Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+4 oy
235 okuma
vetre Analiz kategorisinde Rüya Bilgesi (554k puan)  
Çocukların zekası ile ilgili toplumumuzda bilinen büyük yanlışlar var. Bu yanlışların başında başarısız olan çocuğun zeka seviyesinin düşük olduğu gelir. Bu durum da çocuğun tüm hayatını olumsuz şekilde etkiliyor.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

14 Yorum

+4 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
 
En İyi Yorum
Aileler her zaman çocuklarının zeka seviyelerinin yüksek olduklarını düşünürler. Çocuk doğduktan itibaren yaptığı her hareketi ailesinin gözünde zeki imajını yaratır fakat bu durum sanıldığı gibi değil. Kimi çocuklar doğuştan zeki olurlar kimi çocuklar da yaşları ilerledikçe zeki olurlar.
Çocukların doğuştan mı yoksa sonradan mı zeki oldukları sorusunun cevabına öncelikle zekanın tanımını yaparak başlayalım. Zeka, insanın düşünme, akıl yürütme, nesnel gerçekleri algılama, kavrama, yargılama ve sonuç çıkarma yeteneklerinin tümü olarak tanımlanır. Tüm bu yetenekler ilk 12 aydan sonra oluşmaya başlar. Bu oluşumda zekayı etkileyen 2 etmen vardır. Bunlar:

Biyolojik etmen
Çevresel etmenler
+4 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Biyolojik Etmen

 
Anne-babadan gelen çok değişik etkenlerin rastlantısal bileşiminden oluşur. Bu durum çocuklarda zekayı belirleyen ilk etmendir.
+4 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Çevresel Etmenler
Döllenmeden ölüme kadar insanoğlu her zaman bir çevre ile iç içedir. Bu çevreler çocuğun zeka gelişimini tetikleyen bir etmendir. Ailenin eğitim durum, arkadaş çevresi, eğitim aldığı yerler, izlediği diziler ve filmler, okuduğu kitaplar ve daha nicesi vb. çocuğun zekasını etkiler.
+4 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Zeka ile başarı, zekanın doğru yönlendirilmesi ile doğru orantılı olur. Çünkü herkes aynı zeka türüne sahip değildir. Matematik yapamayan bir çocuğu matematik yapamadı diye yargılamak ve zeka seviyesinin düşük olduğunu düşünmek haksızlıktır. Çocuğun zekası sözele çalışıyorsa ona göre yönlendirilmeli. Böylece çocuk belli bir başarı elde edebilir. Bunun için öncelikle çocuğun zeka türünü bilmek gerek. Peki, zeka türleri nelerdir?
+4 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Sayısal Zeka
Kişinin öğrenmeye, neden sonuç ilişkisi ile hareket etmeye ve sürekli olarak soru sorma eğilimi içerisinde olması sayısal bir zekaya sahip olduğunu gösterir. Sürekli olarak sayılarla içli dışlı olmayı severler ve elektronik cihazları söküp takmaya meraklıdırlar.
+4 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Sözel Zeka
Kelimelerin sihirli gücüne sahip olan kişilerdir. Sürekli olarak bir şeyleri dinlemesi, kitap okumayı sevmesi, kelime oyunlarıyla vakit geçirmeyi sevmesi onun sözel zekaya sahip olduğuna işaret eder.
+4 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Görsel Zeka
Gördüklerini hafızlarına kaydeden kişilerdir. Bir şeyleri öğrenmesi için dinlemesi pek işe yaramaz. Görerek öğrenme özelliklerine sahiptirler. Resimli kitaplara, sanatsal etkinliklere oldukça ilgi duyarlar.
+4 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Müziksel Zeka
Müziğe karşı aşırı duyarlı olan kişilerdir. Ritim, nota, ses tonu, melodi gibi müzik unsurları onların ilgi alanlarına girer ve akıllarında kolayca yer eder. Boş zamanlarında kendilerini sürekli olarak müziğe yöneltirler ve bir şeyleri müzik dinleyerek öğrenirler.
+4 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Bedensel Zeka

