Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+4 oy
1.1k okuma
mustafaharputi Tabir kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Rüyada kuyu görmek, hile ve aldatmaya işarettir. Bir kimse için kuyu kazmak, o kimseye hile yapmaya; başkası için kazdığı kuyuya kendisinin düştüğünü görmek, hilenin geri tepmesine; kendi tuzağına kendisinin düşmesine delalet eder.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

100 Yorum

+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
 
En İyi Yorum
Rüyada kuyu görmek hile ve aldatmaya, Bir kimse için kuyu kazmak o kimseye hile yapmaya; başkası için kazdığı kuyuya kendisinin düştüğünü görmek hilenin geri tepmesine, kendi tuzağına kendisinin düşmesine, Kuyudan abdest almak yahut gusletmek borcu ödemeye, tövbenin kabulüne, üzüntüden kurtulmaya,

Kazılan kuyuda su biriktiğini görmek bol geçime, su çıkmaz ise birine hile yapmaya, Kuyunun suyunun yere çekilmiş olduğunu görmek Allah a şirk koşmaya, Kuyuya bakmak bir kadınla evlenme arzusuna ve ondan görülecek çok hayra, Kuyu suyundan içmek bazen hastalığa,

Kuyuya düşmek büyüklere yaklaşmaya, izzet ve yüksekliğe; ilim ve irfanından istifade etmeye, bu vasıflarıyla büyüklere yaklaşmaya yahut sevinçli bir haberle önemli bir kişinin misafir gelmesine, Kuyuyu temizlemek yahut temizleyen kimseyi görmek yolculuğa, geçimde orta halli olmaya, hastanın vefat etmesine yahut malın zekâtı vermeye, Kuyu çıkrığı insanlara hayrı dokunan kimseye delalet eder. ( Ayrıca Bakınız; Su Kovası.)

Kuyudan su çekilmesi, bir erkek için, yaptığı kötü bir iş nedeniyle uyarılacağına; orta yaşta bir erkekse, yeni bir işe girişeceğine yorumlanır. Eğer bu Rüyayı genç bir görürse gören kadına teklif yapılacağına; evli kadın ise, tehlikeli bir olayla karşılaşacağına yorulur.

Rüyada kuyu görmek çok şekilde yorumlanır. Zahmetli durumdur ve kuyunun dibi aydınlıksa iyidir.

Rüyada kuyu kadın ile suyu da kadının mali ile kovası da erkek ile tabir olunur. Rüyada bir kuyudan su çekip içtiğini görenin, karisinin malından eline pay geçer.

Kuyunun suyunun taştığını gören, karisini ve malini kaybeder. Kuyuya kovayı sarkıtıp su çektiğini, fakat kovanın kuyudan boş olarak çektiğini görmek, rüya sahibinin sakat bir çocuğu olacağına, bir rivayete göre bir azasının eksik olacağına işarettir.

Kuyunun suyu ile bir şeyi suladığını gören, zengin ve varlıklı bir kadınla evlenir. Eğer suladığı ot, meyve ve sebze gibi şeylerse, bir çocuğu olur. Cafer i Sadik a göre; rüyada kuyu görmek beş şekilde tabir olunur: Evlenme, âlim, büyük bir kimse, ölüm, hile.

Ebu Sait El Vaiz e göre; kuyu görmek, erkek için mal ve hayırlı bir es, kadın için iyi ahlak sahibi bir koca, kuyunun suyu mal ile yorumlanır. Kuyunun dibine düştüğünü gören ölür. Kirmani ye göre; rüyasında kuyu suyu içtiğini gören hasta olur. Kuyuya indiğini gören, tutuklanır veya öldürülür.

Eğer bir gemide bulunuyorsa suya düşer, eğer karada yolculuk yapıyorsa yolu kesilir. Kuyudan çektiğini gören, Allah (CC) tarafından feraha çıkar ve hasta ise iyileşir, tutuklu ise kurtulur. Kuyuya düştüğünü ve kendisini çıkaracak kimse olmadığını görmek, mezara delalet eder.

Kuyudan su çektiğini görmek, haram mal edinmeye; suyu başka bir kaba aktardığını görmek, kazandığı mali harcayacağına işarettir. Bir kuyudan kova ile su çektiğini gören, eğer evinde hamile olan varsa, oğlan doğurur, hastası varsa iyileşir, tutuklu ise tahliye edilir.

Bir rivayete göre. İsteğine kavuşur. Kuyu, arzu edilen kadındır. Kuyunun içinde bulanık su görmek, keder ve sıkıntıya işarettir. Bir kuyusunun bulunduğunu gören, iyi bir ese sahip olur. Kuyuya baktığını gören, bir kadının isine bakar ve ondan fayda görür.

Bir kuyunun kenarında durup elindeki kova ile su çekmek istediğini gören, yola gider. Bir kuyunun kapandığını görmek, karisinin, hasta ise iyileşeceğine, gebe ise, doğuracağına delalet eder. Abdülgani Nablusi ye göre; rüyada kuyu görmek, rüya sahibi erkek ise güler yüzlü ve tatlı sözlü bir es, kadın ise, böyle bir koca, mal, bilgi, evlenme, hapishane, hile ile tabir olunur.

Bir kuyu kazdığını ve içinden su çektiğini gören, zengin bir kadınla evlenir ve ona hile yaparak malini elinden alır. Eğer su çıkmazsa, alacağı kadın fakirdir.

Kuyudan su içmek, hile ile mal elde etmektir. Bir yerde eski bir kuyu olup bundan, gelen gidenin su çekerek faydalandıklarını görmek, o yerde zengin biri olup, halka iyilik ettiğine; o kuyudan suyun taştığını görmek, o yerde sıkıntı olacağına; bostanını sulamak için kuyu kazdığını ve evine dolduğunu görmek, çok mala ve zenginliğe;

Bir rivayete göre de; rüyada kuyu görmek, hile ile yorumlanır. Rüyasında bir kişi için bir kuyu kazdığını görmesi, birisinden dolayı o adama hile yapılacağına delalet eder.

Evindeki kuyunun suyunu bulanık görmek, bir takımadamın hizmetine girip, onlardan zarar görmeğe; Su saf ve berrak ise, iyi bir kişinin arkadaşlığından fayda göreceğine; bir kuyunun üzerinde oturduğunu görmek, hilekâr bir adamla tanışıp, onun hilesinden kurtulacağına, bir kuyuya su almak için gittiğini görmek, kazanmak için bir yolculuğa çıkacağına delalet eder.

Tanımadığı bir yerde tatlı suyu olan bir kuyu görmek, hayırlıdır. Bu rüya, gören kimsenin dünyalığıdır. Bundan rızıklanır, hayır görür, ömrü uzar. Eğer kuyu, susuz bir kuyu ise, eceli yaklaşmıştır.

Kuyunun yıkılması karisinin öleceğine işarettir. Bir kuyuya girip orada ezan okuduğunu gören, yolculuğa çıkar ve kazanır. İşinde veya tarlasında bir kuyu olduğunu gören, geniş bir geçim kaynağı bulmuş olur. Sıkıntıdan kurtulur.

Bir kuyuya düştüğünü gören, isinden atılır ve geçim sıkıntısı çeker. Bos bir kuyu görmek, islerinin durmasına; yol üzerindeki kuyu hafif bir kadına; evin kuyusu ev sahibine ve esine; Mahallenin kuyusu mahalle bekçisine delalet ettiğinden, bu rüyadaki iyi ve kötü haller buna göre kıyaslanarak tabir olunur.

Kendisinin bir kuyuya düştüğünü görmek, isinde hile yaptığına ve hükümet adamları tarafından yakalanıp cezalandırıldığına işarettir. Rüyasında kuyudan su çekip, abdest aldığını görmek, bir eşyasının çalındıktan sonra hırsızın bulunarak eşyalarının geri alındığına delalet eder. Bu rüyalarda kuyu ile birlikte abdest alma da görülürse, rüya kuyu için değil, abdest için yorumlanmalıdır. Rüyada herhangi bir kuyu görmek, üzüntüye, kedere ve sıkıntıya yorumlanır.

Bir kimse rüyada kuyuya girdiğini ve oradan gökyüzünü görmediğini görse o kimseye hırsızlar gelir ve eşyalarını çalarlar. Bir kimse namaz için kuyudan abdest aldığını görse eşyasını çalan hırsıza galip gelir ve ondan intikamını alır yahut kendisinden çalınan eşyaların hemen bedelini almaya nail olur. Ve gönlü ferahlığa kavuşur.

Bu rüyada eğer kuyu ve abdest bulunduysa abdestten dolayı tabir kuyudan daha kuvvetlidir. Kuyuda yıkanmanın tabiri de böyledir. Eğer bu rüya, sahibinin üzerinde borç varsa Allah u Teâla (C.C.) ona borcunu ödemeye nasip eder. Günahkâr ise tövbesini kabul eder. Eğer hapis ise, Allah u Teâla (C. C.) onu hapislikten kurtarır.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada kuyu görmek, hileye ve birini aldatmaya işarettir. Bundan dolayı bir kimse rüyada bir adam için kuyu kazdığını görse o adama hile eder. Kuyu kazan kimse kuyuya kendisinin girdiğini görse başkasına yapacağı hile kendisine döner.

Bir kimse rüyada kendisinin başka bir kimseye yahut başkasının kendisine kazdığı kuyudan akan veyahut duran bir su meydana çektiğini görse o kuyu herhangi bir kimseye hile edilmek için kazılmışsa o kimsenin nail olacağı bol geçime işarettir.

Rüyada kuyu görmek, üzüntüye, uğursuzluğa ve hapse işarettir. Kuyuya düştüğünü gören kimsenin gamı gider, büyüklere yaklaşır, izzet ve yüksekliğe nail olur.

Rüyayı gören âlim ise ilminden istifade eder. Bazen de rüyayı gören ile Ailesi arasında hayırsızlık ve kıskançlık meydana gelmesi ile rüya sahibi mağdur olur; sonra onlar üzerine galip olup intikam alır.

Bazen de bilahare kurtulacağı bir ithamla karşılaşır. Bazen de bu rüya üzüntü ve kederin gitmesine, gönlün açılmasına ve ihtiyaçlarının giderilmesine işarettir. Mezkûr kuyuyu görmek, yolculuğa da işarettir.

Kuyu çikrigi görmek, din ve dünya islerinde insanlara yardim eden çok faydali olan bir mümine delalet eder. Rüyada abdest almasi için çikrikla kuyudan su çektigini gören kimse Allah'in dinine yapisan bir müminden yardim talep eder. Zira (halat ip) dine delalet eder. Abdestini tamamladigini gören kimsenin abdesti, borçtan, hastaktan ve üzüntüden kurtulmasina kifayet eder. Bazan da kuyu çikrigi, gezis ve hareketinde çok neseli ve sevinçli bir hanima, veya çok konusan bir çocuga delalet eder.

