Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+13 oy
295 okuma
Yaren1989 Rüya kategorisinde Rüya Ustası (52.9k puan)  
Rüyada bi tepenin yanındaydım gündüzdü, etrafta tepeden başka bişey yoktu koca bi göbek gibi duruyordu ortada. Tepenin en yukarısında bi ağaç vardı, ağaca doğru diz ve çok dik giden toprak bi yol vardı direkt ağaca gidiyordu yol. Bende o yolun önündeydim yanımda biri vardı görmüyodum kim olduğunu ama konuşuyordu benle. Yukarı çıkan toprak yolun 2 tarafında damar gibi çıkıntı vardı yukarı kadar. Yanımdaki adam, " Bu ikisi fay hattı, bir sarsıntı olduğu zaman herşey yıkılır" dedi. Sol tarafa döndürdü beni, döner dönmez hava karardı akşam oldu. "Gökyüzüne bak" dedi, başımı kaldırdım Bi sürü yıldız vardı. Yıldızın birisi sanki gözüm zoom yapmış gibi yaklaştı "Ha" yazdı, yanındaki yıldız da aynı şekilde yaklaştı gözüme "Mim" yazdı. İlk başta şaşkınlıktan ne olduğunu anlayamadım yanımdaki adam benimle birlikte okudu "Ha, Mim" diye. Adam karşıma geçti, elimi uzattırdı. Oklavadan biraz daha kalın, aşağı yukarı 20 cm olan çubuk gibi bişey koydu elime, "Bu da Elif"  dedi. Üzeri çakıyla soyulmuş ağaç dalı gibi bişeydi uyandım sonra. Bu rüyayı daha önce görmüştüm.
Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)  
Teşekkür ederim rüyadedenin yorumunu merak ettim o yüzden yazdım :)

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

6 Yorum

+4 oy
Ruyadede Astral Gezgini (190k puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Rüya sahibine ve yorumu okuyacaklara özel açıklama:
-------------------------------------------------------------------------------

Ağır bir yorum okuyacağınızın farkındayım.İnşallah doğru ifade edebilmiş, doğru yorumlayabilmiş ve rüya sahibini yanlış bilgilendirmemişimdir. Rüya sahibi haricen başkalarından da ve özellikle bulabilirse Ehlinden görüş alabilirse çok sevinirim. Her zaman ifade etmeye çalışıyorum, bu  tür rüyaları Ehli ’nin tabir etmesi gerekir. Ehil olmadığımı “nâ-ehli” olduğumu(ehli olsam bu kadar süre düşünmezdim) baştan itibaren ifade ediyor ama hassaten rüya bana sorulduğu içinde yorum yazmaya gayret ediyorum.

Lütfen bu açıklamalar eşliğinde yorumu okuyunuz.


[ Takribi okuma süresi : 6 (altı) dakika ]
---------------------------------------------------------


Merhaba,

Öncelikle rüyada görünen benzerlikleri belirtelim.

1.    Rüyanın ilk kısmında ortam gündüz(a), mekan yeryüzü(b) ,bir tepe(c), bir ağaç(d), düzgün bir yol(e), yol kenarında iki damar(f) ve konuşan birisi(g) var.

2.    Rüyanın ikinci kısmında ise ortam gece(a), mekan gökyüzü(b),-----(c), bir dal (d),----(e),gökyüzünde iki yıldız(f) yakınlaşınca görülen iki harf ve konuşan birisi var(g).

Birinci kısımda görünen tepe (c) ve tepeye çıkan yol(e) bu dünyada yapılabilecek işler olduğu için ikinci kısımda bunların karşılıkları yok.

