Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+16 oy
209 okuma
Adams Rüya kategorisinde Uzman Yorumcu (27.1k puan)  
Rüyamda bir kafeterya yada kıraathane gibi çok kalabalık bir yerdeyim. Bir masada tanıdığım insanlar var ama kim olduklarını hatırlayamıyorum. Onların masasına gidip birşeyler konuşuyoruz. Sonra masanın yanında, kapının dibinde kefenle sarılmış ölmüş birisi vardı. O kişinin uzaktan bir akrabam olduğunu öğreniyorum (gerçekte o kişi şu an hayatta). Vay be Mehmet abi demek sende göçtün buralardan diyip yanından geçip kapıdan çıktım. Sonra arada olanları hatırlamıyorum ama birden kendimi o ölen kişinin mezarının içinde buluyorum. Çok geniş ve derin bir mezardı. O derinliğin dibine doğru topraktan kule gibi bişey yapılmış ve ölen kişi kefenli bir şekilde buranın üzerinde duruyordu. Bende elimdeki kürekle buranın topraklarını düzeltip fazlalıkları mezarın dışarısına atıyordum. O an farkettim ki ayaklarının olduğu yerde de bir kafa daha vardı. Yani ölünün iki tarafında da kafa vardı. Merak ettim bu gerçekmi diye ve o kafadan birisine dokundum. O anda babamın mezarın dışında olduğunu gördüm ve ona “ya nasıl mezar kazmışsınız böyle mezarmı kazılır” diyorum. Ondan sonra ölünün yanında başka bir toprak yığıntısı vardı ve o toprakları mezarın dışına atmaya başladım

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

4 Yorum

+2 oy
Ruyadede Astral Gezgini (190k puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
[ Takribi okuma süresi : 3 (üç) dakika ]

---------------------------------------------------------


Merhaba,

Kafeterya-Kıraathanede insanlar ve o insanlara gidip bir şeyler konuşmanız düzgün yapılmayan İslami literatür de “kişi için bir anlam ve değer taşımayan, onu ilgilendirmeyen” ,kişinin ihtiyaç duymadığı, kendisi için gerekli olmayan, fayda sağlamayan işler, fuzûlî sözler”  olarak ifade edilen MÂLÂYÂNİ kelimesi ile uyumlu bir sahne ile başlıyorsunuz.Özellikle son sahnede kazılan mezardan fazla toprağı atmanız ile bu sahneyi birleştiriseniz ve o ortamdan "çıkıp gittiğinizi" de eklersek sizin bu ortamda EMİR bi’l-MA‘RÛF NEHİY ani’l-MÜNKER'i belirtmek için bulunduğunuzu söyleyebiliriz.Ancak bu tavır çok doğru olsa bile bazıları için bu fırsatı kaçırdığınızı görüyorsunuz.Bu kişi kefenlemiş ve o ortamda bulunuyor.Yani neredeyse o ortamda yaşamış ve o ortamda ölmüş o malayani ortamdan hiç çıkamamış birisi ve bu sizin uzaktan akrabanız.Eğer siz EMİR bi’l-MA‘RÛF NEHİY ani’l-MÜNKER yapacaksanız bunu ilk olarak yakın-uzak akrabalar ile yapmalısınız.(Efendimizin tebliği ilk önce en yakınlarına yapması gibi)halbuki sizin girdiğiniz ortamdakileri hiç tanımıyorsunuz.Ortam tasviri kalanlar için dünya hayatını,kapı ise ölüm ertesi gidecekleri yeri tarif eder.Sizin o ortamdan canlı çıkmanız ise "ölmeden önce ölünüz" ifadesinin sizde zuhur eden karşılığıdır.Arada olanları hatırlamıyorum demeniz iki alem arasında bulunmanızdan kaynaklı olabilir.Bu ara kısım ile ilgili linki okuyabilirsiniz.Temel amaç dünya-ahiret arasında köprü oluşturma isteği. İlk kısımda ki ana mesaj bu bence.
(https://islamansiklopedisi.org.tr/berzah)

