Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+4 oy
157 okuma
vetre Durugörü kategorisinde Rüya Bilgesi (554k puan)  
Bir bireyin yaşam süresine bakarsak, çocukların hayallerinin yetişkinlerin hayallerinden çok farklı olduğunu görürüz.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

9 Yorum

+3 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
 
En İyi Yorum
Çocuklar, yetişkinler diğer yetişkinleri hayal ederken, aile üyeleri, arkadaşlar ve korkutucu hayvanlar ile duygusal etkileşimleri hayal etme eğilimindedir. Genç yetişkinlerin hayalleri hayalperest ile mevcut arkadaşlar ve diğer önemli kişiler arasındaki sosyal etkileşimlerle doludur. Erkeklerin rüyalar büyük ölçüde farklı Bayanlar rüyalar, kadınlar eşit oranda erkekleri ve kadınları hayal eder ve erkekler de diğer erkekler hakkında daha sık rüya görürler. Yaşlı yetişkinler yaratıcı işler, miraslar ve kalıcı endişeler hakkında daha fazla hayal etme eğilimindeyken, ölen insanların hayalleri çok sayıda doğaüstü ajan, diğer dünyasal ortamlar ve ölen sevdikleriyle kavuşma imajları ile doludur. Çocuğu erken yaşamda çocuğunu bakıcılarının sosyal dünyasına taşıyan rüyalar hayatın sonuna yaklaştığında hayalpereste yavaşça sevdiklerinin kollarına eşlik eder. Hayaller anlamıyla beşikten mezara kadar bize eşlik eder.

“Eski Yunanlılar ve Romalılar ve gerçekten de eski dünyanın çoğu halkının hayalleri, ruhani dünyaya, ataların ve tanrıların diyarına doğrudan portallar olarak görülüyordu.”
+3 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Bakışlarımızı tek bir yaşam boyunca rüyalar üzerinde incelemekten geçirirsek ve bunun yerine tek bir gecede gerçekleşen rüyalara odaklanırsak, yine de büyük bir heterojenite buluruz. REM (hızlı göz hareketi) uykusu gece boyunca REM olmayan (NREM) uyku bölümleriyle birlikte değişir ve gece ilerledikçe NREM bölümleri kısalır ve REM bölümleri uzar. Sabah uyanmadan hemen önce bir REM bölümünde 45 dakika kadar harcayabiliriz. REM uyanışlarından ortaya çıkan rüyalar çok farklı NREM uykusundan çıkan rüyalardan. Eski ile dolu saldırganlık ikincisi olmasa da. Gecenin erken saatlerinde meydana gelen rüyalar (çoğunlukla NREM uykusundan oluşur), gece ilerledikçe diğer rüyalar üzerinde de çalışılan duygusal bir çatışma sorununu açıklar. Duygusal hatıralar gece boyunca NREM'den REM'e geri gönderilir ve sonunda kortekste uzun süreli hafıza bankalarına yerleşirler. Düşen beyin aynı zamanda, gece ilerledikçe bu hafıza bankalarından giderek daha eski anılara erişiyor gibi görünmektedir. Sabahın erken saatlerinde REM rüyalar, erken çocukluk sahneleri ve anılarına, gecenin erken saatlerinde meydana gelen REM bölümlerinden daha fazla referans içerir.
+3 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Hayaller yalnızca bir ömür boyu veya tek bir gecede farklılık göstermez, aynı zamanda tarihsel dönemlerde çarpıcı biçimde farklılık gösterir. Eski Yunanlılar ve Romalılar ve gerçekten de eski dünyanın çoğu halkının hayalleri, ruhani dünyaya, ataların ve tanrıların alemine doğrudan portallar olarak görülüyordu. Eski halklar (ve bugün bile geleneksel halklar) sık sık hayallerinizi, günlük işlerinde size önemli ölçüde yardım edebilecek veya engelleyebilecek bir ruhla işlem yapmanın yeri olarak yaşarlardı.