Rüyanızın her yerinde ikili bir sistem ve bu ikili istemin tekilliğe ulaştırılması var.İkili sistemleri  ikilik olarak değil de “Zülcenaheyn” olarak algılamak gerekir. Gündüz-Gece, Yeryüzü-Gökyüzü ,İki damar-İki Yıldız gibi. Dolayısı ile ilk kısım rüyayı süfli alem(yeryüzü),ikinci rüyanızı ise ulvi alem(gökyüzü) olarak tabir edebiliriz. Sufli alemde iki fay hattı arasından tek bir yol'a yani sırât-ı müstakîm'e düşerken aynı durum gökyüzünde de "Ha" ve "Mim" önce harflerinin ayrı ayrı harf olarak söylenmesinin ardından “Ha-Mim” olarak tek kelime olarak okunması ile birleştiriliyor. Sufli alemi “Ha” harfi, ulvi alemi ise “Mim” harfi temsil eder.

              •”Ha” harfi Fazl-ı Tekvinidir. Varlığı,  gözle görülen,  kişinin el, ayak, göz, kulak gibi organlarının kendine has özellikleri ile sahip olduğu yetenekleri  yüklenmiş olmalarıdır ki bu dünyayı ve dünyada ki uygulamaları temsil eder. Bir nevi uygulamalı bilgiler dini olarak da efendimizin “sünneti” gibi.

             •“Mim” harfi ise  risâleti temsil eder. Bunun iki cenahı vardır.Yükselen ve inen.Biz gökyüzünde Mim harfi görüldüğü için ulvi olana bakacağız ve ulvi olan Mim’e , lâm-ül kitâp da denir ve risaletin resullere özel olarak indirilen  bir kitap olduğu için böyle söylenmiştir. Buradan temsilen nebilerin ve resullerin akıllarına kitâp denilir. Zira, enbiyaların akılları kitabın, vahyin ve hitabın ineceği yerdir. Dolayısı ile Mim harfi de “Kuran-ı Kerimi”( kitâp) temsil eder.

İlk kısımda Sırât-ı müstakîm olan doğru yolun sonu sizi tepe üzerindeki ağaca(Ağaç uzaktan Elif gibi görünür) götürürken,Ha-Mim kelimesinin karşılığı olarak gökyüzünden yeryüzüne indirilip size uzatılan dal ile aynı şekilde Elif'e gidiyorsunuz. Size verilen dal, gökyüzündeki Elif'in dünyada ki karşılığı, görünümüdür. Küçük dal size dünyada nereye gitmeniz gerektiği ile ilgili verilen küçük bir ipucu. Sizi dünyada ağaca yönlendiriyor. Fâtiha sûresinde geçen sırât-ı müstakîm “kendilerine nimet verilenlerin yolu” şeklinde açıklanmıştır. Size verilen Elif ile gösterilen yol da size verilen nimettir. Ayrıca sırât-ı müstakîmin peygamberlerin  ve sâlihlerin yolu olduğu söylenebilir. Buna göre sırât-ı müstakîme “dinde öncülerin takip ettiği yol” anlamı da verilebilir. Bu şekilde bakıldığında sağ ve sol tarafta ki fay hatlarının yolu dengede tutan ana iki damar olduğunu yani sol tarafın gökyüzünde Ha Harfine denk gelen kısmın Efendimizin sünnetini , sağ tarafın ise yani  gökyüzünde Mim harfine denk gelen kısmın ise Efendimizin indirilen Kuran-ı Kerim olduğu  söyleyebilir. Bunlardan herhangi birinde olan kırılma yani ona dair bir eksiklik yolu(sırât-ı müstakîm) darmadağın eder. Hatta rüyada ki toprak yol ile bağlantılı olarak Efendimiz toprak üstünde bazı hatlar çizerek sırât-ı müstakîmi açıklamış, bu tür somut açıklama yöntemiyle sırât-ı müstakîm’ in diğer peygamberlerin yollarıyla ilgisini göstermek istemiş, ardından bunların hepsinin Allah’a götürdüğünü belirtmiş, ancak kendi yolunu diğerlerinden ayırmak amacıyla, “İşte benim doğru yolum!” demiştir. Buradan da ilerlersek dik ve dosdoğru yolun sonunda gördüğünüz ağaç size verilen Elif(ağaç dalı) temsilinden büyükçe olan bir Elif’ dir ve Hz.Allah'a giden yolu temsil eder.Yani yol sizi Allah'a götürür. Siz bu yolda ilerlerken sizi yolda tutacak yolun sınırlarını belirleyecek olan iki ana fay hattına dikkat etmelisiniz. Bu iki ana hat Sünnet ve Kuran’dır.

