Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+4 oy
2.1k okuma
mustafaharputi Tabir kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Rüyada zikir çekmek ahiret ve dünyanın gerçek güzelliklerinin bilincinde olmaya, Allahu Tealay'ı zikretmek sevaba ve hayra delalet eder. Allahu Teâlâ'yı zikretmek ve O'nu en güzel isim ve fiilleriyle hatırlamak çok büyük bir hayra ve işe vesile olmaya yorumlanmaktadır.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

100 Yorum

+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
 
En İyi Yorum
Rüyada Zikir Görmek Nedir, Ne Anlama Gelir?

Ülkemizde ve dünyanın değişik yerlerine yayılan Müslüman ülkelerde çok fazla şekilde yapılan zikiri rüyada görmenin anlamı ve tabiri değişik tabircilere göre farklı anlamlar yüklenerek yorumlanmıştır.

Zikir Allah(c.c)’ı anmak üzere söylenmesi ve yapılması tavsiye edilen, sözlü ve ameli eylemleri kapsayan davranışların tümüne denmektedir. Bunun bilinçaltına yerleşip rüyada zikir görülmesi hayatınızda güzel işlerin olacağı şeklinde yorumlanmıştır. Şimdi daha ayrıntılı şekilde tabiri ve yorumu hakkında bilgilenelim.

Rüyada Allah(c.c) Hazretlerini anarak zikreden kimseleri görmek veya bizzat anmak, içlerinde her zaman ve her hususta başarı kazanacağına, dualarının kabul edileceğine ve herkes tarafından itibar göreceğine delalet eder.
Rüyada başkasının zikir çektiğini görmek ne demek

Ailesini rahat şekilde yaşatacağına, tükenmez bir rızık elde edeceğine, giden birinin geri döneceğine rivayet eder. Dileklerine ve hayallerinde kavuşacağına ve muradına da ereceğine, daha önce yaşanmış bir hastalığın nüksedeceğine işarettir.
İmam Nablusi(r.a)’ye göre rüyada zikir çekmek

Bir kimsenin rüyasında zikir halkasında Allah’ı zikretmesi; rahmet ve affa mazhar olmaya, şerefe ve kabir azabından kurtulmaya delalet eder.
Rüyada Allah(c.c)’ı zikretmek nedir?

Rüya sahibi kimse her işinde başarılı olur, düşmanın şerrinden emin olur, duaları kabul edilir, çevresi arasında itibarı ve şerefi artar, sıkıntılarından, kederlerinden kurtulur şeklinde yorumlanır.

Rüyada Allah(c.c)’ı zikretmek, edep ve haya sahibi olmaya, utangaçlığa, keyfin ve sağlığın her daim yerinde olacağına, huzura ermeye, kazancın artmasına, feraha çıkmaya işaret eder.
Rüyada Bir Tanıdığı Zikretmek Görmek

Rüyada bir dostu yada tanıdık birini zikretmek yakında zaman içerisinde onunla ilgili haberler alacağınıza yada ondan haber alacağınıza işarettir.

Bir başka tabire göre ise zikrettiğiniz kişi ile karşılaşacağınıza delalet etmektedir.
Rüyada Önemli Bir Olayı yada Salih Kulları Zikretmek Görmek

Allah(c.c)’ın rahmetinin devam edeceğine ve Allah(c.c) tarafından lütuf ve ihsana uğrayacağınıza işarettir. Rüyada önemli bir olayı zikretmek ise, ilerde yapacağınız bir yanlış için uyarıldığınız anlamına gelir.
Rüyada Allah(c.c)’ı Zikretmek Görmek

Allahu Teala’yı zikretmek ve O’nu en güzel isim ve fiilleriyle hatırlamak çok büyük bir iş ve hayra vesile olmaya yahut dünya ve ahiretin gerçek güzelliklerinin bilincinde olmaya, O’nu zikretmek uyanık olmaya delalet eder.
Rüyada zikir sesi duymak

Engellenmeye çalıştığınız halde emin adımlarla bir işi sonlandırmak üzere olduğunuza delalettir. İmanın güçlenmesine neden olacak olayların meydana gelmesine, hayatı dolu dolu yaşamaya ve huzurlu bir hayatın olacağına, kendinizi her anlamda iyi hissetmeye delalet eder.
Rüyada zikir çekmek ne anlama gelir?

Rüyada Allah(c.c)’ın isimlerini zikretmek huzuru bulmaya, dini açıdan rahatlamaya, içinizdeki sıkıntıların bir bir yok olmasına yorumlanır. Rüyasında zikir ettiğini gören kimseler, ibadetlerini en güzel ve hayırlı şekilde ifşa ederek her türlü hayırlı nimeti kendilerine vasıl kılarlar.
Rüyada zikir çekmek, bazen de inancı yüksek kudret sahibi kimselerden yardım görmeye, o kişilerin engin fikir ve düşüncelerinden yola çıkarak kendiniz için güzel ve doğru olanı seçmeye tabir edilir.
Rüyada zikir halkasına katılmak

Rüya sahibinin hayırlı işler yaptığına ve Allah(c.c) katında yaptıklarının karşılığını alacağına, güzel ahlak sahibi olduğu anlamına da gelir. Kişinin çevresindekiler tarafından sevilip, sayıldığının ve davranışlarının da takdir göreceğinin, örnek gösterileceğinin habercisidir.
Rüyada zikir tesbihi görmek

Ailesini hem gururlandıracağına hem de daha iyi şartlarda yaşatma imkanı elde edeceğine, çektiği zahmetin ve zorluğun biteceğine, içinin rahatlayacağına alamet eder.
Rüyada zikir çeken erkekler görmek

Allah Teâlâ o kimseyi düşmanları üzerine galip getirir. Zikrinde doğru olan kimsenin rüyada, hikmete dair söz söylemesi üzüntü ve kederden kurtulmasına yorulur. Yahut hastalıklardan ve borç ile sıkıntıların halas olmasına delalet eder. Yahut zalim bir kimseye galip gelip muzaffer olmasına delalet eder.
Rüyada zikir meclisi görmek

Rüyasında zikir meclisinde olduğunu yada bulunduğunu görmek iyi kimselerle birlikte olmaya ve cennete girmeye işarettir.
Rüyada zikirmatik görmek

Yüce Allah’ı zikretmenin hayra olacağını, rızkının genişleyeceğini ve işlerinin yoluna gireceğini söyleyebiliriz. Hal ve hareketlerine çeki düzen vermenin hayra olacağına da alamet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Zikrettiğini Görmek