Rüyada kuyu temizleyicisini görmek yolculuga ve orta halli olmaya, hasta için ölüme, saglam kimse için siddete, bazan da hapse delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyu görmek, bilgi ve zengin olacağınıza işaret sayılır.Kuyudan su çektiğinizi görmek, yakın zamanda elini­ze bir define geçeceğine işarettir. Susuz kuyu görmek, sıhhatinizi tehdit eden pisliklerden çekinme yollarını aramanız gerektiğine Kuyuya düştüğünüzü görmek,hapse gireceğinize, bulanık kuyu su­yu görmek, felaket, keder,zarar ve ziyana işarettir. Berrak kuyu suyu zevk, sefa, servet ve kazanç işaretidir. Kuyudan suyun taşıp et­rafına aktığını görmek, bereket ve çok kazanca işaret eder.Rüyada kuyu görmek, değişik şekillerde yorumlanır. Bir kimsenin rüyada kuyu görmesi, bazı yorumculara göre, hilekarlığa ve halkı (insanları) aldatmaya işarettir .Bazı yoruma göre rüyada su dolu bir kuyu görmek, kuyu kadına işarette, suyu da kadının malına işaretle ve kovası da koca ile yorumlanır denmiştir.Bir kimsenin rüyada kuyudan su içtiğini görmesi, hanımı­nın malından faydalanmasına, karısının malından istifade etmesine işarettir. Kuyunun suyunun taştığını görmek, karı­sının selamette olduğuna fakat, malının zarara uğrayıp te­lef olacağına (malını kaybedeceğine) işaretle yorumlanmıştır.Rüyasında kuyunun suyu ile bitkilerini suladığını gören ki­şi, zengin bir kadınla evlenir. Suladığını gördüğü bitkiler, meyve veya tane verirse, rüya sahibinin evladı olacağına işarettir denilmiştir.Rüyasında kuyuya saldığı kovanın boş çıktığını, hiç su al­madığını görmek, azalarında (organlarında) noksanlık olan bir çocuğa (bir çocuğu olacağına) işarettir şeklinde yorumlanır denmiştir. Bazıları da, görülen bu rüya çocuğun anne karnında öleceğine işaretle yorumlamışlardır.Kirmani'nin yorumu:Bir kimsenin rüyada kuyudan su içti­ğini görmesi, o kimsenin hastalanacağına işarettir.Rüyasında kuyuya indiğini gören kimse, ya hapse girer ve­yahut ölür ve öleceğine işarettir. Şayet bu rüyayı gemide olan bir kimse görürse, suya düşer. Eğer kara yolculuğu yapan biri ise, kötü kişiler tarafından yolu kesilir şeklinde yorumlanır.Kişinin rüyada bir kuyunun kenarında durup ondan su çek­mek için işe başladığını (teşebbüs ettiğini) görmesi, onun bir yolculuğa çıkacağına veya mala ve nimete kavuşarak hayra nail olur ve olacağına işarettir.Bir kimsenin rüyada bir kuyunun kapandığını görmesi, o kimsenin (rüya sahibinin) hanımı hasta ise, veyahut lohusa ise şifa bulacağına ve iyileşerek sağlığına kavuşacağına işaretle yorumlanmıştır.Ebu Said'il Vaiz'in yorumu:Rüyada kuyu görmek, erkek için hayırlı bir zevce (hanım) ve zenginlik (yani zengin bir eş)'tir. Buna işarettir. Bu rüyayı bir kadın görürse, iyi huy­lu, güzel ahlaklı bir kocaya işarettir demiştir. Rüyada görü­len kuyu suyu, mala ve zenginliğe işaret eder şeklinde yorumlamıştır Ebu Said.Cafer-i Sadık (r.a.)'ın yorumu:Kişinin rüyada kuyu gör­mesi, şu beş cihetten biriyle yorumlanır:Evliliğe işaretle,Alim, ilim sahibi olmaya işaretle,Asalet sahibi büyük bir zata işaretle,Ölüm (ölüme) işaretle,Hile ve hilekarlığa işaretle. Kuyu görmek, bunlardan birine işaretle yorumlanır demiştir Cafer-i Sadık hazretleri.İmam-ı Nablusi'nin yorumu:Bir kimsenin rüyada bir ku­yu kazıp içinden su çıktığını görmesi, zengin bir kadınla ev­lenip, ona hile yaparak aldatmasına ve aldatacağına işa­retle yorumlanır demiştir. Şayet kazdığı kuyudan suyun çıkmadığını (yani su çıkmadığını) görürse, fakir bir kadınla evleneceğine (yani evleneceği kadının fakir olacağına) işaretle yorumlanır demiştir.Bir kimsenin kuyudan su içtiğini görmesi, o kimsenin (yani rüyayı görenin) hile yaparak insanları aldatarak mal elde edeceğine (yani haram servet, haram mal mülk edineceğine) işarettir şeklinde yorumlamıştır Nablusi.Rüyada kuyu görmek, hapse girmeye veya kaba bir adamla karşılaşmaya da işaretle yorumlamıştır Nablusi hazretleri.İlim sahibi (ilimle uğraşan) bir insanın rüyada kuyudan dile­diği (istediği) kadar su çektiğini görmesi, onun ilminin ar­tacağına işarettir. Bu rüyayı gören kişi, fakirse zengin olur. Bekarsa evlenir. Hanımı hamile ise, selametle doğum ya­par kurtulur.Bir kimsenin rüyada evindeki kuyu suyunun dışarıya aktı­ğını görmesi, o kimsenin (rüya sahibinin) malından zarar edeceğine veya malının bir kısmını kaybedeceğine işaretle yorumlanır demişlerdir.Rüyada kuyunun dibine düştüğünü görmek, ölüme işârettir.Başkası için kazdığı kuyuya kendisinin düştüğünü görmek, hilenin geri tepmesine, kendi tuzağına kendisinin düşmesine işârettir.Rüyada kuyuya indiğini fakat oradan gökyüzünü göremediğini görmek, mallarının hırsız tarafından çalınacağına işâret eder.Bir kimse namaz için kuyudan abdest aldığını görse, eşyasını çalan hırsıza galip gelir ve ondan intikamını alır yahut kendisinden çalınan eşyanın hemen bedelini almaya nâil olur.Bir kimse rüyada kuyudan abdest aldığını yahut guslettiğini görse, üzerinde borç varsa Allah Teâlâ ona borcunu ödemeyi nasip eder; günahkâr ise tövbesi kabul edilir; eğer hapishanede ise, Allah Teâlâ onu hapislikten kurtarır.Kuyunun suyunun yere çekilmiş olduğunu görmek, Allah'a (c.c.) şirk koşmaya işârettir.Kuyuya düşmek, büyüklere yaklaşmaya, izzet ve yüksekliğe; ilim ve irfanından istifade etmeye, bu vasıflarıyla büyüklere yaklaşmaya yahut sevinçli bir haberle önemli bir kişinin misafir gelmesine işârettir.Bazen de rüyada kuyuya düştüğünü fakat kendisini çıkararak bir kimse bulamadığını görmek, kabre işâret eder.Kuyunun suyunun taştığını görmek, hanımın salâhına ve malının telef olmasına işâret eder.Rüyada bir kuyuya bakmak, bir kadınla evlenme arzusuna ve ondan görülecek çok hayra yorumlanır.Rüyada kuyuyu temizlemek yahut temizleyen kimseyi görmek, yolculuğa, geçimde orta halli olmaya, hastanın vefat etmesine yahut malın kiri olar zekatı vermeye işâret eder.Rüyada zemzem kuyusunu bir mahalde görmek, o yere hayır sahibi ve salâh ehli bir kimsenin geleceğine işâret eder.Rüyada zemzem kuyusundan su içtiğini veya abdest aldığını görmek, hayır ve berekete ve hacca işâret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında kuyu gören kişiler için çevresinde güvenilmeyen insanlara yorulmaktadır. Bu kişilere karşı dikkat edilmesi gerektiği ve tuzağa düşünmemesi gibi yorumlar üzerinden ele alınır. Aynı zamanda rüyada kuyunun nasıl ve ne şekilde göründüğüne bağlı olarak, rüya tabircilerinin değişik yorumlarını okuyabilirsiniz. Böylece gelecekle ilgili tahminleri değerlendirebilir ve sizi nelerin beklediğini görebilirsiniz.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuyu Görmek

 Rüyada kuyu görmek yalancı dostları işaret etmektedir. Rüya sahibinin çevresinde onu sevmeyen, iyi olmasını istemeyen ve maddi manevi zarara uğramasını dileyen kişilerin olduğunu anlatmaktadır. Özellikle bu kişiler rüya sahibine tahammülü olmayan insanlardır. Kendini belli etmeyen bu insanlar, sahte gülücükle rüya sahibinin yanına yaklaşır. O yüzden bu tür kişiler için çok dikkat edilmesi gerektiğini anlatan bir rüyadır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuyu Kazmak

 Rüyada kuyu kazmak rüya sahibinin çalışkan ve azimli bir kişiliğe sahip olduğunu anlatır. Aynı zamanda rüya sahibinin etrafında istemediği birinin olacağından, kuyusunu kazmaya çalışacağına ve arkasından iş çevireceğini rivayet eder. Eğer dikkatli olunmazsa bu durum konusunda başarılı olacağına dair delalet etmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuyu Temizlemek

 Rüyada kuyu temizlemek bir kişinin kötü ve hain planlar içerisinde olacağını anlatır. Aynı zamanda o kişiyi gafil avlamak anlamına da gelmektedir. Bunu rüya sahibi yapabilir ya da rüya sahibinin çevresinde bir insan ona karşı bunu gerçekleştirebilir. Özellikle yapılan hain planların karşı taraftan herhangi bir şekilde anlaşılmayacağına dair yorulmaktadır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuyu Bulmak

 Rüyada kuyu bulmak sonunda iyi bir işe sahip olmak üzerinden anlatılmaktadır. Kişinin büyük bir mücadele ile beraber arzu ettiği işi ulaşacağı üzerine rivayet edilir. Aynı zamanda hiç beklemediği bir yerden iyi bir maddi kazanç geleceği üzerine de işaret etmektedir. Başka bir rüya yorumuna göre ise bazı hastalıklara karşı dikkat edilmesi ve kişinin sağlığına iyi bakması üzerine yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuyuya Düşmek

 Rüyada kuyuya düşmek rüya sahibinin ayıpladığı ve kınadığı bir kişinin durumuna aynı şekilde kendisinin düşmesi üzerine yorulur. Onunla aynı şeyleri yaşamak suretiyle o kişinin ne hissettiğini en iyi şekilde anlayacak noktaya geleceğine delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuyuda Su Görmek

 Rüyada kuyuda su görmek neşeli ve gülen bir kadın ile beraber dürüst ve güçlü bir erkeğe işaret etmektedir. Aynı zamanda kuyu suyu mal ve mülk ile beraber iyi bir kazanca delalet eder. Bekar olan kişiler adına yakında bir kısmet çıkacağına ve evlenmenin yüksek olacağını anlatmaktadır. Eğer rüya sahibi evli ise hayırlı bir evlat üzerine yorulan rüyalar arasında yer alır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuyuya İnmek

 Rüyada kuyuya inmek dar ve karanlık bir alan olduğu için olumsuz yorumlanır. Özellikle rüya sahibinin bir işe girmek istediği ve bu iş üzerinde korkuya kapıldığına delalet eder. Aynı zamanda bin bir zorluk içerisinde iyi bir başarı ile beraber güzel kazancı anlatır. Bu kazanç ile beraber mal ve mülk elde edileceği, huzurlu ve mutlu bir yaşamın aile ile beraber geçirileceğine rivayet edilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuyudan Çıkmak