Rüyanın ikinci kısmında görülen gökyüzünde görülen yıldızlar ise "dünyadan cismen ayrılmasına rağmen ruhu canlı olan ve ölümsüz" olan "peygamber" ruhlarını [ Harun(as)( ح) ve Musa(as)( م) ] gösteriyor diye anladım. Özellikle yanınızda birinin konuşmasını “kelimetullâh” olarak algıladım. “Yükseltmek” , ” yüceltmek” anlamındaki i‘lâ masdarıyla “Allah’ın sözü” mânasındaki  kelimetullâhtan oluşan bu terkipte yer alan kelimetullah dan ; tevhid inancının esasını teşkil eden “lâ ilâhe illallah” (Allah’tan başka ilah yoktur) sözünü ve daha genel olarak Allah’ın insanlığa gönderdiği son dini ifade ettiği kabul edilmektedir. Dolayısı ile size verilen Elif’in aynı zamanda çift kanatlı sünnet ve kuran yolunu teke düşüren tekil bir sistem geçiren “lâ ilâhe illallah” sözünü de temsil ettiğini söyleyebiliriz. Tasavvufi manada size yolda söylemeniz gereken vird olarak verilecek ilk zikir olabilir.(Ehli bilir elbette)  Benim zannım  genelde yola girenlere ilk seferinde bu zikrin verilmesinden dolayı. Bu zikir ile başlayıp sırât-ı müstakîm den ilerleyip temsili olarak Hz. Mûsâ (kelîmullah)’nın Tur dağına çıkıp da Allah(cc)’ın Ağaçtan kendisi ile konuşması sürecine kadar bir ilerleme görünüyor önünüzde galiba.Bu seviye yedi seviyeli sistemde beşinci seviyeyi gösterir. Hz. Musa (as)’ya, Allah(cc)’ın “Nalınlarını çıkar!” buyurması  ile size soyulmuş bir dal verilmesi bence aynı sembol.  Nalınlarını çıkar demek  maddi-manevi(iki damar) bilgilerini o an  bırakıp, Allah’ın vahyine kulak vermesi manasına  gelir . Sizde de dalın üstünün soyulup özü ile gelmeniz söylenmiştir . Ayette olay şöyle anlatılır.

“Hani o çölde, gece yol alırken, bir ateş gördü uzaktan. 'Durun!' dedi, ailesine: 'Bir ateş ilişti gözüme. Oraya doğru gideyim, belki oradan bir kor alıp size getiririm. Belki orada yolu bilen birini bulurum.Ateşin yanına varınca birden: “Mûsâ !” diye nida edildi. Haberin olsun: Senin Rabbin benim!' denildi. '”Çıkar pabuçlarını hemen! Çünkü kutsal vâdidesin (yani:)Tûvâ’dasın sen! Peygamberliğe seçtim seni, öyleyse iyi dinle sana vahyedileni!'” (Taha, 20/10-13)

Hz.Musa’nın ateşi görmesi ile sizin solunuza dönüp yıldız görmenizde aynıdır.Ayete göre sola dönünce ağaç sağınızda kalır.

