Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+5 oy
505 okuma
vetre Lusid kategorisinde Rüya Bilgesi (554k puan)  
Rüyalar ve amaçları, uykunun kalıcı gizemlerinden biri olmuştur. diastème (Sarah Giboni) / Flickr, CC BY

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

7 Yorum

+1 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
 
En İyi Yorum
Bir süredir uykunun rüya görme aşamasında gözlerimizin hareket ettiğini biliyoruz, tıpkı uyandığımızda ve görsel bir sahneye baktığımızda olduğu gibi. Uyku evresine hızlı göz hareketi uykusu veya REM uykusu denir.

Yeni araştırma bugün yayınlanan Nature Communications dergisinde, uykunun rüya görme evresindeki beyin aktivitesinin, uyanık olduğumuz ve yeni görsel imgeler işlediğimiz zamanki beyin aktivitesine oldukça benzediğini gösteriyor, bu da beynin rüyaları “gördüğünü” öne sürüyor.

Araştırmacılar durumun böyle olabileceğinden şüphelenirken, araştırmacılar ilk kez beyin aktivitesini kaydedebildi.
+1 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Hızlı bir rüya araştırması tarihi
Rüyalar ve amaçları, uykunun kalıcı gizemlerinden biri olmuştur. Erken rüya teorisyenleri, örneğin Sigmund Freud, rüya görmenin işlevinin bilinçsiz durumda yerine getirilmemiş arzu veya istekleri ifade ederek uykuyu korumak olduğunu savundu.

Daha yakın zamanlarda, araştırmacılar bu bilinç durumunu karakterize eden fizyolojik sinyalleri ölçerek uyku ve rüyaların işlevini ve süreçlerini araştırdılar.

60 yıldan biraz daha uzun bir süre önce, Amerikalı uyku araştırmacısı Eugene Aserinsky, sekiz yaşındaki oğlunun bir gecede uyku çalışması kaydı sırasında, uyku sırasında neredeyse yanlışlıkla hızlı göz hareketlerine rastladı. Onun ufuk açıcı 1953 makalesi rapor Uyku dönemlerinde “hızlı, sarsıntılı ve binoküler simetrik” göz hareketleri.

Bu göz hareketleri aynı zamanda artmış beyin aktivitesiyle de ilişkilendirildi, bu nedenle uykunun tamamen pasif bir fenomen olduğu fikrini yok saydı. REM uykusu sırasında beyinlerimiz aktiftir ve uyanıklık veya hafif uykuya benzer şekilde davranır. Ancak kas aktivitesi bastırıldığından, fiziksel olarak hayallerimizi gerçekleştiremeyiz.

 InnerSelf'ten En Son Haberleri Alın
Name
E-mail
 Haftalık Bülten     Günlük İlham
İçinde öncü 1957 kağıdıAmerikalı araştırmacılar William Dement ve Nathaniel Kleitman, göz hareketleri ve rüya içeriği arasındaki ilişkiyi inceledi. Katılımcıları REM uykusu sırasında uyandırdılar ve rüyalarını anlatmalarını istediler. Araştırmacılar daha sonra rüya tanımlarının o sırada deneyimledikleri göz hareketleriyle (dikey, yatay veya her ikisinin bir karışımı) nasıl ilişkili olduğuna baktılar.

Bir dizi dikey hareketin ardından uyanan katılımcılar "merdivene tırmanma" ve "uçurumun dibinde bir vinç kullanarak ve tırmanıcılara bakarken", yatay göz hareketlerinden sonra uyanan bir katılımcı rüya gördüğünü bildirdi. “Birbirine domates fırlatan iki kişi”. Aksine, karışık göz hareketleri olanlar, uzak veya dikey görüş tanımlamadan kendilerine yakın insanları izleme eğilimindeydi.

Tırmanırken hayalperestlerin gözleri dikey olarak hareket eder. (beynin rüyaları nasıl gördüğünü uykunun gizemini çözerek)Tırmanırken hayalperestlerin gözleri dikey olarak hareket eder.

Bu çalışmadan bu yana, KEP'ler ile rüya içeriği arasındaki bu ilişkinin kanıtları tutarlı değildir. Örneğin, doğuştan kör olan bireyler, REM'lere sahiptir ancak görsel rüya içeriği yoktur.

Ama Dement'in bulgusunu desteklemek için, yeni bir çalışma REM davranış bozukluğu olan hastalarda (insanların kas felci olmaması nedeniyle rüyalarını gerçekleştirdiği), hedefe yönelik uzuv ve baş hareketi ile REM uykusu sırasında göze bakma yönü arasında güçlü bir ilişki buldu.
+1 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Günlük yaşamda, bir şeyler gördüğümüzde, gözlerimiz ve beynimiz görsel alanımızdaki bilgileri toplamak ve işlemek ve ona anlam vermek için karakteristik şekillerde davranır. Ancak uyku ve rüya sırasında göz hareketlerinin işlevi nispeten bilinmemektedir. Bugünün Nature Communication kağıt bazı bilgiler sağlar.

Genellikle beyin aktivitesi, non-invaziv olarak kafa derisinden ölçülür. Ancak Tel Aviv Üniversitesi'nden araştırmacılar, beynin aktivitesini içinde epilepsili hastalarda beyin.
+1 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Epilepsisi ilaçla kontrol edilemeyen hastalar, epileptik aktivitelerini haritalandırmak ve bir tedavi olarak cerrahiye uygunluğu değerlendirmek için klinik bir araç olarak beyin içine cerrahi olarak yerleştirilen elektrotlara sahiptir. Bu elektrotlar, görsel farkındalık ile ilişkili bir bölge olan medial temporal lobda implante edildi.

