Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+3 oy
207 okuma
Üstat_Rozalina_Alaca Rüya kategorisinde Rüya Tabircisi (8.5k puan)  
Örnek bir rüyadır ;  Rüya iki kısımlı geçmişten günümüze olayların seyrini gösterten bir rüya idi , giriş kısmı yani geçmişteki kısmı çöl de geçen altın tüylü ve yeleli bir aslanın , zorba üniformalı  bir şeytani kral tarafından kaçırılıp çölde bir çadırda kafesin içinde zorla hapsetmesi ile başlamaktadır zorba karalın belinde sirk hayvanlarını eğiten siyah renkli bir kampçı var idi kapmçının ucu deri tutuçak yeri siyah ve kalındı, rüyanın başı ve bu aslan iyiliği temsil eden bir figürdü aslan uzun yıllar kafeste kapalı kaldığı inin git gide zayıflamış ve güçsüzleşmişti , rüyanın ikinci kısmı yıllar sonraki günümüz , aslanı kafesten kurtarmak için insan figüründe yer alan ben benim de elimde bir kapmçı var altın sarısı ucu deri değil kalın bir ip ve tutacak kısmı ise oymalı ve buğday renkli hoş ve asil bir kampçı çöl sultanları gibi parlak bir kıyafet , padişah kıyafeti gibi desenleri olan ve rengi altın sarısı ve padişah kürkü  arkamda ise kırmızı çarşaflı çöl askerleri ile tutsak kalan aslanın yerini tespit edip aslanı kötü kraldan kurtarmak , ve aslanın güç kazanması .

(RDS)

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

6 Yorum

+3 oy
Ruyadede Astral Gezgini (190k puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Merhaba,

Özel bir çalışma yapalım diye konuşmuştuk Üstat ile. Bu özel çalışmada bir metod ile rüyayı yorumlamaya çalışacağız. Üstat kendi rüyasını "manevi" bakış açısı ile yorumladı. Bendeniz de temelinde ZMET metafor çıkarım tekniğinin temel yedi metaforu olan bir yapı ile açıklamaya çalışacağım.

Önce temel yapıyı tanıtayım.

ZMET metafor çıkarım tekniğinde çok sayıda metafor var. Bu çalışmada temel hatta evrensel yedi metaforu sırası ile belli bir döngüde kullanacağız.

Bu metaforlar sırası ile;

Denge, Dönüşüm, Yolculuk, Kap, Bağlantı, Kaynak ve Kontrol’dür. Yedi metaforun sonunda kişi rüyasında yeni dengeyi oluşturmuş olmalıdır.

Her rüya, rüya görenin mevcut dengesinin bozulması ile başlar. Üstat'ın Halil CİBRAN'ın sözü ile anlatmaya çalıştığı husus bence budur. Bir denge bozuldu ise ya eski dengeye ya da yeni dengeye doğru bir hareket başlar rüyada.Önce eski dengeye dair şeyler görülür, sonra bundan uzaklaşılır ve yeni dengeye doğru dönüşüm kararı verildiği ve neye doğru dönüşüleceği  ile ilgili karar verilir. Sonrasında bir yolculuk başlar. Harekete geçmenin göstergesidir bu yolculuk. Yeni dengeye doğru ilerleme başlamıştır. Yolculuk bitiminde bir yerde durulur. Kap, yani ev, iş yeri, çöl, mağara vs gibi bir mekandır burası. Kap, tüm operasyonun orta noktasıdır. Buradan ikinci kısma geçerken dönüşümü sağlayacak olan yeni dengeyi oluşturacak kaynaklara bakılır daha doğrusu düşünülür. Sonra bu kaynakların yeni denge için nasıl bağlanacağı bulunur ve oluşturulan(simüle edilen)yeni denge kontrol edilir. Eğer denge oluşmadı ise en baştan bu noktaya kadar tekrar ve tekrar gelinir. Denge oluştu ise kontrol biter ve yeni denge işleme alınır. Kontrol öncesi istenilen  denge sağlanamadı ise oluşan "ham denge" oluşması istenen seviyeye gelene kadar sistemin başına mevcut denge olarak alınır ,tekrar ve tekrar sona doğru  ilerlenir. Bu işlem bazen bir döngüde bazen ise birkaç döngüde tamamlanır ve yeni denge oluşturulur.