“Oraya gelince, o mübarek yerdeki vadinin sağ tarafından, (oradaki) ağaç yönünden kendisine şöyle seslenildi: "Ey Mûsâ! Muhakkak ki ben yalnızca âlemlerin rabbi olan Allahım. Asânı yere bırak!" Mûsâ asâyı yılan gibi kıvrılır görünce, dönüp arkasına bakmadan kaçtı. "Ey Mûsâ! Beri gel, korkma, çünkü sen güvendesin.”(Kasas 30-31)

Buradaki asâ da size uzatılan Elif’dir ve yola çıkanların uluların elindeki sembolik gösterimdir.(Tam uzun bir asâ değil kısa olması erkek  olmayışınızdan dolayı olabilir, kadınlara özel bir zerafet ile kısa bir şey verilmiş gibi) Sağ taraftan seslenmek ise “Mim” harfine işarettir yani risalet, lâm-ül kitâp. Ayrıca daha öncede bahsettiğim gibi ağaç hem ondan Hz.Musa’ya seslenmesinden dolayı hem de Elif sembolünden dolayı Hz.Allah(cc)’ye giden yolu temsil eder.

Hem ilk sahnedeki sırât-ı müstakîm ifadesinin Fatiha suresinde 5.Ayette geçmesinden, hem de “dağ-ağaç-konuşma” ifadelerinden algıladığım  Hz.Musa(as) makamıdır ve yine yıldızların konumları mertebesinde buraya Hz.Musa makamı derlerki  5.Seviye olarak anlatılır. Bu seviye size gösterilmiş ve eski tabirnamelerde(İbni  Sirin) beşinci semayı gören birine “memuriyet” verileceği bildirilmiştir ki sizin memuriyetinizde aynen Hz.Musa(as)’ın vadide ağaçtan kendisine seslenilmesi ertesi aldığı “kelimullah” rütbesinde ki bir memuriyet gibi olur kişi bu seviyede gerek açık gerek gizli olarak Allah(cc) ile konuşur.

Size verilen mesaj gösterilen  yola koyulmaktır .[Seyr ilâllah (Allah’a seyir)]. Hiç istikameti bozmadan beşinci seviyeye kadar durmaksızın size gösterilen yoldan ve fay hatlarına dokunmadan(kitap ve sünnete tam uyarak) yoldan ayrılmadan “La ilahe illallah” başlangıç zikri ile dosdoğru ilerlemeniz istenmekte sanırım.

Doğrusunu Allah Bilir,

Selamlar.
Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
Bana sorarsan ehlisin fazlasıyla...
Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)  
Çok teşekkür ederim emeğinize sağlık sağolun çok güzel yorumdu yine rüyadede
Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)  
Sana katılıyorum karga
Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)  
Amin kardeşim sağolasın inşallah
0 oy
 
çok hikmetli ve çok etkileyici bir rüya  maşallah  =)  bunu yorumlayabilseydim keşke fakat beni baya aşar  belki ruyadede ve Mustafa harputi bey  yorumlar
0 oy
Ruyadede Astral Gezgini (190k puan)  
1-Harfler gökyüzünde Arap alfabesindeki gibi " ح م" mi  "م ح" göründü,yoksa Türkçedeki "Ha-Mim" gibi mi "Mim-Ha" gibi mi?Hem yazılış şekli hem de sırası önemli.Yani soldan sağa,sağdan sola sırası nasıldı?

2-Harflerin manaları vs ilgili daha önce bilginiz var mıydı?Örneğin "ح" Fazl-ı tekvinidir," م" Risalettir vb gibi?