Bir kimse, Rüyasında Allah'ı zikrettiğini görse, bu rüyası onun, düşmanlarının şerrinden emin olacağına, kendisi için hayır kapılarının açılacağına, belalardan kurtulacağına ve büyük bir makama erişeceğine işaretle yorumlanır.Rüyada Cenab-ı Hakk'ın mübarek isimlerini okuyarak zikir ettiğini, Yüce Rabbi andığını görmek, bu onun işlerinin yolunda gittiğine işlerinde başarıya ulaşacağına ve yaşamında itibar sahibi olacağına işaret olarak da yorumlanır. Dualarının kabul edileceğine ve isteklerine ulaşmaya işarettir şeklinde yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında Allah (C.C.) devamlı zikrettiğini gören, emniyete kavuşur, düşmanına galip gelir. Önünde hayır kapıları açılır. Musibetten kurtulur. Güç işleri kolaylaşır. Selamete çıkar. Zikr-i İlahide bulunduğunu görenin, makamı yücelir, kıymeti artar.
LAİLAHE İLLALLAH: diyen, kısa zamanda rahata kavuşur. Hayatını şehadet getirerek tamamlar. Derdinden kurtulur. Cenab-ı Hakk'ı hürmetle zikrettiğini gören emeline nail olup, düşmanını yener.
LA HAVLE VE LA KUVVETE: okuyan, mal ve ni'met sahibi olur ve Allah (C.C.) onu korur. Zalimlerden kurtulur.
İbn-i Kesir şöyle diyor: La havle kıraat ettiğini gören, hayra erer veya define bulur. Zikirle iştigal etmek, hayır ve berekettir. Zikredilmesi münasip olmayan bir yerde zikreden, bid'ate düşer, günah işler. Bir toplulukla beraber zikreden, bütün halkın selametini ister. Zikre davet edildiği halde icabet etmeyen, dinden çıkar. Cünub ve hayız iken zikirle meşgul olan, haram bir iş yapıp vebale girer. Sahrada tekbir getirip "Lailahe İllallah" demek; mü'minlerin zaferine işarettir. Cenab-ı Hakk'ı mağarada övmek, tesbih etmek; veya bunları işitmek; o bölgede büyük hayır ve bereket husulüne delalet eder. Bir zikir meclisinin başında bulunduğunu gören, müslümanlara hayırda bulunur.
Abdulgani'en Nablusi diyor ki: Zikrullah rüyası herhalde hayırdır. İki cihanda saadete, gufrana, rahmete, büyük kıymete, makama işarettir.
Rüya sahibi, şeytan şerrinden, kabir azabından ve ateşten muhafaza olur.
CELAL yani Allah (C.C.) İsm-i Şerifiyle zikreden yahut zikrolunduğunu görenin, dini ve itikadı sağlam olur. Dünya ve ahirette, aziz kılınır. Cennet-i Rıdvan ile müjdelenir. Onunla nimetlenir. Hasta ise şifa bulur. Fakirse, zengin olur. Zengin ise, serveti ve şerefi artar. Bekarsa, dindar ve itaatkar bir kadınla evlenir. Borçlu veya hapis ise, kurtulur. Üzgün ise, feraha çıkar.
RAHMAN İsm-i Şerifiyle zikreden, yukarıdaki yorumlardan başka, mazlumlara karşı iyi davranır. Büyük sevap kazanır.
RAHİM İsm-i Şerifini zikretmek te üstteki tabirler gibidir.
HU İsm-i Şerifini zikreden veya zikrolunduğunu gören, ahirette peygamberler ve salihlerle beraber haşr olunur. Dünyada da halk arasında muteber olur. Mevki ve itibar kazanır.
HAY İsm-i Şerifi ile zikreden yahut zikredildiğini gören güzel bir isim yapar. Müreffeh ve uzun bir ömür sürer. Ümidini kestiği işleri tekrar hayat bulur. Gurbette ise, memleketine selametle döner. Hulasa bu İsm-i Şerif yukarıdakiler gibi büyük hayır, saadet ve zenginlikle yorumlanır.
YA HAYYUM İsm-i Şerifinin yorumu da diğerleri gibidir.
MALİK'ÜL MÜLK ZÜLCELAL-İ VEL'İKRAM dediğini veya denildiğini gören ehilse, en büyük mevkiye gelir. Hüküm ve nüfuz (güç) sahibi olur. Allah'ın rızasını kazanır. Muhtaç ise, durumu düzelir. Azl edilmişse, yerine döner. Zengin ise serveti artar.
Ahirete de Hakk'ın rızasına erişir.
KAHHAR İsm-i Şerifini okuyan veya okunduğunu gören, düşmanını yener. Şeytan ve insan şerrinden muha-faza olur.
İbn-i Kesir ve Nafi Allah-ü Teala Hazretlerini, rüyada zikretmenin daima hayırla yorumlanacağına söylemiş-lerdir.
Bir kafirin zikirle meşgul olduğunu görmek; onun müslüman olacağına delalettir.
HASBÜNALLAH diyen yahut denildiğini gören, düşmanın ve zalimin şerrinden uzak olur. Darlıktan ve kederden kurtulur. Allah'ın (C.C.) yardımına erişir.
İbn-i Fuzale zikir rüyasının ancak hayırla yorumlana-cağını beyan ediyor.
Rüyada zikreden bir cemaat görmek; o mekan halkının dindarlığına işarettir. Herkes için feyiz, bereket ve ni'mettir.
Bir toplulukla beraber zikreden, din büyüklerinin sohbetinde bulunur. İslama hizmet eder. Allah'ın (C.C.) lutfettiği ni'metlerden o cemaatle beraber hissedar olur. Fakat böyle bir mecliste zikretmeyip seyirci kalmak; hayır değildir. Ni'met ve Rahmetten mahrum kalmaya delalet eder. Zikirle meşgul olanların yanından hemen ayrıldığını görenin, itikadı zayıflar. Saadet ve gufrandan kusurları yüzünden mahrum kalır.
Küçük çocuklardan meydana gelmiş bir zikir meclisi görmek; dindar, halka faydalı ve alim bir neslin yetişmekte olduğunu haber verir. Memleketin gelişeceğine, istikbalin emin olacağına delildir.
Hulasaten Esma-i Hüsnadan bir ismi zikretmek, her bakımdan büyük hayırdır.
Ondan uzak durmak ise, bütün bu yorumlardan mahrum kalmaktır.
SÜBHANALLAH : Rüyasında Sübhanallah diyen, üzüntüsünden hiç ümit etmediği şekilde kurtulur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Zikir görmek

Rüyada Allah (C.C) Hazretlerini anarak zikreden kimseleri görmek veya bizzat anmak, içlerinde her zaman ve her hususta başarı kazanacağına, dualarının kabul edileceğine ve herkes tarafından itibar göreceğine delalet eder.

Seyid Süleyman rüya tabirine göre Zikir ve zikrullah


Rüyasında Allah (C.C.) devamlı zikrettiğini gören, emniyete kavuşur, düşmanına galip gelir. Önünde hayır kapıları açılır. Musibetten kurtulur. Güç işleri kolaylaşır. Selamete çıkar. Zikr-i Ilahide bulunduğunu görenin, makamı yücelir, kıymeti artar.
LAILAHE ILLALLAH: diyen, kısa zamanda rahata kavuşur. Hayatını şehadet getirerek tamamlar. Derdinden kurtulur. Cenab-ı Hakk’ı hürmetle zikrettiğini gören emeline nail olup, düşmanını yener.
LA HAVLE VE LA KUVVETE: okuyan, mal ve ni’met sahibi olur ve Allah (C.C.) onu korur. Zalimlerden kurtulur.
Ibn-i Kesir şöyle diyor: La havle kıraat ettiğini gören, hayra erer veya define bulur. Zikirle iştigal etmek, hayır ve berekettir. Zikredilmesi münasip olmayan bir yerde zikreden, bid’ate düşer, günah işler. Bir toplulukla beraber zikreden, bütün halkın selametini ister. Zikre davet edildiği halde icabet etmeyen, dinden çıkar. Cünub ve hayız iken zikirle meşgul olan, haram bir iş yapıp vebale girer. Sahrada tekbir getirip “Lailahe Illallah” demek; mü’minlerin zaferine işarettir. Cenab-ı Hakk’ı mağarada övmek, tesbih etmek; veya bunları işitmek; o bölgede büyük hayır ve bereket husulüne delalet eder. Bir zikir meclisinin başında bulunduğunu gören, müslümanlara hayırda bulunur.
Abdulgani’en Nablusi diyor ki: Zikrullah rüyası herhalde hayırdır. Iki cihanda saadete, gufrana, rahmete, büyük kıymete, makama işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kişinin kendini herhangi bir ibadet yaparken görmesi oldukça hayırlı bir rüya olmaktadır. Rüyada ibadet hali kişinin dünyada da ibadet yapmak istediğini ve yaptığının alameti olmaktadır. Rüyada kendini dini olarak herhangi bir ibadeti yerine getirirken görmek o ibadet her ne ise onu yapması gerektiğine işaret etmektedir.

Rüyada Zikir Çekmek

Rüyada zikir çekmek kişinin kalbinin teslimiyet ve ihlasla ibadet etmesi gerektiğini ve ancak bu şekilde huzura kavuşacağı anlamına gelmektedir. Kişi ibadetlerin de bilerek veya bilmeyerek eksiklik yapıyor ise kalbinin ona uyum sağlamadığını daha dikkatli ibadet etmesini ifade etmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Allah Diye Zikir Çekmek

Rüyada kişinin kendini Allah diyerek tekrar ettiğini görmesi manevi anlamda bir üst mertebeye erişeceğinin işareti olmaktadır. Kişinin kendini içten Allah derken görmesi yolunun açılacağını ve sıkıntıların yahut imtihanların kişi için son bulacağı anlamına gelmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Evde Allah Dediğini Görmek

Rüyada kendini evinde Allah diyerek gören kişi evindeki huzurun tam anlamıyla gerçekleşeceği anlamına gelmektedir. Eş, dost ve akrabaları ile huzur ortamının sağlanacağı işaret edilmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kişinin Kendini Camide Allah Derken Görmesi

Rüyada kişi kendini cami içerisinde görmesi hikmetli bir rüyadır. Rüyada iki anlam bulunmaktadır. Birinci anlam kişi için ibadet etmiyor ise kısa zamanda günahlarına tövbe ederek ibadete başlaması anlamına gelir. İkinci anlam ise kişinin kendi farkında olmasa da kalbinin camii ve ibadetlerden zevk aldığı ve ancak orada rahata huzura kavuştuğu anlamı bulunmaktadır.

