Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+5 oy
151 okuma
Arkturus Bilgi kategorisinde Rüya Tabircisi (6.2k puan)  
RÜYALARINIZI YAKALAMAK - Robert Moss

Rüyalarınızla çalışmaya başlamadan önce onları yakalamak zorundasınız. Rüya yakalamak heyecan verici bir spordur ve bildiğim en ödüllendirici ve nefes kesici oyundur. Kayak ya da yelken yapmak gibi pratik yapmayı, araziyi ve iklim koşullarını tanımayı gerektirir.

Bir not defteri ile tükenmez kalemden daha pahalı bir ekipman almanıza gerek yoktur.

İşe bunun denemek istediğiniz birşey olduğu kararıyla başlayın. Sebebiniz merak veya macera veya sorunlara yaklaşmak için yeni bir giriş noktasına ihtiyaç duymanız olabilir. Belki de halihazırda bir ruhsal arayış içindesiniz. Belki diğer insanların duygu ve düşünce kalabalığının içinde kendinizin gerçekte ne hissettiğini ve düşündüğünü ayırdedebilmek için daha iyi bir yönteme ihtiyaç duyuyorsunuz. Belki de yalnızca eğlenmek istiyorsunuz.

Eğer bir rüya yakalayıcısı olmaya hazırsanız, yaşamınızda rüyalara yer açacaksınız. Aşağıda rüyalarınızı hatırlayabilmeniz için bazı temel ipuçları var:

1. Niyetinizi kendinize açıkça belirtin. Örneğin: “Bu geceki rüyamı hatırlamak istiyorum.” Veya: “Rüya kaynağımdan rehberlik istiyorum.” Uyumak için yattığınızda niyetinizi yeniden doğrulayın. Bunu bir açıklama veya soru biçiminde yazıya dökerek başucunuza veya yastığınızın altına koymak isteyebilirsiniz. Rüyalarınızı zaten anımsayabiliyorsanız veya keşfetmek istediğiniz önemli bir konunuz varsa daha ayrntılı bir talep formüle etmek isteyebilirsiniz. Örneğin: “Nasıl şifalanabilirim?” veya “İş görüşmesini nasıl en iyi şekilde ele alabilirim?”

2. Araçlarınızı hazır edin. Kolayca uzanabilmek ve ışığı açmaya gerek kalmadan kolayca bulabilmek için başucunuza bir not defteri ve kalem (ya da eğer tercih ederseniz bir ses kayıt cihazı) koyun.

3. Rüyalarınızı geri getirmek için kendinize zaman verin. Sabahları yatakta tembellik yapmak ve rüyalarınızın size geri gelmesi için kendinize fazladan zaman verin. En iyisi alarm olmadan kendi kendinize uyanmanızdır. Eğer çalar saat kullanmaya mecbursanız radyo yerine alarm moduna ayarlayın ki dış dünyanın kalabalığı uyanır uyanmaz sizi alıp götürmesin. Rüya çalışmasına yeni başladıysanız, deneylerinize kendi programınızı yapabileceğiniz bir haftasonu veya izin döneminde başlayabilirsiniz.

4. Kendinize alan verin. Rüyalarınızı yataktan çıkmadan önce kaydetmeye çalışın. Karanlıkta yazamıyorsanız veya partnerinizi rahatsız etmekten çekiniyorsanız küçük bir fener kullanın. Eğer gerekiyorsa sessizce banyoya gidin ve notlarınızı yazın. Çoğu iyi rüya çalışması banyoda başlar.

5. Rüyalarınızı hemen yazın. Sabahın dördünde bir rüyadan uyandığınızda bunu yapmak alışılmadık ve zalimce bir ceza gibi görünüyor olabilir ama rüyalar uçucudur ve genellikle dikkatinizi çevirdiğinizde birkaç dakika içinde unutulurlar. Dahası, en güçlü ve en acil olan rüyalar en olmadık zamanlarda gelirler. Eğer kendinize uyumaya devam edip onları daha sonra yakabileceğinizi söylerseniz büyük olasılıkla yanıldığınızı göreceksiniz.

6. Birkaç tetikleyici sözcükle başlayın. Daha sonra raporunuzu yazarken bunları kullanabilirsiniz. En berrak şekilde hatırladığınız rüya sahnesi büyük olasılıkla uyanmadan hemen önceki rüyanızdandır. Onu birkaç sözcükle özetleyin. Anımsadığınız tüm isim ve cümleleri eklediğinize emin olun. Bunu yaparken kendinizi daha önceki sahnelere ait anıları tetikliyor bulabilirsiniz. Bunları da yazın. Notlarınız size genellikle, geri geri oynayan bir film gibi, geriye doğru sıralanmış bir rüya dizilişi sağlayacaktır. Raporunuzun son halini günlüğünüze yazarken bunu düzeltebilirsiniz.

7. Rüyalarınızı sansürlemeyin! Rüya kaynağı kişiliğinizin, davranışlarınızın ve arzularınızın gözardı etmeyi veya bastırmayı tercih ettiğiniz yönleri hakkında acımasızca açık olabilir. Konuşmasına izin verin! O sizi sizin kendinizi gündelik zihninizle tanıdığınızdan daha iyi tanır.

