Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+4 oy
101 okuma
Aysun69 Rüya kategorisinde Rüyazede (1.0k puan)  
yeniden etikenlendirildi
Rüyamda bahçeli bir evdeyim;bahçe kapısından içeriye muhteşem güzellikte bir at giriyor;kahverengi; yelekleri ve kuyruğu boncuklarla suslenmis.Güzelliğine hayran kalıyor fakat nedense korkuyorum.Evden içeriye giriyor.Ben ve küçük bir çocuk bir odaya saklaniyoruz.At tüm evi dolaşarak bizi arıyor. Bulunduğumuz odanın kapısı kapalı ve kapının önüne geliyor.Comelip gözlerimizi kapatıp içeri girmesini bekliyoruz.Içeriye girmeyince ses de gelmeyince ayağa kalkıp gitti herhalde diye düşünürken arkamdaki camın kırılmış olduğunu görüyorum. Güya at içeri girmiş ve bize zarar vermeden camdan atlamış. Dışarıya bakınca atı sırtüstü yatarken görüyorum fakat bu at siyah.Kisrak oldugunu farkediyorum.Bir anda kelime i şehadet getiriyor.Bunu çok net duyuyor ve şaşırıyorum. Ölüp olmedigini bilmiyorum.Akabinde kendimi baska bir mekanda buluyorum.Kayinvalidemin çok önceden yıkılan evindeyim .Kapısı kapalı bir odanın onundeyim. Kapıyı açıyorum;  ölmüş kayinvalidem ve kayinpederim bir koltukta oturuyor.Sağken her ikiside beni çok severlerdi. Beni görünce kızım gelmiş deyip ayağa kalktılar. Ya ben onlara birşey verdim ya da aldım tam hatırlayamıyorum. Ne oldugunu da animsamiyorum.Bir anda uyandım kendime gelmemle ezan okunmaya başladı. Rüyayı gördüğüm gece de mevlid kandili idi.Ne manaya geliyor acaba?Yorumlayabilirseniz çok sevinirim. Bugün olalı etkisinden çıkamadım

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

1 yorum

+3 oy
Ruyadede Astral Gezgini (190k puan)  
Merhaba,siteye hoş geldiniz.

Öncelikle rüyanız iki bölüm.Bahçeli ev ile başlayıp kayınvalidenizin evine kadar olan yerler birinci bölüm ertesi ikinci bölüm.Birinci bölüm esas rüyanın mesajını veriyor,ikinci bölüm ise ilk bölümü açıklıyor.Rüyanızda gördüğünüz "at" zamanı aynı anda da sizi temsil ediyor.Bahçeli ev sanırım sizin gelin olmadan önce veya gelin olurken çıktığınız ev.Sizin gelinlik çağınıza geldiğiniz ancak sizin hala kendinizi küçük hissettiğiniz bir dönem bu gördüğünüz.Dolayısı at'ın ile bahçeden gelmesi hem "evlilik zamanının" geldiğini hem de size olan talebi(kız isteme)yi gösterir.At'ın boncuklar ile süslenmesi hem sizin çok beğenildiğinizi hem de dediğim gibi sizi isteyenlerin ne kadar istekli olduğunu ayrıca siz her ne kadar kendinizi ruhen çocuk gibi görsenizde aslında evlilik çağına giren kızlara dair nasıl göstergeler var ise toplumda sizin de bu göstergelere sahip olduğunuzu gösterir.Dolayısı ile tüm verilere bakınca biraz erken evlenmişsiniz galiba.At'ın yani zamanın ve talebin aynı anda evinize gelmesi ile aslında size talip olanları hem seviyor,hem evlenmek istiyor hem de korkuyorsunuz gibi anladım.

O saklandığınız çocuk  ve siz ise ,sizin ruhen küçük olduğunuzu hissettiğiniz amiyane tabir ile içinizde ki çocuk diğeri ise zaten sizsiniz.Zamandan kaçıyorsunuz bir nevi.Yani biraz daha büyümek belki biraz daha ertelemek istemişsiniz durumu.Kahverengi at dediğim gibi hem sizi hem de zamanı temsil eder.Odaya atın girmesi ve size zarar vermeden çıkması ise zamana karşı koyulamayacağını öğrenmenizden.Korkunuz aslında size bir zarar verememiş.Zaman ilerlemiş ve siz evlilik konusunda ailenizin ve  de sizi isteyenlerin kararına karşı çıkmamışsınız.Camın kırılması belki bir nevi tam istediğiniz gibi olmamış biraz kalbiniz kırılmış olabilir(4) ama nihayetinde de kahverengi atdan siyah ata geçmişsiniz.Bu durumda sizin bekarlıktan evliliğe geçişinizi gösterir.Siz evlilik işinden o kadar korkmuşsunuz ki evlenirsem özgürlüğüm elimden gider diye düşünmüşsünüz.Halbuki son durumda "kelime-i şehadet" getirerek hem bu evlilik işinde korktuğunuz kadar bir durum olmadığını hissetmişsiniz.Ayrıca ikinci bölüm ile birinci bölüm senkron ve birbirini açıklayan bölümler olduğu için ikinci bölümde uyandığınızda "ezan" okunması ile birinci bölümde ki kelime-i şehadet senkron olarak denk gelir ve ezanın bütütünü düşünür ve evliliğinizin tüm süresini ezana benzetirseniz ilk zorlu yılların geçtiğini artık yeni dönemin ezandan ilerlersek ezandaki ikinci kez "Eşhedü enne Muhammeden Rasûlullah" denmesi ve sonrasının  Hayye ale's-salâh dönemi olduğunu görürsünüz.(1)Burada At'ın ölüp ölmediğini düşünmeniz hem özgürlüğüm elimden gider ile başlayan korku hem de artık dini olarak uhrevi bir hayata doğru yönelme fikrinizden.Hayye ale's-salâh dönemi yoğun bir ibadet dönemine gireceğinizi temsilen sanırım.

