Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+7 oy
1.6k okuma
mustafaharputi Tabir kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
çoğu rüya sözlüğü yazarları rüyada ayet görme konusunda aynı görüşe sahip. Herkese nasip olmayacak kadar özel bir rüya olarak nitelendirilir. Bunun yanı sıra rüya tabiri bakımından kişinin mutlu bir hayat süreceğine alamet eder.
Aynur Altay Rüya Tabircisi (7.2k puan)  
Çok güzel bir yorum olmuş ağzınıza sağlık.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
rica ederim.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

84 Yorum

+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
 
En İyi Yorum
Rüyada Ayet Okumak Görmek

Ayrıca bkz: Ayetü’l-Kürsi Okumak, İsra Suresi Okumak, Duhan Suresi Okumak

Ayet hayırlı bir ömre karşılık gelmektedir. İnsanlara yönlendirici olacağı, ilmi olarak fazileti vurgu yapan bir rüyadır.

Rüyasında ayet okuduğunu gören kimse, temiz kalpli olacağına hayatında yanlış işler yapmamak adına sürekli tetikte olacağına ve bu şekilde hareket ederek insanların gayeleri doğrultusunda yaşamayacağı şeklinde rivayet edilir.

Rüyayı gören kişinin bir isteği veya dileği var ise güzel kalbi, amelleri ve niyetinden ötürü kabul olacağına, en kısa süre içerisinde hayra vesile olan bir işe imza atılarak daha çok ilmi hamleler içerisinde bulunacağınıza vurgu yapmaktadır. Hayat içerisinde elde edilecek olan bolluğa, berekete ve zenginliğe delalet olup, huzuru vurgulamaktadır.

Rüyada ayet okumak memleketinden ve evinden uzak olan kişiler için hasret bitmesine, kavuşmaya, ailesi ile arası bozuk olanların, küslüğün biteceğine ve hem dünyada hem ahirette huzura delalettir. Kendisini tehlikede hisseden kişilerin tehlikenin ortadan kalktığını hissedeceğine, kan davası gibi uzun süreli düşmanlıkların ortadan kalkarak huzur ortamının kalıcı olarak sağlanacağı şeklinde rivayet edilmektedir.
Rüyada Rahmet Ayetlerini Okumak

Rüyasında rahmet ayetlerinden Bakara Suresi okuduğunu gören kişi, hayırlara vesile olacak bir rüya olarak adlandırılmaktadır. Hayatı içerisinde güzel günlerin ve işlerin geleceğine, bereketi ile hayırlı zamanların olacağına delalettir. Her türlü kötülüğe karşı emin olarak, adım atma, kendinizi sınama ve kötülüklerden uzak durarak hayır işlenecek ortamların oluşacağı şeklinde rivayet edilmektedir.

Rüyasında rahmet ayetlerinden Nisâ Suresi okuduğunu gören kişi hayatında bazı hatalar yaptığına ya da yapacağına, yapılan hataların dönülmez hatalar olmayarak Allahtan rahmet dileneceğine ve Allah tarafından merhamet edilerek huzur mazhar eyleneceğine, çektiği sıkıntıları insanlara yansıtmamak amacı ile manevi huzursuzluğu bireysel olarak yaşayarak, zor günler geçireceğine ve sonunda olaylardan kurtulacağına delalettir.

Rüyasında rahmet ayetlerinden Âl-i İmrân Suresi okuduğunu gören kişi, hayatı boyunca sıkıntı çektiğine ya da rüyadan sonra farklı nedenlerden dolayı sıkıntı çekerek, sabır edeceğine, Allaha gösterdiği tevekkülden ötürü sabrına binaen sıkıntılardan kurtulacağına, şükür edeceği günlere kavuşarak rahatlayacağı şeklinde yorumlanmaktadır.

Rüyasında ölmüş birinin rahmet ayetlerini okuduğunu görmek, rüyayı gören kişinin veya rüyasında gördüğü ölmüş kişinin ahiret içerisinde yerinin iyi olacağına, azap çekmeden cennete gireceğine ve ahiret hayatında sıkıntı çekmemek adına, dünyada dinine bağlı olarak yaşam süreceği şeklinde rivayet edilmektedir.
Rüyada Azap Ayetlerini Okumak

Rüyasında korku içerisinde Azap Ayetlerini okuduğunu gören kimse, hayat içerisinde üç harflilerden ve ruhsal durumlardan korktuğuna, bu durumların üzerine giderek en kısa sürede kendini manevi olarak temizleyeceğine ve korkularından bir bir kurtularak emin adımlar ile ilerleyeceği şeklinde rivayetler mevcuttur. Maddi ve manevi olarak oluşan sıkıntıların en kısa sürede geçerek içsel bir rahatlama yaşanacağı şeklinde yorumlanır.

Rüyasında gülerek Azap Ayetlerini okuduğunu gören kimse, yaşantısı içerisinde sıkıntı çekmeyeceğine, rahat olarak yaşamasından ötürü ahireti unuttuğuna ya da unutacağına insanların ahireti unutmasında ötürü günaha batmasına, öldüğü zaman ahirette zor günler geçireceğine, sıkıntı içerisine öleceğine delalettir.

Rüyasında oturarak Azap Ayetlerini okuduğunu gören kimse, bazı sıkıntılar ile karşı karşıya olduğuna, sıkıntılarını gidermek için İslami olarak çaba sarf ettiğine, başınızdaki tüm sıkıntılardan kurtularak huzura ve rahata ereceğiniz şeklinde rivayet edilmektedir. Baba, anne, eş veya sevgili gibi bir yakınından korkan kişilerin, çekinecekleri durumların ortadan kalkacağına, daha samimi ilişkiler içerisine girerek mutluluğa delalettir.
Rüyada Yasin Okumak

Rüyasında korktuğu için Yasin okuduğunu gören kimse, hayatı boyunca istediği her şeye kolay bir şekilde erişebileceğine, isteklerin maddi olması durumunun iyi olacağına delalettir. Manevi olarak isteklerin gerçekleşmesi için ibadetlerini yerine getiren ya da getirecek birisi olunacağı şeklinde rivayet edilmektedir. Sıkıntılardan kurtularak rahat günler görüleceğine, sevdikleri ile beraber uzun bir ömre delalettir.

Rüyasında nazar için Yasin okuduğunu gören kişi, Kuran-ı Kerim içerisinde en hayırlı ve özel sureler içerisinde en başta olan Yasin suresi görmek oldukça hayırlıdır. İşlerinizin açık olarak, hayırlı işlerin olacağına ve işlerinizin yolunda gideceği şeklinde rivayet edilmektedir.

Rüyasında duaları kabul olsun diye Yasin okuduğunu gören kişi uzun ömürlü olunacağına, sağlıklı bir şekilde ömrünü tamamlayarak, huzur içerisinde öleceği şeklinde yorumlanmaktadır. Her anlamı ile kişilerin hayırlı işlere imza atılacağına, zorluk ve sıkıntı çekilmeyecek başarıya delalettir.
Rüyada Abese Suresi Okumak

Rüyasında Abese Suresi okuduğunu gören zengin kişi, kendini beğenmiş bir yapıda insan olduğuna, kibirli olarak insanlara yukarıdan baktığı için zarar göreceğine, göreceği zararın zor günlere vesile olmasından ötürü uyarı niteliğinde olan bir rüyadır. Kibirli olan yapısını değiştirmesi gerektiğine, kibir şeytanın işi olduğunu vurgulayan bir rüyadır.

Rüyasında Abese Suresi okuduğunu gören erkek kişi, insanlara davranışları soğuk olduğu ya da olacağı şeklinde rivayet edilmektedir. Davranışlara dikkat edilerek, insanlar arasında iletişim kurma formülü oluşturma tavsiyesinde olan bir rüyadır. Hayatta yapılanlara dikkat edilmesi gerektiğini vurgulamaktadır.