 Rüyada kuyudan çıkmak hastalık ve sıkıntı ile darlığa yorulur. Ancak rüya sahibinin kuyudan çıkarken kendisine gördüğünde yaşadığı bir hastalıktan yakın zamanda kurtulacağına delalet etmektedir. Eğer maddi ve manevi darda ise o sıkıntıdan kurtulacağına ya da hapiste ise özgürlüğüne en kısa sürede kavuşacağı üzerine yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kuyu; kadınla, suyu kadının malı ile tabir olunur. Kovası ise, bir erkekle yorumlanır. Rüyada kuyudan su içtiğini gören, karısı sayesinde mal sahibi olur. Kuyunun suyunun taşması; kadının iyiliğine, malının telef olmasına işarettir. Kuyuya saldığı kovanın boş çıktığını görenin, noksan azalı bir çocuğu olur. Bir rivayete göre, çocuk ana karnında ölür. Kuyunun suyuyla bir bitkiyi sulayan, zengin kadınla evlenir. Suladığı nebat, meyve veya tane verirse, evladı olur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cafer-i Sadık, bu rüyayı şunlarla tabir ediyor: Evlilik, alim, büyük bir adam, ölüm ve hile.
Ebu Said'ül Vaaz demiştir ki: Kuyu görmek; erkek için hayırlı ve zengin bir eştir. Rüyayı gören kadınsa, iyi huylu bir erkekle evlenir. Kuyunun suyu, maldır. Kuyunun dibine düştüğünü gören, vefat eder.
Kirmani diyor ki: Rüyasında kuyu suyu içen, hasta olur. Kuyuya inen, ya hapse girer yahut öldürülür. Şayet bu rüyayı gemide görürse, suya düşer. Karada yolcuysa, yolu kesilir. Kuyudan çıkmak; her bakımdan selamete kavuşmak, şifa bulmak, serbest kalmaktır. Kuyuya düştükten sonra kendini çıkaracak kimse bulamamak, kabir ifadesidir. Kuyudan su çeken; mekruh mal kazanır. Kazancı helal olmaz. Çektiği bu suyu başka bir kaba boşaltırsa, kazandığı malı harcar. Bir kuyudan kovayla su çektiğini görenin yanında hamile varsa, oğlan doğurur. Hasta ise iyi olur. Hapisteyse, hürriyetine kavuşur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir rivayete göre ihtiyacı devlet büyüklere tarafından duyulur.
Bazıları dediler ki kuyu, arzu olunan kadındır. Kuyunun içinde bulanık su görmek, musibet ve darlık habercisidir. Kuyuya baktığını gören, bir kadının işine bakar ve ondan hayır görür. Kuyunun kenarında durup su çekmeye teşebbüs eden, yola gider. Bir rivayete göre mala ve hayra nail olur. Kuyunun kapandığını görenin karısı, hastaysa veya lohusa ise şifa bulur.
Sarnıç, su küpü, bostan kuyusu, vb. leri böyle tabir edilir.
Abdulgani'en Nablusi, yukarıdaki yorumlara ilaveten şunları söylüyor: Bir kuyuyu kazıp, içinden su çıkaran; zengin bir kadınla evlenip, ona hile yapar. Su çıkmazsa, evleneceği kadın, fakirdir. Kuyudan su içmek; hileyle mal elde etmektir. Kuyu, hapse ve kaba bir adama da delildir.
Bir yerdeki eski bir kuyudan su çekildiğini görmek, o civarda yaşayan cömert ve zengin birine işarettir. Fakat, bu kuyudan su taşarsa; o bölgede keder hasıl olur. Bostan için kuyu kazan, kuvvetli bir ilaç içer. Kuyudan dere gibi su aktığını ve bunun evine girdiğini gören, çok zengin olur. Evindeki kuyu suyunun dışarıya aktığını gören, malının bir kısmını kaybeder. Suyu bulanık bir kuyu görmek; zalim bir adamın hizmetinde bulunup, ondan zarar görmeye delalettir. Berrak sulu bir kuyu, iyi bir insanın hizmetinde bulunup memnun olmaktır. Kuyunun üstünde oturan, hilekar bir adamın oyunundan kurtulur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Meçhul bir mahalde susuz kuyu görmek; ecele işarettir. Kuyunun yıkılması zevcenin vefatıdır. Bir kuyuya girip ezan okuduğunu gören, sefere gider ve burada ticaret yapar yahut büyük bir memuriyete geçer. Kuyuda Ezan işiten, devlet memuru ise azl edilir, tüccarsa zarar eder. Su almak için kuyuya gitmek, kazanmak üzere yolculuğa çıkmaya delildir. Bilinmeyen bir yerde suyu tatlı br kuyu gören, refah içinde, bol rızıkla uzun bir ömür sürer.
Bir kısım tabirci demiştir ki: Hanesinde veya tarlasında kuyu gören, zengin olur. Darlıktan kurtulur. Ev kuyusu, hane sahibine, mahalle kuyusu, mahalle bekçisine nispet edilerek yorumlanır. Bostan kuyusu halkın dünyalığına yahut mektep, medrese gibi müesseselere işarettir. Bir kuyudan istediği kadar su çeken muradına nail olur. Yola gittiği takdirde, çok mal kazanır. Eşi hamile ise selametle doğum yapar. Fakirse zengin olur. Bekarsa evlenir. Derin olmayan bir kuyu, cömert adama delalettir.
Bazılarına göre kuyuya düşen, makamını kaybeder. Boş kullanılmaz bir kuyu görenin, işleri bozulur. Yol üzerindeki kuyu, zina eden kadına delalettir. Bir yerde zemzem kuyusu görmek; o bölgeye hayırlı, halka faydalı bir insanın geleceğine işarettir. Hayır kuyusu, sıkıntıdan kurtuluşu temsil eder. İlim sahibi bir insanın kuyudan istediği kadar su çekmesi, ilminin artacağına delalettir. Rüyayı gören fakirse, zengin olur. Bekarsa, evlenir.
Karısı hamileyse; selametle kurtulur. Kuyu derinse; cimri bir adamla yorumlanır. Derin olmayan kuyu, dürüst bir adamdır. Kuyunun suyunun kuruması; küfür ve dalalettir. Bir kuyuyu yıktığını gören, bir zindanı tahrip eder ve içindekilerin kurtulmalarına vesile olur.
Kuyu kazmak Bkz. Çukur Kazmak.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada su kuyusu görmek, gülen ve neşeli bir kadına, rüyayı gören kadın ise güzel ahlaklı bir erkeğe delalet eder. Kuyu; mal ilim, evlenmek, iri ve şişman kimseye yahut hapse, bağ ve bu kağıya veya hileye delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse rüyada bir kuyu kazar ve kuyudan su çıkarsa zengin bir kadınla evlenir ve ona hile eder. Çünkü kuyu kazmak hiledir. Eğer kuyudan su çıkmazsa evlendiği kadının malı yoktur. Bir kimse kendisini bir kuyudan su içtiğini görse, o kuyuyu kendisi kazmış ise o kimse kendi hilesiyle bir mala malik olur. Kuyuyu kazan kendisi değilse o kuyuyu kazanın yahut onun adaşının veyahut ondan sonra kalan evlat ve torunlarının hilesiyle yine ona mal isabet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bir kimse bir mahalle veya bir ev ve bir köyde eski bir kuyu görse, oradan gelip geçenler o kuyudan ip ve kova ile su çıkarıp içseler, o yerde geçimlerinde kendisinden istifade ettikleri bir kadın veya kadının kocası veya kıymet ve işlerine nezaret eden bir kimsesine ve bu işte onun için güzel isim ve methedilmesine delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyunun suyu taşıp dışarı çıktığını görmek, o bölgede meydana çıkacak üzüntü, keder ve ağlamalardır. Kuyunun dolup dışarı taştığını görmekte bir beis, şiddet ve zarar yoktur. Bostanını sulamak için kuyu kazdığını gören kimse hanımıyla buluşmak için ilaç alır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyudan akan sudan daha fazla suyun taştığını ve evlere dolduğunu gören kimse, üzerine vebal ve günah olacak bir mal isabet eder. Evin duvarlarını yarıp suyun dışarı çıkması ise üzüntü ve kederden kurtulmaktır. Suyun çıktığı miktarca malında noksanlık ve telef meydana gelir. (Bkz. Göze (Kaynak))
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada suyu bulanık bir kuyuya düştüğünü gören kimse, başkanın cebbar ve zalim adamlarının birisiyle bir tasarrufta bulunur ve o adamın zulmüne ve hilesine uğrayarak işi güçleşir. Eğer su saf olursa, temiz bir insanla iş yapar ve ondan razı olur. Kuyu üzerinde oturduğunu gören insan hilekar biriyle iş yapar, fakat onun hilesinden halas olur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyudan çıktığını veya sarktığını gören ve o kuyunun suyu da tatlı su olsa, bu kuyu o adamın dünyasıdır. O tatlı su miktarınca temiz rızıkla rızıklanır ve ömrü uzun olur. Gördüğü kuyunun suyu yoksa, ömrünün tükendiğine alamettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyu yıkılması görmek, hanımının ölmesine delalet eder. Ayaklarının kuyuya sarktığını gören kimse malının hepsi veya bazısı ile hileye uğrar. Kuyuya indiğini ve yarısına geldiği zaman ezan okuduğunu gören kimse yolculuğa çıkar.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyuya inip çıkmak için yol yaptığını görse, o kimse reislik ve valiliğe yahut ticaret ve kazanca ve müjdeye nail olur. Kuyunun yarısına indiği zaman ezan okunduğunu işitse, vali ise azledilir tüccar ise ticaretinde zarara uğrar. Denilir ki, bir kimse kendi evi ve arazisinde bir kuyu görse o kimsenin geçimi bol olur, çetinlikten kolaylığa kavuşur ve ummadığı yerden menfaat görür.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyuya düştüğünü gören kimsenin rütbe ve makamı düşer. Bazen kuyu, ana babaya, çocuğa, terbiye edici ve öğretmene, kabre, hileye, sövmeye, ihtiyaçları def etmeye, yolculuğa, herhangi bir arzuya, cimriliğe ve iyiliğe delalettir. Her kuyu için başka başka tabir vardır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ev kuyusu görmek; ev sahibine, mal ve dükkanına, hanımına, hizmetçisine, malına, ölümüne ve hayatına delalettir. İşleyen kuyu, muattal yolculuk ve harekata, yol üzerindeki kuyular dahi mescit veya limana delalet eder. Bazen de yol üzerindeki kuyular, herkesle zina eden kadınlara delalet eder. Sıcak kuyular, onların bekçilerine ve etrafının işleriyle uğraşanlara, yollardaki kuyu ise sıkıntıdan sonra feraha delalet eder. Çünkü bunda insanların bazısı mesut ve zengin bazısı da fakir olmaktadırlar. Bazen de bu kuyu ilim merkezine ve talebe için okullara delalet eder. Çünkü onlardan bir kısmı o medreselerden ilim ve fazilet alarak, bazıları da ilim almadan mezun olurlar.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada susuz kuyu görmek, hile ve hurdaya, yolculuk esnasında işlenen cinayetten dolayı içinde görse, o yere duasıyla insanların menfaat göreceği birisinin gelmesine delalet eder. Bazen bu rüya, o belde halkının düşmanlarına galip ve bereketlerinin çok olmasına; bazen de ihtiyaçları zamanında faideli yağmurun yağmasına delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bir kuyu üzerinde durup temiz ve berrak suyundan içtiğini görmek, rüyayı gören alim ise içtiği su kadar ilim ve fazilete nail olur. Fakir ise zengin, bekar ise evlenir ve hanımı hamile ise çocuğu olur. (Bahusus suyu kova ile içtiyse) Bunların hiçbirisi olmazsa o kimse için bir sebep olur. Eğer ihtiyaçlı ise ihtiyacı giderilir ve yolculuğu arzu ediyorsa yolculuğa çıkar ve bu yolculuğundan fayda hasıl olur. Eğer bir arzu ve isteği varsa buna kavuşur. Eğer kuyunun ipi kuyuya yakınsa iyilik sahibi bir insana; uzaksa cimri birisine delalet eder. (Bkz. Kuyu Temizleyicisi )
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyunun suyunu yere batmış görse, Allah’a şirk koşma ve küfre delalet eder. Kuyu bazen de dinde şüpheye delalet eder. Kuyunun dürüldüğünü gören kimsenin hanımı hasta veya lohusalık halinde ise hastalığından halas olur. Bir kuyu suyundan içtiğini gören kimseye bir hastalık arız olur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuyu Görmek

Rüyada kuyu görmek, hile ve aldatmaya işarettir. Bir kimse için kuyu kazmak, o kimseye hile yapmaya; başkası için kazdığı kuyuya kendisinin düştüğünü görmek, hilenin geri tepmesine; kendi tuzağına kendisinin düşmesine delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyudan abdest almak yahut gusletmek; borcu ödemeye, tövbenin kabulüne, üzüntüden kurtulmaya işaret eder. Rüyada kazılan kuyuda su biriktiğini görmek, bol geçime, su çıkmaz ise birine hile yapmaya işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyunun suyunun yere çekilmiş olduğunu görmek, Allah’a şirk koşmaya; kuyuya bakmak, bir kadınla evlenme arzusuna ve ondan görülecek çok hayra, delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyu suyundan içmek, bazen hastalığa; kuyuya düşmek, büyüklere yaklaşmaya, izzet ve yüksekliğe, ilim ve irfanından istifade etmeye, bu vasıflarıyla büyüklere yaklaşmaya yahut sevinçli bir haberle önemli bir kişinin misafir gelmesine işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyuyu temizlemek yahut kuyu temizleyen kimseyi görmek; yolculuğa, geçimde orta halli olmaya, hastanın vefat etmesine yahut malın kiri olar zekatı vermeye işarettir. Kuyu çıkrığı, insanlara hayrı dokunan kimseye delalet eder.