ZMET metaforları ile rüyaya nasıl bakılmalı?
-------------------------------------------------------------

1.Önce mevcut denge tespit edilir.

2.Dengenin neden bozulduğu anlaşılır.

3. Mevcut dengeden gelecek yeni dengeye doğru dönüşüm metaforu ile RS’nin değişim-dönüşüm fikri ortaya çıkartılır.

4.“Yolculuk” metaforu ile RS’nin dönüşüm fikrini anlaşılmaya çalışılır.

5.Yolculuk sonrası kap metaforu ile bir alanda durur. Bu nokta tüm akışın ortasıdır. Bir tür dinlenme, korumaya alama ve  hazmetme durumudur bu alan.

6.Rüya gören kişi kap metaforuna kadar dönüşüm fikrini oluşturmuş, neye dönüşmesi gerektiğini tespit etmiştir. Şimdi bunu gerçekleştirmek için bağlantılara, bağlantıları gerçekleştirecek de kaynaklara ihtiyacı vardır ve bunları rüyasında netleştirmeye başlar.

7. Rüya gören artık şunu düşünmektedir: Bir şeye dönüşeceksem veya bir şeyi değişime uğratacaksam bunun için yeni bağlantılar yapmalıyım.

8. Bağlantılarımı netleştirecek ve sağlamlaştıracak hatta gerçekleşmesini sağlayacak kaynaklar bulmalıyım.

9. Hepsini tamamladığım zaman ise kontrol etmeliyim. Ortaya çıkan yeni durum istediğim gibi ise bu benim yeni dengemdir. Değişim veya dönüşüm tamamlanmıştır. Eski durumdan tamamen kurtulmuşumdur. Eğer ortaya çıkan yeni denge tam istediğim gibi değil ise bu yeni dengeyi mevcut denge gibi alıp yani birinci madde durumuna koyup sırası ile tekrar tekrar istediğim denge durumuna gelene kadar 9 maddeyi sırası ile işletmeliyim.

...devam ediyor.
+3 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
Sözlerime başlamadan önce Halil Cibran'ın yazmış olduğu bir kitabın sözü ile başlamak istiyorum  "İnsan düşünceleriyle barış  içinde olmaya  son verdiği zaman konuşur"  uyanış da hemen hemen bu cümleye benzer kendisinde yer alan eksikliği fark ettiğinde değil , fark ettikten sonra o eksiklikten rahatsızlık duyup yaşayamadığın da  uyanmaya başlar ,  yukarıda yazılmış rüya da uyanışın rüya halidir ,uyanmak ise kavramaktan gelir insan neden yaratıldığını ne için var olduğunu ve yaratıcısını kavrayarak başlar bu birinci basamağın kavrayışın farkında-lığın adıdır uyanış , BEN DENİZ YAŞLI ÇOCUK ( DÜŞ KOLEKSİYONCUSU ) ......


Rüyayı incelemekteyim , rüyanın başlangıcında kişinin önce geçmiş görüntüsünü görmesi "ASLAN"  vizyonu şeklinde ve gerisinde ki zorba figürü ve zorba olarak adlandırılan ana karakterin kişilik özelik tanımlaması ( şeytani bir kişilik ) olması ve  rüyada ki asıl kişiyi "rüya görücüyü" kafese kapatması ve aslanın üzerindeki zorlayıcı gücü ile görülmektedir üniforma ise diktatörlük kural koyucu baskıcı ve bu özelikleri şeytani bir kişilik ile aslan figürüne aktarmasını gözlemlemekteyiz ve bu girişteki üç ana simgeyi ASLAN/ ZORBA KRAL\ KAÇIRILMAK KAFESE KOYULMAK/   bu verilere şu şekilde açıklık getirmek rüyanın  ve yorumun selameti açısından  daha olumlu olacağını şahsen düşünüyorum ,