Rüyasında Abese Suresi okuduğunu gören kadın kişi, zengin olduğuna ya da olacağına, malının karşılığını vermeyerek savurganlığına dikkat çeken bir rüyadır. Mal varlığının karşılığında vermesi gerekli olan zekâta vurgu yapan, hayra yönlendirici olduğu şeklinde yorumlanmaktadır.
Aynur Altay Rüya Tabircisi (7.2k puan)  
Daha önce hep merak etmidimdir bu konuyu çok güzel bir bilgi olmuş sagolun
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
rica ederim.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında Kur'an-ı Kerimden ayet veya ayetler görüyormuş olduğunu görmek, rüya sahibinin dünya işlerinin yoluna gireceğine, işlerinin düzeleceğine, Ayet-i Kerime okuduğunu veya okuyormuş olduğunu görmek, dini yönden faziletlerinin artacağına, eğer hastalığı varsa, iyileşip şifa bulacağına, şayet geçim sıkıntısı, geçim darlığı çekiyorsa, rızk ve geçim bolluğuna ve ferahlığa ulaşacağına işarettir.Rüyasında Ayet-i Kerime okumak veya bir okuyanı dinlediğini görmek, büyük hayır ve iyiliğe işarettir.Rüyada rahmet ayetlerini görmek veya okumak yahut okunduğunu işitmek, Allah'ın (c.c.) rahmetine işâret eder.Rüyada müjdeleyici ayetleri görmek veya okumak, müjdelenmenin işâretidir.Bir kimsenin rüyada rahmet ayetlerini oku­duğunu; fakat azap ayetine geldiğinde kendisi­ne bu azap ayetinin okunması zorlaştığını gör­se, ferah ve selamete kavuşacağına işâret eder.Hasta bir kimsenin rüyada Kur'ân okudu­ğunu görmesi, şifâya kavuşacağına işârettir.Rüyada Âyetü'l-Kürsî'yi okumak veya okunduğunu işitmek, rüya sahibinin gönül nuruna, ilim, hikmet ve takva sahibi birisi ol­duğuna işâret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Eger ayet rahmet ayeti, okuyan da ölü ise, o adam Allah in rahmetindedir. Ayet azab ayeti ise o adam Allah in azabindadir. Eger ayet korkutucu, Rüyayi gören de hayatta ise onu kötü seylerden kaçindirir. Müjdeleyici ayet ise, rüyayi göreni hayirla müjdeler. Bir kimse rüyada (rahmet) ayetini okudugunu ve azab ayetine geldiginde kendisine azab ayetinin okunmasi çetinlestigini görse, ferahliga kavusur. Ayni sekilde azab ayetini okuyup, rahmet ayetine gelince okuyamadigini gören, siddet içerisinde kalir.

Kur'ân-ı Kerim Allah'ın kelamıdır ve onunla hemdem olmak saadetin en büyüğüdür. Bu sebeple âyetler görmek rahmettir.
Âyet-i Kerimeler iki türlüdür: Rahmet âyetleri, azab âyetleri...

Bir Müslümânın rüyada rahmet âyetlerini görmesi veya okuması veya okunduğunu işitmesi, Allahu Teâlâ'nın rahmetine delâlet eder ve o kişi için saadettir. Müjdeleyici
âyetleri görmek, müjdelenmenin işaretidir.

Bir adam rüyada rahmet âyetini okuduğunu, fakat azab âyetine geldiğinde kendisine bu azâb âyetinin okunması zorlaştığını görse, ferah ve selâmete kavuşacağına
delâlet eder.

Hasta bir adamın rüyada Kur'ân okuduğunu görmesi, şifaya kavuşacağının işaretidir. Çünkü Kur'ân müminlere şifadır.

Rüyada Ayetü'l-Kürsi'yi okumak veya okunduğunu işitmek, rüya sahibinin gönül nuruna, ilim, hikmet, takva ve verâ ehli biri olduğuna delâlet eder. Zira Ayetü'l-Kürsî ism-i â'zamdır.

Rüyada okunan,okutulan,dinlenen bütün ayetler hayra yorumlanır.Rüya sahibinin durumunun hep iyiye güzelliğe erişeceğine işaret sayılır.Ayrıca rüyayı görenin bu rüyadan Ailesinin de yaralanacağına bütün yorumcular aynı görüşü paylaşmaktadır.

Rüyada Kuran-ı Kerim'den ayetler okumak: Hastalıkların geçmesine, işlerin düzelmesine, fakirlikten kurtulmaya, iman gücüne ve Allah katında bağışlanmaya işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ayet Görmek
Rüyayı gören kişinin rüyasında ayet görmesi, tahmin edilebileceği üzere son derece hayırlı ve son derece hikmet dolu rüyalardan birisi olarak tabir edilir ve önemlidir. Rüyayı gören kişi için son derece büyük bir hikmet olarak yorumlanan bu rüya, her anlamda ilgi çekici seçenekleri beraberinde getirir ve önemlidir. Rüyayı gören kişi için şanslı bir sürecin başlangıcı olarak yorumlanan rüya, çeşitli nedenlere bağlı olarak gelecek olan mutluluk, huzur ve maddi anlamda bereket dolu bir sürecin habercisi olarak da yorumlanır ve her ne olursa olsun önem arz eder. Aynı zamanda rüya sahibinin çevresi ile alakalı olarak da yorumlanabilir.
Bu rüya aynı zamanda kimi yorumcular tarafından rüya sahibinin çevresinde kısa zaman içerisinde meydana gelecek olan kalabalık anlamına gelebilir. Bu kalabalığın çok da hayırlı bir kalabalık olacağı ve bununla birlikte herkese nasip olmayacak çeşitli nimetlerin rüya sahibine nasip olacağı şeklinde de tabir edilir.
Rüyada ayet konusunu ne şekilde, hangi zamanda gördüğünüz rüyanın tabiri üzerinde farklılıklar yaratabilecek unsurlardan birisi olarak da dikkatleri çeker ve bu neden dolayısı ile sizlere alt başlıkları detayları ile sunarak tabirlerini sunmak istiyoruz.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ayet Okumak


Rüyayı gören kişinin rüyasında ayet okuduğunu görmesi, yine son derece hayırlara vesile olan rüyalardan birisi olarak tabir edilir ve önemli bir rüyadır. Rüya sahibinin yakın bir zaman dilimi içerisinde Allah’ın sevdiği kulları arasına gireceğine ve bununla birlikte beklediği haberleri en müjdeli şekilde alarak mutluluk dolu bir sürecin içerisine gireceğine delalet eder. Aynı zamanda hayatında meydana gelecek olan son derece iyi gelişmeler ve mutluluklara delalet eden konulardan birisi olarak karşımıza çıkar.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ayet Dinlemek


Rüyayı gören kişinin kendisi ayet dinlerken görmesi, yine hayırlara vesile olan konulardan birisi olarak dikkat çeker. Rüya sahibinin uzun zamandır Allah’tan dilediği şeylerin teker teker ve hayırlı bir şekilde gerçek olmaya başlayacağına ve aynı zamanda kişinin hayatının düzene girmesi şeklinde de tabir edilen rüyalar arasında yer alır.
Rüyayı gören kişinin bu gelişmeler akabinde Allah’a sürekli şükretmeye başlayacağına ve nurlar içerisinde olarak adım attığı her işin son derece bereketli ve mutluluk verici şekilde ilerleyeceğine delalet eden rüyalardan birisi olarak tabir edilir. Aynı zamanda kişinin her türlü acıya göğüs germesi ve sabredebilmesi şeklinde de tabir edilmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kur’an-ı Kerim Ayetleri Görmek


