Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+4 oy
1.1k okuma
mustafaharputi Tabir kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Bazı yorumculara göre rüyasında çamur gören kimse yanlış hareketler içindedir ya da yanlışların içine doğru gitmektedir. Tez vakitte hatasının farkına varırsa zarar görmeden geri dönüşü olabilir, aksi halde mutlaka zarar görür.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

101 Yorum

+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
 
En İyi Yorum
Bu rüyanın size getirebileceği mesajlar:

    Dert

    Bela

    Kötü

    Fesat

    Pis iş

    Haram

    Günah

    Yanlış yol

    Kirlenmek

    Hayırsız iş

    Karamsarlık

    Haram para

    Negatif enerji

    Belaya bulaşmak

    Suçluluk duygusu

    Negatif düşünceler

    İhaleye fesat karıştırmak

Rüyada çamur görmek ne anlama gelir?

Çamur rüyalarının özünde “kirli olmak” ve “temizlenmeye ihtiyaç duymak” teması yatar. Çoğumuz çamurun ellerimizi, ayaklarımızı, bazen yürüdüğümüz bir yolu hatta içtiğimiz suyu kirlettiğini görmüşüzdür. Tüm bu rüyalarda gördüğümüz çamur aslında temsil ettiği unsurun saflığını bozan kirletici bir objedir ve bize hayatımızda temizlenmesi gereken alanlar olduğuna dair bilgi getirir.
Rüyada çamur hayatımızdaki tüm olumsuzlukları, yanlış ve yasakları, zararları, zararlı arkadaşlık ya da ilişkileri temsil ediyor olabilir. Bu rüya aslında bilinçaltından gelen “asla bulaşma” mesajıdır ve bize uzak durmamız gereken şeyler hakkında bilgi getirir. Eğer bir karar vermeden önce bu rüyayı görürsek çok iyi düşünmeli ve çok iyi araştırdıktan sonra kararı vermeliyiz. Yolda yürürken karşımıza çıkan çamur birikintisi ya da çamurlu bir bölüm bazen kötü ya da sonu bela olacak bir teklif almaya karşı uyarıdır ve dikkatli olunmalıdır.

Rüyada çamur renginin gri ya da siyah olmasından ötürü bilinçaltındaki “pislenmiş olmak” ve “temizlenmeye ihtiyaç duymak” algısını temsil eder. Rüyasında çamuru gören kişi bilmelidir ki hayatında üzerinde çalışması ve temizlemesi gereken bir alan bulunur. Bu rüyanın sahibi daha iyi yorum yapmak isterse çamuru tam olarak nerede ya da hangi uzvunda gördüğüne odaklanmalıdır. Çamuru ellerinde gören yasak ya da yanlış bir işle uğraşmaktan veya haram paradan uzak durmalıdır. Çamuru ayaklarında görenin yapacağı yolculuk yanlış bir  iş içindir ve iptal edilmelidir. Görülen çamur nerede ve nereyi kirletiyor ise rüya sahibi hayatın o alanında temizlik yapmalıdır.

Sembolik olarak çamur kirlenme ve netliğin azalmasıyla ilgilidir. Özellikle suyun çamurla kirlendiğini gördüğümüz rüyalar bize duygularımızın netlik kazanmaması ya da bilinçaltının negatif düşüncelerle zehirlenmesi konusunda uyarı getirir. Bu rüyanın sahibi büyük bir ihtimalle sıkıntılı bir süreçten geçmektedir fakat bunun sebebi olumsuz düşünce çıkmazına saplanmasından başka bir şey değildir. Rüyasında suda çamur ya da çamurdan kaynaklı bulanıklık gören kişinin derin bir bilinçaltı temizliği işine girişmesi ve inanç sistemindeki tüm olumsuz düşünceleri atması gerekir. Çünkü bu negatif düşünceler kişinin davranışlarını dolayısıyla hayatını olumsuz etkilemektedir.

 

Kirletici bir obje olan çamur rüyada görüldüğünde aynı zamanda negatif enerjinin, saflığını yitirmiş tüm olguların ve ilk zamanki gibi temiz olmayan her şeyi temsil eden bir kirletici obje rolü görür. Kısacası, çamur hayatımızda kötülüklerden ya da kirden arındırılması gereken her şeyin ya da her alanın altını çiziyor olabilir. Bu rüyanın sahibi bir şeylerin yolunda gitmediğini ve olduğu gibi bırakılmaması gerektiğini bilmeli ve arınmaya ihtiyaç duyanı keşfederek gereken işlemi yapmalıdır. Rüyada çamur nereyi kirletiyor ise rüya sahibi için o alanın temizlenmesi şarttır.

Rüyada görülen çamur ilgilenilmesi gereken sorunlar ve yaşamımızda temizlik çalışması yapmamız gereken tüm alanlarla ilgilidir. Bir başka deyişle rüyadaki çamur bilinçaltının “pislik” algısıdır ve kişinin üzerinde çalışırken zevk almayacağı tüm sorunların temsilcisi olabilir. Rüyada bir şeyin çamurla kaplı olması onunla ilgili çok fazla halledilmesi gereken iş olduğunun altını çizer. Bu rüya aynı zamanda yaşamımızın bir alanındaki kötü etkiler, düşmanlar ya da hayatımızı kötü etkileyen ve uzak durmamız gereken arkadaşlarla ilgilidir.
Rüyada çamurlu yol görmek

Rüyada yollar önümüze çıkan seçenekler, yaşamdaki ilerleyişimiz, hayatın bize verdikleri ve bizden götürdükleri ile ilgili bilgi sunan sembollerdir. Rüyada bir yolun çamurlu olması ise tüm bu unsurlarda yasak, yanlış ya da kirlenmişlik bulunduğunun altını çizer. Kısacası, rüyadaki çamurlu yol yanlış ve asla girilmemesi gereken bir yoldur. Bu yollar bazıları için günah, haram ya da yasadışı işlerde ilerleme temsili olabileceği gibi bazıları için belaya davetiye sembolüdür. Rüyada çamurlu yol aslında asla ilerlememiz gerekenlerin ve bir an önce terk edilmesi gereken alışkanlıkların hatta kötü arkadaşlıkların ya da kötü ilişkilerin başlangıç noktasıdır.

​Rüyada çamurlu yolda yürümek yanlış yolda yürümek ve yanlış bir seçim yapmaya işarettir. Bu rüya yaşam yolculuğumuzda yaptığımız hataları bize gösterir. Fakat rüya sahibi bilmelidir ki zararın neresinden dönerse kendisi için kar olacaktır ve en yakın noktadan geriye dönmelidir. Bazıları için rüyada çamurlu yolda yürümek kötü alışkanlıklara ya da kötü arkadaşlıklara devam etmek ve hata yapmanın altını çizer. Bu rüya bazen değişimi reddetmek ve rüya sahibinin kendisine sunulan güzel ya da doğru seçeneklerle ilgilenmemeye işarettir. Rüya sahibi bir an önce yapmakta olduğu hatadan vazgeçmeli ve daha temiz olan seçeneği seçmelidir.
Rüyada çamurlu zemin:

Rüyada zeminde çamur olması sağlam zemine basamamak ya da bir kurulumun ilk aşamasına çok yanlış bir başlangıç yapmaya karşı uyarıdır. Tüm rüyalarda zemin aslında en alt kademe, başlangıç noktası ya da kurulumun ilk aşamasını temsil eder. Dolayısıyla zeminin çamurlu olması bu unsurlardan birinde arınmaya ya da temizliğe ihtiyaç duyulduğuna ihtiyaç eder. Bir işveren için çamurlu zemin alt kademe çalışanla ilgili sorunlara işaret edebilirken bir çalışan için kariyerde yanlış başlangıç yapmaya işaret edebilir.
Rüyada çamurlu elbise görmek:

Rüyada çamurlu elbise itibar kaybı, rezil olmak ya da ün kaybetmeye delalet eder. Rüyasında üstündeki elbiselerde çok fazla çamur olduğunu görenin toplum içindeki konumu zedelenir, kendisine iftira atılır ya da imajı sarsılır. Çamurlu elbise görenin zedelenmiş imajı temizlemek için yapması gereken çok fazla iş ya da temizlik vardır. Bu rüyanın sahibi aynı zamanda güven kaybı ya da gözden düşme sorunu yaşayabilir. Bazen bu rüya bir ilişkide kontrol kaybı ya da bazı durumların kontrol edilemez hale gelmesine işaret eder. Çamurlu elbiseleri temizlemek eski ünü ya da kaybolan itibarı yeniden kazanmak ve sorunları gidermektir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada çamur görmek din ve mala, işi Toprakla ilgili olan kimse için kazanca işarettir. Çamur yemek mal biriktirmeye yorulur. Bulamaç çamurla evini sıvadığını görmek salih kul olmaya tabir edilir. Çamurla Kâbe duvarını sıvamak hacca gitmeye işarettir. Peygamberimizin (s.a.v.) kabrini sıvadığını görmek O'nu ziyaretle birlikte haccetmeye, cami sıvamak İslamiyet'e hizmetle şeref ve ecir kazanmaya yorulur. Sulu çamurda yürümek üzüntü ve kedere düşmeye, Sulu çamur kötü ahlaklı kişiye, düşmanlık ve sıkıntıya, borca ırz ve namus hakkında söz söylemeye delalettir. Rüyada kuru çamur görmek rızka, Hastanın çamur görmesi hastalığının artmasına, Çamur karıştıran birini görmek üzüntüye delalet eder.

Rüyada çamur görmek bir ikaz işaretidir ve dikkatli olarak davranılması gereken olayların yaşanacağına ve hâlihazırda da birtakım hatalı işlerin içinde olabileceğine işarettir.

Hep kötüye yorumlanan rüyalardandır. Çamura girdiğini gören kişi mutlaka bir sıkıntıya düşer. Rüyada çamur bir ikazdır ve dikkatli olunması gereken olayların yaşanacağına ve halen bazı hatalı işlerin içinde olduğunuza yorumlanır. Bu çamur balçıksa sıkıntı artacaktır. Ancak çamurları temizleyen bir süre sonra sıkıntılarından kurtulacak demektir.

Rüyada yerden çamur aldığınızı gördüyseniz düşmanınıza boyun eğeceğiniz anlamına gelir. Çamur, Aile hayatında da gergin günler geçireceğiniz anlamındadır. Hemen her türlü sıkıntıyı simgeler.

Rüyada çamur görmek para ve servetle yorumlanır. Sokakta giderken üzerine çamur sıçradığını görmek, yeni bir iş sahibi olacağına; bir çamura düştüğünü görmek, beklemediği bir mirasa konacağına; çamur içinde bir şey bulduğunu görmek, piyango veya benzeri bir yerden eline para geçeceğine işarettir.

Rüyada yağmur suyundan dolayı meydana gelen çamur görmek hayırlı değildir. Bir rivayete göre çamura basmak, dünya işlerinde uğraşmaya ve düşünmeye delalet eder. Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen çamur, hastalık ve zillettir. Geçimini çamur yapmakla sağlayan kimse için bu rüya hayırdır. Çamurla bina yapmak, din ve imana işarettir. Kuru çamur mal parçasıdır. Rüyada Resulullah'ın kabrini çamurla sıvadığını gören kimse, hacca gider. Yaş bir çamurla evini sıvadığını gören kimse, salih bir adamdır. Çamur yediğini gören kimse, ondan yediği miktarca mal yer.

Rüyada bina için yapıları çamur görmek, rızık ve faydadır. Bazı rüya tabiri yapanlar, bir kimse rüyada çamur görse öleceğinden korkulur, dediler. Çamura girdiğini ve üzerine çamur sürdüğünü gören kimse, hasta ve perişan olur. Katı ve kuru çamur para cinsinden olan maldır. Yaş çamur ise, durumun düzelmesidir. Pişmiş çamuru yemek, gıybet ve iftiradır.

Rüyada hasta için çamur görmek, sıkıntıdır. Bir kişinin rüyada sulu bir çamurda yürümesi, o kimsenin düşeceği üzüntü ve kedere, erişeceği fitne ve meşakkate işarettir. Hasta olmayan bir kişi rüyada çamurda yürüdüğünü veya çamura girdiğini görse, o kimse bir belaya veya zindan ve hapse ya da çeşitli mihnetlere girmeye işarettir.

