Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+4 oy
151 okuma
mustafaharputi Durugörü kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Bu yetenekler gerçekten var mı? Süper kahramanlar aslında aramızda mı? Mevlana uçabiliyor muydu?

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

8 Yorum

+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
 
En İyi Yorum
İNSANOĞLU var oluşundan beri bilinen beş duyusuyla yaşıyor. Görmek, işitmek, tatmak, dokunmak ve koklamak. Ya da en azından bizler öyle biliyoruz. Peki acaba bir insanın başka özellikleri de olabilir mi? Kimilerine göre doğaüstü güçler kimilerine göre ise insanın doğuştan yani doğası gereği sahip olduğu yetenekler. Örneğin geleceği görebilmek, akıl okuyabilmek ya da cisimleri uzaktan hareket ettirebilmek ve hatta uçabilmek. Çoğu gişe rekorları kıran bilimkurgu filmlerine konu olan bu yetenekler gerçek olabilir mi? İnsanoğlu doğası gereği bu yeteneklere sahip midir? Bu yazı dizisinde bu soruların yanıtlarını aradık. Bu konularda çalışmalar yapan bilim adamlarına sorduk ve bakın nasıl yanıtlar aldık
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
'Ben bu anı daha önce yaşamıştım' ya da telefon çaldığında söylediğimiz 'ben de tam seni düşünüyordum' sözleri, aslında hepimizin içinde az çok bu yetenekleri barındırdığımızı kanıtlayan en masum deliller. Günlük hayatımızda başımıza gelen ve bazen anlamlandırmakta zorlandığımız birçok böyle an var. Aslında bunlar içimizdeki yeteneklerin kırıntıları. Üzerinde durulur ve doğru yönlendirilirse belki onları geliştirmek de mümkün olabilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
bu tip yeteneklerin gerçek olduğunu ama herkeste farklı düzeylerde bulunduğunu söylüyor. Geleceği görmek mümkün ama dikkat edilmesi gereken noktalar var'' diyen Tarlacı, şöyle devam ediyor: 'Geleceği gördüm' diyerek aslında görmeyen falcılar, 'aklımı okuyorlar' ya da 'başkasının aklını okuyorum' diyen aslında ne aklı okunan ne de başkasının aklını okuyan şizofreni hastaları, 'cisimleri hareket ettiriyorum' veya 'uçuyorum' diyerek gösteriler düzenleyen illüzyonistler bizim konumuz dışındadır. Bunların iyi ayırt edilmesi lazım. Yani yalan söylemeyen bir gelecek görücüsü, hasta olmayan bir akıl okuyucusu ve illüzyon yapmayan biri, bu yetenekleri sergiliyorsa gerçekten yetenek sahibidir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
bilim kurgu ve fantezi edebiyatında karşımıza çıkan üstün yetenekli kahramanların özel güçlerinin birçoğunun, aslında insanda ve diğer organizmalarda bulunan bazı özelliklerin abartılmış halleri olduğunu ifade etti. Bu kahramanlarda rutin haller olarak görülebilen uçma, maddeleri uzaktan etkileyebilme, akıl okuma veya geleceği görme gibi davranışlar, günlük hayatımızda çoğumuzun varlığını bilmediği bazı yeteneklerimizin abartılmış yansımalarından ibaret olabilir. Son yıllarda bilim alanında da buna dair kanıtları görmeye başlıyoruz. Özellikle gelecekte olacak olayları sezme, görünmeyen nesneleri yahut olayları bir şekilde haber alma gibi vakalar gittikçe daha fazla oranda bilmsel araştırmalara konu oluyorlar ve bu konuda gerçekten şaşırtıcı bazı ipuçları da elde ediliyor. Fakat bu, hepimizin, hemen isteyip de böyle "olağanüstü" özelliklerimizi açığa çıkarıp kullanabileceğimiz anlamına gelmiyor elbette. Bu özelliklerin ne kadarının gerçek olduğunu ve toplumda ne kadar sıklıkla dağıldığını henüz tam olarak bilemiyoruz. Fakat bildiğimiz bir şey var ki, bazı olağanüstü şeyler, aslında gayet "olağan" olabilirler...