Nefs-i Emmare nefsin kötülüğü emretmesi ve bu kötülükten duyduğu haz ve zevktir ama burada ters bir ilişki de var , ŞEYTANİ KRAL NEFSİN EMMARESİ  rüya görücüye emreden kötü nefis rüya görücü ise geçmişinde nefsinin kontrolü altında olduğunu , kötü nefsin rüya görücüye zulüm yaptığını gözlemlemekteyiz rüya görücü iç dünyasın da Nefs-i levvameile Nefs-i Emmare arasında git gel yaşamakta bu aslanın zayıflaması ve güçsüz düşmesine neden olmuş nefsine eziyet ve nefsine verdiği eziyetten pişmanlık ve elem verici üzüntü duymak kişi de ruhsal bir çöküntü meydana getirmiştir burada kötü kralın elindeki kırbaç da aynı anlama gelmektedir. "KIRBAÇ NEFİS VE NEFİS TERBİYESİNE VURGU YAPMAKTADIR "

Rüyada yer alan geçişler de bu sebeptendir geçmiş kavrayamamak tan gelecek ise kavramaktan geçmektedir , ikinci kısım yani geleceği seyretmesi rüya görücünün ve gelecekteki artık kişinin aslan versiyonunda olmaması , çölün padişahı olarak kendisi seyretmesi ve gelenekçi yapısınada vurgu yapılmaktadır askerleri modern dünyada ki kılık kıyafetlerde ama rüya görücü ise daha eski geleneksel bir yapıda görülmektedir bu da örf adet ve geleneklere bağlılık gösterten kişisel yapıyı simgelemektedir, kişi artık farkındalık çağındadır farkındalık çağına erişmiştir. Kendi nefsini şeytani kralın yani burada da anlaşıldığı üzere kötü nefsin rahmani olandan uzak hal haraketler ve davranışlardan kendisini kurtarmasına işarettir ,artık nefis Tezkiye-i nefs e geçer  kötülüğü emreden nefs-i emmareden kurtulmak ve Allah'a yönelmek , ikinci kısımda yer alan sultan vizyonu da bundandır kişin belindeki kırbaç buna işarettir yumuşak muamele etmek nefse ve kişinin kendi nefsini dört dörtlük terbiye etmesine vurgu yapılır , kırbacın uç kısmının yün ipten olması ve sap kısmının da desenli ve renginin açık tonlarda olması kurallara uygun bir şekilde nefsi terbiye etmesinden ötürün den diğer kırbacın ise sert ve uç kısmının deri olup daha can acıtması da bu ikisi arasındaki keskin geçişleri anlatmaktadır . Kişin farkında-lığı nefsi kötü ve şerli düşüncelerden arındırması söz konusudur ve burada ki yer alan askerler ise desteklenmek destek görmek destekleyici din üzerine sabit kıldık onu destekledik gibi söz ayet ve tefsirlere karşın bir uyarıcıdır kişinin desteklendiğini ve artık doğru yolu bulacağına işarettir.  Kendisini kurtaran aslan yani aynı anlamda kendisini kurtaran kişi hayret içinde kalacağı ve eskisinden daha güçlü olacağı da rüyada sabittir , desteklenmek bir nevi güçlenmektir destek gören güçlenir ,  yorumu toparlamak gerek ise , rüya görücünün tasavvufunda seyir halindeliğinin geliştiği manevi alanlarının açıldığı kalben görme kalben tat alma kalben duyma halinin başladığı haller ve durumları anlatıyor ALLAH İLMİNİ ARTIRSIN.


BU YORUMU SEVGİLİ RÜYA DEDE' İTHAF EDİYORUM SAYGILARLA (DAB)
+1 oy
Ruyadede Astral Gezgini (190k puan)  
....devam ediyor.

ZMET ile  Rüya analizi.
-------------------------------------

1.MECVUT DENGE

A.Üstat'ın ifadesi:
Bu rüyam iki kısımlı(Geçmiş-Gelecek dengesi),Önce geçmişten bir kesit görüyorum(Mevcut denge)Altın renginde parlak bir erkek aslan var, mekan ise çölde geçiyor çölün panayır zamanlarında geçiyor.