Rüyayı gören kişinin rüyasında Kur’an-ı Kerim ayetlerini görmesi, rüya tabiri uzmanları tarafından yine son derece hayırlara vesile olacak şekilde tabir edilmektedir. Rüya sahibinin son derece Allah yolunda bir yaşamı benimsediğine ve bununla birlikte çok büyük sevaplar işleyerek Allah katında mertebe atlayacağına delalet eden rüyalardan birisidir.
Bununla birlikte rüyayı gören kişinin tüm dileklerini sadece Allah’tan dilediğine ve sadece ona el açtığına delalet etmektedir. Rüyayı gören kişiye lütfedilen tüm güzellikler için daima daha da Allah yolunda ilerleyeceğine ve kendisine bunu bir borç bilerek daima en iyisi için hareket edeceğine delalet eden rüyalardan birisi olarak tabir edilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kur’an-ı Kerim Okumak


Rüyayı gören kişinin kendisini Kur’an-ı Kerim okurken görmesi, yine bu rüyalar çerçevesinde olduğu gibi hayırlara delalet eden rüyalardan birisi olarak tabir edilmektedir. Rüyayı gören kişinin yakın bir zaman dilimi içerisinde tüm sıkıntılarından kurtularak ferah bir süreç içerisine gireceğine ve bu neden dolayısı ile huzura kavuşacağına delalet etmektedir. Aynı zamanda maddi olarak da mertebe atlamaya, bu neden dolayısı ile sürekli olarak Allah’a şükredileceğine de delalet edilen rüyalardan birisi şeklinde yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Rahmet Ayetlerini Okumak


Rüyayı gören kişinin kendisini rahmet ayetlerini okurken görmesi, rüyayı gören kişi için son derece hayırlı bir rüya olarak tabir edilir. Kısa zaman içerisinde sıkıntılarından kurtulacak olan rüya sahibi, mutluluk dolu bir sürecin içerisine girdiği gibi aynı zamanda maddi anlamda da refah düzeyine ulaşacağına ve bununla birlikte Allah yolunda ilerleme yoluna gideceğine delalet eder. Aynı zamanda hayırlı bir gelecek şeklinde tabir edildiği gibi ahiret yaşamı için yine iyi sonuçlar doğuracak olan adımlar atılacağı şeklinde tabir edilmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Azap Ayetlerini Okumak


Rüyayı gören kişinin rüyasında kendisini azap ayetlerini okurken görmesi, hayatındaki tüm korkularından emin olacağı şeklinde tabir edilen rüyalardan birisidir. Rüya sahibinin yakın bir zaman dilimi içerisinde tüm korkularından uzaklaşacağına ve hayatındaki tüm kötülüklerden kurtularak manevi anlamda rahatlayacağına delalet eder. Aynı zamanda çekinilen tüm seçeneklerden yakın bir zaman dilimi içerisinde emin olunması şeklinde de tabir edilen rüyalar arasında yer almaktadır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ayet görmek, büyük hikmet olarak değerlendirilir. Şans, kısmet, mutluluk ve bereket anlamına gelir. Rüya sahibinin güzel haberler alıp, sevinmesine işaret eder. Rüyada ayet görmek, kişinin çevresinde yaşanacak olan temiz ve hayırlı olaylara delalet ederken aynı zamanda etrafının her zaman kalabalık olacağı ve bu kalabalığın kuru kalabalık ya da menfaat gözetenlerin oluşturduğu bir kalabalık değil, çok hayırlı kalabalık olacağı anlamına gelir. Her mümine nasip olmayacak kadar özel bir rüya olduğu da söylenmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ayet Okuduğunu Görmek

Rüyasında ayet okuduğunu gören kişi, Allah’ın lütuflarına nail olur ve müjdeli haberlere kavuşur. Rüya sahibi sevinçlerin en makbulünü ve en büyüğünü yaşayacak demektir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ayet Dinlemek

Rüyada ayet dinlemek, her dileğine kavuşmaya ve rabbine her nefeste şükretmeye tabir edilir. Rüya sahibi nurlar içerisinde olacak, her işinde başarıya ulaşacak, her acıya ve sıkıntıya katlanma gücüne sahip olacaktır diye yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim Ayetleri Görmek

Rüyasında kuranı kerim ayetlerini görüp okuyan kişinin Allah katında yedi kat göğe yükseleceği kadar makbul olacak bir sadaka vereceğine ya da sevap işleyeceğine tabir edilir. Kişi rabbine el açıp yalvardığı için kendine nasip edilen bir lütfa karşı bunu yaradana borç bilerek yapacaktır diye ifade edilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ayetel Kürsi Okumak

Rüyada ayetel kürsi okumak, rüya sahibinin ileride dini için insanlara vaazlar ve doğru bilgiler verecek kadar kutsal bilgilerle dolu olacağına işaret eder. Kişi ileride kendisini tamamen dinine adayacak ve kalan ömrünü de inanmayanları dine döndürmek için harcayacak demektir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim Okumak

Rüyada kuranı kerim okuduğunu gören kişi, tüm dertlerinden ve korkularından kurtulur. Mevki atlar, gözü ve gönlü doyacak kadar zenginliğe kavuşur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İmam-ı Nablusi'nin yorumuna göre: Rüyada âyet okunması veya okuyanın görülmesi değişik şekillerde yorumlanır. Rüyada okunduğu görülen âyet rahmet âyeti ise ve okuyan da ölü birisi ise; o okuyan kişinin Allah'ın rahmetinde olduğuna, yani âhiretteki yerinin iyi olduğuna, eğer okunduğu görülen âyet azap âyeti ise; okuyan kimsenin azap içinde olduğuna eğer okunan âyet korkutucu nitelikte bir âyet ise; rüyayı gören kişi de halen hayatta yaşıyor ise; bu kimsenin kötü şeylerden sakınması gerektiğine, eğer rüyayı gören kimse müjde veren âyeti okuduğunu veya okunduğunu gördüyse; bu kimsenin hayırla müjdelenmesine delalet eder.

Rüyanızda rahmet (nimet) haber veren âyeti okuduğunuzu, azap haber veren âyete geldiğinizde okuma kabiliyetinizi kaybedip zorlandığınızı görmeniz; ferahlığa kavuşacağınıza, bunun aksini görmeniz halinde sıkıntı içinde kalacağınıza delalet etmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ayet görmek, bereket, kısmet, mutluluk ve şansa yorulur. Kişinin hiç beklemediği anda alacağı bir haberle hayatında önemli gelişmeler yaşayacağına delalet etmektedir.

Ayrıca çoğu rüya sözlüğü yazarları rüyada ayet görme konusunda aynı görüşe sahip. Herkese nasip olmayacak kadar özel bir rüya olarak nitelendirilir. Bunun yanı sıra rüya tabiri bakımından kişinin mutlu bir hayat süreceğine alamet eder.

