Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+9 oy
310 okuma
Aries_libra_ Rüya kategorisinde Astral Gezgini (240k puan)  
düzenledi
Rüyamda bir tane adam vardı tanımıyorum anneme mesaj atmış kızın namusunu kaybetti diye(daha terbiyeli ifadesi ile). Annem o yazan kişiyi bulmaya gidiyor ve bana mesaj atıyor. Ben anneme açıklama yapıyorum öyle şey olur mu anne ben öyle bir şey yapmadım yalan söylüyor sen herkesin her dediğine neden inanıyorsun diye. Annemin peşinden gidiyorum bizim burada yan apartmanın arkasına doğru gidiyor. Ben de giriyorum bir süre sonra ama annemi bulamıyorum geri evimizin önüne geliyorum. Annem daha sonra yanıma geliyor yanında o bana "O**" diyen kişi. Sonra ben yeniden yalan söylüyor diyorum annem bana inanıyor. Bu kişi bizim peşimizden geliyor sürekli benim öyle bir kişi olduğumu söylüyor. Ben sensin o senin annen o diye buna saymaya başlıyorum. Daha sonra asansörden eve çıkıyoruz yine peşimizden geliyor kapıyı açıp içeri giriyoruz evimizin beyaz ışığı da yanıyordu. Senin annen o asıl yalancı diyip yüzüne kapıyı hızlıca kapatıyorum daha sonra sesini bile duymuyoruz.
Korkmuş olarak gördüm bu rüyayı gözümü açtım ezan okunuyor. Hemen kalktım yarım saniye kadar sürdü ezan bitti. O an uyku sersemi halimle sol tarafıma tükürmek dua etmek sabah aklıma geldi.
Yorumlarsanız çok sevinirim :/
Aries_libra_ Astral Gezgini (240k puan)  
Mustafa hocam rica etsem yorumlar mısınız size zahmet olacak ama :))
Aries_libra_ Astral Gezgini (240k puan)  
Evet öyle olduğunu düşündüğüm insanlar var o bilinç altında kalmış olabilir.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

2 Yorum

+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
öncelikle bu hadisleri  iyice oku kötü rüyaların yorumlanması tavsiye edilmez. islama göre tabi.  
Efendimiz( a.s.m.) de, 'Biriniz hoşuna giden bir rüyayı görürse, onu sevdiği birisinden başkasına anlatmasın' (Müslim, Rü'ya: 5) ve 'Rüya yorumlanmadıkça bir kuşun ayağı üzerindedir. Yorumlanınca çıkar. Rüyayı gören onu sevdiği kimseden, bilgi ve dirayet sahibi olandan başkasına anlatmasın' (İbni Mâce, Tabirü'r-rü'yâ: 7) buyurarak rüyayı gördükten sonra kime anlatılacağını bildirmiş oluyor.
“Rüya üç kısımdır: Birincisi sâlih rüya olup Allah’tan bir müjdedir; ikincisi şeytanın verdiği korku, (vesvese) ve hüzündür; üçüncüsü de kişinin kendi kendine konuştuğu şeylerdir. Kim rüyasında hoşlanmadığı bir şey görürse, onu başkalarına anlatmasın; hemen kalkıp namaz kılsın…” (Buhârî, Ta’bîr, 26; Müslim, Rüyâ, 6)
Efendimizin peygamberlik süresi 23 sene sürmüş, vahyin ilk altı ayı sâdık rüyalar şeklinde geldiği için sâdık rüyalar peygamberliğin nurundan bir parça olarak sayılmıştır. En sâdık rüyanın sabaha karşı seher vaktinde görülen rüyalar olduğunu (Tirmizi, Rü'yâ: 3) bildiren Efendimiz, hadis kitaplarında bildirildiğine göre, her gün sabah namazından sonra sahabileriyle sohbet ederdi.