B.Betimleme:
Altın rengi(sarı), parlaklık, çöl rengi ve güneş rengi olan ana renk sarı’nın yanında panayır sembolü eğlence, satış, her renk ve dokudan insanın bir anda bir yerde bulunması, çeşitlilik, panayır yerinde bulunanlara gösterilen, amacı gösteri yapmak zorunda olan hayvanların bulunması gibi aslan figürünün bulunması, aslanın ileride sahibi olacak kötü niyetli kişinin [elinde sirklerde bulunan kamçılardan bulunulması], aslan figüründen maddi bir menfaat kazanıldığı anlamlarında.

C.Mevcut denge yorumu:
Mevcut denge ,daha çok çocukluk zamanlarında muhtemelen sarışın saç renginde olan Üstat'ın  yaş dönemi itibari ile parlak çocukluk zamanlarında kendisini panayır ortamında ama panayırın çölde olması ile muhtemelen ailevi ortamında olan maddi sorunlar yüzünden kendi kendine yeşermesinin yani gelişmesinin, büyümesinin imkansız olduğu bir dönemde kendi rızası dışında(çocuk olması itibari ile sorulmamıştır) olan bir işlemden dolayı mevcut dengesinden uzaklaşmaya başlamasının ilk göstergelerini görüyoruz.  

2.DENGENİN BOZULMASI

A. Üstat'ın  ifadesi:
Bu aslanı üniformalı siyah kötü bir lider ele geçirmiş, aslanı ise kafese kapatmış,karanlık bir yere.Bu aslanı hapsetmis ve deri siyah kampcisi var.

B.Betimleme:
Üniformalı kötü lider. Siyah renk, karanlık bir yer. Deri siyah kamçı ve hapsetmek. Genel ortam tasvirine bakılırsa hapishane ortamına benzer, kasvetli,yaş itibari ile Üstat'ın çocukluk zamanları çünkü kamçı ile cebri eğitim var. Karanlık ve kötülük ,olan biten şeyin daha koyu, daha şiddetli olarak betimlenmek istenmesinden. Dibin daha dibi, kötünün daha kötüsü gibi.

C.Mevcut denge yorumu:
Siyah kötülüğü, çürümeyi,yaşlılığı ifade ederken, üniforma Üstat'ın  yapılan rızası dışı iş için kendini ele geçiren kötü liderin bu işler için eğitildiği, bu kişinin Üstat'ın  gerçek dünyasında temsil ettiği kişiyi tanımlamasında üniforma giyen kişi hem Üstat'ı mevut dünyasından uzaklaştırmak resmi bir figür olurken hemde mevcut işinde  uzun yıllardır olduğu anlaşılabilir. İş olarak hapishane formlarına bakıldığı zaman iş-ev(çadır) formları ile Üstat'ın mevcut ortamından zorla yani kendi isteği dışında ama, kanuni olarak yani yasalara uygun olarak çıkartıldığını anlayabiliriz .Bu ortam Üstat' için travmatik olsa bile kendisini çöl ortamından kurtarmaya çalışan üniformalı kişiye veren ilk durumdaki kişiler Üstat' tarafından görülmüyor. Çöl’den kurtarılan aslan belki yaşamaya dair kurtarılmış oldu ancak Üstat'ın  büyüme çağında bir çocuk iken özellikle maruz kaldığı ortam koyu karanlık ve siyah kırbaç sembolü ile zorlu ve aşırı disiplinli olarak anlaşılabilir. Kafese kapatılma ise bu aşırı disiplin ve Üstat'ın  bulunduğu ortamın Üstat'ın  sahibi olan siyah üniformalı kişi’nin iş ile ilgili disiplinlerini iş sonrasında ev ortamına taşıdığının da göstergesi olarak anlaşışabilir. Ayrıca maddi imkanların yetersizliği neticesinde aslanın bulunduğu ortamda salt yemek-içmek dışında panayır’ın zıddı olan eski mutlu ve renkli günlerin tam tersine eğlenceye ve çocukluk dönemine ait neredeyse hiçbir şey yapmadığı, yapamadığı da anlaşılabilir.     

