Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+20 oy
288 okuma
MelikeQa Rüya kategorisinde Rüyazede (1.3k puan)  
düzenledi
Merhaba
 Ruyamda uzun boylu 22 yaşlarında bir erkek onun 18 yaşlarında kıvırcık saçları olan kardeşi ve benim yaşlarımda  bir kız kardeşleri (18) var .
Bunlar benim akrabalarımmış. Ki ben sadece kızı biliyorum onunds yüzünü hiç görmedim ruyamda bu dayımın kızıdır diyorum .
Yaşıtım olan 18 yaşındaki kıvırcık saçlı çocuk matematik üzerine sınava girmek için gelmiş bizim evimize sürekli soru çozuyordu , benimde saçlarım hafif sarı uzun ve kıvırcık, normalde kısa siyah ve düz saçlıyımdır .
( bir kac gün öncede amerika ya bir ailenin yanına gidiyordum rüyamda  , ve saçlarım bu rüyamdakilerle aynıydı)
Sonra uyandım ve tekrar uyuduğumda
Çocuk sınava girmiş , onunla sınav hakkında konuşuyorduk , zorluk derecesinden bahset dedigimde %125 daha zordu demisti.
Evimiz normal apartman degil sanki bir çadırın içinde gibiyiz genellde grinin tonları var etrafta iki erkek çocuguda  beyaz t-short  giymiş benim üzerimde kırmızı t-short ve beyaz bir pantolon vardı .
Kızı ve buyuk erkek kardeşi neredeyse görmuyorum , ama bir an çadırın bir odasında kız arkası dönük otururken " iyimisin ? " diye sordum .
Oda " hayır , belim ağrıyor bıraz" dediğinde  oturup kızın sırtına masaj yaptım.
 Herneyse
 Bız yine matematik sınavından çıkan yaşıtım çocuk la oturuken , annem içeri giriyor . Elinde kurabiye var ama şekil vermeyi becerememiş , cocuk  annemin elinden kurabiye harcını alip şekil verirken annemde beni dısarı çagırdı.
 Dısarıya ciktigimda sanki deprem olmuşta etraftaki bütün apartlar yıkılmış , insanlarda çadır kurmuşlar  gibiydı bir karmaşa söz konusu olmasada etrafta yıkılmıs bina kalıntiları vardı, buna hiç şasırmıyordum .
Ama mavi gök yuzune bir çember cızilmis icinde akrep ve yelkovan vardı  tam 12 yi gorteriyordu , bu saat beyaz ucak kopugüyle cizilmis ayrica altinda da sanki vurgulanmak icin uzun bir cizgi vardı . Anneme dönüp " aa gökyüzüne saat cizmişler , cok güzel olmuş "dedim
 Annemler birlikte bir apartmanin sadece icerisindeki merdivenin biri kalmis oda gökyüzüne dogru cızıyor uzaktan bakınca gökyuzune cizilen saatle aynı hizada gözüküyor .
Bir asagiya dogru bir de yukariya dogru olan mercivenlerin arasindaki 1  metrelik bekleme yeri olan yer var birde  ama asagiya dogru olan merdiven kirilmiş ve çikması zor
Bagzi insanlarıda orada görüyorum annemin yukariya cikmasini beklerken bir adam 40 yaşlarında belki daha yaşlı üzerinde gri takim elbise var , bana bakarak " melike sen neden türkçeyi unuttun diye sordu " adamı tanimiyorum , bu arada annem o 1 metrelik merdivenlerin boşlunda kenarda durmus bekliyor
Bende adamin sordugu soruyu anlayamiyorum ama o cikilmasi zor olan yerden  cikip annemin oldugu yere dogru gidiyorum adama anlamadigimi söyleyinde adam ve yaninda bir kac adami daha yukarı dogru cikarken ayni seyi tekrar soruyor adam .
Sonra ben arkami saate dogru donuyorum yuzumü az önce ciktigim kirilmis merdivenlerin oraya dogru dönüyorum merdivenin yukari dogru cikan yeri karanlik ama apartmanin yan duvarlari yok yani havadayız benimve annemin  arkasıda ucurum .
Ben cıktıktan sonra kırık merdivenlerin oradan yukarı bir kac adam daha cıkıor ama bakışlari hep benim üzerimde yüzlerinde yaralar var ve kıyafetleride  eski ve yırtılmış  . Ben korktugum için birden bildigim butun süreleri okumaya başlıyorum , sonra ellerimi iki yana açıp kendimi arkaya dogru birakıyorum , uzun bir yerden düştugumu hatırlıyorum .
Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
Daha önceki rüyalarında en iyi yorum seçilmemişler var o yüzden beklemedeyim.
MelikeQa Rüyazede (1.3k puan)  
Hallettim sanırım, yorumunu bekliyor olacağım.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