Bedensel olarak birçok yeteneğe sahip olan insanlardır. Bir şeyleri üretmeyi çok severler.  El becerileri oldukça gelişmiş kişilerdir. Ayrıca bir şeyler ifade ederken beden dillerini de kullanırlar. Taklit yetenekleri de çok yüksektir. Birilerinin jest ve mimiklerini çok kolay taklit edebilirler.
+4 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Sosyal Zeka
Sosyal çevreye yönelik analizleri güçlü olan kişilerdir. Bu kişiler çevresindeki insanların duygularını, düşüncelerini, isteklerini anlama, ayırt etme ve karşılaştırma yeteneğine sahiptir. Karşısındaki kişinin nasıl biri olduğunu direkt anlayabildikleri gibi grup liderliği yapabilen kişilerdir. Güçlü bir iletişime sahip oldukları için sözlü ve sözsüz olarak karşısındaki kişinin ne demek istediğini direkt algılayabilir.
+4 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
İçsel Zeka
İçsel yani kendi iç dünyasında her türlü sorunlarını bilen ve ona göre atım atabilen kişilerdir. Öncelikle kim olduklarını bilirler. Ardından nelere karşı zaafları olduklarını ve bir şeylere bağlı kalmamaya çalışmaları, sorunlara karşı her zaman oturup, düşünüp, fikir üretirler. Kendi istek ve ihtiyaçlarını amaçlarıyla bağdaştırırlar.
+4 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Doğal Zeka
Doğaya yönelik aşırı duyarlı olan kişilerin sahip oldukları zeka türüdür. Çevreye, ekolojik unsurlara, bitkilere, hayvanlara ve doğa olaylarına her zaman büyük ilgi duyarlar. Genelde toprakla uğraşmayı severler ve hava tahminleri oldukça güçlüdür.
+4 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Zeka Oluşumu Nasıl Gerçekleşir?
Zeka her insanda doğuştan gelir. Zaman ilerledikçe de bu zeka gelişir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi zekanın gelişimini etkileyen etmenler vardır. Bu etmenler çerçevesinde zekanın sınırı belirlenir. Bu konu ile ilgili araştırma yapan uzmanlar, çocuğun zekasının bebeklik ve çocukluk döneminde çok hızlı geliştiğini belirlemişlerdir. Öncelikle bir bebek dünyaya beyninde 180 milyar hücreyle gelir. Bu hücreler zeka gelişimine paralel olarak artış gösterir. Çocuklar ilk 4 yaşına kadar zihinsel gelişimlerinin yarısı tamamlanmış olurlar. Bazı uzmanlara göre de çocuğun IQ seviyesi 5 yaşına kadarki süreçte artırılabilir. Sonrasında artırılma ihtimali sıfıra yakındır.
+4 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Yavaş Öğrenen Çocuklarda Hastalık Olabilir

Çocuklar zeki olduklarını kanıtladıkları halde öğrenmeleri yavaş olabiliyor. Bu durum bir hastalığın habercisi olabilir. Genelde bu tarz sorunu olan çocuklarda dikkat eksikliği, hiperaktivite ve özel öğrenme güçlükleri sorunları olur. Bu sorunlar çocukların direkt olarak başarısına olumsuz etkilerde bulunur. Bu gibi sorunlarda ebeveynler kesinlikle bir uzmandan yardım istemelidir.

İlgili rüyalar

+7 oy
3 yorum 301 okuma
+9 oy
2 yorum 225 okuma
yok 10 Kasım 2020 Analiz kategorisinde yok Uzman Yorumcu (25.4k puan)   yazdı
+6 oy
2 yorum 208 okuma
+15 oy
4 yorum 215 okuma
Bufalo 24 Eylül 2020 Bilgi kategorisinde Bufalo Rüya Tabircisi (7.3k puan)   yazdı
+5 oy
2 yorum 163 okuma
Merakettim67 27 Mart 2020 Rüya kategorisinde Merakettim67 Rüyazede (1.7k puan)   yazdı
+17 oy
2 yorum 246 okuma
sonsuz 30 Nisan 2016 Bilgi kategorisinde sonsuz Astral Gezgini (163k puan)   yazdı
+7 oy
2 yorum 214 okuma
23 Temmuz 2021 Analiz kategorisinde misafir   40 156 278 yazdı
+12 oy
7 yorum 1.1k okuma
+21 oy
8 yorum 6.6k okuma
+7 oy
1 yorum 145 okuma
+9 oy
1 yorum 304 okuma
Merve3434 29 Aralık 2019 Rüya kategorisinde Merve3434 Rüya Tabircisi (7.9k puan)   yazdı
+10 oy
4 yorum 257 okuma


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

629 Aktif
0 Üye ve 629 misafir
Bugün : 11963
Dün : 21898
Toplam : 48092120
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...