3.DÖNÜŞÜM

A. Üstat'ın  ifadesi:
Sonra aradan uzun zamanlar geçmiş ve günümüze dönüyorum.Ama erkek aslan halende tutsak,çölde çadırlar kurulmuş,meyveler satılıyor, develer geçiyor ,kıyafetler satılıyor,eğlenceler düzenleniyor panayır zamanı.Ben kendimi görüyorum yaşlı bir kadınım sadece yüzümü göremiyorum,ama sultan gibi giyinmişim üzerimde altın renginde işlemi detaylı bir padişah kıyafeti var.Arkamda askerlerim var kırmızı renkli kıyafetler giyinmişler,kırmızı çarşaf ama bende çarşaf yok ben altın sarısı renkli geleneksel bir kıyafetdeyim ve belimde bir kapmci var.Benimkisi çok güzel kampcinin tutacağı yer oymalı ipi ise harikaydı böyle rengi hoştu ve parlaktı

B.BETİMLEME:
Geçmiş ve gelecek durumu dengenin bozulduğunun ilk işareti.Yine eski ortama dönüş var.Bir dönüşüm ihtiyacı dengenin bozulması ile ilk defa ortaya çıktı.Üstat' kendini ilk defa bu kısımda görüyor. Yüzünü göremiyor.

C.YORUMLAMA:
Üstat'ın  rüyasında en uzun anlattığı yer “dönüşüm” bölümü. Bu bölüm en zorlanılan yer. Aslan sembolünde kendisini gören Üstat  halen çocukluk travmalarını yaşamaya devam ediyor. Çöl olarak ailevi sorunlar devam ediyor .Çöl ,kuruluk olarak muhtemelen sevgiye muhtaç olan küçük çocuğun beslenmeye muhtaç bit bitki gibi çölde susuz yani kendi ortamında sevgisi kaldığının göstergesi olarak okunabilir. Erkek figürü arketip olarak Üstat' için tipik bir “animus” olarak algılanabilir.Üstat koyu karanlık, sevgisiz,kendi rızası dışında olan biten tüm işlemlere karşılık kendisinin eril tarafını çıkartarak daha güçlü görünmeye çalışıyor.Her ne kadar travmalar devam etse de Üstat' artık çocuk değil(Yaşlı çocuk).Kendisini yaşlı kadın görmesi ile Erkek Aslan olarak gördüğü yine kendisini karşılaştırıyor. İlk kıyaslama 1.Madde’de olmuştu ikinci kıyaslama ise şimdi oluyor.İlk kıyaslamada erkek aslan başkaları tarafından ele geçirilirken vs tüm olayları Üstat üçüncü tekil şahıs olarak hikayenin dışında anlatıyor. Çocukluk itibari ile bilinç seviyesi tam netleşmediği için bilinçaltından üçüncü tekil şahıs gibi hikayeyi bize anlatıyor. Ancak “dönüşüm” maddesinde ilk defa tecrübelenmiş ve kendi cinsiyetinde bilinçaltında kalan animus’u ile karşılaşıyor. Bu karşılaşma hikayenin başladığı “mevut denge” maddesindeki anlatımlar gibi.RS bugün ki tecrübesi ve kendini gerçekleştirmesi itibari ile çocukluk dönemlerindeki ilk saf haline dönüyor. Burada en önemli detay bu karşılaşmanın Üstat  tarafından şimdiki zamanda gibi anlatılmasına rağmen bu karşılaşmanın aslında gelecekte olması.RS kendisini hem olduğundan büyük görüyor ki bu durum olgunlaşmaya yaşının ilerisinde bir birikime yorumlanabilir fakat kendi yüzünü görememesi henüz bu durumun gerçekleşmediğine ve bunu bir gelecek projeksiyonu olmasından dolayı.(Yorumun sonundaki ham denge) Temel olarak dönüşüm başlamış ama tamamlanmamış bir nevi Üstat'ın  gelecek planı. Sultan kıyafeti ,elinde kamçı sembolleri ilk sahnedeki üniforma, siyah kamçı sahnesinin karşına konulan semboller. Yaşlanma itibari ile üniformalı kişinin hayatının sonlarına yaklaştığını ve RS tarafından bunun bilindiği çıkartımları da yapılabilir. Sultan kıyafeti yine sarı renk de .Sarı renk, altın rengi,güneş,çöl gibi figürler bu renge ithaf edilen çocukluk, sevgi, kendi iradesini ele alma ,istediğini yapma, maddiyat gibi tüm konulara çözüm bulacağı yönünde. Bunu nasıl sağlayacağı ve koruyacağı ile ilgili verdiği ipucu ise “kırmızı çarşaflı askerler” .Kırmızı karşılıksız aşırı sevginin, ihtirasın vb bir çok şeyin sembolü olarak çıkıyor. buradaRS bu gelecek projeksiyonu ile kendi iktidarını eline alıyor. Öyle ki iktidarını artık hiç kimseye bırakmayacak şekilde askerleri ile de korumaya alıyor. Ortam yine çöl, ama bu sefer Üstat'ın n yönetiminde. Büyümek istemeyen “yaşlı çocuk” Sultan kıyafeti ile ama aynı çocuk ruhu ile karşımıza çıkıyor .Bu durum artık neyin neye dönüşeceği ile ilgili Üstat'ın  kendi içinde oluşturduğu yeni hedefi.Dönüşüm ile neye dönüşülmesi gerektiği Üstat tarafından netleşti.