Çamurdan kurtulduğunu veya elbise ve bedenini çamurdan temizlediğini gören kimse, dince kendisinde bulunan günahtan veya dünyaca kederden kurtulur. Eğer çamurdan kurtulamaz ve elbisesini de temizleyemezse, o sahsa isabet eden çamur miktarınca günah ve keder isabet eder.

Bir kimse rüyada başını saç ve sakalının sulu çamurda bulunmuş olduğunu görse, o kimsenin ekincilikle uğraşmasına toprak ve çamur isleriyle meşgul olmasına işarettir. Rüyada çamur yaptığını gören kimse, iyi bir amel isler. Bazen çamur yapan kimseyi görmek üzüntü ve kedere işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamur Görmek

Rüyada çamur görmek, çamur yapmak, iyi niyet­li olmaya yorumlanır. Çamurla ev duvarı yapmak, dindar ve güve­nilir birine işarettir. Çamurlu yol olumsuz bir yolculuğa, Çamurlu meydan görmek, göreni takip eden bir düşmanı olduğuna işarettir.Rüyada çamur görmek çeşitli şekilde yorumlanır. Ba­zılarına göre bu rüya görenin durumuna göre değişir. En iyisi böyle bir rüya gören kimsenin kendi hareketlerini kontrol etmesidir.Çamurla ilgili rüyaların bazılarının kısa yorumları şöyledir:Rüyada çamur içinde yürüdüğünüzü görmeniz, kötülük, ke­der ve sıkıntı gibi iyi olmayan şeylere yorulur.Rüyasında yüzüne çamur bulaştığını görmek, rüya sahibi kişinin bir iftiraya uğramasına veya ziraatla uğraşacağına işaret olarak yorumlanır.Rüyasında çamur kazdığını gören kimse bir kedere veya bir düşmanlığa maruz kalacağına, bazı yoruma göre de iyi bir hale erişeceğine işaret olarak yorumlanır.Rüyasında çamur yediğini görmek, rüyayı gören kişinin mal sahibi olacağına veya birinin hakkında kötü söz ede­ceğine işaret olarak tabir olunur.Bazı yorumculara göre: Kişinin rüyasında gördüğü çamur az mal, servet, hastalık, keder, iftira, gıybet ve birisinin arka­sından çekiştirmek, mal mülk ve para gibi şeylere işarettir.Rüyasında yürürken üzerine çamur sıçraması yeni bir işe başlayacağına işaret olarak yorumlanır.Rüyasında kişinin bir çamura düştüğünü görmesi beklen­medik bir miras elde etmesine işaret olarak yorumlanır.Kişinin rüyasında çamur içinde bir şey bulduğunu görmesi ummadığı ve beklemediği bir yerden eline para geçeceği­ne işaret olarak yorumlanır.Geçimini çamur yapmakla sağlayan bir kişinin rüyasında çamur görmesi çok iyidir. Bu rüya hayra yorumlanır.Rüyasında çamurla bir bina yaptığını görmek, din ve imana işaret olup hayır ve iyiye yorumlanır.Rüyasında evini yaş bir çamurla sıvadığını gören kişi iyi ve salih bir kimse olduğuna dair bir işaret almış olur.Hasta olan bir kişi rüyasında bir çamur görse bu rüyası onun (rüya sahibinin) ölümüne yani öleceğine işarettir.Rüyasında bina yapmak için yapılan çamuru görmek, iyidir. Bu rüya elde edilecek bir rızka ve yararlanacak bir hayra işarettir.Rüyasında peygamberimizin kabrini çamurla sıvadığını gör­mek, rüyayı görenin hacca gideceğine işaretle yorumlanır.Rüyasında katı ve kuru çamur görmek, para cinsinden elde edilecek mala işaret olarak tabir olunur.Rüyasında yaş bir çamur görmek, rüya sahibi kişinin duru­munun düzelmesine işarettir şeklinde yorumlanır.Rüyada çamur görmek, hastalık ve zillete işarettir.Geçimini çamur yapmakla sağlayan kimse­nin rüyada çamur görmesi, hayır ve berekete işârettir.Sanat ve geçimi toprak ile olan birisinin rüyada çamur görmesi, kendisi hakkında hayır ve berekete işârettir.Rüyada çamur yaptığını görmek, rüya sa­hibinin iyi bir amel işlemesine işârettir.Rüyada çamur yapan kimseyi görmek, işle­rin çetinliğine, üzüntü ve kedere işârettir.Bazen rüyada çamur yapan kimseyi gör­mek, halkın ayıplarını örten bir adama işârettir.Rüyada bina için çamur yapmak, rızık ve faydaya işârettir.Rüyada çamurla bina yaptığını görmek, din ve imana işârettir.Rüyada görülen katı ve kuru çamur, para cinsinden olan mala işârettir.Rüyada görülen yaş çamur ise, durumun düzelmesine işârettir.Rüyada Rasûlullah'ın mübarek kabrini ça­murla sıvadığını görmek, rüya sahibinin hacca gideceğine işârettir.Rüyada yaş çamurla kendi evini sıvadığını görmek, rüya sahibinin sâlih ve iyi bir adam olduğuna işârettir.Rüyada çamur yediğini görmek, çamurdan yediği miktarda mal yiyeceğine işârettir.Rüyada pişmiş çamuru yediğini görmek, gıybet ve iftiraya işârettir.Rüyada bir gölde veya nehirde çamura battığını görmek, hükümet tarafından erişecek bir kedere işâret eder.Yine çamura batmak, dünyevî işleri çok düşünmeye işârettir.Rüyada çamura girdiğini ve üzerine çamur sürdüğünü görmek, rüya sahibinin hasta ve perişan olacağına işârettir.Bir kişinin rüyada sulu bir çamurda yürüdü­ğünü görmesi, o kimsenin düşeceği üzüntü ve kedere, erişeceği fitne ve meşakkate işârettir.Hasta olmayan bir kişinin rüyada çamura girdiğini ve çamurda yürüdüğünü görmesi, o kimsenin bir belâya veya hapse girmesine işârettir.Bir kimsenin rüyasında çamurdan kurtul­duğunu veya elbise ve bedenini çamurdan temizlediğini görmesi, dince kendisinde bulu­nan günâhtan veya dünyaca kederden kurtul­masına işârettir.Rüyasında çamurdan kurtulamadığını ve elbisesini de temizleyemediğini görmesi, o şahsa isabet eden çamur miktarınca günâh ve keder isabet edeceğine işârettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Diyanet: Bir kimsenin rüyada çamur görmesi; hastalık, acı haber ve üzüntü ile yorumlanır. Rüyanızda kırmızı çamur görmeniz; bir yolculuğa çıkacağınıza, rüyanızda sarı çamur görmeniz; bir hastalığa yakalanacağınıza veya acı bir haber alacağınıza, rüyanızda siyah çamur görmeniz; keder ve üzüntüye maruz kalacağınıza işaretle yorumlanır. Kişinin rüyasında beyaz çamur görmesi; o kişinin menfaat elde edeceğine, hulâsa rüyada çamur görülmesi; rengi ne olursa olsun iyiye alâmet değildir. Rüyanızda çamur içinde yüzdüğünüzü görmeniz; kötülük veya kedere ya da sıkıntıya veyahut da iyi olmayan şeylere, rüyanızda elbisenizde çamur görmeniz; yine kedere, üzüntüye ve sıkıntıya maruz kalınacağına, rüyanızda çamur içinde yattığınızı görmeniz; keder ve ölüme yorumlanır. Rüyanızda çamur içinden çıktığınızı görmeniz; keder, hastalık ve sıkıntılarınızdan kurtulup, ferah ve sevince kavuşacağınıza delaletle tabir olunur. İmam-ı Nablusî'nin yorumuna göre: Rüyada çamur görülmesi; hastalık ve zilletle tabir edilir. Rüyasında çamur yaptığını gören kimsenin bu rüyası hayırla yorumlanır. Kişinin rüyasında çamurdan bir bina yaptığını görmesi; o kimsenin imanlı ve dindar olduğuna delalet eder. Bir kimsenin rüyasında Hz. Peygamber (a.s.)'in kabrini çamurla sıvadığını görmesi; o kimsenin hacca gideceğine, rüyasında yaş çamurla evini sıvadığını gören kimsenin, salih bir kimse olduğuna, rüyasında çamura girdiğini ve üzerine çamur sürdüğünü görmesi o kimsenin hasta veya perişan olacağına yorumlanır. Kişinin rüyasında katı veya kuru çamur görmesi; o kimsenin para cinsinden bir mala kavuşacağına, rüyasında yaş çamur gören kimsenin; bozuk olan durumunu düzelteceğine delalet eder. Hasta olan bir kimsenin rüyasında çamur görmesi; onun öleceğine işaretle yorumlanır. Bir başka tabire göre: Rüyada çamur görülmesi; para ile tabir edilir. Bir kimsenin rüyasında sokakta yürürken üzerine çamur sıçradığını görmesi; o kimsenin yeni bir iş sahibi olacağına, kişinin rüyasında bir çamura düştüğünü görmesi; o kimsenin hiç beklemediği bir mirasa konacağına, kişinin rüyasında çamur içinde bir şey bulduğunu görmesi; piyango ve benzeri bir şeyden eline para geçeceğine işaretle tabir olunur. Bir kimsenin rüyasında yağmur yağmasından dolayı çamur görmesi; pek hayra alâmet sayılmaz.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Nablusi: Rüyada görülen çamur, hastalık ve zillettir. Geçimini çamur yapmakla sağlıyan kimse için bu rüya hayırdır. Çamurla bina yapmak, din ve îmana delalet eder. Kuru çamur mal parçasıdır. .
Rüyada Resulullahın kabrini çamurla sıvadığını gören kimse, hacca gider. Yaş bir çamurla evini sıvadığım gören kimse, salih bir adamdır.- Çamur yediğini gören kimse, ondan yediği miktarca mal yer. Bina için yapılan çamur rızık ve faydadır. Bazı tabirciler, bir kimse rüyada çamur görse öleceğinden korkulur, dediler.
Çamura girdiğini ve üzerine çamur sürdüğünü gören kimse, hasta ve perişan olur. Katı ve kuru çamur para cinsinden olan maldır. Yaş çamur ise, durumun düzelmesidir. Pişmiş çamuru yemek, gıybet ve iftiradır. Hasta için çamur görmek, ölümdür.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Seyyid Süleyman: İbn-i Şirin demiştir ki: Rüyada yağmur suyundan yahut su yolundan hasıl olan çamur görmek; üzüntü ve sıkıntıdır. Bir rivayete göre günah işlemektir. Bir gölde, bir nehirde çamura battığını gören, hükumetten zarar görür. Bazı tabirciler, çamura batmayı, dünya işleriyle çok meşgul olmak şeklinde ifade etmişlerdir. (Ayrıca bkz. Balçık.)
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamur Görmek

Rüyada çamur görmek pek çok rüya tabiri kaynağında olumsuz bir biçimde ele alınır. Rüyasında çamur gören kimselerin çeşitli dert ya da musibetlerle karşı karşıya kalacağı düşünülür. Nitekim rüyada görülen çamur imgesinin daha çok bir uyarı mahiyetinde kabul edilmesi gerektiği ifade edilir. Ayrıca bazı kaynaklar rüyada çamur görmenin, rüya sahibinin sapacağı yanlış yolları sembolize ettiğini söyler.

Rüyada çamur görmek, rüya sahibinin karşılaşacağı sıkıntıları temsil eder. Bu yüzden pek çok rüya yorumcusu tarafından bir uyarı olarak kabul edilen çamur, rüyayı gören kişinin hayatında temkinli davranması gerektiğine dair bir alamettir. Ayrıca rüya sahibinin birçok sıkıntıyla mücadele etmek zorunda kalarak yorgun düşeceği yorumu da çeşitli kaynaklarda mevcuttur. Dolayısıyla rüyasında çamur gören bir kişiyi zorlu ve yıpratıcı bir sürecin beklediğini ifade etmek gerekir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamurlu Sel Görmek

Rüyada çamurlu sel görmek; darlık, meşakkat ve çekilecek zorluklara işaret eder. Rüyasında çamurlu sel gören bir kimsenin ticari hayatında büyük başarısızlıklarla karşılaşması muhtemeldir. Öyle ki iflas ve sonucunda gelebilecek ciddi ekonomik problemler söz konusu olabilir. Bu nedenle rüya yorumcuları rüyasında çamurlu sel gören kişilere, genellikle finansal anlamda riskler almamaları yönünde tavsiyeler verir.