Rüyada ayet görmenin yorumu, rüya sahibinin büyük bir çevre yapacağı, bu çevrenin boş değil tamamen hayırlı bir çevre olacağı şeklinde ifade edilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ayet Dinlemek

Rüyada ayet dinlediğini görmek, rüya sahibinin dilediği her şeye sahip olacağı şeklinde yorumlanır. Rüyada ayet dinlediğini görmek, kişinin sıkıntılarının ve sorunlarının en kısa süre içerisinde çözüleceğine, mutluluğun çok yakın olduğuna işaret eden bir rüyadır. Rüyada ayet dinlemek, sorunlarının sona ereceğine rivayet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ayet görmek, rüya sahibinin şanslı birisi olacağı demektir. Kişinin şans oyunlarından büyük miktarda para kazanacağı, bu parasını yatırım yapmak yerine boşa harcayacağı ve elinde avucunda tekrardan bir şey kalmayacağı anlamına gelmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ayet Okuduğunu Görmek

Rüyada ayet okuduğunu görmek kişinin Allah’ın lütuflarına nail olacağı ve müjdeli haberlere kavuşacağı anlamına gelmektedir. Rüya sahibi sevinçlerin en makbulünü ve en büyüğünü yaşayacak demektir. Rüyada ayet okumak, sıkıntılı hayattan kurtulup huzura ve rahat bir hayata kavuşmaya delalet etmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ayetel Kürsi Okumak

Rüyada Ayetel Kürsi okumak, rüya sahibinin ilerleyen yaşlarda dini konularda hizmet vereceği şeklinde tabir edilir. Kişinin yaşlansa bile bilgiye aç olduğuna alamet eder. Rüyada Ayetel Kürsi okumak, kişinin başarılı birisi olacağına, huzurlu günlerin çok yakın olduğuna delalet etmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuran-ı Kerim Okumak

Rüyada Kuran-ı Kerim okuduğunu görmek, rüya sahibinin maddi ve manevi zenginliğe erişeceğine delalet eder. Kişinin hayatının kusursuz ve sıkıntısız ilerleyeceğine işarettir. Rüyada Kuran-ı Kerim okumak, mutlu ve rahat edilen bir döneme girmeye ve uzun süre bu dönemden çıkmamaya alamettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuran-ı Kerim Ayetleri Görmek

Rüyada Kuran-ı Kerim ayetleri görmek, rüya sahibinin işleyeceği bir sevap sayesinde Allah katında büyük bir mertebeye sahip olacağına alamettir. Kişinin sevap işlemeyi sevdiğine ve bunu gönülden yaptığına delalet eder. Aynı zamanda rüyada Kuran-ı Kerim ayetleri görmek, aksiliklerle uğraşmaya da yorulur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ayet Yazılı Kağıt Görmek

Rüyada ayet yazılı kağıt görmek, hayıra yorumlanır. Kişinin çok çalışarak iyi yerlere geleceği anlamına gelmektedir. Rüyada ayet yazılı kağıt görmek, yardıma muhtaç bir insana yardım etmeye ve sonrasında hayır duası almaya işarettir. Ayrıca kişinin çok sevineceği bir haber alacağına da delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ayet Meali Okumak

Rüyada ayet meali okuduğunu görmek, rüya sahibinin şanslı birisi olduğuna işarettir. Kişinin hiç beklemediği anda rızkının artacağına alamet eder. Rüyada ayet meali okuduğunu görmek, kişinin eş, dost veya akrabalarından ihanete uğrayacağına, bu yüzden de dikkatli olması gerektiğine alamet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ezbere Ayet Okumak

Rüyada ezbere ayet okumak, rüya sahibinin çok zeki olduğuna rivayet eder. Fakat kişinin boş işlerle uğraştığına, kendisine bir şey katmayacak işler yapacağına delalet eder. Rüyada ezbere ayet okuduğunu görmek, rüyayı gören kişinin yaptığı çalışmalar sayesinde adından söz ettireceğine işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Birinin Sana Ayet Okuduğunu Görmek

Rüyada birinin sana ayet okuduğunu gören kişinin, yapacağı hatalardan ders çıkarmayıp yapmaya devam edeceğine delalet eder. Kişinin bir büyüğünün, rüya sahibine  nasihat edeceğine işaret etmektedir. Rüyada birinin ayet okuması, sahip olunan hayattan memnun olmaya rivayet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
AYET: Kur’ân-ı Kerim Allah’ın kelamıdır ve onunla
hemdem olmak saadetin en büyüğüdür. Bu sebeple
âyetler görmek rahmettir.
Bir Müslümânın rüyada rahmet âyetlerini görmesi veya
okuması veya okunduğunu işitmesi, Allahu Teâlâ’nın
rahmetine delâlet eder ve o kişi için saadettir. Müjdeleyici
âyetleri görmek, müjdelenmenin işaretidir.
Bir adam rüyada rahmet âyetini okuduğunu, fakat azab
âyetine geldiğinde kendisine bu azâb âyetinin okunması
zorlaştığını görse, ferah ve selâmete kavuşacağına delâlet
eder.
Hasta bir adamın rüyada Kur’ân okuduğunu görmesi,
şifaya kavuşacağının işaretidir. Çünkü Kur’ân müminlere
şifadır. Rüyada Ayetü’l-Kürsi’yi okumak veya okunduğunu
işitmek, rüya sahibinin gönül nuruna, ilim, hikmet, takva
ve verâ ehli biri olduğuna delâlet eder. Zira Ayetü’l-Kürsî
ism-i â’zamdır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Diyanet: İmam-ı Nablusi'nin yorumuna göre: Rüyada âyet okunması veya okuyanın görülmesi değişik şekillerde yorumlanır. Rüyada okunduğu görülen âyet rahmet âyeti ise ve okuyan da ölü birisi ise; o okuyan kişinin Allah'ın rahmetinde olduğuna, yani âhiretteki yerinin iyi olduğuna, eğer okunduğu görülen âyet azap âyeti ise; okuyan kimsenin azap içinde olduğuna eğer okunan âyet korkutucu nitelikte bir âyet ise; rüyayı gören kişi de halen hayatta yaşıyor ise; bu kimsenin kötü şeylerden sakınması gerektiğine, eğer rüyayı gören kimse müjde veren âyeti okuduğunu veya okunduğunu gördüyse; bu kimsenin hayırla müjdelenmesine delalet eder. Rüyanızda rahmet (nimet) haber veren âyeti okuduğunuzu, azap haber veren âyete geldiğinizde okuma kabiliyetinizi kaybedip zorlandığınızı görmeniz; ferahlığa kavuşacağınıza, bunun aksini görmeniz halinde sıkıntı içinde kalacağınıza delalet etmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Nablusi: Eğer ayet rahmet ayeti, okuyan da ölü ise, o adam Allah'ın rahmetindedir. ayet ikab ayeti ise o adam Allah'ın azabındadır. Eğer ayet korkutucu, rüyayı gören de hayatta ise onu kötü şeylerden kaçındırır. Müjdeleyici ayet ise, rüyayı göreni hayırla müjdeler.
Bir kimse rüyada (rahmet) ayetini okuduğunu ve azab ayetine geldiğinde kendisine azab ayetinin okunması çetinleştiğini görse, ferahlığa kavuşur. Aynı şekilde azab ayetini okuyup, rahmet ayetine gelince okuyamadığını gören, şiddet içerisinde kalır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ayet Görmek rüyayı gören kişinin; bir ulviyetle serfiraz olmasına, imanını tazelemesine ve hayırlı bir kul olmasına delalet eder. Rüyada ayet görmek; nasip, uğur, bolluk ve saadet anlamlarına tekabül eder. Rüya sahibinin etrafında vuku bulacak olan güzel olaylara ve iyi niyetli kalabalıklara işaret eder. Rüyayı gören kişinin çevresinde toplanacak olan bu kalabalıkların; gerçekten halis niyetlerle bir araya gelmesine, amaçlarının yardımlaşma ve dayanışma olmasına ve varlıklarıyla rüyayı gören kişiye destek vermek istemelerine delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ayet Okumak

Rüyada ayet okumak oldukça iyi ve hayırlara vesile olan bir rüyadır. Rüyada ayet okumak güzel ameller, temiz huya ve iyi kalbe işaret eder. Rüya sahibinin çok istediği bir şeyin gerçekleşeceği anlamına da geliyor. Ayrıca rüyayı gören kişinin hayatından olumlu gelişmeler yaşanıp sıkıntılarından da kurtulacağı şeklinde de yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ayet Görmek

Rüyada ayet görmek rüyayı gören kişiye gelecek olan şansa, berekette ve mutluluğa yorumlanıyor. Rüyada ayet görmek de oldukça hayırlıdır. Rüyayı gören kişinin hayatında ve çevresinde bazı sevindirici olayların gelişeceğine işaret olarak da yorumlanıyor. Rüyada ayet görmek herkese nasip olamayacak güzellikte bir rüyadır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ayet Dinlemek

Rüyada ayet dinlemek ise rüyayı gören kişinin dileklerinin gerçekleşeceğine delalet eder. Rüya sahibi her türlü işinde alnının akı ile çıkacak olarak yorumlanmasının yanı sıra her acıya katlanma gücüne de sahip olacağı şeklinde de tabir edilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuran Okumak

Rüyasında kuranı okuduğunu gören kişi sıkıntı ve üzüntülerinden kurtulur, hastalığı şifa bulur. Bunun yanı sıra bazı âlimler rüyada kuran okumayı mevkiinin armasına iş hayatından barıya ve zenginliğe olarak da yorumluyorlar.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ayet görmenin anlamı.