İkinci kısım ise vefat eden kişi ile babanız özelinde kişinin akrabaları ile olan ilişkisini görüyorsunuz.Burada da absür olan şeyler var.Bunları düzenlenemeniz ile ilk kısımdaki insanlara  EMİR bi’l-MA‘RÛF NEHİY ani’l-MÜNKER yapmaya çalışmak benzer konular.Bu kısmın ana mesajı ise sizin kendi özelinizde yapmaya çalıştığınız "ölmeden önce ölünüz" ifadesinin içeriğini diğer gördüğünüz kişiler için ve akrabalarınız içinde yapmanız gerektiği öldükten sonra mezarın geniş ve derin olması,kuleler üzerinde olması vs bunların ne yazık ki hiç bir manası yok.Ne yapılacaksa dünyada iken yapılmalı.Kürekle etrafı düzenlemeniz vs hep bu absürdlükleri fark etmeniz ve düzeltme isteğinizden dolayı.Özellikle son kısımda ayak kısmında baş olması kişinin gömülme esasına göre kıblenin de yanlış olmasından dolayı.Bu durum kıble sembolü ile gömülen kişinin dünyada iken de yönünün tamamen ters olmasından ahiret yurduna yönelmeyişinden dolayı olabileceği gibi onu o mezara gömüleceğini bilen ve mezarı onun için hazırlayan babanız içinde bir anlamı var.Mezarda yan kısımda yığın olarak yapılmış muhtemelen ileride onunda kule biçimine dönüştürüleceği bir hazırlık var ve o mezarın yani o yığın kısmın sahibi kim ise sanki onu babanız biliyor da o kısmı bilerek  kullanmamış daha önce vefat etmiş uzak akrabanızdan birisinin yakını olan birisinin mezarının üstüne ters koyulmuş gibi.Bu kısımlar onu defneden veya onu defnedilmesinde emeği olan kişilerinde dünya-ahiret ilişkilerinde yaptıkları hataları gösterir.Bu kısımda babanızı görmeniz "dünya-ahiret"  ilişkilerinde babanızı da hatalı gördüğünüzden dolayı olabilir.Onun ahirete yönelik olarak yaptığı hazırlıklarda tuhaflıklar görüyorsunuz.Yani ahiret aleminde hiç işine yaramayacak hatta dünyada olanların bile göremeyeceği bir şatafat ile beyhude bir şekilde geniş-derin mezar açılması,kişinin kefenli olarak kuleye konulması,ikinci kişi için olan mezar yerinin maddi menfaat için teke düşürülüp iki kişiyi tek kişilik yere konulması vs tamamen absürd ve sizin hiç bir şekilde onay vermediğiniz durumlar.Bu kısmın mesajı ise ilk bölümde tanımadığınız kişilere yaptığınız ve uzak akrabalara yapmadığınız için ikaz olduğunuz EMİR bi’l-MA‘RÛF NEHİY ani’l-MÜNKER meselesinde ikinci kısımda direkt babanıza "böyle mezar mı kazılır" ile Efendimizin sünnetine uygun olarak tebliği ve ikazı en yakınlarınıza yaparak durumu düzeltiyorsunuz veya düzelteceksiniz.

DAB,
Selamlar.
0 oy
Adams Uzman Yorumcu (27.1k puan)  
Detaylı ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Bu rüyada bana anlatılan ve yapmam istenilen şeyler şunları mı; yakınlarımdan başlayarak uzak olduğum kişilere de iyiliği tavsiye edip kötülükten uzak durmalarını ve dünya hayatına dalmadan ahiret hayatı içinde hazırlıklar yapılması gerektiğini anlatmak. Yada kendi bildiklerim ve uyguladıklarımı çevremede aşılamaya çalışmak. Ve son olarak “ölmeden önce ölün” sözünü kendi açımdan nasıl anlamalıyım?
0 oy
Ruyadede Astral Gezgini (190k puan)  
Teşekkür sonrası ilk cümle için "Evet",ikinci cümle için "Evet".

Son cümle için ;

Zaten yaşantınız bu yönde.Ancak diğer insanlarında sizin tarafınızdan ikaz edilmeleri,uyarılmaları ve yaptıkları yanlışlıkların doğru olana doğru düzenlemesi gerekiyor.Bu süreçte belki yaşınızın Mehmet amcaya göre küçük olmasından dolayı pek bir söz söyleyemediniz o da kendisini hiç bir uyaran olmayan bir yerde ölüp gitti.O bulunduğu ortam o kadar bilgisiz ki vefat eden kişiyi gömmeyi bile bilmiyorlar.Bu durum o ortamda bulunanların hepsinin salt dünya işleri ile ilgili bilgilerinin olduğunu ahirete yönelik hiç bir şey bilmediklerini ya da daha önce Mehmet amca'nın ölümü gibi bir durum ile şimdiye kadar hiç karşılaşmadıklarını gösterir.Bu kısımdan biraz açarsak daha derin ve ileri bir yorum olarak "Habil-Kabil" sembollerinden ilerleyebiliriz.Ortam ve/veya ortamda bulunanlar Kabil,Mehmet amca Habil gibi.O ortam ve ortamdakiler onun vefatına sebep olmuşlar yani bir nevi tüm enerjisini orada tükettirerek  onun ölümüne neden olmuşlar ama nasıl gömüleceğini bilmiyorlar gibi.