Buna ek olarak, rüyada görülen çamurlu selin ailevi sorunlarla da alakalı olabileceğini ifade eden kaynaklar vardır. Bu yoruma göre rüyada çamurlu sel görmek, aile içerisinde yaşanabilecek büyük tartışmaların habercisidir. Özellikle evli çiftlerin son derece kırıcı ve maalesef boşanmaya kadar gidebilecek bir süreçle karşı karşıya kalması muhtemeldir. Bu süreçte sabırlı davranmak ve kalp kırıklıklarına sebebiyet verebilecek sözler söylemekten uzak durmak faydalı olabilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamurlu Dere Görmek

Rüyada çamurlu dere görmek de çamur imgesi ile ilgili pek çok tabirde olduğu gibi olumsuz anlamlar ihtiva eder. Rüyasında çamurlu dere gören bir kimsenin kazanç kapılarının kapanacağı varsayılır. Dolayısıyla rüya sahibinin işten çıkarılma gibi bir durumla karşı karşıya kalması söz konusu olabilir. Ayrıca çamurlu dere görmek motifi özellikle dini kaynaklarda haram kazanç olarak da ele alınır. Bu doğrultuda kişinin mal ve mülkünde payı olan haram kazançların, kişiye kötü bir akıbet getireceği yorumu yapılır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamur Yol Görmek

Rüyada çamur yol görmek, genellikle sıkıntılı bir iş hayatının habercisi olabilir. Rüya yorumcuları bu imgeyi daha çok, oldukça yorucu bir tempo ile çalışılmasına rağmen yeterli kazanç sağlayamamak şeklinde ele alır. Dolayısıyla rüya sahibinin son derece yıpratıcı ve halis çabalarının boşa gideceğini ifade etmek mümkündür.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamurlu Ev Görmek

Rüyada çamurlu ev görmek, rüya tabiri kaynaklarında iki şekilde yorumlanır. Bahsi geçen ev eğer yapılma aşamasında değilse, genellikle bu tür bir rüya aileniz ya da sizin hakkınızda atılabilecek bir iftiraya işaret eder. Bu iftira sonucunda ev içerisinde büyük sıkıntıların meydana gelmesi ihtimal dahilindedir. Görülen çamurlu ev yapım aşamasında ise yapılan tabir farklılık gösterir. Bu yoruma göre ise yapım aşamasında çamurlu bir ev görmek güzel ahlakı temsil eder. Dolayısıyla rüya sahibinin temiz kalbi sayesinde mükafat elde edeceği düşünülür.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamurlu Ayak Görmek

Rüyada çamurlu ayak görmek genel olarak sıkıntılı bir süreci fedakarlıklar yaparak atlatmaya delalet eder. Öyle ki bu sürecin sonunda sağlık ya da maddi imkanlarla ilgili yeni sorunlar yaşamanız mümkündür. Ancak asıl büyük olan sorunu atlattığınız için yeni sorunları kabulleneceğiniz şeklinde bir yorum yapılabilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamurlu Çizme Görmek

Çamurlu çizme imgesi, çamurlu ayak ile son derece benzerlik gösterir. Ancak fark, bu duruma hazırlıklı olmanız sayesinde daha az fedakarlık yaparak sıkıntılarınızı atlatabilmenizde yatar.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamurlu Araba Görmek

Rüyada çamurlu araba görmek, genellikle size huzursuzluk veren bir durumu sembolize eder. Pek çok rüya yorumcusu bu tür bir rüyayı gerçekleştirilemeyen bir mekan değişikliği istemi olarak ele alır. Ayrıca iş hayatınızla ilgili yorucu bir yolculuğa çıkmanız da muhtemeldir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamura Düştüğünü Görmek

Rüyada çamura düşmek de pek çok çamur imgesi gibi olumsuz bir tabire sahiptir. Rüya sahibinin içerisinde bulunduğu sıkıntılı dönemi atlatamayacağı ve pes edeceği şeklinde yapılan yorum, pek çok rüya tabiri kaynağında yer alır. Ayrıca rüya sahibinin kendisini bir türlü aklayamayacağı bir iftiraya maruz kalması da söz konusu olabilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamurlu Terlik Görmek

Rüyada görülen çamurlu terlik genellikle iş hayatınızdaki sıkıntıların evinize de yansıyacağının habercisidir. Bu süreçte işle ilgili sorunlarınızı ailenizden gizlemek yerine onlardan maddi ya da manevi olarak destek istemeniz daha akıllıca olabilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamurlu Kar Görmek

Rüyada çamurlu kar görmek, özellikle iş ya da özel hayatınızda her şey yolunda gidiyorsa bu durumun bozulacağının habercisidir. Bu doğrultuda kendinize gereğinden fazla güvenerek sorunları ihmal etmeniz ciddi durumlarla karşılaşmanıza sebep olabilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamurlu Elbise Görmek

Kişiye atılacak bir iftiranın en net rüya imgelerinden biri rüyada görülen çamurlu elbisedir. Dolayısıyla pek çok rüya tabiri kaynağında bu tür bir rüya gören kimselerin etrafındaki insanlara karşı dikkatli olması öğütlenir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamur Bataklık Görmek

Rüyada çamur bataklık görmek motifi de son derece olumsuz bir yoruma sahiptir. Bataklık imgesi genel olarak kurtulunamayan sıkıntıları ifade eder. Özellikle yoksul kimselerin böyle bir rüyadan sonra daha büyük maddi sıkıntılara girebileceği söylenir. Çamur bataklık da benzer bir biçimde arkadaşlar yoluyla uğraşılmak zorunda kalınacak ekonomik sıkıntıları sembolize eder. Bilhassa bir arkadaşınıza kefil olmak gibi bir planınız varsa bu planı yeniden ele almanız faydalı olabilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada çamur görmek, genelde olumsuz manalara gelmektedir. Başınıza gelecek her türlü sıkıntıya işarettir. Özellikle balçık şeklinde olan çamur sıkıntının artacağına yorulur. Bu rüya ile rüya sahibi uyarılmıştır. Ön uyarıyı dikkate almalı ve dikkatli davranmalıdır.

Bazı yorumculara göre rüyasında çamur gören kimse yanlış hareketler içindedir ya da yanlışların içine doğru gitmektedir. Tez vakitte hatasının farkına varırsa zarar görmeden geri dönüşü olabilir, aksi halde mutlaka zarar görür.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada çamur görmek, rüya sahibini derinden üzen bir olayın yaşanacağına, bu olayın ardından büyük bir depresyona gireceğine delalet eder. Aynı zamanda rüya sözlüğü yorumcularına göre rüyada çamur görmek, kişinin çektiği sıkıntıların üstesinden sabretmesi sonucu gelebileceğine, aile bireyleri arasında bulunan küskünlüklerin sona ereceği anlamına gelmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamur Görmek

Rüyada sahibinin rüyasında çamur görmesi, sıkıntı ve uyarı gibi manalara gelir. Aynı zamanda bazı rüya yorumcularına göre rüyada çamur görmek, eğer hareketlerinize dikkat etmezseniz büyük sıkıntıya düşeceksiniz şeklinde yorumlanır. Kişinin hayatı boyunca çektiği sıkıntılardan dolayı yorgun düşeceğine uzun bir aradan sonra tekrardan yüzünün güleceğine delalet eder. Bir diğer yorumculara göre ise rüyada çamur görmek, son derece olumlu yorumlanmaktadır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Balçık Çamur Görmek

Balçık çamurda hareket etmesi daha zor olduğu için sıkıntının büyük olacağına işarettir. Rüyada balçık çamur görmek, kişinin sahip olduklarının değerini bilmesi gerekeceğine, mal ve mülk sahibi olacağına rivayet etmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamur Yediğini Görmek

Para biriktirmek manasına gelir. Mülk sahibi olmak manasına da gelir. Rüyada çamur yediğini görmek, kişinin işlediği bir günah sonucunda büyük vicdan azabı çekeceğine, ailesi ile arasının açılacağına, aile büyüklerinin araya girerek durumu tatlıya bağlayacağına delalet etmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamurla Evini Sıvadığını Görmek

Evini çamurla sıvadığını gören kimse için iyi kalpli ve temiz insan manası yapılır. Rüya sahibinin rüyasında evini çamurla sıvadığını görmesi, kişinin maddi anlamda rahata ereceğine alamet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kabe Duvarını Çamurla Sıvadığını Görmek

Rüya sahibinin rüyasında kabe duvarını çamurla sıvadığını görmesi hacca gideceği, vatana millete hayırlı bir birey olacağına manasına gelir. Kişinin rüyasında kabe duvarını çamurla sıvadığını görmesi, rüya sahibinin çevresindeki insanlar tarafından çok sevileceğine delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Peygamberimizin Kabrini Sıvadığını Görmek

Rüyasında Peygamberimizin kabrini sıvadığını gören rüya sahibinin Medine' ye kabrini ziyarete gideceğinize işarettir. Kişinin rüyasında peygamberimizin kabrini sıvadığını görmesi, rüya sahibinin çok mutlu olacağı haber alacağına tabir edilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamurlu Suda Yüzdüğünü Görmek

Rüyada çamurlu suda yüzdüğünü görmek, üzüntü ve keder manasına gelir. Kimi yorumcuya göre kötü kadın, borç para ve düşmanlık gibi manalara da gelmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuru Çamur Görmek

Rüyada kuru çamur görmek, rüyayı gören rüya sahibinin işlerinin yoluna gireceğine, hayırlı dostlar edineceği manalarına da gelmektedir. Rüya sahibinin rüyasında kuru çamur görmesi, kişinin iş hayatında güzel işler yapacağına delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada çamur görmek, rüya sahibinin iş ve sosyal hayatında çeşitli sorunlar yaşayacağı demektir. Rüya sahibinin rüyasında çamur görmesi, kişinin aile hayatında tartışmalar yaşayacağı anlamına da gelmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamura Düştüğünü Görmek

Rüya sözlüğü yorumcularına göre çamura düştüğünü gören rüya sahibinin beklemediği miras ya da toplu para anlamına gelir. Rüya sahibinin rüyasında çamura düştüğünü görmesi, kişinin bol kazanç sağlayacağına işaret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamur İçinde Bir Şey Bulduğunu Görmek

Rüya sahibinin rüyasında çamurun içinde bir şey bulduğunu görmesi şans manasına gelir. Kişinin rüyasında çamur içinde bir şey bulduğunu görmesi, rüya sahibinin talih oyunları gibi bir yerden para kazanacağı anlamına gelir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamurdan Arındığını Görmek

Çamura bulaşan yerlerini ve kıyafetini temizlediğini gören kimse sıkıntılarından ve dertlerin kurtulur, huzurlu bir hayat geçirir. Rüya sahibinin rüyasında çamurdan arındığını görmesi, kişinin bundan sonraki hayatını mutlu bir şekilde geçireceğine tabir edilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamur Banyosu Yaptığını Görmek

Şifa için çamura bulandığını gören kimse sağlığına kavuşur, bir yerden menfaat elde eder. Çamuru yıkadığı halde arındıramıyorsa eğer o zaman kötü yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Peygamberimizin (S.A.V.) kabrini sıvadığını görmek O’nu ziyaret etmeye delalettir. Rüyada cami sıvamak, İslamiyete hizmetle şeref ve ecir kazanmaya; sulu çamurda yürümek, üzüntü ve kedere düşmeye; sulu çamur, kötü ahlaklı kadına, düşmanlık ve sıkıntıya, borca ırz ve namus hakkında söz söylemeye delalettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuru çamur görmek, rızka; hastanın çamur görmesi, vefat etmesine; çamur karan birini görmek, üzüntüye delalet eder.