4.YOLCULUK

A. Üstat'ın  ifadesi:
Çadırların arasında gezerken.

B.BETİMLEME:
Çadırlar ve gezinme. Bu tam olarak RS’nin bilinçaltına inme simgeseli.Çadırlar hatıraları,hafızayı,bölümleri,nöronlar arası ilişkiyi,gezinme ise hatırlamayı,bir tür kişisel hipnozu temsil esiyor.

C.YORUMLAMA:
Üstat' mevcut dengeden yeni dengeye doğru ilerlerken neyi neye dönüştüreceğini artık keşfetti. Şimdi artık harekete geçmesi lazım. Yolculuk bu duruma dair aksiyonu simgeler. Gezmek bir arayıştır, çadırların arasında gezmek kendisinin bilinçaltında bıraktığı çocukluğunu arama durumu. Bir tür bilinçaltına seyahat. Kendi kendi arıyor. Yıllar itibari ile bilinçaltında bıraktığı eski dengesini bilinç seviyesine çıkartmaya çalışıyor. Yolculuk gelecek vizyonundan geriye yani geçmişe doğru. Yolculuk hem aksiyonun hem de karar verme düşüncesi sonrası artık eyleme geçme iradesi .Dönüşüm kararı verildi .Kapatılan(hapisane,karanlık) üstü örtülen çocukluk günlerine geri dönüp hapsedilen o derin dehlizlere iniş yapıyor. Ara-Bul-Çıkart operasyonu gibi yaptığı şey ve aradığını bir sonraki merhalede buluyor.

......devam ediyor.
+1 oy
Ruyadede Astral Gezgini (190k puan)  
......devam ediyor

5.KAP

A. Üstat'ın  ifadesi:
Ben tutsak olan aslanı buluyorum.

B.BETİMLEME:
Tutsaklık kendi iradesi dışındalığı, bulmak arama iradesinin sonucunu temsilen.

C.YORUMLAMA:
Üstat' 4.Madde yani yolculuk eyleminin temsil ettiği bilinçaltına iniş sonrası kapattığı, örttüğü, sakladığı durumu ortaya çıkarttı nihayet. Bu durum bilinçaltından bilinç seviyesine çıkartım ile ilgili. Geçmiş ile ilk yüzleşme. Yolculuk sonrası “kap” yarı veya tam kapalı alanda bir duraksama bir dinlenme durumu. Tüm sürecin tam ortası.

6.BAĞLANTI

A. Üstat'ın  ifadesi:
Kurtarıyorum aslanı serbest bırakıp kendim egitiyorum.

B.BETİMLEME:
Aslan çadırdan ve karanlıktan kurtarılıyor .Karanlıktan gün yüzüne, güneşe,sarı renge doğru ilerliyor.Ortam yine çöl ama panayır var.Karanlıktan ve siyah üniformalı kötü liderden kurtuldu artık.