Ayrıca rüya devletler farklılık boyutu boyunca yoğunluk: REM sırasında fizyolojik uyarılma ne kadar yoğun olursa, rüya içeriği o kadar tuhaf olur. Örneğin, sıradan fabrika rüyalar "Büyük" destansı rüyalardan daha az yoğundur. Bu destansı rüyalar genellikle hayalperestin birkaç rüya dönemi boyunca sık sık ve tekrar tekrar ziyaret ettiği fantastik dünyaları betimleyen bir dizi sahneyi içerir. Öte yandan, sıradan fabrika rüyası, hayalperestin bilhassa hiçbir şeyi yapmadığı, ancak bir veya iki tanıdık karakter ile sosyal olarak etkileşime girdiği için genel klişe içerik içeriyor gibi görünüyor.
+3 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Sıradan fabrika rüyasının biraz daha yoğun bir versiyonu hem tanıdık hem de bilmediğiniz karakterleri içerir. Bu yabancı karakterler tipik olarak belirsiz bir şekilde erkek yabancıları tehdit eder ve rüyalar daha yoğun hale geldikçe rüyalarda görünmeye başlar. Daha da yoğun bir düzeyde, hayalperest ve diğer tüm karakterler şimdi bir tür hedefe yönelik anlatı içeren olaylara ve eylemlere sürüklendi. Karakterler, çok sayıda drama, arsada hızlı yangın değişiklikleri ve bol miktarda duygusal çatışma içeren hızlı bir şekilde gelişen bir hikayeye atılır. Yoğunluk seviyesi arttıkça, daha da tuhaf görsel özellikler rüyayı istila etmeye başlar. Yabancı ve imkansız ortamlar, doğaüstü yaratıklar ve karakterlerin ve nesnelerin metaforik dönüşümleri gibi unsurlar rüyaya girer.

“Çoklu kişilik bozukluğu / dissosiyatif kimlik bozukluğu (MPD / DID) olan hastaların rüyalar, değiştirilmiş kişilikleri tarafından görünmeyi içerebilir. “
+3 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Yoğunluk boyutu çeşitli rüya çeşitlerini hesaba katarken, en ilginç rüya durumlarının bazılarını hesaba katamaz. İçin örnekAmpüller çok sık kendilerini bozulmadan hayal ediyor. Ampütasyondan yıllar sonra ve fiziksel engelli doğuştan olsa bile, uzuvlarındaki düşleri kaybetmeyebilirler. Benzer şekilde, doğuştan sağır-dilsiz veya doğuştan paraplejik olanların hayalleri, engelsiz öznelerinkilerden ayırt edilemez. Sanki rüyayı, uyanık bilinci içinde bulunan bireyden farklı bir kişi olarak gören tüm hayalperesteye erişiyormuş gibi. İşitme engelli bireylerin rüya raporları, normal konuşmaları ve işitmelerini içerir. Değişik derecelerde paraplejisi olan hastalar kendilerini uçarken, koşarken, yürürken ve yüzerken rapor ederler. Rüya, rüya gören kişiden farklı birine erişiyor.
+3 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Hayallerdeki karakterler sadece hayalperestin uyanıklık bilincinden farklı değildir, kelimenin tam anlamıyla bu bilincin kontrolünü ele geçirebilirler. Çoklu kişilik bozukluğu / disosiyatif kimlik bozukluğu (MPD / DID) olan hastaların rüyaları, diğer kişiliklerin görünümlerini içerebilir. Çoğunlukla yeni bir değişim önce bir rüyada görünecek, sonra da bireyin davranışsal repertuarını kontrol altına alacak ve gündüz değişmesi haline gelecektir. Hayalperest, genellikle bir rüya sırasında birincil kimliğinden bir değişime geçiş yapacaktır. Bu durumda kim kimi hayal ediyor?

Bireyin uyandıktan sonra hareket edemediği veya konuşamadığı izole edilmiş uyku felci (ISS), hayalperestin aklının bir kısmı uyanıkken ancak bir kısmı REM uykusunda kaldığında meydana gelir. Bunu izleyen rüya oldukça korkutucu olabilir: bireysel halüsinasyonlar kötü niyetli bir varlığa dönüşür ve bu da onunla bir şekilde etkileşime girmeye çalışır. Çoğu zaman, iblisin amacı ona sahip olmak ya da onu yok etmektir.
+3 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
“Çok çeşitli rüya halleri, hayal kurmanın biyolojik zindelik için yaşamı uyandırmak kadar önemli olduğunu ve muhtemelen çok sayıda üretici mekanizmaya ve fonksiyona sahip olduğunu gösteriyor.”