(Ayrıca Bakınız; Balçık, Kerpiç.)
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada çamur görmek tabiri bir ikaz işaretidir ve dikkatli olarak davranılması gereken olayların yaşanacağına ve halihazırda da birtakım hatalı işlerin içinde olabileceğine işarettir .
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada çamur görmek anlamı hep kötüye yorumlanan rüyalardandır. Çamura girdiğini gören kişi mutlaka bir sıkıntıya düşer. Rüyada çamurun görülmesi bir ikazdır ve dikkatli olunması gereken olayların yaşanacağına ve halen bazı hatalı işlerin içinde olduğunuza yorumlanır. Bu çamur balçıksa, sıkıntı artacaktır. Ancak çamurları temizleyen bir süre sonra sıkıntılarından kurtulacak demektir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada yerden çamur aldığınızı gördüyseniz düşmanınıza boyun eğeceğiniz anlamına gelir. Çamur, aile hayatında da gergin günler geçireceğiniz anlamındadır. Hemen her türlü sıkıntıyı simgeler.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada çamur görmek nedir para ve servetle yorumlanır. Sokakta giderken üzerine çamur sıçradığını görmek, yeni bir iş sahibi olacağına; bir çamura düştüğünü görmek, beklemediği bir mirasa konacağına; çamur içinde bir şey bulduğunu görmek, piyango veya benzeri bir yerden eline para geçeceğine işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada yağmur suyundan dolayı meydana gelen çamur görmek hayırlı değildir. Bir rivayete göre çamura basmak, dünya işlerinde uğraşmaya ve düşünmeye delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen çamur, hastalık ve zillettir. Geçimini çamur yapmakla sağlayan kimse için bu rüya hayırdır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada çamurla bina yapmak, din ve imana işarettir. Kuru çamur mal parçasıdır. Rüyada Resulullah’ın kabrini çamurla sıvadığını gören kimse, hacca gider.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Yaş bir çamurla evini sıvadığını gören kimse, salih bir adamdir. Çamur yediğini gören kimse, ondan yediği miktarca mal yer.

Bazı tabirciler, bir kimse rüyada çamur görürse, öleceğinden korkar, dediler. Çamura girdiğini ve üzerine çamur sürdüğünü gören kimse, hasta ve perişan olur. Katı ve kuru çamur, para cinsinden olan maldır. Yaş çamur ise, durumun düzelmesidir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada pişmiş çamur yemek, gıybet ve iftiradır. Hasta için çamur görmek, ölümdür. Bir kişinin rüyada sulu bir çamurda yürümesi, o kimsenin düşecegi üzüntü ve kedere, erişeceği fitne ve meşakkate işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Hasta olmayan bir kişi rüyada çamurda yürüdüğünü veya çamura girdiğini görürse, o kimse bir belaya veya hapse girmeye işarettir. Çamurdan kurtulduğunu veya elbise ve bedenini çamurdan temizlediğini gören kimse, dinen kendisinde bulunan günahtan veya dünyaca kederden kurtulur. Eğer çamurdan kurtulamaz ve elbisesini de temizleyemezse, o şahsa isabet eden çamur miktarınca günah ve keder isabet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse rüyada başının, saçının ve sakalının sulu çamurda bulanmış olduğunu görürse, o kimsenin ekincilikle uğraşmasına, toprak ve çamur işleriyle meşgul olmasına işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada çamur yaptığını gören kimse, iyi bir amel işler. Bazen çamur yapan kimseyi görmek, üzüntü ve kedere işarettir. Daima kötüye yorumlanan rüyalardandır.

Rüyadaki çamur hemen her türlü sıkıntıyı simgeler. Çamura girdiğini gören bir insan muhakkak bir sıkıntı alır. Bu balçık çamuru ise sıkıntı kat kat artacaktır. Ancak rüyasında çamurları yıkayan temizleyen kimse, bir süre sonra sıkıntılarını geride bırakacaktır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamura Düşmek Görmek

Rüyada sulu çamur görmek; düşmanlığa, sıkıntıya bazen de borçla veya ırz ve namusunuz hakkında söz söylemeye delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kişinin Sulu Bir Çamurda Yürüdüğünü Görmesi

Bir kişinin rüyada sulu bir çamurda yürümesi, o kimsenin üzüntü ve kedere maruz kalacağına bazen de fitneye ve zahmete delalet olarak da yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Hasta Olan Bir Kimsenin Sulu Çamur Görmesi

Hasta olan bir kimsenin rüyada sulu çamur görmesi, onun hastalığının devamına delalet eder. Ancak kendisinin sulu bir çamurdan çıktığını görmesi, bu halde o hastanın hastalıktan sonra şifa bulmasına ve sağlığına kavuşacağına işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Çamurdan Kurtulduğunu, Elbisesini ve Bedenini Çamurdan Temizlediğini Görmek

Rüyada çamurdan kurtulduğunu ya da elbisesini veya bedenini çamurdan temizlediğini görmek gören, kendisinde bulunan günahtan veya keder ve ziyandan kurtulmasına yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Çamura Battığını Görmek

Hasta olmayan bir kişi rüyada çamura battığını görürse, o kimsenin bir belaya bulaşacağına veya hapse gireceğine delalet etmektedir.

Çamur Yoğurup Kerpiç Yaptığını Görmek

Rüyada çamuru yoğurup kerpiç yaptığınızı görmek, hayra yorumlanmamaktadır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Sulu Çamur Görmek

Bakınız; Çamur

Bir kişinin rüyada sulu bir çamurda yürümesi, o kimsenin düşeceği üzüntü ve kedere, erişeceği fitne ve meşakkate delalet eder. Bir kimse rüyada sulu bir çamurda yürüdüğünü görse, o yer halkı ve çamura giren kimse için üzüntü, keder ve korkuya delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bir kişinin sertçe yağan bir çamurlu yağmurda ıslandığını görmesi, o yağmurdan ona isabet eden miktarca üzüntü, keder ve korkuya düşmesine delalet eder. Bazı tabirciler, bir kimsenin rüyada sulu olan bir çamurda kendisini görmesi, o kimsenin yerce olan eksikliğine delalet eder, derler. Hasta olan bir kimsenin rüyada sulu çamur görmesi, onun hastalığının devam etmesine delalet eder. Ancak kendisinin sulu bir çamurdan çıktığı görmesi, o hastanın hastalıktan kurtulmasına, sıhhat ve afiyete kavuşmasına delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Hasta olmayan bir kişi rüyada çamurda yürüdüğünü veya çamura girdiğini görse o kimse bir belaya veya zindan ve hapse ya da sultanın yanında çeşitli mihnetlere girmeye delalet eder. Çamurdan kurtulduğunu veya elbise ve bedenini çamurdan temizlediğini gören kimse, dinen kendisinde bulunan günahtan veya dünyaca keder ve zayiattan kurtulur. Eğer çamurdan kurtulamaz ve elbisesini de temizleyemezse, o şahsa isabet eden çamur miktarınca günah ve keder isabet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada çamur yoğurup kerpiç yapmak, bu rüyada asla hayır yoktur. Çünkü bu rüya, o kerpiç kuruyup toprak oluncaya değin, keder, bela ve düşmanlığa delalet eder. Eğer kerpiç kuruyup toprak olursa, zahmet, sıkıntı, bela ve düşmanlıktan sonra nail olacağı mala delalet eder. Çünkü toprak maldır. Sulu çamur, düşmanlık ve sıkıntıya bazen de borca veya ırz ve namus hakkında söz söylemeye delalet eder.

Sulu çamur bazen “Andolsun biz insanı çamurdan (süzülmüş) bir hülasadan yarattık.” (Surei Müminin, Ayet 12) mealindeki ayet gereğince, hanımının erkek bir çocuğa hamile olduğuna delalet eder. Çamur yolculuğun muattal kalmasına ve namazı yarıda kesmeye delalet eder. Sulu balçık manasına olan “vaha” kelimesi türetildiği zaman yıl manasına olan “havi” kelimesi yapıldığından, bir şeyin üzerinden bir sene geçmesine delalet eder. Bazen de sulu çamur, nimet veya şerre yahut Allah (C.C.)’ı inkar etmekle iftihar etmeye delalet eder

Bir kimse rüyada başını, saç ve sakalını sulu çamurda bulunmuş halde görse o kimsenin ekincilikle uğraşmasına toprak ve çamur işleriyle meşgul olmasına delalet eder. Sulu cıvık bir toprağın çamur olduğunu gören kimse, güzel bir şekilde anılır ve bu hal onun Allah (C.C.)’a itaat etmesine bir vesile olur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada sulu çamurunun veya yoğrulmuş hamur olduğunu gören kimse, çalışarak helal ve güzel bir rızka nail olur. Çamurun siyah, renginin kırmızı olduğunu gören kimsenin, bir yerden diğer bir yere yahut bir topluluğa geçmesine veya o kimsenin beyazı siyaha tercih etmesine delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada çamurun renginin kırmızılıktan siyaha dönüştüğünü gören kimse siyahı beyaza tercih eder. Bazen de sulu çamur, kötü ahlaklı sert ve az hamile kalan bir fena kadına delalet eder. Kuraklık ve kıtlık zamanında rüyada sulu çamur görülmesi, mahsulatın çokluğuyla müjdeye delalet eder. Görülen çamur bir kuyudan olursa, mirasa veya bereketin meydana çıkmasına ya da kuyunun sahibinin emanet ve sırlarına delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamurcu Görmek

Nablusi Rüya Tabirleri: Rüyada çamurcu görmek, halkın ayıplarını örten bir kimseye delalet etmektedir. Yine rüyada çamurcuyu görmek işlerin zorluğuna, gam ve kedere işaret eder.

Ayrıca bkz: Toprak
Çamur Yaptığını Görmek

Rüyada çamur yaptığını görmek, salih amel işlemeye delalet eder.
Sanat ve Geçimi Toprak ile Olan Birinin Rüyada Çamur Görmesi

Sanat ve geçimi toprak ile olan birinin rüyada çamur görmesi ise rüyayı gören kimse için hayır ve berekete delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamurda Yürümek Görmek

Rüyada sulu çamur görmek; düşmanlığa, sıkıntıya bazen de borçla veya ırz ve namusunuz hakkında söz söylemeye delalet eder.
Kişinin Sulu Bir Çamurda Yürüdüğünü Görmesi

Bir kişinin rüyada sulu bir çamurda yürümesi, o kimsenin üzüntü ve kedere maruz kalacağına bazen de fitneye ve zahmete delalet olarak da yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Üzerine Çamur Sıçraması

Dedikodular ve laf, söz yüzünden kişinin iffetsiz biri gibi lanse edileceğine, düşmanlar tarafından zarar göreceğine, geleceğini derinden etkileyecek yanlış adımlar atacağına ve bu yüzden istediği mutluluğu hiçbir zaman yakalayamayacağına işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Üzerine Çamur Sıçradığını Görmek

Rüyada üzerine çamur sıçradığını görmek rüya sahibinin arkasından konuşan ve ona iftira atan insanlara anlatır. Bu sebepten dolayı kötü bir izlenim yaratıcıya ve çevresindeki insanlardan kötü sözler duyacağı üzerine delalet eder. Bunun önüne geçebilmek için rüya sahibine etrafındaki insanları çok dikkatli bir şekilde seçilmesi gerektiğine yönelik yorumlar yapılır. Ayrıca sırlarını mutlaka güvendiği insanları anlatması gerektiğini gösterir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamur Görmek Psikolojik Yorumu

Rüyada çamur görmek kişinin dağınık bir durumda olduğunu, kendini daha iyi hissetmek için ruhsal bir temizlik yapması gerektiğini simgeler. Rüyada çamurda yürüdüğünü görmek kişini kendini sinirli hissettiğine, bir sorunun onu rahatsız ettiğine ve yaşadığı bir ilişki yüzünden aşağıya çekildiği duygusu içinde olduğuna yorumlanır.

Kişinin üstündeki giysilerin çamurlu olması ise onun kendini sorgulanıyor, hesap vermek durumunda bırakılıyor ve itibarına saldırılıyor gibi hissettiğini simgeler.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada çamur görmek hastalık ve zillete düşmeye tabir olunur. Çamur rüyası bazı hallerde de ecelin yaklaştığına delalet eder, zira insan topraktan yaratılmıştır ve yine toprağa dönecektir.

