Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+9 oy
160 okuma
mustafaharputi Tabir kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Dinimiz İslam’a göre rüyalar; salih rüya, şeytani rüya ve kişinin içinde bulunduğu olaylarla doğan rüya olarak 3 gruba ayrılıyor.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

5 Yorum

+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
 
En İyi Yorum
Makbul salih rüyalar, yaşanması muhtemel şeyleri oluşundan evvel, yüce Mevla’nın (CC) yardımı ile idrak etmekten ibarettir. Peygamberimiz (sav) “Müminlerin rüyası nübüvvetin kırk altı bölümünden bir bölümdür.” sözleriyle anlamamıza yardımcı olmaktadır. Şeytani rüyalar ise şeytanın kişileri korkutup üzüntüye sevk etmek için, uyku durumunda kalbe verdiği vesveseden ibarettir. Rüyaların içinde elbette hak rüyalar da vardır. Ancak her rüya haktır ve her tabir de doğrudur denilmesi doğru değildir.

Peygamber  efendimiz (sav) bu durumla alakalı ise bizlere şöyle buyurur: “Sizden biriniz sevdiği bir rüya görürse o Allah’tandır. Bunun için Allah’a hamd edip rüyasını söylesin. Hoşuna gitmediği bir rüya görürse o şeytandandır. Şerrinden Allah’a sığınsın ve onu kimseye de açmasın. Yoksa kendisine zarar verecektir.”
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüya ve İlham ile Amel Etmek

Rüyalar ve ilgili ilhamlar girişte de ifade ettiğimiz gibi şeytani ve nefsani olabilirler. Bu nedenle sınırlarını iyi tespit etmek gerekir. İslam alimleri bu hususlarda şu üç şartın yerine getirilmesi durumunda amel edilebilse de kişileri zorlamanın doğru olmadığını beyan etmektedirler:
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
1. Görülen rüya yahut ilham, şeriatın hükümlerinden birini kaldırıcı veya yasaklarından birini de helal edici cinsten, yani İslam’a aykırı ve sünnete zıt olmayacak. Böylesine bir rüya ile yollar düşen Evliye Çelebi’ye selam yollayalım!
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
2. Rüya veya ilhama muhatap olan şahıs o toplumda ya da grupta herkesin itimat ettiği ve güvenilir; – her ne kadar şimdilerde bulmak zor olsa da – Ebu Hanife, İmamı Gazali Şafii, İmamı Rabbani  gibi kişiler olmalıdır. Özetle o zatın yalan söylemeyeceğini ve dinin esaslarını tam anlamıyla eksiksiz bilen ve yaşayan birisi olduğu ittifakla kabul edilmelidir. Peygamber efendimizi rüyada görmek için yapılması gerekenleri de unutmadan şurada paylaşalım.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
3. Son maddede şunu da ifade edelim; rüya ve ilhamla elde edilecek veriler, İslam’ın bir emri olarak kabul edilmemeli; sadece tavsiye edilebilir kabul edilmelidir. Rüyalar ve ilhamlar bizlere birer ikazdır, uyarıcıdır; zorlayıcı ve bağlayıcı olamaz. Bu rüya ve ilhama uyanlar ayıplanmayacağı gibi, uymayanlar da kınanamaz.

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

611 Aktif
1 Üye ve 610 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 4860
Dün : 21898
Toplam : 48085044
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...