Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+5 oy
253 okuma
Seyit Rüya kategorisinde Rüyazede (1.1k puan)  
düzenledi
Rüyamda izmirdeydim  yanardağ patladı insanlar kaçmaya koşturmaya başladı bi anda yanımda dedem ile halam beliriverdi
lavlardan kaçmak için bir vapur ile karşıyakaya geçtik sokaklarda koşuyorduk ben dedemin arkasındaydım sokak aralarında berrak
 sular akıyordu akan suyun içinden rengarenk balıklar yüzüyordu sonra kafe tarzı bi yere oturduk halam yemek istermisin dedi ben
siz yiyin ben tokum dedim arıldım onların yanından falezlerde yürümeye başladım sonra sağ tarafıma döndüm deniz lav olmuştu ve
koskoca bir dalğa üzerime geliyordu lav şeklinde ellerimi açtım buraya kadar herşey bitti dediğim anda bütün o lav dalğası bi anda
buz oldu ve beni yakmak yerine serinletti üzerime yağdı

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

3 Yorum

+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
çevrende öfkeli biri varmı bilmem. ancak birisinin öfkesinin ya farkındasın uzaklaşmak durumunda kalıyorsun yada biri sana fena öfkelenmiş öyleki senin hayatının akışı değişmesine ve güzel gitmesine rağmen o kişi öfkesini sanki sana hissettirmeye çalışıyor ancak sonuçta o öfkeyi söz yada bir davranışınla dindireceksin.
Ruyadede Astral Gezgini (190k puan)  
Üstat selam. Siz yorum yapın yeter ki ,biz neden kusura bakalım.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Teşekkür ederim ruyadede saģolasın
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
ama yorumu senden istemiş üyemiz yorumu sana düşer
Ruyadede Astral Gezgini (190k puan)  
Tamamdır üstat. Gönderdim şimdi.
0 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yalnız rüyaya yorumu rüyadeden istediğini görmemiştim sonradan gördüm. rüyadede ve sen kusura bakmayın.
+1 oy
Ruyadede Astral Gezgini (190k puan)  
Merhaba,

Yaşamak zorunda olduğun çevrede özellikle dini inanışlarına  uymayan düşüncelerden ve özellikle de yaşam tarzlarından dolayısı rahatsızsın. Beklentin ise aşırı çoşkulu ve dünyaya dair olan yaşam ve düşüncelerin eninde sonunda ilahi bir ikaz ile karşılaşılacağı ve ilk ikazın deprem ile geleceği yönünde sanırım. Tüm rüyanda gördüklerin bir şekilde Pompei halkının yaşadıklarına benziyor. Hatta denizden kaçma sahneleri bile neredeyse aynı. Karşıyaka'ya geçmek ise bir nevi bu düşüncelerinden dolayı bulunduğun yerin zıddına yani karşısına geçmek ile ilgili. Tarafını belli etmek, karşısında olmak gibi ama ilginç olan toplumun başına gelmesini beklediğin bu büyük olayın alametlerini ve sıralamasını bilmene rağmen senin de son anda ve diğer insanlar ile aynı anda tepki vermen. Bu durumu iki farklı konu açıklayabilir. Birincisi senin de yaşam ve düşünce olarak içinde bulunduğun toplumdan bir farkının olmaması ancak olaylar ile karşı karşıya gelince durumunu düzeltmen, diğeri ise ki daha akla yatkın olanı bu çünkü rüyanın sonunda açıklanıyor şimdi ki söyleyeceğim senin bu toplumun içinden ilah-i bir yardım alarak çıkman. Ne zaman karşıya geçiyorsun fark ediyorsun ki karşıda ki yaşam geldiğin yerdeki yaşamdan daha kaliteli. Geldiğin yerde kaos, ateş, patlama, lavlar, karanlık  ve ölüm(helak) varken yeni geçtiğin karşıda ise berrak sular, balıklar, yaşam ve renklilik var. Bu geçiş esnasında dedenin önünde olması dedenin yol gösterici ve tecrübesini takip ettiğin onun inanç sistemine(karşıyaka)geçtiğin ile ilgili. Bir şekilde karanlıklardan aydınlığa çıkıyorsun.