Rüyasında çamur gören kişi hasta bir adamsa, ecel şerbetini içmesine fazla bir zaman kalmadığı rivayet edilir. Bazı rüya tabircilerine göre rüyasında çamur gören bir kişinin öleceğinden korkmak gerekir. Çamur rüyası hemen her zaman sıkıntı ve üzüntüye, kötüye yorulan bir rüyadır. Hasta olmayan bir insan rüyasında çamura girdiğini veya çamurda yürüdüğünü görürse o insanın bir belaya maruz kalacağı, hapse düşebileceği veya çeşitli mihnetler yaşayacağı rivayet edilir.

Rüyada çamur görmek aynı zamanda bir uyarıdır; bazı yanlış işler içinde olduğunuza ve dikkatli olmanızı gerektiren olumsuz olayların yaşanabileceğine işaret eder. Rüyada görülen çamur balçık halindeyse sıkıntının daha da büyük olacağı rivayet edilir.

Bazı çağdaş ulemaya göre rüyada çamur görmek veya çamura düşmek; kişinin servet sahibi olacağının ya da saygısızca bir davranışa maruz kalacağının alametidir. Rüyada çamurun; akla gelebilecek her türlü sıkıntının simgesi olduğu ve kişinin aile hayatında da gergin ve sıkıntılı günler yaşanacağına işaret ettiği rivayet edilir.

Rüyada çamur görmek bir tabire göre de paranın ve zenginliğin simgesidir. Çamur rüyası, ekmeğini çamur yaparak  veya toprakla uğraşarak kazanan biri için hayırlı bir rüyadır. Bir kişi rüyasında çamura girdiğini ve üstüne başına çamur sürdüğünü görürse o kişinin hastalığa maruz kalacağı ve perişan bir duruma düşeceği rivayet edilir.  Bina için çamur yapmak rızık gelecek olmasına ve faydaya yorumlanır.

Rüyasında yerden çamur aldığını gören kişinin düşmanına yenik düşeceği, boyun eğeceği rivayet edilir. Kişinin rüyasında çamurun içinde bir şey bulması o kişinin eline piyango veya benzer bir kaynaktan para geçeceğine delalet eder. Rüyada yağmur suyundan veya su yolundan ötürü oluşmuş çamur görmek hayra yorulmaz.

Rüyasında çamur kullanarak bina yaptığını gören kişinin din ve iman yönünden güçlü bir kişilik olduğu rivayet edilir. Bir kimse rüyasında peygamberimizin mübarek kabrini çamurla sıvadığını görürse, bu rüya o kimsenin hacca gideceğine ve O’nu ziyaret sırasında brilikte haccedeceğine şeklinde yorumlanır.

Kişinin rüyasında kendi evini yaş çamur kullanarak sıvaması onun düzgün, yararlı, iyi bir adam olduğunun alametidir. Rüyada Kabe duvarını çamurla sıvadığını gören kişinin hac yolculuğu yapacağı rivayet edilir. Rüyada çamurla cami sıvamak bunu yapan kişinin İslamiyete hizmet ederek şeref ve sevap kazanacağına yorumlanır.

Rüyasında çamurları yıkayıp temizlediği gören kişinin bir süre sonra sıkıntı ve üzüntülerinden kurtulacağı rivayet edilir. Rüyada çamur yapmak ise iyi ve faydalı bir iş yapılacağına işaret eder. Bazen çamur yapan bir kişiyi görmek üzüntü, sıkıntı ve kedere yorumlanır.

Rüyasında çamurdan kurtulduğunu, vücudunu ve giysilerini çamurdan temizlediğini gören kişinin dini bakımdan ona yazılı olan günahlardan veya dünya kederlerinden kurtulacağı rivayet edilir. Çamurdan kurtulamaması, bedenini ve elbiselerini temizleyememesi ise üzerine isabet eden çamurun miktarı kadar günah ve keder yaşayacağına yorumlanır.

Çamura basmak dünya işleriyle ilgili düşünce ve uğraşıların yoğun olduğuna da işaret eder. Kişinin rüyasında bir çamura düştüğünü görmesi beklenmedik bir mirasa konacağının işaretidir. Sokakta giderken üzerine çamur sıçradığını gören bir kimsenin bu rüyası ise onun yeni bir iş imkanına kavuşacağı şeklinde tabir edilir.
Kuru Çamur Görmek

Rüyada katı ve kuru çamur görmek para cinsinden olan mala yorumlanır.
Yaş / Sulu Çamur Görmek

Rüyasında yaş çamur gören kişinin iyi, doğru ve makbul bir insan olduğu rivayet edilir. Yaş çamur mevcut durumun düzeleceğinin de alametidir. Sulu çamur rüyası kötü ahlaklı bir kadına da yorumlanır.
Rüyada Çamura Batmak

Rüyada bir göl veya nehirde çamura batmak hükümet tarafından gelecek bir keder ve sıkıntıyı işaret eder. Çamura batmak, dünya işleri üzerinde çok fazla düşünmeye de yorumlanır.
Çamur Yemek

Rüyasında pişmiş çamur yediğini gören kişinin bu rüyası, o kişinin gıybet ve iftiraya maruz kalacak olması ile tabir edilir.  Rüyada çamur yemek; yenen çamur miktarınca mal yeneceğine de delalet eder. Bu rüya kişinin malını eşi için harcayacağı şeklinde de tabir olunur. Çamur yeme rüyası mal biriktirmeye de yorumlanır.
Rüyada Renkli Çamur Görmek

Rüyada görülen çamurun siyah olması üzüntü ve sıkıntıya sebep olacak durumlara yorumlanır. Yeşil, beyaz veya kırmızı çamur ise kişinin boş işlerle uğraştığının işaretidir.
Çamurda Yürümek

Rüyasında çamurda yürüdüğünü gören kişinin edep ve ahlaka aykırı olan bazı tutum ve davranışları nedeniyle saygınlığını kaybedeceği rivayet edilir. Rüyada sulu bir çamurda yürüdüğünü görmek ise üzüntü ve kedere düşecek, fitne ve meşakkate uğrayacak olmakla tabir olunur.
Rüyada Çamur Kusmak

Sinirlerin adeta bir yay gibi gerilmesine ve tüm kasların bu gerginlik yüzünden kasılmasına neden olacak ve haksızlık olarak yorumlanacak bir olay karşısında öfkeyi kontrol edememeye yorulur. Bu nedenle zehir zemberek sözler etmeye ve bu durumun ortalığı daha çok karıştırmasına, kavganın ve anlaşmazlığın da daha fazla büyümesinden başka bir işe yaramayacağına alamet eder.
Rüyada Çamur Bulaşması

Zararı dokunacak kötü huylu kimselerle oturup kalkmaya, onlar tarafından iyi niyetin kullanılmasına, maddi olarak sömürülmeye ve üstüne üstlük bir de bu kimselerle arkadaşlık etmekten dolayı adının kirlenmesine işaret eder. Deyim yerindeyse başını derde sokacak kimselerin ayak oyunlarına gelerek kendini ateşe atmak demektir.
Rüyada Çamur Banyosu Yapmak

Kişi kendisine iyilik, mutluluk, kazanç ve huzur getireceğine inanacağı bir işin peşinden gidecektir. Rüya sahibi çevresinde olan ve güvenilir bulduğu, deneyimlerine inandığı kimselerin tavsiyesiyle hareket edecek ve kendisi için şifa getireceğini düşünecek bir işe atılacaktır.
Rüyada Çamur Bataklık Görmek

Dibe çekecek, gerilemeye ve düşüşe geçmeye neden olacak duygulara kapılmak ya da kötü düşüncelere saplanmak anlamına gelir. Kişinin yaşayacağı umutsuzluk nedeniyle düşünce kaosuna sürükleneceğine ve işini zorlaştırarak en büyük zararı kendine kendi eliyle vereceğine yorulur. Oysa rüya sahibi paniğe kapılmayarak sakinliğini korumayı başarabilse yeni gelecek günler kendisine hayır getirecektir.
Rüyada Çamur Yağması

Ailenin üzerine hüzün ve keder çökmesine, bazı hastalıkların peyda olmasına, huzurun kalmamasına, hane üstünde uğursuzluğun dolaşmasına ve bu durumun bir süre devam etmesine alamet eder. Kişinin kendi hayatında yaşanmasa bile yakın çevresinde yaşanacak olayların dolaylı da olsa kendisini etkileyeceği anlamına gelir.
Rüyada Çamur Karmak

Beceri, sabır, güç ve çalışkanlık gerektirecek ve herkeste olmayacak vasıflarla üstesinden gelinebilecek bir takım zorlu işlere atılmaya delalet eder. Çok çetrefilli, zahmetli ve rekabete açık bir işe girilecek ve bunun altından kalkmak, çevreye de mahcup olmamak için büyük bir mücadele içinde olunacak demektir.
Rüyada Sulu Çamur Görmek

Kolayca aşılabilecek bir takım problemlerle karşılaşmak anlamına gelir. Nihayetinde sorun olan fakat çözülmesi imkânsız olanla kıyaslandığı zaman ona nazaran çok daha kolay olan bir sıkıntıya düşmeye yorulur.
Rüyada Kuru Çamur Görmek

Bu rüya iyi değildir. Yokluk, zorluk ve çaresizlik yaşanacağına alamet eder. Yaşam akışı üzerinde olumsuz etkiler yapacak, kişiyi günlük hayatından alı koyacak ve rahat olan kafasını sürekli meşgul ederek tüm dikkatinin ve motivasyonunun bozulmasına neden olacak bir gelişmenin meydana geleceğine delalet eder.
Rüyada Çamurlu Yağmur Suyu Görmek

Yapılacak işler ve atılacak atılımlar konusunda öngörünün kısıtlanmasına ya da analiz yeteneğinin bozulmasına neden olacak bir takım durumların yaşanmasına işaret eder. Üzerinde fikir yürütülüp ona göre hareket edilen işler konusunda eli kolu bağlı olmaya ve bundan dolayı geri adım atmak zorunda kalmaya yorulur.
Rüyada Çamur Gölü Görmek

Kişinin kendisini sanki bir daha asla kurtulamayacakmış ve içinde boğulacakmış gibi hissedeceği zorluklarla karşı karşıya kalması anlamına gelir. Kişinin kaldıramayacağını düşünerek umutsuzluğa ve paniğe kapılmasına neden olacak bir takım gelişmelerin yaşanacağına işaret eder.
Rüyada Kırmızı Çamur Görmek

Verim alınamayacak ve olumlu dönüşlerle karşılaşılamayacak yatırımlar yapmaya ve bu yatırımların bereket ya da kazanç getirmek bir yana eldekilerin de yitip gitmesine ve sermayenin yok olmasına ve bir de üstüne borçlanmaya sebebiyet vereceğine işaret eder.
Rüyada Ayakkabıya Çamur Bulaşması

Küçük düşmeye ve herkes tarafından benimsenmiş kaliteli imaja zarar vermeye ve tamamıyla kişi dışında gelişecek bazı kusurlu hallere ve durumlara alamet eder. Rüya sahibinin hiçbir sorumluluğu olmadan, kendisinden habersizce içine düşeceği olaylar demektir.
Rüyada Paçaların Çamur Olması

Aksilik ve şanssızlık yaşamak anlamına gelir. Kafaya takılacak, yüreğe dert olacak ve halledilemediği sürece de kişi için büyük ve geçmeyecek kadar güçlü bir baş ağrısı olacak ve dolayısıyla da akıldan çıkmayacak bir olayla karşılaşmaya alamet eder.
Rüyada Killi Çamur Görmek

Şifa ve kurtuluş olacak bir takım fırsatlar yakalamaya delalet eder. Düze çıkmak ve rahat etmek adına en fazla ihtiyaç duyulduğu anda karşılaşılacak büyük bir iyilik, hayır, çözüm ya da çare demektir. Yaraların merhemini, hastalıkların da ilacını bulmaya, bu sayede daha özgür, rahat ve huzurlu olmaya yorulur.
Rüyada Çamur Sıvanmak

Kişinin kendisi için çok faydalı olacak bir iş için her türlü fedakârlığı yapmayı göze alacağına ve ne gerekiyorsa bir an bile tereddüt etmeden yerine getireceğine işaret eder. Deyim yerindeyse rüya sahibinin kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez durumunda olmasına ve menfaati için komik ya da kötü durumlara düşmeyi bile umursamamasına işaret eder.
Rüyada Çamur Süpürmek