3-Bu rüyayı gördüğünüz dönemlerde Kur-an okuyor muydunuz?özel olarak Duhan suresi.
0 oy
Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)  
Soldaki yıldızda "Ha" yazdı ilk onu gördüm,  sağdaki yıldızda da "Mim" yazdı bu şekilde yazdı arapça şekliyle değil.
Harflerin arapça harflerin okunuşu olduğunun farkındaydım rüyada, ama sadece arapça harf olarak biliyodum bu kdr derin manaları olduğunu bilmiyodum, rüyayı gördükten sonra gerçekte baktım biraz, Hâ Mim ile başlayan sureler vardı onları okudum yani rüyadan önce bilmiyordum ne anlama geldiklerini.
 Sure okuyordum ama Yâsin Suresi, Mülk Suresi, Ali İmran suresi okuyordum genelde. Duhan suresini bu rüyayı gördükten sonra okumuştum diğer Ha Mim ile başlayan surelerle beraber, rüyadan önce okumadım.
0 oy
asiya Rüya Yorumcusu (15.2k puan)  
Maşallah size RuyaDede Allah ilminizi kat be kat artırsın. Kargaya katılıyorum kesinlikle. Yaren1989 sizde çok hayırlı bir rüya görmüşsünüz maşallah. Rabbim hayırla çizilen  yolunuzu yürümeyi size kolaylaştırsın.
+3 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
merhabalar , etkileyeci bir rüya ama  onu etkileyici kılan şeyleri keşke cümlelere döke bilsem ,tepeye çıkmışsınız karar aşamıasında değilsinizin yani hayatınız da kararı vermiş ve sonuçları çıkmış ,ağaç sizsiniz ağaç hayatınız ailevi yapınız ve tepenin başında dimdik dik duruyor ,sizle konuşan sanki bir rehber ve size mesajları olmuş,damar gibi çıkıntı iki tane ,hayatınızda iki yol var uzunca ,ama sarsıntı olduğu zaman yıkılıyor diyor hayatınızdaki yolllar uzun bereketli temiz ve ferah ,burda uyarıyor bir sarsıntı olduğu an yıkılır ,hayat ağacınızı koruyun nazar dedikodu ,olumsuzluklar  yanlız kalsanızda dik durun yılmayın pes etmeyin çünkü yıkmaya çalışanlar elbet olacaktır darbelere karşı sağlam durun,hava karar dı akşam oldu günler günleri kovalayacak ve siz öyle sınavlar vereceksiniz ki ,yıldızlar burda olay örgülerini anlatmış sanki çok yaşanmışlık yaşayacaksınız uzun yıllar ,ha  ve mim  yıldız gibi paralayacaksınız ama meşaketi olucak  sonuna elifi tamlamak takvaya işarettir sizi yolunuzdan etmeye kalkışanları elif harfinin esenliğini kullanarak bertaraf edin hayat ağacınız hiç solmasın rüyanız çok etkileyici kalbinizin ve yüreğinizin sesini dinleyin sağlıçakla kalın .
Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)  
Çok teşekkür ederim yorumunuz için :)

İlgili rüyalar

+8 oy
1 yorum 152 okuma
Nyx. 14 Ağustos 2020 Rüya kategorisinde Nyx. Rüyazede (1.1k puan)   yazdı
+7 oy
1 yorum 125 okuma
syclay 10 Ekim 2020 Rüya kategorisinde syclay Rüyazede (1.1k puan)   yazdı
+15 oy
1 yorum 219 okuma
+4 oy
1 yorum 156 okuma
Yaren1989 12 Ekim 2020 Rüya kategorisinde Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)   yazdı
+7 oy
1 yorum 134 okuma
17 Ocak 2020 Rüya kategorisinde misafir   40 156 278 yazdı
+12 oy
1 yorum 311 okuma
Su gürcan 9 Aralık 2019 Rüya kategorisinde Su gürcan Rüyazede (1.6k puan)   yazdı
+8 oy
4 yorum 208 okuma
Hope 13 Eylül 2019 Rüya kategorisinde Hope Rüya Tabircisi (7.5k puan)   yazdı
+1 oy
0 yorum 55 okuma
+31 oy
6 yorum 1.1k okuma
Güll1 4 Mart 2021 Rüya kategorisinde Güll1 Rüya Tabircisi (7.8k puan)   yazdı
+5 oy
3 yorum 368 okuma
ronahi 24 Şubat 2021 Rüya kategorisinde ronahi Rüyazede (1.7k puan)   yazdı
+6 oy
3 yorum 339 okuma


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

600 Aktif
0 Üye ve 600 misafir
Bugün : 12336
Dün : 21898
Toplam : 48092493
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...