Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+11 oy
200 okuma
MelikeQa Rüya kategorisinde Rüyazede (1.3k puan)  
Merhaba, ruyam biraz karışık ama oldukça anlatmaya çalışacağım.
 Ruyamın içerindeki rüyamda babamı yolda yürüken görüyorum , elindeki posette 4-5 ekmek var , 5-6 yumurta , bir büyük poşet temizlenmiş ceviz var.
 Rüyamda poşetleri bana veriyor ve eve götürmemi söylüyor .
 Daha sonra uyanıyorum , ama başka bir ruyadayım bu sefer arkadaşıma anlatıyorum rüyamı , biraz sonra babam eve geliyor elinde aynı poşetler var. Bende insanlara daha önce ruyamda poşetleri gördüğümü söýlüyorum. (Buda bir rüya)

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

3 Yorum

+2 oy
Ruyadede Astral Gezgini (190k puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
[ Takribi okuma süresi : 5 (Beş) dakika ]


Merhaba,

Mustafa bey gayet açıklayıcı bir yorum yazmış.Ben de başka bir bakış açısı olarak daha psikolojik bir yaklaşım da bulunayım.

1-Rüya içinde rüya görmeleri her zaman daha deruni bir bakış açısı olarak anlıyorum. Yani birinci rüyanın içinde görmeye hazır olamadığın şeyi ikinci rüyanın içinde "görebilmek" ile ilgili. Burada "görebilmek" kelimesini "imkan" olarak değil "tahammül" olarak kullanıyorum. Yani ilk rüyanda görmeye tahammül edemediğin bir durumu rüyanın içinde rüya açarak görebiliyorsun. Bu durum senin aslında rahatsız olduğun veya henüz tam olarak anlamlandıramadığın ,anlamdırmak istemediğin imgeleri(1) iki seviyeli olarak gerçek dünyana taşıyabilmen ile ilgili.Rüyanın içinde rüyadan yani ikinci rüyadan birinci rüyaya,birinci rüyadan da gerçek dünyaya geçerek bu tahammül seviyesini ayarlayabiliyorsun.

2-Elbette birinci maddeye göre ilerlersek gördüğün tüm semboller birinci rüyada başka ikinci rüyada başka anlamlara gelir.İkinci rüyadan birinci rüyaya gelirken normalde anlamların değişmesi gerekir ama sen birinci rüyana geçerken aynı imgeleri alıp getiriyorsun ve arkadaşına diyorsun ki "ben daha önce bu poşetleri gördüm".Demek ki rüyadan rüyaya  direkt taşınan "poşetler".Ben babamı gördüm demiyorsun veya babanı görmek ile ilgili bir şaşkınlık yaşamıyorsun.Baba iki rüyada da baba ise poşetlerde ki anlam değişiklikleri ne olabilir? İlk rüyana geçerken poşetleri görüyorsun ama içlerini aslında görmüyorsun.İkinci rüyada(rüya içinde ki rüyada) poşetlerin muhteviyatından haberin var ve o bilgi ile ilk rüyanda poşetlerin içinde ne olacağını aslında öngörüyorsun.

3-İlk iki maddeye göre bana göre iki rüya arasında ki "köprü" baba sembolü.Bir yerden bir yere getiren ,taşıyan köprü olan manasında .Baba sembolü köprü ise, taşınanlarda sadece bir babanın taşıyabileceği yükler olmalı.İkinci rüya köprünün bir tarafı,ilk rüya köprünün diğer tarafı.Baba köprü,taşınan poşetler ki bana göre sizin aklınızda oluşan baba manasının tüm yanlarını üç poşete koyulması.Üç poşetin manalarının toplamı sizin babanıza verdiğiniz tek manayı oluşturur. Dolayısı ile taşınan üç poşetin içinde olanların manasının toplamı sizin babanızı nasıl tanımladığınızı gösterir. Türk ailelerinde baba figürü ailesinin istikbalini şimdi ki zamandan başlayarak gelecekte de geçimlerini ve yaşam standartlarını düşünen kişi anlamındadır çoğunlukla.