İkinci bölüm eğer dikkat ederseniz ilk bölümde At'ın yaptıklarını artık siz yapıyorsunuz.İlk bölümde At'ın zaman ve sizi temsil ettiğini söylemiştim.İkinci bölümde de bu durum sizin kişiliğinizde birleşiyor.Artık o küçük çocuk yok.Yani korku gitmiş,zaman geçmiş ve kendinizi kapattığınız odanın kapısına siz geldiniz.Zaten ilk bölümde de gelen sizdiniz.Kapıya gelmek "kelime-i şehadet"in okunmasına temsil,kapıyı açmanız ise Hayye ale's-salâh dönemine temsildir.Kapıyı açınca At'ın zamanı temsil etmesi gibi vefat etmiş kayınvalide ve kayınpederinizi görüyorsunuz.Burası sizinde son zamanlarda çokca düşündüğünüz ve sizi Hayye ale's-salâh yani ibadet dönemina sokan tefekkürünüz.Yani tefekkürü mevt,ölümü düşünmek,ahireti düşünmek gibi.Yıkılan ev "her nefs ölümü tadacaktır" ayetine istinaden.Evin yıkılması ölümü temsidir.Onların ayağa kalkması ise özellikle farz namazlar da yapılan "ikame"ye istinaden sanırım.Yani Kad Kâmeti's Salâh sözü(2)Bu sözü dymuyorsunuz ama sanki vücud ile söyleniyor.Bu söz ile fiilen Hayye ale's-salâh dönemine giriş yapıyorsunuz.Onlara verdiğiniz veya aldığınız şey ise ibadetlerden sonra geçmişlerinizin ruhaniyetlerine gönderdiğiniz dua ve kuran ayetleri.Ayrıca bir detay olarak vücud ile söylendiğiniz zannettiğim Kad Kâmeti's Salâh sözü,eşiniz hayatta ise onun kendi anne babasına dua vs göndermediği ve onlar gibi dindar olmadığını,eğer hayatta değilse onun yerine de yani eşinize ve eşinizin vefat etmiş ailesine de sizin dua vs gönderdiğinizi temsilen olabilir.(3)

Son olarak bu rüyanın mevlid kandilinde görülmesi sizin ibadete önem vermeye başlayacağınız dönemin artık başlamak üzere olduğunu ve bundan sonra sırası ile olacakları göstermesine istinaden.Belki şimdiye kadar tam bu şekilde yaşamıyordunuz ve nasıl ki mevlid kandili Efendimizin dünyaya teşriflerini temsil ederse sizde kelimei şehadet getirerek yeniden dünyaya gelmiş gibi oldunuz.Yani kelime-i şehadet getirmeden önce ne günahınız var ise sıfırlandı ve yep yeni bir hayata start verdiniz.

DAB,
Selamlar.



Dipnotlar:
---------------
(1)Ezanı düşünürseniz kelimei şehadet getirebilmek demek ikinci kez okunan Eşhedü en lâ ilâhe İllAllah dan hemen sonra Eşhedü enne Muhammeden Rasûlullah denmesi gerekir.Dolayısı ile At'ın yani sizin ikinci kez Eşhedü enne Muhammeden Rasûlullah demeniz ve akabinde Hayye ale's-salâh dönemine girmeniz gerekir.
(2)Namaz başladı.
(3)Kadınların farz namazlarda ikame yapmasına gerek yoktur.
(4)Size sormadan sizi vermiş olabilir aileniz.

İlgili rüyalar

+3 oy
3 yorum 123 okuma
Hanife Çeper 12 Temmuz 2021 Tabir kategorisinde Hanife Çeper Karabasan (236 puan)   yazdı
+3 oy
5 yorum 228 okuma
karahan111 11 Mayıs 2020 Rüya kategorisinde karahan111 Rüyazede (1.4k puan)   yazdı
+6 oy
1 yorum 447 okuma
Aylin Öztürk 17 Aralık 2019 Rüya kategorisinde Aylin Öztürk Rüyakar (3.8k puan)   yazdı
+9 oy
3 yorum 1.8k okuma
8 Ocak 2019 Rüya kategorisinde Hidayet   yazdı
+3 oy
1 yorum 242 okuma
+3 oy
1 yorum 97 okuma
~}çu 10 Aralık 2023 Rüya kategorisinde ~}çu Rüyakar (2.9k puan)   yazdı
+2 oy
1 yorum 136 okuma
Önay Akın 25 Ocak 2022 Rüya kategorisinde Önay Akın Rüya Görüşmecisi (35.0k puan)   yazdı
+1 oy
1 yorum 110 okuma
Upsbayb 5 Aralık 2021 Rüya kategorisinde Upsbayb Karabasan (54 puan)   yazdı
+2 oy
3 yorum 221 okuma
Lara 26 Kasım 2021 Rüya kategorisinde Lara Rüyakar (2.9k puan)   yazdı
+3 oy
1 yorum 250 okuma
MutluSahin 23 Eylül 2021 Rüya kategorisinde MutluSahin Karabasan (99 puan)   yazdı
+3 oy
3 yorum 172 okuma
Yulaf 8 Ağustos 2021 Rüya kategorisinde Yulaf Rüyakar (3.1k puan)   yazdı
+4 oy
4 yorum 213 okuma
+3 oy
3 yorum 194 okuma
Leyla192 22 Şubat 2021 Rüya kategorisinde Leyla192 Karabasan (757 puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

408 Aktif
1 Üye ve 407 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 12790
Dün : 23857
Toplam : 48071124
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...