Öte yandan, sahte uyanış rüyalar, rüya halinde kalırken uyanmanın öznel deneyimini içerir. Hayalperest uyanmış gibi hisseder ve daha sonra giyinmek veya dişlerini fırçalamak gibi günlük rutinlerine devam eder. Bu rutin işleri yaparken hayalperest gerçekten uyanır! Çoğu zaman, bu rüyaların içinde bir rüya, deneyimleri uyandırmak yerine önceki rüya sahnelerine ve karakterlerine referanslar içerir. Hayalperest, sahte uyanmadan önce meydana gelen rüya ile aynı ortamda uyanabilir. Hayalperest, gerçekten uyanmadan önce birkaç yanlış uyanma geçirmesi gerekebilir.
+3 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Sadece rüyalarda karşılaşabileceğimiz başka karakterler var. Mesela ölüler asla uyanma bilincinde görünmezler, ancak yine de hayallerimizde canlı ve sağlıklı görünen ve hayalperest için bir mesaj taşıyan ziyaretler yapabilirler. Bu tür rüyalar tipik olarak açık, canlı ve yoğundur, kesinlikle gerçek olarak deneyimlenir.

Bütün bu neden önemli? Çok çeşitli rüya durumları, hayal kurmanın biyolojik zindelik için yaşamı uyandırmak kadar önemli olduğunu ve büyük olasılıkla çoklu üretici mekanizma ve işlevlere sahip olduğunu göstermektedir. İçin örnekkorkutucu tehditleri hayal etmek, muhtemelen gündüzleri bu tehditlerden kaçınmamıza yardımcı olur ve daha önce karşılaşılan rüya karakterlerinin veya rüya ortamlarının tekrarlayan rüyalarını hayal etmenin bilişsel mimarisini ayarlamak, sürdürmek veya değiştirmek için muhtemelen işlev görür. Rüya halleri, uyanıklık durumunda ne olduğuna bakmaksızın gerçekleşir ve çoğu zaman, rüya devleti içerisinde, bilimin yalnızca kayıt altına girmeye başladığı bir şeye atıfta bulunur. sonsuzluk ve Creative Commons altında yayınlandı.
+3 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Yazar hakkında
Patrick McNamara, Boston Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde nöroloji ve psikiyatri profesörü ve Northcentral Üniversitesi'nde profesördür. Hakemli dergilerde, uyku ve düşler bilimi ile dinin psikolojisi ve nörolojisi üzerine birçok kitap yayınladı. Ayrıca Din Biyokültürel Etüt Enstitüsü'nün kurucu direktörüdür.

İlgili rüyalar

+11 oy
19 yorum 1.2k okuma
Kahin 14 Temmuz 2019 Durugörü kategorisinde Kahin Lusid Rüyacı (76.0k puan)   yazdı
+4 oy
1 yorum 110 okuma
Gereksiz 30 Eylül 2020 Tabir kategorisinde Gereksiz Rüyazede (1.1k puan)   yazdı
+10 oy
12 yorum 888 okuma
Hicaz 2 Temmuz 2019 Durugörü kategorisinde Hicaz Rüya Ustası (54.8k puan)   yazdı
+11 oy
1 yorum 100 okuma
GmzKnr 28 Mart 2021 Rüya kategorisinde GmzKnr Rüya Yorumcusu (13.9k puan)   yazdı
+9 oy
3 yorum 158 okuma
+10 oy
2 yorum 276 okuma
+3 oy
1 yorum 158 okuma
Daphne 8 Haziran 2019 Tabir kategorisinde Daphne Lusid Rüyacı (75.9k puan)   yazdı
+2 oy
1 yorum 436 okuma
Fearless 24 Mayıs 2019 Rüya kategorisinde Fearless (-52,011 puan)   yazdı
+6 oy
1 yorum 217 okuma
maeglin 24 Mart 2019 Rüya kategorisinde maeglin Rüyazede (1.0k puan)   yazdı
+10 oy
1 yorum 322 okuma
+8 oy
1 yorum 188 okuma
Emre 21 Haziran 2017 Rüya kategorisinde Emre Rüyazede (1.5k puan)   yazdı
+10 oy
1 yorum 231 okuma
sonsuz 26 Mayıs 2017 Bilgi kategorisinde sonsuz Astral Gezgini (163k puan)   yazdı
+9 oy
1 yorum 142 okuma
sonsuz 26 Mayıs 2017 Bilgi kategorisinde sonsuz Astral Gezgini (163k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

421 Aktif
0 Üye ve 421 misafir
Bugün : 17574
Dün : 23857
Toplam : 48075896
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...