Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+3 oy
147 okuma
mustafaharputi Analiz kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Rüyalar uykunun hızlı göz hareketi (REM) aşamasında gerçekleşir. Tipik bir gecede, uyku döngüsünden ayrılmış toplam 2 saat boyunca rüya görürsünüz. Araştırmacılar nasıl gördüğümüz veya neden hakkında çok fazla şey bilmiyorlar. Yenidoğanların rüya gördüklerini ve REM uykusuz bırakan sıçanların yaşamlarını büyük ölçüde kısalttığını biliyorlar. Diğer memeliler ve kuşlar da REM uyku aşamalarına sahiptir, ancak kaplumbağa, kertenkele ve balık gibi soğuk kanlı hayvanlar yoktur.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

5 Yorum

+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
 
En İyi Yorum
REM Uyku ve Rüya

REM uykusu genellikle evre 4 uykusu olarak bilinen bir derin uyku döneminden sonra başlar. Beyin, REM uyku sinyallerinin kaynaklandığı yer olan, pons adı verilen bir alan, sinyalleri omuriliğe kapatır. Bu REM uykusu sırasında vücudun hareketsiz kalmasına neden olur. Pons omuriliğin sinyallerini kapatmadığında, insanlar hayallerini gerçekleştirecekler. Bu tehlikeli olabilir, çünkü duyulardan girdi almadan düşleri etkilemek bir insanın duvarlara girmesine, merdivenlerden düşmesine ya da daha kötüye gitmesine neden olabilir. Bu durum nadir görülür ve daha yaygın uyurgezerlikten farklıdır ve “REM uyku davranışı bozukluğu” olarak bilinir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
REM uykusu genellikle evre 4 uykusu olarak bilinen bir derin uyku döneminden sonra başlar. Beyin, REM uyku sinyallerinin kaynaklandığı yer olan, pons adı verilen bir alan, sinyalleri omuriliğe kapatır. Bu REM uykusu sırasında vücudun hareketsiz kalmasına neden olur. Pons omuriliğin sinyallerini kapatmadığında, insanlar hayallerini gerçekleştirecekler. Bu tehlikeli olabilir, çünkü duyulardan girdi almadan düşleri etkilemek bir insanın duvarlara girmesine, merdivenlerden düşmesine ya da daha kötüye gitmesine neden olabilir. Bu durum nadir görülür ve daha yaygın uyurgezerlikten farklıdır ve “REM uyku davranışı bozukluğu” olarak bilinir.Pons ayrıca talamus vasıtasıyla beyin korteksine sinyal gönderir (bu, duyusal bilgi için bir filtre ve röledir ve beyinde derin olan motor kontrol fonksiyonları). Beyin korteksi, beynin işlem bilgisiyle (öğrenme, düşünme ve organize etme) ilgili bir parçasıdır. Beyin REM uykusu sırasında “açık” olan alanlar öğrenme ve hafızaya yardımcı oluyor gibi görünmektedir. Bebekler uyku sürelerinin neredeyse yüzde 50'sini REM uykusunda (yetişkinler için yüzde 20'ye kıyasla) geçirirler ve bu da bebeklikteki muazzam öğrenme miktarıyla açıklanabilir. İnsanlara çeşitli beceriler öğretilir ve ardından REM uykusundan yoksun bırakılırsa, genellikle ne öğretildiklerini hatırlayamazlar.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Hayallerin Anlamı

Rüyalar beynin anıları birleştirmesinin bir yolu olabilir. Hayal zamanı, beynin, günün olaylarını yeniden organize edip gözden geçirebileceği ve yeni deneyimleri daha yaşlılara bağlayabileceği bir dönem olabilir. Beden kapatıldığı için, beyin bunu ek girdi olmadan veya bedenin günlük anılarını “harekete geçirme” riskiyle karşılamadan yapabilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bazı araştırmacılar, hayallerin daha çok yorumlanmış ve düzenlenmiş bir arka plan “gürültüsü” gibi olduğuna inanmaktadır. Bu teori, rüyaların sadece beynin uyku sırasında meydana gelen rastgele sinyalleri anlama girişimi olduğunu belirtir. Bazı insanlar rüyalar üzerinde diğerlerinden daha fazla kontrol sahibi. Bu insanlar için yatmadan önceki son düşünceler bir rüyanın içeriğini etkileyebilir.

Tabii ki, psikologlar ve çoğu insan rüyalarda daha fazla anlam ve içgörü ararlar. İşte yorumların olduğu bazı genel rüyalar:

    Düşme: Düşme hayallerinin güvensizliği gösterdiği söylenir. Freud düşünce düşleri, cinsel dürtüye düşme niyetini ifade ediyordu.
    Uçma: Uçma düşlerinin, kontrol hissini ya da 'üstündeki' bir durumu ifade ettiği söylenir.
    Çıplak Rüya: Çıplak olma hayallerinin bir şeyden utandığınızı veya saklanacak bir şeyinizin olduğunu gösterdiği söylenir.

Şahsen, bu yorumlar biraz fazla pop psişik hissediyor. Hayallerinizle etkileşime girerek ve onları düşünerek yaşamınız için hangi anlamların aktarılabileceğini belirleyebilirsiniz.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Yatağınızın yakınında bir günlük tutarak ve ilk uyandığınızda hayallerinizle ilgili her şeyi yazarak hayallerinizi hatırlama yeteneğinizi geliştirebilirsiniz. Birkaç hafta sonra, hayallerinizi hatırlama yeteneğiniz artacaktır. Bazı insanlar, katılabildikleri ve geliştikçe rüyayı değiştirebilecekleri rüyalar olan berrak rüyalar gördüklerini iddia ediyorlar. Çok az araştırma ve çok sayıda spekülasyon yapılmış olmasına rağmen, berrak rüya görmek bir takım tekniklerle tetiklenebilir.

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

378 Aktif
0 Üye ve 378 misafir
Bugün : 20145
Dün : 23857
Toplam : 48078453
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...