(Ayrıca Bakınız; Su Kovası)
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyudan su çekilmesi, bir erkek için yaptığı kötü bir iş nedeniyle uyarılacağına; orta yaşta bir erkekse, yeni bir işe girişeceğine yorumlanır. Eğer bu rüyayı genç bir görürse, gören kadına teklif yapılacağına; evli kadın ise, tehlikeli bir olayla karşılaşacağına yorulur. Ayrıca bu rüya, çok şekilde yorumlanır. Zahmetli durumdur ve kuyunun dibi aydınlıksa iyidir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyu görmek ne anlama gelir: Kadın ile yorumlanır. Suyu da kadının malı ile kovası da erkek ile tabir olunur. Rüyada bir kuyudan su çekip içtiğini görenin, karısının malından eline pay geçer.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyunun suyunun taştığını gören, karısını ve malını kaybeder. Kuyuya kovayı sarkıtıp su çektiğini; fakat kovanın kuyudan boş olarak çıktığını görmek, rüya sahibinin sakat bir çocuğu olacağına, bir rivayete göre bir azasının eksik olacağına işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyunun suyu ile bir şeyi suladığını gören, zengin ve varlıklı bir kadınla evlenir. Eğer suladığı ot, meyve ve sebze gibi şeylerse, bir çocuğu olur.

Cafer’i Sadık’a göre; rüyada kuyu görmek, beş şekilde tabir olunur: Evlenme, alim, büyük bir kimse, ölüm, hile.

Ebu Sait El-Vaiz’e göre: Kuyu görmek; erkek için mal ve hayırlı bir eş, kadın için iyi ahlak sahibi bir koca, kuyunun suyu mal ile yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyunun dibine düştüğünü gören ölür. Kirmani’ye göre; rüyasında kuyu suyu içtiğini gören hasta olur. Kuyuya indiğini gören, tutuklanır veya öldürülür. Eğer bir gemide bulunuyorsa, suya düşer. Eğer karada yolculuk yapıyorsa, yolu kesilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyudan çıktığını gören, Allah (C.C.) tarafından feraha çıkar ve hasta ise iyileşir, tutuklu ise kurtulur. Kuyuya düştüğünü ve kendisini çıkaracak kimse olmadığını görmek, mezara delalet eder.

Rüyada kuyudan su çektiğini görmek, haram mal edinmeye; suyu başka bir kaba aktardığını görmek, kazandığı malı harcayacağına işarettir. Bir kuyudan kova ile su çektiğini gören, eğer evinde hamile olan varsa, oğlan doğurur; hastası varsa iyileşir; tutuklu ise tahliye edilir. Bir rivayete göre, isteğine kavuşur. Kuyu, arzu edilen kadındır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyunun içinde bulanık su görmek, keder ve sıkıntıya işarettir. Bir kuyusunun bulunduğunu gören, iyi bir eşe sahip olur. Kuyuya baktığını gören, bir kadının işine bakar ve ondan fayda görür.

Rüyada bir kuyunun kenarında durup elindeki kova ile su çekmek istediğini gören, yola gider. Bir kuyunun kapandığını görmek, karısının hasta ise iyileşeceğine; gebe ise doğuracağına delalet eder.

Abdulgani Nablusi’ye göre; rüyada su kuyusu görmek, rüya sahibi erkek ise güler yüzlü ve tatlı sözlü bir eş; kadın ise, böyle bir koca, mal, bilgi, evlenme, hapishane ve hile ile tabir olunur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bir kuyu kazandığını ve içinden su çıktığını gören, zengin bir kadınla evlenir ve ona hile yaparak malını elinden alır. Eğer su çıkmazsa, alacağı kadın fakirdir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyudan su içmek, hile ile mal elde etmektir. Bir yerde eski bir kuyu olup bundan, gelen gidenin su çekerek faydalandıklarını görmek, o yerde zengin biri olup, halka iyilik ettiğine; o kuyudan suyun taştığını görmek, o yerde sıkıntı olacağına; bostanını sulamak için kuyu kazdığını ve evine dolduğunu görmek, çok mala ve zenginliğe; evindeki kuyunun suyunu bulanık görmek, birtakım adamın hizmetine girip, onlardan zarar görmeye; su saf ve berrak ise, iyi bir kişinin arkadaşlığından fayda göreceğine işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bir kuyunun üzerinde oturduğunu görmek, hilekar bir adamla tanışıp, onun hilesinden kurtulacağına; bir kuyuya su almak için gittiğini görmek, kazanmak için bir yolculuğa çıkacağına delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada tanımadığı bir yerde tatlı suyu olan bir kuyu görmek, hayırlıdır. Bu rüya, gören kimsenin dünyalığıdır. Bundan rızıklanır, hayır görür, ömrü uzar. Eğer kuyu, susuz bir kuyu ise eceli yaklaşmıştır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyunun yıkılması, karısının öleceğine işarettir. Bir kuyuya girip orada ezan okuduğunu gören, yolculuğa çıkar ve kazanır. İşinde veya tarlasında bir kuyu olduğunu gören, geniş bir geçim kaynağı bulmuş olur. Sıkıntıdan kurtulur. Bir kuyuya düştüğünü gören, işinden atılır ve geçim sıkıntısı çeker.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada boş bir kuyu görmek, işlerinin durmasına; yol üzerindeki kuyu hafif bir kadına; evin kuyusu ev sahibine ve eşine; mahallenin kuyusu mahalle bekçisine delalet ettiğinden bu rüyadaki iyi ve kötü haller buna göre kıyaslanarak tabir olunur.

Bir rivayete göre de rüyada kuyu görmek, hile ile yorumlanır. Rüyasında bir kişi için bir kuyu kazdığını görmesi, birisinden dolayı o adama hile yapılacağına delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kendisinin bir kuyuya düştüğünü görmek, işinde hile yaptığına ve hükümet adamları tarafından yakalanıp cezalandırıldığına işarettir. Rüyasında kuyudan su çekip, abdest aldığını görmek, bir eşyasının çalındıktan sonra hırsızın bulunarak eşyalarının geri alındığına delalet eder. Bu rüyalarda kuyu ile birlikte abdest alma da görülürse, rüya kuyu için değil, abdest için yorumlanmalıdır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada herhangi bir kuyu görmek; üzüntüye, kedere ve sıkıntıya yorumlanır.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen kuyu, hileye ve birini aldatmaya işarettir. Bundan dolayı, bir kimse rüyada bir adam için kuyu kazdığını görse o adama hile eder. Kuyu kazan kimse kuyuya kendisinin girdiğini görse, başkasına yapacağı hile kendisine döner.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse rüyada kuyuya girdiğini ve oradan gökyüzünü görmediğini görse, o kimseye hırsızlar gelir ve eşyalarını çalarlar. Bir kimse namaz için kuyudan abdest aldığını görse, eşyasını çalan hırsıza galip gelir ve ondan intikamını alır yahut kendisinden çalınan eşyaların hemen bedelini almaya nail olur ve gönlü ferahlığa kavuşur. Bu rüyada eğer kuyu ve abdest bulunduysa, abdestten dolayı tabir kuyudan daha kuvvetlidir. Kuyuda yıkanmanın tabiri de böyledir. Eğer bu rüya, sahibinin üzerinde borç varsa, Allah-u Teala (C.C.) ona borcunu ödemeye nasip eder. Günahkar ise tövbesini kabul eder. Eğer hapis ise, Allahu Teala (C.C.) onu hapislikten kurtarır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse rüyada kendisinin başka bir kimseye yahut başkasının kendisine kazdığı kuyudan akan veyahut duran bir su meydana çıktığını görürse, o kuyu herhangi bir kimseye hile edilmek için kazılmışsa, o kimsenin nail olacağı bol geçime işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bir kuyuyu görmek; üzüntüye, uğursuzluğa ve hapse işarettir. Kuyuya düştüğünü gören kimsenin gamı gider, büyüklere yaklaşır, izzet ve yüksekliğe nail olur. Rüyayı gören alim ise ilminden istifade eder. Bazen de rüyayı gören ile ailesi arasında hayırsızlık ve kıskançlık meydana gelmesi ile rüya sahibi mağdur olur. Sonra onlar üzerine galip olup intikam alır. Bazen de bilahare kurtulacağı bir ithamla karşılaşır. Bazen de bu rüya, üzüntü ve kederin gitmesine, gönlün açılmasına ve ihtiyaçlarının giderilmesine işarettir. Mezkur kuyuyu görmek, yolculuğa da işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuyu / Kuyu Kazmak Görmek

İmam Cafer Sadık: Rüyada kuyu görmenin altı tabiri vardır:

1-Kadın

2-Cariye

3-Âlim

4-Zenginlik

5-Hile

6-Çare.

Rüyada kuyu kazmak, kuyuyu kazan kişinin düzenbazlığına işarettir.

Bkz: Kuyu Temizleyicisi  Kuyudan Su İçmek, Kuyu Çıkrığı
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Hz. Danyal (A.S.): Belli bir yerde kuyu kazdığınızı görmek, akrabalarınıza hile yapacağınıza; başka biri için kuyu kazmak, bir evlilik konusunda arabuluculuk yapacağınıza işarettir.

Rüyada kuyuya bakan birini görmek, o kişinin geleceğe dair büyük beklentileri olacağına işaret eder.

Allame Meclisî: Kendinizin veya bir başkasının kuyu kazdığını görmek, işinizin kötüye gideceğine işarettir.

İbn-i Sîrîn: Kuyu, kadına; bir yerde kuyu kazdığınızı görmek, evlenmek istediğinize işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyu kazarken birinin size yardım ettiğini görmek; evlenmek istediğiniz kadınla sizin aranızda size yardım eden o kişinin çöpçatanlık yapacağına ve hile yoluyla o kadını sizinle evlendirmeye çalışacağına delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada su kuyusu görmek, kadının malına; birinin kuyu kazdığını, ancak kazılan yerden su çıkmadığını görmek, yoksul bir kadınla evlenmek istediğinize işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kirmanî: Sıcak kuyu suyu içmek, eşinizin malından yana sıkıntı yaşayacağınıza ve bazı tabircilere göre hasta olacağına işarettir.

Rüyada serin ve tadı hoş kuyu suyu içmek, eşinizden hayır ve menfaat elde edeceğinize; kuyuda bol miktarda su olduğunu görmek, eşinizin cömert ve hayırsever biri olduğuna; kuyuda az miktarda su olduğunu görmek, eşinizin kötü biri olduğuna delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyu kazdığınızı ve kısa sürede kuyudan su çıktığını görmek, eşinizin hastalanacağına ve tedavisi için para harcayacağınıza tabir edilir.

Rüyada kazdığınız kuyudan siyah veya bulanık su çıktığını görmek, sıkıntı yaşayacağınıza; kuyudan beyaz su çıktığını görmek, miras elde edeceğinize işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada suyun tamamen kuyunun dibine çöktüğünü görmek, eşinizin vefat edeceğine veya malınızın telef olacağına; kuyunun yere battığını görmek, eşinizin öleceğine işarettir.

Rüyada kuyudan su çıkarmak isterken kovanın ipinin koptuğunu ve suya düştüğünü görmek, sakat bir çocuğunuzun olacağına işarettir.

Cabir Mağribî: Kuyudan su çekmek, hile yoluyla mal toplayacağınıza delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kovayla kuyudan su çektiğinizi ve su testisine doldurduğunu görmek, malınızı güzel bir şekilde koruyacağınıza; kuyudan çıkardığınız suyu yere dökmek, malınızı hayır yolda harcayacağınıza işarettir.

Rüyada kuyuya düşmek, hileye maruz kalacağınıza; kuyu suyuyla bahçe suladığını görmek, elde ettiğiniz malla evleneceğinize; kuyu suyuyla suladığınız bahçede meyve olduğunu görmek, çocuk sahibi olacağınıza işarettir.

Rüyada kuyu suyunun taştığını görmek, zengin bir kadınla evleneceğinize ve bu vesileyle ondan mal ve nimet elde edeceğinize işarettir.