Sabaha karşı yada gündüz görülen rüyaların çıkma olasılığı yüksektir. Ancak genede şeytani dediğimiz şeytanın hüzün vermek ve korkutmak için gösterdiği rüyalarında olduğu bir gerçektir. Ve gene rüyaların bilinçaltı olma ihtimalide yüksektir. Yoruma geçeyim.
Eve gelince ışığın yanması dünkü yorumumla benziyor evde rahat aydın ve güvendesin ancak dış çevreye karşı karamsarlık ve korku var gibi, genel tabirciler hem yalanı aldatılmaya ve sıkıntıya hemde iftirayı sıkıntı ve kötülük görmeye yorumlarlar, mesajda bilmediğin birinden gelecek olumsuz haber yada davranıştır iletişimsel olarak.  psikiyatride ise çoğunlukla tanınmayan birinden gelen mesaj birinin olumsuz bir iletişim yada davranışından olumsuz bir beklentiyi bilinçaltına yansıtır. İftira konusu haddini aşan kişilerden korkunu kaygını gösteriyor  stres belirtisidir, ve gene ilişkilerinde size karşı samimiyetsiz olan birini  işaret ediyor bu kişi seni olumsuz etkiliyor yada ilerde etkileyecektir. yalan söylenmesi konusu  sana karşı yapılan yada yapılmasından korktuğun haksız eleştirileri, birinin huzurunu kaçırması yönündeki korkunu, ve çevrende birilerinin aşırı ve düşüncesizce hareket ettiğini yada senin öyle birilerini düşündüğünü gösterebilir, o…. İfadesi kesinlikle davranış  yada sözlü olarak  haddini aşan birini yada haddini aşma ihtimali olan birini gösteriyor gerçekte yada düşüncende olabilir bu durum. tepkinde benzer şekilde sert oluyor.
Son kısımla annenin diyaloğunu birleştireyim dünkü yorumuma benzer bir yorum çıkardım burada. muhtemelen genel hayatında bir konuda  haklı olduğunu  ailene kabul ettirmeye çalıştığın bir durumdur.  anne yada aileden desteğe ihtiyacın var ve bu desteği de bulacaksın. Gene eve gelmen ışığın yanması ailede huzuru bulduğunu aydınlandığını mutlu olacağını ama dış çevreye karşı karamsar ve korkuyla yaklaştığına işaret edebilir.
Sonuç olarak gerçekte korkun varsa rüyana yansıyor yoksada bilinçaltında kalmış bilinmez yada sebepsiz bir korkuyu gösteriyor ki rüyanı depresyon yada strese yormamın sebebide gerçekte korkun olmadığını düşünmemdir. Pandeminin de etkisiyle bu tür kötü rüyalar görülme ihtimali vardır.çünkü evde güvende olman dışarıda ise sıkıntı olması kovid tedbirleriyle  ile benzerlik gösteriyor
Genel yorumda ve psikolojik yorumda benzer bir yorum çıkıyor genel yorumda gerçekleşme ihtimali var ancak psikolojik yorumda ise daha çok beklenti yada düşüncelerinde olan durumlardır. Tasavvufta bu rüyada hem genele hemde psikolojik yoruma yakın görünür hem gerçekleşme ihtimali hemde insanın kendi içindeki durumları bu yorumla benzerdir. İlginç bir durum.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
rica ederim bende teşekkür ederim.
0 oy
Aries_libra_ Astral Gezgini (240k puan)  
Evet her zaman evdeyiz pandemi var fakat ben buna çok takılan biri değilim yani eskisine göre az da olsa çıkıyorum ama kafamdaki korkudan olabilir.
Hadisleri burada paylaşmışsınız ben okumuştum. Çok bilgilendirici oluyor teşekkür ederim. Hayırlısı olsun diyelim şeytan işi de olabilir. Yorumunuzu çok beğendim teşekkür ederim. :)

İlgili rüyalar

+2 oy
1 yorum 108 okuma
Nur_ 3 Temmuz 2020 Tabir kategorisinde Nur_ Rüyazede (1.3k puan)   yazdı
+3 oy
1 yorum 110 okuma
Naciye 21 Temmuz 2019 Tabir kategorisinde Naciye Karabasan (461 puan)   yazdı
+6 oy
2 yorum 140 okuma
+3 oy
1 yorum 121 okuma
Gülşahhh 14 Ağustos 2021 Rüya kategorisinde Gülşahhh Karabasan (85 puan)   yazdı
+6 oy
3 yorum 202 okuma
Hope 24 Temmuz 2019 Rüya kategorisinde Hope Rüya Tabircisi (7.5k puan)   yazdı
+3 oy
2 yorum 120 okuma
yok 18 Temmuz 2019 Rüya kategorisinde yok Uzman Yorumcu (25.4k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

385 Aktif
0 Üye ve 385 misafir
Bugün : 14769
Dün : 23857
Toplam : 48073099
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...