Dolayısı ile üç poşeti sırası ile babanızın maddi görünümünü ,ara geçişini  ve manevi görünümünü ayrıca zaman akışında ise şimdi ki, orta vadeli ve gelecek zaman olarak da zaman akışı olarak anlamlandırabiliriz.Sırası ile ekmek poşeti şimdi ki zamanı ve babanızın rutin dış ortamda ki görünümünü, yumurta poşeti orta vadeyi ve babanızın dış ortamda ki görünümü ile evi arasında ki görünümünü, ceviz ise gelecek zamanı ile ev de ki görünümünü gösterirdiğini düşünüyorum.

         a-Ekmek poşeti    :Günlük iaşe temini,Helal kazanç,Şimdi ki zaman.

          4-5 ekmek evde olan beş kişi için tam sayıda çünkü günlük yani şimdi ki zaman.Ertesi gün tekrar tekrar alınması
          gereken bir babanın günlük vazifeleri manasında.Eve ekmek getirmek deyimi.Ekmeğini helal yoldan kazanmak
          deyimi vb.
 
         b-Yumurta poşeti :Saklanması gereken korunması gereken kısa vadeli iaşe temini ,maddi harcamalarda ekmeğe
         göre bir üst kısım.

         Günlükten daha uzun kulllanım süresi ama muhafaza edilmesi kırılmamasına dikkat edilmemesi gerekir.Bu
         babanın emek zahmet getirdiklerine ev halkının da saygı göstermesi anlamında.Dolayısı ile  orta vadeli zamanı
         gösterir.Ekmek için 4-5 sayısını kullanırken yumurtalar için 5-6  sayısının kullanılması bu yüzdendir.yumurta evde
         olan beş kişi için tam sayıdan daha fazla çünkü orta vadeli zaman.

        c-Temizlenmiş ceviz: Babanın ev halkı için düşündüğü gelecek tasarımı.Dışarıda ekmeğini taştan çıkartabilir,sert
       olabilir ama eve girince (çetin ceviz adam deyimi)dışarıda kırılmamak için kendini nasıl koruyorsa eve girince tüm
        kalkanlarını indirir.Hem diğer iki poşete göre çok daha değerli hemde zahmetsiz bir maddi yaklaşım.Daha üst
        seviye zamanlarda kullanılabilecek bir poşet temizlenmiş ceviz poşeti.

Özet ile;

Babanız size köprünün diğer tarafından(dış ortamdan ev ortamına,bilinçaltından bilince) poşetler ile babalık vazifesinin gereğini yapıyor ve eve çıkartmanızı söylüyor. Sizin esas rolünüz burada aldığınız bu bilgileri yani babalık vazifelerinin sizin tarafınızdan da bir şekilde babaya yardım gibi devr almaya istekli oluşunuzdan dolayı sanırım.Sizin aile içinde kendinize biçtiğiniz rolün bu olduğunu düşünüyorum,yani baba sonrası babalık görevi. Bu sembolik olarak başka bir yerden babanız tarafından yıllardır oluşturulan  bilginin size aktarılması ve sizin ev sembolü ile ailenin hepsi için bu bilgileri kullanılabilecek bir seviyeye getirebilmeniz ile ilgili.

Ayrıca bu düşüncenizde de tek değilsiniz.Babanız da demek ki sizde bu bilgiyi işleyebilme ve aile için kullanabilme potansiyeli görmüş veya birinci maddede yazdığım gibi siz imge(1) olarak bunlara kendi adınıza özlem duyuyor ve tecrübenin bilgi birikimin size aktarılmasını istiyorsunuz.(Sanırım erkek kardeş yok sizde,anne-baba,3 kız kardeş gibi)Poşetlerin içi ve taşınması sembolleri bilginin daha net bir ifade ile babanızın yıllardır oluşturduğu tecrübesinin aktarılması olarak algılıyorum.Çünkü ilk rüyada babanız ikinci rüyada ki aynı sahne ile geliyor ama tek bir fark ile ikinci rüyada yani sizin olmasını arzu ettiğiniz özlem duyduğunuz sahne babanızın eve gelmeden önce poşetleri siz vermesi iken ilk rüyada babanız zaten eve gelmiş oluyor.Yani sizin olmasını arzu ettiğiniz poşetleri taşıma işlemi gerçekleşmiyor.Bu durum babanız ertesinde aynı şartların devamı için babanızın yaptığı babalık rollerinin sizin tarafınızdan devr alınması ile ilgili düşünceler olduğunu düşünüyorum.Ayrıca ikinci rüyada görülenlerin birinci rüyada görülmesi de tüm bu izah etmeye çalıştığım durumların bir öngörü şeklinde görülmesi ve simüle edilmesi gibi.