Çağdaş Ulema: İçinde su olan kuyu görmek iyiye; kurumuş kuyu ise kötüye tabir edilir. Kuyu görmek, sade bir tanışmanın ardından şiddetli bir gönül bağı yaşayacağınıza delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyuda berrak su olduğunu görmek, oldukça faydalı bir muamele gerçekleştireceğinize; kuyunun ağzına kadar suyla dolu olduğunu görmek, zarara işarettir. Aynı rüyada sözü edilen kuyudan su çekmek, bir şahısla bağlantı kuracağınıza; eğer kuyudaki su berrak ise o kimsenin iyi ve güvenilir olduğuna; değilse, güvenilmez olduğuna işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyunun dibinde bir çocuk görmek, kendinizin veya eğer böyle bir durumda değilseniz en yakınınızdaki insanın çocuk sahibi olacağına işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyunun dibinden ışık geldiğini görmek; zorlu, sonu belli olmayan, meşakkatli bir uğraşın ardından güzel, bereketli günler göreceğinize işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuyu Kazmak Görmek

Seyyid Süleyman: Bir kimse rüyada bir kuyu kazarsa ve kuyudan su çıkarsa, zengin bir hanımla evlenir ve ona hile yapar. Çünkü kuyu kazmak hiledir. Eğer kuyudan su çıkmazsa evlendiği kişinin malının olmadığına işarettir.

Bir kimse rüyada bir kuyudan su içtiğini görürse ve o kuyuyu kendisi kazmış ise o kimsenin hile yaparak mal elde edeceğine delalettir. Kuyuya düştüğünü gören kimsenin saygınlığı düşecektir.

Rüyada kuyu suyunun taşıp dışarı çıktığını görmek, o bölgede meydana çıkacak gam, keder ve ağlama meydana gelecektir. Kuyu üzerinde oturduğunu gören insan sinsi bir kimseyle iş yapar ancak onun sinsiliğinden kurtulur. Denilir ki, bir kimse kendi evi ve arazisinde bir kuyu görse, o kimsenin geçimi iyi olur, zorluktan rahata erişir ve tahmin etmediği yerden iyilik görür.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuyu Çıkrığı Görmek

Rüyada kuyu çıkrığı görmek, din ve dünya işlerinde insanlara yardım eden çok faydalı olan bir mümine delalet eder.

Rüyada abdest alması için çıkrıkla kuyudan su çektiğini gören kimse, Allah’ın dinine yapışan bir müminden yardım talep eder.

Rüyada kuyu çıkrığı görmek tabiri, dine delalet eder. Abdestini tamamladığını gören kimsenin abdesti; borçtan, hastalıktan ve üzüntüden kurtulmasına kifayet eder. Bazen de rüyada kuyu çıkrığı, gezmiş ve hareketinde çok neşeli ve sevinçli bir hanıma veya çok konuşan bir çocuğa delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuyu Temizleyicisi Görmek

Bkz: Kuyu Kazmak

Rüyada kuyu temizleyicisini görmek, yolculuğa ve orta halli olmaya; hasta için ölüme; sağlam kimse için şiddete, bazen de hapse delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuyu Dolabı Görmek

Seyyid Süleyman: Kuyu dolabı, insanın geçimi, kazancı ve kârına delalettir.

Bkz: Kuyu

Rüyada dolabının döndüğünü gören kimsenin işleri tıkırında gider. Rüyada dolabının kırıldığını veya durduğunu görmek, işlerin istediği gibi gitmeyeceği şeklinde tabir olunur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuyudan Su İçmek Görmek

Bir kimse bir kuyudan su içtiğini görse ve o kuyuyu kendisi kazmış ise o kişinin hile yoluyla elde edeceği mala işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuyu Görmek

Rüyada kuyu görmenin hem dini hem diğer kaynaklara göre birçok tabiri vardır. Rüyada kuyu görmek yalancı dostlara, birini aldatmaya hile yapmaya ve arkadan vurmaya delalet eder. Rüya sahibinin çevresinde onu çekemeyen dostları olabilir. Bazı dini kaynaklara göre ise rüyada kuyu gören kadınsa, kuyunun suyu kadının malı ile tabir edilir. Kadın iyi huylu bir erkekle evlenebilir.

Rüyayı gören bir erkek ise bu rüya onun için zengin bir eş ve onun sayesinde gelecek refah demektir. Kişi bu rüyayı denizde gördüyse suya düşebilir, karada yolculuk halindeyse yoluna engeller çıkabilir. Rüyada kuyu görmek zahmetli bir duruma da delalet eder. Kuyunun dibi aydınlıksa rüya hayırlıdır. Kimi rivayetlere göre rüyada kuyu görmek, istenen şeye kavuşmaktır. Erkek için arzu edilen kadına kavuşamayı da delalet eder. Ayrıca rüyada kuyu görmek üzüntüye, sıkıntıya ve hapse düşmeye işaret edebilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Su Kuyusu Görmek

Rüyada su kuyusu görmek şöyle tabir edilmiştir: Su kuyusundan abdest alınıyorsa bu tövbeye ve günahların affına, kuyuda su biriktiğini görmek bol rızık sahibi olmaya ve rahat geçime, kuyudan su çıkmazsa hile yapmaya, kuyu suyunun çekilmiş olduğunu görmek Allah'a ortak koşmaya, kuyu suyundan içmek ise bazı hastalıklara delalet eder. Ayrıca kuyuda yıkanan kişiye borçlarını ödeme noktasında Allah'ın yardımcı olacağına inanılır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Susuz Kuyu Görmek

Rüyada susuz kuyu görmek genelde hayra yorulmaz. Çünkü susuz kuyu bereketsiz ve karanlık olan her şeyi temsil eder. Rüyasında susuz kuyu gören kişi maddi anlamda zorluklarla boğuşabilir, bereketsiz bir dönem geçirebilir. Aynı zamanda görülen kuyunun yeri bilinmiyorsa böyle bir yerde susuz kuyu görmek ecele işaret eder. Ayrıca rüyada susuz kuyu görmek rüyayı gören kişinin hastalıklarla boğuşacağına da işarettir. Dikkatli olunmasında fayda var.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuyu Suyu Görmek

Rüyada kuyu suyu görmek pek çok şekilde yorumlanabilir. Görülen suyun berrak ya da bulanık olması tabirin seyri açısından çok önemlidir. Rüyada kuyu suyu görmek kişinin bir süre sıkıntılarla karşı karşıya geleceğine fakat bunları aşacağına, yaptığı işlerde başkalarını da istihdam edeceğine, küçük sorunların büyümeden çözüleceğine işaret eder. Rüyayı gören kişi müjdeli haberler alabilir, ailesi ile güzel zamanlar geçirebilir.

Rüyada kuyu suyunun berrak olması hayırla yorumlanır. Rüyayı gören kişinin çevresine yardım edeceğine bunun karşılığında hayır duaları alacağına, yeni projelere girip bunlarda başarılı olacağına delalet eder. Rüyasında berrak kuyu suyu gören kişi hayırlı zengin bir eşle güzel bir evlilik yapabilir. Böyle bir rüya sonrasında sıkıntınız olsa bile dostlarınızın desteği ile aşabilir, dualarınızın kabul olduğuna şahit olabilirsiniz.

Rüyada bulanık kuyu suyu gören kişi temiz niyetleri sayesinde işlerini yoluna koyabilir, tembel halinden vazgeçip çalışkan biri haline gelebilir. Bu rüya, kişinin çok zor zamanlar geçirse de bu zorlukları destekle aşacağına ve ailesi ile ortak bir işe girişmesi sonucu kar elde edeceğine delalettir. Ayrıca bulanık kuyu suyu gören kişi bazı adamların hizmetine girip onlardan zarar görebilir, musibet ve darlık ile imtihan edilebilir. Dikkatli olmakta fayda var.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuyuya Düştüğünü Görmek

Molla Cami'ye kuyuya düştüğünü gören kişinin üzüntüsü ve kederi gider, mertebesi yükselir. Rüyayı gören alim ise ilmi artar, ilminden istifade eder. Bazen de rüyayı gören ile ailesi arasında anlaşmazlık meydana gelmesi sebebiyle rüya sahibi sıkıntıya düşer. Fakat haklılığını ispat edip onlara karşı galip gelir.

Bazen de kötü ithamla karşılaşıp bu ithamdan kurtulacaklarına delalet eder. Kişinin gönlünün açılacağına, ihtiyaçlarının giderileceğine delalettir. Bir başka tabire göre kuyuya düşen kişi onu çıkaracak birini bulamıyorsa bu rüya kabir ifadesidir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuyudan Su Çıktığını Görmek

İmam-ı Nablusi'ye göre kuyudan su çıktığını gören kişi bol rızka sahip olur. Bir başka dini tabire göre kuyu kazıp su çıkaran kişi zengin bir kadınla evlenip ona hile yapabilir. Kuyudan kova ile su çeken kişi haram mal elde eder. Eğer yanında hamile varsa erkek çocuk doğurur. Hasta ise şifa bulur, hapiste ise özgürlüğüne kavuşur. Bir başka rivayete göre ihtiyacı devlet büyükleri tarafından duyulur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuyuya Atıldığını Görmek

Rüyada kuyuya atılmak atılan kişiye hile ve tuzak kurulduğuna delalet eder. Kişinin maddi manevi sıkıntıya düşeceğine işarettir. Bu rüya aynı zamanda piyasanın ucuzlayacağına, fiyatların düşeceğine delalettir. Bir başka tabire göre böyle bir rüya gören kişi mevki olarak yükselir, üzüntüleri azalır ve sevinçleri artar. Fakat dikkatli olmakta fayda var. Çünkü böyle bir rüya gördüyseniz çevrenizdekilerin kalbini kırabilir, tartışmaları körüklerseniz zararlı çıkabilirsiniz.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Odanın İçinde Kuyu Görmek

Rüyada odanın, evin içinde kuyu görmek genelde hayra ve rızka yorulur. Evde, tarlada kuyu görmek kişinin zengin olacağına, darlıktan kurtulup refaha ereceğine delalettir. Ev kuyusu ev bekçisine işaret eder. Bir başka kuyudan dere gibi su aktığını ve bunun evine, odasına girdiğini gören çok zengin olur.

Evindeki kuyu suyunun dışarıya aktığını gören malının bir kısmını kaybeder. Bu rüyanın tabiri kuyuda su olup olmamasına, suyun temizliğine göre değişebilir. Odaya kuyuyu bir başkası açtıysa açan kişinin niyetine göre rüyanın seyri değişir. Kişi iyi niyetli ise size yeni rızık kapıları açılabilir. Fakat kötü niyetli biriyse evinizin içinde huzursuzluk çıkarmaya çalışıyor olabilir. Hile ve iftira ile zor duruma düşürülebilirsiniz. Dikkatli olmanızda fayda var.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyu görmek ne anlama gelir?

Bazı rüya tabirlerinde rüyadaki kuyu bekâr bir erkek için zengin bir bayanla evlenmeye, bekâr bir kadın için ise iyi huylu bir erkekle evlenmeye delalet ettiği yazılır. Rüyada kuyu görmenin bazı durumlarda hayırlı bir rüya olmadığı söylenir. Kuyu hileye, aldatmaya, yalancılığa işaret eder.

Rüyada kuyu, dolandırıcılık, hırsızlık, illegal yoldan para kazanma, kötü işlere bulaşma şeklinde iyi olmayan yorumlara sahiptir. Bazı tabirlerde rüyada kuyu görmek üzüntüye, kedere, hapse yorumlanır. Bazı rüya tabirlerinde kuyunun kadına ve içinde bulunan suyunda kadının malına tabir edilir. Kuyunun kovasının da erkeğe tabir olduğu söylenir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyu kazmak rüya sahibinin hileli bir iş yapma niyetinde olduğunu veya hali hazırda yapmış olduğunu işaret eder. Rüyasında kazdığı kuyuya düşmek kişinin kendi tuzağına kendisinin düşeceğine delalet eder. Böyle bir rüya görmüş kimse başkası için hainlik düşünüyorsa, kandıracağı kişinin durumun farkına varacağına ve kazdığı kuyuya kendisinin düşeceğine delalet eder. Kötü niyetli rüya sahibinin düşünceleri ters teper.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada düştüğü kuyudan çıktığını görmek ne anlama gelir?