Beyhude işlere heveslenmeye ve tüm imkânları, enerjiyi ve inancı bu iş üzerine yoğunlaştırmaya ama sonunda da hayal kırıklığı, maddi ve manevi zarar yaşamaya alamet eder. Ne yapılsa da olur yolu bulunmayan bazı girişimlerin bile bile yapılacağına, kendini bunu başaracağına inandırmaya fakat bunun mümkün olacak birşey olmayışı nedeniyle sonunun hüsran olacağına yorulur. Hırsa kapılmak ve imkânsızı başarmak için gözünü karartmak fakat amacına nail olamamak demektir.
Rüyada Deniz Ve Çamur Görmek

Umduğunu bulamamak ve muradına erememeye işaret eder. Kişinin beklenti içine gireceği ve güzel şeylerle karşılaşacağını umduğu bir yerden kötü haberler almasına ve bu durumun ruhsal olarak kendisi için bir çöküşe neden olmasına alamet eder.
Rüyada Çamur İçinde Altın Görmek

Zorluk, çile ve zahmetle kazanılacak para, mal ya da eşya demektir. Tabiri caize emek vermeden yemek sahibi olunamayacağına ve güzel şeylere ulaşmanın hiç de kolay olmadığının bilincine varmaya ve dolayısıyla da elde etmek istenilenler için çaba göstermek, çalışmak ve özveride bulunmak gerektiğinin önemini bilerek hareket etmeye işaret eder.
Rüyada Çamurdan Ev Yapmak

Rüyayı gören kişinin çok yetenekli ve hünerli bir insan olduğu, elinden her iş geldiği, uzman kimselerin yapacağı işleri bile başarabildiği anlamına gelir. Her alanda ve her branşta bilgili olmaya özellikle de el becerisinin çok gelişmiş olduğuna delalet eder. Eğitim gerektiren ve çoğu kişinin almış olduğu eğitime rağmen edinemediği yeteneklere doğuştan sahip olmak anlamına gelir.
Rüyada Üstüne Çamur Sıçraması

Beddua hatta küfür edilecek bir duruma düşmek demektir. Kişinin lanet diye nitelendireceği bir halde kalmasına ve o halden ne kadar uğraşsa da anında kurtulamayacağı için çok sinirleneceğine ve sinirlerinin bozulması nedeniyle kızgınlıktan ağlayacağına işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamurla Oynamak

Maddi olarak hiçbir hayırlı getirisi olmayan işler üzerinde durmaya ve elde edileceklerin bu uğurda harcamaya ve kafa yormaya değmeyecek kadar az olacağına alamet eder. Faydasız şeylerle kendini oyaladığının farkında olmamaya ve hem zamandan hem de kazançtan zarar etmeye yorulur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamur Kuyusu Görmek

Rüya sahibinin sonu görünmeyen yani bugünleri, yarınları ve geleceği için kendisine hiçbir iyilik, menfaat, güzellik, hayır, kazanç ve şans getirmeyecek düşünceleri benimsemesi anlamına gelir. Bu düşünceleri hayata geçirmesi durumunda hiçbir kar elde edemeyeceği gibi aynı zamanda bir çöküş yaşaması anlamına gelir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
ÇAMUR
Hep kötüye yorumlanan rüyalardandır. Çamura girdiğini gören kişi mutlaka bir sıkıntıya düşer. Rüyada çamur bir ikazdır ve dikkatli olunması gereken olayların yaşanacağına ve halen bazı hatalı işlerin içinde olduğunuza yorumlanır. Bu çamur balçıksa sıkıntı artacaktır. Ancak çamurları temizleyen bir süre sonra sıkıntılarından kurtulacak demektir
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA ÇAMUR GÖRMEK NE DEMEK?

Rüyada çamur görmek, kişinin çeşitli sıkıntılara maruz kalacağına işaret ederken, rüya sahibinin yaptığı yanlışlara karşı bir uyarı niteliğindedir. Rüyasında çamur gören kişi, eğer hareketlerine dikkat etmezse büyük problemlerle karşılaşır.

Rüyada çamur görmek, farklı bir rüya tabirinde ise, uzun zamandır boğuşmak zorunda kaldığı dertler nedeniyle yorgun düşeceği, ancak uzun bir zamandan sonra yeniden rahata ereceği şeklinde yorumlanır. BU nedenle de rüyada çamur görmenin olumlu anlamlara sahip olduğu da söylenir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
BALÇIK ÇAMUR GÖRMEK

Rüyada balçık çamur görmek, rüya sahibinin elinin ayağının bağlanacağı hiçbir şekilde hareket etmesine fırsat vermeyecek bir sıkıntıyla karşı karşıya kalacağına işaret eder. Bununla birlikte, rüyada görülen balçık çamur, rüya sahibinin sahip olduğu şeylerin kıymetini bilmesini sağlayacak olaylar yaşayacağına delalet ederken, farklı bir yorumda ise, kişinin mal mülk elde edeceği anlamını taşır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
ÇAMUR YEDİĞİNİ GÖRMEK

Rüyada çamur yediğini görmek, rüyayı gören kişinin para biriktirerek mal mülk sahibi olacağı şeklinde yorumlanır. Farklı bir rüya tabirinde ise, rüyasında çamur yediğini gören kişi işlediği bir günah nedeniyle vicdan azabı duyar, ailesi ile arasında anlaşmazlıklar çıkar ve aile büyüklerinin araya girmesiyle bu anlaşmazlıklar çözüme ulaşır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
ÇAMURLA EVİNİ SIVADIĞINI GÖRMEK

Rüyada çamurla evini sıvadığını görmek, rüya sahibinin ahlakı temiz ve güzel yürekli biri olduğuna işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
KABE DUVARINI ÇAMURLA SIVADIĞINI GÖRMEK

Rüyada Kâbe duvarını çamurla sıvadığını görmek, rüyayı gören kişinin hacca gideceğine ve kişinin hem ilkesi hem de insanlar için hayırlı işlerde bulunacağına delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
ÇAMUR: Rûyâda çamur görmek çeşitli şekilde yo­rumlanır. Bazılarına göre bu rûyâ görenin durumuna göre değişir. En iyisi böyle bir rûyâ gören kimsenin kendi hareketlerini kontrol etmesidir.

*Çamurla ilgili rüyaların bazılarının kısa yo­rumlar şöyledir.

*Rûyâda çamur içinde yürüdüğünüzü görme­niz, kötülük, keder ve sıkıntı gibi iyi olmayan şeylere yorulur.

*Rûyâda çamur içinde yattığım görmek, iyi de­ğildir, Bu rûyâ keder veya ölüme işaretle yorumlanır.

*Başınızda çamur görmek, ziraat işleri ile uğraş­mak ile tabir olunur.

*Rüyasında elbisesinde çamur gören kimse, ke­dere, üzüntüye veya sıkıntıya düşer veya düşeceğine işaret şeklinde tabir olunur.

*Rûyâda beyaz çamur görmek, faydalanmak ve menfaat elde etmek ile tabir olunur.

*Çamur içinden çıktığını, kurtulduğunu gören kimse, kederden veya hastalıktan kurtulup feraha ve sevince kavuşur, şeklinde tabir olunur.

*Bir kimsenin.rüyasında siyah çamur görmesi, kedere işaret olarak yorumlanır.

*Rüyasında kırmızı çamur görmek, yolculuğa çıkmak, yer değiştirmek ve savurganlık gibi şeylere işaret olarak yorulur.

*Rüyada san çamur görmek, hastalık veya acı haber ve keder ile tabir olunur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
BALÇIK (YAPIŞKAN ÇAMUR): Rûyâda balçık görmek, kedere ve sıkıntıya veya kötü huylu bir kadına ve ba­zen de hayırlı bir haber alınacağına işaretle yorumla­nır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kuru Çamur Görmek

Rüyada katı ve kuru çamur görmek para cinsinden olan mala yorumlanır.
Yaş / Sulu Çamur Görmek

Rüyasında yaş çamur gören kişinin iyi, doğru ve makbul bir insan olduğu rivayet edilir. Yaş çamur mevcut durumun düzeleceğinin de alametidir. Sulu çamur rüyası kötü ahlaklı bir kadına da yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamura Batmak

Rüyada bir göl veya nehirde çamura batmak hükümet tarafından gelecek bir keder ve sıkıntıyı işaret eder. Çamura batmak, dünya işleri üzerinde çok fazla düşünmeye de yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Çamur Yemek

Rüyasında pişmiş çamur yediğini gören kişinin bu rüyası, o kişinin gıybet ve iftiraya maruz kalacak olması ile tabir edilir.  Rüyada çamur yemek; yenen çamur miktarınca mal yeneceğine de delalet eder. Bu rüya kişinin malını eşi için harcayacağı şeklinde de tabir olunur. Çamur yeme rüyası mal biriktirmeye de yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Renkli Çamur Görmek

Rüyada görülen çamurun siyah olması üzüntü ve sıkıntıya sebep olacak durumlara yorumlanır. Yeşil, beyaz veya kırmızı çamur ise kişinin boş işlerle uğraştığının işaretidir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Çamurda Yürümek

Rüyasında çamurda yürüdüğünü gören kişinin edep ve ahlaka aykırı olan bazı tutum ve davranışları nedeniyle saygınlığını kaybedeceği rivayet edilir. Rüyada sulu bir çamurda yürüdüğünü görmek ise üzüntü ve kedere düşecek, fitne ve meşakkate uğrayacak olmakla tabir olunur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamur Kusmak

 

Sinirlerin adeta bir yay gibi gerilmesine ve tüm kasların bu gerginlik yüzünden kasılmasına neden olacak ve haksızlık olarak yorumlanacak bir olay karşısında öfkeyi kontrol edememeye yorulur. Bu nedenle zehir zemberek sözler etmeye ve bu durumun ortalığı daha çok karıştırmasına, kavganın ve anlaşmazlığın da daha fazla büyümesinden başka bir işe yaramayacağına alamet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamur Bulaşması

Zararı dokunacak kötü huylu kimselerle oturup kalkmaya, onlar tarafından iyi niyetin kullanılmasına, maddi olarak sömürülmeye ve üstüne üstlük bir de bu kimselerle arkadaşlık etmekten dolayı adının kirlenmesine işaret eder. Deyim yerindeyse başını derde sokacak kimselerin ayak oyunlarına gelerek kendini ateşe atmak demektir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamur Banyosu Yapmak

Kişi kendisine iyilik, mutluluk, kazanç ve huzur getireceğine inanacağı bir işin peşinden gidecektir. Rüya sahibi çevresinde olan ve güvenilir bulduğu, deneyimlerine inandığı kimselerin tavsiyesiyle hareket edecek ve kendisi için şifa getireceğini düşünecek bir işe atılacaktır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamur Bataklık Görmek

Dibe çekecek, gerilemeye ve düşüşe geçmeye neden olacak duygulara kapılmak ya da kötü düşüncelere saplanmak anlamına gelir. Kişinin yaşayacağı umutsuzluk nedeniyle düşünce kaosuna sürükleneceğine ve işini zorlaştırarak en büyük zararı kendine kendi eliyle vereceğine yorulur. Oysa rüya sahibi paniğe kapılmayarak sakinliğini korumayı başarabilse yeni gelecek günler kendisine hayır getirecektir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamur Yağması

Ailenin üzerine hüzün ve keder çökmesine, bazı hastalıkların peyda olmasına, huzurun kalmamasına, hane üstünde uğursuzluğun dolaşmasına ve bu durumun bir süre devam etmesine alamet eder. Kişinin kendi hayatında yaşanmasa bile yakın çevresinde yaşanacak olayların dolaylı da olsa kendisini etkileyeceği anlamına gelir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamur Karmak

Beceri, sabır, güç ve çalışkanlık gerektirecek ve herkeste olmayacak vasıflarla üstesinden gelinebilecek bir takım zorlu işlere atılmaya delalet eder. Çok çetrefilli, zahmetli ve rekabete açık bir işe girilecek ve bunun altından kalkmak, çevreye de mahcup olmamak için büyük bir mücadele içinde olunacak demektir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Sulu Çamur Görmek

Kolayca aşılabilecek bir takım problemlerle karşılaşmak anlamına gelir. Nihayetinde sorun olan fakat çözülmesi imkânsız olanla kıyaslandığı zaman ona nazaran çok daha kolay olan bir sıkıntıya düşmeye yorulur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuru Çamur Görmek

