Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+3 oy
150 okuma
Adams Rüya kategorisinde Uzman Yorumcu (27.1k puan)  
Merhaba. Rüyamda kendi evimde sürekli namaz kıldığım yerde namaz kılıyorum. Oda hafif karanlıktı. ya sabah namazıydı yada yatsı. Ama hissiyatım sabah namazı olduğu. Birinci rekattan sonra ikinci rekat için ayağa kalktığımda bir an dengemi kaybettim. Namaz kıldığım yerin arkasında sürekli oturduğum koltuk var. Bir an oraya düşecek gibi oldum ama tam kendimi toparlayıp düzelirken sol önümden görmediğim birşey beni arkamdaki koltuğa doğru itmeye başladı. Çok net hatırladığım sol önümde olmasıydı yani tam karşımda değildi. Ama o an sanki arkamda başka birisi daha vardı ve oda beni öne doğru itip düzeltmeye çalışıyordu. Bu sefer önümdeki şey beni daha güçlü itmeye başladı. Bu sefer kendimi düzeltmek için çok zorladım. Ben zorladıkça önümdeki şeyde beni iterek zorluyordu. En sonunda da arkamdaki kişininde yardımıyla zorlaya zorlaya tam olarak düzeldim. Tam düzeldiğim anda içimden “hıhh işte nasıl yendim seni” dedim ve uyandım. Rüya o kadar gerçekçiydi ki uyandığımda şeytanı yenmiş olmanın sevinci ve gururu vardı sanki :)

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

2 Yorum

+1 oy
Ruyadede Astral Gezgini (190k puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Merhaba,

Rüyanın genelinde sistematik bir dualite var.(1) Tüm rüyada ikili bir sistem çalışıyor. Bu ikili sistem sizde zaman içinde bir dengeye oturmuş ve rutin haline dönmüş. Bu rutin de aslında kendi içinde bir dualiteye sahip. İsim vermek isteseydik sanırım ismi "Yap-Rahatla" olurdu. Bu ikili sistemde "yap" kısmını ibadet, "rahatla" kısmını ise  arkadaki koltuk sembolize ediyor galiba. Her ne oldu ise bu rutininiz de bir bozulma olmuş.

Rutininizin ilk bozulması önce zihni olarak, sonra fiziki olarak ve en son ise manevi olarak oluyor ve aynı sıra ile de tekrar dengeye geliyor. Yani önce zihni bir bozulma(2) sonra fiziki(3) ve en son manevi(4) bozulma. Sonrasında da bozulduğu yerden bir toparlanma başlıyor. Demek ki tüm birbirine bağlı sistemi(2-3-4) tetikleyen şey aslında zihni bir bozulma yani bir tür "vesvese" durumu .Muhtemelen ibadetleriniz ile ilgili zihni bir vesveseye dair bir şey var aklınızda. Namaz ile ilgili düşünürseniz bu üçlü sistemi namazın farzları ile de ilişkilendirebilirsiniz. Zihni kısmı için "Hadesten teharet-Niyet" ,Fiziki kısmı için "Necasetten teharet-Vakit" , Manevi kısmı için ise "Setrül-Avret-Niyet"söylenebilir. Bu üç kademeli sisteme atfedilebilecek yine ikili maddelerden dikkat ederseniz yine bir tanesinde sorun oluyor. Zihni kısımda Hadesten teharet(5),Fiziki kısımda Vakit(6) ve Manevi kısımda Niyet(7).Elbette sizi ön kısımdan ve arka kısımdan itende kendiniz.(2-3-4) lü sistemde düşünürseniz önden iten Fiziki yapı(yap-rahatla) arkadan iten ise Manevi yapı. Ortada ki ise ilk bozulmayı başlatan ve ilk düzelen Zihni yapı.Bu sol taraf ön ile sağ taraf arka sembollerini de ayrıca sol taraf şer, sağ taraf hayr gibi de düşünebilirsiniz.

En nihayetinde aslında tam bir nefs mücadelesi var ortada.Her ne kadar rüyanın sonunda hayr tarafı kazanmış gibi görünsede "seni yendim" demenizde ve gurur duymada sol tarafın klasik söylemleri de var gibi hala. Yani mücadele hiç bitmiyor. Fakat şimdilik dengeye de gelmişsiniz.

DAB,
Selamlar.



(1)Dualite maddeleri
•    Sabah mı-yatsı mı.
•    Birinci rekat-ikinci rekat.
•    Ön taraf-arka taraf.
•    Etki-Tepki
•    Dengenin bozulması-Dengeye gelme.
•    Oturmak-Ayağa kalkmak
(2)Sabah mı-Yatsı mı sorusu.
(3)Birinci rekattan kalkarken dengem bozuldu demeniz.
(4)Ön tarafımdan görmediğim bir şey beni itmeye çalışıyordu demeniz.
(5)Şeytanı yenmiş olmak.
(6)Namazın zamanını karıştırmak.
(7)Dengenin bozulup koltuğa düşme düşüncesi
0 oy
Adams Uzman Yorumcu (27.1k puan)  
Çok teşekkür ederim Rüyadede. Siz yorum yapınca taşlar oturmaya başladı :) 10 gündür bir rahatsızlığım var. bu rahatsızlığımdan ve uyku düzenimin bozulmasından dolayı sabah namazlarımda aksamalar yaşıyorum. Bazı günler sabah namazını vaktinde kılamadım ve kazaya kaldı. bu durum bir-iki-üç derken nefsimin işine gelmeye başladı tabi. bu geciktirmeyi bende normalleştirmeye çalıştı. Hep içimden “zaten hastasın kazaya bıraksan ne olacak sanki” vesvesesi gelmeye başladı. Yine aynı durumu yaşadığım gece bu rüyayı gördüm

İlgili rüyalar

+3 oy
1 yorum 289 okuma
Elis arya 25 Ekim 2021 Rüya kategorisinde Elis arya Karabasan (116 puan)   yazdı
+6 oy
6 yorum 262 okuma
Adams 27 Haziran 2020 Rüya kategorisinde Adams Uzman Yorumcu (27.1k puan)   yazdı
+3 oy
3 yorum 168 okuma
serkn23 1 Temmuz 2020 Rüya kategorisinde serkn23 Rüyazede (1.4k puan)   yazdı
+19 oy
5 yorum 3.2k okuma
Arşiv 30 Nisan 2016 Rüya kategorisinde Arşiv Rüya Kurucu (78.0k puan)   yazdı
+3 oy
6 yorum 244 okuma
B 5 Kasım 2019 Rüya kategorisinde B Uzman Yorumcu (23.2k puan)   yazdı
+4 oy
2 yorum 160 okuma
Turna 14 Ekim 2019 Rüya kategorisinde Turna Rüya Tabircisi (6.7k puan)   yazdı
+3 oy
2 yorum 236 okuma
+6 oy
4 yorum 211 okuma
+4 oy
2 yorum 218 okuma
Adem6734 12 Şubat 2022 Rüya kategorisinde Adem6734 Rüyazede (1.8k puan)   yazdı
+31 oy
6 yorum 1.0k okuma
Güll1 4 Mart 2021 Rüya kategorisinde Güll1 Rüya Tabircisi (7.8k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

385 Aktif
0 Üye ve 385 misafir
Bugün : 17023
Dün : 23857
Toplam : 48075346
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...