DAB,
Selamlar.




(1)Düşsel olarak tasarlanan ve gerçekleşmesi özlem olarak duyumsanan şey.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Üç öğe de maddiyatla ilgilidir. Yumurta tek başına evlat evlilik olabilir ama üçü beraber olunca ya babanın eline kazanc gelecek yada baban  bazı ticari yada maddi bir iş yada eylem yapacak belki yeni iş belki terfi gibi birşey. Bu maddeler eve alındığına gore evin bazı ihtiyaçlarını karşılaması da olabilir. Eksik olan eşya almak gibi v.s ruya içinde ruya ise bilinçaltında bilinçli olduğunu gösteriyor bir nevi lusid diyelim ruya da ruya gormek bazen doğru bazen yanlış haber olabilir burada önemli olan anlattığın kişinin durumu guvenilir dürüat ve sevdiğin biri ise gelişme güzeldir tersi durumda ise bu kişi gelişme asılsızdır. Belkide baban bir şeye hazırlik yapıyordur maddi yönlü olarak
MelikeQa Rüyazede (1.3k puan)  
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
0 oy
MelikeQa Rüyazede (1.3k puan)  
Öncelikle yorumunuz için çok teşekkürler .
  "Ben bu poşetleri daha önce gördüm " dedigim yer aslında geneldi yani babamıda bu sekilde görduğumden bahsediyordum.
Daha önce benzer bir rüya görmüştüm babam elinde bir poşetle peynir , yumurta , yağ vb ürunlerle evden iceri giriyordu ruyamda ,uyandım. Ruyamı anneme anlattım . Yarım saat sonra babam elinde poşetlerle gerçek olan zamanda eve gelmişti , bu rüyayı da aslinda ona benzetmiştim.  
Ama aslında derine indiğimizde daha fatklı anlamlar olabileceğini gördüm gerçekten , babamdan bana bilgi akratımı olayı kesinlikle doğru , ama 2 erkek kardeşim daha var . Toplam 5 kardesiz yanı ve birimiz evli .
Tekrar zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim .

İyi günler

İlgili rüyalar

+4 oy
1 yorum 153 okuma
Rüyazede 4 Mart 2020 Rüya kategorisinde Rüyazede Rüya Yorumcusu (15.1k puan)   yazdı
+4 oy
1 yorum 136 okuma
Zeynel45 7 Ağustos 2020 Rüya kategorisinde Zeynel45 Rüya Yorumcusu (11.6k puan)   yazdı
+8 oy
2 yorum 286 okuma
Adams 16 Ağustos 2020 Rüya kategorisinde Adams Uzman Yorumcu (27.1k puan)   yazdı
+13 oy
1 yorum 136 okuma
Yaren1989 1 Nisan 2021 Rüya kategorisinde Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)   yazdı
+5 oy
12 yorum 260 okuma
Sonbahar 24 Mayıs 2020 Tabir kategorisinde Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)   yazdı
+3 oy
1 yorum 236 okuma
+31 oy
6 yorum 1.0k okuma
Güll1 4 Mart 2021 Rüya kategorisinde Güll1 Rüya Tabircisi (7.8k puan)   yazdı
+23 oy
8 yorum 383 okuma
+4 oy
1 yorum 133 okuma
Yagmur2012 6 Ocak 2021 Rüya kategorisinde Yagmur2012 Karabasan (50 puan)   yazdı
+6 oy
25 yorum 589 okuma
Sonbahar 14 Temmuz 2020 Tabir kategorisinde Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)   yazdı
+10 oy
1 yorum 141 okuma
Denizmtlu 23 Eylül 2019 Rüya kategorisinde Denizmtlu Rüyazede (1.2k puan)   yazdı
+9 oy
1 yorum 204 okuma
Hera 5 Kasım 2019 Rüya kategorisinde Hera Rüyazede (1.4k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

427 Aktif
2 Üye ve 425 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 9660
Dün : 23857
Toplam : 48068002
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...