Bu rüya iyi değildir. Yokluk, zorluk ve çaresizlik yaşanacağına alamet eder. Yaşam akışı üzerinde olumsuz etkiler yapacak, kişiyi günlük hayatından alı koyacak ve rahat olan kafasını sürekli meşgul ederek tüm dikkatinin ve motivasyonunun bozulmasına neden olacak bir gelişmenin meydana geleceğine delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamurlu Yağmur Suyu Görmek

Yapılacak işler ve atılacak atılımlar konusunda öngörünün kısıtlanmasına ya da analiz yeteneğinin bozulmasına neden olacak bir takım durumların yaşanmasına işaret eder. Üzerinde fikir yürütülüp ona göre hareket edilen işler konusunda eli kolu bağlı olmaya ve bundan dolayı geri adım atmak zorunda kalmaya yorulur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamur Gölü Görmek

Kişinin kendisini sanki bir daha asla kurtulamayacakmış ve içinde boğulacakmış gibi hissedeceği zorluklarla karşı karşıya kalması anlamına gelir. Kişinin kaldıramayacağını düşünerek umutsuzluğa ve paniğe kapılmasına neden olacak bir takım gelişmelerin yaşanacağına işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kırmızı Çamur Görmek

Verim alınamayacak ve olumlu dönüşlerle karşılaşılamayacak yatırımlar yapmaya ve bu yatırımların bereket ya da kazanç getirmek bir yana eldekilerin de yitip gitmesine ve sermayenin yok olmasına ve bir de üstüne borçlanmaya sebebiyet vereceğine işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ayakkabıya Çamur Bulaşması

Küçük düşmeye ve herkes tarafından benimsenmiş kaliteli imaja zarar vermeye ve tamamıyla kişi dışında gelişecek bazı kusurlu hallere ve durumlara alamet eder. Rüya sahibinin hiçbir sorumluluğu olmadan, kendisinden habersizce içine düşeceği olaylar demektir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Paçaların Çamur Olması

Aksilik ve şanssızlık yaşamak anlamına gelir. Kafaya takılacak, yüreğe dert olacak ve halledilemediği sürece de kişi için büyük ve geçmeyecek kadar güçlü bir baş ağrısı olacak ve dolayısıyla da akıldan çıkmayacak bir olayla karşılaşmaya alamet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Killi Çamur Görmek

Şifa ve kurtuluş olacak bir takım fırsatlar yakalamaya delalet eder. Düze çıkmak ve rahat etmek adına en fazla ihtiyaç duyulduğu anda karşılaşılacak büyük bir iyilik, hayır, çözüm ya da çare demektir. Yaraların merhemini, hastalıkların da ilacını bulmaya, bu sayede daha özgür, rahat ve huzurlu olmaya yorulur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamur Sıvanmak

Kişinin kendisi için çok faydalı olacak bir iş için her türlü fedakârlığı yapmayı göze alacağına ve ne gerekiyorsa bir an bile tereddüt etmeden yerine getireceğine işaret eder. Deyim yerindeyse rüya sahibinin kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez durumunda olmasına ve menfaati için komik ya da kötü durumlara düşmeyi bile umursamamasına işaret eder.
Rüyada Çamur Süpürmek

Beyhude işlere heveslenmeye ve tüm imkânları, enerjiyi ve inancı bu iş üzerine yoğunlaştırmaya ama sonunda da hayal kırıklığı, maddi ve manevi zarar yaşamaya alamet eder. Ne yapılsa da olur yolu bulunmayan bazı girişimlerin bile bile yapılacağına, kendini bunu başaracağına inandırmaya fakat bunun mümkün olacak birşey olmayışı nedeniyle sonunun hüsran olacağına yorulur. Hırsa kapılmak ve imkânsızı başarmak için gözünü karartmak fakat amacına nail olamamak demektir.
Rüyada Deniz Ve Çamur Görmek

Umduğunu bulamamak ve muradına erememeye işaret eder. Kişinin beklenti içine gireceği ve güzel şeylerle karşılaşacağını umduğu bir yerden kötü haberler almasına ve bu durumun ruhsal olarak kendisi için bir çöküşe neden olmasına alamet eder.
Rüyada Çamur İçinde Altın Görmek

Zorluk, çile ve zahmetle kazanılacak para, mal ya da eşya demektir. Tabiri caize emek vermeden yemek sahibi olunamayacağına ve güzel şeylere ulaşmanın hiç de kolay olmadığının bilincine varmaya ve dolayısıyla da elde etmek istenilenler için çaba göstermek, çalışmak ve özveride bulunmak gerektiğinin önemini bilerek hareket etmeye işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamurdan Ev Yapmak

Rüyayı gören kişinin çok yetenekli ve hünerli bir insan olduğu, elinden her iş geldiği, uzman kimselerin yapacağı işleri bile başarabildiği anlamına gelir. Her alanda ve her branşta bilgili olmaya özellikle de el becerisinin çok gelişmiş olduğuna delalet eder. Eğitim gerektiren ve çoğu kişinin almış olduğu eğitime rağmen edinemediği yeteneklere doğuştan sahip olmak anlamına gelir.
Rüyada Üstüne Çamur Sıçraması

Beddua hatta küfür edilecek bir duruma düşmek demektir. Kişinin lanet diye nitelendireceği bir halde kalmasına ve o halden ne kadar uğraşsa da anında kurtulamayacağı için çok sinirleneceğine ve sinirlerinin bozulması nedeniyle kızgınlıktan ağlayacağına işaret eder.
Rüyada Çamurla Oynamak

Maddi olarak hiçbir hayırlı getirisi olmayan işler üzerinde durmaya ve elde edileceklerin bu uğurda harcamaya ve kafa yormaya değmeyecek kadar az olacağına alamet eder. Faydasız şeylerle kendini oyaladığının farkında olmamaya ve hem zamandan hem de kazançtan zarar etmeye yorulur.
Rüyada Çamur Kuyusu Görmek

Rüya sahibinin sonu görünmeyen yani bugünleri, yarınları ve geleceği için kendisine hiçbir iyilik, menfaat, güzellik, hayır, kazanç ve şans getirmeyecek düşünceleri benimsemesi anlamına gelir. Bu düşünceleri hayata geçirmesi durumunda hiçbir kar elde edemeyeceği gibi aynı zamanda bir çöküş yaşaması anlamına gelir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Hasta olan bir kimsenin rüyada sulu çamur görmesi, onun hastalığının devam etmesine yorumlanır.
Bir kişinin rüyada sulu bir çamurda yürümesi, o kimsenin düşeceği üzüntü ve kedere, fitneye ve zahmete yorumlanır.
Ancak kendisinin sulu bir çamurdan çıktığını görse, bu halde o hastanın hastalıktan kurtulmasına, sıhhat ve afiyete kavuşmasına yorumlanır.
Rüyada çamur yoğurup kerpiç yapmada, asla hayır yoktur. Sulu çamur düşmanlık ve sıkıntıya bazen da borca veya ırz ve namus hakkında söz söylemeye yorumlanır.
Hasta olmayan bir kişi rüyada çamurda yürüdüğünü ve ya çamura girdiğini görse, o kimsenin bir belaya veya hapse girmesine yorumlanır,
Çamurdan kurtulduğunu veya elbise ve bedenini çamurdan temizlediğini gören kimse, dince kendisinde bulunan günahtan veya dünyaca keder ve zayiattan kurtulur.
Bir kişinin rüyada sulu bir çamurda yürümesi, o kimsenin düşeceği üzüntü ve kedere, erişeceği fitne ve meşakkate delalet eder. Bir kimse rüyada sulu bir çamurda yürüdüğünü görse, o yer halkı ve çamura giren kimse için, üzüntü, keder ve korkuya delalet eder. Keza bir kişinin sertçe yağan bir yağmurda yürüdüğünü görmesi, o yağmurdan ona isabet eden miktarca üzüntü, keder ve korkuya düşmesine delalet eder.

Bazı tabirciler bir kimsenin rüyada sulu olan bir çamurda kendisini görmesi, o kimsenin yerce olan eksikliğine delalet eder.
Hasta olan bir kimsenin rüyada sulu çamur görmesi, onun hastalığının devam etmemesine delalet eder. Ancak kendisinin sulu bir çamurdan çıktığını bu halde o hastanın hastalıktan kurtulmasına, sıhhat ve afiyete kavuşmasına delalet eder.

Hasta olmayan bir kişi rüyada çamurda yürüdüğünü veya çamura girdiğini görse, o kimse bir belaya veya zindan ve hapse ya da sultanin yanında çeşitli mihnetlere girmeye delalet eder. Çamurdan kurtulduğunu veya elbise ve bedenini çamurdan temizlediğini gören kimse, dince kendisinde bulunan günahtan veya dünyaca keder ve zayiattan kurtulur eğer çamurdan kurtulamaz ve elbisesini de temizleyemezse, o sahsa isabet eden çamur miktarınca günah ve keder isabet eder. Rüyada çamur yoğurup kerpiç yapmada, asla hayır yoktur. Çünkü bu rüya, o kerpiç kuruyup toprak oluncaya değin, keder, bela ve düşmanlığa delalet eder.

Eğer kerpiç kuruyup toprak olursa, zahmet, sıkıntı, bela ve düşmanlıktan sonra nail olacağı mala delalet eder. Çünkü toprak maldır.
Sulu çamur düşmanlık ve sıkıntıya bazen da borca veya ırz ve namus hakkında söz söylemeye delalet eder. Sulu çamur bazen «Andolsun biz insani çamurdan (süzülmüs) bir hülasadan yarattık.» (Sürei Müminin, Ayet 12) mealindeki ayet gereğince, hanımının erkek bir çocuğa hamile olduğuna delalet eder.
Çamur yolculuğun muattal kalmasına ve namazı yarıda kesmeye delalet eder. Sulu balçık manasına olan “vahai” kelimesi türetildiği zaman yıl manasına olan “havi” kelimesi yapıldığından, bir şeyin üzerinden bir sene geçmesine delalet eder.

Bazen da sulu çamur, nimet veya şerre yahut Allah (C.C.)i inkâr etmekle iftihar etmeye delalet eder. Bir kimse rüyada başını saç ve sakalını sulu çamurda bulunmuş olduğunu görse, o kimsenin ekincilikle uğraşmasına toprak ve çamur isleriyle meşgul olmasına delalet eder. Sulu civik bir toprağın çamur olduğunu gören kimse, güzel bir şekilde anılır ve bu hal onun Allah (C.C.)a itaat etmesine bir vesile olur. Sulu çamurun un veya yoğrulmuş hamur olduğunu gören kimse, çalışarak helal ve güzel bir rızka nail olur.
Çamurun siyah, renginin kırmızı olduğunu gören kimsenin, bir yerden diğer bir yere yahut bir topluluğa geçmesine veya o kimsenin beyazı siyaha tercih etmesine delalet eder. Çamurun renginin kırmızılıktan siyaha dönüştüğünü gören kimse siyahî beyaza tercih eder.
Bazen da sulu çamur kötü ahlaklı sert ve az hamile kalan bir fena kadına delalet eder. Kuraklık ve kitlik zamanında rüyada sulu çamur görülmesi, mahsulâtın çokluğuyla müjdeye delalet eder.
Görülen çamur bir kuyudan olursa, mirasa veya bereketin meydana çıkmasına ya da kuyunun sahibinin emanet ve sırlarına delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamur Görmek

Rüyada çamur görmek, iftira ve dedikoduya işaret eder. Hastalık olarak da yorumlanır. İşleriniz yolunda gitmiyor mu? Belli bir süre sonra işleriniz düzelecek. Mirasa da işaret eder. Çiftçiler için verimsiz bir döneme işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada çamur görmek, maddi ve manevi olarak sizleri olumsuz etkileyecek olaylarla karşılaşacağınıza delalet etmektedir. Kazançlarınızın yok olmasına işaret eder ve maddi olarak sizleri bekleyen olumsuzlukları göstermektedir. Zor günlerinizin artmasına işaret eden rüyalardan birisi olarak aktarılmaktadır. Hiçbir zaman tam anlamıyla rahat yüzü görmeyecek olmanıza delalet etmektedir. Hedeflerinizi gerçekleştirme konusunda içerisine düşeceğiniz karmaşaya işaret etmektedir. İşlerinizin rayında gitmeyecek olmasına delalet etmektedir. Önemli işlerde hayal kırıklığına uğrayacağınızı ve aldatılacağınızı gösteren rüyalardan birisi olacaktır.