Cami içerisinde Allah denilmesi ise beklenen bir işaret veya haberin geldiği anlamı vardır. Çözülmesi gereken bir durum var ise bu o kişinin gözü önünde demektir. Camide Allah denmesinin anlamı kişinin keşfinin açılacağı ve her şeyi tam olarak göreceği anlamına gelmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Dua da Allah Demek

Rüyada Allah lafzını söylediğini görmek yakın ve gerçek iman ile olacağına buna göre imtihanlarının da önemli olacağına işaret etmektedir. Allah lafzının söylediğini görmek gerçek hayatta da kişinin kalbinin ancak bu şekilde huzur bulacağını işaret etmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Zikir Çekmenin Anlamı ve Yorumu

İyi ve güzel şeyleri ve salih kulları anmak rahmetin devamlılığına ve ilahi lütuf ve ihsana delalettir. Rüyada zikir çekmek, çektiğini görmek önemli bir durumu yahut bir işi hatırlamak, hadiselerden gerekli dersi çıkarmak, hayır işlemek ve yapılacak yanlışlardan dolayı uyarılmaya delalet eder.

Rüyada "Suphanallah, lâ ilâhe illâllah ve Allâh-u Ekber" zikirlerini söyleyerek zikir yaptığını görmek; rızkınızın çoğalacağına, zafer, izzet ve saygınlık elde edeceğinize işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Zikir Çekmek ve Zikir Yapmak

Rüyada zikir çektiğini görmek ve kişinin rüyasında Allah'ı andığını ve O'na ibadet ettiğini görmesi; o kimsenin düşmanlarının şerrinden kurtulmasına yorulur. Hayır kapılarının açılmasına, belalardan kurtulmasına ve yapılması zor olan işlerin ona kolaylaşmasına işaretle tabir edilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyanda Zikir Sesi Duymak

Kişinin rüyasında zikir seslerini duyması; belli bir süre sonra bolluğa ve rahatlığa kavuşacağına, hayatının tamamının sıkıntı görmeksizin geçeceğine alamettir. Aynı şekilde rüyanda zikir sesi duymak servetinin çoğalacağına işaret eder.

İbn-i Kesîr'in yorumuna göre: Rüyada Allah'ı anmak, zikir çekmek her zaman hayır ve bereketle yorumlanır. Bir mağarada zikir çekmek, Allah'ı zikretmek yahut başkalarının zikrettiğini duymak; o yerde bereket ve hayrın çokluğuna işaret etmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Zikir Halkası Görmek

Kişinin kendisini bir mecliste zikir halkasında görmesi; o kimsenin Müslümanlara faydası dokunacağı ile yorumlanır. İmam-ı Nablusî'nin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında zikir halkasında Allah'ı zikretmesi; rahmet ve affa mazhar olmaya, şerefe ve kabir azabından kurtulmaya delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Camide Zikir Çekmek

Rüyada Allah'ı bin bir isminden birisi ile zikretmek veya edildiğini görüp işitmek; o ismin delaleti ile yorumlanır. Meselâ, Allah'ın kahhar ismi ile zikredildiğini işitmek; işiten kimsenin düşmanlarının yok olacağına, şeytanın şerrinden emin olunacağına delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyanda Zikir Meclisinde Bulunmak

Bir toplulukta cemaat halinde Allah'ı anmak; evliya ve İslam büyüklerinden bir toplumla sohbet etmeye veya onlara yakınlaşmaya, toplumun hizmetinden faydalanmaya işaret eder. Bir kimsenin rüyasında herhangi bir zikir meclisinde bulunduğu halde orada yapılan zikre katılmayıp seyirci kaldığını görmesi; o kişi için pek hayırlı olmadığına yorumlanır. Çünkü zikir ehlinin üzerine inecek rahmetten mahrum kalmıştır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Zikir Söylemek ve Zikir Çekmek

Zikrinde doğru olan kimsenin rüyasında hikmete dair söz söylemesi; üzüntü ve kederden kurtulmasına, hastalıktan şifa bulmasına, borçtan ve sıkıntıdan kurtulmasına, zalim bir kimseye galip gelip şerrinden emin olmasına delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyanda Zikir Çeken Erkekler Görmek

Bir kimse, rüyada bir mecliste Kur'an okumak, dua etmek, züht ve takvaya dair kaside okumak gibi zikrullaha devam edildiğini görse, okumanın kıymeti ve sıhhati nispetinde zikrolunan meclis ve yerin iyi bir şekilde tamir olunmasına delâlet eder. Zühde dair okunan kasidenin okuyucusunun sesi nağmeli olur ve okuyuşunda yanlışlık yaparsa o yer halkının velayetlerinin kâmil olmadığına delâlet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyanda Zikir Çekenleri Görmek

Rüyada Zikir Görmek yahut zikir çekmek veya çekenleri görmek Allah Teâlâ o kimseyi düşmanları üzerine galip getirir. Zikrinde doğru olan kimsenin rüyada, hikmete dair söz söylemesi üzüntü ve kederden kurtulmasına yorulur. Yahut hastalıklardan ve borç ile sıkıntıların halâs olmasına delalet eder. Yahut zalim bir kimseye galip gelip muzaffer olmasına delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada zikir görmek, her daim hayır içinde olmaya ve hayırlı olaylar yaşamaya tabir edilir. Özlemlerin giderilmesine, insanlar arasında sevginin ve barışın hâsıl olmasına, korkuların, kinin, düşmanlıkların ve anlaşmazlıkların son bulmasına işaret eder. Rüya sahibinin hakkın makbul kulları arasına gireceğine, tövbelerinin kabul olacağına ve bu sayede günahlarının da af olacağına tabir edilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Zikir Çektiğini Görmek

Rüyada zikir çektiğini görmek, kurtuluşa ve mutluluğa alamet eder. Rüya sahibinin derdinden, kederinden, üzüntüsünden, sıkıntısından ve sorunlarından kurtulacağına, canının sağ olacağına, malının ve parasının kendisi için fazlaca yerinde olacağına ve huzurlu bir yaşam süreceğine delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Zikir Sesi Duymak

Rüyada zikir sesi duymak, rüyayı gören kişinin beklenti içinde olduğu bazı konularda şansının yaver gideceğine, yolunun açık olacağına, başarılarının devamının geleceğine ve hayatının kendisine hayır ve menfaat getireceğine işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Zikir Edenleri Görmek

Rüyada zikir edenleri gören kişinin hayatı hep olumlu yönde ilerleyecek demektir. Kötü günlerin biteceğine, güzel günlerin yaşanacağına, mutluluğun kısa süreli değil ömürlük olacağına alamet eder. Bu rüya, kişinin gelecekten yana yüzünün güleceğine yorulur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Zikir Yapanları Görmek

Rüyada zikir yapanları görmek de zikir edenleri görmekle benzer şekilde açıklanır ve rüya sahibinin hayatının güllük gülistanlık geçeceğine, şansının yaver gideceğine, kısmetlerinin her daim açık olacağına ve rızkının hiç eksilmeyeceğine işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Zikrullah Görmek

Rüyada zikrullah görmek, kişinin varlık içinde geçireceği hayata tabir edilir. Rüya sahibinin hiçbir eksiği olmadan, keyif içinde olacağı şeklinde yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Hu Çekmek

Rüyada hu çekmek, gurbetten dönmeye, illet hastalığı yenmeye, işsizlikten, parasızlıktan ve sıkıntıdan kurtulup, rahat ve huzurlu bir yaşama kavuşmaya delalet eder. Rüya sahibinin adeta yeniden doğmuş kadar güzel günler yaşayacağı anlamına gelir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Zikir Çekmek
Rüyada zikir çekmek, eğer Allah adına yapılıyorsa ve kişi sadece O’nun isimlerini zikrediyorsa her anlamda mutluluğa, huzura; kişinin istek ve arzularının gerçekleşmesine, sıkıntıdan kurtulmaya, dini anlamda derecenin artmasına işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bir Topluluğun Zikir Çekmesi

Rüyada bir topluluğun zikir çektiğini görmek, hayırlı bir cemaatin içerisinde bulunacağınıza, iyi huylu ve güzel ahlaklı kimselerle arkadaş olmaya, dini olarak kendini geliştirmeye veya maneviyatını yükseltmeye, arzu ve isteklerin kabulüne, dünyevi isteklerin gerçekleşmesine, kötü insanları terk etmeye, zararlı alışkanlıklardan kurtulmaya işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Camide Zikretmek

Rüyasında camide bulunduğunu ve orada zikrettiğini gören kişi, eğer günahkar birisi ise tüm günahlarına tövbe eder ve bulunduğu kötü durumu terk eder. Bu rüya bazen de karşılaşacağınız iyi insanlara ve onlarla dost olmaya; bazen de kendinizi manevi hayata yönlendireceğinize, dünyevi olandan uzaklaşıp daha çok ahiret için yaşamaya, sizdeki Allah sevgisine işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Allah’ın İsimlerini Zikretmek

Rüyada Allah’ın isimlerini zikretmek çok hayırlı bir rüyadır. Rüya sahibi temiz kalpli ve iyi bir kişidir. Bu rüya ahlaki açıdan mükemmelliğe, Allah’ın hoşuna gidecek hareketlerde bulunmaya, işlediğiniz bir sevap nedeni ile mertebenizin yükseldiğine, arzularınızın kabulüne, yakında size ulaşacak çok büyük nimetlere, selamette olmaya, hidayete ermeye, kötü durumdan çok daha güzel bir duruma geçmeye, sıkıntısı olanlar için tüm üzüntülerden kurtulmaya işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Şehadet Getirmek

Rüyada şehadet getiren kişi son nefeste imanlı ölür ve dünyevi tüm sıkıntılardan kurtulur. Bu rüya bazen de şehit olarak öleceğinize, sizin Allah katında güzel bir yere sahip olduğunuza hem dünyada hem de ahirette mertebenin yüksekliğine işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Zikir Etmek
Rüyada zikir etmek, kişi için en güzel, hayırlı rüyalar arasında olduğu gibi, manevi dünyanın zenginliğine, geniş ve alçak gönüllü olmaya, insanların gönlünde takdir kazanmaya ve herkesin sevdiği biri olmaya alamettir.