Rüyada düştüğü kuyudan çıktığını görmek rüya sahibinin her açıdan selamete kavuşacağına, hasta ise şifa bulacağına, hapis ise özgür olacağına işaret eder. Kuyuya düştükten sonra kendisini çıkaracak kimseyi bulamadığını görmek rüya sahibi için hayırlı değildir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kazdığı kuyuda su biriktiğini görmek rüya sahibi için hayırlıdır. Böyle bir rüya rüya sahibine gelecekte bol rızık ve geçim geleceğinin habercisi olabilir. Kuyuda biriken suyun berraklığı ve koyuluğu da rüyanın tabirinde değişiklikler yaratır. Rüyada kazdığı kuyuda birikmiş olan suyun berrak olması, tıpkı bu su gibi berrak ve problemsiz bir hayat yaşanacağına işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyanızda kuyunun içinde gördüğünüz su bulanık ve kirli ise bu ne yazık ki haram mala, kötü arkadaşa, ihanet besleyen bir tanıdığa, huysuz eşe, haram yolla kazanç elde etmeye delalettir. Kuyunun içindeki bulanık suyu görme biçiminizle alakalı olarak yorumlar değişebilir. Bulanık suyun içinde yüzüyorsanız sizde kirli işlere bulaşmış veya yakın zamanda bulaşacaksınız diyebiliriz.

 

Kuyuda bu bulanık suyun içinde yüzmek ayrıca kötü haber almaya, kötü arkadaş edinmeye işaret etmektedir. Bu açıdan çok dikkatli olmalı, önümüzdeki günlerde hayatınıza girecek kişileri doğru seçmeli, önünüze çıkan fırsatlarla ilgili doğru kararlar almalısınız. Rüyada bu kuyudaki bulanık suyu içmek de haram mala işaret etmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyudan abdest almak ne anlama gelir?

Rüyada kuyudan abdest almak hayırlara vesiledir. Kuyudan abdest alan rüya sahibi varsa borçlarını kolaylıkla öder, günahlarından tövbe etmişse tövbesi kabul olur. Rüyada kuyudan abdest alan kimsenin yaşadığı sıkıntıların biteceği ve mutluluk ve huzura erişeceği tabir edilir.

Böyle bir rüya gören kişinin işleriyle alakalı olarak veya aile içerisinde yaşanmış bir durumdan ötürü karar verme aşamasında olduğu söylenebilir. Tam da böyle bir durum yaşanıyorken rüyada kuyudan abdest aldığını gören rüya sahibinin hayırlı bir karar vereceği yorumlanabilir. Kişi eğriyi doğruyu ölçerek, tartarak doğru bir karar verecektir şeklinde tabir edilir.

Kuyudan abdest aldığını görmek hapis kimse içinde hayırlı bir rüyadır. Bu rüya hapislikten kurtulmaya delalet eder. Bazı durumlarda rüyada kuyu görmek gönül ferahlığına, ihtiyaçların giderilmesine, huzura, mutluluğa, iyi geçime işaret eder. Bazen de rüyada kuyu görmenin yolculuğa işaret ettiği söylenir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyuya bakmak ne anlama gelir?

Rüyada bir kuyuya bakıyor olduğunu görmek rüya sahibinin evlenme arzusu içinde olduğuna delalet eder. Böyle bir rüya görmüş bekâr rüya sahibinin hayırlı bir eş bularak evleneceğine işaret edilir. Bu rüya sahibi için mutlu ve huzurlu bir aile kuracak, kendisine hayırlı evlatlara sahip olacaktır şeklinde tabirler yapılır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyudan su içmek ne anlama gelir?

Rüyada kuyudan su içtiğini görmek; gören rüya sahibinin hanımı tarafından gelecek zenginliğe sahip olacağına tabir edilir. Bu rüya ayrıca rüya sahibine hayırlı bir haber geleceğinin de habercisidir. Rüya sahibinin hayırlı bir evladı olacaktır. Kuyudan su içmek kişi için bolluk ve bereket anlamına da gelir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyu suyunun taştığını görmek ne anlama gelir?

Rüyada kuyunun suyunun taştığını görmek rüya sahibinin eşinin iyiliğine, güzelliğine, iyi ahlakına yorumlanır. Rüyada kuyu suyunun taştığını görmek bazı durumlarda kişinin malının telef olmasına işaret eder. Kuyu suyunun taşması aynı zamanda mal yönünden zenginliğe, bolluğa delalet eder. Suyun taşması nispetinde rüya sahibi dünya malına sahip olur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyu suyuyla bitki sulamak ne anlama gelir?

Rüyada kuyu suyuyla bitki suladığını gören rüya sahibinin zengin bir eş bulup evleneceğine işaret edilir. Rüyada suladığı bitkilerin meyve veya tohum vermesi, bu kişinin bu evlilikten sağlıklı ve hayırlı evlatları olacağına rivayet edilir. Kuyu suyuyla bitki sulamak iyiliğe, hoşgörüye, iyi geçime, dert ve tasaların son bulmasına da işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyudan su çektiğini görmek hayra yorumlanır. Ancak çektiği suyu başka bir kaba boşalttığını görmek rüya sahibinin malını harcayacağına işaret eder. Rüyada kuyudan su çektiğini gören kimsenin çevresinde hamile bir bayan varsa doğacak çocuğun erkek olacağı rivayet edilir. Kuyudan su çeken kimse hapiste ise bu durumdan kurtularak özgürlüğüne kavuşacağı tabiri yapılır.

Rüyada bir kuyudan istediği kadar su çektiğini görmek hayırlara vesiledir, böyle bir rüya; rüya sahibinin muradına nail olacağına işaret eder. Bu rüya ticareti uğruna yolculuğa çıkması gereken kimsenin, bu yolculuğa çıktığı takdirde çok kazanacağına işaret eder. Kuyudan istediği kadar su çektiğini gören bekâr kimse evlenir diye tabir edilir. Bu rüya fakir kimse için zengin olmaya delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında evinin içinde kuyu olduğunu görmek ne anlama gelir?

Rüyada kendi evinin içinde bir kuyu olduğunu gören rüya sahibinin zengin olacağı, darlıktan kurtulacağı rivayet edilir. Evin içindeki kuyu evin sahibine tabir olunur. Ev sahibi zenginlik ve bolluk içinde yaşar, her türlü geçim sıkıntısı sona erer diye tabir edilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada derin olmayan bir kuyu görmek ne anlama gelir?

Rüyadaki derin olmayan kuyu dürüst bir insana delalet eder. Rüya sahibi dürüst, iyiliksever, doğru bir insandır şeklinde tabir edilir. Rüyada derin olmayan bir kuyu gören rüya sahibinin; dibi görünen bu kuyu gibi şeffaf, iyi niyetli, özverili bir kimse olduğu söylenebilir. Bu kişi aile ilişkilerinde ve iş hayatında iyi ve hoşgörülü, sabırlı bir kimsedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada derin bir kuyu görmek ne anlama gelir?

Rüyada derin bir kuyu görmek rüya sahibinin cimriliğine yorumlanır. Bu kimse kendi malını harcamaktan hoşlanmayan ancak başkalarının malını kendisi için harcamasından hoşlanan bir kimsedir. Bazı durumlarda derin bir kuyu görmek rüya sahibi için belirsizlik anlamına da gelir.

Rüya sahibi aile içinde yaşanmış bir olayın çözüme kavuşamaması gibi bir problemle karşılaşabilir. Ya da işyerinde yaşanan sıkıntılara çare bulunması çok uzun zaman alabilir. Bu sebeple rüya sahibinin bu belirsiz durumlardan kurtulması için önüne çıkan fırsatları çok iyi değerlendirmesi ve akılcı çözümler bulması gerekir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyu suyunun kuruması ne anlama gelir?

Rüyada görülen kuyunun suyunun kurumuş olması sonunda hayal kırıklığı yaşanacak bir işle meşgul olmaya delalet eder.

Rüyada kuyu suyunun dere gibi evine aktığını görmek ne anlama gelir?

Kuyu suyunun taşarak dere gibi kendi evine aktığını gören rüya sahibi zengin olur. Aile içinde, çevresinde saygınlık ve itibar sahibi olur şeklinde tabir edilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA KUYU GÖRMEK NE DEMEK?

Rüyada kuyu görmek, rüya sahibinin etrafındaki düşmanlarına işaret eder. Rüyayı gören kişinin çevresinde, onu sevmese bile seviyormuş gibi görünen, yaptığı işlerde başarılı olmasını ve kazancının çoğalmasını istemeyen, kazandığı başarılara sevineceği yere içten içe üzülen haset kişiler olduğu anlamını taşır.

Rüyada kuyu görmek, uyarı niteliğindedir ve kişinin her hareketini dikkatli atması gerektiğine, dost yüzlü düşmanların onun en ufak bir açığında zarar vermek için fırsat kolladığına işaret eder.

Rüyada kuyu suyuyla abdest alan birini görmek, rüya sahibinin kalbini kırdığı bir kişiden özür dileyeceğine ve onun gönlünü almak için çabalayacağına delalet eder. Kişi eğer kuyuda kendi yansımasını görmüş ise, bu, rüya sahibinin hayalini kurduğu aile hayatına kavuşacağına ve istediği kadar çocuk sahibi olacağına işaret eder.

Rüyada kuyudan su çekmek isteyip ancak bunu başaramadığını gören kişi, çocuğundan dolayı büyük sıkıntı içine girer ve onun için gözyaşı döker. Kişi eğer bahçesinde bir kuyu olduğunu görmüşse, bu rüya, kişinin ailesinden yana bir hayır göreceğine ve hasretini çektiği mutluluğa kavuşacağına delalet eder.
KUYU SUYU İÇTİĞİNİ GÖRMEK

Rüyada kuyu suyu içtiğini görmek, pek hayırlı anlamlara sahip değildir ve kişinin borca gireceği, işini ve sağlığını kaybedeceği ve sıkıntılı zamanlar geçireceği şeklinde yorumlanır.KUYUYA DÜŞTÜĞÜNÜ GÖRMEK

Rüyada kuyuya düştüğünü görmek, rüya sahibinin bir konudan dolayı bir başkasını kınayıp ayıplamasına rağmen kendinin de aynı duruma düşeceği ve o kişinin ne hissettiğini anlayacağı anlamını taşır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kıtlıkla geçen yıllardan sonra elen bolluk ve berekete, uzun zamandır bekletilen bir sorunu çözümlenmesine ve karanlık geçen günlerin aydınlanmasına delalet eder.

Rüyada Kuyu Görmek

Rüyada kuyu görmek, biriktirilmiş malların sermaye olarak konularak ticari bir işe girişilmesine, bu iş yardımıyla büyük amaçlara ulaşarak başka insanlara da yardım edileceğine ve yaşanan sorunların yavaş yavaş düzeleceğine işaret eder. Rüya sahibinin, ilim sahibi ve yetenekli bir kişi olarak giriştiği her işten başarıyla çıkacağına yorumlanır.

Rüyada Kuyu Kazmak

Rüyada kuyu kazdığını gören kişinin, sevdiği ve ahbaplık ettiği insanlara karşı kötü duygular beslediğine, insanlar hakkında gıybet ettiğine ve yaptıkları işlere köstek olduğuna yorulur.

Rüyada Kuyudan Su Çekmek

Rüyada kuyudan su çekmek, rüya sahibinin haksız kazanç sağladığına, işlerine yalan ve dolan karıştırdığına ve çalışmalarını hızlandırmak için üst makamlardan yardım aldığına delalettir. Yapılan işlerde Allah yolundan ayrılmaya, fakir fukarayı sömürmeye ve hak ve hukuka aykırı çalışmaya işarettir.

Rüyada Susuz Kuyu Görmek

Rüyada susuz kuyu görmek, rüya sahibinin hastalıklarla boğuşacağına, uzun zaman çekilen rahatsızlıklar yüzünden ruhsal olarak da yıpranacağına ve hastalıkların kişiyi yataklara düşürecek kadar ağır bir şekilde seyredeceğine yorulur.

