Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+7 oy
243 okuma
Üstat_Simuy_Alaca Bilgi kategorisinde Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
düzenledi
İstihare namazı kararsız kalınan zamanlarda rehber olması için kılınan bir namazdır. İstihareye yatmak için öncelikle temiz olmalısın, bu yüzden eğer abdestin yoksa abdest almalısın. İki rekat nafile namazı kıl ve istihareye niyet et. Bir mucize beklemek yerine cevabı kendi içinde arayıp bilge ve akıllı olduğunu düşündüğün kişilere danışmalısın. Dua ederken içten ol, yalvarmamaya çalış ve alacağın cevapları uygulamaya hazır ol.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

8 Yorum

+6 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
İstihâre, bir kimsenin yapmak istediği bir şeyin kendisi için hayırlı olup-olmayacağı konusunda bir işarete kavuşmak maksadıyla yatmadan önce iki rekât namaz kılarak Allah’a dua etmesidir. İnsanlar, bazen kendileri için önemli bir karar verecekleri veya bir seçim yapacakları zaman dünya ve ahiret bakımından kendileri için hangisinin daha hayırlı olacağını kestiremezler. Bunu anlayabilmek için istişare ederler ve Allah’tan yardım dilerler. Bu bakımdan istihâre, bir bakıma yapılacak işin hayırlı olmasını; hayırlı ise gerçekleşmesini Allah’tan dilemek ve O’ndan yardım istemektir.

Abdest alınmalı , Namaz kılacağın alanı hazırlamalı. Namaz kılacağın yerin temiz olmasına dikkat edilmelidir .

Bir şeyin kendisi hakkında hayırlı olup olmadığına dair. Manevi bir işarete kavuşmak için kılınan iki rekatlık bir namazdır. Birinci rekatta "Kafirun Suresini" İkinci rekatta "İhlâs Suresini" okumak mustahaptır.
Namazdan sonra İstihâre Duası okunur .
+5 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
•abdestli olarak kıbleye yönelip yatılır. Rüyada beyaz veya yeşil görülmesi hayır ve iyiliğe; siyah veya kırmızı görülmesi ise şerre işarettir.
+6 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
İstihare Duasının Türkçe Okunuşu

"Allâhumme inni estehiruke bi ilmike ve estakdiruke bi kudretike ve es'eluke min fadlike'l-azim. Fe inneke takdiru ve lâ akdiru ve ta'lemu ve lâ a'lemu ve ente allâmu'l guyûb. Allâhumme inkunte ta'lemu enne hâza'l-emre hayrun li fi dini ve meâşi ve âkıbeti emri ve âcili emri ve âcilihi. Fekdurhu li ve yessirhu li summe bârik li fihi. Ve in kunte ta'lemu enne hâza'l-emre şerrun li fi dini ve maâşi ve âkıbeti emri ve âcili emri ve âcilihi f'asrifhu anni va'srifni anhu ve'kdur li el-Hayra haysu kâne. Summe ardihi bih."  

İstihare Duasının Anlamı

Ey Allahım, ilmine güvenerek senden hakkımda hayırlısını istiyorum, gücüme güç katmanı istiyorum. Sınırsız lutfundan bana ihsan etmeni istiyorum. Ben bilmiyorum, ama sen biliyorsun, ben güç yetiremem ama sen güç yetirirsin. Ey Allahım! Yapmayı düşündüğüm bu iş, benim dinim, dünyam ve geleceğim açısından hayırlı olacaksa, bu işi benim hakkımda takdir buyur, onu bana kolaylaştır, uğurlu ve bereketli eyle. Yok eğer benim dinim, dünyam ve geleceğim için kötü ise, onu benden, beni ondan uzaklaştır. Ve hayırlı olan her ne ise sen onu takdir et ve beni hoşnut ve mutlu eyle!”
+6 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
İstihareye nasıl yapılır? İstihareye nasıl yatılır?