Bakınız; Kur'an-I Kerim Ayetleri.

Rüyada ayet görmek dininizi hayatınızda Allahın izniyle yaşadığınızın göstergesidir. Tam da başınızda bulunan bir olayla ilgili ayetleri görmek, yaşamak için Kur'an-I Kerim'i kılavuz olarak kullanacağınızı gösterir.

Rüyada ayetleri okuduğunu görmek dininizde bazı şeyleri eksik yaptığınıza dair bir hissiyata kapılacağınıza işaret eder.

Rüyada birinin ayetleri okuduğunu ve dinlediğinizi görmek etrafınızdaki insanların daha iyi bir müslüman olabilmeniz için çaba harcayacağı anlamına gelir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
üyada Kur'ân-ı Kerim'den kendisine bir şey verildiğini ve elinde Kur'ân-ı Kerim'den bir âyet olduğunu gören kimse, o âyet ve Kur'ânda olan şeyi hafızasında tutsun. Eğer o âyet ve iniş sebebi rahmet veya müjde hakkında ve o kimse de o vasiyet gereğince amel eder ise, Allah tarafından menfaat elde edeceğine işâret eder. Eğer âyet azap hakkında ise, o kimsenin işlediği bir günâhtan dolayı göreceği ceza ve azapla korkutulmasına işâret eder. Eğer âyetin nüzulü geiiş ümmetsin durumlarını anlatan kıssalar hakkında lse, rüya sahibi için öğüt ve ibrettir.Rüyada bir başkasının okuduğu Kur'ân'ı dinlediğini görmek, devlet ve saltanata ve güzel bir sonuca işâret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
ir şahıs rüyada kendisine Kur'ân okunduğunu, hayır ve hikmet telkin edildiği halde bunları kabul etmediğini görse, o kimsenin sultan tarafından giriftar olacağı ezâ veya hak tarafından düşeceği azaba işâret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ayet Okumak / Rüyada Ayet Görmek Tabiri
Rüyada ayet okumak, kişinin güzel ameline, temiz kalbine ve iyi huyuna işarettir. Bu rüyayı gören kişinin eğer bir dileği varsa en hayırlı şekilde kabul olunur.

Bu rüya her türlü istek ve arzuların gerçekleşmesine, selamete ve ihsana, bolluk bereketle geçecek bir ömre, sıkıntılardan kurtulmaya, uzakta olanlar için eve dönmeye, korktuğundan emin olmaya, tehlikelerden kurtulmaya, üzüntülerin bitmesine kısaca her türlü rahmet ve berekete işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Rahmet Ayetlerini Okumak

Rüyada rahmet ayetlerini okuyan kimse Allah’ın merhametine mazhar olarak çektiği sıkıntılardan kurtulur. Bu, oldukça hayırlı ve güzel bir rüyadır. Her türlü kötülüklerden emin olmaya, mutluluğa, bereketle geçecek bir ömre, sıkıntılardan sonra ferahlamaya işarettir. Rüyada ölmüş birinin bu ayetleri okuması ahirette yerinin güzelliğine işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Azap Ayetlerini Okumak

Rüyasında azap ayetlerini okuyan korktuğundan emin olur. Bu rüya yakında tük sıkıntılarınızın ve korkularınızın geçeceğine, yakın zamanda başınızdaki tüm tehlikelerden kurtulacağınıza; eğer rüyayı gören herhangi birinden çekiniyorsa o kişinin kötülüklerinden emin olmaya işarettir. Rüyada ölmüş birinin bu ayetleri okuması ahirette bazı sıkıntılar çektiğinin habercisidir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuran ayeti duymak, mutlu olmaya, güzel amel peşinde koşmaya, kişinin manevi duygularının ön plana çıkmasına, allahın varlığına birliğine imanının tam olmasına delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Âyet-i Kerimeler iki türlüdür: Rahmet âyetleri, azab âyetleri… Bir Müslümânın rüyada rahmet âyetlerini görmesi veya okuması veya okunduğunu işitmesi, Allahu Teâlâ’nın rahmetine delâlet eder ve o kişi için saadettir.

Müjdeleyici âyetleri görmek, müjdelenmenin işaretidir. Bir adam rüyada rahmet âyetini okuduğunu, fakat azab âyetine geldiğinde kendisine bu azâb âyetinin okunması zorlaştığını görse, ferah ve selâmete kavuşacağına delâlet eder.

Hasta bir adamın rüyada Kur’ân okuduğunu görmesi, şifaya kavuşacağının işaretidir. Çünkü Kur’ân müminlere şifadır. Rüyada Ayetü’l-Kürsi’yi okumak veya okunduğunu işitmek, rüya sahibinin gönül nuruna, ilim, hikmet, takva ve verâ ehli biri olduğuna delâlet eder. Zira Ayetü’l-Kürsî ism-i â’zamdır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kuran Kerim ayetlerini okumak

Rüyada Kuran Kerim’den ayetler okuduğunu görmek insanın makamının yükselmesine, Allah tealaya yaklaşmaya, huzura işarettir.

Maddi manevi huzur bulmak isteyenler Kuran Kerim ayetlerini okumalıdır. Kuran kerim ayetleri Allah teala’nın büyük kitabından derlenmiş sözleridir. Peygamberlere Allah tarafından indirilen bütün kitaplar haktır. Bütün kutsal kitapların tamamlayıcısı ve en kapsamlısı Kuran Kerim’dir. Hangi inanca sahip olursak olalım Kuran kerim okumak huzurdur.

Rüyada Kuran ayetlerini görmek isteyen günlük hayatında Kuran okursa rüyasında da Kuran ayetleri görebilir. Böyle bir durumda görülen rüya çok hayırlıdır. Yaratıcı ile bir bağ kurduğunuz anlamına gelir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuran Ayetleri Okumak

Rüyada kuran ayetleri okumak; rüya sahibinin yaptığı tüm işlerde başarılı olup, çevresine karşı saygılı olan herkes tarafından çok sevilen bir yapıya sahip olup ailesinin gurur duyacağı göğüslerinin kabaracağı işler yapacağına yorumlanır. Rüyada kuran ayetleri okuduğunu görmek aynı zaman da kişinin manevi hayata değer verip kendini ilime irfana vereceğine, hayatını ibadetle geçireceğine işaret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranı Kerim Ayetlerini Ezberlemek tabiri
Her türlü manevi külfetten kurtulmaya ve işlenen günahlardan tövbe edip, kurtuluşu İslam’da bulmaya yorumlanır.


