Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+4 oy
202 okuma
mustafaharputi Analiz kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Hemen hemen hepimizin malûmudur; rüyaları hatırlamak zordur. Aslında, eğer ki bir rüya uyanmamızdan önce sona ermişse, bu rüyayı hatırlamıyoruz.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

8 Yorum

+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
 
En İyi Yorum
Uzun süreli hafızalar oluşturmamızı sağlayan beyin süreci, uyku anında pasiftir. Bu yüzden de uyanmamızdan kısa bir süre önce gördüğümüz rüyaların büyük bir çoğunluğunu unuturuz. Örneğin; hatırlamada oldukça önemli bir nörotransmitter olan norepinefrin; uzun süreli hafızalar için elektriksel aktivitenin görüldüğü prefrontal korteks gibi bölgelerde rüya anında çok düşük seviyelerdedir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Beyin uyandıkça, uzun süreli hafıza için gerekli süreçleri aktif hale getirmeye başlar. Böylece, eğer bir rüyadan fırlayarak uyanırsak, bu rüyayı hatırlama şansımız çok daha fazladır. 2011 yılında yapılan bir çalışma; REM uykusundan uyandıktan sonra prefrontal kortekslerinde daha fazla teta beyin-dalgası aktivitesine sahip insanların rüyaları hatırlamada daha iyi oldukları sonucuna ulaştı. Teta aktivitesi; daha yavaş bir tempoya, daha rahatlamış bir beyin haline işaret eder ve fazla teta aktivitesi ise uyanıkken hafızayı güçlendirmeyle bağlantılıdır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir rüyanın duygusal içeriği ve mantıksal tutarlılığı da rüyalarımızın ne kadarını hatırladığımızda etkilidir. Yapılan bir çalışma; daha az mantıklı rüyaların, içeriği berrak ve organize bir hikaye çizgisi olan rüyalara kıyasla daha zor hatırlandığını ortaya koydu. Hatırlamamıza en uygun olan rüyalar —kâbuslar ve oldukça parlak, duygusal rüyalar— beynin ve vücudun canlanmasına eşlik eder ve bizi uyandırmaya daha yatkın rüyalardır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Belli bazı teknikler rüya hatırlama oranımızı artırmaya yardımcı olabilir. Uyandıktan hemen sonra dikkatimizi çeken herhangi bir şey de rüya hatırlamayı engelleyebilir, bu yüzden uykuya dalarken kendinize rüyalarınızı hatırlamak istediğiniz hatırlatın. Uykudan hemen önce son düşündüğünüz şeyler bunlar olsun. Yatağınızın yanında bir defter ve bir kalem bulundurun ve tanımlayabildiğiniz bir görüntü ya da his varsa bunu not edin. Basit olan bu adımları izlemek bütün bir rüyayı geriye sarmanıza sebep olabilir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kaynak ve İleri Okuma

    "What Processes in the Brain Allow you to Remember Dreams?" ScientificAmerican MIND. (2014, July 1)
+2 oy
Ruyaydgr Rüyakar (5.4k puan)  
Önceden çok derin uykuya dalmazdjm ve rüyalarım daha net berraktı
Ama şimdi kafamı koyduğum anda çok derin bir uyku ile uyuyorum ve rüyalarımı hatırlayamıyorum maalesef
Ruyaydgr Rüyakar (5.4k puan)  
Teşekkürler çok güzel yazı ama sanki uyumamış Gibi uyanıyorum ;(
Ruyaydgr Rüyakar (5.4k puan)  
Çok güzel bir açıklama dilinize sağlık
Aries_libra_ Astral Gezgini (240k puan)  
Teşekkür ederim :))
0 oy
Aries_libra_ Astral Gezgini (240k puan)  
Çok normaldir aslında günlük yaşam, yaşananlar, düşünceler, sıkıntı ve stres gün boyu sizi yorar ve daha derin uyursunuz. Ama uyandığınızda nasıl hissettiğiniz de önemli. Yorgun hissetmezseniz,kaliteli uyursanız eğer bu sizin için daha iyidir. Gününüz de daha verimli geçer.
Umarım anlaşılır yazmışımdır :)
0 oy
Aries_libra_ Astral Gezgini (240k puan)  
Günümüz şartları nedeniyle insanların daha miskin ve tembel hale gelmesi herkes açısından yaşanan şeyler bence. Zaten dışarı çıkmak daha zor hale geldi,akşam çıkmak da yok. Hafta sonları da çıkılmıyor. Çıkılsa bile eğlenmek ya da zaman geçirmek için çıkılmıyor. Mesela en basit örnek insanlar gün içinde çalışsalar bile arkadaşlarıyla geç saatlere kadar vakit geçirebiliyordu. Oturmak için mekanlara gidiliyordu. Ya da dışarıda eğlenmek için aktiviteler yapılıyordu. Öğrenciler okula, dershanelere gidiyordu. Gün boyunca da yorulup hiç hareket etmeden uyuyorduk.Artık bunlar olmadığı için de gün içinde enerjimizi de atamıyoruz. Hatta öğlen ya da akşama doğru bile uyuyabiliyoruz sıkıntıdan.
Bu nedenle uyku düzeni ve yaşam kalitesi etkilenmiş olabilir. Açıkçası bende yaşıyorum bunu o yüzden günümüz şartları ile doğru orantılı olduğunu düşünüyorum.
Rica ederim :))

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

389 Aktif
0 Üye ve 389 misafir
Bugün : 19926
Dün : 23857
Toplam : 48078235
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...