkün değil. Bu konuda ilk akla gelen Ursula L. Guin'in "rüyanın Öte Yakası" kitabıdır. Buradaki derin anlamı çözmek rüya konusunda olduğu kadar zaman konusunda da sizlere yol aldırır. Keza Stanislaw Lem'in iki kez film yapılan Solarıs de bir baş yapıttır. Rüya ve zaman, tranportasyon konularını işleyen Laniakea kitabı da hayli açıklayıcıdır.
Kitap hakkında bilgilenmek için tıklayınız: http://sibelatasoy.com/laniakea-bilimkurgu-roman/
+4 oy
Sibel Atasoy Rüya Tabircisi (8.6k puan)  
Rüya görüşmecisi ne demek?
Rüya, sembollerin lisanıyla çalışır. İşte ben de bu sembolleri kullanıyorum. Soru sorma yöntemiyle o kişinin bilinçaltındaki simgelerle kendisine verdiği mesajları bulmasına yardımcı oluyorum. Kendi rüya dilinizi öğrenmeniz olağanüstü bir gelişmedir. Rüyamın çözümlenmesi gündelik hayatımda bir iyileşmeye sebep olmalı, aydınlanmamı sağlayıp hayatı daha zevkli geçirmemi sağlamalı.
 Genelgeçer semboller var mı?
Kolektif bilinçaltında tüm insanların bazı simgelere aynı anlamları verdiği durumlar var. Mesela ev, araba gibi… Jung hayatı boyunca 80 bin rüya çözmüş. Ortak birkaç şey bulmuş. Ortaklardan birine göre rüyada görülen kapalı alan, bir bina kişiliği anlatıyordur ama o hangi kişidir, nasıl birinden bahsediyordur bütün bunlar genel kişilik çerçevesinden söz eder. Mesela rüyada görülen bir araba genel olarak hayat yolundan bahsediyordur. O arabanın ne şekilde olduğu, nereye gittiği, cinsi, kişinin arabanın neresinde oturduğu önemlidir.

– Araba kullanmayı bilmediğim halde kendimi araba kullanırken görürüm ve çok korkarım…
Hayatınızın kontrolünü kendi elinize almak istemediğinizi gösterebilir bu rüya. Muhtemelen evlisiniz ve hayatın tüm kontrolünün bütünüyle sizde olması sizi endişelendiriyor ve korkutuyordur.

HABERCİ RÜYALAR DA OLABİLİR
– “Rüyamda gördüm çıktı” denir ya bunun gibi haberci rüyalar var mı?
Bazıları haberci rüyalar görebiliyor. Bu o kişinin 0-4 yaş arasında oluşmuştur. Çünkü o yaşlarda dünya algımızın yüzde doksan beşi tamamlanıyor. Diyelim ki o yaşlardaki bir çocuğun annesi sohbet ederken “Şunun olacağını görmüştüm rüyamda” dediyse çocuk rüyayı o şekilde algılamaya başlıyor ve rüya gelecek hakkında bilgi verir diye öğreniyor. Artık hayatında gördüğü rüyaların çoğu haberci rüya oluyor.

– Rüyalar gelecekten bilgi verir mi?
Gelecek dediğiniz şu anda oluşuyor. Şu ana hâkim olduğun an gelecek önündedir. Gelecek kesinleşmiş bir şey değildir ki. Şu anda yaptıklarına bak, o yaptıklarının devamıdır gelecek. Geçmiş ve gelecek yok, zaman diye bir şey de önümüzden akıp geçmiyor sadece hayat denen oyun spiral bir biçimde önümüzde dönüyor. Öncesi ve sonrası olmayan zamanız ve sonsuzca buradayız.
Lütfen RÜYA konusunun aceleyle tüketeceğimiz sıcak patates kızartması olmadığını hatırlatmama izin verin. Kendi içimizdeki bilgenin uyarılarıdır onların her bir tanesi.

İlgili rüyalar

+8 oy
31 yorum 537 okuma
Sonbahar 29 Temmuz 2020 Bilgi kategorisinde Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)   yazdı
+11 oy
3 yorum 442 okuma
Karga 29 Kasım 2019 Rüya kategorisinde Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)   yazdı
+6 oy
1 yorum 135 okuma
27 Mayıs 2017 Rüya kategorisinde Utku   1 1 yazdı
+6 oy
1 yorum 146 okuma
Karga 10 Haziran 2016 Rüya kategorisinde Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)   yazdı
+7 oy
4 yorum 201 okuma
24 Mayıs 2019 Rüya kategorisinde Merve   yazdı
+12 oy
4 yorum 297 okuma
Karga 20 Mayıs 2019 Durugörü kategorisinde Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)   yazdı
+4 oy
4 yorum 730 okuma
Karga 3 Nisan 2019 Rüya kategorisinde Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)   yazdı
+4 oy
2 yorum 190 okuma
15 Ağustos 2017 Rüya kategorisinde misafir   40 156 278 yazdı
+20 oy
14 yorum 349 okuma
Simge 4 Ağustos 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+2 oy
3 yorum 242 okuma
~}çu 11 Kasım 2021 Rüya kategorisinde ~}çu Rüyakar (2.9k puan)   yazdı
+7 oy
1 yorum 98 okuma
Duru971 8 Mart 2021 Rüya kategorisinde Duru971 Rüyazede (1.9k puan)   yazdı
+5 oy
13 yorum 436 okuma
B 7 Haziran 2020 Rüya kategorisinde B Uzman Yorumcu (23.2k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

415 Aktif
1 Üye ve 414 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 12679
Dün : 23857
Toplam : 48071013
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...