Kişinin Allah tarafından korunan bir kul olduğuna ve başına gelecek her türlü kazadan, beladan hiçbir sıkıntı yaşamadan kurtulacağına alamet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ayet ezberlemek, salih bir kul olmaya, Yüce Allah'ın emir ve yasaklarına itaat ederek huşu içinde bir hayat sürdürmeye ve haline şükür etmeye yorumlanır. Aynı zamanda yapılan yanlışlardan dönülerek, tövbe ederek hayatına yön vermenin ve huzurlu bir hayat sürdürmenin de habercisidir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kurandan ezbere ayet okumak dini konularda ilim sahibi olmaya ve hayırlı olanı istemeye, şükretmeye ve hayata anlam katmaya delalet eder. Rüyada kurandan ezbere ayet okuyan birini dinlemek ise saygılı ve terbiyeli bir insana ve allah katında makbul olan şeyler yapmaya yorulur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ayet okumak, kişinin güzel ameline, temiz kalbine ve iyi huyuna işarettir. Bu rüyayı gören kişinin eğer bir dileği varsa en hayırlı şekilde kabul olunur. Bu rüya her türlü istek ve arzuların gerçekleşmesine, selamete ve ihsana, bolluk bereketle geçecek bir ömre, sıkıntılardan kurtulmaya, uzakta olanlar için eve dönmeye, korktuğundan emin olmaya, tehlikelerden kurtulmaya, üzüntülerin bitmesine kısaca her türlü rahmet ve berekete işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ayetel Kürsi Görmek

 Rüyada Ayetel Kürsi görmek, rüya yorumcuları tarafından üç farklı şekilde yorumlanır. Buna göre rüyada Ayetel Kürsi okuduğunu gören kimse, düşmanlarının şerhinden emin olur. Rüyada Ayetel Kürsi yazan kimse, her işinde başarı elde eder. Rüyada yüksek sesle Ayetel Kürsi okuyan kimse dünyalık korkularından emin olur.

 Rüyada Ayetel Kürsi görmek, ganimet, bereket, ilim, hayırların ve mutlulukların başında gelecek bir yardım ve faydalı olan bir hizmet anlamına gelir. Aynı zamanda rüyada Ayetel Kürsi görmek, dine yönelmeye, Haktan korkmaya tabir olur. Bu rüya bazen de, en vahim hastalıklardan, belalı ve musibet dolu işlerden kurtulmaya rivayet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ayetel Kürsi okumak, rüya sahibinin ezberinde olmadığı halde bu duayı okuduğunu görmesi, bilmediklerine nail olmaya yorumlanır. Bu rüyayı gören kimse için ilim, feraset, mutluluk, sevinç, şan ve şöhrete işaret eder.

 Rüyada Ayetel Kürsi okuduğunu gören kimse için bu rüya, bazen de güç ve iktidara karşı sabırlı ve akıllı olmaya yorumlanır. Bunun neticesinde de rüya sahibinin göstereceği sabrın karşılığını alacağına delalet eder.

 Ayetel Kürsi bilen ve okuyan için kimse için ise bu rüya, şeytanın şerrinden korunmaya, sıkıntılardan emin olup korunmaya yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ayetel Kürsi Dinlemek

 Rüyada Ayetel Kürsi dinlemek, rüya sahibinin rüyasında güzel bir ses ile okunan Ayetel Kürsi’yi dinlemesi, hıfz ve korumaya delalet eder. Bu rüyayı gören kimse varsa korkularından emin olur. Ayrıca işlerinde başarı elde eder. Bu kimsenin kadri kıymeti artar ve büyükler yanında itibar elde eder. Rüyada Ayetel Kürsi dinlemek, kimi zaman da insan ve cinlerden gelecek kötülüklerden emin olmak anlamına gelir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ayetel Kürsi Ezberlemek

 Rüya sahibi, rüya rüyasında Ayetel Kürsi ezberlediğini yahut da duayı ezbere bildiğini görmüş ise, bu durum rüyayı gören kişinin kıvrak bir zekâya sahip olduğuna işaret eder. Ayrıca bu rüyayı gören kimsenin çevik, sağlam ve dayanıklı olacağına işaret eder. Bu özellikleri sayesinde bu rüyayı gören kişi hem aklı konusunda hem de sahip olduğu fiziksel sağlamlığı sayesinde hayatında hep bir adım önde olacaktır. Bu kişi giriştiği her işinde herkesten avantajlı olmakla birlikte büyük başarılara imza atacaktır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ayetel Kürsi Yazmak

 Rüyada Ayetel Kürsi Yazmak, rüya sahibinin yazma bilmediği halde görmekte olduğu rüyasında Ayetel Kürsi yazmak yahut yazmak için çaba gösterdiğini görmesi, bu kimsenin ilim ve hikmete ulaşacağına, başarı ve zafer elde edeceğine, adaletli bir kimseden yardım göreceğine, halk arasında tanınacağına delalet eder. Rüyada Ayetel Kürsi yazmak, çok faydalı ve hayırlı bir iştir. Yazmayı bilen yahut bilmeyen içinde aynı şekilde anlam ifade eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Korkup Ayetel Kürsi Okumak

 Rüyada Korkup Ayetel Kürsi okumak, rüyayı gören kimsenin ruhsal açıdan çok büyük bir feraha kavuşacağına işaret eder. Rüyada Korkup Ayetel Kürsi okuduğunu gören kimse mevcut bir sağlık sağlık sorunu bulunuyorsa bu kişinin şifaya kavuşacağına delalet eder.

 Rüya sahibinin kendisine ağır gelen yükümlülükleri ve sorumluluklarının azalacağı anlamına gelir. Bu kimsenin kazancının artacağı ve fakirlikten kurtulacağına işaret eder. Yine bu kimsenin yaşamına bolluk ve bereket geleceğine, çok çalışmasının ve vermiş olduğu tüm emeklerinin karşılığını alacağına yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ayet Okumak Görmek

Ayrıca bkz: Ayetü’l-Kürsi Okumak, İsra Suresi Okumak, Duhan Suresi Okumak

Ayet hayırlı bir ömre karşılık gelmektedir. İnsanlara yönlendirici olacağı, ilmi olarak fazileti vurgu yapan bir rüyadır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında ayet okuduğunu gören kimse, temiz kalpli olacağına hayatında yanlış işler yapmamak adına sürekli tetikte olacağına ve bu şekilde hareket ederek insanların gayeleri doğrultusunda yaşamayacağı şeklinde rivayet edilir.

Rüyayı gören kişinin bir isteği veya dileği var ise güzel kalbi, amelleri ve niyetinden ötürü kabul olacağına, en kısa süre içerisinde hayra vesile olan bir işe imza atılarak daha çok ilmi hamleler içerisinde bulunacağınıza vurgu yapmaktadır. Hayat içerisinde elde edilecek olan bolluğa, berekete ve zenginliğe delalet olup, huzuru vurgulamaktadır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ayet okumak memleketinden ve evinden uzak olan kişiler için hasret bitmesine, kavuşmaya, ailesi ile arası bozuk olanların, küslüğün biteceğine ve hem dünyada hem ahirette huzura delalettir. Kendisini tehlikede hisseden kişilerin tehlikenin ortadan kalktığını hissedeceğine, kan davası gibi uzun süreli düşmanlıkların ortadan kalkarak huzur ortamının kalıcı olarak sağlanacağı şeklinde rivayet edilmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Rahmet Ayetlerini Okumak