Allah’ın sevdiği kulları arasında olunduğunu müjdeleyen rüya, tüm yaşamını inancına uygun, İslamiyet’e dair kuralları gözeterek kuran rüya sahibinin kederlerinde bile isyan etmediğini, üzüntüsünü de mutluluğunu da Allahtan geldiğini düşünerek kabul ettiğini bildirir. Vakur ve tevekkül içinde hareket etmenin, asla günaha yanaşmamanın, doğru, dürüst ve iyilikle dolu bir hayat kurmanın ifadesidir. Hayırlı insanlarla görüşmek, evlatlarını en doğru şekilde yetiştirmek, paraya, mala değer vermemek ve maneviyatını güçlendirmek demektir. Salih insanlarla görüşecek olan rüya sahibinin evlendiği kişinin de kendisiyle benzer karakter yapısına sahip olduğunu, huzur dolu bir aile hayatları olacağını ve rızıklarının kesilmeyeceğini delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kalabalıkla Zikir Etmek

Allah için kalabalıkta çekilen zikir, görülen herkesin hayatında sıkıntıların kalmayacağına, her işin sonunda mutlu olmaya alamet eder. Kişinin yaşantısına olumlu katkılarda bulunacak hayırlı bir topluluğa katılmak yahut böyle bir yerden davet almak demektir. Rüyayı görenler için pek çok hayırlı kapının açılacağını, her türlü zararlı, kötü alışkanlıktan kurtulacağını da müjdeler. Dini konularda yetersiz bilgi sahibi olan kişilere el uzatan bilge tanıdıklar vasıtasıyla İslamiyet hakkında daha doğru bilgiler edinmeye ve kendini geliştirmeye de yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Zikir Halkası Görmek

Mertebe atlamak demektir ki özellikle kişinin bağlı bulunduğu bir toplulukta artık sözü geçen, bilge biri haline geleceğini, başkalarının kendisine fikir soracağını, yanlış yapan insanları doğru yola getirmek için çaba göstereceğini tabir eder. Zikir halkası doğru yaşamak, inancını öne çıkarmak ve her işi Allah rızası ile yaparak maneviyatını güçlendirmek, sevap kazanmak ve Allah katında sevilen bir kul olmak şeklinde de yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Zikir Etmenin Psikolojik Yorumu

İnancına bağlı kimselerin yaptıkları en küçük yanlışta dahi vicdanen rahatsızlık içine düştüklerini ve sürekli olarak bu hatayı telafi etmek istediklerini, manevi açıdan güçlü duygulara sahip olduklarını tabir eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Allah (C.C.) hazretlerini zikretmek görmek, ahiret ve dünya hayatınızda makamınız ve kıymetiniz artacağı anlamına gelmektedir. Sadece rüya sahibi değil annesi ve babasının da dünya üzerinde kıymeti artacağı anlamına gelmektedir. Rüyanın bütün anlamları iyiye işarettir. Hayatınızda sıkıntı yaşadığınız insanlara, sizin arkanızdan iş çeviren insanlara ve düşmanlarınıza karşı galip geleceğine işarettir. Hayatını daha güvenli ve huzur içerisinde yaşamaya başlar.

İş hayatında veya eğitim hayatında önünde hayırlı kapılar açılmaktadır. İş hayatınızda yönetici veya bir üst mevkilere çıkacağınıza işarettir. Bu yaşadığınız güzel olayda iş yerinde sizi çekemeyen insanlardan gelebilecek belalardan da kurtulacağınız anlamdadır. Başında bir sıkıntısı varsa tez zamanda kurtulmaktadır. Güç işlerinden kurtularak, selamete çıkmaktadır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Korkudan Allah Diye Bağırmak

Rüyada korkudan Allah diye bağırmak, her anlamda güzel ve hayırlı bir rüya olduğu anlamına gelmektedir. Her ne kadar korkudan bu rüyayı görseniz de hayatınızda korktuklarınızdan emin olacağınız anlamına gelmektedir. Çevrenizde düşmanlarınızın yapacağı işlere karşı galip geleceğiniz anlamı taşımaktadır. Onların yaşattığı sıkıntılardan göz açıp kapayıncaya kadar kurtulacağınız anlamındadır. Çekilecek çilenizin kalmadığına delalet eder.

Rüyada korkudan Allah diye bağırdığını görmek, rüya sahibi bu zor olaylardan tamamen Allah (C.C.) sığınacağı anlamındadır. Gelecekte hak yolunda yürüyeceği ve ibadetlerini daha dikkatli ve özenli yapabileceği anlamındadır. Kişi eğer bekar ise en yakın zamanda muradına erecektir. Dünyevi hayatınız ve ahiret hayatınız iyi olacağına işarettir. Rüya sahibinin gelecekteki hayatının bolluk, bereket, huzurlu ve kazançlı bir şekilde geçeceği anlamındadır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ölmüş Birinin Zikir Çektiğini Görmek

Rüyada ölmüş birinin zikir çektiğini görmek, iki farklı anlama gelmektedir. İlk olarak eğer rüyanızdaki zikreden kişiyi tanıdığınız birisi ise yaşadıkları kayıp duygusu ile baş edememe durumunuzu ifade etmektedir. O kişiye karşı duyduğunuz ağır özlemi ifade etmektedir. Bu kişi eğer rüyanızda zikir çektiğini görüyorsanız ahiret hayatında mertebe atlayacağı anlamına gelmektedir. İkinci olarak ise rüyanızda zikir çeken ölmüş kişiyi tanımıyorsanız yüz güldürecek olaylar anlamına gelmektedir.

Rüya sahibinin en yakın zamanda neşesini getirecek sözler duyacaktır. Uzun zamandır görüşmediğiniz ve hasret duyduğunuz bir kişinin evinize misafir geleceği anlamındadır. Evinize gelecek kişinin getireceği müjdeli haberlere yorumlanmaktadır. Eğer hayatınızda sorunlar yaşıyorsanız, kısa bir süre sonra bu sorunlardan kurtulacağınıza delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Birinin Zikir Çektiğini Görmek

Rüyada birinin zikir çektiğini görmek, rüya sahibi için hayırlı bir rüya olduğu anlamına gelmektedir. Bu rüyaya sahip kişilerin hayatlarında en küçük yanlışta vicdan rahatsızlığında bulunduğu anlamına gelmektedir. Yaptığı yanlış veya yanlışlardan dolayı içine düştükleri çaresiz döngü ve hatayı telafi etmek istedikleri anlamına gelmektedir.

Rüyada birinin zikir çektiğini görmek ne demek: Rüya sahibinin iç dünyasında güçlü maneviyat duygusu olduğu anlamına gelmektedir. Bu rüyayı gören kişi yaptığı yanlışları telafi edeceği anlamına gelmektedir. Ayrıca hayatında hiç beklemediği hayırlı kapılar açılacaktır. Düşmanlarından gelebilecek belalardan en kısa sürede kurtulacaktır. Kişinin hakkında çıkan dedikodular veya iftiralardan kurtulmaya tabir edilmektedir. Bu rüyanın bir diğer anlamı ise mertebe atlamak demektir. Toplum yaşantınızda, iş hayatınızda ve ahiretinizde mertebe anlayacağınız anlamına gelmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Allah’ı Zikretmek Diyanet

Rüyada Allah’ı zikretmek Diyanet anlamında ise hem dünyada hem de ahirette tüm hayır kapıların açılacağına işarettir. Hem dünyevi hem de ahiret aleminde mutluluk, sevinç, esenlik ve huzur yaşayacakları anlamına gelmektedir. Dünyevi hayatında zengin, ahiret hayatında ise yüksek mertebede olmaktadır.

Rüyada Allah’ı zikretmek İslami tabiri, rüya sahibinin sosyal ve iş hayatında her işi kolaylaşmaktadır. İş ve eğitim hayatlarında istedikleri hayırlı kapılar açılmaktadır. Başınıza gelebilecek her beladan emin olacağınız anlamında yorumlanmaktadır.