"Ardından Allah, kardeşinin cesedini nasıl gömeceğini ona göstermek için yeri eşeleyen bir karga gönderdi. "Yazıklar olsun bana! Şu karga kadar olup da kardeşimin cesedini gömmekten âciz miyim?" dedi, ettiğine de pişman oldu".(Maide Suresi-31)

Buradan ilerlersek aslında gerçekte Mehmet amca gerçek hayatta ölmediği için,babanız onun dünyadaki kusurlarını örtmeye çalışıyor olabilir.Ayetten ilerlersek Allah'ın gönderdiği Karga,yani aklını kullanan kuş sembolü ile anlatılan babanız.Babanız örtmeye çalışıyor,yani olayların üstünü kapatıyor siz bu duruma tepkilisiniz.Size göre Mehmet amca ve ona benzerler ölmeden ikaz edilmeli.Ölmeden ölmek uygulaması iş'te burada sizinle devreye giriyor.Babanız retroaktif, siz proaktifsiniz. Yani sizin ikaz ve uyarılarınız babanız için başka,kafe-kıraathanedekiler için başka olur.Babanız için retroaktiflikten proaktifliğe geçmesini ikaz etmeniz gerekirken diğerleri için o ortamdan çıkmaları gerektiğini söylemeniz gerekir.Ayette Kabil'in Habil'in ölümünden pişmanlık duyması gibi Kıraathane ortamındakilerin de Mehmet amca'nın vefatını müteakip cahilliklerinden ve dünyaya dair sevgilerinden boş işlerle uğraştıklarından dolayı pişmanlık duymaları gerekir.Bunu onlara babanız ve siz söyletebilirsiniz.Babanız diğerleri gibi değil ama yaptığı işler korumaya çalıştığı kişilerin işine yaramıyor ve sizde  ölmüş birisini artık ikaz edemezsiniz.

Ölmeden önce ölmek ölümü düşünmek,ölüm sonrasını düşünmek(tefekkür-i mevt)kişinin yapabileceği yanlışlıklar için önlem almasını sağladığı gibi çevresi içinde gerek uygulamaları gerekse sözlü ifadeleri ile aynı etkiyi oluşturmasını sağlayabilir.

Yorum içinde yorum gibi oldu,inşallah izah edebilmişimdir.

DAB,
Selamlar.
0 oy
Adams Uzman Yorumcu (27.1k puan)  
En baştaki evetler bile benim için yeterliydi. Sonrasında da yaptığınız detaylı anlatım içinde ayrıca teşekkür ederim. İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim

İlgili rüyalar

+1 oy
1 yorum 120 okuma
Üstat_Simuy_Alaca 22 Ocak 2021 Rüya kategorisinde Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)   yazdı
+11 oy
1 yorum 155 okuma
8K.yagmur 1 Eylül 2019 Rüya kategorisinde 8K.yagmur Rüyazede (1.2k puan)   yazdı
+6 oy
1 yorum 139 okuma
4 Mayıs 2019 Rüya kategorisinde Ersan   yazdı
+6 oy
1 yorum 156 okuma
4 Mart 2019 Rüya kategorisinde Çimen   yazdı
+5 oy
1 yorum 140 okuma
20 Temmuz 2019 Tabir kategorisinde misafir   40 156 278 yazdı
+7 oy
2 yorum 143 okuma
17 Mayıs 2019 Rüya kategorisinde Şenol   yazdı
+4 oy
2 yorum 216 okuma
21 Nisan 2019 Rüya kategorisinde SEFA   1 1 yazdı
+5 oy
2 yorum 123 okuma
Esra A. 10 Temmuz 2019 Tabir kategorisinde Esra A. Rüyazede (1.9k puan)   yazdı
+10 oy
1 yorum 159 okuma
Ufukd 22 Nisan 2020 Rüya kategorisinde Ufukd Rüyazede (1.6k puan)   yazdı
+19 oy
5 yorum 225 okuma
Yaren1989 11 Eylül 2020 Rüya kategorisinde Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)   yazdı
+15 oy
2 yorum 132 okuma
geekone3388 4 Eylül 2020 Rüya kategorisinde geekone3388 Rüya Tabircisi (10.9k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

400 Aktif
2 Üye ve 398 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 9408
Dün : 23857
Toplam : 48067751
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...