Rüyasında rahmet ayetlerinden Bakara Suresi okuduğunu gören kişi, hayırlara vesile olacak bir rüya olarak adlandırılmaktadır. Hayatı içerisinde güzel günlerin ve işlerin geleceğine, bereketi ile hayırlı zamanların olacağına delalettir. Her türlü kötülüğe karşı emin olarak, adım atma, kendinizi sınama ve kötülüklerden uzak durarak hayır işlenecek ortamların oluşacağı şeklinde rivayet edilmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında rahmet ayetlerinden Nisâ Suresi okuduğunu gören kişi hayatında bazı hatalar yaptığına ya da yapacağına, yapılan hataların dönülmez hatalar olmayarak Allahtan rahmet dileneceğine ve Allah tarafından merhamet edilerek huzur mazhar eyleneceğine, çektiği sıkıntıları insanlara yansıtmamak amacı ile manevi huzursuzluğu bireysel olarak yaşayarak, zor günler geçireceğine ve sonunda olaylardan kurtulacağına delalettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında rahmet ayetlerinden Âl-i İmrân Suresi okuduğunu gören kişi, hayatı boyunca sıkıntı çektiğine ya da rüyadan sonra farklı nedenlerden dolayı sıkıntı çekerek, sabır edeceğine, Allaha gösterdiği tevekkülden ötürü sabrına binaen sıkıntılardan kurtulacağına, şükür edeceği günlere kavuşarak rahatlayacağı şeklinde yorumlanmaktadır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında ölmüş birinin rahmet ayetlerini okuduğunu görmek, rüyayı gören kişinin veya rüyasında gördüğü ölmüş kişinin ahiret içerisinde yerinin iyi olacağına, azap çekmeden cennete gireceğine ve ahiret hayatında sıkıntı çekmemek adına, dünyada dinine bağlı olarak yaşam süreceği şeklinde rivayet edilmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Azap Ayetlerini Okumak

Rüyasında korku içerisinde Azap Ayetlerini okuduğunu gören kimse, hayat içerisinde üç harflilerden ve ruhsal durumlardan korktuğuna, bu durumların üzerine giderek en kısa sürede kendini manevi olarak temizleyeceğine ve korkularından bir bir kurtularak emin adımlar ile ilerleyeceği şeklinde rivayetler mevcuttur. Maddi ve manevi olarak oluşan sıkıntıların en kısa sürede geçerek içsel bir rahatlama yaşanacağı şeklinde yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında gülerek Azap Ayetlerini okuduğunu gören kimse, yaşantısı içerisinde sıkıntı çekmeyeceğine, rahat olarak yaşamasından ötürü ahireti unuttuğuna ya da unutacağına insanların ahireti unutmasında ötürü günaha batmasına, öldüğü zaman ahirette zor günler geçireceğine, sıkıntı içerisine öleceğine delalettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında oturarak Azap Ayetlerini okuduğunu gören kimse, bazı sıkıntılar ile karşı karşıya olduğuna, sıkıntılarını gidermek için İslami olarak çaba sarf ettiğine, başınızdaki tüm sıkıntılardan kurtularak huzura ve rahata ereceğiniz şeklinde rivayet edilmektedir. Baba, anne, eş veya sevgili gibi bir yakınından korkan kişilerin, çekinecekleri durumların ortadan kalkacağına, daha samimi ilişkiler içerisine girerek mutluluğa delalettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Yasin Okumak

Rüyasında korktuğu için Yasin okuduğunu gören kimse, hayatı boyunca istediği her şeye kolay bir şekilde erişebileceğine, isteklerin maddi olması durumunun iyi olacağına delalettir. Manevi olarak isteklerin gerçekleşmesi için ibadetlerini yerine getiren ya da getirecek birisi olunacağı şeklinde rivayet edilmektedir. Sıkıntılardan kurtularak rahat günler görüleceğine, sevdikleri ile beraber uzun bir ömre delalettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında nazar için Yasin okuduğunu gören kişi, Kuran-ı Kerim içerisinde en hayırlı ve özel sureler içerisinde en başta olan Yasin suresi görmek oldukça hayırlıdır. İşlerinizin açık olarak, hayırlı işlerin olacağına ve işlerinizin yolunda gideceği şeklinde rivayet edilmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuran ayetleri görmek, duymak, dinlemek, okumak, duyduğunu, dinlediğini, okuduğunu görmek en hayrılı rüyalar arasındadır ve görülen sureye, ayete göre dikkatle yorumlanmalıdır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ayet Görmek Tabiri

Rüyada hangi âyet olduğunu bil­meksizin Kur’ân-ı Kerîm’den bir parça   okuduğunu   gören   kimse,hasta ise şifa bulur, değilse üzüntü­den kurtulur.

Rüyada rahmet âyeti okuduğunu görmek, hayırdır.

Azap âyeti okuduğunu görmek, Al­lah (c.c) tarafından uyarılmak, kor-kutulmaktır.

Okunan âyet müjde âyeti ise, o kimse hayırla müjdelenir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ayet görmek, hayırlara vesile olan bir rüya olarak tabir edilir. Kişinin şansının döneceği ve kısmetinin açılacağı işaret edilir. Rüya sahibi yakın zamanda bir haber alarak bütün sıkıntılarını ve maddi problemlerini atlatarak yepyeni ve çok güzel bi hayata merhaba diyecektir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ayet okumak

Kişinin çevresinin her daim insanlarla dolu olacağı ve bu insanların rüya sahibine kol kanat germek, onun ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve onu dışarıdan gelecek tehlikelere karşı korumak için adeta birbirleriyle yarışacağı rivayet edilir. Kişinin çevresinde kendine zarar verecek kimselerin barınamayacağı ifade edilir.

Rüyada ayet görmek rüya sahibinin Allah katında çok muhterem ve özel biri olduğu anlamına gelmektedir. Şayet kişi rüyada ayet okuduğunu gördüyse çok güzel haberlerle müjdeleneceği şeklinde yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kişinin rüyada ayet dinlediğini görmesi her dileğinin yerine geleceği, maddi ve manevi her türlü zorluğun ondan uzaklaşacağı anlamına gelmektedir. Rüya sahibi Allah’a ettiği dualar neticesinde elde ettiği şeyler için O’na şükrederek çok daha hidayetli bir şekilde dinini yaşamaya gayret edecektir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kitapta ayet görmek

Kendinizi bunalımda hissettiğinizde dini kaynaklardan ulaşacağınız bilgiler sayesinde rahatlayacağınızı göstermektedir. Başınız sıkıştığında başvuracağınız kişilerin size destek olacağını ve sizi dini yönde iyi bir biçimde yönlendirecek olmalarını göstermektedir. Rüyada kitapta ayet gören kişi, ferahlayacaktır ve tüm sıkıntıları da yok edecektir. Sizler için büyük bir çabaya girişecek olan kişilerin de elini omzunuzda hissedeceğinizi simgelemektedir.

Muradınıza ermek adına vereceğiniz uğraşa delalet eder ve sonucunda ulaşacağınız güzel yerleri ifade edecektir. Tüm sıkıntılarınızdan kurtulmak için gerekli yollara gireceğinizi ve üzüntülerinizden de sıyrılacağınızı ifade etmektedir. Şanslı yönleriyle hayatınızı renklendireceğinizi de göstermektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ayet okuduğunu görmek

Kısmetlerinizin açılacağını ve bahtınızın da kapalı olmadığını ifade etmektedir. Sıkıntıları üzerinizden atmak suretiyle, kendinizi adeta kuş gibi hissedeceğinizin de bilgisini vermektedir. Sorunların sona ermesine delalet edecek olup, dileklerinizin de kabul olması manasına gelmektedir. Rüyada ayet okunduğunu duyan kişi, güzel sözleri işitecektir ve olumlu haberleri alacak demektir.

Problemlerden kurtularak rahata erişeceğiniz fırsatları da elde edeceğinizin bilgisini verir. Kulağınıza gelecek olan laflar sayesinde muradınıza ereceğinizin ve kurtuluşu elde edeceğinizin haberini vermektedir. Kederlerin ise son bulacağı durumlarla yüzleşeceğinizi ve umudunuzun hep yüksek olacağını tabir etmektedir. Sürekli olarak gerçeklerle yüzleşeceğinizi ifade eder ve hayali olan şeylerden ise kısa bir sürede kurtulacağınızın da haberini vermektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ayet duymak

Dertlerinizden kurtulacağınızın ifadesi olacaktır ve kendinizi şanslı bir dönemde hissedeceğinizi de işaret etmektedir. Zorluklar karşısında kendinizi kurtaracak adımları hızlı bir şekilde atacağınızın da bilgisini vermektedir. Zorunlu olmanızın dışında, vicdani olarak rahat etmek adına atacağınız adımlara delalet eder. Rüyada birinin ayet duyması, ruhen zenginliği hissedeceğinizin de haberini vermektedir.