1 yorum

+5 oy
Ruyadede Astral Gezgini (190k puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
[ Takribi okuma süresi: 5 (beş) dakika
---------------

Merhaba,

Anlaşılan hayatında köklü bir değişim ve dönüşüm yapmak istiyorsun. Özellikle aileden ayrılmak ve üniversite sınavı üzerinden bu değişim ve dönüşüm işlemlerinin betimliyorsun. Kendini daha erkeksi şekilde ifade ettiğini anlatıyorsun aslında.(Erkeklerin short giydikleri yerde sen pantalon giyiyorsun,bayansı ifadeyi kırmızı tshirt sembolize ediyor sadece)18 yaşında erkek ile kendinin dış ortamda ki gösterimini sembolize ederken aslında 22 yaşında ki erkek gibi davrandığını da söylüyorsun. Yaşıtın olan kız ise silik bir şekilde duruyor. Dayımın kızı diyerek uzak-yakın bir şekilde arasat da bir pozisyonda  tutuyorsun kadınsı yönünü . İstediğin aslında kıvırcık, sarışın, uzun saçlı olmak ve bulunduğun ortamdan uzaklaşmak. Mümkünse bu uzaklaşma o kadar ileri olmalı ki ABD'ye kadar uzanabilmeli ve tasvir ettiğin halin ile orada olmalısın. İsteğin temelde bu. Yani köklü bir dönüşüm.Matematik bu dönüşümü yapabilmek için kurguladığın akli -mantıki yönünü sembolize ediyor. Erkeksi yönün ile mantıki yönünü birleştirsen bile % 125 zorlu bir mücadeleye girmek pek akılcı gelmiyor sana. Buradan ilerleyemeyeceğini yani bu durumda bir gelecek görmediğin için 22 yaşında ki erkek gidiyor yok oluyor,18 yaşında ki kız yani kendine yani aslına ise hala sırtını dönmüş görüyorsun. Belinin ağrıması kendine göre taşıdığın yükün fazlalığından. Masaj yapman seni teskin edecek halinden anlayacak hiç kimseyi etrafında görememenden dolayı. Dolayısı ile kendi kendini iyileştirmek ve de kendi kendini motive etmek zorunda hissediyorsun kendini. Gelecek kaygılarının teskin edilmesi için alternatifleri gözden geçirip işine yaramayacakları eliyorsun aslında. İlk elenen 22 yaş Erkek sembolü oldu,18 yaş erkek sembolü üzerinde mutabıksın ama 18 yaş kadın yani kendinin bu dönüşüme ayak uydurabilmesi için sağlıklı ve motive olması gerekiyor. Bunun için kısa bir öz bakım yapıyorsun kendine. "Sen bu yükü taşırsın, bak kimsen yok, kendini bırakma "cinsinden motivasyon kelimeleri bu masaj yapmanın tam karşılığı.

Annenin kurabiyeye şekil verememesi ve 18 yaşındaki erkek çocuğun hemen ayağa kalkıp şekil vermesi ve bunu matematik sınavı ertesinde yapması senin 18 yaşında ki erkek çocuk alternatifini nasıl geliştirebilirim, bu çok akli-mantıki buna biraz duygusallık eklesem biraz tasarım tarafımı, el becerilerimi, sezgilerimi, tecrübelerimi eklesem nasıl olur düşüncesi. Sırta masaj yapmanın etkileri bunlar. Masajı burada motivasyon ve kendi kendini iyileştirme olarak görürken eski tecrübe ve akli mantıki yeteneklerimizin dışında da seni tanımlayan bambaşka yeteneklerinin olduğunu da gösterir masaj yapmak. Zaten ilerleyen bölümlerde "Türkçe' yi neden unuttun" denmesi  tam bu yüzden. Gökyüzünde ki saatte bu durumu açıklamak için gösteriliyor. Yıkılan dökülen yerler, gri renkler vs hep senin matematik tarafa, hesap yapılmasına akli özellikle mantıki yönlere dair tepkin. Sen bu duruma karşılık bir denge {Eşit Ağırlık-EA- (Matematik-Türkçe)} ve dönüşüm oluşturmak istiyorsun.