Rüyasında Allah (C.C.) ve çeşitli sıfatları ile zikreden kişinin sıkıntısı ve kederi varsa, en yakın zamanda bunlardan kurtulmaktadır. Sevdiklerinden ayrılmayacağı güzel bir ömür yaşayacaktır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Zikretmek Görmek

Rüyada bir dostu yahut tanıdığı hatırlamak, ondan haber gelmesine ya da onunla karşılaşmaya işarettir. İyi ve güzel şeyleri ve salih kulları anmak, rahmetin devamlılığına ve ilahi lütuf ve ihsana delalet eder.

Rüyada önemli bir olayı yahut durumu hatırlamak, hadiselerden gerekli dersi çıkarmaya ve yapabilecek bir yanlıştan dolayı uyarılmaya delalettir.

Rüyada Allahu Teala’yı zikretmek ve O’nu en güzel isim ve fiilleriyle hatırlamak, çok büyük bir iş ve hayra vesile olmaya yahut dünya ve ahiretin gerçek güzelliklerinin bilincinde olmaya; O’nu zikretmek, uyanık olmaya delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Allah’ı Zikretmek

Rüyada Allah’ı zikretmek; düşmanların semenden emin olmaya, hayır kapılarının açılmasına, belalardan kurtulmaya ve büyük bir makama ulaşmaya işarettir.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Allah Demek
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Zikir Çekmek

Rüyada zikir çekmek, eğer Allah adına yapılıyorsa ve kişi sadece O’nun isimlerini zikrediyorsa her anlamda mutluluğa, huzura; kişinin istek ve arzularının gerçekleşmesine, sıkıntıdan kurtulmaya, dini anlamda derecenin artmasına işarettir. Bu rüya oldukça hayırlı ve güzel bir rüyadır. Sizin için her şeyin çok güzel olacağına, ailenizle birlikte sizi hayırlı ve mutluluk dolu günlerin beklediğine işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Allah’ı Zikretmek

Rüyada allah’ı zikretmek, rüya sahibinin, iş hayatında yapacağı çok yeni ve güzel çalışmalar ile yöneticileri tarafından üst mevkilere terfi etmeye ve daha iyi şartlarda hayat yaşamaya yorumlanır. Ayrıca, çekemeyenlerden ve düşmanlardan gelebilecek belalardan ve kötülüklerden kaçmaya ve çıkan dedikodulardan kurtulmaya tabir edilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Allahu Tealayı Çok Zikretmek

Rüyada allahu tealayı çok zikretmek, iş hayatında ve aile hayatında yaşanan sıkıntıların çok kısa sürede ortadan kalkacağına ve çok mutlu ve huzurlu bir hayat süreceğine delalet edilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Allahu Tealayı Hürmetle Zikretmek

Rüyada allahu tealayı hürmetle zikretmek, rüyanın yorumu Allahın hangi adı ile göründü ise onunla birlikte yapılır.
Rüyada Zikri Unutmak

Rüyada zikri unutmak, rüya sahibinin, hayatında yaşayacağı kötü günlere, bir anda ortaya çıkacak sıkıntılara ve türlü belalarla uğraşmak zorunda kalmaya tabir edilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada zikretmek, kişi için en güzel, hayırlı rüyalar arasında olduğu gibi, manevi dünyanın zenginliğine, geniş ve alçak gönüllü olmaya, insanların gönlünde takdir kazanmaya ve herkesin sevdiği biri olmaya alamettir. Allah’ın sevdiği kulları arasında olunduğunu müjdeleyen rüya, tüm yaşamını inancına uygun, İslamiyet’e dair kuralları gözeterek kuran rüya sahibinin kederlerinde bile isyan etmediğini, üzüntüsünü de mutluluğunu da Allahtan geldiğini düşünerek kabul ettiğini bildirir. Vakur ve tevekkül içinde hareket etmenin, asla günaha yanaşmamanın, doğru, dürüst ve iyilikle dolu bir hayat kurmanın ifadesidir. Hayırlı insanlarla görüşmek, evlatlarını en doğru şekilde yetiştirmek, paraya, mala değer vermemek ve maneviyatını güçlendirmek demektir. Salih insanlarla görüşecek olan rüya sahibinin evlendiği kişinin de kendisiyle benzer karakter yapısına sahip olduğunu, huzur dolu bir aile hayatları olacağını ve rızıklarının kesilmeyeceğini delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Zikir Yapan Topluluk Görmek

Rüyada zikir yapan topluluk görmek, insanların yaşadıkları bölgeye daha iyi bakarak ve daha temiz tutarak çok daha iyi ve çok daha sağlıklı bir ortama kavuşup güzel ve sağlıklı bir hayat geçireceğine yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Zikir Meclisinde Bulunmak

Rüyada zikir meclisinde bulunmak, iş hayatında ve aile hayatında  çok kötü ve kendini beğenmiş insanlarla arkadaşlık yapmaya yorulur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kalabalıkla Zikretmek

Allah için kalabalıkta çekilen zikir, görülen herkesin hayatında sıkıntıların kalmayacağına, her işin sonunda mutlu olmaya alamet eder. Kişinin yaşantısına olumlu katkılarda bulunacak hayırlı bir topluluğa katılmak yahut böyle bir yerden davet almak demektir. Rüyayı görenler için pek çok hayırlı kapının açılacağını, her türlü zararlı, kötü alışkanlıktan kurtulacağını da müjdeler. Dini konularda yetersiz bilgi sahibi olan kişilere el uzatan bilge tanıdıklar vasıtasıyla İslamiyet hakkında daha doğru bilgiler edinmeye ve kendini geliştirmeye de yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Zikretmenin Psikolojik Yorumu

İnancına bağlı kimselerin yaptıkları en küçük yanlışta dahi vicdanen rahatsızlık içine düştüklerini ve sürekli olarak bu hatayı telafi etmek istediklerini, manevi açıdan güçlü duygulara sahip olduklarını tabir eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Zikir Görmek

Rüyada zikretmek, ders almaya, aydınlanmaya, aracılık etmeye ve sevinmeye delalettir.

Rüyada zikir çektiğini gören kişi, elde ettiği bir kazanç ile mutlu olur, ailesini darlıktan kurtarır, ihtiyaç sahibi olanlara yardım edecek kadar serveti artar.

Rüyada zikir sesi duymak, engellenmeye çalıştığınız halde emin adımlarla bir işi sonlandırmak üzere olduğunuza delalettir.

Uzaktan gelen zikir sesi, işi başarmak için bir süre daha beklemeniz gerektiğine, yakından ve yüksek sesli gelen zikir sesi, çok kısa zamanda başarı ile sonlandıracağınız bir girişime delalettir.

Rüyada zikir çeken insanlar görmek, başarınızda katkısı olacak insanların sayıca fazla olacağına, siz ara verdiğiniz zamanlarda dahi, işinizi ileriye götürmek için insanların seferber olacaklarına delalettir.

Rüyada zikir meclisi görmek, devletin yüksek mevkilerinde çalışan bir tanıdığa ve bu tanıdık kişi sayesinde elde edilecek büyük bir kazanıma delalettir.

Rüyada zikir çekerken gülmek, mümkün olmadığını düşündüğünüz bir seçeneğin gerçekleşeceğine, zikir sırasında gülen insanlar görmek, sizin yaptığınız bir işi küçümseyen ve sonunda yaptıklarınız ile mahcup edeceğiniz insanların çevrenizde olduğuna delalettir.

Rüyada zikir halkası görmek çok hayırlı olayların bir başlangıcı olarak tabir edilir, halkanın içerisinde olmak, bir başvuru yada teklifinize olumlu bir dönüş alacağınıza, halkanın dışında olmak, kazançlı bir işten yada ümidinizi kestiğiniz bir insandan güzel bir teklif alacağınıza delalettir.

Rüyada zikri terk etmek, sabırsız davrandığınıza ve biraz daha sabrederek isteklerinize ulaşabileceğinize delalet eder .Zikri terk eden insanlar görmek, yolunuza engel olarak çıkan kişilerin kendiliğinden yolunuzdan çekileceklerine delalettir.

Rüyada Cenab-ı Hakk’ı zikrettiğini görmek, korku ve şiddetten emin olmaya, hayır ve rahmet kapılarının açılmasına, hastalıktan şifaya, güç işlerin kolaylaşmasına delâlet eder.

Rüyada, Rabb-i Kerim’ini çok zikrettiğini görmek, çok çok hayra ve sürura delâlet eder ve rütbenin yükselmesine de işarettir.

Rüyada “Lâ ilahe illallah” diyerek zikrettiğini görmek, çok çabuk gelecek nimete, feraha ve rahmete delâlet eder.

Rüyada Kelime-i Tevhid’i zikretmek, son nefeste iman ile gitmeye de alâmettir.