C.YORUMLAMA:
Üstat' kap sonrası dönüşümü tamamlayıp yeni dengeye ulaşabilmek için yeni bağlantı(lar) kurmak zorunda. Durum itibari ile üniformalı kötü lider gitmiş ama aslan kalmış. Yeni bağlantıda siyah üniformalı lider yerine sarı rengi sultan kıyafeti ile kendisini bağlantı olarak koyuyor aslan sembolüne. Aslanın kurtarılması bilinçaltından bilinç seviyesine çıkışı temsilen. Özelde bilinçaltı ile bilincin bağlanması ,bağlantının sağlanması .Şimdiye kadar bağlantısı olmayan o karanlık dönemin açığa çıkması için bu bağlantının yapılması yeni çadırın dışına yani bilinç seviyesine çıkması lazımdı Üstat'ın  çocukluğunun. Kendim eğitiyorum ifadesi ise siyah üniformalı yerine sarı sultan üniforması ile kendisinin gelmesinden. Yeni bağlantı tam olarak bu. Bu durum siyah kamçı ile cebren istemediği ,fıtratına uygun olmayan eğitimi almaya zorlanmış Üstat'ın iktidarı eline geçirerek kendi kendini kendi istediği gibi olmasına yönelik tavrından ileri geliyor.  

7.KAYNAK

A. Üstat'ın  ifadesi:
Aslan güç kaybetmiş aslanı olduğundan daha büyük ve güçlü kılıyorum.

B.BETİMLEME
Bağlantının nasıl olacağı belli oldu.Kaynak ihtiyacı için ne yapılması gerektiği de belli oldu.Üstat'  şimdiden gelecekte yapmayı planladığı enerji aktarımının ön projeksiyonunu görüyor.

C.YORUMLAMA:
Aslan zaman içinde güç kaybetmiş. Çocukluk enerjisi düşmüş. Zaman ilerlemiş .Enerji aktarımı ile geçmiş ve gelecek eşitleniyor. Aslan sırası ile önce günümüze sonra geleceğe ilerletiliyor. Çocuk aslan Üstat'ın  da ifadesi ile büyüyor, güçleniyor. Bu durum Üstat'ın  bilinçaltı ile bilincinin senkronize olması öncesi son merhale.

8.KONTROL

A. Üstat'ın  ifadesi:
Ve,

B.BETİMLEME
  Dilbilgisi olara "ve" iki durumun birbirine bağlayan edattır. Bağlantı sağlandı mı sağlanmadı mı kontrolü.Ve ifadesi ile bağlantının sağlandığını anlıyoruz.

C.YORUMLAMA:
Üstat' artık sonucu bağlamak üzere. Buradaki "ve" bilinçaltı ile bilinci artık birbirine bağladım manasında .Kontrol sonucu pozitif. Yeni denge oluşması için son merhaleye geçiliyor ve örüntü tekrarına girilmeden yeni dengeye doğru ilerleniyor.

9.YENİ DENGE
A. Üstat'ın  ifadesi:
Benim oluyor.

B.BETİMLEME:
Sahiplenme, siyah üniformalının yerine sultan üniformalı olarak kendisi geldi.

C.YORUMLAMA:
Bilinçaltı ile bilinç seviyesi senkronize edildi ve eşitlendi. Yıllar süren travma tamir ve tedavi edildi. Üstat' geçmişi ile yüzleşti ve her travmanın tedavisinde yapılan şeyi yaptı ve travmasını yeniden yaşayarak onu bir daha yaşamamak üzere kapatmaya çalıştı. Kapatamadı ,kapatmak için kendi içinde bir tutarlılık sağladı. Başkalarının elinde olan geçmiş çocukluğunu gelecekte kurtarmak için bir planlama yaptı. Gelecekte toplayacağını düşündüğü maddi ve manevi yükselişi ile kendi kendini kurtaracak. Kırmızı askerler ne zaman oluşur ise o gün kendi kendini bir daha kimseye vermemek üzere teslim olacak.

Bu rüya dediğim gibi bir gelecek hedefi yani bir projekiyon. Bana göre sistem tamamlanmadı yani yeni denge "ham" olarak oluştu .Dolayısı ile bu rüyanın devamı gelmeli.