Araştırmacılar, bu hastaların beyin aktivitesini üç ortamda karşılaştırdı: REM uyku beyin aktivitesi, karanlıkta uyanık göz hareketleri (görsel işlem yok) ve uyanık sabit bakışlı görsel işleme (göz hareketleri yok). Uyku sırasındaki beyin davranışının fiziksel hareketle mi yoksa görsel bilginin işlenmesiyle mi daha yakından ilişkili olduğunu test etmek istediler.

Sonuçlar, uykudaki hızlı göz hareketleri sırasında, beyin aktivitesinin, herhangi bir görsel işlemin gerçekleşmediği karanlıkta gözlerin fiziksel hareketlerine göre, uyanıklık sırasında (hareketsiz) görsel işlem sırasında beyin aktivitesiyle daha yakından ilişkili olduğunu gösterdi.
+1 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Bu sonuçlar, uykuda meydana gelen hızlı göz hareketlerinin sadece fiziksel aktivasyon veya hareketten ziyade görsel işleme ile bağlantılı olduğunu göstermektedir. Dolayısıyla, katılımcılar beyindeki motor deşarjı yansıtan bu göz hareketlerinden ziyade aslında bir rüya görüntüsüne bakıyor olabilirler.

Henüz bilinmeyen çok şey olsa da, rüya görüntülerimizin bu ayrıntılı işlenmesi, hızlı göz hareketlerinin uyku sırasında beyin aktivitemizi gerçekten değiştirebileceğini gösteriyor. Dinlenme ve gençleşme için uykunun gerekli olduğunu biliyoruz, ancak başka önemli işlevleri de olması muhtemeldir.
+1 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Neden rüya gördüğümüzle ilgili en eski teorilere uygun olarak, uyanıklık sırasında bilinçli veya bilinçsiz olarak kaçınılmış, ancak psikolojik sağlığımızı korumak için en azından uyku sırasında bir şekilde ele alınması gereken "ihtiyaç duyulan" içeriği işliyor muyuz?

Göz hareketleri, hayal ettiğimiz imgelerde meydana gelen görsel işlemenin basit bir yan ürünü müdür?

Bu görüntüleri neden uyku sırasında işlememiz gerektiğinin psikolojik bir temeli var mı ve bu, uykuya yardımcı olan fiziksel işleyişe benzer bir şekilde daha iyi psikolojik sonuçlar sağlıyor mu?

Bunlar ve birçok soru neden uyuduğumuza ve bunun kesin faydalarının ne olduğuna dair devam eden araştırmaları yönlendiriyor.Konuşma
+1 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Yazarlar Hakkında
Sağlık Bilimleri Fakültesi Kıdemli Araştırma Görevlisi Melinda Jackson, RMIT Üniversitesi ve Rachel Schembri, Doktora sonrası araştırma görevlisi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, RMIT Üniversitesi

Bu makale şu adresten yeniden yayınlandı: Konuşma Creative Commons lisansı altında.

İlgili rüyalar

+4 oy
1 yorum 81 okuma
İrem7 15 Şubat 2022 Tabir kategorisinde İrem7 Rüyazede (1.1k puan)   yazdı
+1 oy
1 yorum 87 okuma
Mirac 29 Eylül 2021 Rüya kategorisinde Mirac Rüya Ustası (55.2k puan)   yazdı
+4 oy
5 yorum 289 okuma
yok 26 Aralık 2020 Analiz kategorisinde yok Uzman Yorumcu (25.4k puan)   yazdı
+2 oy
4 yorum 136 okuma
vetre 16 Ocak 2021 Analiz kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+19 oy
4 yorum 165 okuma
+3 oy
9 yorum 171 okuma
vetre 16 Ocak 2021 Analiz kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+4 oy
10 yorum 257 okuma
vetre 14 Ağustos 2021 Analiz kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+14 oy
8 yorum 340 okuma
GmzKnr 24 Nisan 2021 Rüya kategorisinde GmzKnr Rüya Yorumcusu (13.9k puan)   yazdı
+7 oy
3 yorum 257 okuma
Sibel Atasoy 15 Temmuz 2020 Durugörü kategorisinde Sibel Atasoy Rüya Tabircisi (8.6k puan)   yazdı
+14 oy
7 yorum 517 okuma
jeandark34 30 Ağustos 2019 Durugörü kategorisinde jeandark34 Rüyakar (3.6k puan)   yazdı
+12 oy
9 yorum 306 okuma
Sibel Atasoy 4 Temmuz 2019 Bilgi kategorisinde Sibel Atasoy Rüya Tabircisi (8.6k puan)   yazdı
+13 oy
2 yorum 164 okuma
Daphne 27 Mayıs 2019 Bilgi kategorisinde Daphne Lusid Rüyacı (75.9k puan)   yazdı
+12 oy
1 yorum 187 okuma
Daphne 18 Mayıs 2019 Bilgi kategorisinde Daphne Lusid Rüyacı (75.9k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

431 Aktif
0 Üye ve 431 misafir
Bugün : 11710
Dün : 23857
Toplam : 48070045
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...