Bir kimsenin rüyada “Lâ havle vela kuvvete” okunduğunu görmesi, husûl-i mal ve nimete ve Allahu Teâlâ’nın hıfz ve emanında olmaya delâlet eder.

İbn-i Kesir (rh.a.) demiştir ki: Rüyada “lâ havle” okuduğunu görmek, çok hayra ve define bulmaya delâlet eder. Çünkü, bu kelime cennet hazinelerindendir.

Rüyada “Allah” ism-i seriliyle zikrettiğini veya zikrolunduğunu görmek, din ve itikadın sağlamlığına, dünya ve ahirette aziz ve muhterem olmaya, cennet ve rıdvan ile müjdelenmeye delâlet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
ZİKİR/ZİKİR MECLİSİ

Rüyada Allah Teâlâ’yı zikrettiğini görmek, hayır kapılarının açılması­na, kalbin tatmin olup manevi doyu­ma ulaşmasına, belâ ve sıkıntılardan kurtulmaya, düşmanlann şerrinden emin olmaya’ ve onlara galip gelme­ye, emniyete kavuşmaya, güç işlerin kolaylaşmasına, kötülüğü emreden nefsiyle ciddi bir mücadele içine gir­meye ve büyük bir makama ulaşma­ya, değerinin artmasına işarettir.

Rüyada Allah Teâlâ’yı hürmetle zikrettiğini gören kimse, mutluluk doksan dokuz mukaddes isimden hangisi ile zikir yapıldı ise, rüya, yukarıdaki yorumlara ek olarak, o ismin anlamı göz önünde bulunduru­larak yapılmalıdır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada teşbihini (yaptığı zikri) unut­tuğunu görmek, hapse girmeye, üzüntü ve kedere düşmeye işarettir.

Rüyada zikir yapan bir topluluk görmek, orada yaşayan insanların dindarlığına, iyilik üzere bulunmala­rına, halk için feyiz, bereket ve nime­te işarettir.

Bir zikir meclisinde bulunduğunu görmek, iyi kimselerle birlikte olma­ya ve cennete girmeye işarettir.

Rüyada bir toplulukla beraber zi­kir yaptığını görmek, din büyükle­rinin ve salih (dindar, iyi) kimselerin sohbetinde bulunmaya, Allah’ın (c.c) bahşettiği nimetlerden o toplulukla birlikte istifade etmeye işarettir.

Rüyada bir zikir meclisinde bulun­duğu halde zikre iştirak etmeyip seyirci kaldığını görmek, nimet ve rahmetten mahrum kalmaya işarettir.

Rüyada zikirle meşgul olanların yanında fazla durmayıp, oradan hemen ayrıldığını görmek, huzur ve mutluluktan kendi kusurları yü­zünden mahrum kalmaya ve inancın zayıflamasına işarettir.

Rüyada gençlerden veya küçük çocuklardan meydana gelmiş bir zikir meclisi görmek, dinine bağlı, eğitim görmüş, bilgi ve beceri kazan­mış bir neslin yetişmekte olduğuna, ülkenin kalkınıp gelişeceğine, gele­ceğin daha iyi olacağına işarettir.

Rüyada Allah Teâlâ’yı hatırlamak, O’nu güzel isimleriyle zikretmek ve anmak; çok yararlı işler yapmaya veya bunlara vesile olmaya, uyanıklı­ğa, dünya ve ahiretin iyiliklerinden en üst seviyede yararlanmaya işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Zikir Görmek

Rüyada zikir, maddi ve manevi olarak yükselmeye ve başarıya dalalet eder. Rüyada zikrettiğini gören kişinin, hayır ve rahmet kapıları açılır, hasta ise şifa bulur. Güç işleri kolaylaşır, korktuğu şeyler ona rahmet ve bereket olarak döner. ‘lâ ilahe illallah’ diyerek zikretmek, çok çabuk gelecek bir nimet olarak tabir edilir. ‘lâ havle velâ kuvvete’ zikri ise, Allahın sevdiği bir kul olmaya ve bol kazanca işaret eder. Rüyada zikir görmek,  din ve itikadı sağlam olan bir kimseye dalalet eder.

Zikrettiğini gören kimseye cennet kapıları açılır ve Rıdvan cenneti ile müjdelenir. Kelimeyi tevhit ise, son nefeste imanla ölmeye işaret eder.

Zikretmek, üzüntü ve kederden kurtulma olarak yorumlanır. Duaların kabul olmasına ve sıkıntılardan kurtulamaya dalalet eder.

Zikretmek, hem bu dünyada Allahın rızasını kazanacağınızı hem de öbür dünyada cennete gireceğinizi gösterir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Zikir Çekmek

Rüyada zikir çekmek, rüyayı gören kişinin her anlamda oldukça mutlu ve huzurlu bir yaşam süreceğine delalet eder. Rüya da Allah için çekilen her bir zikir oldukça hayırlıdır. Rüyayı gören kişinin var ise sıkıntısından ve borcundan kurtulmasına, ahrette olan yerinin güzelleşmesine, ailesi ile mutlu ve hayırlı bir yaşam sürmesine delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Camide Zikir Çektiğini Görmek

Rüyada camide zikir çektiğini görmek, rüyayı gören kişinin günahlarından tövbe edeceğine, şu anda kötü bir durumda ya da kötü bir iş ile uğraşıyor ise bunu hemen bırakacağına ve iyi bir insan olmak için çaba harcayacağına delalet eder. Aynı zamanda rüyayı gören kişinin hayırlı arkadaşlar kazanacağına ve güzel dostluklar kuracağına da yorumlanıyor.  Bunun yanı sıra bazı âlimlere göre rüya sahibinin maneviyatının güçlenecek olmasına tabir olunuyor.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Allah’ın İsimlerini Zikrettiğini Görmek

Rüyada Allah’ın isimlerini zikrettiğini görmek, rüyayı gören kişi için oldukça hayırlı bir rüya olarak yorumlanır. Rüyayı gören kişinin Allah’ın memnun olacağı hareketlerde bulunduğuna, iyilik yaptığına ve sevap defterini her daim açık bırakacak olan ameller işlediğine delalet eder. Rüyayı gören kişinin sıkıntılarının ve üzüntülerinin de artık son bulacağına da tabir olunur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bir Topluluğun Zikir Çekmesi

Rüyada bir topluluğun zikir çekmesi ise rüyayı gören kişinin hayırlı arkadaş edineceğine ve güzel yürekli insanlar ile bir araya geleceğine delalet eder. Rüyayı gören kişinin dileklerinin gerçekleşeceğine ve zararlı, kötü olan alışkanlıklarından da kurtulacağına yorumlanır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Zikir Görmek

Rüyada Allah (C.C) Hazretlerini anarak zikreden kimseleri görmek veya bizzat anmak, içlerinde her zaman ve her hususta başarı kazanacağına, dualarının kabul edileceğine ve herkes tarafından itibar göreceğine delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada zikir görmek, zikir rüyası en güzel ve hayırlı rüyalardan olup kötülüklerin ve kırgınlıkların son bulmasına, hayırlı nasip ve kısmetlere ermeye, hayatı güzel tarafları ile yaşamaya işaret eder. Bu rüyayı gören kişiler,çevresine karşı olumlu düşüncelerle yaklaşan, her türlü olaya pozitif yaklaşan, en hayırsız durumlarda bile inancını kaybetmeye kimsedir. Rüyada zikir görmek, tövbe etmeye, Allah’a yalvarışa, her daim iyisini ve güzelini dilemeye tabir edilir. Zikir rüyası, kimi zaman da kazanılacak zafere, mevki ve makama, itibar görmeye ifade edilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Zikir Görmek Nedir?  