Rüyada Çamura Battığını Görmek, Sürekli suçlamalara ve iftiralara maruz kalacağınızın bilgisini verir. Parasal açıdan zorlu ve zahmetli dönemleri yaşayacağınıza işaret etmektedir. Rüyada çamura batmak, büyük bir çıkmazla karşılaşacağınıza delalet eder. Düzeninizi bozacak olan işlerle uğraşmak zorunda kalacağınızın bilgisini vermektedir. Güveninizi kıracak ve yok edecek olan kişilerin hayatınıza girecek olmasına tabir edilmektedir.

Rüyada Çamur Temizlediğini Görmek, Tedirginliklerin içerisinde kalmaktan kurtulacağınıza delalet eder. Tüm endişelerinizin ortadan kaldırılacak olmasına tabir edilmektedir. Şansınızın yaver gideceğini simgeler ve işlerin lehinize döneceğini simgelemektedir. Rüyada çamur temizlemek, moralinizi alt üst eden durumlardan sıyrılacak olmanıza tabir olur. Sizleri kurtaracak olan adımların atılmasına tabir edilmektedir. Hayattan istediğinizi hızlıca alacağınızı gösterir. Aydınlık ve esenlik içerisinde olmaktan kopmayacağınızın bilgisini verecektir.

Rüyada Çamurlu Araba Görmek, İş ve eğitim hayatınızda beklentilerin altında sonuçlarla karşılaşacağınıza delalet etmektedir. Acınızın artmasına tabir edilir ve yakın zamanda büyük bir zararın içerisine gireceğinizi göstermektedir. Rüyada çamurlu arabayı görmek, yüzünüzün asılacak olmasına işaret etmektedir. Tedirginliğinizin çoğalacağını gösterir ve olumsuzlukların sizi bulacağına delalet edecektir. Şansınızın yaver gitmeyeceği durumlarla karşılaşacak olmanıza delalet eder. Ağırlıkların ve hüzünlerin içerisinde kalacağınızın bilgisini vermektedir.

Rüyada Üstünü Çamur Görmek, Parasal konularda dikkatsiz davranacağınızın bilgisini vermektedir. Sağlığınızın bozulacak olmasına işaret eder ve hedeflerinizin gerçekleşmeyecek olmasına tabir edilir. Rüyada üstünün çamur olması, olumsuzlukların sizi bulacağına delalet etmektedir. Büyük hasarlarla karşılaşacağınıza tabir edilir ve ödemelerinizi düzgün bir şekilde gerçekleştiremeyeceğinize tabir edilmektedir. Üzüntülerinizin geçmeyecek olmasına işaret eden rüyalardan birisi şeklinde aktarılacaktır. Şanssızlığın giderek artacağının bilgisini verir ve güvensizliğin artmasına delalet etmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bakınız; Çamur.Bir kisinin rüyada sulu bir çamurda yürümesi, o kimsenin düsecegi üzüntü ve kedere, erisecegi fitne ve mesakkate delalet eder. Bir kimse rüyada sulu bir çamurda yürüdügünü görse, o yer halki ve çamura giren kimse için, üzüntü, keder ve korkuya delalet eder. Keza bir kisinin sertçe yagan bir yagmurda yürüdügünü görmesi, o yagmurdan ona isabet eden miktarca üzüntü, keder ve korkuya düsmesine delalet eder. Bazi tabirciler bir kimsenin rüyada sulu olan bir çamurda kendisini görmesi, o kimsenin yerce olan eksikligine delalet eder. Hasta olan bir kimsenin rüyada sulu çamur görmesi, onun hastaliginin devam etmemesine delalet eder. Ancak kendisinin sulu bir çamurdan çiktigini bu halde o hastanm hastaliktan kurtulmasina, sihhat ve afiyete kavusmasina delalet eder. Hasta olmayan bir kisi rüyada çamurda yürüdügünü veya çamura girdigini görse, o kimse bir belaya veya zindan ve hapse ya da sultanin yaninda çesitli mihnetlere girmeye delalet eder. Çamurdan kurtuldugunu veya elbise ve bedenini çamurdan temizledigini gören kimse, dince kendisinde bulunan günahtan veya dünyaca keder ve zayiattan kurtulur Eger çamurdan kurtulamaz ve elbisesini de temizleyemezse, o sahsa isabet eden çamur miktarinca günah ve keder isabet eder. Rüyada çamur yogurup kerpiç yapmada, asla hayir yoktur. Çünkü bu rüya, o kerpiç kuruyup toprak oluncaya degin, keder, bela ve düsmanliga delalet eder. Eger kerpiç kuruyup toprak olursa, zahmet, sikinti, bela ve düsmanliktan sonra nail olacagi mala delalet eder. Çünkü toprak maldir. Sulu çamur düsmanlik ve sikintiya bazan da borca veya irz ve namus hakkinda söz söylemeye delalet eder. Sulu çamur bazan «Andolsun biz insani çamurdan (süzülmüs) bir hülasadan yarattik.» (Sürei Müminin, Ayet 12) mealindeki ayet geregince, haniminin erkek bir çocuga hamile olduguna delalet eder. Çamur yolculugun muattal kalmasina ve namazi yarida kesmeye delalet eder. Sulu balçik manasina olan "vahai" kelimesi türetildigi zaman yil manasina olan "havi" kelimesi yapildigindan, bir seyin üzerinden bir sene geçmesine delalet eder. Bazan da sulu çamur, nimet veya serre yahut Allah (C.C.)i inkar etmekle iftihar etmeye delalet eder. Bir kimse rüyada basini saç ve sakalini sulu çamurda bulunmus oldugunu görse, o kimsenin ekincilikle ugrasmasina toprak ve çamur isleriyle mesgul olmasma delalet eder. Sulu sivik bir topragin çamur oldugunu gören kimse, güzel bir sekilde anilir ve bu hal onun Allah (C.C.)a itaat etmesine bir vesile olur. Sulu çamurun un veya yogrulmus hamur oldugunu gören kimse,. çalisarak helal ve güzel bir rizka nail olur. Çamurun siyah, renginin kirmizi oldugunu gören kimsenin, bir yerden diger bir yere yahut bir topluluga geçmesine veya o kimsenin beyazi siyaha tercih etmesine delalet eder. Çamurun renginin kirmiziliktan siyaha dönüstügünü gören kimse siyahi beyaza tercih eder. Bazan da sulu çamur kötü ahlakli sert ve az hamile kalan bir fena kadina delalet eder. Kuraklik ve kitlik zamaninda rüyada sulu çamur görülmesi, mahsulatin çokluguyla müjdeye delalet eder. Görülen çamur bir kuyudan olursa, mirasa veya bereketin meydana çikmasina ya da kuyunun sahibinin emanet ve sirlarina delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çamur Görmek; Rüyada çamur görmek hastalık ve zillete düşmeye tabir olunur. Çamur rüyası bazı hallerde de ecelin yaklaştığına delalet eder, zira insan topraktan yaratılmıştır ve yine toprağa dönecektir.Çamur rüyası hemen her zaman sıkıntı ve üzüntüye, kötüye yorulan bir rüyadır. Hasta olmayan bir insan rüyasında çamura girdiğini veya çamurda yürüdüğünü görürse o insanın bir belaya maruz kalacağı, hapse düşebileceği veya çeşitli mihnetler yaşayacağı rivayet edilir.Ünlü rüya alimlerimiz bu rüyayı şöyle yorumlamaktadırlar.  İmam Caferi Sadık Rüyada çamurdan çıkıp yıkandığınız görmek; üzüntüden kurtulacağımıza işarettir. İbn-i Sîrîn: Çamur yediğinizi görmek; malınızı eşiniz için harcayacağınıza evinizi çamurla sıvadığını görmek üzüleceğinize Çağdaş Ulema: Çamur görmek veya çamura düşmek; zengin olacağınıza veya saygısızca bir davranışla karşılaşacağınıza Çamurda yürümek; ahlaka aykırı birtakım davranışlarınız nedeniyle itibarınızı kaybedeceğin ize işarettir. der. Rüyada çamur görmek  bir tabire göre de paranın ve zenginliğin simgesidir. Çamur rüyası, ekmeğini çamur yaparak  veya toprakla uğraşarak kazanan biri için hayırlı bir rüyadır. Bir kişi rüyasında çamura girdiğini ve üstüne başına çamur sürdüğünü görürse o kişinin hastalığa maruz kalacağı ve perişan bir duruma düşeceği rivayet edilir.  Bina için çamur yapmak rızık gelecek olmasına ve faydaya yorumlanır.

Rüyada Çamura Batmak; Rüyada çamura batmak dünya işleriyle ilgili düşünce ve uğraşıların yoğun olduğuna da işaret eder. Kişinin rüyasında bir çamura düştüğünü görmesi beklenmedik bir mirasa konacağının işaretidir. Sokakta giderken üzerine çamur sıçradığını gören bir kimsenin bu rüyası ise onun yeni bir iş imkanına kavuşacağı şeklinde tabir edilir.Farlı olarak ta Rüyada çamura batmak  Rüyada bir göl veya nehirde çamura batmak hükumet tarafından gelecek bir keder ve sıkıntıyı işaret eder.

Rüyada Kuru Çamur Görmek; Rüyada kuru çamur görmek Bu rüya iyi değildir. Yokluk, zorluk ve çaresizlik yaşanacağına alamet eder. Yaşam akışı üzerinde olumsuz etkiler yapacak, kişiyi günlük hayatından alı koyacak ve rahat olan kafasını sürekli meşgul ederek tüm dikkatinin ve motivasyonunun bozulmasına neden olacak bir gelişmenin meydana geleceğine delalet eder.
[Rüya tabirleri]

Rüyada Çamurda Yürümek; Rüyada çamurda yürümek Rüyasında çamurda yürüdüğünü gören kişinin edep ve ahlaka aykırı olan bazı tutum ve davranışları nedeniyle saygınlığını kaybedeceği rivayet edilir. Aynı zaman da rüyada sulu bir çamurda yürüdüğünü görmek ise üzüntü ve kedere düşecek, fitne ve meşakkate uğrayacak olmakla tabir olunur. Bir kisinin rüyada sulu bir çamurda yürümesi, o kimsenin düşeceği üzüntü ve kedere, erişeceği fitne ve meşakkate işarettir. Hasta olmayan bir kisi rüyada çamurda yürüdüğünü veya çamura girdiğini görse, o kimse bir belaya veya zindan ve hapse ya da çeşitli mihnetlere gir meye işarettir. Çamurdan kurtulduğunu veya elbise ve bedenini çamurdan temizlediğini gören kimse, dince kendisinde bulunan günahtan veya dünyaca kederden kurtulur.

Rüyada Sulu Çamur Görmek; Rüyada sulu çamur görmek Rüyasında yaş çamur gören kişinin iyi, doğru ve makbul bir insan olduğu rivayet edilir. Yaş çamur mevcut durumun düzeleceğinin de alametidir. Sulu çamur rüyası kötü ahlaklı bir kadına da yorumlanır. Rüyada sulu çamur görmek kolayca aşılabilecek bir takım problemlerle karşılaşmak anlamına gelir. Nihayetinde sorun olan fakat çözülmesi imkansız olanla kıyaslandığı zaman ona nazaran çok daha kolay olan bir sıkıntıya düşmeye yorulur.
0 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada simit ya da benzer bir gıda görmek, bir seviyede projeksiyonları geri çekmenin bir metaforu gibidir. Rüyadaki yiyecek ve içecekler gerçekten kişiliğimizi beslediğimiz parçalardır, ancak, onları ‘içeri’ alana kadar henüz ‘öteki’ olarak görürüz. Rüya dünyasında yiyecek ve içecek almaya yönelik olarak,  kendinizin kabul edilmiş ve tanınmış bir parçası olmayan özelliklerine karşı temkinli olduğunuz sonucu ortaya çıkar.

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

363 Aktif
0 Üye ve 363 misafir
Bugün : 14258
Dün : 23857
Toplam : 48072590
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...