Peygamberimiz’in öğrettiği duanın anlamından da anlaşılacağı gibi istihâre, bir bakıma yapılacak işin hayırlı olmasını veya hayırlı ise gerçekleşmesini Allah'tan dilemek ve O'na danışmak demektir. İstihâre yapmak isteyen kişi, kalbinden her şeyi atarak ve kalbini bütünüyle bu işe teksif ederek iki rek‘at namaz kılmalı ve ardından Peygamberimiz’in öğrettiği bu duayı yapmalıdır. Samimi olarak yapıldığı takdirde Allah'ın hayırlısını lutfedeceğine ümit bağlanır, kalbe doğuş olabilir. İstihârenin sonucunda bir rahatlık ve ferahlık hissedilirse o işin hayırlı olacağına, buna karşılık sıkıntı ve darlık hissedilirse, olumsuz olacağına yorulur. İstihâre gündüz yapılabileceği gibi tam konsantre olmak, iyice yoğunlaşmak için geceleyin hemen yatmadan önce yapılması tavsiye edilir. İstihâre namazını kılıp yattıktan sonra, Allah bunu samimi olarak isteyenlere bir işaret veya ipucu verir. Birinci defada sonuç alınamazsa üç kere veya yedi defa tekrarlanabilir. Kişi bu duanın Arapça'sını okuyabileceği gibi Türkçe anlamını da okuyabilir. İstihâre için uykuya yatma ve rüya bekleme şartı yoktur.
Kskd Rüyazede (1.4k puan)  
Bilgilendirme için teşekkürler
+5 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
Bu duayı istediğin kadar tekrarla ve kaç gün istersen o kadar oku. İstersen İstihareyi bitirebilir ya da namaz kılıp dua okumaya devam edebilirsin. Aradığın çözümü bulana kadar İstihare duasını her gün ettiğin dualarla birlikte okumaya devam et. İstihareyi 7 gün boyunca yapmayı dene, fakat eğer aradığın cevabı daha erken bulursan durabilirsin.
+5 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
Örneğin yeni bir işe girmek üzere karar aşamasında olduğunu düşün. Bilgi sahibi bir büyüğüne ya da bir akıl hocasına danışıp şu soruyu sor: “Bu işin hayatımı ve inancımı nasıl etkileyebileceğini anlama konusunda bana yardımcı olur musun? Sence bu işe girmek doğru bir karar mı olur?”
+6 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
Dualarını içten ve kalpten et. Eğer dua sırasında niyetine odaklanırsan daha yürekten okursun. Bu sırada yol göstericilik ve yardım için dua ettiğini unutmamalısın. Bu sırada aradığın cevabı bulmaya ve harekete geçmeye hazır olmalısın. İçten olmak için öncelikle cevabı gerçekten arıyor olman ve duymak istediğin cevap olmasa da onu uygulamaya hazır olman gerekir. Duayı okuduktan sonra sabırsız olma.İstihare sırasında mucizeler veya öngörüler beklememen gerektiğini unutma, fakat bu sırada da tavsiye, belli belirsiz işaretler veya hisler şeklindeki cevaplara hazır ol. Kararlı ve istekli bir şekilde oku .
+2 oy
Kskd Rüyazede (1.4k puan)  
Merhaba. İlgi çekiciymiş. Bilgilendirme için teşekkürler. Namaz kılmadan istihare için niyet etmek  olmazmı peki? Tekrar teşekkürler

İlgili rüyalar

+9 oy
3 yorum 243 okuma
+17 oy
3 yorum 481 okuma
Karga 27 Temmuz 2019 Durugörü kategorisinde Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)   yazdı
+3 oy
1 yorum 144 okuma
Hase 6 Mart 2022 İstihare kategorisinde Hase Karabasan (306 puan)   yazdı
+7 oy
1 yorum 249 okuma
31 Mayıs 2019 İstihare kategorisinde ahmet   yazdı
+7 oy
1 yorum 120 okuma
Hope 17 Ekim 2020 İstihare kategorisinde Hope Rüya Tabircisi (7.5k puan)   yazdı
+8 oy
5 yorum 410 okuma
4 Ocak 2021 İstihare kategorisinde misafir   40 156 278 yazdı
+10 oy
5 yorum 398 okuma
+14 oy
4 yorum 419 okuma
+19 oy
2 yorum 1.8k okuma
+10 oy
4 yorum 337 okuma
+10 oy
5 yorum 287 okuma
+4 oy
1 yorum 159 okuma
22 Nisan 2019 İstihare kategorisinde Birol azgı   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

437 Aktif
2 Üye ve 435 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 4097
Dün : 21898
Toplam : 48084286
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...