Rüyada zikir görmek, hakkın makbul ve makul kulları arasına girmeye, tövbelerin kabulüne, hayırlı yollarla açılan nasip kapılarına vasıl olmaya yorumlanır. Zikir görmek rüyası bazen de hayırlı yola baş koymaya, günahtan ve kötülükten uzak olmaya, nasibi güzel yönlerle kazanmaya tabir edilir. Bu rüyayı gören kişi ya da kişiler, hayatı kolay yollarla kazanarak kendilerini tehlikeye ve riske sokacak her türlü kötülüklerden ve zorluklardan uzak dururlar.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Zikir Çekenleri Görmek  

Rüyada zikir çekenleri görmek, hayatı her anlamıyla güzel ve anlamlı yaşamaya, nasip kapılarını çok yönlü açık kılarak sağlanan kazançlar ile gelecek kurmaya yorumlanır. Rüyasında zikir çekenleri gören kimse, o kişilere özenerek çıktığı yolun yanlış olduğu kanısına varır. Bu rüya aynı zaman da ele geçecek imkanlara kendinizi diğer insanlardan farklı görmeye, her konuda mutlu olmaya tabir edilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Zikir Halkası Görmek

Rüyada zikir halkası görmek, bu rüya insanların amaç uğruna bir arada var olmalarına, kişilerin inandıkları kendilerini mutlu hissettikleri eylemleri gerçekleştirmek adına amaca yöneldiklerine yorumlanır. Bu rüyayı gören kişiler, çevresinde yaşana olayları şaşkınlıkla izleyerek kendisini diğer insanlardan pasif ve aciz görür.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Zikir Yaptığını Görmek  

Rüyada zikir yaptığını görmek, kurtuluş anlamı taşıyan bu rüya kişinin hayatını olumsuz yönde saran tüm kötülüklerden kurtularak huzur bulacağına, mutlu olacağı kimselerle vakit geçirerek onlardan kazandığı tecrübeler ile doğru adım atacağına yorumlanır. Rüyada zikir yaptığını görmek, Allah’a yalvarışa, mevlaya şükretmeye, ona karşı vefa borcunuzu ödeyebilmek, hayırlı kullar arasına girebilmek adına uğraş göstermeye ifade edilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Zikir Tespihi  Görmek   

Rüyada zikir tespihi görmek, yakın zaman da yapacağınız bir eylemi daha kolay hale getirmek adına bir takım etkinliklere giderek hem kendinizi hem de iş hayatınızı daha güzel hale getirmeye yorumlanır. Rüyada zikir tespihi görmek, bazen de dualar ile yolculuğa çıkmaya, sizden medet uman bir çok kimseyi yarım yolda bırakmamaya, kendinizden ödün vererek insanların mutlu olmaları için uğraşa girmeye tabir edilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Zikir Öğretmek  

Rüyada zikir öğretmek, bu rüya kişinin edindiği bilgi ve birikimleri çevresindeki insanlara göstererek insanların rızklarını hayırlı yollarla kazanmalarına öncülük etmeye yorumlanır. Rüyada zikir öğretmek, aynı zaman da hayırlı ve güzel uğraşlar içinde olmaya, çevrenize mutluluk getirmeye, güler yüzlü oluşunuz ve olaylara karşı yaklaşımınız ile bir çok kişiyi kendinize çekmeye ifade edilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Zikir Sesi Duymak  

Rüyada zikir sesi duymak, bu rüya kişinin beklentilerinin olumlu yönde etkili hale gelerek olumlu gözlerle baktığı bir çok işte hayırlı sonuca varacağına yorumlanır. Rüyada zikir sesi duymak, zafere ulaşmaya, nasibi kat ve kat arttırmaya, yüzünüzün gülerek her türlü nimetten kazanç elde etmeye tabir edilir.
0 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Zikrullah Görmek  

Rüyada zikrullah görmek, bu rüya kişinin hayatı bolluk ve bereket içinde geçirip mal mülk yönünde yüzünün hep güleceğine, rızkının günden güne genişleyerek girdiği her türlü işten hayırlı sonla ayrılacağına yorumlanır. Rüyada zikrullah görmek, bazen de uzatılan dost eline, kıymete değer kimseden yardım görmeye, mutlu olmaya tabir edilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
ZİKİR: Kişinin rüyasında Allahı, bir topluluğun veya kendisinin bizzat zikrettiğini görmesi senin işlerinde her zaman ve her konuda başarı göstereceğine dualarının kabul olunacağına ve herkesin yanında saygınlı olacağına yorumlanır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada zikir görmek

Rüyada Allah (C. C) Hazretlerini anarak zikreden kimseleri görmek veya bizzat anmak, içlerinde her zaman ve her hususta başari kazanacağına, dualarının kabul edilecegine ve herkes tarafından itibar göreceğine delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Allah (C.C.)’ı Devamlı Zikrettiğini Görmek

Seyyid Süleyman: Rüyasında Allah (C.C.) devamlı zikrettiğini gören emniyete kavuşur, düşmanına galip gelir. Önünde hayır kapıları açılır. Musibetten kurtulur. Güç işleri kolaylaşır. Selamete çıkar. Zikr-i İlahide bulunduğunu görenin makamı yücelir, kıymeti artar.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada “La İlahe İllallah” Demek

“La İlahe İllallah” diyen, kısa zamanda rahata kavuşur. Hayatını şehadet getirerek tamamlar. Derdinden kurtulur. Cenab-ı Hakk’ı hürmetle zikrettiğini gören emeline nail olup, düşmanını yener.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
“La Havle Vela Kuvvete” okuyan, mal ve nimet sahibi olur ve Allah (C.C.) onu korur. Zalimlerden kurtulur.
Rüyada “La Havle” Demek

İbn-i Kesir şöyle diyor: La havle kıraat ettiğini gören, hayra erer veya define bulur. Zikirle iştigal etmek, hayır ve berekettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Münasip Olmayan Bir Yerde Zikretmek

Zikredilmesi münasip olmayan bir yerde zikreden, bidate düşer, günah işler.
Rüyada Toplulukta Zikrettiğini Görmek

Bir toplulukla beraber zikreden, bütün halkın selametini ister.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Zikre Davet Edildiğini Görmek

Zikre davet edildiği halde icabet etmeyen, dinden çıkar. Cünüp iken zikirle meşgul olan, haram bir iş yapıp vebale girer. Sahrada tekbir getirip “La ilahe İllallah” demek; müminlerin zaferine işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cenab-ı Hakk’ı Mağarada Övmek

Cenab-ı Hakk’ı mağarada övmek, tesbih etmek veya bunları işitmek; o bölgede büyük hayır ve bereket husulüne delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Zikir Meclisinin Başında Bulunduğunu Görmek

Bir zikir meclisinin başında bulunduğunu gören, Müslümanlara hayırda bulunur.

Abdulgani Nablusi diyor ki: Zikrullah rüyası herhalde hayırdır. İki cihanda saadete, gufrana, rahmete, büyük kıymete, makama işarettir.

Ayrıca bkz: Rüyada Kuran Sureleri Görmek, Rüyada Allah’ı Anmak Görmek
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Zikir Görmek

Rüyada Allah (C.C.) Hazretlerini anarak zikreden kimseleri görmek veya bizzat anmak görmek; içlerinde herzaman ve her hususta başarı kazanacağına, dualarının kabul edileceğine ve herkes tarafından itibar göreceğine delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada La İlahe İllallah Görmek

Bkz: Allah’ı Anmak

Rüyada kelime-i şahadet getirerek, “La İlahe İllallah” dediğini görmek; imanınızın çok kuvvetli olduğuna, bunu her zaman tekrarlayarak daima iman tazelemeniz gerektiğine, ibadete devam etmenize ve ibadetle meşgul olan insanlarla daima birlikte olmamız gerektiğine işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada La İlahe İllallah Demek

Rüyada La İlahe İllallah demek görmek, maddi ve manevi anlamda büyük kazançlara yorumlanan bir rüyadır. Bu rüya sayesinde etrafınızda çok fazla saygı gören bir insan olacağınıza işaret edilir. Aynı zamanda Allah katında da mertebe almak olarak yorumlanır. Son derece hayırlı rüyalardandır. En kısa sürede maddi ve manevi anlamda kurtuluşa ereceğinize ve çok rahat bir hayat yaşayacağınıza delalet eder.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Tehlil, Allah’ı Anmak, Allah Demek

Rüyada La İlahe İllallah demek, iç huzurun yerine gelmesine, günahları terk etmeye işaret eder. Kısa zaman için de çok büyük yardımlar göreceğinize ve işlerinizde yaşadığınız tüm talihsizliklerin ortadan kalkacağına yorumlanır. Başarılı olma yolunda büyük kimselerden destek almaya ve bu destekler sayesinde arzularınızın kısa sürede gerçekleşeceğine işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada La İlahe İllallah Diye Bağırmak

Rüyada La İlahe İllallah diye bağırmak görmek, her zaman büyük bir başarı elde etmeye ve çevrenizde çok fazla ilgi görmeye tabir edilir. Kısa zamanda büyük başarılar elde edeceğinize; bunu yaparken de çevrenizdeki büyük kimselerden önemli destekler alacağınıza yorulur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada La İlahe İllallah Demek Diyanet Tabiri

Rüyada La İlahe İllallah demek Diyanet tabiri, manevi anlamda daha huzurlu olacağınıza ve dini vecibeleri yerine getiren biri olduğunuza yorumlanır. Mertebe almak ve etrafındakilerden saygı görmek olarak da yorumlanan rüyalardandır. Çevrenizin size vereceği büyük desteklerin habercisidir; ve bu destekler sayesinde tüm sorunların aşılacağına inanılır. İşte ve özel yaşantıda huzurun gelmesi ve sorunlarınızın tamamen bitmesi olarak yorumlanır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada La İlahe İllallah Muhammedün Resulullah Demek

