Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+4 oy
248 okuma
RuyAra Bilgi kategorisinde Astral Gezgini (200k puan)  
Uyku sırasında konuşma eylemidir. Bir parasomni (uyku sırasında gerçekleşen anormal bir davranış) türüdür.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

7 Yorum

+3 oy
RuyAra Astral Gezgini (200k puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Uyku sırasında konuşma eylemidir. Bir parasomni (uyku sırasında gerçekleşen anormal bir davranış) türüdür. Çok yaygın bir olay olup genellikle tıbbi bir sorun olarak görülmemektedir. Fakat bazen dinleyenler, içeriği rahatsız edici veya kaba bulabilirler. Uykuda konuşanlar normalde her seferinde 30 saniyeden fazla konuşmaz, ancak bazı insanlar bir gece boyunca pek çok kez konuşabilirler. Uykuda konuşma, basit sesler veya uzun, ilgili konuşmalar içerebilir. Uykuda konuşanlar genellikle kendileri ile konuşuyor gibi görünürler. Ancak bazen, başkalarıyla sohbet etmeye devam ediyor gibi de görünebilirler.
+3 oy
RuyAra Astral Gezgini (200k puan)  
Kimler uykusunda konuşur?

Birçok kişi uykusunda konuşur. 3 ila 10 yaş arasındaki tüm çocukların yarısı, yetişkinlerin ise küçük bir kısmı (yaklaşık% 5) uyurken konuşur. Uykuda konuşma, ara sıra veya her gece gerçekleşebilir. Kızlar uykularında erkek kadar sık konuşurlar.  Uykuda konuşan bireylerin çocuklarında da uykuda konuşma devam edebilmektedir.
+3 oy
RuyAra Astral Gezgini (200k puan)  
Uykuda konuşmaya ne sebep olur?

Uykuda konuşmanın rüya görürken gerçekleştiğini düşünebilirsiniz. Ancak uykudaki herhangi bir aşamada gerçekleşebilir.

Uykuda konuşma bazı vakalarda, daha ciddi bir uyku bozukluğu veya sağlık durumunun bir işareti olabilir. REM uyku davranışı bozukluğu (RBD) ve uyku terörü, bazı insanlarda uyku esnasında bağırmalarına neden olan iki tip uyku bozukluğudur. Uyku terörü olan kişilerde, genellikle uyku esnasında korkutucu çığlıklar, takla atma, tekmeleme görülür ve  bu kişileri uyandırmak oldukça zordur. Bu  kişilerde genellikle uyurgezerlik ve uykuda konuşma görülür. RBD'ye sahip insanlar genellikle rüyalarından etkilenir, bağırırlar ve şiddet gösterirler.
+3 oy
RuyAra Astral Gezgini (200k puan)  
Uykuya konuşmaya sebep olan diğer nedenler:

·         Bazı ilaçlar

·         Duygusal stress

·         Ateş

·         Zihinsel  rahatsızlıklar

·         Madde bağımlılığı
+3 oy
RuyAra Astral Gezgini (200k puan)  
Uykuda konuşma nasıl tedavi edilir?

Uykuda korkuyorsanız, çığlık atıyorsanız veya uykunuz şiddet içeren eylemler içeriyorsa, bu durum uykunuzu veya oda arkadaşınızınkini etkiliyorsa, bir uyku uzmanını görmek iyi bir fikirdir. Uykuda konuşmayı teşhis etmek için hiçbir test gerekli değildir. Bununla birlikte, başka bir uyku bozukluğu belirtileri varsa doktorunuz bir uyku çalışması veya uyku kaydı testi (polisomnografi) gibi testler isteyebilir.

Uykuda konuşma nadiren tedavi gerektirir. Bununla birlikte,  uykuda konuşma, tedavi edilebilen daha ciddi bir başka uyku bozukluğunun veya tıbbi durumun bir sonucu olabilir. Tedavi seçenekleriniz hakkında doktorunuzla konuşun.
+3 oy
RuyAra Astral Gezgini (200k puan)  
Yaşam süremizin 1/3’ünü uyuyarak geçiririz. Uyku, insan vücudu ve beynin fonksiyonu için hayati bir öneme sahiptir. Her gece biz uyurken vücudumuzda mucizevî işlemler gerçekleştirilir. Günün yorgunluğunu atar, enerji depolar ve büyüme hormonu salgılarız. Beynimiz gün boyu edindiğimiz bilgileri işler. Bilim adamlarına göre “öğrenme” ancak uykumuzda gerçekleşir ve bilgiyi saklama işlemi uyku esnasında olur.