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
özel yeteneklere sahip tarihte birçok örneğin var olduğunu söyledi: Bizim topraklarımızda da buna benzer örnekler var. Mesela bu sıralanan yetenekler içinden en dikkat çekenine, uçmaya örnek vereyim: Levitasyon dediğimiz bu olay, Mevlana'nın hayatı dikkatle incelendiğinde karşımıza çıkar. Hem kendinin havada defalarca asılı kaldığı, hem de bazı kişileri havalandırdığı ifade edilmiştir. Ama bilim kurgu filmlerinde bu temel fikirlerden yararlanılarak, görsellik öne çıkarılarak bir şov ve şölen havasına sokuluyor. Filmlerde ele alınan normal dışı ya da paranormal olgular, çok basit ve kesin bilgi kaynağı gibi lanse ediliyor. Gerçekte uygulamak o kadar kolay değil ve elde edilen bilgi de o kadar net değildir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
beş duyumuzun ötesindeki bu algının, aslında her insanda bulunan bir yetenek olduğunu ifade ediyor: Toplumda nasıl kimi konularda yetenekli insanlar var ise  duyular dışı algı konusunda da daha yetenekli bireyler vardır. Bunun en basit örneği, her insanın rüya görmesidir. Bazılarında bunun yanında geleceği önceden yani daha gerçekleşmeden görme de vardır. Herkes, eline kağıt kalem alsa bir şeyler karalayabilir. Güzel veya çirkin... Bir şeyler çizebilme yeteneği herkeste vardır ama bazıları ressam olacak kadar yeteneklidir. Demek ki, diğer yeteneklerde olduğu gibi her insanda olan ama bazılarında yok denecek kadar az, bazılarında normal derecede bazılarında da çok olan bir yetenek duyular dışı algı şeklinde ortaya çıkabilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
duyular dışı algı içinde birçok yetenek barındırıyor. Bu yeteneklerden herhangi birinde başarılı olan bir insan tüm duyu dışı algılarda başarılı olacak diye bir şey yok. Geleceği gören bir kişi telepati yeteneğinden mahrum olabilir. Bir nesneye dokunup onun yaşanmışlığını anlatabilen birisi, aynı zamanda cisimleri hareket ettirecek diye bir şart yok. Genel olarak duyular dışı algının önemli bir genetik temeli var. Ailesinde ve özellikle anne tarafında olan kişilerde görülme olasılığı yüksek. Kadınlarda erkeklerden daha güçlü ve daha sıklıkla ortaya çıkıyor. Dopamin ve COMT geni ile ilişkisi kısmen tespit edilmiş.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Genetik temeli olan bir çocuğun, küçükken bu yeteneğini daha gözle görünür şekilde geliştirebileceğini"Yalnız bunu ailelerin yapması gerekiyor. Çocuk nasıl geliştireceğini bilemez... Ailelerin özellikle çocukların sezgilerinin gelişmesine yardımcı olacak egzersizlerde bulunmaları gerek'' diyor ve ne yapılması gerektiğini şöyle sıralıyor:

* Çocuklarınıza sıklıkla kitap okuyup sonunu tahmin etmelerini isteyin.
* Müzelere, tarihi yerlere götürüp bu eşyanın geçmişi ne olabilir ya da eskiden burada nasıl bir hayat yaşanmıştır şeklinde sorular sorun.
* Kısacası çocuklara hazır bilgi vermekten çok onların hislerini kuvvetlendirici egzersizler yapılmasını öneriyor.

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

451 Aktif
0 Üye ve 451 misafir
Bugün : 17982
Dün : 23857
Toplam : 48076302
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...