Gökyüzünde gördüğün saat hayal dünyanın, sezgilerinin, tasvir etme yeteneğinin ileriyi görebilmek için matematiksel senaryolar yerine sezgi gücüne dayananan yönünün temsili olarak görülüyor. Tam 12 olması gün başlangıcı gibi bu yönlerini ortaya çıkartmak için bir başlangıç dönemine girdiğini ayrıca saatin 12 yi göstermesi senin zihin dünyanı da tam ikiye ayırdığını sağ ve sol lob gibi saatin beynini tasvir ettiğini bir tarafın sayısal diğer tarafın ise duygusal(emotion) zekanı sembolize ettiğini söyleyebiliriz. Sen tamamen sayısal zekadan yarı sayısal- yarı duygusal zekaya doğru bir geçiş yapıyorsun(EA).  Merdiven' nin saate çıkmak için aynı hizada bulunması bu dengeleme işlemini başlattığını gösteriyor. Yukarı çıkmak duygusal zekaya aşağı inmek sayısal zekaya işaret. Aşağı inmeyi çok zor görüyorsun, merdiven kırılmış.(% 125 zorluk) yukarı çıkmak da zor ama sana göre artık mecburi. Annen yani senin duygusal yönünün zirvesi yukarıda duruyor. O'na ulaşmak için çıkıyorsun merdivenleri. Tekrar "Türkçeyi neden unuttun" diyorlar. Aslında bu durum kendi sırtına masaj yaparken maddi anlamda kendini motive etmenin duygusal manada ki motivasyon karşılığı. Kendini motive ederek annen’e ulaşamaya çalıştıran yine eril tarafın. 22 yaşında olan elediğin erkek 40 yaşında olarak geri geldi ve seni bu sefer duygusal zekana doğru kanalize edip motive ediyor.22 yaşında ki erkek senden ayrıldıktan sonra bu yola girmiş ve yaşlanmış. Aslında gördüğün onun manevi yaşı. Yani manen gördüğün yaşta hatta daha da üstünde. Yüzlerinde yaralar olması, kıyafetlerinin eski olması bu yola girenlerin maddi aleme dair beklentilerinin olmayışına temsilen. Bu tarafın baskın yönü mantık değil kalp. Ama sen 22 yaşında olan birinin yaşının neredeyse 2 katı kadar bir olgunluğa ulaştığını görünce merdivenlerin arkasını karanlık ve çok zorlu görüyorsun ve bu durum sende korku oluşturuyor.

Apartmanın yan duvarlarının olmayışı ilk kısımda belirttiğim "Sen bu yükü taşırsın, bak kimsen yok, kendini bırakma” motivasyonuna istinaden. İlk kısımda yani maddi tarafına akli sayısal zekana yönelik olarak işe yarayan bu motivasyonun bir kısmı ne yazık ki burada işe yaramıyor çünkü burası senin duygusal yönün. Sen bu yükü taşırsın kısmı merdivenlerden çıkmak, duvarlarının olmaması kimsen yok tarafı için görülüyor. Ama kendini bırakma kısmı ne yazık ki bu kısımda çalışmıyor. Bu nokta artık tüm maddi-sayısal zekanın etkilerinin bittiği tam manası ile duygusal zekaya geçtiğin an. Tüm sureleri okuman artık maddi olarak yapılabilecek her şeyin yapıldığı bundan sonrasının ise kendini duygusal dünyanda neler olabileceği ile ilgili o tarafa bırakman ile sembolize ediliyor. Her ne kadar uçurum ve yüksekçe bir yerden düşmek kötü gibi görünse de kendini maddi tarafın tersine kendini zaten bırakman gerekirdi ve bırakıyorsun da zaten. Bu durum duygusal tarafının ne kadar derin ve maddi sayısal zekana göre ne kadar büyük olduğunun işareti bence.

 Artık unuttuğun “Türkçeyi” tam manası ile hatırladın.

DAB,
Selamlar.
MelikeQa Rüyazede (1.3k puan)  
Değerli vaktini ayırıp yorum yaptıgın için cok teşekkür ederim :)

İlgili rüyalar

+1 oy
1 yorum 61 okuma
+10 oy
1 yorum 159 okuma
Ufukd 22 Nisan 2020 Rüya kategorisinde Ufukd Rüyazede (1.6k puan)   yazdı
+31 oy
6 yorum 1.1k okuma
Güll1 4 Mart 2021 Rüya kategorisinde Güll1 Rüya Tabircisi (7.8k puan)   yazdı
+3 oy
1 yorum 57 okuma
+3 oy
2 yorum 140 okuma
eola 22 Ağustos 2023 Rüya kategorisinde eola Karabasan (-4,234 puan)   yazdı
+12 oy
5 yorum 309 okuma
+25 oy
3 yorum 379 okuma
+18 oy
2 yorum 485 okuma
İpekD 7 Kasım 2019 Tabir kategorisinde İpekD Rüya Yorumcusu (12.0k puan)   yazdı
+1 oy
0 yorum 36 okuma


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

604 Aktif
0 Üye ve 604 misafir
Bugün : 9805
Dün : 21898
Toplam : 48089975
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...