Uyurgezerlik, uyku apnesi, kâbuslar ve uykuda konuşma. Bu hastalıkların hepsi uyku bozuklukları arasında sıralanır. Uykuda konuşma kişinin kendisi için zararsız olsa da yanında uyuyana çok fazla rahatsızlık verebilir. Çünkü bu konuşmalar mırıldanmalar ya da sesli ve uzun soluklu cümleler olarak görülebilir. Çoğu kişi sessiz ve belirsiz bir şekilde konuşsa da çığlıklar atan ve herkesi korkutan hastalara da rastlanır.

Çocuklar uykularında konuşmaya daha meyillidir. Bunun nedeni beynin gelişiminin ve uyku düzeninin tamamlanmamış olmasıdır. Çoğu çocuk bu alışkanlığın üstesinden gelir ve büyüdükçe konuşmayı bırakır.
+3 oy
RuyAra Astral Gezgini (200k puan)  
Stres ve uyku problemlerini aktar ürünleriyle yenin!

Uykuda konuşma rahatsız uyku evrelerinin sonucudur. Uyku bozukluğu olan kişilerde ve zaman zaman da rahatsız bir gece geçiren kişilerde geçici olarak görülür. Uykusunda konuşan kişiler genellikle tam olarak uykuya dalamaz ve bu gün içerisinde dalgınlığa neden olur. Çünkü tam anlamıyla dinlenmiş olarak uyanmazlar.

Uykuda konuşmayı tetikleyen faktörler arasında stres ilk sıradadır. Uykudan hemen önce bir şeyler yenilirse bu da uykuda konuşmaya ve kabuslara neden olabilir.

Uykusunda konuşan kişilerin büyük çoğunluğu söylediği şeyleri hatırlamaz ve konuşmadıklarını iddia edebilirler.

İlgili rüyalar

+7 oy
5 yorum 1.1k okuma
Hicaz 17 Şubat 2021 Bilgi kategorisinde Hicaz Rüya Ustası (54.8k puan)   yazdı
+7 oy
5 yorum 167 okuma
Simge 3 Temmuz 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+4 oy
1 yorum 111 okuma
18 Şubat 2017 Rüya kategorisinde misafir   40 156 278 yazdı
+3 oy
1 yorum 137 okuma
Seymaf 8 Nisan 2022 Rüya kategorisinde Seymaf Rüyazede (2.1k puan)   yazdı
+2 oy
1 yorum 142 okuma
Beyzaaaaaoaaaa 12 Aralık 2021 Rüya kategorisinde Beyzaaaaaoaaaa Karabasan (85 puan)   yazdı
+1 oy
1 yorum 133 okuma
+3 oy
1 yorum 175 okuma
+3 oy
1 yorum 130 okuma
Gulfem___ 2 Temmuz 2021 Rüya kategorisinde Gulfem___ Karabasan (94 puan)   yazdı
+4 oy
1 yorum 345 okuma
sedax1 24 Ocak 2021 Rüya kategorisinde sedax1 Rüya Tabircisi (6.8k puan)   yazdı
+1 oy
3 yorum 129 okuma
mystique 24 Ocak 2021 Rüya kategorisinde mystique Rüya Tabircisi (7.3k puan)   yazdı
+4 oy
1 yorum 213 okuma
Yaren1989 5 Aralık 2020 Rüya kategorisinde Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)   yazdı
+5 oy
6 yorum 746 okuma
Nesliihan 6 Ekim 2020 Rüya kategorisinde Nesliihan Rüyazede (2.0k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

635 Aktif
0 Üye ve 635 misafir
Bugün : 8667
Dün : 21898
Toplam : 48088839
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...