 DAB,


TEŞEKKÜR
-----------------

Rüyasını yorumlatıp sitede yayınlatma müsaade ve nezaketinde bulunan ayrıca yorumlamanın ötesinde bir çalışmaya imza atan sevgili Üstat'a teşekkür ediyorum.Üstat ile yapmaya çalıştığımız şey rüyalara farklı perspektif'den nasıl bakılabilir sorusuna dair "workshop "tarzında bir şey yapmaktı. Dolayısı ile yazdığım yedi  seviyeli yorum doğrudur diyemem, her zaman dediğim gibi Doğrusunu Allah bilir. Yapmaya çalıştığımız şey ZMET ile yapılan örnek bir yorum olması içindi.

Bu çalışmayı okuyanlar  metodoloji ve yorum hakkında Üstat ile bu yorum altından "düşüncelerini" paylaşırlarsa, çalışmaya destek verebilirler.


NOT
----------
Özellikle yorumda yazdığım "travma" kelimesi literatür olarak yazıyorum. Bu kelimeyi "üzüntü" , "takıntı" ,"aşılmak istenen herhangi olumsuz bir durum" gibi daha hafifletilmiş şekilde okunması yorum açısından daha naif  ve  daha doğru olur.
0 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
Sevgili rüya dede ye öncelikle teşekkür ediyorum ; ZMET metefor çıkarım tekniği ile rüyamı tekrardan analiz ettiği için çalışmalarımda bana destek olduğu için ve analiz de yer alan detayların tutarlı olması da ayriyeten beni  çok mutlu etti, ilginize müteşekkirim . Zaman zaman tekrardan bu başlık altına notlar yazmayı  ve başka başlıklar altın da buluşmayı diliyorum  sitede yer alan diğer üyelerim izinde katkılarını görmek bizleri mutlu eder sevgiler ile .
0 oy
Cemilenur Rüyakar (2.6k puan)  
Rüyada ne şekilde olursa olsun çöl görmek her konuda çözüm, mutluluk ve gelişme işarettidir
Rüyada ne şekilde olursa olsun çöl görmek her konuda çözüm, mutluluk ve gelişme işarettidir

İlgili rüyalar

+7 oy
1 yorum 130 okuma
Heval 12 Temmuz 2017 Rüya kategorisinde Heval Rüyazede (1.2k puan)   yazdı
+2 oy
3 yorum 212 okuma
Avukathanim 15 Aralık 2022 İstihare kategorisinde Avukathanim Karabasan (496 puan)   yazdı
+8 oy
10 yorum 246 okuma
~}çu 12 Ağustos 2021 Rüya kategorisinde ~}çu Rüyakar (2.9k puan)   yazdı
+12 oy
9 yorum 508 okuma
Orhanx17 26 Nisan 2021 Rüya kategorisinde Orhanx17 Rüyazede (2.2k puan)   yazdı
+8 oy
1 yorum 188 okuma
Mehmet33 19 Nisan 2020 Rüya kategorisinde Mehmet33 Rüya Yorumcusu (16.9k puan)   yazdı
+6 oy
1 yorum 198 okuma
enesss 9 Şubat 2020 Rüya kategorisinde enesss Rüyazede (1.4k puan)   yazdı
+12 oy
3 yorum 315 okuma
+4 oy
1 yorum 115 okuma
22 Haziran 2019 Rüya kategorisinde Sevinç   yazdı
+3 oy
1 yorum 129 okuma
24 Aralık 2018 Rüya kategorisinde Mahmut zengin   yazdı
+3 oy
1 yorum 113 okuma
Tellitoka 29 Haziran 2022 Rüya kategorisinde Tellitoka Rüya Kurucu (86.0k puan)   yazdı
+9 oy
2 yorum 203 okuma
GmzKnr 27 Şubat 2021 Rüya kategorisinde GmzKnr Rüya Yorumcusu (13.9k puan)   yazdı
+4 oy
3 yorum 145 okuma
rumet 18 Şubat 2021 Rüya kategorisinde rumet Karabasan (707 puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

416 Aktif
0 Üye ve 416 misafir
Bugün : 17478
Dün : 23857
Toplam : 48075800
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...