Hala sembolü ise dedenin senin ile birlikte kurtardıklarından(1).O karşıya geçip de kafeye oturunca yani karşı tarafa geçmek ile ilgili diğer taraf da yaşadığı gibi yaşamaya başlayınca rahatlıyor yani onda çok büyük değişiklikler olmuyor aslında (2) ama esas olarak sende çok büyük değişiklikler oluyor. Sen öyle ya da böyle eski yaşam tarzına artık geri dönmek istemiyorsun .İlk kısımda yaşadığın tecrübe seni derinden etkiliyor. Aslında rüyanda iki kurtuluş var. Birincisi dedenin seni kurtarması diğeri ise Allah'ın seni kurtarması. Biri dolaylı kurtuluş diğeri dolaysız, direkt kurtuluş. Dolaylı kurtuluşdan kastım ilk kısımda gördüğün azap şeklinde ki olayların içinden eski devirlerde ki gibi bir peygamber önderliğinde şehirden çıkmak ile ilgili. Anlıyoruz ki dedeniz salih bir zat. Dolaysız, direkt  kurtuluşdan kastım ise ikinci seferde o dev lav dalgası üstünüze gelirken sadece Allah'dan yardım isteyen Hz. İbrahim(as) gibi olmanız. Hatırlayın kendisi ateşe atıldığında yanına gelen Cebrail(as) benden bir isteğin var mı dediğinde "ben sadece Allah'dan yardım isterim "demişti ve bu sözü üzerine kendisine Halilullah(3) denmişti. Bu olay ile sizin üzerinize lav dalgası gelmesini aynı semboller.

Karşıya geçip hayat halanıza göre normale dönmesine rağmen sizin için normale dönemiyor. Yalnız kalıp tefekkür ediyorsunuz. Toplumun genelini etkileyen ve kaçınılamaz bir şekilde herkesi etkileyen lav dalgası(4) sizin üstünüze de geliyor hem de tek başınıza ve yüksek bir yerde deniz kıyısında olmanıza rağmen(5).Yani bu lav dalgası sembolü ile temsil ettiğiniz insanları yakıp yıkmak ,kavurmak için gelen şeyden hiç bir canlının kurtulmasının imkanı yok size göre ancak tek bir fark ile Allah'ın yardımını alanlar müstesna. Aynen Hz.İbrahim(as) gibi.O'un atıldığı ateş nasıl k Allah'ın emri ile onu yakmayıp serinletti ise size de aynısı oluyor.(6) Lav dalgası ile tabiri sonlandıralım. Size göre öyle bir zamanda yaşıyoruz ki ,kıyamete yakın bu zamanda Dünyada yaşanacaklardan kimsenin kaçabilmesine imkan yok, sadece Allah'ın yardım ettikleri müstesna. Dolayısı ile rüyanızı Asr suresi ile kapatalım.

Asra(7) yemin ederim ki,
İnsan gerçekten ziyandadır.
Ancak iman edip iyi dünya ve âhiret için yararli isler yapanlar, birbirlerine hakki  ve sabrı tavsiye edenler(8) baskadır.

DAB,
Selamlar.



(1)Eski yaşam tarzını değiştirmek
(2)Kafede yemek istemek
(3)Lav dalgası üzerinize gelirken ellerinizi açmak.(Allah'a dua etmek)
(4)Ahir zamanda olacak bozukluklar
(5)Nuh tufanında dağ başında kalan kişi sembolüne de benziyor.
(6)https://www.kuranmeali.net/diyanet/enbiya-suresi-69.ayet.htm
(7)Lav dalgası
(8)Dede

İlgili rüyalar

+2 oy
1 yorum 144 okuma
+8 oy
5 yorum 495 okuma
+18 oy
1 yorum 149 okuma
Adams 23 Eylül 2020 Rüya kategorisinde Adams Uzman Yorumcu (27.1k puan)   yazdı
+8 oy
3 yorum 395 okuma
Kurtgöz 16 Ağustos 2019 Rüya kategorisinde Kurtgöz Rüyazede (1.6k puan)   yazdı
+5 oy
4 yorum 219 okuma
+7 oy
2 yorum 157 okuma
Elf066 10 Ocak 2021 Tabir kategorisinde Elf066 Rüyakar (4.6k puan)   yazdı
+7 oy
1 yorum 250 okuma
Güll1 13 Kasım 2020 Rüya kategorisinde Güll1 Rüya Tabircisi (7.8k puan)   yazdı
+7 oy
1 yorum 220 okuma
Güll1 17 Ekim 2020 Rüya kategorisinde Güll1 Rüya Tabircisi (7.8k puan)   yazdı
+4 oy
1 yorum 133 okuma
Güll1 13 Ekim 2020 Rüya kategorisinde Güll1 Rüya Tabircisi (7.8k puan)   yazdı
+6 oy
1 yorum 163 okuma
Güll1 8 Ekim 2020 Rüya kategorisinde Güll1 Rüya Tabircisi (7.8k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

466 Aktif
1 Üye ve 465 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 10277
Dün : 23857
Toplam : 48068617
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...