Sağlıklı bir hayatınızın olmasına delalet eder ve dini yönden tüm görevlerinizi yerine getirmeye çalışacağınızın da bilgisini vermektedir. İşlerinizin yolunda gideceği dönemlere delalet edecek olup, hayal kırıklığından sıyrılacağınızın da bilgisini verir. Maddi ve manevi olarak sizleri bunalımdan kurtaracak olan tercihleri simgeler. Hayırlı bir rüya olarak tabir edilecek olup, elde edeceğiniz imkanlar çerçevesinde hep iyilik yapmak için uğraş vereceğinizi de temsil etmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kur’ân-ı Kerim Allah’ın kelamıdır ve onunla hemdem olmak saadetin en büyüğüdür. Bu sebeple rüyada âyet görmek rahmettir.

Âyet-i Kerimeler iki türlüdür; rahmet âyetleri, azab âyetleri…

Bir Müslümânın rüyada rahmet âyetlerini görmesi veya okuması veya okunduğunu işitmesi, Allahu Teâlâ’nın rahmetine delâlet eder ve o kişi için saadettir. Müjdeleyici âyetleri görmek, müjdelenmenin işaretidir.

Bir adam rüyada rahmet âyetini okuduğunu, fakat azab âyetine geldiğinde kendisine bu azâb âyetinin okunması zorlaştığını görse, ferah ve selâmete kavuşacağına delâlet eder.

Eger ayet rahmet ayeti, okuyan da ölü ise, o adam Allah in rahmetindedir. Ayet azab ayeti ise o adam Allah in azabindadir. Eger ayet korkutucu, Rüyayi gören de hayatta ise onu kötü seylerden kaçindirir. Müjdeleyici ayet ise, rüyayi göreni hayirla müjdeler. Bir kimse rüyada (rahmet) ayetini okuduğunu ve azab ayetine geldiginde kendisine azab ayetinin okunmasi çetinlestigini görse, ferahliga kavusur. Ayni sekilde azab ayetini okuyup, rahmet ayetine gelince okuyamadığını gören, şiddet içerisinde kalir.

Hasta bir adamın rüyada Kur’ân okuduğunu görmesi, şifaya kavuşacağının işaretidir. Çünkü Kur’ân müminlere şifadır.

Rüyada Ayetü’l-Kürsi’yi okumak veya okunduğunu işitmek, rüya sahibinin gönül nuruna, ilim, hikmet, takva ve verâ ehli biri olduğuna delâlet eder. Zira Ayetü’l-Kürsî ism-i â’zamdır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ayet Görmek, manevi yaşantınızla alakalı problemlerinizin üstesinden geleceğinizi ve imanınızı tazeleyeceğinizi ifade eder. Rüyada ayet görmek tabiri doğrultusunda hayatınızdaki sorunların üstesinden gelmenizle birlikte birçok sorunu halledecek ve hayata karşı daha net tavır alacaksınızdır. Rüyada ayet görmek bir diğer anlam doğrultusunda manevi yaşantınızla duygusal yaşantınızı bir araya getireceğinize delalet eder. Bu sayede ibadetlerinizi ve dualarınızı daha hevesli şekilde yapacak dolayısıyla ibadetlerinizden daha fazla keyif alacaksınızdır.

Rüyada ayet görmek tüm bunların yanı sıra dini kavramlar ya da öğelerle alakalı yaşadığınız şüphelerin de üstesinden geleceğinizi ifade eder. Bahsi geçen sorunların üstesinden gelmenizle birlikte hayata karşı daha pozitif tutum sergileyecek dolayısıyla inancınızı çevrenize iyimser bir şekilde yansıtacaksınızdır. Rüyada ayet görmek aynı şekilde yaptığınız ibadetlerinizden duygusal ve manevi doyum sağlayacağınızı da ifade eder. Durum böyle olunca daha fazla ibadet edecek ve içsel huzurunuzu bu şekilde tamamlamaya çalışacaksınızdır. Rüyada ayet görmek özet geçmek gerekirse manevi yaşantınızdaki birçok aksaklığın üstesinden geleceğinizi ifade eden bir tabir olarak yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuranda Ayet Görmek

Rüyada kuranda ayet görmek, kısa süre içerisinde kendinizi manevi yaşantınıza daha kararlı adayacağınızı ifade eder. Rüyada kuranda ayet görmek, ibadetlerinizi daha tutkulu ve istekli yapacağınıza delalet eder. Durum böyle olunca ibadetlerinizden daha fazla keyif alacağınızı söylemek de doğru olacaktır. Rüyada kuranda ayet görmek bir diğer anlam doğrultusunda gelecek konusundaki sorunların da üstesinden maneviyatla geleceğinizi ifade eder. Rüyada kuranda ayet görmek kısaca dini yaşantınızla alakalı yeni şeyler deneyimleyeceğinizi ifade eden bir rüya tabiri olarak yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ayet Okuduğunu Görmek

Rüyada ayet okuduğunu görmek, kısa süre içerisinde sosyal yaşantınızdaki insanlarla daha manevi ilişkiler kuracağınızı ifade eder. Rüyada ayet okuduğunu görmek tabirince hayatınızdaki insanlarla dini açıdan bir şeyler paylaşacağınızı söylemek yanlış olmaz. Rüyada ayet okuduğunu görmek aynı şekilde arkadaş çevrenizde de sizin gibi düşünen insanlara ağırlık vereceğinizi ifade eder. Bu bağlamda arkadaş çevreniz sizi mutlu edecek ve arkadaşlarınızla vakit geçirmekten son derece keyif alacaksınızdır. Rüyada ayet okuduğunu görmek kısaca dini hayatınızda bazı şeylerin yavaş yavaş da olsa değişeceğine delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ayetler

Eğer ayet rahmet ayeti, okuyan da ölü ise, o adam Allah’in rahmetindedir.

Ayet azab ayeti ise o adam Allah’in azabındadır.

Eğer ayet korkutucu, rüyayı gören de hayatta ise onu kötü şeylerden kaçındırır.

Müjdeleyici ayet ise, rüyayı göreni hayırla müjdeler.

Bir kimse rüyada (rahmet) ayetini okuduğunu ve azab ayetine geldiğinde kendisine azab ayetinin okunması çetinleştiğini görse, ferahlığa kavuşur. Aynı şekilde azab ayetini okuyup, rahmet ayetine gelince okuyamadığını gören, şiddet içerisinde kalır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada haşr suresini son üç ayetini okumak ,Allah'ın isimlerini içerdiği için Kur'an'da ayrı bir öneme sahip olduğu hadislerle nakledilmiştir. Bu yüzden son üç ayetini okuyan kişi güç, kuvvet ve söz sahibi olur. Rüyada Haşr suresini okuduğunu görmek; üzüntü, keder ve meşakkatten kurtulmaya, genişlik ve bolluğa ermeye ve yolculuğa delâlet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada lev enzelna suresini okumak, imanın güçlenmesine, hayatınızda yeni başlangıçlar yapmaya, dini hakkı ile yaşamaya, geçmişte yapılan hatalardan dolayı pişmanlık yaşamaya tövbe etmeye delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada lev enzelna suresi okumak, kişinin manevi yönden içinde olduğu boşluğu doldurma çabasında olduğuna, karşısına hayırlı insanların çıkacağına ve doğru yolda ilerleyeceğine delalet eder.

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

398 Aktif
0 Üye ve 398 misafir
Bugün : 16283
Dün : 23857
Toplam : 48074606
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...