Rüyada La İlahe İllallah Muhammedün Resulullah demek, sıkıntılı dönemlerin sona ermesine hem maddi hem de manevi anlamda büyük rızıklara erişmeye delalettir. Edilen dualarınızın yanıt bulacağına ve artık hiçbir konuda sıkıntı yaşamayacağınıza yorumlanır. Manevi anlamda kurtuluşa ulaşmak ve günahlardan arınmak olarak yorumlanır. Her zaman çevrenize karşı daha uysal davranacağına da tabir edilir. (Bkz. Peygamber)
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada La İlahe İllallah Zikri Çekmek

Rüyada La İlahe İllallah zikri çekmek, dini konularda titiz biri olduğunuza tüm dini görevlerinizi yerinize getirdiğinize işarettir. Çok hayırlı biri ile tanışmaya ve dünya evine girmeye işarettir. Evliyseniz, kısa bir süre içerisinde yeni bir bebek sahibi olmaya işarettir. Aynı zamanda borçlardan kurtulmaya çok rahat bir nefes almaya da işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada La İlahe İllallah Okumak

Rüyada La İlahe İllallah okumak, borçlarınızın artık biteceğine ve sizin için güzel olan her şeyin bir bir hayatınıza geleceğine işarettir. Manevi anlamda yükselmeye ve Allah tarafından ödüllendirilmeye delalettir. Aynı zamanda iman gücünüzün çok fazla olduğuna da işaret eder. (Bkz. Kur’an Okumak)
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Korkup La İlahe İllallah Demek

Rüyada korkup La İlahe İllallah demek, yaptığınız bir işten şüpheye düşmeye, Allah korkusu taşıyan biri olduğunuza delalettir. Bu rüya aynı zamanda, birtakım kötü işlere bulaştıktan sonra tövbe edeceğinize ve bir daha kendinizi böyle bir duruma sokmayacağınıza da yorumlanabilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada La İlahe İllallah Diyerek Uyanmak

Rüyada La İlahe İllallah diyerek uyanmak görmek, çok dini bütün biri olduğunuza ve her an Allah’ın desteğine ihtiyaç duyduğunuza işaret eder. Çevrenize karşı hayırlı işler yapacağınıza ve bunların karşılığında ise çok fazla mertebe alacağınıza delalet eder. Sevilen ve sayılan biri olduğunuzu da gösteren bir rüyadır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada La İlahe İllallah Yazısını Görmek

Rüyada La İlahe İllallah yazısını görmek, iş yerinde büyük bir bereket olarak yorumlanır. Hem iş hem de aile çevrenizde olayların durulacağı ve daha güzel bir hayata kavuşacağınıza delalet eder. Başarılı olma yolunda daha kararlı olacağınıza da işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Zikir Çekmek

Rüyada Allah’ı andığınızı görmek, her işinizin yolunda gideceğine, önünüze çıkan engelleri aşacağınıza ve başarılara imza atacağınıza yorumlanır.

Rüyada zikir yerinde bulunduğunuzu ve sizin de eşlik ettiğinizi görmek, şükretmeye, hayırlı ibadete ve dualarınızın kabul olduğuna yorumlanır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada zikir halkası görmek, hayırlı amellerde bulunmaya, Peygamber efendimiz s.a.v in izinden gitmeye işarettir. Zikir halkası gören kimsenin rızkının geniş olduğunu, Hak katında makbul işler yapacağını da söyleyebiliriz. Manevi huzura ermenin, salih amellerde bulunmanın alameti olarak ta yorumlanır. Yaşanacak hayırlı günlerin kapıda olduğuna tekabül eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA TESBİH ÇEKMEK

Rüyada tesbih çektiğini gören kişinin çevresinde hep kendisi için hayırlı kimseler vardır. Bir kimse rüyasında Allah'ın adını zikrederek tesbih çekiyorsa tüm hastalıklarına şifa bulacak, borcundan ve sıkıntısından kurtulacak, tehlikelerden ve kötülüklerden uzak olacak demektir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada başkasının zikir çektiğini görmek ne demek

Ailesini rahat şekilde yaşatacağına, tükenmez bir rızık elde edeceğine, giden birinin geri döneceğine rivayet eder. Dileklerine ve hayallerinde kavuşacağına ve muradına da ereceğine, daha önce yaşanmış bir hastalığın nüksedeceğine işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İmam Nablusi(r.a)’ye göre rüyada zikir çekmek

Bir kimsenin rüyasında zikir halkasında Allah’ı zikretmesi; rahmet ve affa mazhar olmaya, şerefe ve kabir azabından kurtulmaya delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Allah(c.c)’ı zikretmek nedir?

Rüya sahibi kimse her işinde başarılı olur, düşmanın şerrinden emin olur, duaları kabul edilir, çevresi arasında itibarı ve şerefi artar, sıkıntılarından, kederlerinden kurtulur şeklinde yorumlanır.

Rüyada Allah(c.c)’ı zikretmek, edep ve haya sahibi olmaya, utangaçlığa, keyfin ve sağlığın her daim yerinde olacağına, huzura ermeye, kazancın artmasına, feraha çıkmaya işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bir Tanıdığı Zikretmek Görmek

Rüyada bir dostu yada tanıdık birini zikretmek yakında zaman içerisinde onunla ilgili haberler alacağınıza yada ondan haber alacağınıza işarettir.

Bir başka tabire göre ise zikrettiğiniz kişi ile karşılaşacağınıza delalet etmektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Önemli Bir Olayı yada Salih Kulları Zikretmek Görmek

Allah(c.c)’ın rahmetinin devam edeceğine ve Allah(c.c) tarafından lütuf ve ihsana uğrayacağınıza işarettir. Rüyada önemli bir olayı zikretmek ise, ilerde yapacağınız bir yanlış için uyarıldığınız anlamına gelir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Allah(c.c)’ı Zikretmek Görmek

Allahu Teala’yı zikretmek ve O’nu en güzel isim ve fiilleriyle hatırlamak çok büyük bir iş ve hayra vesile olmaya yahut dünya ve ahiretin gerçek güzelliklerinin bilincinde olmaya, O’nu zikretmek uyanık olmaya delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada zikir sesi duymak

Engellenmeye çalıştığınız halde emin adımlarla bir işi sonlandırmak üzere olduğunuza delalettir. İmanın güçlenmesine neden olacak olayların meydana gelmesine, hayatı dolu dolu yaşamaya ve huzurlu bir hayatın olacağına, kendinizi her anlamda iyi hissetmeye delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada zikir çekmek ne anlama gelir?

Rüyada Allah(c.c)’ın isimlerini zikretmek huzuru bulmaya, dini açıdan rahatlamaya, içinizdeki sıkıntıların bir bir yok olmasına yorumlanır. Rüyasında zikir ettiğini gören kimseler, ibadetlerini en güzel ve hayırlı şekilde ifşa ederek her türlü hayırlı nimeti kendilerine vasıl kılarlar.
Rüyada zikir çekmek, bazen de inancı yüksek kudret sahibi kimselerden yardım görmeye, o kişilerin engin fikir ve düşüncelerinden yola çıkarak kendiniz için güzel ve doğru olanı seçmeye tabir edilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada zikir halkasına katılmak

Rüya sahibinin hayırlı işler yaptığına ve Allah(c.c) katında yaptıklarının karşılığını alacağına, güzel ahlak sahibi olduğu anlamına da gelir. Kişinin çevresindekiler tarafından sevilip, sayıldığının ve davranışlarının da takdir göreceğinin, örnek gösterileceğinin habercisidir.
Rüyada zikir tesbihi görmek

Ailesini hem gururlandıracağına hem de daha iyi şartlarda yaşatma imkanı elde edeceğine, çektiği zahmetin ve zorluğun biteceğine, içinin rahatlayacağına alamet eder.
Rüyada zikir çeken erkekler görmek

Allah Teâlâ o kimseyi düşmanları üzerine galip getirir. Zikrinde doğru olan kimsenin rüyada, hikmete dair söz söylemesi üzüntü ve kederden kurtulmasına yorulur. Yahut hastalıklardan ve borç ile sıkıntıların halas olmasına delalet eder. Yahut zalim bir kimseye galip gelip muzaffer olmasına delalet eder.
Rüyada zikir meclisi görmek

Rüyasında zikir meclisinde olduğunu yada bulunduğunu görmek iyi kimselerle birlikte olmaya ve cennete girmeye işarettir.
Rüyada zikirmatik görmek

Yüce Allah’ı zikretmenin hayra olacağını, rızkının genişleyeceğini ve işlerinin yoluna gireceğini söyleyebiliriz. Hal ve hareketlerine çeki düzen vermenin hayra olacağına da alamet eder.

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

423 Aktif
1 Üye ve 422 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 15314
Dün : 23857
Toplam : 48073642
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...