Rüyada Kuyu Taşması

Rüyada kuyunun taşması, rüya sahibinin verdiği emeklerin boşa gitmesine, uğradığı zararlar yüzünden borç batağına sürüklenmesine ve her geçen gün daha da borçlanmasına işarettir. Aynı zamanda, yitirilen bir kişi ardından yalnız kalmaya ve rüyayı gören kişinin, köşeye çekilip uzunca bir süre içinde bulunduğu duruma üzülmesine delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyu görmek, rüyayı gören kişinin etrafında yalancı dostlarının olduğuna, rüya sahibinin maddi manevi ilerlemesine tahammülü olmayan kıskanç kişilerin var olduğuna işaret etmektedir. Rüya sahibine dost gibi görünen bu kişiler, rüya sahibinin attığı her adımı kıskanarak işlerini bozmak isteyen fesat kimseler olduğuna yorumlanır. Rüya sahibinin çevresindeki kişilere karşı dikkatli olması konusunda uyaran bir rüyadır. Rüyada kuyu görmek, rüyanın nasıl görüldüğü dikkate alınarak yorumlanmalıdır. Rüya sahibinin bazen çevresindeki insanların tehlikeli olduğuna işaret ederken bazen de hayırlı işlere yorumlanır. Bundan dolayı rüyayı kimin ve nasıl gördüğü değerlendirilerek tabir edilmelidir.

RÜYADA KUYUYA DÜŞMEK

Rüyada kuyuya düştüğünü gören kişi, üzüntü ve kederli günlerin kapıda olduğuna, maddi manevi sıkıntılı zamanlar yaşayacağına yorumlanır. Rüyada kuyuya düşmek, rüya sahibinin sıkıntılı bir işin içinde kendini bulacağına ve bundan dolayı zor ve yıpratıcı günler geçireceğine işaret edilir. Rüya sahibinin hayatının allak bullak olacağına ve dert sahibi olacağına ve iş hayatında da başarısızlıkla karşılaşacağına işaret edilmektedir.

RÜYADA KUYUDAN SUYU İÇMEK

Rüyasında kuyu suyu içmek pek hayra işaret değildir. Rüya sahibinin maddi zorluklar yaşayarak sıkıntılı günler geçireceğine yorumlanır. Rüyasında kuyu suyu içen kişinin sağlık sorunları yaşayacağına işaret edilir. Ayrıca hak yolundan ayrılarak haram helal gözetmeksizin para kazanmaya çalışan kişiye delalet etmektedir.

RÜYADA KUYUYA DÜŞEN BİRİNİ GÖRMEK

Rüyasında kendini değil de bir başkasını kuyuya düşerken görmek, rüya sahibinin çevresindeki bir kimsenin sıkıntılar içine düşeceğine ve o kişinin maddi manevi sıkıntılı günler yaşayacağına işaret edilir.

RÜYADA KUYUYA TAŞ ATMAK

Rüyaya kuyuya düşmek, sorunlarla ve sıkıntılı günlerle maruz kalmaya yorumlanırken, rüyada kuyuya taş attığını görmek ise rüya sahibinin karşılaşabileceği sıkıntılara karşı tedbirli ve dikkatli davrandığına işaret edilmektedir. Rüyayı gören kişinin temkinli tutumu sayesinde birçok riskli durumdan karlı çıkacağı ve işlerinin rast gideceğine yorumlanmaktadır.

RÜYADA KUYUDAN ÇIKMAK

Rüyasında kuyudan çıktığını gören kişi rüya sahibinin karşılaşacağı sorunlarla mücadele edeceğine işaret etmektedir. Rüya kuyudan çıktığını gören kimsenin güçlü bir karakteri olduğuna ve zorlukla karşı direndiğine işaret edilmektedir.

ALİMLERİN GÖRÜŞLERİNE GÖRE RÜYADA KUYUYA DÜŞMEK

Molla Cami: Rüyada görülen kuyu, hileye ve birini aldatmaya işarettir. Bundan dolayı bir kimse rüyada bir adam için kuyu kazdığını görse o adama hile eder. Kuyu kazan kimse kuyuya kendisinin girdiğini görse başkasına yapacağı hile kendisine. döner. Bir kimse rüyada kuyuya girdiğini ve oradan gökyüzünü görmediğini görse o kimseye hırsızlar gelir ve eşyalarını çalarlar.

Seyyid Süleyman: Kuyu; kadınla, suyu kadının malı ile tabir olunur. Kovası ise, bir erkekle yorumlanır. Rüyada kuyudan su içtiğini gören, karısı sayesinde mal sahibi olur. Kuyunun suyunun taşması; kadının iyiliğine, malının telef olmasına işarettir.

Nablusi: Rüyada görülen kuyu, hileye ve birini aldatmaya delalet eder. Bundan dolayı bir kimse rüyada bir adam için kuyu kazdığını görse o adama hile eder. Kuyu kazan kimse kuyuya kend isinin girdiğini görse başkasına yapacağı hile kendisine döner.Bir kimse rüyada kuyuya girdiğini ve oradan gökyüzünü görmediğini görse o kimseye hırsızlar gelir ve eşyalarını çalarlar. Rüyayı gören yolcu ise yolu kesilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
KUYU
Kuyudan su çekilmesi, bir erkek için, yaptığı kötü bir iş nedeniyle uyarılacağına; orta yaşta bir erkekse, yeni bir işe girişeceğine yorumlanır. Eğer bu rüyayı genç bir görürse gören kadına teklif yapılacağına; evli kadın ise, tehlikeli bir olayla karşılaşacağına yorulur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuyu görmek rüya Alimlerine göre etrafında kendisi için kötü emeller besleyen kişilerin varlığına işaret eder. Rüyada kuyuya düşen birini görmek, mal veya para artmasını çekemeyen kişilerin bulunduğuna yorumlanır. Rüyada kuyudan kurtulmak ise, aile huzurunun bozulması için fırsat kollayanlara delalet etmektedir.

Kirmani(r.a)’ya göre bu kişilerin varlığını bilip ona göre hareket etmesi kişinin huzuru açısından çok önemlidir. Rüya yorumcuları ise kuyuda kendi yansımasını gören kişileri aile hayatına kavuşacağına, çocuk bolluğuna yorulmaktadır.

   

Rüyada boş kuyu görmek İslami yorumu nedir? Din Alimlerince kişinin şanının artacağına, işlerinde başarı gösterileceğine delalet olunur. İmâm-ı Cafer-i Sâdık (r.a) Buyurmuştur’ki; rüyayı kişinin sıkıntı çekeceğine, bilmeden etrafındakilere zararının dokunacağına, bu zararın fark edileceğine, fark edilen bu zararın karşılanması gerektiğine yorulmaktadır.

    Rüyada Kuyuya Bakmak

Rüyada kuyuya bakmak, bir kısım rüya yorumcusu ise kişinin bir müddet yalnız kalacağına, sevinç duyulacak gelişmelerin olacağına, umulmadık bir müjdeye haber alınacağına, sıkıntı duyulacak işlerle karşılaşılmasına karşın bu durumun kişinin hayrına olacak şekilde çözüleceğine yorulur.

    Rüyada Karanlık Kuyu Görmek

Rüyada karanlık kuyu görmek rüya âlimleri ve rüya yorumcuları arasında ittifak sağlanamamış bir konudur. Rüya âlimleri kişinin yüreğinde gizli kalan korkuların feraha ulaşacağına, sıkıntı duyulan konulardan emin olunacağına, hoşuna gidecek gelişmeler yaşanabileceği şeklinde yorumlar.

İmâm-ı Nablusi (r.a) Hazretleri Buyurmuştur’ki; rüyayı gören kimse için, maddi ve manevi kayıplar yaşanabileceğine, girişilen işlerde bela ve musibetle karşılaşılacağına, gizli düşmanlığa, ne kadar çabalanırsa çabalansın ulaşılmak istenen hedefe varılamayacağını değerlendirir.

    Rüyada Kuyu Kazmak

Rüyada kuyu kazmak Ebu Saidü’l-Vaaz (r.a) tarafından kadına, ilme, zenginliğe, rüya sahibinin hileye maruz kalacağına, umulmadık çareye ulaşacağını buyurmuştur. Rüya yorumcuların az bir bölümü ise yakınları tarafından sorun çıkartılacağına, bu sorunların kişiye sıkıntı çıkaracağını düşünmektedir. Rüya yorumcularının çoğunluğunun kanaati ise kişinin çok çaba göstermesi gerektiğine, başarı, mutluluk ve huzur için çok emek sarf etmesi ile bunları kazanacağını yönündedir.

    Rüyada Kuyu Taşması

Rüyada kuyu taşması nasıl yorumlanmaktadır? Rüya yorumculara göre varlığı ile sıkıntı doğuran ve kişiye hiçbir kazanç sağlamayan insanlardan uzaklaşılacağına, kişinin etrafından sağlayacağı kazanca, kendi varlığı ile zenginliğe ulaşacağına, içinden çıkılması güç durumların kendiliğinden çözüleceği anlamına gelir.

    Rüyada Kuyu Suyu İçmek

Rüyada kuyudan su içmek rüya yorumlayanlar kişilerin tamamı maddi kazancı artması, sağlıklı günlere, çaba sarf etmeden kazanç konularında fikir birliğine varmıştır.

    Rüyada Susuz Kuyu Görmek

Rüyada susuz kuyu görmek rüya yorumcuları verilen sözlerde durulmasına gerektiğine, sevindirici habere, şüphe duyulan bir hususta emniyet sağlayacağına yorulur.

    Rüyada Dipsiz Kuyu Görmek

Rüyada dipsiz kuyu görmek rüya yorumcuları tarafından kişilerin maddiyata önem vereceğine, maddi kazanç konusunda zorluk çekmesine rağmen kısa sürede feraha ulaşılacağı anlamına gelebileceği bildirilmiştir.

    Rüyada Su Dolu Kuyu Görmek

Rüyada su dolu kuyu görmek rüya âlimleri tarafından kazancın maddi ve manevi seviyede tam kararında olacağı, beklenmeyen bir maddi kazanca, gelecek konusunda endişe taşınmaması gerektiğine, başka kişilerden gelecek yardımı göstermektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Su Kuyusu Görmek

Rüyada su kuyusu görmek, rüya sahibinin, karşısına çıkacak kişiyle aralarında geçen olaylardan sonra kendisine çeki düzen vermesine, elinden gelen her şekilde para biriktirmesine ve hayırlı kısmet bulup güzel bir yuva kurmasına işarettir. Kıtlıkla geçen yıllardan sonra elen bolluk ve berekete, uzun zamandır bekletilen bir sorunu çözümlenmesine ve karanlık geçen günlerin aydınlanmasına delalet eder.
Rüyada Kuyu Görmek

Rüyada kuyu görmek, biriktirilmiş malların sermaye olarak konularak ticari bir işe girişilmesine, bu iş yardımıyla büyük amaçlara ulaşarak başka insanlara da yardım edileceğine ve yaşanan sorunların yavaş yavaş düzeleceğine işaret eder. Rüya sahibinin, ilim sahibi ve yetenekli bir kişi olarak giriştiği her işten başarıyla çıkacağına yorumlanır.
Rüyada Kuyu Kazmak

Rüyada kuyu kazdığını gören kişinin, sevdiği ve ahbaplık ettiği insanlara karşı kötü duygular beslediğine, insanlar hakkında gıybet ettiğine ve yaptıkları işlere köstek olduğuna yorulur.
Rüyada Kuyudan Su Çekmek

Rüyada kuyudan su çekmek, rüya sahibinin haksız kazanç sağladığına, işlerine yalan ve dolan karıştırdığına ve çalışmalarını hızlandırmak için üst makamlardan yardım aldığına delalettir. Yapılan işlerde Allah yolundan ayrılmaya, fakir fukarayı sömürmeye ve hak ve hukuka aykırı çalışmaya işarettir.
Rüyada Susuz Kuyu Görmek

Rüyada susuz kuyu görmek, rüya sahibinin hastalıklarla boğuşacağına, uzun zaman çekilen rahatsızlıklar yüzünden ruhsal olarak da yıpranacağına ve hastalıkların kişiyi yataklara düşürecek kadar ağır bir şekilde seyredeceğine yorulur.
Rüyada Kuyu Taşması

Rüyada kuyunun taşması, rüya sahibinin verdiği emeklerin boşa gitmesine, uğradığı zararlar yüzünden borç batağına sürüklenmesine ve her geçen gün daha da borçlanmasına işarettir. Aynı zamanda, yitirilen bir kişi ardından yalnız kalmaya ve rüyayı gören kişinin, köşeye çekilip uzunca bir süre içinde bulunduğu duruma üzülmesine delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuyu Görmek

Rüyada kuyu görmek yalancı dostlara delalet eder. Rüya sahibinin çevresinde kendisini sevmeyen, istemeyen, ileri gitmesine, yükselmesine, parasının ve malının artmasına tahammülü olmayan kişiler olduğuna fakat kendilerini belli etmediklerine işaret eder. Bu kimseler aslında fesat kişiler olup, rüya sahibine gerçek yüzünü göstermezler ama bir akbabanın avının düşmesini bekler misali, üzerine üşüşmek için zaman kollarlar. Rüyada kuyudan dini vecibesini yerine getirdiğini gören kişi üzdüğü bir kişiden af dileyerek onun gönlünü yeniden kazanmayı başaracak demektir.