8. Yorumlamayın! Ne anlama geldiği ile ilgili endişelenmeye başlamadan önce rüya deneyiminizi ham olarak yakalamaya konsantre olun. Rüya materyalini “tuhaf” veya “önemsiz” diyerek reddetmeyin. Garip görünen bir rüya bir konuyu dramatize ederek dikkatinizi çekmeye veya size normal farkındalık düzeyinizin ötesine doğru rehberlik etmeye çalışıyor olabilir. Sıradan görünen bir rüya geleceğe dair önemli materyal içeriyor olabilir ki uyanık yaşantı da çoğunlukla rutin ve sıkıcıdır.

9. Duygularınıza dikkat edin. Rüyanız hakkındaki duygularınız sıklıkla onun anlam ve aciliyeti açısından en iyi rehberinizdir. Öykünün konusu banal görünebilir ama rüya hakkında güçlü duygularınız varsa burada üzerinde çalışmanız gereken birşey var demektir. Fiziksel duyumlarınıza da dikkat edin. Rüyalar ruhun olduğu kadar bedenin de dilidir.

10. Eğer rüya anılarınız olmadan uyanırsanız gevşeyin. Yatağın içinde yavaşça dönün. Bazen rüyalar bedeninizi onları görmüş olduğunuz pozisyona döndürdüğünüzde geri dönmeye ikna olurlar.

11. Dışarıya “Hoşgeldin” yazılı bir paspas koyun. Rüyalarınızı hala hatırlayamıyorsanız, biraz zaman ayırıp duygu ve düşüncelerinizi yazın. Hisleriniz ve düşünceleriniz, rüyanızı kaybetmiş bile olsanız, “rüyadan kalmalığınızın” bir parçası olabilir. Birşeyler yazarak yarının rüyaları için kapının dışına hoşgeldin yazılı bir paspas koyuyorsunuz. Evde ve geleni içeri almaya hazır olduğunuzun sinyalini veriyorsunuz. Bir kere alıştığınızda, rüyalarınızı anımsamada döngüleriniz olduğunu fark edeceksiniz. Örneğin, bazı kadınlar adet dönemlerinde ve dolunayda daha fazla rüya aktivitesine sahip olduklarını bildirirken diğerleri karartma etkisi deneyimler.

12. Daima rüyalarınızla birşey yapın. Rüya günlüğü tutmak ilk adımdır. Rüyalarınızı bir partnerle paylaşmak harika bir ev eğlencesidir ve onları yakalamak ve onlarla çalışmak konusundaki bağlılığınızı sürdürmenizde yardımcı olur.

Robert Moss'un "Conscious Dreaming" adlı kitabından özetleyerek çevirilmiştir - çevirii; Simin Uysal

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

1 yorum

+2 oy
Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
Rüya görmek ve hatırlamak isteyenler için güzel bir rehber olmuş. Ben bunun için siteyi kullanıyordum bir zamanlar. Başta iki üç kelime olarak not ediyor sonra da düzenliyordum. Ses kaydı da işe yarıyor. Rüyaları hatırlamak ve doğru değerlendirmek, ayrıntıları aktarmak oldukça önemli.

İlgili rüyalar

+3 oy
1 yorum 176 okuma
Ece özkan 17 Kasım 2021 Tabir kategorisinde Ece özkan Karabasan (111 puan)   yazdı
+1 oy
1 yorum 83 okuma
tamer 8 Eylül 2021 Rüya kategorisinde tamer Karabasan (46 puan)   yazdı
+2 oy
1 yorum 84 okuma
Yasin34 9 Ağustos 2021 Rüya kategorisinde Yasin34 Karabasan (254 puan)   yazdı
+3 oy
1 yorum 86 okuma
+3 oy
1 yorum 119 okuma
+4 oy
2 yorum 227 okuma
mystique 16 Ocak 2021 Rüya kategorisinde mystique Rüya Tabircisi (7.3k puan)   yazdı
+13 oy
2 yorum 184 okuma
geekone3388 2 Eylül 2020 Rüya kategorisinde geekone3388 Rüya Tabircisi (10.9k puan)   yazdı
+6 oy
1 yorum 167 okuma
alper 8 Haziran 2020 Rüya kategorisinde alper Rüyazede (1.5k puan)   yazdı
+2 oy
1 yorum 100 okuma
Alper1903 7 Mayıs 2020 Tabir kategorisinde Alper1903 Rüyazede (1.5k puan)   yazdı
+6 oy
4 yorum 297 okuma
Aylin Öztürk 7 Nisan 2020 Rüya kategorisinde Aylin Öztürk Rüyakar (3.8k puan)   yazdı
+9 oy
2 yorum 204 okuma
Erzumludadas 14 Aralık 2019 Rüya kategorisinde Erzumludadas Rüyazede (1.5k puan)   yazdı
+7 oy
2 yorum 119 okuma
yok 14 Kasım 2019 Rüya kategorisinde yok Uzman Yorumcu (25.4k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

377 Aktif
0 Üye ve 377 misafir
Bugün : 2160
Dün : 21898
Toplam : 48082351
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...