Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+5 oy
128 okuma
mustafaharputi Analiz kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
ahir ve sadık olan rüyalar çoğu insana ve çeşitli kaynaklara göre nübüvvetten bir haber anlamına gelmektedir. Yani Allah’ın peygamberlerden yapmalarını istediği şeyleri rüya olarak onlara gösterip bunları yapmalarını emretmesi bu rüyalar aracılığıyla olmaktadır.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

5 Yorum

+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
 
En İyi Yorum
Çeşitli kaynakların belirttiğine göre yapılması gereken ne ise aynı rüyayı bir kaç gün gördükten sonra peygamber bunun bir emir olduğunu anlamakta ve bu emre riayet etmektedir. Allah’ın onlarla iletişim kurmak için bu yolu seçmesi Kur’an-ı Kerim’de de geçmektedir. Hz. Muhammed’in Hudeybiye Seferini ona rüyasında gösteren ve olacakları bildiren Allah onun gelecek için ışık kaynağı olmuştur.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bu rüyalar ile onlara yol gösteren ve yapmaları gereken şeyleri anlatan Allah peygamberler için gerekli olacak yolları onlara önceden bu şekilde de bildirmiştir. Başka bir örnek olarak Hz. İbrahim’in oğlu Hz. İsmail’i rüyasında kurban ettiğini görmesi de Allan’ın onun yapmasını istediği bir durumdu. Bu rüyayı üst üste birkaç defa gören Hz. İbrahim durumu oğluna anlatmış ve rüyasında gördüklerine ne diyeceğini sormuştur. Oğlu da Allah’ın bu emrine sadık kalmaları gerektiğine ve babasına kendisini kurban etmesi gerektiğini söylemiştir. Üç gece bu rüyayı gördükten sonra kendisine verilen emri yerine getirmeye çalışan Hz. İbrahim emre itaat ettiği için mükâfatlandırılmıştır. Rüyaları gördüğü üç gece için de ayrı ayrı isimler verilmiştir: terviye, arefe, bayram. Bu rüyalar Allah’ın vermek istediği emirleri almak ve yerine getirmek için önemlidir. Sadece peygamberlerin görmediği bu rüyaları diğer insanlar da görebilirler.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Zahir ve sadık olan rüyaları yorumlamak gerekmemektedir. Çünkü görüldüğü gibi yapılması gereken rüyalardır. Bu rüyaları yorumlamaktan çok verilmek istenen emri doğru algılamak ve ona göre hareket etmek daha doğru olacaktır. İ
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İnsanların bu rüyalar hakkında yaptığı yorumlar çeşitli şekillerde olsa da bunların ne anlama geldiğini çoğu insan anlayabilmektedir. Yorum yaparken doğru olduğunu anlamaları yeterlidir. Gerçekmiş gibi görülebileceği gibi farklı şekillerde görülerek de verilmek istenen mesaj kişiye sunulabilir. Zahir ve sadık olan rüyalarda önemli olan ne şekilde görüldüğü değil verilmek istenen mesajdır. Doğru algılandığı zaman emri doğru algılayabilir ve hayatlarını buna göre doğru şekillendirebilirler.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
peygamberlerin gördüğü rüyalar vahiy olduğundan direk görüldüğü gibi değerlendirilirler özellikle devlet adamlarının gördüğü rüyaların bir kısmı direk bir kısmıda şifrelidir alimlerin rüyaları çoğunlukla şifrelidirler. noramal inanlarda ise daha çok bilinçaltı olarak ortaya çıkmaktadır işaret rüyaları daha azdır.

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

424 Aktif
1 Üye ve 423 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 15546
Dün : 23857
Toplam : 48073872
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...