Rüyada kuyuya bakıp kendi aksini gören kişinin rüyası, hayalindeki mutlu aileye kavuşarak, sahip olmak istediği kadar evlada sahip olması anlamın gelir. Rüyada kuyudan su çekmek isteyip bunu bir türlü başaramadığını gören kişinin evladından yana büyük bir sıkıntısı olacak ve her gün onun için gözyaşı akıtacak diye tabir edilir. Rüyada bahçesinde kuyusu olduğunu gören kişi ailesinden yana hayır bulacak ve yıllarca özlemini çektiği mutluluğu bulacak demektir. Benzer rüya tabirleri için sitemizde arama yapabilirsiniz.
Rüyada Kuyu Suyu İçmek

Kuyu suyu içmek iyi değildir, borçlanmaya, işini ve sağlığını yitirmeye ve çok zor zamanlarla sınav edilmeye işaret eder.
Rüyada Kuyuya Düşmek

Rüya sahibinin ayıpladığı ve kınadığı bir kişinin durumuna düşmesi ve onunla aynı şeyi yaşayarak onu anlaması şeklinde tabir edilir.
Rüyada Kuyu Kazmak

Bir kimse için kötü ve hain planlar yaparak o kişiyi gafil avlamaya çalışmak anlamına gelir.
Rüyada Kuyu Temizlemek

Rüyasında kuyu temizlediğini gören kişi ruhunu ve bedenini kötülüklerden arındıracak ve tövbekâr olacak diye yorumlanır.
Rüyada Kuyudan Su İçmek

İşe ve ekmeğine fesat karıştırmak, hak yolundan uzaklaşarak gelir elde etmek şeklinde tabir edilir. Bazı rüya tabirlerine göre de rüya sahibinin günahı olmaksızın helal olmayan bir maldan başkaları aracılığıyla nasiplenmesi anlamına geldiği ifade edilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kuyu görmek yalancı dostlara delalet eder. Rüya sahibinin çevresinde kendisini sevmeyen, istemeyen, ileri gitmesine, yükselmesine, parasının ve malının artmasına tahammülü olmayan kişiler olduğuna fakat kendilerini belli etmediklerine işaret eder. Bu kimseler aslında fesat kişiler olup, rüya sahibine gerçek yüzünü göstermezler ama bir akbabanın avının düşmesini bekler misali, üzerine üşüşmek için zaman kollarlar. Rüyada kuyudan dini vecibesini yerine getirdiğini gören kişi üzdüğü bir kişiden af dileyerek onun gönlünü yeniden kazanmayı başaracak demektir.

Rüyada kuyuya bakıp kendi aksini gören kişinin rüyası, hayalindeki mutlu aileye kavuşarak, sahip olmak istediği kadar evlada sahip olması anlamın gelir. Rüyada kuyudan su çekmek isteyip bunu bir türlü başaramadığını gören kişinin evladından yana büyük bir sıkıntısı olacak ve her gün onun için gözyaşı akıtacak diye tabir edilir. Rüyada bahçesinde kuyusu olduğunu gören kişi ailesinden yana hayır bulacak ve yıllarca özlemini çektiği mutluluğu bulacak demektir. Benzer rüya tabirleri için sitemizde arama yapabilirsiniz.
Rüyada Kuyu Suyu İçmek

Kuyu suyu içmek iyi değildir, borçlanmaya, işini ve sağlığını yitirmeye ve çok zor zamanlarla sınav edilmeye işaret eder.
Rüyada Kuyuya Düşmek

Rüya sahibinin ayıpladığı ve kınadığı bir kişinin durumuna düşmesi ve onunla aynı şeyi yaşayarak onu anlaması şeklinde tabir edilir.
Rüyada Kuyu Kazmak

Bir kimse için kötü ve hain planlar yaparak o kişiyi gafil avlamaya çalışmak anlamına gelir.
Rüyada Kuyu Temizlemek

Rüyasında kuyu temizlediğini gören kişi ruhunu ve bedenini kötülüklerden arındıracak ve tövbekâr olacak diye yorumlanır.
Rüyada Kuyudan Su İçmek

İşe ve ekmeğine fesat karıştırmak, hak yolundan uzaklaşarak gelir elde etmek şeklinde tabir edilir. Bazı rüya tabirlerine göre de rüya sahibinin günahı olmaksızın helal olmayan bir maldan başkaları aracılığıyla nasiplenmesi anlamına geldiği ifade edilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında kuyu gören kişiler için çevresinde güvenilmeyen insanlara yorulmaktadır. Bu kişilere karşı dikkat edilmesi gerektiği ve tuzağa düşünmemesi gibi yorumlar üzerinden ele alınır. Aynı zamanda rüyada kuyunun nasıl ve ne şekilde göründüğüne bağlı olarak, rüya tabircilerinin değişik yorumlarını okuyabilirsiniz. Böylece gelecekle ilgili tahminleri değerlendirebilir ve sizi nelerin beklediğini görebilirsiniz.

 Rüyada Kuyu Görmek

 Rüyada kuyu görmek yalancı dostları işaret etmektedir. Rüya sahibinin çevresinde onu sevmeyen, iyi olmasını istemeyen ve maddi manevi zarara uğramasını dileyen kişilerin olduğunu anlatmaktadır. Özellikle bu kişiler rüya sahibine tahammülü olmayan insanlardır. Kendini belli etmeyen bu insanlar, sahte gülücükle rüya sahibinin yanına yaklaşır. O yüzden bu tür kişiler için çok dikkat edilmesi gerektiğini anlatan bir rüyadır.

 Rüyada Kuyu Kazmak

 Rüyada kuyu kazmak rüya sahibinin çalışkan ve azimli bir kişiliğe sahip olduğunu anlatır. Aynı zamanda rüya sahibinin etrafında istemediği birinin olacağından, kuyusunu kazmaya çalışacağına ve arkasından iş çevireceğini rivayet eder. Eğer dikkatli olunmazsa bu durum konusunda başarılı olacağına dair delalet etmektedir.

 Rüyada Kuyu Temizlemek

 Rüyada kuyu temizlemek bir kişinin kötü ve hain planlar içerisinde olacağını anlatır. Aynı zamanda o kişiyi gafil avlamak anlamına da gelmektedir. Bunu rüya sahibi yapabilir ya da rüya sahibinin çevresinde bir insan ona karşı bunu gerçekleştirebilir. Özellikle yapılan hain planların karşı taraftan herhangi bir şekilde anlaşılmayacağına dair yorulmaktadır.

 Rüyada Kuyu Bulmak

 Rüyada kuyu bulmak sonunda iyi bir işe sahip olmak üzerinden anlatılmaktadır. Kişinin büyük bir mücadele ile beraber arzu ettiği işi ulaşacağı üzerine rivayet edilir. Aynı zamanda hiç beklemediği bir yerden iyi bir maddi kazanç geleceği üzerine de işaret etmektedir. Başka bir rüya yorumuna göre ise bazı hastalıklara karşı dikkat edilmesi ve kişinin sağlığına iyi bakması üzerine yorumlanır.

 Rüyada Kuyuya Düşmek

 Rüyada kuyuya düşmek rüya sahibinin ayıpladığı ve kınadığı bir kişinin durumuna aynı şekilde kendisinin düşmesi üzerine yorulur. Onunla aynı şeyleri yaşamak suretiyle o kişinin ne hissettiğini en iyi şekilde anlayacak noktaya geleceğine delalet eder.

 Rüyada Kuyuda Su Görmek

 Rüyada kuyuda su görmek neşeli ve gülen bir kadın ile beraber dürüst ve güçlü bir erkeğe işaret etmektedir. Aynı zamanda kuyu suyu mal ve mülk ile beraber iyi bir kazanca delalet eder. Bekar olan kişiler adına yakında bir kısmet çıkacağına ve evlenmenin yüksek olacağını anlatmaktadır. Eğer rüya sahibi evli ise hayırlı bir evlat üzerine yorulan rüyalar arasında yer alır.

 Rüyada Kuyuya İnmek

 Rüyada kuyuya inmek dar ve karanlık bir alan olduğu için olumsuz yorumlanır. Özellikle rüya sahibinin bir işe girmek istediği ve bu iş üzerinde korkuya kapıldığına delalet eder. Aynı zamanda bin bir zorluk içerisinde iyi bir başarı ile beraber güzel kazancı anlatır. Bu kazanç ile beraber mal ve mülk elde edileceği, huzurlu ve mutlu bir yaşamın aile ile beraber geçirileceğine rivayet edilir.

 Rüyada Kuyudan Çıkmak

 Rüyada kuyudan çıkmak hastalık ve sıkıntı ile darlığa yorulur. Ancak rüya sahibinin kuyudan çıkarken kendisine gördüğünde yaşadığı bir hastalıktan yakın zamanda kurtulacağına delalet etmektedir. Eğer maddi ve manevi darda ise o sıkıntıdan kurtulacağına ya da hapiste ise özgürlüğüne en kısa sürede kavuşacağı üzerine yorumlanır.
Rüyada Kuyu Görmek

Rüyada bir kimsenin kuyusunu kazdığınızı görmeniz, o kimseye kötülük yapacağınıza ve ya birilerin fenalıkta bulunacağına işarettir. Başkası için kazdığınız kuyuya kendinizin girdiğini görmeniz, hilenin yada kötülüğün sizin başınıza geleceğine yorumlanır. Rüyanızda bir kuyunun dibinde olduğunuzu ve gökyüzünü göremediğinizi görmek, hırsızlığa uğrayacağınıza ve değerli olan şeylerinizin çalınacağına işarettir.

Rüyada kuyu görmek, aileniz ile aranızın açılacağına ve zor duruma düşeceğinize daha sonradan da onlardan intikam alacağınıza işarettir.

Rüyanızda kuyu çıkrığı görmek, insanlara faydalı biri olacağınıza, çıkrık ile su çektiğinizi görmek, doğru olan yolda ilerleme kaydedip Allah’ın rızasına kavuşacağınıza ve inan biri olacağınıza tabir edilmektedir. Kuyudan abdest aldığınızı görmek, sıkıntıdan ve varsa hastalıktan kurtulacağınıza işarettir. Bilmediğiniz bir yerde tatlı suyu olan bir kuyu görmek, dünyada bol rızka erişeceğinize, suyun taştığını görmek, o yere darlık geleceğine, susuz ya da kurumuş kuyu görmek, ecelin yaklaştığına, boş kuyu aynı zamanda işlerinizin duracağına, kuyunun yıkılması eşinizi kaybedeceğinize, tarlanızda ya da evinizde kuyu çıktığını görmek, hayırlı kazanca tabir edilmektedir.

 
Okuduğunuz rüya; Büyük Rüya Tabirleri Külliyatı başta olmak üzere çeşitli kaynaklar referans alınarak oluşturulmuştur.

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

446 Aktif
2 Üye ve 444 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 9919
Dün : 23857
Toplam : 48068260
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...